Új privát üzeneted érkezett!

Szörnyű ha kihagyok egy napot, már csak kapkodom a fejem.
Betsy! Gratula! Így kell ezt csinálni, első 2 között kis különbség. Harmadiknál már kicsit óvatosabban, ha ajánlhatom Mindenkinek.
Hátha harmadik még könnyebben jönne.
Döme végig rugdalta pocakomban Bettit. Most megint rossz a helyzet, hogy Betti mozgásba lendült és főleg fiúk játékai érdeklik.
Gergő abszolút nem bántja, de Döme...
Mozgásfejlődés
Nálunk Betti a leglassúbb. Fiúk 11 hósan jártak. Õ most mászik, már szabályosan és kapaszkodva lépeget. 10 hósan állt csak fel. Remélem sokat fog mászni és szép lesz a háta.
Alvás
Ebben szerencsés vagyok. Betti de is alszik, du pedig még kétszer és éjszakát is átalussza. De mindegyik jó alvó. Még Gergőt is altatom du, ha mozgalmas volt a de. Soha nem volt fakszni, ágyba és alvás egyedül, max játékot, könyvet vihet. Mese csak este van.
Benci
Babó jobban van már?

KépKép
kkry

Sziasztok!

Koszonjuk szepen mindenkinek az aggodast, olvastalak am tegnap is Benneteket, csak mar erom nem volt irni, hat nem kivanom senkinek se a tegnapi napot, pedig biztos lesz meg durvabb is, vegulis egy nap alatt tul volt rajta Benedek, ahogy mar irtam, egesz delelott hanyt, volt olyan, hogy kint voltunk a nappaliban, gyerek az olemben, es velem szemben, sugarban jott belole, ugy, hogy fulladt bele a hanyasba, nekem a fejemrol folyt lefele, vegig a labamig, a kanape, padlo, minden hanyas volt, a gyerek orditott, es en ott alltam, hogy akkor most hova fussak, mit csinaljak, kenytelen voltam talpig hanyasban elrendezni eloszor ot, es ez megismetlodott vagy 3x, bocs, ha kicsit natur, csak erzekeltetni akartam, hogy miben voltunk, aztan deltol jott a hasmenes, kozben vegig 39 fokos laz, hutofurdovel sem tudtam 38 ala vinni, kozben probaltam itatni, de nem kellett neki semmi, 3kor azt mondta a dokineni, hogy ha feloran belul nem iszik, irany a korhaz infuziora, na, akkor valahogy beleeroszakoltam fel deci vizet, ugyhogy megusztuk a korhazat, kesobb, estefele mar evett is egy keveset, csak tejcit persze, aztan ejjel aludt eleg jol, en persze felorankent mentem be, mert tegnap is egyszer ugy talaltam a hanyasban fekudve, miutan letettem aludni...
Mostmar jobban van, meg mindig van hoemelkedese, etvagya nem nagyon van, de a kedve sokkal jobb, tegnap nagyon ramatyul nezett ki szegeny...A legnehezebb talan az volt, hogy egyedul voltam, a ferjem csak 6kor tudott hazajonni...
Biztos valami virus volt, sot, abban is biztos vagyok, hogy szombaton szedtuk ossze a Brendonban, muszaj volt bevinnem a pelenkazoba tisztaba tenni, es nem tudtam kivedeni, hogy hozzanyuljon par dologhoz, szoval, vigyazzatok a babakra!

Mozgasfejlodes: mi tegnap voltunk 7 honaposak-szep kis honapfordulo voltKép-es a Benedek kb. 3 hete fordult eloszor hasrol hatra, es kb. egy hete hatrol hasra, szoval nem siette el, de azota egyfolytaban ezt csinalja, kuszni-maszni meg nem tudunk, bar valami kezdetleges kuszas van, de merni nem lehet a haladast, viszont mar honapok ota gagyog, szotagokkal, szerintem o ebben lesz erosebb...Illetve mozgasban is, persze, csak lehet, hogy kesobb kezd majd mindent...

Alvas: ejszaka altalaban 10 ora, 0-10x ebredessel, ez ugye valtozo, most pl.3 napja nem ebredt fel ejjel, nappal viszont ossze-vissza, meg nem volt ket egyforma napunk, van, hogy 3x 40 perc, vagy 2x masfel ora, vagy 2x 1, teljesen valtozo...kezdetben aggodtam emiatt is, hogy miert nincs mar valamilyen rendszer, de mar megertettem, hogy nem robotok ok sem, majd csak kialakitja maganak, ha akarja...

Mennem kell, mert tegnap semmit nem mozditottam a lakasban, jarni alig lehet a kupitol,

puszi

benci

Benci,
szörnyű lehetett! Örülök, hogy jobban van BenedekKép

Alvás:amíg tízórait kapott Zalán, addíg utána aludt 2-2,5 órát. Pár napja megpróbálom kitolni ebédre a kaját, és cicit adok tízóraira, na nem is alszik deélelőtt. Viszont így is alszik ebéd után, meg 6-7 körül még szundít félórát.

Betsy,
olyan jó ilyen sztorit hallaniKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Benci!
Vigyázzatok magatokra.A barátosnőméknél szilveszteróta ez megy körbe a három gyerek és közötte.Valami nagyon makacs virnya ez.Ne vidd most semerre,erősödjön jól meg.

Kép

Kép
flocika

Gyors bekukk, mi van Benedekkel.
Benci,
jó ég, ez szörnyű nehéz nap lehetett! Mielőbbi gyógyulást!

KépKép
KépKép
jdora

Benedeknek gyors felépülést!!
Ami az alvást illeti nálunk sem egyszerű a dolog.5 hós koráig minden rendben volt, utána elkezdte, hogy nappal nagy kínlódás árán 2x20 perc, éjjel (kb 8-szori ébredéssel) 10óra. Cirka két hete elértük, hogy éjjel nyugodtan alszik 10 órát, de nappal csak akkor alszik, ha kiviszem babkocsival vagy autózunk egyet. Ilyenkor akár 2 órát is alszik, egyébként semmit.
Én is azt vallom, hogy inkább éjjel aludjon, a gond csak az, hogy mikor nappal nem alszik, akkor már du 5-kor sem lehet bírni vele olyan nyügi.
Mozgásfejlődés: nálunk is viszonylag későn kezdte a forgást, de most pl hogy náthás volt teljesen leállt vele. Napok óta szinte egyáltalán nem forog (max oldalra), viszont nagy megdöbbenésemre tegnapelőtt egyedül felült!! Azt hittem rosszul látok. Ennyit arról, hogy mit mikor kellene csinálniuk.

Kép
smici_robi

Smici,
Hogy sikerült elérni, hogy éjjelente ne ébredjen fel? Nálunk ma éjjel is 5-6-szor ébredt, ebből 10-12-ig (egyszeri ébredéssel)a kiságyban aludt, utána vettem magunk közé csak, de kb.4-től óránként ébredt.

Zalán elég régen birizgálja ajobb fülét. Volt már másnál is hasonló? Még korábban a dokinéni azt mondta, hogy várjunk vele, lehet, hogy csak megtalálta a fülét. Mostmár kicsit kezdek aggódni, mert mintha érzékeny lenne neki. Viszont nem szívesen viszem el fülészetre, csak összeszedünk valamit, és láza sincs. Nem tudom mitévő legyek...

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!

Annyira aranyosak vagytok, olyan jol esik, hogy gondoltatok rank!Kép

Sajnos tegnap kicsit elkiabaltam, mert meg nem vagyunk tul rajta, estere megint felment a laza, egesz nap olyan 37,7 korul mozgott, nem adtam neki semmit, mert a mi dokinenink mindig azt mondja, hogy 38ig nem kell csillapitani, aztan este mar 38,3 volt, akkor kapott Nurofent, es ejjel meg egy adagot.Ti adtok ilyenkor lazcsillapitot?Nem tudom, mit csinaljak, ha ma is lesz, azt se akarom, hogy napokig gyotorje itt a laz, meg, ha nem is olyan magas...Hasmenes is van meg mindig, es borzasztoan levert, egesz nap aludna..

Hrk,
ilyen fulpiszkalas nalunk is szokott lenni, en is mindig aggodom, hogy nehogy valami fulproblema legyen, de ha nincs laza, vagy nem sir, akkor gondolom, nem lehet semmilyen gyulladas, en pl. most arra fogom, hogy nagyon ranott mar a fulere a haja, es az zavarja.

Nem lattatok valahol olyan habtapit, ami nem puzzle-szeru, tehat valamilyen kepet abrazol, vagy csak egyszeruen ugy mintas, hogy nem lehet szetszedni? Vettunk ilyen puzzle-sat, vagy 36 lapot, jol nez ki, de mar annyira idegesit, hogy jon szet, amikor mosom le a kadban, hogy jon, hogy kivagjam az egeszet az ablakon! Asszem most el is pakolom, aztan majd elovesszuk, ha csak jatszani kell, nem fekudni rajta, majd 1-2 ev mulva.

Annyira rossz, hogy nem tudtunk kimenni egesz heten, ki tudja, meddig kell most megint varni, mig kitavaszodik...

puszi

benci

Smici!Dettó. 5 után már rémálom a lakás. Az se jó neki, ha kézben van. Csak nyűglődik....Nem tom mi lesz.

Fülpiszkálás!!!!!Nálunk is ez megy egy pát hete. én is néha aggódok, de nem sír miatta, és nem is lázas. egyik éjjel annyira nyomorgatta, hogy össze-vissza kaszabolta, és véres volt reggel.Nemtom. Lehet megfázott egy picit, és csak viszket neki.
zsuzs74

Benci Kép
Sajnálom, hogy nem lett sokkal jobb, viszont-nem tudom, merre laktok, de egy kis séta nem biztos, hogy ártana. Vagy egy nagggggyon alapos szellöztetés (biztos helyre vinni manót és 10 perc kereszthuzat, 20 perc sima szellöztetés) Lázat én is csak akkor szoktam csillapitani, ha 38 fölé megy, addig csak szemmel tartom, ha tartósan 37,9, szoval a kritikus, de még nem 38, akkor pici hütöfürdö.
Habtapi: sajna, nekünk is kijövös van, bár most sikerült nagy számosat beszerezni, ez nem annyira gáz, mint a dinós. A dinós-halassal jól megszivattuk magunkat, Krisztával karbaöltve Kép Kép

Fülpiszkálás: nekünk nem piszkálja.

Smici Kép
5 hós korátig nekünkis szuperül aludt, mostmeg szenvedözünk Kép Változó, de 2 körül szinte mindig felkel, és onnantól óránként felnyüszit, cumira megnyugszik. De van, hogy éjféltöl kelünk óránként.
Napközben alszik ált. 3szor fél órát, legtöbbször simán elalszik.

Betsy Kép
Nem is tudtam, hogy ilyen sokat vártatok Sasára, azt hiszem, akkor tényleg jó, hogy jött a tesó. Megkérdezhetem, hogy kivel volt a gond (mármint hogy orvosi segitség kellett) és mit jelent azorvosi segitség? Lombik, inszem, vagy csak hormonális stimu? Nem muszaj válaszolni, ha titkos Kép

Pusz mindenkinek

Kép
Kép
Kép
minyu

Nem is gondoltam volna, hogy alvás ilyen nehéz ügy. Így 11 hóra már egész jól be vagyunk állva. 6-7 hósan ha láttam rajta hogy álmos- szopizta ujját, lerakta fejét, kereste kendőjét- leraktam ágyába aludni. A kendő nálunk mind a három gyereknél bevált (csak több egyformát kell beszerezni).
A jó időt kell eltalálni, ha túl fáradt már sokkal nehezebben alszik el.
Benci
38-ig szerintem sem gyógyszer. Magas hő segít leküzdeni a virust a szervezetnek. Csak a nagyon magas károsítja.
Remélem 3 nap alatt lerendezitek. Mi ennyi időt szoktunk kapni dokitól, hogy csak lázcsillapítóval lerendezzük fránya vírust.
Jobbulást!
Ha gyógyszer nélkül láztalanok vagytok, biztos kimehettek.
Ha Betsy nem bánja, jöhet lombik téma?
Jó napot Mindenkinek! Kép Kép

KépKép
kkry

KKry Kép
Ha betsy nem bánja, jöhet Kép Már csak azért is, mert nekem is van (nem netes) barátnöm, akiknek lombikkal lett babucijuk, és úgy tudok örülni mindenkinek, akiknek sikerült Kép
Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Zsu
Nekem Sasa alszik délelőtt is és délután is kb. 1,5 órákat...KépKép
Viszont éjszaka ébredünk még 2-3-szor...

Benci
Jobbulást...

Minyu
Volt 2 terhességem... egyiknél 16, másiknál 23 hetesen halt el a baba...KépKép
Utána kínlódások, vizsgálatok... próbálkozások...
3. lombikból született meg Sasa...

Nem bánom... jöhet a lombikos téma... fórumozok egy osztrák lombikos oldalom a mai napig...

Habtapi
Nekünk már régóta eltéve... gyerek törli a padlót...Kép
Vendég

Alvás: úgy sikerült elérnem, hogy alszik éjjel, hogy mindig mikor felkelt csak vizet adtam neki, nem vettem fel, max. megfordítottam az ágyban (pl oldalra), aztán cirka 3 hét alatt rájött, hogy ezért nem érdemes felkelni. Előfordul, hogy halljuk, hogy kapkodva veszi a levegőt (nálunk mindig így ébredezik), akkor gyorsan megsimizem vagy megforgatom, így egyáltalán nem ébred fel. De egyre kevésbé van erre is szükség. Remélem, már így marad, mert én nagyon nem bírom az éjszakázást.
Fülpiszka: én elvittem fülészetre, mert megijedtem. Doki azt mondta, semmi baja, ha kicsit szárazabbnak látom, akkor babaolajjal bekenem (doki javasolta), egyébként nem kell foglalkozni vele. Fülészünk szerint fogzástól is piszkálhatja a fülét, mert az arcélnél van vmi közös idegpálya (vagy mi).
Habtapi: dinós nekünk is szétesik, de a számos az tényleg elég jó, egyébként apa a sima polifomot teszi alá (tudjátok, amin napozni szoktunk a strandon). Mióta próbál mászni én hagyom sokszor a padlón (hajópadlónk van, azon a lakk remekül csúszik).

Kép
smici_robi

Lányok!
Köszi a füles válaszokat! A biztonság kedvéért elvitüük ma fülészetre, kiszedtek belőle egy csomó fülzsírt, remélem mostmár jobb lesz. Jól megnézte a dokinéni, mert sajnos nekem és a férjemnek is sokszor szúrták fel a fülünket kiskorunkbanKép A lényeg, hogy minden rendben a fülecskévelKép

Smici,
Köszi, sajna ez nálunk kivitelezhetetlen. Zalán nem tud cumisüvegből inni...

Habtapi,
én is megszívtam a dínóssalKép

Benci,
Mielőbbi gyógyulást!!!

Betsy,
Akkor nagyon vártátok már biztos Sasát!!!! Hogy viseled a terhességet? Rosszullétek?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Hrk,
csőrös pohárból sem iszik? én éjjel abból adtam neki

Kép
smici_robi

Alvás:
éjjel csak 2szer ébredt, 2 kor és 5kor. Aztán mikor apa ment fél 7kor még felébredt, de Csbai áthozta az ö helyére és még aludtunk fél 8ig (ált fél 7-kor felébred és nem alszikvissza) Annnyira nagyon kipihentnek érzem magam! Kép
Éjszaka ha felébred, pici vizet néha elfogad, inkább csak cumi, de nem szokott le az ébredésekröl Kép Ugy látszik, ö nem jött rá, hogy nem érdemes Kép Bár szerintem inkább csak a foga kinozza illeve anyahiánya van, mert felsir, nyöszörög aztán megnyugszik hamar (ki sem veszem a kiságyból)

Betsy Kép
Akkor a kistesó igazi sikersztori Kép És persze Sasa-bébi is Kép Nagyon szooritok, hogy minden rendben legyen.

KKry Kép
Nándi ált. nagyon könnyen elalszik (nálunk pelus van kendö helyett) de éjjel többször felébred Kép

Na, megyek, teszek fel valami ebédnekvalót. Asszem ma zabot eszünk Kép
Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Smici,
de, csőrösből iszik. Meg is próbálom majd! Viszont amióta felébred cumit nem fogad el. régebben azzal elaludt egyedül a kiságyában.

Minyu,
zabot hogyan adod neki? mi a neve? hol veszed?
kukoricát mikortól lehet kapniuk? kukoricadarára gondoltam, pontosabban puliszkára. És akartam már kérdezni, hogy nem ismertek olyan babakekszet, ami gluténmentes?
És akkora mázlim van, hogy Zalán mostanában 9 előtt ébred fel teljesenKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Smici,
de igen. valahogy azt hittem, hogy cumisüvegből iszik. köszi, meg fogom próbálni.

Minyu,
zabot hol veszed? mi a neve? Kukoricadarát nem tudjátok mikortól kaphat? (puliszkát)
Nem ismertek véletlen gluténmentes babakekszet?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

bocsi, először ötször próbáltam elküldeni, de nem sikerült, ezért töröltem, vagyis azt hittem, hogy töröltemKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Babakekszet nem tudok, ami gluténmentes, nézd meg Johi honlapján, hátha ( http://www.netbio.unas.hu/ )
Én már adok kukoricadarát, mi kb 1 hónapja voltunk a homeos dokinéninéll, és ö azt mondta, óvatosan, de már gluténes is lehet. Igy mi mindenféle gabonát eszünk, minden nap mást.
Teszek fel képet, kicsit hiányos:

Ami nincs a képen: pont a zab, ez biozab pehely, azt hiszem, az auchanban vettem, aztán a kukorica, ez sima kukoricadara, bármelyik boltban kapható illetve a tönköly, ez a Johi féle Tönkölypép. Ezt csak meleg vizzel kell kutyulni, a kukoricát elég sokáig fözni, atöbbi pelyhet pedig csak 2-3 percig fözni. A nagyobb pelyheket pl rozs, árpa, zab fzés után botmixelem, a kisebbeket, mint a hajdina és a köles, azt nem.
Megyek, majd jövök még, csak megyünk sétálni
pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

hey, a képet hova rejtették ???
áááá, nem tölti fel Kép
majd késöbb

Kép
Kép
Kép
minyu

talán most
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu,
nagyon köszönömKép szeretném lassan én is bevezetni ezeket a dolgokat. És milyen étkezésekre adod? Tízórai, ebéd, vagy vacsora?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Kedves IV. Kerületi Családok!

Kell SOS segítségetek baby sitter keresésben.
A miénk most pénteken hirtelen felmondott, ami miatt a jövő heti munkába járásunk problémás lett.
Két fiunk van, 5 és 2+fél éves: nagyobbik oviba, kisebbik bölcsibe jár. Hosszú távra keresünk megbízható és gyerköcöket szerető nénit, aki reggel elviszi oviba/bölcsibe, délután meg összeszedi a fiukat és vigyáz rájuk, amig haza nem érünk (napi 4 óra), ill. betegség esetén egész nap hadra fogható.
Tekintettel a hirtelen bekövetkezett helyzetre most minden megoldás érdekel (pl., valaki csak 1-2 hétig tud segíteni, vagy csak délután).

Segítségeteket előre is megköszönve,

Vékássy Alexander
30 / 201 7221

Vékássy Adrienn
30 / 3 857 043

Kép
flocika

Hrk Kép
Ált. ebéd és uzsi, és a következö rend szerint:
hétfö: rizs
kedd: árpa
szerda: köles vagy hajdina
csüt: rozs
péntek: zab
szombat: tönköly
vasárnap: kukorica

ez természetesen nem szigorú szabály, ha Pestre megyünk, sokszor borul a dolog és kimarad valami. A doki néni szerint igy egyenletes leosztásban vannak a tápanyagok, nem mellékesen az én szita agyamnak tök jó rendszer. Persze ezt még néhány hónapig fogom csak csinálni, illetve max uzsinak hagyok 1-et, hiszen néhány hónap mulva leginkább olyan kajákat akarok neki csinálni, amit én is eszek. Igaz,most is tök sokszor eszem vele a zabos-banános-meggyet vagy köleses-almás-mangót, mert tök fini.

Floci Kép
Sajna nem tudok segiteni Kép de remélem, találtok valakit. Esetleg a babaszobára is irál, hátha ott többen olvassák.

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu,
Köszi, ez elég komoly étrendnek tűnikKép
Már zabpelyhet én is vettem, adtam is neki.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

sajna mi még nyolc hónaposan sem alszunk.Most kijött az első két fogunk,remélem valami változás lessz nemsokára mert már hullák vagyunk.Kép
antalzsana

Sziasztok! Nemrég szó esett arról, hogy mennyi olajat adjunk a babáknak. Ma beszéltem a védőnővel aki azt mondta, hogy az elkészített főzelékbe, dl-ként 1 kávéskanál étolajat tegyek. Azt mondta, nem fontos, hogy olíva legyen. Szóval én mától így "olajozok".
Amúgy drága kisfiam úgy tűnik, kezd leszokni a szopiról. Egy hétig csak cirkuszolva fogadta el, aztán mondta a dokinő, hogy próbáljam meg a tápszert. Nos, a drágám, aki sosem volt tápis, úgy megette vacsira a 150-et, mint a huzat. Persze utána meg alig vártam, hogy felébredjen éjjel, mert majdnem szétrobbant a mellem. Nálunk tehát már csak "komfort" szopi van.

bockbrigi

Antalzsana Kép
Az mit jelent, hogy nem alszotok? Egyáltaán nem? vagy csak kicsit? vagy folyton felébred?

Annamari Kép
Voltunk a gyógytornásznál. Nagyon aranyos, tényleg! Heti 1x kell menni, azt mondta, hogy szerinte "gyorsan ügyes lesz" igy nem kell sokáig járni, de azt nem mondta, hogy mennyit jelent az a "nem sokáig" Kép

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Antalzsana,
Nálunk sem a legjobbak az éjszakákKép Hajnalban sokat ébred fel, pedig mellettem van...

Minyu,
Miért kell gyógytornászhoz mennetek? Különben mi is Nándit szerettünk volna, de végül azért lett Zalán, mert elég rosszul hangzik a vezetéknévvel. De azért lehet, hogyha a következő kisfiú, akkor mégis Nándi leszKép

Brigi,
Én pont azt olvastam (itt is írta vki, már nem emlékszem), hogy olivát nem lehet még adni.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Minyu!

Azért nem mondta, hogy mennyi, mert ő sem tudtaKép Amikor nekünk azt mondta, hogy nem sokáig, akkor már csak két alkalommal, azaz egy hónapig kellett még járnunk hozzá. Mit mondott, mi a baj? Õ is hypotónnak találta?
Nálunk Ádám volt hypoton, kezdetben olyan volt, mint egy rongybaba, és most ott tartunk, hogy kapaszkodva és vezetve jár! Gergő még csak az asztal mellett lépeget.

Ma voltunk a Péterfyben koraszülött kontrollon, és nagyon elégedettek voltak a manókkal. A neurológus, a pszichológus, szóval mindenki. Sőt, a pszichológus néni azt mondta, hogy nemhogy a korrigált koruk szerint fejlődnének, de inkább az egyéves kornak megfelelően teljesítenek. Szóval nagyon büccke voltam rájuk. Csak úgy dagadt a májamKép

Olajat én is adok, rendes olajat, én magunknak sem főzök olivával.

Most mindenki beteg nálunk, a gyerekek nagyon köhögnek, kész rémálom most az egész. Egy percet pihenni nem tudok, mert állandóan rajtam lóg valaki. Úgy értem valamelyik gyerek. Most állandóan szívunk, csepegtetünk ,inhalálunk, sziupot iszunk, egész éjjel szopizunk, szóval nagyon várom, hogy elmúljon ez a nyavalya.

Na, megyek pihenek egy kicsit, amíg tudok.
Puszi mindenkinek:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Helló mindenki!

Bannamari, mielőbbi gyógyulást a családnak. Mi most lábaltunk ki, így még élénken él bennem a fáradtság. Kitartás!!

Oliva: nekünk a védőnőnk ajánlotta, hogy 6 hós kortól kevés olivaolajat tegyek a főzibe. Én azóta így csinálom, gyerkőcnek tetszik, baja nem lett tőle.
Egyébként ahány márka és ahágy védőnő, doki, annyifélét mondanak az etetéssel kapcsolatban. Most gyűjtöm a Nestlé kódokat és ők pl. 6 hós kortól vezetik be a glutén és tejfehérje tartalmú dolgokat, de pl halat 1 éves kortól ajánlják. A kecskeméti kajából van 5 hós, ami hallal készült. Szerintem úgyis a gyerek dönti el, hogy mi tetszik neki, ill. mit bír a szervezete.

Kép
smici_robi

Olivaolaj: én nem tartom be a védőnőm tanácsait, mert a legtöbbel nem értek egyet, számomra elavultak. Mondjuk ő nem is említette az olivaolajat. Én a Holle kis útmutatójában olvastam, szó szerint ez van benne:"A hidegen sajtolt napraforgóolajat ajánljuk, esetleg a kukoricaolajat, vagy a vajat. Más olajok (pl. az olivaolaj) nem alkalmas a csecsemők számára." Engem meggyőzött.

Annamari,
Jobbulást nektek! Gratula, hogy ilyen jól "teljesítettek" a fiúk!!! Kép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Úgy látom nektek sem ment délután a babanet Kép, vagy csak mindenki pihizik ?

Annamari Kép
IOgen, hypoton, mondta, hogy már ruhán kersztül is érezte, ahogy megfogta. Örülnék, ha tényleg csak 2-3 alkalomra lenne szükség.
Fiúk nagyon ügyik már, nem is csoda, hogy "hizott a májad"! Bacik huss-huss, jobbulást mindenkinek!

Pusz
minyu (aki ma kb 300 km-t vezetett le és minnyá kipurcan a fáradtságtol Kép )

Kép
Kép
Kép
minyu

Elég nagy a pangás Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Na végre.Feléledt a babanet.Vagy csak az én gépen rendetlenkedik?

Szirom!
Mi úság felétek.Hallom tombol a madárinfluenza.Mennyire veszitek észre a dolgokat?

Merre jártál minyu? Kipihented magad?

<font color="ff0000">Csajok!
Érdekel valakit nagyon jó minőségű angol elvileg használt,gyakorlatilag szinte új gyerekruha?
Pénteken,hétfőn,kedden nálam lehet mazsolázgatni.</font>

Kép
flocika

Floci Kép
Anyósékhoz "ugrottam el" Kismókival karöltve, mert a hétvégén elfelejtettük hazavinni az adós papirokat (anyós csinálja párom adóbevallását) és Csabinak ez extra-nagyon sürgös volt (a hiteltörlesztésböl jön vissza adó és azt tényleg jó lenne minél hamarabb megkapni)
Hát, hogy kipihentem magam az túlzás, de már nem vagyok annyira fáradt Kép
Engem érdekel a házi-turi Kép Hova lehet menni pontosan? Mekkora cuccok vannak? Kb milyen árban?

Képzeljétek el, áttértünk a Johnsons testápolóról a neogranormon testápolóra (a DM-ben vettük) és Nándi böre nagyon szép lett töle!!! Már nem száraz. Igaz,kicsit nehezen szivódik fel, de tuti jól bejött!

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!
Van minden féle méret 56 és kb 128 között.Újpesten az Izzó lakótelepen lakom.
Az árak olyanok mint a kinai cuccoké,de a minőség az egész más.
Ezek NEXT,GAP,George,Ladybird,Monsoon,C&A,Marks&Spencer,stb
Írom priviben a pontos címet ha érdekel.

Kép
flocika

Örülök, hogy újra működik a babanet.
Remélem nem szólom el magam, de négy napja Annát mintha kicserélték volna. Napközben is alszik a kiságyában kb 1,5-2 órát és este is csak leteszem, kb 5 perc alatt magától elalszik (mint a régi szép időkben!!). Csúcs ez az érzés! Neki is sokkal jobb a hangulata, hogy rendesen kialussza magát. (Hát még az enyém!!)
Eleinte Annának is száraz volt a bőre, szintén a Johnsons-ra gyanakodtam, de hiába próbáltam ki másokat, olyan is maradt. Aztán kaptunk fürdés utáni hidratálót a dokinénitől (patikai készítmény) attól elmúlott és szerencsére azóta sem jött ki. Most ismét Johnsonst használunk, de már nincs gond a bőrével.
Minyu,
mibel nyilvánult meg a hypotónia Nándinál?

Kép
smici_robi

Floci Kép
Igen irjad! És azt is,hogy mikor zavarhatunk. Ha sikerül rávennem Krisztát, akkor együtt megyünk.

Smici Kép
Az izmai kicsit "petyhüdtek" de ezt csak akkor érzed, ha van összehasonlitási alapod. Ha felveszem, sokszor olya, mintha ki akarna csuszni a a kezemböl, de én ezt is csak akkor érzékelem, mikor Ákost felveszem, mert már hozzászoktam Nándi testtartásához. Amiben igazából megnyilvánult, hogy nem nagyon akart forogni, 8 hósan kezdte el, azt is ugy, hogy már 3 hete tornagyakorlatokat végeztünk (dec elején mentünk el a korai fejlesztökhöz, ök adtak "feladatokat") Mászni nem akar, és eddig a popsiját sem nagyon emelgette, max ugy, hogy közben a fejét a földbe turta, de azt is csak 1-2szer. Most már volt 2-3 alkalom, hogy felemelkedett "kutyába" Nagyjából ennyi.

Örülök,hogy Anna jobban alszik. Én a nappali alvásával meg vagyok elégedve, ritkán szenvedünk, csak éjjel aludna kicsit jobban. Vagy ne legyek telhetetlen? Kép

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!
Cím és időpontok mentek.Várlak titeket.

Kép
flocika

Floci Kép
Megérkezett. Nem igérem, hogy megyünk, ha megyünk akkor hétfön, de vasárnap este még irok mailt. (mert közben lehet, hogy megint túl sok programot szerveztem be magunknak)
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Hey csajok.
Mindenkit lekötnek a mini-manók???

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Hát igen, lekötnek a manók. Mi most éppen a megfázással kinlódunk, se éjjelünk se nappalunk!
Ha ránézek az a baj, ha nem akkor az.
Betsy gratula!
Vigyázzatok magatokra és a babusokra ebbe a változó időbe!

Kép
csucsu74

Sziasztok! Elég nagy volt a pangás errefelé! Mondjuk én sem írtam már napok óta.
2 napja hasmenéssel kínlódunk. Az első nap még arra fogtam, hogy talán jön a foga, de aztán a dokinő szerint valamilyen vírus. Alig eszik a Drága, de azért szerencsére zsiványkodik, meg táncikál, úgyhogy remélem szerencsésen átvészeljük a dolgot. Arra is gondoltam, hogy ő ugye 1 hete tápin él, lehet, hogy az a baja?
Mondjuk az a poén, hogy hetek óta direkt nem viszem zárt helyre, tömegbe, és éppen most lett beteg?
Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!

bockbrigi

Zalán is beteg, tegnap lázas volt, ma már csak 37.5 popsiban, egyenlőre. Remélem, hogy vége, már majdnem hűtőfürdőzni kellett, 38.9 volt popsiban, de levitte a kúp szerencsére. Kicsit köhög is. Köhögésre szoktatok adni vmit?

jobbulást minden kis betegnek!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Jaj lányok!
Valami jó hírt is mondjatok.Megint ennyi betegségről hallani. Jobbulást mindenkinek.
Kép

Minyu!
Hétfőn várlak. Remélem nem hiába Kép

Kép
flocika

Minden betegeskedönek jobbulást. Bacik huss-huss!

Nekünk kijött a 4. fogunk Kép

Floci Kép
Valszeg most mégsem megyünk hozzátok Kép Ne hari, de majd igyekszem máskor jobban szervezni a dolgokat!

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!
Most találtalak meg benneteket és remélem, nem baj, hogy írok!
Benci!
Az én lányom szintén 7hónapos és kissé "lájtosabb" kiadásban, de ugyanígy hány és megy a hasa. Doktornénink homeopátiás golyócskákat írt fel és hányás ellen kúpot. Megértelek, mert nekem is rettegés az egész napom! Annyira féltem a lányomat, remélem, hamar túl lesznek rajta a gyerkőcök!

Alvás: Éjszaka:21-04-ig egyfolytában, akkor 1óra fenntlét, majd újra alvás 7-ig, aztán 3óránként kb.1/2-1óra szunyóka!

Puszi mindenkinek: Rayo

Kép
rayo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?