Új privát üzeneted érkezett!

Nyuszika
Smecta akkor tényleg nem ér semmit jelent esetben? Emi legyengült? vagy még mindig eszik-iszik eleget? Apátok mivel kúrálja magát Japóéknál?

Gumicukor
Kukori, Kotkoda, és a Csoda nagyon vicces! Képeket majd kérünk!!!
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Ha valakinek dolgoznia kell, és nincs kire hagynia a gyereket, akkor nem hibáztatom, ha kicsit náthásan behozza... De hogy hőemelkedéssel, lázasan, elesetten, fertőző betegséggel - ez a SAJÁT gyerekével szemben is szemétség, nem hogy a máséval.

Magdi,
Majd integetünk egymásnak a koncerten Kép

Banyóci,
Mi kötőhártyagyuszival karácsonyoztunk Kép
Én is úgy szeretném, hogy Solymi inkább a nagycsoportot járja kétszer - szerintem lesznek egy csomóan a scoportjából, akik szintén nem mennek még suliba, és akkor úgyis együtt lehetnek.

zit
parazita

Kataa
Hát a közelünkben csak két csajszit ismerek, akinek van babysittere, az egyik Te vagy Kép - de mindkettőtök azt mondja, hogy az övé fullra terhelt már így is, így én nem tudnék ismerőstől szerválni egyet Kép
Én a fogorvost pl. reggelre tettem, amikor ő úgyis oviba megy. Bár arra a 3 percre jöhetett volna, mert a fogaimnak semmi baja Kép, a kozmihoz szokott jönni, imád matatni a krémes dobozok között, fodrász meg vagy munkaidőben itt kint vagy majd ha otthon leszek és ő oviban. Más megoldás sajna nincs. Sőt mozi is csak most ebben a „gyerekmentes” időszakban lesz apával napközben de egy színház… ez egy akkora álom! Úgy szeretnék menni!

Panda
Sajnos igazad van, rengeteg ember simán bevisz egy beteg gyereket közösségbe. Nekünk szerintem tiszta szerencsénk van, hogy olyan mint én – nem kap el semmit. De tudok olyat is, aki hetente hol jár, hol nem jár mindenféle betegségek miatt.

Hal
Ilyet még nem is hallottam – tiszta hangszerneve van, nem Kép?

Gumicuki
Majd dobj fel képet a Kukori-családról!!!!!!!

Ági
Kifogást szerintem mindenki talál mindenkiben, hiszen senki sem pont úgy és azt reagálja, amit te – de az sem jó, ha nem tudsz kimozdulni egyeltalán mert nincs kire hagyni
Az oltásnak olvass utána, hidd el, Lyme ellen tényleg nincs Kép

Banyóci
Hát ki nem rughatnak, de nálunk l. fel sem vesznek, ha te azt mondod, hogy otthonmaradsz ha beteg a gyerek. Nálam pl. már interjúkérdés volt, hogy mit csinálok ilyen esetben, kire számíthatok és milyen gyakran beteg. Sajna ez van. És nálunk pl. anya szóba sem jöhet mert irtó messze lakik, ráadásul a nyugdíj mellett dolgozik, így nem is tudna csak úgy ideutazni, ha kérném. Anyósom meg dolgozik + ott vannak az idős szülei akik betegesek,elég sok gondja van velük + ugye Kristófra is mindig ő vigyáz, így nekem már pofám sem lenne megkérni, így is mindig panaszkodik, hogy milyen fáradt, meg hogy egyszer ő is hogy pihenne már. De még nyaralni sem tud igazán mert vagy dédimamát vagy Kristófot viszi, így azért akárhogy is, de gyakorlatilag nem tud pihizni.
Apósod anyukáddal KépKép jó kis párosítás Kép

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Nyuszika
azért nem akartam ebbe belefolyni, mert egyrészt nagyon régen nem írok már ide, másrészt meg pont hétfőn vesztem össze egy anyukával az oviban, aki az állította, hogy az én lányom köhögte tele a csoportot múlt héten, ő ezért nem hozta a lányát, mert hallotta, hogy az én lányom hogy köhög. Jelzem két hétig itthon volt tüdőgyulladással. Aztán meg elkezdett okoskodni, hogy kezdjem el immunerősíteni a gyerekeket stb.
És már nagyon tele van a hócsukám azzal, hogy novemberben járt 2 hetet, decemberben 1 hetet, és most jauártól ez a 9. napja.
Igen, rossz egy beteg gyerekkel itthon, főleg hogy másnapra általában a kicsi is elkapja, aki sajnos a legenyhébb náthától is 40 fokos lázzal fetreng. Ráadásnak én is mindig megkapom. Általában hetente, de volt időszak, hogy heti kétszer voltunk orvosnál. Dokinéni már csak annyit mond, ha meglát, hogy látom Szilcsi eljutott oviba.
Félreértés ne essék, imádok velük lenni, és ha Szilcsi nem imádná az ovit, nem is járna (mert már erről is beszéltünk, hogy tavaszig kiveszem).
De iszonyat nehéz egész éjjel lázat csillapítani, miközben fulladásig-hányásig (bocsi) köhögök, és a napot végigcsinálni úgy, hogy egyik nagyon lázas, a másik meg iszonyatosan nyűgös. Közben pedig tudom, hogy az óvónénik is felváltva nyomják az ágyat, a 25 gyerekből eddig 12 volt a legtöbb, és abból legalább 6-nak zöld trutyi jön az orrából, és miattuk szenved az én két gyerekem.

Pedig én aztán minden immunerősítőt kipróbáltam náluk, végigcsináltunk már 3 kúrát, most csináljuk a negyediket, aromalámpázok nekik minden nap stb., de ez genetika, férjem volt ilyen nagyon beteges.

Úgyhogy ezek után kicsit érzékenyen érint ez a téma, és elégg ugrok is rá. Bocsi.
szilcsike

Manó!
Persze, tudom én, hogy a meló is fontos, hisz ebből élünk mindannyian. De a gyerek egészsége az első. A régi mh-emen is és most is nagy szivás van bent, ha itthon kell maradni, de úgy vagyok vele, hogy csak túlélik valahogy. Sokszor csináltam, ha nagyon fontos, határidős feladat volt és feltétlenül én kellettem hozzá, hogy inkább hazahoztam. Látom azért a lényegen egyetértünk mindenkivelKép. Gyurci is néha bereked betegség nélkül is, pl. az üvöltéstőlKép. És neki is vannak ilyen agyament hisztijei, hogy csináljuk vissza a hetekkel esetleg hónapokkal ezelőtti történéseket, mert Õ épp másképp szeretne adott helyzetben viselkedni. És nem érti meg, hogy ilyen nincsKép.

Judy!
KösziKép

Bea!
Gyurci is felveszi szerencsére gond nélkül, és én is szoktam néhaKép. Sőt, lehet, hogy tök véletlen, de nálunk az utóbbi időben bevált: Amikor pici nátha kezdődik nála, gondolkodás nélkül ráadom a sapit, és nem durvul tovább, sőt pillanatok alatt elmúlik a takony.

Zita!
Pont ez az! Ezt szoktam én is mondani ilyenkor, hogy ha már más gyerekére nincs tekintettel, akkor legalább a sajátjára lehetne az ilyen szülő. Vagy nem számit, hogy a gyerek bent "kinlódik"? KötőhártyaKép. Én is úgy vagyok vele, hogy most olyan jó barátai vannak, akikkel végigmehetne, és tán egy 6 éves jobban megérti, hogy a fél csoport elmegy suliba.

Rit!
Ilyen esetben én az állásinterjún biztos azt mondanám amit hallani akarnakKép, az meg megint más, hogy később mi leszKépKépKép.
Persze, tudom, hogy nem mindenkinek tudnak segiteni a nagyszülők, ezért is irtam, hogy szerencsés vagyok.
Igen, jó volt a párositásKép, főleg hogy egy szobában is voltakKépKépKép.

B.

KépKép
KépKép
banyóci

Manó!
Persze, tudom én, hogy a meló is fontos, hisz ebből élünk mindannyian. De a gyerek egészsége az első. A régi mh-emen is és most is nagy szivás van bent, ha itthon kell maradni, de úgy vagyok vele, hogy csak túlélik valahogy. Sokszor csináltam, ha nagyon fontos, határidős feladat volt és feltétlenül én kellettem hozzá, hogy inkább hazahoztam. Látom azért a lényegen egyetértünk mindenkivelKép. Gyurci is néha bereked betegség nélkül is, pl. az üvöltéstőlKép. És neki is vannak ilyen agyament hisztijei, hogy csináljuk vissza a hetekkel esetleg hónapokkal ezelőtti történéseket, mert Õ épp másképp szeretne adott helyzetben viselkedni. És nem érti meg, hogy ilyen nincsKép.

Judy!
KösziKép

Bea!
Gyurci is felveszi szerencsére gond nélkül, és én is szoktam néhaKép. Sőt, lehet, hogy tök véletlen, de nálunk az utóbbi időben bevált: Amikor pici nátha kezdődik nála, gondolkodás nélkül ráadom a sapit, és nem durvul tovább, sőt pillanatok alatt elmúlik a takony.

Zita!
Pont ez az! Ezt szoktam én is mondani ilyenkor, hogy ha már más gyerekére nincs tekintettel, akkor legalább a sajátjára lehetne az ilyen szülő. Vagy nem számit, hogy a gyerek bent "kinlódik"? KötőhártyaKép. Én is úgy vagyok vele, hogy most olyan jó barátai vannak, akikkel végigmehetne, és tán egy 6 éves jobban megérti, hogy a fél csoport elmegy suliba.

Rit!
Ilyen esetben én az állásinterjún biztos azt mondanám amit hallani akarnakKép, az meg megint más, hogy később mi leszKépKépKép.
Persze, tudom, hogy nem mindenkinek tudnak segiteni a nagyszülők, ezért is irtam, hogy szerencsés vagyok.
Igen, jó volt a párositásKép, főleg hogy egy szobában is voltakKépKépKép.

B.

KépKép
KépKép
banyóci

Szilcsi,
Én is ki tudok akadni néha az okos tanácsoktól...

Összefoglalva a betegség-témát: sajnos ez benne van a pakliban minden gyerekközösségnél, és nem tehetünk ellene semmit, csak éppen van, aki pechesebb, mert fogékonyabb a gyereke a betegségekre, és van, aki szerencsésebb genetikájú...

Szerintem Csongi, mire oviba kerül, már teljesen immunis lesz Kép. Most meg nagyon édes, már majdnem egyedül jár (alig fogja a kezem), pakolászik ezerrel, de foga még csak 2 van...Kép
Solymi meg kis okos: ismeri a számokat, és egy csomó betűt is. De érdekes, hogy ösztönösen jobbról balra olvas... Lehet, hogy az arabok meg a zsidók tudnak valamit? Kép

Zit
parazita

Banyó,
Legfeljebb az lehet majd a gond, hogy új óvónéni lesz, meg valszeg a maxi-csoportban már nem nagyon lehet szellemileg továbbfejlődni, de hát akkor majd itthon foglalkozunk vele.
Nekem nagy mázlim van a melóhelyemmel, mert amikor visszamentem, kerek perec bemondtam, hogy bizony, lesz kistesó a közeljövőben. (Lett is...) De mivel ők hívtak vissza, és úgylátszik, kellek nekik, ezt is lenyelték.
Persze egy állásinterjún szerintem sem kell túl őszintének lenni Kép, nyugodtan be lehet mondani egy képzeletbeli nagyit, vagy hogy dehogy lesz kistesó... Ezek ugyebár "illegális" kérdések Kép. Ha beválik a munkahely, úgyis kialakul, ha meg szemetek, akkor megérdemlik.

Zita
parazita

Banyóci!

Örülök, hogy nem csak Emma talál ki ilyen dolgokatKép

Szilcsi!

Akkor lehet hogy nekünk a csoportokkal is szerencsénk volt, mert nálunk a többiek sem voltak és most sem annyira betegesek. Legalábbis nem ilyen szinten ahogy te írod hogy rendszeresen csak fele létszámmal menjene a csoport. Az elég durva lehet.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Szilcsike

Nalunk ugyanez van az oviban, ovonok is betegek, kvazi ok is fertozodnek-fertoznek. Es 27 gyerekbol eddig a karacsonyi szunet utan 20 volt a maximum 1 hetig (akkor mi hianyoztunk) azota 12 volt a maximum, 6 a minimum.Kép En szerencses vagyok, mert nem kapom el toluk, meg anyu sem, a mi genetikank jo.Kép
Most Danny is elkapta, kohog es zold trutyi jon az orrabol...

Zita

Csongi mar milyen nagy!!!Kép
Solymi nagyon ugyes, Emi is felismer egy-ket szamot, de betuket meg nem, pedig az apja mar boszen tanitana, engem meg a halalba kerget vele...KépNaluk ugye sokkal korabban tanitjak a gyerekeket olvasni.

Rit,Banyoci

Allasinterjun azt mond az ember amit hallani szeretnenek, ha igazan akarja az allast...Kép

Gumicukor

Kotkodas jelmez nagyon vicces lehet...es elo is adjatok a focim dalt? Majd rakjal fol kepeket!

Danny beszolasai:
Emi atszalad a masik szobaba, Danny utana kialt:
"Emi ,come here!"KépKépKép(ez volt az elso onallo angol mondata.
Tisztaba teszem eppen egyszer csak a ket laba koze kapja a kukijat:
"Pütyi, elbujt"

Bea

Apjuk azt irta Coldrex van nala Japanban.De mar jobban van.KépEs Te?

MAgdi

Szerintem is szep ez a hoeses, de mar elegem van a holapatolasbol...

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Szilcsike
Mivel hörgőtágítót adnak tüdőgyuszikor, a betegség lezajlása után is marad a köhögés, amig a hörgőcskék vissza nem szűkülnek. Legalábbis ezt hallottam. Gondolom, okos anyukának nem lett volna kedved továbbképzést tartani...
Sztem is genetika.Kép

Nyuszika
Tegnap én is megmutattam magam doki néninek, aki szerint nem piros a torkom, csak a majom feneke az. Szal nincs is semmi bajom, csak én nem tudok róla.Kép Majd én is csepegtetek barna orrcseppet, bár előre feláll a szőr a hátamon tőle...Mindig is utáltam. Anna eddig csak Steri és Fluimare-t kapott, remélem este nem nagyon fog ágállni az új csepp ellen sem.

Jaj, még egy. Nemtom, használtok-e fültisztító pálcikát. Én már hallottam, hogy nem szabad, de ennek ellenére használtam. Ezentúl nem fogom.
bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Bea!

Mi soha nem használtunk még fülpálcikát, a férjem nem engedi. Én magamnak haználok, de ő állítja hogy káros és a gyereknél nem engedi. És én is olvastam hogy egy fülész nyilatkozta hogy általában a kívülről koszos fülű gyerekek füle belül a legtisztább. Azért ha kívül látszik neki valami kimosom, de bele nem nyúlok kicsit sem neki.

manó

KépKép
manó

Halacska
Nem volt a lányom akkor oviban, ezért volt két hétig itthon, mert míg köhögött én nem engedtem. Főleg hogy Tominak meg tüsszös mandulája volt nagyon magas lázzal, nem akartam felülfertőzni. Hallott valakit köhögni, meg hogy folyik az orra!!!!!! (hallotta), de nem látta (rákérdeztem hogy a lányomat látta?, hiszen két helyen nem lehetett a gyerek, bár ki tudja manapság Kép). Tehát hülye.
Azon kívül egy köhintés után az én lányom már nem megy oviba, tehát nem is értem miről beszélt. Sőt volt olyan, hogy sírva fogadott, pedig semmi tünet nem volt, se orrfolyás-se semmi, és este 8-kor aludt, ami nála szintén nem átlagos. Úgyhogy másnap nem vittem, és be is lázasodott. Akkor épp mandulagyulladása volt.
A december nálunk is katasztrófa volt. Kezdtük Szilcsivel torokgyula, aztán Tomi mandula, aztán Szilcsi tüsszös mandula, aztán Tominak ugyanaz, aztán Szilcsi kötőhártya, Tomi detto. EGyszóval hetente új betegség. Óvónénik ugyanezeken, az egyik mellhártyával végezte, nem volt egy hónapig. Egyébként pedig két kislány és egy kisfiú van, akik folyamatosan nagyon betegek, de mivel nem lázasok, nem lehet tenni semmit.
Egy biztos, Tomi már olyan stramm lesz bölcsire, hogy mindent ki fog bírni.

Fülpálcika: én csak arra használom, hogy a kifolyt trutyit letöröljem. Mivel elég hosszúak a körmeim általában, én kézzel eleve nem nyúlok nekik bele, mosni is apa mossa, de nem nyúlunk bele.

Nyuszi
Nekem Tomi legutóbb doktornénivel közölte, míg vizsgálta, hogy elbujt kuki. Dokinéni röhögőgörcsöt kapott.
szilcsike

Banyoci
Teljesen igazad van,ezzel itt mindenki egyetert,hiszen mind ugyanazt akarjuk,jot a gyerekeknekKépEs tenyleg nem rughatnak ki ezert a munkabol mert beteg a gyerek,bar biztos volt erre is pelda csak epp nem ezzel az indokkal mondtak fel neki....
Nekem megertoek,bar tegyuk hozza max 4 napot hianyoztam miota dolgozom tavaly majus ota,tehat szavuk nem lehet. Egyebkent nalunk ugy van megoldva hogy mindenkinek van helyettese,ponta szabikra meg betgsegekre,sot azt kell mondjam hogy en tobbet helyettesitem a kollegat (mert sokat utazik ) mint O engem.

Mano
Ha meg nem szoltak akkor meg nem kell aggodni.En ugy vagyok vele hogy elsosorban anya vagyok utana csak munkaero,tehat ha beteg a gyerek akkor mellettem a helye.Sot tudom hogy ilyenkor engem jobban igenyel.Ha mar nem lazas akkor johet apa isKépPersze en az eddigi 2 tapasztalatom bol beszelek Kép
Hat nalunk akkor is megvan a munka ha nem vagyok itt,mert megcsinaljak helyettem,na ilyenkor nincs egy szabad perce annak aki 2 helyett dolgozik,de ki lehet birni.

Judy
Kisgenek jobbulast,neked meg turelmet a non-stop szolgalathozKép

Bea
Na akkor a lenyeg hogy kiderlut mitol van a hoemeleked.Remelem hamar kiheveri a csajsziKép
Jaj sajnalom a farsangot ,de mast nem tudsz tenni.
Ja a tesom is 2 ora alatt ert be a 16.bol.En meg 15 perc alatt forgalom sem volt,bar az utak sem voltak takaritva ezert lassabban tudtam jonni.
Egyebkent a heten voltak gondolataim,mert barinomek hazat vesznek a XV.ben 3eves valas miatt aruljak es tok jo aron 32 mila.Hogy nekunk is lehetne ilyen,de pl ma mar elheseggettem a gondolatot ho/eso es egyeb helyzet eseten megoszulnek a kocsiban....

Rit
Hat ordogod van,mert a mi nenink most januarban kert meg hogy szerezzek neki valakit. Szereztem is a hazunkbol egy barinomet.Tehat most van fullra,kar hogy nem elobb szoltalKép
Fogorvosunk nagyon elfoglalat orulok ha talalok nala idopontot es melobol ilyenre nem veszek ki szabit,mindig meg logni sem lehet..Plane nem fodraszhoy,ham ar ilyen barati a munkaidom.Kozmetikushoz meg ellazulni is jarok,nem azert hogy leverjen valamitKépMeg bar nyugodt gyerek de nem lenne el egy kis uzletbe vagy 2 orat.
Azert munkaado si valogatja de en megmondtam hogy beteg gyerek eseten maradok otthon,sot lesz is majd teso.De mivel engem is visszahivtak igy en diktaltamKépKépKép

Szilcsike
Van ilyen ismerosom aki kivette a gyereket mert mindig beteg volt,de csak telre.Vegulis ez is egy megoldas.

Parazita
Csongi ugyes nagyonKépNalunk is mennek mar a betuk,sot kirakja a nevet is magneses betukbol a huton.A szamokat is kezdi tanulni,meg eppen ora maniaja van ugyhogy most azt is mutatjuk neki.

Bea
En hasznalok palcikat nala de csak arr ami latszik,a fulebe nem nyulok.Egyebken halalom a koszos fulu gyerek...Tehat valahogy ki kell neki piszkalni.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Szilcsike

Elhiszem, hogy eleged van! Ennyi betegséget! Én is kilennékKép Szegény gyerkők!

Úgy néz ki, hogy Maszkabálba mégis eljut Pancsi, rosszul emlékeztem a dátumra és csak 24én lesz. Viszont 17-én ismét nevelőtestületi izé, vagy továbbképzés vagy mittomén mi lesz az oviban, azaz zárva lesz. De már min. az 5. ősz óta. Nálatok is ilyen sűrűn van???
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Zita!
Biztosan akkor is lesznek nehézségek, de sztem azok könnyebben legyűrhetőek már abban a korban. Hogy magyaráznám most el szegénynek, hogy a barátaid tovább mennek, te meg maradsz kiscsoportos új gyerekekkel? Képzeletbeli nagyiKépKépKép.
Gyurma is felismeri a számokat és jó pár betűt is, és amikor "olvas", ő is mindig jobbról kezdiKép.

Manó!
Én is, hogy nem csak GyurciKép. Sok a hasonlóság a gyerekeinkbenKép.

Bea!
Fültisztitót a gyereknél egyáltalán nem használok, magamnál csak kivül, belülre nem. Uram viszont használja, félévente mehet is fülmosásra szeényKép. Ez a nevelőtestületi izé nálunk is elég sűrűn van, de úgy tudom, hogy 1 "tanévben" csak 5 lehet összesen.

Szilcsi!
BetegségekKépKépKép

Kataa!
Kép Én is igy látom a dolgokatKép

B.

KépKép
KépKép
banyóci

Sziasztok!

egy évben elvileg 5 nevelés nélküli nap lehet az oviban. Több nem. Nálunk eddigegy volt, márciusban lesz a következő.

Kataa!

Sajnos jelenleg nem vagyunk olyan helyzetben hogy megengedhessem magunknak hogy megvonjam a vállam és elsősorban anya legyek és másodsorban munkaerő. Főleg ha nincs vészhelyzet (nem nagyon beteg, nagyon lázas stb). mert ha valami gáz lenne a melóval akkor viszont akár egy hónap kihagyással is sajnos vészhelyzetben lennénk anygilag. Ez van, mondta anyukám hogy ha már mi ilyen csórók vagyunk menjek tehetősebb fiúhoz, de nem hallgattam ráKépKépKép Szóval értem én miről beszélsz és igazat is adok, csak más helyzetben vagyok. Sajnos. A hiányzásokat a tényleges (remélem minél ritkább) betegségeire tartogatom, nem a könnyebb esetekre. Na meg a nyári zárásra egy részét. Amikor lázas volt egyébként én voltam vele,igaz, gáz, de csak 1 napot, mert az húzós időszak volt, este még hűtőfürdőztünk, másnap már anyukám lett volna vele, aki félt is tőle hogy lázasan ő lesz ott, de olyan mázlim volt hogy reggelre kutya baja sem volt, még hőemelkedés sem. Így még lehúzott egy hetet anyukámmal. Aki e miatt egyébként szintén a munkáját mondta le, és még nála sem örültek. Na de megint csak a piszkos anygiak. Hol mondhatom én anyukámnak hogy ne dolgozz, támogatlak? És ő hogy él meg a nyugdíjából? Sajnos, tetszik vagy nem, ez a helyzet nálunk. És gondolom nem vagyunk vele egyedül.

manó

KépKép
manó

Banyóci!

Nálunk szerencsére mini csoportban van Emma, így ők 4 évig együtt lesznek, jövőre lesznek kiscsoportosak. Olyan szempontból persze nem jó, hogy az eseménytelenebb kiscsoportot járják tulképp 2x, de olyan szempontból jó hogy végig együtt lesznek. Ha nem így lenne, nem is tudom meliyket választanám, kis csoport vagy nagy csoport ismétlés.

Manó

KépKép
manó

Bea
Nalunk talan 3* volt miota bolcsis ilyen kihagyas.Altalaban penteken ugyhogy akkor beizzitjuk a hosszu hetvegetKép

Mano
En ezt ugy ertettem hogy ha beteg a gyerek akkor nem erdekel hogy esetleg huzzak a szajukat ha helyettesiteni kell.En sem teszem ha oket helyettesitem.Nalunk nem is allhat meg az elet ha valaki nem jon,tehat azert is van allando helyettesem.Persze nem nagyon beteg akkor nalunk is apa marad otthon,de szerencsesek vagytok ti is meg m is hogy lazasnak csak 1 napig lazas.Hallottam mar olyat hogy napokig magas lazzal voltak otthon,na ilyenkor vegig en lennek vele.De amikor mar csak szorakoztatni kell mert mar baja nincs de meg tartom otthon akkor jon a kepbe Evi neni is akar.
Csak nem lenne gaz a meloval ha mar regota ott vagy es megbecsulnek.
Egyebkent en anno ugy mentem ferjhez hogy epp allasa sem volt az uramnak,tehat az nem jelent semmit.Keresni kell egy jol fizetot es ez is meg van oldvaKépKépNa jo ez csak vicc volt,tudom milyen nehez ez...
Egyebkent en is nyari szunetre tartom a szabikat,bar 6 het ugysem lesz egyben sosem.Majd ha oreg leszek lenne ennyi szabim,de ezen majd raerunk kombinalni nyar elottKép
Hat igen gondolom anyukad sem jokedvebol dolgozik,meg jo hogy le tudja mondani idonkent. Meg mindig ugyanannal a csaladnal van a Raday utcaban?
Anyu meg nem nyugdijas koru,tehat dolgozik, viszont a sajat ceget vezeti.Tehat ebbol nem igen fog nyugdijba menni,ha meg igen mar reg nagyok lesznek a gyerekek.Persze ebben az is van hogy ok nem itt laknak,levinni meg beteg gyereket nem vinnek az tuti.
Ez a minicsoport jo megoldas,vegig egyutt maradnak a gyerekekKépKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

.

KépKép
manó

Kataa!

No igen, nyúzom én a férjem, nyúzom, hogy jobb állás kéne, de szereti. na meg nem is kapkodnak ennyire nyelvtudás nélküli gépészmérnökökért. Pedig most se keres rosszul, jobban mint én, de legalább duplája kéne hogy ne legyen gáz ha én nem keresek. Pedig én szívesen maradnék otthonKép

Anyukám még ugyanott van, már nem si nagyon lesz máshol, amíg itt kell marad, de újat már nem vállal. Igazából már fárasztó neki. Nálunk úgy van hogy egymás helyettesei vagyunk, szóval ha nem vagyok is megvan a munka, nem vagyok pótolhatatlan, d emivel olyan a munkánk hogy nagyjából 1 hónapban max 1 hét ami sűrű, akkor viszont nagyon sűrű, no ilyenkor nem nagyon tudok hiányozni. Gondolhatod hogy általában épp ilyenkor kéne otthon maradnom... Nem is tudom mit csinálnék olyan maraton betegséggel, mint amiről Szilcsi ír. Kép Pláne ha én is benne lenék. Én azért komolyna nem szoktam elkapni szerncsére, tavaly a férjem állandóan elkapta, de a mandulaműtéttel megoldódott. Igaz azzal vagy 1 hónapig itthon volt, szóval le tudta legalább 4 éve táppénzét előreKépKépKép De legalább volt értelme mert azóta ő sem beteges. Ki gondolat volna hogy felnőtt embernél a mandula bekrepálása okoz folyamatos torok, mandula és nyirokcsomó gyulladást, meg arcüreggyulladást.

Manó

KépKép
manó

Lanyok

Ez a fosi nagyon nem akar elmulni.Kép Ronda sotetzold es hig.Bar bocsi a reszletekert, de volt mar valakinel ilyen? A Smectat ,meg alig tudom megitatni Emivel, most reszelt almaval fogok probalkozni

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Manó
Hát én aztán megértem, anyagilag valami hasonló szituban vagyunk. Sőt nálunk én keresek többet, a párom nettója a gyednél is bőven kevesebb Kép így már előre félek mi is lesz majd a gyed idején, egyenlőre fogalmam sincs, hogy fogunk egyeltalán megélni, extra költségekre, nyaralásra gondolni sem merek.

Amúgy ez a nyári szünet is elég gáz, ok, nálunk most megoldódik, de fogalmam sincs, hogy hogy lehet ezt megoldani azoknál, akik dolgoznak és nincs senkijük, akire a gyereket hagyhatnák. Valahogy ez a rendszer szar úgy ahogy van.... persze azt akarják, hogy gyerekek szülessenek, de támogatás semmi. Komolyan mondom egy nyugdíjas job helyzetben van, mint egy gyedes, pláne gyeses család... nekik legalább van 13. havi nyugdíj is és még lehet, hogy lesz 14. is...
na mindegy no comment inkább

Nyusz
Nagyon durván hangzik, sajna ötletem sincs, szerencsére nálunk ilyen nem volt még soha. Nem tudod a dokidat felhívni telcsin és megkérdezni??? Nálunk a gyerekorvos telcsin is adja a tippeket ha kell.

Rit

rit

anemona7

Rit

A dokival tegnapelott beszeltem, o is a Smectat mondta.Meg hogy virustol van a fosi.ennyi

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Hali,

Fülpálcika - mi is csak kívülre használjuk, de belülre nem, a fül egyébként is öntisztító, van akinek jobban váladékozik, van akinek nem. a fülpálcika csak beljebb nyojmja a fülzsírt és jól edugítja. nekem már anyukám sem tisztította belül. én leginkább sminkeéshez használom.

Kataa - ma mi sia 16kerből jöttünk reggel és 30 perc volt a 20 helyett és takarítva voltak az utak. egyébként meg tegnap este danival szánkóval mentünk a boltba, mert nem volt a pogihoz margarin. és olyan jóóó volt KépKép. megálltunk a hóban az utca közepén és füleltünk, és az a tiupikus vidéki csend volt, sehol autózaj, vagy riasztó, semmi. én nagyon élvezem és inkább legyen több a bejárás időben (szerintem a 16ból egyáltalán nem az az eddigi fél év távlatából), de ha haza megyek akkor legyen kuss a ház körül. néha még azt sem vesszük észre, hogy nyitva az ablak, mert olyan csend van, csak a beáramló hideg levegő térít észhez, hogy be kellene már csukni Kép
itt bent amikor mentünk át ebédelni a másik irodaházba, már csak a fekete hólé van, uez volt itt bent, amikor a VII. ben laktunk. most meg szép fehér, békés minden, a legjobb stresszoldó, ami most igazán rám is fér. mi nagyon szeretjük.

A Kotkodás jelmezt anyósom sgít megcsinálni, holnap megyünk anyagot nézni. Dani tudja kívülről a főcímdalt, nagyon cuki amikor énekli, de nem hiszem, hogy el fogja énekelni mindenki előtt, ő nem olyan, hogy na fiam, most add elő szépen, csak ha ő akarja, akkor aztán mindegy hol vagyunk Kép

tegnapi beszólása:
Együtt fürödtünk este a kádban Danival, amikor véletlenül hát hogy is mondjam "oda" tévedt a lába, ahogy feszergett a kádban, majd megkérdezi:
- Anya, neked miért ilyen van ott?
- Hát mert a néniknek és a lányoknak ilyen van.
- Apának meg nekem fütyink van. Anya, add ide a búvárszemüveget, hadd nézzem meg ott neked... Kép

persze nem adtam neki oda, de azt hittem kifordulok a kádból, annyira nevettem Kép aztán egyszercsak kipattant a kádból elkezdett törölközni és ment vacsizni.

Nyuszi- anyósom otthon dolgozik, és úgy érzem, minden apró orrfolyásnál nem akarom őt terhelni, hogy rohanjunk hozzá a gyerekkel és ne vigyük az oviba, nekünk olyan nagy zöld nyúlkós truyti még nem volt, amikor bveteg volt, mindig én voltam vele otthon, nekem is van állandó helyettesem, vagy ha olyan a munka, akkor otthonról is meg tudom csinálni. a varrás mellett gyerekekre is vigyáz, Dani kis barátaira, vagy elhozza őket az oviból, zeneórákra stb., amolyan bébiszitterszerűen.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Nyuszi!

Egyéb tünete van? Láz, ilyesmi? Inni iszik, enni eszik és nem hány?

Rit!

Na nyaralás az nálunk sincs,mi a férjemmel közösen külföldön összesen 1x voltunk, nyaralni.
Pedig mindíg tervezzük, de aztán lemondunk róla, mert az egy olyan dolog amiről le lehet mondnai, ha kell. Marad a Balaton az is csak mert ingyen van a benzínt nem számolva. Kép

Én úgy gondolom azért a gyedből még csak csak meglennénk valahogy, de a gyes az eszembe se juthat.

Mi Emmának sose kaptunk dokitól se smektát, se szenet, mindíg azt mondta hogy aminek ki kell jönnie az jöjjön ki. Bár durva baja csak 3 hónapos korában volt, de a rota az ennél durvább volt, az hányás is (pedig tele a László kórház most is), a campylobakter az nagyon enyhe, csak hasmenés , véres pöttökkel, a szalmonella meg enyhe hőemelkedés és hasmenés. De nem sötétzöld egyik sem emlékeim szerint. A smekta meg hasonlók csak akkor ér valamit ha a hasmenésnek nem vírusos vagy bakteriális oka van, hanem pl gyomorrontás.

Manó

KépKép
manó

Rit
Hát anyukámék szüleinek még gyed, sőt gyes sem volt, ott is old meg ahogy tudod.. szal szerintem mi még jobb helyzetben vagyunk, főleg, hogy a gyes mellett lehet dolgozni is aki akar és tud.
persze tényleg rossz az az 5 hét, de hát ez van. remélem nem lesz 14. havi nyugdíj, ha érted, mire gondolok Kép na, de ne politizáljunk.

KépKép
KépKép
gumicukor

Nyuszi!

Szerintem hívd fel újra a dokit, esetleg próbálj székletvizsgálatot kérni. Igaz, az csak baktériumra vizsgál, lehet mir emegjön az eredmény addigra túl lesztek rajta, de ártani biztos nem árt. Ha vírus és nem durva (a hasmenésen kívül mást nem okoz) akkor nem kell azért annyira megijedni, lényeg hogy igyon eleget és pótoljátok az ásványi sókat. A kiszáradás a legveszélyesebb ilyenkor. ha viszont baktérium akkor csak gyógyszerrel múlik el, arra jó a tenyésztés. Nekem hetekig azt mondták hogy a hasmenése a rota utóhatása, nem jött rendbe a bélflóra, mire kikönyörögtem a minatvételt és kiderült szalmonella. A másik tanulság : a véres széklettől sem kell megijedni, csak a bél nyálkahártyájából adódik, én hülye fejjel bevittem a Lászlóba pedig csak egy kaki tenyésztés és antibiotikum kellett volna neki.

Manó

KépKép
manó

Mano
Ritka hogy ebben az orszagban egy ember eltartson egy csaladot ahhoz azert atlagon feluli fizetes kell.Nekunk azert nem volt gond mert a TGyasom nagyon jo volt a gyed a maximum.Gyey mellett meg eloszor fel evig mar dolgoztam,persze csak keveset keves penzert de a gyed akkor is osszejottKépDe azert ez a keves is jo volt hogy erezzem valamit en is hozzateszek,persze ez elment rezsikreKépMajd a masodik utan is el kell foglalnom magam heti par oras meloval,csak a latszat kedveert is ,meg tudom nekem is lesz ra igenyemKép
Jo hogy a ferjed legalabb kigyogulta mutettelKép

Nyuszi
Nekeunk sem volt meg fosi,nemhogy ilyen szinu,de ezt mar megnezetnem a helyedben. Kerj a dokitol dobozt hogy vizsgaljak ki.

Rit
Ha kell hamarabb is vissza tudsz menni dolgozni?Vagy az szoba sem johet? Mert gondolom szukseg torvenyt bontKép
Hat igen nekunk tavaly az 5 het alatt 2-t volt anyunal a tobbin velem,mert akkor ugye apa sem volt itthon. 6 het az mar huzosabb,plane egyben,de majd csak megoldjuk,kicsit sokba fog kerulni,de ez van.Nem akarom hogy vegig a mamnal legyen,meg hat ra sem erne annyit,plusz meg a noverem is jon a gyerekekkelKép

Gumicukor
Nem tudom hol jottetek ,de mindenki panaszkodott.A szuleim a tesomeknal aludtak tegnap es anyu masfel orat ment az Arpad hidig reggel 7-tol,a sogornom fel8-tol ult az autoban es 9-re meg csak az Orsig ert be...Tesom meg 10-re ert be igaz hogy neki at kell menni a varoson,ide Budara. Ti meg Zugloban dolgoztok az nem nagy tavolsag ugyebar Kép
Mi az hogy stresszoldas kell,sok a melo bent?

Kataa

Kép
Kép
kataa

Nyuszi
Igaza van Manonak,aki szakszeruen irta le hogy mit is kell csinalniKépitasd nagyon,tobbet mint eddig,es van egy Normolyt nevu folyadek,az potolja az asvanyi anyagokat a szervezeetbol,ilyenkor nagynon kell ez.Ja es semmi tejtermek!!!!

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa,mano

Nincs mas tunet, se hanyas, se laz. Csak orrfolyas, kohoges, az is mulofelben. Eszik, iszik, jokedvu, csak mar csipi a feneket...A doki gondolom azert nyugodt,mert nincs egyeb tunet. Azert ha holnapra sem javul felhivom, egyebkent o is azt mondta, hogy a virusnak kell kiurulni a szervezetbol. Meg azon sem lepodott meg, mikor mondtam neki milyen szinu a fosi.Kép
Tejtermekre nagyon vigyazok, ugy tudom edeset sem ehet.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Jó sokat írtatok. Mi csavarogtunk, IKEA-ban és Kika-ban voltunk, Márknak vettünk egy ágyat (végreKép), magunknak meg kinéztünk egy komplett hálószobabútort. Azt nem vettük meg, még méricskélni kell, hogy be fog-e férni a szobába.
Gyerekek nagyon élvezték a nézelődést, aktívn részt vettek a vásárlásbanKép

Poén: Megbeszéltük a Gyurival, hogy holnap lemennek Nórival léki horgászni, ha jó idő lesz. Kérdeztük a Nóritól, hogy van-e kedve holnap horgászni?
Nóri: -Holnap én nem érek rá, dolgom van.
Én: -Mit csinálsz holnap Nóri?
Nóri: -Nekem holnap oviba kell mennem!Kép

Nyuszika! JObbulást Eminek!

Halacska! Fülkürthurut nagyon sz.r betegség, alattomos és tök nehezen gyógyul. Legalábbis mi Márkkal nagyon megszenvedtük. Jobbulást Nektek!

Szilcsike! nem semmi, hogy ennyire betegesek a gyerekek. Ti is Szeptembertől kezdtétek az ovit? Nekünk a tavalyi évünk volt hasonló, nem volt olyan hét, hogy valaki ne lett volna beteg a családban. Nagyon utáltam a helyzetet.
Én is mindig elkaptam minden betegséget, most Béres cseppet szedek, és idén még csak 1x voltam beteg.(azon a héten kezdtem el szedni)
Te szedsz valamit?

Gumicukor! Tudom, hogy már írtad egy csomószor, de leírnád nekem még1x, hogy mivel párologtatsz otthon, illetve, hogy milyen párologtatót vettél az oviba? Azon gondolkodtam, hogy veszek én is a csoportnak valami ilyesmit. Köszi előre is!!!!

Szép napot mindenkinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Kataa! Most láttam a freemail főoldalán, hogy Alex nap van. Ma ünneplitek?
Ha igen, akkor sok boldogságot Alex-nek!

Magdi

Magdi
mléna

Nyuszi,
Sajnos nem tudok hozzászólni, Solyminak eddig még nem volt komolyabb fosós betegsége... Nekem mostanában volt egy párszor, de magától elmúlt, csak jól legyengíti az embert. Szegény Emi!

Kataa,
Tényleg, akkor most Alex nap van?

Bea,
Én se fülpálcikázok, de ha nagy trutyit látok, óvatosan kipiszkálom kézzel...

Nálunk is kiírták, hogy június 22-től júli 26-ig (ha jól emlékszem) óvodai szünet. Én sem tudom, hogy aki dolgozik, és nincs nagyi, az hogyan oldja meg. Ha jól rémlik, akkor talán van mindig ügyeletes óvoda a kerületben, ahová lehet vinni ilyenkor, de nem biztos.

Zit
parazita

Igen ma van a nevnapjaKépKépKépKoszi a koszonteseketKép
Ennek oromere ma bolcsi utan bevittem a Jatekszigetbe es azt valaszthatott amit csak akart.Vettunk egy mento autot,Play Doh gyurmahoz kiegeszitot+arcfesteket.Na kivalasztotott egy motort is,de szepen elmondtam hogy nekunk az nem kell,es ment meg vele egy kort majd visszarakta a helyereKépKépKépKépMindenki nezett milyen kis szofogadoKép

Nalunk a bolcsi szunet julius 24-augusztus 25 van,de az mar minket nem fog erinteni,majd az oviban megkerdem.Nekunk mindegy mikor van,nem a nyaralas mulik ezen.Balaton megvar hetvegen isKép

Szep estet
Kata

Kép
Kép
kataa

Hú, alig bírtam elolvasni, annyit írtatok Kép.

Nyuszi!
Ez nagyon gáz, mármint a hasmenés Kép. Jobbulást Eminek!

Banyóci!
Asszem, ovifüggö, hogy ki melyik csoportot járja 2x. Nálunk nincs ilyen, mindenki együtt van, lévén sérült gyerekek. Ádámék ovijában úgy müködik, hogy nagycsoportig mennek együtt a gyerekek, aztán azok elmennek, akiknek suliba kell menniük, az üres helyeket pedig feltöltik olyan gyerekekkel, akik csak 5 éves koruk után, 1 évre mennek oviba.

Szilcsike!
Én teljesen meg tudlak érteni, hogy ki vagy akadva. Nálunk ugyanez volt tavaly Ádámmal a bölcsiben. Amikor februárban már 8. alkalommal volt beteg (telefonáltak a munkahelyemre, hogy menjek érte, mert lázas), sírva fakadtam. 1 hét bölcsi, 1 hét otthon, 2 hét bölcsi, 3 hét otthon: ezt játszottuk. Pedig rendesen kikúráltam, és mégis. Az idén 3x 1 hetet volt itthon sima náthával, láz, minden nélkül. A dokinö elöször engem is picit hülyének nézett, mondván, így simán szokták vinni a gyerekeket oviba, de én ragaszkodtam ahhoz, hogy otthon maradhasson. Másodszorra szintén nem értette, hogy mit is keresünk ott, de harmadszorra már csak mosolygott, és megkérdezte, hogy csak náthás, ugye?
Ti milyen immunkerösítöt szedtetek? mi a Ribomunylt szedjük. Ádám már a végén tart, Noémi most kezdte el. Én nagyon meg vagyok vele elégedve, az idén csak náthája volt Ádámnak, és nem fajult el egyáltalán, pedig tavaly a hörghuruttól kezdve az arcüreggyulladáson át mindenféle szövödményben volt részünk. Igazándiból csak 1/2 év után fejti ki a hatását, de én már most is érzem, hogy jobb a helyzet, mint tavaly. Noéminek is elkezdtem adni, hogy a sulikezdéskor ne legyen gond, új közösség, új bacilusok... Hátha segít rajta is.
Igazán írhatnál gyakrabban Kép.

Farsang
Ádám kijelentette, hogy tüzoltó akar lenni Kép. Hogyan barkácsoljak össze valami ilyesmi ruhát? Ötlet???? Még van 2 hét, hogy összehozzak valamit.

Nevelés nélküli munkanap
Mi (ahol dolgozom) a 7 év alatt talán összesen 2x tartottunk ilyet, és a gyerekek ovijában sem volt még az idén, tavaly talán 1.

Én nagyon élvezném, ha itthon lehetnék a gyerekekkel, de ez egyelöre csak álom. Pedig a férjem azt mondta, ha elég lenne a keresete, hogy ne dolgozzak, nem is engedné, és már vagy 4 gyerekünk lenne Kép.

Na, mennem kell, meseolvasás van, és a férjem tartja a frontot egyedül.

Panda

panda
Halásztelek

Nálunk már legalább 3x volt ilyen nevelés nélküli munkanap...

Panda,
Tűzoltó? Fényvisszaverő csíkos mellény, sötét dzseki, munkavédelmi v. bukósisak keménypapírral "felspécizve", szemre esetleg síszemüveg, az arcra keménypapír "szájmaszk" gumiszalaggal felerősítve, gumicsizma, a kézbe egy slagdarab keménypapír "fecskendővel"...

Nyuszi,
Olvasásról szó sincs, csak betűket ismer fel Solymi. A Word-del szoktunk játszani - megmondja, mit írjunk le, és én mondom, hogy milyen betűt kell hozzá megkeresnie és lenyomnia.

Voltunk a Ligetben szánkózni, nagyon szuper volt.

Zit
parazita

Kataa
Boldog névnapot AlexnekKép

Kisgé még mindig nagyon bágyadtKép
farsang kedden lesz, bohóc lesz a Gergő.

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Mléna
Citromolaj és levendula, vagy indiai citromfű. natulandosat vegyél, mert abból épphogy kell és fincsi illata van.

Kataa
Alexodnak boldog névnapot!!! Votl vmi baleset a Rákosi úton , lehet az fogta meg + a két pötty hó, ahogy ez lenni szokott. Mi egy darabig a Rákosin meyünk, aztán egérutakon. Kép azért így is 15 km a belváros. most sok a dolog bent, nagy változások vannak, mindenki feszültebb a kelleténél, ráadásul a főnök is új. viszotn ma tudtam meg, hogy egy kedves kollégáméknál (nem közvetlen) jön a kistesó Kép úgy örültem neki! ők is ott szültek, ahol én.

Halacska
Pannának fülkürtyyulladása van? nem is írtad? én meg nem nagyon olvastam vissza. Jobbulást neki!!! Fülgyertya? Állítólag nagyon jó ilyenere, bár mi még nem próbáltuk.

MEgnéztük az ovis videót a farsangról. volt egy kisfiú, aki dettó uolya jelmezben volt, mint Dani és állandóan együtt voltak, a két kistigris, cukik voltak nagyon. az én tigrisem ismét a büféasztalnál ólálkodott, és tömte magát pogival Kép utána amikor már mi nem voltunk ott, akkor is videózott az óvónénink, táncoltak danival, volt zenekar, vmi zimmezummot énekelt egy bácsi, az egész oviban össze voltak nyitva a termek és az összes csoportan jöttek mentek, vonatoztak, táncoltak. aztán az udvaron felállítottak egy _Kisze bábut, és elégették. mielőtt rosszra gondolnátok, egy hatalmas körben áltak a gyerekek, és a kör közepén egy vödörbe tették a bábut, a kertész Józsi bácsi, a gyerekek meg kanalakkal csörömpöltek, meg hógolyót dobáltak rá. ez egy néphagyomány, hogy farsangkor ilyen bábut égetnek, és ezzel űzik el e telet.

mi is voltunk szánkózni a dombunkon, olyan jó, hogy alig vannak, csak a környékben lakók, nincs tömeg, mint normafán és a felkapott helyeken. angyalkáztunka hóban, ömlött belőlünk a hó, amikor vetkőztünk.

pusza

KépKép
KépKép
gumicukor

Ja, a párologtatót az auchanban vettem, kb. 20 cm magas és a párologtató etetjén jó öblös. meg sok mécses kell, most a kikaban vettem egy 100 db-sat 499-ért.

jó éjt!!!

szóval a kertész józsi bázsi meggyújtotta a bábut. kicsit szét vagyok szóródva, bocsi Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Ma nagyon gyönyörű idő volt. De. kint voltam az Olivérrel 2,5 órát. Szánkóval vittük a Petrát az oviba és azzal is mentünk a boltba. Utána meg a kertbe építettem neki hóembert.
Ma voltunk apával moziba. Megnéztük a "Tibor vagyok de hódítani akarok" c. filmet. 17-re mentünk és már fürdésre itthon is voltunk.

Nálunk sem veszik komolyan ezt az igazolás dolgot. Különben orrfolyásnál én sem viszem el őket mert nekem elég körülményes mert a régi doktornőhöz járunk vissza, és az a III. kerületbe van. De azért otthon marad. KÜlönben én is ezt tapasztaltam amit írtatok. Olyan gyerekeket behoznak aki szinte ugatva köhög, folyik a trutyi az orrából. Múltkor pl. szólt az ovónő az egyik anyukának, hogy a gyerekének hasmenése van és, hogy fájlalja a hasát erre azért másnap is behozták.

Gumicukor
Nagyon jó ez a családi farsang. Majd tegyél fel képet!

Magdi
Hétfőn viszem a Perát az orvoshoz és majd megkérdezem, hogy pontosan meddig nyújt védettséget ez az oltás.

Nyuszi
Nem vitted Emit orvoshoz? Mikor a Petrának egy hétig hasmenése volt akkor elküldtek minket székletvizsgálatra.
Én nem keresek nekik senkit mert tudom, hogy nem találnák olyat aki mindenben jó. Pl. apósom is rámszólt ma, hogy ne keltsem fel őket mert egy gyereket nem szabad, addig aludjon amíg neki jól esik de én azért indulás előtt szóltam nekik mert tudom, hogy ő hagyta volna. MOndtam is neki, hogy akkor majd ő éjszkázik velük. Ma is úgy örültem, hogy elmentünk moziba de mikor a duna plazába megláttam egy kisautót amibe pénzt kell bedobni rögtön ők jutottak az eszembe. Az OLivér imádja, mindig rohama lesz mikor kiszedem. Szerintem már nekem van valami bajom. El is mennék nélkülük de mikor elmegyünk akkor meg olyan hiányérzetem van. Fura, hogy csak úgy megyek és nem kell senkit sem rángatni, hogy gyere már. MIkor megyek apával akkor is felfigyelek ilyenekre, hogy úhh ott egy repülő... stb

Szilcsike
Hát ez fura, hogy semmi nagyobb tünete nem volt a tüdőgyulladásnak. Akkor egy náthánál ezek szerint erre is kell gondolni.

Rit
Félreértettél, van kire hagyni. Az apukámék két utcára laknak, a nővéremék 5 percre. Az anyukám nem dolgozik és az aposóm is nyugdíjas. Én olyan vagyok, hogy probálok inkább minden megoldani egyedül. Múltkor mikor az Olivért kellett vinnem az I. Gyerekklinikára, mert átmosták az arcüregét akkor inkább bebuszoztam minthogy szóltam volna valakinek. Én ilyen vagyok, én egyenesen rosszul lennék attól ha valaki kitakarítana nálunk vagy matatna a holmiaink között. Látod Kataa meg mondja, hogy milyen rendes aki vigyáz Alexra mert felmos meg ilyesmi. Nem vagyunk egyformák. Az anyukám múltkor itt aludt és lejárt a mosógép és azt nem engedtem meg neki, hogy kiteregssen.

Na megyek fürödni majd holnap olvasom tovább mert iszonyatos sokat írtatok.

Ági
petra2

Gumicukor! Köszi a gyors választ. Ma be is szerzem a cuccokat, úgyis futunk még egy kört bútorügyben.
Azon nem problémáztak az óvónénik, hogy veszélyes a gyertya? Mennyi ideig párologtatnak az oviban? Bocs a hülye kérdésekértKép felkészültnek kell lennem

Köhögős gyerekek anyukái: Márk éjszakánként köhécselt a múlt héten, nagyon száraz volt a levegő. Dokinéni tanácsára egy nagy bödön sós vizet melegítettem, felforralni, és hagyni, hogy párologjon-kihűljön a víz. Nagyon bevált, érezni lehetett a sót a levegőben, és az éjszakai köhögés is elmúltKép

Gyerekfelvigyázás téma: Mi egyre többször mozdulunk ki Apával kettesben. Anyós hétköznap bármikor bevállalja a gyerkőcöket, tök jól elvan velük. Hétvégére a nagynénik hada (kemény 2 főKép) vállalkozott, hogy akár éjszakára is bevállalják a babázást. Én nagyon megbízom bennük, minden gond nélkül rájuk bízom a babákat. Soha nem volt gond, szerencsére nagyon jó, szófogadó gyerekeim vannak, szerintem egy idegen is ellenne velük. De én ismeretlent nem szívesen engednék be a lakásba, meg akkor tuti paráznák attól, hogy hogyan bánik a gyerkőcökkel.

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Panda
Legalabb az immunerosito hasznalt valami, vagy talan mar annyi mindenen esett tul hogy magatol is immunis lenneKép

Judy,
KosziKép Gergonek bizti jol fog allni a bohoc jelmez.Te csinalod?

Magdi
Mi is parologtatunk,mar regota,es en is vittem be a bolcsibe aromalampat,hasznaljak,mert erzrem ha megyek erteKépAltalaban alvaskor amikor nyugi van ugyhogy nem elhet balesetveszelyes,ne aggodjKép

Agi
Es milyen volt a film?
Ez ohatatlan hogy a gyerekekre vagyunk hangolva,nekem is mindenrol O jut eszembe,napkozben is.Es mi lesz ha dolgoznod kell majd??Azt is megszokod majd, hogy egyedul mesz es nem kell allandoan figyelni,ez mindenkinek fura az elejen,de megszokjuk.
Sot mar olyan is volt hogy apanak mondtam a kocsiban:-Nezd ott jon a vonatKépKépKép
Huha neked tenyleg lenne eleg sok segitseged.En sem arra hasznalom anyut ha nalunk van hogy takaritson,hanem hogy jatszon Alexxal,meg pihenjen.Szeret is jonni mert mindenben kiszolgalomKép
A takarittatas viszont jo dolog,nekem azota van hogy dolgozom,elotte nem volt ra szukseg mert gyerek mellett siman tudtam.Pont azert hogy a hetvegemen ne ezzel foglalkozzam hanem a gyerekkel egyutt legyunk ertelmesenKépJa es ne egy lestrapalt noci legyek apanak,aki folyton panaszkodik hogy milyen faradt....Kép
A takicsaj is imerosom,egyutt dolgoztunk regen,csak elvalt es rosszul alakult az elete,most ebbol el.Mindig akkor jon ha en otthon vagyok,tehat kulcsa nincs.Es nem matat sehol,mert teljes rend van amikor jon tehat nem er a ruhainkhoz,azt en sem birnam ha mas vasalana oket.
Probalj kicsit lazulni,mert nehezen fog igy menni az eletmodvaltas ha Oliver is ovis lesz,es az mar nalatok nincs ugye olyan nagyon messzeKép

Magdi
Ahogy mar irtam ha lenne kozeli nagyi,en sem biznam senki masra Alexet.Plane hogy ugye ez meg nem is isngyen van,de ugy vagyok vele a lenyeg hogy elvezi.Nem az van hogy leulteti a tv ele hanem foglalkozik vele,es ez mindent megerKépTiltakoztam is ellene eleget magamban,de aztan most ohgy mar nagyfiu,mas a szitu.Es az hogy valaki idegen,csak egy darabig az ,ha megismered mar nincsenek fenntartasaidKép Szerintem fontos hogy mindenben megtalaljuk az egyensulyt,latod neked is van szabadidod csak epp anyosod vigyaz rajuk.
Bar azert arra is van ellenpelda ,mert nem mindenki banik am szepen az unokajavalKép
Lattam en mar jo kis verest nagymamatol az utcan....

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa
Persze vissza tudnék, de előbb minden más megoldást megpróbálok. Az az igazság, hogy amikor Dodit 2 évesen vittem bölcsibe, teljesen jó volt, akkor már tényleg igényelte és élvezte a társaságot. Bár augusztusban, az utolsó kettesben töltött hónapunkban már voltak olyna gondok, hogy nem voltam neki elég, pedig csomó helyre járkáltunk, minden héten állatkerteztünk, mégis pl. a délutáni alvása után ott rángatott, hogy menjünk csináljunk valamit - közben meg úszott a laki. Szóval szerintem neki a 2 éves kori kezdés optimális volt, de nem hiszek benne, hogy ennél hamarabb jó lenen. Szóval a kistesótól sem akarok semmit megvonni, szeretném, ha minél pompásabb gyerekkora lenne, ezért ha lehet inkább próbálok valami alternatív megoldást kitalálni. Csak most nekünk nagyon gáz lett, hogy Rol fizuja lecsökkent jóval a max gyed alá, és a gyed össezge mondjuk a lekihitelre elég. Ha kifizetem a rezsit, akkor vagyok 0-án és akkor még nem vettünk kaját, nem fizettünk ovit, stb. Szóval valami megoldás kell majd, erre van fél évem, hogy kitaláljam.

Gumicuki
Meséltem apának, hogy Kukori család lesztek, erre azt mondja, hát ha most nekünk kée farsangozni, el sem tudna képzelni jobb Obelixet nálam, ő lenne Asterix, Dodi meg Mirnixdirnix KépKép

Ági
Na cuccainkhoz nekünk se nyúlhatna senki! Még valahogy az is idegesítene, hogy kitakarít utánam - egyedül a gyerekvigyázást bíznám másra, de azt is csak pár órára havonta max 1x. de az nincs. Amúgy 1x volt egy csajszi, aki nálunk alhatott mert nem volt épp hol neki - félig ismerős (barát barátja) na ő reggel kivasalt hálából, én meg tök szarul éreztem magam miatta..

Tegnap volt szülői az oviban. Annyira jó volt, és úgy készültek rá az ovónénik. Egy csomó minden szóba került, megbeszéltük a kirándulást is (lesz majd ilyen ovis-családi kirándulás) és volt videózás - felvesznek a ygerekek mindennapjaiból képeket, hogy ki mivel szeret játszani, menniyre ügyi, ilyenek és ott együtt átbeszéljük - szerintem ez annyira jó. Mindezek után úgy érzem, siralmas, hoyg mindeössze 6 szülő volt jelen....
Állítólag ősszel lett volna egy levél-terménygyűjtős kirándulás - és nem volt rá jelentkező. Annyira szánalmas, hoyg egyes szülők ennyit nem tartanak fontosnak a gyereküknek.

Rit

rit

anemona7

Haliho

Mindenkit irigylek,aki ki tudja vinni a gyerekeket ebbe a havas idobe, en talan ma fogom merni eloszor, mert egesz heten betegek voltak.Kép
Felhivtam a dokit, felirt egy Enterol nevu belfertotlenito port, amit a negyedik gyogyszertarban meg is kaptam Vacott... Meg ejjel fosizott Emi ketszer is, de szerencsere nem a gatyaba.Kép Most ebed utan mar mintha surusodott volna a szeklete, remelem ez az uj gyogyszer segit.

AGi

Elvinni a dokihoz nem akartam, mert most gyogyul ki a kohoges-nathabol+ le van gyengulve a fosizastol, az kellene, hogy erre rafertozodjon valamivel.
A gyerekvigyazas tema:
Teljesen egyetertek veled, mindenki mas, van aki nem bizik meg masokban, vagy nem szereti, ha a cuccai kozt takaritanak.De ezt a takaritos temat mar par honapja kiveseztuk.Kép De Kataanak igaza van, egy kicsit talan lehet hogy lazulnia kene a gyerekvigyazasban a szigorodnak, foleg a Te erdekeid miatt. Ugy ertem a sajat eletedet nem kene ugy hatterbe szoritani a gyerekek miatt. Ez a mozi pl. tok jo lehetett...Kép En is el akarom a paromat rangatni moziba, vagy valahova. Csak o meg sosincs itthon ugye.Kép Irtad, hogy a szuleid, meg a noveredek ott laknak a kozelben, es nem vagytok joban? En orulnek ha nem Kaposvarott laknanak a batyamek, mert az o 3 gyerekuk, meg az enyim 2 nagyon birjak egymast.Kép
Az apukadnak meg igenis tiszteletben kell tartania azt, hogy Te vagy a gyerekek anyja es Te mashogy gondolkodsz az ebresztes temaban...Kép Nekem is mar baromira elegem van az ejszakazasbol, de mostez nalunk a betegseguk miatt van. Ha nem lenne itt velunk anyu, mar reg hulyet kaptam volna. Igy is tegnap a 20. hiszti utan, hogy nem veszi be Emi a Smectat olyat uvoltottem, meg csaptam az asztalra, hogy 5 percig voros volt a tenyerem.KépKépKép
Amugy anyukam ilyen maximalista, sokszor volt vitank emiatt, mert o inkabb beleszakad, de minden 100-os legyen, a 90% neki nem eleg jo...Kép
Pont a teregetes kapcsan, a halalom volt regebben, hogy mindent atteregetett, miutan en kiteregettem, meg mindenre folyton csipeszt rak. Mondtam neki ez itt az en haztartasom es en sem rendezem at a kiteregetett ruhait, mikor nala vagyunk.Kép

Rit

Ezek tok jo dolgok az oviban, irigy a kirandulasert, nalunk nem viszik a kicsiket.Kép Szomoru a 6fos szuloi letszam.En is megkerdezem majd a videozast, kivancsi lennek ra, hogy Emi milyen az oviban...
Ertheto, hogy a baratnod meg akarta halalni az ottalvast valamivel, de talan valami kevesbe szemelyes format kellett volna valasztania.(pl. egy tabla csoki, vagy egy kg bananKép)
Azert kis diszno a parod ezzel az Obelixszel.KépKépKép

Gumicukor

Mar nalunk is eg az illoolajos aromalampa...Kép Kivancsi leszek a hatasara.
Ez a fulgyertya mire jo? Hogy kell hasznalni? Pont ma lattam a gyogyszertarban.

Zita

Nagyon kreativ a tuzolto-szerelesed...Kép Nem valami kreativ helyen kene inkabb dolgoznod?Kép

Panda

Akkor megsem lesz nalatok egyelore 3. baba?Kép

Beszti, Conti, Forti hova tuntetek???

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Gumicukor

Lehet egyszerre tobbfele illoolajat is tenni bele? Vettem citromolajat, meg eukaliptuszt...

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Én fülgyertyáztam már, ill. nekem vki de Pancsit nem tudom elképzelni, hogy nyugodtan maradna amig leég a gyertya...Ezért jó a melegítős sapi, amit ráadok és mehet játszani. Szerencsére megtűri a fején.

Csajok!

Barna orrcsepp Isteni, már amennyiben lehet ezt írni az orrcseppre. Nekem is kiszedte a cuccost és szűkíti az ereket csökkentve az irritációt. Ajánlom még a Sinupret cseppeket, amit egy kedves ismerősöm és a fül-orr-gégész is ajánlott köhögős gyerkőcöknek. gyógynövényes cucc.

Nyuszika
Remélem én is, hogy Emikének segít a 2. gyogyi!! Elhiszem, hogy legyengült.

Most csak ennyire volt időm!

Ja
Zita
Jelentem már javulok bár a fönökömet kiütöttem, nyomja otthon az ágyat. Na, azért nem kárörvendek.Kép
pusz,
én

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!
Na megvolt a farsang. Az elején minden rendben volt, táncoltak meg játszottak. Délben szólt az óvónő, hogy pakoljanak mert meghozták az ebédet, erre a Petra elkezdett hisztizni, hogy akar még kockázni. Az istenért nem akarta abbahagyni én elvettem tőle, visszatettem a polcra ő meg elővette. Már az óvónő is odajött. MOndtam neki, hogy nem eszik ma bent mert azt nem csinálom, hogy oda-vissza járkálok az Olivérrel, neki ugye meg muszáj enni délben mert utána már annyira fáradt. A többi gyerek már ült az asztalnál a Petra meg egyre jobban csinálta a cirkuszt. Toporzékolt, meg üvöltött. Olyan roszz volt már mindenki minket nézett az óvónők és a szülők is. Biztos gondolták milyen hülye anyuka aki még a gyerekével sem bír el. Egyszerűen nem tudtam felöltöztetni mert rúgkapált és fetrengett a földön. Már rávertem a seggére de nem használt semmit.Amit ráadtam ő levette és közben folyamatosan kiabált, hogy nem szeret én menjek ki. A végén már az Olivér is sírva fakadt a Petrától én meg azt hittem, hogy megörülök. Na, nagynehezen felöltöztettem, kimentünk az oviból és ő meg visszafutott én utána, az Olivér meg a kocsiba. Végén megfogatam egy marék havat és megmostam az arcát és így nyugodott le. Hihetetlen egyszer az a baj, hogy nem akar menni az oviba egyszer meg nem akar hazajönni. Mondtam neki, hogy nem tudok érte jönni akkor itt kell aludnia de azt mondta, hogy nem baj.
Azt mondta az óvónő, hogy itt bent már minden oké azért csinálja ezt mert így vezeti le a feszültséget. Különben szerintem már azt sem tudta, hogy mit akar mert egyszer mondta, hogy nem szeret, utána odafutott hozzám, hogy vegyem fel és 1 perc múlva meg leszállt és kezdte előről. Látszott, hogy vívódik magával.Nem tudom, hogy mi legyen vele, végre félév alatt megszokja az ovit és itthon kergül meg. Különben a hisztire visszatérve nem tudom, hogy mi ütött belé mert egyébként nagyon jó kislány (mindenki mondja). Ha valamit mondok neki akkor azt mindig megcsinálja. pl. 21-kor beküldöm és 23 ig amíg nem alszik el szépen fekszik, más gyerek már rég kijönne.

Megyek visszaolvasok amíg alszanak meg teszek fel képet.

Ági
petra2

A Petra a kis elefánt, az Olivér meg olyan édi volt ő is beállt közéjük.

Ági

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
petra2

Manó
A Petra is mini csoportos.
Nyaralással mi is így vagyunk. Minden évben megbeszéljük, hogy elmegyünk külföldre valahova és aztán marad a megszokott Balaton. Anyósoméknak van ott telke. Idén is tervbe van véve, majd meglátjuk.

Nyuszi
MOst olvsom, hogy Eminek még mindig hasmenése van. Ha nem akarod elvinni akkor is legalább te menjél le és beszéj a dokival és kérjed, hogy adjon beutalót székletvizsgálatra. Nem akarok vészmadár lenni de a Petránál mikor így elhúzodott akkor volt szalmonellás.

Magdi
Milyen ágyat vettél Márknak? Tudod írtam én is, hogy most akarunk venni. Hátha adsz valami jó ötletet.

Gumicukor
Nagyon aranyos Dani, jót nevettem a fürdőkádas jeleneten. Az OLivér is múltkor mikor fürödtem megáll előttem és néz. Mondom mi a baj? "Anya, nem találom a fütyidet." Apa mondja "még jó".

Kataa
Boldog névnapot Alexnak.
Jó volt a film de nekem a Csak sex és semmi más az jobban tetszett.
Egyenlőre nem akarok visszamenni dolgozni. Apa már szerzett nekem 4 céget. Mire az Olivér oviba megy az még több mint egy év és addig meg még sok minden lehet.

Ági
petra2

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?