Új privát üzeneted érkezett!

:arrow:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katus78 2008.09.18 13:35-kor.

katus78

KépKép
nicika

Sziasztok!
Nicika!Az én tapasztalatom szerint még olyan kicsi a baba,hogy szüksége van az anyukája testének melegére,éreznie kell,hogy nincs egyedül.Szerintem ezért nem baj,hogy magad mellé veszed.Szonja is így volt és ez így mentkb 2 hónapig aztán egyik napról a másikra átszokott a kiságyra minden gond nélkül.Aztán 1 és 2 éves kora között sokat volt lázas beteg és ezért sokat aludtam vele.Na az már nem tett jót mert azóta is átjár hozzánk éjszaka és csak velem alszik el.Kivéve ha olyan fáradt,hogy szinte beájul az ágyba.

Katus!Örülök,hogy hívtál!Péntekre összehozunk egy randit.

Vero!Szonja cumija és zsepije nálatok van?Majd beugrom érte valamikor.puszi

KépKép
eszti76

Eszti! Egyenlőre nincs szívem a kiságyba pakolni éjszakára! Meg aztán úgyis reklamálna! Imád velem lenni! Még amíg ilyen pici különösen fontos számára a testmeleg, ezt a kórházban is mondták, meg a védőnő is mondta! Elvégre 2500 grammal született mindössze! Szóval majd meglátjuk hogy alakul! Kép

KépKép
nicika

Nicika!Csak azt csináld amit a szived diktál és az a jó a kislányodnak is.Gondolj bele 2 hete még a pocakodban volt nagy nyugalomban és egyszerre csak megszületett és annyi inger érte,hogy kell is neki a vígasz és az te vagy.Még nekünk is sok lenne annyi kínlódás,vizsgálat,stb amin egy újszülött végigmegy.

KépKép
eszti76

Sziasztok!

Később visszaolvasok, csak gyorsan felteszem a kis (nagy! Kép) Larát!
Este jövök!

Kép

Bocsi, Reni, de csak most késő du. kerültem gép elé..

nadine81

Jaj, és Gyönyörűűűű! Kép

nadine81

Sziasztok!

Nadine!

Köszi a kepet, nekem annyira tetszik itt, hogy nektek is meg akartam mutatni. Kép

Nercsi!

Akkor ti sem szolhattok egy szot sem az ejszakakhoz. Olyan nagy szerencsenk van! Annyira sajnalom azokat a szülöket ahol a babuci egesz ejszaka bömböl. Ha az ember faradt mar napközben sincs talan olyan türelme a picihez, es azt ök is erzik. Ma is kinnt voltunk 2 orat a levegön, es most estenkent is jobban alszik. Biztos ez a jo feketeerdei levegö megteszi a hatasat! Kép
Mertek mostanaban Alizt? Hizogat a kislany? Laran egyre több kis hurka kezd kialakulni. Kép Most penteken megyünk dokihoz mar annyira kivancsi vagyok mennyit gyarapodott.
Mikor tervezitek a keresztelöt?
Mi husvet hetfön tartjuk, es akkor majd megint jön anyu meg most mar apu is. Kép

Nicika!

Neha reggelente en is magammelle veszem Larat, hogy egy picit nezegessem meg aludjunk egy kicsit együtt. De ejszaka nem alszik velünk, na jo volt mar kivetel amikor a ferjem ejszakas volt, de az is csak az en lustasagom miatt volt, mert ugy kenyelmesebb ha szoptatni kell vagy ha kiesik a cumi egyszerübb igy visszaadni neki. De en is nagyon felek, hogy elrontom meg ennyivel is. Ugyhogy megprobalom csak a bölcsöjeben altatni.

Kép
Kép
reni76

Reni,
szívesen! Kép El is hiszem, hogy meg akarod mutatni a lányodat, én is büszke lennék rá! Kép

Igaz ígértem, hogy írok ma, de mégsem jó, majd holnap délelőtt valamikor. Kicsit sűrű volt ez a pár nap, holnap leírom, hogy miért.

Jó éjt Mindenkinek!

Viol és Dorka 31+5 Kép

nadine81

Nicika!
Ilyen pici korban mindenkeppen rad van szuksege, ugyhogy nem baj, ha melletted van allandoan. En nem akartam az agyba szoktatni oket, mert a Jason ugy alszik, hogy meg engem is agyon nyom, hatmeg egy ujszulottet, szoval en ugy nem tudtam volna rendesen aludni. Volt egy bolcsonk, ami kozvetlenul az agy mellett, az en oldalamon volt. Igy mellettem volt, de megsem az agyban. Kb. 5 honapos koruk korul kerultek at a sajat szobajukba. Ez egy jo nagy bolcso volt, igy addig elfertek benne.
En egyebkent az ejszakakat elszurtam a Bencevel, mert ugye mindenhol azt olvastam, hogy ugy a jo, ha tiszta fenekkel ulunk le enni. Szoval ejszaka ebredeskor en villanyt gyujtottam, atpelenkaztam, utana kislampa mellett leultunk enni, ezalatt rendszerint betojt, ugyhogy ujra pelenkazas, es igy 1 1/2 oras volt egy-egy ejszakai etetes. A Balintnal mar nem csinaltam ezt. Csak akkor volt ejszaka atpelenkazva, ha bekakilt, de nagyon hamar leszokott arrol, hogy ejszaka nem volt kaki. Igy aztan az ejjeli evesek 10-15 perc alatt lezajlottak. A sotetben kivettem a bolcsobol, az agyban ulve megszoptattam, aztan ment vissza. Se villanygyujtas se semmi, es igy kb. 2 honapos korara szinte az egesz ejszakat ataludta.
En sem okoskodni akarok persze, csak egy otlet, mert nekunk ez bevalt.

Megyek, mert ebedelunk. SZiasztok!

Kép
Kép
agi

Sziasztok!

Jó régen nem voltam már, majd idővel válaszolgatok mindenkinek!

A kisleánykák édesek, mindegyik nagyot nőtt!!

Eszti,
Nálunk van a cumi meg a zsepike. Ha nem sürgős elvisszük mi anyudhoz...
Vendég

Nercsi!Csak egy rossz van a két hazában,hogy ha mi is haza megyünk egy hétvégére tiszta őrület van,mert mindenkit végig kell látogatni anyuéknál meg alig marad idő.De azért tényleg jó ezt leszámítva.A kézben altatás talán nem szokik hozzá Alíz.Mi is úgy csináltuk Levivel ha nem tudott elaludni,hogy picit hagytuk sírni,hogy még jobban kifáradjon és máris könnyebben elaludt.Párszor mi is altattuk kézben féltem nehogy hozzá szokjon,de nem így lett.Ez ahol lakunk a várostól 5km-re van egy erdős részen.Csend,nyugalom,madárcsicsergés.Sokat meg fogunk nézni mielőtt döntünk,mert ott fogom leélni az életem és nem mindegy hol.Észnél kell lenni.

Eszti!Hát az tényleg jó régen volt.Sopiba a Juharfa 5-ben laktunk.Szerettem ott lakni.Anyuék most a Juharfa 16-ban laknak.Ki is kell használni ezt a szép időt,mert hétvégére északra és nyugatra mondja a havat aminek nem igazán örülnék meg szerintem senki sem.Itt van a farsangi időszak.Felszoktátok díszíteni a szonja szobáját?

Reni!Gyönyörű csajszi Lara.Mennyit változott megint.Igazi kis hölgy.Édes ebben a kis ruciban.akkor a mami már nagyon várja,hogy húsvét legyen.Csak anyud megy?

Ági!Hát ez a Bálint.Akkor jól a szívbajt hozta rád.Még jó,hogy van kutya és jelzett,hogy valami nem stimmel.Bele gondolni is rossz mi lett volna ha!!!!Na de minden jó ha jó a vége!!!

Katus!Örülök,hogy apud jól van.Majd írj!

Nicika!Az nem baj ha cicifüggő ő még kis picurka.Az biztos,hogy nyugottam ha érzi,hogy vele alszol.Csak vigyázz nehogy tényleg megszokja és utánna már követelje.Levi kb. 4-hós kora óta velünk alszik vagyis mellettem.A kiságyat mi már eltettük,mert abszulult nem maradt meg benne még nappal sem.Hatalmas a mozgás igénye és a kiságyban nem tudott pörögni.Azt hiszem ő már csak akkor fog külön aludni ha megvesszük az ő saját kis ágyacskáját.Ezt nagyon nem akartam,hogy oda szokjon,de így alakult.Nem mindíg sikerül úgy a dolog ahogy azt eltervezzük.Cuni nálunk is van,de csak elalváshoz.Ez sem baj,de van olyan gyerek aki még 3-évesen is cumizik.

Képzeljétek!Tegnap voltunk tanácsadáson és a fiam jól megszivatott a védődő elött.Kérdezte,hogy miket csinál én mondtam neki és kicsit panaszkodtam,hogy nem akar ülni.Mondta nem baj majd ő érzi mikor tud.Erre gondoltam felültetem és fogom,hogy lássa a többi babát véletlenül elengettem egy pillanatra és láss csodádt az én drága fiam megült.Szépen egyenes háttal.El voltam ájulva.Itthon meg kis lusta és fogni kell,mert el akar dőlni.Ott meg úgy ücsörgött mint a nyíl.meg is mérték 9.5 kg és 85 cm.A sógornőm kislánya 2-éves és 86cm.Egy óriásbébi a fiam.Megkaptam tegnap az oszt.talira a meghívót és be kell vallanom,hogy jópár emberke nevére nem emlékszem.Fel kell készülnöm mire itt az idő.
Vendég

Sziasztok!

Tegnap voltunk csípőszűrésen, és kiderült, hogy Alíz bal csípője lassabban fejlődik, mint a jobb. A jobb csípő Graf I/A, a bal csípő Graf I/B típusú. Ez van a leleten.Ezért terpeszbetétes pelust kell használnunk.
Borzalmas, mindig elcsúszik. Volt valakinek hasonló gondja?
Semmi mást nem mondtak, futószalagszerű volt az egész, tök soká jött a doki is. Kb 1 órát vártunk.

Katus későn olvastam az üzidet, pedig jó lett volna együtt menni. Neked sikerült elintézni??
Küldd el nekem a telcsiszámod!!
kohalmierika@freemail.hu

Reni, mi csütörtökön megyünk a doktornőhöz, már én is kiváncsi vagyok mennyit hízott. Az ujjain is észrevenni, meg tényleg kezd hurkásodni.
Olyan édes Lara is a képen. Meg a kis pofazacskói. Kis husika. Kép

Mi is gondoltunk a húsvéti keresztelőre, de akkor lesz apu 60 éves, anyu 56,pusz akkor lesz a házassági évfordulójuk. Úgyhogy nem akarjuk még a keresztelőt is belevea "programsorozatba".
Majd utána valamikor. De még azt sem döntöttük el, hogy Sopronba legyen, ahol született, meg ahol élünk, vagy Győrbe, ahol a család él. Én Sopronba szeretném, a férjem meg Győrbe. Igaz itt kicsi a lakás, és csak ha a szüleink meg a tesóink jönnének, akkor is lennénk vagy 16-an. De mégse rendezhetünk minden családi eseményt valamelyik nagymamánál.

Gabó, akkor jó keresgélést!Bizos meglesz az igazi. Mi nagyon élveztük, mikor lakásoat nézegettünk, annyi jó ötletet látni.
Levi tényleg jó nagy már. És ügyes, hogy ül már. Biztos a védőnő ihlette az ülésre.

Erika

Kép
Kép
nercsi

A sógornőméknél és a barátnőméknél is volt ilyen.Nincs semmi gond csak sokat kellett őket tornásztatni és terpesz pelus kellett nekik.Az elején fájdalmas a babának a torna,de megszokja,mert muszáj.Azt mondják a lányoknál ez sűrűn előfordul.Ne aggódj.
Vendég

Nagyon édes Lara! Kép

KépKép
nicika

Szisztok!

Gabó!
Megígérem ma, írok, de most csak egy szóra ugrottam be.

Erika!

A Máténak ugyan így a bal csípője volt kicsit letapadva, I/B típusú, pelenkát ott nem mondták, a gyerekorvos, megmutatta, hogy tornáztassuk, férjem minden fürdés előtt tornáztatta és egy hónap múlva nem volt már semmi.
Majd megmutatom, nagyon egyszerű, ne izgulj.
Küldöm majd a számom.

Sziasztok

katus78

Sziasztok!

Ági,
tök jó szisztémát alakítottál ki Bálint éjszakai szopizásánál! Tanultál Bencénél, és másodszorra már nem estél bele a csapdába. De gondolom így sokkal könnyebb is volt. Remélem mi is hasonlóképpen tudjuk megoldani. Kép
Megnéztem azt a kompos képet Bálintról. Háát, nem magas kicsit ahhoz, hogy benne legyen? Úgy értem miért csinálják ekkorára? Ha kimászik belőle, akkor úgyis mindegy, de akkor legalább ne magasról essen.. Nem semmi szitu lehetett. De akkor időben odaértél! Kép

Gabi,
a fiad nem is megszívatott, hanem megmutatta milyen ügyes, hogy anya büszke lehessen rá! Kép És azóta üldögél otthon is egyedül, vagy kell még fogni? Szóval tényleg csak a védőnői helység varázsa volt, hogy ült egyedül, vagy most jött bele? Kép

Erika,
nekem nincs ismerősöm, akinél ilyen fordult volna elő.. Kép De biztosan nem kell aggódni, mert ez a pelus gondolom majd helyrerakja. Ilyet hol lehet venni és milyen márkájú? A nagy pelusgyártóknak ilyen is van? Vagy ez egy speciális darab?

Én azért voltam kevesebbet a napokban, mert anyut vittem kórházba. Nincs semmi komoly, csak belépett a változókorba, és már három hete folyamatosan megvolt a mensije, de csak úgy, hogy minden nap egy pici. Viszont ez nem akart elmúlni. Nagy rábeszélések után (a huga is és én is! Kép) hétfőn elvittem a kórházba sima rendelésre, és ott a Nagy Bálint azt mondta, hogy kicsit nagyobb a méhe, és van egy kis mióma szerű elváltozás is. És ma befeküdt, csinálnak nála egy eü-i. kaparást, holnap már jöhet is haza. De hétfőn még vérvételen is voltunk, utána a házidokihoz EKG-ra, tegnap pedig megint a kórházban dekkoltunk, mert az altatóorvossal is kellett beszélnie. Mondjuk az elég vicces volt. 11:52-re (!) kapott időpontot. Mikor odaértünk, ki volt írva az ajtóra, hogy a délelőtti rendelés elmarad, mert sürgős műtétek vannak. Egykor kezdődik újra. Elvileg! Így 3/4 12-től már ott vártunk. Negyed 2-kor kezdték el, szerencsére másodiknak bekerült, de kb 10 percig volt bent. Csak megnézte a papírjait, ráállította a mérlegre (úgy ahogy volt, teljes harci díszben, utcai ruhában). Pedig egy altatómennyiség adagolásakor szerintem fontos lenne a pontosabb súly... Szerintem. Kérdezett egy-két dolgot, még a vérnyomását sem mérte meg. És ezért vártunk majdnem két órát. Röhej. Szóval ma bent van, azt mondták kb. 11-kor kerül sorra, de hát ez ugye nem tuti. Holnap pedig megyek érte reggel.
Így teltek a kora délutánba nyúló délelőttjeim, amikor megjött Gáborka, akkor meg segítettem neki csinálni a szekrényt! Kép Adogattam a csavarokat, mértem, felcsavaroztam a fogantyúkat, bejelöltem, hogy hova kell majd neki fúrni, stb. Tök jó volt! Kép
Este csináltunk pocakfotót is, de totál lemerült a gép, így fel sem tudtam tenni még a sz.gépre. Most töltődnek az elemek, később (valószínű este) rakom fel őket, és akkor ide is.
Most én főzöcskézek, bableves lesz makarónival, ez volt a pasik kívánsága. Ma este pedig megcsinálom a gyümilevest, hogy holnapra jó hideg legyen, mert délelőtt nem leszek, mert megyek anyuért. A husit (szalonnás, gombás) krumplival pedig holnap, ha megjöttünk, az hamar megvan.

Szóval így telnek a napok. Kép
Holnap már 32 hetesek leszünk! Anyu azt mondta (lüke Kép), hogy ebben a két napban, amíg ő bent van, nem szeretne meglátni a kórházban. Mármint, hogy azért még ne szüljek. Kép
Majd később! Kép
Na jó, várunk még! Kép

Sziasztok: Viol és Dorka 31+6 Kép

nadine81

Nadine!Hát itthon nem ül olyan ügyesen mint ott.Talán azért is volt olyan ügyi,mert látta,hogy a mellette lévő baba is ül.Itthon bezzeg fogni kell,mert pár másodperc után eldöl.Úgy látszik itthon nincs ami motiválja.Na de majd eljön mindennek az ideje.Hát igen ezen a változó koron anyu is átesett csak őt teljesen ki kellett pakolni és őt lelkileg is megviselte.Anyud lelkileg oké?Mozgalmas napjaid voltak!Dorka élvezkedett?A Bálint fogja műteni?Ezek a kórházi várakozások kataszrófálisak.Mikor a Levi megszületett rá két hétre vinni kellett uh-ra kaptunk időpontot is 3/4 1-re "ha jól emlékszem" csak az volt a gond,hogy a rendelés 2-kor kezdődött.De volt aki már korábban ott volt mi.Egy két hetes gyerekkel órákat kellett várni.Szörnyű ez a rendszer.Nem fáradtál el nagyon?
Te egyenként szoktad letölteni a figurákat vagy egybe leszedsz egy csomót.Még mindíg egy csomót nem enged és apa sem tudja,hogy miért.Olyan mérges vagyok.
Vendég

Sziasztok!

Nercsi!
Nekünk nem volt csípőgond, viszont akkoriban mindenkinek kellett az első héten(hetekben) csípős-pelust Kép hordani, plussz én is a tornát akartam tőled kérdezni, mert nekünk azt is kellett. Gondolom, megelőzendő bár Áron szerette, nagyokat pukizott közben! Kép (Nadine, a Momában láttam olyan pelust, műanyag és patentos, ugye Nercsi?)

Ági!
Szerencse hogy a kutyus ilyen okos, az egyik kolléganőm mesélte, hogy neki mikor kirakta a kertjükbe a babát levegőzni a kutyus ott strázsált a baba mellett! Jó ötlet a korlát!!!
De a kutya mentős-érmet érdemel a hőstettéért!
Az Áronnál én is ezt a pelenkázós-lámpakapcsolós-mizériát csináltam az elején, meg is szokta, aztán csak mellettem aludt vissza, mint a Gabócáéknál. Õ is csak akkor ment külön ágyba, mikor már heverője volt. Most kisebb ágyunk van, nem tudom hogy lesz, ha mindig ott akar majd lenni.

Nadine!
Anyukád azt kívánom h hamar gyógyuljon meg, és minél előbb menjen haza hozzátok! Gyakori ez a probléma ebben a korban, anyunak is volt! A Nagy Bé műti is, vagy csak ő vizsgálta? Nagyon ügyes ebben, van neki direkt menopauza rendelése,úgy tudom ez az egyik szakterülete. A Berkes például úgy tudom onkológus még, mindegyiknek van valami amire specializálódik a általános dolgok mellett. A Tiboldit meg úgy hallottam sterilitás speckós,a többiekről nem tudok semmit... Az altatásnál meg ne izgulj én úgy tudom kategóriák vannak az adagolásnál 60 és 70kilo között, vagy ilyesmi
egy-két kilo nem számít. Meg közben folyamatosan ellenőrzik, tudják közben is növelni, csökkenteni az adagot infúzión keresztül...

Gabóca!
Többek között ezért csípném ha kislány lenne, nekem is óriási volt az Áron (igaz, magas is maradt asszem 2. a tornasorban Kép), a kislányok meg olyan kis aprókák meg törékenyek. Szonját is még úgy fel lehet kapni Áronnál majdnem be...tam amikor a kocsiban elaludt és a 3.-ra kellett alva cipelnem! Kép
Õ is már 5 hónaposan (vagy 6?), 8 kilo volt (utána azért nem hízott olyan gyorsan)aztán még semmit sem tudott édesem csak lógott a kezemben. Fáj is a derekam azóta is!!

Kép
Vendég

Még nem tudjátok,hogy mi lesz?
Vendég

Gabi és Vero
Egyszerre válaszolok mindkettőtöknek, ha nem baj, mert nagyjából ugyanazokat kérdezztétek.. Kép

Anyut igazából "csak" annyiból viseli meg a dolog, hogy el sem akart menni. Már kb. 15 éve nem volt dokinál, mert sajnos olyan gondolatai vannak, hogy ha úgysincs panasza, akkor minek menjen el. És ha elmegy akkor tuti találnak valamit és akkor majd onnantól jönnek a gondok, mert sok olyat hallani, hogy rutinvizsgálat során találnak valamit, elkezdődik a kezelés és hamar vége az illetőnek..
Mondtam, hogy inkább menjen el évente egyszer (azt mindenki kibírja), mert akkor, ha valami van, még időben van. Remélhetőleg.
Kipakolni most nem fogják, de elküldik a cuccot szövettanra, és ha van valami akkor még az is szóba jöhet. A házidoki is azt mondta, hogy előbb utóbb lehet, hogy az lesz belőle, mert hogy sokaknál csinálnak ilyet.
Gabi, anyukádnál első ilyen problémás alkalommal már kivettek mindent vagy csak kaparás/küret volt? És később volt a kipakolás? Nála hány éves korban volt ez? Anyu most 51. Hazafelé találkoztam védőnőmmel is, kérdezte mi járatban ilyen korán már Sopronból hazafelé, és amikor mondtam, hogy mi van, ő is azt mondta, hogy hát igen, ebben a korban már előszeretettel csinálnak ilyet és hogy ez rutinnak számít már. Ezt persze én is tudom, én nem is aggódom, csak anyu ilyenkor már olyanokra is gondol, hogy ő még előtte beszél a dokival, hogy ha műtét közben találna valami nem oda valót, akkor ugyan pakolja már ki teljesen, ha már egyszer ott fekszik.. Kép Mondtam, hogy ez tuti nem így megy, hisz az egy más jellegű műtét, tuti hosszabb is. Szóval ő egy kalap alatt elintézné, mert azt gondolja, hogy akkor nem kéne neki menni egy ideig. De úgy maga a tény, hogy mit csinálnak vele, mit vesznek ki és mit nem, úgy látom nem zavarja. Tényleg inkább az, hogy utána ne kelljen többször menni.

Dorka nem volt aktívabb ebben a mászkálásban, mint máskor, ugyanúgy viselte, mint eddig mindent. Kép Nagylány már! Kép
Én sem fárdtam el, kocsival jöttünk-mentünk, ülőhelyünk is volt mindig mindenhol az osztályon. Mondjuk ott a földszinten, ahol az ortopédia, traumatológia és az altatódokik vannak, levegő az nincs sok! És rengetegen voltak. Volt, hogy ki is jöttem picit frissért! Kép
Gabi,
én úgy szoktam csinálni a képeket, hogy van egy nagyobb adag egy Violka nevű Kép mappában, oda mindenfélét tettem fel. És onnan szoktam szemezgetni. De ha olyan témához akarok valamit beszúrni, amihez nincs, akkor keresek valamit külön. Nem tudom nektek miért nem megy mind.. Kép
Pedig ha Levi már látta, hogy a másik baba hogyan üldögél, akkor már neki sem kell sok otthon sem és le sem lehet majd fektetni! Kép

Vero,
én is úgy tudom, hogy van nekik spec. szakterületük, amire jobban rámennek és én is úgy hallottam, hogy azok a dokik azzal foglalkoznak, amiket te is írtál.
valószínű Nagy fogja műteni, mert ő is fektette be, és (nemrég hívott anyu) délelőtt beszélt is vele, hogy milyen jellegű műtét lesz és hogy nem kell félni ls hasonlók. Ja, és hogy valószínű 11 körül lesz. Negyed egykor hívott, hogy még sehol senki, nem vitték még el... Õ meg ott éhezik tegnap este óta.. Király. Jó, azt gondoltuk, hogy a 11 az nem pont 11, na de hogy még most sem? Durva..
Vero, akkor te anyukádnak is "csak" kaparás volt, vagy neki is kivettek mást is?

No megyek teregetni, lejárt a mosógép, és lassan nekiállok a makaróninak is, mert bár a pasik még nem jönnek, Dorkával mi már éhesek vagyunk! Kép

Kép

nadine81

Anyu ha jól emlékszem 42-volt!De ebben most nem vagyok biztos.Először volt a kaparás aztán a kipakolás.Õt igen megviselte,hogy teljesen ki kellett pakolni úgy érezte egy darabot vágta ki belőle.Persze ezt nem feltétlen mindenki így éli meg.
Vendég

Az én anyumnak is volt kürete! Pont aznap mikor megtudtam hogy terhes vagyok! Anyum 46 éves!

KépKép
nicika

Anyunak csak küret, utána rendbe lett, elmúlt a menstruációja is végleg. Én is megyek főzni(krumplis-tésztát), meg kenyeret sütni, tettem bele most bazsalikomot remélem fincsi lesz...

Kiszámolta már valaki hogy megéri-e sütni a kenyeret?

KépKép
Vendég

itt egy otthoni pocakkép (no smink brrr) Kép

Kép
Vendég

Az én anyum is most lesz május 25-én 46!
Én zöldséges pulykát csinálok rizzsel.
Vendég

De jól nézel ki!Mennyi fölszedt kilónál tartassz,mert semmi nem látszik.Ügyi vagy.
Vendég

De kedves vagy Gabóca! 10 kilo!!!!!!!!!!!!!! Néha 9, reggelente...

Kép
Vendég

Sziasztok!
Vero!A cumi,zsepi ráér.Durván nagy a hasad.Ebben a ruhában látszik igazám.
Én kiszámoltam és egy 1,3kg-os fehér kenyér villannyal együtt kb 100 ft-ra jön ki.A teljes kiőrlésű pedig kb 160-ra.puszi

Nercsi!A barátnőm kislányának is volt betétes gumibugyija(sőt annak idején nekem is)de neki kengyelt is kellett hordani.Azt nem tudom meddig de mára már tökéletes a csípője.A torna mindenképpen szükséges.Este fürdés után szoktam én Szonjának csinálni és nagyon élvezte akárcsak Áron.

Viol!Az én anyukámat éveken át kapargatták aztán 3 éve kipakolták.A petefészkeket bent hagyták a hormontermelés miatt.Azért döntöttek a nagyműtét mellett mert férfiököl nagyságúra nőtt a miomája.Õt is a Nagy Bálint műtötte.Anyu nem lett tőle depis csak attól félt,hogy el fog hízni meg kihullik a haja(ez gyakori velejárója ennek az akciónak)de szerencsére egyik sem következett be.Anyu egyébként 52 éves volt akkor.
Durva,mennyi nővel megtörténik ez.Anyudnak mond meg,hogy nagyon fontos a megelőzés és a rendszeres kontroll.

KépKép
eszti76

Sziasztok!

Gabi,
húú, elhiszem, hogy anyukádat lelkiekben is megviselte a dolog.. Kép 42 évesen.. Sokkal másként látja a dolgokat egy nő, mint 50 felett. Szerintem.

Nici,
akkor ezek szerint te anyud sem maradt ki a sorból.. Kép

Vero,
én még nem számoltam ki, csak úgy kb-ra. Mi a lisztes keveréket (napraforgós vagy tökmagos) kb 250 Ft/kg-ért vesszük meg, és egy sütés fél zacsi plusz 3 dl víz. A villany nem lehet sok, mert kisebb a teljesítménye, mint egy hajszárítónak. És akkor még belegondolhatunk abba is, hogy nem fehérkenyeret zabálok, hanem mindig barnát, és sokkal tovább puha marad, mint a bolti fehér. Szóval én így összességében ezért vagyok az otthoni sütés mellet. Kép
A kép nagyon jó rólad, nem is tudom hova dugtad azt a 9-10 kg-ot! Kép És ruhában tényleg hatalmas a pocakod, talán nagyobbnak is látszik, mint az enyém! Brühühűűű! Ez így nem ér! Kép

Eszti,
húú, te aztán jól kiszámoltad a kenyeret! Kép De ezek szerint tényleg megéri.
Én is tudom, hogy a megelőzés és az ellenőrzés fontos az ilyen esetekben, de neki nehéz megmagyarázni..
A hízás és a hajhullás magától a kipakolástól van? Mármint akkortól fordulhat elő, ha már teljesen kirámolják az embert?

Különben kettő után telefonált anyu, hogy fél kettőkor sikerült megműteni... Már ballagott ki a folyosóra, hogy esetleg elfelejtették-e Kép, de pont akkor jött érte a srác. Ez lett a 11 órából. Addig éhezett szegény. De a huga vitt be neki délután húsos kolbit, én meg még reggel vettem neki Fornettis pogit. Kép

nadine81

Hormonhiány miatt lehet ilyen, ezért szokták meghagyni a petefészkeket!
Vendég

Vero,
értem, köszi! Kép

Rajtad felbuzdulva én is bebökök ide egy friss szalagot! Kép

Kép

nadine81

Valami hoprmonmizéria van a háttérben.Asszem a férfihormonok túltengése,Vagyis ahogy Vero mondta a női hormonok csökkenése.
Igen kb 2 hónapja a férjemmel kiszámoltuk,hogy mennyi az annyi és ez jött ki.

KépKép
eszti76

Hello!

Nadine!
En nem tudtam, hogy ez a kaparas/kipakolas ennyire mindennapos a valtozokorban levo noknel. Nalunk a csaladban, ismeretsegi korben nem tortent senkivel. Viszont akkor ha ennyire rutin, biztos nem lesz semmi komoly. Talan ez az eu. kuret is segit!
Ez a katica amiben a Balint van a kepen nem annyira magas am! Nem latszik rendesen a kepen, de olyan az ulese mint egy nagy pelus, szoval anyag, es ket lyuk van a labaknak. A laba leer egeszen a teteje meg honaljig. Szoval erthetetlen hogy maszott ki belole.
En is csulkos bablevest csinaltam tegnap (egy mosofazeknyi mennyiseget Kép), es ugylatszik az idojaras megerezte, hogy ez teli kaja, mert mara a tavaszbol megint tel lett, suru pelyhekben hull a ho.

Vero!
Nagyon csini vagy! Egyaltalan nem latszik a 9 kilo! Viszont szep nagy a pocid!

Reni!
Nagyon edes Lara ebben a szerkoban! Nalatok most milyen az ido? Eleg ez ami rajta van vagy kell meg ra overall is?

Gabi!
Jo nagy Levi! Atyaeg, 86 centi? Balint hetfon lesz 1 eves, es ahogy en meg tudom merni talan 81 korul van. A sulya is kb. 10 talan. Majd 6-an megyunk dokihoz, akkor pontosat tudok mondani.
Ez az ules dolog menni fog am! Ha mar egyszer megcsinalta, akkor hamarosan rutin szeru lesz.
Izgi a hazkereses! Mi ket eve epitettuk ezt a hazat ahol most lakunk, ez mar a masodik, hazunk, a regit kinottuk. De mind a ket alkalommal olyan jo volt a valogatas, hogy mit hogyan lehet dekoralni, atalakitani stb. Es ezt megelozoen meg kivalasztani a megfelelo haz tervet, varialni rajta, megfelelo kornyeket keresni stb. Ezt a reszet nagyon szerettem. A koltozest mar kevesbbe. Kép

Nicika!
Mi ujsag? Hogy vagytok?

Erika!
Nekunk Sopronban volt a keresztelo, igy az itteni rokonsag nem is vett reszt rajta (ill. az anyosom eljott a Balint keresztelojere). Ezeknek nem nagy ugy, hogy ilyen esemenyeken (az eskuvonkre sem jottek el...) reszt vegyenek. Nem azert mert rosszban lennenek a Jasonnel vagy velunk, csak nem tudom. Egesz masok mint mi vagyunk. Igy aztan meg sem fordult a fejemben, hogy itt tartsuk a keresztelot, mert az en csaladomnak meg fontos, es ok ugye ott vannak. Tudom a ti esetetek mas, mert csak ti vagytok Sopronban, es mindkettotok csaladja meg Gyorben.

Katus!
Nekem ezert jo, hogy tobb honapra megyek haza, mert igy meg akkor is van ido, ha mindenkit vegig akarok latogatni. Persze tudom ez nem kivitelezheto Sopron-Pecs tavolsagban, hogy honapokra hazamenj. Nekem meg maskepp nem is eri meg. Az itteni baratnom megerdeklodte, hogy mennyi a rep.jegy haza, es a nyari ar $2200. Ez kb. 350,000 ft. Egy jegy.
Na megyek, mert a Balint nyavog.

Kép
Kép
agi

Eszti ez tök jó, akkor sütök agyba-főbe! Mióta megadtad a receptet a fehérre, a Lackó is megeszi a házit!
Kép

Nadine jó a szalag!!! Milyen kicsi rész van hátra!!

Ági!
Hogy vettétek a házat hitelre is, vagy ki tudtátok fizetni egybe? Vagy hogy megy ez? (Emlékszem valami mortgage-dologra, de semmi kamat meg ilyesmi nem maradt meg bennem...)

Kép
Vendég

Vero!

Igen, a hazra kiadott kolcson neve a mortgage. Elso haznal eleg, ha 5%-at teszi le az ember, a tobbit megadjak mortgage-ban. Ennel persze celszerubb tobbet letenni,mert kulonben nagy a torlesztes, de vegulis mar ennyivel is lehet sajat hazad. Ami ugye jobb az alberletnel, mert azert is elkernek annyit mint a kolcson torlesztes, ezt meg megis a magadeba fizeted. A hazarak rohamosan mennek felfele, ugyhogy ha az ember vesz valamit, par even belul tobb tizezererrel tobbert tudja eladni. Igy a kovetkezobe mar sokkal tobbet tudsz fizeni. Nekem most mar csak a haz ertekenek talan a harmada a kolcson, de ez is 25 evig ketyeg. A kamat valtozo, amikor mi vettuk nagyon alacsony volt, 4.2%, most magasabbak kicsit.

Kép
Kép
agi

Jó éjt mindenkinek!
Kisbabások, nyugogalmas éjszakát!
Ági, nálatok még biztosan zajlik az életKép!

Kép
Kép
Kép
amica

Vero!Most készült el a mi teljes kiőrlésű kenyerünk és már be is készítettem az anyunak egyet ami reggel negyed 8-ra lesz kész.Én nagyüzemben gyártom a kenyeret.
Szonja már alszik én meg lesem a Buzerát.

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
eszti76

Eszti!
A sógórnőmék is így sütik a kenyeret, nagyon finom, csak nekünk olyan kicsi a konyhánk, nem is tudom hol férne el...Kép
Pedig nagyon jó dolognak tartom, lehet később mi is veszünkKép

Márton ma reggelt ment Szecső tavalyi kalóz jelmezében az oviba. Már tegnap este nagyon be volt zsongva, reggel azért megkérdezte, hogy hány napot kell még menni...
Szecső idén is kalóznak készült, de megint beteg lett, tavaly ilyenkor vittem a mienkeket hozzá bárányhimlőt elkapniKép

Kép
Kép
Kép
amica

Nadine!Akkor anyud már túl van a műtéten.Talán már el is indultál érte.Pihenjen sokat!

Ági!Ilyen alacsony nálatok a kamat?Könnyűszerkezetes a házatok v. tégla?A másik meg hogy itt nem is adnak annyi kölcsönt,hogy fel tudj épülni egy házat.Ha meg netán adnak a gatyádat is ráfizeted a törlesztésre.Nálatok akkor ez gördülékenyebben megy mint itthon.Ez tök jó!Már én is várom,hogy a kezünkben legyen a pénz és belevethessük magunkat az igazi keresgélésbe.
Vendég

Sziasztok!
Nadine, anyukád hogy van? Túl vagytok rajta??
Remélem minden rendben megy, és hamar felépül majd!! Nem is gondoltam volna, hogy ez a műtét ilyen gyakori és rutinszerű ebben a korban.
Pihenjetek sokat! Te jól vagy??

Lányok, köszi a csípővel kapcsolatos infókat! Hordjuk a terpeszpelust, meg tornázunk. Ma megyünk a doktornőhöz, remélem ő is megnyugtat.
Amúgy tényleg műanyag, és patentos, a gyógyszertárba vettem a kórháznál, méretre vannak, mint a rugik.

Veró, nagyon aranyos vagy a képen. A múltkor a kórházban nem is látszott ekkorának a pocakod. De jól áll ez a fekete ruha!

Felcsigáztatok ezzel a kenyérsütéssel. Biztos nagyon fincsi! De az én minikonyhámban el se férne, meg mi alig eszünk kenyeret, inkább kiflit, meg zsömlét. Csak a főzelékhez szoktam kenyeret venni.

Nicika, hogy vagytok?? Hogy telnek napjaitok??

Erika

Kép
Kép
nercsi

Ági! 4.2! Nálunk ha ezt kimondod röhögőgörcsöt kapnak a bankok! Éppen ezért mi Ausztriában vettünk fel, tök rendik voltak de azért nem 4.2 a kamat!! Igaz, hogy szoc-polt nem kaphattunk így (mert külföldi a hitel) de van most egy félszocpol nevű valami, igaz csak meglévő gyerekre jár tehát még várnom kell vele. De az legalább nekünk is járna ha beépítjük a tetőteret. Majd meglátjuk, május után megpróbálok sodorni valamit...

Kép

Amica!
Örülök hogy írtál, rég voltál már!! Kiskalóznak hogy sikerült a buli? Elkapták aztán tavaly a bárányhimlőt?

Kép

Eszti!
Én is néztem a Buzerát, az a nőci egy kabaré! Lacinak most nem tetszett, elfordult aludni... Kép
Eszti a pékhercegnő!!

Van egy tök jó gyerekoldal www.mese.tv Érdemes megnézni, nincsen rajta lövöldözős mese meg ilyesmi, regisztrálni viszont kell...

Gabóca!
Mikor lesz meg a pénz? Addig nem is néztek komolyan (lefoglalózni v. ilyesmi?)

Nadine!
Én is remélem, hogy anyukád már hazafelé tart mielőbbi gyógyulást neki!!!
Vendég

Vero!Pár héten belül lesz meg hagyatéki befizetjük az illetéket és utánna.Kb. 2-3 hónap.Remélem.De addig is nézegetünk,mert ha esetleg találunk olyat ami tetszik akkor hátha meg lehet beszélni a tulajokkal,hogy várjanak.Tök jó ez az oldal!!Kép
Vendég

Húúú, mennyit írtatok! Kép Mindjárt elolvasok mindent, csak előtte had dicsekedjek el a szekrénnyel, amit Gáborom csinált! Kép Ma jön a pelenkázó.. Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Ez pedig a legutóbbi pocak. Azt hiszem keddi Kép
Kép
31+5

És a két héttel ezelőttivel Kép
KépKép
29+5...........................31+5

Szerintem most nem látni sok különbséget.

nadine81

Vero! Tök csini vagy a képen!

Nadin! Szuperul néz ki a szekrény, ügyes a párod! És látom már a rucik is benne vannak! Kép
A pocid meg szerintem nőtt! Csini vagy! Kép

Szinti meg 9.30 óta alszik! Nem nagyon szokott így elzuhanni! De nem bánom! Kép Lassan már ugyis megéhezik! A cicim már majdnem szétdurran! Kép

KépKép
nicika

De ügyes a Gáborod!Nagyon szép lett.És milyen szépen már bele is pakoltál!Nagyon ügyik vagytok!Annyi különbséget látni,hogy kerekebb lett.Szerintem.
Vendég

Vero,
a fiútól nem kapták el a mienkek, majd a kistesójától az én fiam, és itthon végül a lányom, sorban lettek bárányhimlősökKép

Nadin,
ez a szekrény már tele is lettKép

Kép
Kép
Kép
amica

http://www.sikosito.hu/megrendeles.php

Szülés utánra akit érdekel! KépKépKép

KépKép
nicika

Jó alvókája van.Nehogy bedurranjon a cicid!
Vendég

Ági,
én sem gondoltam volna, hogy ilyen gyakori ez a kipakolás vagy csak a kaparás. Illetve azt sejtettem, hogy változó korban lévő nőknél csinálhatnak ilyet, de azon viszont meglepődtem, hogy amikor ide beírtam, hogy mi volt, majdnem mindenki írta, hogy az ő anyukájának is volt már. Pedig ha úgy vesszük ez csak egy kisebb közösség, lehetett volna az is, hogy mondjuk csak egy valaki írja azt, hogy ő anyukájának is volt. Erre kiderül, hogy ez annál gyakoribb probléma.
Akkor tényleg érdekes módon kecmereghetett ki abból a katicából Bálint! Kép
Bálint és a katica rejtélyes története! Kép
Kép

De anyu már jól van, nem is vérzik, műtét után sem volt semmi különösebb, azt mondta alig volt valami.
gabi és Erika,
köszönöm, szóval már jól van! Kép 3/4 ( körül indultam érte, akkor már készen volt, csak a zárójelentésre vártunk. Azt mondták már megvannak az aznapi hazamenők zárói, csak még a dokinak alá kell írni. Kint vártunk az előtérben, épp akkor jött arra egy ismerősünk, azt mondta mindjárt el is kéri a zárót. Nem telt bele 2 perc és már jött is. Valószínű nem akkor tolta oda a doki orra alá, hogy írja alá, mert ahhoz ő nem akkora valaki. Viszont akkor azt nem értem miért váratják annyit a hazamenőket azzal a papírral, miért nem lehet odaadni? Annyi lótfuti ember van ott, kapjanak el valakit és az ossza ki. Már tök sokan ott álltak indulásra készen a szobában. Mi is csak azért jöttünk ki a folyosóra, mert anyu ágyát már át is húzták és már ott volt a következő beteg. Szóval ha akkor nem jövünk ki, talán össze sem futunk azzal a csajjal és még ott várunk egy ideig. Így mázlink volt. 9 körül már itthon is voltunk.

Anyu egyik szobatársa egy 18 éves csaj volt, fél éven belül második (!) abortusszal. Az elsőt, amikor megcsinálták, már a 17. hétben volt, így ezt nem is itt Sopronban csinálták. Ez a mostani azt hiszem 12. hét körüli volt. Viziten a Csécsei le is cseszte, hogy figyeljen oda kicsit a dolgokra, mert fél éven belül kettő nem igazán szerencsés dolog, hisz ez neki sem jó, és a szervezetének sem. Állítólag még a csaj volt megsértődve, hogy miért szól bele, és el is pityeredett. Erre Csécsei közölte, hogy nem pityeregni kell, hanem védekezni... Igaza volt. Szerintem. Azért durva, hogy mik vannak. Én sokszor akkor is belegondoltam ilyenekbe, amikor dolgoztunk a babán. Hogy van, akinek csak úgy bepottyan és csak úgy veteti el szépen sorban a babákat, más meg nyüglődik, hogy végre összejöjjön. Ilyen a természet meg a sors.

Amica,
vagány lehetett Márton a kalózruhában! Kép készült róla? Tavaly mi volt? Jelmezeket lehet még valahol egyáltalán kölcsönözni, vagy az ember lány úgy varrogat? Ha egyáltalán tud.. Kép

Vero,
hűű, hogy van ez a fél szocpol dolog? Mert mi tavaly januárban megvettük tesóm házrészét, vagyis "Vagyonközösség megszüntetése" címen kifizettük és most én vagyok a tulaj. Vettünk fel OTP-től pénzmagot és kifizettük. Ezt a pénzt törlesztjük még kb 20 évig a drága jó és kedves OTP-nek. Kép Ha meglesz a baba, igényelhetünk mi egyáltalán valamit ezzel kapcsolatban? Ez már házasságkötés után volt. Szüleim a haszonélvezők, én vagyok az 1/1 tulajdonosa a háznak, és egyben adós is, Gábor pedig adóstárs.
Lehet ebből valami?

Viol és Dorka 32+0 Kép Kép Kép
Kép

nadine81

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?