Új privát üzeneted érkezett!

DitkeKép
Én már beleőrültem volna ha ennyire nem segít a párom.Kép Nekem hazajön, és én ott átadom a stafétabotot. Játszik velük, hancúroznak, vacsiznak és együtt fürdetünk. Az esti etetés is Apáé. Ja és éjjel is beosztjuk és fele-fele arányban kelünk fel hozzájuk, vagy amelyikünk jobban érez erőt magában.
Szerencsére ez egyre ritkább, csak ha betegek akkor van gáz.

Na házimunka, mosogatás stb, azokat egyáltalán nem csinálja, de a gyerekek játékait ha megkérem elpakolja, bár Õt fele annyira sem zavarja ha útban vannak, mint engem.KépKép

IldikóKép
De jó, hogy jelentkeztél! Örülök, hogy ilyen jól elvannak a fiúk! Ez valami fényt jelent az éjszakában.KépKép Az enyémek még mindig nem akarnak játszani elmélyülten, csak a szaladgálás, kergetőzés, mindenre felmászás megy. Ritka dolog ha játékot vesznek a kezükbe. Nem is veszek többet az tuti.
Evésük rendben van már? Tápoznak még ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Lányok!
Csak néhány gondolat jutott eszembe.
Mindig csak nyaffogunk, hogy nekünk milyen nehéz... De csak nekünk?
Próbáljátok kicsit az apukák szemszögéből is nézni. It van 2-3... gyerek. Dolgozik egész nap. A feleség/barátnő megváltozott. Sok minden megváltozott. Vajon ő mit szeretne? ...
Nem akarom őket védeni, hiszen kettőn áll a vásár. Persze nekünk is szükségünk lenne néha pár óra kikapcsolódásra, pihenésre...
Mi a megoldás? Nem tudom. Valahogy az aranyközéputat kellene megtaláni. Remélem nektek sikerül. De vigyázzatok, ha nem akarjátok elveszíteni a párotokat!

Eri
simones

Hat, nem tudom mi lenne A Megoldas, de egy otletem van. Neha a noverem atjon vigyazni a gyerekekre es itt is alszik, tehat az egesz este a mienk. Mi eleinte csak aludtunk, ha itt volt a tesom. A multkor elmentunk moziba es utana beultunk egy sorre, dumalasra egy kozeli helyre. Olyan volt, mint a gyerekek szuletese elott. Semmi extra, csak kettesben voltunk es egymasra figyeltunk. Napokig ereztuk a "randi" jo hatasat.
Ilyen jo tundert, mint a noverem persze nagyon nehez talalni. Aldom is a szerencsem!
Heszter

KépKép
heszter

Simones!

Én azt hiszem hogy a párunknak is meg kell tanulni hogy a család kibővült és alkalmazkodni kell az új helyzethez. Én már 100x leültem megbeszélni a férjemmel ezt, de ő kerek perec megmondta, hogy ő nem tud mit kezdeni két ilyen tökmaggal, ne is mondogassam hogy csináljon már velük valamit, mert képtelen rá. Na az én gyomrom ezt elég nehezen veszi be. Mégiscsak ő az apjuk! Az igaz, hogy az anyagiakat maximálisan előteremti, annyi ruhát meg játékot veszek nekik amennyit akarok, nem izgatja mennyibe kerül, azért dolgozik. De az hogy leüljön velük mondjuk rajzolgatni vagy képeskönyvet nézegetni, na azt már nem. Nagy néha ha én már nagyon duzzogok akkor átveszi, de abban sincs köszönet. Ha meg csinál valamit azt hetekig emlegeti. Én nem gondolom hogy érdemrend járna azért mert valaki játszik a gyerekével. Az igaz hogy ő dolgozik én meg itthon vagyok, de saját bevallása szerint is könnyebb a munkahelyenKép Most pl. egész hétvégén itthon volt. Persze beült a számítógép elé, mert neki cikket kell írnia hétfőre. De furcsa mód mikor a csajok aludtak, ő akkor jött le beszélgetni, enni, mikor ébren voltak inkább elvitte a szemetet a szelektív gyűjtőbe, boltba ment, stb., szóval csak ne kelljen itthon lenni és foglalkozni velük. Ha meg itthon van akkor dolgozik, vagy úgy játszik velük, ha én is ott vagyok. Akkor jól elvannak, de az én dolgom a veszekedés megállítása, ha nyafog vagy hisztizni kezd valamelyik akkor csináljak már vele valamit... szóval pont azt nem veszi át ami nekem is a legfárasztóbb. Ha etetni kell azt csak akkor ha én is csinálom, képtelen felbontani egy bébiételes üveget és betenni a mikróba. Nem hiszem hogy én túl sokat várnék el tőle, csak egy kis önállóságot. Pláne azért, mert az élet más területén meg nagyon is az. Akkor két pelenkás meg kifog rajta?! Azt szokta mondani, hogy kellene valami éjjel-nappalos bölcsi úgy 4-5 éves korig, utána már eljátszana ő velük. Na erre szoktam én azt mondani hogy ezt hívják állami gondozásnakKép
Ha elmegyünk a nagyszülőkhöz, akkor szerinte az arra jó, hogy le lehet passzolni a gyerekeket, most játszanak ők velük, legalább addig sem nekünk kell, ha meg hozzánk jön valaki, mondjuk a hugom, akkor jaj de jó, bízzuk rá, mi meg menjünk el valahovaKép
Ezek után persze igaza van, hogy én is megváltoztam. Mindig úgy várom már hogy hazajöjjön, aztán rájövök hogy jobb ha nincs itthon, akkor tudom hogy csak magamra számíthatok és nem ér csalódás. Ilyenkor meg (nem tudom miért) de még mindig elhiszem hogy ma hazajön és más lesz. De nem. Leül enni és csak idegesíti a két gyerek, de persze ő ma még nem evett. aztán beszélgetni szeretne, elmondani hogy mi történt aznap, de nem lehet, mert a két gyerek nyújtogatja a kezét a járókából, meg nyafog, hogy vegye már fel. Oké, felveszi, de akkor legyen már csend. De nincs, mert azonnal mennek játszani, összevesznek a kisautón, aztán én nem figyelek, mert Petra épp megharapta Csengét, aztán meg fegyelmezek, mert már megint könyékig vannak a konnektorban... szóval én elhiszem hogy nem olyan mint régen, de azért neki is tennie kellene valamit! Egyedül sétálni szeret, mert akkor csend van és lehet velem normálisan beszélni. Persze csak velem, egyedül jó ha két-háromszor vitte el őket, mert az úgy unalmas...
És az egészben az a furcsa, hogy nagyon is várta a gyerekeket, az első hónapban még felkelt Petrát etetni, meg eleinte lelkesen pelenkázott, csak rájött hogy ez nem olyan mint ahogy elképzelte és egy gyerek akkor is képes sírni, ha látszólag semmi baja (tiszta pelenka, evett, ivott, játszott, aludt, stb.)
Na, most jól kipanaszkodtam magam. Én sem akarom elveszíteni, meg bízom benne hogy az idő majd megoldja a dolgokat... Fő az optimizmusKép

Ditke
ditke62

EriKép
Igazad van, de ha belegondolsz Ditkének is.Kép Az, hogy nyavalygunk az azért van, mert tényleg nehéz, és nekünk is járna egy kis szabadság, pihenés. A pasik hazajönnek és legtöbbször azt mondják, hogy Õk ma már kidolgozták magukat, és nekik ez már a pihenőidő.(legtöbbször az őszintébbek elismerik, hogy itthon sokkal rossabb lenniük mint bejárni dolgozni) Na de kérdem én, nekünk nem jár pihenő idő. Én nem kapcsolhatom ki este 6-kor a gyerekeimet, hogy bocsi, de lejárt a munkaidő, ezután nincs kaja,tiszta pelus,játék.

Biztos, hogy az arany középutat kell megtalálni. Igenis be kell vonni a férjeket a gyerekek körüli tennivalókba, ha másképp nem akkor felhívni rá a figyelmüket, de nekik is jár néha kényeztetés, nem szabad megfeledkezni arról, hogy Õk is igénylik a figyelmességet, gyöngédséget.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Egy vicces sztori, ami ma esett meg. Remélem felvidultok kicsit. Meg a nap is süt.

Pár napja csináltunk új játszóhelyet a gyerekeknek, mert én akkor vagyok nyugodt, ha tudom hol vannak, ezért nem kolbászolhatnak mindenhol a lakásban. Még nem tapasztaltam ki, hogy melyek a veszélyes dolgok az új helyen, tehát teljes nyugalommal kivittem egyik csemetémet pelenkázni, miközben a másik békésen játszott. Nagy volt a csend, ez mondjuk egy kicsit gyanús lehetett volna. Mire beértem kislányom a kanapén ült ölében a virágcseréppel, amit a komód tetejéről csempészett le. A lelkem teljesen eltűnt a dzsungelben. Szerencsére a virág is és a cserép is túlélte a megpróbáltatást. Most más helyre kerül majd szegény.

Mindenkinek napocskát küldök. Mindjárt itt a tavasz. Legalábbis remélem.

Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!
Cattel értek egyet!Nekünk 24órás szolgálatunk van a gyerekek születése napjától,a férjek 8-10-12órában dolgoznak.Igen is jár néha egy kis pihenő!Fodrász,barátnő,vásárlás.Kinek-kinek igényei szerint.Én sem morgok,ha néha meló után elmegy sörözni vagy bármilyen más programot akar csinálni.Na de hogy hazajön,leül a tv,számítógép vagy újság mellé és ennyi!Az azért túlzás lenne.
Az én férjem is sokat segít,a gyerekek körül is (bár pelenkázást és fürdetést nem vállalja -egyenlőre).De pl most hogy elkezdtünk a nagykádban fürdetni,odaül melléjük,míg én vetkőztetek,öltöztetek.A kaja előkészítése az ő dolga.Kivétel ha olyan van,amit fözök.
A házimunkában is segít.Elmosogat,ki-be pakolja a mosogatógépet,rendet csinál vacsi után a konyhában,fürdés után a fürdőben.Ha kell felmos,porszivóz.A bevásárlás az ő dolga.A nagyfiúnkkal tanul,fuvorozza őt,ha kell.
És én azt gondolom,hogy ez így van rendjén,mert az én energiám is véges.

Brigi!
Ez édes lehetett.Kár,hogy nincs róla kép.

Vikta!
Jó korán jött a foga!Megszenvedtettek vele?
Mi csak 8hósan kezdtünk el mászni.De előtte már kúsztak.

Dévényezés:
Ti is tapasztaltátok már,hogy 1-1 kezelés után kék-zöld folt vagy véraláfutás van valahol a gyerek testén,érzékenyebb testfeküketén?

Mennem kell,felébredtek!

Edit

Kép

Kép
edit73

Lányok!
Félreértettetek. Kép Nem azt írtam, hogy nekünk nem jár egy kis pihenő.

Eri
simones

EriKép
Nem értettünk félre, ne szomorkodj.Kép Tudod, hogy én ebben a témában elég vaskalapos vagyok, na meg amúgy is egy tűzről pattant menyecske. Én sem bírnám elnézni, hogy a párom lábfeltéve újságot olvas amíg én a gyerekekkel gályázom. DE szerencsére én kifogtam egy jó természetű pasit, aki úgyanúgy gondolja mint én. Ezért kényeztetem is, mert megérdemli.KépKépKép Szerencsére ilyenben nincs vita köztünk, együtt küzdünk és örülünk is.
Nem mondom, hogy nem szoktunk kiborulni, mert mindketten kimerültek vagyunk, de egymást bíztatjuk/bátorítjuk, hogy majd csak vége lesz ennek az időszaknak is.Kép

Azért nem élnék szolgasorban, hogy a házasságom megmaradjon, minden áron. Mert én ismerek ilyet.
Inkább betudnám, hogy egyedül kell megoldanom mindent, és meg is oldanám.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!
Ezért írtam, hogy a középút lenne jó. Kép

Eri
simones

Cat!
Na jól leírtad amit akartam.
Szerintem sem az az állaspont a helyes, hogy a nő dolga a gyereknevelés.
Akkor nekem is sikerült megfognaom az Isten lábátKép
Az Én férjem amióta hazajöttünk a kórházból, minden nap ő fürdeti meg a fiúkat, tisztába teszi őket, összepakol, megcsinálja a tápijukat.Amíg hajnalban kelltek ő kellt fel hozzájuk.Szerencsére 2,5 hós korukban már átaludták az éjszakát.
Hetente többször is el tudok menni itthonról 2-3 órára, sőt szombaton 9-től délután 4-ig voltam eltávon.
Valamikor Õ küld el csavarogni,amikor már látja rajtam , hogy kész vagyok.
Nálunk is hasonló, mint Cat-éknél, azért néha nálunk is kiborul a bili, de ezeket is meg tudjuk oldani.

Gyöngyi!
Fürdető karikát most vettünk 3 napja.Nagyon élvezik a fiúk.KépTele van a kád játékokkal, pancsolnak ezerrel.Nekünk eddig nagyon bevállt.

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Az én férjem valahol Cat-é és Ditké-é között van. Tulképp nagyon sokat segít, minden nap fürdet, cipeli őket esténként, ha nem akarnak elaludni. DE játszani csak akkor játszik velük, ha ráparancsolok. Neki az a foglalkozás, ha beül a számítógép elé velük. Én meg hiába mondom, hogy ha már a húzós részben segít, vegyen részt az örömteli dolgokban is, próbálja meg élvezni is őket, mert már lehet. Azért lassan talán rájön ő is, miről beszélek...
Ami nagyon feldühített pont ma hajnalban: Niki mostanában rengetegszer kel éjjel. Általában szopizik kicsit és visszaalszik. Nade egy órán belül újra kezdi!!! Reggel ilyenkor olyan vagyok ,mint a mosott sz.r. Robi pedig társalgási stílusban kérdezi minden nap, hogy hányszor kelt Niki. Hát, ma úgy döntöttem, hogy nekem is jár némi alvás, úgyhogy a 2. szopi után visszaraktam ébren és persze el is kezdett ordítani. TUTIRA nem volt más baja. Robi rögtön javasolta leklesen, hogy behozza szopni. Én viszont fellázadtam, most már szokjon le róla, hogy 10-szer szopik éjjel. Robi teljesen fel volt háborodva, hogy én miért nem szoptatom, hogy ő aludhasson végre. Az abszolút nem zavarja, hogy én már kb 2 hónapja alig alszom egyben 2 órákat. Nem is értette miről beszélek, mikor javasoltam, hogy ha zavarja, akkor csináljon vele ő valamit, mert nem éhes, nem kell neki szopni egész éjjel.
Túl sokat várok el?!!!

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Hu de harcos feminista lett a topicKépKép) !!!
Gyongyi,
a furdokarika (ez inkabb egy kis muanyag szek tapadokorongokkal alul) nagyon jo! nem draga itthon sem, en a Minimanoban 2000-3000 Ft korul vettem. Mi ebben furdetunk kb 6 honapos koruk ota, Sari akkor notte ki a vodrot. Es jol ul benne, felallni bonyolult lenne neki egyedul. Szoval en ajanlom. Meg tud kapaszkodni is, es jatszani is, ki-ki vermerseklete szerint.
Cat,
a ferjed ugy hangzik (mar amit irsz rola) mint az enyem. Es igen, mi kivetelesen nagyon mazlistak vagyunk!!! valoszinuleg azert is valasztottuk oket, mert a harcos nezeteinkhez nem illett volna masKép Soha az eletemben nem tudnek alarendelodni, hazimunkazni es gyereket nevelni egyedul... megorulnek. Es igaza van Simones Erinek, arany kozeput kell.

Jaj, a karam.
Hat nekunk nagyon bejott. Elotte szabadon voltak, aztan mikor elkezdtek kuszni mint a veszedelem. Akkor surgosen beszereztuk. A kuszas kezdeten 3 nap alatt megorultem. Nem tudtam se fozni, se mosogatni, se WC-re menni toluk.
Ez egy szupe hatalmas fa jaroka, negyszogletes. Letettem habtapival az aljat, eshetnek kelhetnek benne. Benne vannak a jatekok, kb hetente lecserelem, hogy mit adjak oda. Es bevallom, a gyerekeim egesz delelott kb fel 11-tol delig EGYEDUL jatszanak, mert en ilyenkor mosast rakok be, leszedem az elozo napit, vasalok, mosogatok, fozok masnapra. Van munka eleg. Es elvannak teljesen jol, eljatszanak, vihorasznak egymassal, vagy eszre sem veszik egymast. Csak akkor van balhe, ha Nati v Sari (ket noi agresszor) nekiall nyuzni a Beniket. Utik fejet vigyorogva, vagy markolasszak az arcat. ez a kis butus meg turi, csak akkor kiabal, ha mar nagyon faj. Sokszor olyan kis mamlasz! Mi lesz igy vele..?Kép Igy aztan a csajok mar nagyon ertik azt h "nem szabad" meg hogy "nem-nem". Rogton abbahagyjak.

Annamari
tenyleg, hogy allsz a szoptatassal meg? Nagyreszt szopnak, van tejcid? te olyan csodalatra meltoan csinaltad az elejetol fogva. Nagyon jo anyuci vagy, hidd el! Es ne csodalkozz, h ki vagy akadva, iszonyu hallgatni a bombolest. Most mar nagyok, mindig azt mondom oka van ha sirnak, es segiteni kell rajtuk. (Az elejen sirtak mindenert, akkor nem zavart ennyire). Lesz ez meg jobb is, csak tarts ki!!!
Jo lenne ha elmennel tanulni tenyleg, mert sokat segitene rajtad es rakenyszeritene Petert bizonyos dolgokra. Pl hogy fozzon maganak napi 5x. (Ezen kiakadtam, Te nem cselednek szegodtel melle!!! Gondoskodjon magarol egy kicsit! Bocs ha durva vagyok..) Szoval egy foiskola latogatasa valtozatossag lenne, es mar eleg ideje csak veluk foglalkozol, szoval nem csoda ha neha nagyon rossz passzba kerulsz.

Jaj, hat a setalas nalunk is kritikus. De nem panaszkodom, nalunk eddig is az volt. Tavaly ev eleje ota itthon fekudtem, aztan a korhazban, aztan nyar ota itthon vagyunk, nem tudtunk setalni jarni csak hetvegen vagy ha anyukam szabira ment, es azota is igy van. Szoval tobb mint egy eve itthon vagyok!!!Kép (Nyitott ablaknal altatok delelott es delutan is. Meg minuszban is)
Aprilis kornyeken koltozunk, hat ideje lesz.Kép
Bocsanat, nagyon hosszu lettem.

Jaj, meg valami. Nem ide tartozik, de eladok egy par cuccot, hatha valamelyikotoknek meg kell.
Elado a bufipadunk, a Symbaba ikerkocsink gyonyoru allapotban, es a Tummy Tub furdetovodor is.

Kép
nettke

LillaKép
Azért a Ti esetetek egy extra eset, mert valljuk be Niki elég problémás gyerek. Judytéknál és nálunk is, azért sokkal egyszerűbb mert a gyerekek átalusszák az éjszakát, és csak akkor sírnak fel ha valami bajuk van. Ha az ember nem alszik, akkor sokkal türelmetlenebb, elveszti az empátiás kézségét, és kiborul. Sokszor ez olyan magatartást hoz ki az emberből ami normális körülmények között nem lenne. Mert ha az ember már nem alszik hosszú hónapok óta, akkor lesza*ja a párját, csak magával törődik, hogy egy kis alváshoz jusson. Szóval itt válságkezelő magatartást kell kidolgozni.KépKép Szerintem nem normális, hogy egy éjjel 10* szopjon a kiscsaj. Egyszerűen hagyni kell sírni, és le fog róla szokni. Meg kell tanulnia, hogy éjjel aludni kell, mert nem 2 hónapos már, még korrigált kor szerint sem. Jó 3 óránként szopizhat ha szüksége van rá, de nem óránként. Én hagynám sírni 5-10-15 percenként bemennék, megnyugtatnám, de leszoktatnám az egész éjszakás cirkuszról. Igazából ilyenkor szerintem nem eszik mennyiségeket, csak nyugtatja magát a cicivel.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Jaj, kitört rajtam az influenza...Tegnap borzasztóan éreztem magam, még orvosnál is voltam, ami nagy szám nálam.

Cat!
Köszi, hogy írtál!
Evés: este és reggel tápot és tejet felesben kapnak már a fiúk, általában megisszák. Napközben ugye azt eszik amit én, jó az étvágyuk ( mondjuk a súlyukon nem látszik meg, alig többek 9,5 kilónál)bár néha megunnak dolgokat, most például a tésztát nem eszik meg, viszont nagyon szeretik a párolt zöldborsót, trappista sajtot felkockázva.
Nálatok mik a kedvencek?

Ditke!
Nálunk is nagyon hasonló a helyzet, márha itthon van a férjem.. Õ is ugyanezt mondta, hogy nem tud mit kezdeni velük..Persze azt is mondja, hogy nekem sem könnyű állandóan velük foglalkoznom, de szerinte azért vannak a mamák hogy jöjjenek és segítsenek. Nálatok is jobb lesz majd a helyzet, ha a lányok nagyobbak lesznek, jobban eljátszanak, kevesebbet sírnak, többet beszélnekKépKép
Nálunk például a Szabi nagyon apás,( ha hív minket a férjem a Skype-on, már rohan is, hogy Apa, ilyenkor a monitoron látják az arcát, örülnek nagyon)és őt jobban is szereti a férjem, szerinte a Levente állandóan "nyafog".

Ildikó
ildikó

IldikóKép
Nálunk a nagy favorit a spenót, zöldbab, és továbbra is a sütőtök. Ezeket főzelékben eszik. Egyébként szeretik még a sima szaftos nokedlit, sültkrumplit. Reggelire és vacsira már szilárdat esznek, sonkás kenyér, vagy sima vajas kalács stb. A húsokért nincsenek igazán oda, de ezt nem is bánom annyira. Sajnos a gyümölcsöket kezdik nem enni, nagy ritkán lecsúszik fél banán, vagy egy kis alma felkockázva. De leginkább akkor amikor én eszem, és elkunyizzák.KépKép

Jobbulást! El ne kapják a gyerkőcök!

Cat

Cat
Kép
cateye

Nettke!

Kérlek írd meg hol vettétek a fa járókát és mennyibe került? 3 gyerek elfér benne?
Köszike.
dina1014

Sziasztok!

Jaj, azt hiszem kicsit negatívra sikerültem a múltkor, valószínűleg nagyon rossz passzban írhattam. Szó sincs arról hogy a férjem semmiben nem segít, csak arról, hogy a két gyereket EGYSZERRE nem vállalja be, és nálam ez a fő probléma. Inkább elmosogat, összepakol, kiporszívózza a szobákat, boltba megy, kiviszi a szemetet, szóval bármit, csak ne kelljen a gyereket dajkálni. Pontosabban azt is csinálja, de csak ha ott vagyok és a problémás dolgokat (harapás, verekedés, konnektor) én intézem el. Õ pl. valamelyik nap is békésen ellegózott és böszkén mutogatta a várat amit épített, aztán meg a csajok egy pillanat alatt szétszedték. De szerinte ő ezzel játszott velük. Vagy ellökdös egyet a hintában, de ha már a másik is elkezd rámászni akkor azt vigyem valahova. Így én nem tudok szusszanni egy kicsit és nekem ez hiányzik. Inkább elmosogatnék én este vagy békésen vasalnék, csak ne rajtam lógjon a két gyerkőc, és ez nincs, sajna. Tegnap 2 percre mentem a konyhába ránézni a vacsira, mire felmentem már a tv előtt ült velük. Erre allergiás vagyok, szerintem ekkora gyereknek nem kell tévéznie, úgysem ért semmit belőle. Mivel soha nem látnak tv-t, így persze ilyenkor megbabonázva hallgat mind a kettő és a férjem szerint ez a tuti módszer, csendben vannak... egyébként az elismerést minden nap bezsebelem tőle, hogy ő tuti nem bírnáKép
A szülői segítségről annyit, hogy a múlt héten szóltam anyukámnak hogy elmennénk moziba, vigyázzon már rájuk, erre az volt a válasz, hogy hát most voltatok. Valóban, december elejénKép Mennék a nőgyógyászatra rákszűrésre, meg a fogorvoshoz a szokásos évi szűrésre de eddig még mindig volt valami kifogás hogy épp akkor miért nem ér rá. A legutóbb az hogy olyan szörnyű hideg van, majd ha jobb idő lesz... Szóval ez sem egyszerű. Várom a tavasztKép

Ildikó!
Nálunk reggelire kifli vagy kenyér van, de én nem kenek rá semmit mert akkor csak csupa vaj minden. Kapnak mellé kockasajtot, ezt imádják, már ha a fényes papírt meglátják extázisban van mind a kettőKép. Szoktam még tenni mellé egy kis felvágottat vagy virslit, ezeket jól elmjszolják meg mindig kunyerálnak a reggeli gabonapelyhemből is egy kicsit. Tízóraira gyünölcs. Én az almát, körtét még mindig reszelve adom, úgy többet megesznek, legfeljebb a végén kapnak egy-egy szelet almát rágásra. A banán szintén nagy kedvenc, csak azt igyekszem korlátozni mert Petra ha sokat eszik akkor nehezen kakil. Egyébként a mi őseink tuti a majmok, rengeteg banánt fogyasztunk. Ebédre azt eszik amit mi, főzeléket, rizset, húst, töltöttkáposztát, tésztát, szóval mindent, csak apróra vagdalva, meg lehetőleg legyen valami szósz, ha más nem tejföl rajta, mert szárazon nem szik meg. Uzsonnára krémtúró vagy joghurt, vacsorára meg tejpép vagy szintén főzelék, esetleg bébiétel. Meg napi 3-4x szopiKép
Jobbulást!

Annamari!

Én is sokáig küzdöttem az egyszerre szoptatással mióta már nem hajlandók hónaljtartásban a párnán feküdni, most a következő módszert használom: lefekszem a hátamra, a fejem alatt egy párna hogy kicsit feljebb legyen a felsőtestem. A két gyerek két oldalt térdepel. ott is van egy-egy párna, így mikor kezdenek ellazulni arra lefekszenek és így kényelmesen tudok szoptatni, ők is le tudják tenni a fejüket. Este nekem sem ment az egyik vár a másik szopik módszer ezért szoktam át erre és bevált. Szerintem érdemes megpróbálni, jobb mint a gyereksírást hallgatni.

Ja, és ma értesítettek, hogy márciusban indul az a képzés az egyetemen amire jelentkeztemKép Bár agyilag totál nullának érzem magam...

Jó éjt mindenkinek!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ti mikor kezdtétek, kezditek hagyni a gyerekeket önállóan enni? Valahol azt olvastam, hogy kis falatkákkal a legegyszerűbb kezdeni, amit kézzel el tud venni és megrágcsálni. Mondjuk enyémeknek még nincs foguk, úgyhogy ez egyenlőre kilőve. Csak nem akarok túl későn hozzáfogni.

Még egy kérdés. Van valakinek ötlete, hogy mit tegyek, ha egyik lányom nem eszi a gyümölcsöt? A konzerv bébidesszertet megeszi, de az ugye cukros is, meg drága is, meg hát hol van a friss gyümölcstől! A banán jól megy, de nem akarok mindenbe banánt rakni. Azt figyeltem meg, hogy ha melegítek egy kicsit rajta akkor jobban megy. Van valakinek tapasztalata?

Ma Réka lányom hóna alá kapta a tesó fejét, és elkezdte püfölni egy műanyag játékkal. Nálatok értik azt, hogy nem szabad? Enyém csak vigyorog, hogy hehe anya néz, milyen ügyes vagyok!

Mindenkinek szép estét!

Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Mennyi idős most a Réka?
Bébidesszertben nem mindegyik cukrozott (pl: Hipp).Viszont megvan a konzervnek az az előnye,hogy nincs (vagy már nem annyi) vegyszer benne.Meg ilyenkor télen elég nehéz gyümit adni változatosan.Egyébiránt az enyémek mindenbe kapnak banánt.Almával,körtével,vilmoskörtével,őszibarackkal,szilvával stb.Mi konzervezünk,én nem vagyok ellene a mértékletes cukornak,mert az agyműködéshez szükség van rá.
Ha melegítve megeszi,ad neki úgy!A lényeg,hogy bekerüljön a gyomrába!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Brigi!

A HIPPnek szinte egyik sem cukrozott, a Nestlének is pl. a körtés nem cukrozott, a többire már nem emlékszem, én sem adtam olyat amiben hozzáadott cukor van, szerintem az agyműködésüknek elég a gyümölcscukor isKép Én almát, banánt adok főleg így télen, meg üveges bébiételt is hogy kicsit változatosabb legyen. Nekem is jobban szerették régen kicsit melegítve, mindegy az csak megegyeKép A banánnal nálunk az a gond hogy nehezebben kakilnak tőle, én ezért nem adom minden nap. Az önállóan evést elkezdték nélkülem is, állandóan belekotorásztak/kotorásznak a tányérbaKép Egyébként én adtam a kezükbe babapiskótát, háztartási kekeszet, kenyérhéjat, azt akkor is szívesen rágcsálják, ha nincs foguk, olyan mint a rágóka, masszírozza az ínyét. Csengének most jött ki 3 örlőfoga, néhány napja csak a száraz kenyeret hajlandó megenni, gondolom azzal jól tudja dörzsölni az ínyt.
Fegyelmezés: nekem most, 15 hósan is röhögnek ha rájuk szólok, meg figyelemfelkeltésnek használják a rosszalkodást. Igaz, néhány napja megállnak a konnektorok előtt, rámnéznek és ha szerencsém van és rászólok hogy nem szabad akkor elsomfordál. Ha nincs szerencsém akkor röhög egyet és belekotorászik, aztán csak vigyorogva néz rám, hogy na akkor most mi lesz?

Üdv mindenkinek:
Ditke
ditke62

Sziasztok!

Köszi a válaszokat. A lányok tegnapelőtt lettek 9 hónaposak. Én egyébként bio gyümi-zöldséget veszek, (persze tudom, hogy ez sem garancia) vagy anyukáméktól hozom. Főleg almát, fagyasztóból barackot, esetleg körtét és banánt kapnak. Mirelit meggyet is szoktam venni. Nekem főleg a vitamintartalommal kapcsolatban vannak kétségeim a bébiételt illetően. Én úgy képzelem, hogy hőkezeléssel tartósítják, és így olyan lesz, mint a befőtt.

A belekotorászást nálunk nem megy, mert a tányér biztonságos távolságban van. Kenyérfélét meg még nem mertem nekik adni. Az egyik babapatikában olyan rémisztően volt leírva a gluténallergia, hogy nem is tudom mikor lesz hozzá bátorságom. Egyébként nagyon erős az ínyük. Próbáltam nekik fél almát adni szopogatni, úgy hogy én fogom, de képesek egész nagy falatokat "leharapni" belőle, aztán meg fuldokolnak. Szóval most így nem vagyok valami bátor darabosakat illetően.

Még eszembe jutott egy kérdés. A lányok nem isznak. Csak tejet, vagy tápot. Próbálkoztam vízzel, teával, de egyik sem megy. Üvegből meg sem kóstolják, pohárból meg csak egy-két kortyot isznak aztán csak játszanak vele. Gurguláznak, meg fújják, ilyesmi. Szerintetek nem szomjasak? Mert egyébként, ha vizes pelussal letörlöm az arcát, akkor nyalogatja, meg szopogatná. Mit csináljak?

Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Dina,

a fajarokat hasznaltan vettuk egy ikres csaladtol.. Sorry...
Amugy asztalossal lehet csinaltatni (anno ezt is asztalos csinhalta), az ara valahol 30-40 ezer korul lehet ujonnan. Es ez a 2m x 2m ez isteni meret, nagyon jol elfernek, es meg 2 felnott ember is kenyelmesen elvan benne, es ugy is van hely jatszani.

Irigylem, hogy esznek a gyerekeitek darabost. En megprobaltam, mert ugye nem fogkerdes (nekunk 3nak meg csak osszesen 1 foga vanKép) es fuldokolnak oklendeznek, nem nyomkodjak el nyelvvel. Szoval varok meg vele.

Edit,
miujsag a tapszerevessel?
Arra gondoltam, hogy ha a Sinlacot szereti, akkor adj neki folyekony Sinlacot uvegbol. Ha eltomiti, akkor kevesebb port tegyel bele, akkor nem olyan taplalo. Ezt mar probaltad?

Cat, felraktam oda is a dolgokat, koszi a tippet. Egyelore nincs mozgas, de remeljuk leszKépTegnap mondtam a BK-nak, a ddevenyesnek, hogy ismeritek ot. Es emlekezett meg arra is, hogy a Samu nagy butortologatoKép

Kép
nettke

Sziasztok!

Élelmiszereink vitamin tartalma
http://www.freechoice.hu/index.php?site=tudhtr
Vajon most mennyi lehet 2006-ban? Kép

Eri
simones

Pbrigi,
Ne izgulj az enyémek egy évesek lesznek, és inni csak cumisuvegbol hajlandoak, a pohárral játszanak melle folyatjak stb. En szivoszalat, csoros poharat nem adok nekik, mert az utan nagyon csunyan isznak poharbol az ismerosom 6 eves lanya meg mindig iszonyu csunyan csucsoritve szurcsolve iszik!!! Max 1,5 dl-t isznak meg egesz nap! Plausz reggel este a tapszer.
Az szilard eves meg nalunk sem tokeletes en mar adtam nekik zsomlet , kenyerhajat , kolesgolyot, de bizony neha tul nagyot harapnak le es ki kell kotorni a szajukbol, szerintem a kenyerhajat a legkonnyebb kiszedni. Lassan tanuljak csak meg hogy majszolni kell, nem egybe lenyelni, nem minden babanal megy egyforma gyorsan. Nem regen a lanyok irtak nekem, es javasoltak, hogy eloszor villaval osszetort kajat adjak, ezt mar jol eszik, mondjuk ezt sem ragicsaljak:-( hanem egybe lenyelik. A sogornom kisfia viszont pl. szinte egyik naprol a masikra tanult meg szilardat enni, rogton szep ovatosan elmajszolta forgatta a szajaba. de olyet is ismerek aki csak ket eves kora korul kezdett el rendesen ragni.
mvirag

lányok! ki mennyit rendel belőle? Kép Kép

Takarító csecsemők
február 10. péntek 10:49
[MTI]
Nem lehet elég korán bevonni a gyerekeket a háztartási munkába, legalábbis Kínában, ahol már a csecsemők is takarításra foghatók. A kicsiket természetesen senki sem akarja a valójában dolgoztatni, mindössze arról van szó, hogy a kínai ruhatervezők most dobták piacra a BabyMop kreációt - olvasható a MIGnews című orosz nyelvű hírportálon. A mop szó felmosó ruhát jelent angolul, és ez azt jelenti, hogy innentől a tökéletesen tisztaság eléréséhez nem kell más, mint beöltöztetni a kicsinyeket a ruhába, majd engedni, hogy az apróságok szabadon kússzanak-másszanak a földön, ezzel varázsokva tisztaságot a lakásban.
forrás: www.index.hu

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok! Nálunk szopizás-csőrös pohár- pohár volt a menet, de egyikkel sem volt gondunk, rendesen isznak, ha akarnak! Az krek nagy ivósak, de nálunk a két nagy nem nagyon ivott. Nem hiszem, hogy ezt tudnád befolyásolni.
Lányok. Mindig írjátok a köles golyót. mi az pontosan? Claire
claire

2in1
Ezek lenyultak az otletemet!!! Mar regota mondom, hogy a felmosorongyot rajuk kell tekerni:-)
mvirag

Virág! Csak az a gond, hogy nem elég módszeresen takarítanak a törpék, mindig vannak kimardó helyek Kép. Az ágy alá meg mégsem tuszkolhatod be, meg a fal mentére, csak mert ott a legporosabb!Kép claire
claire

sziasztok mamikKép
a gyereknevelés nagyon nehéz dolog. egy mikrohoz kapsz egy használati utasítást, de egy gyerekhez nem, pedig kicsit bonyolultabb.
és ott van az a rengeteg könyv, az egyikben aludj a gyerekkel a másikban épp az ellenkezője , tedd az ágyba és be se mnej hozzá.
már te sem tudod mi a helyes út.
és ha meg van a helyes út a férjeddel is uazt z álláspontot kell képviselnetek. a gyerek előtt nem mondhtattok 2félét. még ha 1 éves a gyerek akkor sem.
segítség nélkül meg nagyon nehéz. és hogy rövid legyek segítséggel is.
és szerintem ezt együtt kell megcsinálni, persze mi többet vállalunk, de ez természetes. meg az is h az apuk asegít, mindegy hogy mosogat vagy fürdet, de ott van mellettem támogat és megbeszéljük mit csináljon.
nálunk egyikünk dalmát fürdeti a másik meg addig a két kicsit fogja h ne ordítsanak. az van a kicikkel aki a fáradtabb. vagy dalmát megkérdezzük ki fürdesse őt.
de nekm ez így természetes.

EditKép
nem volt vészes. elég jól viselte. így mi isKép de natikának is jöhet a foga de ő nehezebben viseli. szenved vele.

a legnagyobb gond a féltékenység, most elég súlyossá vált a helyzet (ha etetem a kicsiket, dalma mindent csinál amit nem lehet, húzogatja a függönyt, stb.. tudja nem tudok odamenni hozzá.)
könnyek nélkül fetreng a földön. nagyon hisztikézik. a wc-re is utánam jön. lett egy igazi kismajmomKép

KÉT KISÁGYAT KERESEK.
bocs h ide írok nem a keres-kínálba.
állítható magasságú legyen, mást nem kell tudniaKép
pár hónapra kell ezért keresek olcsót, max 4e-et adnék darabjáért.

pusz: Vikta
vikta

Sziasztok!

Én most vagyok itt először, de sokat olvasgattam, amiket írtatok és nagyon tetszenek. Az én gyerekeim már 3,5 évesek (Gergő és Gréta), tehát nagyobbak, mint a Ti gyerkőceitek, de azért tényleg élveztem a hozzászólásokat, ugyanis mi is átéltük azokat a problémákat, amikről írtok. Ja! és túléltük. Szóval kitartás lesz jobb is.
Az enyéim másfél éves korukig nem aludtak egy egészségeset (se nappal, se éjszaka), ebből következik, hogy mi sem aludtunk. A férjem rengeteget segített. Ha kellett pelenkázott, fürdetett, sőt a fürdés a mai napig az övé általában, öltöztetett, játszott (játszik), vacsit csinál, szóval mindent. Szerintem egy álomférj. Ilyet kívánok mindenkinek. A séta az enyém volt, amit nem is bántam, legalább kiszellőztettem magamat. Ma már végigalusszuk az éjszakákat, ami megfizethetetlen. Előbb-utóbb mindenki eljut idáig. Én azt hittem, hogy mi sosem, de aztán mégis Kép

Evésről: az enyéim nagyon nehezen kezdtek el darabosat enni (foguk is csak 13 hónaposan jött ki először, mára megvan mind a 20) Ha a főzelékbe egy pici darabos kaja került, képes volt az egészet kihányni. Ez többször is előfordult. Ma már gyönyörűen esznek, amennyire egy 3,5 éves gyerek tud. És mindenfélét. Most már kezdenek válogatni, főleg Gréti, de Gergő - hát ő tényleg mindenevő.

Ivásról: nekünk volt cumisüveg, csőrös pohár,aztán pohár, most a szívószálra vannak rákattanva, de pohárból is szépen isznak.

Vikta! WC-re a mai napig nem tudunk úgy menni, hogy ne jöjjenek utánunk. Nem tudom, hogy ez jó vagy sem? De mikor ők WC-znek, akkor nekünk ki kell menni, csak a tesó maradhat.

Egyelőre ennyi magunkról

Sziasztok: Andi

És itt vannak az én manócskáim.

Kép

Kép
gandi75

senki sem tud nekem pótágyakatKép

szia GandiKép
üdv itt közöttünk, szerintem mindenki szívesen lát itt benneteket.
de van egy "ikrek 2 év fölött" topik, ti már oda tartoztokKép
örülök h ily pozitívan látod a világot. mi is ezt próbáljuk tenniKép

5hóKépKép és 20hóKép
vikta

Sziasztok!

Akkor azt hiszem, egy kicsit eltévedtem, de köszi a felvilágosítást, már meg is találtam. Csodálkoztam is egy kicsit, hogy itt fiatalabb babák vannak, de így azt hiszem átpártolok a "nagyok"-hoz.
Azért szívesen elolvasgatom az írásaitokat, olyan aranyosak. Felelevenednek az én emlékeim is. Jó egészséget kívánok mindenkinek.

Andi

Kép
gandi75

MSzia Lányok,
Ma voltunk 1 éves tanácsadáson. Mindeketten 76,5 cm hosszúak, Panka 9,2 kg Beni 11.2 kg (upsz!). Doktornéni mondta, hogy Beninek főleg natur zöldséget és gyümit adjak, de hát eddig sem kapott mást... Most kezdtem el a kenyér darabkékat, szerintem azert ilyesmit is kell már ennyi idősen ennie. Csak nem fogyóztathatok egy egyéves gyereket. Ti mit tennétek a helyemben, csak nem, etethetem őket kétfélével... Egyébként is kiszurják ha a masik valami mast kap enni. Egyébkent minden rendben, csak Benit kell majd megmutatnom egy dokinak, mert még időnként felszállnak a heréi.
mvirag

Mvirág!

Ezt így láttatlanban nagyon nehéz megítélni!A hosszához képest kicsit soknak tűnik a súlya,de ez nagyon relatív.Mi is a héten méreckedtünk: Oli 77cm és 9,1kg,Marci 76cm és 8,8kg,Benike 76cm és 9,2kg.Szóval hosszra ugyanakkorák vagyunk,mint ti ( mi csak 9,5 hónaposak vagyunk),de súlyra 2kilóval kevesebb.Pedig a Benike nálunk is jó huskos,Poci Macinak hívjuk.
Mi egyébként sokszor a 3gyereket 3félével etetjük.Különböző okok miatt.Talán érdemes elgondolkodnod azon,hogy egy későbbi túlsúlyt tudsz elkerülni,ha most apróságokra figyelsz oda.Pl. teljes kiörlésű kenyérféleségre szoktasd rá mindkettőt.Így nincs különbség és nagyon egészséges is!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Megint eltüntem, de sajnos most azért mert egy hétig voltunk a Heim Pál-ban a Gergővel KépKép
Tegnap jöttünk haza. Hát nem volt egy könnyű hét ... Párszor voltam csak itthon, amíg valaki ottmaradt a Gegrővel, hogy szegény Petyussal is lássuk egymást.
Sajnos elég súlyos vesemedence gyulladása volt. Aztán bent sikerült összeszedni egy virusos torokgyulladást is. Két napja láztalan, és a laborja is sokkal jobb lett, így azzal a feltétellel, hogy reggel-este viszem gyógyszert beadatni hazajöhettünk. Bent van egy branül a fejében mivel még pontosan nem tudják meddig kell így kapnia az antibiotikumot. UH-n kiderült, hogy meg van a vesemedence tágulata is. Ezt már 6 hetesen megállapították, de félévesen azt mondták elnőtte. Hát sajnos megvan.
Hosszútávra még nem mondanak semmit, csak hogy összesen 6 hét az antibiotikum, és utána egy csomó kontroll.
A gyereknek különben mostmár tökjó kedve van, csak egy antenna lóg ki a fejéből :D

Szóval rendezem a sorokat itthon ... de vagyunk.
Nem tudok visszaolvasni, de remélem mindenki jól van!!

Kép

Szilvi
Kép

Sz.

KépKép
sziszus

VirágKép
A hosszototk egy teljesen normális 1 éves hossz, de a "pici" fiad súlya tényleg kicsit sok. Mi 15 hónaposan voltunk ekkorák, de 81-82 cm-esen. Szerintem nyugodtan adhatsz kétféle kaját nekik. A kisfiú kaphat lightosabbat, ne adj neki tejpépet, sok szénhidrátot, babapiskótát, rágcsát.

SziszusKép
Szegény Gergő.Kép Mielőbbi jobbulást neki! Nem piszkálja az antennát a fején? Az enyémek tuti levakarnák. Remélem mostmár sűrűbben jösz!

Cat

Cat
Kép
cateye

írtam délután de elszálltKép

röviden rólunk:
ma voltunk 5hós oltáson. már túléltükKép 2 csillapító bennük van, fejenként.
69 centisek és benike 8,1kg!!! natika 7,7kg
az evéssel még mindig nincs gondKép
elkezdtük a banánt (ha anya nem felejti el odaadniKép)
dalma a féltékeny korszakát éli 2 hete, állandóan rajtam lóg, hisztizik, csak velem van el, néha nem viseli el ha hozzányulok a kicsikhezKép (ez borzasztó; most jön a panaszkodás; eddig is nehéz volt de most derül ki, h az ember többet bír; nagyon kivagyok...)tudom optimizmus, de most elbújtKép

SziszusKép
sajnálom a picit. mielőbbi és végleges gyógyulást kívánok neki.

vikta

Sziasztok!

Virág!
Az én fiaim 3 évesen voltak 12 kg, 90 cm. Igaz, ők mindig is kisebbek voltak, mint az átlag. Ráadásul még koraszülöttek sem voltak, a 39. héten születtek. A pont 1 évvel fiatalabb unokatesójuk pedig már több, mint 15 kg. Nem is kap már tőlünk ruhát.
Majd meglátjuk pár év múlva mekkorák lesznek. Kép

Mennyit mozog a kisfiad? Vagy inkább ülni szeret?
Az én fiaim nem bírtak egy helyben maradni, 1 évesen már mindegyik szépen ment, még focizni is akartak a nagyokkal.Kép

Eri
simones

Hello!

Claire!

Egy másik topikban olvastam, hogy a második kisfiad ekcémás volt. (még 2004-ben írtad) Azért ide írok, mert úgy látom, hogy itt sűrűbben előfordulsz, mint azon az oldalon.

Nekem mind a két gyerek borzasztó száraz bőrű, és szinte állandóan van rajtuk itt-ott vörös folt, amire egy gyógyszertáros kutyulékot használunk, de ezen is szeretnék változtatni, mivel felvilágosítottak, hogy a Flucinár-nál már van jobb szer is. Ti mit használtatok?
A másik: a testápoló használata. Ebből milyet használtatok? Mert mi már a Lipobase-tól a Nívea Babatej-ig sok mindent próbáltunk. Szerinted melyik jó? Tudom, hogy minden gyerek más, és más használ nekik, de hátha tudsz valami okosat javasolni.
Azt már észrevettem, hogy citrom-narancs féléktől, ha kézzel eszik, rögtön kicsípi a kezüket. A bölcsiben rögtön tudom, hogy savanyú káposztát kaptak ebédre, mert teljesen piros a szájuk körül. Szóval ezeket kerüljük. Többi kajára még nem voltak allergiások, vagyis még nem vettem észre. A doki szerint van egy kis tejfehérje érzékenységük is. Azt mondta, hogy ne egyenek sajtot, tojást, krémtúrót, banánt. Közöltem, hogy ezeket egyiket sem szeretik. Esetleg Túró Rudit, vagy egy fél deci tejet este. Ennyi a fehérjebevitel. Na meg a tejcsoki. Próbálom visszafogni, de annyira édesszájúak, hogy az már borzasztó.

Ha tudsz segíteni, szívesen olvasnám. Előre is köszi.

Andi

Kép
gandi75

Andi!

Tudom hogy nem tőlem kérdezted, de időnként az én két csajomon is kijön némi ekcémás piros folt, én Elocommal kenem 2-3 napig és simán elmúlik. Igaz, ez steroidos kenőcs, fel kell iratni, de nagyon jó. A sima zsíros kenőcsfélék, testápolók nálunk semmit sem használtak.

Ditke
ditke62

Íme a két nagylányom:Kép

Imádnak libikókázni:Kép
ditke62

Sziszus

Sajnálom Gergőt. Nem lehetett könnyű időszak. Jó, hogy már otthon vagytok. Petike nagyon megsínylette a távolléteteket?

Ditke

Milyen gyönyörű két csaj! Nagyon menő a téli szerkójuk is! És Petrának? milyen szép hosszú már a haja is!

Súly: mi most 6,1 (N) és 6,3 (D) vagyunk, kb 65-66 és 68-69 cm. Szóval mi aztán nem leszünk dagadt gyerekek, az tuti.Kép Voltunk a SOTE-n, nagyon meg voltak velük elégedve, imádták őket, bár Niki előadta az ordítós magánszámát.
Mostanában felváltva nem esznek jól, jön a foguk. Nikinek már a jobb alsó ki is bújt, még alig látszik, de ott van! És olyan cuki, állandóan piszkálja, rágcsizza Dávid ujját is, mintha neki is mutatná, hogy mije nőtt.Kép

Vikta

Óriásbébiket nevelsz?Kép

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Ide is beírom, hátha érdekel valakit. Eladó a PP duette babakocsink.Kép

Eri
simones

Ditke!
Gyönyörű a két leányzó. Kép
Kicsit irigykedek, de talán majd valamelyik unoka lesz kislány. Kép

Eri
simones

Ditke!

Csodaszépek a lányaitok!

Hol vettétek a libikókát? Mieink (9 és fél hó) még biztos nem tudnák használni, de később gondolom élveznék.

Lányos anyukák!
Volt valainél olyan, hogy a punci piros lett, belül a kisajkak. Körbe sehol, semmi. Nem olyan, mint a kicsípett popsi. Talán valami fertőzés lehet?

Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!
BrigiKép

A Brendonban vettük, mikor itt Debrecenben nyitottak akciós volt, kb. 1500 FtKép Egyébként már 10 hónaposan is próbálkoztak vele, ha mi hintáztattuk őket azt nagyon szerették, meg egyedül már 1 évesen tök jól hajtották, csak akkor középre kell ülni. Ketten még mostanában kezdenek belejönni, itt már egymáshoz is igazodni kell a mozgásnak, szóval ez már komoly feladat.

LillaKép
Gratula a fogacskához!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ditke!

Nagyon csinik ezek a csajok!Olyan szép pofikájuk van!

Andi!
Mi is Elocomot meg gyógyszertári kenőcsöt,ami elocomot is tartalmaz, használunk.Ha nagyon csúnya,akkor a sima Elocom ( ez főképp arcra,mert ott nagyon kicsípi nekik a hideg,meg előfordul,hogy kajától kipattogzik).Testápolóként meg a gyógyszertári kevert krémet.Ja és egyébként fürdéshez olajat használunk.Csak heti 1szer (hajmosáskor) gyógyszertári fürdetőt.

Sziszus!
Jobbulást nektek!

Vikta!

Szép nagyra nőttetek!

Edit

Kép

Kép
edit73

Ditke,
Tunderiek a lanyok. Nagyon szepek:-)
mvirag

Ugy latszik az ikerek alt. kissebbbek, mert egy masik forumon meg azt irtak hogy ez tok normalis suly es azota en is utana neztem es ez meg belefer a normalisba. A konyvekben is azt irjak hogy 12 kg-ig teljesen jo 1 evenek. szoval megnyugodtam.

Andi,
Voltatok borgyogyasznal megeri elmenni. Nekunk irt speci mosdokenocsot, testapolot és egy kremet a piros foltokra es azota semmi tunet! Amit elotte a gyerekorvos irt semmit nem ert.
mvirag

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?