Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Egy gyors Kép

Megvagyunk, Máté feje már zöld, úgyhogy nagyon szép látvány. De szerencsére nem lett semmi komoly belőle. Sajnos (v. természetesen) elkapta Regitől a takonykórt, én voltam dokinál, kaptam lórúgás antibigyót, meg még két fajta gyógyit. Mára mintha már javulna a lassan 3 hetes állapot.

Gyerekek a fent említett okok miatt úgy volt, hogy nem mennek anyósékhoz mégse hétvégén, de tulképp az orrszíváson kívűl sok gond nem volt velük, szóval nem adtuk meg magunkat Kép
Tegnap levittük őket, este moziztunk, ma egész nap lődörögtünk, vásároltunk, most meg színházba készülünk. Elvileg holnap mentünk volna teremfocira, de azért nem merek Debrecenig elmenni úgy, hogy nem teljesen egészségesek. Sose tudni....úgyhogy vagy holnap v. hétfő délelőtt megyünk értük.
De olyan jól esik ez a nyugi Kép Persze hiányoznak is nagyon, de néha muszáj lazulni, mert bekattanok Kép

Hanzi,
Mi a helyzet Marcussal?

Szirom,
És nálatok? Kép Egészséges már mindenki?

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok,

Szirom
Igazad van. Antibogyóktól én is tartok, a lány most kapott először az életében, de a hörgőgyulladására, tüdőgyulladására kellett, és a tüszős mandulájára is - legalábbis a doki néni szerint, nekem nagyon úgy tűnt, hogy ő is húzza a száját közben.
Miksa még mindig ügyesen elalszik? Éjszaka sem kell fel?

Szóval, kedd óta tünetmentesek vagyunk. A lány annyit eszik, mint még soha. Eddig 2-szer evett egy nap, most egész nap eszik. Ezt vagy a c vitaminnak vagy a Béresnek tudom be. Egyen, egyen ez a lány, mert a 1 méter 1 centijéhez a majdnem 14 kiló nagyon kevésnek tűnik, főleg úgy, hogy az öccse felkarját nem tudom a kezemmel átfognak, az övén meg csak vigyorog a kezem.

Mesélek a tegnapi büszkeségemről, azaz, milyen okos egy 3 éves:
Délben vittem Miksát altatni szopival, reflexből becsuktam magam mögött az ajtót, mert ha Majával alszok, akkor a rituáléba az ajtó becsukása és a függöny elhúzása is beletartozik. Szoptatás közben hallom, hogy Maja be akar jönni, mondom neki, hogy nyomja le a kilincset. Valamit zörget, majd közli, hogy nem tud bejönni. Különben is most inkább elmegy a nagylány a wc-re. Mikor Miksa elaludt próbálok kimenni. Az ajtó zárva. Szóval Maja a kulccsal babrált. Hogy fogok így kijutni a 2. emeletről, a kutya se jár a ház közelébe déli 12-kor. Maja szól, hogy végzett, menjek ki hozzá, nézzem meg milyen ügyesen mos kezet. Válaszoltam neki, hogy inkább ő jöjjön, hagyja nyugodtan a kézmosást. Megkértem, hogy játszon megint a kulccsal, csavargassa a zárban mint korábban. Ennek az lett az eredménye, hogy a kulcs kiesett a zárból. Na, most mitévő legyek. Csak nyugalom, a lány ne vegye észre, hogy nagy a pánik. Megkértem, hogy nyissa ki a bejárati ajtót, és a jéghideg lépcsőházban menjen át a szomszédhoz és csöngessen be. (ehhez tudni kell, hogy kakiláshoz alulról pucérra vetkőzik. Megadtam a lépcsőházban való sétálással az újabb esélyt a tüdőgyuszinak, de nem volt jobb ötletem). Szomszéd kinyitja az ajtót, mondja Majának, hogy menjen haza, ő meg besétál a szomszéd lakásába és közli, hogy anya küldte őt ide, és most ő itt marad. Pár perc alatt, a szomszéd is rájött, hogyha nem megyek a lány után gond lehet, így átjött megmenteni. Áldom azóta az építtetőket, hogy a csengőt csipőmagasságba szerelték.

Primpa
primpa

Sziasztok!

Megint csak gyorsan, bocsi érte...

Szirom,
Akkor mára is boldog névnapot Kép;)

Marcus már javulóban, már csak mandula-gyulladás nagyságnyi a nyirokmirigye. Az tudjuk, hogy nyirokmirigy-gyulladás, de hogy mitől, azt még nem mindig. Kíváncsi leszek, mit mond kedden a háziorvos. Pénteken kellett volna visszavinni Madarászba, de nem tettem. Doki mondta, elég, ha háziorvos látja.

Primpa,
Hát téged sem irigyellek. Jó kis betegségek és mindet általában baci okozza. Főleg, hogy tüdőnyuszi legyengíti a szervezetet, mint a skarlát is.... kitartás! És nagyon ügyi a lányod!

Manó,
Én nem a vírusos orrfolyásra gondoltam, hanem mikor zöld-sárga takony folyik az ember gyerekéből, mégis viszi. Azt már nem lehet a hidegre stb fogni. Főleg, hogy anyuka meg otthon is van a kicsivel és nem dolgozik...
Ház: ha esetleg kell bádogos, tetőfedő, szólj Kép Apu az.. (ez itt a reklám helye? Kép).

Flócika,
Édes a fiad a mosdóban Kép

Krisztocs,
Nektek is jobbulást!!!!!

Marycus,
Õszintén irigyellek!!!! Nekem 3 elmaradt vizsgám van, amit ha nem csinálok meg augusztus végig, akkor úszott a 4 év és a több százezer forint, de Marcus mellet nagyon nehezen megy a tanulás. Mind programozás... msot meg az angol is! Szóval elismerésem a férjedért, meg a kitartásért!!! Áruld el a titkot, légy szíves! KépKépKép

Most mennem kell Kippkoppot olvasni

Kép
hanzika

Sziasztok!

Megvagyunk ám, csak időnk nincs. Csenge betegségéről péntekre kiderült, hogy mégsem oltási szövődmény, hanem vírusos nyavalya. A "vicc" a dologban az, hogy pont az MMR oltás lappangási időszakában kapta meg, így kollektívan azt hittük, az oltástól van. De csütörtökre elkezdett pöttyösödni a pocija, péntek óta már nincs láza sem, szerencsére.

Anno nekünk is azt mondták, hogy az új oltási rend bennünket nem érint, de az oltás előtt 15 perces kupaktanáccsal úgy döntöttek, mégis. Ez egyébként a 15 hósnál annyiból áll, hogy nem egyszerre kapja karba-lábba-szájba az "áldást", hanem kétfelé veszik: 15 hósan az MMRt kapja csak, 18 hósan meg a többit, amit eddig a 15 hóssal adtak. Az új vakcina meg állítólag jobb, ebben most inkább nem foglalnék állást, bár gondolatban azért megkövettem az egészségügyi vezetést a hét végén, mert egész héten kitartóan emlegettem a felmenőiket Kép.

Azért a három napig tartó 40 fokos láz kicsit megviselte az idegeimet, szegény bogaram olyan elesett volt! Tegnap aludtam először rendes ágyban kedd óta, hát nagyon jól esett... Eddig ugyanis az ágya mellett kuporogtam a földön, egyszerűen nem bírtam ott hagyni egyedül, lázasan, hiába van kb. öt méter - meg egy fal - az ágyaink között. Viszont most megint visszaszokott az "anya mindig itt van" feelingre, úgyhogy alighanem kezdhetjük előről a leszoktatást Kép

Megyek is aludni, amíg lehet.
Jó éjszakát!
Nyuszi

P.s.: feltettem a legújabb kedvenc képemet a profilomba Kép

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Látom javulóban van mindenki.Örülök.
Köszönöm szépen a dicséreteket a mosdós kép ügyben.Hogy csináltam?Nem tudom.Andris nagyon szereti a vizet.Már másfél hónapos kora óta nagy kádban fürdik,nem is fürdik, úszik Kép Ha már épp leszakadóban van a derekam akkor valamelyik tesót berendeltem mellé és a kezébe nyomtam.Most már vita van ki pancsizzon vele.

Primpa!
Gratula a leleményes kiscsajhoz. Kép

Nekem a fiam záratta be magát a szomszédhoz.A folyosónkon 4 lakás van.Ebből 3 esténként átjáróház volt 4 gyerek és egy skótjuhász számára.Még nem volt két éves,amikor bement a kutyás szomszédhoz,de azok nem vették észre,lekapcsolták a villanyt,bezárták az ajtót és elmentek a Coraba vásárolni.Valamiért átmentem a gyerekes szomszédhoz és mondják,hogy nincs ott a gyerek.Akkor már halljuk,hogy sír.Na,mi a tizediken lakunk.Erkély átmászás törölve,mobiljuk nincs,mindenki kulcscsomóját végig próbáljuk hátha.Közben a negyedik szonszédtól vendégek mennel el akik véletlenül ismerik a kutyásokat.Õk szóltak neki,hogy mennjenek fel,mert zűr van.Úgyanis nem indult be az autójuk és kb 15 - 20 perce azzal küszködtek a ház elött.
Na ezt nevezik mázlinak. Kép

Kép
flocika

Manó,

Mikorra szoktál Emmáért az oviba érni? tényleg elhozzák a gyerekek nagy részét 4 körül?

Primpa
primpa

Primpa,
Ez a kérdés engem is mindig lázba hoz... Hogy tudják szinte az összes gyereket elhozni négy körül???? Hát mindenki vállalkozó meg közalkalmazott ebben az országban, kötött munkaideje meg csak minimális létszámú embernek van?

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Én is pont ezt kérdeztem a múltkor Manótól, hogy meddig marad az átlag ovis az oviban, mert én 4-re egészen egyszerűen szerintem képtelen leszek odaérni. És ebből a szempontból majdnem mindegy, hol van az ovi, az annyira korán van.

Nyuszi! Tündéri ez a kép! A láz viszont borzasztó lehetett, olyankor én is mindig parázok. De fő, hogy jobban van!

Flocika! Azért ez szép történetKép. Próbáltam elképzelniKép Minden jó, ha jó a vége. Bár mondjuk én ettől a helyzettől frászt kaptam volna, hogy 3 helyen is lehet a gyerek. Én nem nagyon merem szem elől téveszteni, mert annyi veszélyes dolgot csinál. Nem fogom azért a kezét, csak rajta tartom a szemem.

Primpa! A te történetedet elsőre nem értettemKép De most már leesett, hogy hová záródtál be és hogyan, azért nem lehetett könnyű! És gratula a az okos 3 évesedhez!Kép

Egyszer engem is bezártak anyuék, de én már gimis voltam akkor. Aznap véletlenül nem mentem 0. órára, de a szüleim már úgy megszokták, hogy amikor ők kelnek, már nem vagyok otthon, hogy be sem néztek a szobámba. Én meg fáradt voltam, és 10-kor ébredtem. Kimentem a nappaliba, tök csönd, rend, verőfény, látszott, hogy nem reggel van. Senki nincs otthon rajtam kívül, azt se tudtam, milyen nap vanKép Hívom anyut a munkahelyén, szegény, először azt hitte, beteg vagyok és hazaküldtek a suliból. Aztán tisztáztuk, és aznap már nem kellett suliba mennemKép

Hanzi! KösziKép
Hogy van Marcus? Tetszettek neki a CD-k? Meghallgattátok azt az állatos-mondókást?

Kriszta! Igen, köszi, jól vagyunk! Holnap megyünk zenebölcsibe is (a múlt héten nem vihettem oda az influenzámat, az ember meg dolgozott). Miksa állandóan emlegeti a zenebölcsit, és kiszekálja a lelkem a mondókákért. De hát nem tudom mindet, mi tagadásKép Tudok vagy 60-at, de van 4-5 új, amit még csak egyszer mondott a csaj. Na, ő azt akarja hallaniKép

Marycus! Neked meg a férjedhez gratula, univerzális a pasiKép A fotózás meg fantasztikusan jó lehet, nekünk is van fotós barátunk, és olyan klasszakat csinál.

Lassan megyek, Miksát kicsit hagytam most Teletubbiest nézni. Ma még nem látta őketKép Voltunk nagybevásárolni, jól kidöglöttem. Ez vanKép

szirom

Ui: Még azt nem meséltem el, hogy Hanziékkal utoljára úgy kb. nyáron találkoztunk gyerekestől. Akkor Miksa Babának hívta Marcust. Most szombaton kora délután, amikor ő már fent volt a szobájában, de még nem aludt, megérkezett Hanzi férje. És Miksa nem akart aludni, mindenáron ki akarta vetetni magát az ágyból, be volt zsongva. Végül felmentem, és kiderült, hogy megismerte Ádám hangját, és azt hitte, a Baba is itt van. Ilyen memóriája van a kölkemnekKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Mér nem frissít ez a vacak?

És mér nem jön senki?Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Megvagyunk mi is, nagyon jól telt a hétvége, vagyis a 4 nap Kép kb 1 hónap múlva megismételjük Kép
Máténak ismét ráment a fülére a takony, úgyhogy kapott a fülészeten antibigyót, meg cataflamot. De amúgy jól van, már a nátha is szűnőben.
Holnap már Regi is megy oviba, farsang lesz. Kép Hétvégén meg szülinapozás a Pólusos meki repcsijében, jövő héten meg jönnek át anyuék Kép El se hiszem, hogy 5 éves! Kép

Nálunk az oviba fél 6ig lehet menni, sokszor külön órák miatt 5re megyek érte, de még azért vannak. Tény, hogy azért az átlag 4 körül tényleg elviszi...Na, ősztől én sem fogom Kép

Megyek is tovább, csak bejelentkeztem Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Hanzi:
Még mindig jobbulást Marcusnak! Végülis nem az a lényeg, hogy mitől volt, hanem, hogy meggyógyuljon. Persze én is mindig úgy vagyok vele, hogy legalább tudhatnám mi okozott gondot, akkor vigyázhatnánk. De azt is tudom, hogy illúzió , mármint, hogy meg tudom őket őrizni és legközelebb kikerüljük, ami problémát okozott.

Sulit nem tudom hogy csinálom, szerintem nagy hajtóerő, hogy végre más is van nem csak a gyerkőcök. Meg érdekel is. Az angolt kivéve... Bár megmondom soha nem gondoltam volna, hogy képes vagyok azután tanulni, mikor letettük a gyerkőcöket. Világ életemben inkább délelőtt voltam erre képes. Dehát a szükség tényleg nagy úr...
Drukkolok, hogy sikerüljenek a vizsgáid. Nem kellene veszi hagyni, amit már elértél.

Primpa:
Gratula okos "nagy"lányodhoz! Azért én nem szeretném ezt megérni. Pedig Viki is nagyon érdeklődik a dolog iránt. Nálunk igazi kilincs csak a bejárati ajtón van, illetve a konyhai és a nappali ajtón, amik az udvarra nyílnak. Sajnos már ki tudja nyitni őket, ha nincs bezárva. Muszáj kulcsra zárnom a bejárati ajtót, ha mondjuk kiállok a kocsival és be kell szerelnem az ülését, különben meglóg, s még a tesója is kikóborol, mert ugye neki is mindenhol ott kell lenni. Azért remélem ki nem zár majd őkelme. Az nagy gáz lenne...

Szirom:
Hát persze, hogy az újakat kell hallania, a régieket már ő is tudja, az újakat meg meg akarja tanulni... Nehogy már ő is csak 60-at tudjon...

Gratula Miksa memóriához!

Nyuszi:
Most már jobban van Csenge?

Nekem mindig rémálmom, hogy úgy oltják be valamelyiket, hogy ép lappang benne valami.

Hát, én valahogy jobban szimpatizálok az egyszerre kapja meg módszerrel. Nálunk a hagyományos oltásokkal eddig egyiknél sem volt semmi gond. S legalább túlvagyunk rajta. Jó lenne, ha inkább régi szerint kapná Niki, de ha már Csenge sem, akkor nem sok remény van rá...

Anya éjszakai leszoktató projektet meg ne bánd. Majdcsak sikerül. A lényeg, hogy Csenge legyen jól és ha Te úgy érezted jónak, hogy mellette légy, akkor az úgy volt a jó.

Viki-Niki párosról:
Mennek a mesék ezerrel. Oroszlán király, Malugi (ha valakinek nem ugrik be Maugli a becsületes neve szegénynek) és persze az elmaradhatatlan Kisvakond. De már kívülről fújja mindegyiket Viki. Már énekel, táncol és előre mondja mit mondanak, mi fog történni. Sőt, minap idézett egy hasonló helyzetben az egyik meséből, szóval szerintem már felfogja őket.
Viszont a mondókákat utálja. Bármikor mondanék neki, azonnal közli "Hagyd abba!" és ha nem hagyom csapkodni kezd, mintha idegesítené őt. Ezzel szemben mesét lehet olvasni neki. Hát nem erőltetem. Nekem végülis az is jó, ha a teljes mesetárat végigmondja majd egyszer.
Niki is rá van kattanva a mesékre. Õ mondjuk szeretné a mondókákat is, de csak akkor lehet, ha Viki nincs ott, különben dühöng...

Niki a vasszöget is megeszi, tényleg nem válogat csak nyomja befelé a kajcsit. Mindegy, hogy pépes vagy alig fér el a szájában. Ha látja, hogy mi mást eszünk kiköveteli, hogy azt kapja ő is, szóval abszolúte félre van téve minden orvosi javallat, a mit mikor kaphat címszót tekintve. Már mindent eszik. Jól is néz ki, olyan gömbölyű, hogy csak na...

Együtt játszanak egy csomót, rendszeresen elvannak kettesben és én bármit csinálhatok. Nem gonoszkodik Viki, Niki pedig állandóan ott sertepertél Viki körül. Niki imádja, ha tesó hasonszőrűvé vedlik és másznak együtt. Akkor hatalmas kacagás szokott lenni. Meg, ha Viki bolondozik akkor is. Ha tilos dolgot művelne Niki, akkor Viki azonnal jön szólni, hogy valami nem kóser jobb, ha megnézem. Szóval kezd szuper dolgom lenni. Nem rossz ez a kicsi korkülönbség. Szerintem akik riogattak, azok nem tudják miről beszélnek. Bár biztos vannak olyan gyerkőcök akik kibírhatatlanok. De az biztos nekem jobb kettővel, mint Vikivel volt egyedül ilyen korában.

Végre voltunk tornázni is. Niki is nagyon aktív volt az első 20 percben. A tornatanár mondta, hogy nagyon ügyes őkelme.

Ma voltunk szánkózni is végre. Viki ügyesen fogta Nikit a szánkón vagy 10 percig, utána tolta kicsit. Aztán hisztizni kezdett. Akkor felpakoltuk Nikit a hátizsákba, Vikit a szánkóra és kimentünk a közeli dombhoz kicsit megszánkóztatni Vikit. Tetszett neki nagyon. Niki meg bírta a gyűrődést.

Hát most ennyit.
Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Primpa, Flocika,
jó kis történetek! hát én nem is tudom hogy kérnék segítséget!?
Tomi nálam is babrált egyszer egy kulccsal, na ki is szedtem rögtön a zárból!

Mi is megvagyunk.
Tomit leadtuk nagyszülőkhöz egy hétre. Hát nem hiányol bennünket. Mi meg egy kicsit pihizünk.
Óriási a csönd itthon, az biztos!
Múlt héten voltunk gastron konzultálni. Ételallergiája jelenleg nincs Tominak. De az kiderült, hogy a felső léguti betegségeket könnyen elkaphatja, ezekre majd fel kell készülni.
S amit nem írtam, az allergia vagy ekcéma hajlamhoz én is hozzájárultam, mert jan elején kiderült, nekem is van ekcémám. Legalábbis az ünnepek tájékán kijött. Persze fogalmam sincs mitől.

Julcsi így hogy kettesben vagyunk egész másképp viselkedik. Nem alszik annyit, s jobban igényli a jelenlétemet. Viszont először fordult az oldalára.

Ovi téma. Én egy kolléganőmre emlékszem, aki mindig értetlenkedett, hogy senki nem dolgozik?
Õ az elsők között vitte, s az utolsók között hozta a gyerekét. S neki tényleg nem volt senki, aki segítsen. Későn szült, utána el is vált, szülei már meghaltak.
Azt hiszem én is abba a táborba fogok tartozni, aki korán viszi és későn hozza a gyerekét. Hát ez van!
Az én gyerekkoromban nem volt gond, falun nőttem fel. Emlékeim szerint Vagy a nővéremmel jöttem haza, vagy egyedül. De olyan emlékképeim határozottan vannak, hogy anyukámmal elváltunk egy utcasarkon s én egyedül mentem tovább. Nem volt egy eldugott kis falu, volt is jelentős autós forgalma. Mi is a főutcán laktunk, csak hát akkor még nyugisabb évek voltak(30-35 éve). Szerintem.

zenebölcsi, torna
már majdnem belelkesedtem, hogy én is elviszem Tomit. Aztán azt hiszem Marycus írta, hogy összeszednek ott a gyerekek ezt-azt. Úgyhogy visszakoztam. Tomi miatt nem aggódom annyiram de egy három hónapos babát azért nem teszem ki ennek. Majd pár hónap múlva.

Ja most jut eszembe.Julcsi három hónaposan 6000 gr és 64 cm. Tomi pontosan ugyanennyi volt 3 hónaposan. Születéskor Julcsi (3150 gr, 56 cm), Tomi (3850 gr, 59 cm). Jól behozta nem? Át is néztem a ruhatárunkat. Valószíynüleg nem is tudok majd mindent felhasználni.

na ennyit mára
Ildikó
nildikoka

Primpa!

TénylegKép Legalábbis kis csoportban. Én úgy látom a angycsoportosok tovább vannak már ott. Én 1/2 5-re érek Emmáért és általában ő az utolsó elötti a ksicsoportból. A nagyok viszont akkor még majdnem teljes létszámmal vannak.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Köszönjük, Csenge meggyógyult Kép Annyira, hogy ma megyünk az új gyógytornászhoz, hát majd meglátjuk. Több szempontból is necces a dolog: egyrészt Csenge már olyan nagy és erős hogy nehéz kezelni, másrészt meg az új tornász bent lakik a Nyugatinál Kép én meg mazsola vezető vagyok Kép Kép És mióta meghúztam a kocsit a garázsban (!) kicsit félek, konkrétan nem is vezettem.

Marycus,
Az eddigi, régi rend szerinti oltásokat nagyon jól bírta Csenge, még csak láza sem volt egyszer sem. Viszont - utána érdeklődtem - az újban nincs higany, ami állítólag nagy előny. Pl. unokatesóm kisfiáról a 6.ban kötelező oltások után derült ki (nagy nehezen) hogy higanyérzékeny lett az oltások mellékhatásaként. Hogy ez hogyan érinti pl. az életminőségét, egyelőre nem tudni...

Tök jó hogy így elvannak együtt a manócskák! Nagyon édesek lehetnek Kép

Szirom,
Nagyon ügyi Miksa! És micsoda feje van! Mondjuk most én is ledöbbentem, hogy a lányomnak milyen éles az emlékezete. December elején voltunk egy játszóházban, ahol volt egy xilofon, aminek az az extra tulajdonsága volt (azon kívül hogy szép szines) hogy szét lehetett szedni és "át lehetett hangolni". Nos, Csengének ez nagyon teteszett. Most a múlt héten a névnapjára kapott egy xilofont a keresztanyjától, ami megszólalásig hasonlít a játszóházira, attól eltekintve, hogy nem lehet szétszedni. Nos az én pemetém viszont állandóan szét akarja szedni és nagyon rosszul érinti hogy nem lehet Kép Pedig kb. háromszor játszott a szétszedhetővel, két hónapja! Csak az a baj, hogy nem találtunk szétszedhetőt se égen se földön...

Ildikó,
Szép paraméterei vannak Julcsinak! És jó hogy gasztro gondja nincs Tominak, az nagyon meg tudja nehezíteni a hétköznapokat... Azt nem mondták, hogy tudjátok megelőzni a légúti gondokat ebben a büdös városban?
Anno mi is egyedül - pontosabban a két évvel idősebb tesómmal - jártunk haza az általános iskolából, ami nem volt közel, városban is laktunk, de ebben a mai világban sajnos már nem biztonságos Kép

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Flocika:
Múltkor elfelejtettem reagálni a történetedre. Bocs'. Nagy szerencsétek volt, hogy elromlott az autó. Még fóbia is lehetett volna belőle.

Azért jók a nagytesók is valamire... (pl.: fürdető állvány...) Szuper, hogy a nagyok így foglalkoznak a picúrral, bár ezt nem is vontam kétségbe, mert anno nyáron a lányod egész jó elvolt Vikivel, és emlékszem, hogy mondta, hogy majd Andrisnak is így megmutatja hogy kell homokozni... Na, mikre emlékszem?

Nyuszi:
Az az igazság, hogy annyi rossz érheti a gyerekeinket, hogy jobb nem is belegondolni. Főleg, hogy meg se tudjuk védeni őket, mert képtelenség. Ma kitalálták, hogy a régi oltásoktól higanyérzékenységet lehet kapni, 10 év múlva meg arra lesznek érzékenyek, amit ma jónak mondanak és mi el is hisszük. És nézd meg mennyi mindennel vagyunk így. Az az igazság, hogy olyan terhelés éri a gyerekeink és persze a mi szervezetünket is, hogy annak ellenállni bizony kész csoda.
Úgyhogy én nagyon szkeptikus vagyok mind a régi, mind pedig az új csoda oltásokkal kapcsolatban. De ettől függetlenül eszembe se jut, hogy ne adassam be a gyerekeinknek. Fene tudja mi jobb egy higanyérzékenység vagy egy betegségből maradandó szövődmény... Persze ez is olyan "féligazság" információ, mert nem tudjuk, hogy mekkora százalékban lettek a gyerekek higanyérzékenyek és tuti az oltás miatt vagy volt más is amiben volt higany vagy eleve érzékeny volt. Erről az újról meg most majd mi gyártjuk a statisztikát a gyerekeinkkel...
Na, mindegy, csak kicsit elkeseredek, mikor ilyeneket hallok, olvasok, mert csak megijeszti az embert, tenni meg nem tud ellene és olyan kiszolgáltatott érzésem támad. S mégiscsak a gyerekeinkről van szó.
Bocs', hogy így kifakadtam.

Vezetésbe majdcsak belejössz. A parkolás már gond, nem azért mert neked nem megy esetleg simán, hanem a belvárosban nagyon macerás. Ezért nem irigyellek. Én a belvárosba már nemigen megyek kocsival, mert majdnem itt kell leparkolnom a ház előtt és még fizethetek is érte. Éltalában inkább központig megyünk kocsival, onnan metróval. Ez a legkifizetődőbb, bár gyerkőccel nem tudom mi a jobb. Vikivel szerintem már ez jobb, mint az autó, Nikivel nem tudom, mert ugye még ő sem jár. Na, majd referálj, hogy sikerült az első út és milyen az új gyógytornász. Ja, tényleg valahogy nekem kiesett miért is váltottatok? Valami rémlik, hogy írtál róla, de nem kristálytisztán.

Ildi:
Gratula Julcsi méreteihez és a forduláshoz is. Mi se igen tudjuk hordani Viki ruháit, mondjuk főleg mert ellentétes időszakban születtek, de a méretekkel is baj van. Lassan már csak egy szám van közöttük, úgyhogy mi már összenövőben vagyunk. Csak az egyik vékonyabb a másik dundibb.

Klassz, hogy Tominak nincs komoly baja. A felsőléguti betegségekkel kapcsolatban, meg van egy olyan érzésem, hogy a gyerekek 90%-ának ugyanezt jósolnák. Az meg egy dolog, hogy jobban felöltözteted, de az oviban már semmivel nem tudod megvédeni, úgyhogy most feladta nektek a leckét az orvos ezzel a megjegyzéssel...

Hát igen nagyon másként tudnak viselkedni, ha egyedül vannak. Az én rosszcsontjaim mondjuk max. 1-2 órát töltöttek eddig külön, de most valamelyik nap este még Vikivel elmentem ajándékot venni a nagynénémek és Niki elég nyűgös volt, úgyhogy úgy döntöttünk Zoli marad itthon Nikivel, mi meg Vikivel elmegyünk vásárolni. Hát egyformán hiányoztak egymásnak. Viki úgy 2 perccel az elindulás után közölte: "Hoppá! Niki! Nincs meg!" aztán kisvártatva: "Niki is jön!" Niki meg itthon szemmel láthatóan el volt anyátlanodva és folyamatosan az apján lógott, enni sem akart, pedig az nála nagy szó. Szóval őket egyre nehezebb elválasztani.

Mondjuk mi jó időszakban voltunk a tornához, mert Niki már nem volt olyan kicsi és a téli amúgy is beteges időszak miatt nem kellett annyira vigyáznunk már. Szóval megértem, ha Julcsit még félted. Amúgy szerintem most, hogy ilyen hideg van jelentős létszám növekedés van. Csak szedán vannak kevesebben, mert akkor 9-kor kezdődik és az sokaknak túl korán van. Szóval, ha prbálkozni szeretnél később is szerintem erre a szerda a nyerő a torna szempontjából, márha oda mennétek, ahová mi járunk.
Egyébként szerencsére komolyabb betegséget nem szedtek össze, inkább csak vírusos megfázásokat. Délelőtt leginkább olyan gyerkőcöket hoznak akik még nem járnak közösségbe, legfeljebb a tesójuk jár már oviba vagy suliba, de ilyen is nagyon kevés van. Szóval ők hozhatnak bármit, de mondom ők nagyon kevesen vannak és váhatóan szerdán nemigen járnak, mert nem érnek oda a korai időpont miatt.

Na, hát ma majd megszakadtam. Én hülye kitaláltam Viki unszolására, hogy elmegyünk szánkózni. Jó, de hátiban Nikit egyedül nem vihetem, mert nem érem el és ha lecsúszik a sapija még azt sem tudom megigazítani. A nagy hóban a kicsi kocsit nem tudom tolni, a szánkón meg ketten nincsenek meg hosszútávon jól, úgy nem vihetem. No és ha Viki bemondja az unalmast cipelhetem őt is meg a kétszemélyes fa szánkót és még tetejébe tolhatom a kocsit Nikivel. Az autó jó, csak akkor is cuccolok ezer órát be, majd ki és a dombnál nem tudok közvetlenül parkolni, úgyhogy ezt elvetettem. Maradt a jól bevált testvérkocsi plussz szánkó... Hát ne tudjátok meg... Alig tudtam a nagy hóban eltolni a kocsit, Viki meg azonnal felpattant a szánkóra és őt meg húzhattam. Akik láttak tutira azt gondolták ennek is elvette az eszét a két gyerek... De ez még nem volt a csúcs, mert ugye ahogy kiértünk a főútra ott meg egy szál hó se... Szánkó a vállamra, Viki be a babakocsiba. Alig bírtam velük átkelni, mert ugye a havat mind odakotorták a járda mellé, a két gyerek, meg a babakocsi közel 40 kg, plussz vállamon a böhöm nagy szánkó... Aztán csúsztunk vagy 4-et, mert Niki úgy döntött neki ebből elege van. Úgy felhúztam magam, hogy csak na. Indulás haza ugyanígy. Hazafelé meg jól elvesztettem Vikit az út kellős közepén amikor ép egy kocsi elől próbáltam a hóba betolni a babakocsit, a szánkót meg jött utánam, Viki meg persze ép nem kapaszkodott. Még jó, hogy elkezdett nyöszörögni, hogy nem tud felkelni. Szegény alig bír megmozdulni ezekbe a hacukákba. Menni tud, de ha elvágódik vége a dalnak... Azonnal jeleztem a kocsinak, hogy álljon meg, mert nekem még össze kell szedni őkelmét. Végülis hazaértünk, erre mit látok Niki ezerrel bealudt. Na akkor úgy döntöttem ennyi testmozgás még nem volt elég mára, elkezdtem havatlapátolni. A lényeg, hogy szerintem holnapra olyan izomlázam lesz, hogy megmozdulni alig fogok tudni...

Mindenkinek szép napot!
Marycus
marycus

Marycus!
Azért ezt a szánkózni megyünk akciót megnéztem volna! Kép Kép

Bocsi,majd írok többet,most készülődunk a rendelőbe baba mama klubba.

Kép
flocika

Sziasztok!

Miksa tiszta taki lett reggelre, pedig eddig olyan jól megúszta. Láza szerencsére nincs, néha köhécsel és folyik az orra. Fújni még nem tudja, csak akarja, naszóval ketten fogtuk le az orrszíváshoz. Most ment el az ember, azt nem tudom, egyedül hogyan tudom majd megcsinálni. Már olyan rég volt rá szükség...és annak idején is nagyon nehéz volt már, erős a kisfickóKép

Marycus! Aha, én is megnéztem volna a szánkózástKép

Nyuszi! Ebben a hóban én lehet, hogy metróval mennék a Nyugatihoz. Bár mi még sosem utaztunk tömegközlekedve a gyerekkel, úgyhogy mondhatod, hogy nagy a számKép Viszont a Nyugatinál nagyon vacak parkolni, és most a hóban még nehezebb.

Ildi! Egy egész hétre ment Tomi? HúúúKép Én még nem mertem. És egyáltalán nem volt nyekergés? A közelben van különben? Miksa keresni szokott minket anyunál, ha elmegyünk és ő ott marad. De ez csak annyi, hogy bevásárolunk vagy valami. Nem sír, nem mamázik, csak fáradhatatlanul járja a lakást, bepillant mindenhová és egyre sápadtabb és elkeseredettebb lesz. Pedig imádja a nagymamát. Mondjuk most már azért nagyobb, nyárra biztos, hogy kicsit leadjuk, legalábbis most így tervezem.

Kriszta! A szabad hétvégéért kicsit irigykedemKép Máté meggyógyult? Regi minek öltözött a farsangon? Te varrtad?Kép

Hanzi! Hogy vagytok?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Marycus,
bocsi, de én is jót nevettem Kép Bár tény, hogy én ilyen szituban hasonlóan hozzád az agyvérzés szélén állok Kép

Szirom,
jaj, jó is volt, szóval muszáj ismételni Kép Máté is meg Regi is most már jól vannak, igen, kedden kell Mátét visszavinni a fülészetre. Miksának jobbulást! Máté szegénykém, már úgy hozzá van szokva, hogy szinte magának csinálja Kép Kép

Regi Hamupipöke volt (má megint nincs ékezetem Kép ), én megkíméltem mindenkit a varrástudásomtól Kép Szóval varrattam Kép Majd teszek fel képet!

Képzeljétek csajok, hogy Máté nappalra pisiügyben úgy fest, szobatiszta lett, és detto mint növére, egyik napról a másikra. Kép A kaki még nem müxik, de a többi megy a rötyibe. Bugyit nem akarok ráadni ill. -bocsi- alsónadrágot (esetleg boxert Kép ), mert azért abban ülni télen most a kövön-parkettán nem elönyös Kép Viszont a leszoktatós pelust meg nem akarja felvenni Kép Úgyhogy folyton szedhetem le, tehetem vissza rá a "simát" Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Kép

Kriszta
krisztocs

És egy fél Máté Kép

Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!
Marycus,
hát a szánkózást én is megnéztem volna! Szerintem egy kocsit is bőven elég ilyenkor mozgatni, másik gyerek nélkül is!!

Krisztocs,
igazi királykisasszonyod van!!
Gratula Máté sikeréhez. Hogy csinálta Máté hogy így pisiről leszokott? Én azt hittem könnyebb először a kakiról. De komolyan??

Szirom,
az én kicsi fiam simán elmegy egy hétre, Nógrádba. Nem egy anyás típus, de szerintem nem is baj. Nem is hiányol bennünket. Sőt. Ma beszéltem az anyósommal. Mondta, hogy emlegették neki, hogy majd jön haza, s hevesen tiltakozott. Na kiváncsi leszek mit szól, ha hozzák vissza!!

Nyuszi,
én mikor a Dévénybe jártunk, az Arany Jánosba, sőt még a Moszkva térre is tömegközlekedtem és sportkocsival vittem Tomit(elég korán pont emiatt vettem könnyű sportkocsit!). Részben a parkolási gondok, részben a dugók miatt szerintem egyszerűbb ha nem egy eldugott helyre mész. S Tomi mindig nagyon élvezi, ha metrózunk. Sőt rettenetesen büszke volt, mikor először metróztunk, babakocsi nélkül. A mozgólépcsőre pedig azonnal ráérzett. Szóval még élvezik is a gyerekek!!

Ildikó
nildikoka

Ildi,
Nem-nem, a kaki az az utsó mindig! Arról nehezebben szoknak le, sőt vkinél jobban eltolódik mint a pisimentes alvás! De általában a sorrend úgy van, hogy napközbeni pisi, aztán kaki, és utána az alvásnál is pelusmentes Kép Bár ez utóbbi kettő eléggé fedi egymást időben. Legalábbis nálunk meg az ismerősöknél így ment Kép
Hogy csinálta? Jó kérdés...igazából egy fixet kerestem neki, az volt a fürcsi előtti pisi minden nap. És aztán vmelyik nap elkezdte mondogatni, hogy "kaki" (persze az még sose sikerült), és rohant a wc-hez pisilni. Aztán ha már megyünk a budi felé, mondja, hogy "hurrá" Kép
Na, azért még nem 100%os a dolog, mert mondjuk 10ből 8szor szól, de tényleg egyik napról a másikra. A fürcsis már ment hetek óta, ez meg talán keddről szerdára...és ma még többet szólt, mint azelőtt. Na, jól leírtam Kép

Sztem se baj, ha nem hiányol Tomi, én is attól vagyok mindig boldog, ha meg se említenek a kölkeim Kép Na persze, annál jobban örülnek nekünk, ha megyünk értük Kép De imádnak újra menni!

Köszi a dícséretet, igen, igazi királylány, ahogy ő hívja magát Kép És halálosan komoly dumái vannak...vasárnap lesz a mekis szülinapja, és az egyik kislány zokon vette, hogy nem lett meghívva, ez a párbeszéd játszódott le köztük öltözés közben: (Dominika a kislány neve, a repcsi pedig a Pólusos meki repcsije)

D: Regi, engem is meghívsz a szülinapodra? Mert még sose ültem repcsin…

R: Nem, mert nem férsz már el, nincs több hely..

D: de én úgy szeretnék menni

R: (szó szerint) jól van, majd mondom anyának, átgondolja, és ha lesz hely, szólok Kép ha nem, akkor majd a legközelebbire, sajnálom Kép Kép Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Miksának jobbulást!
Viki mióta Nikinek is szipókázunk már elég jól tűri, de kiköveteli, hogy Nikinek is. Rendes gyerek, mi? Ja, és miután végigüvölti az egészet akkor közli, hogy "Ügyes voltál!" és ezt annyi ideig mondogatja, amíg nem mondjuk. Nikivel már gáz az egész, vele még Zoli is megszenved. Még nem kellünk hozzá ketten, de ahogy elnézem még megérhetjük. Amúgy is minden ellen ellenkezik ami számára macera kategóriába kerül (pl.: öltözködés, pelusozás, krémezés...).

Flocika:
Milyen a baba-mama klub a rendelőben? Én annyi helyen jártam már a gyerkőcökkel, de ide még soha nem jutottunk el.

Krisztocs:
Gratula Máté produkciójához! Azért az eszembe se jutott, hogy az is gond, ha szobatiszta lesz... Mondjuk azt tudom, hogy úton útfélen kijelentheti, hogy kell, meg ha időben nem tudod levetkőztetni, akkor ruhacsere, de ez a téli dolog ez meg se fordult a fejemben... Na, legalább megint tanultam valami újat.

Regi pedig tényleg egy kis hercegnő!

Büszkék lehettek rájuk!

Nildi:
Én is kiváncsi vagyok, hogy Tomi mit szól majd a hazajövetelhez. Majd írd meg!
De szerintem azért egy hét után csak hiányoztok majd neki. Mert ugye azért a nagyinál más, ott könnyedebb a légkör és ezt a gyerekek nagyon tudják élvezni, de biztos egy idő után hiányolni kezdi a megszokott dolgokat, amik csak veletek volt (van) meg.
Szerintem az nem olyan nagy baj, ha el tud lenni nélkületek. Legalább könnyebb lesz az ovibaszoktatás. Bár lehet, hogy nincs összefüggés.

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Miksa jobban van, remélem, inkább megfázásról van szó. Valamelyik nap magára borított egy jó nagy adag vizet, de nem szólt. Valószínűleg letekerte a varázsitató tetejét. Akkor vettem észre, amikor ölbe akartam venni, hogy bokától mellkasig vizes a ruhája. Gyorsan átöltöztettem, és reménykedtem, hogy nem lesz következménye. De lett. Viszont annál az influnál, ami nekünk volt, talán jobban jár. Ma már eszegetett is, a taki se folyik, és bár 37,1-et mértem, egész jól van. A kedve is jó. Kicsit rekedt.

Marycus! Találtam egy játszóházat Káposztásmegyeren, de fogalmam sincs milyen, mert csak a nyári táborokról tettek fel képet.

http://www.c3.hu/~zabhegy/kaposzta/index.htm

Ildi! Nem semmi, hogy így elvan Tomi. És Julcsit se hiányolja?

Kriszta! Nagyon csini Regi! Ilyen világoskék volt a koszorúslánykáim ruhácskája isKép Csak nem voltak ennyire fodrosak, de hát egy Hamupipőke az más ugye...Kép

Szobatisztaság: Up and Go-t se veszi fel Máté? Miksán mostanában sokat van (illetve nem is Libero, hanem a DM-es, mert egész jó, csak ne lenne rózsaszínű, de mindegyKép) és hát úgy egész egyszerű a klotyóra ültetni. Szereti, nagyfiúsnak tartjaKép Csak kicsit drágább. A leszoktatós milyen? Kifelé ugye nem ázik át, csak befelé kényelmetlenebb a gyereknek, ugye? Gondolkodtam, hogy ki kellene próbálni.
Nálunk most az a helyzet, hogy Miksa nem szól, hogy pisilni kell, de ha ráültetem a vécére, akkor szinte kivétel nélkül mindig tud pisilni. Töröl is és le is húzKép Kaksi még nem volt. Az esti fix pisi fürdés előtt az már szerintem vagy egy éve megvan. Régebben mondjuk a kádba ment, de most már hónapok óta a vécébe. És nálunk is van hurrá, két kéz magasba lendítésével, ha pisiltKép De este ott kell lennie a papának a pisinél, ha nincs, keresi, és általában fel kell hívnom elmesélni a sikertKép
Szerintetek jó úton járunk? Próbálom neki mondani, hogy szóljon, ha kell, de eddig még nem volt rá példa. Kaksinál szól, de csak akkor, amikor már vörösödik a feje, és nyög is hozzáKép Akkor meg már késő szaladni a vécére.

Fiúk alszanak, ház úszik, én meg itt ülök. Még lapzártám is van...Kép

Kép
Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok lányok!
Jó sokat írtatok mióta nem jártam itt. Kép
Képek nagyon jól sikerültek. Persze nem nehéz ilyen szép modellekről.
Voltunk a baba-mama klubban. Három mini manó volt,mint Andris és 4 totyogós baba.Beszélgettük,telszámot csereberéltünk,gyerekek játszottak,kifaggattuk a védőnénit.Egész jó volt.Két hét múlva lesz megint.

Szirom!
Gyönyörűek azok a szemek. Az egyszemélyes orrszíváshoz van egy jó módszerem.Kicsit drasztikusnak hangzik,de hatásos.A gyereket lefekteted az ágyra vagy földre és úgy térdelsz mellé,hogy a két combod között van a feje,a két keze a térdhajlataidban - persze nem tehénkedünk rá teljes testsúlyal - a lábaival pedig a vesédet fogja rugdosni Kép De van két szabad kezed.

Kriszta!
Nagyon édes a királylány és a szövege... Írod vmilyen füzetbe ezeket az aranyköpéseket?Érdemes.

Kép
flocika

Sziasztok!

Flocika! KösziKép Én is így szoktam különben, máshogy nem is lehet, de így is baromira nehéz, mert nagyon ügyes és erős a kölökKép SportemberKép Ha ezeket a menekülési fogásokat nem felejtené el, birkózó válogatott lehetne belőleKép De ma már egyébként nem kellett szívni az orrát. Szerencsére, mert leejtettem az orrszívó végét és eltörtem.

Most meg hogy már majdnem aludt, valaki okosok 10.00-kor fellőttek valahol, azt hiszem Szentendrén egy tűzijátékot. Baromira hangosan lehetett hallani, meg is zavarta a mesét. Még én is megijedtem, szerintem meg is érezte Miksa. Mondjuk ő először azt hitte, hogy repcsi, de aztán rájött, hogy ahhoz hangos és sokáig is tart. Mondtam, hogy tűzijáték, de ebből csak a tüzet vette le, és el kellett neki magyarázni, hogy az egy óriási csillagszóróKép De ezt meg se nagyon akarta hallani, csak azt mondogatta, hogy semmi rossz, semmi baj. Szóval megijedt tőle.

No, megyek dolgozni.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Csütörtökön megjártam a Nyugatit a hóban, gond nélkül Kép A héten is menni kell és mikorra mondanak havazást? Csütörtökre Kép Ilyen az én formám.

Az az igazság, hogy mióta Csenge kinőtte a kengurut, egyszer merészkedtem úgy tömegközlekedni hogy át kellett szállni, hát az valami rémálom volt babakocsival! Bár szerencsém volt mert segítettek a villamosra fel meg letenni a kocsit, nekem végig az az érzésem volt, hogy kiborul belőle a gyerek, fejjel a villamos alá mert a sportkocsinknak csak hasöve van. Újpest központban meg az a millió lépcső, ami az aluljáróba vezet eléggé visszarettentő babakocsival.

A Nyugatinál való parkolásra alternatívaként felmerült, hogy a West End parkolóházában állok meg és onnan sétálunk. De nagyon messze van (kb. 20 perc), főleg hóban, így a metró megállótól is messze van, hogy babakocsi nélkül, a kezembe vigyem addig Csengét. Arról nem is beszélve, hogy ha rájön az ötperc, tépi ki magát a kezemből és nyom el magától, ami azért elég veszélyes is lehet a buszon vagy a metrón, ha babakocsi nélkül viszem és esetleg nem tudunk leülni, mert arra nem lehet számítani, hogy mindig átadják a helyet vagy segítenek. Így nincs más hátra, meg kell oldanom a vezetést. Inkább korábban indulok, hogy legyen időm parkolóhelyet keresni. Egyszerűbb lesz a helyzet ha már tud járni Csenge vagy legalább nem kell rá ezer bundaholmi, hogy nyűgös legyen a metrón, mert ott melege van ugyan, de az utcára kell a bundaszerkó.

Szirom,
Nagyon édes Miksa! Olyan jó kisfiúnak látszik ezeken a képeken Kép. Kell még szívni az orrát? Az üveg orrszívónkat én is eltörtem a múltkor, ezért inkább műanyagot vettem Kép

Flocika,
Egyszer próbáltam eljutni az Erdősor úti rendelőbe a baba-mama klubba, annyian voltak mint az oroszok, ezért nem mentünk be. Mindig ilyen nagyon sokan szoktak lenni vagy csak rossz időpontot választottam?

Nildikó,
Kicsit irígykedem, hogy Tomi így elvan a nagyszülőkkel. Vajon mi mit rontottunk el? Az én lányom elvan ugyan mással is, de csak akkor érzi jól magát, ha én is látótávolságban vagyok. Bár mostanában sokat fejlődött, még mindig én vagyok a "kedvenc játéka".

Két hét múlva ki akarunk menni Bécs mellé bevásárolni, pontosabban körülnézni, és Csengét nem akarjuk vinni mert csak kínzás lenne neki egész nap ülni. Ezért ugye valamelyik nagymamival kellene maradnia aznap, hát kíváncsi leszek...

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Nyuszi!

2004, nov. 29-én tettem föl egy képet a hordozónkról. A kenguru helyett esetleg egy ilyen jó lehetne nektek. Premaxx márkájú http://www.premaxx.com/ . Még most is simán el tudom vinni benne Miksát, bár most már tud annyit gyalogolni, hogy tulajdonképpen nem kell. Bár hosszabb utakon vettem már elő mostanában is. Valamelyik nap is meglátta, és ismét úgy főztünk, hogy rajtam lógott. De most csak mulatságból, most már nem vagyok hajlandó erreKépAz én örökmozgóm egyébként ebben egész nyugodtan ül. Belefért overálban is, állítható az egész cucc. Azt hiszem, elég drága dolog, de épp nemrég mondta valaki, hogy vett használtan.

szirom

Ui: Nem mondtam, hogy rossz gyerek Miksa, csak nagyon eleven, tele van energiával, és nagyon makacs, önfejű. És mostanában kifejezetten feszegeti a határokat, például kb. hatszor szólok neki valamiért, és 2 méterre van tőlem, de úgy csinál, mint aki nem hallja. Ettől feszült leszek kicsitKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Newsee!
Az erdősoron csak most voltam elöször.Minden páros hét péntekén van.A Lóverseny téren lévő közösségi házba viszont minden délelött lehet menni.Kiváló helyszin talira.Holnap éppen megyek mert jön Eszter,egy szopis tanácsadónő és jókat lehet vele dumálni.10-12 között nézzetek be ha ráértek.

Szirom!
Nektek van ilyen hordozótok?Megnéztem,tényleg nagyon szuperűl néz ki.Hány kg-ig lehet használni?

Boldog Valentin napot mindenkinek!
Kép

Kép
flocika

Flocika!

Nem esküszöm meg rá, hogy 20 vagy 25 kg van ráírva a dobozára. Most nem találom, pedig olyan sokáig itt volt. Mondjuk érdekes, hogy 5-18 hónaposig írják az ülő pozíciót, szerintem egy 2 éves is tud így ülni, és nem feltétlen nehezebb, mint egy 18 hónaposKép De baromira erős a cucc, többrétegű, tisztán természetes anyagból. Én nagyon szeretem, első évben kaptuk az embertől karácsonyra (Miksa viszont csak azóta szereti, hogy ülhetett benne, fekve nem rajongott érte, bár mászkáltunk úgy is). A dátumot azért tettem föl, hogy ott van egy kép rólunk, ahol Miksát ebben viszemKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok,

Flocika,
Neked is minden szépet. Jelenleg én szenvedek fülgyulladással, így a tali mikor fog realizálódni, nem tudom.
Maja délelőtt elkezdett hurutosan köhögni, holnap megint doki. Volt 12 jó napom. :-(

Az ovis gyermekkel rendelkezők megírnátok, hogy hova jár a csimotátok? Maja betöltötte a 3-t, itt az oviválasztás, és én vagyok a nagy tudatlan anya. Annyi az összes infóm, hogy mi az Ambrus utcához tartozunk. Egyszer benéztem a kertbe, és a klausztrofóbiám kijött. Hogy fér el ott 4 csoport?

Hordozo
www.babakozelben.hu Egyik szomszédom készíti a hordozókat, hordozható súlyról meg mindenről találsz ott infót, Lívit hívd bátran, nagyon segítőkész. Ajánlom mindenkinek.
Miksa egy fehér elől kötős hordozóban kék ruhában alszik rajtam az egyik fényképen. (ez itt a reklám helye) Én akkor vettem, amikor Maja után rohangáltam, és Miksám 3 hónaposan elérte a 8 kg-t.

Szirom
Miksa is jó sokat változott, nagyon aranyos.

Orrszívás:
Ha leülsz a földre szétterpesztett lábbal, és a gyerek feje a lábaid között, a kezét a combjaiddal hárítod, akkor az alsólábszáraddal kivédheted a rugásokat. Remélem érthető voltam.

Mára ennyit

Primpa
primpa

Flocika! Nem hagyott nyugodni a súlyKép 25 kgKép Megtaláltam egy külföldi oldalon.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Csak a cím maradt le. Ez volt egyébként kinyomtatva használati utasításként is.

http://cgi.ebay.de/PREMAXX-Tragetuch-Bauchtrage-ADVENTURE-SAND-NEU-OVP_W0QQitemZ 7717157427QQcategoryZ20412QQcmdZViewItem

Primpa! És te fehér pólóban vagy?Kép Tudod, mennyit keresgéltem?Kép

Ahogy nézem, a pramaxx olyasmi, mint az erszény, de csatos, és állítható méretű. És van rajta egy madzag, hogy ha már benne van a baba, lehessen rajta húzni. Én mindig meghúzom, mert különben nem tart olyan jól, meg hát mocorog.

Orrszívást így még nem próbáltam, de megértettem és köszi! Most már szerencsére nem kell, és ha lehet választani, ne legyen legközelebbKép Bár mondjuk ennek a hátránya lehet, hogy ő elég jól tud hátrafelé fejeleni, erre már sajnos volt példa, amikor ült az ölemben, és valamiért nem akartam letenni, ő meg ment volna. FájtKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Szirom,
a hordozó nagyon jól néz ki!! És esetleg azt meg tudnád súgni - akár priviben is - hogy kicsiny hazánkban hol lehet ilyen beszerezni ill. mennyiért? Mert nekem nagyon hiányzik a kenguru, de azt már kinőttük, és mivel Csenge nem holnap fog egyedül járni, jó lenne valami alternatív megoldás tömegközlekedésre Kép Most durván 9 kiló, tehát a 20-25 kilóig még bőven tudnánk használni Kép

Jut eszembe, jövő hét végén ki akarunk menni Bécs mellé a bevásárlóközpontba, azt hiszem Pandorf a neve, esetleg ott be tudunk szerezni... Aki járt már ott, mikor érdemes menni, hó elején-végén-közepén illetve mikor van a téli leárazás? Gőzöm sincs...

Flocika,
Köszi az invitálást, de tegnap este már nem néztem fel ide (mostanában sokat vacakol a babanet, egy örökkévalóság, mire betölti a társalgó témákat Kép )

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Nyuszi!

Az uram vette a megboldogult újpesti Megatoysban, és tizenezerről tudok. De ajándék volt, nem mondta meg pontosan, csak már annyian kérdezték, hogy nagyságrendet elárultKép A Soroksári úti Megatoysban gondolom érdemes megnézni, vagy legalábbis mielőtt elmentek, felhívni őket. De ha tudtok várni addig, Ausztriában szerintem simán lehet kapni, én lehet, hogy inkább ott próbálnám. Meg ott lehet, hogy még ezerfélét ki tudsz próbálni Csengével, és azt megvenni, ami neki tetszik. Bár annak idején a Megatoysban én 5-6-féle szabású hordozót biztosan láttam, talán mégiscsak érdemes kimenniKép Még annyi, hogy ne rémülj meg, ha elsőre nehezen teszed bele Csengét, mert nekünk se volt egyszerű, de aztán nagyon gyorsan rájöttünk Miksával a módjára, és simán pakoltam ki-be. Téli ruhában nehezebben ugyan, de abban minden nehezebb. Tényleg ajánlom, nekünk nagyon megkönnyítette az életünket.

Ausztriai vásárlásról Krisztát kérdezd, ők jártak régebben többször is. Talán most is, nem tudom, majd megmondjaKép

szirom

Még erről hallottam nagyon jókat például: http://www.ergobabycarrier.com/ de ez azt hiszem, még drágább.

Itt http://www.hordozokendo.lap.hu nézelődj szerintem, és ha mentek osztrákiába, akkor vidd a jegyzeteidet, hogy melyik külföldi cucc tecc, és talán megkapod kint.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!
Nekem is nagyon megtetszett a premaxx hordozó és rögtön megnéztem a babaszobán. Volt is egy 8000,-ért de már elkelt.Kb két nappal korábban kellett volna beszélnünk róla.
Szirom,a tiéd nem eladó? Kép
Newsee!Ha kint látsz hasonló árban hozz nekem is légyszi Kép

Valentin:Mi nem szoktunk ebből ünnepet csinálni,de ma bent voltam a DM-ben és vettem apának egyet a kedvenc Adidas tusfürdőjéből.Egy piros masnival ráteszem a kispüárnájára Kép
Szép napot nektek is!!

Kép

Kép
flocika

Flocika!

Sajnos a miénk nem eladó, két dolog miatt is. Egyik, hogy időnként még használjuk Miksával, és szerintem még akár a nyáron is fogjuk. Olyankor is baromi jó, ha hosszabbat gyalogolunk és elfárad. Elég kicsire össze lehet hajtani, simán befér a táskába. A másik meg, hogy még benne van a pakliban azért a kistesó, ha végső döntés nem is született. Szóval én minden jól bevált dolgot elrakok, még semmit nem adtam elKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Ma voltunk kontrollon a fülészeten, okés minden Mátéval, Regit is megmutattam, mert kicsit "süket" mostanában, vmennyi cucc van a füleiben, de nem vészes, csak orrcseppezni kell.

Nyuszi,
Igazából sose tudom én se, hogy mikor vannak leárazások, általában ad-hoc jelleggel mentünk Kép Pandorfban is úgy van, hogy nem minden üzletben egyszerre, hol itt, hol ott, de a Nike-ban, Mexx-ben majdnem mindig van!
Oda is be szoktunk menni, de én az SCS-t jobban szeretem, meg a Huma-t. (mindkettőben van H&M, és ott tényleg olcsóság van) Azért a naaagy akciók általában úgy vannak, hogy pl nyár elején (június) van a tavasziakra, tehát gondolom, hogy majd március közepe felé lesz a télire.

Március elején megyünk mi is, Zalakarosra foglaltunk szállást 4 napra apucival egy kis pihire, úgyhogy onnan átmegyünk majd egyik nap. Kép Nem tudom, ti mikor mentek, ha gondolod majd beszámolok, ha addig nem Kép Ja, viszont mindenképp hétvégén akartok? Mi mindig hétköznap mentünk, mert állítólag brutál milyen tömegek vannak szombaton! Kép

Jaj, most olvasom vissza, hogy jövő héten mennétek, akkor tárgytalan Kép Viszont nem nagyon értettem, mert Bécs mellett az SCS van, Pandorf az a határ után kb 5 percre, biztos arra gondolsz? Kép

Bocska, most mennem kell...
Kriszta

Kriszta
krisztocs

Hahóóóó!!!

Kriszta, tök jó, hogy Máté meggyógyult. A fülét hogy vetted észre? Az előbb Miksa is azt mondta, hogy fáj a füle, és most aggódom kicsit, mert újra takis. Tegnap délután óta lázas is, ma még a dokival is beszéltem. Szívjuk megint az orrát, és remélem, ez elég ahhoz, hogy ne menjen neki rá sehová a cucc.

Zalakarosról majd mesélsz? Valamit nekünk is ki kéne találniKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
Úgy, hogy mondogatta egész nap, hogy fáj neki, meg piszkálta is..na meg "vártam", sajnos ha sokáig taknyosak, szinte tuti a fülükre megy. Reginek most szerencsére nem volt gyulladás, de most már nagyon jól fújja az orrát. Hát, ha lázas, akkor az lehet, hogy gyullad már, de persze ezt így nehéz megmondani. Sztem, ha holnap is mondogatja, vidd el dokihoz. (ja, meg nyomkodd a füle tövénél, és ha fájlalja, akkor tuti)

Igen, majd mesélek, itt a honlap: www.mendan.hu Én nagyon szeretem Zalát, és jó, hogy közel van Ausztria, na meg Kaposvárra akarunk még ruccanni, mert az nosztalgia Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Kriszta!

Azóta nem mondta, sőt délután láztalanul ébredt, és egész délután nagyon jókedvű volt és aranyos. Viszont estére 38,6, és kiköpte a Nurofen egy részét. Ideges is lettem, mert fogalmam sem volt, mennyit nyelt le belőle, aztán adtam még egy kicsit, annak is egy kis részét visszaköpte, majd iszonyat műsort csapott az orrszívással. Szerintem a szomszédban is hallották. Az uram ma nincs, és egyedül elég húzós volt. Aztán még elalvás előtt mértem, 37,5 volt, úgyhogy valamennyi lement a gyógyszerből. Borzasztó érzés, ha betegKép És nem is vagyok hozzászokva, mert ő elég ritkán az.

Nézte a szállodát, nagyon szép. Nekünk is kéne már valami ilyen. Csomagot választottatok? Voltatok már ott? És Hévízt is bírom, van egy sajátos hangulata.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,

Sajnos ehhez nem is lehet hozzászokni Kép Mi már elég sok mindenen túlvagyunk, és próbálom minden ősszel felkészíteni lelkileg magam, de sose sikerül... Kép

Nem csomagot, mert azért eljárunk majd kirándulni is, az meg úgy jó, ha mindent kihasználsz, de azért egy masszázs belefér majd Kép Már nagyon rámfér Kép

Igen, Hévíz is szuper hely, szal azt a környéket imádom, a Kolping is arra van ugye. A másik favoritom meg Szilvásvárad és környéke. Nem tudom, miért nem vagyok hajlandó másfelé elindulni Kép

Hogy van reggelre Miksa? Sűrűn orrcseppezd, meg ha van esetleg cataflamod, azt adhatsz Nurofen helyett neki. Meeeg van Calciumod? Azt is nyomathatod...egy ampullát egy nap 3 adagban. Nem okoskodni akarok, doktorim sincsen (még Kép ), de mi mindig ezeket használjuk takony-fülfájás esetén. (persze a dokik tanácsára)

Jobbulást,
Kriszta

Kriszta
krisztocs

Ja, azt elfelejtettem, hogy a Cataflam nyilván csak a fájdalomra jó, a lázra akkor kúpot nem tudsz neki adni? Vagy nem engedi?

Kriszta
krisztocs

Kriszta!

Azért nem adtam kúpot (vagy egy éve nem is próbáltam), mert eddig a Nurofent simán bevette a kis fecskendővel, a gyógyszer gyorsan hatott, lázat levitte, közérzetén javított. De ha már a felét bevette az este, akkor nem adhattam kúpot, ezért is kerültem kutyaszorítóba. Végül amikor lejöttem, már 37,5 volt, szóval addigra már nem aggódtam annyira. De most megint 37,7-tel ébredt, pedig reggel nem szokottKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!
Jobbulást Miksának!!! Nálunk a fülmelegítés (infra lámpa,de ha van bioptron az még jobb) és kövirózsa szokott bevállni.Adjál neki ACC100 at.Az folyósítja a váladékot és könnyebben kijön.

Krisztocs!
Megnéztem a MenDan honlapját.Ez valami szuper egy hely lehet. Én is akarok mennniiiiiii!!!!!!!!!!

Kép
flocika

Köszi Flocika! De nem fáj a füle, tegnap délután mondta egyetlen egyszer az ágyban, de lehet, hogy csak ráfeküdt. Azóta kérdezgettem, megnyomkodtam, azt mondja, nem fáj. Azért a lámpa jó ötlet, bioptronunk van. Csak aztán nem akarja visszaadni majd, már előre látom...KépKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
A kúpot csak azért mondtam, mert a dokink múltkor elejtette, hogy a Nurofen ugyan az egyik leghatásosabb, de baromira kikezdi a gyomrukat Kép Még jobban, mint a Panadol szirup.
De a lényeg, hogy jobban van Miksa! Kép

Flocika,
Remélem is, hogy jó lesz, kutakodtam jó darabig, mire felfedeztem Kép Ha jöttök, szólj Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Krisztocs!
Az az igazság,hogy én apával kettesben szeretnék menni Kép de egy másik kis pasi még nagyon szorosan kapcsolódik hozzám.Ha vége a cicizésnek bizti megyszökünk egy hosszú gyerekmentes pihenésre.Két éve Hajduszoboszlón voltunk a Hunguest szállójában.Csak egy köpeny kellett,hogy átmenjünk a termálfürdőbe.Isteni volt.Olyan gyönyörű lett a bőröm a sok szaunától és gyógyvíztől.....
http://www.budapesthotelstart.com/budapest-hotels/hotel-aquasol-hajduszoboszlo/s zalloda-attekintes.hu.html

Kép
flocika

Kép
flocika

Kriszta! Jó, hogy mondod. A mi dokink is a kúpot preferálja, akkor talán emiatt. De az is baromira nagy küzdelem, van, hogy többször is visszanyomja szegénykém Kép... nagy harcos ámKép A Nurofen meg eddig könnyedén lecsúszott. Nem kapja ő olyan sűrűn, nagy ritkán, ha jön a foga, de ez több havonta egyszer fordul elő, meg ilyenkor, mint most, de ez is ritka. Viszont az elmúlt napokban 3-4-szer kapott. Basszus, akkor viszont lehet, hogy ezért nem kajál rendesen. Bár ma ebédelt, és most láztalanul tettem le aludni. Nagy megkönnyebbülésemre, végre. És délelőtt az ember is volt itthon egy félórát, úgyhogy óriási orrszívást is csaptunk, az én gyengébb szívásaim után.

Flocika! Teccik a szállodaKép
Én ezt ismerem közelebbről, bár már néhány év eltelt azóta, hogy voltam. Elég óccsó, ahhoz képest, amilyen, és akkor tiszta új volt. http://www.agnespanzio.inf.hu/

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?