Új privát üzeneted érkezett!

Zsu Kép
Térdedre ülteted és gyipaciztok? (hozzá mondóka pl: gyi paci paripa, nem messze van Kanizsa. Odaérünk délre, libapecsenyére) gyorsabban és lassabban is, aztán cini-cini muzsika (ugyanugy térdeden ül, csak jobbra-balra döntögeted)
Hintázni is szoktunk, közben mondókázunk, vagy verselünk.
Labdagurigatás (ehhez jo, ha van segitség eleinte, de Nándi mostmár egyedül is visszaguritja a labdát)
aztán egy nagy labdát magatok elé vesztek, és az ujjaddal, mintha gépelnél "tapicskolod" a labdát (csak az ujjbegyekkel) ekkor ezt mondod: "csepereg az esö"; aztán az öklöddel "vered" a labdát (dobolsz rajta) ekkor ezt mondod: "dörög az ég"; aztán mindkét tenyereddel rácsapsz a ladára: "bumm a villám lecsap"; majd a tenyeredet felemeled, mitha az lenne a felkelö Nap: "Kisütött a Nap"
Ez igy elég bénán hangzik leirva, de egymás után nagyon jó, Nándi szereti.
Aztán lehet mindnfélét énekelni, Nekem a kedvencem a "kiskroki", de sok mondókát találsz a http://www.olvasnijo.hu oldalon, illetve én szoktam neki rockszámokat is énekelni (szegény gyerek, remélem nem lesznek késöbb ebböl problémái Kép Kép )
Nagy hirtelen ennyi jutott eszembe.
pusz
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Zsu! Ebben a korban a lovacskázó daloknak, lovagoltató játékoknak van főbb szerepe.( höc, höc katona, ketten ülünk egy lóra, vagy Gyí paci, te fakó, fuss kicsi Ráró, széna, szalma vár rád, húzzad a szánkát!)stb.
Süti a pogácsát: tapsikol, miközben én nótázom :Süssünk, süssünk valamit...
A labdagurítás nálunk is bejött, még jó hogy a 82 éves dédi megmutatta!
Ezen kívül a Hinta, palinta és a Zsipp-zsupp kenderzsupp is oké!
Egyébként -pedagógusi gyakorlatomra támaszkodva- bármit mesélhetsz vagy énekelhetsz a babának, legfontosabb számára úgyis a bensőséges szitu.
Amúgy nálunk most a csörgő, zörgő játékok vannak favorizálva.
Minyu! Ez a játék tök jó! Köszi az 5letet!

bockbrigi

K0szi L'nyok az 5leteket! Holnap ki is próbáljuk őket.Hogy a labdagurítás hogy nem jutott még eszembe eddig...föl nem foghatom! Ha még vannak, akkor szívesen veszemKép.
Mi az egyszervolt.hu oldalon a dalokat szeretjük nagyon. A mi kedvencünk a Levelibéka, meg az Egy boszorka van.
Jó éjt mindenkinek!
Zsu
zsuzs74

Sziasztok!

Na én nem énekelek Sasának... megkímélem egy óriási traumától...KépKépKép
Kis mondókákat szoktam mondogatni neki....
Vendég

Zsu,
http://marci.co-net.hu/mondokak.htm valahonnan én is "loptam" a linket, nézz körül itt is.

Minyu,
sajnálom az ablakotKép nincs rá garancia?

Én szoktam énekelni neki, de nekem sincs hangom. Nem nagyon zavarjaKép

na, rohanok pakolni, utazunkKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Hrk Kép
Jó utat.
Nem közvetlenül az ablakon ázott be, igy magának az ablaknak semmi baja, hanem mellette, és a fal lett vizes. már megszáradt néhány helyen összeugrott a festék, de annyira mégsem vészes, mint ahogy elsönek tünt. Csak bosszantó, mert ezek szerint minden nagyobb zuhinál ez lesz, és még csak másfél éve épült a ház... Kép
Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Szia Minyu!
Kedves Sorstárs! Mi direkt a baba születése előtt költöztünk új lakásba, hogy neki legyen külön szobája. A ház 6 éve épült, szuper helyen van, egy gyönyörű új lakóparkban, közel a városhoz, csak egy pici bibi van - mindenhonnan ázik a fal alulról( földszinten vagyunk), penészednek a falak....Szval már most azon aggódunk, hogyan tudjuk majd eladni, és minél előbb jó lenne, mert a hangszigetelés is olyan csúcsszuper, hogy simán értem a szomszéd bácsi telefonbeszélgetéseit....

Na menek, mert jönnek nagymamiék. Köszi az ötleteket a dalokhoz.
Zsu
zsuzs74

Kkry,
jövő szombaton Balatonra megyünk, keresztapám 70 éves! Vasárnap pakolunk, hétfőn indulunk síelni! A krumpli állaga nem változik meg, ha turmix előtt fagyasztom? Nekem teljesen különvált, vagy mi. Iwiwen regisztráltál? Indítottam egy másik vonalon is meghívószerzést, majd meglátjuk tobb sikerrel járok-e.

Minyu,
bocs helyett meg bogy-ot írtál, ennyi belefér. Utólag már semmit nem lehet csinálni a házzal, hogy ne ázzon be majd mindig? Pl. erkélynél vmi +vízelvezető, vagy ilyesmi, igazából vizuálisan sem látom, hogy merre lehetett a baj, de hátha lehet tenni vmit, hogy ne maradjatok így "örökre".

Zsuzs,
nálunk is a lovagoltatók a legnyerőbbek, ez a kedvenc: Így lovagolnak a hölgyek (szép komótosan), az urak sokkal gyorsabban mennek (szaporán), a parasztok így döcögnek úgy döcögnek (egyik-másik oldalra döntve), a huszárok így röpülnek úgy röpülnek (2x a magasba emelve). De nézd meg a Ringató honlapját, ott is vannak mondókák, meg hátha Nektek is megtetszik, hogy elmenjetek egyre, mi tervbe vettük.

KépKép
KépKép
jdora

Minyu!
Tök jó volt!!!!
Köszi! Köszi! Köszi!!!!!!! Kép

Kép
flocika

Floci Kép
Nincs mit Kép De azért megváltoztattam a jelszavam, ha nem baj Kép

Dóri Kép
Most azt csináljuk, hogy az erkélyre teszünk egy nagy nejlont, hogy megnézzük, hogy ott ázik-e be ha igen, akkor gondolom a burkolót min. fel kell verni, de nem tudom, hogy tudják a vizelvezetést megcsinálni, mert (öntött) beton az erkély.
Ti aztán nem aprózzátok el Balcsi, sielés... Kép

Pankata Kép
mizu veletk : Régen irtál Kép

Betsy Kép
Éneklös trauma Kép

Hrk Kép
Marcis oldal nagyon tuti.

Szoktátok nézni az olimpiát?
Szegény Poiree-m, kettétört a léce ezért nem tudta befejezni a versenyt Kép Pedig úgy szoritottam neki Kép

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Régen jártam nálatok, sűrű volt a program! Hál'isten eszünk már sokmindent répát, sütötököt krumplit almát, banánt őszit....
Sajnos a főzit nem hajlandó kanállal enni csak cumisüvegből. A gyümölcsöt kikanalazzuk de az ebédet nem .Szerintetek miért csinálja ezt?
Nem tudom, hogy jó vagy nem!Baj-e,hogy így eszik vagy nem. Mi is szoktunk lovacskázni és szereti ha mondokákkal szórakoztatom. Sőt, imádja ha az Öreg néne őzikéjét mesélem. Ez még az én időm verse.Szereti ha énekel neki, bár tuti, hogy bot füle van mert iszonyat rossz a hangom!

Megyek mert itt a füri idő!
Jó hétvégét nektek!

Kép
csucsu74

Köszi az ötleteket a Marcis és az egyszervolt oldalakat illetően! Mindkettő nagyon szuper!

bockbrigi

Minyu,
ennyire azért nem tudunk élni, csak most besűrűsödtek a programok, utána megint kuss a nevünk!

Csucsu,
az Öreg néne őzikéje az egyik kedvenc mesém volt! De rég nem is jutott eszembe! Kép
Szerintem nem biztos, hogy jó dolog cumival enni a főzit, mert ugye úgy hígabbra kell csinálnod és így kevesebb lesz a tápértéke. A főziben egyébként sincs sok, pláne, ha "felvizezed" és azzal lesz tele.

Képzeljétek, bekerültem az iwiwbe! Most megyek nézegetem is egy kicsit!

KépKép
KépKép
jdora

Dóra!
De jó neked,én is szeretnék egy meghívót.Valakiiiii!!!
Nincs véletlenül egy Nikolett nevű tesód vagy rokonod?Általánosban volt egy ilyen nevű évfolyamtársam.Bp.XIII.Thálmann u.

Zsuzs!
Nagyon vigyázz a penészes falakkal,mert alergiát okozhat a penészgomba.Domestosos rongyal törölgesd át.Ha el akarod adni nyáron tedd,akkor szárazon könnyebb Kép Tapasztalat Kép

Csucsu!
Szerintem sem igazi a főzelék üvegből.Elvileg egyre sűrűbbnek és darabosabbnak kell lennie,hogy megtanulják a rágást.

Kép
flocika

Sziasztok!

Én is párolás és turmixolás után fagyasztok, de csak a zöldségeket. A krumplit, husit stb utána rakom hozzá. Nálam ez azért alakult így, mert állítólag "kevert" dolgokat nem egészséges fagyasztani, viszont a krumpli ugyanannyi idő alatt elkészül, mint amennyi alatt kiolvasztanám. Akkor minek foglalja a helyet "hatalmas" fagyimba?
Labdás játékok nálunk is nagy kedvencek. Anna "repülni" szeret még nagyon (simán a karomra fektetem és pörgök vele vagy gyorsan megyek).Egyre csikisebb a kiscsaj, így ha nevettetni akarom akkor simisen csiklandozom picit. Az örök nagy kedvenc pedig az egyszerű lufi. Ha egy nagyobb lufit puhára fújtok fel, akkor labdaként tudtok vele játszani, de a gyerkőc könnyebben megfogja.
Jdora! Kocsival mentek síelni? Mennyire messze? Azért kérdem, mert a barátnőmék meghívtak Olaszba minket nyaralni, de 1500km-re vannak és én nagyon félek kisgyerekkel ilyen messzi útra indulni. Mivel lehet lekötni egy 15 órás utazáson a gyereket? Ha túl sűrűn megállunk, akkor sose érünk oda...
Zsuzs!
Penészgombára tényleg figyeljetek, mert gondot okozhat a picinek. Flocikának igaza van.

Jdora, említetted, hogy a gyümölcsbe több a kalória, mint a főzibe. Én úgy tudom, hogy ettől függetlenül elég neki a főzi, mert igaz, hogy kevesebb kalória, de más összetétel miatt tovább marad a gyomorban (ergo később éhes a gyerkőc), mert tovább tart megemészteni. Lehet ebben valami, mert nekem elég jó evő a kislány, de még mindig kibírt a főzivel 3-4 órát, szemben a gyümölccsel csak 2-t. Ezért szoktam dúsítani a gyümit valamivel. Bocs, ha most teljesen megkevertelek.

Kép
smici_robi

Dóri Kép
Hajrá Kép

Nem tudom, itt közkinccsé tettem-é, de még pocakos koromban csináltam néhány verses lapocskát, ezeket kinyomtattam és müanyag tasakba tettem. Eredetileg le akartam füzni, de végülis maradtak igy a lapok, egyszerübb magunk elé tenni.
Itt találjátok:
http://minyu.uw.hu
Nándi is szereti ha verselünk, szereti nézegetni a képeket is, de a teljes Öreg nénéhez nincs türelme Kép

Csucsu Kép
Nem nagyon tudom, miért csinálja ezt. Próbáltad esetleg becsapni? Tudom, nem szép dolog, de én néha 2 adagból etetek. Van, hogy nem akarja megenni az üveges fözit, ilyenkor bontok mellé egy gyümit és az elején ugy adom, hogy a kanál felében gyümi, felében fözi legyen. Aztán ha sikerül, akkor néhány kanál után el tudom hagyni a gyümit. Lehet, hogy ez igy hülye dolog, de nálunk beválik.

jóccakát mindenkinek
pusz
minyu

áááááááááááááááááááááá. ezt tegnap este irtam és nem küldtem el.......

Kép
Kép
Kép
minyu

Flocika,
nem biztos, hogy olyan jó ez az iwiw, tegnap virrasztottam! Nikolett nevű rokonom nincs, viszont tegnap találtam még két Jelinek Dórát! Nem gondoltam volna.

Smici,
mi csak 450 km-re megyünk Ausztriába, az nem vészes. Az 1500 az kicsit több, de akkor már nagyobbak lesznek. Apukám Svájcban él, 1000 km-re, nyáron tervezzük meglátogatni. Szerintem a kocsiban sokkal többet fog aludni. Legalábbis ebben reménykedem. De addig is edzem a hangszálaimat!
Azt nem is írtam, hogy csüt. óta teljesen kiváltottuk az ebédet, csak főzelék van. És tényleg nem lesz éhes előbb! Egy hét alatt megvolt az átállás, minden simán ment. Mázli.

Azt nem írtátok, hogy mennyit nyakalnak a babuk kaja után!

Na megyünk sétálni, gyönyörű idő van VÉGREEE!!!

KépKép
KépKép
jdora

Dóra Kép
csak pár kortyot, mi csak vizet iszunk. de napközben többször kinálom, csörös pohárbol.

És a Jelinek Márk nem rokonod? ö szinkronizált a 7. mennyországban Kép

tényleg jo idö van, mi most sétáltunk a tabánban.

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu,
Õ sem. Én pép után is kínálom vízzel varázsitatóból, van, hogy fél decit benyom.

KépKép
KépKép
jdora

Sziasztok!
Aranyosak vagytok, hogy figyelmeztettek a penészgombára. tudom, hogy allergiát okoz, szerencsére anyukám tudta, és beijesztett rendesen még az elején. Ki is húztuk a beépített konyhabútort, és lám-lám derékig penészes volt a fal fél cent vastagon. Azóta lefestettük penészgátlóval, meg kihajingáltuk a szekrény hátlapjait, és reménykedünk, hogy nem jön vissza ez a büdi penész. Szval egyelőre ok, de nagyon félek, hogy újra ki fog jönni. Sajna mi is nyáron vettük, és nem láthattuk.

Minyu, A bátyám is így volt csak hajlandó enni egészen ovis koráig, csak akkor még nem gyümölcsdesszert volt a neve, hanme befőtt. Anyukám csúsztatónak hívta. A tesóm meg minden kanálnál cenzúrázta, hogy meg van e a csúsztató, és ha anyu roppant ravaszul ki akarta hagyni, akkor bátyó szólt, hogy "Azt is!!". Sőt, ha anyu nem figyelt eléggé, és a kanál elejére tette a csúsztatót, akkor tesócskám ügyesen leette a gyümit, a husi/főzelék meg ott maradtKép.
Zsu
zsuzs74

sziasztok!

Mátrafüred nagyon jó volt, napsütés, eső egy csepp sem esett Kép

Zalán sem iszik sok vizet, ha szomjas, én inkább mellre teszem, kivéve kanalas kaja után.

Öreg néne őzikéje nálunk is a topon volt/van, mindenki kívülről fújja a családbanKép

Mi Karácsonykor Erdélybe mentünk meg vissza, jó 8 órás út volt. Kora este indultunk, és végigaludta az egész utat, visszafelé is.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok lányok!

Minyu!
Megnéztem az összegyüjtött mondókáidat.Teljesen profi.Be is tettem a honlapot a kedvencekbe.Kép

Milyen csőröst használtok?Nem csöpög?A nagyok nekem anno mindig azzal játszottak,hogy mintát fröcsköltek a földre.Ez nyáron lennt a téren nem volt gond,de otthon.... Kép

Nekem Andris nem fogad el semmit üvegből.Se víz,se tea,se gyümölcslé.Lehet,hogy meg kellene próbálnom a poharat?

Dóra!
Éjszakázni azt lehet,akár itt is.KépAttól még jó Kép
Hova mentek síelni.Nekünk Lachtal jött be már többször.A gyerekeimnek azok pont jó pályák,van amire egyedül is felmehetnek.A szállás ott van a pálya mellett.
Ha jól emlékszem ép ma mentek.Majd kérünk beszámolót.

Zsuzs!
Jó ez a csúsztatós trükk.Nálunk a sajtot kellett a felvágott alá tenni vagy melegszendvicsként rásütni.Csak ilyen formátumban ették meg.Most már rafkósabbak és észreveszik a husi alatt Kép

Kép
flocika

Sziasztok!
Jdora, ez az Aventes varázsitató lenne? Azt már más is dícsérte. Nekem mam-os van, de abból folyik a lé akérmennyire is rászorítom. Szval sz@r. A tiédből nem?
Zs
zsuzs74

Zsuzs,
Anyukád igazán leleményes, remélem, nem kell majd ilyen trükkökhöz folyamodnom, de azért jól megjegyeztem magamnak! Kép

Hrk,
én is csak kanalas kaja után itatom még. Mázli, hogy pont ilyen szép időtök volt!

Flocika,
tényleg jó az iwiw. Már egy csomó ált.isk-i haveromat megtaláltam. Úgyhogy mégsem:
Kép
Remélem csurran valahonnan egy meghívó Neked is!
Én az Avent varázsitatót használom, az tényleg nem csöpög.
Sajna nem ma megyünk síelni, csak a jövő héten, bár én akár most elindulnék.Murauba megyünk, már voltunk ott többször, én azért is nagyon szeretem, mert ott van egy olasz pasi kajáldája, ahova szoktunk menni vacsizni, nekem az olasz kaja a gyengém. De az síelni kicsit messzebb lenne...

KépKép
KépKép
jdora

Zsuzs,
igen, tényleg nem csöpög, csak elmosni sz.r, mert sok kis darabból áll az a hülye szelep, bár amíg csak vizet iszik belőle, addig nem gáz...

KépKép
KépKép
jdora

Én tupperware-es csőrös poharat vettem, és abból nem folyik ki víz, csak ha kiszívja a gyerek(puha a csőre). Mondjuk csurommerő víz így is tud lenni, mert kiszívja, majd kiengedi szép komótosan a száján a vizetKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Köszi az ötleteket,ha jól emlékszem épp akciós az Avent a DMben majd veszek.Úgy is szeretnék beválltani néhány bababónuszos kupont.Tényleg nem kell valakinek Beba kupon?Mi nem eszünk tápszert,remélem nem is fogunk.

Kép
flocika

BEBA 2 -300,-
MAM etetőcumi -449,-
Danubius szálloda kedvezmény kupon.-5-10%
Gabi krém vagy puder -100,-

Ezeket szívesen átadom

Kép
flocika

nekünk is avent csörös van, nem csöpög bár már vettem hozzá pótfejet mert az eredetinek nagyon furcsa szaga lett Kép A minap megint fertötlenitettem, aztán kiföztem, most megszünt a szagocska.

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!
Hosszú volt a hétvége, azt hiszem nekem ez a nehezebb.
Zsuzs
Penész ellen lehet tenni. Csak mitől van? Ha alulról szivárog a talajvíz valami acél lemezeket tesznek a falba. Remélem nem írok hülyeséget.
Nálunk vékonyak a falak attól penészesednek a sarkak meg az északi fal. Szigetelnünk kell, dehát építkezés előtt állunk. Előre félek.

Betti egyre többet iszik, már kb 2 pohárral a vízből naponta. Elmenetelnél én is az aventest használom. Így télen én is csak evés után itatom.

KépKép
kkry

Sziasztok!

Jo regen voltam, eselyem sincs mindent visszaolvasni, udvozlom az ujakat, majd igyekszem kepben lenni, hogy ki kicsoda, es kinek a gyerekeKép

Nalunk nagyon razos volt az utobbi 2-3 het, Benedek ejjelente 8-10x! ebredt, en mar teljesen zombi voltam, a vegkimerules hataran, 3 oranal tobbet egyszer sem aludtam az elmult 2 hetben, aztan kb.2 napja rendezodott, nem tudom, meddig, mert vissza-visszaternek ezek a periodusok, most ugy tunik tenyleg a foga miatt volt, mert tegnap felfedeztem a 3.fogacskat, szerintem kint van mar egy jo hete, csak nem vettuk eszre, mert mind a folsoket vartuk, ez meg szinten alul jott, a masik ketto melle...

A fiam se nagyon iszik, pedig mostmar kellene, hogy naponta eszik pepet is, meg gyumit is, alig tudok beleeroszakolni 10-20 milli forralt vizet,meg fintorog is hozza, ugy utalja, az edes teat biztos meginna, de nem akarom raszoktatni...

Sajnos a penesz nalunk is csaladtag,
Zsuzs, nagyon hasonlo helyzetben vagyunk, 2 eve vettuk a lakast, akkor volt 5 eves, egy tetoterraepites, masfel evig nem volt semmi baj, aztan mult osszel megjelent eloszor az ablakok menten, aztan mostmar szinte az osszes fal peneszes, az egesz lakasban, illetve most eppen nem, mert havonta mossuk hypoval mindenhol, de allandoan visszajon, talan mostmar nem fog, hogy jon a tavasz, de ez csak atmeneti lesz, nyaron mi is meg akarunk szabadulni tole, en is teljesen idegbeteg vagyok mar tole, hogy hogy lehetunk ilyen szerencsetlenek, koltozhetunk megint...

Na, megprobalok visszaolvasni,

puszi

benci

Benci Kép
Jó, hoyg vagy. Sajnálom a nemalvós idöszakot, de hátha most javulás lesz. Kép
Falak nálunk szerencsére nem penészednek, és ez a beázás is csak a hatalmas zuhi miatt volt gondolom, de azért jó lenne majd megszabadulni töle. Tavasszal ugyis kandallot akarunk csináltatni, ha már rumli lesz, akkor legyen egyszerre nagy rumli. (+hátulra akarunk burkolt teraszt még, ha belefér a költségvetésbe)

Dobo egy táblit, hátha igy jobban eligazodsz, ki kihez tartozik.
Kép

Nekem a ma "dolgos" napom van, szétszedtem a karámot, kitakaritottam alatt, letettem ujabb adag habtapit, de most nem teszem vissza a karámot, megnézem, mit szol hozzá Móki. Aztán felvittem a fürdöbe egy kisebb szekrényt (azt a szenvedést látta volna valaki, asszem hülyére röhögte volna magát) ezt a konyhából vettük ki, mert vettünk mosogatógépet, és ezt a szekrényelemet meg a fürdöben a mosdó alá igazitom majd be. Most alszik Móki, ha felébred, kivágom a csap helyét is, addig nem akarok zugni a kiszúroval. Remélem, mire Csbai hazajön, kész lesz. És persze megy a mosógép Kép

Na, megyek is, fözök Mókinak valami fincsit.
pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Nálunk Sasa nagyon szépen iszik sima pohárból... újszülött kora óta gyakoroljuk...
Ilyen csőrös itatót nem is próbáltunk...
Vizet, gyümölcslevet iszik...

3. fogacska kinn van

Minyu...
Táblihoz... kistesó... 2006 október közepe...
Vendég

Sziasztok!

Nálunk Anna elég sokat iszik, amin a panel páratartalmát tekintve nem is csodálkozom.
Benci, nekem sem itta a forralt vizet, ezért én vettem szénsavmentes szentkirályi ásványvizet, azóta iszik rendesen.
Tommee Tippee csőrös poharat használunk, szerencsére nem csöpög földhözvágás után sem. Itthon sima pohárként használjuk, útközben ráteszem a tetejét és akkor csőrös lesz. Csőrrel és anélkül is remekül le tudja inni a ruháját!!
Képzeljétek próbálkozik a mászással. Egyenlőre ez úgy néz ki, hogy hason fekve húzogatja a lábát, ami persze kicsúszik, így mint a csiga hason csúszik előre kb 3milliméteres léptékkel. Mindenesetre szórakoztató látvány.

Kép
smici_robi

Betsy Kép
Grat grat grat
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

BetsyKép
Ez nagy hir, nem siettetek el Ti sem, aztan gyorsan belehuztatok!
Nekem is biztatas ez, hogy vallaljuk be a masodikat is...

Lanyok, remelem, jar erre valaki most, Benedek reggel ota hany, nagyon durva, foleg, hogy meg eleteben nem hanyt, es felment a laza reggel ota 38,5-ig, most adtam neki panadolt, elaludt, a dokineni csak 4-tol van, addig hivni se tudom, mit csinaljak, azonkivul, hogy probalom minel tobbet itatni, mert mar minden kijott belole?
Szerintetek is valami virus, ugye, kajatol, vagy a fogatol nem lehet?

benci

Ja,
es Minyu, Smici_robi, koszi a hozzamszolasokatKép

benci

Sziasztok!
KKry! Acéllemez? Ilyet még nem is hallottam, de jónak hangzik. Valszeg alulról nincs leszigetelve a fal, és egyszerűen fölszívja a talajból. De már annyiszor ki voltunk pakolva -fölforgatva, pedig még csak 9 hónapja lakunk itt, hogy előre rettegek egy újabb renoválástól.

Benci! Fogától tuti, hogy nem csinál ilyet. A kis uncsitesók nálunk pont ilyenen vannak túl - láz, hányás, takonykór egyben. Jobbulást a kis betegnek!

Itatás: én biza adok neki gyümölcslevet az ebédhez. Nem túl sokat iszik meg. Én is félek, hogy elromlik a foga majd tőle, így próbálkozok a vízzel is, de kevesebb sikerrel.
Zsu
zsuzs74

Betsy! Gratula!

Benci! Remélem a baba jobban van. Borogatni próbáltad? Esetleg fürcsizd meg kissé hűvösebb vízben!

Ivászat: Milánkám szinte hetekig nem volt hajlandó inni sem vizet, sem teát, sem gyümilét, se pohárból, se üvegből, se sehogy. A létező legtöbb dolgot kipróbáltam, aztán egyszercsak elkezdett inni. Bár én teáztatom, tudom, hogy jobb lenne a víz, de úgy megörültem, hogy iszik egyáltalán valamit. Amúgy a védőnő szerint a panelban lakó gyerekek jóval többet isznak, mint a családi házban lakók.

Penészesedés: látom, másnál is gond! Mi 4 éve lakunk ebben a házban. Eddig nem volt semmi gond, de a nyáron mecsináltuk kőből a lábazatot, és előjött a penész a falak alján, kb 20 cm-re. Alig akartam megőrülni!Festékboltban vettünk egy szert, 700,-ért, azzal le kell kenni, és eltűnnek a foltok. Mivel ez nem a végső megoldás, nyáron lehet, hogy alá kell szigetelni.

Azt szeretném kérdezni, hogy nálatok már másznak rendesen, négykézláb a babák? Kisfiam most volt 8 hós, de még inkább csak kúszni tud. Barátnőm kisfia 7 hós és lépeget!

bockbrigi

Sziasztok lányok!

Betsy!
De jóóóó!!!!Én úgy tudok örülni minden kis jövevénynek.Én már tudom milyen édesek együtt és mennyi boldogságot adhatnak.Kép
Gratula majd szülés után Kép

Benci!
A folyadékot csak kanalanként,kortyonként add kb 10percenként mert újra ki fog jönni.
Jobbulást!Majd írj mi van vele.!!

Smici!
Mi is panelban vagyunk,de egész jó a páratartalom.Nemrég vettünk egy Air Wolf nevű légtísztítót.Úgy tünik jó.Van honlapjuk nézd meg.
www.airwolf.hu

Bockbrigi!
Mászásról én még nem beszélnék,mégis mindenhova eljut a drágám.Ma kb 3percre mentem ki,erre ő bekeveredett a dohányzó asztal alá és lerántotta a terítőt.Alig lógott le 4-5cmt.Naná,hogy minden leesett.Köztük egy kissebb cserép korallvirág.Szerencsére nem rá.
Kezdődik a mindent felpakolok koszak Kép

Kép
flocika

Benci,
szegény Benedek, ez vmi vírusos lehet! Remélem már jobban van! Jó, hogy Te is vagy újra. Kép

Betsy,
tényleg Kép? De jó! Gratulálunk!!!

Kkry,
na végre vagy Te is! Kép Anyósomék most mentek el, egyből rákattantam a gépre! Gáz. Bogyó mondjuk alszik, de vasalnivaló azért lenne...

Minyu,
mikre jut időd! Igazi ezermester vagy? Mosogatógépet (Juliskát) én is imádom.

Smici,
Nóri is halad így, tényleg nagyon lassan, de addig igyekszik, amíg csak eléri amit kiszemelt magának. Fordulni még mindig nem bír, de persze nem is nagyon próbál. Tegnap mértem, 8640 gr. volt. Lehet, ezért? Kép

KépKép
KépKép
jdora

Benci

Mielőbbi gyógyulást Benedeknek!!
Írj (ha tudsz), hogy mi van vele.

Flocika

Köszi, van párásítónk, de még így is jóval szárazabb a levegő, mint egy családi házban (és jóval melegebb is van a sok szellőztetés ellenére is). Persze a gyerek már ezt szokta meg és szerencsére ő iszik is rendesen, így nem okoz problémát ez a rossz klíma.

Kép
smici_robi

Benci Kép
Vizet tényleg csak kortyonként, de mostmár ugyis van dokinéni.
Szerintem is virus, a meleg levegö kedvez nekik. Kép
Irj, hogy mi van!

Képzeljétek, beraktam Kismókit a kiságyába csücsülve és mikor 2 perc mulva benyitottam, ez fogadott:
Kép
felállt egyedül Kép Asszem, mostmár tényleg a legalsó szintre kell állitanom a szivacsot.

Dóra Kép
Hát, ezermester csak szeretnék lenni, inkább csak olyan kontár Kép De ez most jól sikerült, már csak munkalapot kell szabatni rá. Idöm ugy van rá, hogy Kismókit le lehet tenni fél órára és elvan. Legtöbbször. Kép

Betsy Kép
És hogy érzed magad? Mit szólt a család? Olyan izgis, mesélj!

Pusz
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Ja, Brigi Kép
Nándi nem mászik, nem is kúszik, viszont gurulva, fordulva, hemperegve mindenhova odaér. Illetve nemrég kifejlesztett egy sajátok "rákmászásos" technikát, amikoris a hátára fordul, megemeli a fejét és elrugja magát. Szegény Kriszta nem is mer odanézni ilyenkor, mert olyan, mintha ki akarn törni a nyaka Kép Na, jó, ennyire nem durva. Igy nagyon gyorsan halad, aztán hasra fordul, megnézi milyen messze a cél, ésha még kell menni, akkor megint hátraforsulás, elrugaszkodás stb Viszont ha áll és fogod a kezét, akkor ö is lépeget. Kép
pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Betsy,
Gratulálok a pocaklakóhozKép

Benci,
Benedek remélem jobban van. Jobbulást!!!

Brigi,
Zalán 2-án lesz 8 hónapos, és már karácsony óta mászik, és több, mint 1 hónapja áll. Nagyon erős kislurkó, minden mozgást hamarabb csinált. De a barátnőm kisfia 7 hós és nem mászik még, forogni sem nagyon forog. Azt mondják amelyik baba nehezebben mozog, hamarabb beszél.

Minyu,
Gratula Nándinak a felálláshozKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Köszönjük a gratulációkat! Terveinkben nem igy szerepelt, de ha már jelentkezett, nem küldjük elKépKép
Sasa 10 év próbálkozás, orvosi rásegítés eredményeként született meg... Ügy terveztük, hogy ha már nem a szopi lesz a napi fő táplálék, akkor beszélünk dokibácsival...
Hát erre már nem lett szükség...
Egyébként jól vagyok... tegnap voltunk UH-n 12 mm volt embrike...KépKép

Sasa mászik... állni viszont még nem áll...
HrkKépKép akkor számíthatok arra, hogy sokára fog feleselni...Kép

Benci
Jobbulást...
Vendég

Betsy!
Épp most válaszoltam neked. Kép
Kép

Kép
flocika

Sziasztok

Jó rég jártam erre! Nagyon sok minden történt. Nem is bírtam követmi.

Betsy
Gratula pocilakóhoz. Hogy vagy?

A hétvégén cirkuszban voltunk. Bár Olivérkét nem vittük, csak Milcsit, mi nagyon élveztük. Talán én jobban mint a lurkó. Tényleg nagyon szuper volt. Milu annyira élvezte, hogy bepisilt. Persze az ölemben ült. Hát én is úgy néztem ki mintha bepisiltem volnaKép
Oli ma délután elkezdett mászni. Eddig hason kúszott. Vagyis nem mondanám kúszásnak. Négykézlábra állt és teljesen felnyomta a fenekét és előre lökte magát. Így halad, de ma rendesen négykézláb jött utának a fürdőbe. Úgyhogy most már semmi sincs biztonságban.

Most csak ennyire volt időm, de mgpróbálok gyakrabban jönniKép

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana

Szia Brigi! N e aggódj, a mozgásfejlődésben is óriási különbségek vannak köztük. Szerintem amelyik hamarabb kezdi, az talán lassabban lépi meg a fejlődési fokokat, amelyik meg később kezdi, az meg gyorsabban lép át egyik fokról a másikra. Eszterkém már 4,5 hósan magától felült, 5,hósan felállt kapaszkodva, de még csak most kezdi el elengedni a korlátot - 7 hósan. Tudom ez így is korai, de szerintem ugyanúgy 1 éves lesz mire majd lépegetni kezd magától, mint a többi gyerek.
Aztán lehet, hogy tévedek.

Én meg azt szeretném kérdezni, hogy a ti csemetéitek alszanak napközben? Mert az enyim ugyan megalussza az éjszakai 10-12 órát 1-2 ébredéssel, de napközben nem bírom elaltatani! Délelőtt még sikerül - de már csak egy fél órára, viszont tök simán: beviszem, ajtót becsukom, redőnyt lehúzom, egy dalocska elénekel, kis ringatás, és már teszem is le, és alszik is. Ugyanez a rítus délután ott elakad, hogy bemegyek a szobába vele, és becsukom az ajtót. Itt elkezd sírni, és kész. Örülök, ha meg bírom nyugtatani, nemhogy elaludjon. Pedig olyan álmos, hogy majd kidörgöli a szemét. Estére kis zombi. Tiszta piros a szeme, és csak nyügizik. Mit csináljak vele? semmi 5letem. Szoktunk minden nap sétálni, eszik rendesen, rengeteget foglalkozok vele, stb...
Zsu
zsuzs74

Szia Zsu! Minél nagyobbak a babák, annál kevesebb alvásra van szükségük. Nálunk is megvan az éjszakai 10-11 órás alvás, de nappal mondjuk de. alszik szinte percre pontosan 30 percet, de délután csak 1, max. 2 órát. Na jó, mondjuk ha választani kell, inkább az éjszakai alvás legyen meg, mint mondjuk a nappali.
Köszi a véleményeiteket mocorgás ügyében.
Benci! Mi a helyzet a babával?
Már azt hittem itt a tavasz. Erre hétvégére jön a hó! Borzasztó! Szép napot mindenkinek!

bockbrigi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?