Új privát üzeneted érkezett!

Mezsu!
Lehet, hogy csak mi vagyunk ilyen pechesek de az elárúsítók szerint is nagyon sok a reklamáció... Nekünk a Brighton bútorcsalád van, azzal sok volt a baj. Ha átnézitek és minden ok. akkor nyugodtan vegyétek meg. A kiságynál a matractartó rácsot nézzétek át jól, mert ha van benne görcs akkor az kettétörhet ott. Nálunk ez volt az egyik legfelháborítóbb dolog. Ekkor mentünk 4-szer és teljesen kiakadtam már... Mondtam is nekik, hogy mázlijuk, hogy nem a gyerekem alatt tört ketté... Már amikor a matracot raktuk bele szétreccsent!

Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Vera!
Akkor ezek szerint már bent lesz a doki addigra, mire az EDÁ-ról dönteni kell? Mármint nem akkor szólnak majd neki, hogy jöjjön, amikor már majdnem szülni fogunk? Vagy mi az a pont, amikor felemeli a szülésznő a telefont, és hívja? Amikortól tehát beér a doki, onnan még akkor mennyi idő kb. a szülés? Lehet 1 óra vagy sokkal több is?

Ezt mindenkitől kérdezném Mamik! Kép

Köszi! Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Reni, ezzel a bútorral nagyon elkeserítettél Kép. Pedig már úgy örültem, hogy megvesszük. Nem tudom a nevét annak amit kinéztünk, talán Bloomy, de nem biztos. Oldalt van egy ajtaja, mellette meg három fiók, nagy gombokkal, 39990.- fT.
A brendon is olyan, hogy egy dobozban adják, és szereld össze otthon?

Nóri

Kép
nóri8
 
 

 
 

Nóri! Kép

Szerintem a 10 kiló az nagyon jó! Amit előtte néztünk a MiniManóban (Top Rider) az 13 volt. A Peg Peregonak vannak még 9-10 kilós kocsijai, ennél könnyebb nincs, ha jól tudom, csak a kimondott sportkocsik, azok 3-5 kilók. A legtöbb fekvős kocsi olyan 12 körül van átlagban. Úgyhogy szerintem ez jónak mondható.
Persze még így nehéz lesz megemelni gyerek nélkül is, de hát ez van!Kép

Puszi, Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Zsuzsi!

Ez tényleg jó ötlet, hogy szobát kellene nézni. Csak szerintem nem lesz majd olyan szoba, ahol legalább egy emberke ne lakna! Akkor meg viszont biztos nem csődülhet be hozzá egy csoport, hogy bocsi, csak körülnézünk. Pedig nagyon jó lenne!Kép Legfeljebb megmondjuk a végén a csajnak, hogy nézze meg a nővérpultnál a papírokat, hogy van-e üres szoba. Még kétszer megyünk, hátha...Kép

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Bip!
Még jó, hogy nem lett nagyobb bajotok! Kép Nagyon vigyázz az utakon! Főleg ebbe a hülye időben!

Reni! Még pont végig tudod járni a felkészítőt. Nem? Hanyadikára vagy kiírva? Kár, hogy ti sem értetek oda!

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Lányok,

én a kiságyat pár napja vettem meg, a KIKA-ban, 32eFt-ért. 70x140-es, később heverővé alakítható, és lehet rá kereket is szerelni a könnyebb mozgathatóság kedvéért. Nagyon masszív, és a Classic névre hallgat. A pelenkázók sajna akkora nagyok, hogy nem férnek be nálunk a kiszemelt helyre, ezért a babacenterben rendeltem meg, méretre, színre, fiókok polcok számát megadhatod, ja és ingyenesen hazahozzák és összeszerelik. (15eFt) Ott lehet kiságyat is rendelni. Nézzétek meg a honlapjukon, én elmentem élőben is megnéztem, és nem rossz, tényleg. www.babacenter.hu

Bip
bip74
 
 


Lányok, voltam uh-n. nagyon nagy a babánk. Hát, ennek én nem nagyon örülök... 2018 g!!!! és 33-34 hetes babának felelnek meg a méretei, holott én csak a 31. héten vagyok!!!!!! Most kezdhetek kicsit diétázni!

Julcsi, szerintem inkább a Praxisba menjetek uh-ra. Nekem az jobban bejött!!!!! Több adatot is mondanak, és sokkal figyelmesebben megnéznek, mint itt!

Klimon, mindjárt nézem a mailt.

Puszi, Zsuzsi
mezsu
 
 


Sziasztok lányok!

Nem tudok már sűrűn jönni, meg ki is lógok a szülészet témából. Lehet, hogy kellene majd egy külön János kórház babásai topik is Kép Főleg most, hogy már két külön turnus pocakos is van itt Kép

Egyébként csak ajánlani szeretném annak, aki elsőre beesik ide, hogy ne kezdje már azzal, hogy ezt és ezt hallotta a Jánosról, hogy szakadt a lepedő, meg nem cserélnek ágyneműt. Nem valami korrekt így belépni egy topikba szerintem. Semmi infód nincs, hallomás alapján írsz valamit.
Más kérdés, ha csak simán nincs infód, és kérdezel. Nyilván mindenki így kezdi, hogy ki mit tud a dokijáról, vagy a körülményekről stb. stb. Ez természetes.
A legtöbb dolog pénzkérdés. Az emberi hozzáállással semmi baj nincs a Jánosban. Ez a lényeg. Én nagyon jól éreztem magam ott. És ha úgy éreztem, hogy lepedőt kellene cserélni, akkor szóltam, szó nélkül rögtön adtak egyet. És nem esett le az aranygyűrű az ujjamról, hogy saját magam cseréltem ki. Kicserélte volna a nővér is, de nem hotelben voltam, és beteg se voltam. Ha jól emlékszem. Nekem nagyon rosszul esik, amikor baromságokat írnak a János szülészetről, pedig nem is ott dolgozom. Hogy eshet ez azoknak, akik ott dolgoznak? Na mindegy.

Lehet, hogy ma alapból rossz napom volt. Mindegy Kép

Julcsi! Nagyon drukkolok neked és persze a többieknek is. Április már nagyon közel van. Néha majd benézek rátok, és a szüléstörténeteket persze nagyon kíváncsian fogom várni!!! Kép

Üdv. M.
mircike
 
 


Nóri a kettes klinikán szültem. Ott csak egyágyas szülőszobák vannak. Nagyon szépek, és jól fölszereltek. De azt hiszem, hogy a fal színe tényleg mindegy.

Mircike nem értem miért probléma, hogy ezzel léptem be. Pontosan ezért jöttem, hogy ezt megkérdezzem, hogy így van-e.Szeretném ha nem így lenne, de mivel ezeket olvastam egy másik topikon kiváncsi voltam, hogy itt is ezzel a tapasztalattal találkozom-e.Nem állítottam semmit a Jánosról, hanem kérdéseket tettem fel. Mellesleg mivel ez egy olyan fórum ami információ átadásról szólhat esetleg, hadd ne kelljen már azzal foglalkoznom, hogy ha beolvas egy Jánosos nővérke, akkor hogy fog ez a lelki világára hatni. Legfeljebb leírja, hogy ezt így és így csináljuk. Másrészt mi az, hogy semmi infóm nincs? Pontosan ugyanolyan infóm van, mint amit ti tudtok itt nyújtani. Ne haragudj de én is felhúztam magam. Majd jól megjegyzem, hogy illik egy topikba belépni. Legközelebb bocsánatkéréssel kezdem.
kispus
 
 


Ja, a többieknek köszönöm a válaszokat!
kispus
 
 


Szia Julcsi!Kép
Az hogy mikor hivja a szülésznő az orvosodat az sokmindentől függ nyilván ha természetes szövődménymentes szülésről van szó és nem nappali időszak van hanem este vagy éjjel akkor az ügyeletes orvos "vigyáz rád"és nagyjából ha úgy három újjnyi vagy akkor már szólnak és jön a fogadott orvosod .Más eset ha nappali időszak van mert akkor ott van az orvosod a kórházban és akkor nincs kérdés...
Az szintén egyénfüggő hogy medig tart a szülés más egy első szülés más egy többedik szülés/nálam az első 9óra volt ,a második úgy nagyjából öt óra és a kicsi pedig úgy hat óra hogy az igazi fájások úgy kb.három órán át tartottak de a baba tiz perc alatt megszületett.
Az EDA-ról pedig ha beértek a szülésznőt kell tájékoztatni és akkor ő szól az ügyeletes orvosnak és ennyi mert úgy kb.kétújjnyi méhszáj "kell" hozzá addogra biztos ott lesz aki ebben tud neked segiteni...
Remélem segitettemKép
Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Mircike: Teljes egésszében osztom a véleményedet a Jánosról, én is nagyon meg voltam velük mindíg elégedve. Sőt az volt a feltünő, hogy más korházakhoz képest, milyen kedvesek. Nekem az jött vissza, hogy mindegyik szereti amit csinál, szivvel lélekkel, és nem csak akkor ha már megtömték a zsebeiket, mint más korházakban.
Kispus: A te kiváncsiságoddal nincs semmi baj, csak aki ismeri az ott dolgozókat, azokat érzékenyen érinti bármilyen negatív vélemény.
klimon
 
 


Sziasztok!

Julcsi, Nóri köszi megvagyok, úgy érzem jobban, szóval ez a pihenés nem ártKép Tegnap viszont felhívtam a dokimat, hogy enged-e heti 1-2 óra kimenőt, mert muszály 1-2 dolgot elintéznem, azt mondta igen, úgyhogy ma egy kicsit kimozdultam. jól is esett, de már megint ágyban vagyokKép KEll ez nekem, mert muszály ráhangolódnom a dolgokra! Egyébként valahogy tökre eltelnek a napok. Kelek kb. 9-kor, reggeli, aztán visszafekszem kb. 1 órára, utána megnézem a céges maileket, válaszolok, ebéd után elkezdődik a telefonhívás roham az irodából...+még több mail...akkor ezeket intézem, meg közben be-beugrok a babanetreKépKép Este 6-ig ez a pörgés megy, utána komolyan el vagyok fáradva. Az este már uncsi, ráadásul apának itt vannak a nagyfőnökei a héten, úgyhogy még nem is találkoztam vele, csak este félálombaKépKép

Ma itt volt a védőnő, nem írt semmit a kiskönyvbe, állítólag az orvostól kellenek pecsétek, nem tőle a 4db. ezen csodálkoztam is, de biztos így van. Mondta, hogy most hogy ez a rövidülésem van ne üljek kádbanKép pihenjek, de ne izguljak nem fogok most megszülni, stb. aztán kb. fél óra múlva elment. Majd március elején fogok vele megint találkozni. Ja és végigbeszéltük miket kell még vennem a picinek meg magamnakKép ennek nagyon örültemKép

Bip, vigyázz, ma én is vezettem, de nagyon gáz az út, meg ez a nyálkás cucc az égből! Én is lassabban közlekedtem, mint ahogy szoktam.

Mezsu, gratulálok a szép nagy babához, szerintem örülj neki, biztos jól van a piciKép Bár az enyém sokkal kissebb a 29. héten vagyok 1200-1300 gr. de két hét alatt még nőhetKépKép

Reni, köszi az infókat a Brendonról, igaz mi csak a kiságyat tervezzük onnan venni, de majd jól megvizsgáljuk mielőtt elhoznánk! És köszi a légzésfigyelővel kapcsolatos dolgokatKép Most mi is kis lakásban vagyunk, de év végén megyünk a nagy házbaKép MEddig is kell ezt a figyelőt használni?

judy

KépKép
judy1
 
 


Mezsu!

Me aggódaj a méretek miatt, engem is azért fogtak szénhidrátstoppra főleg, hogy a babus ne legyen 5kg-s. Nehéz tartani, de ha már csak a felével kevesebb hízlalót eszel mint eddig, akkor már nem lesz baj! Kitartás és ne csüggedj!
Én ma megyek dokihoz "mázsálásra" 1/2 8-ra, majd megkapom én is a magamét;-) Megírom, hogy mi volt, meg azt is, hogy mekkora a baba! (Tudod, egyidősek vagyunk! 31. hét!)

Pussz: Bip
bip74
 
 


Kedves Kispus!

Nem gondolom, hogy bocsánatkéréssel kellene kezdened, nem vagyok én senki, hogy előírjak bármit is. De ez a mondatod volt az, ami kilőtte a biztosítékot:

"Csak gondolom nekik mindegy, hogy mennyire érzed méltóságod teljében maga szülés közben." Ezt te írtad.

Hát ez az, ami nem igaz. És ez egy rossz híresztelés. Akárhol, akármit olvastál, ilyet szerintem nem lehet leírni.
Nem akarom tovább húzni a témát, várod a babádat, és izgulsz, ez természetes. Nem tudom, hogy melyik jólértesült topikban olvastál baromságokat a Jánosról, de megköszönném, ha leírnád. Esetleg oda is elmegyek egy kis észosztásra Kép Remélem azért, annyira nem vetted rossz néven.
És persze kérdezz csak, amennyit akarsz, sőt, mivel a második babádat várod, lehet, hogy te sokkal többet tudsz nálunk, és te tudsz segíteni valakinek.

Üdv. M.
mircike
 
 


Hello,

Szerintetek most lelkiismeret furdalásom kellene hogy legyen? - MEGETTEM 9DB NUTELLÁS PALACSINTÁTKépKépKépKépKép

judy

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok,

megjöttünk az orvostól, a babával minden rendben, ő is nagyobb egy héttel a koránál, meg azt mondta az orvos, hogy hosszúnak néz ki.
Méhnyak ismét rövidült, és nekem is diétáznom kell. A következő vizitig (1 hónap) fél kilót hízhatok. Kép

Na,puszi, holnap írok bővebben.
Nóri

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok!

Hú! Mennyit írtatok délután óta!Kép Akkor haladok visszafelé!

Nóri!
Akkor most 30 hetesnek nézett a doki? Ne is törődj vele, a lényeg, hogy a baba jól van!Kép Most akkor mi van beírva a kiskönyvedbe? C1100? Hogyhogy megrövidült, pedig vigyáztál rá, nem? Mondtad a dokidnak? És miért csak fél kilót hízhatsz egy hónap alatt? Csak 1 héttel vagy előrébb, az azt is jelentheti, hogy pár nappal hamarabb készült mégis a baba és akkor tényleg 30 hetes vagy. Mit jelent ez a diéta? Írjál holnap? Nagyon érdekel!!!

Judy!
Szerintem semmi baj palacsinta ügyben, ne aggódj!Kép Neked úgyis más diétát kell betartanod a dokid szerintKép! Egészségedre!Kép
A kimenőkkel meg azért csak óvatosan! Főleg ilyen időben. Inkább ilyenkor csak sétálgassál, bár gondolom most azért mentél, mert volt konkrét dolgod! Remélem neked nem romlik tovább a helyzet, nem rövidültök meg, mint Nóri! Pedig ő is tökre vigyázott, és tessék! Kép
A dokis pecsétről jut eszembe, hogy egyszer nem azt írtad, hogy a Lintner nem igen szokott beírni a könyvedbe semmit? Vagy van már legalább pecséted tőle?

Vera!
Köszi, hogy írtál! Lenne akkor még egy kérdésem.
Ha kb. kétujjnál kaphatok EDÁ-t, de a dokimat csak háromujjnál fogják hívni, akkor nem ő dönt erről (pl este/éjszaka), hanem az ügyeletes doki? Tehát amikor az EDÁ-t kapnám, akkor ő még nincs ott? És ha az ügyeletes nem ajánlja, de én meg akarok, akkor vele hogy egyezkedjek, ha őt meg nem is ismerem?
Hú, még olyan átláthatatlan, hogy mi vár még ránk!

Mindjárt folytatom!
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Zsuzsi!
Szerintem majd azt vedd alapul, amit a te dokid fog mondani. Ezek a 4D-sek állandóan nagyobbra kalibrálják a babákat, mint amekkorák valójában. Lehet, hogy max csak 1 héttel jársz előrébb. Ha már egy picikével is máshová tették a kurzort, amikor mérték, akkor már más adat jött ki nekik a méretekre és a súlyt is az alapján becsülik, és itt már súlyosan tévedhetnek is akár! Azért 2-3 hét eltérés az nagyon sok lenne, azt már a legelén meg lehetett volna állapítani, amikor még csak pár milis vagy pár centis volt a babád, hogy hetekkel lett volna nagyobb. Nem?
Azért persze próbálj egy kicsit diétázni, ha már azt mondták, de mindenképpen a saját dokidnak higgyél!!!Kép Ok?
Azt már csak zárójelben írnám, hogy ha meg tényleg így van, akkor milyen jó, hogy 1 héttel is hamarabb kezdtük ezt a felkészítőt! Mert még van kettő, meg elmegyünk a légzésfigyelősre, utána meg már bármi lehet. Azért ne legyen!!! Maradjon csak még sokáig ott Balázska! Nem változtattatok nevet, ugye? Akkor boldog névnapot a picúrnak - így utólag isKépKépKépKépKépKépKép!

Akkor szerinted ez nem volt olyan jó, mint a praxis? Kaptatok egyáltalán valami képet?

Bip! Mi volt a dokinál? Mekkorák vagytok? Neked miért kell diétázni? Mert a baba nagy? Mert ahogy elnéztelek a múltkor (már ha tényleg téged néztelek egyáltalán), akkor te egyáltalán nem hízhattál valami sokat. Tök jól néztél ki!Kép Mennyit híztál a mai állás szerint?

Puszi mindenkinek!
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Lányok! Ti meg jól egymásnak estetek!Kép
Most nehogy emiatt egyikőtök se írjon ezentúl! Tessék írni, szerintem tök jó csapat gyűlt itt össze!Kép
A János, mint kórház, annyira nem jó, viszont a szülészettel össze sem lehet hasonlítani. Az tényleg teljesen más! Ne izgulj, Kispus, szerintem te is szeretni fogod!!! Én mindig szívesen megyek oda, akár csak a felkészítőkre is. És tényleg mindenki baromi kedves. Csak mondok egy példát, a lányoknak ezt jó bőven elmeséltem már. Kb. 2 hete voltam a terheléses cukron és két óráig ültem szülészet folyosóján, a glükóz elfogyasztása után, illetve a vérvétel előtt. A lényeg, hogy az alatt az idő alatt, amíg vártam, hogy leteljen a "kiszabott" két óra, baromi rosszul lettem. Hányinger, szédülés, homályoslátás, remegés stb. mindez persze éhgyomorra. Amíg ott ültem a padon már össze sem tudnám számolni, hogy hányszor jöttek oda hozzám, hogy miben segíthetnek, hogy vagyok stb. Nem csak a saját orvosom (persze azért ő legtöbbet, hogy bírom-e még), de idegen dokik, akiket még sohasem láttam, sőt még a takarítónők is, hogy miben segíthetnek. Szóval ott mindenki tényleg nagyon kedves és segítőkész. Kép
A csecsemősöknél meg állítólag egy "dilinyós" van, hát majd azt az egyet el kell kerülni. De hidd el, hogy összességében nagyon meg leszel a végére elégedve! Kép Szerintem!
A szülőszobalátogatás után meg azt hiszem itt többőnk közül én voltam legjobban megijedve, de már nem is foglalkoztat annyira ez a része a szülésnek. Sokkal több, ennél jóval fontosabb dolog van már most bennem, hogy azok hogy fognak történni. Azért belül bízom persze abban, hogy majd nem lesz teltház, és akkor mehetek az egyágyasba is.
A Kaszás régebben a BM-ben volt, akkor hogyhogy a II-es Klinikán szültél? Vagy akkor még nem nála voltál? Régóta vagy nála?

Mircike! Köszi, hogy így szorítassz értünk! Olyan rendi vagy!Kép Azért tényleg írjál néha te is! Ok? Meg még mindig várjuk a képeket, ha már kimérgeskedted magadKép!

Mi lehet Lolitával? Kiengedték már a kórházból?
PNG! Majd te is írjál! NAgyon várjuk a beszámolót!!!Kép Te kinél is szültél?

Na mára tényleg befejezem!

Mindig ilyen későn huppanok a gép elé, és akkor már csak maggamal "beszélgetek".

Puszi mindenkinek !
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok!

Gyors leszek, mert igen csak késő van és fázok is itt a teraszon!
A kórházról és a személyzetről én is csak jókat tudok mondani. Én is olvastam anno rémhíreket, de a tapasztalat a lényeg. Lehet, hogy nem bababarát kórházként vannak feltüntetve, de sokkal emberségesebbek, mint egy-két bababarát kórház. Azt aláírom, hogy aki hotel körülményekre vágyik mind kiszolgálás terén, mind felszereltségileg, az valszeg csalódni fog. Nem ugrálják körül az embert a nővérek, de ha szükség van rájuk, s szólsz nekik, akkor tényleg segítenek. Én néha tényleg sajnáltam őket, hány kismama közt rohangáltak.

A picúr becsült súlyával ne törődjetek, Balát is túl saccolták majdnem egy kilóval.

Judy!
NAgyon jó a tanfolyam, majd még írok róla, de most megyek csucsuzni, azaz lassan szopiztatni Kép

Puszi: Timi

Ui.: Mircike!
Az új topik indítása tényleg jó ötlet. Ezen már én is gondolkodtam.
Lányok ez nem azt jelenti, hogy nem kérdezhettek tőlünk "gyakorlott" mamiktól!

Kép

Kép
timtom
 
 


Jó reggelt Kép

Julcsi: nem tűnök el, csak kilógunk már innen, szerintem. Persze, ha tudok valamit, akkor szívesen segítek, mert azért szívesen olvasgatlak titeket. De pl. EDA ügyben ugye semmi tapasztalatom Kép Egyezkedni szerintem nem kell, mert ha annyi időd lesz, hogy kaphatsz EDÁ-t, akkor kaphatsz és kész. Az ügyeletes doki is el tudja dönteni, hogy adható-e, te pedig majd ott eldöntöd, hogy akarod-e Kép És sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy a dokink is elérhető, mint annak, hogy nem. Hiszen hajnaltól bent van, és este 8-9-ig sztem simán lehet hívni. Tehát az esély legalább 65-70% Kép

Egyébként nem mérgeskedtem, hanem szomorkodtam. Azon, hogy milyen könnyű rossz hírét kelteni más topikokban a kórháznak, és hogy ez egyrészről igazságtalan a kórházra nézve, másrészről rémisztő az oda készülő pocakosoknak. Pedig itt van 2000 hozzászólás, ami ennek teljesen az ellenkezőjéről szól. De azért remélem megnyugodtak a kedélyek, én kérek elnézést, ha Kispus megbántódott.

M.

Ui.: Amúgy még annyi jutott eszembe, hogy a nővérek természetesen a császárosokkal sokkal többet foglalkoznak, mivel ők egy rendes hasi műtéten estek át. De a mamik legtöbbje már másnap fut, mint a nyúl Kép
mircike
 
 


Jó reggelt!
Mircike általános tapasztalat az egészségügyben, hogy kevésbbé érdekli a dolgozókat, hogy esetleg te kellemetlenül érzed-e magad.Ha itt ez nem így van annak én természetesen nagyon örülök. Pont ezért jöttem, hogy megnyugtassatok. Csak annyira nem esett jól, hogy mellé még jól le is csesztél.

Kisjulcsi eddig nem a Kaszáshoz jártam.Te hozzá jársz? A kettes klinika mellesleg szintén nem hotel szintű hely, de teljesen meg voltam vele elégedve.Szóval ne gondoljátok, hogy arra vágyom, hogy állandóan körbeugráljanak, csak mondjuk az ijesztett meg, hogy ott fog állni egy másik apuka miközben én szenvedek.Mert ugye apuakák bejöhetnek nyugtassatok meg!
kispus
 
 


Ja, egyébként a nőklapján olvastam rosszakat a Szabolcs vagy János című topikban.
kispus
 
 


Sziasztok!

Ha tényleg indítatok másik topikot, akkor majd azért néha benézek oda is, hogy hogy vagytok stb. Kép
Meg majd ti is látogassatok ám meg bennünket! Ok?

PusziKép
J.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Kispus!

Én nem a Kaszáshoz járok. Õt nem is nagyon ismerem, csak hallottam már róla. Rosszat is!
Nekem dr. Balog Imre az orvosom, ő a szülészeten a vezető főorvos. Nagyon jó doki, korrekt, rendes, kedves, figyelmes, megnyugtató... én nagyon szeretemKép!
Te miért pont a Kaszást választottad? Már régóta jársz hozzá?

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Én eddig csak jókat hallottam róla. Te mi rosszat hallottál? Egyébként anyám jár hozzá régóta, és ő is csak jókat mondott.
kispus
 
 


Sziasztok!Kép
Julcsi!Kép
Az EDA miatt ne izgulj ha kéred akkor meg is fogod kapni ne izgulj
Az ügyeletes orvos is tud intézkedni ez ügyben ...miután ő felel mindenért amig a fogadott orvosod megérkezik.
Pusz Vera
Mindenkit szeretettel várok az új topicba amit most inditottam útjára a Jánosos AnyukáknakKépKépKép

Kép
Kép
vera70
 
 


Sziasztok!Kép
Julcsi!Kép
Az EDA miatt ne izgulj ha kéred akkor meg is fogod kapni ne izgulj
Az ügyeletes orvos is tud intézkedni ez ügyben ...miután ő felel mindenért amig a fogadott orvosod megérkezik.
Pusz Vera
Mindenkit szeretettel várok az új topicba amit most inditottam útjára a Jánosos AnyukáknakKépKépKép

Kép
Kép
vera70
 
 


Kedves Kispus!

Akkor remélem, minden OK. Félreértés tisztázva, ezerrel lehet pocakosodni tovább Kép Apukák persze, hogy bemehetnek, mindenki welcome. Pont az a jó a Jánosban, hogy nagyon emberi szabályok vonatkoznak mindenre. A baba érdeke az első, összes többi utána jön.
A látogatás valóban az egyetlen hiánypont, de az is a legnagyobb kedvezmény jegyében van így, felnőttként kezelve az embereket. Más tészta, hogy sokan visszaélnek ezzel, de ez is emberfüggő, szobatársfüggő, szerencse kérdése Kép

Megnéztem az nlc-t, jó sok topik van, rákerestem, nagyjából beleolvasgattam. Láttam ott pár innen ismerős nicket, és egész jó véleményeket, úgyhogy megnyugodtam Kép Szeptemberben már te is csupa jókat fogsz tudni írni a Jánosról, ebben biztos vagyok, és végül is ez a legfontosabb Kép Mármint az, hogy jó kezekben és jó helyen leszel Kép
Na most, hogy már megnyugodtál, én is leléphetek gyerekezni végre. Kép
Neked is és a többieknek is további jó pocakosodást, vigyázzatok a méhszájakra, balesetekre, hóra, nutellára egyebekre.
Üdv. M.
mircike
 
 


Kispus!

Én őt nem ismerem, minősítenin nem akarom. Az egyik kolléganőm hozzájár még a BM-ből, ő pl nagyon szereti. Egyszer itt a fórumon írt valaki rosszat róla.
Na most rákerestem neked: Mirci001 írt egyszer (nem a mi Mircikénk - nekünk kettőnknek ugyanaz az orvosunk), szóval ő írt még december 6. és 7. éjjel, és ő nem hallomásból írt, hanem a saját példáján, tapasztalatból. Akkor nagyon ledöbbentem! Érdemes visszakeresni. Biztos, hogy mindenki hibázik, mindenki ember, ezért nem is akarok ítélkezni látatlanból, meg gondolom azért ő sem csak negatív példával rendelkezik. De nem akartam bekeverni, bocsi!
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok Lányok! Köszi a bókokat! KépKépKép

Nóri, remélem jösz minél hamarabb mesélni. Mennyit kell pihizned??? Ágynyugalmat írtak????

Julcsi, mindenképp beszélek majd a dokival. Addig is leállok az elevitről, aztán meglátjuk, mit mond...
12000 ft-it fizettünk, kaptunk egy dvd-t és 2 db fekete-fehér képet (ezeket tettem fel az albumba) Kép
Csak a Praxisban annak idején sokkal figyelmesebben nézték meg. Mondjuk az is igaz, hogy akkor volt a nagy genetikai vizsgálat. Meg mostmár akkora, hogy alig fért bele a képernyőbe... Kép De nagyon kedvesek voltak!!!! Árban ugyanannyi mind a kettő, csak a Praxis sajna Budán van...

Zsuzsi
mezsu
 
 


Sziasztok!

Voltama dokinál este! Egyik szemem sír a másik meg nevet: Jó hír: a baba 1800 g-os, ez a 31. héten tök jó, mert a várható születési súly ennek a duplája (3600), és én is annyival születtem anno! Ami rossz hír, hogy megint híztam 2kg-t:-(( Így most tartok 12kg-nál.. Ha így megy tovább, spéci szülőágyra lesz szükségem.. 2x akkorára.. vagy össze kell tolni kettőt.. ;-o) Lehet, hogy nem látszik rajtam, pedig a kg-ok ott tömörülnek ám, látjátok milyen jó a kertésznadrág? Ápol és eltakar.. ;-) Egyébként a baba nálam is sokkal nagyobb súlyú volt sokáig, ezért is gondolták, hogy sokkal idősebb. Most viszont nem hízik annyira, úgyhogy szerintem a növekedés meg a gyarapodás nem egy állandó egyenletes folyamat, hanem ciklikus lehet: ezt úgy értem, hogy egyszer csak nő egyszercsak nem annyira. Szerintem a most 2018g-os Mezsu-baba is úgy volt vele, hogy valamiért meglódult a növésben, de most biztos jön a pihi időszak, és baba nem fog olyan nagy ütembe gyarapodni.
Mezsu: mikor lesz a köv. UH? Én 34. héten megyek.
A Jánossal nincs semmi baj, én voltam pár napot a Schöpf-Méreiben, amikor a magzatvízvételt csinálták, higgyétek el, ott még néha féltem is.. Voltak egész komoly családi drámák, amik ott zajlottak a szemed előtt.. azt inkább kihagynám..

Bip
bip74
 
 


Bip, na most jót nevettem!!! KépKépKép nagyon édes!!!
Gratulálok a babócádhoz!!! Remélem, a próféta szól belőled, és most leáll a növekedésben a kis Michelin babánk!!!!
Szerintem a 12 kg teljesen jó. Legalábbis remélem. Én már 13 kg-nál járok... Most 4d-s uh volt, jövő szerdán megyek a dokimhoz, akkor majd elmondok neki minden bajomat. Ugye az lesz a 32. hét, aztán köv. alkalommal a 36. héten kell majd mennem.
Hú, de jó lenne, ha együtt járnánk ctg-re!!!! Kép Kép Kép

Puszi, Zsuzsi
mezsu
 
 


Sziasztok Lányok!

Igaziból nem kell annyira megijednem, mert ez a méhnyak rövidülés, most nem volt olyan hangsúlyos mint a múltkor. Egyszerűen csak azt mondta, hogy rövidült, de nem nyílt tovább. Kérdezte, hogy görcsöltem-e, mondtam, hogy nem, az egy hónap alatt egyszer sem. Néha kis keményedések voltak, de csak pillanatokig tartottak. Azt mondta, az mindegy, görcs vagy keményedés egyre megy. Nem kell feküdnöm állandóan, de továbbra is kimélő életmód stb. Házasélet végleg beszüntetve. Kép
Ezután jött az uh. Amikor felfeküdtem az ágyra már mondta, hogy híztam, és lehet, hogy meg kell ismételni a terh. cukrot, ha a lepény nem olyan mint kéne. DE a lepény olyan mint kéne így nem kell megismételni a cukrot. Kép
A baba feje 77 mm. A többi értéket sajna nem tudom. Vmire írta, hogy 32 mm, talán a lepény? De lehet hogy ez hülyeség.
Aztán jött a mérleg. Másfél kilót híztam egy hónap alatt. Szerintem érzi, hogy nem nagyon stimmel azzal mérleggel vmi, mert kérdezte, hogy mennyit híztam eddig össszesen. Erre én gyorsan visszaemlékeztem, hogy nála mennyivel kezdtünk, és úgy mondtam, hogy 6-7 kg-t. Persze ez nem igaz, mert az otthoni mérlegen már lassan 10 kg-nál tartok.(meg a védőnőnél is).
Na mindegy. Szóval a lényeg, hogy mégis azt mondta, hogy legközelebbig csak fél kilót hízzak. Szerintem ez lehetetlen, de most elhatároztam, hogy egy hónapig nem eszem semmi édeset. Csak kibírom nem?
Hát nagyjából ennyi volt.

Zsuzsi, szerintem se aggódj a méretek miatt,várd meg tényleg az orvos véleményét.

puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok lányok!

Szerintetek mikor érdemes elmenni a 4D uh-ra?
Ahogy nézegetem mindenhol 4x ajánlják. Én nem a baba nézegetése miatt mennék 12-13 hetesen hanem azért hogy tényleg rendben van-e minden. Vagy azt a sima uh-on is megtudják állapitani? Ti hány hetesen voltatok elöször? Hányszor érdemes elmenni?

yniki
 
 


Nóri, örülök, hogy azért minden ok... Szépen fejlődik a ti Farkasotok is!!!! KépKépKép Mikor kell menned legközelebb???? Csak egy hónap múlva??? 1 hónap alatt lehetne csak fél kg-t híznod????? Ezt nem értem... Ez lehetetlen. A baba 25 dkg-ot hízik állítólag hetente...
Te nem is híztál!!!!! Tényleg olyan rossz, hogy mindenki ezzel üldöz...

Balázsunk feje már nyolcvan egynéhány mm. Nagyon elkezdtem félni a szüléstől, ha ekkora nagy...

Felkészítőkre azért még továbbra is jössz, ugye????

Puszi, Zsuzsi
mezsu
 
 


Niki, én a 20. héten voltam...
A 12. héten nézi a doki a nyaki redőt, a 18. héten a nyitott gerincet. Nem akartuk sokszor uh-zni, ezért mentünk a 20. héten. Aztán most voltunk még, de csak azért, hogy lássuk. Szerintem felesleges 4* elmenni... A lényeg, hogy a dokid megnézze, és mindent rendben találjon. Mi a 20. héten azért is akartunk menni, mert sok rémhírt hallottunk már, és meg akartuk nézetni még valakivel, hogy minden ok e, megvan e mindene, az összes ujjacskája, végtagja, szóval mi mindent végignéztünk és megszámoltunk! KépKépKép

Zsuzsi
mezsu
 
 


Zuszsi, igaziból elfelejtettem megkérdezni, hogy mikor kell mennem legközelebb, meg ő se mondta, de gondolom egy hónap múlva, mint eddig. Azért modta a fél kiló hízást, hogy a baba úgyis többet nő, én meg fogyjak. Na persze. Ha éhes vagyok úgyis eszem, de az édességet tényleg megpróbálom mellőzni.

Egyébként vmelyik nap volt egy szülész orvos a tv-ben, aki a terhesség alatti diabetesről beszélt, hogy milyen veszélyes, és, hogy nem szabad enni stb.És mondja, hogy volt egy kismamája aki 90 kg-val kezdte a terhességet és amikor szülni ment 70 kg volt,tehát míg a babája nőtt, ő szépen lefogyott. Na ezek a történetek engem feldühítenek. Szerintem se a mamának se a babának nem tesz jót a koplalás.Jó nem kell mértéktelenül enni, de koplalni se kell.
Van olyan ismerősöm, aki most szül áprilisban, nem akar elhízni és már volt olyan, hogy elájult az éhségtől. Na ez talán jó?
(Ne haragudjatok, kicsit rossz napom van és itt dühöngök magamban.)

Niki, szerintem is várd meg a 12 heti uh-t az orvosnál,mert ő jobban ért hozzá. Én a 24. héten voltam 4D-n, nagyon nagy élmény, de inkább csak mozi. SZakmailag engem nem győzött meg. Bármit kérdeztem, hogy rendben van-e csak hümmögött. A végén persze leírta, hogy rendben van minden,de akkor sem győzött meg. Persze ez hely függő is.
Szerintem nem kell túlzásba vinni a 4D-re járást, egy-két alkalom bőven elég. A mi kisfiunk, úgy éreztem nem preferálta annyira.

Puszi, Nóri

Ja, a szülésfelkészítőt természetesen folytatom. Kép.

Kép
nóri8
 
 


Nóri, teljesen igazad van!!! Inkább itt "puffogj" KépKépKép nekünk, mint magadba folytod! Kép Én is osztom a véleményed. Szreintm sem a terhesség a legjobb időpont a fogyókúrára. Tényleg nem jó a terhességi cukorbetegség, de azért, mert többet "szedünk fel", még nem biztos, hogy bajunk van. Ott lesz a szoptatás és az utána köv. időszak lefogyni. Én mindig inkább a torna és a mozgás híve voltam, mint a koplalásé. Biztos, hogy sokat fog számítani, ha elkezdhetünk mozogni rendesen... Szóval, nehogy fogyózni kezdj!!!! A baba elszedi ami neked kell, az meg kinek jó, ha neked semmi nem marad???????
Szóval jó étvágyat az ebédhez!!!!

Niki, szerintem menj a Praxisba 4d-re. Még nem hallottam, hogy arra bárki is panaszkodott volna... Ha itt regisztrálsz, akkor kapsz egy számot, és 1000 ft kedvezményt.

Puszi, Zsuzsi
mezsu
 
 


Sziasztok!
Írtatok ám sokat! Alig győztem elolvasni!

Nóri8!
A Brendonos bútorokat általában lapraszerelve lehet megvenni. Az eladók nagyon segítőkészek, ha megkéritek őket segítenek szétbontani az üzletben a dobozt és áttudjátok nézni, hogy minden ok.-e. Igy megspórolhattok egy utat...

KisJulcsi!
Március 22.-re vagyok kiírva (most kezdtem a 34.hetet) de a március elejét jósolja a doki meg mindenki. Az én kis óriásbébim a 32.hét elején majdnem 2,5kg volt! Kb. 2,5 héttel nagyobb mint az átlag! Ezért nem biztos, hogy végigtudom járni a 6hetes felkészítőt. Habár már nem is bánnám ha tényleg előbb jönne picit mert már elég nehezen viselem a pocakoslétet.

Mezsu!
Állítólag az nem olyan gáz ha nagy a baba. Az a gáz ha túl pici... Legalább szép fejlettek lesznek :-)!

Judy!
A védőnőm azt mondta, hogy egy évig kell használni a légzésfigyelőt. De passz... A testvéremnél a 7 vagy 8hónapos korában volt, hogy leállt a légzése (akkor még nem volt légzésfigyelő, de nem lett baja szerencsére), valószínű, hogy akkor tényleg nem árt egyéves koráig.

Üdv.
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Reni, mit csináltak vele????? Hogy vették észre, hogy nem lélegzik?????? na, most kellően megijedtem!!!!!! Voltak tanfolyamon a tesódék? Hú, nem irigylem ezért őket!!! Kép

Neked is jó nagy babád van!!!!

Zsuzsi
mezsu
 
 


Szerencsére épp vendégek voltak és mentek megmutatni a babát amikor látták, hogy nem lélegzik, már kezdett bekékülni. Ahogy felébresztették elkezdett lélegezni, de azért bevitték a korházba megnézetni. Állítólag "csak" elfelejtett levegőtvenni alvás közben...

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Én is azt hallottam, hogyilyenkor sokszor elég, ha hirtelen felkapjuk, mert élmodik, és az anyaméhben érzi magát...
Jó nagy mázlijuk volt...

zsuzsi
mezsu
 
 


Reni, mondtam a férjemnek, hogy mit mondtál a brendonos bútorokról, és ő is elkeseredett mert ez az egy komód van ami tényleg nagyon tetszik nekünk. Azért köszi a tippet, résen leszünk és kinyittatjuk a dobozt.

Zsuzsi, köszi a biztatást. Ebédeltem és aludtam Kép. Úgyhogy most jól vagyok. Kép. Ja és most meg is nézem Balázst a fotóalbumodban, mert még nem láttam.

Pusz, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Nagyon édes!!! Kép Teljesen érett arca van Kép.

Kép
nóri8
 
 


Köszi Nóri, hát, remélem, már sokat nem pufisodik!!! Kép Kép Kép

Fini volt az ebéd????
zsuzsi
mezsu
 
 


Igen, rántott sajtot csináltam párolt zöldséggel. A fele diétás, a fele nem Kép.

Kép
nóri8
 
 


Hmmmm, ezt nevezem!!!! Kép Én is elterveztem, ha otthon maradok, akkor veszünk majd sok sajtot, bepanírozom, és lefagyasztom!!!! Meg panírozott zöldségeket akarok még csinálni...
mezsu
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?