Új privát üzeneted érkezett!

Di-Ti, Cirbi ! Gratulálok nektek, sok boldogságot a kicsikhez!
Ma kaptam a barátnőmtől egy kis szösszenetet a szülővé válásról, gondoltam megosztom veletek, küldöm a szomorkodóknak és mindenkinek, hátha jobban érezzük magunkat ebben az esős időben.
Ha én ezt annak idején tudtam volna ..."

Tehát, felkészülés 12 pontban:
A szülői hivatásra való felkészülés nem kizárólag könyvek olvasásából és
a gyerekszoba feldíszítéséből áll. A következő tizenkét egyszerű teszt
segít a majdani szülőknek, hogy kellőképpen felkészülhessenek a
szülőségre, hogy pontosan megtapasztalják, milyen dolog anyának, apának
lenni.

1. Az anyaságra való felkészülésként vegyél pongyolát, és akassz a hasad
elé egy nagy babzsákot! Hagyd ott kilenc hónapig! Amikor a kilenc hónap
letelt, vedd ki a bab 10 %át.

2. Az apaságra való felkészülésként menj le a legközelebbi háztartási
boltba, öntsd a pénztárcád tartalmát a pultra, és mondd a pénztárosnak,
hogy szolgálja ki magát! Azután menj a szupermarketbe és intézd el, hogy
a fizetésedet közvetlenül nekik utalják át! Menj haza! Vedd elő az
újságot és most, utoljára olvasd el!

3. Mielött vállalkozol a gyerekre, találj egy házaspárt, akik már szülők
és fedd meg őket nevelési elveik, türelmetlenségük, alacsony
tűrésszintjük miatt, és hogy hogyan engedhették meg gyerekeik ilyen
mértékű elkanászodását. Adj tanácsokat, hogyan javíthatnának gyermekeik
alvási szokásain, WC-használatán, étkezésnél tanúsított magatartásán és
általános viselkedésén! Élvezd ki a helyzetet: ez a legutolsó alkalom,
hogy minden kérdésre tudni fogod a választ!

4. Hogy átérezd az elkövetkezendő éjszakákat, sétálj a szobában fel- s
alá délután 5 órától este 10-ig, válladon egy 4-6 kilós nedves
csomaggal! 10 órakor tedd le a csomagot, állítsd be az ébresztőórát
éjfélre, és menj aludni! 12-kor kelj fel, és sétálj megint a csomaggal
egy órán át! Állítsd be a vekkert 3-ra! 3-kor kelj fel és énekelj a
sötétben halkan 4-ig! Állítsd át a vekkert 5-re! Kelj fel! Csinálj
reggelit! Csináld ezt öt éven keresztül! Közben nézz ki boldognak!

5. Képes vagy elviselni a rendetlenséget, amit a gyerekek csinálnak?
Hogy ezt megtudd, kenj csokoládékrémet a kanapéra és lekvárt a
függönyökre! Dugj egy halat a HiFi-torony mögé, és hagyd ott egész
nyáron át! Dugd az ujjaidat a virágágyásba és tisztítsd meg a frissen
festett falon! A foltokat fesd át zsírkrétával! Na, hogy tetszik?

6. A kisgyermekek öltöztetése nem olyan könnyű, mint amilyennek látszik!
Végy egy polipot és egy hálós szatyrot! Rakd a polipot a szatyorba úgy,
hogy egyik karja se lógjon ki sehol! Rendelkezésedre álló idő: egész
reggel!

7. Óvoda. Végy egy tojástartó dobozt: egy ollóval és egy doboz festékkel
csinálj belőle krokodilt! Végy egy tekercs WC-papírt: ragasztószalag és
némi celofán segítségével csinálj belőle karácsonyfát! Végül végy egy
tejesdobozt, egy ping-pong labdát és egy üres pilótakekszes dobozt:
készítsd el az Eiffel-torony pontos mását! Gratulálunk, a helyed
biztosítottnak látszik az óvodai csoportban!

8. Felejtsd el a sportautókat, vegyél egy kisbuszt! Ne is gondolj arra,
hogy otthagyhatod a ház előtt fényesen, csillogóan! A családi autók nem
így néznek ki! Vegyél egy csokoládé jégkrémet és tedd a kesztyűtartóba!
Felejtsd ott! Végy egy tízforintost és dugd be a magnóba! Vegyél egy
nagy doboz csokisparányt és öntsd a hátsó ülésre! A fűnyíróval
néhányszor menj neki a kocsi oldalának! Most már tökéletes!

9. Készülj fel a sétára! Várj a WC elött egy fél órát! Menj ki a
bejárati ajtón! Gyere vissza! Menj ki! Gyere vissza! Menj le az utcára!
Gyere vissza! Menj le megint! Sétálj az utcán egészen lassan öt percig!
Vizsgálj meg útközben minden eldobott cigarettacsikket, rágógumit,
használt papírzsebkendőt és döglött bogarat! Ugyanazon az úton gyere
vissza! Ordíts olyan hangosan, ahogy csak bírsz, amíg minden szomszéd ki
nem jön és rád nem mered! Add fel, menj haza! Most már alkalmas vagy
arra, hogy sétálni vigyél egy kisgyereket!

10. Mindent ismételj meg legalább ötször! Menj le a szupermarketbe!
Vigyél magaddal valamit, ami jól modellez egy óvodás gyereket! Egy
felnőtt kecske remekül megfelel a célnak. Ha több gyereket szeretnél,
vigyél több kecskét! Vásárold meg a heti zöldséget anélkül, hogy a
kecskéket látótávolságon kívülre engednéd! Fizess ki mindent, amit a
kecskék megesznek vagy tönkretesznek! Amíg ezt nem tudod könnyen
megcsinálni, ne is ábrándozz a gyerekekről!

11. Etetés: Vájd ki egy dinnye belsejét! Csinálj rá egy kis lyukat!
Akaszd a mennyezetre, és lendítsd meg! Végy egy tányér spenótot és egy
kanállal próbáld meg a spenótot a lengedező dinnyébe kanalazni, miközben
berregsz, mint egy repülőgép! Csináld, amíg a spenót fele el nem fogy! A
maradékot öntsd magadra, de úgy, hogy a padlóra is jusson belőle bőven!
Most már alkalmas vagy egy egyéves gyermek etetésére!

12. Végül: Tanulj meg minden nevet a Power Rangers-ből,a Sesam
street-ből és a Tapsi hapsiból! Ha a munkahelyeden azon kapod magad,
hogy gyermekdalokat énekelgetsz magadban, végre alkalmas vagy
teljesíteni a szülői hivatást!

Hát rajta!
steiff

Rayo!

KépKép

Kép)) gyönyörű RegiKép
Majd jövök és megbeszéljük, hogy mit csináltál...

Puszi!

KépKép
napsugaracska

Sziasztok!

Gondoltam benézek, így hétvége előtt a dolgozóból.

Napsugi! Te aztán jó fáradt lehetsz, igen késői órán írtál.
Ha lehet áruld el nekem légyszi, hogy a korszalagocskába, a lipie oldalán tudom berakni a fényképet? Szalag az megy, de fénykép az nem, odaát se tudtam berakni.

Rayo! Gyönyörű Regi! Kép

Gilice, Cirbi, Diti! Gratula mégegyszer! Kép Gilice nagyon szépek a lányok! Kép

Ildi! Koriról: a fiúk nem a Pólusba, hanem Jégcsarnokba járnak Káposztásmegyeren. Busz viszi, hozza őket az oviban. Jobbulást kívánok Bálintnak!
Minálunk Dancsi hányt 3x éjjel, pedig ráadásul keveset, és semmi olyat nem evett otthon. Azért apukámmal elvitettem a drnénihez.

Amneris! Gyönyörű Máté és Tomi! Kép

Minden kis topic gyerköc nagyon szép! Sajna nekem most nincs friss képem, de azért majd igyekszem.

Steiff! Nagyon jót nevettem ezen a szöszeneten! Kép Mit nevettem, folyt a könnnyem! Kép

Mostmár megyek vissza dolgozni, mindenkinek sok puszi, és szép hétvégét!
Vendég

Süni! Annyira édes vagy, köszönöm szépen!! Máris jobban érzem magam! Kép

Gilice! Gyönyörűek a lányaid, sárgulok.. Kép
Nálunk is volt szó ikrekről, de aztán nem jött össze.. Mindig eszembe jutnak, ha ikreket látok, még akkor is ha teljes szívemből tudom, hogy így kellett történnie. Marci!!! Kép

Steiff! Annyira röhögtem és ez nem ér, még szétreped a vágás a hasamon.. Kép

Napsugaracska és Norisz! Köszönöm a dalszöveget! Már régóta keresem, kiírom magamnak. Képzeljétek, mikor Marci született, utána pár héttel hallottam Anyuéknál. Nem vagyok kifejezetten sírós, de akkor zokogtam és szorítottam magamhoz a kisfiam. Szerencsére nem rémült meg nagyon, hogy mi történt a bolond anyjával.. Kép

Rayo! Regi nagyon tündérke!! És ez a mosoly... Macival is volt egy kis ideig ez a félelem dolog. Egyik nap 7-8 hónapos lehetett, bevittem a munkahelyemre és ott sírva fakadt egy kollégámtól... Utána aznap minden pasitól, beleértve az apját is.. Kép Egyébként nagyon barátkozós, ha meg is ijed valakitől, nagyon hamar felenged. Néha nem is örülök, annyira.

KépKép
KépKép
marci_anyu

Matiba!
Igen ott tudod betenni!

Van egy olyan hogy: "Left side photo (optional):"
Ott tudod a gépedből betenni a képet!
Jobbulást Dancsinak!!!

Marcianyú!
Örülök, hogy megtaláltad és neke dis örömet szereztem vele!!!
www.zeneszoveg.hu
Ha esetleg keresnétek valamit, itt szinte minden megtalálhatóKép
Itt akadtam rá én isKép

Simineni!
Nme találok szavakat...
Sok erőt, és egészséget kívánok nektek!!

Puszi mindnekinek, még jönni szeretnék...

KépKép
napsugaracska

Kedves Lányok!

Ma ismét együtt ebédelhettünk Mátéval, aki már 30ml-t evett és már nem is annyira piros a bőre, szóval lehet hogy még sem fog besárgulni. a védőnő azt mondta, hogy nagyon jó baba, nem sír sokat. Annyira büszkék vagyunk rá!
Anyuka ma már sokkal jobban érezte magát, ezért hazaengedték, de előtte ő is lejött egy pár percre elbúcsúzni Mátétól. Nagyon féltem ettől a találkozástól, de kiderült hogy alaptalanul. Amikor megkérdezte a védőnő, hogy kinek adhatja a babát, anyuka rögötn mondta, hogy nekem adják és nem is merte a kezébe fogni Mátét, először csak nézte Õt ahogy a karomban tartottam. Aztán megkérte, hogy a párom is vegye a karjába és csak ezután vette kézbe Õ is. Azt hiszem azért akarta a kezünkben látni Mátét, hogy megnyugodjon, hogy mindenestűl elfogadtuk Õt. Az ajtóból még visszalépett és adott egy búcsúpuszit Máté homlokára. Nem sírt (most kivételesen én sem) és amikor kijöttünk, azt mondta, hogy most már megnyugodott és sokkal jobb a lelkének is. Utána visszakísértük a szobájába és amíg összepakolt az induláshoz (a családja jött érte), én addig visszamentem Mátét megetetni és megbeszélni a hétvégi etetéses látogatásokat és hogy mit hozzak magammal a hétfői hazainduláshoz! Először úgy volt, hogy csak kedd délelőtt hozhatjuk haza Mátét, mert a gyámhivatalba hétfőn csak délután van ügyfélfogadás és mire végzünk, már valószínüleg nem lesz bent a védőnő aki ki szokta állítani az elbocsátó papírokat az ügyeletes doktornővel, de aztán addig kérleltem a védőnőt, hogy felhívta a hétfői dokinőt, hogy számítson ránk hétfő délután és hogy majd adják oda nekünk az ajándék csomagot is! Szóval eddig minden a legnagyobb rendben van és remélem, hogy ez így is marad!

A dalokhoz: amikor tegnap először foghattam kezembe Mátét, ugyan az a szám szólt a rádióban (az új Gáspár Laci CD-ről a kedvencem), mint amikor először láttam Õt UH-n, és ez nem lehet véletlen!

Steffi! Az a 12 pont nekünk nagyon bejött, 5 percig nevettünk rajta! Kép

Kedves még Várakozók! Tudom, én most már könnyen beszélek, ennyire nagyon közel az igazi anyasághoz, de szerintem mindenkinél vannak olyan időszakok, hogy gyorsabban vagy lasabban megy a várakozás. De ne keseredjetek el a rosszabb napokon, fokozatosan gyüjtögessétek a kelengyét és a baba holmikat. Mi úgy időzítettük a dolgokat, hogy amikor beadtuk a jelentkezési lapunkkat, akkor még volt 1 támogatott lombikra lehetőségünk és így pont jó is volt, mert nem voltunk annyira türelmetlenek, aztán meg amikor már megszületett a keresztlányunk, akkor meg az ő szeretete pótolta a babázási kényszerünket plussz még minden babás ismerőshöz eljártunk amikor csak lehetet egy kis babaillatot szagolni, mert "nyálas" puszikat csenni! Kép Persze nem vagyunk egyformák, de nekünk ez így könnyebbé tette a várakozást!

Ildikó! Bálintnak mielőbbi gyógyulást kívánok!

Rayo! Regi nagyon tündéri leányzó!

Mindenkinek sok puszi,
Di_ti
di_ti

Naninga: Képneked is megy a baba, hogy ne szomorkodj!!

Diti! Annyira jó, hogy írsz mindennap, olyan jó olvasni a soraidat! Köszönöm. Ugye, írsz ma is Mátéról!?

Marci_anyu, remélem jobban vagy. Sokat gondolok rád, biztos nem könnyű Marcit is ellátni és gyógyulni is!! A kisgyerekek nagyon nehezen veszik figyelembe , ha a mami nem 100%-os. Jobban vagy már?

Gilice, a babák tündériek! Gratulálok.

Töltike, nagyon helyesek vagytok a táblázat képein, Niki pedig gyönyörű kislány.

Norisz és Regi is nagyon aranyos babák, annyira kedves arcuk van! Balázsnál is volt olyan időszak, amikor nagyon félt mindenkitől, ha kimentem a szobából még az apukájával sem volt el. Jelentem elmúlt! Nagyon barátságos kisgyerek lett belőle,a múltkor komolyan el kellett beszélgetnem vele arról, hogy nem minden ember "jó".

Steiff! Nagyon jó, amiket írtál. A "Hogyan NE legyünk TÖKÉLETES anyák?" cimű könyvben lehet ilyen remek szösszeneteket olvani.
A hátulján levő ajánlóból:
KI VAGY TE?
Tökéletes anya,
aki szerényen mosolyog,
makulátlan rendet tart,
a pelenkából sárkányt hajtogat,
neveléselméleti könyveket olvas,
soha föl nem emelné a hangját.
VAGY
Igazi anya,
akinek mindig pecsétes a pulóvere,
soha nem fejez be semmit,
sántikál, mert rálépett egy építőelemre,
titokban romantikus regényeket olvas, nyűszít a kimerültségtől.

Ildikó! Köszönöm a leveledet, és főként azt amit irtál. Válasz + szervízelés (táblázat) holnap délelőtt, ha nem baj!! Bálintnak jobbulást!

Süni, ez a baleset szörnyű! Fel tudták dolgozni a gyerekek a látványt?

Balázs ma 6,5 éves. Megyek mázsálni, és befestjük a kezét lenyomatot venni... ez olyan vicces. (Annyira kicsi volt a keze születéskor!)
Utána gyerekzsúrra vagyunk hivatalosak.... hát nehéz lesz ma tökéletes anyának lennem!! Kép Kép

Kép
Kép
ggabszi

Di_TI! Pont közben írtál. Nagyon jó volt olvasni a soraidat. Biztosan nagyon várjátok, hogy Máté baba otthon szuszogjon a kedves Micimackós szobájában! Nagyon kedves Tőled, hogy babázás mellett még ránk is gondoltál.

Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Azt majd nem kifelejtettem, hogy ma megkaptuk Máté anyakönyvi kivonatát és a lakcímkártyáját is!!!!!!!!
di_ti

Sziasztok!

Megírom még egyszer a mondókámat, mert tegnap este sikeresen kitöröltem! Kép

A cékla főzéshez szólnék hozzá először. Én is főztem céklát Zsófinak, de én a vizébe szoktam rakni egy kis cukrot is. Egy céklához egy teáskanállal. Így szívesebben eszi. Kép

A másik a félés (Rayo). Kingus is kb. 8 hónapos volt amikor rájött ez a félős korszak. Még a mamáékkal sem volt el, pedig szinte naponta találkoztak. Szerencsére ez csak 1 hónapig tartott. Zsófinál még nem vettem ezt így észre. Kingusnál viszont most kezdődik megint, fél a sötétben. Este csak úgy hajlandó elaludni, hogy ég a kis villany a szomszéd szobában.

kizsó

Ildikó, irtam választ!!

Kép
Kép
ggabszi

Napsugi!
Köszi, hogy megcsináltad! Jó lenne, tényleg, ha pontosan leírnád, mert megcsináltam, de elmenteni nem tudtam, ill. ide sem töltötte felKép

Steiff!
Annyit nevettem a 12 ponton! Tök jó!!!Kép

Kelimoni!
Még nem adtam Reginek céklát, de hétvégén megpróbálom és teszek bele cukrot (Kizsó) Kép

Diti! Gratulálok a kártyákhoz!!! Nagy lépés! Hétfőn megy a "szorítás", addig meg KépKépKép

Matiba! Várjuk a képeket!!!!!!!

Mindenkinek köszi a dicsérő szavakat!!!

Kép
rayo

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a gyógyulást serkentő kívánságokat, tényleg nagyon hamar meggyógyult a kisfiam, hiszen ma reggelre már kutya baja sem volt!!! KépKépKép Se láz, se nyűgösség, semmi!

Kelimoni: Köszi, hogy írtál Gergőről, drukkolok, hogy semmi gond ne legyen! Az persze nagyon jó, hogy maximálisan odafigyelsz rá, hamar észre tudod venni, ha valami nem stimmel Kép Mi az a püré cumi? Még sosem hallottam róla.

Boszi: Bizony, Bálint kipakolásban aranyérmes! Kép
Holnap mentek a lagziba? Várjuk majd a fényképeket és a beszámolót, hány ember hevert Bobó lábai előtt Kép

Rvan: Nektek is szép hétvégét, bár ezt már csak hétfőn fogod olvasni... Lillafüred nagyon szép hely! Mi holnap délután megyünk Miskolcra, igaz, csak zenekari próbára.

Gilice: Tündériek a lányok!! Nagyon várunk, ha lesz időd, írj!

Süni: Szomorúan olvasom, mennyi bánat ér mostanában Téged! Kép A gyerekek még ma is beszéltek a balesetről? Remélem, nem marad meg bennük túl mélyen.
Már teljesen meggyógyultál? Köhögés elmúlt?

Di_ti: Csatlakozom az előttem szólokhoz, annyira jó olvasni naponta a soraidat! Nagyon-nagyon drukkolok, hogy hétfőn minden rendben legyen! Ugye milyen jó fogdosni a lakcímkártyát, születési anyakönyvi kivonatot? Kép
A teljes UH-n rendben volt minden, ugye?

Rayo: De édes ez a kép Regiről!!! Nem akarod, hogy bekerüljön a táblázatba?
Bizony, szereti egymást a két gyerek! Persze, mint jó testvérek, néha ölik egymást, veszekednek, de úgy gondolom, ez természetes. És ami fontos: megvan köztük az a kapcsolat, az a szeretetkötelék, aminek meg kell lennie, és ennek nagyon örülök!
Jaj, ne is mondd, az első etetés nálunk is elég érdekesen alakult Kép Vivien előtt soha sem fogtam még kisbabát, így nyilván az etetés is idegen dolog volt számomra. Vivit a kórházból a nagyszüleimhez vittük, és az ottlétünk idejére esett egy etetés (számomra az első). Persze egy csomó rokon, barát a lakásban... Kértem az anyut, hogy most ő etesse meg Vivient, mert nem akarok ennyi ember előtt szerencsétlenkedni. Õ azt mondta, hogy Vivi az én lányom, nekem kell megetetni, majd kiküldünk mindenkit a szobából, és ő majd segít nekem. Ehhez képest mindenki bent maradt, de azért csak sikerült megetetnem a kicsi csomagocskámat Kép

Simineni: Sajnálom a családodban történt szörnyűségeket Kép
Az biztos, hogy nem lehet rájuk tartósan haragudni... Rámnéznek, huncutul, mosolygósan és már én is mosolygok. Hogy legyek így következetes??? Kép
Sajnos a wc-problémánk még nem oldódott meg Kép Keressük a megoldást.

Napsugi: Szegény Norisz, nagyon megviselte a szuri? Ez most az 5 hónapos volt, ugye? A fogzáshoz pedig kitartást és szenvedés-mentességet kívánok - no meg egy kis Panadol szirupot KépKépKép

Steiff: ez nagyon jó volt!!! Kép

Matiba: Dancsinak jobbulást kívánok!!! Mati nem lett beteg a hóban-hempergéstől, ugye?
Élvezték a korizást? (Nem is tudtam, hogy Káposztásmegyeren van Jégcsarnok!)

Ggabszi: Köszi a mailt, már válaszoltam is rá Kép
Hú, azt a könyvet én is megszerzem, biztos nagyon jópofa!!!
Balázsnak pedig boldog 6,5. szülinapot kívánunk!!!! Félévente veszel mintát a mancsairól? Kép Jó ötlet nagyon!!!

Kizsó: De jó, hogy téged is olvashatunk! Jól vagytok?

(Olyan sokat írok mindig...)
ildi_ko

Vannak egészen friss képeink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
ildi_ko

Ggabszi

Köszi KépKép Nem szomorkodom most, csak türelmetlenkedem KépKép

No mindegy talán jővő ilyenkor már mi is örülhetünk Kép KépKépKép
naninga

Ildikó!
Köszi, nagyon szeretném, ha bekerülne a kép, de mindig miattunk kell újítanod a táblázatotKép puszi

Kép
rayo

Szia Lányok!

Húúúúúúúú, micsoda termésKép Alig győztem olvasni.

Gyönyörűek a babás képek. Nagyon szeretem nézegetniKépSőt! Képzeljétek, a férjem is ideül időnként -"Mik a hírek?" jelszóvalKépIgaz, nem nagyon látja még át, hogy ki kicsoda, de a gyerekeket már megismeriKép

Gabszi: Mi is gondolkodunk a babaúszáson, nincs is messze az uszi, gyalog 5 perc. Várunk még egy-két hónapot, hogy melegebb legyen, aztán belevágunk valószinüleg.Kép

Ancsúr: Gratulálok a vizsgádhoz, legyél magadra büszkeKép Amiért most ekkora dícséretet kaptál, sosem fogod elfelejteniKép

Marcianyu: Örülök, hogy hazaértél a kórházból. Kicsi fiad biztos rövidesen elhiszi, hogy nem megy el a mami. Kép

Boszi: Már kinéztem egy hintát Gergőnek, mondjuk nem volt olcsóság, de állítható az ülőke mérete, a magasság és hordozható. Apa nem volt különösebben elragadtatva a dologtól. Már így is olyan a lakásunk, mint egy erődítmény, mindenhol babholmi, játék, stb.Kép Pár hónapon belül berendezzük Gergő szobáját és aztán sokminden átkerül oda.

Gilice: Sok boldogságot az ÉLET-hezKép

Rayo: Regi képe olyan, mint egy képeslapKépÉdes kis mosolya van és huncutka szemei a kicsi lánynakKép

Napsugi: Van egy Viburcol nevű kúp, amit ajánlanak fogzásra. Homeós készítmény. Én az ilyenekben jobban bízok, hogy kevésbé csinálhat kárt a szervezetben.

Steiff: Jókat mosolyogtam a 12 pontonKép Lehet, hogy ezt a felkészítéseken feladatként kellene szerepeltetni? Kép

Diti:A történetetek kapcsán eszembe jutott a miénk. Azt hiszem, óriási áldás, hogy átélhetjük a gyermekünk születését. Nekem ezután vált kevésbé fontossá az, hogy én is szüljek.

A cumival mi is megkinlódtunk kicsit. Bár én kértem, hogy vihessek be saját cumisüveget, mivel otthon nem lesz kórházi cumi és nem is lehet kapni ( legalább is, mi nem kaptunk sehol).

Így vegyesen evett a picurkánk. Mivel pár naposan még nem olyan erős a kicsi szájacska, kellett a kórházi cucli, hogy teljen a pocó,de minden etetéskor a sajátból is evett. Mire jöttünk haza, teljesen átszokott Gergő a sajátra. Igaz, akkor még NUK cumisüveget vettünk, mert annak volt a legpuhább a cumija.

Ildikó:Mekkora hó van nálatok! Én is akarok ekkora havatKép
A pürécumi egy normál kinézetű, cumisüvegre való cumi, csak nagyobb rajta a lyuk, így a püré könnyedén átmegy rajta. MAM termékeket használunk, nagyon elégedett vagyok vele.KépEz is az ő termékük.

Használ közületek valaki AVENT varázsitatót? Ha igen, írjátok már meg, hogy milyenek a tapasztalatok, légysz: KösziKép

A másik:
Nem tudom, Nektek sikerült e azután, amikor a bébike a nevetekre került, új egészségügyi kiskönyvhöz jutni. Én ragaszkodtam hozzá, mert jó néhány évig szükség van rá és olyan ronda, ha át van festegetve és nem is akarom mindenkinek elmagyarázni, miért. Számomra gond volt visszajutni a kórházba, ahol a fiam született, illetve a védőnő sem tudott segíteni.

Találtam egy forrást,( egy kedves ismerőstKép) aki könnyedén tudott nekem szerezni. Így minden átkerül az új könyvbe, doktor nénink pedig lepecsételgeti, hogy teljesen hivatalos legyen.
Ha valakinek van ilyen problémája, szívesen segítek új könyvhöz jutni.

Nekünk ilyen mérőkénk vanKép

KépKép

KépKép
KépKép
kelimoni

Rayo: Írd majd meg, hogy ízlettt reginek a céklaKép

KépKép
KépKép
kelimoni

Csak gyorsan reagálok, mert holnap reggel irány a lagzi, és még pakolokKép
Eü-i kiskönyv ügyben szóltam a doki néninek, hogy új kéne, mondta rendben, csak olyan kis ronda van nekik. Mondtam, nem baj. A régit meg szépen elsüllyesztettem.
Viszont volt olyan sztori, hogy többen voltunk bent a rendelőben, és helyettes aszisztens volt, kivette Bobi kartonját, majd jó hangosan közölte párszor, hogy itt valami nincs rendben, itt valami teljesen más nevű gyerek papírjai vannak, itt még az anya sem ugyanaz. És a doki néni hiába pisszegett, hiába mondta, hogy hagyja ezt, csak mondta, és mondta, és mondta....
Aztán én mondtam, hogy rendben van, örökbefogadtuk Bobit. Na erre elhallgatott.
Nem titok egyébként, csak akkor lett volna ciki, ha nem mondtuk volna el senkinek, mert a férjem egy kollégájának a felesége is bent volt a pár gyerek között, és igen hamar elterjedt volna a hír.
Ezért egyszer ezeket a papírokat is ki szeretném menteni a "karmaik" közül.
Ami a védőnőnél van karton, azt sajna nem tudom, pedig az itt van a faluban, és itt aztán mindenki hozzáférhet, aki nem szégyelli.
Avent varázsitatót mi használunk. Bevált, mert nem tudja kifolyatni a teát, csak pár havonta újat kell venni, mert bepenészesedik a teteje.
De csak később kezdtük el, amikor már jól ült, ácsorgott, és egyedül is tudta inni. Igaz, előbb eszembe se jutottKép
Ildikó! De jó nektek! Itt + 4-6 fok volt, zuhogott az eső és semmi de semmi hó nem esett, sőt úgy tűnik, már nem is fogKép
Gilice, gyönyörűek a lánykák, irígykedem, de csak egy kicsitKép Sok boldogságot hozzájuk!
Di-ti! Gondolunk rátok hétfőn, olyan jó olvasni a történeteteket.
Süni, köszi a gratulációt. Bobi nem sok mindent értett még, felolvastam neki a második szülinapos könyvet, de inkább szét akarta szedniKép Na majd jövőre, amikor igazi nagyfiú leszKép
Rayo, igazi csibészke ez a kiscsaj. Na majd őt is felvesszük a leendő feleségek listájáraKép
Na megyek, jó hétvégét mindenkinek. Képeket majd teszek fel, ha megjöttünk.
szuperboszi

Boszka:

Jó mulatást és sok fincsi kajcsit!Kép

Nálunk a rendelőben mindenféle kartont kicseréltek, újra írtak, stb.Köszönet is illeti a dokinénit és a védőnénitKép

Nem szégyelem a dolgot és titkolni sem akrom. Ám ne ez legyen a gyerekemről az elsődleges infó mindenhol. Ahol fontos, ott tudni fogják.Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Ildikó! UH-ra csak etetés után vitték el, ezért még nem tudom mi az eredmény, majd ma rákérdezek! Nem sokára indulunk!

Anyukák! A biztonság kedvéért leírom, hogy milyen papírokat készítettem össze hétfőre, és ha kimaradt volna valami, akkor írjátok meg jó?!
- határozat, mindkettőnk születési anyakönyvi kivonata, házassági anyakönyvi kivonat, mindkettőnk háziorvosi igazolása az alkalmasságról (ezek mind benne vannak még a 3 hónapban), friss környezet tanulmány, kereseti kimutatás és Máté anyakönyvi kivonata és lakcímkártyája. A saját irataink is persze nálunk lesznek (szig. és lakcímkártya)!

Délután maj jövök a friss hírekkel!Kép Hú, de messze van még a hétfő délután........
Puszi,
Di_ti
di_ti

Sziasztok!

Rayo: Semmi gond!! Beraktam Regi új képét a táblázatba, úgyis cseréltem az enyémeket is, meg Steiff adataiban is van módosítás, sőt, Kizsó lakcímét is kijavítottam Kép És különben is, bármikor szívesen változtatunk képet, csak szóljatok!

Kelimoni, Szuperboszi: Gyertek szánkózni! Kép Kép Kép

Kelimoni: Mi Viviennél még nem használtunk varázsitatót (nem is nagyon ivott...), Bálintnak vettünk, úgy kb. 8-9 hónapos korában, de csak úgy 1 évesen kezdte igazán megszeretni, addigra tanult meg inni belőle. Szeretjük, nekem még nem penészedett be, bár igaz, hogy nem is használja állandóan a fiam, felváltva adom neki a cumisüveget és az AVENT itatót. Nekem egy gondom szokott lenni vele, hogy időnként folyik ott, ahol rátekerem a tetejét, de lehet, hogy ez az én ügyetlenségem... ? Kép
Mi nem kaphattunk egyik alkalommal sem új kiskönyvet Kép Viviennél nagyon rendesek voltak a kórházban, mert csak ceruzával írták be az adatokat, úgyhogy az öf után mi azt kiradíroztuk és tollal beírtuk az újat, tehát azzal nincs gond. Bálintnál viszont hibajavítóztunk és bizony elég ronda... Sőt, az őrült ortopéd orvos, a csípőszűrés alkalmával beírta a kiskönyvbe, hogy örökbefogadott gyermek!!! Hát majdnem sírva fakadtam, hogy minek írta be! Mi sem szégyelljük, se nem titkolózunk, de mi köze hozzá? és pláne minek kell ezt beírni a kiskönyvbe? De én voltam a hülye, mert még akkor arra a kérdésre, hogy szopik-e, sosem tudtam csak azt mondani, hogy nem, hanem folyton elkezdtem magyarázkodni... És akkor ott a doki megkérdezte, én meg mondtam, hogy nem, mert örökbefogadtuk, erre ő meg beírta Kép

Di_ti: Egy jutott még eszembe a papírok közül, nekünk kellett a kórházból vinni igazolást, miszerint hazaadható a gyermek. Érdeklődd meg, hogy ez kell-e nálatok is!

Szép hétvégét! Ma már nálunk is süt a nap, bár elég nagy a köd. A hó viszont változatlan, ahol nem volt sosem ellapátolva (kiskert), ott már 30-40 cm a hótakaró!
ildi_ko

Ildikó! Nagyon köszönöm, hogy megírtad! Délelőtt Nikinozso is felhívott a papír miatt, pont amikor Mátét etettem, így tudtam szólni is a csecsemősöknek! Hétfőn ezért még délelőtt visszamegyünk!

Ma nagy öröm ért minket, mert amikor délelőtt bent voltunk, szóltak hogy addig maradhatunk, amíg akarunk és délután is visszajöhetünk! Így hát babáztunk 10.30-tól 12-ig aztán meg 16.30-tól 18.ig!!!!!!
Ez idő alatt Máté minden produkciót előadott nekünk, többször emelgette a fejét, hosszasan nézegetett minket, hapcizott és csuklott is. Kép Szépen eszik, 50ml alkalmanként és már én is kezdem megszokni a bocietető cumit! A délutáni látogatásnál megmutatták hogyan kell a köldökcsonkját ellátni és megkaptuk a köldök csatját is! Ennyire boldog és nyugalmas érzést eddig soha nem tapasztaltam, mint amikor büfi után a vállamon szunyokált Máté, én meg Apához bujtam oda. Már előre félek attól, hogy nagyon el fogjuk rontani ezt a pasit! Kép Annyira nem tudunk betelni vele, ahányszor hazaérünk egyből elővesszük a fényképeit és egyfolytában csak nézegetjük oda-vissza.
Délutánra megint bepirosodott a bőre, azért az éjszakát a lámpa alatt fogja tölteni és remélem, hogy hétfőre már elmúlik a sárgulás és gond nélkül haza hozhatjuk. A hazajövős ruháit már összekészítettem, de nem vagyok benne biztos, hogy az 56-os body jó lesz rá, mert én most olyan nagynak látom, persze az én szemem elfogult. A lábacskáit is 5-6cm-nek saccoljuk, szóval lassan cipőt is nézhetünk neki Kép.
Azt mondták a csecsemősök ma, hogy az eddig örökbeadott 32 baba közül ő a 2. legszebb!!! Gondolhatjátok, hogy anyai és apai szívünk, milyen szinten volt büszke ettől. Bár szerintem minden baba szép, de az szüleinek mindíg a saját a legszebb!
Most annyira boldogok vagyunk, mint még talán soha eddig, és úgy félek ne hogy vége legyen ennek a csodálatos állapotnak. Úgy érzem, hogy már nem élném túl, ha el kéne engednem Mátét. A hétfő délután még annyira messze van, és annyira nem merek biztos lenni a sikerben, egyik pillanatban szentül hiszem, hogy minden rendben lesz, a másikban meg teljesen kétségbe esem. De most próbálunk csak ezeknek a gyönyörű pillanatokank élni és kihasználni minden lehetőséget, hogy hármasban együtt lehessünk!

Mindenkinek szép hétvégét kívánok,
Di_ti
di_ti

hahó Mindenkinek!

Ildikó: Szívesen kérek Nekd kiskönyvetKép Én biztos megmondtam volna a véleményemet a dokinak, ha velünk teszik meg ugyan ezt. Ehhez biztos, hogy nem volt joga. Ez a dolog jelentéktelen sok esetben, a kérdésekre meg szóban tudsz válaszolni.

Amikor Gergővel megyünk tanácsadásra, kérdezik tőlem gyakran, hogy szopizik e még. Mondom, hogy nem. A miértre pedig azt szoktam válaszolni, hogy olyan gyógyszert szedtem tüdőgyulladásra, ami mellett nem volt ajánlatos a szopi. És így rövidre van zárva a dolog.
Nem muszáj mindenkinek mindent tudni. Kép

Diti: nekem is a gyermek egészségi állapotáról való igazolás jutott esezmbeKép

És már nagyon várjuk a picurkád fotójátKép Ha nem akarod feltenni ide, köremailban is működikKép

Köszönöm a "varázsitatós" válazokatKép

Ma voltunk az Auchanban, ahol rengeteg holmi 250 ft-ba kerül. Vettünk plüssrugit, pamutrugit, kis felsőket és egy előkét, aminek a szélén rágóka van. Sok a csajos holmi is, pl nagyon szép téli dzsekik 800 ft-ba kerültek. Volt kék és rózsaszín isKép Felnőtt ruhák is nagyon jó árban voltak, sok hasonlóan 250-ért.Csináltam egy képet, bár elég homályra sikerült.Kép Azért megmutatom, hátha kedvet kap valakiKép

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Még mindig nem tudok részleteket írni, csak annyit, hogy egy édes kis tündérkénk van!!! Imádjuk!!! Iszonyú szerencsésnek érezzük magunkat. Nem nagyon tudunk vele betelni. Most kicsit betegecske(nátha, köhögés), de remélem hamar túl lesz rajta.

Remélem a papírokkal is minden rendben lesz. Drukkoljatok!

Diti és Gilice! Mindkét ujdonsült Mamának(és a Papáknak is ) nagyon gratulálunk!!!

cirbi
cirbi

Szép jó reggelt!Kép
Sziasztok!

Csak olvasom és olvasom amit írtok és nem tudok betelni Vele.

Diti
Ma már vasárnap vanKép Már csak egy éjszaka kettesebenKép Nagyon sokat gondolok Rátok!
Olyan jó olvasni, hogy mi történik Veletek. Feltöltődtem tőleKépJó, hogy ilyen sokat együtt lehettetek MátévalKép

Cirbi
Nagyon drukkolunk Nektek is.Kép Már olyan kíváncsiak vagyunk hogy volt, mint volt.
Minden rendben leszKép

Kelimoni
Mi is voltunk tegnap az Auchanban, Dunakeszin.
Ti melyikbe szoktatok menni? Annyi ember volt.Kép
Gyorsan megvettük, amit akartunk azután szinte menekültünk ki a tömegből. Tényleg csodaszép kis rugik voltak 250-ért. Csinos lesz Gergő.Kép

Ildikó, Simineni
Köszönöm a farsangi képeketKép
Nagyon jó jelmezeket készítettetek. Ügyik vagytok.

Simineni
Sajnálom ami a családban történt. Sok erőt kívánok Nektek.

Mosolygós
Hogy vagytok? Jobb már egy kicsit?

Steiff
Köszönjük a 12 pontotKép Van benne valami.

Gabszi
Még pénteken is ugyanaz volt a játéktéma, de kicsit oldotabban.Kép Milyen érzékeny is a gyerkőcök kicsi lelke. Tele érzelemmel, szeretettel, empátiával.Kép

Szép vasárnapot mindenkinek.
Süni
Kép
süni_renóca

Sziasztok!

Cirbi: De jó, hogy jelentkeztél! Annyi kérdésem lenne Kép Otthon van már Veletek a kicsi lány, vagy még látogatjátok? Mikor mentek terv szerint a gyámhivatalra? Nagyon-nagyon drukkolok és jobbulást kívánok a kicsi Tündérkének!!!

Kelimoni: Köszi a kiskönyves lehetőséget, a férjemmel még megbeszélem, aztán írok privit! Köszi Kép
Nagyon édes cuccokat vettetek! A kis hosszú ujjas pólók tetszenek legjobban! Azok is 250 Ft-ba kerültek??? (Tök jó, hogy tudtok ilyen akciókról!!!)

Di_ti: Annyira jó olvasni a boldogságotokat, köszönöm, hogy írsz nekünk! Kelimonihoz csatlakozva, Mátéról -ha lehetünk ilyen szemtelenek- kérünk szépen priviben képet!!! Kép
Az nagyon klassz, hogy egyre többet lehettek a babókátokkal és az 50 ml evésenként nagyon szép teljesítmény! Kép
És ahogy Süni is írta: valószínűleg már csak 1 éjszaka KépKépKép Gondolok Rátok!!!

Kezdődik a mai nap, jó mozgalmas lesz, mert a férjem kirándulást, szánkózást szervezett a gyülekezet-beli gyerekeknek, aztán pedig itt nálunk lesz pizza-buli Kép Kb. 8 tepsi pizzát kell sütnöm Kép Úgyhogy megyek és kezdem is. Puszi Nektek!
ildi_ko

Szia Ildikó!

Az előbb elfelejtettem. És lehet, hogy mára jó program is lenne a gyerkőcöknek.
Az óviban műanyag flakonba festékes vizet töltöttünk. A kupak közepére lukat fúrtunk és a hóba festettünk. Nagyon élvezték.
Jó sütögetéstKép

SüniKép
süni_renóca

Beney Zsuzsa: Anya dúdolja

Azt kérdezed tőlem
hogyan vártalak?

Mint az éjszakára
fölvirrad a nap,
mint a délutánra
jön az alkonyat,
mint ha szellő jelzi
a förgeteget-
ezer pici jelből
tudtam jöttödet.

Mint tavaszi reggel
a nap sugarát,
fagyos téli este
jégcsap illatát,
mint az alma ízét,
tejet, kenyeret-
pedig nem is láttalak még,
úgy ismertelek.

Mint a fény az árnyat,
záport a virág,
mint patak a medrét,
madarat az ág,
mint sóhajos nyári éjjel
a fák az eget-
mindenkinél jobban téged
így szerettelek.

Kép
süni_renóca

Ildiko!
Köszi a fényképet a farsangról! Látod a végén csak megoldottad! Kép
A pizza partyra még be lehet jelentkezni? Ma még mindent ehetek, de aztán...Kép
Köszi, hogy kijavítottad a címemet! Kép

Süni! De jó ötlet ez a flakonos festés! Biztos nagyon jó lehettet! Kép

Képzeljétek, tegnap tankolnunk kellett hazafelé a Corából. Kingus ilyenkor pattan, hogy ő is, ő is! Na, 2000ft-ért akartam tankolni, de egy kicsit túl szaladt, mondtam is Kingusnak. Ilyenkor mindig ő fizet. Bementünk és mondja az ürgének: " Túl sokat szaladtunk!" A pasi meg csak néz rám én meg elkezdtem nevetni. Anyunak már alig bírtam elmesélni! Kép

kizsó

Jaj, Süni! Annyira szeretem ezt a verset, most is megkönnyeztem. Köszönöm. Sőt, kinyomtatom, és a babaváró naplómba (ami már most Zsófié) beleteszem.

Ildikó, jó pizzabulit! Én pizzabulira minipizzát szoktam sütni. Kicsit macerásabb, de enni a gyerekeknek egyszerűbb, és így valahogy jobban szeretik. A pizzatésztát nagy pogácsaszaggatóval kell kiszaggatni, s így tenni rá a feltéteket. Jól kézbe vehető! Kép

Di_Ti! Biztos csigalassan telnek a napok holnap délutánig! Együttérzek, de ne izgulj, szerintem minden rendben lesz! Ha lehet már küldeni, én is kérek képet Mátéról privire! Drukkolok ezerrel...

Kizsó, írod ezeket a klassz "gyerekszájakat"?

Balázs mondta: (Beszélgetés szánkóhúzás közben)
Anya, én gyűlölöm R.nénit! ("Szeretett" óvónőnk!!)
Balázs, tudod,mindenkiben van valami szeretnivaló, biztos R. néniben is van valami, ami jó.... (itt el kellett gondolkodnom, mi is..., de azért tudtam volna mondaniKép )
Hát, anya, keresem én, keresem, de mit csináljak, ha nem találom?

Na, mit csináljon?? Kép

További kellemes hétvégét!
Gabi

Kép
Kép
ggabszi

Cirbi, leírod majd a történeteteket, ha már lehet, és van egy kis időd? Nagyon várom... Kép

Szeretettel: Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Cirbi!
Annyira drukkolunk, hogy minden jól alakuljon!

Kelimoni!
Céklakóstolást még tologatom,mert most a foga miatt alig eszik, igyekszem az ismert és kedvelt ízeket adni neki!Kép

Süni!
Nagyon szép a vers!!!Kép

Diti!
Én 2 garnitura ruhát vittem Reginek és a csecsemős nővér választotta ki, hogy melyik a megfelelő méret és vastagság! Én mindig kicsit rétegesebben öltöztetem, mert én is fázós vagyok!Kép nekünk nem kellett ennyit papír, mert volt egy szociális munkás, aki mindent elintézett, örök hálám neki!!!!Kép

Hát irigyellek benneteket, mert Pesten annyi akció van és biztosan nagyon szép ruhákat vettetek a gyerekeknek!!!

Ggabszi!
Balázs nagyon okos gyerekKépGondolom, nevettetek rajta!

Kép
rayo

Sziasztok!

Renóca! Ez a vers gyönyörű!!! Gyorsan el is mentem! Nem tudom mi van ma velem, de mindenen elkezdek sírni, minden szép számon és most ezen a versen is és egyszerűen nem bírom abba hagyni.... Szegény kicsim nem fog ráismerni a "nyuszi szemű" anyukájára.

Lányok! Majd ha lehet, akkor mindenképpek küldök nektek fényképeket!

Rayo! Erre én is gondoltam, mivel mára hirtelen kitavaszodott! Kép Persze azt nem tudhatjuk hogy holnap délutánra is ilyen szép napos és enyhe idő marad-e?!

Ggabszi! Hát igen lassan megy az idő, amíg itthon vagyunk és túl gyorsan, amikor bent vagyunk Máténál!

Kizso! Ez a nőci milyen édeseket mond! Kép

Cirbi! Örülök a boldogságotoknak és köszönöm a gratulációt, bár igazán majd csak holnap késő délután fogunk tudni felhőtlenül örülni.

Kelimoni! Ha lesz rá időnk az Auchant mi is útba ejtjük délután a korházból haza felé!

Máté ma az Apukájával tízóraizott és az ő karjaiban szundizott, viszont végre én tehettem tisztába!!!! Mióta eljöttünk egyfolytában csak a tenyeremet szagolgatom, mert olyan Õ-illatú!!!
Én a bőrét még mindíg egy kicsit pirosabbnak látom a kelleténél, de remélem, hogy holnap délutánig elmúlik a sárgasága. De ha a biztonság kedvéért még is bent kellene maradnia még egy éjjelt, akkor nem fogok ellenkezni, mert ezen már igazán nem múlhat a boldogságunk!

Ma reggel elkezdtem megírni Máté történetét, olyan formában hogy ha majd kiváncsi lesz rá, ő is elolvashassa születése történetét. Szeretném mellé tenni majd a képeit, a köldök csattját és a csukló pántját is és ha eléggé megnőne és nem hullana ki ez a gyönyörő mézszínű haja, akkor abból is egy pici tincset!

Úgy szeretnék örökre ilyen boldog maradni!
Sok puszi,
Di_ti
di_ti

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Kelimoni!
Gergő apukának boldog szülinapot! Nagyon hasonlít rá Gergő!!!A táblázatos képen láttam!!KépKép

Kép
rayo

Gyezsu!
BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!!
Kép

Kép
rayo

Túl vagyunk a pizzabulin Kép Kár, hogy csak most olvastam a reggeli hozzászólásaitokat, mivel nagyon jó ötleteket írtatok nekem. A hóban festést holnap elmondom a mi óvónénijeinknek, hátha szívesen veszik és kipróbálják - ha már mi ma nem tudtuk itthon. Tényleg nagyon ötletes és biztosan nagyon szép művek készülhetnek így a fehér hóban Kép

Süni, a vers gyönyörű - no meg a kicsi kép is! Kép

Kizsó: Maradt még egy kis babos-hagymás és brokkolis-kukoricás pizza. Küldjek? Kép A 6 nagy tepsiből egyébként nem sok maradt, kb. fél tepsire való KépKépKép Diétázol, hogy holnaptól nem ehetsz bármit?
Édes ez a tankolásos történet Kép Kingusnak olyan okos kis feje van Kép

Ggabszi: Hú, ez tényleg jó ötlet, de már megcsinálni most nem tudtam, viszont legközelebb tuti kipróbálom a minipizzát! Köszönöm a tippet!!!
Hát, nagyon szomorú, ha egy gyerkőc már azt mondja valakiről, hogy utálja Kép Annak azért már súlya van és nyilván oka is Kép Még az a jó, hogy Ti a nagy szeretetetekkel (jól írtam?) tudjátok ezt a negatív érzést ellensúlyozni. Hiszen egy stabil érzelmi állapotú gyermek túl tudja tenni magát az ilyesmin, habár neki sem könnyű...

Di_ti: Szinte falom a soraidat, annyira jó olvasni, amiket írsz! Annyira kívánom, tiszta szívből kívánom, hogy mindörökké maradjatok ilyen boldogok!! Holnap annyira drukkolok, hogy csak na!

Kelimoni: Gergő-apucinak boldog születésnapot kívánok!!!
ildi_ko

Tényleg, GyeZsu, én is boldog névnapot kívánok Neked!!!

És még valami: a www.tar.hu oldalon még holnapig akciósan lehet fényképeket előhívatni! A kicsi kép 19 Ft, a nagyobb (10x13) pedig 25 Ft.

Puszi!
ildi_ko

Kép

Nagyon szépen köszönjük a szülinapi köszöntéseketKépNagyon kedvesek vagytok!Kép

Rayo: A férjem a szívébe zártKép

Találtam néhány érdekes képetKép

A dolog nagyon sarkítottKép De elgondolkodtató.
Kép
Reméljük, a jövőben így történik a gyermekáldásKép
Kép
Ezt imádomKép
Kép
Ezt már nem annyiraKép
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Süni: nagyon szép a vers. Komolyan mondom, mióta Gergő megszületett, én extra hamar elkezdem a bömbit. Még mondja valaki, hogy csak szülés után bolondulnak meg a hormonok. Az enyémek tutira megőrültek 3 hónapjaKép

Mi a Soroksári Auchanba járunk, az van a legközelebbKép

Ildikó: Ügyi vagy, hogy így készülsz a gyerekek megvendégelésére. Sokat jelent ám a gyerekeknek, hogy vannak felnőttek, akik keresik a kedvüket, akikben bízhatnak. Mert nem minden szülőre mondható ez elKép

Diti: nagyon szurkolunk, de biztos minden rendben lesz. Olyan jó olvasni a boldog soraidat.

Remélem, Nektek is sikerül néhány holmit venniKép

Cirbi: Kicsi lánykádnak gyógyulást, jobbulást, kíváncsian várunk rátokKép

Rayo: Majd csak kijön az a fogacskaKép Ne hidd, hogy itt szebb és jobb rucikat árulnak, mint vidéken. Esetleg drágábbakat. Az akciókért utazni kell és már nem is annyira akció az az akció.

Kizsó: Ismét vettem céklát és csináltam pár cukros zsákocskát isKép
Egyre jobban bírom a szagát.
Minden kajcsit, amit Gergőnek adok, előtte megkóstolok. Mi lesz velem? Kép

Kingus csuda jó fej kislány és olyan okosan gondolkodikKép Képzeld csak, mit hallhatsz, ha Zsófi is beszélni kezdKép

Akartam kérdezni Tőled, hogy hol vettétek a csuszis ágyat? Kika? Ikea?

Gergő szobájának berendezésén törjük a fejünketKép

Ma meglátogatott minket anyósom. Gergőt kézbe vette és neki azonnal legörbült a pici szája. Aztán keserves sírás következett.Olyan kétségbeesetten nézett rám, hát gyorsan elvettem. Szegény úgy bújt hozzám, még a kiságyban sem akart maradni, mikor letettem. Úgy aludt el, hogy fogtuk egymás kezét, én simogattam a fejecskéjét és énekelgettem neki.

Normál esetben egyedül elalszik a kiságyban.Nem írom le, mit mondott a mama.Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok

Ismét egy hétvége amikor nem voltam gép közelében, és alig győzöm olvasni.Kép

Di_ti, nagyon szívmelengető amit írsz, úgy örülünk, hogy megosztod velünk. Nagyon szorítunk értetek holnap.Kép

Cirbi, nektek is nagyon szorítunk, jobbulást a pici leányzónak.Kép

Steiff, nagyon jó a 12 pont, jókat derültem rajta.Kép

Gergő apukának nagyon boldog szülinapot kívánunk.Kép

Gyezsu, boldog névnapot.Kép

Matiba, jobbulást Dancsinak.Kép

Napsugaracska, remélem már jobban van a nagy fiú.Kép

Ildikó, nagyon jók a képek. Egy kis tündér ez a Vivi.Kép

KépKép

Kép
Kép
atan

Sziasztok!
Bocs, hogy csak most jelentkezem, de tegnap amikor hazaértünk már a chello nem működött, nem volt sem internet, sem levelezés. Jó mérges is voltam.

Az uzsonna Mátéval nagyon jól ment, előtte tisztába is tettem, de úgy látszik még nem vagyok elég gyors, mert ahogy a kis popója alá tettem a tiszta pelust az én fiam egyből le is pisilte, amin nagyon jót nevettünk! Kép Szóval most már tudom, hogy vagy sokkal gyorsabban kell majd a pelusát cserélni, vagy inkább a használtból kibontva várni kell egy kicsit, hát ha jön még a szentelt víz Kép Az 50ml-jét már minden alkalommal egy pillanat alatt befalja, de már nem megy át rajta olyan hamar mint az első 2 napon, gondolom ez annak a jele, hogy kezd kialakulni az emésztése és ennek nagyon örülünk. Az utolsó kortyok közben viszont rendszeresen bealszik és vagy teljesen ráharap a cumira, úgy hogy nem jön már belőle semmi és alig lehet kihuzni a szájából, vagy a másik végletben, meg csak úgy folyik ki a szájából minden. Ilyenkor megbüfiztetjük és egy kis pihenő után, azért simán lecsúszik még az a pár korty. Tegnap szundi közben Apa karjában nagyon édes arcokat vágott, csücsörítette a szájacskáját és úgy csinált, mint ha mosolyogna! Hát ettől aztán teljesen elolvadtunk! Kép
4-től 6-ig úgy elment az idő, hogy nem is vettük észre. Egész haza felé úton a tenyeremen ott maradt illatát szagolgattam.
Éjjel arról álmodtam, hogy a cumisüvegeket sterilizálom és rakosgatom össze Kép, biztos másról is, de arra nem emlékszem. És teljesen magamtól fel is ébredtem 3/4 6- 6 körül, ami nálam igazi ritkaság és egyből az jutott az eszembe, hogy vajon most mit csinálhat Máté?! Visszaaludni már nem tudtam a bennem növekvő feszültség miatt. Nagyon várom már a tízórai etetést és a délutáni ügyintézést, hogy végre teljesen megnyugodhassunk!

Gyezsu! Én is boldog névnapot kívánok!

Mindenkinek nagyon köszönjük a drukkolást, most nagyon ránk fér!!!

Sok puszi,
Di_ti
di_ti

Kelimoni, egy barátunknak pont két olyan kislánya van, mint a kedvenc képeden. A felesége nagyon kedves félvér lány, a barátunk pedig igazi sváb típus, szőke, kékszemű. Az első kislányuk tejeskávé , sötétbarna hajjal és óriási barna szemekkel, a második tejszín, búzaszőke hajjal és óriási kék szemekkel. Amúgy a vonásaik szinte teljesen egyformák. Nagyon helyesek! Ebből is lehet látni, nem lehet tudni, ki bújik ki a tojásból,ám! Kép
Egyégként anyósűző-sugarak mennek csőpostával! Remélem érzed!!!

Di_Ti! A soraidon is átüt, milyen boldogok vagytok! Délutánra extra megadrukk megy!!!!

Atan, Peti nagyon helyes kisfiú! Õ mindig ilyen komoly és megfontolt?

Sajnos Balázs kicsit megfázott, remélem a farsangra meggyógyul. Már egy hete csak Tini Ninja Teknőc jelmezt varrok! Nagyon csalódott lesz, ha nem mehet....

Ildikó! A helyzet az, hogy az óvónéni már régóta nem a szívünk csücske, később jött a nyugdíjba ment tündér óvónéni helyett. Az elvünk azonban az, hogy meg kell tanulni mindenkivel kommunikálni és "kijönni" még akkor is, ha a miénktől eltérő, és mégoly kevéssé szimpatikus az értékrendje....és azért a helyzet nem olyan súlyos, hogy ki kéne menteni a vérengző óvónéni karmai közül Balázst. Kár, hogy nem szereti, és nem szimpatikus neki, de nem csodálkozom. Az értékrendünk nagyon különböző, így Balázs sokszor nem is érti, mit akar.... Kép

Amneris, Süni, olyan keveset jelentkeztek mostanában!! Írjatok, légyszí!
Amneris, téged láttalak a Duna tévében a kolozsvári operagála közvetítésén énekelni? A férjemmel megállapítottuk, hogy biztos Te vagy. Reméljük, nem tévesztettünk össze egy hasonlóan szép arcú, és szép hajú énekesnővel!!

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok!

Di_ti: Eljött a mai nap!!! Nagyon-nagyon szorítunk ma értetek és sokat gondolunk Rátok!
Hmm, a pelusozás közbeni pisi (na meg a kaki!) jó móka Kép Nekem eleinte többször volt olyan Bálintnál, hogy pelusozás közben nem hajtottam le a fütyijét és elkezdett pisilni, aztán nyakig, de tényleg nyakig pisis lett! Úgyhogy a pelenkázás sokszor összefonódott az átöltöztetéssel Kép
Nem csodálom, hogy ilyeneket álmodsz Kép Szívből remélem, hogy ma estétől már nem csak álom lesz ez az egész, hanem a kiságyatokban szuszogó kis csoda!

Kelimoni: Jópofák a képek! Az egeres a legviccesebb, a két háti-baba pedig a legédesebb!

Atan: De jó lett Peti szalagja! Nagyon fiús és nagyon ízléses Kép (Persze a többieké is, csak ez most különösen megtetszett.)

Edóka: Nem találom Pelét. Meg tudnád írni priviben az e-mail címét? kildi1@enternet.hu Köszönöm szépen!
ildi_ko

Sziasztok!

Csak egy gyors hozzászólásra van időm....

BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK GYEZSUNAK!!!!!

GERGÕ APUNAK PEDIG SOK SZERETETTEL GRATULÁLUNK A SZÜLETÉSNAPJA ALKALMÁBÓL!!!!!
Gergő tényleg hasonlít az apukájára!!!

Diti nagyon-nagyon szorítunk délutánra!!!!! Szívből kívánom, hogy ez a boldogság amit érzetek örökre így maradjon vagy inkább fokozódjon!!!!
Annyira jó, hogy leírod az érzéseidet a történések mellett köszönjük és veletek vagyunk!!!

Sünike az ovisok túlvannak a baleset okozta sokkon????

Ildikó a pizzás buli nagyon szuper lehetett én is imádom a pizzát. Megírnád a receptjét még soha nem készítettem háziag.

Gabszi jobb már a kedved??? Remélem, hogy igen!!!!

A betegeskedőknek jobbulást!!!!!

Amneris nekem is hiányzol, írj!!!!!

Mindenkinek szép napot!!!
vicki

Sziasztok!
Ki hogy tudta rávenni a csemetéjét az egyedül történő elalvásra és főleg hányhónaposan???????
Regi a kórházi affér előtt szépen elaludt magától, de most még mindig ringatni kell, ami elég nehéz (7700gramm) a fájós hátammal, főleg hajnalban! Néhány napja többször felkel 4 és 6 óra között, vagy nem is hajlandó aludni. Az én ágyamban csak nézelődik és sír, szóval az nem jó, csak a karban való járkálás és ringatás!
Köszi, aki ír!!!PusziKép
Kép

Kép
rayo

Di-ti! Szorítunk nagyonKépKépKépKép
szuperboszi

Di-ti! Nagyon sokat gondolok Rátok! Óriási boldogság ez a mai, remélem minden pillanatát ki tudod élvezni! Ne felejtsd el mihamarabb írni a naplót, mert "félálomban" nagyon nehéz!! Én írtam Maciról egy éves koráig és sokat segít a visszaemlékezésben, mert az első hetekben azt sem tudtam ki vagyok.. Kép Isteni volt!!! Kép Kép

Kelimoni! Szurkolok, hogy mihamarabb megoldódjon ez az anyóshelyzet.. ! Remélem, nem ráz meg nagyon!!

Gabszi! Anyósűző sugarakat nem küldenél véletlenül nekem is?? Rámférne! Kép

Marci ma Mamánál van, annyira hiányzik a Kisvacak! Amíg a felépülési stádiumban vagyok vagy a férjem marad itthon, vagy Mama vigyáz Marcira. Jó lenne már teljesen túllenni ezen az egészen! Kép
Vasárnap már kimozdultam kicsit, annyira jó volt, csak baromi fárasztó... Marci folyamatosan "vezetni" akar, kicsit korán kezdi.. Kép Mondtam neki, hogy még legalább 16 évet várjon, de nem érdekelte.. Kép

Rengeteget gondolok a kistesóra, Marci is megtanulta már, hogy hogy hívják majd: Lili baba Kép Marci előtt nagyon nehezen viseltem a várakozást, most kicsit könnyebb, de Di-tit olvasva egyre jobban hiányzik egy csecsemő a hálóból!! Kép Nikinozsóóóóó Kép Kép

Legyen szép napotok és várom a szuperhíreket!! A

KépKép
KépKép
marci_anyu

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?