Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Holnap megyünk vissza kontrollra a gasztroenterológushoz! Gondoljatok ránk! Beszéltem a dokival azt mondja fél délelőttünkbe kerül és lesz pár vérvétel a kiscsajnak!
Remélem minden rendben lesz!

Csá

Kép
csucsu74

Sziasztok!
Teljesen új vagyok. Próbálkozom, hogy három manó mellett megy-e a társalgás?
Táblázati adataim: (36) Betti, 2005.03.16. Bp Nyírő, 4200, 58, Döme(2 év), Gergő(6 év).
Jdora! üdvözlet!

KépKép
kkry

Gem Kép
Jó, hogy néha te is benézel Kép Majd irok!

Csucsu Kép
Szoritunk!

Kkry Kép
Üdv itt! Mesélj a kiscsajról!

pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu
Köszönöm az üdvözletet. Betti a becsúszott harmadik, de minden megbocsátva, mert végre lány.
Igazi harmadik baba, mosolygós, hálás bármilyen foglalkozásért. Nyolc fogunk van, az utolsó négy egyszerre jött egy mukk nélkül. Majdnem mindent eszik már. Áll, kapaszkodva lépeget. Már tud tapsolni. Fiúk imádják, ő meg pláne őket.
Kicsit déliesen zajlik életünk.
Mi is megnéztük a havat,adtam a kezébe és persze eszi.

Üdv kry

KépKép
kkry

Sziasztok!
Pár napja nem voltam, most is rohanok, csak láttam nagy örömmel, hogy Kkry, régi barátnőm benézett végre hozzánk! Ezen a képen Betti és Döme, Kkry két kisebb gyermeke éppen Nórit nyúzza, nagyon aranyosak együtt! Most mennem kell! Kép

KépKép
KépKép
jdora

Gemini
betsybognar@yahoo.de

kkry
Üdv...
Vendég

Annamari
Nagyon szépek a fiúk...Kép

Csucsu
Drukk nektek...

Éjszakai szopi van nálunk is, pedig mi már nagyok vagyunk... holnap 9 hónapos lesz a Drágaságom...
Vendég

Sziasztok

Hű, nagyon sok minden történt itt!

Olinak kijött a második foga. Ez is nagy küzdelem volt. Talán most már egy kicsit alszunk éjszaka. Jó lenne már végre! Nálunk most a gesztenye a slágerkaja. Husival is bejött neki.
Olibaba már kétszer felült. Ez nagyon érdekes látvány volt, mert elöször négykézlábra állt, utána egészen felemlte a popiját és aztán oldalra huppant és a kezeivel feltolta magát. Hát ezt lehet egyszerűbben is csinálni!

Na, mindenkinek jó éjszakát

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana

Sziasztok!

Tegnap meglepve tapasztaltam, hogy az eddig barátkozós kislányom most csak úgy hajlandón elviselni "idegeneket", ha apa vagy én jelen vagyunk, sőt, lehetőleg az ölünkben tartózkodjon. Szerdán töltöttük be a 6 hónapot, ez már a szakirodalom szerinti anyás korszak lenne? Eddig is igényelte a társaságot, de nagyjából mindenkivel el volt.
Mozgástéren normális az, hogy egyik héten gurul, majd a másikon meg sem próbálja?
Most éppen csak az oldalára fordul, tovább nem.

Megyek, szórakoztatom tovább...

Kép
smici_robi

Jó reggelt!
Betsy
Betti ahogy este kaját is kapott, abbahagyta az éjszakai szopit. Azóta is alszik, hacsak a többiek nem ébresztik.
Gyomberana
Milyen gesztenyét adsz? Bébiétel?

KépKép
kkry

Smici_robi
8 hónap körül jönnek az első szorongások, idegen félelem, anya eltűnik...
Mozgás terén óriásiak a különbségek.
Most lehet, hogy nem érdekli semmi arrafelé.

KépKép
kkry

Sziasztok!

Csucsu,
gondolunk rátok!

Smici,
kezdődik nálunk is az anyás korszak, megyek ma is leadom anyumnak egy kicsit, edződjön a lelkem!

Éjszakai szopinak számít a 11 órás, amikor én keltem fel? Vagy az simán a napi ötödik.

Kkry,
puszi! Kép

Nóri tegnap volt 6 hónapos. 8360 gr és 74 cm. Nem csoda, hogy leszakad a hátam, ha kenguruval megyünk sétálni. Tegnap ettük az első adag főzeléket, sütőtök-krumpli, remélem 2 hét elég az ebéd kiváltásához is. Aztán jön végre a sítúra! Kép Ti mennyi idő alatt váltottatok ki déli szopit? Az esti 8-as elég jól ment, csak a tej vhogy lassabban apadt. Mi lesz a délinél, amikor egyébként is több van?

KépKép
KépKép
jdora

Sziasztok!

Megjöttünk Veszprémből a gasztroenterológustol.
Elvileg minden rendben de még 2-3hónapig tejmentes tápszert kell ennie.Utána vissza kell állnunk a HA-s tápszerre.Ha véres lesz a széklete akkor tejérzékeny ha nem akkor oké.
Mindent ehetünk hál'istennek Kaptam egy listát, hogy 1 éves korig mi adható a babáknak hónapokra lebontva (nagyvonalakban).
Hát ennyi röviden.
Köszönöm aki szorított nekünk!

Kép
csucsu74

Smici! Milánkánál most köszöntött be az a korszak, hogy nem szimpizik rajtunk kívül szinte senkivel! A legjobb barátunkat, aki szokott rá vigyázni, nem látta kb. 2 hétig. Szerdán találkoztunk, és úgy ordított arany gyerekem 10 percig, hogy apjával ketten alig tudtuk megvigasztalni. Szegény haver teljesen odavolt, hogy fél tőle a baba! A forgásról:
Szenteste fordult meg először és utána néhány napig ment is a dolog. De aztán semmi! Ordított, hogy ő nem tud hasról a hátára fordulni, amíg én vissza nem fordítottam. A gyerekorvos azt mondta, semmi gond, nem felejtette el a fordulást, csak most sztrájkol egy kicsit. Igaza lett. Ma már minden a régi újra!
Idora! Én kb. 3 hét alatt szoktattam le Milánt a déli szopiról. Először adtam neki főzeléket, de utána mindig mellre tettem, mert attól féltem, hogy éhes marad. Egyre kevesebbet szopizott, és egyre többet evett. Aztán egyszercsak nem szopizott többet.

bockbrigi

Csucsu

Örülünk, hogy minden rendben.
Kiváncsi lennék a listára. Bár úgyis tudom, hogy túl laza vagyok ezen a téren.

JdoraKép

Fogalmam sincs mennyi idő volt. Úgyis legfőként Nórikán múlik. Tejed miatt ne aggódj, ahogy kevesebbet szopik kevesebb termelődik. Én többszőr szoptattam egy nap, nagyon bukós volt.
Soha nem telítődött már annyira a mellem ilyen korban.
De olyan is volt, hogy nem tudtam kajáltatni és újra szoptunk (pl voltunk valahol).
Pár nap szopás után 2-3 kanál, bírja-e. Aztán szopás előtt amennyit szívesen eszik, ha ki akarod váltani. Így a leggyorsabb.
Két hét 100% elég.
Boldog fél éves szülit. Torta volt?
Gergőnél még csináltam túró tortát.

pusz

KépKép
kkry

Kkry,
szia!

Csucsu,
örülök, hogy semmi komoly!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!

Szívesen leírom a listát bár annyira nem részletes!Remélem azért valakinek ad pár ötletet!
Gyümölcs:
4-6hó:alma,őszibarack,cseresznye,meggy és körte
6-7hó:banán,paradicsom és déligyümölcs
1 éves kor:eper és málna
Főzelékek:
4-6hós:burgony,sárgarépa,brokkoli,saláta,spárga
paraj,sóska,kelbimbó,sütőtök és tök
6-7hó:zöldbab,zöldborsó,karalábé,karfiol és
kelkáposzta
1 éves kortól:
bab,borsó,lencse és káposzta
Remélem azért hasznát veszitek!
Ui: A sóskára és a parajra azt mondták, hogy vigyázzni kell vele mert vasat von el a szervezettől.

Kép
csucsu74

Azt elfelejtettem, hogy 6-8 hótól lehet adni lisztet,tejterméket tojás sárgáját. 1 éves kortól meg tojás fehérjét is.
Ez a veszprémi gasztroenterológus tanácsa.

Kép
csucsu74

Csucsu!

Örülök, hogy rendben találtatott. Mondjuk, nem értem, miért kell kisérletezni, egyszerű vizsgálattal kimutatható a laktózérzékenység.

Ez érdekes, amit írsz, én úgy tudtam, h a paraj, azaz spenót, illetve a sóska azért jó, mert sok a vas benne.

Tejterméket, tojássárgáját 10 hónapos kortól tudom. De ti itt igen bátrak vagytok, én még mindig nem adtam nekik tejterméket, tojást, pedig 10 hósak. A húsokat is csak most kezdtük el.
Viszont rágják a zsemlekaréjt ezerrel, nagyon ügyesen elszopogatják. Nem is marad belőle. Általában egy nyolcad zsemlét adok oda.

Sajnálattal olvasom viszont, hogy nagyon törekedtek az elválasztásra, bár ez sem az én dolgom. Én csak azt tudom, hogy minél tovább szeretném szoptatni mindkettejüknek, hiszen ennél egészségesebb dolgot nem ismerek. A fiúk 10 hónap alatt egyszer voltak igazán náthásak, akkor amikor hazahoztuk a kórházból, aztán egyszer volt egy háromnapos, de az hamar lezajlott.
Ezen kívűl más nem volt (kopp-kopp-kopp)

Rólunk:
Most már mindkét gyerekem áll, nagyon ügyesek, kezdenek megtanulni esni is.

Puszi,
Üdv az újaknak

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Szia Annamari!

Sajnos nekünk muszáj a ráetetés, mivel nem eszi a tejmentes tápot.
Nekem igazából nincs tapasztalatom de állítólag ez a legújabb étrend a gasztró világába.Mi 5 hósak vagyunk de még csak krumplit evett barackkal meg almával. Én is azon a véleményen vagyok, hogy a tejes termékeket 1 éves kor körül lehetne adni.
Hát majd meglátjuk.

Kép
csucsu74

Azt elfelejtettem (megint),hogy én sajnos nem tudtam szoptatni.Már a kórházból is tápszerrel jöttünk ki.

Kép
csucsu74

Robi
Most már biztosan megkülönbözteti az ismert személyeket az ismeretlenektől... Ez fontos fejlődési állomás a gyereknél...

Kkry
Mi eszünk+szopi van este 7 körül, utána 11 és hajnali 3 körül megint...

Annamari
Teljesen igazad van... Kép
Mi most jutottunk el oda, hogy délben eszik annyit, hogy utána nem szopik...
Spenótban tényleg sok a vas... csak állati eredetű fehérje kell a felszívódásához...
Nagyon ügyesek a fiúkKépKépKép

Csucsu
Tejcukor-, vagy tejfehérje-érzékenységre gyanakodnak?
Vendég

Betsy

Tejfehérje-érzékenységre.

Kép
csucsu74

sziasztok!

Mi még nem váltunk ki egy étkezést sem, mindig van szopi előtte vagy utána, ahogy kéri Zalán. A védőnőm viszont erősködik, hogy adjak neki ebédre főzeléket, aztán uzsonnára gyümölcsöt, majd vacsorára zöldséget. Ki érti ezt? Miért nem fogadják el, hogy nem akarom még? Jól gyarapszik, fejlődik, nem értem. Aztán meg jól menjen el a tejem...Nagyon-nagyon sokáig szeretném szoptatni!!!

A spenóttal az a baj, hogy van benne egy gyerekekre elég káros anyag, a szaponin (férjem kertészmérnök:-). Állítólag ezért nem szabad tömni a gyerekbe, ha nem kéri, mert akkor a szervezete jelez, hogy elég neki belőle. Mindenesetre én még várok a spenóttal, Levente (férj) is azt mondja, hogy nincs benne annyi tápanyag, és ebben is jobban fel tud halmozódni a nitrit (mint a sárgarépában, salátában, káposztákban), ami fulladást okozhat a babákban.

jaj, a másik, amit a védőnő mondott, az olaj. Ti tesztek a főzelékbe, pürékbe olajat? Valahogy olyan rosszul hangzik.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Annamari,
nem szeretném Nórit elválasztani! Vágyam csupán annyi, hogy 3x szopizzon egy nap és legyen három óránál több időm nélküle. Már írtam, hogy hiába fejem le, anyatejet csak tőlem fogad el cumiból is. Érdekes. Arról nem beszélve, hogy hatalmas élvezettel eszik kanállal, nagyon ízlett eddig minden, amit próbáltunk. Akkor valószínűleg ez az igénye.

KépKép
KépKép
jdora

Sziasztok!

5 és fél hóig mi is csak szoptunk, de megállt a gyarapodása. Biztos gyengébb volt a tejem. Muszáj volt etetni is. Elkezdtünk enni és egyre kevesebbet akart szopni, minden más jobban érdekelte. Több mint 9 hónapig szopott.
Hamar jöttek a fogai is. Azért is választottam el, mert el kezdett harapni. Nem úgy mint az elején, hanem keményen. Szájában a mellemmel forgolódott a fiúk után. Influenzából nem tudtam kivergődni gyógyszer nélkül. Feladtam. Három mellett (+ férj) nem volt több energiám.
Most szépen gyarapszik.
Mi is csak kétszer voltunk náthásak. Pedig a fiúk közösségbe járnak.
Barátnőm elsőt 3évig szoptatta, a harmadikat most választotta el 10 hósan.
Babó döntse el mit akar.
Én sem komázom így télen a pürézést.

Betsy

Betti biztos tudta, hogy már nem bírnám az éjszakázást, így jól beevett este.
Legyek neki hálás!?
Dömével vasat kell szednünk és nekünk pont azt mondták, hogy vigyázzak utána kb két óráig ne igyon tejet. Az pedig állati fehérje.

Rohanok főzni.

KépKép
kkry

Csucsu
Az a rosszabb...KépKépKép
Ha bébiételt veszl, nagyon nézd meg az összetételt...

Kkry
A tej kalcium tartalma az, ami megkötheti a vasat...
Állati fehérje, ami segíti a vas felszívódását: hús, hal... ezért gyakori a vashiány a vegetáriánusok között...
Vendég

Betsy

Köszi. Tehát tényleg tejet ne utána.
Érdekes, hogy a családban pont mi vagyunk a húsosak és vas hiányosak.
Én azt hittem csak C vitamin kell a felszívódásához. Na akkor eszem tovább a húst.

Hrk

Zsiradékra szükségük van a zsírban oldodó vitaminok miatt.
A mostanani védőnőm viszont vajat ajánlott.
Valaki tudja miért?
Kevésbé finomított vagy könnyebben emészthető?

KépKép
kkry

Hahó!
Nagyon fini desszert volt ma Nórinak, banános-mandarinos alma. Almareszelőn nyomiztam a banánt, mert pont aludt, amikor készítettem, nem akartam a botmixerrel berregni. Kép

Már a legelső főzelékekhez is adjak vajat? Vagy olivát?

Ebédnél megevett már egy fél üveg sütőtökös-krumplit. Ha így haladunk, egy hét alatt kiváltjuk az ebédet.

Más: szomszéd lánynak 2 hós kisfia van. Átállt az egy mellből szoptatásra. Volt, hogy áttette a másikra, ott szopizott ezerrel, pedig az elsőben hagyott. Kb. azóta kelnek többet éjjel is és így 140-et gyarapszik. Én annak idején próbáltam az 1 mellből szopiztatást, de én úgy apadtam, mivel volt olyan, hogy 8 óra telt el úgy, hogy nem szopizott egy mellből, úgyhogy visszaálltunk a 2-re és minden rendben lett. Kry, Te is javasoltad ezt annak idején, hogy 2-ből menjen. Én mondtam neki, nálam hogy volt, de azért nem akarom ezerrel rábeszélni a 2-re. Volt valaki, aki zökkenőmentesen egy mellből szoptatott?

KépKép
KépKép
jdora

Hello,
olvasgatlak Titeket egy ideje ( a június 22.-ből vagyok...)
Idorának írom, hogy én egy mellből szoptatok, igény szerint és zökkenőmentesen, 7 és fél hónapja, de olyan nincs, hogy Csongi fiam 8 óráig ne szopizzon egyikből, mert ő sokkal sűrűbben akar, még éjszaka is. Úgy 2-3 óra a maximum. Még mindig elég tejem van, ennek egyetlen oka a minél gyakoribb mellre helyezés. Akár álmában is megszoptatom, ha nagyon feszülne, de ilyen nagyon-nagyon ritkán van. Magától ébred másfél óránként.

Üdv:Mariann

Mariann
Kép
kmarian

Kmarian,
szia!

Én is egyszerre csak egy mellből szoktatok, de az elején, amíg kevesebbet szopott, addíg 2 ciciből evett. Nem emlékszem pontosan, kb. 6-8 hetes korától egycicizünk. És semmi probléma, de ő sem hagyna ki 8 órát.

Kkry,
Igen, a védőnőni is ezt mondta, mármint a D vitamint. De ha eddig is elég volt az én tejem zsírja, most miért nem? Tesómnak 2 gyerkő van, és egyiknek sem adott, nem is hallott erről, Anyu sem. Nem lehet ezt valahogy kiváltani? vagy legalább olivaolaj?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Dóra, olivaolajat nem ajánlott adni még pár hónapig, ne kérdezd miért Kép. Úgy tudom az olivaolaj nagy mennyiségben meghajtja az embert, lehet, hogy a kicsit erre érzékenyebbek. A vajat nem értem, végülis az is tejtermék, ami csak később ajánlott. Én kifejezetten azt olvastam valahol, hogy növényi olajat kell adni, pl. napraforgó-, len- szezámolaj, de a mogyoróolajat is kerülni kell (ez erősen allergizálhat).

Dóra, én egy mellből szoptatok, nem volt gondom vele, általában a teljes kiürítés előtt magától abbahagyja az evést. Először 2 óránként etettem íg, most 3-4, attól függ, hogy hogy jön ki 5 evés egy napra. Fokozatosan növeltem az időt,ahogy egyre többet tudott enni egy szopi alkalmával, így nem csökkent a tej mennyiség. Este szoktam a másikból is megkínálni, valahogy akkor nagyobb az étvágya, és az egyik mellett teljesen kiüríti, majd a másik félig teltből is eszik még valamennyit. Mióta erre rájöttem, hogy este nem elég neki az egyik cicim, azóta jól belakmározik, és végigalussza az éjszakát (kivéve mikor nem Kép ).

Kép

Kép
mzx

JDora!

Én egy-egy mellből szoptatok 10 és fél hónapja zökkenőmentesen (csak két mellem van, többől nem is tudnékKép).
Én semmiképp nem javaslom a két mellből szoptatást, mert akkor a gyerek folyamatosan csak a hígabb, első tejhez jut hozzá. Persze, ha nem elég a tejci a manónak az egyikből, akkor át lehet tenni a másikra is, de szigorúan, ha kiürült az első cici, csak akkor.
Arról nem is beszélve, hogy ha mindig kiszív a manó az egyikből valamennyit és nem üríti ki teljesen, akkor automatikusan kevesebb fog az első ciciben is termelődni.
De ha így végiggondolom, mindenképpen a baba igényeinek megfelelően alakul a mennyiség, csak az összetétel nem mindegy.
Ha egy gyerekem lenne, lehet, h én is kettőből szoptatnék, mert tudom, hogy milyen kényelmetlen, amikor 150-160 ml feszül a kiürítetlen cicimben, amikor csak az egyik szopizott.

Én a 8 órás kihagyások hatásának elkerülése céljából minden éjszaka fejek. nekem fontos, hogy maradjon a tejmennyiség, minden cseppjére vigyázokKép

KKry!
5 és fél hónaposan teljesen érthető, hogy megáll, vagy nagyon lelassul a baba gyarapodása. Szerintem ettől még szophat ugyanúgy. Persze tévedés ne essék, én is azért kezdem el sinlacot adni, hogy hízzanak, mert meglehetősen picik (voltak). És persze a szopi után ehet, amennyit jólesik.
Na, most jó okosnak, meg ellenségesnek állítottam be magam. Kép De tényleg a sok szopi mellett kardoskodtam mindig, ezt be is vállalomKép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Persze maradtak a szopások 6x 7x naponta, csak kapott utána kaját is először este. Így haladtunk fokozatosan. Szívesen szoptattam volna tovább is, mint 9 hó. Õ nem akart.

Zsíradék főzelékbe szerintem csak amikor már husival eszi és kevesebbet szopik. Addig szerintem is elég ami a tejben van.

Vissza kell adnom a gépet az uramnak.Kép

KépKép
kkry

Mi az a Sinlac?
Mi sosem voltunk kicsik Bettivel.

KépKép
kkry

Sinlac: rizspép szentjánoskenyér kivonyattal. Elsősorban tejfehérje-érzékeny babáknak találták ki, mint Csucsu babája is, de előszeretettel írják fel refluxos babáknak is, mint az én Ádámom. Viszont bárkinek felírják receptre, szerintem nagyon fini gyümölccsel, a babák általában imádják. Az enyémek cumiból eszik, nekünk általában 6-7 napra elég egy dobozzal. Egy doboz síma támogatással 900 forint körül van.

Bocs, nem azt akartam mondani, hogy kicsik voltatok, csak annyit, hogy az enyéimnek is lelassult a súlygyarapodása, sőt Ádám fogyott is a bukások miatt. Mi kicsik voltunk (vagyunk) mindig, de épp most találkoztam egy ikres mamival, akinek nem is voltak korababák a babái, mégis kissebbek voltak 10 hónaposan, mint az enyéim, úgyhogy megnyugodtam.

Örömmel olvasom, hogy maradtak a szopások. Amúgy nem értem, miért nem akart szopni a lánykád. Nálunk is volt olyan, hogy nem akart, de a következőnél bepótolta. Nálunk nincs alternatíva, én nem adok tápszert. Ha tetszik az anyatej jó, ha nem más nincs. Nekünk cumizavarunk is volt, amikor 2 hónap kórházi cumizás után hazakerültek, de aztán megtanulták, hogy nincs cumi, és szoptak rendesen. A Sinlacot viszont cumiból kapják, esznek rendesen cumiból is, meg szopnak is rendesen.

Harapás: Ádámnak 6 foga van, igaz, hogy mostanában többet harap, mint régebben, de szopás közben sosem harap, lévén, hogy ez neki technikailag is megvalósíthatatlan lenne. Viszont, ha jóllakott, nem teszem vissza a cicire, ha elfordul, mert olyankor már harap.

Zsíradék: Nekünk a dokinénink mondta, hogy most már lehet nekik növényi zsíradékot adni, ami azt jelenti, hogy pl a krumpliba teszek egy kiskanál margarint, de lehet nekik olajat is tenni a főzelékbe, nem lesz tőle semmi bajuk.

Vas:
Én úgy tudom, hogy Fólsav kell a felszívódásához, és ez tuti biztos, mert bő fél évig adtam nekik a vasat pótlásként, mert vérszegények voltak a drágáim.
Sőt, mostanig azt mondta a dokinénink, hogy amíg elkezdenek húst is enni, addig adhatom a vasat, mert az anyatejjel vajmi kevés jut nekik. Amúgy nagyon sok vas van a májban, csak azt a manón valamiért nem nagyon szokták szeretni, illetve az anyukák is idegenkednek tőle, hogy májat adjanak. Nekünk a dokinéni a májat is javasolta.

Pusza mindenkinek:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Ha- ha elaludt!
De amint látom Ti is.

Jó éjszakát!

KépKép
kkry

Sziasztok Lányok!

Kkry.
Üdv itt.

Annamari!
A szivemből szóltál.Én is a szoptatás pártján állok.Nem értem ezt a korai elválasztást.Andrisom ma fél éves.7740g és 69cm.Szerintem nagyon formás baba pedig még csak cicizik és gyümit kap uzsonnára.Azt is úgy hogy,elöbb megszoptatom aztán a gyümi.Ha jönnek a főzelékek,akkor is elöbb szopizunk és arra rá esszük a főzeléket.Nem elválasztani akarom,csak kiegészíteni az étrendjét.A lányom 13 hónapos volt amikor befejezte mert ő hamarabb tudta a terhességem, a nagyfiam 9 hónaposan fordult el nagy bánatomra.Most szeretném minnél tovább élvezni ezeket a meghitt pillanatokat.

Dóra!
Miért kelted fel 11-kor? Ha éhes majd ébred magától.Ha nem,van egy nyugodt estéd Kép
Én is egy alkalommal csak egy mellből szoptatok,kivéve este 8 kor.Nálunk akkor van takarodó.A 11-es etetést már a kórházban átaludtuk és csak 3 körül kelt fel enni. Akkor 5-10 perc alatt megszippancsolja magát és alszunk tovább fél 7-ig,amikor már mindenki ébred.

Na jó éjt,megyek mert vasárnap is fél 7-kor kelnek a gyerekeim Kép

Kép
flocika

Vendég

Bannamari
Bocsi, én sem úgy értettem. Csak tényként írtam. Ti persze, hogy kisebbek voltatok.
Nekem mind a három nagy súlyról indult (3.9, 4.5, 4.2).
Gergővel elapadtam, csak 4 hóig szopott. Dömével végig aggódtam, hogy elég-e neki, pedig meg se torpant a gyarapodás. E miatt kezdtem el 5 hónap után a gyümölcsöket. Több mint 8 hóig húztuk a szopást.
Bettivel már nem aggódtam, akkor etettem amikor kért. Nem is méregettem, csak oltásoknál mérték.
Ezért lepődtem meg, hogy amikor nyaralás után mentünk oltásra semmit nem gyarapodott, pedig az több mint egy hónap volt. Gondoltam itt az ideje a gyümölcsöknek. Egyébként ő is nagyon bukós volt.
Tápszert nem kapott.
Hogy miért nem kért tovább szopit? A két kicsi között kevés a korkülönbség. Nem voltak túl nyugodtak a szopásaink. Dömének is persze akkor kellettem volna.
De én nem vagyok híve a nagyon késői leválásnak sem. Nem csak önzően magam miatt, hanem egy év körül már el lehet engedni a babót szerintem.
Bocsássatok meg pszichológus anyával vagyok megfertőzve.
Boldog, kiegyensúlyozott baba legyen, ez a lényeg.
Ehhez a mamának is annak kell lenni.

KépKép
kkry

Én is szopipárti vagyok! Az elején a doki utasítására szigorúan 3, majd 4 óránként etettem, de pár hónapja igény szerint kapja a cicit Zalán. Sokkal jobb így, sokkal több tejem termelődik, és neki is jobb. Én majd hagyom Zalánt elválasztódni, nem erőltetek semmit majd. Nem fog zavarni, ha nagyobb lesz, és kéri a cicit, legalábbis most így gondolom.

Harapás: Zalán sem harap, viszont nagyon erős a vákumja, így majdnem mindig sebes a cicim :-(

Annamari,
Minden elismerésem! Még mindig fejsz? nem semmi, én úgy útáltam, főleg éjjel.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Akkor ez az 1 mellből szoptatás csak nekem nem jött be. Nóri már 6 hetesen aludt mindig 7 órát egyhuzamban éjjel. Később ebből 8-9 lett. Napközben is volt, hogy eltelt 5 óra szopi nélkül. Egy mellel ez így nem ment. Így inkább újból 2 mellel szoptattam, visszajött a kellő tejmennyiség is hamar. Ja és éjjel nem fejtem. De a szomszéd lányt nem erőltetem a 2-re, valószínű inkább fejnie kéne rendszeresen, hogy több legyen.

Annamari,
Én sosem raktam át túl hamar, fél órát is szopizott 1-ből, csak utána. Viszont 3 hós korára ez már csak 5-5 perc lett, akkor már nagyon ügyesen szippantyúzott. Olyan is volt, hogy nem volt hajlandó kiüríteni az elsőt, hídba is mehettem volna, nem kellett, a másikból meg zabált ezerrel. Végül kifejtem a maradékot, este persze nem kérte. De így is jól hízott.

Mzx,
azért lehet, hogy az esti 2-t beajánlom neki, hátha ők is tudnak többet szuszkózni éjjel.

Flocika,
Nekem így van nyugodt estém, éjszakám. Reggel 9-ig. Azért keltem fel 11-kor szopizni, hogy ne hajnalban keljünk. 11-kor még nem alszunk. Már megint a magam kényelmére gondolok. Kép Vasárnap fél 7-kor ébresztő? Ehhez még majd edződnöm kell!
Kép

Kry,
Én terhesség alatt úgy reméltem, hogy 6 hós korig tudjak majd kizárólag szoptatni. Ez összejött, nagyon boldog vagyok. Most már elkezdtük a hozzátáplálást, az esti és reggeli szopit viszont szeretném még tartani jó pár hónapig, ahogy Nálad is volt. Remélem Nórinak is ez lesz az elképzelése. Kép

KépKép
KépKép
jdora

Sziasztok

Én is egy-egy mellből szoptatok. Milánkát 17 hónapig szoptattam így és három hónapig még tejtestvérei is voltak (két kislányka), de ezt már nem bírtam, mert az egész napom szoptatásból és fejésből áll. Napi kb 1liter tejet fejtem le, ebből 8 dl-t vittek el és 2 dl-t tettem a fagyasztóba (ezeket fél év után kidobtam). Most Olit is így szoptatom, de nem fejek egyáltalán. Egyszerűen már nem jut rá időm. A tejem beállt erre és pont annyi termelődik, hogy Olivérnek elég.
Mikor Milcsi szopizott nekem is sokáig sebes volt a cicim. Õt a második terhesség alatt választottam el és képzeljétek, mikor Oli megszületett Õ is akart cicizni megint. Eleinte megitta a lefejt tejet. Ja, és Milcsi cumizott is és nem volt cumizavaros. Olivérnek viszont nem kell a cumi. Megpróbáltam adni neki, de öklendezett tőle.
A hozzátáplálás megkezdése mindkettőjüknél zökkenőmentes volt.

Súlyról: Milcsi 4300g-mal született és fél évesen 10500g volt (csak szopizott). Most 2 és fél éves és 16 kg. Olivér 4200 g-mal született és fél évesen 7660g volt. Szerintem a gyarapodás is gyerekfüggő. Oli ilyen kisebb fajta. Nem sovány, kis hurkás lábai vannak, de a születési súlyához képest kicsi. Kaptunk tápszert, de állandóan visszahányta(sugárban), úgyhogy nem is adom neki. Szépen fejlődik és egyenletes a hízása (havi 300 g).

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana

Hello,

Hrk,
biztos, hogy a sebes cici az erős vákumtól van? Nekem csak akkor szokott nem sebes, de fájdalmasan érzékeny lenni, ha éjszaka nem ügyelek rá kellőképpen , hogy rendesen bekapja a cicit. Ha kezd kicsúszni félálmában, de még szopizza erősen, ill. rágicsálja a mellbimbót, akkor érzékeny lesz. Aztán nappal beteszem a bimbóudvart is rendesen, és pár óra alatt rendbejön a dolog.

Gyomberana,

Csongi fiam is június 30-án született, a Te fiaddal egy napon Kép.

Üdv:Mariann

Mariann
Kép
kmarian

Mariann,
Én asszem, hogy a vákumtól sebes a cicim. De viszonylag hamar, pár nap alatt elmúlik a seb, igaz aventes krémmel is kenegetem. Lehet, hogy az éjjeli szopik is bejátszanak, Zalán sem mindig szopizik ilyenkor rendesen.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Mariann Kép
Csongor a kisfiad neve? Ha a leendö kistesó (egyszermajd) fiú lesz, akkor mi is ezt a nevet szeretnénk neki Kép

Dobok táblit, ha valakit kihagytam, vagy elirtam, sikitsatok!
Kép

Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

De nagy már a tábli,jó sokan vagyunk!

Hrk!
Nekem is előfordult ez a cici probléma és tényleg a rosssz mellre helyezés miatt volt.Próbáld más poziciőban feltenni,pl hónalj tartásba.Én mostanában ha fekve etetek az ellentétes oldali cicit kínálom neki.Szóval a bal oldalamon fekszem és enyhén ráborulva a jobb cicit adom neki.Teljesen megyszüntek a fájdalmak.

Kép
flocika

Flocika,
úgy én is szoktam fekve szoptatni, hogy a másik cicit kapja. megpróbálok jobban figyelni, akkor valószínű ez lehet az ok.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Én ezt a sebes cici dolgot eddig megúsztam, kopp-kopp-kopp. Mondjuk kentem állandóan minden szopi után a Garmastannal. Kb. egy hónapja hagytam abba.

Tényleg jó hosszú táblink van már! Kép

KépKép
KépKép
jdora

Sziasztok! Jó rég írtam már nektek, de azért olvaslak benneteket minden nap. Mi most fogzunk továbbra is, és bár az éjszakáink rendeződni látszanak, a nappali alvások még mindig csak 30-40 percesek, és az már nagy mázli, ha 2szer le tudom tenni nappal. szval én már teljesen kibuktam. Ennyit nyüglődni a fogak miatt!!!! Tegnap sajna volt egy jó kis pánikrohamom a kimerültség miatt.
Na nem panaszkodok tovább. Nem is ezért ragadtam tollat, hanem a szopi ügyben szólnék hozzá:
Szerintem is az a legfontosabb, hogy a BABA ÉS a MAMA is jól érezzék magukat.Én pl már nagyon kimerültem az állandó készenléti állapottól, s attól, hogy nem, tudtam itthonról sehova kiszakadni hoszabb odőre, így nem bánom, hogy Eszterkém már nem akar szopizni. 6 hósig csak szopott, most meg elkezdtük a hozzátápit, meg kap tápszert. Így tegnap megengedhettük magunknak, hogy kimozduljunk hoszabb időre hármasban apuval, és nem kellett azon izgulni, hogy hol fogom megszopiztatni. Előkaptam a cumit tápszerrel, és kész. Biztos sok anyukának ez önzően hangzik, de ha én kimerült vagyok, meg depis, meg feszült a bezártságtól, akkor nem ér a szoptatás egy fabatkát sem.

Tudtok segíteni? hogyan kella céklát elkészíteni úgy, hogy valami finomság kerekedjen ki belőle?

Írtátok, hogy lehet már olajat, margarint adni nekik. Mekkora babáknak? Napraforgó olajat? És Olivát?

Pusza, Szép napsütéses tavaszi égboltot mindenkinek!!!!
ZSu
zsuzs74

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?