Sziasztok!
Próbálok egy kicsit pótolni, írok magunkról.
Most az egyik központi kérdés nálam a kistesó project. Miután szeptemberben elválaszottam Danát, október elején megjött az első mensim. Azóta változó (28, 33, 32, 31 napos) ciklusaim vannak, a vérzés erőssége is gyengül és van, hogy csak 3 napig tart, legutóbb pedig már barnáztam is előtte.
(Sokakban felmerülhet a gondolat, hogy eltévesztettem a topicot
) Közben 2 ciklusban nem próbálkozhattunk, mert a pajzsmirigyemben cisztát találtak és izotópos vizsgálatot kellett csinálni. Szerencsére nem hormontermelő és a prof szerint semmi teendő nincs vele, időnként nézni kell nem nőtt-e, áprilisban kell mennem kontrollra. Bár amikor kiderült eléggé meg voltam ijedve pár hétig. A maradék 2 ciklusban meg nem estem teherbe. Szerintetek elmenjek dokihoz az én előéletemmel? Vagy várjunk még? Normális, hogy ennyit változik még a mensi intenzitása és hossza? Ja és mosatanában elég erős görcsökkel is jár, az első napon, pedig Dana előtt nem fájt. Úgy vagyok mint Szöszi, hogy már annyira szeretnék babát, hogy ide nekem azonnal, és attól félek megint ott folytatom ahol abbahagytam, nem tudok türelmesen várni, és lelkileg lesznek gondok. Tudom, hogy nem szabad, de hát ti tudjátok milyen ez, hiába akarok lazítani...
Másik gondom, hogy még mindig úgy nézek ki mint aki 5 hónapos terhes.
Az egy dolog, hogy maradt rajtam 8 kg felesleg, de ez mind a hasamon van. A derékméretem 20 cm-el több mint a terhességem előtt volt! Pedig szülés után nem erőltettem magam, fájt is a sebem (császáros vagyok) de aztán szépen begyógyult. Valamennyit azért mozogtam is, mert Dana hasfájós lett, rengeteget masíroztam vele körbe-körbe a szobában, meg ringattam, táncoltam vele. Eddig nem akartam belekezdeni komolyabb testmozgásaba, először a tejcsi miatt, aztán nehogy a kistesó ne jöjjön, de mostmár nagyon utálom a helyzetet, nem tudok megbarátkozni az alakommal. Másfél hete bálban voltunk, alig találtam magamra valami ruhát, és bármi ilyesmit kell vásárolni mindig nagyon elkeseredek. Most azt fontolgatom, hogy mivel múlt héten megjött, nekikezdek egy kis tornának hasizom erősítéssel. Hátha változik valami. Csak a baba-projectnek sem szeretnék ártani.
Az ünnepek alatt itthon voltak a húgomék Angliából, akkor minden időnket velük töltöttük, Dana is nagyon örült a társaságnak, nagyon sokat fejlődött a beszéde is amíg az unokatesóival volt. Azóta meg még szebben és többet beszél, már mondatokat mond, és egész nap csivitel. Nagyon jó hallgatni, meg szeretek benne gyönyörködni, hogy már milyen nagy és mennyi mindent meg tud csinálni. Sokkal könnyebb már mellette a házimunkát is megcsinálni, nekem ez mindig nagy gondot okozott, de most végre megint kezdem utolérni magam. Karácsony előtt már minden rendben volt, de a húgomék itthon voltak, meg az ünnepi események és nagymamámnál is eltöltöttünk egy hetet, ez alatt megint lemaradtam. (Beszti
, te még mindig tudod tartani azt a tuti jó rendet amiért a férjed is megdícsért?)
Pár hete voltunk 3 napot Sonnentherme-ben is, amiről itt már nagyon sokat olvashattam és nekünk is nagyon tetszett! Csak ott valahogy felszedtem 2 kg-t, bár lehet, hogy az ünnepek is ludasak a dologban, de így mostmár 10 kg feleslegem van.
Dana december elején már ismerte az A,B,C,D,E,G,M,P,S,T betűket, mostanra ez kiegészült a F,H,I,K,L,N,O,V,W betűkkel. A pár kimaradttal most barátkozik. Ez azt jelenti, hogy nagy nyomtatott betűként bárhol felismeri őket és keresi is, bár a kisbetűk néha eléggé megzavaják.
Ha rajzolunk előbb-utóbb kéri hogy konkrét betűket is rajzoljak le neki. Nem én tanítottam, hanem van olyan Micimackós tányérja, amin körben a betűk vannak, közöttük pedig zöldségek és gyümölcsök. Nálunk az evés úgy megy, hogy le kell kötni a figyelmét, régebben énekelni kellett neki, mostanában inkább beszélgetünk. Mutogattam neki a zöldségeket, hogy miket ismer fel, ő meg elkezdte kérdezgetni a betűkre, hogy ez mi? Elég hamar meg is jegyezte a B, baba, D, Dana és A, apa betűket, aztán már nem bírta abbahagyni, egyre csak kérdezgeti az újabbakat.
Pont ma 21 hónapos, bilizés még nincs, fogaiból még a szemfogakat várjuk, éjszakánkét sajnos még 2-3x ébred és vizet kér, de elég gyakran sír is és reggelente a mi ágyunkban ébred, mert nem győzöm visszatenni a sajátjába, mert mindig felébred. Ezzel együtt nagyon jól megvagyunk, csak a férjem dologzik rengeteget, hétköznap mindig későn jár haza, Dana is nagyon szokta várni, meg engem is zavar a helyzet.
Még pár kép és majd legközelebb folytatom.
Puszi, Leone
{Dana20hó1.jpg}
{Dana20hó2.jpg}
{Dana20hó3.jpg}