Új privát üzeneted érkezett!

Még egy kérdésem lenne! Ti választottatok már szülésznőt? Vagy egyáltalán, hogy működik ez a Jánosban? Lehet egyáltalán választani?
Köszi előre is!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Sziasztok

Doren!
Te is megvagy elégedve Baltcshikkal?? Én nagyon idáig, magánba jársz te is??
Borival ugyanigy voltam rosszul ugyhogy remélem ugyanugy abba is marad 13. hét körül. Erre vagyok kalibrálva :-))

Reni
Én elsö szülésnél ne választottam mert dokim azt mondta felesleges mert minden szülésznö nagyon kedves, nekem két szülésznöhöz volt szerencsém (bocsánat csak a kereszt nevüket tudom) Annamari, ö fogadott aztán jött a váltás és végül Tündével szültem. Nagyon rendes volt mindkettöjük. Most gondolkozok rajta hogy Tündével beszélek hogy ismerös legyen már ö is, de még nem döntöttem.
De tényleg azt mondják mindenki nagyon kedves!

Mi most külföldön vagyunk és jövöhéten utazok haza remélem minden okés lesz már alig várom a kontrolomat :-)
De ez a hányinger katasztrofa :-(

Viki
boribaba
 
 


Szia Bori!Kép
Én is a Tündénél szültemKépde sajna már nem dolgozik a kórházbanKép
Vera

Kép
Kép
vera70
 
 

 
 

Vera!
Meg tudod szüntetni a másik topikot és új néven elindítani? Vagy érdeklődjek a modinál? Csak mert te nyitottad, és lehet, hogy csak te rendelkezhetsz felette Kép
M.
mircike
 
 


Sziasztok!

Bocsi Lányok, nincs időm visszaolvasni!
Judy! Amit nem akarsz megírni a fórumon, e-mailben sem írnád meg? Nekem ott van a nevem alatt a címem. Ha van kedved hozzá! Köszi!Kép

Nóri! Be tudtál ma jelentkezni a nénikénél?
Zsuzsi! Holnap mész uh-ra vagy ma voltál? Majd írjál, hogy mi volt!!!

Én is holnap megyek a dokimhoz! Már nagyon várom!!!Kép Remélem minden rendben lesz! Félek egy kicsit a méhszájtól, mert annyit rohangálok, úton vagyok, hogy nehogy valami rosszat mondjon rá! Majd írok, hogy mi volt!

Puszi mindenkinek!
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok!


Nem tudtam elmenni a keddi császármetszéses felkészítő tanfolyamra, milyen volt? Mi lesz a köv. témája?
Köszi


Szilvi
szilvike_v
 
 


Sziasztok!
MircikeKépIrtam a szerkesztőnek remélem nemsokára indithatjuk a másikatKép
Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Sziasztok!

Szilvi a keddi felkészítő jó volt, nemcsak a császármetszésről volt szó, hanem az első 6 hétről is.
A jövő heti téma a hazamenetel lesz.

Julcsi, bejelentkeztem a néninél jövő szerdára. Az pont két hét az előzőhöz képest. Így már nem lesz olyan ciki menni. Gyűjtöm az erőmet, meg a kérdéseket.

Nektek szokott keményedni a hasatok? Nekem igen, és félek, hogy ez nagy baj. Nem gyakran de napi 3-4 szer biztos. És mindig akkor amikor fekszem.
Tegnap este nyillalt is egy ponton, úgyhogy én most lenyugszom.

Julcsi, szerintem te is iktass be néha olyan napokat amikor sehova se mész.

Zsuzsi, küldök neked emailt. Kép

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Tényleg Zsuzsi tegnap voltál orvosnál, nem?
Mi volt?

Julcsi, te is írj, hogy mi volt.

N.

Kép
nóri8
 
 


Szia Nóri,

egy kicsit a végén estem be a felkészítőn, és már csak hátul volt hely. Aztán meg siettem, mert rossz helyen parkoltam (gonosz módon elfoglaltam a fél járdát, tudom, hogy ez gáz, de nem volt máshol hely). A jövő kedden több időm lesz, remélem. Téged miről lehet megismerni?

Üdv. Bip
bip74
 
 


Szia Nóri!
Remélem jövő szerdán minden rendben lesz a dokidnál! Kép Majd szorítok! Addig meg még úgyis találkozunk.

Milyen az, amikor keményedik a hasad? Csak onnan veszed észre, hogy megtapogatod és kemény vagy fáj is? Azt hiszem nekem még nem volt! Kép Pihenj sokat!
Abban bízok én is, amit te mondtál a múltkor, hogy nekem nem lesz bajom a méhszájjal, mert eddig sem görcsöltem stb. Jó lenne, ha igazad lenne! Azt a két napot leszámítva tényleg semmi bajom nem volt.
Kicsit azért megpróbálok lassítani. Tegnap is csak délután voltam úton, mára meg csak a dokit terveztem be. Vagyis még ilyen csekk-feladás stb. belefér napközben, de utána csak a doki. Már úgy várom!
Meg most nekem is lenne hozzá egy jó pár kérdésem.

Puszi! Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok!!! Kép

Nóri, köszi a mailt, megkaptam!!!! Kép Kép Kép
Voltam dokinál. Nem volt méhszájvizsgálat, de volt 2 hete. Akkor még teljesen zárt volt. Csak nincs baj azóta.
A pocikeményedésre nekem napi 9-et mond. Azt mondta, ha az alatt van, akkor ne izguljak. Viszont vizesedik a lábam. Olyan érdekes. A csontomnál benyomta az ujját, és aztán ott marad a helye... Azt mondta, ez még így nem gáz. Jövő héttől meg nem fogom szinte egész nap lógatni... Már várom a jövő hetet. Azt mondta a bérszámfejtőnk, hogy kivehetem az egész évi szabimat. Kép Kép Kép

Julcsi, tessék pihizni sokat!!!!!

Bip, szerintem nem olyan nehéz megismerni minket. Nem tudom, emlékszel e arra, hogy 2 csajszi a 2-3. sorból jól megnézett. Kép Kép Kép Azok voltunk mi. Kép Kíváncsi lennék én is a pocidra is... Kép
Mit mondanak a dokik? Mekkora a babád????

Puszi, Zsuzsi
mezsu
 
 


Szia Zsuzsi, ez elég jó hír ha napi kilenc keményedés lehet. Tőlem is kérdezte az orvos, de csak napi egy-kettőt mertem bevallani, de nem mondott rá semmit. Azt én is olvastam, hogy ez a keményedés a méh felkészülése a szülésre, de mégse örülök neki, mert még nem kéne készülnie Kép.
Nem tudom miért de mostanában állandóan a koraszüléstől félek.Már számolgatom is, hogy csak 7 hétig bírja még ki odabent a kis pocok aztán jöhet. Kép

Bip,nekem szőkés rövid hajam van. Valószínűleg hosszú, zöld, kord szoknyában leszek, mert azt most kaptam, és állandóan azt hordom Kép.

Julcsi a haskeményedés furcsa érzés. Nem fáj egyáltalán és nem is csak úgy érzed ha megtapogatod, hanem nem tudom érzed, hogy bekeményedik Kép. Mintha kicsit zsibbadna talán, de nem tudom elmagyarázni.

Zsuzsi te mostmár kéthetente jársz orvoshoz?

A vizesedésre nem mondta, hogy kevesebb sót egyél? Nekem mindig mondják a védőnővel szinkronban, de még nem vizesedek...
Tényleg és uh volt? A baba méretére mit mondott? Õ is olyan nagynak találta, mint a 4D-n?

Pusz, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Köszi Nóri az infót!
Egyébként nekem is szokott keményedni a hasam, de én is úgy tudom, hogyha csak rövid időintervallumot fog át egy-egy keményedés, akkor nem kell izgulni, állítólag az nem jó, ha sokáig tart egyy keményedés, az oldalt húzódás és szúró fájdalom nekem például többnyire a jobb oldalon jelentkezik, tegnap ki is derült, hogy ott rúgja a méhemet, így azon a ponton jobban húzódik a méhfal, szegény próbál tágulni, hogy elférjen a pici.
szilvike_v
 
 


Szilvi, te hanyadik hétben vagy? Gondolom az sem mindegy mikor vannak ezek a keményedések. Én 30. hét+5 nap. Szerencsére csak pillanatokig tart nekem is a keményedés, meg a fájdalom is egy ponton volt tegnap, és nem görcs, hanem inkább nyilallás. Akkor most megnyugodtam,köszi. Kép

Kép
nóri8
 
 


Nóri a baba méretére nem mondott semmit. Vagyis annyit, hogy ne izguljak, feleslegesen stresszeltek, majd meglátjuk mekkora a baba, mikor megszületik. a feje gyakorlatilag nem nőtt múlt szerda óta, a mellméretére mondta, hogy nagyobb...
A sóról nem mondott semmit, de akkor visszafogom magam...

Julcsi, az Istenhegyi Klinikáról mit mondtak????

Nektek szokott olyan lenni, mintha egy szikla lenne a babóca helyén???

Puszi, Zsuzsi
mezsu
 
 


Én a 31. hétben vagyok, úgyhogy kb. egyidősek a babáink. Én is mindig mondom a dokimnak, az ultrahangosnak is, hogy ezt vagy azt érzek, de szerencsére mindig megnyugtatnak. Meg ha logikusan átgondolom egy naponta növekvő baba méreteihez kell igazodnia a méhnek is.
Szóval nyugi! Április 18-ra vagyok kiírva.
szilvike_v
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi! A sót szerintem is jobb kerülni, mert nagyon tud tőle az ember vizesedni.
A klinikáról jót mondott mindkét lány, de csak e-maileztünk, nem is kérdeztem meg, hogy mennyibe került és hogy ezért mit kaptak. De majd este rákérdezek. Aztán én is bejelentkezek, csak meg akarom beszélni a dokival, hogy szerinte hol jobb.
Nekem ilyen sziklás, köves dolog (Barnus helyén) egyszer volt, amikor úgy éreztem magam, mint a farkas a Piroskában, mikor bevarrták a hasába a köveket. De ez már jó régen volt, talán decemberben.

Szilvi! Üdv közöttünk! Te kinél fogsz szülni?

Bip! Tényleg jól megnéztünk a felkészítőn, bár lehet, hogy te meg pont nem minket néztél akkor. De majd legközelebb tényleg össze kellene futni az előadás után!

Csajok! Én nagyon nem akarok császárt!!! Rettegek tőle!!!

Ja! Nóri! Te nem 29+5 napos vagy? Mert én elvileg tegnap töltöttem be a 30. hetet. Vagy már nem is jól számolom? Mindegy, majd ma kiforgatja a doki a "pörgettyűből", hogy hol is tartok. Kép
Mindjárt készülődök, irány a doki, meglessük Barnust!

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok

Vera
Tényleg??? jaja de kár már eldöntöttem hogy megkeresem majd. Pedig nekem nagyon bevált. És mit tudsz miota nincs ott? Miért meg hova ment?? Na ez jo kis pletykás kérdések na de igy terhesen :-)

Viki
boribaba
 
 


Sziasztok!

Megjöttem a dokitól.Kép Minden ok volt!Kép Méhszájam is teljesen rendben!Kép Úgyhogy most meg is nyugodtam egy kicsit!Kép (Nóri! Igazad volt! Köszi!) Úgy látszik nem igazán zavar be ez a sok mászkálás, de azért mondtam a dokinak, hogy fáradt is vagyok meg a márciusi költözést is.
Azt viszont jól elfelejtettem megkérdezni, hogy ha menni kell a kórházba, akkor felhívhatom-e előtte vagy majd csak a kórházból fogja a szülésznő. Na majd legközelebb! Az 4 hét múlva lesz! Kép

Barnuskának lemérte a buksijátKép, csak már nem emlékszem mennyit mondott. De rendben volt, korának megfelelő méretekkel.Kép Most olyan 1,5 kg lehet.Kép A feje lent van, a feneke a bal mellem alatt, a lábai meg jobb oldalon lent. Legtöbbször ezek szerint én a kis popsiját érzem, mert néha úgy kidugdossa, amikor ficánkol.Kép Kérdeztem, hogy már így marad vagy még megfordulhat-e, de azt mondta, hogy még simán foroghat. Remélem lusta lesz rá, nem akarom, hogy átforduljon és a feneke legyen lent, aztán meg majd császár legyen belőle! Majd elbeszélgetünk vele! Bár amikor mondtam a múltkor Zsoltinak, hogy ha császároznak, akkor majd ő látja először, meg végigkíséri amíg mérik stb, vele lesznek az első fotók, ő fogja meg először ... Julcsikát meg addig stoppolják, egyből rávágta, hogy akkor legyen inkább császár! Na persze, férfi! Kép

Na puszi mindenkinek!
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok!

Julcsi: ez a pörgettyű annyira tetszett!!:-)) Még most is azon vihogok, mert előttem van az én dokim is, amint "a pörgettyűjét" szugerálja:-))))) Legközelebb varázsgömböt vesz elő.. Lehet;-))) Tényleg tök jót mulattam, köszi az élményt!

Nem láttam, hogy ki nézett, meg olyan ciki odamenni vkihez, hogy bocsi, nem ti vagytok a babanetes lányok? Inkább ti gyertek hozzám, mert mégiscsak túlerőben vagytok:-)

A babám 1,5 kg volt az előző uh-on, jelentem fejjel lefelé van (azóta akrobatának hívjuk), és a dokim reméli, hogy ez nem is fog változni.
Hasam nekem is keményedik néha, de az inkább olyan érzés, mintha babus széjjelebb akarná tornászni a férőhelyet odabent:-) Rövid ideig tart, és naponta kb. 2x 3x jelentkezik. 32. hétben járok, és a 34.-en megyek uh-ra legközelebb, aztán meg jön a CTG.

Nóri: figyelni fogom a zöld szoknyát!

Puszi: Bip
bip74
 
 


Bip! Most meg én röhögtem egy jót a varázsgömbön!Kép Most ahogy visszaolvastam a pörgettyűt, hirtelen egy búgócsiga is beugrott az óvodából. Kép Azért tök jó kis szórakozásuk van a dokiknak, nem? Neked egyébként ki a dokid? Lehet, hogy már írtad, csak kiesett. És a magánba jársz hozzá vagy mindig a kórházba?

Szerintem azért a zöld szoknya mellé képezlj egy kis barnát is, mert én simán barnának láttam. Bocsi Nóri! Nem barna amúgy?

Na mindegy! Majd megpróbálunk jövő héten odanyomulni, addig is vigyázz magatokra! Kép

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Szia Julcsi!

A dokim Dr. Varga Antal, és magánrendelésére járok a CSörsz Streetre, a XII. ker.-be. A kórházban csak 1x voltam uh-on, meg vérvételeken, minden egyéb (normál uh is) a rendelőjében történik. A pörgettyűzés is!:-) Búgócsiga még nem volt, de lehet, te már többet tudsz..;-) Nos akkor legközelebb barnászöld szoknyát fogok keresni.. :-)

Lenne egy világnézeti kérdésem hozzátok: latex cumi vagy szilikon cumi? Én kb. 20 percet babráltam a múltkor a Brendonban a cumikat, és nem jöttem rá, hogy mi a nagy igazság az anyagát illetően. Van esetleg valami bölcsesség a tarsolyotokban ezzel kapcsolatban? Ha igen, ne habozzatok azt megosztani velem, mert kételyek kínoznak, hogy milyet is vegyek... :-)

Előre is köszi: Bip
bip74
 
 


Hát én még cumi ügyben nem is gondolkodtam Elvileg nem is akarom, hogy rászokjon, de azért tényleg jó, ha van belőle otthon.
Fogalmam sincs! Hátha majd a mamik benéznek még ide és válaszolnak!
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Ja! Most már emlékszem a Varga dokira! Egyszer írtál is valami olyasmit Nancsikának, hogy ti Varga lányok!
Pedig azt hittem, már nem is vagyok feledékeny, mint a terhesség közepén - de akkor nagyon!
J.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Bip! Ti voltatok már 4D-n? Hol?
J.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok,

Boribaba, én is meg vagyok elégedve a dokival. Magánba járok, tegnap voltam nála, hát sajna magas lett a terheléses cukrom. Kép Így most diéta, és jövő héten újabb vérvétel...
Anno én sem választottam szülésznőt, most sem fogok és nagyon reménykedem, hogy lesz esélyem a természetes szülésre. Kép

Tényleg lányok, akik jártok a felkészítőre: szerintetek vannak olyan mamák-papák ott, akik nem az első babájukat várják?

Julcsi, örülök, hogy minden oké veletek. Drukkolok, hogy ne forduljon meg a babó, de szerintem ne izgulj azon, hogy ha véletlenül császár lesz. Bizti, hogy csak a legvégső esetben műtenek, és akkor annak meg lesz az oka.

Bip, saját meglátás szerint teljesen mindegy, hogy szilikon vagy latex. Nálunk az a márka vált be, amit előszőr kapott, azon nem tudtunk változtatni. A kórházban kaptunk egy csomagot és abban MAM cumi volt, azóta is csak az a jó. De hogy latex vagy szilikon, az mindegy.
Én sem úgy terveztem, hogy cumis lesz a baba, de két hét után nagyon jó szolgálatot tett Kép Kép Kép

Jó éjt,
Doren

Kép
Kép
doren
 
 


<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Sziasztok lányok!

Nóri!
Magne B6+próbálj az oldaladon feküdni, keményedés ellen. Nekem is szokott sokat keményedni mostanában.

Vizesedés ellen: Hájában főtt krumpli. Állítólag bejön. És vizet kell inni, a krumpli mellé. 1 napos kúra asszem. Én még nem próbáltam, mert nem vizesedek annyira, csak egy picit.Kép De utánakérdezek a rutinos a mamiknál.Kép

Julcsi!
Keményedés: Nem fáj, csak feszül a hasad. Nekem baloldalt szokott, mert ott nyomakodik a minialex.Kép

Nálunk zajlik az élet. Tegnap voltam CTG-n. Teljesen rendben van minden, még nem kell szülnöm.Kép Viszont egy kicsit fárasztó volt. Felmásztam az onkológiára beutalóért a laborba. Majd le a laborba, majd vissza a terhesgondozóba, CTG-re, majd az eredménnyel vissza az onkológiára, megmutatni a dokimnak. Jót túráztam. Tudjátok, h kivagyok csak attól, h fel kell mászni a szülészetig felkészítőre. Mostantól meg hetente kell mennem.
Aztán holnap elköszönök itt egy kis időre, mert hétvégén költözés, és az új lakásba az isten tudja mikor lesz netem, de majd próbálok jönni Anyósoméktól néha.
De jövő héten megyünk apával felkészítőre. Végre együtt.Kép

Bip!
Készülj akkor majd Te is túrákra.Kép Nekem is a Varga főorvos a dokim. Nekem már a magánba nem kell menni, de a korházba hetente. Fincsi lesz.Kép
Cumi: én nem veszek neki. Vagyis de, de nem akarom oda adni neki, csak, ha minden kötél szakad.KépHa veszek, akkor tuti AVENT lesz!

Nah, kicsit pakolászunk még, csak leültünk a gép elé pihenni.KépKépKépKép

Jók legyetek, holnap még megpróbálok benézni, és elköszönni!

Pussz,

Nancsika & Alex 35+3</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika
 
 


SZia Julcsi!

Baltschiknál fogok szülni, és nekem is pont úgy fekszik most a Tigrisem, mint a tied, muszáj vizuálisan is elképzelnem, ezért minden uhn elmagyaráztatom a dokival a pontos koordinátáit.
Én is szedek magnéziumot, a Bérestől (bár gondolom mindegy melyik fajtát) , csak arra kell vigyázni, hogy magnéziumot nem a vastablettával egyidőben kell beszedni, mert így romlik a felszívódás,.
Nekem a babakelengye eddig egy darab cumi, amin Tigris van és fogalmam sincs miből készült vagy milyen márka, Disneys. Én sem szeretném ha cumizna, de sajnos eddig szinte az összes uhn szopta az ujját....
4ds rendelő: én eddig kettőt próbáltam, a lényeg, hogy mindenképpen olyan helyre kell menni , ahol profi uhs doki vizsgál, nem pedig asszinsztens vagy két éves gyakorlattal rendelkező. Először a Kleopátra házban voltam, ott egy nőci van és Celine Dion számok mennek végig a Dvdn, miközben a kis porontyot mutatják, most a Rózsakert medical Centerben voltunk, az orvosom Keszthelyi dokit ajánlotta, nagyon meg voltam vele elégedve.Úgyhogy a következőre is hozzá megyünk.



Szilvi
szilvike_v
 
 


Cumi: én latex párti vagyok. Az puhább, a szilikon keményebb. Úgy gondoltam, hogy a cicire a latex jobban hasonlít Kép
És a szilikon cumin van egy forrasztási csík is (mint egy kindertojás). Belegondoltam, hogy az buzerálja esetleg a nyelvét, ezért se vettem olyat. De persze lehet, hogy én képzelek túl sok hülyeséget Kép
Minél tovább bírjátok cumi nélkül, az a jó egyébként. De eljön az a perc, amikor nincs vita, benyomod és kész Kép A két hét se rossz, én öt hétig bírtam idegekkel Kép
A gyerekem MAM párti, azt kaptunk a kórházi csomagban, és én is azért szerettem meg, mert biztonságosabbnak ítélem a cumipántját, mint a többinek. És vizuálisan is kisebb, mint a többifajta.
A NUK és az Avent is jó márkák egyébként.
Cumiból születéskor bőven elég egy darab. Aztán pár hónapos korában lehet venni tonnaszám. Én 1-2 hónap alatt cserélem őket. Hiába főzöm ki, nem valami esztétikus egy idő után. Plusz így nem egy adott darabhoz ragaszkodik a gyerekem (remélem).
M.
mircike
 
 


Sziasztok!

Doren!
Mennyi lett a cukrod?? Milyen diétát irt elö?? EZ hajlam kérdése? Sokat ettél?? Nem tudom hogy igazábol mitöl alakul ki, hajlam vagy mert sokat eszünk???
Miért ne szülnél természetesen!! Pozitiv hozzá állás :-)

Szilvi
Te is Baltschiknál szülsz látom :-) Mikorra vagy kiirva??

Hu tegnap este lefeküdtem, és olyan érdekes érzések vltak, nem mozgás de olyan fura :-) Mondják hogy a második terheségnél már mindent elöbb érez az ember azért gondolom nem a 9. hétben fogom érezni :-)
Hányingerem csillapodott, szedem a B6-ot.
Ez volt a helyzet jelentés :-)

Cumi témához nem tudok hozzászolni mert Bori nem cumizott, nem is vettemm

Sziasztok
Viki
boribaba
 
 


Doren!
Köszi! Én is remélem, hogy már csak nincs olyan nagy helye a babának forgolódni!Kép

Tényleg, engem is érdekel, hogy mennyi lett a cukrod? És most számolgatnod kell a szénhidrátokat? Mennyit híztál eddig? Volt valami kézzelfogható oka? Sok édesség stb?
Jövő héten eldöntik, hogy meddig kell csinálnod, vagy ezt már a terhesség végéig kell majd?

Azt nem tudom, hogy vannak-e olyanok a felkészítőn, akik már második babások, mert igazaból ott senki sem tud semmit a másikról. (Csak mi BiprőlKép )Úgyhogy ennek alapján bárki lehet ott. Szerintem nyugodtan gyertek, nem veszítetek, csak nyertek vele!

Nóri, Zsuzsi, Judy?????

Puszi! Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok!

Julcsi: én a 23. héten voltam 4D-n a Schöpf-Mérei Babavízióban. Szerintem nagyon jó, de elég drága. 13eFt. Színes képek+DVD+feltöltik az anyagot a net-re, hogy ismerőseid is meg tudják nézni, ha akarod.

Cumi ügyben köszi a hozzászólásokat, a latex a régi jól bevált ezek szerint, azt fogok venni, és szigorúan csak 1db-ot vészhelyzetre.

Képzeljétek! Voltam ma a védőnőnél, és ráálltam a hitelesített mérlegre (vagy mázsálóra.. nem is tudom..) és kevesebbet mutatott sokkal mint a dokinál!!! Itt "csak" 79,5 kg voltam, a dokinál 2,5-el több! Mit gondoltok, van ebben valami szemfényvesztés? :-) Tökre megnyugodtam, és hazafelé meg is ettem egy csokis műzliszeletet, a nagy ijedtségre;-)

Üdv. Bip:-))

Nancsika: írtam egy levelet privátban, ha nem baj, volt egy személyes kérdésem az általad leírtakkal kapcsolatban.
bip74
 
 


Sziasztok Lányok! Mostanában nem nagyon tudtam írni. Ma van az utolsó napom a munkahelyemen. Kicsit furi, de már nem bánom. Tegnap este olyan volt a lábam, mint az elefántoknak. Napról napra jobban vizesedik. Pedig én imádom a sót... No mindegy, majdcsak kibírom nélküle ezt a 1,5-2 hónapot...

Szerintem már volt olyan kismami a felkészítőn, aki a 2. babáját várta. legalábbis egyszer.
nagyon sok érdekeset hallunk ott. Most kedden biztos nagyon sokan leszünk...

Julcsi, mikor akartok menni uh-ra?

Puszi, Zsuzsi
mezsu
 
 


Sziasztok

Bip
Az lehet jobban felvoltál esetleg öltözve meg aznap többet ettél, ezer dolog bejátszhat meghát a mérlegek közt van külömbség.:-)

Viki
boribaba
 
 


Sziasztok Lányok!

Julcsi, kb. tíz perce azt számolom, hogy hanyadik hétben vagyok, de még mindig úgy tűnik, hogy 30+6. De én is mindig elfelejtem. Egyébként meg mindegy is, mert a múltkor azt mondta az orvos, hogy kb. egy héttel előrébb járunk, mint a kora.

A szoknyám nem tudom milyen színű Kép. Zöld-piros színtévesztő vagyok, és az árnyalatokat hajlamos vagyok téveszteni. Mindenesetre amikor vettem először barnát próbáltam és aztán kértem egy zöldet. Azt szerettem volna megvenni. Lehet, hogy a barnát sikerült? Kép Kép
Mindegy Bip, a hajam szőke! Kép

Tök jó Julcsi, hogy rendben vagy. Egyébként én is érzem már, hogy Farkaskánk kinyomja a fenekét. Azt hiszem Te kérdezted még régebben, hogy rúg e a babánk a papának,mert hogy nálatok abbahagyja? HÁt nálunk ez úgy működik, hogy sorban állás van itthon és szépen sorban az egész családnak beleküld a kezébe. Kép A múltkor négy barátnőmnek egymás után szépen szófogadóan bemutatkozott. Kép Olyan édes!

Zsuzsi, a sót én is imádom. De ennek ellenére a főzéshez kevesebbet teszek, és külön nem sózok semmit, meg sós kekszeket stb. sem eszem.
Ja, az orvoshoz azért megyek újra, mert aggódok a méhszáj miatt, és nem bírom ki egy hónapig.

Doren, egyszer a felkészítőn megkérdezték, hogy van-e aki a második babáját várja, és egy anyuka jelentkezett. De ha van időd és kedved, gyere nyugodtan, biztos mondanak újat is.

Nancsika, jó költözést! Azért ha tudsz jelentkezz, meg hát kedden még úgyis találkozunk. Kép

Szilvi, Tigrised kisfiú? Ha igen akkor üdvözöljük az áprilisi kisfiúk között. Kép (Nancsika, Zsuzsi, Julcsi, Judy, én mindannyian kisfiúkat várunk és meghódítjuk majd Bip kislányát Kép ). Ugye Bip, neked kislányod lesz?

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Hello!

Igen, lányunk lesz! Tök furi, mert régebben meg a lányok voltak túlsúlyban, de tök szuper, hogy most fiúuralom lesz, mert így lesz Toncsinak (Antónia) egy sereg udvarlója! :-)

Bip
bip74
 
 


Sziasztok,
Nem tüntem el, csak pihengetek, meg dolgozgatok (emilezek) itthonról.

Végigolvastalak benneteket, mindenre nem emlékszem, de azért reagálok néhány dologra:

Cumi: a latex természetes anyag a szilikon mesterséges, úgyhogy én is a latex mellett vagyok. 1 db-ot vettünk, NUK.

Keményedés: előfordul, van olyan nap amikor 2x, 3x és van olyan amikor 0 alkalommal.

Babapozíció: a 28. héten farral lefele, azóta nem tudom, de voltak napok, hogy 24 órán át mozgottKép Egyébként leginkább valahogy jobb oldalon van, úgyhogy ott rendesen feszíti a hasam.

Cipő, zokni: kezd macerássá válni a felhúzásuk.

Poci méret: 100 cm kereken.

Kívánósság: Mindegy mi csak túró legyen benne. Egyszerre nagyon keveset tudok enni, valahogy mindenütt a baba vanKépKép

Kor: 30+5 nap, KG: 8kg plusz, de ebből 1 kg az elmúlt 1-1/5 hét terméseKép

Van ilyen kopogás jellegű valami, a pocak alján érzem, ez csuklás lehet???? Nektek van ilyen?

Hétfőn megyek újra méhszáj vizsgálatra, remélem tartom az előző állapotot és nem lett rövidebbKép De majd úgyis megírom.

Munka: még tervezem, hogy bemegyek pár alkalommal pár órára, aztán február végén - mert ezt beszéltük meg- érzékeny búcsúKépKép

Örülök Julcsi hogy nálad minden ok, a rohangálások ellenére, azért vigyázz, mert én is kicsit pórul jártamKép
Nóri, szerintem nekünk nagyon hasonlóan zajlik ez a terhesség, hasonlóak a tüneteink isKép Te mikorra is vagy elvileg kiírva? Én elvileg ápril 27.

Nancsika, irigyellek a költözés miatt, bárcsak már mi is ott tartanánk, de ez csak év vége felé lesz aktuális.

Na most megyek és veszek szopis meltartót, meg ilyen poci tartó övetKépKép

puszi
Judy

KépKép
judy1
 
 


SZia Judy,
szerintem is hasonlóak a tüneteink (a plusz kilókat leszámítva Kép, én már 10-nél tartok),és az időpontunk is. Én elvileg április 29-re vagyok kiírva.
A többiek már mondták, hogy a "kopogás", az csuklás de én még ilyet nem vettem észre.

Nálunk most a mindenféle testrész kirakása a menő. Kép Néha teljesen amorf lesz tőle a hasam. Kép.

Kép
nóri8
 
 


Nóri, ami késik nem múlik, szépen beindult nálam is babóca a növekedésbeKép NEked hány centis a hasad körbe?

Na ennek örülök, hogy csuklás, legalább ezt is be tudom azonosítani, bár szegénykém elég gyakran csinálja, hetente legalább 2x, 3x.

És te látod is, hogy melyik testrésze az amit kirak? NEkem sokat van jobb oldalon, teljesen be van oda vackolva, de én képtelen vagyok meghatározni, hogy alul most a feje van, vagy a feneke. Hogy lehet ezt tudni?

Képzeljétek voltam egy kismama boltban itt a Baross utcában, vettem pocak tartó övet, meg szopis melltartót, meg betétet isKép Ja és még málnateát, meg egy olajat a gát kenegetéséreKép Tök helyes volt a csaj és iszonyú segítőkész, neki is van gyereke, úgyhogy nagyon átérzett mindentKépKép Felpróbáltam, vagy 15 melltartót és végig segített, hogy kell beállítani, mekkorát érdemes venni, mire kell majd odafigyelni stb. Szóval ide még tutti vissza fogok menniKépKép Ajánlom nektek is, mert én ilyen készségességet még sehol nem tapasztaltam!

j

KépKép
judy1
 
 


Szia Judy,

Én még új vagyok ezen az oldalon. Mármint elolvasni már mindent elolvastam, amit eddig írtatok és nagyon hasznos információkat kaptam tőletek. Én is a Jánosban fogok szülni. Március 15-re vagyok kírva, tehát elvileg már megkezdtem a 37. hetet. Olvastam, hogy vettél málnateát. Nekem ajánlotta a védőnő, de kiváncsi lennék, hogy igaziból mire és jó, hogyan és mennyit kell inni belőle.

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Judy, pont most mértem meg a hasam, nekem kicsit több mint 100, de még nincs 101 Kép. Úgyhogy ez is stimmel. Kép

Azt nem tudom én sem, hogy mit rak ki a kis Brumi, csak azt látom és érzem, hogy néhol ilyen kemény kitüremkedések vannak. Meg olyat is szokott, hogy rúgkapál, ott a kezünk, aztán megáll, de a lábát (vagy valamijét) ott felejti kint. Hát azt nagyon imádom Kép. Nekem inkább a bal oldalon van. Azt hogy hol a feje, meg egyebek azt én sem tudom.

Ezt a boltot megjegyzem, amúgy árban is jó?

Nóri

Kép
nóri8
 
 


<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Sziasztok Lányok!

Nos, jöttem akkor elköszönni!KépKép Fájó szívvel, h nem toom mi lesz veletek, de amint tudok valami netet intézni, vagy net közelbe kerülni feltétlen jelentkezek!

Majdnem sikerült már mindent összepakolnunk, már csak a fürdőszoba maradt, meg a szobában 1-2 apróság. Sőt annyira jól sikerült mindent elpakolnom, h most vadászhatom ki a zsákokból a jáccósruhámat, amibe költözni akartam.Kép
Csajok,látnátok a szobát hogy néz ki.Kép Kb, mint tatárjárás után.Kép
Voltunk ma Dunakeszin, megvolt a lakás átadása, és itt van a zsebemben az összes lakáskulcs!!! Juhéééé! Kép Hazafelé majdnem bebőgtünk apával az autóban, annyira boldogok vagyunk. Mi lesz még, ha Alex is megszületik, szerintem, nem lehet majd leírni azt az érzést!

Kívánok mindenkinek sok egészséget, kitartást, boldogságot a babákhoz, sok locsolót, kellemes karácsonyt.KépKépKépKép De addig csak jövök.Kép

Legyetek nagyon jók, vigyázzatok magatokra! Kedden találkozunk.Kép

Soksoksok puszi mindenkinek!

Nancsika & Alex 35+4</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika
 
 


Panni, a málnalevél tea a szöveteket lazítja, pontosabban a gát szöveteit, tehát állítólag hatékonyabbá teszi a tágulást. Ezért a vajúdás könnyítése miatt ajánlját. A szülést megelőző 3 hónaptól napi 1 csészével lehet meginni.

Mondjuk már nekem sincs három hónap, csak 9 hét, de azért még beszélek a dokimmal mielőtt elkezdeném. Azért vettem meg, mert volt és nem drága. Javaslom, azért kérdezd meg a dokid, nehogy aztán emiatt előbb kezdjél szülni.

Nóri, ez fantasztikus, mennyire egyformán fejlődik a babánkKépKép Lehet, hogy tényleg egyszerre megyünk szülniKép Te mikor mész uh-ra legközelebb?
Ja a bolt a www.maternelle.hu honlapon található meg. Hát nem mondanám, hogy olcsó, viszont szép fehérneműi vannak, Anita és egyéb kategóriák és ami tetszett, hogy nagy a választékKép mert már nagyon ki voltam akadva, hogy sem a megatoysban, sem a brendonban nem tudtak a méretemben melltartót, vagy poci övet adni, mert nincs, pedig nincsenek extra méreteimKép

Hát szia Nancsika, azért majd ha meglesz a babód remélem visszajössz élménybeszámolóraKép Nagyon fogunk várniKép

judy

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok,

Boribaba, én is már megéreztem a babót hamarabb, igaz a 13.héten. A doki nézett is, szerintem nem hitte... Kép

Az eredmény 8,4 lett. Nem tudom mitől alakult ki, az elsőnél nem volt gondom (ott toxémia lett, ezek szerint valamit produkálnom kell mindig.) Még nem híztam, bár +8 kilóról indultam a régi magamhoz képest. Az édességeket sajna imádom, és eddig nem vetettem meg. Most igen, számolgatnom kell a szénhidrátokat. Jövő héten újabb vérvizsgálat, és ha az is magas, akkor azt hiszem egy napon keresztül étkezések előtt után mérés. Ha még mindig rossz, akkor lehet, hogy inzulin a vége. Na, ez az ijesztgetés része volt a doki részéről Kép
Talán valami hajlamom van, mert édesanyám cukorbeteg, inzulinos.

Bip, tuti nem egyformák a mérlegek, mérhetnek más értéket. Kép Mindig az ugyanazon mérlegen mért értékeket vedd számításba.

Zsuzsi, a vizesedésre valóban sómentes étrend, és állítólag még jó a petrezselyem. Ha tudod, minél többet pihenjél úgy, hogy a lábaidat felpakolod. Valamint ellenőrizgesd a vérnyomidat, hogy ne legyen magas.

Nancsika, gratulálok az új lakáshoz, legyen sok boldogságotok és örömötök benne.

Csajok, nekünk májusi lánykánk lesz, nagyon helyes, hogy a kérők kicsit idősebbek Kép

Jó éjt,
Doren
26+0

Kép
Kép
doren
 
 


Kedves Judy!

Köszi a hasznos infot a málnalevélteáról, hétfőn megyek a dokimhoz és rá is fogok kérdezni.

Panni

Panni

Kép Kép
panni_30
 
 


Helló!

Én még új vagyok itt, én is a Jánosba fogok szülni, már van egy majdnem 2 éves fiúnk, ő is ott született, eléggé jók az élményeim a kórházról, meg az ott dolgozókról. Akkor egy két ágyasban voltam, de az ágy elég magas, meg nyikorgós volt. Lenne egy kérdésem, nem tudjátok, hogy az Ikeás szobáért mennyit kell fizetni? Meg az is eszembe jutott, mi van ha akkor pont foglalt lesz? Nem is az ágy miatt, inkább a fürdő miatt lenne jó, ha sikerülne oda kerülni. Van aki a Lintnerhez jár, és volt már terheléses cukor vizsgálaton? Nem késő a 26. hét körül menni?

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Colett, én járok a Lintnerhez. És voltam már terheléses cukron is, tavaly decemberben, akkor lehettem kb. 21-22 hetes terhes.

Szerintem beszéld meg vele, hogy mikor menjél, biztos lehet még.

Te korábban is nála szültél?

Judy

KépKép
judy1
 
 


Colett! Én nem a Lintnerhez járok, hanem a Balog dokihoz, de szerintem egyáltalán nem késő a 26. héten a terheléses cukor, nekem pont 27 hetesen volt. Neked melyik változat lesz? A tej+zsemle vagy a glükózos? Nekem sajnos az utóbbi volt, és baromi rosszul viseltem, mert már amikor odamentem is émelyegtem az éhségtől. Aztán miután megittam a sok-sok cukrot, rámjött a hányinger, és két órát kellett várnom a vérvételig, gondolhatod, a végére már majdnem leestem már a padról olyan rosszul voltam. Kép De a lényeg, hogy minden rendben. Nekem 6,9 lett és 7-ig jó (határeset vagyok). Remélem nálad sem lesz semmi baj!

A szobákról annyit mondtak a felkészítőn, hogy a kórházi egyágyas szobák 5000 forintba, az alapítványi (Ikeás) egyágyas szobák 7000-be kerülnek. Azt nem tudom, hogy van-e Ikeás kétágyas is, illetve, hogy az mennyibe kerül. Ha meg foglalt az, amelyikbe pont menni szeretnél, akkor oda kerülsz, ahol hely van. Aztán később, ahogy ürül, át lehet majd menni másik szobába. De előre lefoglalni nem lehet, mert ugye nem tudni pontosan, hogy ki mikor fog szülni. Remélem tudtam segíteni!Kép

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Szia Judy!
De jó, hogy itt vagy! Mi újság veled? Minden rendben? Mit csinálsz mostanában?
Csatlakozom hozzátok: én is 100-as vagyok (haskörfogat)!Kép

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?