Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Sajnálom ezt a Blikkes dolgot! Kép Elszomorít...

Az viszont most nagy öröm nálunk, hogy holnaptól néhány napig az unokaöcséimnél leszek!! Kép Kép
Ott nincs net - hogy mi mindent kell majd visszaolvasnom kedden...Kép

Szép napokat! (Szebbeket, mint ez a mai ezzel a blikkes gonoszkodással!)

Majd jövök! Pusza! - Amneris -

KépKép
amneris

Reggeli pizsis ébredésKép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Kelimoni
Jó hogy itt vagy és hoztál képeket.Kép Köszönjük.
Nyügi múlik?

Amneris
Jó gyerkőcözéstKép
Kedden várunk!

Szép napot mindenkinek!
SüniKép
süni_renóca

Sziasztok!

A Blikkes cikkel kapcsolatban az a véleményem, hogy mindennyiunk feladata ezek ellen az előítéletek és ítéletek ellen küzdeni. A film új a maga nemében, sokan nem értik, miről van szó, amíg meg nem nézik.

Talán akkor válik világossá, hogy nem gyermekkereskedelemről, hanem gondoskodásról, szeretetről és fájdalomról szól egy örökbefogadás.

Hosszú idő fog eltelni, amíg változik a nyílt örökbefogadásról vagy egyáltalán az örökbefogadásról alkotott vélemény.

Nem hiszem, hogy bármelyikünknek is lelkiismeretfurdalással kellene élnie. Egy engedéllyel rendelkező alapítvány segítségével családdá váltunk, egy gyermekéről pedig gondoskodni nem tudó vagy nem akaró anya nyugodtan hajtja le esténként a fejét, mert tudja, picinye boldog családban él, ahol nem csak anyagiakat, hanem elsősorban mérhetetlen szeretetet kap.
Azok, akik jó anyagi körülmények között élnek és akkor estek teherbe, amikor ők akartak, spontán módon, sosem értik meg a másik oldalt.

Elég szomorú, hogy kampányt kell indítani a fogyatékkal élők elfogadására, vagy bármilyen mássággal rendelkezők elfogadására. Az örökbeadók és örökbefogadók is mások. Olyat tesznek, ami laikus számára elképzelhetetlen. Egy kis boldogság cserél "gazdát".Kép

Amikor ránézek a kisfiamra, azt gondolom, kit érdekel a mások véleménye, ítélete. Fontos az, hogy megszülethetett egy gyermek és az élete folytatódik.

Na, ennek örömére mutatok egy pillanatot az életünkből. Nekem boldog, mert a felpróbált sapka méretes, Gergő számára már nem annyiraKép
Kép

Megígérem, hogy mára már befejezem az írást, nem akarok túltengeniKép Bár már megtettemKép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!
Örülök,hogy tegnap ott voltatok a Blikkes topikon! Puszi, sajna rohanok, de délután még bekukkantok!

Kép

Kép
rayo

Sziasztok!

De jó, hogy raktatok fel képeket, Lányok!! Csodaszépek és nagyon aranyosak a gyerekek!!!!

Engem is elkeserít, ami a Blikkes topicon van Kép Igaza van Kelimoninak, nem értik az emberek a lényeget. A többség sajnos csak annyit lát az egészből, hogy egy anya "eldobja" magától a gyerekét. Tiszta őrület, hogy számukra sokkal elfogadhatóbb az abortusz, mint az örökbeadás!!! Szóval megölni a magzatot humánusabb, mint gondoskodni róla... Az eszem megáll KépKépKép Leginkább amiatt aggódom, hogy mire a mi gyerekeink felnőnek, változni fog-e ez a hozzáállás, mert belegondolni is szörnyű, hogy ők, akik tudják, hogy örökbefogadottak, ilyeneket kell majd hallaniuk... Mi mindannyian tiszteljük a gyerekeink életet adóját, tisztelettel és szeretettel beszélünk róluk a csemetéinknek, biztosan fájdalmasan érintené (fogja érinteni) őket, ha ilyen pocskondiázást hallanának. Most olyan szívesen elbeszélgetnék erről egy már felnőtt, örökbefogadott emberrel, aki az igazság tudatával, szeretetben nőtt fel örökbefogadó családjában.

Simineni: Az jutott eszembe, hogy Szandinak nem övsömöre van? Annak ugyanaz a vírusa, mint a bárányhimlőnek. Otthon kell maradnia emiatt?

Én meg úgy el vagyok most keseredve Kép Vivien miatt, mert nem hajlandó pisilni az oviban. Tegnap is amikor hazajött, megállt az előszobában, elkezdett kiabálni, hogy nagyon kell pisilnie, mondtam neki, hogy akkor gyerünk, futás a vécére, de ő csak állt tovább és látszott rajta, hogy már bepisilt. Ma pedig mentünk érte az óvodába, és fogmosás közben láttuk rajta, hogy toporog, pisilnie kell. Elkezdtük kérlelni, hogy menjen, üljön már rá a vécére, de ő nem akart, el is kezdett sírni. Erre a férjem fogta és ráültette, de ettől még jobban sírt, ordított, már zengett az ovi tőle Kép Úgyhogy leszedte, és jöttünk haza. Most nem pisilt be, de nagyon rossz kedve lett (meg nekünk is). Már most 2. éve jár oviba, és el nem tudjuk képzelni, hogy miért csinálja ezt... Semmiféle manuális tevékenységet sem végez, szóval nem fest, nem rajzol, nem színez, nem gyurmázik, nem vág-ragaszt, stb. Ezt sem tudom, hogy miért... Arra gyanakszunk, hogy az elején valaki tehetett valami megjegyzést a jobb kezére, de hát már ez is régen történhetett, nem igaz, hogy nem képes feloldódni! Ráadásul attól félek, hogy ha most ezt csinálja, mi lesz vele majd a suliban. Tudom, hogy van még addig idő, mégis aggódom Kép A pszichológus pedig "tojik" ránk, szerinte semmi baja a lánykámnak.

Na jól kikeseregtem magam, csak bosszant nagyon, hogy nem találom a problémáimra a megoldást.
ildi_ko

Most látom, hogy tiszta lila az előző hozzászólásom a sok szomorkás fejtől. Nem vagyok ám azért annyira depi Kép csak kicsit elkeseredtem...

Teszek fel fényképeket, a hétvégén fent voltunk a bátyáméknál és ott fürödtek hidromasszázs-kádban! Bizony ám Kép Hú, de megijedtek, amikor bekapcsoltuk a pezsgést Kép de aztán megszokták és élvezték nagyon.

Kép

Kép

Kép

Kép
ildi_ko

Sziasztok!

Az előbb csörgött a telefon és majd kiugrott a helyéről a szívem, mert Nikinozso volt az!
De rögtön megnyugtatott, hogy ez még nem az a telefon, még nem szülünk, csak azért hívott hogy megmondja mennyire örült a mi anyukánk annak a kis plüss kutyusnak, amit tőlünk kapott még szerdán az elválásunk előtti utolsó pillanatban a közelgő szülinapjára!Kép És hogy a legutolsó beszélgetésük alapján úgy néz ki, hogy bemehetek a szülésre!!!!!!!!!!!!!! Már annyira izgulunk!!!!

Anyucik! Ezek a képek annyira aranyosak!

Ildi_ko! Nem lehet, hogy az ovis wc-ben van valami ami zavarja? (nem kellő tisztaság, szagok, vagy hogy más is látja, esetleg a fiúk nem mennek ki időben a mosdóból....) Mert ha otthon nincs ilyen probléma, akkor biztosan az oviban érte valami olyan stressz, amit nem tud feldolgozni, és valami módon a wc-hez kötődik. Az is lehet, hogy siettették a dadusok, vagy rászóltak, hogy ne piszmogjon annyit és ezért tartogatja az utolsó utáni pillanatig. Ha nem tudja/akarja elmesélni mi bántja, akkor érdemes figyelni amikor egyedül babázik, hogy miket csinál a babával és mit mond neki, hát ha így kiderül a probléma?! Hű, de nehéz helyzet ez.....

Sok puszi,
Di_ti
di_ti

lányok !

hogy ne csak rosszat olvassatok KépKép
Ez ma jelent meg a helyi lapban KépKép

Művészek az újszülöttekért
Négyszázkétezer forintnyi adomány gyűlt össze azon a jótékonysági hangversenyen, amit a százhalombattai Gólyahír Egyesület javára szerveztek a Magyar Állami Operaház művészei az intézmény Jókai utcai különtermében február 6-án. A karitatív rendezvényen, amelynek fővédnökségét Medveczky Ádám, a Magyar Állami Operaház karmestere vállalta fel, mintegy négyszázan vettek részt.

A Gólyahír Egyesület a nem kívánt gyermekek életben maradásához és családba kerüléséhez nyújt segítséget. Ingyenesen hívható krízisvonalat üzemeltetnek a válsághelyzetbe került várandós anyák számára. Valamennyi munkatársuk ingyenesen végzi feladatát. A civil szervezet alapítója és vezetője a városunkban élő Mórucz Lajosné. Ötéves fennállásuk alatt végzet munkájuk eredményességéről legékesebben a tények beszélnek. 234 fedél nélküli anyát sikerült elhelyezniük anyaotthonban, 311 esetben gondoskodtak kelengyéről rászoruló újszülöttek számára. Az egyesület közreműködésével 112 család döntött úgy, hogy előzetes szándékukkal ellentétben nem adják örökbe születendő gyermeküket, hanem maguk nevelik fel, és 220 nem kívánt újszülött alig egy hetesen örökbefogadó családokhoz került. 620 házaspárt világosítottak fel az örökbefogadással kapcsolatban. 39 találkozót szerveztek örökbefogadó családoknak Budapesten, Tatabányán, Veszprémben, Százhalombattán és Székesfehérváron. 3 konferenciát tartottak a nyílt örökbefogadásról szakemberek számára. Folyamatosan biztosítanak ellátást és szállást a krízishelyzetbe került várandósoknak százhalombattai átmeneti szállójukon. 2004-ben könyvük jelent meg Gólyamesék címmel, amiből a 2006-os filmszemlére ugyanezzel a címmel dokumentumfilmet készített Dobray György. Az újságokban, rádiókban, televíziókban 5 év alatt 145-ször esett szó munkájukról.

A tavalyi évben az állami támogatás megvonása miatt igen nehéz anyagi körülmények közé kerültek. Gondjaikkal azonban nem maradtak magukra. Bizonyítja ezt Kolozár György tavaly év végi felajánlása, aminek köszönhetően biztonságosabb és emberibb körülmények között tudják elhelyezni a válságos helyzetbe jutott várandós anyákat, és bizonyítja ezt a február 6-i csodálatos koncert, amelyen több mint húsz operaénekes és muzsikus közreműködött önzetlenül. „Az egyesület életében a legnagyobb kitüntetés az önök előadása volt” – mondta a hangverseny után Mórucz Lajosné, aki azt est során nem egyedül küszködött könnyeivel. Az esemény Dobray György Gólyamesék című dokumentumfilmjét, amely egy kislány nyílt örökbefogadását dolgozza fel.
A Százhalombattai Hírtükör szerkesztőségének külön öröm, hogy a jótékonysági hangverseny szervezését a lapunkban és honlapunkon megjelent „Gólyahír – Kellene egy hely” című riport indította el. Az egyesület anyagi gondjairól szóló írás felkerült a Babanet című honlapra, ahol elolvasta Töreky Katalin operaénekesnő, és úgy döntött, megpróbál a maga módján segédkezet nyújtani a civil közösségnek, amely meggyőződése szerint nemes célokért tevékenykedik.

van pár kép is de annyira kicsik hogy élvezhetetlenek KépKép

Kép Kép Kép
Kép Kép Kép

Naninga
naninga

Di_ti: Nekem is mindig dobbant a szívem, amikor Nikinozsó hívott Kép Most már "csak" örülök, amikor hallhatom a hangját Kép
Nagyon jó hírrel jöttél, én drukkolok Nektek, hogy létrejöhessen az együttszülés, hiszen hatalmas élmény lehet és ha igazán támasza tudsz lenni az életet adónak, az biztosan neki is nagyon jólesik.

Vivien nem beszél arról, hogy miért nem akar pisilni az oviban. Sokszor kérdeztem már, próbáltam vele erről beszélgetni, de nem válaszol. Eljátszani is próbáltam vele a szitut, de akkor is csak annyi volt, hogy "a maci nem akar ott pisilni". Az az igazság, hogy nem játszik magában olyasmiket, mint babázás, emiatt nem tudom sajnos megfigyelni a játékát e téren.
Az ovis vécé, tény, hogy büdös és koszos sajnos. Tavaly vettünk mindegyikbe illatosítót, vittünk be mintás vécépapírt. Függöny tavaly nem volt, de idénre sikerült kiharcolnom, hogy az egyikre tegyenek, úgyhogy most az a lány-vécé, rózsaszín függönnyel. De így sem hajlandó... Az óvónők sem tudnak semmilyen magyarázatot, megoldást. Azt is próbáltuk egy időben, hogy vittem be neki fél literes üvegben innivalót, csupa olyannal töltöttem meg, amit nagyon szeret (mert amúgy az oviban inni sem iszik - gondolom azért, hogy ne kelljen pisilnie), de amikor megitta, ebéd utáni fogmosás körül simán bepisilt. Szóval rejtély a köbön...

Naniga: Köszönjük, hogy megosztottad velünk ezt a cikket, tényleg jó végre valami jót olvasni Kép És ez a koncert tényleg olyan jó volt, az meg pláne, hogy ennyi pénz összegyűlt a Gólyahír Egyesület javára!!! Kép
ildi_ko

Bár megfogadtam, hogy ma már nem írok, mert túltengek, Ildikó írására mégis szeretnék reagálni.

Vivien kezecskéjére esetleg nem a felnőttek tettek megjegyzést a füle hallatára? A gyerekek az efajta másságot nem veszik kritikusan észre. De elég, ha egy felnőtt olyat mond, hogy de szép kislány, kár, hogy...

Az is előfordulhat, hogy kicsit lassabban halad a kezecskéje miatt és emiatt érik atrocitások.

Amikor ovis voltam, kb 5 évesen beka...tam. Amellett, hogy az ovónő kimosatta velem a rajtam lévő ruhát, ki kellett állnom a csoport elé és a gyerekeknek ki kellett nevetnijük az ovónő kérésére. Ez a személyiségfejlődésemben mély nyomott hagyott. Erre akkor jöttem rá, amikor 30 évesen találkoztam a többszörösen kitüntetett ovónővel és ugyanazt a szégyent, feszültséget, fájdalmat éreztem.Sírni tudtam volna.

És otthon hajlandó kis kézműves dolgokra? Vagy otthon sem tudod rávenni erre?
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Rayo: Reginek nagyon okos kis tekintete van. KépNagyon szép kisleány.

Ildikó: nagyon tetszenek a fürdis képek.Kép Két kis szépség ázik a kádban. Elképzelem, a meglepett pofikákat, amit a pezsgés idézett elő.Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Ildikó! Kelimoni!
Köszi Regina nevében is! Nagyon büszkék vagyunk rá! És azt mondják rám hasonlítKép

Ildikó!
Szerintem sem a gyerekek mondhattak valamit, mert az én keresztlányom is ovis(5 és 1/2éves) és bármi történik, egyből mondja: B.Pisti ezt csinálta, Szandi azt mondta...ha pedig nagyon "durva", akkor súgja a fülembe, hogy pl.lehülyézték, vagy ilyesmi...És várja a hatást, hogy mit reagálok. De van itt köztünk olyan Kép, aki jobban ért az ovisokhoz!!!!Kép

Kelimoni! Ez járóka vagy kiságy? Szép szines! Gondolom, élvezi nézegetni a játékokat!!!KépKép

Kép
rayo

Rayo: Járóka, telepakolva mindenfélével. A kiságyunk megfelelően "ingerszegény" valóban csak az alvásra való.

Tényleg nagyon élvezi, mostmár sokáig elmarad benne. És mivel abban a szobában van, ahol általában tartózkodunk, így mindig velünk van, ami külön áldás.Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Ildi_kó!
Az én fiam is visszahúzódó volt az oviban. Csak, ha nagyon muszály volt ment pisilni. Évek múlva mesélte el, hogy az egyik gyerek bezárta rá a wc ajtót és utána mindíg attól félt, hogy bennragad.
Nagycsoportos volt amikor hajlandó volt leülni a feladatokhoz. Aztán kinőtte, de a mai mapig nem szeret idegen helyen Wcre menni. Vivien is gondolom egy csendes, magánakvaló kislány, bár egy tünemény.
Szandinak már múlnak a pöttyei. A bőrgyógyász szerint, ha valakinek a bárányhimlő enyhe lefolyású volt a gerinc mellett elraktározódik a vírus és amikor le van gyengülve a szervezet előjön egy helyen. Tényleg csak a bal karján van egy sávban, meg a nyakán egy pici. Egyébként herpesin tablettát kapott.
Rayo!
Ez a kis hercegnő csodaszép, a képen úgy tunik egy nyugis baba, cáfolj meg, ha nem.
Kelimoni!
Remélem Gergő már lenyugodott és nem nyűgös. Ne nagyon vidd tömegbe, mert olyan hülye bacik vannak mostanság. A fél iskola beteg. Lassan nem tudunk kihez menni leckéért.Köszönöm a cuki képeket.
A blikkhez meg csak annyit, hogy a párom évek óta csak szennylapnak hívja. No comment.
Olyan áranyos meglepetés várt rám este. A lányom csinált nekem egy szendvicset, meg málnaszörpöt, szépen letakarta és kitette az asztalra ezzel a szöveggel.
Drága Anyucikám!
Mivel napok óta nagy odaadással ápolsz, készítettem neked vacsorát és összepakoltam a nappalit. Puszi Szandi
Csoda, hogy elbőgöm magam, már aludt, de összepuszilgattam.
Jó éjszakát! Simineni
simineni

Rumfo és mindenki: a megmondásról
Nálunk ugye speckó a helyzet, Biát két, Norbit háromévesen hoztuk haza.Közben született Roli. Mivel Bia családbakerülése után nemsokkal terhes lettem, Õ végigélte ennek az időszaknak minden állomását. Látta a pocak növekedését, ahogy mozog a baba, uh képek stb. Neki ez természetes volt, gondolom ezért van az, hogy soha egy percig nem volt féltékeny. Norbi ebből teljesen kimaradt, hiszen mikor hozzánk került Roli már majdnem fél éves volt.
Nekik az a természetes, hogy intézezben laktak addíg , amíg mi nem mentünk látogatni Õket.Pozitívum számukra, hogy pici koruktól kezdve másfél évig, amíg Biát el nem hoztuk együtt éltek, és utána is rendszeresen (két-három havonta) ellátogattunk az intézetbe, akkor Õk mindig találkoztak.
Mi bár titkosan fogadtuk Õket örökbe a lehető legnyíltabban kezeljük az öf-t. Mindenki tud róla, a helyi újságban is volt rólunk cikk Norbi hazahozatala előtt és a családi hirdetésekbe is közzétettük azt, hogy örökbebabáink érkeztek.
Beszélgettünk már az anyuka kérdésről is , vagyis kit ki szült, de nem nagyon érdekli még Õket. Vagyis szerintem nem értik még, mi az a születés stb. Bia persze emlékszik a terhességemre, de Norbi teljesen értetlen ebben a kérdésben. Megbeszéltük, hogy az én pocakomban csak a Roli volt, Õk másik nénik pocakjában voltak, de erre azt válaszolták, hogy : NEM! és a téma részükről le volt zárva.
Érdekes volt egyszer az autóban ültünk, nagy csend , egyszercsak Bia odafordult Norbihoz és meglérdezte: Norbi jó volt lakni az intézetben?
Válasz: Jó!
És már egész mással foglalkoztak, mi meg köpni, nyelni nem tudtunk apával a meglepetéstől.Persze olyan is volt, hogy valami irtózatosan "komoly" dolgon összevesztek, és Bia közölte velem: Anya vigyük vissza Norbit az intézetbe!
Kérdem és : Miért?
Válasz : Mert nem szeretem!
Én: Bia én nem hiszem, hogy nem szereted a Norbit!
Bia: Jól van na tényleg szeretem, ne vigyük vissza.
Beszélgettünk már arról is, hogy mit szólnak ahhoz,hogy majd valamikor lesz egy kishúguk is, és meglepő módon tetszett nekik az ötlet.
Ha valakivel beszélünk az öf-ról azt mindíg nyiltan előttük tesszük, nem is tudnánk eltitkolni, hiszen négy hónap a korkülönbség köztük, amiből kristálytiszán látszik, hogy valami nem stimmel.És bár titkos öf-unk volt vannak infóim a szülőkről, tesókról, ami később biztos nagyon fog kelleni.Pl: Norbi egyik bátyja a keresztfiam és az Õ nevelőanyukája Norbi keresztmamája. Így legalább Õk megmaradnak egymásnak felnőttkorukban (12 testvér van összesen itt-ott).
steiff

Siminenei!
Nyugis baba? Az meg mi? Regi nem ismeri ezt a szótKép Csak 1mp-re maradt ülve, "anya kedvéért"!KépKépKép!!! Puszi
Kép

Kép
rayo

Szorítsatok nekünk!
Ma vendégek jönnek hozzánk, ráadásul,alig megy el az egyik, jön a másik. Holnap ugyan így. Egyszer van itthon a férjem hétvégén, máris megszállnak minketKép Pedig olyan jó lenne csak egy kicsit hármasban maradni.
Lemondani meg ciki, mert már néhányszor megtettük.

Egy halommal főztem, sütöttem, hajnalban zúgattuk a porszívót.
Gergő biztos érzi, hogy történik valami, mert békésen sikongat az ágyacskájábanKép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Diti
Úgy örülök!!!!!!!! És most már tudom milyen a mosolyodKép, és látlak magam előttKép.Szorítunk Nektek és veletek izgulunk!
Nikinozso telefonjának én is mindig nagyon örülök, bár nekünk még sok van addig A TELEFONIG.
Úgy beleérez mindigKép mikor kell egy pár jó szó, kis beszélgetésKép

Ildikó
Elszomorított amit írtál. Vivinek ez borzasztó lehet.
Óvónőt kérdezted?
Már az első perctől nem pisil az óviban vagy csak egy ideje? Eleinte pisilt? Otthon WC-be pisil? Pisil úgy otthon ha mellette vagytok?
Otthon rendben van a pisilés, nem fáj neki?
Otthon sem rajzol, barkácsol? Eleinte sem rajzolt?
És a legfontosabb: Szeret óvodába járni?

Ha eleinte pisilt, rajzolt akkor valószínű,hogy történhetett valami. Oka van ennek és meg kellene keresni.

Ebben a korban még az óvónéni a példa. A gyerekeknek fontos az ő véleménye, őt követik, őt utánozzák, neki akarnak megfelelni. Ha valaki bántotta (szóval) és az óvónéni nem állt ki szeretettel mellette, az baj.

Csoportunkban van egy kislány, akinek az egyik karját 1,5 éves korában teljesen leforrázták.
A gyerekek furcsán néztek rá, de elmagyaráztuk mi történt, miért ilyen a keze és elfogadták.
Azonban most már 5 és fél évesen előfordulnak viták köztük és sajnos odamondta neki a barátnője, hogy csúnya a keze. A kislány megint takargatja kezét, nem akar polóban lenni. Nyílik kis esze és egyre fontosabb lesz a környezet, társak véleménye. Sajnos bántó "beszólások" mindig lesznek. Robinak a mai napig középkorú emberek is beszólnak. Pl. tegnap is. Arról tehet egy ember ha lila a haja és testékszerek lógnak mindenhonnan belőle, de ha beteg arról nem. És van akinek nincs annyi esze, hogy ezt felfogja. Lehet akár 50 éves.

A pisilés???????? Nálunk volt egy kislány, aki nem volt hajlandó WC-re ülni, mert otthon bilizett és félt, hogy beleesik. Mint utólag kiderült otthon egyszer belecsúszott. Eleinte sírt, visítottKép, de fogtuk a kezét, combját és pár hét múlva már egyedül is elmert menni, de ott kellett állni mellette.
Szóval szerintem történhetett valami.
És Vivi egész nap tartani tudja? Ez borzasztóKép Hiszen sok folyadékot isznak.

Nem ijesztette meg valaki valamilyen rémtörténettel? Nálunk sajnos ezek most nagyon mennek. Valami van a WC-ben, pók és kimászik stb.
A hétvégi meteoros film után azzal rémisztgették egymást, hogy amíg anya dolgozik a meteor becsapódik a földbe és mindannyian meghalunkKép.

A pszichológusnak mondott valakit csókoltatomKép

Most mennem kell, mert 2-től óvis farsang és addig végezni szeretnék a házimunkával, de még előtte jövök.

SteiffKép

Naninga
Köszönjük.

Rayo, Ildikó, Kelimoni
Szuperek a képekKép

Süni
süni_renóca

Nem bírtam tovább és regisztráltam a Blikk oldalán, pedig megfogadtam nem fogok, mert életemben egyszer sem vettem a kezembe azt az újságot. Többet viszont nem vagyok hajlandó hozzászólni, mert nem szeretnék durva lenni....
De annyira elszomorított az a sok butaság!!
Mindenkinek el kéne olvasni ezeket az "okosságokat", aki örökbefogadásra vár. Kötelezővé tenném az öf. tanfolyamokon ezeknek a hozzászólásoknak a böngészését, hogy mindenki tudja, mi a közfelfogás a témával kapcsolatban!
Szociológia szempontból is egy tanulmány... elszomorító ,sajnos!

Nekünk itt mindannyiunknak nagyobb toleranciára és elfogadásra kell nevelnünk a gyerekeinket!!
(Bár, azt hiszem ezen a topicon nyitott ajtókat döngetek-hisz nyitott és toleráns emberek gyerekei természetesen azok Kép!

Más: Ildikó, én a mai napig utálok vendégségben pisilni, és mindig lehúzom közben, ne hallják, hogy csobog!(És a múltkor kiderült, a barátnőm is!) Sőt, a múltkor olvastam, hogy Japánban magnót szereltek be a mosdóba, ami a lehúzás hangját szimulálta, mert a nők annyi felesleges vizet fogyasztottak el! Szóval, ez nem könnyű szerintem egy nőpalántánál sem!
Balázs nem kakil az oviban- Õ csak délig van ott. A pisiléssel nincs gond-bár az nála állva megy! Kép
A rajzolással kapcsolatban: nem lehet, hogy attól fél, az övé nem lenne olyan szép!? Balázsnak elég rossz a finommotorikus mozgása, és pontosan abban az életkorban, mint Vivien utált minden kézműves foglalkozást. Na, erről az óvónéni is tehet.
Anyák napjára le kellett rajzolni anyát 4 évesen. Balázs úgy jött haza az oviból, hogy :Anya segíts, kérlek, gyakoroljunk! Teljesen megütköztem ezen a kérésen. Kiderült, hogy nagyon félt attól, az óvónéni mit fog szólni a rajzához. Annyira sajnáltam, hogy begyakoroltunk egy kezdetleges mamirajzot, minden elvemmel ellentétben.
Balázst kérdeztem másnap, sikerült-e a rajza.Szomorúan mondta: Rózsi néni azt mondta, ez szörnyű, Balázs! Még most is összefacsarodik a szívem, ha a kis arcára gondolok...
Kénytelen voltam elbeszélgetni az óvónénivel, aki a maximalizmusával mindenkit megőrít! (Pédául másoknál anya nem lehetett nadrágban... meg ilyenek! )
Sünivel értek egyet, lehet, hogy van valami görcs, amit legjobb lenne, ha játékos formában szakember oldana fel...

Simineni! Szandi meglepetése olyan aranyos!!

Kelimoni, és mit főztél és sütöttél? Én emiatt a hülye diéta miatt mostanában mindig éhes vagyok!!

Képzeljétek, a jó hírt a végére tartogattam: kiesett Balázs első tejfoga. A Babanaplóban megnézetm:2000. február elején bújt ki, és pontosan 6 év múlva kiesett!
Balázs már nagyon várta a fogtündért, és nincs aranyosabb a foghiányos mosolynál!( Na, jó... aranyos a fogatlan is, meg a pár fogas is...)

Mindenkinek kellemes hétvégét, és bocs, kicsit túltengtem.

Olyan nehéz és hosszú a várakozás!!

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok

Rayo, Ildi, Kelimoni nagyon szépek ezek a gyerkőcök, és mind egy kis egyéniség.

Kelimoni, ne izgulj jól sikerül a vendégség, szerintem biztos remek háziasszony vagy.

Ildikó, bár nem vagyok nagy szakértő, de szerintem is oka kell legyen. Ok nélkül nem viselkedik így egy gyerek. Furcsa, hogy az óvodában nem tudnak semmiről, pedig egész nap ők vannak vele. Azért próbálj vele még beszélni, egy idő után hátha megnyílik és elmondja.

Naninga, köszi hogy bemásoltad nekünk, végre valamit értelmeset és szépet írnak.

Szép hétvégét mindenkinek

Kép
Kép
atan

A férjem elvitte a piacra és az Árkádba a kedves vendégeket. A főzéssel ma nem sokat kell kinlódnom.

A menü: húsleves, rántott hús,fasirt, petrezselymes krumpli, almakompót, savanyú. Csináltam tejfölös csirkepörit, nokedlivel.
Készítettem kekszgolyót, sütöttem almás pitét.

Gabszi: remélem, a nyáltermelésed beindultKépha letelik a 90 nap, ami végigcsinálásáért végtelenül tisztellek, Te is kóstogathatod ezeket a nem nagyon update kajákat.Kép

Atan: köszi a biztatástKép

Ildikó: rövid ideig én is dolgoztam oviban. Ráadásul mini csoportban. Volt egy kislány, aki még bilis volt otthon, az oviban viszont szégyelte, hogy biliznie kell.

A kislány a dologtól mindig nagyon feszült volt, ráadásul ő sem akart inni semmit, mert azt már tudta, annak pisi a vége.

Így lett kettőnknek egy titka, egyik alváskor megbeszéltük, hogy csak ketten megyünk ki a wc-re, jól megnézzük, kívül-belül és megpróbálunk ráülni a lezárt tetejű wc-re, majd később a nyitottra.

Pár nap alatt eljutottunk alvás időben oda, hogy már önállóan jött a leányzó, hogy mikor megyünk "megnézni" a kis wc-t. És rövidesen bele is pisilt. Pár hét után ment önállóan a többiekkkel.

Szóval ha az ovónő fordítana Vivienre némi időt, amikor CSAK vele foglalkozik, le lehetne küzdeni e gátlását. Annál is inkább, mert a veséje tönkre mehet.

KépKép
KépKép
kelimoni

Kelimoni!
Ez jól hangzik. Jó lehet nálad vendégnek lenni.
Gabszi!
A 90 napost én is csináltam, ugyan csak 70 napig, mert jött a karácsony, de 7 kiló lement és jó lett a közérzetem. Én csak a víznapokat hagytam ki, mert gyümölcs után víznap az kicsit sok volt.Egyébként még a mai napig is reggelire csak gyümölcsöt eszek és egész ráállt a szervezetem.Szerintem neked egy grammot nem kell fogyni, ha meg csak tisztítókúrának csinálod nem kell kőkeményen betartani.
Rayo!
Mesélj róla, olyan ártatlan arccal ül ott mint aki csak jót tud csinálni, bár így jobban megnézve a huncutság ott csillog a szemében.
Reni!
A másság elfogadása sok embernek nehéz. A fiamnak volt egy ovistársa, aki amikor megtudta, hogy Marcit örökbefogadtuk, és a Pistit sem én szültem egész másképp viszonyult a gyerekemhez és hozzám is. Mintha leprásak lettünk volna. A mai napig sem tudom, hogy miért. De ezekszerint csak haver volt, nem barátnő.
Ildikó! Sok-sok türelemmel és beszélgetéssel, majd csak sikerül Viviennek feloldódnia.
simineni

Sziasztok!

Tündériek a gyerekek! Még fotókat, még,még... Kép

Én sem bírtam tovább a Blikkes hozzászólásokat. Bár megfogadtam, hogy nem teszem, de mégis írtam nekik. Tudtam hogy vannak emberek akik így állnak ehhez a témához, de reméltem hogy észérvekkel meg lehet őket győzni. De sajnos tévedtem. Most egy kicsit megijedtem, mert én még nem találkoztam olyan emberrel aki ennyire nagatívan állt volna hozzá... Most lehet hülyeséget kérdezek. Ez mennyire gyakori? Nálunk tényleg csak az nem tud arról hogy mi örökbe fogadunk, aki süket. Kép Mi ezt nem titkoljuk, hanem büszkék vagyunk erre. Mondjuk azt is tudja mindenki hogy a férjemnek milyen betegsége volt... De most mindezen a gyűlöleten megdöbbentünk.

Kelimoni szívesen lennék nálad vendég! Ennyi finomságot! Kép

Tud valaki valamit a betegeinkről?

KépKép
jiny

Rayo!

Ne húzd fel magad! Nem érdemes!
Mi szeretünk és ismerünk!!! Ngaoyn jó anyuci vagy!!!
Sok puszi!!!

NaningaKép)
Jó sokat kellett gondolkoznom, mire felfogtam, hogy a Mosi én vagyok Kép Kép Kép
Bár tudtam, hogy nekem írtad, csak azt nem , miért vagyok én "mosi"Kép

Puszi mindenkinek!!!
Zabálnivalóak a gyerekek!!!!!!!!!!!!!
Regina milyen nagy már.... Hihetetlen...

KépKép
napsugaracska

Lányok, az Indexet olvasgatva jutott eszembe.
Szerintem majd később ne mondjátok azt a gyerekeiteknek, hogy a szülőanyjuk azért vált meg tőlük, mert nagyon szegény volt , nem volt pénze...stb. Ez csak persze jó tanács...
Leírom, miért ne!!!

Mielőtt belevágtunk volna az örökbefogadásba, nagyon sokat beszélgettünk Balázzsal erről az egészről.Mondtuk neki, hogy nem anya pocakjában lesz a kistestvére, egy másik néni szüli majd meg... stb.
Balázs megkérdezte, hogy miért nem kell annak a néninek a babája?
Én azt válaszoltam, hogy szegény, nincs pénze,nincs munkája, nem tudná etetni, és a legjobbat szeretné a kisbabájának... szóval a szokásos szöveget.
Igen ám, de egy hatéves ezt továbbgondolja.
Egy esti beszélgetés alkalmával kibökte: -Ha nekünk egyszer nem lesz pénzünk, ha nem lesz munkátok, engem is elvisz majd egy néni? Teljesen pánikba esett, odabújt hozzám. Én igyekeztem megnyugtatni, de tanácstalan voltam, mit is mondhatnék neki, hogy később ne bántsa meg a testvérét, ha a szülőanya szóba kerül, de az Õ biztonságát nem veszélyezteti?

Végül is, pont pár nappal később kellett mennünk a pszichológushoz, akit megkérdeztem, mit tanácsol.
Õ azt mondta, ne olyan dolgokat mondjunk, ami kézzelfogható és velünk is bármikor megtörténhet, mert ezzel a gyerek biztonságérzetét veszélyeztetjük.
Így aztán a tanácsa alapján azt mondtam Balázsnak, hogy a néni valőszínűleg nagyon szegény,de nincs a kisbabának apukája sem, aki segíthetne, nincs a néninek testvére, nincs családja teljesen egyedül van a világban!
Ez vele nem fordulhat elő!! Kép Nem tudom, megnyugtató volt -e a válaszom, de azóta nem került elő a téma, és Balázs már nem fél, hogy Õt is elviheti bárki is!

Én, lehet a koromnál fogva (Kép) nem lepődök meg az Indexen olvasható butaságokon.
Balázs két éve elkapott egy vírusfertőzést, ami megtámadta a mozgásközpontot. A 3 napja még teljesen egészséges kisfiam merev nyakkal, teljesen koordinálatlan mozgással létezett kb. 1 hónapig. Mire minden tünet elmúlt 3 hónap is eltelt.
Moziba mentem vele, és a mozi előtti folyosón izgatottságában méginkább előjöttek a tünetek. Még az én szívem is elszorult, ahogy láttam, mit művelt vele egy betegség.
Egyszercsak hátra néztem, és azt láttam, hogy egy meglett (30 év körüli) férfi bohóckodva utánozza Balázs hogy húzza a lábát, és rángatja a karját. Csak kérdőn ránéztem, de teljesen megdöbbentem. Milyen ember az, aki egy kisgyerek baján gúnyolódik??
Hát, vannak páran. Kép
Balázs olyan csoportba jár az oviba, ahol van járógépes kisfiú, és más fogyatékos is, sőt más anyanyelvű kisgyerek is. A gyerekek nem csinálnak ebből problémát, soha nem különböztetik meg őket.
Azt hiszem,sajnos, mi felnőttek rontjuk el a dolgot!

Gabi

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok!

Kelimoni: Te aztán jól felkészültél a vendégjárásra Kép Ennyi ételt!!! Nagyon ügyes vagy, hogy mindent el tudtál végezni Gergő mellett. A vendégeknek jó program volt a piac és az Árkád? Kép
Azt nézem a fotókon, hogy Gergő már annyira figyelmesen nézi a játékait!

Simineni: Hát nem csodálom, hogy sírva fakadtál!!! Szandi milyen figyelmes és érzékeny leányzó!

Steiff: Köszönjük, hogy leírtad, nálatok hogy jön szóba az örökbefogadás. Igazából én azért nem írtam még le, hogy nálunk hogy van, mert hasonlóan Hozzátok, még Vivient sem érdekli, hogy ő honnan származik, hogy nem az én pocakomban lakott, mielőtt megszületett. Neki az jelent igazából valamit, amikor elmegyünk a kórház előtt és mondjuk, hogy onnan hoztuk haza, vagy amikor múltkor meglátogattuk azt a nénit, aki a gyámhivatalban dolgozott és nagyon segítőkész volt velünk, túlórázott csak azért, hogy még aznap kihozhassuk Vivient a kórházból. Ezeket meséljük neki, ezek talán kézzel foghatóvá teszik számára az öf. kérdését. Meg persze ő átélte Bálint örökbefogadását is, igaz, hogy nem vittük magunkkal a kórházba, otthagytuk addig a nagyinál, de mindig mondtuk, hogy miért megyünk, hova megyünk és hogy ha minden jól megy, és a néni nekünk adja, hazahozzuk Bálintot. Természetesen ő is mondja időnként, hogy vigyük vissza, amikor haragszik rá, de nyilván ő sem gondolja ezt komolyan Kép

Jiny: Úgy gondolom, hogy azért szemtől-szembe nem ilyenek az emberek (persze biztos vannak sajna primitív kivételek), az Interneten jobban kijönnek az indulatok, mint élőszóban. Persze nálunk is elhangzottak efféle mondatok, megjegyzések: "nem a te véred" "kutyából nem lesz szalonna - vér nem válik vízzé" "sok bajotok lesz vele, hiszen ki tudja, mit örökölt" "milyen ember lesz ebből, akit az anyja eldobott" stb, stb, stb Kép Ezek ellen nem tudok mit csinálni, eleinte szépen elmagyaráztam minden ilyen embernek az én véleményemet, ma már inkább faképnél hagyom őket. A gyerekeket jó lenne megvédeni az ilyen mondatoktól, de szerintem ez lehetetlen, inkább az a feladatom, hogy felkészítsem, megerősítsem őket ezekkel a rém okos emberekkel szemben ...
Apropó, betegeink! Marci_anyutól kaptam sms-t. Azt írta, hogy még nincs a legjobban, de igyekszik mihamarabb hazamenni Marcihoz Kép

Süni: Hogy sikerült az ovis farsang? Milyen volt a bohóc jelmezed? Robi nem szokott Veled tartani az efféle ünnepségeken?

Ggabszi: Hú, ez nagy dolog már, amikor kiesik a tejfog!! Büszke rá nagyon, igaz? Kép Emlékszem, én is olyan nagynak éreztem már olyankor magamat Kép Nem kaphatnánk egy foghíjas mosoly-képet?
Borzasztó volt olvasni a mozis történetet, hihetetlen, hogy léteznek ennyire intoleráns emberek Kép

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm Viviennel kapcsolatos hozzászólásait! Köszönöm a tanácsokat is, mindegyiken el fogok gondolkozni. Ha nem untatlak Benneteket, akkor összefoglalva igyekszem mindannyiótok kérdésére, ötletére reagálni.
ildi_ko

Vivien 2004 szeptemberében kezdte el az ovit, akkor egy hónap híjján 3 éves volt, de mivel a szobatisztasággal nem volt gond és viszonylag kis létszámú csoportba került, felvették simán. Egyetlen aggályom volt akkor, mégpedig az, hogy a lánykám beszédfejlődése jelentős hiányosságokat mutatott. A mai napig is nagyon le van maradva a többiekhez képest, bár látom a fejlődést és egyre szebben, ügyesebben, helyesebben beszél. Az óvónők azt mondták, emiatt ne aggódjak, az alapvető dolgokat megértik, szerintük semmi gond nem lesz. A beszoktatás elég rosszul sikerült, sajnos semmi segítséget nem kaptam, hogy mit és hogyan csináljak. Az óvónők mindig csak azt mondták a kérdéseimre, hogy "ahogy érzi anyuka". Hát én sehogyan sem éreztem, abszolút nem tudtam, hogy mivel teszek jobbat a gyerekemnek. Annyit azért láttam, hogy a többiek nem sokat vacakolnak a beszoktatással és az óvónők is jelezték finoman, hogy nekem sem kéne folyton ott lennem. Így történt, hogy kb. 3. nap már egy fél órás otttartózkodás után otthagytam őt egész délelőttre. Az első néhány hétben semmiben sem vett részt, csak akkor játszott, amikor kimentek az udvarra. Reggelente sírt, amikor elbúcsúztam tőle, de az óvónők azt mondták, hogy miután elmegyek, már nem sír és amikor délben érte mentem, akkor jókedvű volt valóban, nem látszott rajta szomorúság. Később már csak kéthetente sírt reggelente, mivel az egyik óvónőnél nehezebben szokott be, de hamarosan teljesen abbamaradtak ezek a reggeli sírások. Később már bekapcsolódott a játékokba, barátai lettek, szóval beilleszkedett. Viszont a kezdetektől nem ment az oviban vécére, és nem vett részt a manuális tevékenységekben. Enni evett az elején normálisan, aztán Bálint születése körül jött a "nemevés" gondja. Hónapokig küszködtünk, hogy egyen, mostmár végre eszik, viszont KÉZZEL, csakis kézzel! Még a levesből is kézzel szedegeti ki a bennelévő dolgokat. Mondjuk én emiatt nagyon haragszom, de az óvónőknek az a véleményük, hogy nem szólnak rá, mert örülnek, hogy egyáltalán eszik...

Amikor szobatiszta lett, nagyon hamar és ügyesen rászokott a WC használatára. Rövid idő elteltével már egyedül is elment, nem volt semmi gond, egészen addig, amíg el nem romlott a vécénk. Valami eldugult a tartályban és barna, rozsdás víz ömlött lefelé elég erős hanggal. Vivien ettől teljesen pánikba esett (nem akkor történt ez, amikor ült volna rajta), hisztérikus roham tört rá, alig tudtuk megnyugtatni. Hiába magyaráztuk, hogy mi történt, férjem kivitte őt a kútházba, együtt szereltek. Annyira erős volt benne ez a félelem, hogy onnantól kezdve nem volt hajlandó ráülni a vécére, csak bilizett. Egy idő után a "Manó" elvitte a bilit, mert már eléggé eldurvult a helyzet és volt, hogy idegen helyen (mert koszos volt a klotyó) ki kellett vinni a kertbe, mert nem volt hajlandó belepisilni, illetve volt, ahol inkább összepisilte magát, nem ült rá a vécére Kép Szóval elvitte a manó a bilit és ő visszaszokott a vécére, de csak pisiléshez. Kakiláshoz a kinti vécét (pottyantós) választotta. Egészen most télig ment ez, hogy kakilni ki kellett vinni, mert nem volt hajlandó a bentibe végezni a dolgát. Mivel jött a tél, a "Manó" visszahozta a bilit, de csak kakiláshoz (ezt megelőzte az, hogy nem engedtük ki kakilni, gondolván, hogy akkor "megtörjük" és elérjük a célunkat, de mivel 3 napig teljesen visszatartotta a székletét és láttuk, hogy szenved, de mégsem kakil a vécébe, visszaadtuk a bilit). Azóta itthon ha pisil, megyünk a vécére, ha kakil, a bilire. Mindkét dolognál ott kell vele lenni valamelyikünknek, bár mostanában néhányszor teljesen magától elment egyedül pisilni és nagyon büszkén jött, újságolva a nagy hírt, aminek persze nagyon örültünk minden alkalommal Kép
Régóta az idegen helyen vécézéssel már nincs gondunk, akárhol (még vasútállomáson is) képes pisilni-kakilni, kivéve az ovit.

Inni nem iszik az oviban, szerintem pontosan azért, mert tudja, akkor még inkább kell majd pisilnie. Szóval a napirend nálunk: reggel felkeléskor kb. 1 dl innivalót beleerőltetek, megpisiltetem, eszik pár falatot, eszik napközben az oviban is, aztán fél 1-kor megyünk érte, sietünk haza, itthon pisil és aztán iszik. Biztos vagyok benne, hogy ez nem jó. Általában simán kibírja, de vannak napok, hogy nem. Legtöbbször akkor pisil be, amikor mossák a fogukat és csobog a víz.

Kézműveskedni itthon nagyon szeret és van is olyan szinten, mint a kortársai. Talán az olló használata megy sutábban, bár igazat megvallva fogalmam sincs, hogy milyen szinten kell tudnia vágni egy 4 éves gyereknek. Viviennek az egyenes vonalak nyirbálása megy, kört pl. nem nagyon tud kivágni. De rajzban, festésben, gyurmázásban, ragasztásban, stb. hozza a szintet Kép A csonka keze miatt ezekben egyáltalán nem lassabb, nem ügyetlenebb. Azt szoktuk csinálni, hogy időnként elkészíti itthon azt, amit a többiek az oviban, aztán azt bevisszük és az óvónők kiteszik a többi gyerek munkája mellé. Ilyenkor Vivi nagyon feszít Kép

Az óvónőket természetesen kérdeztem már ezekről, ők sem tudnak semmi magyarázatot adni ezekre a viselkedésekre. Az egyik azt mondja, hogy túl sokat várok a gyerektől, pedig higgyem el, nincs semmi gond, mindenkinek más a fejlődési üteme, türelmesen ki kell várnunk. Hát nem tudom,én úgy gondolom, hogy meg kell oldanunk ezeket a problémákat, főleg a pisilést. Mindamellett meg kell jegyeznem, hogy nagyon szeretjük mindkettő óvónénit, mert tündériek, látszik, hogy szeretik, amit csinálnak, elég felvilágosultak is, Vivien is nagyon szereti őket, jó a kapcsolatuk. És tényleg, Vivien szeret oviba járni, szívesen megy reggelente, jókedvű, nem szorong és az óvónők is mondják, hogy egész nap nagyon felszabadult, vidám, sokat beszélget, játszik.

Sajnos azt nem tudom kinyomozni, hogy valaki (akár gyerek, akár felnőtt) mondott-e valami olyasmit, ami nyomott hagyott a lányomban, hiszen az óvónők azt mondják, ők semmi ilyesmiről nem tudnak, Vivien pedig nem mond ezzel kapcsolatban semmit. A gyerekek elfogadták, megszégyenítésben (mint pl. Kelimoninak) nem volt része - valószínűleg. Rémtörténetről sem tudok (kivéve, hogy az ennivalóban kutyahús,hangya, meg ilyesmik vannak Kép)

Azt hiszem, összeszedtem és leírtam minden gondolatomat ezzel kapcsolatban. Elég kutya egy helyzet, hiszen a lányomról van szó és nem tudom a megoldást.
ildi_ko

Bocsi Mosi KépKépKép

De nekem akkor is Mosolygós maradsz KépKépKépKép

Naninga
naninga

Sziasztok!

azt hiszem Ildikó kérte egyszer, pontosan szilveszterkor, hogy rakjak fel képet hidegtálról amit én készítettem, most lettek kész a képek és most felraknám, bár nem olyan szépek mint a babák!Kép Kép

Ezek a bolond újságírók meg az agyamra mennek.Kép De: Most én is azt tudom mondani, hogy az emberek még mindig az abortusz mellett voksolnak inkább. Ez szörnyű! Azzal kezdeném az emberekkel, hogy levetíteném a Néma sikoly című kisfilmet, ami egy abortuszt mutat be és pár centis kis ember szenvedését, bele se gondolnak mikor elveszik a gyereket az már él érez.KépKépKép Én meg azt nem tudnám soha megcsinálni, persze vannak körülmények amikor muszáj, de ha lehet, inkább éljen az a kis csöppség, mert minden gyermek születésével új remény születik, remény arra, hogy belőle majd érző szívű, értelmes ember lesz, és helyrehozza a sok gyermek a sok-sok rosszat amit az emberiség már elkövetett. Én ebben hiszek!Kép

KépKép
ancsúr

bocsi a képet nem fogadja el, valami pixel végett.Kép

KépKép
ancsúr

Ancsúr!
Próbáld meg lekicsinyíteni!
Van bármilyen képnézegetőd, amin van átméretező? (nekem Cam2pc-m van,ott: resize, és egy kissebb méretet adsz meg) Hátha így megy!Kép

Kép
rayo

Napsugi!
Akkora félreértések vannak és hihetelen, hogy mindenki milyen támadó hangsúllyal lép fel, azt hiszem, nem megyek egy ideig!Kép

Kép
rayo

Sziasztok!!! Töltike vagyok vagy Nuki74...Nem tudom emlékeztek-e rám.
Sajnos gőzöm nincs mi volt a bejelentkezéshez szükséges jelszavam a Nuki74-nél:-(

Nagyon ritkán olvasom a fórumot. Amióta Nikike
elindult nem sok időm van:-)

Olvasom, hogy egy bizonyos blikk cikket emlegettek. Elmesélnétek légyszi,hogy miről is van pontosan szó??

Nekem pár napja volt nagyon kellemetlen élményem. Egy idősebb hölgy kezdett kötözködni velem egy fórumon. Először leálltam vele vitázni de ugy érzem semmi értelme nem volt..csak hajtotta a magáét a génekről az örökbefogadásról, hogy ő soha meg stbstb..De ugy döntöttem pár mondat után nem foglalkozom vele. Nem vagyok hajlandó magyarázkodni és vitába szállni.. Inkább kidüllesztem a mellem a
büszkeségtől amiért ilyen gyönyörű és okos kislányom van.. nem foglalkozom mással. Ezt megírtam neki és kaptam egy hosszú bocsánatkérő levelet ..

Tudom nagyon régen írtam. Nikike már majdnem 1 éves. Jár vagyis totyog és 4 db fogacskája is van:-) Nagyon jókedvű baba ...mindig mosolyog..
Ha sikerül teszek fel pár képet:-)

Mosolygós mi ujság veletek? Di-Ti nagyon régen nem hallottam rólad.. nagyon jó volt jó híreket olvasni..:-)

Puszi: Töltike/Nuki74
KépKép

Kép

Kép
töltike

Huppsz valami nem sikerült...Küldök még 1 képet
pusz Tölti
Kép

Kép

Kép
töltike

Szia mindenkinek!
Egy adag rokont kivégeztünkKépKépKépKép
Akkora halom mosogatni való vár rám, hogy az hihetetlen.

Legközelebb papírtányérokkal készülök Kép Kép

Úgy tűnt, mindenki jól érezte magát, alig akartak elindulni hazafelé. Élvezték a vásárlást is, ami annyira jól sikerült, hogy egy óriási sporttáskát kölcsön kellett adnunk, hogy elférjen a sok holmi.

Most biztosan ki fogtok nevetni, de nekem volt csak bajom.Kép Éspedig: valakinek nagyon bü...s volt a lába. Hát, én majd megőrültem ettől. Ajtót, ablakot Gergő miatt nem lehetett nyitni. A férjem könyörgő pillantásokat vetett felém, mert látta, mi az ábra. Attól félt, hogy felajánlok egy lábmosit és egy tiszta zoknitKép Hála neked kínai cipő!

Ráadásul nekem csak a földön jutott hely, amitől méééég intenzívebb volt a dolog. Estére kész is lettem. Miután elmentek, azonnal felmostam a parkettát illatos izékkel, az előszobát és a konyhát is. Most már jobbKép

Ildikó: Írok Neked méltKép

Gabszi: a történeteiden ledöbbentem. Az ovis sem kutya, de én a mozinál biztos nem hagytam volna szó nélkül és kinyitottam volna a számat.

Ancsúr: ha elküldöd nekem a képet, szívesen lekicsinyítem és visszaküldöm.600x600 pixeltől nagyobb képet nem lehet feltenni.

Végig olvastam a Blikkes hozzászólásokat. Hihetetlen. Mennyi mindentől és mindenkitől kell a gyermekeinket megvédeni. Gondoljátok el, ez a tökéletlen és intoleráns generáció már termeli is az ettől kegyetlenebb és méginkább előítéletes generációt. Borzalmas.
Hova is jutottunk a cikk kapcsán? Az írója remélem elgondolkodik a dolgon.

Na, kezdem a mosogatást és összerakni a holnapi menüt, ami szinte ugyanez lesz. Csak almás helyet gesztenye püré.

Késő este és hajnalban kreálom mindezt, úgyhogy Gergőt ez nem érinti. Úgy csináltam, hogy ne szenvedjen emiatt semmiben sem hiányt. Majd jövhéten kipihi magamKép

KépKép
KépKép
kelimoni

Szia Töltike!

Én nem ismerlek, de örülök, hogy itt vagy és a fotóknak méginkább.Kép

Szóval ez a cikk volt az alap és a hozzá kapcsolódó hozzászólások voltak a felháborítóak.Kép

http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=33361

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok, hűűűűha van ám termés, alig győztem elolvasni.
Először is minden baba gyönyörűKép Hihetetlen, hogy a kis síró csomagocskákból milyen gyorsan igazi kis "emberke" válik.
Kelimoni, összefut a nyál a számban. Jövő hétvégén esküvőre megyünk, elég puccosnak ígérkezik, így most mi is újítjuk a toalettetKép
És mivel én már csak ilyen nagy darab vagyokKép, marad Parndorf az Ulla Popken bolttalKép
Sikerült is mindent beszerezni, sőt Bobónak is cipőt, na de hiányzott még az ajándék, így délután irány Budapest. Ha tudtuk volna, hogy valahol ilyen jó kaja van, bejelentkeztün volnaKépKépKép
Ildikó, 2 dolog jutott eszembe: Ha a lánykád rájön (márpedig rájött), hogy ez a pisi - kaki ügy ilyen fontos (problémás) nektek, akkor juszt is megmakacsolja magát (ha tudat alatt is).
Ha tudsz úgy csinálni, mintha nem érdekelne, talán ő sem figyel majd oda erre (persze ezt könnyű a partvonalról mondani, tudom).
A másik: Ha nálatok ijedt meg a WC-től, akkor megpróbálhatnád esetleg, hogy együtt vegyetek valami gyerekmintás ülőkét (nekünk most valami praktikeres krokodilos van), amit ő választ ki, ami tetszik neki, ami esetleg "vigyáz rá" vagy valami hasonló körítés, és akkor talán lesz kedve?
Vagy valami matrica? Esetleg figurás WC-papír?
Vagy WC szűkítő műanyag csak Viviennek, aki maga ragaszthatja össze matricával, vagy festget rá festékkel -esetleg az ovis jelével vagy a nevével?
Más: Hapsikánk teljesen begyakorolta a NEM szó használatát, muris, amikor mindenre nemet mondKép És elkezdett örömében harapdálni mindenkit, úgyhogy azt hiszem el kell kapnom a grabancátKép
Majd csinálunk holnap huncut képeket, aztán teszek fel - Banderaszost azt hiszem még nem láttatok: Bobi fürdés közben latinosan hátranyalt hajjalKép
Jó éjt mindenkinek!
Boszi
szuperboszi

Sziasztok!

Kelimoni!

Nagyon kedves vagy:-) Köszönöm a cikket. Végigolvastam és annyira felment a pumpám,hogy nem is tudom,hogyan fogok elaludni. Hihetetlen mértékű az emberi butaság..

Tölti

Kép

Kép
töltike

Kedves Mindenki!

Talán még emlékeztek rám Kép
Elég nagy hírem van.... Tegnap megérkezett hozzánk a kislányunk!!! Kép Kép Kép
A részleteket majd később leírom, addig is drukkoljatok nekünk.
cirbi
cirbi

Ez egy próba
edóka

Sziasztok Mindannyian!
A nevemből nyilván nem tudjátok, ki vagyok, de ha elárulom, hogy én vagyok a "kelengyés" Edit, úgy már biztos ismerősebb Kép
Néhányatokra ráismertem. Nem is akartam belekotyogni a beszélgetéseitekbe, de Ildikót olvasva úgy érzem, muszáj...
Ildikó, nagyon klassz anyának tartalak, picit keményebb vagy, mint ránézésből gondoltam Kép
Nem egyszerű a helyzetet megoldani Vivivel, az biztos.
Nálunk a legkisebbikemmel (Eszter) volt problémás a kakilás, nagyon sokáig csak a pelusba akart, annyira megrémült a látványtól, amikor először a bilibe sikerült neki. Pár napig én is erőltettem szépen/csúnyán - utóbbit persze bánom - de csak rontottam a helyzeten.
Aztán megbékéltem és nagyon lassan ugyan, de javult a helyzet. Szertartás megmaradt azért, csak a bilibe, zárt fürdőszobaajtónál stb.
Az oviban gond nélkül pisil a vécébe, a kakit "hazahozza", és itthon csak a bilibe szeret, vécébe nem. Már nem is erőltetem, majd belenő. Ha máshol vagyunk, jó a vécé is, még ha nem is szívesen.
Szóval türelem, türelem, és bízz benne, hogy megoldódik!
Egy ötlet még: mennyire ügyesen húzza le-fel a nadrágot-bugyit? Esetleg erre tehetett valaki megjegyzést? Bár a meséltek alapján az az alapvető rémület valószínűbb, amit az elromlott vécé okozott nála!
Van esély, hogy találjatok más pszichológust? Vagy itt a Babaneten Pelét próbáld megkeresni, kedves netes barátnő, pszichológus. Ha nem leled, küldök e-mailcímét.

Jó babázást és babavárást mindnyájatoknak!

Edó
edóka

Sziazstok!

Bocsi, hogy nem írok mindenkinek, de sajna fáradt vagyok már...

Szóval Cirbi!
Megy a hatalmas drukk!!!!! És ahogy van egy lélegzetvételnyi időd Mesélj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Drukk, drukk, dukk!!!

Puszi mindenkinek!!!

KépKép
napsugaracska

Sziasztok!

Cirbi! Hatalmas gratula, kívánok Neked minden szépet és jót, erőt és türelmet a csodálatos anyasághoz.

Várjuk a részleteketKép

Gilice! Lekötnek a lányok, ugye? Ha mégis lenne egy perced, várjuk a híreketKép

KépKép
KépKép
kelimoni

SÜNI RENÓCA VAGYOK, DE NEM FOGADJA EL A SÜNIS JELSZAVAMAT!!!!

Sziasztok!

Tegnap azért nem jöttem, mert a buli végére magas lázam lett. Megfertőztek a gyerkőcök valami jó kis bacival. Egy marék gyógyszer és borogatás vitte csak le a lázamKép
Bohóc holnap leszekKép

Cirbi!
Nagyon drukkolunk!!!!!!!Kép
Persze, hogy emlékszünkKép
Kép
Úgy örülök! Gyorsan megnéztem hány hónapos az alk. határozatotok. 11 hónap.

Ildikó
Ahogy írtál VivirőlKép olyan jó volt olvasni. Szerető anyukatigrisKép
4 évesen nem várható el, hogy tökéletesen vágjon a csemete. Az óviban imádnak újságból kivágni képeket. Én 5 évesekkel vagyok és a kép körül kb. van 1 cm vagy épp levágják kezét lábátKépa figurának. Nagycsoport végére tudnak a legtöbben a vonal mentén vágni.
Ahogy leírtad Vivi jól érzi magát az óviban. Ennek örülök, de a WC-s dolog nyomasztó. Itt a neten is van több helyen pszichológus ha gondolod.
http://www.origo.hu/noilapozo/tanacsadok/20050321agyermekpszichologus.html
http://www.koloknet.hu/rendelo/valasz/pszvalasz004.htm

A blikk közelébe sem megyek már. Rettenetesen elkeserít.Kép

Most ennyi, de majd még jövök.
Szép vasárnapot mindenkinek.
Süni

Kép
renóca

Újra Süni vagyokKépKép
süni_renóca

Cirbi!
Nagyon nagy gratula!!!Kép Írj!!!!!
Kép

Kép
rayo

Hűűűűű, mennyit írtatok! Alig győztem olvasni és most csak remélem, hogy nem felejtek ki semmit sem.

Töltike! De jó hogy írtál! Mekkora nagy lett ez a leányzó!

Cirbi! Én már annyira vártam, hogy jelentkezz, ha lesz egy kicsit több ídőd, írjál hogy mi hogy zajlott, jó?! De addig is nagyon sok boldogságot kívánok a kicsi lányhoz!

A megmondással kapcsolatos történeteknek én is külön örülök. Szerintetek, az anyukától való elbúcsuzáskor készített közös kép mennyire jó ötlet egy későbbi megmondáshoz?! Bár nem tudom, hogy nálunk lesz-e erre lehetőség, meg még a párommal sem beszéltük meg a dolgot, de én úgy érzem, hogy sokat segítene a későbbiekben, talán még az anyukának is, de ezzel kapcsolatban várnám a tapasztalatotokat és véleményeteket!

Sok puszi, Kép
Di_ti
di_ti

Sziasztok!

Ancsúr: Igen, én kértem a hidegtálas fotókat Kép Remélem sikerül lekicsinyíteni és fel tudod majd rakni őket! Ha esetleg mégsem sikerül, elküldenéd az e-mail címemre? kildi1@enternet.hu Köszi!!

Töltike: Én azt hiszem, nem ismerlek, de szeretettel köszöntelek! Kép Nikike annyira aranyos kislány!!! Csak úgy ragyognak a szemei, látszik, hogy nagyon vidám! Milyen hamar elindult, ha még nincs 1 éves! Szereti a havat? Tetszik neki?

Kelimoni: Gondolok Rád a mai vendégeskedés miatt Kép Csak ügyesen! Kép Sokáig mosogattál tegnap? A lábszagot bizony én is nehezen viselem...
Nálunk tegnap este itt volt a férjem zenekara, úgyhogy én magunkon kívül 13 embert vacsiztattam meg Kép És akkora mázlim volt, hogy nekem vacsora után be kellett jönnöm a szobába, mert az egyik srác csinálgatta a számítógépemet és ahhoz én is kellettem, szóval, amíg én idebent voltam, a többiek rendbe rakták a konyhámat! Elmosogattak, eltörölgettek és a férjem segítségével el is pakoltak KépKépKép Hát én olyan boldog voltam, nagyon kedves volt tőlük! (Amúgy úgy szoktuk, hogy amikor elmennek, letesszük a gyerekeket aludni, és nekilátunk: én mosogatok, és amikor a csepegtető már tele van, a férjem elkezd törölgetni. Reggel pedig elpakolom a megszáradt, tiszta edényeket.)

Szuperboszi: Ausztriában olcsóbban meg tudod venni a cuccokat, mint itthon? Gyakran jártok ki vásárolni?
A mesés ülőke és a mintás toalett-papír már kilőve Kép De a matricázást kipróbáljuk!
Hú, én már nagyon várom a banderaszos képeket!!!!

Cirbi: És ezt mind ilyen higgadtan írod KépKépKép Minket meg majd' megesz a kíváncsiság a részletek iránt! Kép Persze, hogy drukkolunk és nagyon várjuk a beszámolódat!!!!!

Napsugi: Pihizzél!!! Éjszaka jól alszik Norisz? Nappal még hányszor tentizik?

Edóka: Nagyon nagy örömet szereztél nekem, hogy megtudtam, itt vagy Te is a fórumon! Úgy örülnék, ha időnként írnál, mert mi szeretjük, ha minél többen "belekotyognak" KépKépKép
Sokat törtem a fejemet, hogy mit érthetsz azalatt, hogy "picit keményebb vagyok, mint ránézésből gondoltad". Ez jó vagy rossz? Kép Vissza is olvastam a hosszú hozzászólásomat, és tényleg, kicsit szárazra, túl "tényszerűre" sikeredett... Valószínűleg azért, mert igyekeztem minden fontos momentumot beleírni.
A nadrágot, bugyit szerintem ügyesen húzza fel-le, itthon mindig ő csinálja, én csak megigazítom, mert a dereka mindig kint van. Meg persze gyakran előfordul, hogy a bugyi magasabbra lett húzva, mint a nadrág Kép , de úgy gondolom, hogy ez 4 éves korban még normális. Tényleg úgy látom, hogy a keze miatt semmiben sem marad alul a többiekhez képest. Olyan dolgokat meg tud csinálni, amikről meg voltunk győződve, hogy nem fog neki menni (persze ezt nem mondjuk, csak biztatjuk, hogy próbálja meg).

Körülnézek a környéken, hogy esetleg találok-e más pszichológust, de sajna nem sok jóval kecsegtetnek. Sajnos erről a területről "menekülnek" a szakemberek Kép

Eszternél végül hogy érted el, hogy pelus helyett bilibe kakiljon?

Süni: Jobbulást kívánok Neked!! Tényleg, mára már jobban vagy? Éjszaka tudtál pihenni? Én meg teljesen azt hittem, hogy a pénteki napon voltál bohóc Kép

Köszönöm Edókának, Süninek és Kelimoninak az ötleteket, hogy itt a neten hová fordulhatok pszichológushoz. Felkeresem őket, bízom benne, hogy lesz közöttük, aki tud segíteni nekünk.
ildi_ko

Szia Mindenkinek!

A mai vendégek lemondták a vendégeskedést reggel. Még jó, hogy csak tésztát kellett kifőznöm, nokit csinálnom, így időben tudtam korrigálni a mennyiséget.Kép

Maradék lefagyasztva, így ma volt egy családi szabad napunk. ennek örömére elmentünk a Mária bababoltba, ami vasárnap is nyitva van.

Elköltöttünk némi pénzt, de olyan dolgokat tudtunk venni, ami elérhető árban volt és már régen keresem. Pl. mosdószivacs, ami be van vonva anyaggal. Vettünk a babakocsira is csörgőt, ami nagyon szép színes és nem rikít róla, hogy kínai.

És a nagy álmom, egy elérhető árú játszószőnyeg. A férjem mondta Gergőnek, hogy anya ezen fog aludni, mert ez neki kellett, nem neked vettükKépKép

Hát, igaz, ami iagz. Nekem nagggyon tetszik.Kép

Ettől csak az volt jobb, amit reggel hallottam:
reggelit készítettem, addig apa és fia "beszélgettek" a hálóban.

Apa: Mondjad kisfiam, hogy ponty, csuka, keszeg, harcsa...
Gergő: kkkkkkkkkkkkk, eeeeeeeeeeee

Nem mertem hangosan vigyorogni a dolgon, mert hagyni kell a mi kis csendeske apucinkat kibontakozniKépKépKép

Betegeknek jobbulást kívánok!

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?