Új privát üzeneted érkezett!

Szia Vero, Áron!

Hogy sikerült a mutatvány?
Mi egyszer, na nem szép dolog, de bukásra álltunk egy páran az osztályból, tőriből szakközépben, megfogattuk, ha átmegyünk megfürdünk a sulitól nem messze lévő szökőkútban, megtörtént a fürdés, én seggest ugrottam.
Nem is az volt a poén, hanem az, hogy tök mély volt a víz, mind ezt évzárokor, kis fekete szoknya, fehér blúz, jól néztem ki a buszon utána.
Mentem a barátnömékhez szárítkozni, szegény szüleim, lehet még ma sem tudják.
Áron halacskát nem fogtál? Kép
Aranyos a dinó ügyi vagy.
Kép

katus78

Jaj!Kirakta őket a fő képernyőre.Majd apa megjön aztán eligazítja.
Vendég

Gabó!

Oké, majd összebeszélünk, és találkozunk!!!

katus78

Na ja egyszer beleestem a Baján a Sugovicába is,(ott voltam kollégista)de az egy másik történet.
Azért remélem nem lesz semmi baja Áronnak.

katus78

Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy megjött a legutóbbi vérvételem eredménye:

terhességi próba: pozitív Kép aranyosak, majdnem meg is lepődtem! Kép

HCG titrálás:
érték 25000
megjegyzés:pozitív

Cytomegalovírus (CMV) IgG AT: negatív
Cytomegalovírus (CMV) IgM AT: nagatív
vélemény: cytomegalovírus fogékonyság, szeronegativitás

Herpes simplex vírus 1 IgG AT: pozitív
Herpes simplex vírus 1 IgM AT: negatív
vélemény: primer HSV 1 fertőzést átvészelt, vírushordozó, IgG maradványantitest

Herpes simplex vírus 2 IgG AT: pozitív
Herpes simplex vírus 2 IgM AT: negatív
vélemény: primer HSV 2 fertőzést átvészelt, vírushordozó, IgG maradványantitest

Rubeola vírus IgG antitest: pozitív
Rubeola vírus IgM antitest: negatív
vélemény: rubeola átvészeltség vagy vakcináltság

Toxoplasma gondii IgG antitest: negatív
Toxoplasma gondii IgM antitest: negatív
vélemény: toxoplasma gondii fogékonyság, szeronegativitás. Terhesség esetén kerülendő a per os fertőződés lehetősége. Infekció gyanúja esetén ismételt szerológiai vizsgálat javasolt.

Amit nem tudok, hogy mi:
HCG titrálás
cytomegalovírus
herpes simplex vírus 1 és 2

Nektek van valami fogalmatok róla?

nadine81

Jajj, Gabi
nem akartalak ám megkeverni, bocsi! Kép Van abban a menüben olyan is, hogy "beállítás tapétaként" és "beállítás asztalelemként" Szerintem valamelyiket e kettő közül választhattad.. Vissza lehet ám csinálni csak nem tudom hogyan.. Kép Remélem Párod nem fog megenni érte! Kép

nadine81

Nem kevertél meg simán betöltöttem a jobb gomb kép feltöltés mentés.Nem tom miért rakta ki.Majd apa mindjárt jön aztán megcsinálja.Hát amikt leírtál nem tom mit jelentenek csak azt tudom,hogy én is fogékony voltam a toxóra.
Vendég

Nadine!

A herpes simplex vírus az amitől a szádon lesz a herpeszhólyag. Ezt azért nézik, mert amikor a herpesz aktivizálja magát, fertőzhet. Ez nálad nem valószínű, mivel főleg a nemi szervek herpesze veszélyes az meg úgy tudom nem a simplex.

A HCG-t az AFP-vel együtt nézhetik.

A cytomemalovírus olyasmi mint a herpesz, nem kell aggódni, mivel te már hordozó vagy.
Akkor van gáz ha a terhesség alatt fertőződsz. idézet: "Hazánkban a fertilis korú nők 60%-a már átesett a fertőzésen."

fertilis=termékeny
Vendég

de hülye vagyok, megnéztem a keresőben a HCG-t és az a hormon amit a terheségi teszt is mér. Pedig nekem állandóan azt mérték az ikerterhességemnél, mert túl magas volt, aztán kiderült azért mert kettő embrió volt.

titrálás:

A potenciometriás titrálás rövid elmélete:

Potenciometria néven foglalhatjuk össze azokat a kémiai eljárásokat, amelyek során a meghatározandó anyag mennyiségét egy megfelelően választott elektród potenciáljának a mérésével határozzuk meg. A meghatározásokat egy galváncella elektromotoros erejének mérésével valósítjuk meg, amely a mintaoldatot tartalmazza, valamint az alkotóra érzékeny indikátorelektródot (vagy mérőelektród) és egy állandó potenciálú vonatkozási (vagy referencia) elektródot. Elvileg az alkotó aktivitása meghatározható egyetlen potenciálmérés segítségével is a Nernst-egyenlet alapján (direkt potenciometria). Ezzel az eljárással főleg a pH-t, valamint egyes ionok aktivitását határozzák meg ionszelektív indikátorelektródok segítségével.
A pontosság lényegesen növelhető, ha nem egyetlen mérést végzünk, hanem titrálás során követjük a cellafeszültség változását a beadagolt mérőoldat függvényében. Az eljárást lényegében az egyenértékpont meghatározására használjuk. Ez az analitikai eljárás a potenciometriás titrálás.

Tehát HcG hormont néznek, vagy néztek a terhesség alatt, gondolom az AFP idején a vírusok miatt. Ennyi. Nincs ok aggódni Kép

Áron azt ígérte, hogy mindjárt jön és válaszol nektek.(Mindig belekukucskál ám, hogy mit írok)
Vendég

Eszti!

Hátra akart menni a medence peremén, megnézni egy elbújt halat, gondolom vizes lehetett és lecsúszott az egyik lába bele a vízbe! Kép
A biztonsági őr gyorsan odafutott, és én is pont jöttem (az OTP-ből) Kocsival jöttünk, ezerrel fűtöttem, rosszul is voltam. Gondolom azért nem fázott meg...
Vendég

Gabi,
akkor Apa okos! Kép

Vero,
köszike! És az nem gáz, hogy az a HCG 25000?
Ja, és a rubeolánál (az IgG antitestnél), ahol a referencia értékek 0 és 7 közöttiek a jók, nekem 142. Ez sem gáz?

nadine81

Igen kettőnk közül ő az ész.Õ nagyon ért a számítástechnikához.
Vendég

Vero,
ejha, ez kimerítő volt! Kép Köszi!

nadine81

Csak nem fázott meg.Stramp kiskölyök.Nem ütötte meg magát?
Vendég

No, én is utánanéztem ám! Ne csak ti dolgozzatok, én is akarok! Kép

A rubeóla, amely legtöbbször - de nem mindig - jellegzetes kiütésekkel jár, a terhesség első három hónapjában okozhat a magzatnál fejlődési rendellenességet. E rendellenességek olyan súlyosak lehetnek, hogy rubeólafertőzés igazolása esetén indokolt a terhesség megszakítása. Ezzel ellentétben a toxoplazma- és a cytomegaliafertőzés nem okoz jellemző klinikai tüneteket. Általában hőemelkedés, esetleg nyirokcsomó-megnagyobbodás és nátha jelentkezik, melyek alapján csak banális fertőzésre szoktak gondolni. Pedig ezek a vírusok a terhesség egész időszaka alatt károsíthatják a magzatot.
A toxoplazmózis antibiotikummal jól kezelhető, a cytomegalia vírusnak azonban biztos terápiája nem ismert. Mindezek alapján érthető, hogy igen fontos e betegségek szűrése. A fertőzés hatására a szervezetben termelődő ellenanyagokat speciális vizsgálatokkal a vérből mutatják ki. Az eredmény igazolhatja az aktuális fertőzést, de néha megtévesztő is lehet: ugyanis azt is kimutatja, ha valaki régebben esett át a betegségen, és ilyenkor már védett egy újabb fertőzés ellen. Ezért minden eredmény gondosan mérlegelendő és ellenőrizendő. Nem kicsi ugyanis a tét - a magzat egészsége!

A citomegalovírus fertőzés vírusos megbetegedés, amely újszülöttekben agykárosodást és halált okozhat.

Az ember citomegalovírussal születés előtt vagy születés után bármely életkorban fertőződhet meg. Minden 50–500 újszülöttből egy már a születés előtt fertőződött citomegalovírussal. A vírus az anyából a méhlepényen keresztül jut át magzatba. Ha az anya a terhesség első felében fertőződik, a magzat fertőzése súlyosabb.

Az újszülött születés után citomegalovírussal fertőződhet fertőzött anyatej fogyasztásakor vagy szennyezett vérrel történt vérátömlesztés során. Fertőzött anyák időre született újszülöttjei legtöbbször tünetmentesek, a szoptatott újszülöttek az anyatejjel kapott antitestek révén a fertőzéssel szemben védetté válnak. Ha nem szoptatott koraszülöttek fertőzött vért kapnak, a citomegalovírus ellenes antitestek hiánya miatt súlyos állapotba kerülhetnek.

Tünetek és kórisme

Születéskor a citomegalovírussal fertőzött újszülöttek kb. 10%-ának vannak tünetei, például alacsony születési súly, koraszülés, kis fej, sárgaság, kisebb véraláfutások, máj- és lépnagyobbodás, kalcium lerakódások az agyban és a szem belső részének gyulladása. Ezen újszülöttek több mint 30%-a meghal. A túlélők több mint 90%-ánál és a születéskor tünetmentesek 10%-ánál ideg- és agykárosodás alakul ki, így többek között süketség, értelmi fogyatékosság és látászavar. Születés után citomegalovírussal fertőződött újszülötteknek tüdőgyulladásuk lehet, májuk nagyobbá és gyulladttá válhat, és lépük is megnagyobbodhat.

Az orvos a citomegalovírus fertőzést általában az anyai vér antitest vizsgálataival állapítja meg. Sok, terhesség alatt citomegalovírussal fertőzött nő tünetmentes, néhány esetben azonban mononukleózisn fertőzéshez hasonló betegség alakul ki. Újszülöttekben a diagnózis általában a vírus kitenyésztésén alapul, vizeletből vagy vérből.

Megelőzés és kezelés

Mivel a citomegalovírus fertőzés gyakori az óvodás és bölcsődés gyermekek között, a terhes nőknek mindig alaposan kezet kell mosniuk, amikor ezen gyermekek vizeletével vagy orr- és szájváladékaival érintkeznek. A citomegalovírus elleni védőoltást napjainkban fejlesztik ki.

Az újszülöttek citomegalovírus fertőzését nem lehet kezelni. Habár felnőttekben a vírusellenes ganciklovirt használják a kezelésre, a gyógyszernek súlyos mellékhatásai lehetnek. Ezt jelenleg vizsgálják újszülöttekben.

Újszülöttekben a herpesz szimplex a jelentősebb szerveket (agy, máj, tüdő) érintő súlyos vírusos fertőzés, gyakran okoz maradandó károsodást vagy halált.

A herpesz szimplex vírus fertőzés minden 2500–5000 újszülöttből egy gyermeket érint. A baba fertőződhet a szülés előtt vagy után. A herpesz szimplexes újszülött édesanyja általában nincs tudatában annak, hogy herpesze lenne, és tünetmentes a szülés idején.n

Tünetek és kórisme

Az első tünetek általában az első és második élethetek között jelennek meg, azonban az is lehetséges, hogy a negyedik hétig semmi tünet nincs. A betegség kezdődhet kicsiny, folyadékkal telt, hólyagos, vörös bőrkiütésekkel, a fertőzött újszülöttek több mint 45%-ának azonban nincs bőrjelensége. Ha a kezelést nem kezdik meg időben, gyakran 7–10 napon belül súlyos tünetek jelentkeznek: ingadozó hőmérséklet, aluszékonyság és az agy fertőződése miatt kialakuló görcsök, izomtónus-zavar, légzészavar, májgyulladás (hepatitisz) és az erekben a vér általános fokozott alvadékonysága.

Az orvos könnyen felismeri a herpeszre jellemző folyadékkal telt hólyagokat, a többi tünet azonban nem jellegzetes. A fertőzés diagnózisát általában a hólyag folyadékából vett minta 24–48 órát igénylő laboratóriumi tenyésztése erősíti meg. A herpesz szimplex vírust ki lehet mutatni vizeletből, a szemhéj és az orrlyukak váladékából, vérből vagy agyvízből is.

Kórjóslat és kezelés

Kezelés nélkül az egész szervezetet érintő betegségben szenvedő újszülöttek 85%-a meghal. Ha a betegség csak a bőrre, a szemekre, a szájra korlátozódik, a halálos kimenetel nem gyakori, azonban ezen újszülöttek kb. 30%-ának agy- vagy idegkárosodása lesz, amely esetleg 2–3 éves kor előtt nem észlelhető.

A kezelés vírusellenes szerek, például aciklovir, intravénás adásával 50%-kal csökkenti a halálozási arányt és nagymértékben növeli a tünetmentesen gyógyuló herpeszes csecsemők számát. A szem fertőzéseit általában trifluridin cseppel vagy kenőccsel, valamint idoxuridin kenőccsel kezelik.

nadine81

Ez igen!Szépet termeltél.Akkor mindened jó?
Ja!apa meg is csinálta nem b...... el semmit.Elköszönök,mert nem hiszem,hogy már ma ide férek.A fiúk fürdenek aztána husival még egy kis játék kaja aztán alvás.KépKép
Vendég

Na látod, megy ez! A szöveges véleményből (mert szerencsére az is volt az eredményen Kép) azt szűrtem ki, hogy vagy átvészeltem a dolgokat, vagy pedig még nem. Tehát a lényeg, hogy most nincs semmi rosszaságom! Kép

Nektek kellemes estét! Kép
Kép

nadine81

Jó pihenést!
Eszti, arra időzíts amikor együtt tudtok otthon lenni, hamar rendbe jön ám!

Nadin, szülés után kellett nekem az algopyrin, be lehet venni.

Kép
Kép
Kép
amica

Sziasztok!

Hat egeszen befagytunk mara, -26 fok a levego homerseklet, de fuj a szel nagyon, es ilyenkor azt is bemondjak, hogy a szellel egyutt mennyinek lehet erezni, ez pedig -36! Kép Mondanom sem kell, nem megyunk ma sehova. Szerencsere ovi sincs, igy nem is muszaj.

Nadine!
Aranyos a pocis keped!
En sajnos se a TB-s kerdeshez, se az eredmenyekhez nem tudok hozzaszolni, mert nekem itt minden angolul volt, es a alkcimkartya meg egyeb ugyeket is maskepp inteztuk, mert a gyerekek nem Mo-on szulettek. (Amugy nekunk/nekik is van am lakcimkartyajuk, TAJ szamuk, magyar utleveluk stb. Kép )

Vero!
Meg szerencse, hogy nem azokban a nagy hidegekben (igaz most nem tudom mennyire van hideg otthon?) tortent ez a vizbe eses. Biztos nem fazott meg, ha futottel a kocsiban, meg Sopronban hamar haza lehet erni. Mondjuk megfazni is hamar lehet, de gondolom nem tortent semmi baj.

Kivancsi vagyok mit mesel majd Nici, ha lesz egy kis ideje irni.

Ja, meg a korhazrol akartam irni, hogy itt ugy van, hogy szules utan kerheted magad privat szobaba, ezert fizetni kell, vagy ha nem, akkor 3-4 agyas szobak vannak. En mind a ketszer privatban voltam, ez nagyon jo volt, mert igy nem zavart senki, es en sem zavartam mast. A kaja itt sem valami fenyes, reggelire -ha jol emlekszem- egy joghurtot kaptunk, valami muzlit, vagy cornflakes szeruseget tejjel, egy banant, meg egy muffint. Delben valami leves volt, meg sajtos makaroni, es ennyi volt az egesz, mert utana mentunk haza. Elozo nap a vacsorarol lemaradtam, mert mire a szobamba kerultem mar kiosztottak a vacsorat, masnap meg addigra itthon voltunk... A Bencenel nem igazan emlekszem, hogy mi volt a kaja, de valami hasonlo lehetett.

Na megyek, mert ebedido van. Sziasztok!

Kép
Kép
agi

Áron már nem jött ide, talán holnap. Kép
Nem lett ám semmi baja, csak kicsit vizes lett...

Nadine!
Én is elmentettem a te linkjeidet a kedvencekhez!
Vendég

Sziasztok!

A mai delutan eleg faraszto volt, szegenykem olyan iszonyatosan sirt, mert a hasikaja fajt. Akkorakat pukizgatott hogy felnöttnek is eleg lenne. Kép
Mar annyira varom a tavaszt, vegre nem kell majd beöltöztetni mint egy mumiat.
Jövö heten kezdödnek itt a farsangi felvonulasok. Annyira jo bulik vannak, de sajnos ebben az evben kimaradok belöle. A tavalyi buliban annyit tancoltam, hogy mind a ket nagylabujjamrol lejött a köröm. Elöször csak lila volt meg sarga aztan fekete es vegül leesett. Kép Ne tudjatok meg milyen fajdalmas volt egy hetig a ferjem cipöit hordtam , meg dolgozni is ugy jartam a sajat cipöimet egyszerüen nem tudtam felvenni, annyira nyomta a körmömet. Persze a buliba meg nem erzetem, hogy faj, de hazamenni mar nem tudtam a ferjem vitt haza a hatan. Kép
Ha erdekel bennetek egy kis farsangi izelitöt a következö honlapon talaltok:
www.eckwaldhexen.de Bilder 2005
Ez a boszi csoport itt van a varosban, a ferjem is tagja es jövöre azt hiszem en is belepek majd a LARAval.

Kép
Kép
reni76

Sziasztok!

Egy nagy ilyen szürke halat akartam megnézni (ami olyan mint egy ponty), és amikor megfordultam és vissza próbáltam mennyi zutty! Beleplaccsantam a vízbe.

Áron

Kép
Vendég

Na, mégis idejött elalvás előtt!
Reggel jövök, jó éjt!!!
Vendég

Szép álmokat!

Holnap megyünk haza, tök izgi vagyok!!!
Nagyon kiváncsi vagyok hogy vannak Niciék!

katus78

Katus!
Jó utat!!!!!!!!!
(Még bekukucskáltam alvás előtt)
v
Vendég

Ági,
-26?? Húúú, már a gondolattól is fázom! Maradjatok csak bent a jó meleg lakásban! Kép
Te hány napot töltöttél bent a kórházban a gyerekekkel? A szavaidból úgy tűnik, mintha másnap már mentetek is volna haza...

Reni,
én meg azzal vagyok bajban, hogy akkor milyen idő lesz, amikor én szülök! Kép Az pont egy átmenet még tél és tavasz között, nagyon csalóka lesz az idő!
Annak a honlapnak én még csak a főoldalát néztem meg, de az is sokat sejtet! Kép Még a végén igazi kis boszorkányok lesztek a lányoddal! Kép Csak nehogy túlzásba vigyétek és elszaladjon veletek a ló! Vagyis nehogy elrepüljön veletek a seprű! Kép

Áron,
legközelebb vigyázz jobban azokkal a halakkal! Kép
Kép

Katus,
jó utat nektek, kellemes hétvégét, vigyázzatok magatokra!
Kép

Jó éjt Mindenkinek!

Viol és Dorka 31+0 Kép

nadine81

Ági!-26Kép!!Ej ha!El is hiszem,hogy nem is mentek sehova.Amikor itt -10 volt én sem duktam ki még az orrom hegyét sem.Gubozzatok csak be,mert a legjobb otthon.

Reni!De jók a képek!!A 2005-ön a pult mögött az te vagy?Ha igen nagyon sokat változtál egy év alatt.Most hülyén fog hangzani,de sokkal szebb lettél.Szegény Lara!Éjjel azért tud aludni?Próbáltál már rá valamit?

Vero!Nem baj Áron örülünk,hogy nem ütötted meg magad.És azért láttad a halat?

Nadine!Ezt a csirkét én is letöltöttem,de jó!Hát talán mégsem vagyok olyan nagyon béna.Örülünk annak,hogy nincs semmi bajod.Most meg már nem is lesz.Én,hogy fogékony vagyok a toxóra teljesen be voltam parázva nehogy elkapjam,mert van két kutya bár azt mondják,hogy azoktól nem lehet elkapni,de jobb félni mint megijedni.Itt olyan van,hogy elküldik Egerszegre és volt,hogy 3-hónap múlva kaptam meg az eredményt hál isten jó lett.

Katus!Jó utat nektek nagyon vigyázzatok haza fele lassan menjetek bár már lehet,hogy úton is vagytok.

Olyan lehangoló idő van villanyt kell kapcsolnom,hogy lássak valamit.
Vendég

Hello!

Még itt vagyunk, most pakolászok, csak egy kicsit bekukkantottam.
Kora délután indulunk, férjem még dolgozik.
Ügyes vagy Gabó! Látod, megy ez, a kressz is majd így fog menni. Mikor mész tanfolyamra?
Nektek is jó hétvégét, kedden jelentkezem.
Sziasztok

katus78

Szia!Nagyon vigyázzatok,mert erre szakad az eső.Szombat,vasárnap megyek.
Nektek is nagyon jó és szép hétvégét kívánok!
Vendég

Sikerült beraknom a könyvjelzőkbe is.Juhéj!!!!!Jaj,de most meg a távoli kiszolgáló nem engedi!KépCsúnya!!Kép
Vendég

Nem is meséltem hogy jártam tegnap este.A Levi nem akart szopizni.Sík ideg lettem,hogy most vajon miért.Vagy azért,mert már olyan fáradt és nyűgös volt vagy pedig,mert egyszerűen nem kell neki.reggel nem volt semmi gon hál isten,mert amíg valamennyi is van bent szeretném ha szopizna.Így is örülök,hogy ma holnap 9-hós és még mindíg szopik.Nem akarom tápozni.Az egyik kanizsai csajszi mondta,hogy neki a fia 8-hósan elutasította a cicit és ezért tápit kellett neki adni.Én ezt nem akarom.Én úgy élvezem,hogy szopizik és hiányozna.Na ez kicsit perverzül hangzott.KépRemélem nem lesz vele gon többet.KépVan amelyiket nem engedi felrakni.Az azért van,mert túl nagy a kép?De most lekicsinyítettem,de úgy sem engedte.Kép
Vendég

Sziasztok!

GAbo!

A pult mögött nem en vagyok, rolam a BIBERACH -i kepek között vannak kepek a 4.5.6. sorban. Olyan kek munkasing van rajtam, mellettem meg a ferjem! Kép
Ejszaka mar nem volt semmi gond Laraval ugy aludt mint a bunda. Hasfajaskor teszek a hasikajara cseresznyemagos zacskot felmelegitve, es edeskömeny teat föztem neki.

Nercsi is mar olyan regen jelentkezett, tudtok Roluk valamit? Es Nicikarol?

Kép
Kép
reni76

Megtaláltalak!KépAkkor is most szebb vagy.Olyan anyukás!Örülök,hogy Laranak már nem fáj a pocója.Az a cseresznye magos zacskó az milyen?Még nem hallottam róla!Én is kiváncsi lennék mi van velük.Niki elvileg már otthon van.Majd lesz ideje biztos jön.
Vendég

:?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katus78 2008.09.18 13:04-kor.

katus78

És a 3hónap után el is múlt neki?Azt mondják az ismerősök akinek hasfájós volt a babája,hogy betöltötték a 3.hónapot és mindha elvágták volna a hasfájás úgy megszünt.Ez érdekes dolog lehet nem tudom itt lehet-e kapni.Van olyan baba akinél semmi sem használ.Apukádnak jobbulást vigyázzon magára és ne hozza többet a szívbajt a lányára.Elmentek egyet kikapcsolódni ugye?

Képzeljétek!Levente 10-2/3 12-ig aludt.Ilyen is baromi régen volt.Már amikor egy órája aludt be kellett mennem megnézni,hogy lélegzik-e.Remélem du is ennyit fog aludni. Most ,egyek enni meg kapucsínózni.Megint nem enged képet felrakni.Kép
Vendég

Gabó!

Nagyon ügyi volt a Levi!Kép
Igen ez ugy volt, délelött még ment az üvöltés, este meg mint amit elvágtak, aludt a gyerek!!!!!!!!
Mi is nézegettük lélegzik e ur isten mi baja???
hihetetlen megkönnyebbülés.
Jó kapuccinozást, ez egy nagyon jó ötlet, én is csinálok egyett.
Köszönjük, megmondom neki.
Anyukám ma megkapja a Mátét, és az ö szobájukban fog aludni.mi meg ma megyünk táncbrobára, utánna dumcsizni, a helyi kocsmába.holnap talán mozi, pihi, tök jó lesz.Kép
Sajna nem tudom miért nem engedi a képet feltenni.Kép

katus78

Ma 6 hónapos a Máté!

Kép

katus78

Boldog fél éves szülinapot Máté!!!!!!!!!!KépÉs anyukádékkal el fog aludni?milyen táncpróbára mentek?Pihenlyetek amennyit csak tudtok rátok fér.
Az ilyen picsliszáré képeket egyből feltölti,de a nagyobbakat nem.Mindíg azt vakerázza,hogy a távoli kiszolgáló bla bla bla.
Vendég

Kép
Vendég

Boldog féléves szülinapot Máté-baba!!!!!!!!!!

Kép
Vendég

Sziasztok!

Máténak én is nagyon boldog szülinapot kívánok! Kép
Kép

Katus,
nektek pedig kellemes estét, jó szórakozást! Kép
Kép

Reni,
tényleg nagyon jók a fotók, ordít róluk, hogy szuper volt a hangulat! Kép
A cseresznyemagos zacsiról még én sem hallottam, ezt venni lehet valahol, vagy saját kezűleg lehet készíteni?

Gabi,
látod, még én is van, amit nem tudok sz.gép-ügyben.. Pl. mi is az a könyvjelző? Kép
Szerintem egyáltalán nem perverz, hogy jó érzéssel tölt el a szoptatás! Azt mondják nincs is annál szebb és bensőségesebb kapcsolat anya és gyermeke között, mint amikor együtt lehetnek és szopizik a baba. Kép Aki ebben bármiféle perverziót lát, az azt sem tudja mi az. Sem a perverzió, sem a szoptatás. Kép
Hogy egyes képet miért nem enged feltenni, nem tudom miért lehet, velem még ilyet nem csinált a gép!

Erika,
megvagytok? Kép

nadine81

Nadine!Nálunk a könyvjelző a kedvencek.Régen kedvecek volt,de apa állandóan újitgat és most könyvjelző.Este majd ha haza jön megkérdezem tőle miért nem enged pár képet felrakni.Otthon is süt a nap?Itt most olyan szép idő van.Holnap ha ilyen szép idő lesz megyünk babatalira a plázába.Remélem el tudunk menni.
Vendég

Gabi,
itt is jó idő van, süt a nap! Kép Milyen lesz az a babatali?

Ti mivel sterilizáltátok a baba cuccait? Pl. orrszívó, cumi, stb. Nekem nincs gépem, gondoltam az első időkben forralgatom. Az jó?

nadine81

Nekünk sem volt gép én nem is fogok venni.Mindent forraltunk.
A tali remélem jó lesz még senkivel sem találkoztam,de többen is vannak akik"bevándorlók"Kanizsára úgy mint én.Majd ha jó idő lesz és el tudunk menni este megírom milyen volt.Kép
Vendég

És ha nem találkoztál még senkivel, akkor honnan ismered őket? Õk is babanetesek, csak nagykanizsai topik?

És (bocsi, hülye kérdés Kép) hogy legyen a forralás menete? Hideg vízbe tegyem bele a cuccot és úgy hagyjam felforrni? És forrás kezdetétől meddig kell forralni? Lehet az edénybe több, különböző dolgot is beletenni?

nadine81

Nici,
tessék írni, tudom ám, hogy itt vagy!! Kép Persze csak ha időd is van! Kép

nadine81

Itthon vannak Niciék, jól vannak, Szinti szopizik, mint a csuda! Kép

nadine81

Igen van kanizsai topik is és ott szervezi a sógornőm.Én forraláslor szoktam bele tenni a cuccokat és egy jó percig forralni,de ha tovább az sem baj.Egyszerre több mindent is beletehetsz.Én a cukikát még most is néha kifőzöm neki.akkor kellett minden nap amkir szájpenészt kapott.
Vendég

Az jó talán majd lesz egy kis ideje és be tud kukkantani egy picit.Isten hozott itthon benneteket.KépLetöltöttem egy olyan szép kisbabás képet nektek Niki,de ez a hülye gép azt sem engedi.
Vendég

Sziasztok lányok!

Gondoltam bekukkantok hozzátok! Ma hazajöhettünk a kórházból! Szintia éppen alszik! Jól vagyunk! Majd rakok fel képet ha lesz időm!
Köszönöm hogy meglátogattatok minket és az ajándékokat is nagyon köszi! Kép
Majd még jövök!

KépKép
nicika

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?