Új privát üzeneted érkezett!

Hú Gabó látszik az új ágy is!!!!!!!!!!, ez már az új matrac? Édi a Levi.

Nadine!
Hétfőn voltam a boltban igen, Te is?
Nekünk pici kádunk van, a párom meg 190, ugyhogy még a fürdőszobába sem férünk be ketten, nemhogy a kádba! Kép

Katus!
A boltba direkt mondta nekem a pasas, hogy be lehet tolni a babakocsit nyugodtan!! Pont a sarkon van el sem lehet téveszteni! Szegény kis Máté, de legalább ha túl lesz ezen a többi,meg se kottyan neki...

Nercsi!
Én is úgy emlékszem hogy egy hét után kezdődött a tánc! Nekem is folyton kézben volt, de ha nyügi lesz ezt a babát is fölveszem én nem tudom sírni hagyni egyedül...

Mennyibe kerül egy adag az Unicumból? És mennyit adnak?

Nicika!
Én még ilyen olajről nem is hallottam. De nagyon rendesnek tűnik a doki...
Kép
Vendég

Ja engem 4szer húztak meg elméletből, mert soha nem tanultam meg a villamosos szabályokat Kép.
Ha még egyszer meghúztak volna mehettem volna agyvizsgálatra Kép (PÁV-ra)
Viszont gyakorlatból elsőre átmentem. Arra nem kell tanulni, csak vezetni!
És 7 hónapos terhes voltam amikor vezetés gyakorlatra jártam!!!!!
Vendég

Nadine mivel mosod le a kiságyat, mert én is úgy kaptam, de még nem tudom mivel mossam le félek az erős tisztítószertől, de nem akarom h bacis maradjon. Hiszen minden kisgyerek betegeskedik, gondolom azért valami antibakteres cuccal kéne, igaz?
Vendég

Vero! Én chicco hideg fertőtlenítővel mostam át, miután sima (dove tusfürdőt tettem bele picit) vizzel lemostam! 1000ft-ba került a cucc! és asszem 1 vagy 2 literes!

KépKép
nicika

Vero!Ez még sajna a régi matrac,de nagyon remélem a hétvégén megjön.Látom nem leszek egyedül akit meghúznak elméleten.De jó!Csak vicc volt!KépRemélem átmegyek.Tegnap az alkalmasságira a házimnál majd 2-órát vártam,mert valami új rendszert vezettek be és papíron is vezetniük kell mindent.Jó ideges voltam,de mire bekerültem lecsillapítottam magam,mert kiakadt volna a vérnyomásmérő.Így 120/80-lett!Mi is úgy kaptuk a kiságyat meg a játékokat is anyutól kaptam egy fertőtlenítőt Sterillium a neve én ezzel mostam le az ágyat is meg a játékokat is.De azt nem tudom hol vette.De talán a sima mosószeres is jó.Na a gyerekem mászik a fa fele el kell állnom az útját gyorsan.Férre állította a méhecskét,egeret és megindult.Már megint és már ott is van.azt hiszem most kezdődnek csak a bajok!Ha érdekel megkérdezhetem a fertőtlenítőt.És már megint arra megy.Megáll az eszem.Közben hátra néz mit reagálok.Nagy huncut.
Vendég

Katus,
Örülök, hogy apukád jobban van. Kép Igaz a 170 sem valami alacsony, de legalább 200 alatt van! Szemészetre is emiatt kell mennie?
Szegény kis Máté, jön még egy foga? Akkor tényleg vámpír lesz. De majd csak jön a többi is, és akkor már nem féltek tőle a sötétben! Kép Bocsi! Kép
Azért táblázat ügyileg meg sem közelítem Nicit, ezt csak be kellett gépelni és beszúrni ide. Ó, nem vagyok én trónkövetelő! Kép
Ahogy Vero is írta, babakocsival is meg tudod közelíteni a boltot, és ezek szerint ha a pasi mondta, akkor be is tudsz menni. Bár maga a bolt is, és így a hely is elég kicsi, vicces lesz ott evickélni a sorok között. De kint ne is hagyd semmiképp a kocsit.
Az a baleset nem lehetett semmi, el is hiszem, hogy parázva mentél haza és hogy azóta is erre gondolsz. Hülyék sajnos mindig is lesznek az utakon, függetlenül attól, hogy gyerek vagy felnőtt az illető. A felnőtt ne igyon, se bicóval, se gyalogosan, se kocsival, a gyerek meg legyen körültekintőbb. Tőlük sajnos mást nem várhatunk, ők emiatt hibáznak a legtöbbet, nem az ital Kép miatt.
És az a durva, hogy tele vannak a hírek olyan balesetekkel, hogy a vétlen sofőr jár rosszabbul autó törés vagy személyi sérülés, esetleg halál ügyben. A vétkes meg max összetöri a kocsiját, kicsit beüti a fejét... Szemetek.

Amica,
akkor tuti hordozó lesz. Kép Van benne valamilyen betét, igaz az sem valami kőkemény, de van a fejrésznél valami szűkítő-féle kialakítás, gondolom azt pont a nagyon picur babáknak találták ki.

Gabi,
nagyon jók a képek, nagyon aranyos pasi lesz a Levi! Kép Majd állva pisilnek utána a csajok! Kép

Nici,
én passzolom az olaj-témát, nemtom mi lehet. De tök jó, hogy normális volt a doki, és elmondta, hogy mit miért és mit miért nem csinál. Közeleg az idő, mindjárt te is ott leszel!! Kép

Vero,
igen, mi is hétfőn voltunk, délután körül. Tényleg, hogy lehet elférni abban a boltban babakocsival? Én pont ma néztem a miénket, még majdnem én is beleférek. Kép Na jó, nem, de akkor is hozzám képest olyan hatalmas! Kép
Ha nem fértek bele a kádba, akkor marad a jól használható ágy, vagy a radiátor mellett! Kép

Tényleg Gabi,
mi lesz akkor, amikor Levi már kiballag a szobából éjszaka, vagy nem sokkal lefekvés után?? Anyu és Apu meg ott "verekednek" a kandalló előtt!! Kép Kép

nadine81

Levesek 240/adag

katus78

Vero,
én még csak vízzel töröltem át, mert az is koszos volt (még kifröccsent tej is volt rajt! Kép), de nekem is van olyan hideg Chiccos löttyöm, amit Nici is írt, arra az van írva, hogy nagyobb felületek lemosására is alkalmas, akkor valamennyi kupaknyival kell tenni a valamennyi mennyiségű vízbe és azzal áttörölni a dolgokat. A kupak maga a mérőpohár is, szóval nem lehet eltéveszteni. 1 literes és tényleg olyan ezres körül van az ára. Ha végeztem a vízzel, akkor ilyennel fogom én is átmosni.

nadine81

Megnéztem, a kupakon két vonal van. Az egyik azt jelöli, hogy mennyi lötyit kell tenni 1 liter vízbe, a másik pedig azt, hogy mennyit 2,5 literbe. Így ránézésre olyan fél decinek és egy decinek tűnik, szóval elég sokáig használható.

nadine81

Katus,
elég jól hangzik a kajasor, és nem is olyan drága! Soproniaknak tényleg megéri onnan hozatni.

Gabi,
ilyenek a pasik! Kép Látják, hogy ott a nő (ez esetben Anya) és nem velük foglalkozik?? Ááááá, hát ilyen nincs ám! Ilyenkor nekik kell a figyelem középpontjába kerülni! Kép

nadine81

Nadin!

Ennyit az én táblámról!
Én csak max udvari bolond lehetnél!

katus78

Gabó!

Nagyon édes a Levi, és persze ügyes!
Nem gondoltam volna, de olyan rafináltak, és annyi eszük van.Meg kell öket zabálni.
Te is állandoan megzabálnád?Rendezünk egy vacsit?Kép Kép

katus78

Oh, köszönöm az infot beszerzem azt a lötyit!!

Nadine, mennyibe került a matrac? És hol vetted (csináltattad?) Nekünk is kéne, de a Momába olyan drágák...

Mondtam Gabó hogy egyszerre csak megindul és véged!!

Köszi Katus az étlapot!

Most nem tudok többet írni mennem kell szülői értekezletre, este még jövök!!
Vendég

:cry:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katus78 2008.09.18 11:49-kor.

katus78

Éva!!!

Gratulálok!!!

Kép

katus78

Vero,
mi a Momában vettük... Sima szivacs, 70*140 cm, fehér huzattal 4.490 Ft volt. Mintás huzattal azt hiszem 4.890...

nadine81

Nadin! Ráadásul annak a Chicco fertőtlenítőnek tök jó illata van! Én abba mártogattam a kezemet és úgy tetszett! Kép

KépKép
nicika

Nadine!Hát nem tudom akkor mi lesz ha neki áll ballagni.Remélem ugyanolyan szépen végigalussza majd az éjszakát mint tegnap.Majd előtte mindíg megszugerálom,hogy anya meg apa most kikapcsolódik egy picit.De jó fiú és hagyni fog.Remélem!!!!!!Szeretném is ha jó kiccsávó lenne belőle.Majd zabálni fogják az oviban a csajok.

Katus!Ilyen finom kajákat csinálnak a menükbe!!??Ez tök jó.Ha elköltözünk innen a hegyről "ahova a madár se jár"Én is kifogom próbálni ezt rendelősdit.Rendezhetünk vacsit!Én is mindíg megzabálnám lurkót.Ha úgy érzed,hogy a szopi nem elég neki adj utánna valami kajcsit ha semmi tápot nem fogad el.Pedig ha lemegy atejcid persze ne így legyen még akkor 1-éves koráig tápika kell neki pótlásnak a védőnők szerint.Nekem szerencsém volt,mert amikor pótlást kellett neki adni egyből elfogadta az első tápit.Vagy kérdezd meg a védőnőt.Tejpápből én a Nestlét szoktam neki venni banánosat,vegyes gyümölcsöset,vaníliásat,málnásat.Ezeket sem eszi meg?

Vero!Ma egész nap csak utánna megyek,mert ugye megtalálja ahova nem szabadna mennie.Kis csörfös!Jól vagy nem fáj semmid?Hasad?

Jé már 4-óra!!A husinak uzsiznia kell!!!!!!!!!
Vendég

Tulajdonképpen mi eddig kb. 17.000 Ft-ot költöttünk a babára. Apróbb dolgokat, mint pl. pár body, előkék, fésű, gumilepedő, pelenkázólap, takaró, ágynemű, termosz, törlőkendő, zoknik, és a tegnap vett dolgok. Többit anyuék állták, mert mióta terhes vagyok, minden hónapban, amikor a rezsi ránk eső részét fizetjük nekik, 10.000 Ft-ot félretesz belőle egy borítékba. És azt mondta ehhez ne a végén, a baba születésekor nyúljunk hozzá, hanem terhesség alatt, ha bármikor bármit vennénk, ő ebből ad. Így amikor a babakocsit vettük, az is ebből volt. Az volt az első nagyobb összeg, amit abból a pénzből költöttünk. Tegnap is onnan adott tizet. Így, gondoltam, ha már van babakocsi is, van ágy is, pelenkázó és komód is lesz, akkor matracból megveszem ezt, nem fogunk azért barangolni, hogy valahol picit olcsóbban jussunk hozzá. Ja, mi vettük a bútorlapokat is, meg minden egyebet (csavarok, fogantyúk, talpak, stb), ami ehhez kell, ez volt kb. 23.000. De még így sem sok. Szerintem.

nadine81

Nici,
én még nem szagolgattam! Mert még nem használtam! Kép De te ma amúgy is rózsaillatú vagy! Kép

nadine81

Nadine!Akkor tényleg nem sokat kellett sokat a babóra költeni.Anyukád rendes,hogy férre teszi a pénzt amit adtok.KépA matracon pedig ne spóroljatok.Szerintem.Mi is csak a babakocsit vettük minden mást kaptunk.Jó ha van akitől az ember örököl mindenféle dolgokat.Nem?
Vendég

Gabi,
pontosan. Amit kapunk mástól az a kiságy, hordozó, kenguru, ruhák, takarók, járóka, kád+állvány. Babakocsi anyuék. Nekünk tényleg csak az apraja maradt. Szóval ez nagy segítség! Kép

nadine81

Lassan elköszönök,mert apa mindjárt hazaér és átveszi az uralmat a gép felett.Talán még azért ide jutok!

Szép estét mindenkinek.Kép
Vendég

Azért jó értelemben hátborzongató belegondolni hogyan szaladnak a hetek, és pár hét/hónap alatt hogy lesz egy parányi sejtből igazi emberke. Pár hete még azt néztem a Kismamák Nagykönyve c. könyben, hogy akkora a babánk, mint egy almamag, és hogy jajj, mikor lesz már végre akkora, mint egy szőlőszem és utána pedig eper. Ott így szemléltették az első pár heteket... Akkor örökkévalóságnak tűnt minden perc és nap. Most meg már majdnem 8 cm csak a feje a lányomnak...

nadine81

Ez így igaz!Észre sem veszed és a szülőszobán találod magad!Pikk-pakk itt lesz az idő.Na megyek egyet tornászni!
Vendég

Nadin!

Tök jó, hogy ilyen sok mindent kaptatok.
Anyudék is nagyon aranyosak.
Én is olyan hihetetlennek találtam mindent, bújtam a könyvet én is minden héten figyeltem a változásokat, és úgy van, ahogy a Gabó is írta, hipp hopp ott leszel a szülőszobán.
Nekem ez az öt hónap is nagyon gyorsan telt el.

Kép

katus78

Sziasztok!
Alig bírtam visszaolvasni...Kép
Mindenki, még abba a boltba is be lehet menni kocsival, én voltam benne plussz a nagyobbik kölyök mellettemKép

A pasi a tulaj, néha ott van a felesége is, van egy kisfiuk, azon tesztelték a dolgokat mielőtt hozzáfogtak a pelenkásdihoz.
Én már régóta járok oda.

Nici, mégiscsak rendes nagyságú baba lesz Szinti! Mindájt meglátod, de ráérsz mégKép

Kép
Kép
Kép
amica

Sziasztok!Jesszus ma mennyi mindenről lemaradtam!Sopronban voltam az apunál látogatóban.Nem olyan régen értünk haza Szonjával.

Gabó!A Hegykői bucsu közel s távol a legnagyobb és legbőségesebb.Sok körhinta van ami Szonja kedvence.Másnap pedig vásárt tartanak ugyanott,ahova érdemes ellátogatni és vásárolni.
A kenyérsütőben én csupán kenyeret készítek de készíthetnék akár kalácsot sőt lekvárt is.Majdnem minden nap sütök kenyeret szinte mindíg másképpen ízesítve.Szerintem megérné egy ilyent beszerezned hiszen pár óra alatt finom,friss pékárú kerül az asztalra.
Ja és légyszi küldjed el a kandallótokat!Kép Kép Kép KépA sarokkád egyébként tuti!Kép Kép Kép Kép
Júj de jó csávó a Levi!

Nadine!A boltban a pasi meg a vékonyabb nő a tulaj.Annak idején nekem ki is hozták házhoz a pelust.A hordozó anatómiailag van kialakítva így nem okoz semmi gondot a babáknak.Persze azért gondolom az sem jó ha egész nap abban van.

Nercsi!Ne aggódj,meg fog nőni a leánykád.A védőnők meg a dokik kicsit túlspilázzák ezt a hízás témát.Tudod nekik van egy könyvük amiben átlag adatok szerepelnek és ők az alapján szórják az igét pedig minden gyerek más.Alíz pont annyit eszik amennyire neki szüksége van és ha ő nem hízik rohamosan csak lassabban(mint az én kis Szonjácskám)még nincs semmi baj!

Vero!Én Domestossal mostam le a kiságyat aztán jól átmostam tiszta vízzel is.

Katus.Ha összehúzzátok magatokat akár be is fértek a boltba.Elég pici az üzlet.Örülök,hogy apukád jobban van!

KépKép
eszti76

Nadine!
Nem tudom de én tízezerre emlékszem! Lehet, hogy az kókuszmatrac volt? ?? (4000 valamennyi nem sok).

Katus!
Áron UTÁLTA a tejpépet, pedig amikor elkezdtem elválasztani 10 hónaposan még adni kellett helyette babatejet, ami nem más mint tápszer és azt megitta. Szerintem elég az anytej akámennyi is, (ha főzeléket, gyümölcsöt adsz már) és hízik is a babád. Próbáld meg gyakrabban szopiztatni, ha nyűgös, még meg is nyugtatja.

Én is nagyon sok mindent kaptam, már majdnem mindene megvan, ami olyan megnyugtató mert azért egyösszegben elég húzós lenne mondjuk a 9 hónapban mindent megvenni. Lázmérő meg ilyenek maradtak a nagytól már neki is digitális volt, mi is azt használjuk lemosom alkohollal és jó lesz.

Még egy kengurut majd szeretnék ha marad pénzünk rá, az olyan aranyos és praktikus emlékszem használtam én is sokat.

Gabó!
Nekünk volt már olyan élményünk hogy feje nőtt a kanapénak pity-putykor!! Ilyenkor tudnak ám osonni halkan!! De szerencsére fáztunk és volt takaró rajtunk. Kép
Vendég

Nem gyozom olvasni a sok hozzaszolast! Kép Foleg, hogy a nap feleben nem mukodott az internet, meg hogy a Balint egesz nap 1 orat alszik! Szoval Erika ne aggodj, nekem ennyi a "szabadidom" napkozben. Ezzel szemben atalussza az ejszakat.

Gabi!
A Kresz elmelete nekem is masodikra sikerult. Igaz meg gimiben csinaltam, oda jott egy oktato a suliba, es delutanonkent volt a tanfolyam, aztan a vegen szinten a suliban a teszt. Akinek nem sikerult, annak az asztalalra tettek egy potvizsga csekket. Mikor visszamehettunk a terembe csak ugy sargallottak a padok. Kép Masodikra viszont hibatlan lett. A vezetest sikerult elsore letenni.
Nagyon aranyos Levi! Az utolso kepen micsoda huncutul nez az agyon! Kép

Asszem tudom hol van ez a bolt amirol beszeltek. Olyan bazar szeru a keritesen belul, de az ajton kivul az eleje ugye? Minden ki van logatva (nyaron legalabbis)

Nadine!
A hordozo sokkal biztonsagosabb mint a mozes. Itt nem engednek ki a korhazbol, ha nincs hordozod. Valoban, a hatuk egyenes, csak a fenekuknel hajol a testuk, hasonlo pozicio mint a pocakban. Viszont autoban ez a biztonsagos.

Kata!
Azt hiszem Nagycenken van a Horvath kepkeretezo. Az Anyuek oda visznek minden keretezni valot. Ahogy atvezetsz Cenken latod, mert zaszlok meg minden ilyesmi van a haza elott. A jobb oldaln az utnak, ha Sopronbol mesz.
A tejpepbol mi a Nestle-s sima rizzsel kezdtuk, es most ezt keverem a kevert gabonas gyumolcsossel.

Nicika!
Ez a rozsaviz erdekes Kép. En sem hallottam meg ilyenrol. Most mar tenyleg nincs sok hatra! Juj de izgi!

Amica!
En is mindenhova bementem a babakocsival a nyaron. Az enyem egy travel system, szoval a hordozot ra tudom tenni a kocsira. Igy olyan ajtokon, ahol nem fert be a kocsi, lekaptam a hordozot, osszecsuktam a kocsit es ugy mentem be. A Berzsenyi konyvesboltban meg egy darabig lokkodtem a kocsit, hogy atferjen az ajton (ahol a dupla szarnybol csak egy volt nyitva), ezt az eladok neztek, majd fogtam es kinyitottam a masik szarnyat is es ugy mentem be. En sem hagynam kinnt a kocsit sehol, habar a mienk mar olyan sz.r allapotban van, hogy akar el is lophatjak. Folyton leugralnak a kerekei (meg a Bencenek vettem anno, de nem hasznaltuk sokat, nem ertem miert ment tonkre?) A repulon pokokkal kotoztem ra a kerekeket, hogy amikor visszahozzak nehogy kerek nelkul kapjam meg. Kép

Megyek is, holnap remelem tobb idom lesz olvasni, ha ennyit irtok!

Kép
Kép
agi

Eszti!Bár október még messze van,de ha lesz a bucsu lehet,hogy akkortájt haza megyek és én is elmegyek a tökivel.Egyre jobban gondolom,hogy tényleg kéne venni ha ennyire jó bár most pénz szűkében vagyunk"a suli,ágy,apósom temetése".Egy kicsit helyre rázódunk aztán megveszem.Egyépként mennyibe kerül?Mennyivel olcsóbb mintha megvennéd a boltba a kenyeret?A kandeszről majd keresek képet.

Vero!Szerintem is elég az anyatej,mert a gyümi meg a főzelék eltelíti a kis pociát annyira,hogy elég legyen neki a szopi.Látom ti is sok mindent kaptatok.Meg jó,hogy Áron után maradtak dolgok.Nagy segítség.Ha én is neki állnék összeszámolni,hogy a barátnőmtől mi mindent kaptunk hát nem érnék a végére.Több tízezreket spóroltunk így meg a jóvoltukból.

Ági!Én még nem tudom elképzelni milyen lesz a kresz.Amilyen kis lökött vagyok néha elsőre biztos nem fogok átmenni.De engem a vezetés érdekel a legjobban.Már a kocsit is kinéztem vagy Punto vagy Suzuki,mert eközül vesszük az egyiket.Én remélem fiatot.Bálint mennyi idős is pontosan?Egész nap 1-órát alszik?
Vendég

Nem tudjátok véletlenül hogy hol érdemes Sopronban mellszívót venni?

KépKép
nicika

Sziasztok!
Tegnap megmérték Alízt, 3680g. 200g-ot hízott, ugyhogy megnyugodtam. Kép Békésen tűrte a vizsgálatot, csak épp akkor pisilt,mikor levettem róla a pelust. A Drága!!!
Erről jut eszembe: Pamperst használunk, de mostanában kifolyik belőle a pisi. Akárhogy igazítom, felül mindig kijön, de jobban nem merem megszorítani. Szerintetek mire váltsak???

Katus, örülök, hogy apukád jobban van!!! Kép
Köszi, hogy felajánlottad a segítséget, de a tb-be már elintéztük a dolgot. Már csak a lóvét várom. Most 58050ft az egyszeres anyasági támogatás!!! Kép
De ha én segíthetek valamiben, vagy szeretnél valahova bemenni, szólj te is, és egy közös séta keretében megoldjuk. Kép Már levegőzünk, vasárnap pedig szeretnénk kint is sétálni, ha nem lesz túl hideg.
Babakocsis közlekedés tényleg gáz lehet. Bár terhesen csak jó tapasztalataim voltak, de úgy látszik, ha már kívül hordjuk a babát, azt már nem tolerálják az emberek annyira.

Gabó, édes Levi a képeken. Hol tornázol? OTHHON, VAGY JÁRSZ VALAHOVA?
Nadine, tök jó hogy ennyi mindent kaptok. Meg szerencsések vagytok, hogy a szüleid ennyit segítenek. Mi is kaptunk sokmindent, főleg ruhákat. Sokat lehet így megspórolni.

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nercsi!Örülök,hogy Alíz szépen fejlődik.Egy darabig én is jártam így,hogy kifojt a pisi teljes garnitúra csere mint pl. reggel is.Én is pamperst használok,de én a liberoval jártam így.Nálunk azért fordul elő néha,mert Levi sokat alszik az oldalára fordulva és így kifolyik.Bár mostanában már nagyon ritkán van ilyen reggelre is néha azért,mert nálunk már jó ideje nincs éjszaka peluscsere.Meg ugye sokat is iszik.a kocsis közlekedés tényleg gáz nekem is sokszor okozott fejfájást ezért is vettem a kengurut.így mindenhova gond nélkül be tudok jutni.Itthon tornászom 6-után egy fél órát.Ez nem olyan hatékony mintha elmennék valahova ahol hajtják az embert,de Levitől nem tudok elmenni.
Vendég

Nicika, szerintem még ne vegyél mellszívót, csak ha tényleg kell. én kaptam, egy sima pumpásat, egyszer kipróbáltam, tökéletes, de most váltva szopizik alíz, hol az eyikből, hol a másikból, és nem kell fejni, de mindig van elég. a kórházban egyik csajnak avent volt, és ott szerencsétlenkedett vele, ráadásul úgy nyikorgott a karja, hogy éjszaka arra ébredtünk. ja és 12000 ft volt. szerintem a sima pumpás is tök jó, bár nem tudom mennyibe kerül.

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nekem is mumpás volt a sógornőm adta és nagyon jó.Ja és "csak"4000ft volt
Vendég

Sziasztok!

Nercsi!

Örülök, hogy a kislanyod mar szepen gyarapodik!
En Pamperst hasznalok, a többi olcsobb pelenka nem valt be. Mindig kifolyt a pisi! A pelus akkor jo a picin, ha egy ujjadat meg be tudod dugni a pelusba.
Mi meg nem voltunk a 3. kötelezö orvosi vizsgalaton, ugyhogy most nem tudom mi hogy allunk kiloilag!
Nicika!
En most vettem mellszivot. Ami nekem van csak ajanlani tudom! Itt 42 Euroba került MEDELA HARMONY! Kezi mellpumpa! Ma mar le is fejtem az elsö adagot, es nem is fajt! Küldenek megint kettö kepet. Felteszed? KÖSZIKE!

KERDES!

Mennyit kell ennie egy 3 hetes babanak egy szoptatasra?

Egyebkent a kicsike jol van! Mar kepzeljetek 5 orakat alszik ejjelente. Olyan jo mert en is tudok aludni. Estenkent kicsit nyügösebb, de az sem veszes.

Kép
Kép
reni76

Helloka!

Nekünk is van kenyérsütőnk, mi karácsonyra vettünk magunknak közös ajándékként! Kép Bomann, kb. 9.000 Ft volt. Van rajt egy csomó program, tényleg lehet vele a kenyértől kezdve a pizzatésztán át a lekvárig mindent készíteni. Mi általában barna kenyeret szoktunk csinálni, ehhez veszünk (hozatunk Gábor munkatársának a feleségével) Ausztriában kész lisztet, amihez már csak víz kell és kész a tökmagos vagy napraforgós kenyér. 1 kg-os csomagokban van, azt hiszem olyan 1 Euro körül van az ára. Pontosan nem tudom, Gábor intézi. Kép Egy sütéshez fél zacsi kell és 3 dl víz. Kicsivel kevesebb, mint 3 óra a program ideje és kész a finom kenyérke! Kép Fehér kenyeret nem nagyon szoktunk csinálni, mert macerásabb. Úgy értve, hogy bele kell méricskélni a vajat, cukrot, sót, élesztőt, tejet vagy vizet. Végül is ez sem lenne bonyolult, mert van hozzá mérőpohár. Én valahogy az íze miatt nem szeretem. Nagyon azt az ízt várom, amit a boltban kapnék. Eddig még mindig sikerült a fehér kenyér is, nem lett nyers vagy égett vagy bármi, csak nekem nem ízlik.
És kb 2-3 naponta sütünk, az nekünk elég is. Például tegnap délelőtt sütöttem, ma még tuti nem kell, lehet, hogy holnap délután lesz újra.
Gábor készített már benne cipótésztát is, amikor elkészült, formázott belőle az én kis asztalosom Kép négy cipócskát, és sütőben kisütötte. Finom lett! Neki nem tetszett a formája, de szerintem az is jó volt. Kép

Hordozó: akkor meggyőztetek, azt fogom használni az első úton is. Azt a fél órát kibírja benne. Utána meg úgyis jön a nyár, inkább gyalog babakocsival megyünk mindenhova. Ha valamikor elmegyünk anyósékhoz, az is csak kb. negyed óra, az is bírható.

Vero,
amit mi vettünk az fehér szivacsmatrac, az tényleg 4.490 volt, de a mintás is csak 4.890. Szerintem amit te mondasz az tuti kókusz, mert azokat dobálják olyan 10 körül..
És mit mondtatok a kanapé "fejének", mit csináltok? Nagyon fáztok és azért bújtatok össze szorosan a takaró alatt? Kép Hány éves volt akkor Áron? Kép

Nici,
én nem tudom hol lehetne jó mellszívót jó áron kapni.. Kép

Erika,
na látod, hogy nincs miért aggódni, Alíz szépen fejlődik! Kép Eszik, alszik, pisil! Kép Amikor kell! Kép

nadine81

Szia Reni!!

Olyan jó, hogy sokat alszik Lara! Téged is hagy kicsit nyugiban! Kép A szopimennyiséghez nem tudok még hozzászólni, majd a tapasztaltabb anyukák segítenek! Kép
Az esti fürdés előtt vagy után van az esti szopi? Vagy az mindegy?

nadine81

Szia Reni!!

Olyan jó, hogy sokat alszik Lara! Téged is hagy kicsit nyugiban! Kép A szopimennyiséghez nem tudok még hozzászólni, majd a tapasztaltabb anyukák segítenek! Kép
Az esti fürdés előtt vagy után van az esti szopi? Vagy az mindegy?

nadine81

Nercsi!

Örülök, hogy szépen fejlődik a kis Aliz.
Mi is ugyan így vagyunk a pampersel, most haggist használunk az bevált.
Nálunk sincs éjszaka pelus csere, de érdekes módon nem is olyankor ázik át, hanem napközben, amikor tornázik, és a derekánál lecsúszik, hiába szorítom meg.
Volt már hogy egy óra múlva tiszta pisi volt a dereka. Haggisnek sokkal vastagabb hátul a gumírozása és jobban tart.
De hát mindenkinél más válik be. Eddig jó volt a liberó, pempers minden.
Lehet, hogy a következő méret megint beválik.
Hogy ízlett az ebéd?
Aliz tegnap aludt?
Köszi, majd mehetünk sétálni, ha van kedved, csak írd meg. Vagy ha megírod az e-mail címedet, elküldöm a számom.
Ma délután megyunk a patikához, el kell hoznom a papírokat, meg legalább a Mátét is megnyúzzák kicsit.
Az én cimem:katus.t@freemail.hu

Gabó!

Nekünk is van kengurunk, de még soha nem próbáltam utcán. Jövő héten felavatom, megyünk a tb- be.
Csodállak, nekem egyelőre nincs lelki erőm tornázni, pedig kéne. Fogytál már?

Nicika!

Nekem avent mellszívóm van a barátnőmtől, kaptam kölcsön, nekem bevált, igaz rengeteget kellett fejnem, mivel a Máté nem volt hajlandó szopizni így 4 hónapig fejnem kellett 3 óránként, mert egy idő után annyi tejem volt, hogy Dunát lehetet rekeszteni.
Szerintem megszokás kérdése, én, pl. mással már nem is tudok nagyon fejni.
Most meg ott tartunk, mióta nem fejek, hogy szép lassan elapad.
Szóval szerintem elég egy olcsóbb fajta is, ha ne adj isten sokat, kell fejned, ráérsz egy jobbon elgondolkodni.

katus78

De jó... Kétszer megy el és látom mosolygó, vigyorgó figurák sem jelennek meg...

nadine81

Reni, nekem azt mondta a doktornő, 150-200g-ot eszik egy szopira. Neked mennyi ideig szopik Lara?

Erika

Kép
Kép
nercsi

Bocs Reni, 150-200g-ot hízik egy hét alatt. Bocsi, összekevertem!!!!

Erika

Kép
Kép
nercsi

Erika,
szülés alatt is volt rajtad hálóing? Szóval nem kell ott meztelenül fetrengeni? Nemtom hogy jutott eszembe.. Kép

nadine81

Reni!Jó,hogy itt vagy!Várjuk a képeket.Hogy mennyit kell ennie én ezt nem tudom megmondani,mert nekünk nem volt mérleg,hogy kaja után mérni tudjam.Szóval én azt sem tudom Levinek mennyi volt az adagja.Mikor bent voltunk a kórházba mindíg kérdezgettem mennyit evett és volt,hogy 30,60,80.Változó.Jaj de hülye vagyok hisz Levi kapott pótlást is amikor picurka volt abból szopi után volt,hogy 100-at lenyomott.

Nadine!Látom mindenkinek bejön a kenyérsütő.Majd körülnézek ,hol lehet jót olcsón venni.Nekünk is megérné mivel 2-nap alatt fogy el 1kg kenyér.Ezek energia takarékosak?És olyan kenyeret csinálsz benn amilyet te akarsz.Egy magvas kenyér pl. a boltban 500grammos majd 200ft.

Katus!Próbáld csak ki a kengut nagyon jó.A babu is élvezni fogja és neked is könnyebb közlekedni.Én sajnálom,hogy nem vettünk előbb,mert a 9kilójával egy kicsit már nehéz,de azért bírható.Ja és neked merevítős van?Mi most simát vettünk 3000ft volt,de megbántam,hogy nem olyat vettünk amiből ki lehet venni a merevítőt ha már nem kell.Azok 7000 és 9000ft volt.De ez az egy volt olyan ami 15kg jó a másikak 10kg-ig.Én hülye persze bepánikoltam,mert Levi 6és fél hónaposa már 8.900 volt aztán megállt a hízásban tehát megvehettem volna a drágábbat.Ez van így jártam.A tornára nehezen szántam el maga,de muszáj azt a 6kg valahogy leküzdenem.Változó van,hogy 68-at mutat van hogy 69 pedig már alig eszem valamit.Nyárig csak lemegy!!Remélem!!Az az igazság,hogy inkább csak izmosabbá kéne alakítani,de hát ez az itthoni tornázgatással nehezen fog menni.Na mindegy ez van.
Vendég

Az a baj, hogy most lefejtem 80ml-et, es gözöm sincs, hogy ennyivel itthon merjem -e hagyni.
Kép
Nadine!
Rajtam egy hosszu polo volt es a vizbe pedig egy törülközöt teritettek ram.
NERCSI!

Lara kb. 15 percig szopik, es föleg az elejen csak ugy fröcsög a tej! Kép
AZ egyik este nagyon megijedtem, mert orankent akart szopni es nekem mar szinte nem is volt tejem. Most azert vettem egy mellszivot, hogy reggelente amikor sok tejem van lefejem es este ha kell abbol adok neki. Mert allitolag egy idö utan több tejre van igenyük este.

Kép
Kép
reni76

Gabi,
a kész kenyér az kb olyan 75 dkg. És ha 1 zacsi 1 Euro, fél zacsi 50 cent, az kb. 125-130 Ft. És ehhez csak víz kell. A teljesítménye 600 W. Ez nemtom pontosan mennyi, de van egy picurka (mindkettőnknek rövid haja van Kép) Phillips hajszárítónk, az 1100 W. Szóval nem lehet sok.
Itthon is lehet ilyen porokat venni, mi még nem nagyon kerestünk, mert Gábor munkatársának a felesége takarítani jár ki szinte minden nap, és bármikor hoz, ha kell. Szóval nemtom itthon mennyi lehet, de nem hiszem, hogy sokkal drágább.
Mi nem is annyira a kenyér árak miatt vettünk, hanem, mert volt olyan nap, pl. vasárnap (amikor az embernek nincs kedve boltba menni), amikor csak kenyérért kellett volna boltba menni. Az az igazság, hogy mi nem sokat járunk boltba, mert minden hónapban van egy soproni bevásárló körútunk, amikor mindenféle háztartási dolgot (tisztítószerek, főzéshez alapanyagok, hűtőbe cuccok, kolbász, sajt, vaj, mélyhűtőbe cuccok, halacska, üdítő hegyek, dobozos tej hegyek) szóval minden, amit itt is megkapnék, megveszünk. És boltba kenyérért szoktunk elmenni. De így most már az sem kell nagyon. Persze ha valami elfogy, veszünk, nem éhezünk! Kép És van, hogy délelőttös héten Gábor bemegy boltba magának valami péksüteményért, vagy kakaóért, akkor is tudna hozni valamit, ami kellene. Szendvicseit itthon reggel megcsináljuk, mert Apu szokott zsemlét is hozni kintről, így az sem kell.
A tőkehús az, amit itt szoktunk venni, mert nagyon szép. Igaz nem olcsó, de arra meg az én kajajegyemet szoktuk felhasználni. Itt a cégnél olyat kaptunk, amit csak ebben a boltban lehet felhasználni, így a husit azon vesszük.
Szóval visszakanyarodva a kenyérsütőhöz (mert jól elkanyarodtam Kép), én csak ajánlani tudom.

nadine81

Reni,
megvan!!! Kép Rólad jutott eszembe a ruhás, vagy ruhátlan szülés, mert úgy rémlett, hogy a képen, ami közvetlen szülés után készült rólatok, nem sok minden van rajtad. És gondoltam egy szopihoz csak nem kell teljesen levetkőzni. És akkor még gondoltam arra, hogy talán azért, mert te kádban voltál.. De gondoltam azért megkérdezem Erikát is! Kép

nadine81

Nercsi, Lara,
én egyik gyereket sem mértem, ettek amennyi kellett és ha óránként akaratak szopizni akkor annyiszor. Mindig váltott mellből szoptattam, hogy a zsírosabb tejet is kiszívják ami a végén jön. Néha csak kevesebbet kértek, gondolom akkor csak szomjoltónak kellett.

Nici,
én a kórházban vettem a mellszívót előtte nem, de akkor kellett. Csak mindkét esetben a kórházban használtam, én megtanultam kézzel is fejni, inkább akkor ha nagyon feszített, de csak megkönnyebbülésnek bele a mosdóbaKép
Szerencsés vagyok, az első kölyök 3és1/2évig, a második 2és1/2évig szopott. Egyetlen egyszer tettem a hűtőbe tejet amit fél év múlva kidobtam...

A kórházi mellszívót a védőnő árulta, de azt hiszem most már ki is lehet ott próbálni. Nekem bevált, de nemrég eladtam, most majd kézzel...

Az fontos viszont, hogy már a kórházban maszírozd, fejd, hogy ne gyulladjon be, mert ha valamiért ritkábban van veled a gyerek ez előfordulhatKép

Kép
Kép
Kép
amica

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?