Új privát üzeneted érkezett!

Óóóó Era, sajnálom, pedig van pár nagyon édi kép Annáról...és persze minden gyerkőcről... Ha nem sikerülne regisztrálnod annyit még megpróbálhatok, hogy egy időre publikussá teszem az albumot... Illetve az is szokott még működni, ha másik címre küldök meghívót... elküldeném mailben, de 33 kép...
Esetleg msnben konzultálhatunk, a gép nálunk is mindig be van kapcsolva.. villogj rám, a címem a profilomban.

Krisz

köszönöm, mindjárt ki is próbálom Kép

Enci,

bár én nem találkozom olyan sűrűn Flórával, szerintem ez a viselkedés teljesen normális. Ha csak abból indulok ki Marci mit csinált a teljesen ártalmatlannak látszó rémkutyától Kép És a bátortalanság az nálunk is megvan. Bárhová viszem, pedig majdnem minden nap megyünk társaságba, játszóházba, fél óra aklimatizálódás kell neki... Addig meg folyton hajtogatja, hogy "Anya, anya.."

és akkor most próbálozom képet feltenni Kép

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

Hmmmm... mégsem sikerült...
Na mégegyszer:

Csoportkép:
Kép
a két rosszcsont:
Kép
Anna és a pisilős baba:
Kép

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok ha lehet. Január elején költöztünk vissza Debrecenbe, Pestről. Sosem tudtuk megszokni a fővárost, Debrecen újra nagyon tetszik. Párom debreceni, én tiszavasvári, de itt jártam egyetemre.

Kisfiam Karácsony előtt volt 1 éves. Igazi sajtkukac, iszonyú mozgásigénye van, egész nap csak akkor van egy helyben ha alszik. :-) Most épp örlőfogakat növeszt, kicsit nyűgibb.

Kérlek meséljetek ti is hogy melyik gyerkőc mekkora és mik az aktuális produkciók. Jár valaki már bölcsibe? Nekünk most lenne aktuális beíratkozni, de elég tanácstalan vagyok.

Ha kiváncsiak vagytok ránk, sok szeretettel látunk a honlapunkon: http://siposdani.fw.hu
_kleo_

Szia KleoKép
de klassz, hogy csatlakozolKép

Én nagy Debrecen fanKép vagyok, így nagyon tetszik, hogy Bpről Debrecenbe költözik valakiKépKép
Hol laktok?

Böli ügyben sajnos nem tudok segíteni, enyém csaj 27hós, de nem fog járni csak oviba majd.

Néztem a honlapot, nagyon édes a srácKépKép
Jártatok babauszira? itt is akartok majd?

menenm kell, mert a NÕ nem hagy...

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Móni! köszönjük a meghívást, nagyon jól éreztük magunkat! Szeretem, amikor egy kicsit Berci elereszti magát és zsiványkodik, mert itthon egyáltalán nem ilyen.

Gabi! Örülök, hogy megismertünk Titeket, én is viszonyleg új vagyok a társaságban, de annyira jófej mindenki:o) hamar befogadtak minket Bercivel és most már imádunk a többiekkel találkozni. Ez a gyerkőcnek, meg a mamának is jó sztem:o) Úgyhogy gyertek Ti is, ha jól éreztétek magatokat!

Era, Nadine! Spongyabob ügyben én is jelentkezhetem? Nálunk is nagy sláger ez a mese a családban, de eddig csak valami furcsa formátumban tudtuk megszerezni, amit nem játszik le a DVD-nk. Szóval gondoljatok ránk is:o) Majd valakitől átvenném vagy viszek egy DVD-t és megkérlek Titeket, amelyik jobb nektek. Előre is köszi! Gréti jól van? Kellett antibiotikum vagy megúsztátok?

Enci! Sztem ne erőltess semmit, szóval direkt ne tedd ki Flórát újabbnál újabb helyzeteknek, inkább várj még, mert sztem fog ez még alakulni nála. És a tesót meg biztos érzi, mármint nálad a változást, a tesóm is mesélte, hogy az ő nagyobbik gyerkőce is sokkal bújósabb lett, amikor terhes volt a második gyerekkel, pedig előtte egyáltalán nem volt az.
És vasalni én is nagyon utálok, de nekem valahogy sose fogy el...mindig tele van a kosár
:o(

Kleo!Üdv nálunk! Nagyon aranyos kisfiad van, egy pár képet megnéztem róla:o) Mi sem járunk és nem is fogunk bölcsibe, de én úgy halottam, hogy a Varga u-i bölcsit nagyon dícsérik, de pont ezért elég nehéz bejutni oda. Az a zenebölcsi itt van Debrecenben, ahova jártok Danival, vagy még Pesten volt?
Az én kisfiam 25 hónapos és a beszéden kívül mindent csinál, ami a korának megfelel.

Krisz! Akkor engem is kedvelsz :o) Mert én Pesten születtem és ott is éltem 28 éves koromig. Utána jöttem Debrecenbe lakni és már vissza sem mennék oda ha nem lesz muszáj:o)

babafalva.hu vonalzó
brosi

Ja és még azt szerettem volna kérdezni, hogy volt-e valaki kint ma a Főnixben a játékfesztiválon??? Milyen, érdemes kimenni a gyerkőccel???

Köszi!
Orsi

babafalva.hu vonalzó
brosi

Sziasztok!
A pco topikból néztem át és a segítségeteket kérném!!
Tud valaki olyan nőgyógyászt ajánlani Debrecenben aki ismeri a pco-t és a metforminos kezelést!? És alkalmazza!

Köszönöm:7 Kincs!!
Vendég

Szia 7kincs!

Én nem tudok segíteni, szerencsére nem volt ilyen problémámKép
de Móni biztos tud valakit ajánlaniKépKép

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!

KleoKép Üdv köztünk! Nagyon helyes kissrác, kár hogy csak egy van belőleKép De tudok ajánlani két kis menyasszonytKép Majdnem egyidősek, az enyémek 15 hónaposok lesznek nemsokára. Petra már szalad, mond néhány szót (amit a kutyán kívül csak mi értünkKép) meg mindent utánoz: sepreget, törölget, hajat szárít, fésülködik, szóval elég ügyes gyerkőc, rajta csak annyiban látszik hogy koraszülött volt hogy a súlya vetekszik egy félévesévelKép. Csenge nagyobb, erősebb, de ő inkább Pepét utánozza. Kb. 12 és fél hónaposan megtette az első lépéseket, de azóta sem akar járni, inkább a térdén közlekedik. Persze ha olyanja van akkor megy 5-6 lépést, de általában nincs olyanja, így őt még cipelni kellKép Remélem megtanul már végre járni mert kezdek belefáradni...
Bölcsibe nem járunk és nem is fogunk csak majd oviba, úgyhogy erről sajna nincs infom.

7kincsKép
PCO-ra metforminos kezelés? Ezt még nem is hallottam. Az egy antidiabetikum, cukorbetegeknek adják. A PCO-hoz is társulhat cukoranyagcsere zavar, arra adhatnak metformint, de nem tudom az mennyira javít magán a PCO-n. Persze attól ez lehet valami új dolog ami tuti jóKép Egyébként nem ismerek ilyen dokit, de Móni ha erre jár biztos ír valakitKép

EnciKép
Szerintem se erőltesd, az inkább ellenkezést vált ki. Majd a maga tempójában.Kép

Ja, és örömmel jelenthetem hogy végre meggyógyultunk és remélem e következő taliig kibírjukKép

Ditke
ditke62

Sziasztok!
akkor ha még senki sem stipi-stopizta le, akkor lehetne most nálunk a taliKépKép
a szokásos péntek megfelel?

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Krisz
Mi kihagyjuk most a pénteket, Zsani lett beteg. Mától 5 napig antibiotikum a makacs láz és nagyon csúnya torka miatt. Grétinek meg semmi baja, megmérték ha már vittem magammal és 11,5 Kg és 76 cm. na megyek ma még semmi hasznosat nem csináltam itthon.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Most csak nagyon röviden tudok írni.

Nadine!
Zsaninak jobbulást!
Majd jelentkezem Spongya ügybenKép

Krisz!
Mi tudunk menni péntekenKép

Majd jövök részletesebben.........

Era

Era
Kép
era75

Sziasztok!

Okés akkor várunk mindenkit szeretettel.
Írjatok mélt és küldöm a címetKép

Nadine,
jobbulást Zsaninak!

Ditke,
remélem a csajok is kibírják péntekig és nem lesznek újra betegekKépKép

Orsi,
hát persze, de nem ezértKép

Gabi,
megnéztem és sárgaKép

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!

KriszKép
Most úgy tűnik jó a péntek, remélem így is maradKép
Ma olyan jók voltak a csajok, szinte elröpült a nap. Remélem nem valami betegség lappang bennükKép

Ditke
ditke62

Sziasztok,
csak egy gyorsra futottam most beKép
Sztem, ha valami betegség közbe nem szól, akkor mi is tudunk menni péntekenKépKép

7kincs,
mint már Ditke is írta, a metforminos kezeésről, én sem nagyon tudok többet. viszont, mintha, igen, lenne valami ilyesmi, gondolom, laborvizsgálatok előzik meg a dolgot. Sztem az lenne a leghelyesebb, ha felkeresnéd a Női Klinika endokrín szakrendelését, ott biztos, hogy a megfelelő kezeéshez fogsz hozzájutni, ami neked a legjobb. Dr Jenei Katalin rendel. Legérdemesebb én úgy gondolom előtte telefonon időpontot kérni, hogy ne kelljen sokat, estleg feleslegesen várnod. 417-144 a Női száma.

Kipróbálom a kenyérkovász készítését, ma kezdtem, ha valaki kér, akkor pénteken szivesen viszek.

manóka

manóka
manóka

Sziasztok,

Krisz,

hmmm mi sárga? Kép Nem emlékszem...Kép
Sikerült megnézned a képeket? És Era, neked?

Boldog Valentin napot a szerelmeseknek!!!

Kép

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

Gabi,
a HeadwayKépKépKép

Boldog Valentin napot kívánunk mi is!
bár mi nem tartjuk. Vagyis kaptam direkt NEM valentin napi After Eight-etKép

a fini csoki azért ne maradjon kiKép

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!
Ha valaki hallott már a gyengéd szülésről és tudja, hogy Debiben melyik orvos hajlandó így világra segíteni a babumat, írja meg nekem (rikax@tvnetwork.hu)! Nagyon kétségbe vagyok esve, mert egyre inkább úgy látom, hogy csak Pesten csinálnak ilyet. Kép

Rikax
Vendég

Sziasztok!

Most egy gyors....mi is készülünk pénteken a talira:o) Remélem nem jön közbe semmi. Krisz, elküldöd a címet. Köszi!

Orsi

babafalva.hu vonalzó
brosi

Sziasztok,

Pénteken mi is szívesen mennénk.....Kép , de a címet nem tudjuk...

Én is a Headwayre gondoltam Kép, csak nem voltam biztos benne... Ha kell bármilyen segítség ezügyben, elakadsz, nem értesz valamit, kell plusz anyag ilyesmi, szólj, szívesen segítek!

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

Gabi,
kösziKép

mél ment!

Krisz

Krisz
krisszie

Krisz!

Ide is dobnál egy mail-t a címmel?
Köszi!

Dit
ditke62

Sziasztok!

Azt hiszem le kell mondanunk a talitKép(( Most akkora hó esett, hogy babakocsival nem nagyon tudnék elvergődni odáig, a kocsi meg kell a férjemnekKép Azért még reggelig történhet némi csoda és kitörhet a kánikula...
Akik mennek, azért érezzétek jól magatokatKép

Ditke
ditke62

sziasztok!

egy gyors bejelentkezés.köszi mindenkinek a hozzászólásait Flóra ügyben. Azt nem hiszem, hogy pötyi miatt lenne ez az egész, mert szeptember ota van ez erőteljesebben nála. ugyhogy val.életkor sajátosság. de pénteken sztem extra nyügi volt, mert otthon is mindenért sirt. mondjuk azért, azóta is ha megyünk vmi babás helyre azért megkérdezi, hogy Zsiga ott lesz? de szerintem feldolgozza magában ezt a dolgot. ha elmegyünk Móniék háza előtt akkor is mondja, hogy itt lakik Zsiga. és hogy neki piros anyajegye van neki meg barna, de a zsigáé is elfogmulni,vagy be fog barnulni és az már tetszeni fog nekiKép
mondjuk másnap a tali után szombaton elmentünk a katica baba-mama klubba zenebölcsi volt és oda viszonylag könnyen bejött, meg utána a plázába átmentünk kajálni és mi teljesen bent ültünk a magyaros étteremnél meg hihetetlen sokan voltak és ő egyszer csak felállt és mondta, hogy elmegy megnézi az akváriumot. és el is ment. mondjuk követtem mert nagyon sokan voltak meg messze is volt, de egyszer nem nézett hátra, hanem vagányul ment. szóval valószinű kinövi, csak néha nehéz, hogy mit tegyek. dehát nem vagyok egyedül ezzel a problémávalKép

látom nagyban készülődés van tali ügyben is. sajna mi nem tudunk menni, mert nagyiéknál vagyunk éppen. de amugy se mennénk., mert Flóra tegnap belázasodott.nagyon magas láza van 39-39.5 körüli. ma még nem tudtam levinni 38.5 alá. mandulagyuszija van kap antibiotikumot remélem már holnap jobban lesz.

a taliról majd rakjatok fel képeket! jó szórakozást nektek!

Zsaninak jobbulást kivánunk mi is!

sziasztok

enci
renci

Sziasztok!

Klassz volt megint a taliKép örülök, hogy eljöttetekKépKép
én sajnos nem fényképeztem, így nagyon várom a képeket.
Dorka egyből beájult, abban a pózban szunyál most is ahogy elborultKép

Flórának jobbulást!!! remélem lejjebb ment már a láza!

Zsani hogy van?

Krisz

Krisz
krisszie

Nagyon szépen köszönjük a vendéglátást! Tényleg klassz kis tali volt!

Képeket feltettem, megy majd a mail, hogy hová Kép
Légyszi szóljatok, hogy sikerült-e megnézni... Akinek esetleg nem megy mail, annak nem találtam a címét (pl. Enci a tiédet sem tudom Kép ), ha írtok nekem, akkor oda is küldök címet Kép És én is várom a képeket Kép)))

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

Sziasztok!

Krisz!
Köszönjük a vendéglátástKép
Nagyon jól éreztük magunkat!

Enci!
Flórának jobbulást!
Lement a láza?

Gabi!
Megnéztem a képeket.
nagyon jók lettek!!
KösziKép

Era

Era
Kép
era75

Sziasztok!

Én még egy kicsit elmaradtam a képekkel, de ígérem hamarosan küldöm:o)

Gabi! Köszi, én is megnéztem a képeket, nagyon szuperek lettek.

Krisz! Köszi a bulit, nagyon jól éreztük magunkat, annyira hamar elment az idő, egyre jobbak ezek a talik, na nem mintha az elején rosszak lettek volna:o)

Enci! Flóra jobban van? Láza? Jobbulást neki!

Nadine! Zsani is gyógyulgat? Neki is jobbulást kívánunk!

Orsi

babafalva.hu vonalzó
brosi

Sziasztok!
Raktam fel képeket a cipőkről,az albumomba az első két oldalra,csütörtökön hoztuk le a tavaszi nyári modelleket.Borzasztó lassú a képfeltöltés, itt a Babaneten
a szandikat nem volt türelmem mind fel rakni.
Lányok nektek is megtagadja a feltöltést?
De az is lehet ,hogy nálam van valami gubanc.
Era ajánlozza a G-portalt az nagyon jónak tünik,
létre is hoztam egy oldalt csak sajna megszerkezteni nem tudtamKép
Kata
jázmin

Sziasztok!

Kata!
Ezek a cipők nagyon szépek!
Fogunk menni a csajjal, mert mindent kinőtt.
A G-portalt Jubi írta(vagy én már nem is emlékszemKép ), de nekem is volt olyan oldalam, csak azóta töröltékKép
Szívesen segítek, mailt is írhatsz!

Kleo!
Én még nem is üdvözöltelek közöttünk.
Üdv ittKép
Megnéztem a kisfiad, nagyon aranyosKép
Nekem egy lányom van,Anna, aki júniusban lesz 3 évesKép
Nem jár bölcsibe, már nem is fog, majd szeptembertől oviba.
Így szereli Apájával nekem a gépetKépKép
Kép

Ébredés utánKép
Kép

Anna most épp Tokajban van. És hiányzik nagyonKép
Tegnap levittük, majd szerdán hozzák vissza.
Megyek is lekötöm magam egy kis takarítássalKépKép

Mit szólnátok, ha pénteken nálunk lenne most a tali?
Várunk mindenkit szeretettelKép

Era

Era
Kép
era75

Sziasztok!

Kata,
nagyon klasszak a cipőkKép

Era,
nekünk jó a péntekKép bár Dorkának hőemelkedése van, mert jönnek az alsó-hátsó rágók, a bal oldali már át is törtKépKép

Annátlan lettél? Dorka még nem aludt soha a nagymamiknál. Bár asszem nem lenne gondKép

Krisz

Krisz
krisszie

sziasztok!

hazajöttünk és meg is gyógyultunk. Flóra ügyesen legyőzte a betegséget. két és fél napig egyfolytában lázas volt szegény. le se ment 38.5 alá egyszer se. nagyon sajnáltam szegényt, majd meg szakadt a szivem. éjjel és nappal is hütőfürdőzni kellett.borzasztó volt. remélem egy jo darabig letudtuk a betegségeket.

meggyógyultunk ugyan, már gyógyszert se szed de azért azt hiszem még kihagyjuk a penteki talit.

Gabi!

az emil cimem: renci@tvnetwork.hu
köszi ha elküldöd a képeket .nagyon kiváncsi vagyok rá

megyek vacsi idő éhes a banda

sziasztok:enci
renci

Sziasztok,

Most csak nagyon gyorsba...nekünk jónak tűnik a péntek, de nem tudjuk a pontos címet...Kép

Dorka jobban van már? előbújt a fogacska?

Enci,
szegény Flóra....annyira kis kiszolgáltatottak tudnak lenni ilyenkor, az ember szíve tényleg megszakad...
emil ment...

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

Sziasztok! Üdv mindenkinek!

Rikaxhoz hasonlóan engem is édekelne a gyöngéd, háborítatlan szülés/születés.

Már ez első szülésemkor igyekeztem ennek megfelelően választani orvost. El is jutottam a DOTE-n a "legalternatívabbnak" mondotthoz. Megbeszéltük, hogy semmilyen beavatkozás nem lesz, de hatalmas csalódást okozott. Nála az alternativitás azt jelentette, hogy lehet pl. széken szülni, de a gátmetszés elhagyása fel sem merült benne és a burokrepesztésre is rábeszélt(persze biztosan mondhattam volna nemet a többszöri kérdésére, de szülés közben nem túl asszertív az ember). A gyerekem kulcscsontját is eltörte. Amikor később visszajeleztem neki, hogy nem ezt beszéltük meg, megsértődött, és azt mondta, hogy az ország három legalternatívabb orvosa között van. Hát, lehet, hogy a következőt nem is orvosnál fogom szülni, hanem keresek egy bábát, még Pestre is felutaznék.

Azért az érdekelne, hogy szerintetek van-e lehetősége annak, hogy vki. itt Debrecenben beavatkozások nélkül szüljön. Vannak-e olyan emberek, akik ilyen irányban elkötelezettek?

Előre is köszönöm.
serpa

Sziasztok,

péntekre jelentkezünk mi is, ha ddig nem lesz semmi betegségKép

Flóra, örülünk, hogy meggyógyultatokKépJó lenne, ha jönnétek, Zsigát nem viszem sztem, ha esetleg emiattKép

A háborítatlan szüléssel kapcsolatban, ha cinikus lennék, akkor azt mondanám, hogy orvos nélkül kel, legjobb éjjel, és akkor megvalósul a dologKép De, most komolyra fordítva a szót, mindenkép előre, és folyamatosan kommunikálni kell, és tényleg keresni olyan dokit, aki elfogadja.
De, sztetek az tuti, hogy Pesten megkaptok mindent? ( ez csak amolyan költői kérdés volt)

Krizs,
Imi azóta is emlegeti a repülőt, jól emlékszem, hogy LEGO? Tescóban vettétek?

Era,
kenyeret csináltál?

Jázmin,
cipellők tetszenek, majd jelentkezünkKép
Én a www.kep.tar.hu oldalt tudnám ajánlani, sztem átlátható, érthető, a képeket szépen, egyformára lekicsinyítő, vagyis jól nézegethető. Illetve, FTPn is fel lehet tölteni, sokkal könnyebb úgy.

Nagyon fáj a fejem, de csend van, megyek, hímezek egy kicsit

manóka

manóka
manóka

Sziasztok!

Minden kis betegnek gyógyulást!
Bercinek is jönnek a hátsó fogai, mert egyfolytában folyik a nyála, de literszám. Nem győzőm ruhával és zsepivel...

Nekünk sajna ez a pétek nem jó, megyünk anyukámhoz. Elesett a jégen munkába menet és most járni sem tud, meglátogatjuk. Meg megnézzük az unokatesókat is egyúttal:o)

Nagyon bánom, mert Berci annyira szereti ezeket a péntekeket, de most anyukámnak nagy szüksége van ránk, úgyhogy nektek jó péntekezést és persze ne hagyjatok ki a képekből minket!

Orsi

babafalva.hu vonalzó
brosi

Csajok!
nem vette fel valaki a született feleségeket??? elfelejtettem megnézniKép

Krisz

Krisz
krisszie

Krisz
Fel nem vettem, de szerintem holnap fél óra alatt lehúzom a letöltő szerverről csak legyen feltöltő.... ÚGy nem jó igaz akkor csak számítógépen tudod megnézni....

Megyek eldőlök. Pénteket még nem tudom hogy lesz megünk e, Zsani jól van Grtéi kicsit Dart Vödör még, de már egyikőjük orra se folyik. Túl vagyunk rajta. Egyébként rájöttem mi a legjobb a kétgyerekes létben eddig. Egymást tudják oda vissza fertőzni pingpongban, és ha szerencsénk van jut belőle nekünk is meg a nygszülőknek is így kitehetem a fertőző osztály feliratot az ajtónkra.

Na most kardomba dőlök és elaltatom Zsanit, az apjával aludtak délután, és nem akar le se feküdni. Most tart a krokodil könnyeket hullajtok mert le kell feküdni az ágyra stádimuban. Mikor lesz tényleges alvás vajon?

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine,
dehogynem jóKépKép

Hátha mégis el tudnád hozni EráékhozKép

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Enci!
Örülök, hogy meggyógyult Flóra!

Gabi!
Írtam mailt a profilodban lévő címre. Megkaptad?

manóka!
Nem sütöttem még kenyeret. Még meg sem néztem, amit küldtélKép
Neked is írtam mailt, de azt írta a rendszer, hogy nem ment el. Megkaptad?

Nadine!
Ha nem betegek, gyertek!
"fertőző osztály"KépKépKépKép

Krisz!
Én is elfeljtettem. Csak én sajnos mindig elfelejtemKépKép
De úgy néz ki, hogy meg lesz majd az összes. Érdekel?
Dorka foga?

Orsi!
Anyukádnak jobbulást!

Holnap találkozunkKép

Era

Era
Kép
era75

Sziasztok!
Manóka köszi a segitséget ,nagyon szimpi az oldal és még boldogulok is veleKép
Ftp az hol található?
Manóka szoktál sütni kenyeret?Géppel,vagy sütőben?Én karácsonyra kaptam a páromtól egy Hauser,gépet nagyon szeretem,épp most is sül benne fincsi kenyér,majd teszek fel róla képetKép
Viszont ha csak dagasztó progit használok,és utána kiveszem formázom és sütőbe megsütöm, akkor szerintem még szebb ,és fincsib a kenyér.
Az indexről ,és emargit honlapjáról szoktam recepteket letölteni.
Krisz,ma kaptam meg az emailt amit irtál,a párom ma állította be a fiókomatKép
Pontosan mire vagy kíváncsi?Irhatol privibe is.
Ma szabadnapos vagyok,olyan jó itthon lenni szinte ünnepnap számomra ha itthon lehetek.
Amikor a gyerekekkel gyeden voltam,hiányzott
valami ,"munka" most meg úgy hiányzik az itthoni ténykedés ,a gyerekekkel való foglalkozás.
Sziasztok:Kata
jázmin

Sziasztok!

Örülök, hogy itt voltatokKép
Jó volt nagyon ez a délelőtt!

Anna még evett egy kicsit, aztán kb. 5 perc alatt elaludtKép

Kata!
Beszéltük a csajokkal, hogy majd elnézünk hozzátok cipő ügyben.
Árakat is tudnál majd írni?

Gabi!
Köszi szépen, amiket hoztál(krém, testápoló). Nagyon kedves vagyKép

Manóka!
Itt maradt a Garfield újság (már ki is olvastamKépKép ). Ráér a következő talin, vagy vigyem el valamikor?

Várom a képeket!

Era

Era
Kép
era75

Sziasztok!
Era, a háromcsatos szandi 5400 a,ugyanez a modell
(kétcsatos+tépőzáras 5900),a szandik árait odaírtam a képek mellé a többinek nem tudtam mert ,megint megtagadta a hozzáférést.
A félcipők(virágos,meggyes),azok 7000 ezer körül vannak,holnap dolgozom és beírom a pontos árakat fejből most nem megy.
Jövő hét csütörtökön megint megyek,egy hét alatt
viszonylag sokat eladtunk főleg szandit,pedig azt gondoltam azt majd csak április környékén keresik.
Kata
jázmin

Rikax és Serpa!
Hasonló cipőben járunk.Én elmentem egy DOTÉ-s dokihoz, hogy ott mi a szokás, 3 oldalas listát vittem kérdésekkel teleírva, kissé unottan bólogatott, minden lehetséges elmondása szerint, amit szeretnék. Nem különösebben vagyok elájulva tőle, ugyanis attól tartok, hogy úgy járok,mint te (Serpa), hogy előadom itt a listát, mire élesben megy, addigra meg rajtam kívül senki sem fog emlékezni erre a beszélgetésre. Kicsit hülyének is érzem magam, mert mindenki azt sugározza felém, hohy nehogy azt higgyem, hogy én bármiben is dönthetek, hogy majd hozzám fognak alkalmazkodni stb. Vegyem természetesnek, hogy raknak ide-oda mint egy akarat nélküli bábut. Én ezt nagyon nem akarom, de már kezdem feladni. Senki nem támogat ebben, nem is nagyon értik a lényeget, hiába próbálom elmagyarázni. Azt mondják, hogy az a lényeg, hogy egészséges legyen. Persze, hogy nagyon-nagyon fontos, de az sem mindegy , hogy hogyan zajlik le a nagy esemény!Akkor fogunk először találkozni, és nem akarok mellékszereplő lenni a gyerekem születésénél. De erősen úgy áll, hogy az leszek...
Leírnád az általad említett doki nevét?
Köszi!!Ha valamire jutottatok, engem is érdekelne, akár a bába-dolog is.
pancsika

Szia Pancsika!
Én az elsőt Szeverényi Péternél szültem, akitől mindenki el volt ájulva, hogy milyen alternatív. Na, ez lett belőle. Személyesen őt most már nem hibáztatom. A szülésznő sokkal rosszabb volt, egyfolytában vezényelni akart nekem, húzogatta a száját, hogy nem az ágyon akarok szülni, rámszólt, amikor hangosabb voltm a kelleténél, mindezek nagyon megalázóak voltak. Úgy érzem a kórházi rutin mindenek felett áll (még Szeverényi jószándéka felett is, amiben egyébként nem kételkedem).
Esetleg próbálj meg egy hozzád hasonló szemléletű szülésznőt találni (én sajnos nem fogadtam). Hosszas, hónapokig tartó "vajúdás" után én úgy döntöttem, hogy a másodikat intézményen kívül fogom szülni. Ez a saját és családom döntése, senkit nem szeretnék rábeszélni. És teljesen megértelek, én is a teljes érdeketelenséggel találkoztam/találkozok, amikor elmondom a szzüléssel kapcsolatos nézeteimet. Sajnos már csak két napig van internetem, ha gonolod addig írj (magánban is lehet), cserélhetünk tel. számot is. Esetleg elmondom én hová és kihez fordulok majd az újabb várandósság idején.
serpa

Sziasztok,

Kedves Pancsika, Serpa,
most, mint a Klinika szülőszobáján 4 évig dolgozó szülésznő szeretnék nektek írni.2x már én is megtapasztaltam, így van tapasztalatom mindkét oldalról.
Nem mondom, hogy tökéletes minden, sőt, messze nem az, de, ez egy intézet, mint mindegyik másik az országban, ahol sajnos, nem lehet az egyéni kérésekhaz 100%osan alkalmazkodni. (Mint, ahogy nem érdekli a gondozónőt, az óvónőt, tanárnőt, banktisztviselőt, eladót sem, hogy ÉN mit is szeretnék)
Egy kicsit a leírásaitokból azt érzem, mintha a szülőszoba legalábbis egy vágóhíd lenne, ahol, minden kismama csak egy feldolgozandó termék. És ezt, el kell utasítanom, mert nem igaz. Eddig is, és ezután is, csak azt tudom szajkózni, hogy keresni kell egy ott dolgozó szülésznőt, akinek el lehet mondani a kívánalmainkat, aki ott lesz a kismam mellett, segít, stb. Az orvoson kívül ez amiatt fontos, mert ő nem lesz ott végig a vajúdás alatt.
A vajúdás- szülés során mindenki zt szeretné, ha mennének a dolkok, szépen, haladna. Emiatt, illetve különböző problémák miatt (mecóniumos magzatvíz, különböző magzati szívhanganomáliák miatt)lehet szükség burokrepesztésre, infúzióra. De mindezekről először tájékoztatják a kismamát, és neki bele kell egyeznie. Már a felvételkor is, beleegyező nyilatkozat kitöltésére kerül sor, hogy mi is fog történni, és, hogy ebbe a kismama beleegyezik-e. Mert lehet nem beleegyezni is.
Én kísértem olyan szülést is, ahol a szülők Geréb Ágnes intézetébe akartak menni,csak nem jutottak el, és elmondásuk szerint is, mindennel meg voltak elégedve, nem csináltunk semmit,amit ők nem szerettek, kértek volna.

De sztem, érdemes azt is tisztázni, hogy milyen is az a természetes szülés, mert én úgy érzem, ezzel a fogalommal nagyon sokan nincsenek tisztában.
Tehát, ez intézményi keretek között úgy zajlana, hogy a kismama, miután megérkezik, és a felvételi vizsgálat megtörténik,azt csinál, amit szeretne, vagyis járkálhat, feküdhet, ügyöröghet, zuhanyozhat, ahogy neki tetszik. Annyiban más, mintha otthon lenne, hogy itt szabály az, hogy 15 percenként meg kell hallgatni a baba szívműködését, illetve 1-2 óránként egy 10-15 perces regisztrátumot is kell készíteni. Ezt is lehet ülve, állva, fekve. Közben az orvos szülésznő, a hozzátartozó ott van, és segít, a kismama kérésének megfelelően. Amikor aztán elérkezik az idő, amikor a kismam úgy érzi, jön a baba, és nyomnia kell, akkor a kitolásban segédkezik, védi a gátat. Megszületés után rögtön az anya hasára kerül a kicsi, aki ott megnyugszik,szopni kezd. Eztán elvágásra kerül a köldökzsinór.
(Ezzel kapcsolatban egy félreérteést el kell oszlatnom, olyan nincs, hogy eláll a pulzásása, hisz a baba szive ver, tehát ez ott is érzékelhető)
Ez így leírva nagyon szép, és ideális is. Az eddig vezető út az, ami nem olyan nagyon könnyű. Mert, valljuk be, a tágulsási szak lehet nagyon hosszú, és piszokul, nagyon-nagyon fáj. Tapasztalataim szerint, ilyenkor nagyon sok kismama császármetszést követel,vagy bármilyen fájdalomcsillapítót, csak legyen már vége. (Ez érthető is, hisz én 2 szülés után, saját tapasztalatból el tudom mondani, hogy van nem egy mélypontja a vajúdásnak.)
Ekkor van ott a segítség. Ami lehet burokrepesztés, egy infúzió, esetleg valamilyen érzéstelenítő.
Maga a kitolási szak sem olyan könnyű, mert igenis, valamilyen szinten fegyelemre van a kismamának szüksége akkor, amikor ép egy csecsemőfej akar kibújni belőle,és úgy érzi, szétszakad mindene. Ekkor is, előfordulhat, hogy eljött a mélypont, és kétségbeesés. És, ilyenkor téynleg, a szülésznőnek az a dolga, hogy határozottan irányítsa a kismamát, mit is kell csinálni. Én, ha láttam, hogy szépen, maga ritmusában nyom a kismama, soha nem szóltam bele, de, ha nem ment egydül, akkor irányítani kell. nagyon sok visszajelzés is jön ilyenkor, hogy igenis jó, hogy van ez a segítség is.
A Klinikán a babát az anyukák rögtön meg is kapják, hacsak nincs gyerekorvosi vizsgálatra szükség. Általában,a lepény megszületése után arra az időre időzítik a baba ellátását is, míg az orvos ellátja a kismamát, de ez is, kb 4-5 méter távolságra van az anyától, és a hozzátartozó végig ott lehet a baba mellett.
Másik sarkallatos pont szokott lenni a gátmetszés, én azt tudom mondani, hogy az, kell-e csak abban a helyzetben megmondható, amikor már ott van a baba feje a medence kimenetében, szépen dombirítja a gátat.
Még oldalakat tudnék írni a további, és ezer féle részletekről, de nem akarok ezzel senkit untatni.

Serpa,
ha eldöntöttétek az otthonszülést, ahoz én nagyon sok szerencsét, kitartást kívánok, hisz te már tudod is, hogy mire számíthatszKépTeljesen "szakember" nélkül szeretnétek csinálni?

De még minidg arra szeretnélek benneteket bíztatni,hogy igenis menjetek, keressétek a megfelelő embert, kérjetek, és meg fogjátok kapni azt, amit szeretnétekKép

manóka

manóka
manóka

Kedves Manóka!

Köszönöm a válaszodat! Biztosan sokan törekszenek ott a Klinikán arra, amit leírtál, mégis úgy érzem, gyakran akkor is végeznek beavatkozásokat (szerintem rutinból), amikor nem kellene. Én még nem hallottam olyan történetet senkitől, hogy valamit ne "csináltak" volna vele, pedig állítólag a szülések 80%-a minden beavatkozás nélkül lezajlana komplikáció nélkül. Akkor miért vannak beavatkozások 100%-ban?

Maga az orvos mondta, akinél szültem, hogy első szülőknél szinte 100%-ban van gátmetszés, még akkor is, ha látszik, hogy nem kellene. Neked volt már olyan első szülőd, akinél nem vágtak? Hány százalékban? Nekem ez nagyon fontos kérdés. Én a rutingátmetszést egyszerűen csonkításnak, bántalmazásnak gondolom. Persze nem a főleg ffi nőgyógyászok legintimebb testrészét vágják szét, ezért nekik tényleg mindegy lehet. De ez nekem valahol nem csak vágás -nem vágás kérdése. Inkább a szülés feletti kontrollé, amit úgy érzem, kicsit elvettek a nőktől azzal a hittel együtt, hogy képesek egyedül megszülni egy gyereket. Lehet, hogy én vagyok túlzottan érzékeny ezekre a dolgokra, de szülés után én valóban úgy éreztem, mintha a vágóhídről jönnék le, a legjobban az fájt, hogy becsapottnak éreztem magam. Biztosan hiba volt, hogy nem fogadtam szülésznőt. De az orvos tudta az elképzeléseimet, mégsem éreztem, hogy figyelembe venné , akkor mi a garancia arra, hogy a következő alkalommal bárki más figyelembe veszi? Érdekes, hogy magát a szülést ennek ellenére jó dolognak tartom, nem tudták elvenni a kedvem tőle. De a kórháztól félek, mert kiszolgáltatottank érzem magam.

Ezért gondolom úgy, hogy olyan helyre megyek, ahol a szülésről hasonlóan gondolkodnak mint én. Ez egy születésház lesz, szóval nem itthon szülök. Lesz szakember egyébként (anélkül természetesen nem vállalnám).Szültek már náluk Debrecenből is.

Azt sem szeretném, ha bárki azt hinné, hogy bizonyítani szeretnék valamit. Utálom néhány otthonszülő nárcisztikus szüléstörténetét is.Csak szülni szeretnék, de azt nyugodtan.
Üdv, Serpa
serpa

Sziasztok!
Nagyon régen jártam már erre. Most már 17+3-nál tartok és ma jött meg az afp eredményem.
AFP 0,6
hCG 1.0
PAPP-A 1.0
SP1 1.4
A védőnő szerint minden ok, de kicsit aggódom, az alacsony AFP miatt.
Volt hasonló tapasztalat?

Edina
edina77

Sziasztok!

Edina,
hú én már nem is emléxem az afp-mre. Bár ha a védőnő nem nyugtalankodott miatta, akkor Te se teddKépKép dokid mit mondott?

Serpa,
max magánkilnikán sajnosKép
sztem mindenhol kiszolgáltatottnak érzi magát az ember az eü-ben.
áá nem is akarok ebbe belemenni...

más:

ezen a héten hol/mikor legyen tali?

és Dm-es vásárlást össze tudnánk hozni?

Krisz

Krisz
krisszie

sziasztok!

sajna nem sikerült elmenni a talira, flóra bár felöltöztünk de az utolsó pillanatban azt mondta, hogy nem szeretne menni. és a multkori sirás után nem akartam erőltetni. inkább elmentünk piacozni meg vásárolni. nagyon élvezte.
a héten nálunk lehetne a tali. egyetelen egy dolog szolhat közbe, hogy Flóra szobájába polcot csinálunk és ha csak pénteken tudják csinálni akkor sajna nem lehet nálunk. de ez egy két napon belül kiderül.

Én a szüléshez hozzá szólva én teljesen megvoltam elégedve a klinikával. nekem egyszerse volt olyan érzésem mintha a vágóhidon lennék. hanem azt éreztemhogy mind az orvosom és a szülésznőm akit én már jóval a szülés előtt felfogadtam arra törekedtek hogy nekem ez a fontos pillanat a lehető legsimábban és legszebben menejen végbe. nekem egyetlen rosz tapasztalatom volt. az is az ügyeletes orvos volt. vele nem szivesen találkoznék. ő nagyon brutálisan vizsgált meg. nem engedném meg az biztos, hogy legközelebb ő vizsgáljon meg.
de nekem ezen kivül nagyon jó volt a szülésem. akármit csinálhattam, annyiszor zuhanyozhattam amenyiszer akartam az orovosm is többször javasolta.
nekem nem volt semmi beavatkozás. egyedül egy kis zselét raktak fel az elején mert elfolyt a megzatvíz. de nem akartam tágulni.de amikor mélyponton voltam mert elteltek a hosszu órák,már majdnem 9 óra mégsem nagyon tágultam, akkor is nagyon kedvesen bátorítóan beszéltek hozzám hogy mit lehet tenni. lelket öntöttek belém. és utána hipp-hopp meg is lett Flóri. nekem a tolásnál se diktált senki. nekem magyarázta a doki, hogy hány centire lehet a pici feje és egy tolásnál mennyit halad előre, és hogy mennyi van hátra.Nekem csk annyit mondott, hogy mikor készüljek, most toljak, adjak bele mindent. de tolás során csend volt. a férjem oda is mehetett hogy megnézze hol tartunk., sőt ugy emlékszem, hpogy nekem is megengedték , hogy megérintsem a fejét amikor már kitagultammég mielőtt áttettek a szülőágyra de ezt nem állitom teljes bizonyossággal. akkor már nagyon euforikus állapotban voltam. nem emlékszem minden képre.Kép
Flórát a pocimra tették, ne vágták el a köldökzsinort azonnal, azt is a férjem tette meg. ő vele ment oda ahol felöltöztették. mindent nézhetett felvehette videora. nagyon kedvesek voltak. a doki végig mondta, a lepény megszületésénél, hogy mit miert csinál meddig fog tartani, hogy kitartást, nagyon kedves lágy hangon. szóval én nekem nagyon jo emlékeim vannak a szülésről és a klinikáról. ami igényem volt azt én magkaptam. mondjuk nekem nem is volt nagyon különleges igényem. ja és például a lámpa se volt felkapcsolva a tolásnál. igaz hogy már hajnalodott. mondjuk én ezt előtte kértem az orvostól. de nem tudom, hogy emiatt volt e kikapcsolva, vagy amugy se volt rá szükség.
szóval ennyi.

lehet hogy szerencsém volt, de nekem joélmény volt a szülés.

Edina!

én nem emlékszem, hogy milyen erdemények a jók. de a doki ugy is megnézi és ő tudja, hogy meddigjo.
de hogy tudtad meg ilyen hamar az eredményt? az nem két három hét mire megjön?

sziasztok a csaj engem ohajt a fürdésnél
Enci
renci

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?