Új privát üzeneted érkezett!

Judy: Tóth Anikó. Részleteket priviben küldhetek.
A.
amonet
 
 


Julcsi!

Igen, az anyukás topik most már ez alatt található a listában Kép

A popsikrémről jutott eszembe: van egy otthoni gyógyszertári csomag is, amit szülés után kell kiváltani. Praktikusan ezt úgy jó intézni, hogy a szüléshez közeledve felírja a védőnő (gyerekorvos) a recepteket, és az apuka kiváltja, amíg ti a kórházban vagytok. Így mire hazaértek, meglesz minden. Kérdezzetek rá a védőnőnél!
Köldökcsonkhoz alkohol, hintőpor, és popsikrém, fürdetőkenőcs, K-vitamin, D-vitamin, lázcsillapító, kamilla. Asszem ennyi volt Kép

A popsikrémből a gyógyszertári nekünk is bevált, mostanában kezdünk mást használni, de az első évben teljesen jók a gyógyszertári cuccok! A kórházban pedig elég volt a reklámcsomagban található. Én azt másnap megkaptam, a kórházi védőnő intézi.

M.
mircike
 
 


Sziasztok!

Kriszta, nem tudom melyik szobában volt az ismerősöm, de én úgy emlékszem, hogy Judit a felkészítőn azt mondta, hogy bármelyik szobában magunknál tarthatjuk. Meg hát Mircike is ezt mondja. Mindegy ne is ragozzuk ezt tovább, úgyis mindenki mást tapasztal, meg hát szerintem az is számít, hogy milyen emberek vagyunk, hogyan állunk hozzá a dolgokhoz. Én biztos türelmes leszek és elfogadom a szabályokat. Négy nap nem a világ.

Amonet, Lénához én is gratulálok!!! Kép
Az orvosodnak egy másik betege is egyszerre szült veled? (a császáros?) Azért ez elég durva lehetett mindannyiótoknak.

Nekem csak egy olyan kérdésem lenne akik már szültetek, hogy ki veszi ki a babát? (mármint természetes szülés esetén) A szülésznő vagy az orvos? Nekem úgy rémlik, hogy a szülésznő, de azért érdekelne nálatok hogy volt.

Bip mi van veled? Miért nem írsz? Jól vagy?

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 

 
 

Amonet! A dokid azért adta át a császáros mamit, mert ő csak mint ügyeletes műtötte volna, vagy tényleg mindketten a betegei voltatok?

Nekem is van ilyenféle parám, hogy ketten leszünk majd egyidőben szülni készülők és a dokimnak majd döntenie kell, hogy ki van előrébb, aztán majd valaki máshoz kerülök. Mert én csak vele akarok szülni, még belegondolni is rossz, hogy pl az ügyeteleshez kerüljek vagy bárkihez is!
Remélem amikor szülünk, csak én leszek!Kép

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok

Most jövök dokitol :-) Minden okés 10+3 napos vagyok és 3mm. :-))

Majd ha van idöm vissza olvasok, de nem rég jöttünk haza külföldröl :-))

Sziasztok
Viki
boribaba
 
 


Viki! Gratulálok a kis borsszemhez! Kép
Merre jártatok?

Nem is írtam, hogy csütörtökön mi is voltunk 4d-n!!! Kép
Végre láttunk kukacot, úgy állt, hogy csak naKép, apa nagyon büszke volt ám rá! Kép A kis kezeivel állandóan a fejénél volt, vakarózott, dörzsölte a szemét, bevette az ujját a szájába, olyan kis édes volt!
Ráadásul előtte héten voltam a dokimnál, Barnus már befordulva fejjel lefelé. Mondta, hogy azért még ilyenkor megfordulhat. Erre a 4d-n mondja a doki, hogy medencefekvésű. Én meg észre sem vettem, hogy közben mikor fordulhatott meg. Aztán nézzük, nézzük, egyszercsak eltűnik a képernyőről, és szinte a szemünk láttára megint befordult a helyes irányba. Nagyon érdekes volt!Kép Éreztem, hogy itt-ott feszít, gondolom ez jelentette a fordulást. De ilyen kifeszítést szinte minden nap érzek. Akkor most még mindig forgolódik? Most már jó lenne, ha ott maradna lent a buksija! Majd még mondom Neki!!!

Anyukák! Tényleg fontos amit Nóri kérdezett! Ki emeli ki a babát, ki hol van ilyenkor? Ki mit csinál pontosan?
Köszi!

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok,
Megjöttem a dokitól. Sajna mégjobban elvékonyodott a méhnyak, úgyhogy mondta a doki, hogy nincs nagy gáz, mert tök zárt vagyok, de célozzuk meg a következő 3 hetet, úgyhogy pihennem kell! Ez van. Nem parázok, mert nem éreztem rajta, hogy drámai, de mostmár tényleg befejeztem a vásárolgatást, meg mindent. Holnap bemegyek utoljára az irodába, és elbúcsúzkodom. Egyébként is a február végét beszéltük megKép

Viszont csütörtökön megyek a kórházba uh-ra meg vizsgálatra, megnézik mi van babával, meghogy nem-e valami baci okozza ezt a méhnyak rövidülést.

Na most hirtelen ennyi történt.

Viki,én is gratulálok a minihez, vigyázz rá nagyon!

Amonet, köszi a nevet. Egyébként én is ezt a sudocrem-et vettem. De akkor gondolom ez jó. Ja írtam mailt.

Mondta a védőnőm nekem is ezt a csomagot, de ehhez meg kell születnie a babának, hogy apa kiválthassa? Jól értem én ezt?

j

KépKép
judy1
 
 


Hahó lányok! Kép

Nóri! Négy nap igenis sokat számít. A kórház szabályai szerint bármikor nálad lehet a baba. Ezért is jó a János KH. Tehát, hogyha véletlenül olyan négyágyasba kerülsz, ahol leszavazzák a babákat, akkor se hagyd magad. A baba érdekei a legfontosabbak, a mamák érdekei a szülés napjával hátrébb ugrottak a sorrendben. Ez van Kép Én egy percre se hagynám feleslegesen egyedül a babaosztályon, csak amennyit szükséges. Nem mintha nem törődnének vele, de a babának az anyukájára van szüksége minden pillanatban. Komolyan mondom, ha olyan szobatársakkal hozott volna össze a rossz sors, akik teljesen ellenezték volna, akkor kint ültem volna végig az éjszakát a folyosón. Higgyétek el, ez a kötődés a szülés után ez ennyire komollyá és erőssé válik Kép

Most szombaton (azaz 11 hónap után) voltam úgy el éjjel a barátnőimmel, hogy 3 azaz három órán keresztül magammal foglalkoztam, táncoltunk, és nézegettem az embereket Kép

Mindez persze másképp is lehet, ha császár lesz a vége. Akkor elképzelhető, hogy egy-két napig sokkal jobban rá vagy szorulva mások segítségére. És a babát csak akkor tudod emelgetni, ha valaki segít. De drukkolok, hogy egyrészt mindenki természetes úton szüljön, ha pedig császár lenne, akkor gyorsan felépüljön, és legyen segítsége már a kórházban is.

Julcsi: a szülésznő veszi ki a babát. Õ tulképpen végig a lábad között van. A vágáson kívül tényleg mindent ő csinál. Az orvos néha manuálisan megvizsgál, hogy hol tart a tágulás, meg a baba feje. Ha bármi egyéb beavatkozás van, azt is az orvos végzi (burokrepesztés ilyesmi). Õ irányít mindent (infúzió stb). Aztán a tolásnál arra emlékszem, hogy oldalt állt mellettem egyik oldalon a férjem, másik oldalon a doki, lábam között a szülésznő. A férjem fogta a jobb kezem, és a fejemet, a doki segített nyomni, (konkrétan rajtam feküdt Kép ), a szülésznő meg kivette a babát, aztán a baba ott van az ágyon a lábad között, amíg leszívja a váladékot, ráteszi a köldökcsonk leszorítót, aztán szólt az apukának, hogy elvághatja, ha akarja. Jó nagyot reccsen, ne ijedjenek meg az apukák, a párom kicsit meglepődött, mert sokkal kisebbnek és vékonyabbnak képzelte a köldökzsinórt. Persze én is Kép De akkor a megkönnyebbüléstől csak nevettem és hangosan örültem Kép

Judy: Igen. Felírni felírják a vényeket előbb, aztán amikor megszületik, akkor tudod kitölteni a dátumot stb, és utána tudod kiváltani. Én bevittem a kórházba, és másnap kitöltöttem, és a férjem kiváltotta a kórházi patikában, ami a kórházi kápolna oldalában van.

M.
mircike
 
 


Sziasztok!

Köszi Mircike a kimerítő választ a szülésről.Mostmár aztán az egész forgatókönyvet tudjuk Kép.

Csajok, én most meg vagyok ijedve egy kicsit, mert az elmúlt pár napban szinte csak reggel, meg este mozgott a baba, napközben meg nem annyira, vagy csak halványan. Ma már azért rendesebben küldi, de meg vagyok ijedve mert mindenhol azt olvasom, hogy ha csökken a mozgás az nagyon veszélyes. Ráadásul tegnap este én hülye meghallgattam a Kiszel Tündét a tv-ben, akinek az eső terhessége sajnos tragédiával végződött (nem írom le mert sokkoló), és azóta félek.
Nektek is van hogy néha kicsit lustább, vagy nektek mindig mozog regggeltől estig? Ma már tényleg elég jól küldi, de mit csináljak hívjam fel az orvost?

Judy, ez a méhnyak dolog elég rossz, de valahogy az én orvosom se fogta fel annyira tragikusan. Mondjuk én mostmár a napok 60-70%-ában fekszem. De már jól is esik. Pihenj sokat te is!

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok!

Mircike! Tényleg köszi! Az nem fájdalmas, amikor a doki "nyom"? Azért közben mondta, hogy mikor mit csinál, vagy egyszercsak már azt láttad, hogy "rajtad van"? Kép Ha nem mondja, Te meg nem írod, akkor biztos néztem volna egy nagyot!KépKépKép (Meg Zsolti isKép) Na jó, persze biztos tudja, hogy mit kell csinálni és gondolom óvatos, nem is azért írtam, csak meglepődtem!Kép Tudod, hogy "Balog-hívő" vagyok!Kép
Amikor még nincs a kitolás, akkor is ő van melletted a szülésznő meg középen? De olyankor még mit csinál? Õ mondja, hogy nagy levegő stb, vagy a sznő? Vagy mit csinálnak még velem, amiről még nem volt szó? Infúzió is van? Az mindig van, vagy csak ha valami történik?

Nóri! Akkor bocsi, hogy én meg pont fordítva gondoltam, Neked volt igazad!Kép Ne gondolj már rosszra! Biztos alszik Farkaska! Te is többet fekszel, jóhogy ő is azt csinálja, amit Te. Ha a mami pihen, akkor ő is. Egész nap nem mozoghat mindig ugyanolyan erővel, mert akkor nem lenne "ideje" nőni. Nekem sem mozog állandóan. De ha óvatosan megrázogatom a pocim és beszélgetek vele, akkor jelzi, hogy ok. Kép
Ti tudjátok egyébként, hogy milye hol van? Én ezt nem érzem, csak hogy itt nyom, ott nyom. De nem merem olyan erőssen kitapogatni, hogy érezzem, hogy az a lába vagy a keze, feneke stb, csak ráteszem a tenyerem, hogy érezze, hogy ott vagyok. Este is már majd kiszakította a bőrömet, úgy nyúzott. Kép

Judy!
Örülök, hogy a dokid megnyugtatott! De mi az a 3 hét? Arra gondolt, hogy még annyit ki kell bírni a szülésig, tehát mondjuk elképzelhető, hogy 35-36 hetesen fogsz szülni? Vagy arra mondta, hogy 3 hétig csak fekvés, és akkor nem lesz koraszülés? Viszont akkor onnantól már bármikor szülhetsz?
Most csak beszélgetni mentél meg méhnyakat nézni? Miért nem néztétek meg egyúttal a babát is? Csütörtökön kenetet vesz? Nekem azt mondta a Balog doki, hogy a 36. héten lesz ez. Bár mondjuk nálam kevesebb (egyelőre) az esélye, hogy sietni kelljen vele. Remélem nálad sem lesz semmi baj! De nem a megterheléstől, teherbíróképességtől, alkattól, ilyenektől nyílhat ki? Bacitól is?

Így a vége felé közeledve bennem egyre több kérdés merül fel! Na majd a második babánál már profik leszünk!Kép

Puszi mindenkinek!
J.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok!
Azthiszem nem a doki betege volt a császáros. Csak segíteni ment volna. Azért adta át olyan könnyen.
A kiemelésnél tényleg úgy volt ahogy Mircike írta. Szülésznő emelte ki a babát. És utánna is ő csinált vele mindent. Fürdette, mérte stb. Aztán dokinak segédkezett a varrásnál. Addig pici apánál volt. Doki csak burkot repesztett, itt-ott odajött megnézett és a végén fogta a lábam és nyomta a hasam. Nem fájt mikor nyomta a hasam, Azt csak azért csinálta, hogy segítsen a babának. Infúzió nekem azért volt, hogy rendszereződjenek a fájások.
Judy: A reklámcsomagot a kórházban adja a védőnő. A recepteket kell apának kiváltania. Mi csak akkor kaptuk meg a recepteket mikor kijött hozzánk a doktornéni hazaérkezés után. De sokan elintézik még szülés előtt, hogy mire hazaérkeznek a babával, már meglegyen minden.
Nóri: Előfordul, hogy nem mozog annyit a baba. Nekem is volt egy nap mikor nem éreztem hogy mozogna, erre úgy felidegesítettem magamat, hogy akkor meg 5 percenként keményedett a hasam. De aztán megmozdult a picúr és én is megnyugodtam. Valószínűleg csak pihen ilyenkor. Szerintem ha már érzed, hogy mocorog akkor nem kell rögtön orvoshoz fordulni. Elég ha itt ott megmoccan.
A.
amonet
 
 


Sziasztok, Csajok!

Teljesen új vagyok és nagyon örülök, hogy Rátok találtam.

Szóval a 37. héten vagyunk, és kinyílt a méhszáj másfél ujjnyira. A doki szerint előbb fog jönni a baba, ráadásul a fejecskéje is nagyon lent van, mert igen nyomja a csontomat. Kicsit beparáztam, még nem készültem fel a szülésre.

Ezen a tanfolyamon milyen témák vannak? Mi lesz ma, tudja valaki?

Válaszoljatok légyszi, úgy beszélgetnék Kép
hares
 
 


Szia Hares! Ne izgulj, a 37. hét már nagyon jó szám. Utána már bármi történhet, be van már pakolva a táskád? Kép A lányok majd segítenek, hogy mi lesz a tanfolyamon.

Julcsi: Ne izgulj Kép Kép Simán lehet ezer váratlan és meglepő dolog a szülés közben Kép Nem szólt, mert több órás vajúdás után hidd el, hogy nem kell már szólni semmit.
Egyébként a 'végig ott van a doki' lefordítva annyit tesz, hogy gyakran bejön. Nem áll ott órákig, mert mit is csinálna? Nincs dolga, neked kell dolgozni. A dokink az elején elmondta, hogy mire számítsunk, nagyjából én mit csináljak, de amúgy rád bízza, hiszen majd te érzed, hogy neked hogy jó. Érezni fogodd, ne aggódj Kép Feküdhetsz, mászkálhatsz, ahogy tetszik. Ez hosszú rész, ezalatt többször bejön, megnéz, stb. Amikor a toló szakasz van, akkor természetesen végig ott van, de az a rövidebb rész, és akkor már látszik az alagút vége.
És teljesen hasonlókat tudnék írni, mint Amonet Kép

M.
mircike
 
 


Ja, és persze, hogy nem fájdalmas. Sőt, az már megkönnyebbülés! Csak a legeslegutolsó tolásnál nyom a doki 'helyetted'. Hogy honnan tudja, hogy melyik az utolsó, azt ne kérdezd, mert fogalmam sincs. Kép Nyilván már teljesen ki van tágulva minden, fejecske látszik, toltál egy csomót, amire nem jött ki mégse a baba, és akkor jön az utolsó. Mondja közben, hogy mit csináljál természetesen. Kábé így:
Ééés akkor most nyom-nyom-nyom-nyom-nyom még egy kicsit még egy kicsit még egy kicsit, jó.... akkor most vegyen nagy levegőt, pihenjen, és a következő fájásnál rendesen tessék nyomni Kép
mircike
 
 


Ja, még valami Kép (Csak a végére érek Julcsi kérdéseinek egyszer... Kép )
Amíg nincs kitolás, addig mindenki össze-vissza van körülötted. A fájások alatt nincs 'nagy levegő' meg ilyesmi. Addig szépen fájogatsz, férjed néha hoz egy korty vizet, segít leszállni az ágyról, megint visszamászni, vécére menni, jönni-menni, leülni felállni, kapaszkodni, túlélni, ebben a sorrendben többször egymás után Kép
Amikor a tolófájások jönnek, akkor rendeződnek a körülmények az ágyon és ágy körül, a szülésznő előpakolja a cuccokat, a doki feltűri az ingujját, a férjed megissza a maradék vizet, te meg semmit sem látsz mindebből.
A doki és a szülésznő is mondják, hogy mit kell tenni, hol felváltva, hol nem, én csak arra emlékszem, hogy a szülésznő hangja alig jutott el a fülemig, ezért a dokit jobban hallottam.
Annyiszor végigélem, ahányszor leírom nektek, és azért írom le ennyiszer, mert jó visszagondolni rá, úgyhogy kérdezz még nyugodtan Kép
M.
mircike
 
 


Köszi Mircike a biztatást. Nem olvastam végig a korábbi oldalakat, ezért bocs, ha olyat kérdezek, amit már elmondtál. De, honnan fogom tudni, hogy megindul a szülés? Olvastam a nyákdugó eltávról meg ilyesmi ( Neked kilökődött ? ) Aztán a menstruációszerű fájdalmakról, a keményedésekről ... a szúró fájdalom jó vagy rossz?

Van köztetek, aki a Zsolnaihoz jár?
hares
 
 


Hares: a dokidat is kérdezd meg a szülés megindulásáról, biztos elmagyarázza. Mert az igazság az, hogy a teljes magzatvíz elfolyásán kívül nem könnyű felismerni Kép A nyákdugót meg pláne.
Van olyan is, hogy csak szivárog a magzatvíz, ezt arról lehet felismerni, hogy folyamatos, de kevés tiszta folyadék, és ekkor be kell menni, hogy megvizsgáljanak.
Aztán, ha fájásokkal indulna a szülés, akkor a nagy könyv szerint egyre rövidülő szünetekkel jönnek a kábé fél-egy perces fájások. Ezek a menstruáció szerűek. Ehhez képest nekem életemben nem fájt a menzesz, fogalmam se volt milyen az, viszont négy perces fájásokkal indítottam. Elkezdtem mérni, és amikor már a nyolcadik fájás is pont négy percre jött, akkor elhittem, hogy elindult a szülés. De jó esetben tényleg 10 vagy több perces kis fájásokkal indul. Az egy jó megoldás, ha mindig van nálad valamilyen óra (telefon stb.), és amikor úgy érzed, hogy valamiféle fájás van, akkor megnézed az időt, és a következőnél szintén. Ha valamiféle rendszert látsz benne, akkor első gyereknél 5 perces fájásokkal már bőven be kell indulni!
Remélem valamit segítettem, de valamelyik pocakos talán pontosabb infót ír erről, amit a mostanában mondtak a felkészítőn Kép
M.
mircike
 
 


Mircike, köszi az infókat a receptek ügyében. Majd egyeztetek a védőnőmmel.

Nóri, ne izgulj nekem is vannak olyan periodusok, pl. az elmúlt 2 napban minimálisan mozgott a pici, viszont előtte 4 napig iszonyú volt, hogy mit művelt, szinte megállás nélkül pörgöttKépKép
Most meg pihizik szerintem, eléggé fenn van a pocakom tetején, alig tudok tőle mozogni, előre hajolni. Szinte fáj, annyira feszít a bordám alatt. Nektek is van ilyen???

Julcsi, én sem tudom kitapogatni, hogy milye hol van a kis édesnek, majd csütörtökön meglátom az uh-nKépKép Már nagyon váromKépKép
Igen arra vonatkozott a 3 hét, hogy ne legyen koraszülés. Nincs neki a magánban uh. Nincs kinyilva nekem Julcsi, csak megrövidült, ennek lehet fizikai, pszichés stb. oka, ezt nem igazán lehet kideríteni, de baci is okozhatja, ezért vesz most kenetet, hogy megnézze, mert akkor tudja kezelni. Egyébként igaz, ezt a kenetet a 35. héten szokták venni, nekem is mondta a dokim, de most ezt nekem előre hozta. Remélem én is hogy nem lesz semmi gáz, mert egyébként fizikailag is és mentálisan is jól vagyokKépKép

Mircike köszi a szülés infókat, Julcsinak meg a kérdéseketKép

Ma elbúcsúztam a cégnél, úgyhogy mátol itthon vagyok folyamatosanKépKép

Hú ez normális szerintetek: az ágyon ülök ölemben a laptopom, baba áthúzódótt a jobb oldalra, alig érem el a billentyűzetet. Nektek is van ennyire akadályozó pozíció foglalása a picinek?

Most abba is hagyom mert szinte fáj.

Judy

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok

Julcsi
Kösziiii :-))
Görögországba voltunk. Férjem kint dolgozik, és idáig jöttünk mentünk. De most már mi nem megyünk hanem jön haza. Legközelebb márc. 15.-én. És végleg májusba. 2 gyerköccel nem megy már a kétlakizás.
Tök jo vol tegnap, Borit nem is láttam igy mozgni ilyen picinek, hihetetlen ahogy kézzel lábbal rugdalozott :-))))
Nagyon kiváncsi leszek, mert szinte én is azt láttam hogy kukac van, mondta is dokim soha nem is látott ilyen korán nemet, de most ugy tünik kispasi. Mondta ott megy a köldökzsinor azzal is lehet keverni, de néha mintha én is láttam volna. Kiváncsi leszek korai ez még.
Nekem utolso nyomásnál segitett doki, hasamon :-) , nekem nem volt fájdalmas sööööt de jo hogy utolso volt :-))

Hányingerem elég minimálisra csökkent a B6 vitmaintol, szerencsére. De álomkor megvan sajna, Borival ez sem volt, mindennap alszok vele 2 orát este 8 kor már hulla vagyok.

Judy
Tök jo akkor már csak magatokra figyelsz :-)) élvezd ki.

na majd jövök :-)

Viki
boribaba
 
 


Hello Nóri!

Köszi jól vagyunk, csak el voltam foglalva, meg fáradtnak érzem magam mindig, és kevesebbet ülök a net előtt. Meg figyeltem a témákat.. Voltam a felkészítőn megint, és most volt ez az egész szülés vajúdás téma. Még lesz 2 alkalom, azán vége. Remélem jól vagy, figyelem ám azért a történéseket... Ma megyek dokihoz, írok ha van valami fejlemény.

Pussz: Bip
bip74
 
 


Szia Viki!


Nekem is Baltschik már a 12 héten jósolgatta a fiút és azóta is mindenki megerősítette, úgyhogy elég jól meg tudja állapítani. A szülésed milyen volt nála (bár gondolom elég pozitív tapasztalataid voltak, ha most is őt választottad!)?
Engem most kicsit beparáztatott, hogy lehet már a 37. héten megszülök (egy hónap múlva), de lehet csak azért ijjesztgetett, hogy lassan hagyjam abba a munkát és pihenjek, de úgy félek, hogy unatkozni fogok otthon, bár még a babakelengyébe sem vettem semmit....talán hétvégén az SCSben.
szilvike_v
 
 


Köszi, Mircike az infókat, kicsit megnyugodtam, mert rendszeres fájások még nincsenek. Csütörtökön lesz kontroll meg CTG, kíváncsi vagyok mennyit tágultam. A terhességem amúgy elég para volt, nehezen is jött össze, meg feküdnöm is kellett egy hétig az elején a kórházban ( 9.héten bevéreztem ), de remélem a szülés könnyebben megy majd. Nekem egy szülésznő nagyon szimpi volt. Fiatal szőke lány, nem tudod hogy hívják? pusz, Hares

Figyu Bip!

Légyszi mondd el, mi volt extra a szülés-vajúdás témakörben tegnap. Nem akarlak terhelni, elég pontokban is.
Még egy ... Mi lesz a következő két téma?
Hátha bent marad a babuci addig Kép

Köszi: Hares ( 74 Kép )
hares
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a nyugtatást a babamozgással kapcsolatban. Tegnap jó volt, mert mozgott egész nap, de ma megint egy kicsit lustább. Lehet, hogy kevesebbet kéne vele foglalkoznom.

Szia Hares, tegnap kellett volna elmenned a felkészítőre, mert a tegnapi téma volt a vajúdás, szülés, és ott mondták el mik a jelek. Ez a téma legközelebb 6 hét múlva lesz, de akkor már te is el tudnád mondani Kép.
Viszont, ha jövő héten el tudsz menni (kedd, 17 óra, könyvtár)akkor a vajúdás alatti légzésről lesz szó, és ha óra után megkérdezed a Juditot (aki tartja), biztos elmondja pár szóban, mik a szülés indulásának jelei. Egyébként azt fogja elmondani amit Mircike is leírt.Kép Ami még ezenkívül eszembe jut, hogy azt mondták, hogy aki messze lakik a kórháztól (tehát nem a környező kerületekben) az már 10 perces fájásoknál induljon el. Meg akkor ha nagyon sokat keményedik a hasad, illetve ha a baba fél napig nem úgy mozog mint előtte szokott.
A két hét múlva levő téma a csecsemőgondozás a kórházban, ami annyira szerintem nem érdekes, mert nagyjából azokat mondják el, hogy ők mit csinálnak vele a kórházban (milyen oltásokat kap, milyen vizsgálatokra viszik...)ezt ott is megtudhatod majd, aztán a további témák első hat hét otthon, császáros szülés meg ilyenek.
Szóval szerintem ha el tudsz menni jövő héten az jó, de ha nem akkor kérdezd meg az orvosod, a csecsemőgondozásról meg a védőnőd.

Szilvi, ne félj, hogy unatkozni fogsz, inkább hagyd abba a munkát. Nekem még az elején legkésőbb februárig engedte volna az orvos a munkát (most 32 hetes vagyok), de hát a kinyílt méhszáj miatt december közepén leálltam.
Én már nem is tudnék dolgozni. Például nem vagy napközben álmos? Gondold el,nem kell reggel rohannod, egész nap tartanod a hátad (ezt most szó szerint értem), ledőlhetsz, alhatsz, főzhetsz, olvashatsz, pakolászhatsz ha otthon vagy. Egy csomó jó dolog van amit otthon lehet csinálni. Én például egyáltalán nem tévézek napközben, és nagyon sokat fekszem, de így is tök hamar elmegy a nap. Szerintem gondold meg és állj le. Az orvosod biztos támogatni fogja.

Üdv, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Hares, egyszerre írtunk Kép. Ha van még kérdésed most nyugodtan kérdezz. Itt ülök még egy darabig. Kép

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok!

Eddig csak passzív olvasója voltam a fórumnak (rengeteg hasznosat írtatok, köszönöm!), most csak azért szólok hozzá, hogy más ne menjen feleslegesen: a Jánosban rossz az uh, tehát aki a héten menne, az szerintem hívja fel előtte őket, hogy megjavították-e már.

Kriszta
krisztina_77
 
 


Boribaba, gratulálok én is a fiúcskához!
Szerintem is bízhatsz a dokiban, nekem is elég korán már meg tudta állapítani, hogy milyen nemű, és egyszer sem tévedett Kép A mostaniban is azért vagyok ennyire bizti, mert hétfőn voltunk 4D-n, és 150%-ra mondta ott is a doki, hogy kislány. Kép
Az álomkór nálam is megvolt, reggel én is alig vártam, hogy a fiam délben elaludjon és vele aludjak Kép Kb. a 16.hét után lett jobb...

Doren
27+4

Kép
Kép
doren
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat a szülés közbeni eseményekről!Kép Olyan jó elképzelni mindig ahogy leírjátok! Mircike! Tetszett a dokis idézet is, még a hangját is hallottam közben a dokinknak!Kép Tök jó volt! Ja! Nem korházi cuccban vannak az orvosok? Otthoniban? Mert azt írtad, hogy feltűri az inge ujját, viszont a kórházban meg mindenki fehér rövidujjú ingben van. Vagy ez ilyen sima "farmeros" szülés, ha éppen már munkaidőn kívül esik? Ez tetszik, mégsem olyan mintha tiszta kórház lenne! Kép
Még biztos foglak nyaggatni, mert annyi minden nem világos, de még le kell esni, hogy mik azok.

Nóri! Tényleg ne foglalkozz annyit azzal, hogy valamai baj lehet!Kép Össze-vissza alszanak még, ezért nem is mozoghat mindig.
Tényleg olyan jó lenne, ha így egy páran egyszerre szülnénk.Kép Még akkor is, ha mindenki külön egyágyasban lenne. Azért gondolom majd néha áttolnánk egymáshoz a babókat, hogy kibeszéljük milyen volt a szülés, hol fáj meg ilyesmi. Várom is, meg még tolnám is az egészet. Lehet, hogy ha már átköltöztünk volna, minden a helyén lenne, akkor már csak várnám.

Ja! És tegnap felhívtam a beruházót, mert legutóbb csak annyit mondtak, hogy március, hogy mégis hanyadika kb. Erre mondja a nő, hogy hát nem tudják, de remélik, hogy a március összejön. Na bumm! És ha csak április? Mert akkor már csak kb. 3 hét, ha kihúzom egyáltalán a 40. hétig. Ráadásul még akkor kell majd kipakolni, bútorokat összeszerelni a babának, mindenét kimosni, kivasalni, az asztalos 1 hétig szuperálja be a konyhabútort stb. És ha akkor már a kórházba leszek??? Kép Minden a feje tetején mire hazajövök, mint egy menekültszálló ... és akkor már se időm, se erőm, hogy olyan nagyon bármit is csináljak.
Na szóval a szülés mellett ettől talán még jobban parázok!

Viki! Gratula a kiskukishoz! Kép

Most öltözök, aztán indulok a védőnőhöz! Majd jelentkezek utána, remélem minden rendben lesz és nem mond annyi ökörséget mint a múltkor!

Puszi mindenkinek!
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Köszi Nóri, ari vagy. Tény, hogy estére mindig hullán esek haza, bent megakoffeinezek, ez biztosan nem tesz túl jót neki.Lassan lezárom az ügyeimet és utána tényleg nem jövök be dolgozni, hanem egész nap babarucikat nézegetek! Már úgy várom!
szilvike_v
 
 


Julcsi Kép Az ingujját képletesen értettem Kép
Szerintem legalább a ruhácskákat mosd ki, amíg bírod, tedd bele valami táskába, zsákba, hogyha mégis csúszna a költözés, akkor legalább azokkal ne kelljen foglalkozni.
Egyébként lányok: tényleg, nektek össze van már pakolva a kórházi táska??? Én asszem már a 34. héten bepakoltam, és ctg-re is mindig vittem magammal, nehogy ottfogjanak, a csokit és az üdítőt is beletettem Kép
(Iszonyúan féltem ám tavaly ilyenkor Kép )
M.
mircike
 
 


Julcsi, egyetértek Mircivel, szerintem is legalább a kisruhákat mosd ki, nehogy ott maradjál a költözés közepén mosatlan ruhákkal. Én már mindent kimostamKép

Nekem még nincs összepakolva, igaz a kommód egyik fiókjában benne van egy helyen minden amit beviszek majd magammal. De még nem akarom összepakolni, majd 3 hét múlva, addig nem szülök!

Kriszta, köszi az infót, nekem pont holnap kéne mennem vizsgálatra és uh-ra, telefonáltam, de csak a dokim titkárnőjét értem el, még mindig rossz a gépKép úgyhogy most a dokit vadászom, hogy mi legyen.

J

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok!
Jó, hogy mondjátok, erre nem is gondoltam, hogy még itt is kimoshatom, vasalhatom a ruhákat, aztán ott meg majd csak előszedegetem. De az nem baj, hogy jó egy hónapot ott csücsülnek egy zsákban, mert igazán itt sem tudom máshová tenni, ahol szellőzne? Vagy legfeljebb, ha még lesz ott időm, akkor átöblítem egyszer, ha meg nem, akkor is lesz tiszta, a többit meg majd átmosom mégegyszer később. Köszi!Kép

Védőnő! 1 és 1/4 órát voltam bent, mert aznap csak ketten (!) mentünk hozzá, én utolsónak, és a maradék idejét kitöltötte velem. Először még jó is volt, mert a baba volt a téma meg alvás, hízás stb. Aztán már a végén csak az ő kutyájuk, teknősük, unokája, lánya, lánya kutyája stb.
Megbeszéltem vele a költözést is, azt mondta, hogyha el tudunk menni szülés előtt, akkor ő elküldi oda az illetékeseknek a papírjaimat, megadja a számomat, hogy hívjanak fel és jöjjenek ki hozzánk. Ha meg még maradunk, akkor úgyis ő jön meg ez a dokinő. A gyógyszertári kenceficéket meg kiíratja ezzel a dokinővel, aztán ha legfeljebb már tuti költözünk, akkor nem adja ide. Azért inkább elkérem, ha már tudom, hogy megyünk akkor is, inkább legyen kettő, mint egy sem!Kép Nem?
Megint nem híztam egy dekát sem.Kép Kétszer is mérte pedig. Még mindig 5,5 kg!Kép Igaz, hogy előtte most nem sokat ettem, mert főzni már nem főztem előtte, de a tegnapit meg nem kívántam, így csak joghurt, tejföl zabkorpás kétszersült kenyérrel, gyümi meg ilyenek voltak terítéken. Mondtam neki most is, hogy akkor ugye most fogytam, de megint azt mondta, hogy dehogy fogytam, csak a baba megeszei előlem, amit én megeszek. Viszont ha már 8 hete ugyanannyi vagyok, a baba meg persze már akkorát nőt azóta, biztos, hogy ment le rólam. Na mindegy!

Kórházi cucc! Még egyáltalán nem pakoltam semmit. Már kéne? 32 hét!Kép Meg még venni kéne egy csomó mindent, majd átnézem a felkészítős füzetet. Tényleg! Belefér ez egy utazótáskába? Mert kell nekünk cucc, a babának pelus stb, meg amit a szülésre viszünk be. Még kellene vennem valami jobb papucsot is, ami jó kényelmes, csak most mindenhol cipőket, edzőcipőket látok.

Judy! Még jó, hogy Kriszta írt, most mentél volna "potyára". Tudtál már azóta beszélni a dokiddal?

Holnap megyek jógára. Már hiányzik, a múlt héten akivel járunk, jól elsumákoltuk, a végén csak Árkád-járás lett belőle (meg gyümölcsrizs a kajás részen). Ja! Most a védőnő után is vettem pizzát, úgysem hízok, akkor meg miért ne ennék?

Na nem fárasztok senkit tovább, meg Barnus is akkorákat rúg belém, lehet, hogy ledőlök egy kicsit elbeszélgetek vele!

Puszi, Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Julcsi ez nem semmi, ezt hogy csinálod,hogy egyáltalán nem hízol? Én eddig 9 kg-ot híztam. Nóri, Zsuzsi ti mennyit híztatok ezidáig? Nehogy a végén még elszálljak itt a nagy fekvésbeKépKép

NÁlam is volt ma a védőnő, beszélgettünk a babáról, meg hogy most kevesebbet mozog, mondta, hogy a napi 10-12 mozgás azért legyen meg, mondtam hgoy háááát...azt javasolta jelezzem a dokinak. Megmutattam neki miket vettem eddig a babának, meg magamnak, ezek teljesen rendben voltakKép Megbeszéltük azt is, hogy miben hozzam haza a minitKép Õ is mondta, hogy tényleg feküdjek a méhszáj miatt, meg nem javasolta nekem a málnateát. Tehát ha kell valakinek szívesen felajánlomKépKép Én nem fogom meginni. Mi ilyenekről beszéltünk, azt mondta a hízásomra, hogy ez még teljesen rendben van, várhatóan még 3-4 kg feljöhet, de lehet, hogy csak 2Kép Hát én inkább az utóbbit szeretnémKépKépKép

Jövő héten is jön, mert utánna szabira megy, akkor a szoptatás, tejbelövelés és ilyesmik lesz a téma. Egyébként tökre rendben van a védőnőmKép

Julcsi, nem lehet, hgoy azért ilyen "laza" a tied, mert tudja, hogy elköltöztök? Bár akkor is furcsa, hogy ilyenekről beszél, az enyém még a mobilt sem vette fel, pedig csörgött nekiKépKép

Én sem pakoltam még be a kórházi cuccot, de legalább vedd meg őket Julcsi, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen rohangálni. Szerintem belefér egy utazótáskába.

Igen beszéltem a dokival, péntekre tettük át, azt mondta addigra "jobb lesz a helyzet" De azért ez mégiscsak gáz! Mi van ha valaki szül, akkor hogy nézik meg a babát????????????????????,

Nekem olyan is pár napja olyan picit mozog a kisfiam, már én is kezdek parázni, vagy ne parázzak???


judy

KépKép
judy1
 
 


Mircike, még egy utolsó kérdés. Érzelmileg éreztél v.mi változást a szülés indulása előtt, vagy csak fizikailag. Egyik nap tök álmos, depis, sírós a hangulatom, másik nap meg pörgök, jár az agyam, fel vagyok dobva, még szépnek is érzem magam. De már annyira várom a nyarat, meg a napfényt, a lenge ruhákat ...Kép

Nóri!
Úgy sajnálom, hogy nem voltam a gépnél. Most merre jársz? Köszi a kimerítő infókat, de sajna nekem egyik nap sem úgy mozog a bébi, mint előző nap mozgott. Ilyenkor mi van? Az bizti, hogy a frontokat nem bírja. Szerintem havazásnál indulunk be, olyankor éjszaka nagyon fürgén mocorgunk. Anya is ide-oda dobálja magát, mert nem jó sehogyse a babucinak. Nálam a fordulás egyik irányból a másikba kész fizikai megterhelés, a hasamat néha kézzel kell segítenem odébb vinni. Kép Egyébként abszolút hason alvós voltam, úgyhogy kész tortúra.

Kisjulcsi!
Nekem egy nagy sporttáskába fért bele a kórházi cucc, a szülőszobás egy hátizsákba, a kiskönyv meg a többi lelet, irat egy mappába, a neszeszer egy külön pakkba ( hajszárító nélkül Kép ), simán elkészültem Kép De hogy fér el mindez a férjem kezében? Főleg, ha nem lesz itthon indulásnál. Mintha nyaralni mennénk ...

Csajok! Kéne egy kis általános infó az orvos, szülésznő tarifáról. Ha tudtok v.mit elkülditek privibe? Judy! Talán te tudsz konkrétumot. Viszont én is kiakadtam az UH-n. Kell lennie több gépnek is, nem hiszem, hogy megengedhetik, hogy ne legyen tarcsi. Ezzel nyugtatom magam.

Még egy vmi közös! Nem féltek az influenzától? Nemcsak a madártól, de a simától is? Nem veszélyes, ha a babák közelében jönnek-mennek a látogatók? Mert a saját rokonoknak, barátoknak csak szól az ember, ha betegek ne jöjjenek, de mi van a többiekkel, mondjuk ha a 4 ágyasba kerülök?

Pusszancs, írjatok
hares
 
 


Judy! Nem tudom, hogy csinálom, hogy nem hízok. Szerintem lemozgom, sőt, mivel többet mozgok, mint amikor pl. dolgoztam, így több megy le rólam (azért van miből), és csak a baba nő, így ketten kompenzáljuk egymást. Kép
Tök jó, hogy hozzátok kimegy a védőnő! Szerintem ide azért is nem jön, mivel ez egy rendőrszálló, így tudja a 28 nm-en nagyon nem tud mit megnézni, meg mivel tudja, hogy költözünk, így nem is töri magát ezen. Tényleg laza egyébként, de szakmailag már nem olyan szuper!

NE aggódj! Biztos, hogy jól van a baba! Miért gondoltok egyből rosszra? Ilyenkor már a könyvek is azt írják, hogy kevesebbet fog mozogni. Valamennyit azért csak mozog, nem?

Hares!
Én valahogy szerencsés vagyok a betegségekkel szemben, azt sem tudom, hogy mikor voltam utoljára influenzás, talán még nyolcadikban, annak meg már 16 éve. Kép Össz-vissz bokaszalag vagy ficam gondjaim voltak, kb. 5 évenként. Úgyhogy ilyen megfázásos dolgoktól nem félek (azért lekopogom). Volt olyan, hogy a párom itt feküdt mellettem halálbetegen, semmit nem kaptam el, még orrfolyást sem. Biztos jó az immunrendszerem, megedződött a falusi élet alatt hajdan.Kép
Bár a látogatókat én sem akarom a babám közelébe engedni, sem az enyéimet, főleg meg nem másét. Az enyéimet szerintem majd lepasszolom azzal, hogy gyorsan leadom addig a babát, amíg jönnek, és megbeszélem ott valakivel (csecsemőssel), hogy majd csak mutatóba hozza már ki az ajtóba. Aztán amint elmennek, rohanok is Barnusért. Remélem nem jönnek állandóan, mert akkor biztos kiborulok tőlük!

Uh-gép! Nem úgy van, hogy van egy a másodikon, meg van egy az elsőn? Igaz, hogy az első nem az a hú de profi, de például az elején én ott voltam, igaz az még hüvelyi uh volt. Hát nem tudom, tényleg rossz, hogy ez így van megoldva! A szülőszobán sincs gép, csak ctg?

Tarifákról inkább majd az anyukák írjanak! Nem hinném azért, hogy ez kötve lenne, ki mennyit gondol. Talán 50-100 között. Bár ki az, aki manapság 100-at ki tudna fizetni?

Egyébként ki a dokid? És március hanyadikára vagy kiírva?
Vigyázz nagyon magadra, ha nem vagy valamiben biztos, akkor inkább hívd fel az orvost! Kép

Timivel mi lehet? Már ő is olyan régen írt!

Nóri, Zsuzsi? Jövőhéten Madarász?

Puszi, Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Hares! A terhesség végén teljesen normális a hullámzó kedélyállapot. Sőt, a konkrét idegbetegség, kibírhatatlanság se egyedülálló Kép Annyi hormon szabadul fel, és működik másképp, hogy nem csoda. Én nem éreztem semmi különöset a szülés napján, ugyanolyan hisztérika voltam, mint előtte Kép De amikor már a rendszeres fájások jöttek, és indultunk, akkor teljesen megnyugodtam. Az már annyira jó, hogy tudod azt, hogy nincs visszaút, és legfeljebb pár óra van hátra Kép

Ultrahang: ettől ne aggódjatok, a 35. hét után már nem nagyon van értelme az UH vizsgálatnak, úgyhogy a szülést nem befolyásolja, hogy működik-e vagy sem. A ctg a lényeg, abból több is van.

M.
mircike
 
 


Sziasztok Csajok!

Julcsi ez hihetetlen, hogy nem hízol! Meg az is, hogy kibírod ilyen korpás kenyér, meg joghurt kajákkal. Nekem minden nap szenvedés.Annyira kívánom az édességet, hogy megőrülök. Tegnap felhívtam az orvost, mert meg kellett neki mondanom a cukor eredményt. Nagyon megdícsért és mondta, hogy látja, hogy nagyon vigyázok magamra. Mondtam, hogy persze nagyon vigyázok, de előtte ettem meg egy fél tábla Katica tortabevonót.Kép (Semmi csoki nincs otthon és azt hittem megőrülök.) Persze lelkiismeretfurdalásom volt utána, úgyhogy most pár napig megint nem eszem semmi édeset.
Judy, én a 10 kg-t már meghaladtam de nem értem még el a 11-et.

Mozgás: Úgy látszik most ezekre a frontokra elég érzékenyek a babák, ha így "leálltak". Én pont azt vettem észre, hogy Farkasom hideg frontnál nem annyira mozog és ha melegszik bepótolja. Képzeljétek ma hajnalban olyan forgást rendezett, hogy azt hittem kiszakad a köldököm. Lehet, hogy visszafordult?Vagy most fordult le? Vagy nem tudom, de a hasam minden pontján(lent, fönt, középen) nyomott.
Hares, én azt írtam fel a felkészítőn, hogy ha fél napig nem úgy mozog a baba ahogy szokott, akkor indulni kell. Szerintem ez egy kicsit rövid intervallum, de nem tudom. Meg egyébként tényleg mindig máshogy mozog...

A betegségtől szerintem nem kell félni. Annyi vitamint szedünk, hogy az tuti ellenállóvá tesz. Körülöttem is az egész család szipogott, meg krákogott egész télen nekem meg kutya bajom nem lett. A babákat meg védi az anyatej. Annyi tisztesség meg szerintem minden látogatóban van, hogy betegen nem megy újszülőttet látogatni.

A tarifáról általában azt mondják, hogy a magán vizit tízszeresét szokták adni. Én annyit fogok, max. egy tizessel többet.

Hú Julcsi én meg is őrülnék, ha egy és negyed órát kéne a védőnővel beszélgetnem. Én max. fél órát vagyok bent nála, de már akkor is forgatom a szemem, mert annyi felesleges duma van abban is.

Judy, a védőnő egyáltalán nem ajánlja a málnalevél teát, vagy csak még most nem? A felkészítőn a 36. hét utánra mondták. Én szeretnék majd inni, de az orvost azért megkérdezem. HA tényleg nem kell neked, szívesen megveszem majd tőled.

Kórházi cucc: Nekem nem hogy bepakolva nincs, de még meg is kell őket venni. Anyukámtól már kaptam 3 szoptatós hálóinget, amin van össz. 3 gomb, és megfulladok benne, tehát azok nem jók. Úgyhogy venni kell hálóinget, papucs is kéne, sőt sporttáskánk sincs (csak vázas hátizsák Kép ).

Tényleg nem tudtok vmi helyet ahol olcsón lehet gombos hálóinget kapni?

Nekem jó a Madarász a jövő hétre, de akkor beszéljük meg, felhívom őket és bejelentem,hogy megyünk. Kép Judy?

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok!

Most jöttem haza a házidokinőtöl, bevittem a dokis igazolást, meg ideadta a táppénzes papírt, amit meg holnap beviszek a munkahelyre. Vele is beszélgetttem egy kicsit, de őt nagyon bírom, úgyhogy ezt a beszélgetést élveztem!Kép
A védőnőset már én sem, sőt megkérdeztem tegnap tőle a málnalevél teát, és még csak nem is hallott róla. Kérdezte, hogy nem eperteát akartam mondani, mert málnát ő még nem is ivott.

Nóri! Én mivel hálóinget nem nagyon használok, így nem is akartam erre sok pénzt költeni, úgyhogy én a HonKongban vettem (Árkád végénél). Itt olyan 890-1290-ig vannak, többféle, a gagyitól az egész jóig. Vettem kéket, sárgát, rózsaszínt, meg egy csíkosat (bordót), és elég jók. Azt hiszem 4 gombosak, de nem egyből a nyakamnál kezdődik az első, hanem sokkal lejjebb, úgyhogy egész lent van az utolsó gomb. Szerintem nézd meg, hátha találsz, olyan ami tetszik!Kép Néztem a C&A-ban is, de ott meg 5000-nél kezdődik, és az még nem is jobb ennél.
Nekem is még tök sok mindent kell vennem, meg én is akarok egy táskát is, mert vagy bazi nagy van, ami akkora mint én, vagy normál, de az focizós, és kicsit ütött-kopott.

Szerintem, ha én is fekvésre lennék ítélve, biztos híznék! Tényleg lemászkálom, és ezek szerint több energiát égetek így el, mint amit eszek, így maradok ugyanannyi kiló!Kép Bár ma már ettem zserbót, és olyan jól esettKép!
De ezt le is dolgozom, ma már járkáltam, mindjárt Árkád, utána 3-tól 1/2 5-ig jóga, utána Ikea. Kép

Ma Barnus is nagyon aktív volt éjjel! Ennyire még sohasem fájt! Szerintem átrendezte bent a szobáját, vagy nem tudom, de úgy feszítette a bőrömet, izmomat, hogy tényleg fájt! De csak a bal mellem alatt, a másik oldalon lent is éreztem, de az nem volt fájdalmas. Totál úgy éreztem, hogy ki fog jönni a mellem alatt, a tenyeremmel nyomiztam vissza egy kicsit, hogy nyugodjon már le, de nem nagyon akarta abbahagyni. Már fel is kellet állnom, hátha akkor lejjebb csúszik és így több helye lesz, hogy jobban elférjen, utána egy kicsit tényleg jobb lett. Már ennyire szűk lenne neki odabent? Már este is kezdett nagyon kapálózni, csak úgy pattogott fent a bőrön, de akkor még csak nevettem rajta. Kép

Tarifa! Tényleg a magánrendelés tízszerese szokott lenni az etalon. Vagy Te a kórházba jársz hozzá?

Na pusz mindenkinek!
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok!

Na ez tök érdekes, hogy mindenkinek tegnap este mocorgott a pici jobban. Kicsit nekem is aktívabb volt, mint az előző 3 napbanKépKép Majd jó éjszakát pusziként akkorát rugott - igaz csak egyet - hogy majd kiugrott a szemem:oKép de nembaj, a fő hogy azért mocorog.

Hares, én sem hiszem, hogy elkapjuk az influenzát tényleg mindenki rendszeresen szedi a vitamint. Azt meg remélem, hogy a látogatóknak, ha már több ágyas szobába kerülünk van annyi eszük, hogyha betegek nem jönnek be. Szerintem ha igen, akkor 2 variáció van, vagy meg kell kérni őket, hogy menjenek ki, vagy a babát le kell adni arra az időre. Hát nem tudom melyik működik???

A tarifákat passzolom, gondolom szülésznőnek olyan 20-30, dokinak meg attól függően, hogy normál vagy csaszi 50-100, ahogy Julcsi írta. Én még fogalmam sincs mennyit fogok adni, majd ahogy érzem a végén, hogy kezeltek, majd azt hiszem attól teszem függővé.

MOst jutott eszembe - kicsit intim lesz - nektek még nincs semmi kis folyadék, gondolom ez előtej, a cici bimbón? Nekem reggelente valami kis fehér mindig oda van száradva a bimbó végéreKépés ha megnyomkorászom óvatosan, akkor is hangyányit kipréselek belőle, ilyen fehérkéset. Remélem ez az előtejci és nem valami más!

Nóri, a védőnő nekem nem javasolta a málnalevél teát, mert így is meg vagyok rövidülve, de mondta, hogy egy másik kismamának meg görcsöket, fájásokat okozott, úgyhogy azonnal abba is hagyták az ivását. Szóval én tutti nem fogom inni, legalábbis egyenlőre. Még úgyis vissza kell mennem a boltba ahol vettem, ha gondolod veszek neked, és akkor valamikor-valahogy odaadom. Azért kérdezd meg a dokidat, hogy neked javasolja-e az ivását.

Zsombi csuklikKép

Ez a tortabevonó tetszett, nagyot nevettem, én most hálisten 3 napja lekattantam az édesség evésről, úgyhogy inkább csak gyümi, meg joghurt, remélem nem fog rámtörni az édesség kívánása megint, de nagyon meg tudlak érteniKépKép próbáld meg a diabetikusat, hátha az nem hizlal Nóri.
Szerintem kihagyom a Madarászt, most muszály pihennem, majd valakitől beszerzem ezt a tudást. Egyébként megvettük az AngelCare-t és benne van hogy mit kell csinálni képekkel illusztrálva, szerintem azért az is valami.

Én hálóinget részben a brendonban, részben az árkádban leárazva vettem, egyet meg kaptam. de az a baj, hogy mostmár nem nagyon van leárazva semmi.

pusz
Judy

KépKép
judy1
 
 


Julcsi,Judy köszi a hálóing infokat. Ezt a hongkongot meg is nézzük szerintem, mert úgyis mindig ott parkolunk. Ha meg nem találok ott megfelelőt, marad a brendon, úgyis van oda pontom amit levásárolhatok.

Judy, az orvos előtt még nem akarok venni málnalevelet (az meg 2,5 hét múlva lesz), hátha ő is lebeszél.De ez a történet megijesztett amit írtál.

Előtej nekem is van már. Én nagyon örültem neki, mert százezer parám egyike, hogy nem lesz tejem. Ez legalább valami jel. Kép

Pusz, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok,

Haresnek üzenem: a felkésztőn főleg arról volt szó, mik a szülés jelei, mikor kell a kórházba indulni, ott mi fog történni, hogyan zajlik a vajúdás, melyek a szülés orvosi szakaszai és melyikben mi történik. Ez egy elég nehéz és részletes téma, ha nme fogsz tudni már elmenni rá, összeírom pár mondatban a lényeget és átküldöm priviben, persze csak ha akarod.

Nóri:voltam a dokinál, ez volt az utolsó alkalom, legközelebb már csak CTG-re megyek. Megint híztam és a gyerek most 2500g-os. Elég nagy, ezt a doki is mondta. Méhszály rendben (3000), málnalevél teát lassan elkezdhetem inni. A babus 35. hetes kinézetű... Elvileg csak a 34.-ben járnék.. Szóval pakolhaton a motyót én is.. Vettem betétet, de az Attend 5-ös már felér egy liberoval, úgyhogy maradtam a 4-es méretnél.. Képzeld, nekem sincs táskám, csak az van, amivel még edzésekre jártam annak idején, az meg tök égő már.. Nekem is vennem kell valami konszolidáltat.

Remélem most már rendben leszel a szülésig, figyelem majd miket írsz.

Pussz: Bip
bip74
 
 


Hello,

Bip, nekem is leírnád priviben, a szülést, elég ha csak copyban ráteszel cím: j.kerekgyarto@freemail.hu Köszi előre is!

Bip te mennyit híztál eddig ha megkérdezhetem? Te is kisfiút vársz? Nekem valami Tenna nevű betétem van. Ez az Attend ez valami mást tud?

Én is alulról verem a 34-et, jövő héten kezdem a 33. hetet, de nekem is azt mondták legutóbb, hogy 1 héttel "idősebbnek" tűnik. Na majd meglátjuk. Viszont babonából még nem akarok összepakolni, majd 3 hét múlva, most azt tűztem ki célul.

J

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok!

Nem mentem el a jógára, viszont most értem haza az Ikeából, és totál elfáradtam, mert már 1-kor elindultam. Most meg gondoltam ledőlök egy kicsit, de a szomszédra most jött rá a fúrunk-faragunk-kopácsolunk (panel)! Már szétszakad a fejem tőle!Kép

Nekem még egyáltalán nincs előtejem. Nem azt mondta, Judit a felkészítőn, hogy nincs köze a későbbiekhez? Bár ha a dokik jóslatait nézzük, akkor még van egy hetem hozzátok képest. Vagy nektek mióta van már?

Judy! Ez az Attend semmi különös, ezt is a felkészítőn mondták, hogy nem muszály megvenni a 20 db-os Tenna Lady-t, hanem a kórházi gyógyszertárban majd lehet darabra kapni ilyen Attendet, 70 ft/db. Ugyanis ha császár lesz, akkor valószínű, hogy elég a sima szárnyas betét is. Csak ciki van, ha nincs Tenna, közben meg péntek este v. hétvégén szül az ember, mert akkor meg nincs gyógyszertár a kórházban. Úgyhogy szerintem én is megveszem a Tennát időben.

Bip! A 4-es is ilyen nagy liberós csak kisebb, vagy ez már inkább szárnyas betétes? Én még a betétet sem igen szeretem, mert zavar, inkább tampon párti vagyok. De ha ez tényleg ilyen pelenkás méretű!!!

Ja! Judy! Mennyiért vettétek az AngelCare-t és hol?

Nóri! Neked hanyadikán kell menned a dokihoz? Nekem mához két hét, de már úgy várom!!! Kép Remélem még jól vagyunk, nem fog fekvésre ítélni, mert nem lesz rá időm!
Ezt a málnalevelet majd én is megbeszélem vele!
Tényleg "megnormálisult" a dokid, ha még meg is dicsért a cukor miatt!Kép Hajrá!

Judy! Holnap má jó a gép, nem mész feleslegesen?

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Julcsi, irigyellek, hogy ennyit császkálhatszKép
Nekem a jobb oldali, meg a fenti szomszédom szokott rendszeresen bulizni, viszont most 1-2 hónapja valamiért nem csináljákKép Remélem így is marad, ha meglesz a baba is, mert akkor tuti átmegyek!!!

Mit vettél az IKEA-ban?

Előtej:kb 2 hete van.

Én a Tenna-ból 10db-ot vettem egy boltban, ha jól emlékszem 100 Ft/db. Azt mondta a csajszi, hogy nem kell megvennem az egész zacskót, ha nem akarom. Tényleg jó nagy, akkora mint egy pelenka, de állítólag kell ez a méret. Meg vettem korábban necc bugyikat isKép Elképzelem magam, állati csini leszek ebben az erotik szerkóbanKépKépKép

A brendonban vettük meg az Angel Caret: kb. 34.000 Ft, örző és légzésfigyelő egyben + szobahőmérő funkció. Szerintem a hétvégén teszteljük.

HÁt Julcsi, csak reménykedem, hogy jó az uh! Mert nagyon kiváncsi vagyok az én kis picimre a 28. hét óta nem láttam. Viszont a kenet miatt mindenképp mennem kell, ha jó a gép, ha nem! Úgyhogy szorítsatok, hogy azért jó legyenKép

Judy

KépKép
judy1
 
 


Judy! Nem vettem semmit, csak egy kis mérőkanál-szettet vagy mit, de azt meg barátnőm kérte.
Igazából azért mentem, hogy megnézzem a konyhákat, a leendő konyhánkhoz a fogantyúkat, illetve a felső szekrény alá akarunk ilyen sínt (vagy mit), amire majd rá lehet akasztani merőkanalat stb. De ha már ott voltam, akkor mindent jól szemügyre vettem. Egyedül kicsit unalmas volt, de baromi sokáig tartott.

Ja! Tényleg, kenet is lesz, most már leesett. Remélem minden rendben lesz, babával is, veled is!!!Kép
Hányra kell menned? Lesz vérvétel is?

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Szomszéd még mindig kopog!!! Lehet, hogy átmegyek, rákérdezek, hogy kb. meddig csinálja még. Na jó! Még várok egy kicsit!

Ti vettetek már melltartóbetétet, mellápolókrémet, melltisztító kendőt? Ezekből melyik a jó?

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Julcsi, reggel megyek, mert úgy megyek, hogy uh is lesz, ott meg mindig kell várni. Nem lesz vérvétel. Én is nagyon remélem, hogy minden OK a babávalKépKép

Én Avent meltartó betétet vettem, mert volt az újságban kupon akcióval(eldobhatót), mellápolókrémet nem vettem, mert mindenki azt mondja, hogy az anyatejjel kell bekenni az a legjobb rá, viszont vettem mellnyugtató párnát az Canpol baby ezzel lehet langyos borogatást és hideget is tenni a cicire, és vettem egy popsi krémet sudocrem a neve, amire azt mondta a védőnő, hogy mindenre jó, tehát mellre is lehet kenni és a babának is jó. A melltisztító kendő mire kell?

J

KépKép
judy1
 
 


Hello,

Judy1: igen, persze, holnap összeírok egy kis tanulmányt, és küldöm.

Julcsi: az attend bazi nagy, de tényleg, ott mondta az eladó, hogy higgyem el, elég a 4-es is. Pedig ez is liberós, csak nem annyira.

Vettem táskát, jövő héten pakolás...

Melltartó betétből én olcsó magyart vettem, nem kell a krém, ha meg mégis, a gyógyszertári tömény lanolint ajánlották a gyakorló mamik, no meg a tejet... Milyen az a melltisztító kendő?

Szóval 14 kg-t híztam. Ez így leírva is szörnyű, de most mit tegyek.

Pussz: bip
bip74
 
 


Sziasztok!

Volt valaki a héten tanfolyamon? Azt szeretném kérdezni, hogy jövő héten (márc.7-én) milyen témakör lesz, mert szeretném elkezdeni a tanfolyamot és jó lenne, ha a páromat is el tudnám vinni. A felkészítő 5-kor kezdődik? És meddig tart?

Illetve azokhoz egy kérdés, akik már voltak ezen a felkészítőn milyen tapasztalatokkal távoztatok?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Puszi Adri
kadrika
 
 


Sziasztok!

Ma voltam a Jánosban sajna még mindig nem jó az uh. Csak hüvelyi uh-t tudnak nézni. Valszínűleg jövő hét szerda tájékán lesz jó.

j

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok

Szilvike
Borimat is elég korán megmondta. Meglátjuk :-)
100%-ig megvoltam vele elégedve de tényleg. Szombaton bejött miattam hogy haza mehessek, tényleg nagyon megvoltam elégedve vele.
Szerintem kb 2 napig unatkoznál :-) aztán elkezdenéd vásárolgatni a dolgokat, akkor már elfoglal ez a dolog. SCSbe vettem rengeteg mindent Borinak én is. Babakocsit is kint vettem.

Doren
Hogy vagy? Álomkor jaj akkor még lenne odáig 4 hetem :-( Én is mindig lefekszek Borival, de ilyenkor tudnék mindent megcsinálni teregetés, mosogatás stb... szoval nem egyszerü.

hányinger viszont elég jol emult de szedem még a B6-ot bizti ami bizti.

sziasztok
Viki
boribaba
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?