Sziasztok!
Ekcéma: túlérzékenység, ezért valóban "kinövik", de teljesen soha. Nagy idegességre, erőfeszítésre, immunrendszer gyengülésre kijön, akár felnőtt korban is. (pl vizsgaidőszakban , utazáskor, stb.) Nálunk a 2. fiam volt a leginkább, és tényleg kb 4 éves korára jobb lett a helyzet. A bőre most is érzékeny, kiszárad hidegben, uszodavízban, stb. Alényeg, hogy ne vakarja, és ne töredezzen be annyira, hogy vérezzen, mert az nagyon fáj. (még emlékszem gyerekkoromból). A mi gydokinénink 3 féle krémet is kevertetett a patikában, azok nem jöttek be. Én gyerekkoromban kaptam egy nagyonjót, csak abban volt prednizolon, és azt ne, szívesen adják, pláne hosszan. Nekem is, és a fiamnak is nagyin hatásos a mézes-glicerines testápoló. ezenkívül próbálj minél illatmentesebb dolgokat használni, hogy ne terheld még azzal is. Érdemes megfigyelni, van-e olyan hatás, esemény , kaja vagy akármi, amitől jobban bedurran, mert akkor jobbn tudod, mit kell elkerülni, ha lehet.
Nekem még nagyon hatásos volt, amikor egy utazás során ekcémás lábbal beleléptem a Holttengerbe, komolyan, utána 10 évig béke volt. csak aznap azt hittem megőrülök, úgy marta a só.
Így ezt több okból is kevésbé ajánlom.
fejlődés: nálunk is vegyes páros, de nem látom, hogy Ádám később fejlődne, sőt. Bár van amit eszter előbb kezdett, végül mozgásfejlődésben jól lekörözte őt Ádi. Persze jól látom, hogy ő a nagyokhoz viszonyítva is marha ügyes, tehát egyéni adottségoktól is függ. Mindenesetre nem érdemes siettetni, ha vmit gyanúsan nem csinál, meg kell mutatni szakembernek. Nálunk pl a legnagyobb fiam nagyon hamar járt, viszont nem mászott, és ennek voltak hátulütői később. Ami a beszédet illeti, az ikrek tök jópofán tanulnak egymástól. Talán ebben Eszter kicsit előrébb tart (lány
), de az ikrek jóval később kezdtek beszélni, mint a nagyok annak idején. Hát ez elég hosszú lett. Üdv: Claire
Ja, most 23 hósak az ikrek, lassan kinőjük ezt a topicot