Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Egy kis segitseg kellene a tapasztalt anyukaktol!
Laranak par napja, piros apro pici kiütesei lettek a füle mögött, meg a nyakan es egy keves az arcan. Beszeltem mar a vedönövel, azt mondja, hogy nem kell csinalni vele semmit vagy ha nagyon szaraz lenne a böre csak Bepanthent kell rakenni. De engem nagyon izgat, mert nem igazan latom, hogy javulna a dolog! Ezeket a testreszeit törölgettem at elötte mindig babaolajos vattaval hat valoszinü, hogy ez ütötte ki. Most mar par napja nem teszek ra termeszetesen semmit.
Volt mar nektek is ilyen problematok? Ha igen mennyi ideig tartott es mit csinaltatok vele?

Kép
Kép
reni76

Reni!Szonjának az arca lett egyszer(régen kb 1 hónaposan)csupa piros pötty és száraz foltos.Az lehet az anyatejtől is nekem a doki azt mondta.Persze lehet,hogy a te esetedben nem erről van szó.Ha illatosított a babaolaj attól is lehet vagy nincs melege?
Én ennyi lehetséges okot tudok felsorolni.

KépKép
eszti76

Eszti!

Lara is most lesz holnap 1 honapos!
Es mit csinaljak, ha a tejemtöl van? Mar alig eszek egy ket dolgot, teljesen betartom ezt a szoptatasi "dietat". Melege? Nem az biztos nincs, mindig nezem a nyakan hatul meg a karjat es mindig teljesen normailsnak tünik a hömerseklete.
Mit tettel te a kiütesekre? Mennyi idig tartott?

Kép
Kép
reni76

Nadine!

Mikor nekem szivargott a magzatviz en sem rohantam be egyböl a korhazba, mert a ferjem nem is volt itthon epp ejszakas volt. Elöször neki kellett hazaernie, en addig szepen a maradek dolgokat meg bepakoltam a böröndbe es miutan hazaert szepen nyugodta indultunk be! Kb. 1 ora utan voltunk a klinikan. De a kocsiba mar kb. 3-4 perces fajasaim voltak, de meg teljesen elviselhetöek!

Kép
Kép
reni76

:roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katus78 2008.09.18 12:57-kor.

katus78

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katus78 2008.09.18 12:58-kor.

katus78

Most szallt el egy levelem!.......
Szoval.

Vero!
A Devon nevet a Jason talalta ki, nem tudom honnan jutott eszebe, de tetszett nekem is, a Liam pedig az en otletem volt. Meg a Bencenel akartam, de mivel ott a Bencet en valasztottam, igy o valasztotta az angolt, a Balintnal meg forditva. Semmi kulonos, csak ezek tetszettek.
Ugy van, hogy aki angolul beszel veluk az az angol nevuket hasznalja, aki meg magyarul az a magyart. A Bence is igy beszel magarol, tehat nyelvtol fugg, hogy minek hivja magat. Kép
Ez az ovi pre-school. Tehat nincs egesz napos megorzes, csak par oras foglalkozas. Jovore meg kindergartenbe, az minden nap fel nap lesz, es helyileg mar az iskola epuleteben, es azutan kezdodik az elso osztaly.

Reni!
Nekunk is volt ilyesmi. Vagy a meleg okozta, vagy az, hogy az Anyu oblitot is hasznalt. Igaz kimelot, de megsem kellett volna. Nem csinaltam vele semmit, elmult magatol.

Nadine!
Nalunk a keresztszulok a hugom es a ket elso unokatesom. Tehat a hugom a keresztmama mind a ket gyereknel, es a az egyik srac az egyiknek a masik a masiknak a keresztapja. Tehat nem hazasok a kereszt szulok, es igy is jo volt. Azt hiszem egyebkent, hogy nem kell, hogy legyen keresztapa, eleg a keresztmama is.
Az meg temploma valogatja, hogy mennyire macerasak. A Szent Gyorgy az nagyon. Nekunk ott volt az eskuvonk is es a keresztelok is.

Na gyorsan elkuldom mielott elszall.

Kép
Kép
agi

Sziasztok!
Reni,
Jankának is volt tejkiütése 4-6hetes korában. Ha az és az anyatejtől van akkor magától szépen el fog múlni, 6hetes korban jön ki legerősebben. Egyébként lehet még a melegtől , mosószertől ahogy már a többiek mondták. Akkor is szoptatni kell ha a tejtől van, Lara hormonháztartása rendeződhet, anyai hormonok távoznak, sajátok beindulnakKép
Mártonnak nem volt, Jankát nagyon beterítetteKép

Kép
Kép
Kép
amica

Reni,

Nekünk is volt, én azt gondoltam melegkiütés de ezek szerint lehet hogy az anytej. Elmúlt magától.
Mindenestre szerintem se olajozd...
Vendég

Ági!

Köszi a válaszokat, szóval pre-school Kép
Az angol neveket is becézitek? Mik lettek volna ha kislányok?

Eszti!
Írtam mailt!
Vendég

Reni!Csatlakozom az elöttem szólókhoz.Nem kell semmit és nem is lehet semmit tenni ellene,ha valóban a tejcitől van a kiütés.Magától elmúlik!Azt már nem tudom meddig volt Szonjának de,hogy nem volt szép arra világosan emlékszem.Úgy nézett ki szegénykém mint egy pattanásokkal teli kamasz.

Katus!Persze,szivesen elküldöm SMS-ben az árakat.
Én is néptáncoltam 2 évig a soproni Lajta Lásztó Néptánc Egyesületben(Nem tudom,hogy jól írtam e le a nevét mert már régen volt)Még most is emlékszem az ott tanultakra.
Férjed itt is táncol vagy csak akkor nyílik rá alkalma ha hazamentek?

KépKép
eszti76

Sziasztok!

Katus,
szívesen feltettem a képeket, tényleg szólj, ha máskor is lennének! Még akkor is, ha csak egy pocsolyám marad! Kép Legalább nem fulladok bele! Kép
Ugyan még holnap is felnézek ide, de ha valamiért nem "találkoznának" a hozzászólásaink időben, akkor kellemes hétvégét kívánok nektek! Kép

Eszti,
romantika! Kép Óóóó, ez csak úgy jött. Tényleg nem szoktunk ajándékozni már Valentinra, így nem is kaptam semmit, nem is vártam. Nekem ez csak úgy este jutott eszembe, és jó ötletnek tűnt, jó is lett. Meg úgyis tekerek még picit, van egy-két bűnöm és most engesztelek. Kép

Amica,
mesélj még a farsangi játszóházról ám! Milyen volt? Vannak fényképek is? Melyik oviba jár Márton?

Vero,
melyik az a Szent István park Sopronban? Én még nem is hallottam róla.. Kép Hmm, ez bűn.. Kép

Reni,
én így látatlanban és tapasztalatlanul is csak azt tudom mondani, mint a többiek, hogy vagy tej, vagy meleg, vagy mosószer/öblítő. De hogy melyik, az sajnos passz, előbb utóbb kiderül és elmúlik. Kép
Már akartam írni korábban is egy "érdekességet", csak mindig elfelejtettem.. Ha te valamit írsz kórházról vagy szülésről vagy vizsgálatról, stb, mindig a klinika szót használod! Kép Ez olyan jó! Úgy értem érdekes. Gondolom az ottani nyelvkörnyezet miatt van, ugye? Ott inkább Klinik van, mint Krankenhaus, ugye? Vagy használják egyáltalán a Krankenhaust? Vagy úgy tesznek különbséget, hogy kisebb vagy nagyobb intézmény?

És mindenkinek köszönöm a keresztelésről és "magzatvíz-elfolyás plusz készülődés"-ről szóló dolgokat! Kép

nadine81

Vero!

Nem becezzuk egyik nevet sem, mindegyiket igy hasznaljuk ahogy vannak.
Lany nevunk csak egy van, mert a Bence mivel nem lett lany, igy megmaradt a Balintnak is ugyanaz, aztan ott sem kellett. Szoval Hannah Luca lett volna, ha lany. Nektek van mar nevetek? Ill. fogjatok/akarjatok tudni, hogy fiu lesz vagy lany? En a Bencenel nagyon ellene voltam, a Jason szerette volna tudni, de en nem, igy meglepetes volt a vegen. Habar nagyon ereztem, hogy fiu lesz. A Balintnal mar tudni akartam, mert szerettem volna tudni, hogy kell-e mas ruhakat venni. Ott meg nagyon lanyt ereztem (vagy akartam inkabb?) es nagyon meglepodtem a 18 hetes UH-n, hogy fiu. Most persze mar nem adnam oket semmilyen lanyert cserebe!! Kép

Katus!
Jo utat, elvezd az otthonletet!!!

Kép
Kép
agi

Ja, ezt említettem már délután, de elfelejtettem akkor feltenni. De nekem ne nagyon mutogassátok ám a sonkáimat senkinek! Kép Mert a látszattal ellentétben szégyenlős vagyok! Kép

Kép

Aztán nehogy rosszat álmodjatok ám!! Kép

nadine81

Azt hiszem most lelépek!Mindenkinek nyugodalmas,szép ,jó éjszakát kívánok!

KépKép
eszti76

Viol!Azért a képet még megkukkoltam!KépSzép kimama vagy!Jó nagy a pocakod.Nekem még a végén sem volt ilyen nagy.

KépKép
eszti76

Eszti,
köszönöm! Kép Én meg még azon nyüglődtem pár hete, hogy nincs is olyan hasam, mint másnak! De még most is ezt mondom! Másnak ezekben a hetekben jobban látni! Kép De elvagyunk mi így ketten.. Én és a pocakom! Kép

Jó éjt Mindenkinek!

Viol és Dorka 30+6 Kép (holnap 31!Kép)

Kép

nadine81

Nadin, Vero,
ez időnként ünnepekkor (2-3 alkalom) van az oviban a saját csoportban. Álarcot, koronát varázspálcát készítettünk. A jelmezes buli majd a jövő héten lesz, de az csak a gyerekeknek.Kép

Kép
Kép
Kép
amica

Hú megint mennyit termeltetek.

Vero!Nagyon jók lettek a képek.Nagyon helyesek rajta.A papád nagyon fess ember!Élnek még a nagyszüleid?

Katus!Nagyon édes Máté.Nagyon nagy fiú már.Ahogy az ember így ránéz el sem tudja képzelni,hogy kis nyügös.

Nadine!Nagyon jól sikerült a kép!Tényleg nagyon szép kismama vagy.Gábornak el is hiszem,hogy nagyon tetszett.A pcód is már szép nagy!

Reni!Én is csazlakozom az előző hozzászólásokhoz valószínű,hogy a tejcitől van.Levinek is volt és mondta a védőnő,hogy ez így fog menni kb.3-4 hós koráig.Kenni nem kell semmivel majd magától elmúlik.Bár a nagy öregek azt mondják,hogy ha bekened anyatejjel elmúlik.Nálunk mindíg egy éjszaka alatt elmúlt.biztos valamit amit ettél azt ő nem bírja.Én mindíg vissza szoktam gondolni,hogy mit ehettem és mitől lehetett azt pár napig kihagytam.Bát hál isten Levinek csak néha napján jött elő egy-kettő.Jó gyomrú a fiam.

Otthon is esős idő van?Utálom ezt az időt is,mert nálunk ilyenkor nyakig érő sár van és mire beérek a városba úgy nézek ki mint egy disznó.
Vendég

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a valszt!
Most egy kicsit megnyugodtam, hogy ez masnal is volt. Es tenyleg ugy nez ki szegenykem mint egy serdülö pattanasos kislany. De talan mara mar kevesebb lett! Kép
Nadine!
Igen altalaban a klinikat hasznalom, mert ott ahol voltam az tenyleg egy klinika, de persze van korhaz is. Hogy miert nevezik az egyiket klinikanak a masikat korhaznak nem tudom. Az biztos, hogy en nagyon meg voltam elegedve mindennel. Mint egy szalloda! Kép Reggel, este svedasztal! Delben pedig 3 menü közül valaszathatsz. Mindenkinek külön Tv, kedves növerek es dokik. Kicsit sajnaltam is, hogy haza kell jönnöm, mert olyan kenyelmes volt ott, semmi dolgom nem volt csak a kicsikemmel tudtam egesz nep foglalkozni.
A kep nagyon jo rolad, szep kismama vagy!
Mar olyan hihetetlen, hogy en is ilyen nagy pocakkal futkostam.
Ma 1 honapos LARA!

Persze biztos itt is van a gyerekorvosnal tanacsadas, de en a vedönömet hivtam es ö ugyanazokat mondta mint Ti, es arra gondoltam, ha valami sulyosabb dolog lenne, mondjuk valami baranyhimlö vagy stb, nem csak a fejecskejen lenne.
Az orvosi vizsgalatok ugy vannak, hogy 2 a korhazban, az elsö rögtön a születes utan a 2. mielött hazajöttünk es most jövö heten megyünk a 3-ra. A 4. vizsg. a 3-4 honap között, 5.vizsg. a 6-7. honap között, 6. 10-12 honaposan, 7. 21-24 honaposan, 8. 43-48 honaposan, 9. 60-64 honap között!
Az oltasok:
1. születesnel
2. 2 honap utan
3. 3. honap utan
4. 4. honap utan
es meg van 4 db , de csak a jövö evben

Kép
Kép
reni76

Gabóca!Itt is esett reggel az eső de azóta csend van és kellemes az idő.Bajban is vagyok,hogy mit is adjak Szonjára.Nem akarom hírtelen "levetkőztetni"nehogy megfázzon.Ilyen időben gyakran megfázik az ember mert hírtelen felmelegszik(még így is téli)ez idő és azt hiszik már tavasz van.Kép

Reni!A felsoroltakból én már tudom is,hogy mi a különbség klinika és kórház között.Az ellátás és a hely színvolala ami merőben eltér a kórházétól.Nálunk reggeli:zsemle májkrém vagy édes/sós pékárú,kakaó v.tea.Ebéd 2 fogásos de nem túlozzák el sem az adagot sem az ízvilágot.Vacsi pedig a reggel behozott kenyér v.zsemle és májas konzerv esetleg löncs konzerv vagy felvágott.
Szóval van különbség.Habár azt nem tudom,hogy a német kórházak milyenek.
Mi nemsokára visszük a Szonját 3 éves oltásra.Kiváncsi vagyok rá,most,hogy már nagylány mennyire fogja megviselni a szuri.

Aminca!Márton,hogy viselte a 3 éves oltást.Azt hallottam,hogy ha a combjába kapja lehet,hogy majd egy napig rá sem tud állni.Mi a te tapasztalatod ezzel kapocsolatban?

KépKép
eszti76

Eszti!
Ez így van, igen akkor nem fáj annyira, de mire este lett alig bírt állniKép. Úgy cipeltette magát be a kádba, ágyba... Másnap még kicsit kellemetlen volt neki, de hamarosan meggyógyult. Azt tanácsolják, hogy oltás után mozogjon vagy biciklizzen, mert ha nem akkor mégjobban bedurran a lába.

Reni, én már másodszor az algopyrint is magammal vittem, mert még azt sem adtak az első szülésnél ha kértem. Ráadásul fél órába tellt mire valaki meghallott a szülőszobáról és behozta a telefonom, hogy elmondhassam megszültem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ennyit a "kórházról".

Nadin, a férjem úgy késte le, hogy váratlanul el kellett utaznia hétfőn reggel a cégtől Németországba szerda estig. Kedden reggelre mire ő ott ébredt meglett a babaKép. Nem volt mit tenni, menni kellett és csak épp a 37töltöttem be... De a doki is előző nap jött vissza szabiról, legalább nem az ügyeletesnél szültem, mert senki sem tudott bejönni velem. Ráadásul műszakváltás volt, 3szülésznő váltotta egymást mire megszültem.

Kép
Kép
Kép
amica

Reni!Azt a mindenit.Én is oda megyek szűlni a másodikat.Ezt nevezem.Itt magyarba talán nincs is ilyen ami ennyire konfortos.Vagyis biztos van csak nem a pénztárcánkhoz.De bírtam volna én is azt a kényelmet.Ne de nekünk be kell érni ezzel.Sajnos!!Kép
Akkor ha jól értettem dokihoz csak akkor mész ha gáz van?Nekünk itt 5-hónapos korig 2-hetente kell menni.Most már csak havonta-kéthavonta megyünk.

Eszti!Már itt is szép idő van elállt az eső.Kint voltam fát vágni és tiszta tavasz van kint.Szerintem még a kislányra nyugottan mehet a téli cucc.Levire még én is egy darabig a kezeslábasát adom rá csak nem öltöztetem be annyira alá.

Amica!Már meggyógyult a lábacskája?És te meggyógyultál már?
Vendég

Sziasztok!

Először is köszönöm a fotódicseket, aranyosak vagytok! Kép

Másodszor is, ha minden igaz, ma jönnek haza Nicikáék?? Kép Kép Izgi...

Amica,
és az algopyrint mikor vetted be? Szülés alatt vagy utána? Megkérdeztél valakit, hogy lehet-e, vagy tudtad, hogy lehet?

Gabi,
itt egész száraz idő van, eső nem volt azt hiszem. Viszont picit hideg van, de jövő héttől állítólag kicsit jobb lesz.

Reni,
ejha!! Svédasztal.., menü..! Kép Ott én is jól éreztem volna magam! Kép

Eszti,
tökéletesen leírtad, hogy mi mit kapunk a kórházban! Kép Nekem a legdurvább nap az volt, amikor kifőtt csigatésztán figyeltek a pirított(néhol égetett) virslikarikák, borsók, répák. És ennyi. Na jó, meg a leves. És természetesen mindez gusztusos műanyag edényekben, műanyag tálcán (amire még a pára is lecsapódott, ha éppen melegen került eléd az étel! Kép). Ohh, bocsánat, a "főétel" rendes tányérban volt, de azért műanyag fedővel! Kép

nadine81

De Jó!Akkor talán már otthon is vannak!Megkezdődnek az anyukai teendők.KépKépBiztos élvezni fogják!

Alszik a husikám aztán egy fél órát töltögettem tesztlapokat,de már bugyog az agyamKépAbba is hagyom,mert megzavarodok.
Vendég

Gabi,
tényleg nem szabad sokat egyben, mert nemcsak, hogy bugyog, de fel is fog forrni! Kép Kép

nadine81

Lenne pár kérdésem!

Hogy megy az anyakönyveztetés és Tb-kártya kiállítása? Mert sok mindent olvasni a neten, de az a tutibb, amit ti, soproni kismamák/anyukák írtok, mert nektek már megvan! Mert mindenféle pénz iránti igény benyújtásához ezek kellenek, ugye? Úgy tudom van olyan kórház, ahol már a tartózkodás alatt felveszik az ehhez szükséges adatokat, és pár nap múlva már át is lehet venni az anyakönyvi kivonatot az illetékes anyakönyvi hivatalban. És ezzel lehet menni igényelni a baba TB kártyáját. Ez így van itt Sopronban a gyakorlatban is? Tényleg csak ezek birtokában lehet szaladgálni a juttatások után? És ezekre (az okmányokra) mennyit kell várni? Vagy van olyan dolog, amit szülés előtt lehet/kell intézni? Meddig voltatok pl. táppénzen és mikortól vettétek ki a szülési szabadságot? Nekem azt mondta a védőnő, hogy úgy érdemes csinálni, hogy szülés napjáig táppénz, szülés napjától pedig szülési szabadság. És ezt (szülési szabi) hol lehet igényelni és mi kell hozzá? Vannak a neten letölthető nyomtatványok a TGYÁS, GYED, GYES, családi pótlék igényléséhez, de ezeket állítólag nem mindenhol fogadják el. Ti hol kaptatok ilyen nyomtatványokat? Bementetek érte? Vagy a net? Szóval konyhanyelven és időrendi sorrendben segítene nekem valaki, hogy hol, hogyan, mikor és milyen papírok birtokában kell/érdemes ezeket elintézni? Vagy hogy kb mennyi idő elteltével látunk ezekből pénzt is?

Köszönöm! Bocsi, ha túl sok voltam!

nadine81

Nadine!Nálunk már a kórházban felvették az adatokat és megcsinálták a TB kártyát meg az anyakönyvit.A TB-re 1-hónapot kellett várni ja meg a lakcím igazolóra is.Utánna lehet menni az adókártyát megcsináltatni.Csak ezekkel kaptam meg a juttatásokat.Ehez a papírokat én a kórházban kaptam meg.Szülésit a háziorvosom írta szülés előtt két héttel.De a Nercsiék ebben biztos jobban tudnak neked segíteni mint én.
Vendég

Köszönöm Gabi, azért te is segítettél ám! Kép
Kép

nadine81

:arrow:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katus78 2008.09.18 12:59-kor.

katus78

Nagyon szívesen!KépAranyos a gárfild.Én olyan béna vagyok,hogy még mindíg nem tudok ilyeneket berakni.A Balázsnak meg már este mikor haza jön nincs hozzá nagy türelme,hogy elmondja.Na mindegy!Ez van!Kép
Vendég

Katus!Ez tök jó,hogy nálatok ennyi kórház van.Nálunk itt minden egybe.Most rakták külön a tüdőszűrőt meg a bőrgyógyászatot.De mondjuk ez nem is olyan frankó város mint a tiéd.Nem mindha már jártam volna ott,de sokat hallottam róla a sógornőm oda járt a tanáriba.Ha megvesszük az új autót az első utam oda fog vezetni.
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katus78 2008.09.18 13:00-kor.

katus78

Katus,
az jó, hogy minden egy épületben van, illetve, hogy egy bazi nagy épület csakis ezzel foglalkozik. Én azért gondoltam erre (arra, hogy lehet különbség), mert a klinika szóban van valami modern, valami olyan, ami azt sugallja, hogy ott többet kap az ember.. Kép De ezek szerint pl. Németországban tiptop minden, tök mindegy, hogy kórház vagy klinika! Kép És gondolom mivel Pécs jóval nagyobb is, mint Sopron, azért van is ott ennyi minden. Bár azt hallottam, hogy a soproni is olyan néven fut már, hogy Sopron MJV Erzsébet Kórház, Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Oktató Kórháza. Hűű, de komoly! Kép

Gabi,
és ha dióhéjban annyit írok, hogy a kiválasztott képre/figurára egyet klikkelsz az egér jobb gombjával, előjön egy menü, ott kiválasztod a "kép mentése más néven"-t, és rárakod a gépre valahova. Utána már csak ide kell feltölteni úgy, mintha képeket is töltenél. Persze arról a helyről, ahova mentetted. Menne? De ha nem, akkor nekünk tökéletesen elég a mosolygó vagy vigyorgó smile figuira is! Kép

nadine81

:lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katus78 2008.09.18 13:00-kor.

katus78

Katus,
nem is oktattál ki! Kép Neked is köszönöm! Kép Attól, hogy nem Sopron, még nekem az is fontos, hogy gyakorlatban hogy zajlott ez. És ha Pécs, akkor most nekem előzetesben az is jó. De feltétlen várom Nikit is és Erikát is, a legfrisebb anyukákat! És ugyan nem romantikázni akarok, de ezért te is kapsz virágot! Kép
Kép

nadine81

Annyira fel tud dobni, hogy fél öt van és még világos van, imádom.KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

katus78

Jujj, remélem nem lett túl romantikus! Kép Kép Mert ahogy nézem, Szilveszter mindjárt elolvad.. Kép

nadine81

Sziasztok!

Nadine!
Csinos a pociskép!!

Egy kis linkgyüjti a hivatalos dolgokhoz:

http://www.nlc.hu/cikk.php?id=18&cid=20591

igaz ez a második konkrétan soproni ügymenet, de bízzunk benne hogy Hegykőn is hasonló:

http://www.sopron.hu/sopron/main.php?param=273

Az Áron ma beleesett a Plázában a halas-vízbe, megyek kimosom a gatyáját meg a cipőjét!
Szerencsére csak az egyik lábával, így legalább hazajöhettünk tüdőgyulladásveszély nélkül...

Kép
Vendég

Jajaja! Mindjárt itt a tavasz! Kép

nadine81

Köszönöm a virágot!
Nagyon édes!
Én is küldök valamit!

Kép

katus78

Vero,
köszi, eltettem őket a kedvencekbe! Kép
Áronnak hogy sikerült a fürdés?? Kép

nadine81

Szegény Kutyuli! Kép Hát a mi macskánk ilyet nem mert volna csinálni! Kép
Kép

nadine81

Katus!Azt hiszem 6-ve végzett.Ha jól emlékszem.Majd megkérdzem,mert bulizós volt.Hátha ők is oda jártak.Majd ha megyünk úgyis megírom aztán talán pont otthon lesztek.Valamikor a nyáron.Vagy akkor megyünk amikor otthon lesztek.majd előtte egyeztetünk.

Vero!Akkor megszemlélte kicsit közelebbről a halakat.Hogy sikrült neki?

Nadine!Mindjárt megpróbálom,de én alfabéta vagyok.5-éve van gépünk,de én semmit nem értek hozzá csak amihez nagyon szükséges.
Vendég

Áron már száraz!

Meglátta a képeiteket, és ő is szeretne egyet mutatni! Íme: Kép
Vendég

Nadine!

Én is kedvencekben tárolom, főleg a Nlapja Café-s cikket, mert nagyon részletes...
Vendég

KépMég egy csomót letöltöttem és csak a smilek vannak meg!Remélem nem b..... el a gépen semmitKép
Vendég

Áron!Nagyon édi a dínódKép
Vendég

Vero,
hát igen, ezt a dinót is csak egy kissrác tehette fel! Kép De nagyon aranyos, köszönjük! Kép

Én még ezeket tettem bele korábban:

http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=article&sid=109

http://www.allamkincstar.gov.hu/ugyfelkapcs/csaladtegyeb/nyomtatvanyok

nadine81

Vero!Felállt Áron a medence szélére és beleesett?Remélem nem fázott fel.Kép

Szerintem a klinika azért más mert ott csak egy dologra nyújtanak gyógyírt,Mint például:szül..nőgyógy klinika,szív klinika,fogászati klinika,stb.Tehát csak egy dologra szakosodtak.KépSZERINTEM!

Amica!Akkor úgy időzítjük a szurit,hogy ne dolgozzam azokon a napokon amikor nyügi lehet mert olyankor csak én tudom megnyugtatni.

Kiváncsi leszek Niki beszámolójára.

KépKép
eszti76

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?