Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Eszti: köszi. De azért ti is vigyázzatok magatokra.

Kiscsillag: valóban hős vagy olvastam az oldaladat, nem semmi azért min mész most keresztül. De kitartás, drukkolok nektek, biztos hamarosan te is pocakos leszel.
Egyébként ezt a beavatkozást ki csinálta neked, melyik doki? A nőgyógyászot, vagy valaki más?

Kátya
kátya

Hú Kiscsillag!

Csak most olvastam a részletes beszámolódat.
Hát,ez nagyon durva lehetett! Szegénykém,nagyon sajnálom,hogy ilyeneken kell keresztül menned!
Drukkolok!!

Adri, válaszoltam!
Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!!

Először is Kátya: GRATULÁLOK!!!!

Másodszor, köszönöm a sok dícséretet. HA lesz még kép, felrakom. Érdemes! :-) Egyébként az egyik barátom csinálta! :-)

Satuk!!

Megvan a párna!!!!! :-)) Képzeld, kiderült, nem volt jó a levelező rendszerük. A csaj küldte a választ, csak nem jött meg!! Isteni ráfeküdni!:-)

Kiscsillag!!

Azt hiszem, itt mindenki drukkol neked/ nektek!!!! Biztos hamarosan anyuka leszel! :-)

Olyan jó olvasni, hogy mindenkinek ilyen jó kedve van! :-)

A betegeknek gyógyulást!!

Üdv: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!
Kiscsillag, én is elolvastam. Hát, elismerésem azért, hogy így küzdesz. Akinek ennél könnyebben összejön, az nem is fogja fel, milyennagy ajándék eg ygyerek! Lelke mélyén asszem minden nő ettől fél, amin most te is keresztül mész, de drukkolunk neked, és maradj itt addig is!!! Hadd tudjuk, hogy áll a dolog! Egy barátoméknak most született meg a kisbabájuk, akit ugynacsak nehezen hoztak össze, de megvan, és nagy az örömük!

Dóri, ez milyen párna, olyan szopis és alvós is a pocakos mamáknak? Én erről annak idején lemaradtam. de majd legközelebb talán. Szóval ez nem az a félköríves?

Tünde

mtunde

Sziasztok!

Zsófi!
Beszéltem a szülésznővel, nekem nem javasolta a Caulophilungot szedni, tehát letettem róla, különben a gyógyszertárban mondta egy nyenye, hogy ez szirup, azért írtam én is. Szerencsére nem vettem meg, mert úgy semmit nem értett a homeós dolgokhoz, ezért inkább vártam a szülésznővel való beszélgetésig.

Dóra!
Tényleg szuper ez a kép! Nagyon csinos vagy rajta!

Vica!
Vízhajtó? Én is bazira vizesedek, de a dokim azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele. Persze rögtön hozzá is teszem, hogy a dokid tuti tudja neked mi a jó!

Kiscsillag!
Én is nagyon drukkolok neked, hogy minél előbb összejöjjön a baba!

Emlegetitek a kilókat. Na most én már 18 kg hízásnál tartok és nem kaptam leszúrást Kép
Persze nem örülök neki, de ezt a kis időt már kibírom Kép

Szép estét mindenkinek!
Dina

bdina

Szia Kiscsillag!!
Ne búsulj, fő az optimizmus!!Ha az van akkor semmi baj nem lehet.Képzeld!! Nekem is van egy ismerősöm, akik 7 évig próbálkoztak a babával lombikoztak és az Istennek nem akart összejönni.A lány mondta a férjének az utolsónál, hogy ha ez sem sikerül keress magadnak másik nőt, mert én nem tudok neked gyereket szülni.Erre teherbe esett.Normál terhesség volt,aztán a kisfiuk mikor betöltötte a 2-dik évét, egyszer csak spontán , megint teherbe esett.Álmodni sem merték, hogy lesz kistesója a fiuknak.Életükben nem is védekeztek soha.Most szülte meg a napokban a a második fiát.Milyen fura a természet.Szeret néha szórakozni velünk!!Biztos hogy hamarosan Nektek is összejön.Kitartás!!
martinik

Kedves Lányok!!! Kép
Nagyon aranyos, kis kedves csapat gyűlt itt össze. Kép Örülök, hogy bekukkantottam. Kép Nagyon jóérzés, hogy szurkoltok! Köszönöm szépen az együttérzést mindenkinek! Kép Remélem hamarosan együtt örülhetünk a jó hírnek is! Kép

Kátya azt hiszem Te kérdezted, a nőgyógyászom dr. Gozár Tamás, ő az aki Dórának is meg még egy jó pár lánynak. Nagyon megvagyok elégedve vele. Kép Természetesen Kútvölgyis és nála szeretnénk majd szülni. Kép

Tegyetek ám fel képeket a gyerkőcörkől!! Nagyon szívesen nézem a szebbnél szebb babókat. Kép

*

Kép
Kép
kiscsillag

Szia Kiscsillag,
hát, én eddig vernyákoltam, hogy ez jön ki terhesség alatt, meg nem tudok aludni, meg jaj, de miután elolvastam a blogodat, asszem, befogom a szám..... Nagyon drukk, hogy menjen az inszem! Egy kis biztatás: barátnémék is szenvedtek már egy jó ideje, iszonyat stressz, nekik most jött össze az inszemmel, tehát van remény!!!!!!!!

Réka
sampa

Sampa Kép
Köszi szépen neked is a bíztatást! Kép Te hányadik hétben vagy?

Másik topikban a lányok úgy szokták, hogy a végén a nevük mellé írják a (hetek+napok). Ha van kedvetek írjátok ti is, így mindig tudjuk, hogy ki hol tart. Kép Én megköszönném ha írnátok!

Nagydora Kép
Mi az a szülőszoba látogatás???

*

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok!!

A szopi párna egy nagy banán alakú párna, mait patkó alakban magad köré tudsz rakni!
Nagyon ajánlom! Nekem már nagyon fájt a hátam. Este lefekvéskor már majd megőrültem. De ez az éjszaka isteni volt!!

Nézzétek meg ezt a honlapot:
http://szopiparna.uw.hu/index.html
Én innen rendeltem. Vannak képek is!!

Azt hiszem, a szülőszoba látogatáson meg megmutatják a szülőszobákat, hogy hogyan, milyen pózokban lehet szülni, meg milyen kütyük vannak bent, ilyesmi. Gondolom.

Olyan jó kis csapat jött össze!! Tök jÓ!!

Akkor nem jövünk össze valamikor??? Vagy marad a május???

Ja, nekem azt mondták, hogy egyek sok paradicsomot, mert az természetes vízhajtó!!
Szerintem meg lehet próbálni!!

Üdv: Dóri(25 hét első nap)

Kép
nagydora

Sziasztok!

Egy ideje olvasom a fórumot, de eddig még nem írtam! A segítségeteket kérem! Úgy tudom, hogy a Kútvölgyi szülészetének van egy alapítványa, ahová fel lehet ajánlani az 1%-ot. Tudtok róla valamit? Tavaly októberben ott született a kisfiam, ezért úgy gondoltam ennyivel is jó lenne támogatni a szülészetet. Szeretem olyan helyre felajánlani az 1%-omat, ahol személyesen is érintett vagyok v. voltam.

Dóri

Én nem vizesedtem a terhesség alatt, talán azért, mert rengeteg paradicsomot ettem, valamiért azt kívántam. Próbáld meg, abból baj nem lehet!
A szülőszoba látogatáson megmutatják a szülőszobákat, elmondják, hogy mi történik majd veled és a babával miután megszületett. Szerintem érdemes elmenni!

Kiscsillag

Együttérzek veled! Nekem is több ismerősöm van, akiknek nehezen jött össze a baba, de végül sikerült. Fel a fejjel!

Mindenkinek szép napot!

Ildi
Vendég

Szia Ildikó!

Mellékelten küldöm a szülészet alapítványának nevét és adószámát.

Egészséges Magyar Anyáért és Újszülöttért Alapítvány
adószám: 18049976-1-43

Üdv: Móni

Kép
mÓni

Kiscsillag!

Nagyon drukkolok Neked, hogy mielőbb karodban tarthasd a gyermeked. A kolléganőm pont egy éve ment keresztül, mindazon amin Te. Most boldog kismama, nyárra várja a kislányát.
Sok-sok erőt kívánok!

Üdv: Móni

Kép
mÓni

Szia Móni!

Köszönöm!

Ildi
Vendég

Sziasztok,

A vizesedésre kipróbálom a paradicsomot, hátha bejön. Bár még csak 2 napja szedem a vízhajtót, de azóta nem dagad a lábam és kicsit könnyebbnek érzem magam. (gyorsan lekopogom)

Dina
Te hanyadik hétnél tartasz? Igazából azt mondta a dokim, hogy csak Nekünk akar jót azzal, ha nem hízunk sokat, mert talán akkor nem lesz olyan nehéz a szülés.

Kiscsillag,
A munkatársamék kb. 6 évig próbálkoztak mindennel, injekciós kúra, beültetés stb. és semmi. Teljesen el volt keseredve és már le is tett róla, hogy valaha is gyereke legyen. Erre 2 héttel ezelőtt bejelentette, hogy 13 hetes terhes és ikreket vár. (természetes úton esett teherbe) Mindig kislányt szeretett volna, erre a genetikai vizsgálton megállapították, hogy 2 kislány a pocaklakó.

MÁjusban mikor lesz a találkozó? Tudja már valaki? Amilyen szerencsés vagyok, pont akkor amikor a csajszi érkezik.

Süt a Nap!!!!!!!!!!

Évi (29+2nap)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Szia Kiscsillag, nekem is volt ilyen vizsgálatom, borzasztó volt. Tudom, mit érezhettél. Gozár doki csinálta a HSG-det vagy más a Kútvölgyiben? Nekem is nagyon szimpatikus ez az orvos, de ha jól tudom, ő nem UH-s orvos. Ez igaz? Alíz
alíz

Évi

A paradicsomon kívül más zöldségek és gyümölcsök is vízhajtó hatásúak, mint pl. a bab, borsó, spárga, tök, kivi, görögdinnye, ribizli stb. Jobb a természetes gyógymód, persze az orvosod gondolom nem véletlenül mondta, hogy vízhajtót kell szedned!

Ildi
Vendég

Sziasztok!

Vizesedésnél szerintem nem mindegy, hogy mikor vizesedik az ember! Én csak az utolsó 2 hónapban, és nyáron tettem ezt, ami természetes, de mit nem adtam volna én is egy jó vízhajtóért Kép Évi biztos azért kap gyógyszert, mert hamarabb kezdett el vizesedni,és így könnyebben tud majd mozogni KépAmi amúgy egyre nehezebb... :D
De persze a paradicsom, stb ténlyeg rátehetnekmég egy lapáttal. Apropó, én is nagyon kívántam a paradicsomot terhesen. Amúgy is szeretem, de kb minden nap paradicsimleveset akartam enni. Arra fogtam, hoyg biztos van benne valamilyen vitamin, ami most nekem nagyon kell Kép Pedig csak jól esett...
Kiscsillag, jó ötlet, hogy kiírjuk, ki hol tart, hiába figyelünk egymásra, néha már nehéz követni. Találjunk ki egyezményes jelet arra is, hogy akik most nem pocakosok, de gyerkőcösök, azoknak hány, és milyen nemű, és hány hónapos éves.. Ez mondjuk kicsit hosszadalmas, de azért bevállalom Kép

A májusi találkozó csak ajó idő miatt lett kiatlálva, aztán Rita a szülésznő írta, hoyg akkor a Margitszigetre szerveznek egy szülésznőnapot is, és lehetne akkor. De persze találkozhatunk hamarabb is. Mondjuk március vége? Egy délután? Vagy sokaknak csak hétvége jó? Esteleg akkor a párokat is ki lehetne csalni? Nem tudom, mit szólnának hozzá... Kép

Képzeljétek, feltámadtam hallottaimból, és a vírust elfújta valami. Jó, még néha fáj a gyomrom, meg ilyenek, de ez az antibiotikum miatt lehet... de ma már takarítottam!!!

Tünde (Benedek, 6 hónap)

mtunde

Kiscsillag és más képvárók:
benedek.blogspot.com
most nincs fent új, de azért lehet gyönyörködni, meg hozzászólni is!!!

mtunde

Lányok Kép
Köszi, hogy írjátok, így sokkal jobb!! Kép

Szia Aliz
Igen, Gozár doki csinálta a HSG-t. Mit jelent az, hogy UH-s orvos? Ezt most nem értettem. Kép

Móni, Vica
Nektek is köszönöm szépen!! Kép Ez olyan jólesik és nagyon nagy erőt ad ám!! Kép És olyan jó, ide hozzátok járni, mintha már én is babás lennék. Szinte érzem, hogy mindjárt jön hozzám is gólya!! Kép

Mtündi
Továbbra is gyönyörű a kisfiad! Kép Ez a póz amit levág fürdés közben! Kép

*

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok!!

Tünde, csatlakozom hozzád!!
Szerintem jó lenne, ha néha elmennénk egyet sétálni mondjuk hétvégén. Párokkal! Legalább a kispapák is tudnának beszélgetni a már tapasztalt apukákkal! Azt hiszem, sokat segítene nekik is! Mert valljuk be, sosem ülnek le hasonló fórumok elé!!! És kispapa magazin sincs. Szóval nagy a hátrányuk!!!

Mivel lassan jön a jóidő, szerintem összehozhatnánk havonta egy ilyen találkozót.

Mit gondoltok??

Tényleg Tünde, mi van a kisfiaddal?? Találtatok már új gyerekorvost??

Kiscsillag, ha rajtunk múlik, szerintem már nagyon hamar várhatod azt a gólyát!! :-)

Üdv: Dóri (25)

Kép
nagydora

Kiscsillag, megnéztem az oldalatokat. Kicsit sírtam is, eszembe jutott az, amikor mi jártuk az orvosokat. Vérvétel, ultrahang, injekciók....aztán megint megjött.Most pedig már a második babámat tartom a kezemben. Nekem magas volt a prolaktinom, nem volt peteérésem. Ne szomorkodj, már a célegyenesben vagy. Úgy is lesz babád. Kitartás. Mikor tudod meg,hogy sikerült-e az inszemináció?
Andi
andry

Kiscsillag!

Remélem már nem kell sokáig várnod a gólyára!
Mikor lesz az inszemináció?

Kép
Vendég

Sziasztok!
Szerintem a havi 1 találkozó azért is jó, nem nem fog tudni mindig mindenki eljönni. Így viszont van esélye a találkozásnak. Egy kis séta szombat délután a margitszigeten pedig pocakosoknak babásoknak és várakozóknak is nagyon jól fog esni. És tény, hoyg a fiúk ezekről a dolgokról nem nagyon tudnak beszélgetni kivel, áradásul ha össze is fut két apuka, akkor sem a gyerekekről érzésekről beszélnek... Taln ez ahelyzet majd kihoz belőlük valamit Kép Biztos ők is félenk egy csomó mindentől, de anyáak nem merik mondani, mert hát nincs is joguk hozzá jelszóval, stb...

Kiscsillag, jó, hoyg nem elriasztunk, hanem örülsz nekünk. Nagyon drukkolunk nektek!

Tünde (Bene 6 hó)

mtunde

Ja az új gyerekorvos: aköltözéssel együtt lesz meg a csere is. Mivel most a II. ker-ben lakunk, és XV.-ben fogunk, ezért érdemes majd ott utánajárnom, kit kéne felfogadni. A védőnő adott, az körzetre van lebontva, és ő a saját körzetének gyermekorvosát kell, hogy ajánlja, de van egy ismerősöm a szomszád házban, őt is megkérdezem. Aztán még mindig válthatunk tovább, ha nem vagyunk megelégedve. Szerencsére nincs Benének semmi olyan baja, ami miatt ez sürgős lenne, és ez az orvos sem vészes, csak nem járnék hozzá végig. (kivée persze ezt az atópiás redőt... azóta persze én is látni vélem a redőt, és bőre is mintha szárazabb lenne... :S)
T

mtunde

Szia Kiscsillag, arra gondoltam, hogy a Gozár doki régebben nem csinált ultrahang vizsgálatot, hanem a terhesség alatt ultrahangra más orvoshoz kellett menni (ahhoz, aki éppen az UH-s volt, pl. Vida vagy Kovács Kálmán).
Tudja valaki, hogy már csinál-e vagy még mindig így van?
Köszi, Alíz
alíz

Szia Aliz.
Még mindig úgy van, hogy aki éppen ultrahangra van beosztva, ahhoz kell menni.

Szerintem nagyon jó lenne találkozni! A Margitsziget is jó ötlet. Az mindenkinek elérhető!!!

Akkor március végén össze lehetne hozni!!

Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!
hegedűs sem ultrahangozik, csak az elsőt csinálta ő, mikor megállapította a terhességet. De én éveztem, hoyg mindig más doki nézett... Jó fej volt mindegyik, és közben meg úgyis a baba érdekelt.
T

mtunde

Sziasztok!
Annyian lettünk hírtelen, hogy csak kapkodom a fejemKép Tök jó, csak nem tudok hírtelen reagálni, de holnap már jobban ráérek...
Dóra! én még nem kaptam meg a párnát, pedig már nagyon várom.. fáj sokat a hátam. Szeretnék usziba járni, csak kicsit kellemetlen, hgoy felvettem a fűrdőruhám, és rögtön bálnahangulatom lett.. erre mutattam a páromnak, akikedvesen kirötyögött.. szerintetek? önbizalom??? Hírtelen elmentKép De non para, gyönyörű kismama vagyok, és van egy gyönyörű kisfiú a pocómbanKép
(Jó volt, Dóra??) Kép
Ja, néztem egy weboldalt (www.bambino.hu), mert nagy babakocsi keresésben vagyunk, de arra jutottam, kézben szállítom majd a Prüntyőt.Kép
No most ennyit.
Satuk (28+5)

satuk

Sziasztok!

Satuk, pocakosan senki sem topmodell, úgy vagy jó, ahogy vagy Kép! Engem pl. nem érdekelt pocakosan, mikor fürdőruhában voltam, hogy ki mit gondol ;).
Ma voltam dokinál, volt CTG, minden okés volt, méhszáj még mindig 2000, ennek nagyon örültem, mert féltem, hogy esetleg más érték lesz.
Szép hétvégét mindenkinek!!! Kép

Réka (35+6)
sampa

Sziasztok!

Kiscsillag, nagyon sajnálom, hogy ilyen tortúrán kell keresztül menned, hogy kisbabád lehessen. De fel a fejjel, sikerülni fog! Drukkolok az inszem. sikeréért!

Lányok, azért én nem tömném magam most paradicsommal. A téli paradicsom csupa vegyszer, ami átjut a magzathoz is. Nem biztos, hogy a vízhajtó hatásért megéri... Mondjuk lehet szerezni nagyon messziről érkező bio-paradicsomot is, de az meg iszonyat drága. egyáltalán a primőr cuccokat jó kerülni. Szoptatás alatt totálisan, de állítólag már terhesen is.

Nekem már borzalmas nagy a hasam, még a saját számításaim szerint van 10-11 napom, hivatalosan viszont pont egy hét...

2 gyerekes anyukák, mennyire nehéz túlélni az első heteket?

Tali: speciel az én férjemet képtelenség lenne elcsalni ilyen babás programra.

Tünde, mi most költöztünk a II. ker-be. Nekünk szimpi a dokinéni, de jó lenne tudni, hogy más, mint a tiétek volt. Merre laktok/laktatok? Mi az Árpád fej. útján lakunk, de egy ismerősömnek a Frankel L. u-ban is ő volt az orvosa.

Jucus (39+0; Balázs 21 hó)
ljucus

Satuk, én lehet, hogy paramami vagyok, de az uszodát terhesen nagy ívben kerülném, azaz kerülöm, kerültem. Mi babaúszásra sem mentünk a fertőzések elkerülése végett. Szóval terhesen meg még inkább vigyázni kell. Állítólag néhány spéci helyen nincs olyan nagy veszély, ahol csak babaúszás meg kismama aquafitnesz van.

A védőnőnk mondta egyszer, hogy minden 3. nő nincs ma rendben Mo-on, ha jól emlékszem.
ljucus

Sziasztok!

Vica, kérdezted, hogy mennyi idős terhes vagyok. Na én ezzel mindig bajban vagyok... Kép Egyszer meg vagyok győződve róla, hogy ennyi, aztán jön egy vizsgálat, és teljesen más időpontot írnak a papíromra.
Talán a legegyszerűbb, ha azt írom, hogy a 37. hétben vagyok. Kép

Kiscsillag!

Az inszeminációval kapcsolatban: Nagyon kedves barátkáinknál inszem.-mel sikerült a teherbe esés, ééééééééééés kedden született meg a gyönyörű kislányuk! Kép Tehát kitartás, megy neked ezerrel a drukk! Kép

Sőt még egy érdekes dolgot elmesélek nektek.

Szülővárosomban a szomszéd nőnek az első kisfia (10 éves) beavatkozással (talán inszem.-mel) sikerült nem tudom pontosan mi volt ez. Most 14 hónaposak az ikrei, akik lombik programmal lettek.
Na itt jön az érdekesség. 6 hetes terhes teljesen természetes módon! A dokija is csodálkozva áll az eset előtt, mert semmi esélye nem volt a teherbe esésre. Annyit mondtak neki, hogy valószínű, hogy a lombiknál történt valami változás.

Bocs, hogy hosszúra sikeredtem.

Jó éjt!

Dina (37. hét)

bdina

Hello!
Jucus, HAJRÁÁ! Jó, hogy tényleg mindenki odaírja a korát, mert így bizti nem felejtem el.. szóval nem semmi lehet manóval várni az utolsó napokat.. Le a kalappal.
Az uszival kapcs. annyit, hogy én is egy csomót rágódtam rajta, de nagyon fájós a hátam, szerintem segít.. meg nekem nagyon szeretem közeg a víz. Kicsi koromtól kezdve sokat úsztam, ha eddig nem szedtem össze semmit.. csak optimistán állok hozzá- ált. segít a dolgaimhoz.Kép
Szóval végigrágtam, és erre jutottam. Szerintem megyek jövő héten Fűzfőre, majd ott bálnázom egyet- az ismerősök csak nem nevetnek kiKép

Ja, ez a ctg egyébként mi pontosan?- nem akarok hülyének tűnni, de nem tudom..
Satuk (28+5)

satuk

Ja még annyi, hogy nekem az ananászt és a petrezselymet ajánlották (utóbbit naponta 1 evőkanállal, akár vajas kenyérre szórva) vízhajtónak.
A paradicsommal bajban lennék. Az egyetlen zöldég, amit nem eszek meg. Kép És ezen még a babavárás sem segített. Kép

Dina (37. hét, vagy 36+4 ) :D

bdina

Én az első babámmal nyáron voltam terhes, és megkérdeztem az orvosomat úszhatok e.Azt mondta a nyílt vizek tiszták , és ha teljesen zárt a méhszáj miért ne??Persze mindenki maga dönti el a határait.A babaúszást a mi gyerekorvosunk meg kifejezetten ajánlotta, mert nemcsak hogy élvezik a babák, de sokkal kevésbé lesznek betegek, és erősíti az imunrendszert.Meghát azért ahol kifejezetten babaúszással foglakoznak ott azért elég nagyok a higiéniai követelmények.
(32+1,Szonja 25 hónapos)
martinik

Satuk,kérdezted mi a ctg?? A babaszobán találtam.
Fontos információk
A magzat keringésének szabályozása, a szabályozás törvényszerűségeinek felismerése lehetővé tette, hogy a magzat méhen belüli állapotáról a keringés paramétereinek vizsgálatával információkat nyerjünk. A magzat szívfrekvenciájának ellenőrzése a szülészetben régóta ismert vizsgálóeljárás. A szülés körüli időszakban a normális magzati szívfrekvencia 120-160/min. A magzat szívfrekvenciájának a méh összehúzódásával, illetve a magzat mozgásával egy időben az idő függvényében történő észlelése a kardiotokográfia (CTG) vizsgálat. Ennek során észleljük a magzat szívfrekvenciáját, az esetleges méhtevékenységet, magzatmozgásokat, az eredményt a gép grafikusan megjeleníti egy papírcsíkon. Értékeljük a szívfrekvencia pillanatról pillanatra történő változását, a periodikus változásokat (gyorsulások, lassulások), illetve a tartós szívfrekvencia eltéréseket. A vizsgálóeljárás segítségével igen lényeges információkat nyerhetünk a magzat méhen belüli állapotát illetően. Oxigénhiányos állapotban többnyire a szívfrekvencia átmeneti vagy súlyosabb esetben tartós lassulása figyelhető meg. A vizsgálóeljárások másik csoportja a magzat ereiben keringő vér eloszlását, sebességét, irányát határozza meg. Oxigénhiányos állapotban a keringés szabályozása az életfontosságú szervek keringésének megtartása céljából "átrendezi" a véráramot. A vázizomzat, a belek, a végtagok keringésének rovására az életfontosságú szervekben a keringés fokozottá válik, így a rosszabb oxigénellátás ellenére - átmenetileg legalábbis - ezen fontos szervek oxigénellátása zavartalan marad. A keringés paraméterei speciális ultrahangvizsgálattal (magzati keringésvizsgálat: flowmetria) ellenőrizhetők, a keringést egyes érszakaszokon vizsgálva véleményt alkothatunk a magzat oxigénellátását illetően. A vizsgálat előnye, hogy úgynevezett non-invazív, tehát az anyai szervezetbe nem hatoló vizsgálat, mégis igen lényeges és megfelelően pontos információt szolgáltat a magzat méhen belüli állapotát illetően. A vizsgálatot minden olyan esetben indokoltnak tartjuk elvégezni, amikor a magzat oxigénellátásának zavara feltételezhető. A vizsgálat indokát képezheti például anyai magas vérnyomás, a magzat fejlődésének lassulása, kóros CTG lelet. Segítségével a magzat hipoxiás - tehát oxigénhiányos - károsodása időben felismerve megelőzhetővé válhat az esetek jelentős részében.
martinik

Sziasztok!!

Satuk!
Én el vagyok tiltva a víztől, de azért, mert túl fogékony vagyok a fertőzésekre. Pedig én is annyira vágyom a vízbe!! Ha jól esik, RAJTA!!!
A fürdőruha miatt ne aggódj! Én is mondtam a férjemnek ( persze viccből), hogy ő tett dagivá, úgyhogy távozás után reklamációt... :-)
Biztos tetszel neki így is!!!
Ja, és várd meg azért a párnát! Nekem minden hátfájásom elszállt, mintha sosem lett volna!!

Jó, hogy így felpezsdült az élet! De hol vannak a régiek?????????

Jó pihenést!
Dóri (24+2)

Kép
nagydora

Satuk, az uszitól én is azért félek, mert én is eléggé fogékony vagyok a fertőzésekre.

A babaúszás érdekes kérdés, mert legutóbb azt mesélte a védőnő, hogy vmi legújabb felmérés azt mutatta, hogy a babaúszáson részt vevő gyerekek az uszi idején tényleg ellenállóbbak lesznek, de rá pár évvel meg sok légúti betegséget megkapnak. Fene tudja. Egyébként én is imádom a vizet, nagy Balaton- és tengermániás vagyok.

A kicsi gyerekkel babavárásnak meg az az előnye, hogy jó erőben vagyok. Ugye ő már 10,5 kg, így van természetes súlyzóm. :-)
Kép
ljucus

Sziasztok!

Satuk

A kolléganőm rendszeresen sportolt a terhesség előtt, ezért nagyon hiányzott neki a mozgás. Õ is az úszás mellett döntött, bár az orvosa nem nagyon örült neki. Azt mondta, hogy ha nem terhes az ember átlag minden 10. alkalommal fertőzést szedhet össze, terhesen minden 2. alkalommal. Erre azt mondta a kolléganőm, hogy akkor majd kihagyja a 2. alkalmakat:-) Az orvosa egyébként azt mondta, hogy a fertőzés a babára nézve nem veszélyes, csak gyakrabban kell hozzá járnia. Hát nem tudom...
Mindenesetre azért vigyázz magadra Kép

Van köztetek olyan, akinek már az új oltást kapja a csemetéje? Mi csak néhány nappal csúsztunk le róla, így maradt a régi rendszer. Mi a különbség a régi és az új között azon túl, hogy kevesebbet szúrják meg a piciket?

Ildi (Márton, 4 hónap)
Vendég

Sziasztok!
Jucus, nagyon kis zsivány babád van!!
Martinik! Köszi a választ.. el is olvastamKép meg is értettemKép de igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy mit tesznek ilyenkor az emberrel, meddig tart, stbKép
A vízhez visszatérve csak annyit, hogy balatoni gyerek vagyok, kicsit belémoltották a víz imádatot!!
Satuk (28+6)

satuk

Sziasztok!

Kiscsillag! Én is átesetem a HSG vizsgálaton és a második inszem. olyan jól sikerült, hogy tavaly októberben ikreim születtek. Két gyönyörű, egészséges kisfiú. A 38. héten születtek császármetszéssel Gozár dokinál. A súlyuk 2550 és 2600 gr. volt. Jelenleg 6 kiló a két manó és nagyon jó babák, már átalusszák az egész éjszakát. Fel a fejjel, neked is menni fog! Gozár doktorról csak jót tudok mondani, megbízható, korrekt és rugalmas orvos. Sok sikert kívánok!
murphy

Szia Murphy!

Gratulálok a babáidhoz! Te mikor szültél tavaly októberben? Én október 28-án szültem szintén császármetszéssel Vida doktornál. Nem emlékszem, hogy akkor születtek volna ikrek, de lehet, hogy találkoztunk?
Vendég

Satuk!!
A Ctg-t a kiírt időpont elött közvetlenül csinálják 1-2 héttel , heti 1-2 szer kell menni kinek mennyire indokolt, túlhordás után sűrűbben.A CTG egyik végét Te fogod a hasadon a másik vége a gép, ami méri a baba szívhangját, nézi a méhösszehúzódásokat, és kimutatja ha közben van fájás.Hangosan lehet hallani ahogy dobog a baba szíve, nagyon jó élmény amúgy.kb 15-20 perces vizsgálat alkalmanként.Én 11 nappal hordtam túl a lányomat.A túlhordás után már 2-3 naponta mentünk a kórházba, és a kiírt időponttól számított 8-dik napon befektettek amikor is naponta 2szer 3szor mentem a Ctg-re.Ott derült ki, hogy lement a szívhangja a babámnak, elég rossz volt hallani, és az ügyeletes szülésznő vette észre akinek a gyors intézkedéséért ezúton is csak hálálkodhatok.Keszeg Éva volt.Ezért lett császár is a végén mert ráadásul nem tágultam semmit a baba szívhangja meg csak ment egyre lejjebb.Amikor kivették belőlem akkor látták hogy a nyakára törzsére lábára rá volt tekeredve a köldökzsinór.Szóval ez történt velünk.
(32+2 Szonja 25 hó)
martinik

S ildikó!

Október 5-én szültem és a szülést megelőzően 4 hetet feküdtem a klinikán. Október 11-én jöttem haza a babákkal. Azt hiszem akkor találkozhattunk volna, ha esetleg te is benn feküdtél volna a szülésedet megelőzően. Én is gratulálok a fiadhoz! A fiaim tegnap előtt kapták meg a 4. hónapos oltásukat, még a régi módszer szerint. Nem lázasodtak be, de nagyon fájt a lábacskájuk, elég nyűgösek voltak. Valahol olvastam róla, hogy miben tér el az új oltási rendszer a régitől, de már nem emlékszem, hogy hol. Megpróbálom megkeresni és ha sikerül megosztom veletek, amit megtudtam.
murphy

Sziasztok Lányok!:-)
Nem tűntünk el,minden rendben a "régiekkel" is!Néha nagyon kimerülök nap végére és így csak olvasgatni van időm és erőm!
Bencus mostanában már nem alszik sokat napközben,hiába tudnánk Lilla részéről sokat pihenni mikor ő alszik!
Sokszor puszilok Mindenkit!
Andi hogy vagy?Csabika és Áron?Lilla ugy élvezi a tesófelállót!Azóta csak suhanunk az utcákon!:-)
Manó,Neked írtam!
Adri:-)
lillaadri

Tájékoztató a 2006. január elsejétől érvényes védőoltási rendről

Az oltási naptárban és az oltóanyagokban történt változtatások után 2006-tól kezdődően hazánk ismét az egyik legkorszerűbb oltási rendszert tudhatja magáénak. Az életkorhoz kötött védőoltások tekintetében teljes esélyegyenlőség nyílik minden gyermek és szülő számára a legkorszerűbb oltóanyagokhoz való hozzájutás tekintetében.

Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint az élővírus tartalmú Sabin vakcina (OPV) alkalmazását 2010-ig minden országban fel kell váltani az inaktivált poliovírus tartalmú vakcinával (IPV), ugyanis a polioeradikáció (a járványos gyermekbénulás teljes eradikálása a Földről) mindennemű poliovírus módosulat cirkulációjának megszüntetése után/útján
érhető el.

Mivel az IPV csak injekciós formában adagolható, ezért is kerültek kifejlesztésre a többkomponensű, ún. polivalens oltóanyagok, amelyek egy oltással/szúrással egyszerre több betegség ellen nyújtanak védelmet. Ezek közé tartoznak az EU régi tagországaiban, széles körben használatos többkomponensű készítmények, amelyek egyszerre tartalmazzák a diftéria, pertusszisz, tetanusz, járványos gyermekbénulás és Haemophilus influenzae baktérium által okozott agyhártyagyulladás elleni oltóanyagokat. A kombinált készítmények alkalmazása lehetővé teszi, hogy csökkenjen az oltások/szúrások és az oltóhelyen való megjelenések száma.(Az eddigi 9 szúrás helyett 15 hónapos korral bezárólag mindössze 5 szúrás!)

A sejtmentes szamárköhögés (pertusszisz) komponenst tartalmazó kombinált vakcina alkalmazása igen kevés mellékhatással jár, így a kedvező tapasztalatok révén várhatóan tovább erősödik az életkorhoz kötött oltások lakossági elfogadottsága. Egyszerűbb, könnyebb lesz az oltóorvos munkája is, mivel csökken a védőoltási tevékenységre fordítandó idő (oltás beadása és az adminisztráció). Az oltóanyagok tárolására, szállítására fordítandó kapacitás is csökken, mivel az eddig külön-külön ampullában/fiolában lévő oltóanyagok egy ampullában lesznek.

Az életkorhoz kötött védőoltások tekintetében teljes esélyegyenlőség nyílik minden gyermek és szülő számára a legkorszerűbb oltóanyagokhoz való hozzájutás tekintetében.
martinik

Sziasztok!

Én úszás és egyéb kérdésekben (pl fertőtlenítés) a lazább kategóriába tartozom. Miért ne? Ha fogékony vagy, persze nehezebb, de a húgom, ha nem megy sehova akkor is összeszed valamit, míg néha az uszodában sem. A gyerekek sem halnak bele egy kis vízbe, és mégis jól érzik magukat. Ahov ami járunk babaúszásra, ott tényleg tiszta a víz, semmi klór, állandóan forog, és csak babaúszásra használják.
A gyümölcsdilemmát én a gyerek oldaláról néztem: mert neki el kellett kezdeni a hozzátáplálást, mivel nem szopott sokat. és hát mi van télen? Krumpli: kiköpte, alma, körte, na az jöhetett, banán, és sütőtök, ja és cékla. Azért ezek ilyenkor télen is jó gyümölcsök-zöldségek. És muszáj valamit enni, a multivitamin nem elég a felnőtteknek sem. meg hát Budapest amúgy is egy nagy bűzös borzalom... miért pont az étkezés legyen kivétel Kép
Mi is a régi oltást kaptuk, de szerencsére most 10 hónapig szünet van... hát ez van. Én rákérdeztem a dokitól, azt mondta, pénzért most is lehet kérni az újabbat, de ugyanolyan jó a régi is, csak má saz oltóanyag, de az is korszerűsített valamennyire, és persze erősebb a mellékhatása. Végül a régi mellett döntöttünk, és nem volt vészes.
Na, minden jót. Bene ma nagyo szülős kedvében van, le sem lehet tenni. Ezt nagyon nem szeretem, mert aztán hétköznap mi lesz? Kép
Tünde (Bene, 6 hó)

mtunde

Sziasztok!

KÉT GYEREKKEL:Az első hónap nagyon nehéz volt, de ahogy összecsiszolódunk, egyre jobb és jobb.

OLTÁS: Mi már az új rendszer szerint kapjuk az oltásokat. Csabi most kapta a 2 hónapos dózist, az volt a különbség, hogy benne volt az eddig csak ajánlott agyhártya-gyulladás elleni szérum is,amit eddig 4 ezerért kellett megvenni, vagyis lehetett. Ezzel az új rendszerrel 4 hónapos korra megkapnak minden oltást.

Adiiiii, szia! Köszi mi jól vagyunk.Ti? Áron is nagyon élvezi a fellépőjét, sőt büszke is rá. Egyik nap elaludt rajta, majdnem elhagytam séta közben, aztán kapaszkodva aludt hazáig.
Pussszzzz
andry

Sziasztok!

Köszönöm az oltásokkal kapcsolatos válaszokat!

Murphy!

Biztos nem találkoztunk a klinikán, mivel én aznap (okt. 28.) mentem be, sima szülésnek indult, de császármetszés lett a vége.

Jó éjszakát!

Ildi
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?