Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nikike elaludt.. Most tudok egy picit olvasgatni.. irogatni:-)))

Szilvamag! Jaj de örülök:-)) Hirtelen nem tudtam ki lehetsz de megnéztem a képedet a profilodban:-)Micsoda nagy lett már a kislányod:-))
Képeket folyamatosan töltök fel a weboldalra melynek a címét a profilomban láthatod:-)

Nikinozso: köszönjük az infot Di-Ti-ről. Nagyon- nagyon izgulok már alig várom,hogy jelentkezzen:-)

Ma takarítottam. Nikike is segített. Port töröltem.. jött utánam és egy zsepivel törölgette a szekrényt. Először azt hittem rosszul látok de tényleg utánozta amit csinálok:-) olyan tündéri volt..

Jaj mozgolódás van a gyerekszoba felől.. mennem kell. Már hallom is: babababababa nag nag nagnag
Tölti

Kép

Kép
töltike

Sziasztok

Di_ti, nagyon drukkolunk.Kép

Süni, nem igazán értem, hogy miért olyan nagy probléma a "barátnőd"-nek, hogy örökbefogadsz.
Sajnos, vannak ilyen emberek, de fel a fejjel ne foglalkozz velük. Nekem az a véleményem, hogy az ilyen barátság, lehet, hogy nem is volt igazi a részéről. Az is lehet, hogy később esetleg más miatt vesztetek volna össze, a barátság egyik lényege, hogy mindennel együtt el tudom fogadni a másikat, még ha időnként bizonyos dolgokról más is a véleményünk.

A gyerkőcök, még mindig gyönyörűek.Kép

Süni,Ggabszi, Pirinyócska, Vicki
Ne szomorkodjatok, (tudom, hogy könnyű ezt nekem mondani) nemsokára megszületik a ti babótok is.
Én egyébként elég jól tűrtem a várakozást. Eleve úgy indultam, neki, hogy ez még sok idő, és nem foglalkoztam vele minden nap, hanem a férjemmel kihasználtuk, és utazgattunk egy kicsit barátokkal, a szabadidőnkben.
Jó lenne megszervezni a tavaszi topictalit, és ott egy nagyot babázhatnánk.Kép

Kép
Kép
atan

Nagyon édik a gyerkőcök!Kép
Köszi a hidegtál bókokat!Kép
Kizsó: a nari alatt husika van, pirított gombával meg van töltve és beletekerve kivert husiba, ez meg simán alufóliába tekerve, úgy néz ki mint a szaloncukor és be a sütőbe. Kis vizet rakok alá, megsül és a szaloncukrokat kiveszem kihülnek, akkor lehet ilyenre felvágni őket. Alatt persze francia sali van, de a svéd-gombasali is finom és eltakarja a husika.Kép

Rvan: Persze, összeszedem magam és leírom.Kép A sonkatekercs pofon egyszerű. Készítesz besamelt-lehet helytelenül írom-és bele reszelsz sajtot, én jó sokat szoktam, mert ugyi imádom ha tényleg sajtos.Kép Habzsákkal kinyomod a sonkára, feltekered, ez is megdermed és kész, hogy ne barnuljon a levegőn mindent le szoktunk aszpikolni-nem nagy dolog.KépDe tényleg!

Nikinozso: Nekem tetszett az oldal!Kép

Na és már nem szomorkodó várakozókKép, nekünk is jön majd a baba!Kép

ÉÉÉsssss! Levizsgáztam ma, dicséretesre, még tapsot is kaptam.( Fú, ez azért elég égő volt)
De azért most madarat lehetne velem fogatni, nem gondoltam, hogy a jogot bele tudom verni az agyamba.Kép

KépKép
ancsúr

A baba megszületett 11 órakor, de majd a többit DI_TI meséli el.
nikinozso

Ancsur!
Ha ciki , ha nem a tapsot tőlem is megkapod, gratulálok!

És nagy-nagy gratula az ujdonsült anyukának is!! Várjuk a részleteket.

Amneris!
De jó, hogy itt vagy. Aranyosak a gyerkőcök, gondolom ilyet szeretnél, csak kislányból. Remélem hamarosan ő is eljön.
simineni

Sziasztok!

DRÁGA DITI! Tiszta szívemből gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok! Kép Kép Kép
Remélem nem baj, ha a családineten megírtam a hírt. Olyan boldog vagyok!

Mosolygós! Ne haragudj, de a családineten is megírtam, a lányok tőled várják, de ez annyira, de annyira jó hír! Kép

Mindenkit puszilok, megyek vissza dolgozni, fiúk ma az ovival korcsolyázni voltak! Kép Majd kiffaggatom Kép őket, mi történt. Szerintem én jobban izgulok, mint ők.

Sziasztok!
Vendég

Diti! Várunk....

Kelimoni, a sportolásról. Balázs mozgásfejlődése lassúbb volt a szokásosnál (nem kórosan, de mégis észrevehetően), így babaúszásra kezdtünk járni. Nagyon vízmániás volt, így ez a mozgásforma bejött!
Most a nagymozgásai teljesen rendben vannak, finommotorikus mozgása még kicsi fejlesztésre szorul.
A babaúszás nagyon hasznos a mozgás-és idegrendszerfejlődés szempontjából, és pszichológusok szokták terápiaként ajánlani: egyfajta bizalmi kötődés erősítés anya és gyermeke között. (A mély vízben levő teljes bizalomra utalnak, ami baba és mama között létrejöhet, vagy erősödhet!)Mi mindketten szerettük, és nagyon vártuk ezeket az alkalmakat.
Balázs most két úszásnemben, teljesen biztonságosan úszik. Kis pöttöm az uszodában, a sok nagy között! És mellesleg szereti és várja a heti két edzést, és szinte soha nem beteg... és még sorolhatnám az előnyöket! (Titkos előny: a mami is tudott úszni. Vagy úgy, hogy Balázs fogta a nyakamat és a hátamon utazott, vagy úgy, hogy a már nagyobb Balázs karúszóval lubickolt utánam. )
8 hónaposan kezdtük, szombat délelőttönként jártunk, később, mikor nagyobb lett Balázs Apa is beszállt, és Õ is nagyon élvezte. A közletekbe van uszoda, ahol , úgy tudom, van illyen lehetőség.

Gabszi
(U.I.: Nyugi, lányok, holnaptól nem tudok jönni! Így az egész heti hsz.-met mára sűrítettem. Kép )

Kép
Kép
ggabszi

DI-TI! Gratulálunk és nagyon sok boldogságot kívánunkKépKépKépKépKép
szuperboszi

Di_ti!Kép

Gratulálunk és nagyon sok boldogságot kívánunk!!! Remélem hamarosan olvashatjuk a beszámolót!

Ancsúr!
Nem semmi a teljesítményed, megérdemelted a tapsot.Kép

Kép
rvan

Drága Lányok!
Itthon vagyunk álmosan éhesen és szomjasan, de kimondhatatlanul boldogan!!!!!!!!!!!!! Kép
Ma délelőtt 11-kor megszületett Máté baba, 52cm 3,9kg!!!!! (ennyit arról, hogy mit saccolnak az orvosok Kép ) dundi, formás és nagy sötét haja van!
Anyuka hősiesen viselte a fájdalmakat, és példásan viselkedett, az orvos és a szülésznő is megdicsérte! Mindenki nagyon aranyos, megértő és türelmes volt hozzánk, ennyi segítőszándékot és odafigyelést nem is mertem feltételezni egy átlag korháztól!
De kezdeném az elején.
Tegnap este már "babaillat" lehetett a levegőben, mert egy ismerősőm hívott, hogy valakitől kapott egy babaérkezésről szóló sms-t de nem ismerős neki a szám, nem mi voltunk?! Aztán este amikor az időjárás jelentésben hallottuk hogy a jön a melegfront, akkor otthon mi is összenéztünk, hogy akkor ebből hamarosan szülés lesz! Hajnalban aztán meg is érkezett Nikinozsó hívása, hogy anyuka szegény már egy szemet sem tudott aludni és jó lenne ha bevinnénk a korházba, attól függetlenül, hogy nem biztos hogy ma szülni is fog. Reggel fél6-ra értünk be a korházba, addigra már kb.10 percesek voltak a fájások, és mire felkerült az osztályra és megvizsgálták több mint 2újnyira kitágult a méhszáj, ezért ekkor már nem volt lehetőség az epidurális érzéstelenítésre. Egy nagy gumilabdán nekem támaszkodva töltötte a vajúdási időszakot, együtt lélegeztünk, szinte a karomban tartottam őt, vizesborogatás rakosgattam a homlokára és amikor csak lehetett a hátát maszíroztam, hogy enyhítsem valamennyire a fájdalmát. Ezeket az órákat soha nem fogom elfelejteni, mert egy szív voltunk és egy lélek.
Aztán megérkezett Máté és egy pillanat alatt megszünt minden fájdalom és izgulás, nyugalom és megkönnyebbülés jött helyette. Amikor lemérték és megmosdatták, akkor nem is hittünk a fülünknek, hogy tényleg ilyen nagy ez a legényke?! 9/10 Apgárt kapott, ami szinte tökéletes, és formás minden porcikája. Én vághattam el a ködökzsinórt és én kaptam először kézbe is a nagyfiút! Semmihez sem fogható érzés volt ez, amit még most sem tudok teljesen felfogni.....
Holnap délelőtt 11-re egy csomag pelussal indulok az első etetésre és az elős igazi összebújásra! El sem merem hinni......
A félsz azért még nagyon bennünk van, hogy mi lesz ha anyuka még is meggondolja magát, ezért a családból senkinek nem mondjuk még meg ezt a nagy örömhírt, majd csak akkor, ha aláírtuk a papírokat, amire valószínüleg hétfőn fog sor kerülni. El sem tudom képzelni, hogyan fogjuk tudni elfolytani magunkban ezt a nagy boldogságot, de ezt a pár napot valahogy csak kibírjuk!
Mindenkinek nagyon köszönöm a sok drukkot és a ránk gondolást!

Holnap majd ha hazaértem a babázásból, akkor jelentkezem!

Millió puszi, Kép
Di_ti
di_ti

Di_ti, nagy nagy gratula.KépKépKép

Kép

Kép
Kép
atan

Di_Ti!

Már alig vártam,hogy jelentkezz!!! Hatalmas Gratula!!!!!

Kép

Kép
töltike

Di_Ti! Tiszta szívemből gratulálok!!

Kép
Kép
ggabszi

Diti: Nagyon sok boldogságot kívánunk nektek!Kép

KépKép
ancsúr

Di_ti!
Annyira jó volt olvasni téged! Nagyon sok boldogságot kívánunk: Rayo+család
Kép

Kép
rayo

Ildikó!
Köszi a mailt! Sokat nevettem rajta! Alig várom, hogy Regi ilyeneket mondjon!!!Kép

Kép
rayo

Di_ti

Nagyon nagy gratula nektek, még meg is könnyeztelek benneteket KépKép
Sok boldogságot és érzem minden rendben lesz KépKép

Naninga
naninga

Ancsúr!
Gratulálok! Mikor "engedhetsz" ki teljesen? KépMilyen jog volt???

Amneris!
Tomi elmehetne kislánynak olyan gyönyörű! Biztosan jó volt velük!!!Kép

Szilva069!
Mi jelentkeztünk az Alfa Szövetséghez és a Gólyahírhez is! Van egy ún. különleges sor, azokkal a házaspárokkal, akik roma származású, koraszülött, vagy nagyobbacska babát is elfogadnak! De ezt is Nikinozsó tudja jól elmondani neked, a honlapon megtalálod a telcsiszámát: www.golyahiregyesulet.hu

Puszi

Kép
rayo

Napsugi!
Hogy csináltad ezt a "centit" Norisszal? Még mindig elbűvölő gyermek, kár, hogy Regi idősebbKépKépKépKép

Kedves Várakozók!
Tudom,milyen nehéz ez az időszak! De utána repül az idő,most igyekezzetek minden megcsinálni, amit szeretnétek!Kép Én is vásárolgattam, tervezgettem, aztán egyszercsak megérkezett a gólya!!!!Kép

Kép

Kép
rayo

Szia Mindenki!

Egy nap nincs időm napközben benézni és máris édesanya születikKép

Diti: Szívből gartulálunk a kicsi Máténak, az újdonsült szülőknek és az életet adónak. Kívánunk mérhetetlen boldogságot az új időszámításhozKép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Jól vagyunk, bár Bálint a szokásosnál nyűgösebb - tényleg valami front jöhet Kép Éjszakánként is olyan pocsékul alszik, nagyon sokszor felébred. Már-már azon gondolkozom, hogy odavesszük magunkhoz az ágyba, bár én nagyon nem akarom. Meg ha már ő odajöhet, akkor hogy mondjam Viviennek, hogy ő nem jöhet, szóval ez nem túl szerencsés ötlet... Szuperboszi ötletéből merítve, lehet, hogy rá kéne szoktatnom Bálintot valamilyen babaja-ra Kép

Rayo: Köszönöm, megnéztem a honlapot, bár nem sokat írnak ott az Édesanya című újságról. Ha nem fogom elfelejteni, holnap rákérdezek az újságosnál.
Örülök, hogy tetszettek az e-mailek Kép Délután találtam, gondoltam megosztom Veletek.

Rvan: Szívből örülök, hogy Ti is megtapasztaltátok, hogy vannak még rendes emberek Kép Nem lett nagy baja a kocsitoknak?

Kelimoni: Miket eszik már Gergő a tápszeren kívül? Én egyik gyerkőcnél sem mertem 4 hónapos kor előtt adni bármit is, utána is csak szép fokozatosan jöttek a gyümölcsök, majd a főzelékek.
Milyen elvonási tünetei vannak Gergőnek? (Bocsi, ha már szó volt róla, de csak arra emlékszem, hogy dohányzott az életet adója) Nikotin-függőség?
Sajnos a sport terén nem sok tapasztalatom van, én még nem látom egyik gyermekemnél sem, hogy melyikhez lenne leginkább tehetségük. Amit mindneképpen szeretnék, az az, hogy tanuljanak meg úszni, biciklizni és ha van kedvük, lovagolni.
És jól írtad a higgyétek szót Kép

Töltike: Niki gyönyörű és huncut kislány!!! Gratula az 5. fogacskájához!!! Nektek pedig a második határozathoz Kép Másodiknak megadtátok, hogy milyen nemű babát szeretnétek?
Ja, és a kiscsajos ruhákban láthatjuk majd Nikikét? Kép

Süni: Sajnálom, ami a keresztgyermeked anyukájával történt Kép Konkrétan mi a baja az örökbefogadással és a leendő babá(i)tokkal? Nálunk is van olyan az ismeretségi körünkben, akik régebben elég negatívak voltak, most már, hogy látják a gyermekeinket, megváltoztak - jó irányban. Hátha nálatok is így lesz!!!

Szuperboszi: Nagyon édes ez a kép!!! Szereti Boldi ezt az IKEÁs ringatót? Nekem is úgy tetszik, gondolkozunk sűrűn rajta, hogy vegyünk-e egyszer nekik. Meg amúgy is, az IKEA-ban olyan jó cuccok vannak a gyerekeknek Kép
Köszi, hogy írtál az osztrák bevásárlásokról, biztos szép rucikat fogsz tudni venni a lagzira! Mikor is lesz a nagy esemény?

Marci_anyu: Nagyon örülök, hogy már otthon vagy és többé-kevésbé jól is vagy!! Gyógyulgassál és amennyire Marci engedi, kíméld magadat! Kép A kórházban meglátogatott a kisfiad? Nem volt neki nagyon furcsa, hogy ott vagy, ott lát téged?

Ggabszi: Tündéri ez a Varázsbaba! Bízom benne, hogy teljesíti küldetését Kép

Szilva069: Üdvözöllek közöttünk!

Amneris: Folyton vissza és visszamentem megnézni a fiúk fényképeit! Csodaszép legénykék!!! A szemük teljesen egyforma! Máténak az a huncut, vakítóan fehér nevetése, Tominak pedig a göndör fürtjei és ducika arca - hát nagyon-nagyon édesek!!!! Feltöltődtél velük? Kép

Atan: A tavaszi topictalit tényleg be kéne indítani Kép Valaki utána tudna esetleg nézni, hogy van-e valahol olyan játszóház, bölcsi vagy ovi, ahol össze tudnánk jönni? Szervezkedjünk! Kép Kinek mi lenne jó: hétköznap vagy hétvége? Nekem a szombat kivételével bármelyik nap jó, csak előre tudjam.

Ancsúr: Nagyon ügyes vagy!!! Gratulálok és nem csodálom, hogy megtapsoltak!!! Azért dicséretesre vizsgázni... hmmm, bál után Kép Szuper vagy!

Matiba: Na, milyen volt a korizás a fiúknak? Mind ketten voltak? Élvezték? Pólus Centerbe mentek?

Di_ti: Ilyen jó hírt és megható történetet olyan jó olvasni!!! Gratulálok Nektek és drukkolok ezerrel, hogy minden jól menjen és mihamarabb hazamehessetek hármasban!!! Várjuk a holnap délutáni beszámolót! Kép
ildi_ko

Van néhány új képünk Kép

Kép

Kép
ildi_ko

Ildi: Jaj, ne is emlegesd a bált.Kép Alig bírtam a vizsga színhelyére felmenni a lépcsőn, olyan izomlázam volt.Kép Kép KépIgazán szerencsés vagy! A gyerek már is milyen otthonosan mozog a mosógépben!Kép Kép Kép

Rayo: Most teljesen kiengedek.Kép Egészen májusig, onnantól őrület. Igazán júli 14 az utsó vizsga.

KépKép
ancsúr

DiTi! Nagyon - nagyon gratula!! A hideg ráz, mióta olvastam a szülés történetét. Annyira jó most nektek!! Kép

Ildi! Marci 1 nap kivételével minden nap meglátogatott. Először megijedt, az nagyon szörnyű volt. Akkor még csak feküdni tudtam, nem is értem, hogy miért hozták be, nem akart puszit adni sem és elhúzódott tőlem. Gondolom a sok fehér, az idegen környezet, az infúzió, stb. Aztán viszonylag hamar felengedett és kekszet szerzett a nővérektől. Kép Hazafelé már adott puszit is! A többi nap azon ügyködött, hogy lebontsa a kórházat.. Kép és már nem félt. Szombaton nem hozták be, mert addigra annyira kimerült a sok változástól és a "cigányélettől", hogy belázasodott reggel. Mondtam Apának, hogy maradjanak otthon, legyen a megszokott környezetében, csak telefonon beszéltünk. Én eléggé szenvedtem, de neki jót tett, délutánra nem volt semmi baja. Anyahiányt diagnosztizáltam. Kép Azóta csak velem akar elaludni és rengetegszer csekkolja, hogy otthon vagyok-e, egyébként kezdünk megnyugodni.
Vivien és Bálint annyira édes és Vivi mosolya a tiéd. Mondták már?

Töltike! Niki nagyon aranyos, rengeteget nőtt, mióta nem láttam róla képeket. Jártok be a céghez látogatóba?

KépKép
KépKép
marci_anyu

Di_Ti! Óriási gratula Nektek!! KépSokat gondolunk ám rátok!

Tyű, de késő lett... Jó éjt mindenkinek!

KépKép
amneris

Jó reggelt!

Ildikó: Gergővel elkezdtünk gyümölcsözni. Csak bébiétel formájában kapja, abban egyenlőre jobban bízok. Két lehetőség volt: újra tápiváltás vagy a gyümölcs. Ugyanis a fiatalúrnak már szinte 2 óránként kellett enni adnom. Leginkább almát és sütőtököt kap, ami nagyon ízlik neki. Ebből annyit ehet, amennyi belefér a pocijába. És nem gond, hogy megeszik egy üveggel. Ez mindig meg is történik. Így sikerült az étkezését normalizálni. Most pont annyit eszik, amennyi a korának megfelelő. A túl sok kajától feszült a gyomra, nyűgös volt, mert az okozott neki némi rossz közérzetet.Nagy esély pedig arra, hogy másik tápit elfogadjon nincs, mert amit most kap, ízesített.
A gyümölcs után 4-5 órát is alszik és utána nem olyan örömmel, de megy a tápi is.

A főzelékek majd 4 hós kor után jönnek, addig gyűjtögetjük az alapanyagokatKép

Elvonási tüneteit sajna nem csak a nikotin okozza. Nyugtatót is kapott a pocakban.Kép

Diti: Remélem, tudtatok egy picit aludniKép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!!

Marci anyu!.. örülök,hogy jobban vagy. Nem járunk be a céghez mivel nem nagyon tudok bejutni innen "vidékről":-) De nagyon rágják a fülem ugyhogy valamikor be kell vinnem Nikikét..

Ildikó:-) Látom a gyerkőcök nagyon érdeklődőek:-) Hihetetlen,hogy minden érdekli őket:-) Nagyon tündériek:-)
A 2 baba neme? Olyan mindegy:-) Amit a sors hoz akár kisfiú akár kislány mi boldogak leszünk.
A férjem is így gondolja:-))

Pusz Tölti

Kép

Kép
töltike

Jó reggelt!

Hogy bírtok Ti olyan késő éjszakákig fent maradni??? Én már 9 körül esek össze Kép

A mai éjszakánk (kopp-kopp-kopp) már jobb volt! Kétszer kelt fel csak Bálint enni, egyszer nyöszörögni, de pici simogatás után szépen visszaaludt. Reggel fél 7-ig bírta, akkor kezdett kukorékolni Kép Vivien meg még most is ágyban van, nem akaródzik neki felkelni, pedig indulnánk oviba...

Ancsúr: Igen, igen, mosógépszerelőnek tanul Kép Tudod, nem használok Calgont KépKépKép

Marci_anyu: Huhh, elég nehéz lehetett Nektek az első kórházi látogatás. KÉsőbb aztán Marci a nővérek kedvence lett, gondolom Kép A kórteremben egyedül voltál vagy voltak szobatársaid?
Annak viszont nagyon örülök, hogy már kezdtek megnyugodni, visszazökkeni a régi kerékvágásba!
Még sosem mondták, hogy Vivi mosolya az enyém! Általában azt mondják, hogy mindkét gyerek az apjára hasonlít, illetve néha, hogy Bálint rám.
(Édesek a képeitek a wiw-en!!!)

Kelimoni: Na, akkor azért tök jó, hogy Gergőnek sikerült megfelelő étrendet kialakítani! Hamar megtanult kanállal enni?
Az elvonási tünetek hogy jönnek elő? Ingerlékeny olyankor? (Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, vagy ha zavar a téma!!! Akkor ne válaszoljál, jó?!)

Töltike: Nálunk is úgy volt, hogy mindkét gyereknél mindegy, hogy milyen nemű babát hoz a gólya Kép
Már akartam írni, hogy vezetünk egy táblázatot, amiben az adatainkat tudjuk egymással megosztani, hogy jobban megismerhessük egymást és minden egy helyen legyen rólunk Kép Ha gondolod, írd meg az alábbi adataidat, beírom a táblázatba és elküldöm neked. A címem: kildi1@enternet.hu

Becenév
Név
Születési idő
1. alkalmassági határozat dátuma
1. gyermek neve
Születési ideje
Családba kerülésének időpontja
Honnan fogadtuk örökbe?
2. alkalmassági határozat dátuma
2. gyermek neve
Születési ideje
Honnan fogadtuk örökbe?
3. alkalmassági határozat dátuma
3. gyermek neve
Születési ideje
Honnan fogadtuk örökbe?
Lakhely
E-mail cím
Másik e-mail cím
Honlap cím
MSN
Megjegyzés
Fénykép (3-nak van helye max.)

Süni, Kizsó: Rég jelentkeztetek!!! Jól vagytok, ugye?

Holnap lesz a farsang, már nagyon készül rá a lánykám! Kép Ma sütök is valami aprósütit, amit bevihet holnap magával.

Szép napot nektek!
ildi_ko

Lányok Kép
Köszönöm a kedves fogadtatást, és a segítséget!

DiTi Kép
Így ismeretlenül is, sok boldogságot kívánok a kicsi Mátéhoz Kép Kívánom, hogy minden a számotokra legszerencsésebben alakuljon Kép

Kép
Kép
szilva069

Ildikó:
Egyáltalán nem zavar a téma, azt hiszem, ezzel mindenkinek szembe kell néznie, mivel nem mi hordjuk ki a picurkáinkat.Persze hiszünk az életet adónak, csak olykor kiderülhet az igazság.

Anyósom szerint Gergő hisztis. Hát kb úgy is néz ki egy-egy ilyen "roham". Sírás könnyek nélkül, megfeszíti magát, nem nagyon tudjuk olyankor magunkhoz ölelni. Keze-lába jár. Ilyen esetben rengeteg folyadékot kell neki adni ( ez orvosi tanács) amennyit csak megbír inni. Akkor jön inkább elő, ha nagyon fáradt.
Így nem hagyom, hogy túl fáradt legyen és azt sem, hogy a hisztériáig hergelje magát. Mert az is előfordul, hogy nem vesz levegőt.
Sokat van kézben, szeretgetem, simogatom, beszélek hozzá, lekötöm a figyelmét, amennyire csak lehet. Ez a legnagyobb segítség.

Most, hogy konkrétan ez hiszti vagy elvonás, senki sem tudja megállapítani. Mindenesetre egyszer csak kinőjjükKépDe azért kérek jövhéten beutalót vizsgálatra. Biztos ami biztosKép

A dolog konkrétan eredményezheti a kortársaktól való lemaradást. Ha ez bebizonyosodik, korai fejlesztésre fogom hordani, bármibe is kerül. Nem szeretném, ha speciális iskolában kötne ki.
Bár ez csak a sötét jövőkép, én a világos felé haladokKép

A gyümis étkezés úgy zajlik, hogy vettem püré cumit, amivel kap a drága néhány szívásnyit, mert nincs türelme még ahhoz, hogy lassan teljen a pocó. Aztán jön a kanál. Közben rekedtre beszélem magam, dícsérgetem, milyen ügyi, mondókázunk, énekelünk. Így észre sem vesszük és már el is fogyott a kajcsiKépÜgyesen eszik már és én is egyre ügyibben találom meg a szájacskájátKép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Sajnos most nincs idő írni csak egy pillanatra szaladtam fel, de muszáj gratulálnom!!!!!

Kedves Diti nagyon sok boldogságot kívánok nektek és azt, hogy minnél előbb haza hozhassátok a kisfiatokat!!!!!!
Élmény volt olvasni a soraidat egy kis erőt máris merítettem belőle a folytatáshoz!!!!

Lányok nagyon szépen köszönjük a vígasztalást, nagyon jó csapatba kerültünk itt igazán megértő társakra találtunk!!!!

Gabszi a csodababa nagyon jó ötlet, remélem nem sokáig kell várni a gólyákra!!!!

Puszi mindenkinek!!!!!

Vicki
vicki

Di_ti!

Szívből gratulálok nektek, és nagyon sok boldogságot kívánok! A szülésnél ott lenni biztosan csodálatos érzés lehetett. Jó babázást!

Ildikó!

Szerencsére nem nagyon törtek össze minket, "csak" a hátsó lökhárítót, de azt cserélni kell.

Rvan

Kép
rvan

Kelimoni! Amióta vettünk műanyag hintát Boldizsárnak (sima babának való kerti), felfúrva a konyha és a nappali közé 2 kampóra, azóta nagyon sokat javult a dübörgése. Az elején maga kéredzkedett bele, és volt, hogy órákig hintázott (gondolom az elmaradt ringatást pótolta így is), mostanában is szól, ha hintázni szeretne, sőt hintázva eszünkKép Egy falat, egy lökés.
Tudom, Gergő még pici ehhez, de lassan majd belejön ebbe a korba.
Nekünk mondták a tanfolyamon, hogy a ringatásra nagyon figyeljünk, nagyobb babánál is, de egy 1 évest már nem lehet egész nap hurcolászni, ringatni, a hintában pedig elüldögélt.
Van Antónia szobájában ilyen felfújható párnás IKEÁS hintánk is, a csecsemőotthonban a sérült gyerekeket abban ringatták, ha máshohy nem tudták őket megnyugtatni, és ott azonnal elhallgattak. Ezért szereztük be az múltkori képen látható pörgőt is (abból meg nem akart kiszállni).
Ildikó! Igen szereti a pörgőt, és ez a szín éppen akciós volt 1 hónapja, 15.000 helyett 9000, lehet, hogy most is az.
Esküvő a hétvégén lesz, majd csinálunk képeketKép
Segít Balázs kipakolni is?
Boldizsár a szárítógépből segít mindig kipakolni, sajna akkor is, ha éppen belepakolokKép Dehát férfiak, és időben bele kell őúket vonni a házimunkábaKépKépKép
Puszi mindenkinek, rohanok tovább....
Boszi
szuperboszi

Hétfőig nem leszek netközelben, mert egy kicsit pihizik a család Lillafüreden, addig is szép hétvégét kívánok mindenkinek!

Puszi: Rvan

Kép
rvan

Sziasztok lányok!

Még nem volt időm visszaolvasni, hétfőn szerencsésen hazaérkeztünk a kórházból. A lányok nagyon jól bírták a csaknem 5 órás utat, annyi mindent megosztanék veletek, de eddig nem volt időm a gép elé űlni. Egyenlőre annyit, a lányok gyönyörűek és fantasztikusak!!!!! Éjjel sikerűlt 5 órát aludnunk. Küldöm nektek a kórházi búcsú fotót!Kép
Di_ti, annyira örülök a hírnek!! Remélem minden rendben lesz!!!
Most csak ennyire futotta, a lányok kezdenek ébredezni! Nem tudom mikor jövök újra, addig is puszi: Gilice

KépKép
gilice

Sziasztok!

Di-ti
El is múlt a rossz kedvem. Szívből gratulálunk!
Nagyon drukkolunk!!!!!Kép
Kép

Gilice Anya és Gilice ApaKép
De jó, hogy otthon vagytokKép
Gyönyörűek a lányok! GratulálunkKép
KépKép

Mindenki!
Köszönöm szépen mindenkinek a vigasztaló szavakat.
Valóban nem vagyok egy veszekedős típus.Kép
Atan rátapintottál az egész lényegére.
Ez a kapcsolat nem a barátságon alapult. 6 évvel ezelőtt amikor meglátogattam a kórházban, mint kolléganő a kolléganőjét kértek fel a keresztszülőségre. Nem ismertük őket. Két kolleganő voltunk, akik az egymás melletti teremben dolgoztunk. Nagyon örültünk neki, mert szeretjük a gyerekeket és úgy gondoltuk akkor, hogy illetlenség lenne visszautasítani.
Mint utólag kiderült a saját családjában senkit nem kérhetett fel, haragosság miatt, baráti körük pedig nem volt és most sincs.
Mi kis birkák, naivan belementünk.
Ez az ő részükről csak érdek volt. Az örökbefogadás csak ürügy volt, hogy megszakítsuk ezt a kapcsolatot. Amíg mi rajongásig szerettük a gyerkőceiket,építkezés, szülinap, névnap, karácsony....stb. az jó volt. Az egész már akkor kezdett romlani amikor orvoshoz jártam. Érezték, hogy hamarosan nekünk is baba lesz és az már nincs rendben. Hiszen eddig bármi volt az ő gyerkőceik voltak az elsők, de ezután? Erről ennyit. Sajnos elég későn jöttünk rá erre. Nem is az bánt, hogy megszakadt a kapcsolat, hiszen ez nem is volt igazi barátság. Inkább az, hogy így kihasználták a jóindulatunkat. Az ő életelemük a pénz a miénk a szeretet.
Mi megyünk jobbra, ők balra.
Ragozhatnám még a tüskéket, de nem teszem. Köszönöm, hogy meghallgattatok.

KelimoniKép
Köszönöm, igyekszem okos lenniKép Az óvis dolgokat eddig is megbeszéltük, ma is így történt. Szerencsére nem kell egész nap együtt lennünk. Szomszédos teremben vagyunk, ennyi.

Gabszi
Köszönöm a babátKép
Remélem most már neked is jobb kedved van.

Ma pont az óvi kapujában történt egy halálos balesetKép Egy helybeli (24 és 19 éves)testvérpár megcsúszott, kisbusszal ütközött. Nem voltak bekötve, mindketten azonnal meghaltak. A gyerkőcök pont abban a 1,5 órában érkeztek, amikor a mentés folyt. Látták az út szélén a letakart halottakat. Olyan szörnyű félelmeik lettek. Kérdésekkel halmoztak el, amire a legmagabiztosabb formámban vágni kellett rá a legokosabb válaszokat. Hisz a legkisebb bizonytalanság őket is befolyásolhatja. A legtöbben arról kérdeztek, hogy anyukájuk is meghalt-e? Hiszen őket az anyukájuk hozza óvodába és az anci vezet. Egész délelőtt halottasat játszottakKép Ki kellet adniuk magukból a félelmeiket. Nehéz volt ez nekik, mert hallották, ahogy szüleik arról beszélnek, hogy két fiatal fiú vesztette életét. Õk pedig eddig a családból, mesékből (szerencsére) úgy tudták, hogy csak az idős, beteg emberek halnak meg.Ismeretlen volt nekik ez a helyzet. Kolleganőmmel igyekeztünk helyretenni kicsi lelküket és megkértük a szülőket ők is segítsék a gyerekeket a látottak feldolgozásában.

Szóval remélem holnap vidámabb napom lesz.
Sziasztok Süni
süni_renóca

Marci anyu
Remélem ma már megint jobb egy kicsit és hamar meggyógyulsz!
Jobbulást Neked!
Kép
süni_renóca

Szuperboszi

Boldog első "második" szülinapot Nektek!!!!
Kép
Kép
süni_renóca

Kedves Lányok!
Ma meg volt az első közös ebédünk Mátéval, aki tegnap óta még szebb lett, mint volt! A haját a születésnél teljesen sötét színűnek láttam, de ma kiderült hogy világos, szalma színű és olyan sok, hogy hihetetlen! Az etetés nekem nagyon furi volt, mert még soha nem láttam ilyen régimódi hosszúkás vékony formájú cumit és csak félve mertem olyan mélyen bedugni a szájába, ahogy a védőnő mutatta. Egyenlőre még nem sokat kap enni, mert ha szopizna is csak előtejet enne, de így is rotyogtatott rendesen a pelusba, ügyesen büfizett és amikor tisztába tették (sajnos ezt még nem bízták rám) kiderült, hogy derékig kakis lett. Kép A bőre eléggé piros, szóval nagy valószínűséggel be fog sárgulni, de emiatt nem aggódunk, mert ritka az olyan baba aki nem, és a korházban nagyon jó kezekben van.
Utána meglátogattuk anyukát is, aki még gyenge mint a harmat és nem nagyon van étvágya, ezért rábeszéltük egy kis közös ebédelésre. Sokat beszélgettünk, és annyira aranyos volt, mert amikor rákérdezett, hogy mit szólt a család Máté érkezéséhez és én meg bavallottam, hogy az aláírásig senkinek nem akarunk szólni, csak annyit mondott, hogy ne féljek nem fogja meggondolni magát és tudja hogy nálunk nagyon jó helyen lesz. Hát én erre elkeztem sírni, ő meg átölelt és megpuszilt, amitől persze még jobban elérzékenyültem....
Holnap reggel ha minden jól megy megkapjuk a friss környezettanulmányt és utána megint megyünk látogatóba Mátéhoz és anyukához! Mátét utána elviszik majd teljes UH vizsgálatra (remélem mindent rendben találnak), ezért megint nem lehetünk több etetésen együtt, de mi ezeknek a "rövidke" találkozásoknak is örülünk nagyon!

Gilice! A lányok nagyon édesek!

Mindenkinek sok puszi,
Di_ti
di_ti

Sziasztok!

Diti!!!!!

Könnyekig hatódtam, és folyamatosna azóta!!!
Csuriban a kezem értetek!!! Még én sme gratulálok, tudom hétfő nagyon fontos a számotokra!!!!
Sok sok puszi kismami, és egyre ügyesebb leszel te is!!!!
Ugye ti is számoljátok a métereket, az utcsó perceket mire odeértek Mátéhoz???
Mi lezs majd hétfőn, ha hazahozhatjátok? IstenemKép))
Addig is, mivel nagyon benne vagyok, és újra élem minden szavát, küldöm neked az "Édes Kisfiam" dal szövegét!!!!

"
Itt vagy velem, mint egy új remény
Az éjszakát felváltja a fény
Csak egy perce élsz, nézlek boldogan
Úgy vártam rád, édes kisfiam.

A régi vágy újra szárnyra kél
Míg dalt susog kinn az esti szél
Minden bánatom eltűnt nyomtalan
Mosolyogj rám, édes kisfiam.

Egy rózsakert hinti árnyait
Nincs fontosabb, mint az álmaid
Még egy szót se tudsz, mégis annyian
Hisznek neked, édes kisfiam.

...Tudom, mindenütt így van ez a nagyvilágon, ha egy kisgyerek megszületik. Mert a kisgyerek egyszer felnő, s talán sikerül, hogy a könnyeket nevetéssé, a gyűlöletet szeretetté, és az ellenségeket barátokká változtassa.

Ezt érzem én, ahogy nézek rád:
Más lesz a Föld, és más lesz a világ
Sírnod sose kell, élsz majd gondtalan
Boldog leszel, édes kisfiam...!
"

Lányok! Visszaolvasok, aztán jövök!!!!

KépKép

KépKép
napsugaracska

Gilice !

Csodaszépek a babák. KépKépKépKép

Diti
Ez csudi jó lehetett nagyon örülök hogy ti már itt tartotok. KépKépKép
Nem járok már a családira (fogadalom az uccsó szerencsétlen lombikom után ) ezért kösz hogy megirtad mi van TimszávalKépKép

Jaj lányok ilyen szép babák és klassz történetek után csak még türelmetlenebb leszek KépKép
És sajnos engem még Gabika sem tudott megnyugtatni egyre jobban várom a "mi időnket" Kép
No nem depizek mert ritkán írok csak és akkor is tele van kék fejecskékkel Kép Kép

Naninga
naninga

Gilice!
A lányok meseszépek! Remélem, jól telnek az első napok!!!Kép

Süni!
Hát igen...mi is találkoztunk olyan emberekkel, akik ki akarták használni a gyermektelenségünket, de hamar észrevettük és sikerült leállítani a dolgot! Nagyon nehéz, mert a gyerekeket imádjuk!!!
Borzasztó, ami történt nálatok!Kép Olyan sok fiatal hal meg balesetben! Ilyenkor mit mondotok a lélekről? Vagy ennyire nem mennek bele a gyerekek?
Emlékszem a keresztlányom kiscsopis volt, mikor láttunk egy földön fekvő részeget, kikerültük, erre megkérdezte, hogy meghalt-e? Ledöbbentem, de igyekeztem normális válaszokat adni az ezt követő kérdésdömpingre.

Di_ti!
Ahogy olvaslak eszembe jutott az én első etetésem! Hát, iszonyú béna voltam, csak néztem szét, de minden anyuka szoptatott, nekem meg odaadták azt a régimódi cumisüveget és mondták, hogy próbálgassam! Most már nevetek rajta, de akkor tehetetlen voltam, végül megsajnáltak, és egy kedves nővérke bedugta Regi szájába a cumit, szerintem a gyomráig, de kiitta a kis Mazsola 3másodperc alatt! Megkönnyebbültem és másnap vettem egy döntött nyakú Chiccho üveget és hozzá több cumit! Alig evett 30ml-! Na, de most...Kép

Napsugi!
Azt hiszem már kérdeztem, hogy hogy csináltad ezt a Noriszos "centit"? Puszi

Kép
rayo

Rayo!

http://lilypie.com/first_birthday.php

Itt tudod megcsinálni... Aztán sajnos el kell mentnei a képeket a gépedre, majd mellékletként feltölteni ide...
És azért sajnos mert van olyan fórum, ahol az aláírásoknál minden nap frissítve jelenik meg...
Jó lenne ha nálunk is lehetne itt a Babaneten, hisz olyna jó látni kinek hány és mennyi idős babája, gyermeke van...

És hát ők a mi életünk értelmei isKép

KépKép
napsugaracska

Ildikó!
Nagyon jó képek!!!Gondolom, a két gyerkőc imádja egymást! Látszik rajtukKép

Naninga!
Kitartás! Tudom, hogy sokszor írjuk, de mindenkinek a SAJÁT babája fog megérkezni! Majd meglátod, én is azt mondtam annó, hogy csak gyerek legyenKép, esetleg bagoly...Kép Van egy ilyen vicc! Na mindegy! Szóval, sok türelem!Kép

Lányok!
Volt valakinél olyan időszak, hogy félt a gyerek? Egyszerűen sír a szobájában, bemegyek és rettegve néz fel a szekrény tetejére egy nyuszira! Apának le kellett venni és eldugtuk! Aztán, ha hangos valami, pl. mentőautó, azonnal sír, de eddig nem volt ilyen kis "beszari"! Könnynes a szeme és bújik bele az emberbe!!! Szegény, úgy sajnálom!!!!!!!
Kép

Kép
rayo

Sugi!
Megcsináltam, de nem rakja fel, csak így!<!--attachment: szn-361622.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*33.1**szn%2ejpg --><center><pre>
Kép
szn.jpg (33.1 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép
rayo

Sziasztok!

Csak egy pillanatra ugrottam fel, elolvasni a mai "termést" Kép

Rayo: Van a 8 hónapos kor körüli gyerekeknél az ún. "szeparációs szorongás". Ilyenkor válnak nagyon félőssé és nagyon anyássá-apássá. Bálintnak 6 hónaposan kezdődött és többé-kevésbé máig is tart... Szóval csak kitartás! Kép

Bálint belázasodott Kép 38,8-at mértünk most popsiban, holnap reggel visszük orvoshoz, mert úgy vélem, hogy valami szövődménye lehet ez a náthájának, ami már lassan 3 hete tart és nem tud belőle maradéktalanul kigyógyulni. Azt hiszem, gyógyszer kell ide...
ildi_ko

Gilice!
A lányok csodaszépek!Remélem jól viselkednek és a mamyt hagyják egy picit pihenni.

Diti!
Együtt örülök veled a pici fiad megérkezésének. Hétfőn nagyon sokat fogok rátok gondolni, hogy biztos legyen az az aláírás.
Ez a hosszú cumi nekem sem jött be, főleg amikor bementem a Szandihoz és a szájában egy ilyet találtam cukrosvizes pelenkával, mondván, hogy így legalább csöndbemarad.

Ildikó!
Nagyon édesek a gyerekeid. A kisfiadból akkora kópé lesz, hogy csuda. Olyan édes huncut szemei vannak, hogy gondolom, ha rádmosolyog már nem is haragszol rá bármit is csinált az előző percben.
Vivien wc problémája változatlan?

Lányok, nagyon tetszik ez a kis korgrafikon.

Süni!
Ne is beszélj a halálról, ma hívott anyukám, hogy apu kisebbik öccse meghalt agydaganatban. Erre hívom az unokaöcsémet, hogy tud-e róla és közli, hogy ugyanabban a kórházban fekszik Miskolcon hererákkal ma műtötték. Hát én fél óráig csak zokogtam teljesen kész voltam.
A gyerekek meg csak kérdezgették, hogy mi baj van anyu, fáj valamid? Nem is nagyon ismerték őket, mert messze laknak, ritkán találkoztunk. Morbid, de leginkább esküvőkön és temetéseken.

Ezek után olyan jó olvasni boldog, örömteli híreket, egy kicsit megnyugszik az ember, hogy nem csak rossz történik ezen a világon.
Ne haragudjatok, hogy ilyen szomorú hírekkel traktállak benneteket, de ez ma így jött ki.
simineni

Sziasztok

Gilice, nagyon édesek a lányok. Mostanság biztos nem unatkozol, ha van egy kis időd mesélj nekünk, türelmesen várjuk.Kép

Ildi, mielőbbi jobbulást Bálintnak.Kép

Di_ti, nagyon szorítunk neked, hétfőn várjuk a híreket.Kép

Süni, szomorúan olvastam soraidat, remélem már valamennyire túltetted magad a történteken.Kép
Nem csodálom, hogy nincs baráti körük.
Én tényleg szerencsés vagyok ( már sokszor elmondtam), mert eddig még senki nem állt negatívan az örökbefogadásunkhoz.

Kép Kép
Nekem sikerült.Kép

Kép
Kép
atan

Huuúú lányok, ne haragudjatok, de gyorsnak kell lennem, így nem tudok mindnekire reagálni...
Nagyon fáradt vagyok, ma az utcsó oltás volt egyenlőre, plussz elkezdődött a fogelőbújos nyűgi...
Szegény Noriszt, még soha nem láttam ennyire betegnek... Valahogy a hangulatára is kihatott meg nyüszögött egész nap... Szinte minden pillanatában ott voltam, csak akkor hagytam magára mikor már muszály volt.. Ráadásul nekem is megjött, így együtt szenvedtünkKép
Egyébként csudapofa, de most sincs időm róla bezsélni bővebben...

Gilice!

A lányok nagyon édesek, csak most láttam, hogy te is jelentkeztélKép)) Csuda jó helyük vanKép
Édes kislányaim dalt még nem ismerek sajna...
Az 5 órára büszke lehetsz!!!!!!!!!!!!
Nagyon ügyik vagytok!Kép Kép
1 gyerekkel sem semmi az 5 óra néha... (Bár nálunk légzésfigyelő problémák voltak, így kb. 1-2 órát aludtam az első napokban...)
Kíváncsi lennék a mindennapjaitokraKép Biztosna nem lehet könnyű, bár ha van segítség, nem lezs gáz biztosan!!!
/Mi is szeretnénk ikreket nagyon 2.nak, férjem egyenesen kiscsajokat "akar", de hát ez nem rajtunk múlik.../

Rayo!
Ismerős a dolog, mostanában Norisz is ezt csinálja, de ő bizonyos idegenekre, nem mindnekire... 3 percnyi krokodilkönnyek után nevetve megy az illető karjaibaKép
Tárgyakra még nem vettem szre, na ha az is előjön...Kép Kép Kép
Mondjuk én imádom vigasztalniKép
A vonalzódat nem értem, majd megdumcsizzuk...

Ildi!
Bálint hamar gyóyguljon meg!!!
Puszillak! És itt is köszönöm szépen a segítségedet!!!
Még nem készültem el az ajándékkal, nagyon hosszú lezs, de annál meghatóbbKép

Süni...
Huuúúú, de szomorú.... Az a ba. hogy én is ilyen fantáziálós vagyok, és nagyon hamar beleélem magam a család gondolataiba, szóval engem is felkavarna amit láttatok...
Szegény gyerekek, bár hála nagyon ügyes Sünikéjük vanKép

Kedves Várakozó, szomorkodó topictársaim...

Tényleg nagyon nehéz hónapok ezek...
Én nagyon szenvedtem, és nem felejtem el a mai napig azokat a napokat, az átsíratott párnáimat, férjem nevettetését, hogy elterelje a gondolatatimat!!!!
Még Norisz érkezése előtti napon is sírtam és arról panaszkodtam, hogy soha nem leszek boldog anyuciKép
Hát lettem!!!! Itt vagyok!!! és van vége a várakozásnak! Ami olyan hamar jön és olyan gyorsan szalad...
Ha egy kis babaillatra váygtok, mi is várunk bárkit szeretettel!!!
Ja és nyugodtan készüljetek, menjetek babaáruházba... Nézzetek szét, nekünk bevált!

Sok sok puszi, megyek mert leragad a szemem!

KépKép
napsugaracska

Sugi!
Feladtam, egyszerűen nem megy!
Ha felrakok egy képet Regiről megpróbálod nekem? KösziKép
2005.07.07.

Kép
rayo

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?