Új privát üzeneted érkezett!

Doren! Neked úgy lett magas a cukrod, hogy szinte még nem is híztál? Nem ettél nagyon sok szénhidrátot? Az édességeket leszámítva. Nagyon rossz lehet, hogy így számolgatni kell, de azért ha szépen betartod, akkor csak nem lesz belőle inzulin! Azt egyébként mondták, hogy akkor az hogy lenne? Be kellene feküdni vagy járni a kórházba, vagy neked kellene magadat szurkálni? Hú, nagyon remélem, hogy nem fogsz idekerülni! Kép

Panni! Neked már nincs sok hátra? Kép Nem izgulsz még? Kinél fogsz szülni, és fiú lesz kislány?
A málnalevél tényleg a vajúdást segíti, izomlazító hatása van, jobban tágulsz tőle, illetve az kevesebb fájdalommal jár. De van akinél egyáltalán nem hatott semmit. Igazából szerintem ezt nem is nagyon lehet megállapítani, mert honnan tudja valaki, hogy ha itta volna mennyivel lett volna könnyebb, illetve ha nem itta volna, nehezebb lett volna-e. De tény, hogy erre ajánlják!

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Szia Julcsi,
Aranyos vagyKép Megvagyok köszi, ma egy kicsit nehezebben, mint tegnap. Alvászavarral küzdökKép nehezen alszom el, viszont reggel 8-kor felébredek, reggelizem, utána visszafekszem aludni. Kb 11-12-ig alszom utána kezdek magamhoz térni. Ma is és tegnap is sétálgattam egy kicsit, mert nagyon szép idő volt.

Én olyan nehezen kezdek mozogni, nálad is kezd "súlyos" lenni a dolog? Meg ahogy a babóca fészkelődik, néha fáj is úgy kifeszíti magát. Bár már egyre kevesebbet mozog. Neked mennyit mozog?

Welcome in the 100-as haskörfogatosok klubjábanKépKép Szerintetek mennyit fogunk még hízni? Én baromira kívánom az édességet az utóbbi időben, úgyhogy kicsit félek is ettől, nehogy elhízzak a végéreKép

Julcsi, te mit csinálsz általában? Hogy birod?

KépKép
judy1
 
 


Kedves Julcsi!

Valóban nem sok van már hátra, kb. 3 és fél hét. Az izgulással úgy vagyok, hogy néha rámjön, aztán próbálom elhesegetni, mert attól nem hinném, hogy jobb lesz. Sajnos a felkészítőkről lemaradtam, mert egyrészt elég sokáig dolgoztam (január vége, igaz, hogy csak heti kétszer, de a többi napon azt pihentem), másrészt meg elég messze lakunk a kórháztól és így amíg bejártam a városba addig hajnalban indultunk és 4 óra körül jöttünk haza. De amióta olvasom az írásaitokat sok hasznos információval lettem gazdagabb. "Sajnos" még mindíg nem tudjuk, hogy fiú lesz-e vagy kislány, mert az utosó UH-n (34. hét) még ült a popsiján és háttal volt a külvilág felé. De nekünk az a legfontosabb, hogy egészséges legyen, mert már 4 és 1/2 éve várunk rá.

Te hányadik hétben jársz?

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 

 
 

Szia Judy!
Az alvással nekem is nagyon sok gondom van! Általában éjfél előtt nem is kerülök ágyba, aztán ha sikerül elaludnom, 3-kor (vagy kicsivel utána) mindig felébredek, mintha fel lennék húzva. Szerintem én biztos, hogy akkor fogok szülni isKép. Utána van, hogy nem is alszok addig, amíg Zsolti el nem megy dolgozni, ez olyan 3/4 6-kor van. Aztán mégegyszer pisi, megeszek egy joghurtot vagy kefírt, mert addigra már éhes is vagyok. Utána olyan fél óra múlva visszaalszok kb. 10-ig. Reggeli, mosogatás, lemegyek a boltba, főzök stb. Már csak a délutánokat fogom rászánni bármilyen mászkálásra is. Főleg, hogy alig alszok éjjel. Hétfőn pl moziba megyünk barátnőmmel. Kedden felkészítő, szerdán meg megyünk Zsoltival bútorbolta, nem dolgozik, úgyhogy már lehet, hogy reggeltől és akkor több helyre. Vagy ameddig bírom. Megrendeljük a bababútorokat. Ez ugyan szombatra volt betervezve, de akkor meg Dabason voltunk barátoknál és éjfél után (1-kor) értünk haza. Na akkor a zuhany után simán el tudtam aludni. Meg még mennem kellene a héten Ikeába, a lakást megnézni (van-e már kilincsünk), találka az asztalossal, megyünk 4D-re... Hirtelen most ennyi!

Hízás: most már 6 hete semmit sem híztam. Bár most Dabason annyit zabáltam, főleg süteményeket, de holnaptól már visszafogom magam, csak annyira kívánom, és nem is tudtam megállni, mikor mindenki ette. Mondtam is a dokimnak, hogy amióta megittam azt a sok glükózt, azóta annyira kívánom az édességeket. Kép A nagy hízástól én is félek, eddig még mindig 6 kilónál járok. De eddig meg tudtam állni, most meg nem. Meg most evésre "ösztönöz" a tudat, hogy alig híztam eddig. Nem akarok nagyon elhízni! Főleg, mert ha nem híznék sokat, a 36. héten lévő vérvételen nem kellene megint megcsinálni a terheléses cukrot. Azt nagyon szeretném kihagyni. Kép

Babamozgás: változó. Van amikor sokat érzem, van amikor meg csendben van. Szerintem egyre szűkösebb ott neki, úgyhogy remélem már visszafordulni nem fog. Nekem most úgy van, hogy a feje már lent van, a bal mellem alatt van a popsija és a lábai meg jobbról lent/középen. Ami igazán fájdalmas, az amikor kidugdossa a fenekét, ott akkorát tud nyomni, hogy én is úgy érzem sokszor, hogy szétszakadok. Kicsit olyan mintha hátbavágnának, de elöl jön ki az ököl és fájni is ott fáj. De az sem jó, amikor nem csinál semmit, mert akkor meg izgulok, hogy mi van már vele.
Néha szoktam vele játszani. Megkapirgálom a popóját, várok, aztán kinyomizza és ő vár. Akkor megint megsimizem és ő is egyből odajön. Aztán már egyszerre csináljuk, tök jó!Kép Éjjel aktívabb, amikor végre lehajtom a fejem a párnára, elköszönünk tőle, erre elkezd ficánkolni. Kép

Nekem is nehezebb a mozgás, de nem nagyon pihenhetek, amíg bírom, addig menni kell, mert mindjárt költözünk, és még oda is egy csomó minden hiányzik (bútor stb.). Jó lett volna ezeket a heteket már pihenéssel tölteni, de sajnos ez most nem jön össze.
A doki mondta, hogy a cél most a 37. hét, addig mindenképpen húzzam ki, utána meg megcélozzuk a 40. hetet. Nem bánnám azt sem, ha 41 lenne belőle. Majd meglátjuk! Meg mondta, hogy az nem baj, ha minden nap mozgok, főleg így, hogy zárt vagyok, csak nagyon figyeljek oda, ha érzem, hogy már sok, akkor pihi. Kép
Remélem a költözés meg a vele járó idegeskedés nem játszik be nagyon egy koraszülésbe!!!

Puszi, vigyázz magatokra te is!!!Kép
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Szia Panni!
Most a 31. héten járok. De már összezavart egy kicsit Nóri meg Judy, mert ők után jönnek 2, illetve 4 nappal, de ők meg már egy héttel előrébb számolnak, úgyhogy most nem tudom. Viszont most voltam a dokimnál csütörtökön és akkor azt mondta, hogy akkor most töltöttük be a 30. hetet. Úgyhogy én ez alapján számolva most kezdtem a 31-et.
De fura, hogy már mindjárt mész szülni! Kép Meg, hogy még mindig nem derült ki a neme! És akkor így milyen ruhácskákat vásárolgattatok?
Ki az orvosod? És hol laksz, hogy ilyen messze vagytok a kórháztól?

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok,

amit a Julcsi leírt a popó-kinyomásról meg a baba helyzetérő, az nálam is kísértetiesen úgy van. Először nem tudtam mi van, csak azt éreztem, valami nyomja fel a gyomromat a mellkasomba, és nehezen vettem levegőt. És ezt valahogy féloldalasan. Ha láttátok volna milyen formát bír ölteni ilyenkor a hasam :-D Ha emlékeztek még Barbapapára a meséből.. Az jut eszembe. Nekem csak az a gond, hogy ezt 1 órában legalább 10x megcsinálja, és néha nagyon rosszul esik.. ALudni ma én sem aludtam, én meg a baba rendszeresen 4-kor kelünk..

SZóval Julcsi nem vagy egyedül, meg a többi lány sem, aki hajnalok hajnalán ébred. ennek is biztosan meg van az oka.

Pussz: Bip (aki fáradt)
bip74
 
 


Szia Julcsi!

A ruhácskákkal úgy voltunk, hogy vettünk sárgát, narancssárgát, meg vajszínűt, az alsó ruhák pedig fehérek. Aztán majd a többit attól függően válogatjuk ki, hogy fiú lesz-e vagy lány. Piliscsabán lakunk, ami kocsival kb.35-40 perc a Jánostól, ha nem a csúcsforgalmat fogjuk ki. Ezért indultunk mindíg hajnalban dolgozni.

Panni

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Szia Julcsi!

Írtam az e-mailedre is.

Panni

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Szia Vera!
A telefonszám, amit emilben megadtál a doki száma? vagy Adrié? nem volt egyértelmű.
Köszi, Zsuzsa
zsuzs74
 
 


Julcsi,én is írtam a mailedre.

KépKép
judy1
 
 


Helló!

Judynak: Lintnernél szültem, izgi, és jó is volt, hetekig több újnyi voltam, aztán egy hétfői nap megkérdezte megindítsa e, én döntsek. Döntöttem, kb. 4 óra alatt kibújt a Máté. Remálem most is ilyen gyors, és szép lesz.
Kisjulcsi, ez most úgy van, hogy naponta 5 vagy 7 ezer? Ha viszont egyágyas az jó, bár én múltkor egy tök aranyos lánnyal kerültem össze a 2 ágyasba. Majd meglátom, még sok ídő van. Mit szóltok a szép ídőhöz, mi tök sokat császkáltunk a Mátéval.

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Szia Nóri,


Igen , fiút várunk, tuti, hogy birkózó lesz vagy ilyesmi, már nagyon izmos, tornáztatja is rendesen!

Julcsi: hol vesztek bababútort? Mi még semmit nem vettünk, mostmár lassan ideje lesz, ti a nagyobb méretű kiságyat választjátok? A költözés miatt ne stresszelj, mi is most költöztünk, ráadásul én dolgoztam, de a párom szerencsére ott tudott lenni, én csak hétvégén. Biztosan neked is lesz segítséged és csak apró dolgokat pakolj. Ha a bútorok a helyére kerülnek, akkor már minden idővel elrendeződik, még nekünk sem tökéletes, de folyamatosan csinosítgatom. Áprilisban már úgysem dolgozom, akkor egész nap lesz időm azon gondolkodni, hogy milyen függöny legyen, stb.

Colett: én is úgy tudom, hogy az alapítványi szobák ára 7 ezer.
csajok csak ne egyszerre szüljünk, hogy mindenkinek legyen elég szoba, és az egy ágyas szülőszobában vajúdhassunk.
Valaki ismer olyan dúlát, aki kórházben is vállal szolgálatot?
szilvike_v
 
 


Szia Zsuzsa!Kép
Boldog NévnapotKépKépKépKépKép
Mail ment.....Kép
Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Köszi!
Aranyos vagy! Olvastam!
Zsuzs
zsuzs74
 
 


Colett, mi az hogy több újnyi voltál? Egyszerűen csak bementél hétfőn a vizsgálatra és megindították a szülést? Ezt hogy csinálják? Volt valalmi előkészület?
Az idő tényleg szuper én is nagyon élvezem a napsugarakatKépKép

Szilvi, pedig mi abban reménykedünk, hogy egyszerre fogunk szülniKép

j

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok!

Nem tudom tud-e valaki ebben segíteni? Egy jó gyermekorvost keresek, a 9. kerületben lakom, de ha nem itteni a doki és kijön az is jóKép

köszi
judy

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok Csajok!

Az én éjszakáim is nagyon rosszak. Eddig éjjel 2-3 körül ébredtünk, olyankor Farkas elkezd le föl ugrálni, én meg éneklem neki a csicsijja babáját, erre "elalszik" én meg nézem a falat még egy órát legalább. De az utóbbi napokban áttettük az ébredést éjjel egyre Kép. Sőt most éjszaka a fejem is nagyon fájt úgyhogy vizes borogatásoztam és gondolkodtam. Azt hittem sose lesz reggel.

Most másra nem nagyon tudok reagálni, mindenkinek szép napot, és este találka a szülésfelkészítőn!!!

Tényleg Judy, nem kezded el ma? Végül is már idő van Kép. Ha van kedved jönni, keress meg minket!Vagy írd le miről ismerünk meg! Én szöke rövid haj, zöld (vagy barna) hosszú szoknya.
Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Judy:Úgy volt, hogy kb. a 38. héten 1 ujjnyi, rá két hétre meg már 3 ujjnyi voltam, de fájást nem éreztem, és akkor burokrepesztés, meg oxitocin, és megindúlt.
Más: Nem tudjátok hol lehet olyan hasszorítót kapni, amit szülés után szoktak használni, nekem tök jó volt, csak hát kölcsönbe volt, és a Brendonban nem árulnak.

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Colett, ha egyre gondolunk ez az Anita márkáju Baby Bellt? Ami tépőzárral záródik a oldalt a derék tájékon, akkor itt: www.maternelle.hu

Nóri, aranyos vagy, de ma még nem megyek, viszont jövő hét hétfőn megyek a dokihoz, akkor megkérdezem tőle és akkor a jövő hét keddin ott leszekKépKép

judy

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok!

Most voltam a védőnőnél. Hát nekem komolyan az agyamra megy már minden. Tegnap este Zsolti anyukája küldött nekem kürtős kalácsot, amiből ettem is jócskán, mivel már szinte alig eszem valami édeset, és majd megveszek érte. Na de a lényeg, hogy ma reggel vizeletet kellett vinnem, amiből a védőnő kimutatta, hogy sok benne a cukor, ezért holnap terheléses vérvételre kell mennem.Kép
Ráadásul ma megyek orvoshoz, ahol ezt be kell vallanom, úgyhogy tuti kikészülök estére megint...

Viszont van jó hírem is. Tudod Bip amit tegnap mondtam, hogy hogy kell a mérlegre állni, az ma tutira bejött. Kép Ráálltam és először jól megszaladt aztán előre dőltem egy kicsit és vissza ment úgy, hogy még meg is dicsért mert egy hónap alatt csak fél kilót híztam Kép.

Judy, sajna mi nem megyünk már több szülésfelkészítőre, de majd egy Madarász kórházas tanfolyamot még szervezhetünk. Azt mondták a lányok, hogy oda ne jövő héten menjünk, úgyhogy azt egy kicsit most elnapoljuk.

Na, puszi, este írok, hogy mi volt az orvosnál.
Nóri

Kép
nóri8
 
 


szia Nóri,

ezt a mérleg trükköt ki fogom próbálni feltétlenül! A cukor meg csak nem olyan vészes, Te egyáltalán nem is vagy meghízva, úgyhogy szerintem nem kell aggódnod! Biztos az előző esti kalács volt a főbűnös!
Drukkolok, hogy a dokinál minden OK legyen, írjál majd!

Bip
bip74
 
 


Sziasztok!

Nóri! Neked a terheléles most is zsemlés lesz, ugye? Az azért nem olyan vészes, meg biztos nem lesz semmi baj, tényleg csak a kalács tett be neked!
Hú! Az orvoshoz nagy drukk! Kép Már nagyon várom a beszámolót! Remélem nem fog kiakasztani megint!!! Zsolti megy veled?

Bip! Azért az utolsó felkészítőn csak sikerült találkoznunk! Kép Pedig már egy párszor kiszúrtunk magunknak, csak a végére mindig elkeveredett valamelyikőnk.
Mi ez a mérleg trükk? Ez sima mérlegen működik vagy ilyen tologatós mázsálós orvosi mérlegen? Oktassatok már ki, légyszi!Kép

Judy! Kár, hogy téged már max. a szülésen fogunk megismerni! Kíváncsi vagyok, hogy most mit fog mondani a dokid! Neked most mit írt be egyébként a kiskönyvedbe értéknek?

Zsuzsi! Írjál majd!

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


SZiasztok!

Na, már haza is értem. Az orvosnál minden rendben volt, mármint a beszélgetés részét illetően. Bevallottam a kalácsot, nevetett, de hát úgy néz ki, hogy nekem áprilisig már tényleg no cukor. Mondtam,hogy fájogat a hasam, meg keményedget, azt mondta, hogy a méhem már nem tolerálja a mozgást (mármint az én mozgásomat, ami már így is majdnem nulla). Feküdnöm kell, de azért vásárolni, kocsival, néha elmehetünk. Az értékem meg egyre rosszabb: 2110.

Julcsi a mérleg trükk csak szoba mérlegen működik, mázsáson nem (illetve ott nem tudom). Annyi az egész, hogy ne a sarkadra állj, hanem egy picit dőlj előre és akkor kevesebbet mutat.

A terheléses cukrom zsemlés lesz, de azt mondta a védőnő ha akarok vehetek glükózt a gyógyszertárban, de igaziból mindegy mert nagyjából egyforma cukor mennyiség van bennük. Ezt mondjuk nem hiszem, de azt hiszem jó nekem a tej+zsömle. Kép

Ja, és már befordult, mert lent van a feje. Kép

Na, puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok!
Hát akkor tényleg sajna, hogy már nem találkozunk, pedig azt hittem jövő héten még jöttök! Egyébként elkezdtem vacilálni ezzel az egész felkészítővel, hogy kell ez nekem?? Ti most okosabbak lettetek vagy valami, változtatott valamin???? Merthogy már igy is annyi mindenről beszélünk itt, hogy úgy érzem felér egy szülésfelkészítővelKépKép

Nóri, én is baromira kívántam az édességet, az elmúlt 2 hétben, remélem nem lett tőle bajom. Jövő héten jön hozzám a védőnő, nekem is nézni fogja a vizeletet, hát majd meglátjuk lesz-e cukornak nyoma.
Most mi ez megint? Hogy-hogy nem mozoghatsz? Most kinyilt a méhszájad? Én nem tudom az enyém értékét, nekem soha senki nem ír a kiskönyvembe, de mostmár szigorú leszek a védőnővel és a dokimmal is!!!! Azért örülök hogy minden rendben van veletekKépKép És azt mondta a doki, hogy mostmár fejjel lefelé is marad? Nem mozdulhat el a babuci?

Nálam megint előjött egy nyavaja, bocsánat, hogy leírom, de nagyon szar...kijött az aranyeremKépKépKép
A változatosság kedvéért most ezzel szívokKépKép

j

KépKép
judy1
 
 


Nóri!


Neked a keményedést a te mozgásodnak tulajdonítja a dokit? Kezdek megijjedni, mert én még dolgozom, meg minden, és elég gyakran keményedik. Hétfőn én is megkérdezem a dokim, remélem nem javasol fekvést.
AKkor tényleg vigyázz magadra!
Valaki volt már a Madarász utcában azon a tanfolyamon? Érdemes részt venni?


Szilvi
szilvike_v
 
 


Szia Judy!

Együttérzek veled sajna nekem is ilyen problémáim voltak novemberben és most én is attol félek nehogy megint kijöjjön. Én zöld teát ittam és attol jo volt de amiota terhes lettem nem merem inni nem tudom hogy szabad e.

Tegnap voltam dokinál és képzeljétek már lehetett látni a kezét meg a lábait és még mocorgott is.Meghallgattuk a szivhangját ami nagyon jo érzés volt. Most volt ilyen elöször a 9.héten vagyunk.

yniki
 
 


Judy

Nekem a sebészeten irták fel ezt a kenöcsöt de vény nélkül is kapható DOXIPROCT OM annyit ir a betegtájékoztato hogy orvossal beszéld meg terhesség esetén. Van még egy kúp is MASTU S FORTE ha az orvos engedi probáld ki nem kell kiiratni egyiket sem.

yniki
 
 


Sziasztok,
Madarász u. témához:
csak annyit akarok mondani, hogy ha van a környezetetekben olyan ember, aki mostanában szerzett jogsit, nos akkor nekik kötelezően benne volt a tananyagban (egészségügyi) a csecsemő újraélesztés. Nekem a sógorom nemrég szerezte a jogsit, és az elsősegély könyvecskében prímán le van írva az egész. Ezt csak azért írom, hogy ha valakinek nincs módja elmenni, az se ijedjen meg.

Üdv. Bip
bip74
 
 


Sziasztok!

Judy, a méhszájam nem nyílt tovább csak a méhnyak "simult el" (ezt így mondta), vagyis rövidült. Valószínűleg ez adottság lehet, mert Julcsi például egész nap megy és teljesen zárt. Nekem azt mondta, és szinte ő is meglepődött, hogy valószínűleg a méhem nem tolerálja a mozgást.

Szilvi, kérdezz rá az orvosodnál, mert ahány orvos annyi féle, de nekem a keményedések se normálisak, Zsuzsinak meg azt mondta, hogy napi kilenc még jó.

Judy, remélem, hogy semmi baj nincs a cukrommal, mert azért nagyjából türtőztetem magam édesség ügyben, csak nem mindig sikerül. DE van egy jó tanácsom: a védőnős vizelet vizsgálat előtti napon ne egyél édeset. Legalábbis este ne. Remélem, hogy én csak ezzel rontottam el, és nincs komolyabb baj.

Ja, az aranyérre meg azt olvastam egy terhes könyvben, hogy oldalt kell feküdni, hogy ne terhelődjön. Meg egyél rostban gazdag dolgokat, hogy könnyebben menjen a dolog.

Ja, és a szülésfelkészítő: szerintem nagyon, nagyon hasznos!!! Persze, itt mindent megbeszélünk, de főleg azokat, amiket már átéltünk, és tudjuk, hogy működik. De a vajúdást, a szülést, a szoptatást, az otthoni dolgokat egyikünk sem tudja pontosan, és itt teljes kerek képet kaptunk mindenről. Én legalábbis mostmár úgy érzem, hogy bírni fogok a babával, míg ettől, mondjuk két hete még rettegtem.
Szerintem Judy menj el, mert tényleg nagyon hasznos. Mi majdnem teleírtunk egy füzetet a hét hét alatt. És a Judit (aki tartja) nagyon jó előadó. Szóval csak ajánlani tudom.

Puszi Mindenkinek!

Nóri

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok!

Niki köszi a javaslatot, a gyógyszertárban Reparont ajálották, ez krém és terhesen is lehet használni, meg vettem kamillát és 2xnaponta langyos ülőfürdőt veszek. Reggelre szerencsére eddig elmúlt, holnap meg pihenek egész napKépKép Egyébként szerintem nekem a hirtelen súlynövekedéstől jött ki, mert mással nincs gondomKépKép A kiskönyvet én is elolvastam, sajnos ez gyakori a terhesség alatt.

Nóri, köszi a jótanácsokat cukor ügybenKép. A felkészítőre meg elkezdek járni jövőhéttől szerintem.

J

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok!
Judy! A dolog megkönnyítésére tuti bejön a következő recept: 1 aszaltszilvás joghurtba 2 teáskanál lenmag. Kicsit hagyod állni, és ha este vacsihoz ezt eszed, reggel nem kell szenvedned. Én évek óta ezt eszem, és ha néha kihagyom, megbánom reggel.Allítólag a sült alma is hasonló, de azt reggeli előtt kell megenni. ezt még nem próbáltam.
Zsu
zsuzs74
 
 


Sziasztok,

Én egy másik fórumba írok itt rendszeresen, de a János kórházban fogok szülni. Holnap töltöm a 33. hetet, én is járok a keddi felkészítőre.(eddig 4 alkalommal voltam). A kérdésem az lenne, hogy ti már választottatok-e szülésznőt, ismeritek-e őket egyáltalán ? Én szeretnék választani, de azt reméltem hogy ezen a tanfolyamon majd mindegyiket megismerjük. Aki tartja, az szimpatikus, de ugye ő GYED-en van, tehát nyilván nem lehet választani. Igy meg elég nehéz elindulni, mégsem nyithatok be a nővérszobára hogy jónapot, és szülésznőt szeretnék....Van valamilyen ötletetek, vagy valaki akit ajánlani tudtok ?
Nagyon köszönöm,

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Szia Kriszta!

A szülésznőket sajnos mi sem ismertük meg, pedig mi most be is fejeztük a felkészítőt. De én úgy döntötte, hogy nem is fogok választani.
Azt mondja mindenki, hogy a Jánosban mindenki nagyon jó, így igazából felesleges. Ráadásul, ha többen szülnek egyszerre, akkor ugyanúgy a te szülésznődnek a többieket is "el kell látnia" , mert általában egyedül vannak. Illetve, ha pont akkor szülsz, amikor neki lejárt a műszak, és tök fáradtan kell ott maradnia veled, sőt, pont akkor hívják, mire szegény hazaér és jöhet is vissza 12 óra munka után, lehet, hogy nem tud többet nyújtani, mint egy frissebb, kipihenten szülésznő.
Szóval lehet, hogy nem érdemes. Ha meg egyedül szülsz, akkor meg úgyis veled lesz csak, megismerni meg úgy sem nagyon fogod őket.
Bár a Judit az egyik felkészítőn adott egy tanácsot, ha valaki mindenképpen akar választani, bár ő sem ajánlotta.
Azt mondta, hogy amikor már járunk a ctg-re, akkor utána mindig menjünk fel a szülőszobára, kopogjunk be, kijön a szülésznő, és kérdezzünk tőle 2-3 dolgot. Bármit, olyat is, amit már tudsz, hogy hogy zajlik a Jánosban. A cél csupán annyi, hogy lássad, hogy milyen a nő. Aztán ha ezt többekel végigjátszottad és valaki szimpi, akkor őt megkérheted.
Hát ennyit tudtam segíteni! Kép

Egyébként kinél fogsz szülni? Fiú lesz vagy lány?
Akkor Te is áprilisi vagy! Vagyunk már egy jópáran: Zsuzsi, Nóri, Judy, én...Kép
Üdv közöttünk! Írjál gyakrabban!

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok!

Már sok minden hasznosat tudtam meg tőletek, köszi! Egy olyan kérdésem lenne, hogy miket tudtok a baba-mama elhelyezéssel kapcsolatban? Mit jelent ez konkrétan a Jánosban? Éjszaka is veled van a baba? Te fürdeted, pelenkázod, stb, és ha igen, akkor nekünk kell vinni "hozzávalókat" (pelus, krémek, stb...)? Gondolom előkészítőn szóba jönnek ezek, de én sajnos nem tudtam bejárni...

Köszi az infókat!
Zsuzsi
fruzsi77
 
 


Sziasztok,

Judy, szerintem is érdemes eljárogatni a felkészítőre, ha nem is tudsz mindegyikre elmenni. A kórházi sajátosságokat mindenképp megismered. Kép

Fruzsi, én két éve a nemfizetős háromágyasban voltam. A babákat be kellett vinnünk este 10-kor, és reggel 6-kor hozhattuk ki. A csecsemős nővérek fürdették, de ha megkérted őket, megmutatták, ott lehettél. Pelusozáshoz valókat minimálisan adnak, azért jó ha viszel sajátot. Rucit nem kell vinni, kórháziban vannak.
Egyágyasban gondolom minden további nélkül veled maradhat a baba, többágyasban, meg meg lehet beszélni a szobatársakkal. Kép

Kriszta, ahogy Julcsi is írta, szerintem sem igazán érdemes választani. Anno én is megkérdeztem a dokimat, de ő is azt mondta, hogy nem kell, mindegyik szülésznővel együtt tud dolgozni. Nagy tapasztalatom nincs ez ügyben, mert császáros voltam, de Judit volt a babámmal, akkor még nem volt gyesen Kép Kép

Sziasztok,
Doren

Kép
Kép
doren
 
 


Zsu, köszi a tippet. Nem wc probléma miatt van nekem az biztos, sem most sem korábban nem kellett "küzdeni"KépKép Azt hiszem, inkább a hirtelen súlynövekedés, erek lazulása stb. ami ezt előidézhette, állítólag sokaknak előjön. Hát mindegy, majd visszamegy szülés után.

Julcsi, Nóri, Zsuzsi és az áprilisban szülők! Azon gondolkodtam, hogy hogyan fogjuk egymás tudomására hozni, hogy "hirtelen" be kellett menni a kórházba? És ott hogy találjuk meg egymást? Van valami ötletetek erre? mobil???

j

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok,

Julcsi,
Köszi az infokat. A felkészítőn én is hallottam ezt a nem ajánljuk a szülésznő választást, de én megkérdeztem a dokimat, és ő végül is javasolta. Azt mondta, hogy azért a 12 órás műszakban annyira nem szoktak elfáradni a szülésznők, és lelki támaszként jó ha az ember tudja, ki lesz ott. Kedden majd megkérdezem tőle hogy ajánl-e valakit. A CTG-s ötlet jónak tűnik, majd kipróbálom, és akkor eldöntöm.
A dokim egyébként dr. Kaszás Tibor, a magánrendelésére járok már régóta, nagyon megbízom benne... bár kicsit konzervatív, meg úgy tűnik a János szülészete is az (ez a helyből gátmetszés nem nagyon nyerte meg a tetszésemetKép)

Fruzsi,
AZt mondták hogy rugalmas rooming-in van, tehát ha akarod, akkor nálad marad a baba végig, ha pihenni akarsz, akkor pedig leadhatod a csecsemősöknek. Azt tanácsolták hogy amikor már van tejed, akkor tartsd magadnál, de az első/második éjszakán, amikor még nincs és amúgy is hulla vagy, jobb ha leadod és kipihened magad.

Judy,
Szerintem a kórházban úgyis megismeri az ember azt a pár kismamit aki épp benn van, meg annyi idő mindig van az indulás előtt hogy egy rövid üzenetet dobj 'indulunk' felkiáltással.

A felkészítőn úgy tűnik hogy rengeteg áprilisban szülő kismama vanKépKépKép Én 15-re vagyok kiírva, de óriásbébi Máté jelenleg a méretei alapján április 6-ot mutat...Úgy vagyok vele hogy inkább jöjjön 1-2 héttel előtte mint akár 1-2 nappal is később....az utolsó hetek a legidegőrlőbbek, nem ?

Doren,
Neked mi a tapasztalatod két évvel ezelőttről a csecsemősökkel ? Én nem sok jót hallottam róluk...segítőkészek valamennyire ??

Kriszta
33+0

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Sziasztok,
Kriszta, kedvesek a csecsemősök, kérdezni kell, maguktól nemigazán mondanak semmit, de ha segítséget kérsz, nagyon kedvesek.

Doren

Kép
Kép
doren
 
 


Kriszta, Doren,

Köszi a rooming-in infókat! Legalább már tudom, hogy készüljek :-)

Fruzsi
fruzsi77
 
 


Sziasztok!

Kriszta71!!!

A neved és fotóid alapján szerintem csoporttársak voltunk! Ugye a Külker Főiskolára jártál 1989-1992 között és a KÁF C csoportba?

Mindkét gyerkőcömet Kaszás doktornál szültem! :-)

Ha adsz e-mail címet, tudunk levelezni!
Az iwiw-en nem vagy rajta?

Szia:

Ildi
ildikó70
 
 


Kriszta, lehet, hogy megismerjük majd egymást, nem tudom, hogy megy ez, de gondolom nem fogjuk az összes szobát végigjárni és babanetes anyukák után kutatni? Vagy igen? Fogalmam sincs hogy megy ez ott bent. Az egy szobában lévőkkel logikusnak tűnik az ismerkedés.

Julcsi, ment mail.

J

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok!

Sajnos pont a baba-mama együttléttel kapcsolatban hallottam tegnap vmit. Az egyik ismerősöm múlt héten szült és sajna nem azt tapasztalta amit mi a felkészítő alapján várunk. Neki ez már a második babája és egyáltalán nem akarta visszaadni éjszakára. De mivel mindenki visszavitte, ezért ő is. Aztán egyik este gondolta, hogy nem viszi vissza, és éjfélkor bementek a szobájába és mondták neki, hogy vissza kell adnia a gyereket. Így a négy napig végig a bent aludt a gyerek az őrzőben. Azonkívül olyan tapasztalata is volt, hogy reggel 8-ig be volt zárva a csecsemő-őrző ajtaja, kopogtak is meg minden, de csak 8-kor kapták meg a babákat.

Hát ezt csak úgy leírtam, mert sajnos szerintem a Judit a felkészítőn azt mondja, amit ő is gondol, hogy úgy van, illetve úgy kéne lennie, de hát nem mindenki olyan mint ő...

Judy,majd Julcsitól elkérem az email címedet,írok, és akkor cserélünk telefonszámot is! Kép

puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok,

Ildi,

De igen, oda jártam KépKép Milyen kicsi a világ KépKép Az email cimem krisztaba@freemail.hu
Mi az az iwiw ???? Te mikor szültél ? Kaszás tarifáiról tudsz mondani nekem ötleteket ?

Nori,
Hűha, ez nem hangzik valami jól.... Nem tudod hogy melyik/milyen szobában volt az ismerősöd ? Ha az egy vagy kétágyasban is ezt csinálják az botrány. Ha a 4 ágyasban, akkor el tudom képzelni hogy nehéz összeegyeztetni, hogy minden maminak jó legyen. Főleg ez a csecsemőosztály zárva tartása 8-ig, erre mindenképpen rákérdezek kedden, ahhoz képest hogy Judit azt mondja hogy már fél hatkor hozzák ki a babákat...

Judy,
Annyira azért nincs sok szobaKép Majd kialakul, de persze lehet mobilszámokat cserélni előtteKép

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Sziasztok!

Én két hete szültem a Jánosban, és látom hogy elég sok kérdésetek van. Nekem friss információim vannak, ha gondoljátok szívesen segítek. :-)
Én két ágyas IKEA szobában voltam. Nekem nagyon tetszett. 4500Ft/éjszaka az ár. Mikor mentem szülni akkor szóltam a szülésznőnek, hogy olyan szobát akarok ahol van saját fürdőszoba. És egyedül ebben a kétágyas IKEA szobában volt 1 üres ágy. Így kerültem ide.
Nekem választott szülésznőm volt. Kb a 28. héten megkérdeztem az orvosomat, hogy kell-e választani szülésznőt, és erre ő azt válaszolta, hogy orvost sem kötelező választani. Szóval mindjárt ajánlott is egyet és nem bántam meg. Éjjel nappal lehetett őt hívni bármilyen kérdéssel. Ctg-re is a szülőszobára jártam. Nem kellett várakozni. És ctg alatt is jól el tudtunk beszélgetni.
Csecsemős nővérekről csak annyit, hogy van ilyen is olyan is. De tényleg kérdezni kell mert maguktól nem mondanak semmit. Első nap jöttek este tízkor és elvitték a babát. Reggel hatkor pedig visszahozták. Akkor egy kis szopi és vissza kellett vinni mert vizit volt. Ilyenkor nem lehet bemenni a babáért mert zavarnánk a doktornénit. Ki van téve egy papír az ajtóra hogy még tart a vizit és ne zavarjanak. Szóval az első napokban bent aludt a kislányom az őrzőben, de szerintem az egész éjszakát végig "ordította" mert reggelre be volt rekedve. Végül a harmadik napon bejött egy nagyon kedves nővérke és vele nagyon jól el lehetett beszélgetni. Õ árulta el hogy nem muszály éjjelre bevinni a babát, csak meg kell beszélni az ügyeletes nővérkével hogy kint marad a baba és egyeztetni kell mikor vigyük be fürdetni és mikor vigyük a vizitre. Így az utolsó éjszakán velem volt a baba éjszaka is. Este 8-kor bevittem fürdetni és reggel mikor kezdődött a vizit akkor beszóltak, hogy toljuk be a babát. 10 perc alatt vissza is került a szobába.
Kisruhát nem kell vinni a babának, viszont pelust, popsitörlőt és popsikrémet igen. Mivel csak akkor pakolják át a babákat, mikor fürdetik. Így az egész napos átpakolás a mi dolgunk volt. Persze kaptunk pár pelust, meg törlőt, kenőcsöt ami a reklám csomagban volt, de ezt a 3. napon kaptuk meg. Úgyhogy arra nem lehet számítani. Tiszta ruhát viszont bármikor lehet kérni a nővérkétől napközben is.
Bocsika hogy ilyen hosszú lettem, de úgy gondoltam ezeket jobb ha tudjátok. Ha bárkinek kérdése lenne csak nyugodtan írjatok. Szívesen válaszolok.
Amonet
amonet
 
 


Amonet: gratulálok a babához! Kép

Nóri, lányok! Ne aggódjatok! Ha nem akarod odaadni a babát éjjelre, akkor nem kell és kész. Senki nem fogja elvinni, ha te határozottan kijelented, hogy márpedig magadnál akarod tartani éjszaka Kép Engem az se érdekelne, ha a négyágyas szobában egyedül én tartanám magamnál. Sajnálom, aki aludni akar, az bukta ezt a projektet Kép (Szerencsére egyágyasban voltam, így senkivel nem kellett vitatkoznom Kép )
Meg kell beszélni a csecsemőssel, hogy mikor van fürdetés, és a reggeli gyerekorvosi vizit, de összesen ennyi a kötöttség.
És a szülésznő választás miatt se aggódjatok. Amit a felkészítőn mondtak, azt nem a levegőbe beszélik Kép Mindegyik kedves, nem kell előre megismerni senkit ahhoz, hogy ott biztos kezekben érezzétek magatokat. Persze aki választani akar, annak is szíve joga, de szerintem is felesleges.

Más: Julcsi: megnéztem a Jánoskh honlapján az alapítványokat, de ott csak a bankszámlaszám van feltüntetve, ezért telefonon megkérdeztem az adószámot. Ha valaki még az 1%-át a János Szülészetének szeretné adni, akkor itt az adószám:
18054530-1-43.

Üdv. M.
mircike
 
 


Sziasztok!

Mircike! Köszi a számot! Egyébként ugye jól vagytok? Üzemel a másik topic?

Nóri, Judy, Zsuzsi! Írtam mailt.

Amonett! Gratulálok a kislányhoz! Kép Mennyivel született? A két ágyas IKEA szoba az hanyas volt és hova esik a folyosón?
Leírod majd azt is, hogy a szülés milyen volt? Mikor indult, mennyi idő alatt lett meg a baba, milyen volt a Sóvágó (jól emlékeszem, ugye)?
Van tejed, hogy telnek a napjaitok?

Puszi mindenkinek!
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok!

Nóri, ez tényleg érdekes, hát majd meglátjuk, én szeretném magamnál tartani, de fogalmam sincs hogy fognak alakulni a dolgok.
Ok, cseréljünk telefonszámot, majd írjál mailt, Julcsinak megvana cím.

Amonet, köszi az infókat, azért ez nem halálos:o A popsikrém közül melyiket ajánlod? Azért ezen én is gondolkoztam már jobb lenne az 1 v. 2 ágyas szoba, talán könnyebb egyeztetni, mint a 4 ágyasbanKépKép Dehát ez is olyan, hogy mi lesz szabad amikor menni kell??

Mindjárt készülök, mert megyek 5-re dokihoz. Listám van kérdésekkelKépKépKépKépKép

judy

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok!
Mindég olvasgatlak benneteket, csak sok a melóm és nem sok időm van írni. Örülök, ha a baba előtt sikerül mindent befejeznem...

Szülésznővel kapcsolatban az én dokim azt mondta, hogy jó ha van választott szülésznő. Rákérdeztem a múlthéten, hogy neki mi a véleménye. Mondott is gyorsan két nevet. Most vagyok a 36. hét végén és kicsit el is vagyok csúszva a választással de holnap azt hiszem választok.
Gondolom a szülésznőnek is kell lóvét adni. Ezzel kapcsolatban ha valakinek van infója azt megköszönném (mennyit illik adni...). Persze privibe.
Köszi!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Amonet, ki volt a választott szülésznőd?
Meg tudnád adni a nevét itt, vagy csak priviben?

KépKép
judy1
 
 


Jucsi: Léna 3650 grammal született. A 12. számú szoba volt a miénk. Jobbra hátul a folyosó végén.
A szülés elég gyors volt. Reggel 5-kor kezdődtek a fájások. De elég rendszertelenek. 10 és 5 percesek felváltva. Kb 7 órakkor hívtam szülésznőt, és megbeszéltük, hogy bent találkozunk a kórházban. Ekkor még apa elvitte nagylányt oviba. Majd elindultunk. Útközben hívtam dokimat (Sóvágót). De ő volt az ügyeletes így bent volt. 8-ra értünk be. Átöltöztem. És elfoglalhattam az ágyamat. Az egyágyasban már volt egy kismama, így az utolsó ágyat kaptam a közösben. Az inkubátor mellettit. Megvizsgáltak, és kiderült, hogy 4 ujjnyira kinyíltam és csak a burok tartja a baba fejét. Doki közben rohangált, mert épp császárhoz készülődött, de átadta másnak mert én nem vártam volna már meg a műtét végét. Ezután burkot repesztettek és kaptam oxytocint, hogy rendszereződjenek a fájások. 9:40-kor megszületett Léna baba. Hasamra tették, majd megfürösztötték és apa kezében pihizett tovább. Engem addig összevartak. Talán ez volt a legkellemetlenebb része az egésznek. Fél 12-kor kerültem be a szobába. Én meg voltam elégedve a dokival és a szülésznővel is. Végig jó hangulatban telt el a szülés. Még poénkodni is volt kedvem két fájás között.

Judi: Popsikrémet én itthonról Gabit vittem, de aztán mikor megkaptuk a csomagot akkor abban volt a sudocrem nevezetű és azt kezdtem el használni. És itthon pedig a doktornéni kiírta receptre a gyógyszertárit. Most azt használjuk. Igazából nekünk egyikkel sem volt gondunk úgyhogy ajánlani nem tudok. Ki kell tapasztalni kinek mi a jobb.
Várom a kérdéseket.

Szuvajdzsity: Szülésznőm annyit mondott, hogy akkor várja el hogy kapjon pénzt, ha miattam kell bejönnie. Ha ott van épp ügyeletben akkor úgyis muszály mással is foglalkoznia és akkor azért nem vár semmit. Árat nem mondott.

A.
amonet
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?