Új privát üzeneted érkezett!

Volt a védőnő. Nem említette, hogy baba előtt jönne még, így automatikusan volt már olyanról szó, hogy fürdetés, bőrápolás, fül- orrtisztítás, mit vigyek a kórházba nekem, mit a babának, stb. Jó fej volt, aranyos. Azt mondta még, hogy a gyerekdoki nem fog kijönni hazajövetel után, ő igen. Hazajövetel másnap délelőttjére szokta időzíteni, szerintem az jó is.
Bőrápolásról annyit, hogy az elején vegyek a gyógyszertárban sima olajat, amit úgy kérjek, hogy bababőr ápolásához olaj és tudni fogják, hogy mi kell. Ezzel fürdés előtt át kell törölni a hajlatokat, mire vízbe kerül a baba, fel is szívódik, utána pedig sima vízzel átöblíteni. Ez a száraz bőrük miatt kell. Sudocrem-et mondott még popsira és/vagy Neogranormont. Azt mondta van, aki mindkettőt használja, mert a Neo. hámosít is és jó pelenkakiütés ellen is. A kórházban fogok receptet kapni a köldökápoláshoz szükséges cuccokhoz, ami alkohol, gézlapok és hintőpor. Külön nem kell hintőpor, mert ha akarok valamihez, jó az is ami a köldökáplásból megmarad, mert az antibiotikumot és fertőtlenítőt is tartalmaz. A receptet a gyerek nevére állítják ki az én módosított TAJ számommal.
Szó volt még Apa bent legyen, ne legyen sztorikról is, hazajövetelről, szobahőmérsékletről, stb. És hogy nincs értelme hetente válogatni a pelenkamárkákat csak azért, hogy "kipróbálom ez is jó-e", hanem ha az egyik jó, akkor maradjunk annál. Természetesen ha kiüti vagy hasonló, akkor lehet váltani. Ugyanez a popsitörlőnél is. Szóval szerintem jó volt, elmondott sok mindent. Kép

nadine81

Eszti üzeni nem tud írni, mert a gépét javítják nincsen addig nete. Kép
Én is csak este jövök, mert megint annyi dolgom van...
Mesélek majd, tegnap voltunk szülőszobanézőbe a Lacival!
Vendég

Vero,
ok! Kép
Az gáz, hogy mi nem voltunk szülőszobát nézni? Sok mindenről maradtam le?

nadine81

Nici,
megvagy? Pörögsz Kép vagy fájdogálsz Kép ?

nadine81

Jajj,
nekem lenne egy kérésem! Kép Az árlista a pelusos boltról megvan, viszont a telefonszám nem azon van, hanem a blokkon volt, azt viszont én hülye már eldobtam és nem írtam le róla a számot. Ha valaki valamikor arra jár - nem sürgős! - kérdezne egy telefonszámot, amin majd lehet rendelni? Köszönöm! Kép Vagy ha megvan valamelyikőtöknek... Köszönöm! Kép

nadine81

Nadine!Hogy hogy nem megy ki másnap a doki ha haza mentek?Vagy csak rosszul értettem valamit?Az sokat számít,hogy rendes,mert van ismerősöm akinek tök köcsög a védőnője.Mi olajat nem hazsnáltunk meg a popsi krémből is a sima vitaminos gyógyszertárit.Én azzal kentem és kenem mindenét.A vitaminos és nagyon jó.A fürdővízbe ajállanak fürdőolajat,de a sógornőmék azt mondták,hogy nem jó,mert nagyon csúszik utánna a gyerek és minden csupa olaj lesz.Én ezt sem használtam.Az elején csak sima víz aztán később fürdető.De persze ti majd eldöntitek,hogy mit használtok és mit nem.Nem akarlak ám kioktatni nehogy félre érsd!!KépÉn voltam aszülőszobát nézni mikor bent feküdtem.Van aki azt mondja jobb ha tudja hova megy amikor menni kell van aki azt,hogy elég ha csak akkor tudja meg mikor itt az idő.
Vendég

tel szám: 30/4757-408
este jövök mesélni!
Vendég

Nadin,
a szülőszoba is normálisan néz ki, az előkészítő is, a wc is...
Nem maradsz le rólaKépKépKép

Kép
Kép
Kép
amica

pelus tel szám:30/4757-408
Vendég

az előbb eltűnt amit írtam!! Most meg megint itt van! Kész őrület!!
Vendég

Sziasztok!

Nadin!

Nagyon édes a pocid, nagyon jó ötlet ez a foto sorozat. Szépen növöget.Kép
Majd megkérdezem a jövő héten neked a patikában, pontosan hogy hívják ezt az utalványt?
Rendes a védőnőd. Én is úgy értelmeztem, ahogy a Gabó, hogy hogy nem megy ki a gyerekorvos?

Nicika!

Csak nem??????????KépKépKép

Ági!

Hát igen sajnos nagyon korán kezdte a fogzást 17-én lesz 6 hónapos és 3 hónapos alig múlt egy héttel, amikor az első kijött.
A két alsóval nem volt ennyi problémánk.
Szegény Bence is megszenvedte ezeket a kis fogacskákat.Kép
Bálintnak gratula nagyon ügyes!!!
Anyukádnak utólag is boldog szülinapot!

Gabó!

Mindig elfelejtem, miket kérdeztek, nincs időm sajnos jegyzetelni. Kicsit vissza kellett olvasnom, bocsi, ha nem válaszolok
Tehát a kengurunk sajna nem merevítős.
Tejpépből most próbáltam a kekszes piskótásat és a csokisat, ezeket egyelőre megeszi a Máté.
A fogínyét kenem sűrűn, de sajnos nem sokat segít.

Nercsi!

Én is ezt gondoltam, mikor alhatok át először egy éjszakát, nálunk ez kb. 4 hónapos korban volt kb. 1 hónapig tartott, azóta is néha van ilyen, de sajnos mostanában sokat sír éjjel szegénykém, pl. ma hajnalban fél egytől háromig sétáltunk, táncoltunk, játszottunk, semmi sem volt jó.Kép
De reméljük Aliz hamar, átalussza az éjszakát.Kép

katus78

Jaj lányok holnap kezdem az autós sulit.Olyan izgatott vagyok!Csak még nem tudom,hogy lesz reggel.Levi 7-körül szopizik.Most fel kell keltenem szegényt 6-körül,hogy elérjem a 7-órási buszt.Ez lesz az első alkalom hogyha felébred nem leszek ott.Kiváncsi leszek hogy fog reagálni.Remélem nem lesz gond.
Vendég

Sziasztok!

Csak kutyafuttaban, mert megyunk ma oviba. (Hetfo, szerdan es penteken jarunk, es ovinak hivom, mert olyasmi, de csak par ora az egesz.)
En azt gondolom, hogy Nicika mar nincs otthon! Kép Juj de izgi!!

Nadine!
Ahogy olvastam, hogy mikrol beszelgettel a vedonovel, az jutott eszembe, hogy milyen volt amikor meg a Bencet vartam. Azok olyan jo idok (a tobbi is, de az egesz mas) amikor meg nincs gyereke az embernek, es mar annyira varja, hogy babazhasson, es elkepzeli, hogy majd milyen lesz a furdetes, az oltoztetes stb. En a kesz babaszobaban uldogeltem a vegen, es probaltam elkepzelni, hogy milyen lesz majd. Az ures babakocsit tologattam, es a kutyat probaltam bepenkazni. Kép

Gabo!
Jo lesz, ha lesz jogsid! Aztan utana vezetni am, mert hamar kijon az ember a gyakorlatbol, es egy ido utan meg nem mer mar kormany moge ulni. A hugom jart igy, hogy vagy 10 evig nem vezetett, aztan ujra leckeket kellett venni. Na de te ugyes leszel.

Most csak ennyi, rohanok, mert elkesunk.

Ja, ma van a 10.!! Kép hazassagi evfordulonk! Nem tudom hova tunt az elmult 10 ev, de igy kimondva sokkal tobbnek tunik mint megelve.

Kép
Kép
agi

Ági!Gratula a 10. évfordulótokhoz.Mentek valahova ünnepelni?Ez milyen "ovi",hogy este mentek?Vezetni fogok ha megyünk majd haza én fogok kocsizni,hogy egy hosszú úton belerázódjak.Remélem ügyes leszek.Mi 8-éve vagyunk együtt és ez is nagyon hamar elröppent.Sajnos nagyon gyorsan telik az idő.Egyépként mióta élsz kint?

Nicikáról tud valaki valamit?Talán szülőszobán van már?De jó lenne!!Kép
Vendég

Igen, jól értettétek, a doki nem jön ki... Ahogy említette a védőnő, éreztem a hangján, hogy neki sem tetszik, de ez van. Pestiek közül azt mesélte valaki, hogy hozzá pl. a védőnő nem ment ki a terhesség alatt egyszer sem. Azt mondta vegyük úgy, hogy kint volt, mert hogy ki kellene mennie..
Szóval itt védőnő jön, doki nem. De a védőnő is azt mondta, hogy ha én úgy kérem, akkor még aznap délután szívesen kijön. De szerintem jó a másnap délelőtt. Arra lemegy egy itthon (nővérek és kórház nélküli) töltött éjszaka is, esetleg ha felmerül valami kérdés, azt személyesen tudom megkérdezni.

Gabi,
és mi annak a vitaminos popsikrémnek a neve? Vagy ha úgy kérem, hogy vitaminos popsikrémet kérek, akkor csak egy fajta van és úgyis azt adják?
Egyáéltalán nem érzem úgy, hogy kioktatnál! Kép A védőnők elmondják, hogy ők mit ajánlanak, de úgyis a személyes tapasztalat fogja eldönteni. És az csak jobb, ha egy anyuka elmondja, hogy az pl. neki nem jött be ezért és ezért.

Szóval írjad/írjátok nyugodtan, ha ti valamit másképp csináltatok, mint ahogy én elképzelem és ide leírom, abból csak tanul az ember. Örülök is neki. Persze nem biztos, hogy nekem is bejön, de jó tudni, hogy mindenkinél másképp van. Óóóó, majd csak figyeljetek mennyi kérdéssel jövök, ha megvan a Baba! Kép

És Levivel ki lesz addig, amíg te tanfolyamon vagy? Megy veled busszal és anyós vigyáz rá? Elhiszem, hogy izgulsz, én is totál kíváncsi voltam, hogy mi lesz. Mondjuk azt kicsit durvának tartottam, hogy csak pár alkalom volt, de az iszonyat hosszú ideig tartott. Volt, hogy 4-5 órát ott ültünk, persze szünetekkel. De akkor is.

Vero,
először nem tudtam, mi az a telefonszám! Kép Azt hittem, hogy veled van valami újság, és leírod a számodat, mert megváltozott vagy valami! Kép Jól van, Viol, okos vagy! Kép
Köszi a számot, fel is írom.

Katus,
az albumomban is bent vannak a fotók, igaz nem egymás mellett. De ha gondolod és van kedved, nézd meg. Kép
Az utalványt a Wellness Egészségpénztár állítja ki. Közben kicsit utánakutakodtam a neten és rájöttem (gondolom én.. Kép), hogy mi lehet a helyzet. Az az OGYI szám, amit én égen-földön kerestetek veletek és én is keresek, keresek nem mindenre vonatkozik, hanem gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású termékekre. Van egy táblázat, ott leírják általánosan, hogy mi az és mi nem. Csodálkoztam is, hogy a betegápolás és csecsemőápoláshoz nagy általánosságban írnak dolgokat. Úgy írják, hogy pelenka, cumi, cumisüveg, stb. Ha viszont így írják, akkor miért nem találok én egyik terméken sem OGYI számot? És amikor megnéztem a táblázatot, ott láttam, hogy ez az OGYI szám valószínű ilyen gyógyhatású készítményekre vonatkozik és ez az OGYI lista olyan, hogy van, ami rajt van, és van, ami nem. Vettünk már pl. Richtofit sportkrémet, arról jött vissza papír, hogy nem jó, viszont a Crotalgin az jó, azon van ilyen szám. Mindkettő gyógyhatású készítmény, annyi a különbség, hogy az egyik rajt van ezen a listán, a másik meg nincs. Egy szónak is száz a vége, azt hiszem megvan a dolog lényege. Beszúrom a táblázat oldalát, itt rajt van minden.
Húú, bocsi, hogy hosszúra és bonyolultra sikerült, de próbáltam leírni. Kép
Itt a cím:

http://www.wellness-penztar.hu/download/wellness_elszamolhato_juttatasok.pdf

nadine81

Gabi,
Agiéknál most nappal van, 8 óra időeltolódás! Kép Én onnan jöttem rá, hogy egyszer valamikor késő este azt írta, hogy megy ebédet főzni! Kép

nadine81

Ági,
tudom milyen érzés, amit mesélsz... Kép
Nekünk a babakocsi lent van anyuéknál, mert most ott van több hely. Mióta megvettük, és minden nap lemegyek valamiért hozzájuk, minden nap benézek a szobába, hogy ott van-e (miért ne lenne ott? Kép), jól van-e, stb. Néha átfordítom a tolókart Kép, néha átalakítom sportkocsivá Kép, néha csak belekukkantok a pelenkázótáskába Kép.
Amikor megvettük a pelenkázólapot, kb óránként (persze csak az első néhány napban Kép) bementem a szobába, megnyomkodtam kicsit, hogy milyen jó puha, és elképzeltem, hogy majd ebben lesz a Csöpp! Kép A ruhákat hajtogatom el-vissza, válogatom, stb. Megnézem egyenként az apróságokat, pl. az ollót, orrszívót, csörgőket, néha elindítom a zenélő játékokat Kép. Ez még OK is lenne, mert nő vagyok, anya leszek, stb, de van, hogy Gábor is felhúzza azokat a zenélő izéket!! Kép Kép
Szóval lelkiekben itt is nagy a készülődés!

Gratulálok a házassági évfordulótokhoz, szép kerek szám! Tessék ám megünnepelni! Kép

Szerintem Nici még nem szül, mert akkor biztosan tudnánk róla, hogy már bement a kórházba. Legalább is azt mondta valakinek írni fog sms-t vagy valamit. Gondolom én.. Csak nem hagyna ki minket a nagy izgalomból! Kép

nadine81

Amica,
akkor megnyugodtam! Kép Azt már én is hallottam, hogy szép meg jó, meg modern, meg tiszta, meg stb! És akkor az sem gáz, hogy nem látom előbb, mint hogy muszáj lenne.. Mert elkerülni nem tudom, az biztos, abban tisztában vagyok! Kép Kép Kép
Azt meg úgyis megmondják, hogy merre menjek. Gondolom nem fogok ott kóvályogni a folyosón, mint egy hülye! Kép
Tényleg! Ha pl éjszaka mennénk, akkor is simán bemegyünk a főbejáraton és közlöm a portással, hogy én márpedig most szülni jöttem?

nadine81

Gabó!

Hu de izgi, én nagyon szerettem vezetni kreszre járni, jó kis társaság jött ott össze.
Szorítok, hogy a Levi jól viselje, hogy nem leszel ott.
Gondolom utána már nagyon rossz, lenne menni, ha tudod, hogy nagyon rosszul viselte.
Biztos nagyon jó lesz a vezetés is, tök jó, hogy Punton lehet tanulni, én annak idején még Skodán tanultam, izgi volt, nagyon megszerettem.
Na már megint nosztalgiázok magambanKép

Kép

katus78

Beszéltem Nicivel. Patrik beteg, és őt is kerülgeti. És még fáj a hasa is, lent, szúr, feszít, nem jó. Oldalt sem jó feküdni, csak hanyatt. Ülni sem jó, azért nem ül gép elé sem. De mindenképpen írni fog majd, ha indulandusz van!

nadine81

Húú, Gabi figyelmetlen voltam, bocsika! Akkor most hol is lesz Levi? Otthon? Kivel?

Katus,
és azt hol láttad, hogy Punto-n fog tanulni? Vagy nem Gabi fog Punto-n tanulni? Vagy most mi van? Kép

nadine81

Hát lehet, hogy hülye vagyok, de mintha valahol olvastam volta, hogy Punton fog tanulni vezetni.

katus78

Katus,
akkor már ketten vagyunk, akik megkeveredtünk! Kép
Kép
Majd Gabi megmondja! Kép

nadine81

Katus,
de lehet ám, hogy tényleg az van, hogy korábban már írta, csak én nem emlékszem! Kép

nadine81

Szegény Nici, már biztos a végét járja, nekem a hasam alján fájdalommal és szúrással kezdődött, de ki tudja, mindenkinél más.
Na azért őszintén nem irigylem (bocsi Nadin ha jól gondolom már csak te meg a Nici nem, szültetek) Bennem még nagyon élénken él
Azt mondják idővel, megszépül, remélemKép
Na azért nem akarlak ijesztgetni, azért nem olyan szörnyű, meg hát a végeredmény felülmúl mindent.
Ha jól értelmezem nem kell megkérdeznem a patikában az utalvényt?

katus78

Na mindegy majd Gabó rendet rak a fejünkban.

katus78

Katus,
jaj, köszönöm, igen, már nem kell megkérdezned az utalványt! Látod milyen hülye vagyok? Kép Ezt sem írtam. Akkor tuti Punto-ügyben is te leszel az ász! Kép

Igen, már csak ketten vagyunk Nicivel, akik első babások. De nagyon nem tudsz már ijesztegetni, olvastam/hallottam én már minden cifrát! Tény, hogy fáj, mindenki meséli. Azt a fájdalmat úgysem tudja senki leírni. Mert az, hogy nagyon fájt, borzasztóan fájt, az egy dolog. De hogy az valóban milyen lesz, majd akkor és ott és nálam kiderül. Felkészülni nem nagyon tudunk rá. Valószínű, hogy olyan jellegű és akkora mértékű és olyan ideig tartó fájdalom, amit még nem éreztünk. Nekem pl. még el sem volt törve semmim.
Gábor ugye nagy focis. Szereti. Nagyon. Amikor vége lett egyik éven a bajnokságnak, már következő hétvégén ment terembe játszani. Még aznap eltörött a bokája. Ez több, mint két éve volt. De azóta nem lépett terembe focizni, mert annyira benne van még a fájdalom, hogy egyszerűen meg sem próbálja. Fél, hogy előfordulhat még egyszer. Pedig maga a pillanat, amikor eltörik a boka, rövidebb, mint egy vajúdás, amikor nyílsz szét, feszül mindened, stb. Ezzel persze nem lekicsinyíteni akarom a csonttörés fájdalmát, elhiszem, hogy sz.r lehetett, csak azért írom, ha ő egy törést így élt meg, akkor milyen lehet egy órákon át tartó fájdalom és egy kitolási szak, amikor az ember lányának a szeme is bevérezhet az erőlködéstől..
Szóval valahol el tudom képzelni, be tudom határolni, hogy milyen lesz majd, viszont érezni a bőrömön, magamon még nem éreztem, és ez az, ami félelmet kelthet bennem. De épp a napokban gondolkodtam azon, hogy most már nem túl akarok lenni rajt, hanem át akarom élni. Ha fáj, fáj. Pusztán a fájdalomba még nem halt bele senki, másba sajnos igen. De csak abba, hogy fáj.. Abba nem. Azt mindenki el kell viselje.
Húúú, de baromi felkészült vagyok, mi? Kép Mint aki már jó néhány gyereket szült volna! Majd akkor legyen nagy szám, amikor ott szenvedek! Kép
De eljön az is! Kép

nadine81

Nadin,
ha éjjel mész akkor odamész a nővérpulthoz az nst mellé és szólsz, hogy szülni jöttél. Egy szülésznőre fognak bízni, mindenek előtt megvizsgál az ügyeletes orvos és szólnak a dokinak ha tényleg szülés lesz belőle. A szülésznő borotvál, beöntés, utána zuhanyozhatsz és irány a szülőszoba...
Doki vizsgál, jön ha kell, nincs végig ott, mást most nem részletezekKép
A szülőszobák egyébként az ablakos folyosó mögött vannak ahonnan a piciket hozzák ki.
Bemenni meg az ambulancia végéről fogtok.
Jó pihenést!

Nici, kitartás!Kép

Kép
Kép
Kép
amica

Na majd elmeséled ám utánna részletesen.Kép
Azért még én is szeretném étélni legalább mégegyszer.
Most sajna nincs időm már irni.Máté nagyon nyügös kicsit leváltom apukáját.Aludni sajna nem akar.
Hát ez van ez is egy érdekes(fárasztó)korszak.
jó éjt!!!
Pihenj amennyit tudsz, én olyan közhelynek éreztem már ezt a mondatot, de nagyon igaz, mit nem adnék egy fél nap pihenésért!

katus78

Amica,
köszönöm, ebben benne volt minden, amire kíváncsi vagyok így előzetesben! Kép

Katus,
köszi, majd mesélek is! Abból nem maradhattok ki! Kép
Kitartást Mátéhoz, próbálj te is pihenni!

Én is elköszönök, mert Gáborka megjött edzésről, most vele foglalkozok, egész nap alig láttam..

Sziasztok, kellemes hétvégét Mindenkinek!

Nadine és Dorka 30+1 Kép
Kép

nadine81

Gabi!
Jol irta Nadine, mi 8 oraval hatrebb vagyunk az otthoni idohoz kepest. Most pl. itt du. 3 mult, otthon meg mar ejjel 11.

Nadine!
En nagyon feltem a szulestol mielott a Bence szuletett, mert ugy gondoltam, hogy a fajdalom kuszobom a beka feneke alatt van. Azon is tudtam fel orat sirdogalni, ha becsiptem az ujjam a fiokba, szoval meg voltam gyozodve, hogy ez nem tulelheto, hiaba mond barki barmit. Aztan az volt a legnagyobb meglepetes, hogy a fajdalom ugye jon meg megy. Szoval vannak kozte szunetek, meg a vegen is, igaz akkor mar nagyon rovidek. En annyira rosszra voltam felkeszulve, hogy utolag azt mondtam, hogy -fajt ugyan az teny-, de abszolut kibirhato. Ez a lenyeges kulonbseg szerintem egy labroreses fajdalommal szemben is, hogy ott faj szunet nelkul, itt pedig azert van kozte egy pici piheno.
A Bencevel az elso fajastol a szuletesig 16 ora telt el, a Balintnal pedig 3.
Persze teny, hogy mindenki maskepp eli meg az egeszet, mindenesetre azt hiszem nem sokan vannak akik annyira be vannak tojva a szulestol mint amennyire en voltam, es en is azt mondtam rogton utana, amikor mar a kezemben volt, hogy most azonnal belevagnek megegyszer. Kép

Katus!
Es az ilyen ejszakai setakkor az van, hogy csak akkor van csond, ha setaltok? Tehat se enni nem akar se semmi mast? Elhiszem, hogy ki vagy lazulva!

Meg nem tudom mi lesz a mai program a hazassagi evfordulora, mindenesetre kicsit osszekapom magam, hogy szalonkepes legyek, ha elmegyunk vacsizni. Kép

Kép
Kép
agi

Sziasztok lányok! Folyik a magzatvizem, úgyhogy megyünk szülni! Fájásom nincsen! Szorítsatok! Nagyon igzulok és félek mert Patrik nem lehet velem mert beteg. Anyut hívtam el!

KépKép
nicika

Juj Nicika! Nagyon szoritok, ugyes legyel es varjuk a hireket!!!!!!

Kép
Kép
agi

Jajjjjj Nicika, nagyon szorítunk!!!!! Nekem is pont így indult, remélem hamar meglesz, és minden simán megy majd. Izgulok......

Agi, boldog évfordulót kívánok!!!
Nadine, én a csecsemőosztályra csengettem be éjjel, kijött a csecsemősnővér, szólt a szülésznőnek, úgy mehettünk be az előkészítőbe, majd a szülőszobára.

Gabó, aztán ügyi legyél ám!!!!

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nadine, küldök pár képet a szülőszobáról, hogy lásd milyen.
Kép
Kép
Kép
Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Sziasztok!Végre ismét köztetek lehetek!Már hiányoztatok nagyon!
Hurrá!Bővült a csapat!A magzatvíz elfolyását követő 6.órában legkésőbb(ha nem jönnek a fájások)beindítják a szülést a fertőzések elkerülése végett.Tehát akkor már túl van mindenen ahogy az órát nézem.

Gabóca!Milyen volt az első sulinapod?

Nadine!Nem Balfon lakik a párod munkatársa aki a kenyérport hozza?

Reni!Nagyon édes,szép csajszi a Lara!Szonja is ilyen kis"pocakmanci"volt.Mi így hívtuk a pocoja miatt.

Nagyon várom a híreket Niciről és Szintiről!

KépKép
eszti76

Megszületett Nicika kislánya!!! Szintia!
Magzatvíz ment el, nem voltak erős fájásai így vákummal segítették. 2,5 kg és 46 cm.
Jól vannak!!!!!Kép
Vendég

Viol!Te következel!Aztán a mi bébink na jó Veroé és az öcsémé,őket pedig Amica követi.Ugye jól tudom?Aztán kezdhetnénk elöről.

Valaki nem tudja véletlenül a Nici telefonszámát amin gratulálhatnék nekik?

KépKép
eszti76

Eszti!
Elküldtem mailbe!!
Vendég

Sziasztok!!

NICIKA!

Elöször is NEKED millio gratulacio!!
Remelem minden siman ment, es mindketten jol vagytok a kislanyoddal!
Köszönöm a kepeket is, hogy feltetted, es persze hogy nem haragszom!
Ha valaki megy majd NICIKAhoz a korhazba, csinaljatok majd roluk kepeket!

Nercsi!

Nem teszem bele itthon a hordozoba, ez csak egy kiveteles eset volt, nem hagyott nyugodtan enni, mindig sirt ha beletettem a bölcsöbe,es hat gondoltam akkor majd beleteszem a hordozoba es odateszem magam melle a konyhaba. kb. 2 percig nem is sirt! Kép A hordozoba egyebkent csak 1 oraig lehetnek utanna ki kell öket venni egy 15 percre, mert a hatuknak vagyis a gerincüknek nem jo sokaig.
Mi mar jan.29. ota szinte minden nap setalgatunk volt mar hogy egy orara is kinnt voltunk.
Ma megyek vele elöször egyedül ki, mert mar anyu otthon van a ferjem meg dolgozik. Kivancsi vagyok mi lesz az öltözesnel, mert ott altalaban megmutatja a hangjat.
Ejszaka ma ketszer evett ejfel elött meg 4 ora körül. Tegnapelött 7 orat volt el cici nelkül tegnap meg 6 orat. Mindig olyan 6 körül eszik aztan szünet. Lehet keszül mar ataludni az ejszakat!Kép En ejjelente min. 7 orat tudok aludni, mert ha ugy van meg szundizok akar kilencig is a kicsikemmel.
Napközben pedig egyre többet van fenn, sokszor el nezeget vagy cumikazik vagy eppen anyukajat nyüstöli, hogy vegyem fel.
Nalatok, hogy zajlanak a napok?
Tudsz mellette hazimunkat vegezni? Nalam a fözes egy katasztrofa, ha sir mindig odamegyek hozza es igy eleg lassan lehet egyröl a kettöre jutni.
Mit mondtak neked , mit nem lehet enni a szoptatas alatt?
A köldökcsonkja jan. 28-an esett le, es azota teljesen szep is nem kell vele semmit csinalnom!

Kép
Kép
reni76

Most olvastam, hogy Sopronba csinalnak beöntest meg borotvalast? Minek? Es mit kell inni? Na nalam ilyenek nem voltak.

Nadine!

Most meg tenyleg nem tudod elkepzelni, hogy milyen fajdalommal is jar egý szüles, de tudod en mar egy annyira szep emlekkent gondolok ra, hogy akar most is vegigcsinalnam. Mert az a pillanat amikor a kezedbe adjak a babat, a legszebb dolog az eletben. Minden fajdalom elmulik es csak egyszerüen boldogsag van. CSODALATOS!!!
Ne felj a szülestöl, gondolj ra mint egy csodara, hogy nemsokara anyuka leszel!

Kép
Kép
reni76

Reni!Igen,nálunk borotválnak és beöntenek.Nem inni kell hanem végbélen keresztül valamilyen folyadékot juttatnak be és az kihozza a bentlévőségeket.Elég brutálul hangzik de nem olyan szörnyű.
Szoktam nézni az egyik német adón egy szüléseket bemutató műsort és ott tényleg humánusabban szülnek a nők.Én egyébként abból a műsorból készültem fel a szülésre.

KépKép
eszti76

Mein BABY? RTL ! Kép

En is neztem es tanultam a dolgokat. Kép

Kép
Kép
reni76

Igen,az volt a műsor címe.KépKár,hogy már vége mert ezt még most is szivesen megnézném.Kép
A magyar tévé(TV2)is csinált egy hasonló műsort Szülőszoba címmel.Ahányszor megszületett egy baba én elbőgtem magam mert elérzékenyültem teljesen.

KépKép
eszti76

Na nem fogok tudni mindenkinek válaszolni elfelejtettem hogy kinek mit akartam mesélni, és képtelenség utána olvasni órákba tellik!!! Előre is elnézést!

Úgyhogy folytatom innen, ha valami fontos az eszembe jut útközben úgyis leírom.

A szülésznő azt mondta a látogatáskor h azért csinálnak Sopronban gátmetszést, mert a babák átlagosan nagyobbak mint az ország többi részén.
Győr-M-S megyében és Budapesten születnek a legnagyobb babák. Ezért nem is ajánlák a terhességi vitaminokat, mert így is rengeteg pici születik 4 kg körül. A gátmetszést azért csinálják, hogy a gát ne repedjen be, mert az roncsolná a szöveteket. Első szülésnél automatikusan megcsinálják, második harmadik babánál ha az anyuka szeretné, lehet gátvédelemmel szülni (akkor nem vágnak). Én nem fogom kérni, mert ha mégis reped az nehezen gyógyul, nehéz összevarrni míg a gátvágott gátseb egy pici kis egyenes metszés, és nagyon hamar gyógyul. Tervezem még használni azt a részem Kép ezért nem reszkírozok.
Beöntés sem kötelező, ha valaki nem akarja nem csinálják, de ha össze....od magad a szüléskor a fej nyomása miatt, az nem túl higiénikus. Úgyhogy én azt sem ellenzem. Nem volt vészes az elsőnél sem, és megkönnyebbülsz tőle. Lgábbis én...
Úgyhogy nem véletlen h ezeket általában megcsinálják, a helyi sajátosságok miatt is.
Na most az én babám 3,7 kg volt, ha a második nagyobb lesz (ami előfordul) akkor köszi szépen gátvédelemmel szülni...
Vendég

Ági!
Boldog évfordulót!

Nekünk is olyasmi babakocsink lesz (travel system), ezek szerint te tologattad a hordozóba is? Gondolom ha anatómia egy ilyen akkor nem árthat a kis gerincüknek. Vagy azért annyit nem szabad benne lenniük? ??

Nadine!
Nekem volt csonttörésem is meg szültem is, szülni jobb...

Katus!
A védőnő mit mért hízott a picid? Mert ha igen nincs mit aggódni a tápszeren!
Még nem voltam a dokinál, semmi újság baciügyben, ha lesz megírom, ok?

Nadine!
A szülőszobát azért érdemes megnézni apával együtt, mert az enyém is most nyugodott meg, és szánta rá magát h velem lesz a szülés alatt hogy látta milyen! Megnyugtatta a szülésznő is a z apukákat, h semmi olyant nem látnak amitől rosszul lennének, az anyuka fejénél kell lenni. Csak aki magától akar kukkolni az megy oda a lábak közé. De én már beígértem egy fejberúgást ha meg meri tenni meg hogy kiszáműzöm onnan azonnali jellegel, de szerintem úgyse akarna odamenni.

Kép
Vendég

Sziasztok!

Először is gratulálok Nicikának és Patriknak Szintia születéséhez! Kép Jó egészséget és sok tejcit kívánok a csajoknak! Kép
Kép

Ma délelőtt, amikor hívott, sejtettem, hogy van valami, hisz tegnap beszéltünk, gondoltam akkor mi másért hívna.. Kép
És mivel nem voltam netközelben, gondoltam írok Veronak, hátha ő igen. Kép
Nici annyit mondott telefonban, hogy elment a magzatvize, bementek, de fájásai nem voltak. Kapott oxytocint, úgy lettek, de ahogy (így fogalmazott) "vízszintbe került", legyengültek a fájások és nem tudta úgy nyomni, ahogy kellett volna. És ezért lett a végén vákuum. De mindketten jól vannak! Kép És ez a lényeg.
Azt mondta nagyon rendes és aranyos volt mindenki, doki is és szülésznő is és mindenki. Kép

Én valószínű, hogy hét elején mennék be hozzá, talán hétfőn vagy kedden. Nemtom pontosan mikor mennek haza, de nem akarok lemaradni róla.
Fényképezőgépet mindenképpen viszek! (Reni! Kép)

Erika,
köszönöm a képeket a szülőszobáról, akkor megvolt a szülőszobalátogatásom is! Kép De komolyan, köszi. Ahogy nézem tényleg elég szép, nem olyan hülye zöld. Kép

Eszti,
párom munkatársa nem Balfon lakik, hanem Fertőszéplakon. Az valaki más lehet, akire te gondolhatsz.
És igen, nagy valószínűséggel én következek, utána Vero és Amica. Kép
Mondtam is itthon, hogy a 10 hétből lehet akár 7 vagy 8 is! Kép De legalább 9-et szeretnék! Kép

Nadine és Dorka 30+2 Kép

nadine81

Vero,
akkor inkább szülök, mint hogy törjön a lábam! Kép
Gátmetszésről és beöntésről detto azt gondolom, mint te. Inkább csinálják mindkettőt, mint hogy a metszés elmaradása miatt nehezebben gyógyuljon a seb, vagy a későbbiekben legyen nagyobb gond, illetve a beöntés elmaradása miatt olyan is jöjjön, ami amúgy nem biztos, hogy jönne. Persze volt már olyan a világtörténelemben, hogy valaki beöntés ellenére is nyomott mindent ami benne volt, de ez azért ritkább.

Szülőszobát már nem megyünk szerintem nézni. És Gábor már egyik nap csak úgy közölte, hogy bejön. De azért kíváncsi vagyok.. .)

nadine81

Egy másik topikban van már kép Szintiről, megpróbálom átmásolni ide.
Ha mégsem menne, akkor keressétek a "Gyermekek, magzatok, kor szerint" aztán "2006. tavaszi babák", és ott "Csema" hozzászólását mai dátummal, 14:44-kor. Ott a kép. Kép

Kép

Jajj, elvileg sikerült!! Mindjárt kiderül! Kép

nadine81

És igeeeen!! Kép Kép Kép
Szóval ő Szintike! Kép

nadine81

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?