2002.05.21 22:22
Szerző: Anonymous
Sziasztok!
Május 17-én pénteken Zsófi babái megszülettek mint a villám: Míra 1,90, Ármin 2,15. A szülés rendben ment, az intenzívre mentek melegedni. Árminnal volt némi aggodalom, mert tüdõgyulladást kapott, de már szépen javulgat. Míra ma már szopizott, és nagyon ügyes 15 g-ot sikerült elsõre, szerintem az nagyon klassz. Zsófi is jól van.
Kismanó! Amíg volt otthon segítségem egész nap kb 3 hétig, meg még aluszékonyak voltak, addig nem nagyon próbáltam együtt, mert azért sokkal fárasztóbb, mint egyszerre egyet, aztán késõbb a férjem unszolására próbáltam, mert sajnálta a másik babát, ha már éhes volt, és nyaggatott vele. Eleinte nagyon bénáztam, és csak úgy ment, ha valaki szépen elhelyezte õket, aztán késõbb rászoktam az együtt szoptatásra, mert szerintem annál nics rosszabb, mint úgy szoptatni, hogy a másik sír közben. Aztán volt idõszak amikor, megint nem mûködött, vagy nem volt szükség rá, mert más ritmusban ébredtek. Szerintem elegendõ párnával jól meg lehet oldani, csak én mindig lusta voltam annyi párnát helyezgetni, így aztán hol a hátam, hol a kezem gémberedett el. Ha nem sikerül eleinte, szerintem érdemes újra és újra megpróbálni együtt, ha szükség van rá, mert több anyukával is beszéltem már, akiknek azért volt rossz élmény a szoptatás, mert ott üvöltött a másik gyerek. Ahogy nõnek egyre könnyebb õket elhelyezni. Kb 9-10 hónapos koruktól már fekve is tudtam õket együtt szoptatni, ami jó volt ha idõnként (szerencsére ritkán) éjszaka volt torlódás.
Sziasztok!
Szombaton láttam álmaim ikerbabakocsiját - legalábbis elsõ ránézésre az, és akiknél láttam azoknak nagyon bevált, sajnos nekünk már nem aktuális. Megpróbálom naygjából leírni: az alja olyan széles, mint a szimpla babakocsi!, azok a mózesos-sportkocsis típusok, és erre a vázra lehet vízszintesig dönthetõ üléseket tenni tetszõleges számban (1-2-3-4) és majdnem tetszõleges elhelyezésben. Tehát szûkös helyen egymással szembeni vagy mögötti, ha van hely egymás melletti, és ha legközelebb csak egy gyereked születik, akkor szimpla kocsiként is tudod használni. Vagy ha van egy kicsit nagyobb tesó, azt is rá tudod ültetni, legalábbis elvileg, mózes kosarat is lehet hozzá rendelni(az szerintem felesleges egyébként), meg árnyékolót, esernyõt stb. LEhet bolygó kerékkel, vagy kicsit nagyobb terepjáróssal. A gyakorlatban persze nem tudom milyen, de nekem borzasztóan tetszett ez a variálhatóság. Biztos ilyet vennék, ha lenne rá pénzem, és még aktuális lenne. Autós ülés nem tudom tehetõ-e rá, meg azt sem tudom mennyire könnyû, vagy nehéz. Azt mondta a lány, hogy õk a Brumi Maci boltban vették, (nem emlékezett pontosan az árára, azt mondta talán 90 000 körül volt). Talán Inglese vagy valami ilyesmi neve van.
Persze a harmadik emeleten nem sokat segít...
Viki, Kismanó! Pihenjetek sokat, már amennyire van rá lehetõségetek, mert minden hét rengeteget számít, és várjuk a fejleményeket.
Sára