Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Adri, mi már végigjártuk a felkészítőt, és nagyon hasznosnak találtuk. Érdemes elmenni. Egy gond van vele, hogy elég sokan vannak, és nem mindig elég a levegő. Egy jó tanács: ha tudsz, érj oda korán és ülj előre, mert ott nyitva van az ablak. Mi a múltkor leghátul majd megfulladtunk.
A jövő heti téma (ha nincs változás) a légzés és relaxáció. 5-kor kezdődik és kb. fél 7-ig szokott tartani.

Bip, a mérleges trükk nem jött be? vagy nem próbáltad? Leszidott az orvos?
Én tegnap este olvasgattam a Kismamát, meg valami bulvárlapban a Liptai Klaudiáról, és minden kismama ezekben az újságokban azt vallja, hogy azt eszik amit megkíván, nem törődik a kilókkal. Nem tudom milyen orvosaik vannak,úgy látszik csak minket szekálnak a kilókkal.
A nővérem 23 kilót hízott összesen és szülés előtt nem sokkal az orvos azt mondta neki a kórház folyosóján, hogy úgy néz ki mint egy bálna és hogy fog így megszülni.(persze jó hangosan) Aztán megszült, semmi baja nem lett, sőt nagyon hamar le is ment róla minden.
Persze én is stresszben vagyok tartva, de a cikkek hatására ettem azért egy kis kekszet. Kép

Julcsi, én nem vettem még semmi ilyen melles dolgot, de talán holnap már eljutok egy-két helyre. Egész héten ki sem mozdultam itthonról, már alig várom a holnapi vásárlást Kép. (A hálóinget is holnap nézzük.)
Az előtej nekem sincs túl régóta, és nem is valami nagy mennyiség, sőt szinte alig vmi. Vki azt mondta (talán Judit), hogy ha vkinek egyáltalán nincs az se baj.

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Judy!

Semmilyen uh.nem jó a Jánosba, mert mi kedden mennénk a következő vizsgálatra. Lehet, hogy inkább halasszuk el?

Nóra!

Köszönöm szépen az információt, és igyekszem megfogadni a tanácsaidat!

Puszi Adri
kadrika
 
 


Adri, ha még hüvelyi uh-d lesz akkor menjél, mert ez a funkciója működik. Csak a hasi nem működött, ami nekem kellett volna, mert 33 hetesen már nem hüvelyi uh-t csinálnak.

J

KépKép
judy1
 
 

 
 

Hát valószínű, hogy nekem sem hüvelyi kellene, mert jövő héten már a 31. hétben leszek!
Tehát neked azt mondták, hogy talál szerdán elkészül?
Lehet, hogy még találkozunk a szülésnél? Te mikorra vagy kiírva? Én máj.14-re.

Adri
kadrika
 
 


Sziasztok,
Egy ideje én is olvasgatlak titeket, gondoltam csatlakozom. Árilis 12-re vagyok kiírva.
Bip, én is pont ennyit híztam. A dokim többször meg is szidott. Tegnap már félve álltam rá a mérlegre. Kb. egy hónapja viszont nagyon vigyázok, hogy mit eszek, de néha azért becsúszik egy kis nasi, mert nem tudok ellenállni a kisértésnek. Szerintem még egy-két kilóval számolnunk kell súlygyarapodás terén. :-(
Moni
moon73
 
 


Sziasztok!
Most volt a tévében, hogy meghalt egy 4 éves kisfiú szénmonoxid mérgezésben, az apukát meg kórházba vitték. Csak ők ketten voltak otthon, mert az anyuka meg a kórházban volt, éppen szült. Kép
Szegények...Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Adri, szerintem ne menj, mert 31 hetesen már biztos hasi uh-d lenne. De ha ok a kapcsolatod a dokival, vagy egyáltalán szerintem telefonáljál be, hgoy jó-e a gép. Nekem a dokim mondta, hgoy remélhetőleg szerdán/csütörtökön lesz jó.

Én április 27-re vagyok kiírva, de most azon dolgozunk, hogy még 3-4 hétig kibirjam, mert megrövidült a méhnyakam, úgyhogy feküdnöm kell.

Moni, én is megettem ma 3 db-ot a Merci csokimbólKépKép néha kell az a kis édesség szerintem, bár én is be vagyok tojva a kilók miatt. Most még alulról verem a 10 kg-ot. Nem tudom mennyit fogok még hízni??

Julcsi, ilyeneket ne írjál, ez borzasztóKépKép

j

KépKép
judy1
 
 


Bip! Rajtad nem is látszott semmi túlsúly amikor találkoztunk a kórházban! Legalábbis én tök csinosnak láttalak! Nem tudom, hova raktad azt a 14 kilót! Kép

Köszi a melles tanácsokat Lányok, én is vettem egy olcsó DM-est (30 db - 379 ft), meg vettem egy Aventet (ha valami komolyabb helyre kell menni - pl dokinő stb).
A melltisztító kendőt fogalmam sincs milyen, csak a neten voltak listák, hogy mi kell a mamának, és ott ez is volt, azt hittem, majd tőletek megtudom, de akkor ez nem is fontos szerintem.

Kadrika! Mi hárman (Nóri, Judy meg én) április végére vagyunk kiírva, végülis elképzelhető, hogy valamelyikőnkkel majd összefutsz. Kép Neked kislány lesz vagy fiú? És ki a dokid?

Moon! Te meg majdnem akkorra vagy kiírva, mint Zsuzsi (Mezsu), ő április 11. Szóval, lehet, hogy Ti is találkozni fogtok! Kép Tőled is megkérdezném, hogy kinél fogsz szülni, illetve, hogy fiúcskád van vagy kislányod?

Judy! A hüvelyivel mit láttatok? Neked be van már fordulva? Méhszájadra mit mondott a doki?

Nóri! Holnap vásárlás? Elhiszem, hogy már nagyon várod, hogy kimozdulhass!Kép Én meg mostanában inkább azt várom, hogy legyen egy napom, amikor nem kell mennem sehova. De ez sem mostanában fog összejönni.
Ma reggel 9-kor elmentem itthonról, bementem a munkahelyre is, hazafelé a DM-be meg még Árkádoltam közben, kb 4, 1/2 5-re értem haza. De addigra már a lábam annyira fájt, hogy úgy éreztem ketté fog szakadni a talpam. Baromi rossz volt! Itthon leültem, de kb 2 perc múlva már rá sem bírtam állni a lábamra, azóta is fáj! Szóval most pihizek.
Holnap meg megyek Dunakeszire, kismamalátogatóba. Barátnőm is kismama lett, csak ő még szegény a hányingeres korszakát éli, úgyhogy átbuszozok meglátogatni egy harmadik barátnőnkkel.
Annyi kismama van mostanában, mindenki ráhajtott a babázásra! Kép

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Julcsi, csak kenetet vett egyenlőre egy pálcikával, le kellett adnom a laborba és jövő héten lesz meg az eredmény. Ezt egyébként majd nektek is fogják csinálni a 35. hét környékén. Ezt mindenkinek csinálják, mert kell az eredménye a szülés előtt. Csak mivel nekem megrövidült a méhszáj és keressük mitől, ezért most csinálta meg a dokim.
Sajnos foglamam sincs milyen pozícióban van a baba, mert nem volt jó az uhKépKép pedig annyira szerettem volna látni, meg már az is kiakaszt, hogy keveset mozog. Jövő héten biztos bemegyek uh-ra, úgyis szerdán hívom a dokit a labor eredmény kapcsán. Ja, egyébként teljesen zárt a méhszájKépKép

Olyan jó volt ma látni a sok anyukát, 9 körül mindenki ment a babáért és vitték be magukhoz a szobába. Olyan édesek voltak a picikKépKépKépKépKép

Most sikerült meggyes sütit ennem estére vagy 4-et eltüntettem, igaz kicsikéket. De olyan jó illatuk volt a sütés után, hogy nem bírtam megállni, pedig minden nap megfogadom, hogy nem eszek édességet! Mostmár csak reménykedem, hogy nem fogok elhízni!!

j

KépKép
judy1
 
 


Judy! Igen, nekünk is lesz kenet, azt mondta a Balog doki, hogy a 36. héten csináljuk meg, remélem, hogy nem lesz semmi baci és nem kell majd nekünk is előrébb hozni! Kép
Ezt a gépet olyan nehéz megjavíttatni, hogy már egy hete rossz és még a jövő hét is kérdéses? Még jó, hogy nem most vagyunk ilyen down-kór szűrés környékén, mert nekem az pl a kórházban volt, bár Nóriéknál meg a magánban.
Örülök, hogy zárva vagytok!Kép Nem is rövidültél tovább, ugye?

Egyébként én is így voltam vele, amikor ültem a padon a glükóz elszopogatása után, hogy ment a sok a mami a babákért és tolták ki őket sorban a bevásárlókocsival, olyan kis aranyosak voltak!!!Kép Ha jobban lettem volna, akkor még jobban élveztem volna, de még felállni sem bírtam, pedig két anyuka is megállt egy pár szót beszélgetni velem, én meg csak ülve tudtam megnézni őket!
Lassan már mi is ott fogjuk tologatni a babócákat! Tök izgi! Kép

Na most, hogy írtad a meggyest, egyből megkordult a gyomrom. Jól megkívántam, az egyik kedvencem a meggy, akármilyen módon van megcsinálva. Te sütötted?

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Julcsi, nekünk is fiúnk lesz, ahogy majdnem mindenkinek áprilisban. A dokim Szatmáry G.
Irigyellek,hogy ilyen sok energiád van és lehetőséged a mozgásra. Nálam a súlytöbbletben nagyban közrejátszik, hogy két és fél hónapig szigorúan feküdnöm kellett, szó szerint csak wc-re mehettem. Rám is ragadt minden megevett falat. Barátok és rokonok is tömtek minden jóval,így nem volt nehéz hízni.
Remélem a szülés után sikerül majd leadnom. Mindig vékony voltam, most meg egy bálnának érzem magam.
moon73
 
 


Julcsi, nem rövidültem továbbKép
Gondolom a gép javításának van egy nem kevés költsége, amit finanszírozni kell. Sejtésem szerint a kórházak nincsenek nagyon kitömve lóvéval, lehet, hogy emiatt is csúszhatKép

Á, én nem igazán tudok sütni, meg felszerelésem sincs hozzá. A Sparban vettünk valami "meggyes labda" névre hallgat, és a sütőben kell megsütni, szerintem tök fini.

Neked mennyit mozgott tegnap meg ma a pici? Nekem éjszaka mocorgott egy kicsit, aztán ennyi. Lehet,hgoy felhívom a dokimat, tök idegesít ez az egész. Honnan a fenéből kéne tudnom, hogy ez normális-e, amikor ez az első terhességem, meg a 28. hét óta nem is voltam uh-n sem??? Mit csináljak?

j

KépKép
judy1
 
 


Szia Judy1!

Ha idegesít,hogy nem mozog eleget a picid,feküdj hátra és óvatosan mozgasd meg a pocakod a kezeiddel.Ilyenkor általában megmozdulnak.
Ne aggódj,akkor van baj,ha 3 napig abszolút ne mozog.
Van olyan periódus,amikor pihengetnek,ekkor frászt hozzák az emberre.Ahogy nő a pocid egyre lustább,no meg helye is egyre kevesebb van a bulizáshoz.
Az is segít ilyenkor,ha behunyod a szemedet és a pocakodon tartva a kezedet erősen koncentrálsz a picire,ilyenkor is visszajeleznek.
Tudom mennyi aggodalommal jár az egész,de ez csak fokozodik,miután megszületnekKép

Adri
adler75
 
 


Sziasztok Lányok!

Szóval van néhány sorstársam a kilóküzdelemben!
Most már tényleg nem hiszek a dokimnk, mert otthon rááltam a mérlegre és 80kg voltam, a dokinál meg 84! Most már biztos, hogy meg van buherálva a mérleg!:-))) 4kg-t nem különbözhetnek a mérlegek a mérésben!
A védőnő mérlege meg az én mérlegem közel egyformán méérnek.
A súly a baba miatt lényeges, a doki az ő súlyát sokallotta igazán: most 2500g. Elvileg csak 34 hetes, de a mérete alapján 35. Jövő héten kenet meg vérvétel, ill. az első ctg. Vinni kell kaját, mert a vérvétel éhgyomorra van, a ctg-hez meg enni kell. Végre egy ok az evésre! 2 napja nem vettem magamhoz édességet, de múltkor is csak 2 napig bírtam... Majd meglátjuk!
Amit ígértem majd küldöm, de csak holnap, mert ma vendégeink vannak! Sorry akinek megígértem:-(
Ha 35. hetes vagyok, akkor tuti, hogy április első hetében szülök. Akkor Moon-al is van esély találkozni. Jövő héten már a málnalevélteát is kezdem, meg mondott a dokim valami másikat is, aminek elfelejtettem a nevét, ha valaki tudja melyik a másik tea, írja meg a nevét légyszi (valami latinos neve van)

Pussz:Bip
bip74
 
 


Adri, köszi a tippet ki fogom próbálni. Szóval azért mocorog ő, de nagyon keveset, és tényleg rám hozza a frászt! De most azért kicsit megnyugtattálKép

Van valami techika, hogy hogyan mozgatod hanyattfekve a pocit?

J

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok leendő kismamik!
A cicikrémekről írnám le saját tapasztalataimat.
Én is olvastam anno, hogy az anyatej a legjobb, de ha a baba 2 óránként akar majd cicizni, s alkalmanként 40-50 percig, akkor semmit nem fog érni az anyatej, pláne meg nem a garmastan, bepanthen, meg egyebek, amik kicsit szárítanak, mert hámosító van bennük, s ráadásul szopi előtt le is kell mosni őket. Lemosni meg csak szappannal lehet, szval ott van az emeber ahol a part szakad. Ha rám hallgattok akkor valamilyen tiszta lanolin tartalmú krémet vesztek, mert azt nem kell lemosni, és így tényleg megnyugtataja a bimbót, amit a kis tücsök fényesre csiszol a nyelvével. Én a purelan krémet használtam, medela termék, 100% lanolin, marha drága, de hónapokig elég a nagy tubusos kiszerelés.
Csak egy kis jótanács voltam.
Zsu
zsuzs74
 
 


Szia Judy1!

Kicsit túl dimenziónálod a dolgot,de én is ilyen voltam megértelekKép
Picit "lögybölgesd meg" a pocidban a vízet,erre begurulnakKép
Nekem nem egyszer volt,hogy ctg-én alukált be,ekkor is gyengéden felrázzák a pocit...

Mellbimbóra krém: Aventet használtam,és még véres mellbimbóval is tudtam szoptatni....
Ja,és nem muszály lemosni,de én azért mindig lemostam.
Kitartás,ne aggódjatok,közel már a végeKép))
Ha bármi kérdésetek van nyugodtan írjatok.
Adri
adler75
 
 


Szia Bip74!

Nekem 33 hetesen kb. 3 kiló volt Ricsi,másfél héttel volt nagyobb a kiírtnál,és időre jött.
Május 28 helyett 25-én,4800 grammal és 61 cm-vel.
Alul bújt ki,szóval ne aggódj,de valószínűleg tényleg ne lesz kicsi baba.
A mostani gyerekek általában súlyban nagyobbak a megszokottnál.
A nagyobb babák néha gyorsabban megszületnek,mert jobban segítenek a mamájuknakKép
Adri
adler75
 
 


Sziasztok!

Szerintetek mi van ilyenkor?
Barnus eddig tök aktív volt, még tegnap is. Viszont ma még egyáltalán nem éreztem, hogy mozogna vagy bármilyen jelet adna. Lefeküdtem és mozgattam a pocimat, kicsit dörzsölgettem meg ilyenek, de arra sem reagált semmit. Ilyen mélyen aludna? De már mindjárt dél van!!! És még csak egy picurkát sem mozdult.
Mit csináljak, próbálgassam óránként rázogatni, hátha...?

Köszi, Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok!

Nyugi Julcsi, nekem is így volt hogy csak piciket mozgott. Tegnap este felé viszont már rugott egy bazi nagyotKépKép meg piciket mocorgott.
Nekem is elég keveset mozog, de ahogy Adri is mondja most biztos pihennek, amivel tényleg a frászt hozzák ránk. Én pár napja azért kitartóan figyelem, hogy mikor mozog általában és számolom is hogy a napi 10-12 mocorgás meglegyen. Nekem tipikusan késő éjszaka és hajnalban mocorog egy kicsit, meg du is egy kicsit és ennyiKép Tényleg nem sok, de azért pont elég gondolom amennyit ilyenkor mozognia kell.
Fog neked is mozogni, csak lehet hogy jobban kell figyelned, mert nem olyan erősen csinálja. Nekem egyébként azt "utálja" ha oldalra fekszem kinyújtom a lábam és egy kicsit a hátamra fekszem, és még meg is simogatom, na ilyenkor szinte mindig megmozgulKép próbáld ki te is Julcsi.

Zsu, hol vetted ezt a cici krémet?

Hú Adri nem semmi a pici méreteKép Nem volt nehéz megszülni?

Judy

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok!

A szülésem fennt van az archívban június környékén.
Nem volt könnyű menet,de megérteKép
Amikor végre kibújik és összerugizik ,az olyan csodálatos érzés,hogy az addigi összes "nehézséget" elfelejtedKép
KisjulcsiKép
Próbálgasd különböző pozicíóban,lehet,hogy befelé rúg azért nem érzed,vagy mély álomba zuhantKép
Ha nagyon nyugtalan vagy akkor keresd fel,vagy hívd fel a dokidat.
Mindig tudnak tuti tippeket adni,vagy pedig berendelnek egy ctg-re.
Nekem volt ilyen,és persze abban a minutumban rúgdosott,mert nem tetszett neki,hogy rám pakolták a "tappancsokat"Kép
Hányadik hetet taposod?
adler75
 
 


Judy, Patikában, de egyes bababoltokban is kapható - pl a Minimanóban a Nagy Lajoson mindig van, és ugyanannyiba kerül, mint gyógyszertárban. A nagyobb tubusost ajánlanám, mert a kisebb aránytalanul drágább.
zsu
zsuzs74
 
 


Zsu, köszi az infót, meg is nézem a patikában.

Julcsi???????

KépKép
judy1
 
 


Kisjulcsi, a kérdésedre válaszolva eddig nagyon úgy néz ki, hogy nekem is kisfiú lesz, és én Dr. Márkus Lászlóhoz járok.
Judy, én ma megkérdeztem a dokimat, és ő azt mondta, hogy nála működik az uh., csak az osztályon fent nem működik, úgyhogy én megyek holnap és utánna elkezdem a felkészítőt.

Adri
kadrika
 
 


Adri, mi az hogy nála működik? Vagy te a magánba mész?

KépKép
judy1
 
 


Judy én nem tudom, de nála működött, lent a szakrendelésén voltam, bent a kórházban. Nekem csinált uh-t és teljesen jó volt, kép is ugyan olyan mint szokott. Nem értem, hogy a te dokid miért nem ment le oda? Te fent az osztályon voltál?
kadrika
 
 


Sziasztok

Ezzel a babanettel nincs valami gáz? Nekem mintha nem frissülne be?

Én fent voltam a 2. emeleten, ahol a műtő van.

J

KépKép
judy1
 
 


sziasztok!
A barátnőm nemsokára szülni fog Molnár dokinál. Szeretné tudni, hogy nagyjából mik a tarifái a dokinak, vagy a kórházban általánosságban.
A dokit is megkérdezné, neki nem lenne ciki, de nem tudja a doki mit szólna.:-)
Köszi a segítséget!
Naty
naty77
 
 


Sziasztok!

A Jánosban fogok szülni elvileg Június elején. Nemsokára szeretnék elkezdeni szüléselőkészítőre járni. Van erről tapasztalatotok? Milyen időközönként indul? Hasznos? Hol lehet érdeklődni? Előre is köszi a segítséget!
Rozi
rozi01
 
 


Kedves Rozi!
Nagyon hasznos. Nem kell külön telefonon érdeklődni, mehetsz nyugodtan, részletekről jó bőven olvashatsz itt a fórumon, ha kicsit visszatekersz.
Üdv. Jó pocakosodást. M. Kép
mircike
 
 


Köszi a segítséget Mircike!
Nekiállok akkor a böngészésnek!:-)
Rozi
rozi01
 
 


Lányok, mi a helyzet? Remélem mindenki jól van, és még egészben Kép
M.
mircike
 
 


Szia Mircike!

Köszönjük, jól vagyunk, és még mindannyian (Zsuzsi, Julcsi, Judy, én) egészben. Kép Emailezni szoktunk a csajokkal. Én azért mindennap nézem, hogy itt mi újság,de a mostani témákhoz nem igen tudtam hozzászólni.

Már a 34. hetet tapossuk (Zsuzsi 36. ! ), úgyhogy három hét múlva elvileg már jöhetnek a babák! Kép Hihetetlen, hogy már itt tartunk, bár én már szinte nem is emlékszem arra, hogy milyen volt a terhesség előtti életem.

Remélem ti is jól vagytok!

Puszi, Nóri

Bip, veled mi újság?

Kép
nóri8
 
 


Gondoltam, hogy valahol azért csak beszélgettek Kép Örülök, hogy mindenki jól van, már nincs sok hátra, de az utolsó napok mintha 50 órásak lennének Kép
A szülésről mindenképp írjatok!
Üdv. M.
mircike
 
 


Mircike!
Köszi az érdeklődést!Kép Tényleg jól vagyunk, most mindenki ráhajtott még az elmaradt dolgok beszerzésére. Ma én is megvettem az Avent mellszívót (sterilizálóval együtt - akciósan), csak még időm sem volt kibontani, mert utána meg indultam a jógára, most estem haza. De most meg pakolásznom kellene egy kicsit, mert vendégek jönnek hozzánk, csak épp azt felejtették el közölni, hogy az holnap lesz. Nemrég tudtuk meg, úgyhogy most valamit csinálnunk kellene a költözéses dobozokkal, zsákokkal, még a boltba is menni kellene vásárolni, mert holnap meg nincs is nyitva.
Szóval zajlik az élet!

Csütörtökön megyek a dokinkhozKép, már alig váromKép! Kíváncsi vagyok mi újság odabent!
Majd jelentkezek! Kép
Sok puszi mindenkinek! Kép

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Julcsi hol vetted az a mellszívót és mennyiért? Ha jól veszem ki ti már mindent megvettetek? Én most szeretném elkezdeni a vásárlást, szerinted merre érdemes kezdenem? Ti hol vettetek gyerekágyat, babakocsit stb. és milyet, és milyen áron?

Várom válaszod, illetve a többiekét is!

Adri
kadrika
 
 


Sziasztok lányok!
Olyan kérdésem lenne hogy április 12-én megyek AFP vizsgálatra.Irnátok róla hogy hogy működik majd az egész?A Márkus csak annyit mondott hogy a terhesgondozóba kell mennem 8-ra ott fogják levenni a vért meg a kezembe nyomott agy kémcsövet hogy abba vigyek vizeletet,amibe bórsav van Ti talán tudjátok hogy miért? Arra a bórsav porra kell pisilni?

yniki
 
 


Yniki!
AFP: reggel 8-ra odamész, sorrakerülsz, leveszik a vért és ennyi. Azért kell időben menni, mert 9-ig van csak AFP vizsgálat, mert a Schöpf-Méreibe viszik a véreket központilag. Vidd magaddal a terheskönyvet is, a védőnő adatait fogják kiírni belőle, mert az AFP-vel együtt Hepatitist is néznek, és annak eredményét a védőnőnek postázzák szintén központilag. Az AFP eredmény majd a dokidnál lesz, vagy ő megmondja, hogy hol, két héten belül.
Ugyanannál az ajtónál várnak ctg-re is, de mindig kiszólnak, hogy most afp-s vagy ctg-s menjen be, mivel van benn két ctg gép, és a kis hölgy közben veszi le a véreket is. De látszik, hogy ki mire vár, mert a ctg-sek nagypocakosok, az afp-sek pedig kispocakosok Kép
A pisilésről nem tudok, nekem nem kellett kémcsőbe varázsolnom annó Kép
Üdv. M.
mircike
 
 


Mircike köszi a felvilágositást.

yniki
 
 


Niki!
Amit Mircike írt, az már régen volt - bocsi Mircike!
Nálunk is úgy volt már (novemberben), hogy odamentünk 8-ra, bementünk, nem csináltak semmit, csak adott a nő egy beutalót, amivel el kellett menni a laborba (a bejárathoz). Tehát a nőgyógyon már nem vesznek le vért. Én ettől a nőtől kaptam a brómos kémcsövet is, de van, akinek már a dokija előre odaadja.
Szóval elindulsz a beutalóval + az 1 v. 2 kémcsővel, ugyanis kapsz egyet az afp-re is. A laborban 4 cső vért vesznek, majd amit Te vittél kémcsövet, azt kell visszavinni a nőgyógyra, a másik 3 ott marad, teljes vérkép gyanánt. Aztán ott a laborban is kapsz egy pohárkát, amibe ott kell pisilni és leadni.
A bórsavasba, amit már megkaptál, azt meg csak leadod ott, ahol a vért veszik le. Arra kell figyelni, hogy ez "középsugaras vizelet" legyen. Vagyis elvileg: reggeli első vizelet, de az elejét kiengeded, aztán a közepét kell "megcsípni", és a vége megint nem kell. Na most, amibe ügyeskeded ezt a középső sugarat, az egy külön valami legyen (a nő azt mondta, hogy egy edény, amit előzőleg még ki kell forrázni - én egy sima gagyi műanyag pohárba ügyködtem, amit csak forró vízzel kiöblítettem) és majd ebből kell átönteni a kémcsőbe. Ami még fontos, hogy ha kész vagy vele, akkor elvileg 1 órán belül kellene leadni a laborban. Én mivel aznap kaptam meg ezt a csövet, másnapra kellett bevinnem. Rohantam mint a hülye, aztán ott meg csak belerakták egy nagy dobozba a többihez, aztán ennyi. Szóval ez szerintem nem olyan kötöttség.
Tehát először nőgyógy, kapsz beutalót + egy csövet, onnan labor, leveszik a 4 vért + egyet pisilsz + leadod a középsugarast, aztán az egy csővel vissza a nőgyógyra.
Kicsit megbonyolították, de már tényleg ez van! Kép Hú, remélem lehetett érteni!Kép

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Julcsi értem de nem tudom miért mondta a doki hogy a terhesrendelésen a nő veszi le.Mindegy. Most akkor mi a szerepe a borsavnak? Lányok én 2 oránként járok ki éjszaka az nem befolyásolja a reggeli elsőt?

yniki
 
 


Adri!
Ez az Avent kezdő csomag, a forgalmazónál vettem, az Aventnél. Ez Zuglóban van, a Dorozsmai út 52. sz. alatt.
A szettben van egy mellszívó + hozzá 2 db 260 ml-es cumisüveg cumival, illetve van egy sterilizáló + 2 db 125 ml-es cumisüveg cumival, ajándékba van hozzá 40 db melltartóbetét, és még külön plusz ajándékba 2 db VIA pohár tetővel, amibe a tejet le lehet fagyasztani. Ez volt összesen 20.640 ft.Kép Ha külön veszed, kb. 25 lett volna.

Az egyéb dolgok beszerzése még nálunk is folyamatban van, mivel még mindig nem tudtunk átköltözni, így nincs helyünk, hogy hova pakoljunk. Szóval még se ágyunk, se babakocsink stb.
Viszont már kinéztük több helyen is, már csak dönteni kell és megrendelni.
Babakocsit Pierre Cardin 822-est veszünk. Kép
A babakocsiknál ami nagyon fontos, hogy két irányban tolható legyen átfordítható karral, teljesen vízszintesen dönthető legyen - az első időszakban, utána több fokozatban dönthető legyen - ülő pozícióig, legalább az első kerekek bolygósak legyenek, a többi fékezhető, előny lehet még, hogy könnyű legyen, ha bkv-val közlekedsz majd, illetve, hogy könnyen össze tudd csukni. Ehhez van még pluszba lábzsák (tavasszal azért ez még kelleni fog!), illetve van hozzá esővédő is. Az ára is tök jó: 25.990-26.990 ft - attól függ, hogy hol veszed. Van a Minimanóban (minimano.hu), Lehelen (babadiszkont.hu), a Bocskai v. a Baross u. (elefani.hu) - most hirtelen ennyi. Fontos, hogy vízszintesig dönthető legyen, bármilyet is vesztek, a baba gerince miatt.
Hordozót ugyanilyen Pierre C-t fogunk venni - kb. 13-14.000 ft.
Mózes kb. 6000 ft.
Kiságyat néztünk Diósdon (gportal.hu/portal/bababutor), illetve a Minimanóban - itt még dönteni kell, hogy melyik fér el jobban.
Ja! Még a Visegrádi úton van egy nagyon jó bababolt - Mária Bababolt (bebibolt.hu), egy diszkont, ami a legolcsóbb a többi közül is, csak itt nincs ilyen babakocsi, illetve annyi bútor, viszont az apróbb dolgok beszerzése itt a legolcsóbb (orrszívó, ágynemű stb.) - itt az első vásárlásnál kapsz egy kártyát is, 5% kedvezménnyel, ami már az első vásárlásra is vonatkozik.
Nyugodtan kérdezz, ha kell még valami! Kép

Niki, Adri! Mindketten a Márkushoz jártok, ugye?

Puszi, Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Niki!
Nekem is azt mondta a dokim, hogy ott veszik le a vért, aztán ott meg lestem, hogy mégsem. Pedig az én dokim ott a 2. ember a főfő helyettese.Kép Bár mivel ez a Márkushoz tartozó terület, lehet, hogy azoknak külön megcsinálják, bár nem hiszem. Ha kell telefonszám oda, akkor kinézem a kiskönyvemből, mert beírta annó a nő, hogy az afp eredményért tudjak nála érdeklődni. Legfeljebb majd előtte megkérdezed tőle. De mondd neki, hogy a M. a dokid, meg hogy kaptál tőle már a vizelethez csövet is!
A bórsav szerintem csak azért kell, merthogy nem egyből nézik ott helyben a laborban, mivel ezt otthon csinálod meg. Szerintem csak ilyen eltarthatóság miatt van benne. Kérdezz rá a nőtől, biztos megmondja azt is! Utána meg majd oszd meg velünk is légyszi, engem is érdekelne!
Köszi, Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok, Csajok!

Bocs, hogy eddig nem írtam, de jelentem megszületett Dániel nevű kisfiúnk. Kép

Szóval, csütörtökön ( márc.2.) mentünk rendes CTG-re. A doki már nem engedett haza, mert 3 ujjnyira nyitva voltam, de fájásaim nem voltak. Egész éjjel bent voltam a gépen, fájások voltak, csak éppen én nem éreztem semmit. Reggel vizsgálat, 4 ujjnyi, a gyereket mindjárt elhagyja, kedves anyuka. Burokrepesztés. Fájások még egy óra múlva sem jöttek, rámkötötték az oxit, és 2 óra alatt világra jött a kisfiúnk.

Mivel nagyon rövid volt a köldökzsinór, a férjem a lábam közt vágta el, és csak utána került a mellkasomra a pici. Hihetetlen jó érzés volt. Aztán elvitték, lemosták, és ameddig engem varrtak ( na, az rémálom ), a férjemnél volt Danika.

A szülésznővel iszonyú mákunk volt, állítom, hogy a legjobb. Mind emberileg, mind szakmailag. Még a zoknit és a bugyit is rámadta, letörölgetett stb.
Mi adtunk neki pénzt.

A doki tulajdonképpen jött-ment végig. Amiért a második babát is nála szülném, az nem maga a szülés, hanem a varrás biztonsága. Állítom, hogy nem mindegy, ki csinálja. (Mondjuk, nekem egy korábbi műtétem hege is csodás.) Viszont nagyon fájt. Jobban, mint a szülés. Persze neki is adtunk pénzt. A kórházban az járja, hogy a vizit díjának 10 szeresét szokták adni.

Ami kifejezetten rossz volt, az a látogatók tömege. Mind az én, mind mások rokonsága. Lehet, hogy azért, mert én bénáztam, de a szopizás egyáltalán nem olyan egyszerű, mint gondoltam. A mi kisfiúnk 37. hétre született és elég nehezen jött rá, hogy mit kell csinálni. De még itthon sem megy egyszerűen a dolog, nemhogy mások előtt. A végére már teljesen immunis lettem, tökre nem érdekelt, hogy hányan vannak a szobában, szoptatni akartam. De azért nekem ez sok, sokk volt.

A csecsemősökről: mivel egész nap nálad lehet a gyerek, csak éjszaka kell visszavinned 10-06 óra között, azt csinálsz, amit akarsz. Senki sem törődik veled. Ha szerencséd van, és tudod, mit kell csinálni, nincs gond. De ha kezdő vagy! Halál. Nem akarom bántani őket, de pont hétvégére esett a születés, senki nem foglalkozott velem. Csak hétfőtől. És sokat köszönhetek a szobatársaimnak.

Ha tudok még írok, puszi és drukkolok mindenkinek.
Hares
hares
 
 


Julcsi tudsz valamit Márkusról? Biztos igazad van a borsavval kapcsolatban nekem fogalmam se volt mit csináljak vele.Ráadásul itthon vettem észre hogy van a csőbe valami mikor adta nem is néztem csak bevágtam a táskámba.
Irtad hogy lehet érdeklődni az eredményért ott pontosan megmondják vagy csak annyit hogy jelentlezz a dokidnál? Utána mi lesz a következő?

yniki
 
 


Hares nagy nagy gratula a kis Danihoz.

yniki
 
 


Niki, az AFP nálam is úgy zajlott, ahogy Mircike írta, én pedig egy hónapja voltam. A terhesgondozóban vették le a vért, ugyanott csinálták közben a ctg-t is a többi kismamának. Ugyanaz a nővérke csinálta mindkettőt egyszerre, így elég lassan haladt vele. Szerintem érdemes 8 előtt odamenni, különben rengeteget kell várni, én kb. 20 perccel voltam ott hamarabb, így másodikként mehettem be, viszont amikor kijöttem, legalább 15 kismama várakozott kint.

K.
krisztina_77
 
 


Sziasztok!

Hares, gratulálok én is a kis Danihoz! Jó neked, hogy nem fájt semmi.Miért volt a varrás rémálom? Azt mondták a felkészítőn, hogy a vágáskor is és a varráskor is elérzéstelenítenek. Nem így volt?

Niki, a középsugaras vizelet levételhez még annyit szeretnék írni, hogy előtte le kell zuhanyozni. A többihez nem tudok szólni, mert én nem a kórházban voltam. Viszont ha Julcsi, megadja majd neked a Schöpf-Mérei számát azt nyugodtan hívd fel, mondd be a taj számod és megmondják az eredményt, kb egy héttel hamarabb mint ahogy eljutna hozzád.
Én is így csináltam és mire a védőnőhöz eljutott a hír én már rég tudtam. Csak sajna a számot nem tudom. (Itt a fórumon fennt van, kb. november 26. környéki írásokban, akkor Julcsi írta nekem).

Julcsi, holnap mehetünk a cuccokért? Én ma már csak max. este leszek gépközelben, de az is lehet, hogy csak holnap reggel. De írd meg nyugodtan, hogy nektek mikor jó. Bármikor tudunk menni, mert Zsolti szabadságon van.

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Köszi lányok az infot. A tel számot meg visszakeresem.

yniki
 
 


Julcsi köszönöm szépen a felvilágosítást, amúgy a babakocsinál mi is nagy valószínűséggel a Pierre Cardin mellett döntöttünk, csak szerintem egy másik márka mellett, amihez van még egy plussz karfa, amivel teljesen lezárhatod a babakocsit és úgy olyan mint egy mély kocsi, illetve mint egy mózeskosár. Ezt az Avent kezdőcsomagot akciósan vetted, vagy mindig ennyi? Ez nagyon jó ár, mert én csak a mellszívót + 2 db találn 125 ml üveg volt a csomagban és azt láttam kb 15e Ft-t. A forgalmazó megtalálható a neten? Hogy van nyitva, mert szerintem ott fogom én is megvenni.

A légzésfigyelővel hogy álltok? Vesztek, nem vesztek, illetve milyet? Ezzel kapcsolatban mi még nem döntöttünk, illetve azt igen, hogy szeretnénk, de hogy csak légzésfigyelőt vagy bébiőrrel együtt azt még nem tudom.
Mérleget vesztek, vagy kölcsönöztök?

Amúgy igen én is a Márkushoz járok.

Puszi Adri
kadrika
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?