Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sok helyen 2 kg a határ, én a sote i-en szültem, ott is. Ilcsi 2.25-el született, 2.20-al jöttünk haza. És csak engem vártak. (merthogy haránt feküdt a leányzó és csaszi volt, és 95-ben ez még 7 nappal járt) Viszont szopni Ilcsi nem a kórházban tanult meg, és ezügyben bíztatni szeretnék mindenkit. A kórházban anno még nem volt teljes rooming-in, és õket 3 óránként hozták ki, ugyanúgy félórára, mint az egy babákat... Na mindegy, lényeg, Ilcsi alig szopott. Így volt olyan, ki se hozták, minek ugyse szopik alapon. Vagy kihozták, cumisüveggel együtt! Mondanom se kell, mennyire voltam felháborodva, de mondogattam, mindegy, csak menjünk haza. Otthon aztán jött 2-3 kemény nap (aluszékony is volt), de kibírtuk. Késõbb jobb szopó lett, mint Gergõ. Cumisüveget meg nem is ismertek itthon.

Kockás, Budapesten, keleti részén.

Ildi

Ildi
pildi

Ja, Kockás, amikor még babakocsisok voltunk, akkor Észak-Budán, lakótelepen, panelban, ha erre vonatkozott volna a kérdés.
Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

A szopizástól én is félek, fõleg a korházban.
A Máv-ban Rooming in van szerencsére, de biztos, hogy egyedül nem fogom tudni egyszerre szoptatni õket a csecsemõs nõvérek pedig lefogadom hogy nem fognak minden egyes szoptatásnál nekem segiteni. Ti mikor tudtatok áttérni az egyszerre szoptatásra, ha egyáltalán sikerült. Mert mindenütt azt olvasom hogy az sokkal idõtakarékosabb.

Üdv Kismanó
kismanó (kisman&oa

Szia Kismanó!

Csak most pénteken megyünk UH-ra, már nagyon várom. Utána mindenképpen beszámolok róla. Ma amúgy sem állok a helyzet magaslatán, egész nap keményedik a pocakom.... Remélem, azért még nem készülõdnek kifelé a manók.

Ti jól vagytok?

Sziasztok:
Viki
Viki

Sziasztok!
Beugorttam ide, bár nekem nincsenek ikreim, csak a barátnõmnek (neki meg nincs internethozzáférése) és már 2 évesek lesznek a fiúk.
Viki ill. a többi leendõ anyuka!
Elnézést,ha kicsit off leszek.Biztos olvastatok (vagy nem) ,hogy árulok új ruhákat készitõi áron. Sok napozóm, badim (550 Ft-os) és kissapik és mindenféle ruha (tipegõ,rugi) van, ha esetleg érdekel valamelyõtöket,akkor megadom az email cimem. A ruhákat házhoz viszem, ha igy van rá igény.
Mail cimem:gitike@freemail.hu
Köszi és vigyázzatok Magatokra.Sziasztok:Giti
Giti

Sziasztok!
Május 17-én pénteken Zsófi babái megszülettek mint a villám: Míra 1,90, Ármin 2,15. A szülés rendben ment, az intenzívre mentek melegedni. Árminnal volt némi aggodalom, mert tüdõgyulladást kapott, de már szépen javulgat. Míra ma már szopizott, és nagyon ügyes 15 g-ot sikerült elsõre, szerintem az nagyon klassz. Zsófi is jól van.

Kismanó! Amíg volt otthon segítségem egész nap kb 3 hétig, meg még aluszékonyak voltak, addig nem nagyon próbáltam együtt, mert azért sokkal fárasztóbb, mint egyszerre egyet, aztán késõbb a férjem unszolására próbáltam, mert sajnálta a másik babát, ha már éhes volt, és nyaggatott vele. Eleinte nagyon bénáztam, és csak úgy ment, ha valaki szépen elhelyezte õket, aztán késõbb rászoktam az együtt szoptatásra, mert szerintem annál nics rosszabb, mint úgy szoptatni, hogy a másik sír közben. Aztán volt idõszak amikor, megint nem mûködött, vagy nem volt szükség rá, mert más ritmusban ébredtek. Szerintem elegendõ párnával jól meg lehet oldani, csak én mindig lusta voltam annyi párnát helyezgetni, így aztán hol a hátam, hol a kezem gémberedett el. Ha nem sikerül eleinte, szerintem érdemes újra és újra megpróbálni együtt, ha szükség van rá, mert több anyukával is beszéltem már, akiknek azért volt rossz élmény a szoptatás, mert ott üvöltött a másik gyerek. Ahogy nõnek egyre könnyebb õket elhelyezni. Kb 9-10 hónapos koruktól már fekve is tudtam õket együtt szoptatni, ami jó volt ha idõnként (szerencsére ritkán) éjszaka volt torlódás.

Sziasztok!

Szombaton láttam álmaim ikerbabakocsiját - legalábbis elsõ ránézésre az, és akiknél láttam azoknak nagyon bevált, sajnos nekünk már nem aktuális. Megpróbálom naygjából leírni: az alja olyan széles, mint a szimpla babakocsi!, azok a mózesos-sportkocsis típusok, és erre a vázra lehet vízszintesig dönthetõ üléseket tenni tetszõleges számban (1-2-3-4) és majdnem tetszõleges elhelyezésben. Tehát szûkös helyen egymással szembeni vagy mögötti, ha van hely egymás melletti, és ha legközelebb csak egy gyereked születik, akkor szimpla kocsiként is tudod használni. Vagy ha van egy kicsit nagyobb tesó, azt is rá tudod ültetni, legalábbis elvileg, mózes kosarat is lehet hozzá rendelni(az szerintem felesleges egyébként), meg árnyékolót, esernyõt stb. LEhet bolygó kerékkel, vagy kicsit nagyobb terepjáróssal. A gyakorlatban persze nem tudom milyen, de nekem borzasztóan tetszett ez a variálhatóság. Biztos ilyet vennék, ha lenne rá pénzem, és még aktuális lenne. Autós ülés nem tudom tehetõ-e rá, meg azt sem tudom mennyire könnyû, vagy nehéz. Azt mondta a lány, hogy õk a Brumi Maci boltban vették, (nem emlékezett pontosan az árára, azt mondta talán 90 000 körül volt). Talán Inglese vagy valami ilyesmi neve van.
Persze a harmadik emeleten nem sokat segít...

Viki, Kismanó! Pihenjetek sokat, már amennyire van rá lehetõségetek, mert minden hét rengeteget számít, és várjuk a fejleményeket.

Sára
Sára

Sziasztok!

Köszönöm a jótanácsokat, és a jókivánságokat. A pihenésre ráerõsitek.
Jó volt olvasni, hogy Zsófi már túl van rajta, de egy kicsit meg is ijesztett mivel csak egy héttel vagyok lemaradva utána. Azért várom a további hireket!
A babakocsira majd rákeresünk, így leirás alapján nekem is szimpatikus volt.
Viki! Én is pénteken megyek UH-ra majd várom az élménybeszámolót tõled is.

Üdv Kismanó
kismanó (kisman&oa

Sziasztok!

Sára!
Köszönjük a jótanácsokat, egy tapasztalt anyuka mindig jól jön...

Kismanó!
Hol fogsz szülni, Vácon? Pénteken mindenképpen várom a beszámolódat, én is megírom majd, hogy mi volt.

Zsófinak és a babáknak nagy-nagy gratuláció, remélem, lesz még ideje benézni hozzánk és élménybeszámolót!

Sziasztok:
Viki
Viki

Mármint hogy élménybeszámolót tartani...
Viki

Szia Viki!

Én már irtam korábban , hogy a Máv-ban fogok szülni. A váci korháznak nincs túl jó hire, sajnos.
És te hol szülsz?

Kismanó
kismanó (kisman&oa

Szia Kismanó!

Bocs, elkerülte a figyelmemet, hogy már írtál a MÁV-ról. Ha ez valamiféle garanciát adna, elárulom, hogy a testvérem és én is ott születtünk...:-)))

Én a Margit Kórházban fogok szülni, Óbudán. Egyébként minden kórházról hall az ember jót is, rosszat is. Leginkább mindenki a gyermekágyi idõszak alatti dolgokra panaszkodik. Pl.: nem segítenek sem a szoptatásban, sem másban. A szülésnél többnyire a dokival és a szülésznõvel meg vannak elégedve a kismamik.

Neked mondott valamit a dokid, hogy elõreláthatólag mikor kell befeküdnöd?

Viki
Viki

sziasztok!én most járok itt elõször.
nekem is ikreim vannak,két lombik lány.lili és luca. most lesznek 8 honaposak.nagyon rendes lányok,4 hónapos koruktól átalusszák az éjszakákat,most már mindent esznek.a spenót a kedvenc...
a 33. hétre születtek császárral,mert az egyik faros volt és folyt a magzatvíz...átlag két kilóval(1980,2160 gr)3 hétig voltak korházban azótra itthon vagyunk...minden nap élmény velük,csak a napi séta megy nehézkesen,de megoldjuk...szeretek velük lenni,mindig történik valami új velük,nem fárasztanak le,persze bonyolultabb mint egy gyerekkel,de én már igy megszoktam.örülök hogy ilyen sokan vagytok:-)vizsu
sztanki

Sziasztok!

Szia Vizsu üdv a csapatban

Viki!
Én már a kisfiamat is a MÁV-ban szültem ugyanennél a dokinál, ugyhogy nem lesz ismeretlen a helyzet. A gyermekágyi idõszakról pedig annyit, hogy ha nem kérdezel és nem szólsz akkor nem tudják , hogy esetleg vmi bajod van. Légy határozott és kérdezz nyugodtan mindent akár több embertõl is.
A befekvést ugytünik meguszom, de ez majd kiderül ma délután. Remélem nem változtat a dokim a véleményén.
Várom a te beszámolódat is!

Üdv Kismanó

ui: Tudtok valami újat Zsófiékról??? Hazaértek már?
kismanó (kisman&oa

Sziasztok! Most fedeztelek fel titeket, es ennek nagyon orulok. Nekem ket kislanyom van Lili es Renata 20 honaposak.Nagyon aranyosak, de mondhatom teljesen igenybevesznek.Elso gyerekek ok nalunk, lombikbebik, elsore "jelentkeztek" es a 36. heten csaszarral szulettek. Nagyon kulonbozoek, de leginkabb az alvas a problemas, meg mindig ritka, ha atalusszak az egesz ejszakat, es a delutani alvas is gond, a Reni alszik a Lilus nem, de estere beporog, ha veletlenul megis alszik akkor 10-11-ig lehetetlen letenni.Mi babakocsizunk meg, eloszor egymas mogotti kocsink volt, ami igazabol testverkocsi volt, de amelyik gyerkoc hatul volt, annak egy ido utan nem fert el a laba, vagy lecsusztak, szoval nekunk nem valt be. Most egymas melletti babakocsink van, ami telen eleg szuk volt mert ezek ugye keskenyebbek mint egy egyes. Persze van ahova nem ferunk be vele.Ha megegyszer kezdenem en ket kocsit vennek es osszekapcsolnam azzal a bizonyos kapoccsal, mert szerintem az a legkenyelmesebb a gyereknek.Hat ez az en velemenyem es persze mindenki mashogy gondolja.Na szoval orulok nektek, uj ikres ismerosok! Udvozlet mindenkinek!
nevtelen

Szia Viki!

Igéretemhez hiven egy rövid beszámoló!
Befekvésrõl szó sem volt, azt mondta a doki, hogy sok pihenés és magnézium. Szivhangot néztünk, ami kicsit érdekes volt. Az elsõ babát elég könnyen befogta a doki, de a másodikat igen sokáig kellett keresgélni mire a gépnek is hallható volt. A végeredmény pedig tökéletesnek minõsitetett. Sajnos most az UH elmaradt mivel szülése volt a dokimnak. Jövõhéten ujra megyek azt mondta hogy majd akkor csinálunk.

ÉS veled mi a helyzet????

Üdv Kismanó

ui: üdvözlet az uj ismeretlennek is
kismanó (kisman&oa

Sziasztok!
Tudnátok írni ikrek biliztetésével kapcsolatban? Hogyan próbálkoztatok elõször? Egyszerre? Külön? Honnan tudtátok, hogy megérettek-e már rá?
Köszönöm:
Cicus
Cicus

Esetleg van a múltkori kérdésemre azóta tapasztalatotok?
"Azt szeretném kérdezni, hogy van-e köztetek valaki, akinek az ikrek születése után született még gyerkõce. Kíváncsi lennék, hogyan viszonyultatok Ti, az ikrek, a hugica/öcsike egymáshoz. Köszönöm."
Üdv:
Cicus
Cicus

Sziasztok!

Üdv az újaknak, tetszik, hogy élénkül a topik!

Cicus: nekem egy kicsit könnyebb volt, mert ott volt a nagy, bilis korral... szóval állandóan elõttük volt a bili és látták is, hogy mire való. Történt aztán másfél évesen, télen, hogy Ilcsi -szerintem véletlenül - belepisilt. Aztán még meg is ismételte. Hót büszke volt rá, van is fotó a pisis bili a gyerek kezében... Na, de ezzel együtt a kétéves nyarat kivártam náluk. A nagynál meg a háromévest...
Szerintem nem kell nagyon extrát gondolni a témáról azzal, hogy ketten vannak, szerintem ez inkább pozitívum, mert ha egyiknek sikerül, akkor a másik is látja, mirõl van szó. Szerintem ahogy jön a jóidõ, hagyd õket csupaszon -pláne ha szabadban tudtok lenni- és legyen a közelükban a bili. Külön szerencse, ha tudtok olyan ismerõst látogatni, ahol már bilizõ kisgyerek van, és látja mire is való a dolog. Nálunk nagyjából egyszerre sikerült nekik, bár az éjszakai pelusmentességben volt egy kis eltérés, de nem volt komoly a különbség. Erõltetni semmiképp nem érdemes. Az elsõ siker leginkább véletlenül fog összejönni, de szerintem nagyon nagy lépés ahhoz, hogy megértse, mit is akarunk tõle.
És szerintem, ha egyiküknek menni fog, másiknak nem, akkor semmiképp se -látod õ milyen ügyes -típusú módon reagáld le a dolgot, elég ha látja, hogy a másik kap kisgatyát, õ meg pelust... Nálunk az elsõnél voltak olyanok, hogy próbáltuk hangsúlyozni, milyen nagy fiú is õ már. Voltak dolgok, amikre azt mondtuk, csak a nagyfiúknak szabad, és ha majd tud bilibe pisilni, akkor neki is lehet (pl. colát inni). De ez 3 évesen volt. Szerintem a másféléves nyáron nektek próbálkozni lehet, de nem érdemes túl nagy energiát bele fektetni, sokkal nagyobb az esély a két és fél éves nyárra. Ja, és nálunk a nagynak kb 2 hét volt az egész 3 évesen, a kicsiknek 2 évesen azért ennél több.

Húgica, öcsike: nálunk Ilcsi kvázi nõvére Gergõnek, méretben is, érettségben is, kissé anyáskodó is, mint lány, így õ sokszor úgy könyveli el, hogy neki van egy öccse... Gergõnek viszont tényleg váltás lenne, a nem õ a legkisebb szempontból...

Ildi

Ildi
pildi

Fentebb irtam mint nevtelen, Gabriellanak hivnak, es most 20 honaposak a lanyaim. Most Kanadaban elunk, de ok Pecsett szulettek. Nagyon jo itt olvasgatni nalatok, es neha bele bele szolni.Mi is most kezdjuk a bilizest, nagyon nagyon buszkek a produktumra, es en is abban bizom, hogy a nyaron majd sikerul elhagyni a pelenkat.Persze szolni meg a nagy dolgoknal szolnak csak akkor is mar keson, legtobbszor, de mar nem turik meg ha a pelusban van.Ezert remenykedem, hogy ezen a nyaron mar szobatisztak lesznek .
Udvozlettel Gabriella
gabriella

Sziasztok,

A Gyermeknevelésben nyitottam egy véleménykérõ lapot:
Bölcsi - írjátok meg, elmondom nekik!

Nézzétek meg, és írjatok véleményt!

Ildi, csak kíváncsiságból kérdeztem merre laktok, mert több helyen összefutottunk már, és olyan aranyos vagy ;-) - de nem laksz közel :-(

puszi mindenkinek,
Kockás
kockás

Kockás, köszi Kép.
Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Csak nagyon röviden: még nem jöttünk ki a kórházból, csak én egy szoptatás kihagyásával hazaugrottam a nagyobbik lányomhoz egy fürdetésre és egy fektetésre.
A babáim egyre jobban vannak, már semelyik nincs inkubátorban, a szopással folyamatosan egyre jobban állunk. Napokon belül átkültüzünk egy rooming-inbe és jövõ hét elején végre hazajövünk.
Én is a MÁV-ban szültem, tapasztalatokról majd amikor kikerültünk. ÛHa valami érdekelne benneteket, akkor a mobilon elérhetõ vagyok (20-9151586).

Zsófi
szzsofia (szzsofia)

Sziasztok!

Jó volt Zsófiról hallani!!!!!
Egyre inkább érdekel, hogy milyen volt az élete benn a korházban mivel én is ott fogok szülni. Ezt nem gonoszság miatt mondom, de remélem nem fogunk ott benn összetalálkozni, én még huznám egy kicsit az ikrek érdekében.

Tudtok valamit Vikirõl? Nagyon eltünt remélem nem kellett neki befeküdnie?

Üdv Kismanó
kismanó (kisman&oa

Sziasztok ikresek!

Cicusnak a biliztetéssel kapcsolatban mesélem, hogy mi elkezdtük és a lányok egyre lelkesebbek és ügyesebbek.
Úgy indítottam, hogy kb. 1 hónapja megvettem a biliket és kihelyeztem a szoba közepére a játékok közé. Abban ültek a macik, babák stb. Aztán peluscserekor beledobáltam a pisis pelusokat és mondtam nekik, hogyha rácsücsülnek, bele tudnak pisilni. Hagytam õket pucér popsival rohangálni és mondogattam, hogy csüccs rá és pisiljen. Persze hetekig nem történt semmi, csak játszottak vele. Aztán Csengének egyszer sikerült belepisilni és roppant büszke volt rá. Ez késõbb többször elõfordult és kezdett benne tudatosulni, hogy mire is való a bili. Persze eközben sokszor elõfordult, hogy összepisilték (esetleg kaki is jött) a padlót és ez a mai napig elõfordul, ha pucérkodnak, de egyre gyakrabban ülnek rá a bilire és pisilnek bele. Ha véletlen mellékakilnak, mert ilyen is van, akkor beleszedem a kakit a bilibe és mondom, hogy oda kell kakilni. Már egyszer-kétszer megesett, hogy belekakiltak. Általában reggeli után már maguktól lecibálják a pizsamát. leszedik a pelust és ülnek a bilire. De azért napközben még többnyire pelusban vannak. Szóval mi így kezdtük el és még nagyon az elején vagyunk, de már beindult a folyamat, elkezdett bennük tudatosulni, mirõl is van szó. De én nem akarom erõltetni, még csak 19 hónaposak.
Bocs, jó hosszúra sikeredett.

Még el kell mesélnem, hogyha minden jól megy, a lányoknak karácsonyra kistesójuk születik!

Minden ikerpocakosnak sok pihenést, jó szülést. Fantasztikus dolgok elõtt álltok. Sziasztok
ikeranya

Sziasztok!

Csilla, gratulálok!!! Végre válaszolni fog valaki Cicus régi kérdésére.

BiliK: meglepõdtem. Nekünk egy bilink volt összesen (3 gyerkõcre), fel se merült bennem, hogy ez olyan tárgy, amikbõl ikreknek kettõ kéne. Errõl most eszembe jutott, gyûjthetnénk olyan tárgyakat, hogy mi az, amibõl kettõt vesztek, mi az amibõl egyet. Pl. mi játékokból nem veszünk két egyformát, az elején kaptunk néhányat, de leszoktunk róla. Bilibõl is egy volt. A ruhákon kívül talán csak az ágy, etetõszék, kocsi, autósülés volt dupla. MÁsoknál???

Ildi

Ildi
pildi

Szia ILDI!
Egyik d.u. elmennék hozzád babástol, még nem tudom pontosan hány gyerekkel....a kedvesem most nem mozdítható a foci V.B miatt...utána meg elutazunk hosszasan.
Különben jól van csanád és Kadosa is, már a 6 kg körül járunk, szopnak, mosolyognak, gögicsélnek, sajnos tápot is kell adnom , de már feldolgoztam lelkileg...

Nincs véletlenul babahordozó kengurud kölcsönbe 2 hónapra???
A hegyen a kocsi nem gurul fel mindenhova, venni nem szeretnék, mert nem használjuk amúgy és most az én egy szem fizetésem másra elmegy...így heten elfogyasztjuk gond nélkül.
Megköszönném, ha tudnál segíteni és szívesen megyek, amikor hívsz!
Minden jót minden ikresnek, én nagyon élvezem a duplababázást!!!
Kinga

Sziasztok!

Az Ildi által felvetett dolog engem is érdekelne.(Márhogy mibõl kell kettõ és mibõl elég csak egy) Hátha tanulhatunk belõle mi kezdõ ikresek.

Egy kicsit szomorú vagyok mert már szivesen hallanék Zsófiról és a babáiról, és sajnos Vikirõl sincs semmi hir(õk azok akikkel együtt pocakoskodtunk)
Én még igyekszem kitartani most vagyok a 37. hét elején, bár már pár napja egy kicsit lejjebb ment a pocakom(már nem látom a köldökömet) és mintha jóslófájások is jelentkeznének.

Üdv Kismanó
kismanó (kisman&oa

Vikinek tegnap 12 ora 10 perckor lettek meg a babäi.
egerke

tehät: BALÄZS: 1980 gramm, 44 cm LEVENTE: 1560 gramm, 38 cm.
egerke

Sziasztok!

Mi most 19 hónaposan abban a korban járunk, amikor mindenbõl kettõ kell.
2 bili, 2 gurulós lovacska, 2 guruló motor, 2 baba stb.
Ha véletlenül a szomszéd kislány egy szem játékát megkaparintja az egyik csajszi,akkor a másiknak is az kell és már kész is a háború. Itthon nincs gond, mert minden párban van és hogyha esetleg összekapnak, elküldöm az egyik csajszit a másik játékért. igy nem is gyakori a veszekedés. Azonban azt is meg kell idõvel tanulniuk szerintem, hogy megosztozzanak egy-egy dolgon, de egyenlõre még nekem jobb a békesség. Persze azért nagyon sok szóló játékuk is van. Mi sem veszünk a párommal nekik 2 db teljesen egyforma játékot, legalább a szín eltér.

Igazából a kis babakádon, pelenkázón kívül (1-1 db)mindenbõl dupla kell. Hát ennyi jutott eszembe.

Jó egészséget az icike-picike babáknak! Pocakosoknak pedig kitartás!
ikeranya

!!!!! Gratuláció Vikiéknek !!!!!
kismanó (kisman&oa

Sziasztok!

Már jó ideje olvasgatom a topicot, most kedvem támadt írni is. Ikerkislányaink 10 hónaposak Dalma és Petra a nevük. 2700 ill. 3000 gr-mal születtek teljesen mások kívül-belül, de mindkettõ fantasztikus csajszi.
Kismanó, lehet, hogy pont a rooming-in miatt kényszerülsz majd együtt szoptatni. Legalábbis nálam így történt. Én a Szt. Imrében szültem, a babák napközben velem voltak, a két csecsemõs persze nemigen tudott jönni segíteni. Így sokszor kénytelen voltam valahogy odahúzogatni a két babát, mert nem bírtam egyik sírását sem hallgatni. Olyan is volt, hogy letettem õket az ágyra, föléjük hajolva szoptattam õket és szurkoltam, hogy be ne jöjjön senki. Alig vártam, hogy hazajöjjünk, itthon ott volt a férjem, aki segített.
Itt viszont megutálták a közös szopizást, mert ügyetlen voltam, le-le csúsztak a mellrõl, és üvõltésbe fulladt az egész. Úgyhogy maradt az egymás után, keserves sírással a háttérben. Szóval nem valami jó emlék. Ráadásul 4 hónaposan abba is hagyták a szopizást, mert pótlást is kaptak és átszoktak az üvegre. Azóta viszont csakis az elõnyeit tapasztaljuk az ikerségnek!
Sára, mi is álmaid ikerkocsijával rendelkezünk! Inglesina Biposto és mi is a Brumi Maciban vettük. A variálhatósága tényleg nagyon jó, az ülések elég szélesek, vizszintesre döntve és tetõvel nagyon jól védte a babákat télen. Pamut huzata van, szépen kidolgozott.
Két hátránya van: nem lehet vele tömegközlekedni (ahhoz azért nagy és nehéz) és nem lehet összecsukni, csak szétszedni. Úgyhogy autózáshoz és BKV-hoz vettünk két sportkocsit, de ehhez persze már stabilan kell ülni a gyerekeknek. Hát jó hosszú lett így elsõre.

Kriszti
Névtelen

Szia Kriszti!

Üdv a topicban! Gratulálok a lányaidhoz, mennyi idõre születtek ilyen szép súllyal, és mennyit voltatok a korházban? Nálam most ezek a legaktuálisabb kérdések. Már teljesen be vagyok sózva, olyan mintha bármikor megindulhatna a szülés.
A szopizást valahogy majdcsak megoldjuk, a kisfiamat már szoptattam 10 hónapig inkább a két gyerkõc tünik problémának. Már nagyon várom Zsófi beszámolóját, hogy mennyire segitettek neki a MÁV-ban mert én is ott fogok szülni. Itthon szerencsére teljes segitõkész csapat várja már most minden kivánságomat.

Üdv Kismanó
kismanó (kisman&oa

Sziasztok!

Hazajöttünk, így majd 3 hetet kellett bent töltenünk. Most nem hiszem, hogy nagyon sokat írok, mert az éjjel vagy 2 órát sikerült aludnom, és elég ramatyul vagyok ettõl.
Nos, a MÁV-ban azonnal az intenzívre kerültünk, ami azt jelentette, hogy csak 3 óránként láthattam a kölköket, eleinte csak símogathattam õket az inkubátorban, de késõbb már próbálkozhattam a szoptatással is. Az István kórházzal ellentétben itt nem divat a kanállal, vagy pohárral történõ etetés, az egyszerûség kedvéért itt cumit adnak. Nagyon féltem, hogy azonnal hozzászoknak a gyerekek, de úgy tûnik, hogy megúsztuk. Etetni 7-22 óráig 3 óránként lehetett õket. A végén átköltöztem egy külön szobába a babákkal (3 napra), itt már igény szerint szoptattam és nagyon kedvesek voltak a nõvérek is. Ha kellett, segítettek, áttolhattam az intenzívre õket, ha pihenni akartam stb.
Tapasztalatom szerint a 37. hét elõtt megszületett babák automatikusan felkerültek az intenzívre, onnan pedig nincs visszaút, azaz csak onnan mehettek haza. (Ki itt belépsz...)

Mi már jól vagyunk, rém büszke szülõkként dagadozik a mellünk, ez az ikerszülõség valami különös büszkeséggel tölt el minket.
Kérdezzetek, ha valami még érdekel a kórházról, kipihentebb állapotomban újra jelentkezünk.

Sok sikert és kitartást a pocakosoknak!
ZSófi
szzsofia (szzsofia)

Kinga!

Mail ment!

Ildi

Ildi
pildi

Kismanó, 38. hétre születtek a lányok, de akkor sem õk akarták, hanem az orvosok döntöttek úgy, hogy elvégzik a mûtétet. Mivel far- és harántfekvésûek voltak, más nem jöhetett szóba. 1 hétig voltunk benn.
Ha van már tapasztalatod a szoptatásban, biztos nem lesz semmi gond! Így visszagondolva nálam inkább az önbizalom volt kevés és nem a tej.
névtelen

Hoppá, elõzõ is Kriszti voltam. Azt akarom még írni: az újság szerint januártól az ikresek dupla gyest kaphatnak egészen a gyerekek 6 éves koráig. A gyedrõl viszont nem esett szó.

Kriszti
névtelen

Sziasztok,
ez a dupla GYES jól hangzik, de tényleg, mi van a GYED-del? Nekem lehet, hogy ezen fog múlni, hogy szeptembertõl vissza megyek-e tanítani. Most 80 ezer körül maximálták. Ennyi a legutóbbi hírem - akár ikres, akár nem.
puszi,
Kockás
kockás

Sziasztok!

Ez a dupla gyes nem igaz! Sajnos, a törvény nem változott. A gyes-t továbbra is az anyuka kapja, csak az anyasági támogatás dupla, és a családi pótlék, mert ezek járnak gyermekenként.

Sorry a rossz híreket.

Andi
andi1

Sziasztok!

Az áprilisi Kismamában van egy jó össszefoglaló a kapható támogatásokról. Úgy tudom, hogy az alapelvek nem változtak talán néhány összeget megemeltek.

Zsófi! Hogy vagytok, hogy fejlõdnek a picurok? Mit szól a kislányod a tesókhoz, nincs féltékenység?

Vikiékrõl sincs semmi hir a szülés óta?

Én még kitartok bár már egyre nehezebb, most vagyok a 38. hétben. A dokim azt mondta, hogy legkésõbb jõvõhét pénteken meglesznek a babáim, tovább nem várunk velük.

Láttunk egy nagyon szuper babakocsit a Mega Toysban. Bébé Comfort gyártja. Külön darabokból te állithatod össsze a babakocsit. Van egy alváz (3 fokozatú rugozással, fékkel stb) erre választható, hogy mit raksz rá. Mózeskosarat, autósülést(babahordozót), vagy sportkocsi felsõrészt. Egy kattintással cserélhetõek. És most jön a trükk. Rárakható egy elosztó is, és igy már mindenbõl kettõ rakható az alapra. Azaz tökéletes testvér vagy ikres kocsinak is. Nem kell ahogy nõnek a picurok egy teljesen új kocsit vásárolni csak magát a feltétet kell változtatni rajta. Az alapja megfelel egy normál babakocsi méretének igy legalább nem szélesebb vagy hosszabb. Nekünk nagyon tetszett, és nagyon csábitó is. Mivel úgyis meg kell venni az autósüléseket a hazafuvarozáshoz is, igy már csak + egy alváz és már mehetünk is sétálni.

Üdv Kismanó
kismanó (kisman&oa

Szia Kismanó!

Sok sikert kívánok, így látatlanba is az ikreidhez. A Kismamában tényleg jó az összefoglaló.

Szia, vigyázz magatokra:

Andi
andi1

Sziasztok!

Akkor jöjjön az elsõ részlet a babáinkról.
Szóval majd két hónapot feküdtem, amikor egy pénteki napon hatalmas durranást éreztem és elfolyt a magzatvíz. (Olyan érzés volt, mint amikor jól fenékbe rúgnak). Ez 1/2 5-kor volt. Azonnal hívtam a dokimat, hogy igyekezzen, mert mindjárt szülök. Fájásaim nem voltak. Egy gyors fürdés után már a kocsiban ültünk és a pénteki csúcsforgalom kellõs közepén vágtattunk át a városon. 5 után értünk be a kórházba, ahol rövid keresés után rá is találtunk a szülõszobára - még épp idõben. A dokim már bent volt (külön köszönet érte), ahol a vizsgálat során megállapította, hogy a méhszáj teljesen eltûnt és csak egy kevés nyomással meg is szülhetem a kislányomat, Mírát. Fájáserõsítõt kötöttek be és már kezdtük is a szülést. Amint valami fájást éreztem, úgy nyomnom kellett. Pár nyomásra született meg a Míra 17.30 perckor. Ekkor Ármin még jól érezte magát, esze ágában sem volt kibújni. Nála burkot repesztettek, nyomtam, nyomtak és 17.36-kor õ is elõbújt. Apgarjuk 10/10 és 9/10. Aztán gyorsan felvitték õket az intenzívre és berakták melegedni az inkubátorba. Nekem ekkor jöttek az igazi fájdalmak, két napon át olyan erõs méhösszehúzódásaim voltak, hogy a matracot széttéptem volna magam alatt.
Este 11 körül felmentem az intenzívre, ahol teljes megdöbbenésemre a babákon csövek, szondák lógtak. Nagyon ijesztõ volt, amit még tetézett a gyerekorvos is, aki semmit nem tudott róluk mondani, csak állt és széttárta a kezét: valami légzési probléma van Árminnál. Szörnyû éjszaka következett. Másnapra kiderítették, hogy tüdõgyulladás és megkezdték az antibiotikum kúrát. Na ez tartott egy hétig, közben mindenfélét felfedeztek náluk, így megtudtuk, hogy mindekettõnek agyödémája van, Árminnak még nem záródott be egy vérere, Mírának van valahol a veséjénél egy tágulat és így tovább. Laikusként mindez rettentõ volt, minden napra jutott egy újabb hír. Hamarosan azért kiderült, hogy ezek a dolgok elmúlnak, felszívódnak, bezáródnak és meglehetõsen gyakran elõfordulnak, csak nem vizsgálják meg az idõre születetteket ilyen alapossággal.
Na aztán az idõ múlásával minden egyre jobb lett, a csövek lekerültek róluk, az etetés során egyre több maradt meg bennük (1 ml-vel kezdtük) és szépen lassan kijöttek az inkubátorból. A harmadik héten kikerültünk egy rooming-inbe, ahol megkezdõdött az összeszokás. Itt döntöttünk úgy, hogy a 3 óránkénti kötelezõ evést felváltjuk az igény szerinti evéssel. Azóta ez így megy, 2-4 óránként kelnek és esznek. Míra lányunk mára lekõrözte Ármint a hízás terén, valóban igaz, hogy a lányok strammabbak. Most kb. 2,44 kilósak és szépen kerekednek.
Folyt köv, megyek aludni.

Zsófi
szzsofia (szzsofia)

Folytatás:
Itthon minden rendben van, nagy lányunk - Lili - a maga majdnem két évével meglepõen jól fogadta a babákat. A babák kaptak tõle elõször igazi cuppanós puszit, most hangzott el az elsõ igazi mondat Lili szájából (Mama, sír a baba.), sõt a haza térés óta Lilusunk szüntelenül szopni, szoptatni és fejni szeretne... Úgy gondolom, hogy testvér érkezése szempontjából még jó korban van a Lili, elfelejti, hogy milyen is volt egyedül, nem érzi trónbitorlóknak az új jövevényeket.
A piciknek még semmilyen napirendjük nincs, kelnek amikor akarnak, nézelõdnek hosszú idõn keresztül - általában éjszaka. A szoptatás minden félelmem ellenére rendesen megy, tejem van, minden oké. Próbálkoztam a szinkron szoptatással, de ennek egyelõre több hátrányát láttam, mint elõnyét. Egyrészt hiányzik a 3. és 4. kezem, amit jobb hijján az apukájuk pótól, bár neki nincs nagy gyakorlata a szoptatás terén. Másrészt ilyenkor a babócáim nem esznek olyan jól, sok levegõt nyelnek és az elsõ pár perc után feladják a küzdelmet. Úgyhogy egyelõre külön szoptatom,csak nagy gáz esetén (õrült szinkron ordibálás) kisérletezem az együtt szopással. Gondolom, hogy amint nõnek, úgy könnyebb lesz megint egyszerre.
egyetlen dolognak látom hiányát, ez pedig az alvás. Próbálok délutánonként pótolni, de ez nagyban függ Lili alvásától. Egy-egy plusz óra alvás sokat dob a kedélyállapotomon.
Meg egy fontos dolog: szerintem nagy szerencsénk van azzal, hogy második terhességbõl születtek az ikrek, mert nagyobb rutinnal látjuk el õket. Nincs izgalom sem az evés, sem az alvás, sem pedig a kiabálás terén. Nem mérem õket evés elõtt és után, csak este nézzük meg, hogy gyarapodtak-e. Nem állok kétségbeesetten a kiságy fölött, hogy most vajon miért sírnak stb.

Jól érezzük magunkat, boldogok vagyunk, hogy már öt fõbõl áll a kis család és mindezt két éven belül elértük.
Valami hihetetlenül jó érzés ikres anyukának lenni.

Minden jót nektek,

Zsófi
szzsofia (szzsofia)

Sziasztok!

Annak idején én indítottam ezt a topicot, és nagyon örülök, hogy ennyien megtaláltátok. Az én ikreim már lassan 2,5 évesek, igazi gézengúzok. A nagyobbik lányom 4 éves múlt. A korkülönbség kb. akkora lehet, mint nálatok Zsófi. Tényleg nagyon jó volt, hogy másodszorra jöttek az ikrek, mind a terhesség, a szoptatás és a többi gyerekneveléssel kapcsolatos dolgot illetõen is. Én a nagyobbikat 1 évig, a kicsiket pedig 20 hónapig szoptattam. Most bölcsibe járnak, már napközben teljesen szobatiszták, még a fiú is, ami nagy szó, mert beszélni viszont még nem igen akar. Ja még nem mondtam, hogy vegyes páros. Teljesen másként fejlõdnek. A kislány folyékonyan beszél és énekel, a kisfiú még csak most kezd úgy igazából beszélni, de a kézügyessége és a logikai érzéke fantasztikusan jó. Niki a nõvérük ovis, de most itthon van velem, hogy egy kicsit CSAK VELE is tudjak foglalkozni. Nálunk sajnos kialakult egy kis magatartásprobléma a kis korkülönbség miatt, de remélem, most nyáron majd orvosoljuk ezt a helyzetet.
A lényeg, hogy üdv minden ikres és nem ikres anyukának, aki olvassa ezt az oldalt, és sok sikert a szülésekhez, a szoptatáshoz, és a neveléshez.

Sziasztok, Panni
Panni

Sziasztok!

Kismanó kismanói kijöttek, mindkettö fiú lett (meglepödtünk), de egyenlöre úgy tünik minden ok. a bébik "darabja 2900gramm és 54 centi"

Üdv. mindenkinek. Kép
Névtelen

Kedves Kismanók!

Gratulálok! Szép méreteitek lettek, remélem, hogy mihamarabb otthon lesztek!

Sok sikert és szívesen hallanék majd felõletek!
Zsófi
szzsofia

üdv mindenkinek!

Hazajöttünk!!!!!!
Nagy szerencsénk volt, mindenki teljesen egészséges, a császárt viszonylag könnyen megusztam, és már a negyedik napon itthon vagyunk!
Majd késõbb irok kicsit bõvebben is.

Üdv Kismanó
kismanó (kisman&oa

sziasztok!
Hogy nálunk mibõl van kettõ?és egyforma?Szinte semmibõl.ha néha ajándékba kapnak a lányok játékot ,az talán egyforma.mi (szülõk) nem vettünk egyformát semmibõl,se ruhából ,se játélból.mivel a város közepe táján lakunk,két külön kocsink van,de azok sem egyformák.a fazon egyforma de a szin más. télen a kocsizsákokat összecseréltem,igy hirtelen egyformának látta mindenki.egy kis csalás volt...a lányoknak pedig játékból ugy is mindig az kell ami a másik mancsában van...persze azért van mindenkinek saját motyója is pl:kiskanál,törülközõ,babahordozó(de az csak azért,mert Luca csak a nagyobb hordozóba fér bele....)szóval mi nem törexünk a duplára,ha mégis akkor legalább színben mást választunk.
amúgy a magam nevében megjegyzem.NAGYON JÓ IKRES ANYUKÁNAK LENNI!!!:-))))nekem õk az elsõk és nagyon jó velük lenni:-)
hát ennyi...Minden ikrest és leendõ ikrest üdvözlök!!!
sziasztok:-) vizsu
sztanki

bocs!
Kingának üzenem,ha még nem késõ:tudok kölcsönözni kengurút!!!ha kell irjon az emilemre,és megbeszéljük.
vizsu
sztanki

Sziasztok!
Én is üzenem Kingának, hogy tudok hordozókendõt kölcsönadni, szintén ha még nem késõ. Be is tudom vinni Pestre.

Ez a GYES dolog akkor most hogyan van? Errõl már a programjukban is szó volt. Lehet, hogy január 1-tõl lesz így? És akinek mondjuk addigra lejár a GYES-GYED a mostani rendszer szerint, az majd visszamehet? Egyébként ezt csalásnak érzem, mert 6 évig úgysem fog senki otthon maradni vagy legalábbis kevesen, viszont egy dupla vagy emelt összegû GYED-GYES azért valljuk be, mindnyájunknak jól jönne. És a programjukban anno még ezt ígérték...

Bilizés. A mi Danink és Marcink is 19 hónapos, de õszintén szólva nem nagyon bízom az idén nyári szobatisztaságban, pedig nagy lendülettel indultam neki most a jó idõben. A bilin sem pucéran, sem ruhástul,sehogyan sem maradnak meg, akármit bábozok, mesélek, énekelek, stb. rögtön átulnek az ölembe :-) Most ebben a kánikulában meztelenkedtünk sokat, oda is termeltek mindenhová, jól bele is maszáltak, tetszett nekik, de nem szóltak, szólnak, semmiért, szóval azt hiszem még nem érettek a dologra, úgyhogy nem erõltetem, csak ha igazán meleg van, akkor nekivetkõztetem õket. Minden esetre köszönöm a válaszokat, ötleteket.

Dupla. Nekünk kiságy, autós ülés, hordozó kendõ, háti hordozó, etetõszék, bili, utazó ágy (valójában lapra csukható járóka) van kettõ. De az is igaz, hogy ebbõl mind a két hátit, mind a két járókát, mind a két bilit kölcsön, ill. ajándékba kaptuk. Játékot is sokat kapunk, de mi mindig kérjük, hogy ha kettõt is vesznek, legalább a színük legyen eltérõ. Mi pedig mindenbõl csak egyet veszünk, így is, úgy is, mindig az kell, ami a másiknál van, sõt ha három van valamibõl (mondjuk kiskanál), akkor mind a háromnak Marcinál kell lennie :-)
Ruhákat szintén sokat kapunk kölcsön (egy gyerekesektõl) így értelemszerûen az sem egyforma szinte soha rajtuk. De azért én néha szeretem ha egyformában vannak. iLYENKOR ÁLTALÁban azonos a szabás, de különbözõ a szín. De van egyforma pulóverük is.

Gratulálunk VIkiéknek, Zsófiéknak, Kismanóéknak!!!!!

Na, megyek dolgozni.
Sziasztok:
Cicus és a Fiúk
0
Cicus

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?