Új privát üzeneted érkezett!

SZiasztok!

Ne haragudjatok de nem nagyon volt-van időm írni..

Nemsokára itt van Nikike első születésnapja: nagyon készülünk. Már megrendeltük a fényképes szülinapi tortáját. Hívtunk vendégeket.. veszünk sok lufit meg ilyemit feldíszítjük a szobát...

Di-Ti! Nagyon sokat gondolok rátok! Szorítok délutánra:-)

Ildikó: köszönöm a táblázatot..:-)
Pusz Tölti

Kép

Kép
töltike

Marci Anyu! Szombaton kezdődött a sulim és Nikikét először hagytam egész nap az Apukájával. Végig az előadás alatt nem bírtam magammal.. szünet én rohantam a piskóta és nyál miatt elég lestrapált állípotban lévő mobilommal és hívtam őket.
Hazaérve iszonyatosan örült nekem. A férjem szerint egész nap nagyon csendes volt.. mintha nem is Nikike lett volna.. Nagyon eleven de most csak üldögélt és csendben volt.. hazértem és akkor felélénkült.. Altatáskor simogatta az arcom és mosolygott rám..
Másnap délelött nem tudtam mozdulni tőle mert nem akart leszállni az ölemből..
Most voltam először 1 napot távol Nikitől de kicsit megviselt a hiánya...

Hajrá kistesó!!

Kép

Kép
töltike

Sziasztok

Kelimoni, remélem idővel javul az anyós helyzet. Nem is tudom, hogy tud rosszat mondani egy ilyen édes babáról. Kitartást.Kép

Ggabszi, Peti nem ilyen komoly, inkább az ellenkezője. Időnként egy kicsit túl eleven is (hál istennek)Kép A kép a bölcsiben készült, és azt mondták, megijedt a fényképésztől.
Balázsnak jobbulást, és jó készülődést a farsangra. Remélem lesznek képek. Nagyon örülnénk neki. Imádom a gyönyörű képeket, a szépséges gyerekekről. Olyan édesek mind egytől egyig.Kép

Marci_anyu, remélem hamarosan, meresősödsz, és vígan rohangáltok Marcival.Kép

Töltike, az elválás bizony nehéz. Én csak fél évet voltam vele itthon, aztán még fél évet úgy hogy félmunkaidőben (két hét munka, két hét itthon), de mindig az kérdezgette telefonon, hogy anya mikor jössz haza. Most már bölcsis, jól érzi magát a gyerekekkel, de ha választhatna, nem menne.Kép
Jó tanulást, kicsit irigyellek, amiért ennyi energiád van, hogy család mellett tanulsz. Én bevallom, egy kicsit lusta vagyok.Kép

Kép
Kép
atan

Töltike! Boldog születésnapot Neked!
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Kelimoni: Köszönöm szépen:-))))))

Kép

Kép
töltike

Atan: Hát tudom nehéz lesz de szerintem megoldható. Érdekel nagyon és szívesen tanulom.. Igaz csak egy 1 éves tanfolyam... és nagyrészt az egyetemen már tanultuk tehát olyan sokmindent tanulnom nem kell max átolvasgatni ( legalábbis jó pár tantárgyat)...

Kép

Kép
töltike

Töltike, boldog szülinapot!

Kép

Kép
Kép
atan

Sziasztok!

Hát sajnos egyenlőre nem tudok nektek jó hírekkel szolgálni Kép
Az életetadó otthon felejtette az iratait és ráadásul a gyámhivatali ügyintéző is belekötött mindenbe amibe lehetett, pl. nem volt jó neki a dec. 6-án készül születési és házassági anyakönyvi kivonatunk, kérte volna még a TEGYESZ-es tanusítványt. Szegény Nikinozso is hiába mondta, hogy a törvény 3 hónapnál nem régebbi papírokat ír elő, úgy lerázott minket mint a sicc. Pedig a páromék rögtön visszafordultak a hiányzó papírokért és mi kis naivak azt hittük, hogy addig leglább előkészítí nekünk a jegyzőkönyvet, mert ügyfélfogadási időben még visszaértek volna és akkor ma már tényleg itthon aludhatott volna Máté. Így viszont mivel kedden nincs ügyfél fogadás, csak szerda reggelre kaptunk időpontot. Azt meg nem is részletezem, milyen modorban beszélt Nikinozsóval és az életetadóval. Szóval nagyon dühösek vagyunk és csalódottak. Ezért aztán most még gyorsan elrohantunk a friss anyakönyvikért és holnap meg repülünk be 10-re a mi kis hajas babánkhoz, aki már nagon hiányzik nekünk. A férjem olyan szinten van kibukva az ügyintéző hölgy hozzáállásán, hogy azt most jobb ha nem is részletezem......
A mi kis Máténk egyébként nagon jól van, már 60ml-t eszik és továbbra is nagyon jól viselkedi a korházban, csak hát a mi szívünk fáj nagyon hogy még nem lehet itt velünk. Kép

Szóval kellene nekünk még szerda délelőttig egy kis drukkolás, hogy addigra már tényleg minden rendbe legyen.

Sok puszi,
Di_ti
di_ti

Szia Di_ti, hát nem találok szavakat. Mi az, hogy nem jó a teljesen szabályos törvényszerű három hónapnál nem régebbi kivonat? Én ezt nem értem, és honnan veszi a bátorságot, hogy modortalanul beszéljen? Ki ő?
Tudom, hogy ilyenkor nem tanácsos vitatkozni vele, de én nem biztos, hogy be tudnám fogni a számat.
Van nekik felügyeleti szervük, nem lehet őket bepanaszolni, vagy nekik mindent szabad?
Jobb ha nem is folytatom, mert nagyon dühös leszek.

Ezerrel drukkolunk nektek, hogy szerdán minden rendben menjen, és hogy végre hazavihessétek a kis Mátét.Kép

Kép
Kép
atan

Hát ez felháborító!
Máté érdekeit nem nézi az ügyintéző ? Bár az a baj, hogy ez tényleg "csak" a munkaidős munkája ,és nem a hivatása.
Milyen jogon köt bele a törvény által előírt papírok határidejébe, és hogy merészel bármilyen negatív felhanggal beszélni az életetadóval, vagy Nikinozsoval???
Egyébként méltányossági vagy sürgősségi alapon el lehet tekinteni a félfogadási időtől, úgyhogy keddre is betehette volna a meghallgatást... vagy várhatott volna + félórát.
Gondolom Diti, mennyire összeszorul a gyomrod, ha a szerda délelőttre gondolsz!
Szomorú, hogy vannak emberek, akik az egyébként is nehéz perceket és napokat még jobban megnehezítik, és az egyébként felhőtlen boldogságot képesek elrontani!! Di_Ti! Ne hagyd magad elszomorítani!!!

Kép
Kép
ggabszi

Diti

KépMost értem haza és szaladtam ide, hogy jó híreket olvassak.
Úgy sajnálom.Kép
Õszintén nem tudom mit írjak. Megdöbbentem azon amit írtál.
Drukkolunk tovább!Kép
Nagy-nagy ölelést küldünk mindkettőtöknek.
Fel a fejjel, közel a cél.Kép Szerdán már CSALÁD lesztek, MÁTÉ, APA és ANYA.

Süni
Kép

MOLNOS LAJOS
HAZATÉRÉS

Megérkeztél, gyermek. Rég
vártunk már.
Felgyűltek szavaink,
melyeket napról napra,
évről évre raktunk félre,
hogy átadhassuk neked, ha egyszer
megérkezel.
Sokan elmentek már a rád várók közül.
Vissza a földbe. A gyökerekbe.
De mindig maradt valaki. Mert
meg kellett várnunk téged, hogy
megőrzött szavainkat
átadhassuk egyszer majd neked.

Vegyed hát őket:
az egyik darab kő -
legyen fegyvered is,
másik darab föld -
legyen menedéked is valahol,
harmadik csillag -
legyen a sorsod,
a negyedik fűszál, az ötödik szellő,
a hatodik forrás,
és mi vagyunk a hetedik -
Te, ki végre megérkeztél,
örökségként ennyit adunk neked.
Ne tékozold el,
gyermek!
süni_renóca

Gyezsu
Boldog névnapot Neked!
Hol vagy? Hogy vagytok?
Kép

Töltike
Boldog szülinapot!
Kép

Süni
süni_renóca

Gabszi
Köszönöm, hogy hiányolszKép
Igazán akkor tudok jönni, mikor Robi suliban van.
Kedd, csütörtök. A többi napon igyekszünk minél többet együtt lenni. Most szundizik Kép leléptem.
Balázsnak jobbulást.

Vicki
Még ma is játéktéma volt. Az óvi előtt mécsesek égnek így amikor érkeznek eszükbe jut megint.Kép

Kelimoni
Gergő Apunak boldog szülinapot.
Kép

Süni
süni_renóca

Kedves várakozók!
Az ügyintézőről már tud a Minisztérium!
(csak sajna mintha a falnak beszélnék)
nikinozso

VisszajöttemKép
Már múltkor akartam írni, hogy képzeljétek (bár a táblázatban láthatjátok), hogy 6 hónapos és 10 napos a határozatunk. Már fél év eltelt és valóban egész elfogadható tempóban.
Amneriséknek pedig már 13 hónapos.Kép
Kép
süni_renóca

Atan: Nagyon köszi a szülinapi gratulát a férjem nevében, aki egyben GergőapciKép

Vicki: Kép Köszi: Apa rém büszke a kisfiára, főleg, hogy mások hasonlóságot fedeznek fel. Van némi különbség: Gergőnek van hajaKépKépKép ( Ezt apa mondta)

Diti: Hidd el, otthon sokkal ügyibb leszel. Azt hiszem, az ember kicsit zavarban van attól, hogy a kórházi személyzet figyeli. Legalább is nekem nem volt kellemes, főleg, mert olyan oktató hangnemben próbáltak "segíteni",ami elbizonytalaníthat. Persze nem mondhattam el, hogy gyermekfaluban picik közt és babysitterként dolgoztam külföldön. Azért eljátszottam a tudatlant. Jobb volt, mintha nem fogadom el a segítséget, így is fehér hollót játszottunk.Kép

Sajnálom, hogy nem sikerült ma az ügyintézés. Ilyet sem hallottam, hogy egy hivatalba be kell időpontra jelentkezni. Ilyen egyetlen törvényben sincs. Időpontra akkor kell menni, ha hívnak, valamely ügy kapcsán.
Egyetértek Gabszival, én sem bírnám magam visszafogni ilyen esetben. De sajnos muszáj, mert ez az ember fogja meghozni a határozatot, ő értesíti a gyerekjóléti szolgálatot, aki környezni fog és ő az aki 2x30 napra is eltolhat mindent+ a többi szervnek is van 30 napja mindenre. Úgyhogy sokminden múlik rajta, leginkább az, hogy Máté a nevetekre kerüljön belátható időn belül.

Atan - Marcianyu: anyóshelyzet majd 2 éve stagnál. Már megszoktam. kezdetben felhúztam magam a kritikáin, leginkább azon, ami kötődött az édesanyámhoz( pl. nem tanított meg tésztát gyúrni).
Most a gyermeknevelésemmel vannak bibik és mindent megveszek Gergőnek.
Egyébként megmondom, ami a szívem nyomja. A saját lakásomban ennyi jár nekemKép Ám kedvesen teszem ezt, de határozott vagyok.
Megmondom őszintén, féltem a házasságomat ettől a helyzettől. Költözködést tervezünk, remélem megoldja a helyzetet.

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Diti!
A férjem két tippet adott:
1. Felettes közigazgatási szervnél(Hivatal) éljetek panasszal, mert azt kötelesek kivizsgálni ÉS kérjetek a panasz kivizsgálásáról és a megtett intézkedésről ÍRÁSOS tájékoztatást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!És azt is írjátok bele, hogy ha ezt az írásos tájékoztatást nem kapjátok meg az ügyintézési határidőn belül, akkor az ők felügyeletét ellátó illetékes minisztériumhoz fogtok fordulni! Egy levelet megér! Hogy merészel Gabikáról és az örökbeadóról bármilyen negatív kicsengésű kijelentést tenni! Mélységesen fel vagyunk háborodva!!!

2. Este sötétbe elkapni és megverniKép

Az elsőt mint hivalatos személy, a másodikat, mint apa mondta!Kép

Töltike! Boldog szülinapot!!!!Kép

Kép

Kép
rayo

Lányok! Annyira drágák vagytok!

Renóca! Eddig kibírtam sírás nélkül, de ettől a verstől eleredtek a könnyeim.....

Töltike Drága! Én is boldog szülinapot kívánok!

Rayo! Én nem szívesen kekeckednék ezzel az ügyintézővel, mert végül is abban igaza volt, hogy hiányoztak az életetadó igazolványai (bár még visszaérhettünk volna vele). De ha szerdán is kitalál valamit, félek hogy sem én sem a párom nem fogjuk szó nélkül megállni a dolgot! Erre az estre marad a 2. javaslatod. Kép

Kelimoni! De jó Nektek! Igaz, ma mi is kaptunk megint egy alvós mosolyt Mátétól! Kép Holnap tízig ezt kell beosztanunk. Kép

Millió puszi Nektek!
Di_ti
di_ti

Sziasztok!
Di-ti esete minket is nagyon felháborított! Az ügyintézőnek kívánom, hogy ennél sohasem legyen nagyobb öröme! Én sem tudnám visszafogni magam ilyen helyzetben, amióta elindítottuk az örökbefogadási procedúrát, azóta azon imádkozom, hogy ne kerüljek hasonló helyzetbe, mert tuti, hogy nem tudnám türtőztetni magam...
Lenne egy kérdésem! A táblázatba csak olyanok kerülhetnek be, akik nyílt örökbefogadásra várnak? Mi TEGYESZ-esek vagyunk/leszünk, de ha lehet szívesen bekerülnék, mint várakozó :-) Mi 18 hónapja várakozunk...
Töltike: én is Boldog Szülinapot kívánok! (nekem is most volt 18-án :-)Kép
pirinyocska

Sziasztok!
Di-ti, mélységesen elszomorít, amit olvastam. Végre egy kórház rendes hozzáállással, minden segítő szándékkal, erre a gyámügy "kergül" meg.
A gyámhivatal felettes szerve a megyei gyámhivatal - legalább is itt vidéken, és Rayo jól írta, mindenről írásos dokumentumot kell kérni. Ha elkezdett keresztbe tenni, sajna valószínüleg úgyis folytatni fogja. Na de a vészerinti meg a ti javatokra mond le, így "csak" késleltetni tud, de ti is okozhattok neki kellemetlenséget. Tehát, ha azt mondja, nem jó a két hónapos papír, úgy angyali nyugalommal kell kérni, hogy ezt adja írásba törvényhellyel együtt. Ez működni szokott. (Sőt később a pici minden ügyintézésénél menni fog.) Ha előjön valami mással, akkor azt írja le, vagy hívja be a főnökét. Tudom, tőle függ sok minden. De utálom, ha valaki a mások kiszolgáltatottságára alapozva szemétkedik.
(Ja és azért húztam fel magam, mert nálunk Tegyeszes nőci volt ilyen kedves, akinek a törvényt az orra alá tartva se hitte el, hogy mi van benne, és bőszen tagadottKép
Kelimoni! Én sem tudok tésztát gyúrni, jó, ha akarnék, biztos gyúrnék, na de gyúr ma még valaki???
Gergőapunak és Töltikének boldog szülinapot, Gyezsunak boldog névnapot!!!!
Szeparációs félelemről: Pici fiam, aki eddig ki se bújt a hátsó fertályomból, pár hete teljesen megváltozott. Mindenkihez megy, dumálgat, hagyja magát felvenni, szórakoztatni. Az esküvőn állandóan ment táncolni (ha zenét hall, bőszen riszál), beállt a többiekkel a körbe, szinte úgy vonszolta szegény menyasszony maga után, majd felkapta, és boldogan lejtettek tovább.
Így már kicsit egyszerűbb az életKép Bár a bujás is jó voltKépKépKép
próbálok csatolni egy esküvős és egy fürdőkádas képet.
Boszi
Kép

Kép
szuperboszi

Szia Boszi!
Nagyon szépek a gyerkőcök, a lányod ruhája meseszép! Remélem, jól éreztétek magatokat a lagziban!
pirinyocska

Jól, a tökmagot tízkor lefektettük, 23.15-ig fenn bírt maradni (és napközben reggel 8-tól 9-ig aludt, meg du 5-től 1/26-ig). A nagyok éjfélkor mentek fel, mi meg háromig húztukKép Bobi 6-kor kelt, így még mindig olyan vagyok, mint a mosott sz@rKép És a menyasszony tesójának ma reggel született meg a pici fia. Ki volt ugyanis adva, hogy az esküvő alatt tilos szülni, vagy előtte, vagy utána. És kibírtaKép
szuperboszi

Sziasztok!

Töltike nagyon boldog születésnapot kívánunk!!!!!

Renóca a gyerekek nagyon jól emlékeznek a történtekre ha még mindíg ezt játszák. Hogy vagy? Jobb már a lelkecskéd? Tudtál beszélni azóta a kolléganőddel?
A vers gyönyörű, engem is meghatott potyognak a könnyeim. Mi lesz ha én is anya leszek, egy bőgömasinává változom??

Diti nagyon sajnálom, hogy nem sikerült ma elintézni a papírokat így Mátét sem tudtátok hazavinni!!!
Hihetetlen, hogy milyen emberek vannak..... Ráadásul egy nő, semmi empátia nem volt benne? Ne szomorkodjatok, nem rajtatok múlt, hogy így alakult!!!!
Megy a drukk továbbra is!!!!!!

Marci_anyu a műtétről írnál nekem, hogy pontosan mit és hogyan csináltak és melyik kórházban. Nekem is van még egy lombik lehetőségem amin még gondolkodunk. Az emailcímem a táblába van ha nem akarod ide megírni.

Kelimoni az anyós most a közeletekben lakik? Azért költöznétek? Merre felé gondoltátok??

Pirinyócska ti miért csak a titkoson vártok??

Jó éjszakát mindenkinek!!!!
vicki

Vikci: megmondom őszintén, én eddig nem mertem belevágni a nyíltba (ehhez nagy mértékben belejátszottak a TEGYESZ-es tanfolyamon hallottak is), most meg már nincs sok értelme, mert 3-ak vagyunk :-)
De már megbeszéltük a párommal, hogy a második baba tuti, hogy nyílt lesz.
Boszi:örülök, hogy jó volt a buli, nem mondom, jól bírták a gyerkőcök. Próbálj meg pihenni (gondolom, 3 gyerkőc mellett nem könnyű).
Ja! Gratula a menyasszony tesójának a babához :-)
pirinyocska

Sziasztok!

A szülinaposoknak és a névnaposoknak is nagyon sok boldogságot kívánok!
Kép Kép

Napsugi, Amneris, merre vagytok? Mi van veletek? Kép

Rayo! Én a Kingus után sokat tanultam, hogy mire fogom rászoktatni és mire nem a tesót. Ebbe az elalvás is beletartozik. Kingus mindig az ölemben aludt el, úgy raktam be a kiságyba. Aztán olvastam egy okos könyvet, amiben azt íták, hogy mindig úgy és ott aludjon el, ahol fel fog ébredni, hogy ne ijedjen meg az idegen helytől. Na ebből okulva Zsófit már eleve úgy szoktattuk, hogy etetés után büfi, aztán be a kiságyba és alvás egyedül. Először fura érzés volt letenni és nézni ahogy elalszik, de ez ma már természetes. És meg kell mondjam, a mai napig nyugodtabban alszik, mint Kingus, és ez lehet függ attól is, hogy mire szoktattuk rá őket. Bocsi, ha hosszú voltam! Kép

Rvan, kipihented magad? Gondoltam ám rátok, milyen jó lesz nektek! Kép

Süni renoca! Mindig olyan szép verseket raksz fel! Nincs valami kis rövid versed, ami hercegnőről szól? Kingusnak kéne a farsangra! Kép

Ildi ko! Elkezdtem fogyózni, ugyanis a lányok után maradt rajtam pár "deka", és nyárig jó lenne legalább a feleslegnek a felétől megszabadulni! Kép Ha marad még időm, meg energiám szeretnék majd tornázni is.

Di ti! Szerdáig relaxálj, csak a jóra gondolj, de azért a boxkesztyűt ne hagyjátok otthon!Kép
Kép

kizsó

Sziasztok Moncsi vagyok .
Mar ismertek egy paran a Csaladinet forumrol.
Magunkrol par dolgot 7 lombik es 5 eve szeretnenk babat.
Majdnem 2 eve varunk mar a pici babankra.Golyasok is vagyunk es a TEGYESZnel is sorba allunk.
DiTi nagyon szoritunk.Puszi mindenkinek Moncsi.
móncsi3

Szia Móncsi3!
Mi már ismerjük egymást, olvasd csak el az emiljeidet!
Puszi Nektek és kitartás!
pirinyocska

Sziasztok

Kelimoni, én sem tudok tésztát gyúrni.Kép

Szuperboszi, nagyon csinosak a gyerkőcök, jó ízlésed van.Kép

Süni, ismét csodaszép a vers amit felraktál, én már el is mentettem.Kép

Kép
Kép
atan

Sziasztok!

DiTi, szomorú, hogy semmi empátia nincs az ügyintézőben, az meg méginkább, hogy visszaél a hivatali jogkörével. De kitartás! mindjárt kedd és már itt is a szerda. Szorítunk, hogy minden rendben legyen!
Nálunk a gyámos (is)nagyon rendes volt, igaz, mondta, hogy ő maga is örökbe fogadná Kiscsikót, mert felelősnek érzi magát a sorsáért...Mire jöttek környezni, a lányzó már itthon aludt:-) Tehát megintcsak arról van szó, hogy emberekből áll a hivatal, egyik emberséges, a másik gyarló...

Névnaposoknak, szülinaposoknak gratula!Kép

Süni, jó lenne, ha a mi óvónénink lehetnél! Ennyi keatív ötletet még sosem hallottam! Még-még!

S fel a fejjel a várakozóknak: tényleg gyorsan megy az idő, higyjétek el! Elég megnézni a topicot, most nyitotta Amneris, s már mennyien babások! Kép (Mi is kétévesek leszünk már itthon!)

Zárszónak egy friss: tegnap meg kellett ígérem a kölöknek valamit, amit nem tudok betartani: nyakam köré fonta a karját ezzel: anyuci, te ne öregedjél meg, jóóóó?
mera

Sziasztok Lányok!

Itt vagyok ám mindíg, csak inkább olvasó üzemmódban... Kép

Diti, Kedves! Tarts ki! Sokat gondolunk rád!

Milyen aranyos, hogy egymás ünnepeit is számon tartjátok! Kép Szuper a táblázatunk!

Gratula az ünnepelteknek!

Kép

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
amneris

Szia Lányok!

9-re megyünk 3 hós oltásra. Szorítsatok!Már Gergővel megbeszéltük, óriási mosolyokkal nyugtázta. Majd meglátjuk...

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Lányok nagyon szépen köszönöm a szülinapi köszöntést.-) Aranyosak vagytok..

Tegnap este már írtam de sehogyansem akar az üzenetem megjelenni, mindig híbát írt ki az oldal..

Di_Ti: sajnálom,hogy így viselkedett veletek az ügyintéző. Ez dühítő.. Szerdán minden rendben lesz meglátod! Kitartás!!!Nagyon szorítok én is és a férjem is mivel mesélek rólatok neki..

Szuperboszi: Tündériek a gyerkőcök:-)

Pusz Tölti

Kép

Kép
töltike

Kelimoni: Nem lesz semmi baj:-) Nikike picit sírt de hamar megnyugodott:-)Csak az én szívem szakadt meg majdnem..ahogyan fognom kellett és rámnézett a könnyes szemeivel..
Szorítok nagyon!!!!

Kép

Kép
töltike

Kedves Lányok!
Elöször is gratulálok az összes szüli és névnaposnak.
Mera!
Érdekes tegnap este az én lányomat is ez foglalkoztatta. Mi abban egyeztünk meg, hogy ő majd kitalál egy fiatalító szert és akkor én nem fogok meghalni.
Hülyéskedtem vele, hogy-Aztán vigyázz, nehogy 1 hónapos legyek és pelenkáznod kelljen!
De megnyugtatott, hogy arra figyel.
Rayo!
Amikor már az én derekem sem bírta Szandit, letettem hasra az ágyában és finoman ütögettem a popsiját, a hátát simogattam és megnyugtatóan duruzsoltam neki. Hamar rászokott.
Pistinél meg volt egy régifajta rugóskerekű babakocsi amit ha meglöktem is 10 percig hintázott, egy ideig bejött, majd visszeszoktattam az ágyába.
Süni!
A versed nagyon tetszett! Szurkolj a lányomnak, csütörtökön lesz a mesemondóverseny.
Boszi!
Nagyon cukik a gyerekek. A te fiad is kész férfi.
Kelimoni!
Nekem már nincs anyósom. Amíg 10 évig együtt laktunk, rengeteg generációs problémánk volt egymással. Amikor elköltöztünk, látta hogy nélküle sem hal éhen a családom, megbékéltünk egymással. A tésztát én is a boltban veszem.
Holnap megyünk Barcikára, majd gondolok rád!
Szép napot mindenkinek!
simineni

Di-ti drága!
A gyámhivatalokban én is találkoztam hasonló problémával, hogy nem embernek, hanem egy ügyiratnak néznek. Szerencsére én sokat foglalkozom emberekkel és mindegyikkel megtaláltam a megfelelő hangsúlyt. Az-Önnek is van egy felettese! -lehet, hogy ennél bejön, ha szerdán is macerás lesz.
A Szandinál én is kifogtam égy Gyámhivatalvezetőt, akinek fogalma sem volt, hogy milyen papírt kell kiállítani és tudatlanságát azzal próbálta takargatni, hogy az ügymenet 30 nap.Kb 10 perc múlva a polgármesternél panaszkodtam és láss csodát 1 óra múlva kezemben volt a kihelyező nyilatkozat. Ugyan a határozatot harmadszorra sikerült megcsinálnia, de mit érdekelt engem, ha a lányom otthon volt.
Remélem szerdán hazaviheted a kicsi fiadat! Sokat gondoltam rátok tegnap is.
Márcsak 1 nap!
simineni

Sziasztok!
Tegnap este letettem Regit és a kedvenc cicusát adtama a kezébe, meg egy cumit, aztán énekeltem neki és ELALUDT!!! Lehet, hogy csak véletlen, de annyira örültünk neki!Kép
Próbálni fogom ere szoktatni! Köszi a tanácsokat!

Hihetetlen, milyen korán fenvagytok!Kép Én most ébredtem! Szerencsére!!!Kép

Kelimoni!
Regi csak egy picit sírt és egy fél kúpot adtam neki, nem lázasodott és nem dagadt be. Este massziroztam a vizbe picit a lábát és beborogattam vizes ruhával( bár hallottam azt is, hogy ez nem jó megoldás, de nekünk bejött)!
BÁTORSÁG!!! Jó lesz túllenni rajta!

Minden "új" topikosnak: Sziasztok!

Boszi!
Gyönyörű családod van!!!!!!!KépKépKép
Kép

Kép
rayo

Sziasztok
Most csak gyorsan végigolvastalak Titeket, este jövök.

Kizsó
Sajnos nem ismerek hercegnős mondókát, de megpróbáltam magam rímet faragni Nektek.
Csodaszép az én ruhám,(illeg-billeg)
Nekem varrta anyukám,
Kislányból lettem én öööööö (kérdőn végignéz a ruháján)
Egy igazi hercegnő (kihúzza magát)
Táncolok és mosolygok
A szoknyámban így forgok(pörög).

Ha nem tetszik az "ööööö", lehet helyette "nő" is.

Szép napot mindenkinek
Süni
Kép
süni_renóca

Minden szülinaposnak, névnaposnak sok boldogságot kívánok!

Diti: A kezem csuriban van értetek.Kép KépKép Jaj de izgi!Kép

KépKép
ancsúr

Süni!

Hogy te milyen kreatív vagy már korán reggel! Kép Köszi!

kizsó

Süni! Mostmár irgumm-burgumm. Minden reggel itt könnyezem a gép előtt a gyönyörű verseid miatt! Ezt az újat nem ismertem, de nagyon szép! Köszönöm ismét Neked, hogy ilyen szépeket találsz...( A családom lassan javasolni fogja egy pszichológus felkeresését! Gabszi=Bögőmasina Kép)

Kelimoni, én sem lettem volna agresszív az ügyintézővel,ám. Csak a lehetőségeket vázoltam, amik kis jóindulattal működtek volna, és persze felháborodtam.
Életemben egyszer történt csak, hogy valami "hivatalos" személynek ellent mondtam. Balázs kórházba került kiszáradással, és a doktornő nem találta a vénáját, majd egy törött végű kanült próbált beleerőszakolni az addigra már apatikussá váló kicsi vénájába. Ezt még megbocsátottam volna neki (mindenki hibázhat!), de azt mikor erre Balázs sírni kezdett, és rászólt, hogy ne hisztizzen (2 éves, és engedelmesen tartotta a kezét), majd kitalálta, hogy azért sír , mert én + apa is benn vagyunk, és ha kimennénk neki sokkal könyebb lenne! Na, erre mondtam, hogy teszek rá, mitől könnyebb neki, hogy képzeli, hogy cserben hagyom a gyereket, és itt hagyom egyedül? A párbeszéd még folytatódott, de a részletekkel nem untatlak titeket.... azt hiszem, itt jogos volt a felháborodásom! Kép

Pirinyocska, mi nem ismerjük egymást a Családinetről véletlenül? Miért ragaszkodtok a titkos örökbefogadáshoz, szabad ezt megkérdeznem?
A táblázatba szerintem mindenki bekerülhet!!KépKép
Budapesti TEGYESZ lista?

Moncsi, de jó , hogy végre előbújtál!!! A TEGYESZ listáján Te is elől vagy már, igaz?? Mi biztos ismerjük egymást a Családinet parkolósából!! Kép (Lehet, hogy nem emlékszel rám...én már kiparkoltam Kép )

Kizsó, az altatást én is megjártam Balázzsal! (Én is hunyó voltam, persze, mert olyan jól esett elkényeztetni! ) A kislányunknál ugyanarra az elhatárizásra jutottam, mint Te. Hogy mi lesz belőle??? Erről, majd akkor írok...
Melyik fogyókúrát csinálod? Hildussal a 90 napost csináljuk, de a mindmegette.hu sok ötletet tartalmaz. (Simineni is 90 napost csinált ! )

Marcianyu, neked is megy anyósüző sugi: ++++++++.
(Ártani nemhasznál! KépKép)

Nikinozso, nem biztos, hogy a minisztérium füle botját sem mozgatja. Csak védik a mundér becsületét, de maguk közt jól odamondanak az ügyintézőnek! Nem lehet ez a reménytkeltőbb változat??

Gabi

Kép
Kép
ggabszi

Ggabszi: én csak az Indexen írogattam eddig. Épp tegnap írtam Vikcinek, hogy "megmondom őszintén, én eddig nem mertem belevágni a nyíltba (ehhez nagy mértékben belejátszottak a TEGYESZ-es tanfolyamon hallottak is), most meg már nincs sok értelme, mert 3-ak vagyunk :-)
De már megbeszéltük a párommal, hogy a második baba tuti, hogy nyílt lesz." szóval ennyi :-)
pirinyocska

Pirinyócska!
Nem tudom, hogy melyik megyében laksz, de én Békés megyei vagyok. 9hónapig voltunk elsők a Tegyeszes listán!!!!!!!!!!!!Kép
És akkor sem tőlük, hanem a Gólyahírtől kaptuk Regit!Kép
Nem akarlak elkeseríteni, de alig van újszülött baba titkosan! Ezt a hivatal mondta nekünk, miután elegem lett az áltatásukból és a "kedves" hangnemükből!!!! Gondoljátok mégegyszer át, ha kérdésed van szíveses írok akár privit is!kulikani@freemail.hu

Kép
rayo

Visszatérve a TEGYESZ-es témához, szerintem a legkiborítóbb náluk a várakozásban a bizonytalanság. A nyíltnál azért nagyjából tudja az ember (legalábbis mielőtt a baba megszületne), hogy mikor számítson rá. Mi már berendeztük a babaszobát, vettem egy halom ruhát, játékot, stb... Már csak a babakocsit kell megvennünk. Baba meg sehol :-( És, idézem az ügyintézőt: MÉG KILÁ
TÁSBAN SINCS! Szóval főként ezért is voksolnék/nánk most már a nyílt mellett :-)
pirinyocska

Sziasztok!
Nagyon röviden írok, mert Hanna beteg és nincs se éjjelünk, se nappalunk. Most épp véletlenül sikerült elaltatnom. Szombat hajnalban az ügyeletre vittük, mert egyik pillantról a másikra iszonyúan elkezdett köhögni és fulladozni és be is lázasodott. Megijedtünk, hogy krupp, de nem az volt, hanem bronchitis. Nem javult az állapota a hétvégén, tegnap a gyerekorvos pedig azt mondta, hogy hajszál választja el a tüdőgyulladástól. Augmentint kap többek között, amitől engem kiver a víz, mert nagyon ellene vagyok az antibiotikumnak. De felfogom, hogy itt most nincs apelláta. Csütörtökön kell visszavinni, ha rosszabbodik a helyzet: kórház.
Az, hogy engem időközben megműtöttek teljesen eltörpül és el is felejtem a fájdalmakat, mert annyira aggódok. Csak este jut eszembe, amikor megyek fürdeni (ami egy vicc, mert nem tudok normálisan a varratoktól) és meglátom a lábam.
Hát ennyi történt velünk és annyira szeretnék bekapcsolódni a beszélgetésetekbe, de ez most nem megy, csak annyit tudok most írni, hogy tiszta szívemből gratulálok Cirbiéknek, Di-tiéknek és Gilicééknek!!!!
Hildus
Vendég

Rayo!
Írtam mailt! Köszi a lehetőséget!
pirinyocska

Sziasztok!

Nagyon aktívak vagytok, nem győzöm olvasni. A dolgozóba áll a bál, csak most van egy kis idő.
Ha nem zavarok, visszatérnék az engem most foglalkoztató kérdésre a megmondásra.
A legjobb, ha elmondom, hogy működik nálunk, és ha van jó ötlet szívesen venném: Először is vannak szabályok, melyet már előre közöltünk a környezetünkkel: az anyja én vagyok, apja az apja, soha senki nem nevezheti ennek az életet adókat, ha netán Picur ezt majd szóba hozza. Az életet adót egyébként túl hidegnek személytelennek találtam és ez a kifejezés nagyon behatol a privát szféránkba, így mi elneveztük: Geni néninek. A történetünk egyébkén nagyon hasonlít Andriskáéra (Nekem két születésnapom van), csak mi 5 naposan vittük haza, így csak egy születésnapja van. Arra egyébként mindíg nagyon ügyelünk, hogy csak igazat mondjunk, így e szereint adaptáltuk a történetet is a könyvből, ami szerintem elég jó. Eddig Picur elengedte a füle mellett a mesénket, de most naponta többször előveszi a könyvet és el kell olvasni. Amikor oda érünk, hogy Andriska is egy másik néni pocakjában nevelkedett 9 hónapig, mint Te, akkor érdekes módon ellenkezik, hogy nem: Anyáéba. Kicsomagolja a hasamat és látnotok kéne azt a tekintetet, szinte látom, ahogy kattognak a kerekek és végig gondolja: hogy fértem el? hogy jöttem ki? és hogy mehetnék vissza? Nagyon helyes.
Többen említettétek, néhány ember milyen furcsán fogadja, ha meghallja, hogy örökbefogadtatok. Igen. El is jutottunk arra a pontra, hogy mi már nem kürtöljük ki. Nem titok, ha kérdezik válaszolunk, de mi nem hozzuk szóba, magánügynek tekintjük. Azt sem kötöm mindenki orrára, hogy van egy anyajegyem - magánügy. Pont azért, mert látom, hogy az emberek inkább tájékozatlanságból, mint gonoszságból milyen kegyetlenek tudnak lenni (a leggyakoribb idegesítő kérdés: És mi van az ANYJÁVAJ. Válasz: Köszönöm jól vagyok.), szóval féltem kicsit Picurt, mi lesz ha Neki teszi fel valaki ezt az ostoba kérdést?
A másik szó, amivel mindenképp szerettük volna megbarátkoztatni az az örökbefogadás. Egész pici kora óta van egy szójátékunk, két kérdés egymás után: Kit szeret Anya és Apa a világon a legjobban? Mire a boldog válasza: Picurt!! Ki az akit anya és apa örökre fogadott a szivébe? Válasz: Picur. Most már, hogy megkülönbözteti a kiejtéseket, örökbefogadott a szivébe a kérdés. Ezzel elég jól megbarátkozott a kifejezéssel és mindíg valami jó jut róla eszébe. Most ennyi jut eszembe.
Üdv: rumfo
rumfo

Rayo: Köszönöm a levelet és az infokat!Kép
pirinyocska

Sziasztok.
Véletlenül találtam erre az oldalra és nagyon sok történetet olvastam.Én igazán nem is tartoznék közétek.Esteleg csak annyiban ,hogy engem valamikor sok-sok éve fogadtak örökbe a szüleim.....Igen nekem ők a SZÜLEIM!!! Azóta felnőtt emberke lettem,és születtek gyermekeim.Én sokáig nem tudtam, hogy pár hónapos koromig csecsemőottonban éltem.Már érettségi után voltam,amikor megtudtam az igazat.Hááááááát nehéz volt feldolgozni.Nem is tudom, hogy lett volna jobb, előbb tudni vagy tényleg felnőtt ként... Itt azt látom, hogy mindenki imádja a gyermekét és nagy izgalommal várja.Kívánom a kicsiknek, hogy olyan szeretetben nőjenek fel mint én! Hálás vagyok a sorsnak,hogy ilyen szüleim vannak!!!!
Bocsánat,hogy írtam ide! Szeretettel üdvözlök mindenkit! Anna
annamama

Anna, kérlek ne menj el.
Már nagyon régóta szeretnék beszélgetni egy olyan emberrel, mint Te. Úgy gondolom, nagyon is közénk tartozol, hiszen velünk együtt itt van a mi örökbebabánk is. Ez az egész róluk, rólad szól. Annyira érdekelne néhány válasz: Hogy mondták meg? Mit gondoltál először? Kérdeztél akkor vagy később valamit? Ha igen, mit? Mennyi idő alatt dolgoztad fel? Voltak kételyeid bármiben?
rumfo

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?