Új privát üzeneted érkezett!

Ja, a Nadine fényképezett is, biztos tesz fel Szinti-baba képet!!! Kép
Vendég

Bocs, mikor ezeket írtam nekem még nem jelentek meg az előző hozzászólások!
Vendég

Vero,
akkor te is repedtél belül?? Jujj.. De neked is a Berkes csinálta? És az sem fájt? A matyóhímzés.. Kép

nadine81

Sziasztok! Nagyon édes ez a baba!! Kép Kár hogy nem láthattam. De tuti 2 percre rá hozták, miután elmentem. Igaz? Örülök hogy taliztunk, tök jó volt, remélem lesz rá még alkalom.

Vero, ez a kávézás, sütizés dolog jól hangzik, de a mozit még nem vállalom be. Tényleg összehozhatnánk valami ilyesmit.

Amica, gyógyulj meg hamar!!!
A gátvarrás tényleg rossz, de nekem odatolták mellém Alízt, így őt néztem, és mondogattam magamba: nem fáj..nem fáj.. nem fáj...de azért fájt ám..

Erika

Kép
Kép
nercsi

Erika,
hát tényleg nem sokkal azután hozták ki, hogy neked menned kellett.. Én a 12:40-es buszon már rajt voltam, szóval nem sokat maradtunk már.
És képzeld, amíg ott álltunk az ajtóban (mert sajna csak odáig hozták Szintit, így üveg mögül nézhettük..) pont akkor jött át a Berkes arról a folyosóról, elment mellettünk, aztán visszalépett, megbökte a vállamat és vigyorogva megkérdezte, hogy UH-ra jöttem vagy látogatóba? Kép Ejha gondoltam, akkor tényleg megismert. Azt hittem csak mindenkire vigyororg, mint a tejbetök, de akkor még valami rémlett neki belőlem. Kép Azért örülök, mert privi rendeklésén életemben egyszer voltam, akkor este, amikor véreztem, amúgy mindig csak a kórházban voltam bármilyen vizsgálaton, plusz a terhesgondozó, ahol ugye futószalagon jönnek-mennek a kismamák.. Így ezt előnyként könyveltem el, nagyon helyes, gyűjtse csak a jó pontokat! Kép

És Alíz jól viselkedett? Bírta nélküled? Apa bírt vele? Éhes volt már? És babakocsi ügyben van már fejlemény?

nadine81

:roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katus78 2008.09.18 12:15-kor.

katus78

Most csak egy sorra ugrottam be:
nekem nem fájt a varrás, a varratszedés kicsit kellemetlen volt. Nem tudom ez mitől függ...
Vendég

Katus,
kicsi fiad, Máté csak úgy mutatkozott be, mint egy picuri baba, tehát nagyon aranyos volt! Kép Az a fog meg hamarosan kibújik, így talán neki is könnyebb lesz, és neked is! Kép
Biztosan lesz még lehetőség találkozni, maximum akkor a mi gyerkőceink sírdogálnak a fogak miatt! Kép
És ha nem jössz be a kórházba, akkor sem történik semmi baj, örülök, ha haza tudsz szabadulni picit! Ilyenkor aztán én jelentsem a legkevesebb gondot! Hisz Pécs sajnos nem itt van hipp-hopp.

nadine81

Sziasztok!

Most ebredtunk, es rogton megneztem a kepeket! Kép Nagyon aranyos Szinti!! Szerintem Nicire hasonlit (mar amennyire egy kep alapjan meg lehet allapitani). NIci hogy erzi magat? Mikor mehet haza?

Katus!
Mi juni vegen megyunk haza es augusztus vegeig otthon leszunk, szoval gondolom ebben az idoben leszel Sopronban is. Kép Tudod nekem par hetre menni nem eri meg, es most, hogy nem dolgozom vegulis addig maradok ameddig akarok.

A gatvarras nekem sem fajt, de nem azert mert ilyen jol turom a fajdalmat, hanem mert a Bencenel az EDA miatt nem ereztem, a Balintnal a szulest ereztem, mert 10 perccel az EDA utan mar kinnt volt, de mire varrasra kerult a sor eppen hatni kezdett, szoval ott sem ereztem. Engem mind a ketszer felszivodoval varrtak (itt ugy latszik mindig ezt hasznaljak), es nekem nem potyogtak ki, hanem tenyleg felszivodtak. Masodjara nem mondhatnam, hogy matyo himzes volt, inkabb ugy nezett ki mint amikor egy ferfi ( az is volt ugye Kép) egy zsakot nagy oltesekkel osszevarr. Ennek ellenere ugy begyogyult, hogy nem latszik most mar semmi.

Na megyunk reggelizni, ma lesz Valentin napi buli az oviban. Kép

Kép
Kép
agi

Ági,
Nici azt mondja, ez a kislány tiszta apja! Kép Szóval passz. Kép Én egy ilyen picuri újszülöttnél nem tudom megállapítani, hogy apuka vagy anyuka van-e benne több. Kép
Jól vannak, szerdán veszik ki a varratokat, a csütörtöki hazamenetelben bízik Niki. De azt mondta abból sem lenne tragédia, ha nem aznap jöhetne, hisz tudja, hogy jó helyen van, nem olyan szörnyű ott és különben is segítenek neki.

Én többektől azt hallottam, hogy nem érdemes nézegetni a gátsebet, mert nem heverem ki egy darabig a látványt.. Kép
Addig még eldöntöm! Kép

Jó szórakozást a Valentin-napi bulihoz! Gondolom fogsz majd fényképezni is.. Kép

nadine81

Eszti,
az albumban lévő Üvegtigrises kép az most akkor hogy is van? Kép Ott látom a kocsit. Vagyis a büfét. Az valóban AZ a kocsi? Kép És a helyszín is eredeti? De akkor mi az az épület ott mögötte? És hol van Tinnye? Kép Bocsi, hogy ennyit kérdezek.. Kép

nadine81

Húúú, ma csináltam egy fényképet, egyedül, magamról. Gáborkának akarom vagy Valentin-napra, vagy ismerkedés évfordulójára (márc. 24.) adni. Még nem tudom melyik legyen. Az a baj, kinyomtatni nem tudom, mert nem mindig nyomtat az a sz.r, és ha megáll, én nem tudom hogyan kell kierőszakolni belőle a lapot! Kép Az meg furi lenne, hogy ő veszi ki, én meg ott figyelek rajt egy fél képen! Kép Kép Valószínű az lesz, hogy elküldöm neki mailben! Kép Kicsit szellősen öltöztem rajt Kép Kép Na jó, nem nagyon, csak éppen hogy. Gondoltam meg kell örökíteni magamat, mielőtt tovább híznék! Kép Most még istenes, nemtom mi lesz később.. Kép Remélem több már nem jön fel.. Kép

nadine81

Ági!

Megnéztem a képeket, nagyon aranyosak a fiuk.
Nagyon szuper, hogy Bencét tanítjátok korizni, én imádok korizni én 5 éves koromban tanultam, és 18 éves koromig rendszeresen jártam korizni.
Szinte minden péntek szombat vasárnap este ott lógtunk a pályán a barátaimmal.
Örülök, hogy itt Sopronban is nyílt pálya, igaz még nem láttam, de majd szeretném én is a Mátét minél előbb megtanítani.
Legjobb barátnőmnek 2 és fél éves a kisfia, és most télen már vitte korizni.
Meggyógyultak a fiuk? Kutyus jól van?
Jó Bálint napozást!
És persze boldog névnapot a Bálintnak!
Gondoltam, hogy azért te hosszabb időre jössz.
Én is minden ruhát a H&M-ben vásárolok a Máténak, meg magamnak is, nagyon szeretem.

Kép

katus78

Nadin!

Biztos jó kis meglepi lesz.........Kép

katus78

Gabó!

Merre jársz?
Csak nem a kressz jár egész nap a fejedben?Kép
Hogy ránk már nincs is idöd?Kép

Kép

katus78

Sziasztok!
A hétvégén voltam nagyon vacakul, de még kicsit köhögök és ezért nem mentem be veletek.

Nadin, volt egy kicsi méhnyak repedésem, mindkétszer.Ezéer volt belső varrat is. Én nem kaptam semmi fájdalomcsillapítót a szüléseknél, talán némi lidokain lehetett a varrásnál, de rettenetesen hosszadalmasnak tűnt és rossz is volt. A szedésnél már megkönnyebbültem, de utána semmi gondom nem volt soha. Szépen begyógyult.

Szép álmokat!

Kép
Kép
Kép
amica

Sziasztok!
Viol!(nem gond,hogy a neveden szólítalak?)Nagyon jók a Szintiről készült képeid.Ügyi vagy!Nagyon szépen kisimúlt szombat óta az arcocskája.Nem csak anyukának szenvedés a szülés hanem a babikának is a születés.Én imádtam a szülés után a kórházban lenni,addig volt nyugalmam.No,meg,olyan nagyon büszke voltam magamra amikor kimentem a látogatóimhoz és megmutathattam a babámat nekik.
Valóban az igazi Üvegtigris bódénál voltunk a forgatás helyszínén.Az épület egy étterem,aminek az udvarára beállították a bódét,hogy ne tehessenek benne kárt az odalátogatók.A helysz íntől 20 m-re.Tinnye Bp.-tők kb 15 km-re van.Ott forgatták a filmet.

Amica!PIHENJ!Aludj Jankával ebéd után,úgy kibírható a nap!Nagyon aranyosak a gyerekeid!Barátságosak,édesek és szépek.

Vero!Gruppenkino!Király!Én benne vagyok!
A gátvarrás akkor fáj ha rossz helyre adják a Lidocain szurit és nem várnak min.3 percet.

Katus!Az autóról szóló Christint nézted?A Stephen King könyvek izgalmasabbak mint a belőlük forgatott filmek.(pl:Ragyogás,Cujo)
Most megy a Tengerészeti helyszínelők amit fél szemmel az üzengetés mellett nézek.
Ha lazítani akarsz akár egy ücsire is beülhetünk valahova.
Annak idején amikor a Szonját csípőszűrésre vittem Õ volt az egyetlen aki üvöltött és ráadásul az ölembe kakált.Na,ez ám a bemutatkozás!

Ági!Én a Patrikot látom a kis Szintiben.
Szonja is olyan,hogy hol rám hol pedig az apjára hasonlít.Akár havonta is változik kit formáz.

KépKép
eszti76

Sziasztok!

Amica jobbulast!

Katus!
A kutya jol van, leesett a heg, szoval tenyleg csak megsertette magat hal'Istennek.
Koszonjuk a nevnapi jokivansagot!
Iden amilyen hidegek vannak otthon, a Fertore is mehetsz korizni, meg a Feher uti tohoz, biztos be van fagyva mindegyik. Mi odajartunk anno. A Ferto nagyon jo volt, a csatornan koriztunk ki a tora. A Feher uton is kinnt volt mindig fel Sopron. (Tudom ez teged nem dob fel, mert nincs sok ismerosod.)

Megvolt a Valentin napi buli. Ez nem olyan, hogy eloadas van vagy ilyesmi, hanem ok "buliznak". Az anyukak visznek sutit, meg gyumolcslevet, meg alma, sajt kockakat, es minden gyerek csinal maganak "postaladat". Ezt zsebkendos dobozbol (amibol ugy huzni kell a zsepit) kell csinalni, es ebbe dobnak egymasnak kartyakat. Teszek egy kepet amin a Bence itthon olvassa a postajat. Kép
Kép

Kép
Kép
agi

Ági!Komoly,nagy fiad van!Jóképű legényke!Mi annak idején kb 12 éve jártunk ki a Fehérúti-tóhoz korizni:nagy élmény volt!Én most is mennék de a férjem korianalfabéta!
Nem ismered véletlenül a Szűcs Gézát Sopronból?

KépKép
eszti76

Mi Szonival Valentin napra nem veszünk semmit hanem a korábban már említett lisztgyurmából csinálunk meglepit apucinak.Szivecskét formázunk és sütés után temperával kifestjük.Ezt adjuk ajándékképpen.
Az a véleménem,hogy a saját magunk által készített dolgok sokkal értékesebbek mások számára hisz abban igazán benne van a szándék!

Reni,hol vagy?Költözködtök?

KépKép
eszti76

Katus!Amikor elmegyek a Füredin a házak előtt mindíg felnézek az ablakokra,melyik lehet a tiétek.Nincs véletlenül a gyerekszoba ablakán egypár kis üvegfestett kép?Csak találgatok melyik ablak lehet a tiétek.Kép Kép
Hogyan kell ordibáló fejet csinálni,?????

KépKép
eszti76

Tettem fel 2 képet Szonjáról,ha valakit érdekel!Kép Kép Kép

KépKép
eszti76

Ági!Bence tiszta Te vagy!Nagyon hasonlít rád.Belsőleg is?Szonja belsőleg tíszta apja,belőlem nincs semmi csupán a szavaim,kifejezéseim,mivel én vagyok bele a legtöbbet

KépKép
eszti76

Eszti!
En sem mostanaban jartam a Feher utra korizni, nanem kb. 15-17 eve. Kép (Erre a fejre gondoltal? Kettospont es nagy o betu egymas utan.) A Szucs Gezanak csak az apukajat ismerem (gondolom nem ot kerdezted, hanem a Gezut). O a Berzsenyiben volt tesi tanar, csak nalunk tesi oran szet volt szedve az osztaly, es o a fiuknak a tesi tanara volt. A fiat csak latasbol ismerem, ill. valszeg most mar meg sem ismernem. Egyszer a Tatraban sitaborban volt velunk, amikor a Berzsenyi ment sielni. Miert? Te jol ismered?
Megneztem a kepeidet, nagyon aranyos Szonja. Nem tudom, szerintem kulsoleg rad hasonlit, foleg azon ahol a kek kis asztalnal ul. Bence kulsoleg is es belsoleg is ram hasonlit. Belsoleg azert van benne a Daddybol is egy kicsi Kép. Egyebkent kulsoleg meg az en apukamra hasonlit (mert en is az Apura hasonlitok), a Balint meg az Anyura.
A hazilag gyartott ajandek sokkal ertekesebb mint a bolti, ezzel abszolut egyet ertek! Mi az Anyu szulinapjara csinaltunk egy lapot, a fiuk kez nyomata volt az egyik oldalon, es a Bence irta a szoveget bele, meg vagtunk viragokat meg sziveket es azokat ragasztottuk meg ra. Nagyon orult neki, ugyhogy nalatok is bizti nyero lesz a sogyurma sziv!

Van koztetek aki szereti a Hobot? Csak azert kerdezem, mert nyaron mar alig varom, hogy egy Hobo koncertre elmenjek. Amugy sem voltam mar ki tudja miota sehol, de most otthon leszek pont a Volt fesztivalkor, meg ugy tudom, hogy a Gyikban is lesz HBB koncert. Be vagyok sozva egeszen! Kép

Kép
Kép
agi

sziasztok!! Boldog Valentin-napot mindenkinek!!!

Katus, Máté fiú nagyon aranyos volt, remélem szegykének hamar elmúlik a fogfájása!!! Köszi a H&M-es infókat!!

A babakocsival az a gond, hogy balra húz miközben tolom. Tegnap visszavittük, azt mondták mára megcsinálják. Remélem jó lesz!! Állítólag sok kocsinak van ilyen gondja. Persze mi is kifogtuk. Kép

Te a terhesgondozóba mentél a 6 hetes kontrollra??
Már én sem vérzek, csak még szivárog valami. Remélem nem a gátsebből.

Nadine, mikor hazaértem, pont akkor ébredezett Alíz baba, úgyogy jókor mentem. Bár még azt az 5 percet kibírta volna nélkülem, amíg megvárom Nikiéket, de hát ez Murphy törvénye.
Apa biztos örülni fog a képeidnek, főleg hogy lenge öltözékben vagy.
Az meg tényleg jó hogy a Bekes így megismer. Mondtam neked ott is, hogy mindig odavigyorgott, biztos már ott is kérdezni akart. Csak nem mert odaszólni a sok nőtől zavarba jött. Kép
De tényleg olyan, min a tejbetök. Kép

Ági, nagyon helyes fiad, fiaid vannak.
Milyenüzeneteket írnak ilyenkor a gyerekek egymásnak? Vagy rajzolnak? Mert gondolom írni nem igen tudnak még.

Eszti, tök jó ötlet ez a sógyurmaszív apának. Majd jövőre mi is kipróbáljuk. Addig is marad a szokásos csokika.

Korizni én is szertek bár nem vagyok túl jó. Az a kár, hogy apa meg nem is igen szeret, meg nem is tud. De nagy álmom, hogy a Balatonon korizzak. Idén lehetett volna, mert volt jég, de hát nem tudtunk elmenni. Majd jövőre!!! Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Sziasztok!
Hú de sokat írtatok megint.

Vero!Köszi a linket szuper.Majd du megcsinálom.Kiváncsi leszek mire emlékszem abból amit eddig tanultunk,mert átnézni még nem volt időm.

Nadine!Apa biztos örülni fog a képnek.Te mit kapsz v. kaptál tőle?Biztos is,hogy jó érzés amikor a dokid megismer és érdeklődik miújság.Én is bírom,hogy mikor találkozok vele megismer.A képek nagyon jól sikerültek.Nagyon édes Szinti baba tiszta Niki.Bár Patrikot nem ismerem,de biztos ő rá is hasonlít.Ti hogy látjátok?Úgy irigyellek benneteket,hogy bent voltatok és találkoztatok.Olyan jó nektek!!!!!!Alig várom már,hogy nyár legyen és tudjak mindenkivel talizni.

Katus!Itt vagyok csak tegnap olyan szép idő volt,hogy a husival már 10-kor besétáltam a városba,mert egy csomó dolgot el kellett intéznem és ilyenkor estig bent vagyunk amíg apa nem végez,hogy kocsival tudjunk haza jönni és ne kelljen dombot mászni.Bent voltam a boltba is és a főnököm már úgy gondolja,hogy ha husi 2-éves lesz akkor vissza megyek.De koppanni fog,mert nem fogok.De azért jól esett,hogy már visszavár,de nem szerepel a terveimben,hogy oda vissza menjek.De jó!2-hétre mentek haza!Ez szuper!Gondolom már alig várod igaz?Ha majd arra kerül a sor,hogy megyek haza a pöttömel úgyis megírom,hogy nehogy otthon legyél.Aranyos lehetett Máté a bemutatkozáskor!Teszel majd fel képeket róla?Hát a kressz!Nem tom mi lesz,mert már most annyi táblát tanultunk,hogy azt sem tudom már melyik mit jelent.Amerre megyek a városba máe állandóan azokat a hülye táblákat lesem,hogy mi mit jelenthet.És mi lesz majd később!!!!!Ma du rá kell vennem magam,hogy egy kicsit tanuljak.

Ági!Mi Katussal valóban könnyebb helyzetben vagyunk mint te és Reni!Mi azért egy évben többször haza tudunk menni bár én a múlt évben mikor Levi megszületett 3* voltam 2-napra.De viszon hozzánk tudnak jönni.Anyukádék mennyit szoktak kimenni?Bence tényleg mindha a képmásod lenne.Iszonyúan hasonlít rád.Mennyi az idő eltolódás?aranyos lehet egy ilyen buli.Ez csak a gyerkőcöknek van?Bence kitől kapta a legtöbb levelt?Van már szerelme?A korizás nagyon jó dolog bár már olyan régen koriztam,hogy lehet,hogy már el is felejtettem.Levi ha nagyobb lesz veszek neki korit,mert mi itt lakunk a csótónál ami 10-percre van és azon lehet.Idén is sokan koriztak irigyeltem is őket.Én nem kimondottan szeretem a Hobot,de meghallgatom.A párom imádja.

Na most lépek,mert kéne valamit harapnom.
Vendég

Nercsi!Látom nem csak én küzdök a babakocsival,mert a milyén is félrehúz.Néha alig bírom tolni,mert nem arra megy amerre én akarom.Alíz baba végig aludt amíg nem voltál otthon?
Vendég

Jaj hát egy kicsit most kresszeztem a linken és jó párszor kijött a helytelen válasz!Azokat keverem,hogy ki mikor mehet.Na mindegy majd belejövök.
Vendég

Ági!Köszi,ki is próbálom!Kép
A Fehér úti tóról jutott eszembe ifj Géza mert ő is oda szokott járni.
Szonja most valóban rám hasonlítKép de például amikor született tiszta anyósom volt.Természete az apjáé.Elég szófogadatlan mostanában.(mint az apja)Kép

Gabóca!Ne aggódj menni fog a táblaismeret csak az elején tűnik soknak és kiismerhetetlennek.

KépKép
eszti76

Eszti, nagyon édi Szonja. Olyan helyes kislány!!!

Gabó, a ti kocsitokat nem tudják megcsinálni???
Alíz hol aludt, hol nem mikor nem voltam otthon. Apa kezében mindig bealudt, de mikor le akarta tenni, mindig felébredt. De azért elvoltak. Kép
Találtam neked valamit!! Murphy autós törvénykönyve!!!! :
NÕK A VOLÁN MÖGÖTT:
-Minél rövidebb szoknyát veszel fel, annál elnézőbbek az autósok.
- Ha nem értesz a kerékcseréhez, mindig rövid szoknyát hordj, és hidd el, segíteni fognak.
- A legveszélyesebb kombináció: négy nő egy kocsiban, vásárlás után.
- Az autós szókincs a kocsisok káromkodásának továbbfejlesztett változata.

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nercsi!Köszönöm!Kép
A kis Alízról teszel fel majd képet?
Itt születtél Sopronban?Mintha úgy emlékeznék már írtad,hogy nem de azért most is megkérdezem.A férjed Soproni?

KépKép
eszti76

Sziasztok!

Boldog Valentin a napot!

Eszti!

Nagyon szép kislány Szonja!
Biztos az is Murphy törvénye, hogy a gyerekek így viselkednek.
Bármikor beülhetünk valahová, csak írd meg mikor jó neked, de föl is csöngethetsz, ha van kedved egy kávéra, teára.
Igen az a film volt. Nektek megvan a Fűrész 1, érdemes megnézni, mert akkor beszerzem?
Az nem a mi ablakunk, mi a negyediken a tetőtérben lakunk, a legszélső kutyaól ablak, amin a redőny van, az a nagy szobánk, mellette a tetőablak a háló, a gyerekszoba és a konyha a másik oldalra néz.

katus78

Gabó!

Ne izgulj menni fognak a táblák, nekem volt egy időszak, amikor kevertem, mint a fene, de szépen letisztult.
A vizsga előtt mindig gyakoroltunk az órán, és sosem sikerült, a mögöttem ülő srác folyton cseszegetett, hogy milyen balfék vagyok úgy is, megbukom, na több sem kellett neki álltam tanulni, mint a gép, egy képet rontottam a vizsgán, ő meg megbukott. Dagadt a májam mondhatom.
Neked mennyi idő múlva jött meg? Nekem ugye nincs menstruációm a PCO miatt, de azt mondta a dokim, hogy szülés után sok embernek helyre áll hormon háztartása, és úgy reménykedem, hátha megjön,

Nercsi!

Sajnálom a babakocsit, el tudom képzelni mennyire rossz, lehet így tolni, én már a bevásárló kocsiktól is rosszul vagyok, mikor össze visszamennek. Remélem, meg tudják csinálni.
Hol vettétek? Milyen fajta?
Szuper, hogy ilyen jó kislány az Alíz.
Én Pécsen szültem és a dokimhoz mentem vissza 6 hetes kontrolra.
Szerintem, lehet menni terhes gondozóba is. Biztos nem a gátsebedből szivárog.
Nálam az is előfordult, hogy pár hét után ura vérzett pár napra.

katus78

Katus!Köszönöm!Kép
Rendben,összehozunk egy teázós beszélgetést minél hamarabb.Megadom az emailcímemet és ha gondolod add meg a tel.számodat és én felhívlak.
szoni2003@citromail.hu
A Fűrész 1 nincs meg nekünk de érdemes lenne beszerezned mert nagyon jó!Ha gondolod én is utánanézek az ismerőseimnél,hátha megvan valakinek.
Na,holnap meglesem az ablakotokat ha megyek dolgozni.Kép

KépKép
eszti76

Ja Boldog Valentin napot mindenkinek.

Nercsi!Ez nagyon jópofa.Lehet,hogy tanácsos lenne megfogadni egyet kettőt belőle?Na jó csak vicceltem.Én asszem midíg gatyában fogok menni az a leg kényelmesebb meg az én lábacskáimon ne legeltesse majd a szemét.A kocsit már megcsinálták egyszer de egy idő után ugyan olyan sz.. lett.Pláne itt a hegyi út sem tesz neki jót.Néha olyan helyeken kell tolnom,hogy azt csodálom még nem tört ki.Ja még a vezetéshez szólva megkérdeztem mi az a smink&driv nőknek.Külön oktatók vannak akik Pestre járnak "kiképzésre"pszichológushoz a női lélekből.De ezt már lehet,hogy írtam!Nem tom!Na mindegy!Lüke vagyok ez van!Biztos ez az idő teszi!

Eszti!Hát nekem már ez is sok amit eddig vettünk mi lesz majd később!!!!!!!!!!Talán egy bukással megúszom.
Vendég

Katus!A férfiaknak álltalában mindíg nagy aszájuk és van amikor koppannak.Ez nem árt nekik néha.Nekem a szülés után szinte egyfolytában meg volt már a kis f..... ki volt vele.Rendesen amikor be is állt napra pontosan a szülést követő negyedik hónapban.Mi az a PCO?Lehet ám,hogy már írtad,de mint már említettem lüke vagyok!
Vendég

Nekem asszem megvan a Fűrész 1 DVD-n. Du-ra megnézem!
Vendég

Jaj hát én nem tudom,hogy tudtok horror filmeket nézni.Én fosós vagyok.A barátnőm és a Balázs ilyen ők bármit megnéznek.Én nem vagyok rá képes.Féééééééélek!!Beszari vagyok.Ma délután lesz az egyik kedvenc filmem a Marslakó a mostohám.Kicsit bugyuta,de aranyos.
Vendég

Nadin,
nekem még a férjemet is megismeri egyedül is az utcán mióta bent volt az első szülésen! Másodszorra lekésteKép

Kép
Kép
Kép
amica

Eszti!Most néztem,hogy van Szonjáról új kép.Tényleg tiszta te vagy.Nagyon aranyos.
Vendég

Gabóca!Köszönöm!Kép

KépKép
eszti76

PCO (polycystás ovarium syndroma )

A PCO (de szokták PCOS-ként, illetve PCOD-ként is rövidíteni) a policisztás ovárium rövidítése, ami annyit jelent, hogy a petefészekben nincs normális peteérés, ehelyett számos apró ciszta helyezkedik el a külső kéreg alatt. Lényege, hogy ez egy komplex szabályozási rendellenesség, ami a női hormonokon kívül pl. a cukoranyagcserét is befolyásolja.
A betegség diagnózisa elsősorban a jellegzetes tünetek, a vérzészavar, meddőség, magasabb férfihormon szintek következményei (aknék, hajhullás, szőrösödés) alapján merülhet fel. A betegség hormonális háttere meglehetősen összetett. Peteérés a legtöbb esetben nincs, vagy ritkán van, de ez egyáltalán nem jelent biztonságot, tehát, amíg nem szeretne terhes lenni, védekezni mindenképpen kell.
Sajnos a PCO kialakulásának okát nem tudjuk megmondani. A kialakulásban nincs jelentősége az életkornak, ez a kezelési lehetőségeket nem befolyásolja. Általában ez egy krónikus állapotot jelent, de, amikor szükséges, ki tudjuk kezelni.
A PCO kialakulásában az inzulin érzékenység csökkenésének is szerepe lehet, de közvetlenül a diabétesszel nem függ össze. (Az édességek megvonása nem fogja megoldani a kórképet.)
A diagnózishoz ultrahang vizsgálaton is jellegzetes képet kapunk, a pontos diagnózis a megfelelő hormonvizsgálatok elvégzése után lehetséges korrekt módon. Ilyen kivizsgálás olyan klinikán, vagy kórházban lehetséges, ahol van ultrahang és hormonlabor.
Van, amikor spontán létrejön terhesség, de a legtöbb esetben orvosi segítség szükséges. Általánosságban elmondható, hogy kezelés nélkül a teherbe esés esélye minimális.
A kezelésnek alapvetően három lehetősége van. Ez régen egyértelműen műtétet jelentett. Régen hasi műtétet végeztek, és a petefészkekből kimetszettek egy darabot. Később laparoszkópiával a petefészkek felszínét néhány helyen átégették, ez a módszer ma is széles
körben elterjedt. De (és ezt büszkén mondhatom, hogy klinikánkon dolgoztuk ki és azóta számos helyen átvették a módszert) most már van ennek a betegségnek gyógyszeres megoldása is, az úgynevezett "hormonális ékrezekció", amely teljes sikert biztosíthat műtét nélkül. Ez egy kifejezetten elegáns terápiáját jelenti az egyébként nehezen megoldható kórképnek. Olyan asszonyoknál alkalmazzuk tényleg nagy sikerrel, akiknél az egyszerűbb kezelés nem vezet eredményre, illetve azon is múlik a terápia beállítása, hogy az előzetes hormonális kivizsgálás pontosan mit mutat. Ha tényleg PCO-ról van szó, akkor alig van olyan beteg, akinél így nem tudtuk a peteérést elérni. Ez nem egy gyógyszer adását jelenti, hanem egy pontosan felépített, több szerből álló kezelési séma alkalmazását. A lényege, hogy egy pontos és részletes hormonális kivizsgálás után beállítunk egy testre szabott kezelést, amely egyrészt a petefészek és a mellékvese-kéreg hormontermelésének elnyomásából, majd a
peteérés stimulálásából áll. Ha valóban PCO-ról van szó, akkor az eljárás gyakorlatilag 90%-ban teljes sikert biztosít.
A PCO kezelésénél alkalmazott gyógyszeres eljárás nem krónikusan szedett gyógyszereket jelent, ezért azt gondolom, hogy akkor is szó lehet róla, ha valaki egyébként nem szedhet hormontartalmú gyógyszereket. Ezt természetesen a korábbi leletek ismeretében
lehet csak eldönteni.

Dr. Ács Nándor

katus78

Gabó!

Bemásoltam ezt az oldalt, mert nem volt kedvem leirni, nem is tudnám jól meg fogalmazniKép

katus78

Vero!

Az tök jó lenne!Kép

Gabó!

Én is beszari vagyok, alig birom nézni, de imádom!Kép

Eszti!

Irtam e-mailt.

katus78

Katus!Sajnos most látom,hogy nem kapom meg az üziket ha rákattintassz a szövegben levő emailcímre.KépBe kell külön pötyögni üzenetküldéskor.Remélem nem írtam nagyon érthetetlenül!

Vajon miért?Tudja valaki?

KépKép
eszti76

Katus!Ez nem semmi!És akkor te is átestél a kezelésen?Mikor derült ki,hogy ez van?Hogy estél teherbe?Ez az egész életed végig kíséri?Neked bevált a terápia?
Vendég

Sziasztok!

Húú, tegnap délután alig volt valami, most meg több, mint egy oldal! Kép

Amica,
akkor még mindig jobbulást neked, az azért már jó, hogy nem olyan rossz. Na jó, ezt most megmondtam! Kép
Hát nem semmi, hogy a méhnyak is repedhet.. Sőt, minden repedhet, ami belül van. És ott ugye nincs nagyon védelem, mint kint a gátnál..
Akkor a dokinak tényleg jó a memóriája, hogy még a pasikat is megismeri. Vagy párod valami különlegeset művelt bent a szülőszobán? Kép És hogyan késte le a Jankát? Messziről indult, vagy gyorsan szültél?

Eszti,
hát persze, hogy nem baj, hogy Violnak hívsz! Kép Én is már csak megszokásból írom az üzi végére a Nadine-t, és amikor úgy van kedvem, akkor használom a Violt. De nyugodtan! Kép
Szonja nagyon aranyos a képeken! Ez a sógyurmás most készült? Ez az, amit most Valentinra csináltok?

Szerintem is sokkal jobbak a saját kézzel készített ajándékok. Mi már Valentinra nem nagyon veszünk semmit, nem nagyon szeretem. Amikor még "fiatalok" Kép voltunk, akkor megvettünk mindenféle hülye plüss dolgot, meg marhaságot, de ennek ma már nincs varázsa. Minek vegyek egy felnőtt férfinek pl. plüss szívecskét, vagy bármilyen plüss dolgot? Már én sem igénylem, nem tudnék neki úgy örülni, mint pl. 5 évvel ezelőtt.
Ez a kép is csak úgy jutott eszembe, hogy ő mondta valamikor, hogy nem akarok-e magamról így pocakosan egy képet, mert hogy mindig csak olyat csináltatok vele, amin a pocak van rajt. És hogy nem akarom-e magam megörökíteni egész alakban, mint kismama. És így jutott eszembe ez a kép. De végül nem ma adom oda, talán majd évfordulóra. De akkor még kap valamit mellé, mert az úgy az igazi. Csak még azt nem tudom mit. Kép Március végéig csak eljutok még úgy Sopronba, hogy ő nem jön velem! Kép

Ági,
hűű, Bence nagyon komolyan vizsgálja azokat a leveleket! Kép Tényleg komoly nagyfiú! Kép És ezekre tényleg rajzolnak? Bence például miket készített?
Hobo-t én amúgy nem nagyon szeretem.. Nem rossz, csak nekem nem kedvencem.

Erika,
akkor Alíz tényleg jó kislány, egy szavatok sem lehet. Most azért Apa megtapasztalhatta, hogy milyen az, amikor csak kézben hajlandó szundizni és mihelyt ágy van a feneke alatt, már panaszkodik! Kép
Egy nőgyógyász zavarban lenne sok nő láttán? Kép Kép Na szép is lenne! Lehet, hogy az volt a furcsa, hogy mindenki fel volt öltözve! Kép Kép

Gabi,
az életben úgyis csak egypár táblát fogsz használni a forgalomban, a gáz az, hogy ilyenkor vizsgára be kell nyalni az összeset. Én pl nem nagyon nézem.. Kép Itt, ami Sopronban kell, az szerintem nem sok. Meg attól is függ ám sok minden, hogy hol, mennyire ismerős helyen vezetsz. Lehet, hogy én már itt azért nem nézem, mert sokszor vezettem. De ha elmennék pl Nagykanizsára.. Hát, be lennék sz...a rendesen. Egyszer vezettem Győrben a városban, az is elég volt.. Kép

Katus,
hát akkor ez azért egy nagy kálvária annak, aki benne van.. Kép De akkor nektek most jól alakult minden! Kép

nadine81

Szerintem is az Esztire hasonlít, de nem hiszi el. Pedig a Laci még emlékszik is az Esztire kiskorából, de neki sem hiszi el!! Kép
Vendég

Még szerencse hogy emlékszik, amúgy... Kép
Vendég

Viol!KépEz a gyurma még nem az a gyurma!Az a gyurma jelenleg szárad a szekrény tetején és ha az uram(nem hívom így sohasem mert a végén még komolyan veszi és elhiszi magáról,hogy úr lehet itthonKép Kép Kép) hazaér a Szonja adja majd oda neki.Már nagyon készül rá.
Le fogom a művünket fényképezni és vagy az albumba vagy ide felteszem még ma.Egyébként,hogyan kell ide az üzenetbe beilleszteni a képet?Le tudod ezt nekem írni vagy úgysem érteném meg,hanem látnom kéne?

Katus!Képzeld mégis sikerült magamnak emailt küldenem úgy,hogy az üziben szereplő emailcímre kattintottam.Kép

KépKép
eszti76

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?