Új privát üzeneted érkezett!

GyöngyiKép
Nagyon szépek a csajok, és jó kis husik, és minden képen nagyon csinosak. A kedvencem az unatkozós/duzzogós kép millió játék közepén.KépKép

Remélem nem lesz semmi gond Emevel. Szerintem ez hamar kitornázható, főleg ha már 4kézlábazik is a hölgy, akkor nem lesz nehéz.

BrigiKép
Sajnos a látszat csal én sem vagyok túl mobil velük. Hétvégenként igaz járunk túrázni szombat-vasárnap is, márha az idő engedi, de hétköznap bébiszitter nélkül még sétálni sem tudom levinni őket. Lépcsőzni még nem tudnak hiába járnak, és már nem bírom őket cipelni 3 emeletet le-föl, mert 12 kilók.

Nem tudom hol laksz, de itt Zuglóban van egy használt gyerekruhás nálunk a Telepes utca 116-ban, Csinibaba a neve. Nagyon szép kiscsaj rucijaik vannak, és gyönyörű állapotban. Ha van kedved gyere el ide. Én mindig a kiscsaj rucikat csodálom itt.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!
Szoktalak látni titeket a házunk előtt du. Kép Mindennap jön a bébiszitter? Egyedül már nem is mész le velük?
Szerintem az én fiaim azért voltak mindig könnyűek, hogy le tudjunk menni sétálni a 3. emeletről. Kép

Eri
simones

Sziasztok

Cat
Ez a hétvégi kirándulás izgat engem. Hogy oldjátok meg az olyan dolgokat, hogy peluscsere, etetés, stb. Én nem merek elindulni velük még a nagymamához sem akármikor, mert ha út közben enni kellene akkor gáz van, hogy hol melegítek és mit.
Úgy kimozdulnék már, de mindig csak úgy indulunk akárhová, hogy közvetlenül etetés után, aztán rohanás, hogy a következőre hazaérjünk.
Adhatnál tippeket.
Mi a XI. kerben lakunk, Zugló kicsit kiesik, de azért köszi, még lehet, hogy oda is elmegyek.
Mi is harmadikon lakunk, lift nélkül, de én lecipelem az egyes kocsikat, aztán lent mindenki hülyének néz, ahogy a két kocsit tologatom. Megkérdezik miért nem ikerkocsi. Hát csak! Azt végképp nem tudnám lehozni. Végül vettünk egy használtat a nagymamához és egyszer itthon is kipróbáltuk. Ketten alig bírtuk felhozni őket kocsistól.

Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

szia HeppyKép
mi van veletek?
látom árulod a kiscipőt, tetszik is csak nem tudom kiszámolni mikor 19-es lábúk lesz tél lesz vagy nyár.

CatKép
megint megnézegettem az albumotokat. hát nem semmi a gyerekeket háton cipelni a kiránduláson.
az enyémek csak az erkélyt láttákKép
(a 2 durva képet is megnéztem, elég bátor férjed van. tudod már 3x szültem de még szülést nem láttam most már megnéznék egyet.)

MarcsiKép
hány hetes a pici "kékecskéd"?

BrigiKép
sajna nem tudok rucit. (nekünk is kell majd)
mennyi idősek és hány kilók lesznek a keresztelőn?
2 keresztszülő lesz? (mi már eldöntöttük nálunk kettő.)

BGYKép
ma képnézegetés volt, titeket is megnéztelekKép

Cat, Andi, EditKép
köszönöm a hozzászólásokat.

EditKép
(lehet h már kérdeztem) te 1edül csinálsz mindent vagy van segítséged? mennyi?

""És köszönöm minden maminak! Amióta olvaslak Titeket, azóta komolyan mondom, sokkal türelmesebb vagyok a gyerekeimhez. Köszi. ""
ez nálam is igaz és sok jó tanácst, együtérzést kapok is kiírhatok magamból mindent!!!!KépKépKép

LillaKép
gratula a tornászbajnoknakKép

pusz: Vikta
vikta

képek a 2 rózsaszínomról és az 1 kékecskémrőlKép
(ha már ide nem rakok fel.)
(meg hogy büszkélkedjekKép)

http://gportal.hu/portal/koloscsalad/

6hóKépKép és 21hóKép
vikta

Vikta

Gyönyörű családod van. Annyira édes, hogy így lehet látni az ikreken, hogy melyik a fiú és melyik a kislány. És Dalma is nagyon helyes. Milyen nagy lánynak látszik a két kicsi mellett.

Nálunk március 25-én lesz a keresztelő. Akkor 10 és fél hónaposak lesznek. Hát kilóra nem tudom, mert januárban méretkeztünk utoljára. De szerintem 8, 8 és félnél nem hiszem, hogy többek lesznek. Réka január közepén még csak 6,5 kg volt.
Nálunk is két keresztszülő lesz. Az egyik a sóronőm és a férje, a másik a barátnőm és jövendőbelije lesz. Még szerencse, hogy két gyerekünk van, mert nehéz ügy lett volna dönteni.

Mindenkinek szép estét.

Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

BrigiKép
Mi mindig úgy megyünk kirándulni, hogy benzinkútnál vagy valahol megmelegíttetjük a kaját nekik, és ott esznek a babakocsiban ülve. A túrákon háti hordozóban ülnek, és gyakran be is alszanak.KépKép Bekakálni idegen helyen sosem szoktak, a pisis pelust megkicserélem a kocsi első ülésén, de azt sem kell mindig. Sokszor megállunk velük étteremben is kajálni, mert már van mindenhol etetőszék.

EriKép
Heti 3* jön a bébiszitter, és csak akkor viszem le a fiúkat. Hát nem tudom mikorra fognak lépcsőzni, de már az is húzós lenne, mert az utcán szaladnának 2 felé, a babakocsiban nem sokáig maradnak. Inkább csak a kertbe fogom ide levinni őket, amíg nem tudnak kultúráltan közlekedni.
Babakocsit leadtad ?

ViktaKép
Nagyon szép családod van!KépKép A képeken Dalma is egészen meg van békülve a picikkel. A családi kép külön tetszik, és nagyon csinosak a babák!

A szülést nem a párom fotózta, hanem egy asszisztenst kértünk meg.KépKép A páromat be sem engedték a műtőbe.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok

Tudom már mit felejtettem el megkérdezni.
Ti hogy csináljátok az orrszívást? Nálunk ez két emberes feladat. Az egyik lefogja a kézzel lábbal kapálózót, a másik pedig a "műszert" kezeli. A barátnőm szerint néhány gyereknél használ, ha az ember szépen elmeséli, hogy mit fog csinálni, nem fog fájni, utáns sokkal jobb lesz, de enyémek nem fogják az adást. Minden orrszívás egy közelharc. A spray időnként mindenhová megy csak az orrukba nem. Most egyenlőre, hogy itt van anyu meg tudom oldani, de ha egész nap egyedül leszek, akkor totál csőd.
Kérem a tippeket.
Köszi, Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Vikta!

Én is megnéztelek benneteket és rendesen irigykedem a csajszikra!Nekem már ilyenem nem lesz és amúgy is nosztalgiával gondolok a terhességre!Na majd talán az unokáim lányok lesznek!!!
Nekem is van segítségem,egyedül behalnék.Heti 2szer jön a bébiszitter,1szer meg egy önkéntes segítő.Aztán itt van anyós,após.Így mi minden nap ki tudunk menni,de ez nálunk 3emberes feladat.Mert én öltöztetek és vagy én hordom le (ha apa nincs) a gyerkőcöt,addig anyós vigyáz a maradékra vagy apa hordja le és én közben öltöztetem a következőt és vigyázok a maradékra.Após meg a babakocsinál vár és altatja,aki lent van meg figyel,hogy fel ne boruljon a kocsi (ha nincs benn mindenki,elég instabil).Aztán ha nem alszanak el hamar,akkor öltözöm én is és megyek velük sétálni.Ha elalszanak,akkor házimunka!

Brigi!
Nálunk is kétemberes az orrszívás.Azért is mert én úgy tudom félig ülőhelyzetben kell lennie a gyereknek,mert ha fekszik,akkor visszafelé folyik a cucc és nehezebb kiszívni.Amúgy ha egyedül vagyok és muszály orrot szívni,akkor én felteszem a pelenkázóra,a mellkasommal ráfekszem a lábára,testére.Karjaimmal odaszorítom a kezét a testéhez,a fejét nekinyomom a pelenkázó szélének.Egyik kézben orrszívó,másikkal befogom az orrlyukát.Elég brutál a dolog,de másképp nem megy.Nekem is üvöltenek mindahányan!

Keresztelő:
nálunk valamikor a nyáron lesz,valószínű 3keresztszülővel.Mit illik fiúkra adni egy ilyen alkalommal?A Dávid 3hósan lett megkeresztelve,ő így nézett ki:
Kép

Valami olyat szeretnék,amit esetleg később még máshova is fel lehet venni.Szoktak ilyen picinek öltönyt venni?Vagy elég a fehér ing,fekete nadrág?Vagy kötelező a tiszta fehér?Ja katolikus keresztelő lesz.

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!
Az enyéim sem kedvelik az orrszivást,ők is mindig tiltakoznak.Én úgy szívom ki,hogy hanyatt fekszenek én föléjük térdelek és a lábammal fogom le őket.Nekünk így bevállt.Nem tudom érthető-e?Szerintem ők még túl kicsik ahhoz hogy megértsék hogy nem fog fájni.
Látom nem csak nekem okoz gondot a lépcsőzés.Mi a 4.-en lakunk és nincs lift.Sokszor úgy érzem megszakadok mire felérek velük.Õk már járnak de sokszor nincs kedvük felgyalogolni.Iker babakocsink van és szerencsére van tároló ahol tartsuk.Úgy közlekedünk,hogy Dominikot a hátamra veszem kengurúban(azért őt mert ő a nehezebb kb.1/2kg-val),Zsaklint pedig a kezemben viszem.Lefelé nincs is gond, de felfelé már a 2.-on elfogy a levegő.Séta közben már nem igen szeretnek ülni főleg ha látnak másik gyereket szaladgálni.Kivenni nem merem őket mert úgy sem arra mennek amerre én szeretném.Volt már rá példa,hogy kivettem őket utánna pedik alig tudam összeszedni.Szeretnék is kérni tippeket ki hogy csinálja ezt?Ajánlották a hámot de mivel azt sokan elítélik tartózkodom tőle.Az a szerencse,hogy nálunk is van bezárt kert és legalább ott elengedhetem őket.
Majd megpróbálok képeket felrakni de nem biztos hogy sikerülni fog.
Előre is köszönöm a tippeket.Mindenkinek szép álmokat.
Emina

Kép
emina

Edit!
Neked hármas ikreid vannak?Milyen idősek?Fiúk,lányok?
Emina

Kép
emina

Sziasztok!
Mennyi cuki gyerkőc!
Dalma milyen nagylányKép

Orrszívás: én beültetem őket az ölembe, fogok egy plédet, azzal körbetekerem őket, így a karjukat hozzászorítom a testükhöz, nem tudják kitépni a kezemből a szívót. Az egyik orrlyukat befogom, a másik kezemben levő szívóval meg dolgozom. Eddig 2x kelett orrot szívni, először 8 hónaposan, az elég macerás volt, másodjára januárban, de már nem nagyon tiltakoztak. Gondolom elég nagyok és rájöttek hogy jobb így. Egyébként működésen kívül már hozták a szívót és dugták az orrukba, meg az enyémbeKép

Séta: Az utcán én még sosem vettem ki őket a kocsiból, így szerintem nem is tudják hogy ki is lehetne szállni, nem is nyafognak, szépen nézelődnek. Kertes házban lakunk így az udvaron már sétáltunk a ház melletti járdán, de az a baj, hogy Petra ügyesebben megy így gyorsabb és nincs kedve bevárni Csengét, mindig ki akarja tépni a kezét a kezemből. Úgyhogy amíg itt az udvaron nem megy a séta az utcán nem is próbálkozom vele.

Lépcső: szerintem csak gyakorlás kérdése a dolog, mert az enyémek kisebbek mint Cat-éi, de ügyesen lépcsőznek. Egyik kezüket fogom, a másikkal a korlátba kapaszkodnak. Nekünk a házon belül van lépcső, így napjában többször megmásszuk, persze ha egyedül mennek akkor négykézláb fel, fenéken le, de ha van türelmem akkor szoktam velük így sétálni és nagyon szépen megtanulták. Szóval Cat szerintem megpróbálhatnátok a lépcsőházban, csak ne öltöztesd őket nagyon be, nem kell kimenni az utcára, mire leértek a harmadikról úgyis mindenki hulla lesz, de legfőképp Te a görnyedt járástólKép, úgyhogy irány vissza. És ha nincs rajtuk extra sok ruha könnyebb lépegetni isKép

A keresztelőhöz nem tudok hozzászólni, nálunk nem volt és nem is lesz, nem vagyunk vallásosak.
Mondjuk ha már itt tartunk másnál is van vallási téren probléma? Igazából ez még csak nekem az, de később összezavarhatja a gyerekeket. Mert itthon nálunk a Télapó hozza a karácsonyi ajándékot is, viszont anyósom ragaszkodik a Jézuskához. (Nem túl aktuális a dolog, csak úgy eszembe jutott) A férjemet nem izgatja a kérdés, úgyhogy nem is beszél az annyjával, én meg hiába.Kép

Pepe is szeret takarítani:

Kép

Jó éjt mindenkinek!

Ditke
ditke62

sziasztok!
én is nagyon szeretek képeket nézegetni!

vikta! minden képen minenki olyan jókedvű és kiegyensúlyozott. azért biztosan tudsz valamit Kép Kép Kép
(a kisfütyis 33 hetes)

orrszívás: az én 3,5 éveseimnek kb. 2,5 éves korukig lellett szívni az orrukat, akkorra tanulták meg kb. egyedül. eleinte nálunk is kétemberes volt, aztán a finoman rátérdelős (két láb közé fogós Kép technika.
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

BrigiKép
Nálunk az orrszívás csak egy emberes feladat. Leülök a földre, nyújtott kicsit terpesztett lábbal. A gyerkőcöt odafektetem a lábam közé úgy, hogy a feje a puncimnál legyen, és a két kezére ráteszem a combjaimat.(fekvő Krisztus pózKépKép) Így simán kiszívom az orrát, és spriccelni is tudok bele.

DitkeKép
Próbálgatjuk a lépcsőzést, de elég magasak a lépcsőfokok nekik, nem tudják a lábukat addig felemelni.KépKép Ráadásul nem férünk el széltében 3-an, így mindenképpen 2 emberes levinni őket. Anyuék például régi bérházban laknak, lekerekített alacsonyabb lépcsőkkel, és ott megy a lépcsőzés.

Nálunk is takarítás mániásak a pörcök.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Brigi,
En is a "fekvo Krisztus" pozt hasznalom tobb okbol is. 1, biztosan tartom a fejet es nem tudja rangatni (az rettento serules veszelyes lenne), viszont nem tudom megnyomni a kisfejet sem. 2, nem tudja elmarni a berendezest, vagy lefogni a kezem, mert a kapadozas is csak bajhoz vezet.
A bespriccelesnel en mindig letakarom a szemuket. Tudom, hogy elmeletileg nem mehet masfele a tengerviz, de nem kockaztatok. A szem takarastol meg jobban utaljak, de ebben nem engedek.

Nalunk aprilisban lesz a keresztelo 4 db keresztszulovel. Nalunk ugyanis nem parok lesznek a keresztszulok. Tudjatok, a parom kulfoldi es csak igy tudtuk megoldani, hogy mind a ket gyereknek legyen itthoni es otthoni keresztszuloje is.
A sogornomet biztuk meg a keresztelo szervezesevel, ami lehet hogy hiba volt, mert akkora banzajt tervez, mintha a masodik eskuvojere keszulne... Kép Kép A ruhak egyebkent nekem is gondot okoznak. Foggalmam sincs mit kene raadni a gyerekekre. A hosszu, madeiras, kikemenyitett cuccoktol egy kicsit viszolygom. Normalis "masmilyen" meg nincs. Valami otlet? Vagy esetleg valaki tud egy jo varronot??

Sziasztok,
Heszter

KépKép
heszter

Mindenkinek köszi a tippeket. Szép sorban kipróbálom őket. Próbáltam a Ditke félét, az egész jó, mert az én gyerekeim, már nem annyira picik, mint Heszteré, de azért így is mellé megy néha a tengervíz. Bár már mintha értenék, hogy ez kell, és csak kicsit kapálóznak.

Heszter
Keresztelőruha ügyben, ha a pénz nem akadály, én nagyon helyes direkt keresztelőruhákat láttam a MOM-ban a földszinti egyik babaruhaboltban, nem madeirás, de tiszta fehér, enyhén csipkés gallérral, és nekem anyag és fazon is nagyon tetszett, de sajnos nekem túl drága.
A varrónőre egyébként én is vevő lennék, nem csak babának, hanem mamának is. Sajnos nem vagyok konfekcióméret (bár jelenleg lehet rám ruhát kapni, de azért szeretnék visszafogyni).

Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat!

Ezt az orrszívós pózt legközelebb (remélem jó sokára) én is kipróbálom.Biztonságosabbnak tűnik,mint a amit én csinálok.

Emina!
Igen,hármasikrek.10hónaposak lesznek holnap!3kisfiú: Olivér,Marcell,Benjámin.
Hihetetlen,hogy telik az idő!!!Sokszor eszembe jut,hogy milyen volt 1évvel ezelőtt!Utólag bevallom,sosem gondoltam,hogy ilyen szép és nehéz lesz az élet.De a mai napig örülök,hogy nem döntöttünk másképp a babákkal kapcsolatban.
Hámot illetően:
nem igazán értem,hogy miért ódzkodik mindenki,ha ezt meghallja.Nekem feltett szándékom,hogy használni fogom.(hacsak nem lesznek szuper szófogadó gyerkőceim!ha-ha-ha nem úgy néznek most ki)Szerintem egy tök jó találmány és én többet szeretnék kimozdulni itthonról,ha már tudnak menni.A férjem meg állandóan dolgozik és én nem akarok mindig valakire várni,hogy majd ráér velünk sétálni,játszóterezni,csavarogni stb.

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok

Most elég rossz passzban vagyok, úgyhogy lehet, hogy elég negatív leszek. Szerintem már bennem is dolgozik a betegség, ami a lányokban.
Nektek egyébként nem szokott lelkiismeretfurdalásotok lenni, ha betegek a gyerekeitek? Hogy ti tehettek róla, mert jobban fel kellett volna öltöztetni, nem kellett volna kivinni, nem kellett volna elmenni bevásárolni velük, meg ilyenek. Én mindig ki tudok találni valamit, hogy miért én vagyok a hibás. Ettől aztán kétszer olyan rossz, hogy betegek, mint egyébként lenne.
Na jó inkább megyek, mert a végén még lehangolok valakit. Mindenkinek szép álmokat. Gyerekeknek egészséget.

Edit
Nem gondoltam, hogy ilyen közel van a fiaid szülinapja a lányokéhoz. Õk május 6-án születtek, ti meg ezek szerint másodikán. Már mi is majdnem tíz hónaposak vagyunk. Annyira gyorsan telik az idő. Nem bírom követni. Hiszen már majdnem mennek, meg rövidesen beszélnek. Pedig milyen távolinak tűnt ez még a születésükkor is.

Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Brigi!
Én is mindig magamat okolom ha megfáznak.Százszor átgondolom hol jártunk,milyen volt az idő,hogy voltak felöltözve.A férjem szerint az a baj hogy mindig aggódok(nehogy megfázzanak)és túlöltöztetem őket.

Edit!
És mekkora súllyal születtek?Hányadik héten?
Nekem is hihetetlenül gyorsan múlik az idő.Az első hetekben úgy éreztem mintha megállt volna az idő,most pedig el sem akarom hinni,hogy már 16 majdnem 17hónaposak.Gyakran jut eszembe az első pillanat, mikor először megláttam őket.Csodaszép érzés volt,és még ma is az.

Emina

Kép
emina

Vikta!
Megnéztem az apróságokat, olyan szépek. Jó nagy pocid volt Kép És kihúztad a 37. hétig?
Nekem sajnos korán születtek, ami miatt a mai napig egy kicsit rosszul érzem magam. Nekik nem volt semmi bajuk odabent, csak éppen terhességi mérgezéses tüneteket produkáltam, úgyhogy muszály volt őket kivenni, mert ottmaradtunk volna mindannyian Kép Ennyit a szomorú témáról. Hál'Istennek egészségesek, mint a makk, bár most Gréti bárányhimlős volt, most már múlik el, de Gergő még nem pöttyösödik, várjuk, hogy rajta mikor jön ki.

Cat!
A tieid meg igazi vagány kissrácok. Azt lehet tudni, hogy ők 1petéjű ikrek v. sem? Mert nagyon hasonlítanak egymásra (legalábbis a képeken én úgy látom)

Emina!
A hámról még csak olvastam, mi nem használtuk, de nagyon meg tudnám érteni azt, aki használja. Két gyerek után nem lehet rohangálni 1 embernek!! Levegőzni meg kell! Nekem Gergő lusta volt, úgyhogy ő elvolt a babakocsiban, Gréti általában sétált. Most már rohan mind a kettő Kép Én meg utánuk Kép

Jó éjszakát és jó egészséget mindenkinek: Andi

Kép
gandi75

CatKép

Mi sem egymás mellett megyünk a lépcsőn, úgy nem tudna mind a két gyerkőc kapaszkodni. Az egyik megy elől, bal kézzel fogja a korlátot (lefele menet), jobbal az én kezemet, aztán jövök én, aztán a másik 1-2 lépcsőfokkal utánunk szintén fogva a korlátot meg a kezemet. Ezért írtam a görnyedt járástKép

EditKép

A hám szerintem sem rossz ötlet, ezt csak az szólja le aki még nem próbálta két gyerekkel. De én ilyenkor visszakérdezek, hogy ha valamelyiket elüti az autó, akkor meg azért szólna le, hogy felelőtlen szülő vagyok, nem?! Egyébként meg mindenki azt gondol amit akar. A barátnőm látott a múltkor hármas ikreket sétálni, bár ők már nagyobbak voltak valamivel, motoron közlekedtek. Amikor az úttesthez értek anyuka leszállította mindhármat a motorról, megfogták egymás kezét, anyuka egyik kezében egy kismotor, másikkal fogta az egyik gyerek kezét, átsétáltak, elmentek jó messze az úttesttől. Ott leállította a 3 gyereket, vissza a túloldalra a másik két motorért, aztán megint fel a motorra egészen a következő kereszteződésig... Nem kis meló az biztos. Minden elismerésem a TiétekKép Ja egyszer én is láttam egy anyukát 4 gyerekkel, a nagy kb. 2,5 éves lehetett, a kicsik meg totyogtak, úgyhogy kb. 1-1,5. Õ is "pórázon" sétáltatta őket. Akkor nekem még pajzán gondolat sem volt a gyerek, azt meg pláne nem gondoltam hogy ikreim lesznek, de fel sem merült bennem hogy elítéljem az anyukát, inkább arra gondoltam, hogy milyen embert próbáló feladat lehet.

Jó éjt mindenkinek!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Most jöttünk a dévényestől. Képzeljétek, nem kell mennünk most, csak 1 hónap múlva "kontrollra", mert olyan ügyesek. Nagyon meg volt elégedve Dáviddal is, Niki meg körbekúszta a szobát és mindent kipakolt mindenhonnan.Kép

Hám: én tuti ki fogom próbálni, egyet már vettünk is, mert a fa etetőszékben nincs rendes bizti öv. Szerintem azzal van a probléma, aki ezt elítéli, nem aki alkalmazza. A kutyámat is azért tartom pórázon, mert magától nem tudja, hogy nem szabad kiszaladni a kocsik alá, nem? Ha a kutyát meg tudom így védeni ,akkor a gyereket miért ne próbáljam?
Nekem jó lesz ha mennek, mert van egy nagy kertünk, így nem kell őket az utcán sétáltatni. Nem is mernék velük nekiindulni egyedül. Főleg, hogy addigra ősz/tél lesz, mire ilyesmire számítanom kell.Kép

Én azt nem tudom, hogy mit lehet csinálni két kúszó-mászóval kint a kertben? A fűben mindig lehet olyan, amibe nem kéne, hogy belemásszanak. Van ilyen téren tapasztalat?

Megpróbálok képeket felrakni, bár a múltkor vmiért nem sikerült.

most semKép majd még próbálkozom

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Azt hiszem délután elmegyünk és veszünk nekik hámot.Köszönöm a hozzászólásokat.

Cicamica!
Az én gyerekeim is mindent körbejártak.Mindig figyelni kellett őket a kertben mikor mit találnak.A mai napig mindent(kavics,cigaretta maradvány stb.)a szájukba vesznek.Mindig irigylem a szomszéd kislányt(1hónappal idősebb nálunk),akinek meg sem fordul a fejében,hogy az ilyesmiket felszedje a földről.A szám is kiszárad annyit magyarázok nekeik,hogy ez nem gyereknek való,eldobják,de abban a pillanatban mikor nem figyelek már veszik is fel a következőt.Rájöttem ha tele van a kezük nem foglalkoznak annyira a szeméttel.Ezért a sétához egy csomó játékot is viszünk.

Emina

Kép
emina

Cicamica! Nálunk is van kert, de tavaly nyáron, akkor voltal az ikrek 15-18 hósak, azért elég nehéz volt egyedül kint lenni velük. Persze nem mindegy, milyen a kert kialakítása. Nálunk egyrész több lépcsős, mert domboldalon van, másrészt egíy rész játszótér félévé lett alakítva, de ahhoz még elég kicsik voltak. Viszonz muszáj volt ott lenniük, mert a nagyok is ott voltak. És persze nem is baj, ha homokoznak, másznak, stb. Csak nehéz figyelni. Nálunk pl ellég magas a csúszda állványa, odfelmásztak, és ott ugrabugráltak, meg kihajoltak a korláton, stb. Ja, és arra is figyelni kellett, hogy a nagyok ne üssék el hintával, motorral, stb. Nem tudom idén mi lesz, de azt hiszem még korai lenne szoros felügyelet nélkül kinthagyni őket. A nagyokkal már meg lehet csinálni, hogy csak időnként rájuk néz, kérdez az ember. Ami a sétát illeti én sem merek gyalogosan nekiindxulni velük, mert a kezemet nem fogják elég megbízhatóan, itt meg nincs nagyon járda. Így most egyelőre levegőzés gyanánt kint alszanak babakocsiban a kertben.
Ami a hámot illeti: nálunk Ádámot szabályosan be kellett kötni, mert életveszélyes volt, amit csinált. Persze most is föláll, lassan kipasszolom az etetőszékeket, és Ikeás sámlival felültetem őket az asztalhoz.
Claire
claire

Sziasztok!

Cat!
Mi hasonlóan lépcsőztünk, mint Ditkéék. Kép Csak utána még ki is kellett menni az utcára. Elég fárasztó volt az elején, egyik erre, másik arra. Még jó, hogy az utcánk nem olyan forgalmas. De hamar beletanultak. Azért egyedül még most sem közlekedhetnek. Kép Egyszer úgy meghúzták a karomat, hogy nem tudtam használni sokáig. Még akkor is lementünk valahogy, mivel menni kellett a dokihoz, hogy tegye rendbe.
Még nem. De most úgyis betegek a fiúk, Viki bárányhimős. Kép

Eri
simones

Sziasztok!!!!

Nagyon régen nem jártam erre,még olvasó üzemmódban sem!Már hiányoztatok,ezért gondoltam megnézem, hátha visszaállt a régi pörgős babanetezés....
még nem olvastam vissza,bár mindenképpen szeretnék,csak azt sem tudom hol maradtam le....

Rólunk:már 9 hósak elmúltunk....van2×4 fogacskánk,és hamarosan jönnek a következők...ezt az elmúlt napok hangulatából gondolom..bár már orvosoljuk homeos bogyókkal.
Laura már szinte megy...igaz kapaszkodva,mig Norbi csak most csúszik hátrafelé...a mászás még sehol...nagyon meg is voltam ilyedve hogy mi ez a különbség,de állitólag a fiúk ennyivel lustábbak...
még pépest eszünk,de a kiflivége,és a keksz az megy saját kézből harapva nasinak...

nagyon várom a jóidőt,mert jó lesz kint lenni a sztabadban nekem is ,és főként Nekik is....

Szilvi,Judit,Edit,Annamari,Gyöngyi...és akik velem egy időben szültek....ki hol tart fejlődésben???csak mert nincs a közelemben hasonló korú bébike....
és a "nagyok"Orsi,CaT és a többiek!!hogy vagytok???

Na és persze az újak(számomra újak).....

kristin
kristin75

Szia Krisztin!

Én még új vagyok. Igazából nem is ide tartoznánk, mivel mi már elmúltunk 2 évesek (elég régen), de olyan jó titeket olvasni és visszaemlékezni a "régi szép" időkre. Tényleg elég távolinak tűnik már, olyan gyorsan telik az idő. Nekem is vegyes párosom van, és tényleg később érnek a fiúk. Ez most már tapasztalat részemről. Gergő később kezdett mindent. Volt amit 1-2 héttel, volt amit hónapokkal később (pl. szobatisztaság) Járni viszont hamarabb kezdett, mint Gréti, igaz csak kb.1 héttel indult el hamarabb. De beszélni, mondókákat mondani, pelust elhagyni, szóval mindent később. Úgyhogy ne aggódj túlságosan, úgy látszik ez így normális.

Szia: Andi

Kép
gandi75

Szia Kristin

Mi is újak vagyunk, most leszünk 10 hónaposak. Nekem lányaim vannak. Nekik például egy fél foguk van kettőre. Az is még csak akkor látszik, ha nagyon figyelek.
Mászni, meg kapaszkodva menni már mindketten tudnak, de nálunk is elég nagy volt az eltérés a két lány között. Hasra fordulásban majdnem két hónap, felállásban talán egy hónap. Szóval nem biztos, hogy azért, mert fiú. Nálunk Boróka egyszerűen valóban lustább volt. Nehezebb volt, nagyobb súlyt kellett mozdítani, és különben is jól elvolt azokban a pózokban, ahogyan letettem. Sok gyerekről olvastam, hogy háton fekve nem tud játszani, hát ő tudott, ezért nem is nagyon volt motivált. Szóval a különbségek miatt ne izgulj, teljesen normális.
Mondjuk az enyémek természete is annyira más, hogy én nem is csodálkozom a nagy eltéréseken. Nem mondom, hogy nem gondolkodtam el, amikor Boróka 6 hósan még nem forgott, de tudtam, hogy egyszerűen nem érdekli, majd megtanulja, ha lesz hozzá kedve. És így is lett.

Üdv, Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Szia Kristin!

Én is új vagyok.Az én apróságaim most lesznek 17 hónaposak és szintén vegyes a felállás.Mikor megszülettek Dominik volt a gyengébb a hat hetes csípővizsgálaton az ortopéd doktornő azt mondta,hogy hypotoniás mert nem tartotta a fejét.Azt hittem megőrülök.Azután a negyedik hónapban megfordult a kocka.Õ elkezdett kúszni,míg Zsaklin ezt az ötödik húnapban tette.Domi hét hónaposan felállt Zsaklin csak egy hónappal később.Domi előbb is indult meg.Én is mindig összehasonlítottam a két gyereket és nekikezdtem aggódni.A gyerekorvos pedig nem győzte mondani,hogy nem szabad ezt tenni.Még egyik sem beszél csak pár szavat mondanak,bár Zsaklin sokat halandzsál.Már nagyon várom,hogy mit fog jelenteni.Csak azt tudnám tanácsolni,amit nekem is mindig mondtak,ne aggódj,mert két egyforma gyerek nincsen.

Andi!
Hogyan sikerült a pelust elhagyni?És milyen idősek voltak?

Üdv.Emina

Kép
emina

Emina!

Húú! Azzal még várjatok. Nem tudom, olvastad-e, de mi már "nagyok" vagyunk, csak ide járok nosztalgiázni. Kép
Szóval Gréti 2 éves és 4 hónapos volt, amikor leszokott nappalra, Gergő pedig 3 éves kora előtt 1-2 hónappal. Viszont akkor 1-2 héten belül. se nappalra, se éjszakára nem kellett a pelus. Gréti is kb. ekkorra lett éjszaka is pelus nélküli.
Siettetni én úgy olvastam, hogy nem szabad, nagyon sokszor el kell magyarázni, meg kell mutatni a bilit stb. Nekünk is csak játék volt a bili a szoba közepén, mert eszük ágában nem volt ráülni. Gergőnek a nyár tett jót, amikor csupaszon rohangálhatott a kertben, és "lelocsoltuk" a virágokat. Kép Szerintem akkor jött rá, hogy mi is az, amikor pisilni kell. De ekkor már 2 éves volt, és még innentől kezdve is kellett egy fél év. Azt mondják, hogy télen nehezebb leszokatni a gyereket a pelusról. Hát nekem Gréti dec. közepén tette ezt. Teljesen magától. 2-3 hét alatt. Úgyhogy nagyjából egyszerre lettek éjjel-nappal szobatiszták, bár Gergővel többször történt baleset éjszaka, Grétivel szinte soha.
Nem tudom, hogy a mai gyerekek miért lesznek később szobatiszták. Engen az anyám már megőrített, hogy én is, meg az öcsém is már másfél éves korunkban szobatiszták voltunk, és biztos én nem csinálok valamit jól. Hát el lehet képzelni, hogy milyen önbizalmam volt ezek után. Aztán eldöntöttem, hogy nem érdekel senki, és majd leszokik a gyerek, ha akar. És eljutottunk idáig. Ma már a nagy WC-t használják szűkítővel. Kép
Hát ennyi a történet. Kicsit hosszú folyamat volt, de ezen is túlvagyunk. Most a cumi következik. Fürdés után estére mindig követelik. Egész nap nincs náluk, a déli alvásnál sem (bár erről is még csak 1 hete tudtam leszokatni őket), de este mindig kérik. Mit csináljak? Várom a tanácsokat, tapasztalatokat, ha valakinek használható ötlete van. Vagy ezt is eldobják egyszer? Remélem.

Jó éjszakát mindenkinek: Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Nalunk is vegyes paros van, de nalunk Mark az aki mindent korabban kezd. O az aki mar egy honaposan kinyomta magat hason es 3 hete megfordult ketszer egymas utan (bar azota se kep, se hang... Kép ) Anna viszont stabilabban tartja a fejet, amikor ulesbe felhuzom a kezecskejenel fogva. Szerintem teljesen normalis, hogy egymashoz viszonyitgatjuk a gyerekeinket. En azzal probalom nyugtatni magam, hogyha nem lenne ennyire keznel egy masik gyerek, azt hinnem hogy teljesen normalis amit csinal / nem csinal.

Egy par napja beszelgettetek az egcemarol. Honnan lehet felismerni az egcemat? Annanak nagyon csunya a nyaka, honalja es most mar a mellkasa is. Kép Eloszor azt hittem, hogy csak bepallott, ugyanis nagyon tokas az en lanyom. Megprobaltam puderezni furdetes utan, de a vorosseg megmaradt, es meg ki is fenyesedett ill. nagyon kiszaradt a bore. Probalkoztam "sima" gyogyszertari testapoloval, nem sok sikerrel. A koromviragos babakrem jot tesz, de nem mulasztja el a remiszto vorosseget, foltokat. A Sudacrem is jonak tunt, de aztan valahogy megsem valt be. Tanacstalan vagyok. A doktorno mindig megnezi es semmit sem mond, vagy csinal. Kép Vigyem el gyerek borgyogyaszhoz? Egyaltalan van gyerek borgyogyasz?

Szegeny Annam az apja boret orokolte, a papa voros haju es tej feher boru. Ja kerem, akinek skot meg ir osei vannak! Kép Mark inkabb az anyukam boret orokolte, amit onnan gondolok, hogy van szine a gyereknek es nem hokadt, mint en Kép Anyu mindig azt mondta, hogy olyan jo "konyvtar szinem" van Kép Kép

Na sziasztok!
Heszter

KépKép
heszter

Sziasztok

Hát nekem van ötletem, hogy miért lesznek később szobatiszták a babák. Ezek a jó kis pelusuk, amit nem áztatják a popsit sokkal kényelmesebbek, mint régen a textil. Akkoriban pisiben ülni nem volt valami fényes érzés, bár nem emlékszem rá. Most viszont észre sem veszik. Szóval nem sietnek leszámolni a pelussal. Legalábbis nekem ez a véleményem.

Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok,
Még kismamaként kérdezgettem tőletek, most már mint két 1 hónapos kislány anyukája csatlakoznék hozzátok, és persze kérdeznék is kapásból. Büfipaddal kapcsolatosan mi a véleményetek? Megmaradnak benne a csöppségek? (Zsófi még kézben sem szeret büfizni, amint vállra kerül "holdacskázik") Kb. mekkora babákig használható?
Előre is köszi az infót!
Tralllala
tralllala

Tralllala!

Üdv és gratula a lányokhoz!
Nekem imádták a fiúk a büfipadot!Gyorsan és könnyedén büfiztek rajta és szinte sosem buktak,ha azon voltak.Ráadásul nézegetni is lehetett róla.Addig totál biztonságos,amíg nem emelgeti a fejét!És addig használható,amíg nem tanul meg hasról-hátra átfordulni.Ez cirka 5hó.
Nekem is nagyon praktikus volt,mert ha egyedül voltam,akkor amíg büfizett az első baba,addig etethettem a másik kettőt.Vagy a második kézben büfizett (ha előszörre evett 2),de a harmadikat már etethettem.Így sokkal gyorsabban végeztünk,egyik se bőgte hülyére magát és velem szembe letéve a büfipadot még beszélni is tudtam a kicsinek.
Csak ajánlani tudom neked!!!
Írj a lányokról!Milyen babák?Milyen volt a szülés?Mennyi időre és mennyivel születtek?stb.Képek vannak róluk?

Edit

Kép

Kép
edit73

Tralllala,

Gratulacio a lanyokhoz. Oszd meg velunk a reszleteket es ha van keped, rakd fel ide, hogy mi is lassuk Oket!

Bufipadot mi nem hasznaltunk, de eddig csak jokat hallottam rola. Mark is "holdacskazott" neha bufizeskor, ilyenkor a terdemre fektettem es simogattam a hatat. Csak arra kell vigyazni, hogy ne logjon a feje. En az egyik sarkamat megmeltem es ez eleg is volt.
A masik modszer ami nekunk nagyon bejott, amikor "imadkozo saskat" jatszottunk. A huvelykujjadat beteszed a hona ala es a tenyereddel fogod a hatat ill. a fejet. A gyerek majdnem fuggoleges helyzetben "log." Hogy nehogy meghuzd a vallat, a ket konyokodet osszerakod es a feneke ala rakod. A fejevel meg igy is "dobalozhat", ugyhogy en odanyomtam az arcom az arcocskajahoz. Igy eleg bonyolult elmagyarazni, de remelem erteheto.

Mark megfordult! Kép Kép Ez volt az elso, amikor tudatosan csinalta es nem "veletlenul" fodult meg. Eloszor hatrol hasra probalkozott, de nem jott ossze. Aztan megforditottam es ugyanaz a technika hasrol hatra mar eredmenyes volt. Anna meg hason se szeret lenni, ugyhogy szerintem neki meg kell egy par het, de nem aggodom, meg nincsenek 4 honaposak se.

Na megyek szekrenyt ramolni (meg mindig a terhes cuccaim lognak a szekrenyben es a normal cuccok fent vannak a beepitett reszben Kép Kép)

Sziasztok,
Heszter

KépKép
heszter

Sziasztok,

reg voltam en is..
Udv az ujaknak!!!

Kiliman,
olvastam, hogy nem alszotok. Nos mi kb ebben az idoszakban hagytuk abba az ejszakai evest (talan kicsit korabban is). Szoval csak probalkozzatok hagyni oket, szerintem megerett ra az ido. Nalunk legalabbis igy volt. gyonyoru a ket kislegeny!! Milyen husisak!!Kép
Annamari,

gratulalok! Nem is gondoltam, hogy foleg meg mindig szoptatsz!! Ez csodas teljesitmeny. Remelem mar picit jobb a hangulatod is!Kép
Hallottam mar nem kell devenyezni jarnotok, olyan ugyesek a fiuk. Szerintem Beninek sincs mar sok... mindig dicseri a Kati. Mindenesetre nagy konyebbseg lehet, hogy abbahagyhattatok!
Kristin,
mi is kb egyidosek vagyunk, mi 10 honaposak multunk 25-en. A mozgasfejlodesunk: a gyerekek allnak, Nati lepkedni is akar, ovele olyan jo gornyedten setalni kell. A masik ketto a racs menten lepked oldalra. De a kisfiam mindent kesobb csinalt, mint a lanyok, ugyhogy semmirol nem vagytok lekesve!

Lilla,
szuper, hogy ti is abbahayghattatok a deveny-kezelest. Mar irigykedem, en is varom, hogy ne kelljen. nem mintha bajom lenne vele, csak olyan jo, ha mar nincs OK amiert jarni kellKép

Az a ham a kepen nagyon szuper, Ditke. Ilyet en is venni fogok. nekunk is kell majd a poraz, elore tudomKép

Cat,
koszi az ikres-forum tippet, mar eladtam mindent!!!! Kiveve a bufipadot, de az is el fog menni elobb-utobb, tudomKép

Kép
nettke

csak dagadok a büszkeségtől, amit a fényképekről írtatokKép

szia TrallallaKép
üdvKép
hány hétre születtek a gyerekek? nevük?
nekünk(mármint benikének) nagyon nehezen ment a büfi. 1x infacor(talán jól írtam) használtunk majd espumisan-t. nagyon jót tett neki sokkal hamarabb kijöttek a büfik. az espumisant most itt adok neki. elfogyott(kb4hós volt) és gondoltam már nemis kell de aznap nehezen jöttek a büfik és sokat visszabukott.

BrigiKép
mi többek között ezért használunk dalmánál a monapel pelust most is.
az ikreket is így akartam de nekem 3 már sok.(óránként kell nézni/cserélni)
de megéri dalma 1,5évesen bilizett, bugyiban volt egyész nap(alvást kivéve).csak néha pisilt be.!!!ű
sajna jött ez a féltékenység és direkt akkor pisilt be amikor etettem a kicsiket, így visszatértünk a pelusra.

ekcéma
dalmának gyenge ekcémája volt. mi a heim pál bőrgyógyászatán voltunk. mindenkinek ajánlom. attól a kenőcstől elmúlt.
nem lehet bejelentkezni és hideg élelemmel kell menni de megéri.

eddig tudtam olvasni így rólunk is később
pusz: vikta
ma 6hóKépKép és ma 21hóKép
vikta

Sziasztok!

Mindenkinél ennyi hó esett??? Nálunk rengeteg. Szuperjó, a gyerekek nagyon élvezték, hóembert is építettünk. Azt viszont nem tudom, hogy holnap hogy fogunk a bölcsibe menni. Lehet, hogy szánkóval?? Kép

ekcéma: az enyéimnek elég rendesen kijött, azt mondják, hogy 3-5 éves korukra kinövik, és ez most lehet, hogy bejön. Rengeteg kenőcsöt, gyógyszertári kutyulékot próbáltunk. Sajnos nekünk nem volt szerencsénk, egyik sem volt túl hatásos. Ill. egy igen, de itt a babaneten megtudtam, hogy az valami nagyon elmaradott, régi kence-fince. És elég drasztikus, de nekünk ez jött be. És most látom (kb.1 hete), hogy kezd javulni, már nem is nagyon kell kenni őket. Lehet, hogy tényleg kinövik? Kép Jó lenne!!

Hello: Andi
Kép

Kép
gandi75

Sziasztok!
Ekcéma: túlérzékenység, ezért valóban "kinövik", de teljesen soha. Nagy idegességre, erőfeszítésre, immunrendszer gyengülésre kijön, akár felnőtt korban is. (pl vizsgaidőszakban , utazáskor, stb.) Nálunk a 2. fiam volt a leginkább, és tényleg kb 4 éves korára jobb lett a helyzet. A bőre most is érzékeny, kiszárad hidegben, uszodavízban, stb. Alényeg, hogy ne vakarja, és ne töredezzen be annyira, hogy vérezzen, mert az nagyon fáj. (még emlékszem gyerekkoromból). A mi gydokinénink 3 féle krémet is kevertetett a patikában, azok nem jöttek be. Én gyerekkoromban kaptam egy nagyonjót, csak abban volt prednizolon, és azt ne, szívesen adják, pláne hosszan. Nekem is, és a fiamnak is nagyin hatásos a mézes-glicerines testápoló. ezenkívül próbálj minél illatmentesebb dolgokat használni, hogy ne terheld még azzal is. Érdemes megfigyelni, van-e olyan hatás, esemény , kaja vagy akármi, amitől jobban bedurran, mert akkor jobbn tudod, mit kell elkerülni, ha lehet.
Nekem még nagyon hatásos volt, amikor egy utazás során ekcémás lábbal beleléptem a Holttengerbe, komolyan, utána 10 évig béke volt. csak aznap azt hittem megőrülök, úgy marta a só. Kép Így ezt több okból is kevésbé ajánlom.
fejlődés: nálunk is vegyes páros, de nem látom, hogy Ádám később fejlődne, sőt. Bár van amit eszter előbb kezdett, végül mozgásfejlődésben jól lekörözte őt Ádi. Persze jól látom, hogy ő a nagyokhoz viszonyítva is marha ügyes, tehát egyéni adottségoktól is függ. Mindenesetre nem érdemes siettetni, ha vmit gyanúsan nem csinál, meg kell mutatni szakembernek. Nálunk pl a legnagyobb fiam nagyon hamar járt, viszont nem mászott, és ennek voltak hátulütői később. Ami a beszédet illeti, az ikrek tök jópofán tanulnak egymástól. Talán ebben Eszter kicsit előrébb tart (lány Kép), de az ikrek jóval később kezdtek beszélni, mint a nagyok annak idején. Hát ez elég hosszú lett. Üdv: Claire
Ja, most 23 hósak az ikrek, lassan kinőjük ezt a topicot Kép
claire

Sziasztok!

Heszter!

Az ekcémát onnan ismered fel, hogy pirosas színű (de mikor nincs "bedurranva" akkor teljesen bőrszínű is lehet), kezdetben kicsi tűszúrásnyi, nedvedző hámhorzsolásoknaknak tűnik, ami hamar pörkösödik aztán hámlani kezd. A bőr itt érdes tapintatú lesz. Eleinte kis foltokban jelentkezik, aztán összefolyóvá válhat. A széle a foltnak általában éles, jól elhatárolódik az ép bőrtől. Általában a meleg víz hatására pirosabb lesz, fürdés után tehát csúnyább. Gyakran viszket, fontos hogy ne vakarja (na ja, magyarázd ezt el egy csecsemőnekKép ), mert ha kisebesedik a vakarástól akkor fertőződhet és az már macerásabb.
Fürdetőnek az Ung. emulsificans non-ionicum-ot szokták javasolni, száraz bőrre kell kenni, utána lemosdatni a gyereket, biztos nektek is írt fel a gyerekorvos. Szerintem attól sem lesz semmi bajuk ha csak tiszta vízben fürdenek, mikor az enyámeken kijön én nem használok semmit fürdéshez. Fontos hogy valamivel zsírozd a bőrt fürdés után (testápoló) mert a száraz bőr fokozza a viszketést, meg a meleg fürdő is, bár gondolom egyébként sem fürdeted forró vízben a gyerkőcöketKép
Ha az eddigiek nem használnak, szerintem nagyon jó az Elocom kenőcs, vagy a Ftorocort, meg ezekből szoktak kül. kenccéket kutyulni is. Mivel szteroidos, nem ajánlott néhány napnál tovább használni, de nálunk 2-3 nap alatt mindig elmúlik. Ja, és ha olyan helyen van ahol jól be tudod kötözni (pl. kézen, lábon), akkor gyorsabban javul ha a szteroidos krém rákenése után betekered 1-2 órára FolpackkalKép. Fontos hogy ezeket a krémeket csak nagyon vékonyan kend fel!
Na, azt hiszem elég kimerítően kiveséztem a dolgotKép

Andi!

Nálunk is ilyen nagy hó esett, bár én nem örülök nekiKép Jöhetne már a tavasz!!!
Egyébként jobb időjós lennék mint Aigner szli bácsi, hó mindig akkor esik amikor a férjem ügyel, hogy nekem kelljen havat lapátolniKép Ma éjjel már semmi kedvem hozzá, úgyhogy reggeli utánra megvan a holnapi testmozgásKép

Jó éjt!

Ditke
ditke62

azt hiszem ez az általános fürdető. minden baba ezt kapja. (vagy nem?)
nekünk a doki néni azt mondta 1 éves koráig (ha ekcámás ha nem) csak győgyszertári fürdetőt és popsi kence-ficét használjak. mást ne!
és ne használjunk öblítőt. helyette 1 evőkanál 20%-os ecet+ fél deci víz az öblítő heylére, h az ecet ne roncsolja a ruhát. illatfelhő nincsen az ecetttől, de az öblítő "beleépül" a ruciba és így nem jó a babának (felnőttnek semKép)
pusz: Vikta
és az alvó manókKépKépKép
vikta

Sziasztok!

Mi is nagyon várjuk már a tavaszt!
Mindd a kettő gyerkőcnek folyik az orra,Domika még elég csúnyán köhög is.Nála nem egyszerű a megfázás mert mindjárt kilégzési nehezítettséget idéz elő.Most még tűrhető a helyzet,remélem így is marad.Csak kicsit nyűgös.Sokat aludt délelőtt ha pedig ébren volt csak lógott rajtam.Remélem gyorsan meggyógyulnek.
Szerencsére ekcémás gondunk nem volt,de mi is a gyógyszertári fürdetőt használtuk 1 éves korig.
Mikor hideg van,séta közben mindkettőjüknek kipirosodik az arca és egész nap olyan piros marad.A gyerekorvos azt javasolta,hogy mielőtt kimennénk kenjem be popsi krémmel.Ez nagyon bevált.Ha ki is pirosodik nem marad meg egész nap a pirosság.

Üdv mindenkinek Emina!

Kép
emina

Sziasztok,
Köszi a büfipad-infót! Nincs nagy gond a büfizéssel, Zsófi egyszerűen csak nem szeret nyugiban lenni, kis örökmozgó. Igaziból csak azért szeretnék büfipadot, mert így ha egyedül vagyok hamarabb ehetne a második csajszi, míg az első büfizik.
Nettke, ugye Te hirdetted az ikresek fórumán? Írtam neked, hogy érdekelne, megkaptad?

A lányok a 37. hétre születtek, hála a szülésznőmnek természetes módon. Zsófi 2830 g, 51 cm, Luca 1790 g, 45 cm volt. Luca sajnos egy hetet intenzív osztályon töltött, nagyon picike volt... (szerencsére a II. Klinikán szültem, így 3 óránként mehettem hozzá is)most viszont már mindketten tokásodnak, szépen nőnek, tüneményesek Kép

Kép
Kép
Kép
tralllala

Trallala

Gyönyörűek a babucik. Gratulálok. Édesek, ahogy grimaszolnak.
Nekem is két puncisom van. De ők már 10 hósak.

Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Szia Trallala!

Nagyon aranyosak a lányok!Gratulálok és sok boldogságot és kitartást kívánok!

Emina.

Kép
emina

Sziasztok!

Trallala, édesek a törpjeid!

Nem tudom emlékeztek-e rám, nem csodálkoznék, ha nem, mert eléggé eltűntem (illetve "átszoktam" az ikresek.hu-ra...).
Január 9-én nálunk is megszülettek a babák, olyan felállásban, amire senki nem számított: 2 kisfiú. Elsőnek Gergely 2830 g, 56 cm-el, másodiknak Vince 3010 g, 52 cm-el. 39. hétig húztuk és szerencsére a befekvés napján du. meg is születtek.

KépKép

Az első képen kevéssel hazatérés után. A másikon csütörtökön. Ez utóbbi bal oldalán Gergő, jobb oldalán Vince.

Szilvi
szilvibank

Szia Szilvi

Látom nálatok is ikrek és vizsla együtt. Nálunk is ez a felállás. Az utóbbit mi félgyereknek hívjuk. Amúgy imádja a babákat, csak még azért nem olyan jó, hogy játszani szeretne velük. Beadogatja a játékait a játszótérre és aztán szedhetem ki a gyerek szájából.
Gyönyörűek a fiúk. Gratulálok.

Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi

Nálunk a vizsla a "biztonsági főnök". Amikor hazahoztuk a kicsiket, lefeküdt a két hordozó közé és vigyázott rájuk. Egy ideig alighogy megnyikkantak, vagy pláne megmozdultak, jelezte. Ha idegen jön, a mai napig szalad hozzá és "mutatja" a babákat. Játszani (még?) nem akar velük, megelégszik a szaglászással -nyalakodni nem engedjük, nincs velük felügyelet nélkül. A mozgatásához ott a férjem és a másik 2 gyerek... Kép
szilvibank

Trallala,
igen, most neztem emailt, irtam is neked a bufipad ugyebenKép epp irtam Cat-nek, hogy mar csak ez van meg a sok cuccbol..
Nagyon szepek a manocskaid! Luca nem volt pici az 1790 grammal! Hidd el, jo suly az! Sok ikres baba tolt kisebb idot intenziven. Mi 3 hetet voltunk a lanyokkal, Beni meg 4 hetet. Szoval klasszak a lanyaidKép
Szilvi,
gyonyoru csoppsegek!!! Masra szamitottatok, nem ket fiura? csak mert irod, hogy a felallas varatlan volt!

Kép
nettke

Kristin,
Nalunk is hasonlo a helyzet, Beni ul, felterdel, kuszik. Panka viszont mar regota maszik, kapaszkodva jar, es egyedul megall nehany pillanatra. A maszast ugy tunik Beni sajnos kihagyja.. Mert most kezd probalkozni a felallassal. legalabb ket honappal le van maradva Pankahoz kepest!
mvirag

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?