Új privát üzeneted érkezett!

Di-ti! Nem térek magamhoz!!! Kép Remélem, szerdán minden simán fog menni, bár az előzmények után vannak kétségeim... Ne hagyd magad!! Nagyon - nagyon szorítunk!!!

Kelimoni! Hát ne haragudj, nem tudsz tésztát gyúrni??? Ez annnnyyyyira felháborító!! Kép Kép Jól értem, hogy együtt is laktok? Szörnyű lehet! Én mondtam a férjemnek, hogy ha egyszer valamiért össze kellene költöznöm az anyjával, akkor előtte szépen elválunk és akkor marad néhány jó emlékem is az addigi életünkből. Kép Remélem, soha nem kerül rá sor!!

Gabszi! Köszi az anyósűző sugarakat, hatott, ma még nem telefonált!! Kép Te is fogyózol? Minek? Egyébként én is próbálkoztam a 90 napossal, de egy idő után (sajnos mindig túl hamar) abbahagytam. Pedig valami nagyon kellene, megfogadtam, hogy nyárra "visszacsinálom" a lombikok előtti állapotot és az -24 kg... Kép Ja, és erre a nyárra gondoltam.. Kép

Anna! Maradj! Rengeteg kérdésünk lesz, mesélj el mindent magadról!!

Süni! Szuper vagy, rendelésre írod a verseket?? Kép
Milyen türelmes vagy??!! Én mikor még csak 6 hónap telt el nem úgy éltem meg, hogy már 6 hónap eltelt.. Zavaros lettem Kép, de biztos érted.

Tölti! 6x olvastam el és nem értem.. Nem Nikinek lesz a szülinapja? Hát én is boldog szülinapot kívánok, de világosíts fel kérlek!!

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok!
Új vagyok itt, mi is babára várunk,és most találtam meg ezt a helyet.Olvasgatlak benneteket,meg ha lesz kérdésem,írok is.Most nagyon szorongós időszakban vagyok,érdekel,hogy ti hogyan éltétek meg ezt a várakozást.Titkos öf-re jelentkeztünk és nem vettünk eddig még semmit,de nem tudom jól tettük -e,vagy érdemesebb akkorra halasztani,amikor már itt a gólya.
Mindenkienk szép napot!

Kép
csöpke

Pirinyócska!
Szivesen, bármikorKép

Annamama!
Tényleg maradj! Te vagy a "másik oldal", szükségünk van rád!!!Kép

Hildus!
Gyógyuljatok meg minél hamarabb!!! Puszi
Kép

Kép
rayo

Szia Csöppke!
Üdvözlünk szeretettel!
Mi is titkos örökbefogadásra várunk, immáron másfél éve, a várakozás valóban nehéz. Néha már én is alig bírom, de itt segítenek a lányok és jóeső érzéssel tölt el, ha mások boldog babáit nézegethetem! Így utólag belegondolva már nem a titkos örökbefogadást választanám, de mivel már ilyen régóta várunk és eléggé a sor elején vagyunk (mint ezt korábban itt a többieknek ecseteltem)az első babánknál tuti marad a titkos!
Ha gondolod kérdezz bármit, mindannyian szívesen válaszolunk!
Szerintem nagyon jó dolog ez a fórum, sokat segít a tapasztalatcsere és így könnyebben telik a várakozás, hogy nap mint nap megoszthatjuk a nyűgeinket másokkal!
Kép
pirinyocska

Sziasztok!

Hú már megint milyen sokat írtatok.

Hildus
Gyógyuljatok meg minél előbb. Várunk!!!

Annamama
Jó, hogy jöttél. Maradj és mesélj. Reméljük egy nap a mi csemetéink is ilyen szeretettel fognak rólunk nyilatkozni.Kép

Csöpke
Üdv közöttünk.
Mikortól van alkalmasságitok. Ha szabad kérdezni miért csak titkos öf? Mekkora gyerkőcre vártok, fiúcska vagy kislány lesz?

Marci-anyu
Én és a türelem, hihihiKép Csak arról van szó, hogy van egy-két nap amikor jobban viselem (ezt is akkor írtam) a várakozást- hegyre föl, aztán a völgy aljába le. És ez így megy, gondolom ismerős. Föl, le, föl, le.......
Kép

Gabszi
Fogyókúra?
Minden reggel elhatározom: "Ma kezdem a 90 napost" Még kis táblázatot is nyomtattam magamnak, hogy megdícsérhessem magam a nap végén. Amint beérek az óviba kész, vége a fogyókúrának. Olyan finomakat főznek és én úgy szeretek jókat enni.Kép

Rumfo
Jó volt téged olvasni. Írj még ha van kedved.

Moncsi
Jó, hogy te is jöttél.
Mesélj mióta vártok a Gólyahírnél? Két éve ?

Vicki
Köszi kérdésed. Kultúráltan beszélünk egymással. Szigórúan óvis dolgokról. Pénteken amikor Robi jött értem az óviba nem volt hajlandó neki visszaköszönni. Ez is az ő bizonyítványát mutatja. Most legalább már nem vagyunk olyan feszültek egymás mellett.

Szuperboszi
Köszi a képeket. Olyan szépek a gyerkőcök.

AMNERIS
MIÉRT CSAK OLVASOL? ÚGY HIÁNYZOL!!!!
Kép

AKI RÉG JÁRT ERRE ÉS MOST CSAK OLVAS MINKET!!!
MI ÚJSÁG VELETEK???? GYERTEK MESÉLJETEK!!!!
EGYÜTT KÖNNYEBB!!!!

Süni
süni_renóca

Sziasztok!

Üdvözlet az újaknak!

Remélem, nem sértődtök meg rám, ha picit bírálom a TEGYESZ tanfolyamát. Bár nem vettem soha ilyenen részt, mindig meglepődök, hogy aki náluk végzi a felkészítést, a titkos örökbefogadás mellett dönt. Holott a TEGYESZ tisztában van azzal, hogy náluk szinte lehetetlen csecsemő korú babát örökbe adni. Ugyanis 4 hós kor alatt nem is kerülnek be a rendszerükbe. Ezt az ügyintéző mondta, akinél a kérelmünket beadtuk.

Ezzel szemben az alapítványok által szervezett tanfolyamon egyenlő mértékben mutatják be a nyilt és a titkos örökbefogadás előnyeit és hátrányait.

A saját véleményem kérés nélkülKép
Sokkal szerencsésebb, ha a szülők tisztában vannak azzal, hogy honnan is származik a gyermek. A kérdések időszakában mindenképpen.

Néhány napja kaptuk a levelet a TEGYESZ-től, hogy 3845-ek vagyunk az országos listán. Felhívtam őket és rákérdeztem, hogy a mi feltételeinkkel ( roma baba, egy éves korig, neme mindegy) mennyi lehet a várakozási idő. A válasz: 5 év. ( A kezdetekkor még 2-3 év volt)Ekkor elmondtam, hogy mindössze 4 hónap várakozás után ( a kérelem beadásától számítva) a Gólyahír Egyesület segítségével örökbefogadtunk egy babát.

Az ügyintéző levegőt sem kapott. Azt mondta, egyszerűen nem tudja elképzelni, hogy csinálják. Kép

NEm tudom, nektek milyen volt a tapasztalatotok, de nekem az ügyintézés során nem tudtak konkrét választ adni arra, hogyan választanak szülőt a gyermeknek. Annyi infóm van, hogy összeül egy team és döntenek. Azt viszont nem tudták megmondani, hogy hasonló feltételeket állító, hasonló ideje várakozók közül ki élvez előnyt.

Számomra örök homály maradt a dolog. Ott és akkor azt éreztem, soha nem lesz gyermekem, ha rajtuk múlik.

Remélem, senki sem bántódott meg, csak kicsit reálisabb a kép, amikor azt mondják, a 200-dik vagy és kb 2 év. És tudjuk, hogy megy a sor. Emellett az örökbefogadással is foglalkozó egyesületek, alapítványok maximálisan vigyáznak arra, hogy ne legyen probléma, melynek legyegyszerűbb megoldása a távolság.

Mégegyszer elnézést kérek mindenkitől, tiszetletben tartom persze azoknak a döntését, akik titkos örökbefogadásra várnak, csak nem érzem, hogy megfelelően vannak tájékoztatva. Mondom ezt úgy, hogy szociális szférában dolgoztam és van/volt némi hátszelem.

De cáfoljatok meg, öröm lenne számomra, ha hallhatnám, hogy nem jól gondolom a dolgot.Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Vicki: Nem tudjuk még, hogy hová költöznénk, az biztos, hogy új építésú lakást/házat szeretnénk.Majosházán és Szigethalmon néztünk könnyűszerkezetes házakat,(www.virakolor.radiolan.hu , ha valakit érdekelKép ) amik elérhető árúak és van hozzá egy kis udvar, pici kert, sőőőőőt olyan közel van a Duna, hogy a férjem minden szabadidejében horgászhatnaKép

Simineni: Anyós nálam nem olyan tragédia, azt hiszem, mindent meg lehet szokni. Kezdetben kimondtam amit gondolok, de láttam, hogy a férjemnek fáj a dolog, mert a naaaaaagy mackó nagggggyon anyás. Kép De ezt saját magamról is elmondhatomKépHa beteg vagyok, még mindig azt szoktam mondani, hogy "anyukámat akaroooom"!Kép

Marcianyu: remélem, már sokkal jobban vagy! Kép Nem lakunk anyósommal, 5 perc távolság van köztünkKép 2 hétig laktunk együtt, aztán elmentünk albérletbe, de ez már régen volt.Kép

Gabszi: Természetesen tudom, hogy Te sem szállnál szembe azzal, akin a boldogságod jelentős része múlik. Nálunk is volt egy pici affér, de Gabika ott és azonnal hívta a Megyei Gyámhivatal vezetőjét infóért és attól kezdve minden ment, mint a karikacsapás. Kép

Sünike: Van még olyan kreatív oldalad amit nem ismerünk? Bagyon ügyike vagy. Légy nagyon büszke magadraKép

Túlestünk az oltáson. Gergő folyamatosan mosolygott, egy hangja sem volt. Mi már az újfajta oltóanyagot kapjuk, így nincs nyügi, nincs láz, nincs semmi probléma. Gergő egész nap jókedvű volt, most pedig alszikKép Készülni mindig nekem kell, mert csak szúrás a szúrás és úgy sajnálom, amikor a kicsi dagika combjába beleszúrják a tűtKép

Tanácsot is kérek fiús anyukák.Kép A doktornő azt mondta, 3 hós kortól minden fürdés után fel kell húzni Gergő fütyijén a bőrt, amennyire lehet és egy éves korára teljesen oké lesz. Vigyázva megpróbáltam este, de íróra izgultam, nehogy kárt tegyek benne. Az én ismereteim szerint 2 éves korig nem kell erőltetni, csak ha gyulladt és fájdalmas.

Rayo: Amikor Gergő papírjait intéztük, kaptam Nikinozsótól egy füzetecskét, ami az altatásról, alvásról szól. Próbáltam magam az ott leírtakhoz tartani és sikerrel jártam. Az esti program fél 6-kor kezdődik, 20 perc, fél óra babamasszázs. Aztáén fürdés, öltözés kb fél óra, így fél 7- Ekkor jön a tápi, közben beszélgetünk, szeretgetjük egymást. Böfi után Gergő megy a kiságyba. Pár hete körberakom könyvvel, azt nézegeti , beszélget velük és önállóan elalszik.
Nagyon ritka, ha állni kell mellette. Akkor is csak simagatom a fejecskéjét, a hátát, kicsit megpaskolom a fenekét és megnyugszik.

Nagyon ügyes a kislányod, ha ilyen gyorsan megértette, anya mit szeretne tőle.Kép

Gergő alvás előtt olvasKép

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Mi is ma voltunk szurin, Bálint a 15 hónapos oltását kapta meg. 10,83 kiló a súlya és képzeljétek, egyáltalán nem sírt a szurinál!!! Úgy meglepődtünk és iszonyúan büszkék voltunk rá Kép A vállába kapta és egy nyekkenés sem volt, csak az zavarta, hogy le lett fogva Kép Szuri után már ment játszani, olyan édes volt! Vivinek elmeséltük, egész délután mindenkinek ezt mesélte, büszke volt ő is az öccsére Kép
Ja, és azt mondta a védőnéni, hogy le kell szoktatni Bálintot az éjszakai evésről... Hááát, már próbáltuk KépKépKép

Ggabszi: Még a "nemszeretem" óvónénivel kapcsolatban akartam kérdezni, hogy sokat van Balázsékkal? A másik óvónénivel jól kijön a fiacskád?
A farsang mikor is lesz? Azt hittem, hogy a Tini Ninja Teknőcök már feledésbe merültek Kép Fényképet én is kérek szépen majd!!! Drukkolok nagyon, hogy addig teljesen elmúljon a náthája!

Vicki: Pizza receptet küldöm priviben, jó? Egyébként a Stahl Judit féle változatot készítem, ez vált be leginkább, nagyon-nagyon finom és elronthatatlan.

Rayo: Nekünk mindkét gyerekünk a kezdetektől magától alszik el a kiságyban (ez nálunk is tudatos döntés volt, valamint az, hogy én fizikailag képtelen vagyok hurcolászni őket). Viszont Vivien úgy kb. 2 éves korában hozzászokott ahhoz, hogy ott kell ülni mellette az ágyán, amíg el nem alszik és fogni kell a kezét. Bálint még nem tart itt, de könnyen lehet, hogy majd ő is felvesz valami új szokást. Nagyon örülök, hogy első próbálkozásotokra sikerült Reginek magától elaludnia!!!
A két tipp, főleg a második nagyon tetszik, amit Di_tinek írtál! Kép

Kelimoni: Akkor ma sorstársak voltunk Kép Hogy viseltétek az oltást???
Gratula Gergőnek a hangos nevetésért! Milyen szépen és gyorsan fejlődik a Kismanód!
A csillogós rózsa nagyon tetszett Viviennek. Nézte-nézte, majd ezt mondta: "Anya, ez gyönyörű! Nem csúnya, gyönyörű!" Kép

Töltike, Pirinyocska: Boldog születésnapot Nektek!

Di_ti: Engem is nagyon lesújtott a hétfői hír Kép Na de fel a fejjel, legyünk otpimisták, holnap már itt a szerda!! A drukk tripla adagban megy felétek! Kép Máté jól van, hazaadható, igaz?

Pirinyocska: Persze, a táblázatba jöhetnek TEGYESZ-esek is Kép Az alábbi adatokat küldd el nekem légy szíves a kildi1@enternet.hu címre:

Becenév
Név
Születési idő
1. alkalmassági határozat dátuma
1. gyermek neve
Születési ideje
Családba kerülésének időpontja
Honnan fogadtuk örökbe?
2. alkalmassági határozat dátuma
2. gyermek neve
Születési ideje
Honnan fogadtuk örökbe?
3. alkalmassági határozat dátuma
3. gyermek neve
Születési ideje
Honnan fogadtuk örökbe?
4. alkalmassági határozat dátuma
4. gyermek neve
Születési ideje
Honnan fogadtuk örökbe?
Lakhely
E-mail cím
Másik e-mail cím
Honlap cím
MSN
Megjegyzés
Fénykép (max. hármat lehet küldeni)

Boszi: Nagyon jók a képek, olyan helyesek és csinosak a gyerekeid! ÖRülök, hogy jól éreztétek magatokat az esküvőn! A menyasszony testvérének pedig gratulálok - jól időzített Kép

Kizsó: Nekem is kéne fogyózni... Már az is sokat segít, ha nem vacsizok, tehát ebéd után már semmi másnap reggelig. 1 hét alatt 3 kilót fogytam így, aztán csak elkezdtem újra vacsorázni Kép Nekem 10 kilótól kéne megszabadulnom.
Kingus tanulja a hercegnős versikét? (Nagyon édes, Süni!!!)

Móncsi3, Csöpke: Üdv közöttünk!

Mera: Hát akkor rajta, ne öregedj meg! KépKépKép

Simineni: Milyen mesét mond Szandi? Drukkolok neki! Ez lesz az első mesemondó versenye?

Hildus: Jaj, de szomorú hírekkel jössz mostanság Kép Neked gyors lábadozást kívánok, Hannának pedig gyógyulást, jobbulást!!! Szegény kicsi Tündérke Kép Megy a gyógypuszi!!!

Rumfo: Jó volt olvasni a soraidat!!! Aranyos az a két kérdés-felelet!

Annamama: Nagyon örülök, hogy írtál! Én is kérlek, hogy maradj és írj magadról, az életedről!
ildi_ko

Kelimoni:
szereintem ez megyénként változik. Nálunk (GY-M-S)max. másfél-2 év várakozási időt mondtak, és másfél éve, amikor jelentkeztünk, a 29-ek voltunk, most 3-ak vagyunk. Mi is pici babára várunk (4 hónapos korig). 2 közeli ismerősöm van, akik ugyanitt egy év alatt kaptak babát. Ennek ellenére most már szerintem is jobb a nyílt öf. lásd korábbi hozzászólásaimban... De mi többek között nagyon sok rosszat hallottunk náluk az alapítványokról, amiről már tudjuk, hogy nem igaz!
Süni: mikor ezt megláttam, kapcsiból te jutottál eszembe, remélem, tetszikKép
pirinyocska

Hahó!

Fél éve jelentkeztünk,pici babát szeretnénk,és mindegy,hogy fiú-lány.
Nekünk nem mondtak semmit,hogy kb. mennyi idő,de ha mondhatok ilyet,úgy gondolom,hogy elég rugalmasan kezelik a sorrendet.(hogy mi alapján élvez előnyt egy-egy házaspár,azt nem tudom)
Már a tanfolyamon érezhető volt,hogy ki az aki jobb "kondíciókkal" indul.
Megmondom őszintén, tartottunk kicsit a nyílt öf-tól,leginkább attól,hogy az adataink nyilvánosak,és ezért választottuk a titkost.Most már én is elgondolkodnék rajta,de egyébként azt olvastam,hogy a Gólyahírnél is nagyon sokat kell várni.
Köszönöm a kedves sorokat,jólesik,hogy van kivel beszélgetni ezekről a dolgokról.És jó olvasni benneteket!!!

Kép
csöpke

Sziasztok

Kelimoni
Van igazság abban amit mondasz, de szerintem ez megyénként vátozik. Székesfehérvári tanfolyamról nem sok jót hallottunk itt a lányoktól, de nekünk a pest megyei jó volt.

Tudna valaki segíteni abban, hogy ki a községi jegyző felettese. Múlt február óta nem történt semmi (tudjátok szomszéd 13 kutya ügyileg). Megint itt az olvadás, a bűz nő, az egész utcát telehordják a kocsikerék segítségével kutyagumival. Szóval nemcsak Pesten vannak kutyagumi problémák. Valószínű, hogy mi is költözünk majd ha nem változik a helyzet. Nagyon sajnálnánk itthagyni ezt a házat, de nem vagyunk hajlandóak rettegni a saját udvarunkban, főleg kisgyerek(ek)kel. A hivatal pedig nem tesz semmit. Az örökbefogadást mindenképp itt várjuk meg, mert már előtte nem szeretnék munkahelyet váltani.
Kelimoni
Ti maradnátok Pesten? Mi Gödön és Dunakeszin gondolkodunk esetleg Vác, de még az is lehet, hogy a Duna túloldalán kötünk ki.
Bevallom én tudok tésztát gyúrniKép, anyósom tanított. Tőle tanultam főzni is.

SüniKép
süni_renóca

Sziasztok Lányok! Szia Sünikém! Kép

Nincs ám különleges oka, hogy inkább csak olvasgatlak benneteket mostanában! Nem történik velem túl sok izgalmas dolog...
De nagyon jó olvasni benneteket!! Kép Közben úgy illannak a várakozás hónapjai, hogy öröm nézni!

Hisz már mindjárt március van! Kép Utána pedig egyetlen hónap, és ránkköszönt az első szülinapunk!
Úgy bizony! ÁPRILISBAN EGY ÉVES A TOPIC! Kép

Szerintem az első szülinap jó alkalom lehetne a topicosok első "hivatalos" találkozójára! Nem gondoljátok?

Kép

Szép estét mindenkinek! Pusza!

Amneris

KépKép
amneris

Pirinyocska
Köszönöm, nagyon aranyosKépel is mentettem.
Kép

Kelimoni
Közben választ is kaptam egy kérdésemreKép (merre költöznétek?).

Gergőnek és Bálintnak a mai nap két hősének nagy-nagy gratula!
Kép

Di-ti
Holnap nagyon szorítunk Nektek!

Süni
süni_renóca

Sziasztok
Olvasgatom a beszélgetéseteket és tanácsot kérnék tőletek. Nyilt örökbefogadás keretében decemberben (karácsony előtt) megégettük magunkat, mert az "ANYA" visszalépett miután megetett minket. Naivak voltunk. Most is kínálkozik egy lehetőség (áprilisban fog születni a baba és egyenlőre örökbe szeretnék adni, 18 éves a leendő anyuka, most érettségizne)A TEGYESZ-nél sorba állunk lassan két éve és nem történik semmi. Időnként telefonálok és elmondják hányadikak vagyunk a sorban. Decemberben 12-ikek voltunk. A decemberi sikertelenség intézésében maximálisan segítettek. Jó értelemben. Mit gondoltok megér egy próbát vagy várjak a soromra?

Kép
madri

Ez szuper, Sünikém! Kép

Véletlenül pont egyszerre írtunk az előbb! Ez nekem mindíg olyan izgalmas: jó messze egymástól mindketten ültünk a monitorok előtt és ugyan avval foglalatoskodtunk... Kép

Sajnálom ezt a szomszéd-dolgot! Megkeseríti az ember életét, az biztos!
Küldök Neked jókedvcsinálós képet:

Kép

Ha végül költözésre kerülne a sor, szerintem költözzetek ide a közelünkbe, és akkor majd jól befogunk a saját óvónéniknek! (A szemközti ház nálunk ugyanis épp egy óvoda... Kép)

KépKép
amneris

Jó estét mindenkinek!

Külön üdvözlöm a velem együtt "szenvedőket" a fogyi témában. Kép Én is a 90 naposat kezdtem el, egyenlőre nagy lendülettel! Nekem minimum 15 kg-tól kéne megszabadulnom.De már 10 kg-val is elégedett lennék (egy ideig). Kép

Kingus megint nem jár oviba, a szokásos köhögés miatt. Vége lehetne már ennek a télnek. Kép
Csütörtökön azért megy a farsangra! Már olvasgattam neki a verset, és délután már próbálta mondani velem! Kép Majd készítek én is fényképet! Kép
Én meg bevállaltam, hogy sütök nekik fánkot. Remélem most is sikerülni fog, és nem bőgök le! Kép

Na megyek, mert mintha a torkom fájna. Megyek egy negróért!

Jó éjt!

kizsó

AmnerisKépKép

Jó, hogy írtál. Sajnos Ti nagyon messze laktok a leendő nagyszülőktől. Kb. 20km-es körzetben szeretnénk maradniKép, nagyon jó nagyi és nagypapi lesznekKép

ÁPRILIS REMEK!!!!
Sajnos múltkor senki nem reagáltKép Még mindig áll a meghívásKép
Bár lehet, hogy a hátsó kert a belvíz miatt még használhatatlan lesz, de az első udvar is igazán nagy. Sok jó ember pedig, tudjátok. A Nyugatitól 40 perc vonattal a vasútállomásról pedig Robi a sofőrKép
???? De ha inkább nyáron jönnétek, akkor is szívesen látunk Titeket.
Kép
Kép

Jó éjt!
Süni
süni_renóca

Lányok!

Öröm olvasni, hogy van TEGYESZ-nél pozitív példa. Úgy néz ki, csak nekünk vannak rossz tapasztalataink.Kép

Ildikó: Gratulálok a kis hősnek, nagyon ügyes kisfiad van, hisz ő már valamelyest látja, mi fog történni.Kép

Madri: Bár nem tudom, hogy hol álltok sorba, de a Gólyahír biztosan tud neked nagyon használható tanácsot adniKép30/ 251-71-20 Kép

Diti: holnapra sok szerencsét és türelmet, aztán meg óriási esti boldogságot!Kép

Találtam néhány megvalósítható jelmez ötletet, persze némileg leegyszerűsítveKép

http://www.babyruha.hu/global/tcsop.php?TLINK=33

Na, mostmár eltünök, mert túltengek rendesen. De úgy szeretek itt lenni.KépKép

KépKép
KépKép
kelimoni

Nagggyon gyönyörü a Süni-rezidencia!! Innen elköltözni... Kép

Nem is értem, mért nem reagáltam már a múltkori meghívás nyomán!? Buta vagyok! Pedig itthon már téma volt, hogy Árpit is viszem, jó?
Szóval ránk biztosan számítsatok a topictalin, Sünikém! Kép

Mivel április 24 egy hétföi nap (ez a topicszülinap dátuma), így szerintem az utána való hétvégét kéne inkább kiválasztani.
Pl. április 29 - szombat - Süniéknél?

Mit szóltok, Lányok? Kép

Pusza! - Amneris -

KépKép
amneris

De jó, hogy még benéztem utoljára! Kép Csak úgy pereg a topik!
Én nagyon szeretnék ott lenni a talin, de akkor nagyon jól kell szerveznem, ugyanis másnap lenne a szülinapom, és hát arra is kéne készülnöm! Ez most ráadásul kerek lesz! Kép Kép
De ez csak rajtam múlik! Úgyhogy remélem mi is megyünk! Kép
Na most már tényleg megyek aludni! Kép
Jó éjt!

kizsó

Di_ti!
Szomoróan olvastam, hogy hétfőn nem jártatok sikerrel. De nagyon szurkolok, hogy holnap minden rendben legyen és az ügyintéző is sokkal megértőbb, barátságosabb legyen.

Ildikó!
Bálint egy kis hős volt az altásnálKép Remélem jól sikerült a miskolci programotok. Mi is pihentünk egy kicsit, szép idő volt, így tudtunk egy nagyot sétálni is. Igazából ez a hétvége a szüleimről szólt, nekik akartunk egy kis kikapcsolódást szervezni, igyekeztünk olyan programokat szervezni, amiket ők is élveznek. Anyukám szív és egyéb betegségei miatt nem igazán szoktak itthonról kimozdulni, ezért már nagyon kellett nekik ez a kikapcsolódás.

Kizsó!
Csatlakoznék a fogyókúrás klubhozKép. Nekem is kellene kb. 10 kg-ot, de nagyon szeretem a hasamat, tornázni pedig lusta vagyok, így mindig marad a "majd holnaptól" programKép.
Kingusnak gyógyulást kívánok, ez a fránya köhögés..Kép

Süni!
A meghívást mi is szívesen elfogadjuk, április vége felé pedig reméljük már jó idő lesz.

Kelimoni!
Nagyon ügyes a kis Gergő. Én félek egy kicsit az oltásoktól, hogyan fogom lelkileg bírni. Egyszer -még a gimi elején - amikor várakoztam a gyerekorvosnál engem hívott be a doktornő, hogy segítsek egy kislányt lefogni, hogy be tudja adni az injekciót, mert az édesanya egyedül nem bírta. Hát elég mély nyomot hagyott bennem ez az esemény, még ma is látom magam előtt a kislány kisírt szemeit. Remélem mi is ilyen ügyesek leszünk, mint ti, és nem lesz ennyire megrázó esemény majd.

Cirbi!
Remélem hamarosan tudsz írni, addig is sokat gondolunk rátok!

Hildus! Remélem a te varrataiddal minden rendben! Szomorúan olvasom, hogy Hanna milyen beteg, mielőbbi gyógyulást kívánunk neki, remélem nem kell bemenni a kórházba.

Rumfo!
Köszi szépen a jó tippeket!

Marci anyuKép
Remélem jobban vagy!

Üdv az újaknak!

Rvan

Kép
rvan

Sziasztok

Hildus, jobbulást a kicsi lánynak. Remélem nem kerül kórházba. Neked is gyors gyógyulást kívánok.Kép

Rumfo, nekem nagyon tetszik amit leírtál, jegyzeteltem is.Kép Mi még előtte állunk, nekünk is meg van a könyvecske, de még nem érdeklődik.

Kelimoni, nekünk nem volt semmi gondunk a TEGYESZ-el, de lehet, hogy azért mert nagyobbat is elfogadtunk.
Mint fiús anyuka, elmesélem nálunk hogy zajlott a dolog. Másfél évesen hoztuk haza, és nem mondtak ezzel kapcsolatban semmit.Egy idő után észrevettem, hogy van valami "túró" szerű lerakódás a bőr alatt. Megpróbáltam óvatosan visszahúzni, egy picit sikerült is. Aztán tapasztalatlanságom révén, inkább elmentem vele a körzeti dokihoz, és ő felhúzta teljesen a bőrt, mert látta a lerakódást. Adott kenőcsöt amivel kenegetni kellett. Hát nem volt egyszerű, mert minden pisilésnél, sírva ugrott a nyakamba, hogy fáj. Nehezen viseltem én is a kb. egy hetet.
Még nagyon időben vagytok, de azért próbálkozhatsz, én is úgy hallottam, hogy két éves koráig ráér.
Mi az hogy túltengsz? Kép Te szeretsz itt lenni, mi pedig szeretünk olvasni.Kép

Gergőnek, Bálintnak gratula amiért ilyen ügyesek voltak.Kép

Üdv az újaknak.Kép

Anna, én is nagyon örülnék, ha mesélnél nekünk az érzéseidről.Kép

Madri, én ugyan titkosan fogadtam örökbe, de szerintem próbáld meg, nem valószínű, hogy kétszer egymás után ilyen történik veletek, bár erre nincs garancia. Ez csak egy vélemény.

Cirbi, izgatottan várjuk a híreket.Kép

Di_ti, nagyon szorítunk nektek.Kép

Amneris, szerintem nagyon jó ötlet. Mi is szívesen elmennénk.Kép

Süni, az az igazság, hogy én már az első meghívásodnál örültem az ötletnek. Aztán láttam, hogy senki nem reagál, és elbizonytalanodtam. Nem akartam pofátlannak tűnni.Kép
Nagyon szép a kertetek. Köszönjük a meghívást. Remélem összejön a tali, és sokan leszünk.Kép
KépKép

Kép
Kép
atan

De jó, Kizsó! Kép

Akkor aznap majd "előünnepelhetjük" a szülinapodat is - a kis kereket... Kép

Most megyek aludni! Jó éjt!

Amneris

KépKép
amneris

Sziasztok!!!

Marci_anyu! A Nikike és az én szülinapom között 4 nap van, csak persze az év más:-) Mindketten halacskák vagyunk horoszkópilag:-)

Lányok!! A fogyókúra.. Hmm. ÉN is csináltam a fogyit a 90 naposat...Elég hamar feladtam. Két hét alatt olyan 6 kg körül ment le.. DE a végére elég feszült és ideges voltam..
Most ráálltam,hogy nem vacsizom. 2 de ha nagyon nem bírom 4 utám semmit nem eszem.. Igy tartom a súlyom ugy ahogy..A hormonok nekem is betettek.. bár most sincsennek rendben a dolgaim csak nem megyek vissza az orvoshoz.. elegem van a hormonokból..JÓ politika a struccc politika ugy érzem..

Di_Ti nagyon szorítok!!

Süni: huh mekkora kertetek van! Nagyon örülnék ha összejönne a tali. Köszönjük a meghívást..

Tegnap utaztam be először Apához Pestre HÉv-el. NIkike első ilyen jellegű élménye volt a kocsi után. Látnotok kellett volna,hogy meg volt lepődve azután nem győzött nézelődni az ablakon.. Mutogatva az autókra...Mostanában mindenre mutogat..

Kelimoni: Mi Szigethalmon élünk.. Nagyon szeretünk itt lakni. Igaz a házak melyekről írsz tőlünk messzebb vannak de szerintem jó környék..
Örülök,hogy nem volt sírás az oltáskor:-)

Ildiko: Egy kis hős a kisfiad:-))

Pusz Tölti

Kép

Kép
töltike

Hú, alig jutottam a végére. Szép termésKép
Hildus, Hannának jobbulást, én is remélem, hogy nem kerültök kórházba.

Kelimoni, Tegyesz nálunk sem volt OK. És bár nem ott voltunk tanfolyamon, azért az elhangzott, hogy nyíltnál az egész pereputty a ház előtt vár a vagyonunkra, és a szemét alapítványok elhappolják előle a babát és mindenki csak pénzt akar. (Gondolom Pirinyócska a nőt nem kell bemutatniKép
Nálunk viszont a gyámhivatal volt igen rendes, gyorsan és gördülékenyen ment minden, mint ahogy a csecsemőotthonban is.

Kuki: Bobi most már 17 hónapos, és még nem igazán foglalkoztunk a témával. Dokinéni 1 hónapja megpróbálta visszahúzni egy picit, elég jól ment, aztán nem mondott igazán semmit. A 2 éves kort én is hallottam. A te Gergőd szerintem még pici ehhezKép És "aranyosan" olvas.

Süni! Köszönjük a meghívást, szép a kertetek nagyon.

Oltásos csöppkéknek gratula, hog ilyen jól bírtákKép

Ildikó! Az avent varázsitató nekünk is szokott néha folyni minden ok nélkülKép Most kulacsot vettem neki aventest, még magára önt többet mint magába, de már alakul. Mostanában hozza a műanyag poharat, és abba kér vizet. Na annak nagy kortyok és köhögés a vége, de szorgalmasan gyakorolunk.

Fogyókúrázoknak hajrá!

Puszi mindenkinek!
Boszi
szuperboszi

Sziasztok!

Boszi: totál egy véleményen vagyunk, katasztrófa volt a tanfolyan, a jogi dolgokat jóformán a férjem mondta el a hölgy helyett, mert nem igazán ment neki és még sorolhtanám.

Di-ti: ma nagyon-nagyon szorítok!

Süni: nem mondom, szépe nagy kert, itt aztán lehet lavírozni a fűnyíróval Kép
pirinyocska

Nem baj Pirinyócska, most már a vége felé jártokKépKépKép
Aztán csók a hölgynek, és soha többé nem kell látnotok. Addig meg már fél lábon is kibírjátok, igaz?

Kelimoni, az a háromezer x százas országos listabeli hely csak azért röhej, mert mellette minden cikkben azt nyilatkozzák, hogy roma baba nem kell senkinek, pedig mi is vállaltunk volna 3 éves korig.

DI-TI MI IS NAGYON SZORÍTUNK!!!!
(Azt hiszem ma 2 percenként idenézek.)
szuperboszi

Köszi Boszi a bíztatást, én is hasonlóan gondolom! Alig várom, hogy kitörölhessem a telefonszámát! Kép
pirinyocska

Süni és Amneris, a topictali szerintem nagyon jó ötlet! Én nagyon szívesen találkoznék veletek topictársak! Kép Tavasztól minden hétvégét a Dunakanyarban töltünk, ott van egy kis nyaralónk, jó nagy kerttel, a gyerekeknek famászókával, hintával, homokozóval. (Jobb, mint a kutyagumis park!)Az unokatesók is általában ott vannak, így mindig pezseg az élet! Alig várom már, az idő is jobban megy így!
Útba esik a lakhelyetek, ugye Süni?
Gyerekes bulira gondoltatok, vagy nőcisre? Ki mit vinne? (Kilátásban egy jó kis szervező munka!! Kép)

Süni, honnan vannak a gyönyörű verseid? ... és hol a mai?? KépKépKép

Hildus, a te műtéteddel mi újság? Remélem,minden rendben volt? Az antibiotikum amit kaptatok nem erős, ne izgulj!Szerintem antibiotikum után, ha elkezditek már utána sokkal rohamosabb a gyógyulás. Szerintem nem lesz baj!! Mostmár jöhetnének izgalommentesebb napok is! Kép

Kelimoni, a TEGYESZ tanfolyama szerintem is jó volt. Az a helyzet, hogy kifejezetten elriasztó volt számomra a titikos öf. vonzatában, és megerősített a nyílt mellett. Mivel nálunk dr.M.M. is tartott 2 napot, akit nagyon tisztelek, az Õ csecsemőotthonos tapasztalatai elég elriasztóak voltak, a csecsemőotthonba kerülő babák állapotának tekintetében.Elképesztő dolgokat mesélt.... A végén már kértem, hogy addig nem szeretnék hazamenni, amíg valami jót nem mond, mert így este otthon biztosan a kardomba dőlök.
A budapesti TEGYESZnél a 2003. nyarán jelentkezettek kapnak mostanság babát, ez egy éves korig igaz. Felhívtam a családgondozónkat (aki feltehetőleg ugyanaz, mint nektek), Õ mondta.
Én nem szeretnék titkosan babát,az okok pedig pont a tf.-en hangzottak el, miért nem, de ha elkap a babavárási hév, elveimet feledve érdeklődni kezdek! ):
A TEGYESZnél a szülőválogatásról a családineten írtam egy hosszabb hsz.-t, mert akkor még ott is topicoltam (és a régi "lakásom" azóta is ott van), de ide is leirom, nekünk mit mondtak.
Szóval, ha van egy baba, egy év alatti, akkor először első körben a soron következő 5 jelentkező közül keresnek szülőt neki. Mivel ismerik a gyerek habitusát, így egy izgága gyereknek inkább kertes házat... stb. Mindig a gyermeknek keresnek szülőt és nem fordítva! Így M.M. megmondta, hogy például a fiatalabb szülők előnyben vannak ( a tf.-n mi a fiatalok közé számítottunk-bár, már én sem vagyok mai csirke! Kép)stb. Ha az első ötben nem találnak olyan szülőt, aki ismerkedne a babával, tovább mennek a 2. körre. Ha itt sem, akkor állítólag már nem olyan fontos a sorrend, így aki az utolsó tf.-re járt, és úgy látják, hogy különösen elfogadó, az is előre kerülhet. Természetesen itt azért elég problémás babákról van szó, akinek az első körökben nem találnak szülőt! Szóval ennyi, amit tudok a dologról... remélem segítettem. Én így értelmeztem, ha valamit félreértettem, javítsatok ki!

Madri! Valamelyik civil szervezetnél hiúsult meg a decemberi örökbefogadásotok? Vagy civil szervezet bevonása nélkül? Megosztanád velünk ezt, vagy titkos?
Ahol mi várunk nyílt öf. babára, ott mindig elmondják, a mama addig meggondolhatja magát, amíg alá nem írtuk a papírokat. Biztosan, nagyon megviselt titeket, nagyon fájdalmas lehet megszeretni egy babát, aki mégsem lesz a tiétek! Kép

Kelimoni, fiús dolgokról! Mi nem húzogattunk semmit Balázsnak. Több játszópajtásának még pelenkás korában megcsinálták a kis beavatkozást, nekik most suli előtt szinte kivétel nélkül újra kellet menni, mert visszatapadt a bőr.Pelenkásan nem szívesen csinálják a sebészek, érthető okokból. Én nem bántam meg, hogy Balázsnak most csinálta meg a doktor bácsi pár hónapja. Sokkal értelmesebb már, tudta miért kell, nem hisztizett, igazán férfiasan viselte. Egyébként nem kellemes! Ha kell majd igazán jó orvos , megírom ki csinálta, nagyon értett a gyerekekhez, és a "dologhoz" is.

Ildikó, igen a Tini Ninja él és virul!!!Kép

Kizsó és összes fogyozó, a 90 napos klassz. Nem kampányolok mellette, de nem kell éhezni ( bár az eleje nehéz), csak mindig ugyanolyat enni!!!
Kitartást kívánok!!

Töltike, járművön utazni Balázsnak is nagy kaland volt. Volt amikor csak úgy villamosoztunk. (Mi egyébként nem autózunk, csak apával. Én nem tudok vezetni, ilyen őskővület vagyok!)

Di_Ti! Minden rendben lesz. Semmi (még egy kukacos ügyintéző sem ) ronthatja el a boldogságotokat!Kép

Kép
Kép
ggabszi

Ja, a mi kiküldött TEGYESz számunk :3885. Ez mit jelenthet??? Gőzöm nincs.

Ildikó, nemszeretem pontosan fele annyit, mint szeretem. Ez van. Balázs ebéd után eljön az oviból, így azt a kis időt, és a hátra levő 3 hónapot kibírjuk! Igen, szeptembertől iskolás lesz!
Na de persze, mi nem öregszünk, igaz ,Mera, csak Õk!! Kép

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok,
elmesélem mi történt decemberben, de előtte az előzmények. Sorba állás a TEGYESZ-nél Tatabányán (egyébként nagyon rendesek!) és a golyahírnél is. Egyik helyen sem bíztattak jóval, türelemre intettek.

Novemberben megkerestek ismerősők révén, hogy van egy 4 hónapos kisfiú, akit az anyúka örökbe kíván adni, mert nem tudja miből felnevelni. Elmondták, hogy a hölgy "szabad életű". Felvettem vele a kapcsolatot és normálisnak tűnt a nő. A baba nagyon szép volt. Kértem, hogy vonjunk be segítséget, a golyahírre gondoltam, hogy a jogi akadályokat sikeresen vegyük. Először nem zárkozótt el, majd igen. Szóba került, hogy a testvére is terhes és azt a babát is örökbe szeretnék adni, ha lehet ez a baba mellé. Egy kicsit meglepődtünk, hogy mi van?! Egyből segítséget kértünk, hogy mit tegyünk, de erre az anyuka visszavonult és csak hápogott és majd jelentkezem című nóta volt.

Mivel kicsi a világ, kiderült hogy az ismerettségi körön kívül is ismerik és elmondták, hogy visszaél a gyerekkel és a velünk egy cipőben járókkal. Több párt is megkeresett már és felültette őket - velünk együtt - a hintájába.

Pár nap múlva, mikor már az idegrendszerem kezdte felmondani a szolgálatott küldött egy SMS-t, hogy nem adja örökbe a gyereket és eltünt.

Lelkileg nagyon megviselt, de tudom, hogy nem mindenki ilyen. Az alapítvány is segített, tanácsokat adott, de sajnos ezt egyedül kellett feldolgoznom. A legrosszabb az volt, hogy a kezemben volt a kisfiú és egy egész napot együtt is töltöttünk. Az a nő szerintem elérte a célját és nem kívánom egyikötőknek sem, hogy ezt a cipőt felvegye. A "hölgyet" Imrei Magdinak hívták a kisfiú Olivér. Vigyázzatok vele, bárhol felbukkanhat.

Jelenleg egy 18 éves lánytól várok visszajelzést, aki az áprilisban születendő babáját szeretné örökbe adni.

Ennyi a történet. A karácsony előtti lelkiállapotomban nagyon sok helyről kaptam segítséget (TEGYESZ, alapítvány, család), tehát egyikre sem tudok rosszat mondani.

Kép
madri

Gabszi, ne is beszéljünk öregedésről, nagyfiam szeptemberben hetedikes leszKép
Amúgy nagyon eltérő, Tegyesznél ki a fiatal és ki az idős, és ki van előnyben, ki pedig nem. Itt nálunk: "Az a feladatunk, hogy az első gyerekhez jutás élményét biztosítsuk." És hol van ebben az, hogy a gyereknek keresünk családot, hát...
Mi 32 és 33 évesen túl fiatalnak találtattunk (egy 7 és egy 11 éves gyerekkel a hátunk mögött).
A team általi döntésről pedig itt nálunk: keverés után másnak ment telefon szerint: "ha bent lettem volna az irodában, azonnal jelölök ki szülőt annak a gyereknek".
Ehhez nem sok mindent kell hozzáfűzni.
Mindenhol emberek dolgoznak, mind a Tegyesznél, mind a gyámhivatalnál, ki ember marad, ki nem, kit érdekel a gyerek sorsa is, kit nem, kivel megtalálja za ember a közös hangot, kivel nem.
Csak a gyerekek érdeke veszik el szerintem valahol, és ez a sajnálatos.
Na nem filozófálgatok tovább, talán kisüt a nap, megyünk sétálni, mert az úrfi már csak rombol itt bentKép
Éljen a tavaszKép
Boszi
szuperboszi

Madri!
Mintha egy filmet meséltél volna el, amit láttam a Hallmarkon! Iszonyú, hogy milyen emberek vannak! Remélem, sikeres lesz a következő öf.! Nagyon szurkolok!!!Kép

Mindenkinek puszi!

Topiktaliról annyit, hogy pont előtte lesz a Gólyahíres tali Pesten(ha jól emlékszem, amit Gabika írt!), így mi mindkét helyre biztosan nem megyünk!!!Kép De azért remélem, tudok valakivel találkozni az egyesületi talin is?! Ancsúr, Diti, Gilice, Kelimoni????????????Kép

Betegek gyógyuljatok!
Fogyózósoknak kitartást!
Tavaszváróknak és babaváróknak még egy kis türelmet!!!!!!!Kép
Kép

Kép
rayo

Sziasztok!
Ha nem zavarok, írtatok egy két dolgot, amihez szívesen hozzászólnék.
Nyílt vagy Zárt: Annak idején, mikor meglett az alkalmasságink mi leültünk a férjemmel és tartottunk egy brain-storming-ot. Felírtuk egy-egy papírra, a zárt eljárás ismérveit és a nyíltét is, mindent ami hirtelen eszünkbe jutott. Kihuzogattuk ami mind a két eljárásnál lényegében megegyezett és érdekes eredményre jutottunk, mert a két folyamat a legvégén tulajdonkébben ugyanazt adja, csak két-két dolog maradt mindkét lapon. Ami az egyiknél előny, az a másiknál hátrány, ami a másiknál volt előny, az az egyiknél volt hátrány. A zártnál: 1. nem ismerhetjük meg személyesen az életet adót - hátrány, 2. Biztos, hogy nem tud a későbbiekben zaklatni.- előny. A nyíltnál: 1. Megismerjük az életet adót személyesen és ha rövid ideig is, de képet, benyomást alkothatunk róla - előny 2. Pontosan az ismertség miatt, ha jogilag nem is, de a gyakorlatban fenn állhat a zaklatás lehetősége. Úgy gondoltuk, az számunkra sokkal nagyobb előny, hogy láthatjuk geni nénit, beszélhetünk vele, mint amekkora kockázatot vállalunk azzal, hogy elvileg zaklathatna. Ezzel csak azt akarom mondani, aki nem tudja mit válasszon, az mérlegelje saját belátása szerint ezt a két érvet. Egyébként a legbiztosabb, ha mind a két módon sorbaálltok, nyíltba is, zártba is. A kettő nem zárja ki egymást.

Madri: Bocs a kifejezésért, de ne őrülj meg. Persze, hogy használd ki a lehetőséget. Ha ez sem jön össze, még mindíg ácsoroghatsz tovább a sorban.

TEGYESZ: Nálunk sem beszéltek az oktatáson a nyíltról és mivel Picur így került hozzánk, én szóvá tettem, hogy az oktatáson sok olyan dolog van, ami a nyíltban más. Pl. Azt mondták, nyugodtan beszélhetünk arról, hogy nem tudjuk ki az életet adó, hiszen ez igaz. Hát nálunk nem igaz.(ez csak egy, de a mai napig nem tudom, mit válaszoljak, ha megkérdezi, ismertük-e) A végén én bizony szóvá tettem, hogy ez egy alkalmassági vizsga, melynek meglétével a szülők két irányba indulhatnak el: a nyílt felé, vagy a zárt felé. Mindkettő teljesen jogszerű, így az erre való tanfolyamon mindkét utat be kéne mutatni jogilag, pszihológiailag, mindenhogy. Ezen elgondolkodtak.
Fütyi: tényleg 2-3 évet mondanak, de a tisztántartás érdekében- csak amennyire engedi és nem fáj, talán érdemes kicsit visszahúzni. Nekünk legalábbis a dokinéni ezt tanácsolta.
Megint sokat járt a szám: Bocs.
rumfo

Di-ti! Mizujs?? Már nagyon várom a híreket!!!!

Süni! Köszönjük a meghívást, nagyon szívesen elmennénk! A Gólyahíres rendezvény, ami egy héttel előtte van pont Marci 2. szülinapján lesz, ezért oda szerintem sajnos nem tudunk menni, de hozzátok örömmel!! Kép Mit tudunk segíteni? Nem vagyok egy nagy konyhaművész, de sütni tudok egy-két félét. Kép

Tölti! Marci úgy szeret utazgatni (BKV Kép ), hogy néha az a séta, hogy felülünk a buszra és megyünk egy kört. Rettentően élvezi!! Kép

Nekem tetszett a TEGYESZes tanfolyam, bár így utólag visszagondolva tényleg többet volt szó a titkos öf-ról. Nem voltak ellenségesek az egyesületekkel szemben, de tény, hogy nem is nagyon ajánlgatták. Akkor még úgy gondoltuk, hogy mindegy, csak gyerek legyen, most már lényegesebben szimpatikusabb a nyílt és ezt a múltkom meg is mondtam nekik. Nem bántásiból, csak, hogy velünk Õk ne tervezzenek. Nekem nagyon sokat számított, hogy Maci 5 naposan már otthon volt és nem később kaptuk meg. Persze az más, ha később engedik ki a kh-ból, mert oda be lehet menni/költözni hozzá. Nekem kellett ez, hogy az első napoktól együtt legyünk! Kép

Fütyi: nálunk azt mondta a doktornéni, hogy ne huzigáljuk, majd megműtik, ha nagyobb lesz, de én ettől nagyon féltem. Kérdeztem a Védőnéninket, hogy neki erről mi a véleménye és ő mondta, hogy szerinte óvatosan elkezdhetjük. Szerencsére nálunk nem volt semmi gond, azóta is működik a műszer.Kép Valószínűleg legközelebb is ezt tenném.

KépKép
KépKép
marci_anyu

Di-Ti, és Cirbi "magyar hangja" jelentkezem mindkét helyen minden rendben!!!
nikinozso

Nagyon köszönjük "magyar hang"Kép
Szerintem már tűkön ült ma mindenkiKép
szuperboszi

Sziasztok

Madri, nem lehet, hogy várt valamit cserébe? Vagy csak én látom túl sötéten a dolgokat?
Akitől most vártok választ azt alapítványon keresztül ismertétek meg, vagy azt is ismerőstől hallottátok?

A talival kapcsolatban: én nem vagyok egy konyhatündér, de az itókák beszerzésében tudnék segíteni, és minden másban, csak azt ne kérjétek, hogy süssek, vagy főzzek.Kép

Kép
Kép
atan

Nikinozsó: köszönjük az infot. Hurráááááááááááá:-)))

Kép

Kép
töltike

Ez szuper!
Örülök, hogy mindenkinél rendben mennek a dolgok!Kép
pirinyocska

Sziasztok Mindannyian!!!
Nagyon boldogok vagyunk!!! Tegnap aláírtuk a papírokat és mondhatom, hogy mindenki megnyugodott. azt hiszem a miénk egyáltalán nem volt szokványos(és egyszerű) nyílt örökbefogadás. Nagyon feszült volt ez az elmúlt két hét, de mostmár mindhárman jól vagyunk. Illetve BORIKA eddig is jól volt, remélem nem érzett sokat abból, hogy mi van a háttérben.
Borika, aki iszonyú édes gyerek 10 hónapos volt hétfőn.
Eddig anyaotthonban élt az anyával. Sajnos és szerencsére eddig csak szopott ezért elég drasztikus volt neki a váltás a főzelékre gyümölcsre, de mondhatom, hogy mára már nagyon szeret mindent amit készítek neki. Nagyon vidám, jókedvű baba, sokat lehet vele hancúrozni.
Még nincs egy foga sem, de márrorvos is megvizsgálta tetőtöl-talpig és mondta, hogy nem lesz fogatlan Kép .
Egész nap tesz-vesz, meg sem áll csak arra a délelőtti és délutáni alvásra, ami 1,5-1,5 óra. Este 1/2 8-tól reggel 7-ig alszik. Álmomban sem gondoltam volna.
Tündéri baba, nemsokára képet is kaptok.
Maajd még jelentkezem, mert most "szolgálatba" kell lépnem . Felébredt Kép.
cirbi

Sziasztok Mindannyian!!!
Nagyon boldogok vagyunk!!! Tegnap aláírtuk a papírokat és mondhatom, hogy mindenki megnyugodott. azt hiszem a miénk egyáltalán nem volt szokványos(és egyszerű) nyílt örökbefogadás. Nagyon feszült volt ez az elmúlt két hét, de mostmár mindhárman jól vagyunk. Illetve BORIKA eddig is jól volt, remélem nem érzett sokat abból, hogy mi van a háttérben.
Borika, aki iszonyú édes gyerek 10 hónapos volt hétfőn.
Eddig anyaotthonban élt az anyával. Sajnos és szerencsére eddig csak szopott ezért elég drasztikus volt neki a váltás a főzelékre gyümölcsre, de mondhatom, hogy mára már nagyon szeret mindent amit készítek neki. Nagyon vidám, jókedvű baba, sokat lehet vele hancúrozni.
Még nincs egy foga sem, de márrorvos is megvizsgálta tetőtöl-talpig és mondta, hogy nem lesz fogatlan Kép .
Egész nap tesz-vesz, meg sem áll csak arra a délelőtti és délutáni alvásra, ami 1,5-1,5 óra. Este 1/2 8-tól reggel 7-ig alszik. Álmomban sem gondoltam volna.
Tündéri baba, nemsokára képet is kaptok.
Maajd még jelentkezem, mert most "szolgálatba" kell lépnem . Felébredt Kép.
cirbi

Cirbi, nagyon örülök hogy írtál.
Gratulálunk a kis Borihoz, aki már nem is olyan kicsi lányKép
Sok-sok boldogságot hozzáKépKépKép
Tesz-vesz az azt jelenti, hogy már menni is tud? Vagy csak mászkál körbe-körbe és rámol mindent?
Sok - sok puszi a kis családnakKép
szuperboszi

Szia Cirbi, hatalmas gratula.Kép Nagyon vártunk már téged. Nagyon sok boldogságot kívánunk az újdonsült anyukának, és apukának, és természetesen Borinak.Kép
Izgatottan várjuk a képet is.Kép

Kép
Kép
atan

Cirbi! Nagyon sok boldogságot kívánok!!! Gratulálok Borikához:-) Nagyon várom a fényképeket:-))
Pusz Tölti

Kép

Kép
töltike

Mikor beléptem a topikba, gyorsan megnéztem a neveket és elkeseredtem, amikor nem láttam Ditiét!Kép De aztán végigolvastam és a "magyar hangnak" nagyon megörültem!Kép
Nagy-nagy gratula mindkét családnak, nem kis dolgok történtek veletek rövid idő alatt!!!!Kép

Cirbi! Várjuk a képeket Borikáról, ugye mennyire megváltozik a lakás! Mindenhol gyerekjáték, pelus,cumi...Annyira jó!!!!!!!Kép

Puszi
Kép

Kép
rayo

KépKép

Kép
rayo

Nagyon sok boldogságot kívánunk mindkét CSALÁDNAK!!!!

puszi, Andi és a fiúk

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok,

Cirbi gratulálok, büszkeség és boldogság olvasható ki a szavaidból, látszik, hogy megérte a tortúrát! Sok sikert az első éjszakához!

Atan nem mondta a nő, hogy pénzt kérne, bár a viszhangok szerint igen! A kismamáról ismerős szólt, mert egy osztályba jár a mamával és innen ismeri. A leány nem is tudta, hogy terhes csak a 6 hónapban! A nőgyógyászom telefonált fél órája, hogy nála fog szülni a leány! Ez nem véletlen egybeesés! Szerintem ezt a babát nekem szánták!

Felvesszük a héten a kapcsolatot a gyámügyi jogásszal, hogy az előzetes papírokat elintézzük, hogy a gyámhivatalban ne legyen probléma!

Kép
madri

Cirbi és Di_ti!

Nagyon sok boldogságot kívánunk nektek, örülünk, hogy minden rendben voltKép

Kép
rvan

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?