JDora!
Én egy-egy mellből szoptatok 10 és fél hónapja zökkenőmentesen (csak két mellem van, többől nem is tudnék
).
Én semmiképp nem javaslom a két mellből szoptatást, mert akkor a gyerek folyamatosan csak a hígabb, első tejhez jut hozzá. Persze, ha nem elég a tejci a manónak az egyikből, akkor át lehet tenni a másikra is, de szigorúan, ha kiürült az első cici, csak akkor.
Arról nem is beszélve, hogy ha mindig kiszív a manó az egyikből valamennyit és nem üríti ki teljesen, akkor automatikusan kevesebb fog az első ciciben is termelődni.
De ha így végiggondolom, mindenképpen a baba igényeinek megfelelően alakul a mennyiség, csak az összetétel nem mindegy.
Ha egy gyerekem lenne, lehet, h én is kettőből szoptatnék, mert tudom, hogy milyen kényelmetlen, amikor 150-160 ml feszül a kiürítetlen cicimben, amikor csak az egyik szopizott.
Én a 8 órás kihagyások hatásának elkerülése céljából minden éjszaka fejek. nekem fontos, hogy maradjon a tejmennyiség, minden cseppjére vigyázok
KKry!
5 és fél hónaposan teljesen érthető, hogy megáll, vagy nagyon lelassul a baba gyarapodása. Szerintem ettől még szophat ugyanúgy. Persze tévedés ne essék, én is azért kezdem el sinlacot adni, hogy hízzanak, mert meglehetősen picik (voltak). És persze a szopi után ehet, amennyit jólesik.
Na, most jó okosnak, meg ellenségesnek állítottam be magam.
De tényleg a sok szopi mellett kardoskodtam mindig, ezt be is vállalom