Új privát üzeneted érkezett!

Zsoltiról egy nyári kép..most pötyisen mégse.Kép

Kép

Kép
sziszike1000

Sziasztok!
Roxmort! Mi is a ll. kerületben lakunk, csak kicsit feljebb a hegyen.
Tapaszatlat: nem védettek a szopis babák, az enyémek is akkor voltak bárányhimlősek.
Segítséget kérünk egymástól programozásban.
Ami az elalvást és nyögést illeti, ismerős. Én ki szoktam használni az esti szopizáskor azt a félájult állapotot "alfának". Lehet, hogy nem előírásos, de időnként pl jó ötleteim jönnek akkor!

Zsóci! Ismered Boksai Ritát? Õ is dúla, 3 lánya van, annyi idősek, mint az én gyerekeim. Õt mgekeresheted, hogy hogyan egyezteti össze.
Én azt hittem, hogy nálatok Apa tart vissza a kistesótól!?
Ideális időpont tényleg nincs. Szerintem Bettinának is jót tenne. Na jó, nem dumállak rá.

Gyerekek. mit utdtok a gyerek agykontrollról? Nálunk a nagy már elmúlt 7, azt hiszem ő már mehetne. Nincs róla infótok?
Szép hétvégét: Claire
claire

Sziasztok!

Sziszi!

A keresztelő után csak ígérted, hogy raksz fel képeket és nem tettél fel végül? Vagy csak én emlékszem rosszul? Mindegy, a kép nagyon tuti!

Köszi az MSN infót. Ilyesmire tippeltem. Továbbra is csak áhitozhatom utána.

Claire!

Apa 100%-osan visssssssszakozik baba ügyben és lassan én is egyre inkább. Ritát ismerem, mert ő is MODULE-s dúla - tündéri csaj. Te honnan ismered?

GyerekAK tanfolyamról sajnos nincs semmi közelebbi infóm. Én is nagyon várom már, hogy Bettina mehessen.

Végre van képem a kiscsaj Csipkerózsika jelmezéről:

Kép
Persze inkább simán hercegnőnek mondható, mert sehol egy rózsa!!!!
Kép
Ez a nézés mostanában nagyon jellemző rá!
Kép
De tud így is nézni!
Kép
Meg így is!!!!

Roxmort!

Beni tényleg nagyon aranyosan művelődik és jó választásai vannak - a kisvakondot én is nagyon szeretem.
Az én lányom is dackorszakol, pedig ő már 6 éves lesz.

Legyen szép a napotok!

Zsóci

Kép
zsóci

Sziasztok!

Képzeljétek Anna folyamatosan állni akar. Kép illetve fel akar állni.
Zsolti lábalgat kifelé a bárányhimlőből. Kép de azért a héten még velem marad.

Roxmort: nagyon édi Bencike. Kép
Agykontrollal nem tudod szabályozni a kamuköhögéseit? Küldj neki üzenetet, hogy ne csinálja. Kép

Zsóci: tetszenek a képek a lányról, főleg a babás. Kép nagyon helyes a kishercegnős jelmeze is.

Kép
sziszike1000

Ez egy reggeli kép Kép

Kép

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Roxmort!
Szerintem a dackorszak egy egész életen át tarthat! :o))))
Persze ha nincs azonos hullámhosszon a két ember. Nálunk, 1-2 éves korában nem voltak nagy hisztik, Bettina nem tartozott a dacos gyerekek közé. Õ inkább most kezd rájönni a dolog ízére, meddig borzoljuk anya-apa idegeit.
A többiek biztos tudják már (valószínűleg többször írtam már), hogy mi nagyon simán átvészeltük a fogzós problémákat. 1 éves elmult és még nem volt egy foga sem - így nem tudom milyen a foggal történő ciciharapás és egyéb nyalánkságok. Utána pedig olyan simán bújtak ki a fogacskák, hogy szinte észre se vettük. De most már lassan beleérünk a fogváltós időszakba, sok ovistársa már túl is van rajta. Ezt viszont nem tudom hogy ússzuk meg, mert nagyon nyafka fájdalmak elviselése terén. Bár én sem szerettem az érzést, amikor elkezdett mozogni.

Sziszi!

Nagyon édes a reggeli képetek! A két mosolygós manócska!!!
Hogy vagytok pöttyileg? Remélem, nyomtalanul eltüntek!!!

Szép napot!

Zsóci

Kép
zsóci

Sziasztok!

Szerintem minden gyerekkel más meddig tart a dackorszak.
Sőt előszőr még nem tudatos a dolog aztán..

Letud ülni, de nem akar ülni, állandóan állna.
Baby-Compon gondolkoztam..szerintetek?
Mondjuk Zsoltinak volt, szerette is.

Ti Valentin napoztok?
Nálunk mindennap szerelmesek napja Kép

Sziszi.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!
Zsóci! Helyes a lány!
Ami tesót illeti, csak meg ne bánd!
Rita: az első két gyerekünkkel együtt jártunk terhestornára, néhány hét különbséggel szültünk. Aztán az a torna megszűnt, és itt a neten leltem újra rá, mert a 3.terhességünk is egy időre esett, az ő harmadik lánya, és az ikrek néhány nap különbséggel látták meg a napvilágot! tök fura "véletlen".
Claire
claire

Sziasztok!

Kép
BOLDOG VALENTIN NAPOT NEKTEK!

Jelenleg kint vagyunk Anyuméknál, így most melegben írok nektek Kép
Hogy miért fázik mindig a lábim? Otthon a gépünk egy beépített teraszon van, aminek igen csak ramaty a szigetelése, így ilyen nagy hidegben az a legjobb, ha kiskabátban, s bundapapucsban ülünk a gép elé. Csak az a gond, hogy amikor már leült az ember, hogy "Csak ezt megnézem", akkor már lusta felállni, hogy felöltözzön, s ha ott ragadok egy órát a gép előtt, akkor a végée mindig teljesen átfagyok Kép

Roxmort!
Húúúúúúh!!!!! Megnéztem Benci honlapját! Nagyon jó! Valami hasonlón gondolkozok már nagyon régóta, de még nem találtam meg a módját. Hogy blogot vagy honlapot csináljak magunknak. A g-portálnál fizetni kell valamennyit a tárhelyért?

Milyen az a bio kölesgolyó? Csak nem Te csinálod?

Hát nem aprózzátok el a fogak kibújását Kép
Ennyi fogat!

Balázs is kamuköhögött egy ideig, amikor Apa beteg volt, s hallotta ahogy köhög, s azt utánozta. Jókat nevettünk rajta. De abbahagyta szerencsére.

Sziszi!
Msn címem: honfit@axelero.hu

Bár csak költöznénk már. Még csak az építkezést kezdjük valszeg tavasszal, ha minden jól megy. S nem is egy ütemben, úgyhogy idén még bizti nem lesz hurcolkodás.

Annát sikerült megvédeni a pöttyöktől?

Tündériek a képek!

Babykomp: Mi kaptunk egyet kölcsönbe. Az ortopédusunk azt mondta, hogy tűzre vele, nehogy merjük használni. Nagyon ellene van. Ennek ellenére már kipróbáltuk, de ennyi. Akkor szoktam csak belerakni, amikor nagyon nyügi, vagy el kell szaladnom valahova (pl.: wc). Óbudán meg ha akarnám sem tudnánk használni, mert nincs annyi hely, hogy elférjen vele.

Claire!
A gyerek agykontroll azt hiszem 10 éves kortól van, de az agykontrollos honlapon bizti van róla info.

Zsóci!
Nagyon szép Csipkerózsikátok van! Talált magának királyfit is?

Hogy van a kismamid? Hogy haladtok? Mikorra van kiírva?

A tesótémában meg ahogy elnézem mindenki bíztat (én is!!!), s Clairnek van igaza: "Csak meg ne bánd!", de ezt nektek kell tudni. Csipkerózsika mit szólna hozzá? Kérdezted már e témában?

Kriszti!
Merre jársz?

S íme egy pár kép a mai napról:
Így aludtunk el délelőtt:

Kép
Kép
Kép

Puszi neketek: Timi

Kép

Kép
timtom

Sziasztok!
Az előbb írtam egy tök hosszú hozzászólást de ELSZÁLLT!!!! :o((((((((((
Már nincs időm még egyszer leírni, de holnap lazább nap lesz és nekifutok még egyszer. IGÉREM!!!

Még csak annyit, hogy szt álmodtam ,hogy egyszerre 3 különböző szüléshez kellett volna mennem dúlaként. Iszonyú volt, jól leizzadtam. Sajnos az ébresztő óra felébresztett, amikor az első szülés kitolási fázisába értünk - a mama itt a barátnőm volt, akinek az első szülésénél bent voltam amatőr dúlaként. Nem tudom jelent-e ez valamit, mármint hogy ilyeneket álmodok.

MÓNI!!!! Ha olvasol, Te mit szólsz ehhez? Esetleg útban van már Atis testvére? Minden jót Nektek és sok puszi.

Na sziasztok, holnap jövök. Szép napot! Zsóci

Kép
zsóci

Sziasztok!

Gyors leszek: Ti eladogattátok ami nem kellett babacuccokat?

Biokölest mi is már régóta eszegetjük.Kép
Timi aranyosak a képek. Kép cumizik?

Pusz: Sziszi.

Kép
sziszike1000

Eszegetés, egy kisjáték és már el is aludtunk. Kép

Kép

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Vagyok ám én is, csak alig volt mostanában időm itthon, mert mindkettő lányom lerobbant. A hétvégén Emese lázasodott be ,vele hétfőn voltam dokinál, Esztivel meg ma voltunk.
Piros a torkuk , de csúnyán.
Én meg alig haladok valamivel itthon.
Párom is már bent eszik a munkahelyén , így egy gonddal kevesebb nekem, hogy nem kell kapkodva főzikéznem valamit mire hazajön. Én meg csak eszem majd valamit. De most főzők a lányoknak , így keveseb időm van másra, de közben meg hallom a kis betegek nyafikáját.
Nagyon aranyosak a képek a babákról!
Mi a kukorica kukacot esszük , minden mennyiségben .Először bulátÁT akartam adni neki , de az mégiscsak búzából van, aztán inkább kukoricakukac lett belőlle. De majd kipróbáljuka köles is!
Nálunk is megvolt az ovis farsang. Menyasszony volt a lánykám, mert nem lehetett koszorúslány a márciusi lagziban. Vagyis úgy volt hogy nem lesz, de aztán mégiscsak lesz. Mehetünk nézni neki valami szép bordó rucit a kölcsönzőben.
Nem is tudom , hogy neketek meséltem e már a Dm-es popsitörlőnk történetét?
Két vagy három hete Emese vigyázott Esztire, amíg én mosogattam, de közben kiszaladt wc-re, aztán nyitva felejtete a popsikrémes dobozt. Aztán Esztike szépen összekente magát, a parkettát, és a popsijától kezdve a rucijáig. Aztán jött ki szépen a konyhába, közben meg az egész szőnyeget összekente vele. Hú ne tudjátok meg hogy hogy örültem neki!!!Egy órán keresztül dörzsölgettem a szőnyeget, mert szappanos vízzel nem jött volna ki ez a víztaszíttó anyag. Szóval borzalom volt!
Na megyek aludni, mert már nagyon vágyom a tönkölypárnámra. Nagyon elfáradt ma a derekam a cipekedéstől, meg az altatásoktól, mivel Eszti lemondotta ciciről. A mióta kibújt a két felső foga sajnos már nem kell neki a cici, mert elfordul tőlem, ha meg bekepja akakor meg harap, még mindig.
Jó éjt nektek is!
bencze

Mami szörme sapijában
Kép

A popókrémes kismaszatos
Kép

Így közlekedem egyik ágyról a másikra, az éjjeli szekrényen keresztül!
Kép

A kis menyasszony
Kép
Kép
bencze

Sziasztok!

Zsóci!
Várom a hosszabb irományod. S én is mindig kicopyzom a megírt irományaimat Ctrl+C-vel, s beillesztem Ctrl+V-vel, abban az esetben, ha elszállna az irományom. Már többször megérte!
Az álmok szerintem is jeleznek valamit.
Nekem kb két hónapja volt egy szörnyű, de lehet, hogy azt meséltem: nem tudtam Balát felébreszteni... Meséltem?
Nem is tudtam, hogy neked is van honlapod.
Nagyon jó!!! Ügyi vagy!

Roxmort!
Köszönöm a G-portal infot!
Egyre nagyobb a kedvem és az elhatározásom, hogy én is csinálok egy portált magunkról.
Remélem menni fog.
A biokölest meg megkóstoljuk Kép

Sziszi!
Tündérien alszik Anna! MAgátol elalszik? Nálunk ez a legnehezebb: nem akar aludni napközben Kép Szenved az álmosságtól, de nem aludna. Külön tortúra, hogy 2x30 órát kiszuszakoljak belőle.
CSAJOK! Hogy hassak rá agykontrollal ebben a témában? Ötlet?
A kinőtt babacuccokat mi még eltesszük a következő gyerkőcre, s szerintem utána is, hiszen nálunk Bala az első uncsi mindkét oldalról, így a tesók gyerkőceiknél is jól fognak majd jönni a dolgok.
Cumi: Igen, de csak alkalomszerűen. Nem hiányolja, ha nincs a közelében. Viszont ha nyügi vagy altatásról van szó, akkor jó hogy van.
Kép

Kriszti!
Javulást nektek!
Nagyon aranyosak a leányzók!
Hát nem irigyellek a krémes szituért. Viszont bizti, hogy örök sztori. Én anno állítólag a bili tartalmát kentem szét mindenhova. Azt hiszem a krém még is jobb, ha már választanom kell, hogy Bala mit fog szétkenni Kép

Puszi nektek: Timi

Kép

Kép
timtom

Sziasztok!

Bencze: helyesek a képek a lányokról.
Mikor volt farsang?
Már saját magát krémezi ez a lány. Kép

Timi: nekem első időben nem akart aludni, mert olyan kis érdeklődő volt, félt lemerad valamiről.
Aztán csak akkor aludt, amikor cicin volt, de csak addig amíg mellette voltam. Most már alszik kicsit napközben..valószínűleg kifárad..s mivel a poci is tele. Kép

Judit:nálunk Zsolti 10 hónaposan kezdett el járni egyedül, s 11hónapos korától meg sem lehetett állítani. Sőt babakocsiba sem tudtam berakni.

Zsóci: Várom a hosszabb irományod én is.
Mióta 1* itt a babaneten nekem is elveszett..mielőtt elküldeném énis mentem.

Sziszi

Kép
sziszike1000

Vettünk baby-compot..ma jött meg.
Úgy néz ki tetszik neki..Zsolti meg bohóckodik.

Kép

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Akkor most itt vagyok és kezdem, de nem tudom mennyire leszek hosszú, s mi fér bele az időmbe.

Tegnap azért szállt el a hosszúm, mert közben kaptam egy e-mailt és ráklikkeltem a benne levő linkre és az a babanetre nyitott rá, elröpítve ezzel az én szép ömlengésemet. Így jár aki kiváncsiskodik, de nem gondolkodik!!!

Ma azért van lazább nap, mert délelőtt aramszünet volt a munkahelyemen. Nem kellett csak 1-re jönni, hogy a fennmaradó 3 és fél órát mért nem tudták megadni nekünk, azt ne kérdezzétek. A lukas délelőttömre beszerveztem egy kismamázást, de Tünde írt délután 4-kor egy SMS-t, hogy lemondja. Ezt az SMS-t én csak éjjeli 11-kor észleltem a telefonomon és akkor már nem tudtam egyeztetni vele, hogy mégis egy kicsit találkozzunk már. Így jár aki hanyagolja a mobilját, mentségemre legyen mondva, hogy még csak a 33. hétben jár. A telefonszolgálat igaziból 36. héten kezdődik, de akkor non-stop. Éjszaka azon pörgött az agyam, hogy mivel tudnám kitölteni értelmesen ezt a délelőttöt. Arra jutottam, hogy elintézem a név- és szülinapos bevásárlásokat. Ez lett 9-kor bevettem magam a Camponás Tescoba és 12 után jöttem ki, a csomagokkal bevonatoztam a Délibe. Szóval kiélvezkedtem magam, régen volt ilyen, apával és Bettinával nem lehet ilyet tenni - 3 óra nézelődés, vásárolgatás. A lábamba persze éreztem a tipegést. Ja és az az érdekes, hogy ez a Tesco mnem is olyan nagy. Mikor értem volna a sorok végére, ha Budaőrsön nézelődök?

Folyt köv. ezt elküldöm biztos ami biztos

Kép
zsóci

Babaügy:

Ez szállt el tegnap:

Dúlaként már az az álláspontom (főként saját gyerek esetében), hogy nagyon fontos, hogy a babó miket él át és meg amíg a pocakban van. Nálunk űbettina esetében az volt, h ogy a párom nem igazás foglalkozott vele addig amíg bent volt és ezt az álláspontját tartja a mai napig - pl. a kismamáimmal kapcsolatos dolgokról sem szeret 'fejezeteket' hallgatni - szóval ilyen téren kicsit defektes. Kudarcot vallott minden probálkozásom, nem tudom jobb belátásra téríteni egyszerűen nem fogadja el, hogy az a gyerek 9 hónapig ott bent fejlődik és külön életet él. Sohanem szerette simogatni a hasam, tudomást vett róla de nem kommunikált a pocakkal. Mikor megszületett a lánya, akkor örült nagyon és onnantól foglalkozott vele, persze nem non-stop. De addig ...
Számomra fontos az apák kapcsolata is a babákkal pocakon belül is, már ha erre van lehetőség. Nálunk lenne, de igazából ki van lőve a dolog a fent leírtak miatt. És az nagyon sokat nyom a latban, mert szeretetteljes légkörű várandósságot szeretnék magamnak, ahol a gyermeket már pocakon belül is szeretet és elfogadás övezi. Nálunk meg ez nem lenne.
Hát ennyit most a visszafogó tényezőről.

Van még a tartsolyban más leírni való is, de már dolgoznom is kéne.

Tündériek a felrakott képek, mindegyik.

Puszi mindenkinek ebben a lelóhasztó időben.

Zsóci

Kép
zsóci

sziasztok!
csak röviden.
Babycomp: miért döntöttetek mellette? Minden gyerekorvos, gyógytornász, ortopédus nagyon ellene van. Nekünk nem volt, így személyes tapasztalatom nincs.
Gyerekcucc: nálunk családon és baráti körön belül forognak a cuccok, így még nem raktam ki a kicsik által kinőtteket sem. A padláson lassan turkálót nyithatok Kép.
Kérés: egy válságot élünk meg a párommal. Ennek feloldásában kérném a tanácsotokat és a segítségeteket. Nektek hogy működik a szubjektiv kommunikáció, vagy mit használtok még? Elme tükre? Külön gond, hogy amúgy sem alszom túl sokat, így gyakran elalszom alfába menet. Félő, hogy éjjel is, ha fel is ébresztem magam, visszaalszom, mielőtt célérne az üzenet. Ötlet? Köszi: Claire
claire

Sziasztok!

Bealudt a topic!!!!

Én azért közzé teszem a kis problémámat. Bettináék nagycsoportosak, ballagnak, a sok okos szülő megaszavazta, hogy hogy legyen tablójuk (szerintem tök felesleges, de ezzel nem foglalkozik senki!!!!) A dolog érdekessége, hogy a tablót viszont nekem kellene megcsinálni, vagyis kellene egy jó ötlet, rajz, puska ami alapján elindulok. Megszavazták a kreatív anyukát, hogy találjon ki valamit - de szabad kézzel nem vagyok egy nagy tehetség a rajzolásban. Az interneten hiába keresgettem, semmi nincs.
Ha tudtok segítsetek. Claire, Bencze ti többször megfordultok az oviban, ott nincsenek régi tablók?
Előre is köszönöm a segítséget.

Bencze, Tőled kaptam egy rejtélyes e-mailt, de nem volt benne semmi. Akartál valamit küldeni, csak nem jött át??????????????????

Remélem mindenki jól van, egészségesek vagytok és gyönyörűek!!!

Puszi: Zsóci

Kép
zsóci

Sziasztok!
Nem semmi ez a tabló örület! Ki volt az aki kitalálta?
Én átpasszolnám annak, hogy akkor csinálja is meg!
Én se hallottam még ilyenről, és nem is láttam .
Ez már majdnem olyan , mint mikor azt hallottam hogy valamelyik pesti óvodában megszólalt alváskor az egyik gyerek mobil telcsije!!!(..)A mai moden világban már lassan nemcsak a kisiskolásnak, hanem a dedósnak is telefonról szól lassan az élete!
Tipp, talán annyi lenne tőlen hogy valami olyasmit kéne csinálni, hogy lenne gyerekekről egy olyan kép mikor bekerültek az oviba, és mellette egy nagycsoportos. Vagy esetleg csecsemőkori kép, a nagycsoportos mellett!

Vagy csak simán egy csoportkép, és az mellé az előzőek közül valamelyik , az előzőek közül.
Milyen képet akarnak a szülők hozzá? Ünneplőset, vagy sima hétköznapit?
Esetleg lehetne valamilyen mesefigurás rajzokkal diszítteni a tablót, mint például Micimackós, Bambis... stb.Ezekről biztosan találsz képeket a neten!
/www.micimacko.lap.hu/
Rejtélyes levélből lemaradt a melléklet, annyira a címzettekre koncenráltam ! De utánna nem kaptál másnap másikat ?
Ha nem akkor elküldöm újból, mert az új táblázatot postáztam!
Ismerhetem a kismamit, aki fehérvári dokit keres? Mert mintha a fórumon is volt valaki , aki egy bevált pesti dokija és egy új fehérvári doki között gondolkodik. Úgy tudom hogy költözködnek, vagy ilyesmi!
Babakompunk nekünk se volt, se lesz, mert azt hallottam hogy sok baleset okozója, valamint nem azt a fajta mozgást segítti elő ami a járás tanulásához szükséges!
Unokatesómék gyereke is elesett vele, aztán rohanhattak vele a kórházba egy pár napos megfigyelésre!
Amúgy lehet hogy eljászana benne egy ideig, de szerintem már túl keveset lenne benne , mert hamarosan úgyis elindulnak pár hónapon belül egyedül is.
Igazából nem nagyon lehet kihasználni!
Amúgy végre meggyógyultunk, és várjuk a hétvégi lagzit, ahol Emese mégiscsak lehet koszorúslány. Eredetileg nem lett volna, de aztán mivel a menyasszony keresztlánya is be akart öltözni, így mégiscsak meglesz a lányok öröme!
Bordó ruhát akartunk választani, mert a másik nagyobb lány abban lesz, de ilyen kicsi méretben nem nagyon volt belőlle választék. Így most fehérben lesz, és találatunk neki egy aranyos A vonalú , ujjatlan szép rucit muszlin boleróval. Nagyon szép lesz ebben szerintem!Még magas sarkú kopogós kiscipőt is vettünk hozzá!
Most már csak nekem kéne megvarrnom a rucimat, mert hiába jártam be egész Fehérvárt, nem találtam semmi normális előkelő rucit!
A jövő hétvégén meg megyünk Zalakarosra . Hú de várom már azt a három napos családi együttlétünket, mert mostanában szinte ünnep ha mindenki itthon van!
Na most már megyek szabásmintát másolni!
Sziasztok!
KRISZTI
bencze

Sziasztok!

Kriszti!

A kismamát nem hiszem, hogy ismered, mert Kápolnásnyéken lakik és még nem biztos, hogy a dúlája leszek. De a feladatra készülök az orvoskereséssel és hátha összejön a dolog. Nem lakunk messz egymástól, az első szülése lesz. Az egyik kedves NLC fórumozó a Bata Barnabást ajánlotta, a többieket nem hatotta meg a kérésem. Ha tényleg megkeres a kismama, akkor úgy is jelentkezem.

De jó lesz Emesének! Meleg helyen lesztek? Nem fog fázni az ujjatlan ruhában? Nekem ilyenkor mindig az volt a gondom, hogy mit adjak rá még, hogy meg ne fázzon. Sajnos az időjárás nem kedvez nektek. Nagyon jó szórakozást kívánok nektek!!!!

A Zalakaros se kutya! Mennék én is!!!

Majd megmutatod, milyen ruhát varrtál magadnak? Tök jó, ha az ember meg tudja csinálni magának. És Emeséről is kapunk képet ugye?

Köszönöm a tablós ötletet. Nagy hülyeségnek tartom, de már az előző három csoportnak is volt - így egyértelmű, hogy a szülők többsége nem akar éltérni a hagyományoktól. Valószínűleg komolyabb, ünneplős kép kerül rá. Ja és 30-an vannak a csoportba + az 5 óvodai személyzet.

TÁBLÁZATOT NEM KAPTAM ÚJABBAT! Légyszi küldjél!

Sziszike!
Tőled bocsánatot kérek, mert Te csak utóbb jutottál eszembe, mint nagyobb gyermekkel (is) rendelkező gyakorló anyuka.
Neked nincs ötleted tabló témában?

Legyen szép napotok:

Zsóci

Kép
zsóci

Sziasztok!
Ma jó egy órával elöbb ébredtem, mert elnéztem az órát, meg világosabb is volt.
Pedig tudtam volna még aludni, mert 1/2 2 kor feküdtem le aztán 1/2 5 kor Esztike már rajtunk keresztül mászkált frissen kialudva egy órán át! Biztosan a melegfronti hatás, ha lesz eggyátalán?
Ha már van régi tabló nézd meg azokat is, hátha meríttesz belőlle ötleteket!
Úgy látszik ez a ti ovitokban valami újhullám!
Ha elkészűl a ruha eggyátalán még a hétvégéig , és nem lesz béna akkor majd megmutatom.
Persze a kis koszorúslány se lesz eltitkolva elöttetek!
Táblázatot küldöm megint. Az MSM-progit sem kaptad meg?
A Batát én is ajánlani tudom , én is nála szültem csak nem tudom mennyira vállal kismamikat még, mert a meddőségi kezelés a szakterülete, és mostanság már nem vállal annyit.
De szerintem is jó doki. Az új orvosok házában van a rendelése a kórház közelében.Te is taliztál már vele, nem? Mikor Kyra baba született!
És állítólag lesz uh-ja is , mert eddig még az sem volt a másik rendelésén.
A jó időben meg szorítsatok, hogy ne vacogva kelljen a lagziba meni. Igaz tavaly ilyenkor voltunk Prágában , és akkor is hó volt. Pedig jó lenne ha tavasziasra sikerülne a nap!
Sziastzok!
KRISZTI
bencze

Sziasztok!

Kriszti,

készül a ruhád? Nagyon drukkolok Nektek hétvégére (időjárás, ruha, hangulat, stb), hogy minden a helyén legyen!!!!

Doktorajánlást köszönöm, még nincs további fejlemény.

Tabló ügyben: ma van az oviban a fényképezkedés. Elhatároztam, hogy hétvégén (amíg Ti mulatoztok!!!! :o)))))))) , addig én nekiesem a diafilmeknek, hátha találok valami aranyos képet háttérnek, olyan méretben vetítem ki amekkorában akarom, és nem kell szabadkézzel rajzolgatnom. Régen is mindig innen lopkovickáltam az emlékkönyvekbe a jó kis rajzokat.

Minden jót mindenkinek:

Zsóci

Kép
zsóci

A táblázatot is megkaptam - KÖSZÖNÖM!!!!!

Kép
zsóci

Sziasztok!

Itt újra én Kép

Péteken farsangoltunk: Zsolti Supernem volt Kép
nagyon jól sikerült kis "buli" volt.

Kép

Kép
sziszike1000

Szia Zsófi!

Én egy tavasz fát rajzolnék Kép
Az ágakon meg ülhetnének a gyerekek Kép
Úgyis, mint madárkák Kép Hisz, kirepülnek...

Sztem is felesleges ilyenkor még, de mit tusz tenni?!

sok sikert, ha vmi eszembejut írok.

Kép
sziszike1000

Szia Zsóci! Nekem is fa jutott eszembe, a levelekre rá lehetne tenni a képeket, de a madárka sem rossz. Megcsinálhatod természetes anyagból kivágva, vagy dekorgumiból is, nem muszáj rajzolni.
Más ötlet: ház ablakiban.
Vagy:vmi gyerekrajz vagy gyerekrajz szerű körítés, akár csak alapnak. (Reich Károly rajzok, gyerekkönyv illusztrációk, pl Antanténusz, stb.)
Mellesleg szerintem egy sima csoportkép vmi jópofa kerettel, az is tök elég.
A mi ovinkban ilyet még nem láttam.
esetleg vmi jelenetet megrajzolni, vagy lenyúlni vhonnan, és a fejelet kicserélni? Nagyon gáz?
Majd még gondolozom!
Kriszti! Ez a Zalakaros jól hangzik!
claire
claire

Zsóci! És ha pálcika ember szerűen rajzolnál gyerekeket? ahogy ők szokták, és a fejük lenne a fénykép? Bocs az agymenésért! C
claire

Sziasztok!

Köszönöm az ötleteket!
Pálcika emberre én is gondoltam, meg a gumidekor is eszembe jutott. Csak annyi más dolgon is jár még az agyam. Például elkezdtem írni a Bettina születéstörténetét, valami olyasmit mint a Kiarának írtam, csak mélyebb léptékű, mert a saját életemet is leírom (legalábbis le szeretném írni) benne és utána azt, hogy hogyan vártam őt, hogyan született és a csecsemő és kisgyermekkorát. Lesz egy pár oldalnyi iromány, az biztos. És bizom benne, hogy 18-20 évesen értékelni fogja majd a mostani erölködésemet.

Más!
Tegnap voltam intimtorna tanfolyamon, 5x2 órából az elsőn. A fehérvári tréner hölgy talált meg magának, mert rendez májusba Fehérváron a Születés hete keretében egy Születés NAPOT és azon szeretné, hogy én is részt vegyek, mint dúlaügyelet. Cserébe most potyázhatom a tanfolyamon. Szerdán este beszéltünk telefonon, tegnap már ott voltam este a Gárdonyban inditott tanfolyamon. Nagyon jó volt.

Ti hogy álltok ezzel a dologgal?

Timtom, hideg van az beépített erkélyen azért nem írsz?
Sziszi, nagyon édes a kis Supermen-ed!!!!!
Claire, megy a válaszom e-mailben (nem felejtettelek el), csak olyan nehéz a 'mélyrenyúlás' magamba.
A dúlák között üzemelő levelezőlistán láttam, hogy Rita ajánlott téged egy ikres anyukának (ha jól tudom még nem szült meg eddig), aki ikres anyukákkal szeretne tapasztalatot cserélni. Nekem is eszembe jutottál, de Rita megelőzött!!!!! Megtalált már az anyuka???

Kriszti, Nektek jó időt, jó szórakozást a hétvégére! Majd mesélsz, ugye?

Mindenkinek jó hétvégét.

Puszi:

Zsóci

Kép
zsóci

Sziasztok!
Zsóci! Az anyuka nem talált meg, de nyugodtan kereshet!
Intimtorna: én még messze a gyerekek előtt jártam a Kriston Andreához, akkor még a saját lakásán tartotta, meg aztán a kismamatornán is volt 1-2 dolog, szóval én legalább is éles helyzetekben, szülés előtt, után, stb használtam.
És íme a 100 éve megígért képek. Tök béna vagyok, de a párom segített lekicsinyíteni, így föl tudom tenni. Claire
Eszter és Ádám
Kép
Dávid és Ábel
Kép
claire

Sziasztok!

Nagy a csönd errefelé!!!

Claire, szuper ez a régen várt két fotó! Nekem nagyon tetszenek! Kicsi manók és nagyok egyaránt édesek!

Kép

Gondoltam én is rakok fel egy frisset a lassan 6 évesről!!!!

Mentem dolgozni, Puszi: Zsóci

Kép
zsóci

Zsóci! olyan Bettina ezen, mint egy nagy nyuszi Kép! Claire
claire

Sziasztok?
Erre még a madár se jár?
Na én itt vagyok!
Szóval nagyon jól sikerült a lagzi a múlt hétvégén, a hIdeg esős idő ellenére is.
A nagylányom koszorúslány volt, amolyan fehér ruciban, mert nem találtunk neki semmi szép bordó rucit, ami ment volna a nagyobb lány rucijához. De szerintem így is nagyon szép volt.
Én az utolsó pillanatban elkészűltem a ruhámmal. Még du-án kettőkör varrtam , ötkor volt az esküvő.Éppen hogy odaértünk.
Jó kabaré volt a ceremónia, sokat nevettünk rajta.Humoros volt az anyakönyvezető is, meg a pár is!
Emese kivonuláskor cumizta az ujját, én meg jó pipa lettem!
(KépHa a menyasszony mögött ment volna azt mondom ,oké, de ők jöttek elötte!
Aztán azt sem tudta, hogy mi van mikor felértek a lépcsőn. Ott álldogált, én meg integettem neki, hogy gyere le, de nem figyelt rám.
Végűl felmentem érte, mert még most is ott állna!(Kép
A vacsi finom volt, jó volt a zene is , és annyit táncoltam , mint az tíz év alatt összesen.
Párom szépen besokalt az ingyensörrel, és hajnal egy óra után már kimenta kocsiba aludni. De elötte rókázott egyet a kocsi elé!
Szóval hamar véget ért a buli, pedig még maradtam volna!
Lányok azóta jól megfáztak, remélem a hétvégére már elmúllik
a náthájuk!Vasárnap megyünk Zalakarosra, Az idő most nem számít, mert ott úgysem kirándulni megyünk.
Emese ma volt 5 éves. Nagyon várta ezt a napot, mert az oviba is őt ünnepelték, meg itthon is szülinapoztunk.
Mindjárt teszek fel képeket erről arról!
Nagyon aranyosak Claire ikrei és a többi gyerkőcei.
És Bettina is tündéri! Használja még az ugrálót?
Jut eszembe ,hogy az én párom se egy nagy pocaksimogató volt. Elsőnél még ,úgy ahogy megsimogatta a hasamat, de a másodiknál már mintha ritkábbak lettek volna ezek a kényeztetések. De túléltük!Sajnos vannak ilyen pasik is!
Megyek aluszikálni!
Sziasztok! KRISZTI

A vacs
bencze

Szülinap az oviban Kép
otthon tesóval, aki más nyalja a szája szélétKép
Felpróbálatm az úszósapitKépésa nyári kalapomKép
bencze

Kép
Kép
Kép
bencze

Kriszti! Nagyon szépek, és így aképen magasnak tűnik a nő. Mekkora? Nálunk Dávid 5 éves volt decemberben, és 110 cm.
Claire
claire

Sziasztok!

Nem tűntem el, s igaz, lelassult a topic, de nekem így is időbe telt, míg végig olvastalak titeket, amióta nem jártam erre.
Olyan jó, hogy ennyi kép felkerült rólatok, azaz a gyerkőcökről! Nagyon aranyos mindenki!

Claire!
Nektek külön örültem! Tündériek a Manók!

Zsóci!
A honlap címedet kiadtam egy kismaminak (5.hónapban van), akinek javasoltam a dúlás szülést. De nem biztos, hogy megkeres, mert amikor vidáman újságoltam neki, hogy agykontrollal is ügyeskedünk, igen furcsán nézett rám, s úgy tűnt nagyon elutasítja a dolgot.
Én is most jártam intim tornára a Kriston Andihoz (nagyon jó volt, kár, hogy vége Kép), a kismamival is ott találkoztunk az utolsó alkalommal.

Kriszti!
Tündériek a leányzók!
Boldog szülinapot nektek!
Milyen lett a ruhád?

Most ennyi, rohanok vasalni, az legalább meleg.
Ígérem írok majd magunkról is, addig is egy-két kép rólunk:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Puszi mindenkinek: Timi

Kép

Kép
timtom

Sziasztok!

Megint 3 napos otthonléten voltam, mert nem engedtem Bettinát oviba - jó kis felszakadt köhögése volt és hiába mondtam neki, hogy próbálja felköhögni a gyuszmákot, ez nem nagyon sikerült. Kanalaztuk a lándzsás utifűvet, ettünk homeos gyógyszert, méz és társai, kamillázás. Az eredmény: vasárnapra eltünt a gyuszmák a torkából, mert már nem úgy köhög, viszont maradt a száraz köhögés, köhécselés. És az ő galád anyja elküldte őt az oviba. Jaj milyen anya vagyok! De dolgozni is muszáj volt jönni (jó magyarosan megmondva).

Nagyon jók a feltett képek.

Kriszti! Ilyen pizsink nekünk is van!!! Csinos volt a csajóca és utólag BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT kívánok! A másik csajóca is tündéri!

Majd írjál, milyen volt Zalakaros?

Timi!

A képek isteniek - mint mindig!!! Várom a hosszabb változatú beszámolót! Bár a képek is nagyon beszédesek!!!!!

Mindenkinek szép napot!

Kép
zsóci

Sziasztok!

Nagyon helyesek a képek Kép

Mindenki nagyon tetszett!!!
Hamarosan rakok fel én is képet..

Nem tüntünk el csak sok a gond..más teeendő.
Boldog születésnapot Emesének.

Puszi nektek, majd gyakrabban jövök s mesélek..
Sziszi.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!
Timtom! Csak, hogy megvagy!
Zsóci! Nem mutattad dokinak a lányt? Nehogy elüljön mélyen egy kis trutyi! Nálnuk némi hányós - hasmenős vírus jár, Eszter hányt, de ő profi ebben. A nagyok kicsit nyögtek, meg az étvágyuk nem volt olyan nagy, adtam nekik egy kis aloegélt, és galád módon én is elküldtem az oviba. Ha komoly gáz van, úgyis szólnak.
Lenne egy kérésem: Csütörtökön délután megyünk Ábellel leendő iskolájába, a tanító nénikkel beszélni, ami sokat nyom a latban, hogy fölveszik-e. Sajna a suli másik kerületben van, és előnyt élveznek a Monzessori ovisok és a tesó gyerekek, így gyengülnek az esélyeink. Pedig azt hiszem nagyon jó rendszerű suli lenne Ábelnek, sőt, más okból, de Dávidnak is. Persze ne futok a Dunába, ha nem kerül be, de nagyon szeretném! JÓ lenne, ha jó benyomást tenne a tanító nénire, meg mi is, és úgy látnánk mindannyian, hogy mindhárom fél alkalmas az együtt munkálkodásra! Kérlek ALFÁban és BÉtában is drukkoljatok! Köszi: Claire
claire

Sziasztok!

Claire!
A drukk és az alfahullámok mennek felétek csütörtökre! Milyen sulit találtatok? Előnyei?

Zsóci!
Bocsi, hogy a tablóban nem tudtam segíteni ötlettel Kép
Tényleg milyen lett? Van róla képed?

Mi van velünk?
Nagy gond nincs szerencsére.
Továbbra is két fogunk van, de felül is már igazán kibújhatnának. Nagyon meg van duzzadva a fogínye Manókánknak Kép
MInt mindent, egy kicsit megkésve, de a lényeg, hogy haladunk:
-szépen felülünk magunktól
-mostmár bármibe belekapaszkodva felállunk, s egy kis pánikolás után le is csücsülünk
-egyre több szótagvariációt mondogatunk
Viszont:
Nem hajlandó enni! (Bocsánat TÖRÖL!)---> Egyre jobban, s jobban eszik! Kép
Ahogy meglátja a kaját, elfordítja a száját, s rázza a fejét. Nagy kegyesen, ha már nagyon éhes, akkor a "hivatalos" mennyiség felét hajlandó megenni. Van egy-két kedvenc, de van, hogy azokat sem kéri. Az új ízek meg pláne nem csúsznak le. Próbálkoztunk már saját készítésű koszttal, meg üveges kajcsikkal is. De nem és nem Kép
Reggel, este és éjjel 1x még szopi van, de a múltkor direkt lemértük, azt sem viszi túlzásba (100-120g/szopi).
A nemevésének köszönhetően le van maradva súlyilag és cm-ben is (7500g, 67 cm).
A doki nem pánikolt, azt mondta a válogatása miatt van, meg lehet a foga is, meg az, hogy mostmár többet mozog. De mostmár 3 hónapja 7500g körül mozog. Kaptunk vitamint (Vitacolan), hátha meghozza az étvágyát, de nem látok semmi változást. Sőt... Kép
Erőltetni nem akarom a kaját, mert akkor szerintem csak rosszabb lesz.
Türelme sincs enni. Három kanál után megunja a dolgot.
Volt, hogy valami miatt elcsúsztunk a kajaidővel, s egy szót nem szólt hogy éhes. Mondjuk picinek is ilyen volt. Sose bömbölt, hogy éhes. Mindig én lsem az órát, hogy kajaidő van. Esetleg abból veszem észre, hogy éhes, hogy elalszik.

Másik: alvás
Éjjel minta baba, egyszer kel, de az esti lefekvésnél semmi gond. Letesszük és két perc múlva alszik, mégha nem is volt olyan álmos.
Napközben viszont 2x30 perc, amit hajlandó aludni. Akkor alszik többet, ha kocsival megyünk valahova, vagy amikor elmegyünk sétálni. No meg kézben. Úgy egy órát is elalszik. De ha leteszem, akkor max fél óra, s frissen, üdén felébred.

Szóval nincs nagy gond felénk, egészségesek vagyunk, csak ezt a két dolgot, a kajálást és az alvást kellene tuningolni.

Nálatok hogy menn(t)ek ezek a dolgok?

Puszi és jó pihenés, s jó időt holnapra mindenkinek: Timi

Kép

Kép
timtom

Sziasztok!

Claire! Dehogynem mutattam, a táppénz miatt muszáj volt dokihoz menni. Nem talált semmi kórosat. Csak a köhögés és az orrfolyás még mindig tartja magát, még van pár napja (oviból nem utáltak ki minket eddig még) és ha nincs javulás, akkor megint keresünk egy fehér köppenyes emberkét.

Programozás helyett a drukkolás megy nektek ma délután, mivel csak ma reggel olvastam a kérésedet. Szóval drukk ezerrel!!!!!!

És még lógok a levéllel magánban, az is kész lesz idővel.

Timtom!
Részemről arra emlékszem, hogy Bettinával nem volt gondom. Az alvást nem vitte túlzásba, egy napközbenit művelt, aztán kész. Ha éjszaka nincsen gond Balával, akkor szerintem nem lehet vele problémád, illetve kér ezen idegelni magad.
Az étkezés már húzósabb! De ha a doki néni nem aggódik, akkor Te se tedd!!! Inkább próbálkozz az új ízekkel, jókat lehet ilyenkor pepecselni a konyhában! Agykontrollal nem próbáltál még meg rásegíteni Bala étvágyára?

Azt hiszem jó semmitmondó voltam.

Ma megyek intimtornázni - már nagyon profi vagyok. (Tényleg, Ti, akik elvégeztétek Kriston Andinál, szoktátok gyakorolni a tornát?) Apa meg megy iskolabemutatós szülői értekezletre, Bettina meg a nagyiéknál lesz. Nagy döntés volt, hogy így legyen-e, mert a sulis dolgokra is kíváncsi lennék, de a torna is fontos. Meg Apát is hagyni kell érvényesülni, úgyis ő szorgalmazza nagyon a leendő iskolát (mármint, hogy melyik legyen).

Úgy látszik ez az iskolaválasztások napja!

Szép napot mindenkinek! Puszi: Zsóci

Kép
zsóci

Sziasztok!

Claire!
Mi volt a suliban?

Zsóci!
Hát a torna csinálásával is úgy vagyok, mint az agykontrollal. Tudom hogy nagyon jó, s hasznos, de nem csinálom sajnos napi rendszerességgel.
A reggeli gyakorlatsor azért úszik mert Balával együtt kelek, s nem nézné jó szemmel, ha én még tornázgatnék egy sort, amikor Õ már ezerrel fel van pörögve, s menni akar rajtam keresztűl mindenhova.
Az esti meg azért szokott elmaradni, mert bevallom lustaságból elszunyálom a dolgot. Kép
Pedig azt a négy hetet, míg a tornára jártam 60%-osan végig tornáztam, s már annak is éreztem jótékony hatását. Úgyhogy csinálni kéne.
Nálatok mizújs suli ügyben?

Kép
Puszi mindenkinek: Timi

Kép

Kép
timtom

Sziasztok!

Suli ügyben sokat nem tudtam kihúzni Apából, mert későn értem haza a tornáról. Sok választási lehetőség úgy sincs, indulásként ez az iskola lesz - így Bettina együtt marad a legtöbb ovitársával (mert zömmel a többiek is ezt választják). A folytatás meg majd eldől, ha ténylegesen megtapasztaljuk az oktatás minőségét a saját bőrünkön. Egyébként megbíztam egy ismerős anyukát, hogy helyettem (és Apa helyett) is figyeljen - vele is fogok konzultálni, neki hogy tetszett, milyen benyomásai vannak. De jövő hét közepén már beiratkozás van - sok idő nem marad a vacilálgatásra. Nálunk ennyi a sulihelyzet!

Timtom!
Törpike nagyon aranyosan áll!
Intimtornával én is így vagyok, pedig most még csak tanulom és muszáj gyakorolni a következő alkalomra. Akkor mi lesz később? A reggel nálam is kiesik, mert 4:10-nél előbb felkelni, na arra nehezen veszem rá magam. Marad az este! De már most hajlok a lustálkodásra!
Majd ösztönözzük egymást, jó?

Hétvégén fogalmam sincs mit csinálunk, mit főzzek, mikor takarítsak. Nem szeretem ezt az állapotot! De most ilyenem van, majd lesz valami.

Nektek, vagyis mindenkinek szép hétvégét kívánok!

Kép
zsóci

Sziasztok!
Intimtorna: azért ha jól begyakorlod, akkor tényleg lehet napközben elcsöpögtetve bárhol csinálni. éán amikor tanultam egyszerű volt, mert naponta jártam edzésre, és amikor már ment, be-be iktattam a gimnasztikába. Gyerekszülések után mindig csináltam, 2-3 hónapig. Most csak időnként, meg ha futás után, vagy amúgy tornázom, akkor 1-1 gyakorlatot. Szerencsére nincs komoly motiváló ok, de azt nem is kéne megvárnom.
Suli: azt hiszem szimpik voltunk a tanító néniknek. Ábel nagyon szolid formát futott. Csak hát sok a jelentkező, nem tudom ez elég-e!?
előnye: Montessori pedagógiai alapon futó osztály, önkormányzati suliban. (Jelmondat: segíts, hogy magam csinálhassam). Kellemesen beosztott napirend reggel 8tól-4ig, otthonra no házi. Rengeteg egyénileg választott feladat, rengeteg játékos gyakorló eszköz. De nem egy "elvadult", közoktatásból kiragadott reformpedagógia, nem fizetős, nem alapítványi, stb. Apja arra megy reggel, házunktól 1/2 óra, 1 busszal elérhető.
Ha nem jön be, megy a legközelebbi suliba, de szerintem nagyon való lenne az én gyerekemnek.
Étvágy:szerintem se gyötörd a kajával, és te se idegeskedj. nem írt fel neki a doki vmi tejpépet, vagy efféle tápot? Esetleg aloét nem adnál neki?
Most mennem kekk, folyt köv: Claire
claire

Sziasztok!
Merre vagytok lányok?
Csak nem a húsvéti készülődés közepette vagytok már?
Én az ajtódísz kirakásán kívűl még mást nem nagyon tettem.
Timtom!
Mi sem vagyunk egy túlsúlyosak mostanában. Legutóbb voltunk 8 kg körül március elején, de ez is csak egy sacc, merta kisasszony majd ki akart ugrani a mérlegből.
Én meg aggódni kezdtem, de a héten megnyugtatott a védőnőm ,hogy két húszéves ember között is lehetnek nagy különbségek súlyban.
Persze mi sem sokat eszünk, és mintha most már kezdene válogatós is lenni. Már nem olyan egyszerű beadni a kanalas gyógyszert, mert kiköpi.Orrszívást sem viseli olyan nyugisan, mert eddig velem együtt fogta ülve és simán bedugtuk a nózijába. Szóval már nem engedékeny!
Ma bújt ki az ötödik fogacskánk!
Megvolt az a zalakarosi tavaszváró pihenésünk, ami inkább télinek volt inkább nevezhető.
Eléggé szeles hideg idők voltak akkor, de végűl is nem is akartuk elhagyni nagyon a szállodát, babakocsi hiányában.Sokat fürcsiztünk, pihiztünk, és ettünk nagyon fincsi dolgokat. PÁrom minden este végigette az ötfogásos vacsorát, és szerintem annyit evetet a négy nap alatt ,mint itthon két hét alatt.
Gyerekek élvezték a vizet, de érdekes mire lejutottunk fürödni ESzti mindig utánna ájult be.De jó nagyokat aludt, biztosan elfárasztotta a fürdőzés!
Még babauszi is volt a szállodában, de mi nem próbáltuk ki, mert szerintem már késő lett volna. Meg már egy összeszokott helyi csapat volt ott.
Zsóci!
Taliztál már Henivel a múlt hétvégén?
Az nlc-s fórumon ma pont a szalvéta technika volt a téma!Eszembe jutottál megint!
Lassan lesz a lányod szülinapja is, ugye?
Én a hétvégén csináltam fehércsoki tortát. Olyan fini lett, és pillanatok alatt össze lehet dobni. Ha érdekel majd leírom!
Röviden csak annyit róla, hogy tejszínben kell felolvasztani két tábla fehércsokit, 3 tojás , és vanillíás és sima cukor kell hozzá. A lapokat meg meg kell locsolni kávás rummal. Én még tettem a krémbe meggyet is.És a tetejére meg sima tortabevonót/azaz maradék télapókat/. Kész tortalappal fél óra sincs az egész!És nagyon hasonlít a tiramisura .
Claire! Emese 126 cm magas,és valóban nem egy törpe alkat. Még jó hogy elvittem az 5 éves státuszvizsgálatra, mert ott legalább megmérték. Én meg lemaradtam a 116-os ruhaméretnél!
Na mindjárt teszek fel képeket is , csak előbb kicsinyíttenem kell őket.
NAGYON ARANYOS MINDEN BABA ÉS NAGY GYERMEK!
Szép hétvégét mindenkinek!
Szaisztok!
KRISZTI
bencze

KépKép
KépKép
KépKép
bencze

KépKép
KépKép
KépKép
bencze