Gabi és Vero
Egyszerre válaszolok mindkettőtöknek, ha nem baj, mert nagyjából ugyanazokat kérdezztétek..
Anyut igazából "csak" annyiból viseli meg a dolog, hogy el sem akart menni. Már kb. 15 éve nem volt dokinál, mert sajnos olyan gondolatai vannak, hogy ha úgysincs panasza, akkor minek menjen el. És ha elmegy akkor tuti találnak valamit és akkor majd onnantól jönnek a gondok, mert sok olyat hallani, hogy rutinvizsgálat során találnak valamit, elkezdődik a kezelés és hamar vége az illetőnek..
Mondtam, hogy inkább menjen el évente egyszer (azt mindenki kibírja), mert akkor, ha valami van, még időben van. Remélhetőleg.
Kipakolni most nem fogják, de elküldik a cuccot szövettanra, és ha van valami akkor még az is szóba jöhet. A házidoki is azt mondta, hogy előbb utóbb lehet, hogy az lesz belőle, mert hogy sokaknál csinálnak ilyet.
Gabi, anyukádnál első ilyen problémás alkalommal már kivettek mindent vagy csak kaparás/küret volt? És később volt a kipakolás? Nála hány éves korban volt ez? Anyu most 51. Hazafelé találkoztam védőnőmmel is, kérdezte mi járatban ilyen korán már Sopronból hazafelé, és amikor mondtam, hogy mi van, ő is azt mondta, hogy hát igen, ebben a korban már előszeretettel csinálnak ilyet és hogy ez rutinnak számít már. Ezt persze én is tudom, én nem is aggódom, csak anyu ilyenkor már olyanokra is gondol, hogy ő még előtte beszél a dokival, hogy ha műtét közben találna valami nem oda valót, akkor ugyan pakolja már ki teljesen, ha már egyszer ott fekszik..
Mondtam, hogy ez tuti nem így megy, hisz az egy más jellegű műtét, tuti hosszabb is. Szóval ő egy kalap alatt elintézné, mert azt gondolja, hogy akkor nem kéne neki menni egy ideig. De úgy maga a tény, hogy mit csinálnak vele, mit vesznek ki és mit nem, úgy látom nem zavarja. Tényleg inkább az, hogy utána ne kelljen többször menni.
Dorka nem volt aktívabb ebben a mászkálásban, mint máskor, ugyanúgy viselte, mint eddig mindent.
Nagylány már!
Én sem fárdtam el, kocsival jöttünk-mentünk, ülőhelyünk is volt mindig mindenhol az osztályon. Mondjuk ott a földszinten, ahol az ortopédia, traumatológia és az altatódokik vannak, levegő az nincs sok! És rengetegen voltak. Volt, hogy ki is jöttem picit frissért!
Gabi,
én úgy szoktam csinálni a képeket, hogy van egy nagyobb adag egy Violka nevű
mappában, oda mindenfélét tettem fel. És onnan szoktam szemezgetni. De ha olyan témához akarok valamit beszúrni, amihez nincs, akkor keresek valamit külön. Nem tudom nektek miért nem megy mind..
Pedig ha Levi már látta, hogy a másik baba hogyan üldögél, akkor már neki sem kell sok otthon sem és le sem lehet majd fektetni!
Vero,
én is úgy tudom, hogy van nekik spec. szakterületük, amire jobban rámennek és én is úgy hallottam, hogy azok a dokik azzal foglalkoznak, amiket te is írtál.
valószínű Nagy fogja műteni, mert ő is fektette be, és (nemrég hívott anyu) délelőtt beszélt is vele, hogy milyen jellegű műtét lesz és hogy nem kell félni ls hasonlók. Ja, és hogy valószínű 11 körül lesz. Negyed egykor hívott, hogy még sehol senki, nem vitték még el... Õ meg ott éhezik tegnap este óta.. Király. Jó, azt gondoltuk, hogy a 11 az nem pont 11, na de hogy még most sem? Durva..
Vero, akkor te anyukádnak is "csak" kaparás volt, vagy neki is kivettek mást is?
No megyek teregetni, lejárt a mosógép, és lassan nekiállok a makaróninak is, mert bár a pasik még nem jönnek, Dorkával mi már éhesek vagyunk!