Új privát üzeneted érkezett!

Rólunk, csak annyit, hogy tegnap sajnos megtörték a kocsinkat a parkolóban, még mi a fogorvosnál voltunk. De nagyon kellemesen csalódtunk. Képzeljétek el, hogy otthagytak egy cetlit a szélvédőnkön telefonszámmal, hogy sajnálják, de sikerült nekünk tolatniuk. Felhívtuk a károkozót, és negyed órán belül visszajött és kitöltöttük a kárbejelentőt. Azért vannak még rendes emberek!!Kép

Kép
rvan

Di_ti!
Büszke is lehetsz a férjedre! Nagyon ügyes!!!Kép

Rvan!
Hihetetlen, de tényleg vannak még rendes emberek!

Ildikó!
Ennyit találtama lapról:http://www.edesanya.hu/
Én egy babaáruházban kaptam már másodszor! Nem olyan, mint a Kismama, mert "tágabb" témái vannak, de azért érdekes.

Kizsó!
Én nem tudok 100%-osan fogyókúrázni, mert sajna nagyon fejfájós vagyok és ha nem eszem, végem van. De kerülöm az édességet, sok nyers zöldséget eszem és sok ásványvizet iszom. Este 6 után igyekszem semmi sem enni. Még tornázni szeretnék, de ez eddig még nem jött össze!Kép

Kép
rayo

Mosolygós, Töltike, Mera, Matiba, Naninga! Nagy hírek vannak Timszáról a családineten! Kép Annyira örülök Neki! Ilyen egy igazi Valentinnapi ajándék! Kép Kép

Puszi,
Di_ti
di_ti

Rayo: A céklát kis nejlonokban fagyasztottam le. A zacsik pedig egy dobozba kerültek. Így könnyebb tárolni és nem érintkezik semmivel, mert a mi fagyónk túlteng a haltól. Ma megint veszek egy adagot és megcsinálom. Nem tudom, mi lesz, ha a fiamnak nem fog ízleni?Kép Bár eddig mindent, amit megkóstoltattunk vele, jóízűen becuppogtaKép
Akkor Regi még nem kóstolta a céklát? Próbálj meg neki adni, hátha bejönKép

A védőnő azt is mondta, hogy vegyek olasz szőlőt, szedjem le a szemekről a héját, mag ki, turmix és bele a bébibe. Eza az apa feladata lesz, legalább is a csiborászás része, mert nekem nem nagyon van türelmem az ilyen nem túl látványos dologkhoz.Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Enyémke imádja a céglát, én kockázva és főzve raktam el, turmixolni akkor szoktam, amikor megy bele a krumpli, hús, sajt meg egyéb nyalánkságKép
Tettem el zacskózva is, de jégkockkafagyasztó műanyagban is (vizet ráöntve). A sütőtököt ugyanígy. (Az se lesz nemsokára, pedig imádják).
Ja és amikor megfőztem, tápszerrel higítottam, akkor benne van a megszokott íz, majd egy idő után a Humana Brei (püré) nevezetű porral, illetve volt egyszer egy doboz Sinlac-unk is, ami igencsak édes, így hapsika mindent megevettKép
Asszem valamikor az elején a hús előtt mehet majd bele egy kis olaj is - a zsírban oldódó vitaminok miatt. De ezt biztos minden babakönyvben lehet olvasniKép
Jó babaetetéstKépKépKép
szuperboszi

Di_Ti! ÉN tudtam tudtam !! Beszélt velem telcsin már az elején!!!!:-))) Ugy örültem még pityeregtem is:-))

Most jött meg az örökbefogadási határozatunk a 2 babára:-) Nyáron idítottuk::-( Épp ideje volt:-)))

Kép

Kép
töltike

Kedves Nikinozso! Köszönöm szépen a beszélgetést... nagyon rám fért.
Húúú, de a két év várakozás nagyon nagyon soknak tűnik annak, aki a napokat is számolja.

Lányok, Amneris, Süni és a többi várakozó! Mi a "túlélési " technikátok? Segítsetek, légyszí!!
(Lehet, hogy azért vagyok ilyen elkeseredett, mert utálom már ezt a hosszú telet?)

Gabszi, akinek nem ez élete legjobb napja Kép

Kép
Kép
ggabszi

Ggabszi!

Ne légy elkeseredve! Nekem is vannak olyan időszakaim, amikor kegyetlenül nehéz a várakozás, de mindig valahogy kilábal az ember belőle. Először is reménykedem, hogy nem kell két évet várni, hiszen Gabikáék megpróbálják a maximum időt mondani. Aztán mindig arra gondolok, hogy az én várandóságom a jelentkezéstől kezdődött és ki kell használnom. Nekem sokat segített, hogy belevetettem magamat a babakönyvekbe, Kismama újságokba, stb. Próbálok mindent megtudni, hogy pl. a babakelengyénél miket kell venni. Elolvasom pl. melyik babakocsi mit tud, hol- mennyibe kerül stb, ezzel egy csomó idő eltelik, mert bőven van választék. Kép Néha el szoktunk menni a párommal - sőt anyukámékkal is voltunk már - a Brendonba, vagy más bababoltokba és néhány dolgot, ami megtetszik és nemtől független, megvesszük. Így aktív a mi várakozásunk is. Nekem is az volt a legnehezebb, hogy míg a határozatot intéztük, mindig kellett valamit csinálni, valamilyen iratot beszerezni, de a határozat megkapása után ránk tört ezen a téren a "nagy semmittevés", és így nagyon lassan teltek a napok. Szerencsére a munkahelyemen is van mit csinálni, ezért augusztus óta gyorsan eltelt már fél év!!!

Azért meg kell vallanom, ha csörög a férjem vagy az én telefonom, és magánszám hív, akkor egyből görcsberándul a gyomrom, hátha Gabika az. Hiába tudja az eszem, hogy semmi esély, hogy már ránk kerüljön a sor, hiszen 100 felett vagyunk, de a szívem nem hagy nyugton, és ilyenkor mindig majd ki ugrik. De ezen nem tudok változtatni, és nem is akarok, ez a mi várakozásunkhoz hozzá tartozik.

Nagyon soknak tűnik tényleg ez a várakozás, de csodálatos eredménye lesz, amire mindannyian évek óta várunk, úgyhogy fel a fejjel és mosolygós arcocskát kérek!!

Kép
rvan

Rvan, nagyon köszönöm! Remélem nekem is sikerül kilábalnom, és majd jelentem Neked!!
De addig is: igenis !!:KépKépKép

Kép
Kép
ggabszi

Kedves várakozók!
Tényleg hosszú két évet várni, de a saját szemetekkel láthatjátok a találkozókon, hogy milyen sokan vagytok. Egy gyermek megszületéséhez is 9 hónap kell, nektek átlagban kétszer annyi (kivéve a különleges sor, koraszülött, nagyobb baba, stb.)

Sajnálom, ha rajtunk múlna egy "varázsütésre" mindenkinek lenne gyermeke aki ezt szeretné, de ez csak a mesében van. A rideg valóság a várakozás, amelynek a végén BIZTOSAN vár a gyermeketek, aki NEKTEK születik, és csak rátok vár.
nikinozso

Nikinozso, mi az a különleges sor? Lehet, hogy már leírtad, csak én voltam figyelmetlen...akkor bocsánat.

A beszélgetést továbbra is köszönöm. Segített helyre tenni a dolgokat, megtudtam érdekességeket, és nagyon jól esett, hogy jutott rám idő ezen a nem épp kiegyensúlyozott napomon!

De mégis, ez a varázsütés dolog...Kép valahonnan keríteni kellene egy "gólyahíres" varázspálcát, ami csak édes kisbabákat varázsolna.
Amikor meg már nálunk szuszog a kisded, akkor babaillatú, rózsaszín pillanatokat.KépKép

Csak vicceltem....

Kép
Kép
ggabszi

A "különleges sor" akik olyan gyermeket vállalnak, akit az elöttük lévők NEM!
nikinozso

Sziasztok!

Éppen azért jöttem, hogy megírjam Boszika nagyon sokat segített nekem babatáplálás ügyben, úgyhogy forduljatok hozzá bizalommalKépés már itt is van az ő segítségeKép

Drága Gabszi és a többi Várakozó!

Tény, hogy a hosszú várakozás ideje alatt vannak mélypontok. Nagyon nehezen lehet meggyőzni magunkat arról, hogy türelmesnek kell lenni. Pedig nincs más lehetőség, csak olykor már túlzottan akarjuk, hogy ott legyen a babácska.
Addig a percig hittem így, hogy ettől nincs nehezebb, amíg megcsörrent a telefonom és Gabika mondta: úton van egy baba és ránk gondoltak. Az ezt követő 3 hét százszor nehezebb volt, mint az ezt megelőző időszak.
Megismerkedni egy emberrel, aki a mi boldogságunkat hordja a pocakjában, elfogadni őt és elfogadtatni magunkat, bízni benne, hogy nem lép vissza és biztosítani arról, hogy nálunk lesz a legjobb helye a picinek. Én nem készültem a közös szülésre, de talán jobb is így, mert az plusz stresszor lett volna. Aztán tolni a napokat, hogy menjünk már haza a kórházból, mert meg kellett küzdenem a kíváncsi nővérkék kíváncsiskodásával, megjegyzéseivel, fura pillantásaival.

Gabszi! Próbáld a várakozás időszakát tervezgetéssel tölteni, ha teheted, vásárolj, rendezgesd a babaholmikat, játékokat, cumisüvegeket, stb. Annyi mindenre lesz szükség, apránként beszerezni koránt sem olyan megrázó anyagilag.
És neked ott van Balázs, aki bár már nem baba, de egy tündéri kisfiú. Õ sokat segíthet a várakozás türelmetlenségének csökkentésébenKép

Nikinozsó: Ez olyan szépen hangzik: különleges sor. Örülök, hogy az én fiam is a különleges sort rövidítette születésével. Mondtam is neki, hogy Gergő különleges vagyKép amit széles vigyorral nyugtázottKép

KépKép
KépKép
kelimoni

És aki babázni szeretne, várom szeretettel bármikorKép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Dehogy butaság Sünike, remélem minnél előbb teljesül az álmotok!!!!!

Ancsúr nagyon ügyike vagy, gusztusosra sikerültek a hidegtálak!!!
Ha lehet én is elkérném a receptet.

Nikinozsó tetszik a honlap, de jó lenne több képet is fenntlátni.

Kelimoni micsoda rendes Anyucika vagy, utálod ezeket a zöldségeket de Gergő kedvéért mégis elkutyulgatsz vele, le a kalappal!!!!

Diti köszi az infót, megnézem a függönyt és a szőnyeget is ha legközelebb vásárlókörúton járunk. Én nem olvasom a másik fórumot, mi a nagy hír????

Töltike gratulálok a határozathoz, akkor újra indul a babára várás!!!!

Ggabszi teljesen megértelek mert most egy pár napja nekem is nehezemre esik a várakozás......

Gilice ha van egy kis időd írj!!!!

Puszi mindenkinek!!
vicki

Gabszi: hát, amit írtam, nem vígasztalás lettKép Élvezd a napokat, mert sajna lesz nehezebb is.

Küldök neked egy vígasztalós képet.Kép
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Vicki! Az a nagy hír, hogy az egyik régimotoros lombikozós barátnőnk, 4 lombik+2-3 fagyasztott visszaültetés után spontán babás lett. Tegnap volt UH-n és már látták a dobogó szívecskéjét is!

Töltike! Az igazat megvallva én is be voltam avatva egy ideje, de nyilvánosan nem örülhettem neki és ez annyira hiányzott!!! Kép

Puszi,
Di_ti
di_ti

Sziasztok

Di-ti!
Gratulálunk barátnőtöknek. Szép pocakos hónapokat kívánunk Nekik!Kép

Vicki, Gabszi
Talán valami szomorúság hullám van?
Nekem is most nehezen telnek a napok, vagyis inkább az esték.Kép Amíg az óviban, munkában vagyok jó. Amikor Robi elmegy angolra, vagy későn jön haza + a hétvégék nagyon rosszak.
A figurákkat (a falra) is azért találtuk ki, hogy valamivel eltöltsük az időt, de hát pikk-pakk elkészültek.Kép

A mai nap borzasztó volt. Egy kolleganőmmel, aki egyben a keresztgyerkőceim édesanyja csúnyán összevesztünk. Amióta elindítottuk az örökbefogadást fokozatosan távolodtunk el egymástól, egyre feszültebb lett a viszony és ma bombaként robbant. Már tavasszal írtam, hogy megjegyzést tettek az életet adóra és azóta is több olyan beszolásuk volt amivel a mi várva várt, még meg sem született csemeté(i)nket minősítették. Nem bírtam tovább. Annyira bánt, de úgy érzem jobb így. Tudom, hogy nem védhetem meg mindenkitől leendő gyerkőcünket/gyerkőceinket, de legalább a közvetlen környezetünkben ne legyenek szívtelen emberek. Ne haragudjatok, hogy ezt rátok zúdítottam, de most olyan rosszKép.

Kelimoni
Most rám férne, de nagyon köhögök. Pár hét múlva ha elül a náthaszezon lehet hogy meglátogatlak, ha lehet. Kép

Üdv Süni
Kép
süni_renóca

A "különlegesről" jutott eszembe.
Nem tudom jól írom-e? Szoktátok nézni Smallville-t?, tudjátok Superman. Múlt vasárnap vasalás közben döbbentem ráKép, hogy Superman is örökbebabaKép

Ancsúr
A hidegtálak gyönyörűekKép Biztos fincsik is voltak.

Matiba
Remélem Mati nem lett beteg.

Gilice
Örülünk, hogy otthon vagytok!
VárunkKép!!!!!!

Marcianyu
Örülünk, hogy végre otthon vagy.
Hogy bírta Marci? És te? VárunkKép!!!

Cirbi
Drukkolunk Nektek!!!!!
Minden rendben lesz!

SüniKép
süni_renóca

Süni: Nyugodj meg, a feszültségnek ki kell jönnie. Majd lehiggadtok te is és a kolléganőd is és megbeszélitek, kinek mi fáj, mi esett rosszul.

És várunk titeketKép

KépKép
KépKép
kelimoni

Szia KelimoniKép

KöszönömKép
És köszönöm a vígasztalást, de ennek a barátságnak befellegzett, sajnos.Kép

Süni
Kép
süni_renóca

Süni: egy munkahelyen nem lehet egymást kerülgetni. te egy okos csajszi vagy, kezdeményezd a beszélgetést. Annál is inkább, mivel a keresztgyerekek nem nagyon fogják érteni a történetet.

És ha valakit érdekelKép

http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=Recipes&op=search&cat_id=17&sort =recipename

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!
Csatlakozom a "depis" és türelmetlen előttem szólókhoz! Ebbe besegít szerintem az időjárás is, ami mostanság kicsit sem derűs és persze az is, hogy kb 4 olyan ismerősöm vár babát, akiről tudom, hogy a gyermekvállalás gondolata eddig még meg sem fordult a fejében... Lehet, hogy gonosz vagyok, de az ilyen mindig egy picit bosszant...
De fel a fejjel lányok, nekünk is biztos meghozza a babát tavasszal a gólya!Kép
pirinyocska

Sziasztok! Mivel a fürdőkádas képek nem lettek jók (pancser voltam, és egyszer sem nézett bele), így addig is, míg prezentálni tudok egy kis latin macsót, jöjjön a ma esti alvás előtti csendéletKép
(A párnát, takarót, kisbújókát Antónia varratta a barátnője anyukájávalKép
Kitartás csajok, ilyen szép lesz a végeredményKép Remélem sikerül mindenkit kicsit felvidítaniKép
Kép
szuperboszi

Jó reggelt Mindenkinek!

Remélem, mára már jobban vagytok "picitszomorkodók"!Kép Sajnos ezeket a dolgokat is át kell élni. Higgyétek el, ettől lesztek/lettünk sokkal türelmesebbek, mééééég több szeretettel teliek a gyermekáldáskor.
Jól írtam a higgyétek szót?

Renóca: ugye, te is megnyugodtál valamelyest?

Boszika: Tündéri kisfiad van.Kép Sugárzik róla az elégedettségKép
Banderaszos kép meg lesz máskorKép

Már néztem azokat a kis bújókat másik képen is. Nagyon gondolkodom azon, hogy Gergőnek csinálok egyet. Ugyanis a feje alatt lévő pelenkát kapirgálja össze pici újacskáival csomóba és húzza az arca elé.Lehet, hogy ez lenne a megoldás? Kép

Tutira front van, szörnyű éjszakánk volt. Gergő baba még sosem produkálta azt a 3 hónap alatt, amit az elmúlt éjszakán. Legalább is ilyen mértékben.

Fél egykor felébredt és elkezdett nyöszörögni. Megkapta a szokásos teáját, de nem aludt el, hanem olyan tempóba forgatta az arcocskáját hason fekve ide oda, hogy az hihetetlen. Kapott enni, hátha az a probléma. Evés közben csend, aztán ismét kezdődött az izgágaság. Amit óriási sírás is kísért. Könny egy szál se, csak nagy hang. Megpróbáltunk mindent, ami ilyenkor hatásás szokott lenni. Sétáltunk vele, hasmasszázs, játék, dalocska,tiszta pelus, csupaszkodás, cumi, stb.

5 órakor hagyta abba. Közben ismét evett és most kimerülten bealudt.

A fronthoz sajnos Gergő elvonási tünetei is hozzájárulnak. Sajnos még mindig van néha, főleg olyan időszakokban, amikor az idegrendszere amúgy is próbára van téve. Nálunk a körömvágás is tortúra. Alvás közben sem tudom levágni a körmét, mert azonnal felébred és küzd ellene.

A doktor néni szerint rendkívüli akarattal is rendelkezik a mi kicsi csodánk. Kép Hát, akkor majd kihasználjuk ezt az akaratot valahogyKép
Mindenképpen javasolta a konduktor is, akinél voltunk ez okból, hogy már most gondolkozzunk azon, milyen sportot fog űzni a gyermekünk.
Szerintetek tényleg gondolkozni kell ezen? Már most?

Na, megyek aludni. Hátha....Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok Lányok!

Hát újra itthon! Kép Sajnos nem tudtam mindent visszaolvasni, amit az 1 hét alatt írtatok, mert olyan sokáig még nem tudok ülni, de majd igyekszem! Sajnos még mindig eléggé fáj a hasam és tudom is (tapasztalat - nem ez volt az első műtét), hogy még egy darabig ez így lesz. Fura amit most írok, de örülünk a doki véleményének: ne akarjak szülni. Azt mondta, a továbbbi lombikos kezeléseknek beláthatatlan következményei lehetnek rám nézve. Jó, hogy végre kimondta és így pontot tudok tenni a végére. Eddig azért bennem volt a mi lenne ha... Most nyugodtabb vagyok és végre tudok a jelenre koncentrálni, nem a következő műtétet, beavatkozást kell tervezgetni, mint eddig. Marcikám nagyon ügyesen viselte a távollétem, apa és anyukám mindent megtettek, hogy könnyebb legyen neki. Azért elég nyűgös volt és többször sírva ébredt, amit egyébként nem szokott.. Kép Mikos hazajöttem nem is akart elaludni, mintha félne, hogy nem leszek itthon, mikor felébred. Folyamatosan anyázott.. Azóta is sokszor csekkolja, hogy itthon vagyok-e és ha apával mennek valahova, nekem is kell. Persze nem tudok, úgyhogy mindenféle cselekkel és ígéretekkel kell meglógni vele.
Én nagyon nehezen viseltem, bár a műtét után már volt ami miatt nem folyamatosan rá gondoltam.. Kép

Szuperboszi! Annyira édes ez a gyerkőc!! Ezek a fürtök.. Kép

Kelimoni! Ne tegyél felelőtlen ajánlatokat! Kép Kép Olyan édes a fiad, hogy legszivesebben indulnék!

Gabszi! Én nem tudok túl jó tanácsokat adni, rettentő rossz várakozó vagyok. Folyamatosan a környezetem, Gabi és a saját idegeimre mentem, de most már látom, megérte a várakozás, ami nekünk szerencsére nem is volt olyan hosszú. Így utólag persze. Kép Kitartás!!

Süni! Nem is gondoltam, hogy Te bárkivel össze tudsz veszni. Meglátod, ha megszületik(nek) a Ti kisbabá(i)tok, megváltoznak Õk is. Ha meg nem, akkor nincs miről beszélni ugyebár. Szorítok, hogy megoldódjon ez a probléma! Nekünk sajnos van a családban, akivel 2 éve nem beszélünk, de már nem fáj annyira.. Kép

Na megyek, most már eldőlök, csak annyira jó végre Veletek!! Kép

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok!!!

Marci-anyu! Örülök,hogy jobban vagy.Tudom milyen érzés amikor az orvosok rárakják az i-re a pontot. Rossz is de az ember megkönnyebbül mert nincs ott az a de "lehet,hogy egyszer mégis érzése..". Nagyon nehéz lehetett Marci nélkül amig nem voltál otthon.. hihetetlenül hiányozhatott és neki is hiányozhatott nagyon az anyukája..

Büszként jelentem,hogy kibujt Nikike 5. fogacskája:-)))) meg sem éreztük. Most nem volt sírás és nemalvás.. Semmi...:-))

Tegnap nagyon szép igazi "kiscsajos" cuccokat vettem neki. Tündéri tavaszi farmerruci kis fodros ujjú felső és társai.. :-)
Ha ráadom szerintem órákig csak puszikálni fogom össze-vissza.

Lányok! Ne szomorkodjatok. Majd jön az a baba aki hozzátok szeretne kerülni. Most nehéz de higgyétek el utólag amikor már ott van az öletekben a picúr olyan gyorsan elszaladó időnek gondoljátok ezeket a várakozós hónapokat. Én nem is számítottam rá.. Azt sem tudtam hanyadik vagyok. Hétfőn elküldtek végleg az orvosok ( petesejtdonoros lombik próba volt már) és csütörtökön csörgött rám Gabika..
A letargiából kerültem a boldogságba pár napon belül..

Süni! Nálunk az örökbefogadást a családom hiába van már örökbefogadásra példa ugy kezelte,hogy minek ugyis lesz vérszerinti csak türelmetlen vagyok stbstb...Azután amikor kiderült tényleg nem lehet és felesleges volt a 4 évi hormonozás igazat adtak nekem és megköszönték,hogy kitartottam az örökbefogadás mellett. Azt,hogy nem hallgattam rájuk. Mondjuk iszonyú csökönyös egy önfejű csajszi vagyok:-)
Most Nikike a család szeme fénye. A nagyszülők a dédik és az egész család kényezteti...
A családban nagyon szuperül fogadta de volt olyan barátnöm aki eltávolodott tölem.. Amikor elmondtam neki a jóhírt csak ennyit kérdezett
" és,hogy fog hívni téged a baba csak nem anyunak?" na ez volt a fordulópont:-(

Szuprerboszi: Tündéri a kis latin macsó:-)))

Kelimoni: elmentettem a babafalva weboldalt. Tanulmányozgatom..

Rakok fel egy képecskét. NIkike reggeli ébredése:-)))
Pusz Tölti

Kép

Kép

Kép
töltike

Töltike! Iszonyat helyes a kiscsaj, igazi huncut képe vanKép
Kelimoni, amit bújókát láttál a képeken, az nálunk babaja néven fut (Antóniánál volt babaja, Boldinak baba). Ha csinálsz vagy veszel, egyszerre több hasonlót vegyél/csinálj, mert fogyóeszköz. És érdemes a másikat is a kiságyban tartani, hogy "büdösödjön". Antóniának ugyanis volt olyan párnája, amit postán kellett nyugdíjba küldeni, annyira szétfoszlott - és nem akarta elfogadni a másikat.
Boldizsár eddig is ezzel aludt, de most veszem észre, hogy igazán kezd kötődni hozzá, most már kiabál utána, hurcolássza, sőt a kocsiban beszélget "vele".
Ildikó, kérdeztél egyszer az ausztriai vásárlásról. Nem sűrűn megyünk, inkább alkalomszerűen (de ugye nekünk közelebb van, mint BP), pl. most esküvői ruha, vagy tavaszi cipők, esetleg valami speciális játék, és mindjárt kajavásárlással is összekötjük, főképp azért, mert imádom az igazi rozskenyeret.
Van Parndorfban (ami Outlet) egy Ulla Popken bolt, ahol nagyméretű nőcikre lehet jó szabású fiatalos ruhákat vásárolni. És egészen elfogadható áron. Most pl. hosszú fekete ruha 27 Euróért, 25 a kiegészítő ing, de szoktak lenni farmergatyák 10 Euróért isKép
Gyerekeknek cipőt szoktunk venni, főképp Reebok-ot, most is hoztunk Bobinak tavaszi edzőcipőt 14 Euróért. (Ja és büszkén futkosott benne, mutogatta az új cipőcskéjét mindenkinek).
Marcianyu, gondoltunk ám rád. Fiacskád most biztos jó ideig lesni fogja, merre mész.
Ancsúr, igen jól néznek ki a hidegtálak. A tojásba a töltelék hogy készül?
Gilice, Cirbi - várjuk ám a híreket!
És minden "türelmetlenkedőt" nagyon megértek. Én se bírtam annó beleférni a bőrömbe. Aztán minden igen hirtelen jött, és már elröppent egy év.
Holnap tartjuk az első "második" szülinapot, amit a végleges hazaérkezés napjára tettünk. Lesz kicsi torta, és felolvassuk a Nekem 2 születésnapom van című könyvet. Azt hiszem, ez Bobit még nem fogja érdekelni, de majd az évek során jó alkalmat teremt a kérdezésre.
Bobi hazahozatala előtti este elmentünk a kedves férjemmel egyedül (gyerekmentesen) vacsorázni, mondván erre mostanában nem lesz időnk, és tegnap este meg is állapítottuk, hogy eltelt egy év, és vendéglőnek még a közelében sem jártunkKép
Na most befejezem a regényt, mert még túltengek itt.
Szép napot mindenkinek!
szuperboszi

Kelimoni, Töltike, Szuperboszi!
A gyerkőcök csudaszépek. Nekem valaki azt mondta, hogy a legcsúnyab kisgyerek is kivirul és gyönyörű lesz a sok-sok szeretettől.Ezek a gyerekek alapból gyönyörűek, de látszik rajtuk, hogy nagyon szeretik őket.

Ggabszi, Süni, Pirinyócska, Vicki!
Kitartás!!! Biztos hogy odafönt tudják, hogy mikor jön el a ti időtök. Tényleg igaz, hogy foglaljátok el magatokat. Vannak a várakozásban hullámvölgyek. Nekem volt olyan időszakom amikor úgy éreztem, hogy minden nő terhes, vagy babakocsit tol, csak nekem nincs még kicsikém.
A fiam születése előtt fél évvel be volt rendezve a gyerekszoba kivasalva élére hajtogatva a kisingek, pelenkák, beágyazva a kiságy és beletéve egy játék csecsemőbaba. És minden reggel elmondtam neki, hogy nemsokára kikerülsz innen, mert jön helyetted az igazi. És egyszer csak megjött és hangos és vidám lett a ház.

Marcianyu!

Örülök, hogy jóbban vagy! Már nagyon hiányoztál!Egy darabig Marci biztos rád lesz ragadva, de gondolom tudta, hogy hol vagy és miért mentél el.

Ildi-ko, Amneris hol vagytok?

Nikinozso!
Megkeresett az a család akiről írtam?
Szép napot mindenkinek!
simineni

Sziasztok!
Köszi a bíztatást! Nikike és a kis Banderas nagyon édesek! Jó látni a boldog babáitokat, ilyenkor mindig kellemesebben telik a napom!
pirinyocska

Jelentem: már sokkal jobb a kedvem. És még a nap is kisüt! Kép
A hangulatjavulás okai:
-Beszélgetés Nikinozsoval. Az Õ nyugalma lecsillapította enyhén szólva is felkavarodott érzelmeimet.
-Amit Ti irtatok. Jó érzés, hogy megértő társakra talál az ember lánya, és ez erőt is ad...és "tök JÓ"!
- A férjem. Aki azt mondta, hogy ugyan már 22 éve ismer, de most már Õ is azt mondja, kezdi elveszíteni a türelmét (velem kapcsolatban), ha ilyen türelmetlen és gyagyás vagyok...

Bocs, nem akartam ilyen szomorúság hullámot elindítani... és nagyon sajnálom!

A "varázsütés" dolog viszont nagyon kéne. Kéne egy varázsbaba, amit mindenki megkaphat itt a topicon, aki szomorkodik. Együttérzésünk jelélül.
A Varázsbaba csempész egy kis hozzágondolt babagőgicsélést, és babaillatot az életünkbe.. és feltöltődve megy minden tovább.
Keresek is egy aranyos képet, a virtuális Varázsbabáról, hisz van hová látogatnia...
(Bár először csinálok ilyet, mármint képfeltöltést.... de mindent a cél érdekében!)
Gabi

Kép
Kép
ggabszi

Szóval a KépVarázsbaba.
Ezt a babát Süni tette fel valamikor, de nekem nagyon tetszett, és elmentettem.

Akkor most Varázsbaba, töretlen optimizmusom jelélül megy szeretettel Pirinyócskának, Vickinek, Süninek, és jómagamnak.
Tegyen jobb kedvűvé bennünket ez a tündéri kisded!

Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok Lányok!
A "megint megjött" topocból jövök!
Több, mint 2 éve szeretnénk babát. Túl vagyok 3 inszemen és 1 lombikon, ami a 8. héten vetéléssel végződött. Nagyon szeretnénk már babát, de sajnos sehogy sem akar összejönni. Mivel 36 éves elmúltam, és most más problémát is találtak nálam, ezért egyre jobban foglalkoztat az örökbefogadás lehetősége.
Kérlek segítsetek, hogy egyáltalán hol és hogyan kell nekivágni az örökbefogadásnak.
Köszönettel
Szilva

Kép
Kép
szilva069

Marcianyu, nekem is lenne még lombikom, de én nem megyek többször! Az egészet utáltam, és mellesleg a sejtjeink, amik, ugye természetes úton jól működtek, a mesterséges környezetet a biológus szerint soha nem látott módon utálták. (A férjem szerint, inkább moziba mentek volna!)
Így mikor elhatároztuk, hogy elég, mert ez az összeerőszakolás dolog, lehet, hogy nem vezet jóra, teljesen megkönnyebbültem. Mázsás kő esett le a szívemről. Egy kis öröm, egy kis gyász... de a teher lekerült. Tudom, milyen érzés. Nagyon drukkolok a gyógyulásért!! Kép

Kelimoni, szavaid megint bölcsek voltak. Igen, én is úgy gondolom, hogy a legnehezebb a vége. Az odavezető út "csak" nehéz!
Ja, és ne lepődj meg , ha valamelyik nap (persze előzetes egyeztetés után) a nappalitokban fogok igazi babaillatot szaglászni és babagögicsélést hallgatni! Kép
Balázzsal kapcsolatban is igazad volt, Õ tündéri fazon, és pont ezért nekem nem is nagyon ér itt hisztiznem!!

Simineni, a babaszoba nálunk még várat magára, bár Balázs miatt az alapvető dolgok megvannak. Azt találtam ki, hogy egy borítékba, amire ráírtam Zsófi nevét (a család többi tagja még nem hagyta jóvá a névválasztást, de én mióta az eszemet tudom, Zsófi nevű kislányt szerettem volna) mindig teszek egy kis pénzt. Nem sokat, kis összegeket, főleg akkor amikor Balázs is kap valamit. (Fő az igazságosság!) A legközelebbi varázsbabás napomon elköltöm az egészet , és rememkül fogok mulatni! Már van benne egy kis összeg,ám!

Töltike, Balázsnak hasonló a mosolya Nikiéhez. Nikinek 5 foga van, Balázsnak lassan 5 foga esik ki!!

Süni, az ismerősödnek nem szeretnéd megmutatni a Gólyamese cimű filmet? Az én tesóm ( bár alapban nem volt elutasító, de azért voltak érdekes kérdései)gyökeres szemléletváltozáson ment keresztül a film után. A beszélgetés semmit nem ért, a film viszont megtette a hatását. Kép

Ildikó, Amneris??? Hol vagytok?

Megyek, túltengek itt mááá, de pár napig csak bekukkantani lesz időm. Kép

Szép napot mindenkinek!
Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Kedves Szilvi69!
Az első lépés a területileg illetékes TEGYESZ felkeresése.
Itt kitöltenek egy adatlapot a jelentkezésről, megkérdezitek milyen babát szeretnétek (mekkora, milyen nemű, hány stb. ).
Ezután pszichológiai alkalmassági vizsgán kell átesnetek, környezettanulmányra mennek hozzátok, és a körzeti orvostól kérnek igazolást, hogy nincs olyan betegségetek, ami kizárná a gyermeknevelést.
El kell végeznetek egy 24 órás tanfolyamot, amiről kaptok tanúsítványt.
Ha mindez megvan, akkor a TEGYESZ átküldi az anyagotokat a helyi GYIVIbe, ahol kiállítják az alkalmassági határozatot.
Ezútán lehet jelentkezni civilszervezetekhez nyílt örökbefogadással kapcsolatban, titkos örökbefogadásra pedig a TEGYESZnél.
Az örökbefogadás.lap.hu. sok információt tartalmaz!
Sok szerencsét:
Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Szia Szilva069!
A Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatot keresd meg telefonon, ők mindent elmondanak. Esetleg Nikinozsótól kérhetsz segítséget itt a topikon. Vagy, ha megírod, mi érdekel, mi is tudunk infót adni!!!!!!
Ha gondolod, nézd meg a Gólyahír Egyesület honlapját! Puszi: Rayo

www.golyahiregyesulet.hu

Kép
rayo

A Gólyamese című filmet meg lehet nézni Bp.IX.ker Kinizsi u. 28 "Cirkógejzír" mozi
Időpont 2006.02.19-én 18.30-kor

Di_ti-ék szülőszobán vannak!
nikinozso

Gabszi Kép Rayo Kép
Köszi az infót, nagyon örülök, hogy ilyen hamar válaszoltatok.
Tudom hülye kérdés, de mégis mennyi időbe telik, mire megkaphatjuk az alkalmassági határozatot?
Milyen civilszervezeteknél lehet és érdemes kopogtatni? És ez mennyi idő?
Ne haragudjatok, hogy ennyit kérdezek, de még nagyon tájékozatlan vagyok a dologban. Az említett honlapokat már olvastam, de egyszerre nagyon nehéz megemészteni minden infót!
Köszi mégegyszer a válaszokat, és ha nem bánjátok, még jönnék????????????

Kép
Kép
szilva069

Di_ti! Nagyon szorítok!!

Szilva69! Általában 4-5 hónap, kis agilitással lerövidíthető, de akkor az ügyintézők agyára kell menni! Kép Gyere nyugodtan, itt jó helyen jársz!!

Kép
Kép
ggabszi

Ggabszi! Teljesen elérzékenyültem attól, amit írtál, nagyon jól esett! Nagyon édes vagy, köszi szépen! Di_ti-éknek szorítok!
pirinyocska

Szilva069!

Mi 4 hónapot vártunk a határozatra, a TEGYESZ azt mondta, hogy kb. 5 évet kellene várnunk csecsemőre(ill. 1 éves korig), ha a titkos örökbefogadást választjuk. Mi a Gólyahír Egyesületnél jelentkeztünk nyílt örökbefogadásra, ahol kb.2 évet kell várnunk a babára. Kérdezz nyugodtan, hiszen nekünk is nagyon sokat segítettek a tapasztaltabb topiktársak.

Di_ti-éknek nagyon drukkolunk!!!Kép

Kép
rvan

Előző hsz-ból lemaradt, hogy gyönyörűek a gyerekek!!!!!

Kép
rvan

Gabszi Kép
Értem, és utána nagyon sokat kell még várni a babára? Vagy az már szerencse kérdése? Vagy min múlik?

Kép
Kép
szilva069

DiTi hatalmas drukk!!!!!!!!!!!!!

KépKép

KépKép
napsugaracska

Rvan Kép
Köszi közben tőled megkaptam a másik kérdésemre is a választ. Asszem nekem már mindegy, hogy nyílt, vagy titkos, főleg ha sokkal rövidebb a várakozás a civilszervezeteknél.
Te hol tartassz a várakozásban?

Kép
Kép
szilva069

Szilva069Kép

Mi augusztusban jelenkeztünk a Gólyahírnél, tehát már fél év elteltKép

Kép
rvan

sziasztok Lányok! Kép

Már tegnap megérkeztem a tesóméktól, de mire átolvastam az elmúlt napok hozzászólásait olyan késő lett, hogy írni már nem volt módom... Kép

Fantasztikus érzés nekem, ahányszor hazalátogatok - és babázás terén is kiélhetem magam, mert a bátyám fiai imádnivaló kis krapekok!! Majd megpróbálok képet feltenni, hogy lássátok, miról is beszélek.

A tegnapi zaklatott lelkület bizony engem is utólért - lehetett valami a levegőben! Olyan lelkis-sírós-aggódós voltam, hogy nem ismertem magamra. Mára persze már minden sokkal jobb - remélem náladtok is rendeződnek majd a dolgok, Drága Sünikém!!!! Kép

Akkor most megpróbálom bemutatni nektek a család két rosszcsontját!
Máté hamarosan 3 éves:

Kép

Tomi pedig most vasárnap ünnepelte az első szülinapját (és ezen a képen épp a nagyiját ölelgeti Kép):

Kép

KépKép
amneris

Di-ti! Mi is nagyon drukkolunk!
Azt hiszem a babóca is meghallotta valahol, hogy elkészült a gyönyörű szobácska és már nagyon várja lakójátKép
szuperboszi

Töltike!
véletlenül akadtam itt Rád, de nagyon örülök neki!!
Itt végre több hírt kaphatok Rólatok, mert a céges csatornákon nehezen jutok hozzá.
Nagyon szép kislány Nikike, és látszik, hogy igazi kis kópé; várom majd a további képeket is Kép
puszi
Szilvi VB
szilvamag

Amneris! Akkor hozzád is megy a vigasztaló Varázsbaba, szeretettel:Kép

Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?