Új privát üzeneted érkezett!

Bocs a hibákért,de nagyon késő van és én nagyon kezdő internetező vagyok.
Annamari
Annamari

Szia gesztieszti! Én is szeretném tudni,hogy mennyit kell adni. Két éve én 25000-et adtam ,most biztos duplája. Üdv:Szani
Szani

Szia gesztieszti és Szani!
Nem egészen egy éve a SOTE II-n, 4o.ooo.-re azt mondták,hogy "középárfekvés".Normál szülésnél!!!
Ti mit tudtok?Engem is érdekelne
Üdv:
Annamari
Annamari

Szia, Annamari!

MÁV kórházról mit szeretnél tudni? Én ott fogok szülni májusban.

Én három éve 25.000-ért szültem, most 30.000-ért fogok.

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)

Sziasztok!

Köszönöm a kimeritö válaszokat, nagyon jól esik, hogy próbáltok segiteni nekem a választásban.
Az alapján amit írtatok, meg amiket korábban hallotam szimpatikus lenne nekem a MÁV Kórház is csak ott úgy hallottam, hogy nem igazán szeretik az epidurált. Erröl mit tudtok?
Egy régebbi levelezésben (Hol és kinél szüljek topic) megtaláltam mind Rácz Tibor mind Banczik Zoltán telefonszámát (úgy gondoltam elmegyek mindkettőjükhöz és megnézem mennyire szimpatikusak, segítökészek, kedvesek, stb.)
De az a szám ami Banczik Zoltánnál meg van adva (322-2598) már nem él.
Krisztina! Meg tudnád adni nekem Banczik doktor rendelöjének az új számát?
Elöre is köszönöm
Antónia
Névtelen

Szia Krisztina!
Tulajdonképpen minden érdekelne a MÁV Kórházról,de megpróbálom összefoglalni.
Azt hallottam,hogy nagyon nem szeretnek "császározni".Igaz ez?
Aztán az is érdekelne hogyan bánnak a babucikkal?
Oda adják-e rögtön szülés után és maradhatnak-e éjszakára?Van-e újszülött intenziv,vész esetére?
Úgy tudom közös vajúdó van.Ebben már volt részem a SOTE II-n.Te nem tartasz tőle?
Nem utolsó sorban kellene egy jó orvos,sajnos nem ismerek senkit.
Lehet-e szülésznőt választani?
Milyen állapotban vannak a kórtermek?
Hát röviden ennyi jutott eszembe.Köszönöm szépen,hogy válaszolsz.

Ha valakit érdekelnek a SOTE II.-n szerzett 9 hónappal ezelőtti tapasztalataim,szivesen válaszolok a kérdéseire.
Üdv:Annamari
Annamari

Szia Annamari!
1997-ben szültünk a MÁV-ban, Pethö Zsolt volt az orvosom, de nem ért be a szülésig.
Különben nagyon rendes, most is hozzá megyek.
A KUlcsár Ákos nevü dokit nagyon NEM ajánlom.
Szülésznöt sajnos nem ismerek, mindkettö rendes volt, aki ott volt, de én csupán másfél órát töltöttem ott, ismerkedni nem volt időm.
Mi 24 órás rooming-in szobában voltunk,így nem tudom hogy a bentlevö babócákkal mi a szokás, velem sok gondjuk nem volt, meg is dícsértek...
Ennek ellenére rossz szájízzel jöttem el, a fent említett nem javasolt dokinak köszönhetöen.
Ennyi röviden.
Kinga
Névtelen

Szia Kinga!
Köszi a hozzászólást.Én is egy "nem ajánlott" doki miatt keresek másik kórházat,noha az én orvosom nagyon jó volt.
Csak nem azt akarod mondani,hogy 1,5 óra alatt szültél?Ha igy van,nagyon gratukákok!Nekem 16 óra altt is alig sikerült.
Most is babát vársz?Irnál még nekem arról,hogyan mennek a dolgok a MÁV-ban?Pl:ultrahang...stb.
Köszi és késoi üdvözlet:
Annamari
Annamari

Szia Annamari !
Tudok egy nagyon jó dokit a MÁV-ban, én májusban fogok nála szülni.
Dr. Herczegh Szabolcs
bejelentkezés Hajninál: 30/285-1049
A kórházban még nem jártam, a magánrendelojében fogad: 3.500/alkalom. A szülés árát nem tudom.
Végtelenül türelmes, ráér beszélgetni, akármennyit kérdezhetsz és inkább a természetes szülést preferálja, de az igényeidet, elképzelésedet vele, vagy a Hajnival kell megbeszélni.
Enikö
Névtelen

Szia Niki, Szani meg akit még SOTE I érdekel!

Most rövid leszek, mert nincs már időm, augusztusban szültem ott az ikreket. Alapvetően jó benyomásom volt, egy két negatívummal inkább a gyerekágyról, az is azt hiszem főleg ahogy már talán Zsóka írta korábban a "futószalag" jelleg miatt. A terhesgondozásról és a szülészetről csak jó tapasztalatom volt, kivéve egy UH-s orvost, és hogy időnként tényleg sokat kell várni.
Ha konkrét kérdés van szívesen válaszolok, szintén akár e-mail-en is.
Én 40.000-et adtam a szülésért, mert hogy kettő baba (és szülési segély is kettő járt-ez persze hülyeség, de valahogy így éreztem), meg mert nagyon jó élmény volt és nagyon elégedett voltam az orvosommal. (Ez több volt, mint amit itt az ismerőseim adtak általában, és 25-ben gondolkodtam, amíg csak egy babáról tudtam)
Na így sem lett túl rövid,
Sára ( sarav@freemail.hu )
Sára

Szia Sára,
Bár még nem aktuális, de hadd kérdezzem meg, kinél szültél? Én a dokimmal nagyon nem voltam megelégedve. Találkoztam azonban két-három, nálam "esélyes" dokival, de mosdt gyűjtöm az ajánlásokat Kép. Ha nem akarod itt, emilben is megírhatod. Köszi
Zsóka
dersu@matavnet.hu

ui: Én írtam valóban, de nekem a szüléssel és a gyermekággyal igazából nem volt bajom, a terhesgondozás ment futószalagon... Meg a dokim, csak őt tudnám feledni...
zsóka (zsók

Szia Annamari(én is Annamária vagyok)!

A Péterfyben 24órás rooming-in van, nem is veszik szívesen, ha a 2.naptól beadod éjjel a babát. Normál szülésnél úgy tudom, azonnal (vagy ezt kérni kell?),császár után másnaptól van nálad a baba. Én speciel örültem ennek, mert a császár utáni éjszakán képtelen lettem volna bármire. Tápszert nem adnak, csak cukros vizet, el is várják, hogy próbálj szoptatni, nekünk az előtejes időszak nehéz volt. A csecsemősnővérek szakszerűek, de nem túl szimpatikusak. Lehet tőlük
kérdezni, de maguktól nem mondanak semmit.
Lehet náluk -olcsón- mindenféle kelléket venni (szoptatós melltartó, bimbóvédő, stb.).
Nekem végül is a szülészet volt nagyon fontos
(mivel a baba úgyis velem lehetett), a választott szülésznőt mindenkinek ajánlom, a neve Cser Kati.
Ha van még kérdésed, írj bátran
nagy.eva@posta.net

Ancsa
Névtelen

Én a MÁV Kórházban szültem, tavaly június 3-án, Dr. Mészáros Mártánál. A magánrendelojébe jártam, alkalmanként 3000,- Ft-ért, de megérte. Mindig kedves és korrekt volt. A kórházban a szülészek és a csecsemosök aranyosak, segítokészek. Bár a szülésem sima volt, nem volt szükség semmi extra beavatkozásra. A következot is ott fogom szülni.
Névtelen

Szia Annamari!

Én a SOTE II-n fogok szülni, április 5-re vagyok kiírva! Érdekelne, hogy mi miatt volt olyan negatív élményed.
Egyébként most készülnek az új szülõszobák, teljesen különállóak - egy személyesek. Kérlek ha van pár perced, írj!

Köszönöm: Enikõh
Enikõ

Igaz, már 3 és fél éve, de én a SOTE I-en szültem császárral. A terhesgondozás körültekintő, a szülésznők türelmesek és segítőkészek voltak. Az orvosomról is csak ezeket a jókat tudom elmondani, és azt hogy nagyon "ember"-ből van!!! Ha érdekel valakit bővebben szívesen megadok minden részletet! Sok sikert: Dorcsi.
Névtelen

Kedves Annamari!
Nekem az a bizonyos szülésem a harmadik volt, hihetetlenül gyorsan zajlott, sok választási lehetőségem nem volt pl.pozitúrák, mert ahogy beértünk már jöttek 10 perc múlva a tolófájások és ismételten a hátamon fekve szültem, mint addig mindig, pedig ezt is elkerülendö mentem a MÁV-ba szülni.
Most még van kb. 1 hónapom a következő terhességemig, legalábbis így szeretnénk, eddig összejöttek e dolgok mindig, ahogy akartuk, remélem nem fogok csalódni magamban most sem és legkésöbb dec.-ben megszületik a hugica.
Te hol tartasz?
Üdv. Kinga
Névtelen

Sziasztok!

Engem is érdekelne a miért ne a SOTE II kérdéskör.
A MÁV Kórházat például eleve azért hagytam számításon kívül mert az most olyan felkapott mint a DUNA PLAZA. Ha meglesznek tavasszal az egyszemélyes szülőszobák semmi hátráltatót nem látok ami a divatkórház mögé tenné a SOTE II-t. Nekem megnyugtatóbban hangzik egy technikailag jól felszerelt szülőszoba, mint a virág az ablakban. A sógornőm meg a SOTE I.n szült és FIZETETT dokiján kívül még sokan mások sem viselkedtek megfelelően. Például a nővéreknek úgy kellett könyörögni mindenért, mert ha váltás volt úszhatott a saját levében akkor se kapott vattát stb. A csecsemősök pedig túlhajtottak voltak pont divatidőszak és front volt a SOTE I-en is és képzeld el ha 60 újszülöttet fürdetnek meg nem egészen 30 perc alatt. Folyó víz alatt, a hónuk alá nyúlva áthúzták a csap alatt, kenés, vissza a vít alatt és fürdetés vége. Ez az átka a tömeges kórházaknak. Persze csak szerintem

Kriszta
Kriszta

Sziasztok!

Véletlenül sem dícsérni akarom a tömeges babaellátást és fürdetést, de tény, én a SOTE I csecsemõseitõl vettem át a babát a csap alá technikát, és mondhatom, a "nyakigakakiba" babák tisztába rakásánál mindig tuti módszer volt.
Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok,

Szerintem tökéletes kórház úgy sincs,mindegyikben emberek dolgoznak és így hibáznak, illetve mindenkinek lehet rossz a napja.
Nekem van olyan kolleganőm, aki a MÁV-ban szült és nem nagyon volt elájulva tőle.
Én,ha minden jól megy a SOTE II.-n fogok szülni pár hét múlva,de engem megnyugtat az a tudat,hogy az orvosom ott lesz és van újszülött intenzív osztály

Hédi
Hédi

Enikőh!
Ha van e.mail cimed inkább ott válaszolnék.Ha nincs ird meg ide és én itt válaszolok.Megkérdezhetem ki az orvosod?

Üdv.:Annamari
Annamari

Kedves Hédi!

Én is a SOTE II-n fogok szülni, bár nekem egy kicsit még messzebb van ez az idöpont, júniusra várjuk a babát.
Az én orvosom Dr. Bakos László, és ezidáig nagyon meg vagyok vele elégedve.
Most szülésre felkészítö tanfolyamra is elkezdtem járni a klinikára, és nagyon szimpatikus minden és mindenki. Megtudtam, hogy március végétöl megnyitják az új szülöszobákat is.
Ha lesz rá lehetöséged, megtennéd hogy megosztod majd velünk a szüléssel kapcsolatos tapasztalataidat? Kívánom hogy csodálatos, problémamentes születése legyen a kisbabádnak, remélem csak csupa jót hallhatunk majd töled!

Katus
Katus

Sziasztok!
Már "találkoztam" néhányatokkal a Szülni 40 fölött topic-ban.
Mivel elvesztettem a bizalmamat a régi orvosomban, akinél szültem 1000 éve az első kettőt, keresnék egy újat, ahol a kórház is szimpatikus. Tehát olyanról tudtok-e, aki látott már 41 éves kismamát.
Kriszta
kriszta

Szia Kriszta ! Nyugodj meg vannak még hasonló korú kismamák. Én is találkoztam a SOTE I-es Reprodukcios osztályán.Akiknek csak lombikkal vagy más beavatkozással sikerült teherbe esniük.Találkoztam olyan nõvel aki 42 éves mult és akart második babát. Az én édesanyám is 42 éves volt amikor én születtem a testvéreim is már nagyok voltak,de nem bánta meg,hogy megszülettem. Üdv:Szani
Szani

Szia Zsóka!
Én a Gávay Márta doktornőnél szültem, nagyon aranyos volt miután már összeszoktunk ( csak azóta járok hozzá miután terhes lettem), amíg ő szabadságon volt, addig pedig a Csabayhoz jártam (ő a váltótársa és szuper, csak rengeteg betege van).
email-ben megírom a részleteket, ha érdekel.

Szia Kriszta!
Az én anyukám is szült 41 évesen, a Bálint Sándornál a Tétényiben, és neki azt mondta utána, hogy még nyugodtan szülhet egy ötödiket, ha akar.
Sára
Sára

A SOTE I gyerekágyról még annyit(mi egy hetet voltunk, mert az egyik leánykám besárgult), hogy 80%-ban jó volt, és nagyon rendesek voltak, a csecsemősők. De ki lehet fogni peches időszakot is, mert egy-két undok azért van, meg tényleg kicsit sok anyuka és gyerek jut rájuk, és volt, hogy a szülés utáni napon, béna elsőgyerekes anyukaként a nyakigszaros 2,3 kg-os gyereket nem mertem még csap alá tenni (főleg a köldöke miatt), s kb.15. kérésre három órás várakozás után tudtak csak segíteni,.Máskor viszont készségesen segítettek sokadszorra is annak, akinek pl. nem akart szopni a babája rendesen. Ha valaki jókor érkezett még a csomagjait is segítettek elrendezni, és beadhatta a babáját, ha közvetlenül szülés után nem volt ereje hozzá. Másnak meg nem engedték, hogy frissen a szülés után, szédelegve és iszonyúan fájó aranyérrel beadja a babáját éjszakára, úgyhogy azt én nyugtattam a saját kettőm mellett, szerencsére nem sokat sírt. A másik anyuka meg adott inni mamának és felmosta utána a vért. Az viszont tök jó volt, hogy a kékfényezés is a szobában volt megoldva (ez másütt is így van?), így szó sem volt olyanról, hogy elvinnék amiatt, vagy addig ne lehetne szoptatni, teáztatni viszont kellett. (Igaz, hogy éjszaka is 30 fok volt nyitott ablakok mellett) Aztán persze volt olyan anyuka is aki még harmadik nap is a csecsemősökkel akarta tisztába tetetni a babáját, ilyen túlterheltség mellett…
Az gyerekágyas anyukák "felügyelete" viszont botrányos. Persze, aki jól van annak nem hiányzik, hogy zaklassák, és épp elég a saját dokija, de aki komolyan rosszul van azzal sem foglalkoznak. És ott az egyik "szülészorvosnő" a legundokabb ember, akivel a klinikán találkoztam, szerencsére csak a " mindenki jól van?" kérdés feltevéséig terjedt a szerepe.
A szülésznőkről általában jókat hallottam, én Arankáról, és Icáról csak jókat tudok mondani, de mindenki más is rendes volt a szülészeten.
Bocs, hogy ilyen hosszú lett,
Sára
Sára

Szia Sára,
Csak elméletileg érdekelt a dolog, gondolom olvastad, hogy én is ott szültem, egyelõre én vagyok a legfrissebb ott szült, nemsoká többen követnek Kép. Szeptemberben született ott a lányom.
A Gávayról hallottam, a barátnõm is nála szült, és találkoztam is vele, mert elõbb befektettek. A gyerekágyas osztályról jó tapasztalataim vannak, szerencsére nekem nem kellett segítség (második baba), de mindenkinek nagyon készségesen segítettek, aki kérte. Néha ugyan várni kellett rájuk, ami érthetõ, hosz 30-40 (?) kismama van az osztályon, õk meg vannak ketten-hárman (mármint a csecsemõsök). Néha én segítettem az elsõgyerekes mamáknak a nyakigkakis babát a csap alatt lemosni, mert nem merték a csap alá tartani... Kép A teáztatásról: igen, orrba-szájba adják a cumisüvegben a cukros vizet, mindig hozták, én megköszöntem, és odaadtam annak, aki akart teát adni a babájának. Én sose adtam, mindig megszoptattam. Tehát a tea nem kötelezõ.
üdv
Zsóka
zsóka (zsók

Szia Annamari!

Az e-mail címem: davide@westel.hu
Kérlek ide ír Nekem.
Az orvosom: dr Sipos Miklós

Köszönöm: Enikõ
Enikõ

Sziasztok, Lányok !!
Csak most jutottam "gépközelbe", elolvastam a heti leveleket. Aztamindenit! Merthogy elszaladtak az árak! Nekem ez félhavi fizetésem, a doktornak meg van 15 szülése egy hónapban. Tudom, ne így fogjam föl. Kép
Jó babavárást, szép napot mindenkinek!
Ui.:Annamari! Rossz élménye mindannyiunknak lehetett szülés körüli idõkrõl, sokkal érzékenyebbek és nyitottabbak vagyunk akkor. Persze azért majdnem mindig igazunk van!!
gesztieszti

Sziasztok!

Júniusban szültem a Tétényiben, a Bálint Sándornál. Semmi panaszom nem lehet, mindenki kedves és aranyos volt. Sajnos a Bálint már nem fogad új beteget /ez neked szól, Kriszta/, de tudom ajánlani a fiát, akit, ha jól emlékszem Bálint Balázsnak hívnak. Nagyon szimpatikus és kedves. Vagy a testvérét, akit Bálint Mihálynak hívnak, és szintén régi motoros a szakmában. Mindannyian a Tétényiben dolgoznak, de ha kell valakinek, nálam megtalálható a magánrendelő száma is.
Üdv: Dia
Dia

Szia Zsóka!

Nekünk is elkelt volna egy ilyen anyuka, mint Te. Ugyan rendesek voltak a többiek, de a nyakigszaros gyerekem kipucolására senki nem ajánlkozott, ilyet meg nem kérek mástól.
Ha nem fontos (ez a doki nem jön szóba), akkor nem állok neki részletes email-t írni mostanában, viszont érdekelne, hogy a barátnődnek mi a véleménye, meg neked milyen benyomásod volt (persze csak röviden), mert én nem nagyon tudtam megítélni, hogy általában ilyen rendes, vagy mi jól kijöttünk (nem vagyok egy nagy lázadozós típus) mennyi „szólt” az ikerterhességnek, meg nem tudom, hogy ugyanilyen lett volna-e velem, ha mondjuk semmit nem tudok fizetni. Mindenesetre, ami nekem nagyon jó volt, hogy az ikerterhesség ellenére hagyott addig dolgozni, tornázni és szabadlábon, amíg lehetett, így később a 31 héttől az otthon fekvés szükségességét egyáltalán nem kérdőjeleztem meg (az „A” baba feje nagyon lent volt). Szülés után pedig minden nap bennt volt nálam, és ő rakta helyre a lelkemet, amikor mélyponton voltam a sok tanácstól, fejjek-ne fejjek, tea-nem tea, alszanak ezért nem tudom elég gyakran felébreszteni őket kajára, ha én ébresztem őket és nem az éhség, nem esznek csak alig és már szunnyadnak is vissza, viszont a sárgaság megelőzéséhez-elmulasztásához állítólag még több folyadék (tej vagy tea mindegy azt mondták) is szükséges, viszont a sárgaságtól még aluszékonyabbak, és itt bezárult a kör, és attól rettegtem, hogy sose jutunk haza. A saját véleménye elmondása után, azt javasolta, hogy hallgassam meg a tanácsokat, de bízzak kicsit jobban az anyai szívemben, meg hogy nézzem meg telt ház van tehát senkinek nem érdeke, hogy mi túl sokáig itt foglaljuk a helyet. Ez persze mindkettő evidenciának tekinthető, de akkor nekem ez nagyon fontos volt.
Sára
Sára

Sára, Zsóka, itt egy tudtalan elso babát váró:a gyerekágyas szoba azt jelenti, hogy végig veled lehet a baba? Köszi a választ!
Kata
kata (kata)

Sziasztok!
November 30-a óta nem jött meg. Nagyon boldog vagyok, mert már nagyon szerettünk volna gyereket. De így most eljött az a probléma, hogy orvost kellene választani. ötletem sincs. Azt tudom, hogy a Szent Imrében szeretnék majd szülni (én is ott születtem). Ha valakinek valami tapasztalata van orvossal, kórházzal, szívesen várom.
Köszi!
cory (cory@tar.hu)
Névtelen

Sziasztok lányok,
Kata: a klinikán mindenkivel ott van a baba, akár akarja akár nem. (Kivéve persze a beteg babákat, meg császárosoknál az elsõ éjszakát. Utána mindig veled van.) Vagyis minden szoba baba-mama szoba, és ez nagyon jó. Persze ezt azért olyan szigorúqn nem veszik, pl. volt egy nagyon gyenge császáros kismama, õ bármikor beadta a babát, mindig segítettek neki, meg egy ikres anyukának is stb. De akin látják, hogy "lusta" (volt ilyen) az melett ott marad a baba. SAzerintem ez nagyon jó (máérmint a baba-mama szoba), és nagyon-nagyon örülök annak, hogy a lányom majdnem az elsõ pillanattól velem volt (a mûtét után négy-öt órával behozták 30 percre, de ottfelejtették Kép három órára. De akkor az elsõ éjszaka még elvitték.) Sajnos anno a fiammal nem lehettem így együtt, csak a negyeidk naptól voltam vele baba.-mama szobában a Schöpf-Méreiben. A gyerekágyas szoba egyébként azt jelenti, hohgy a már megszült kismamák vannak ott. Külön osztály van a terheseknek, vagyis azoknak, akik még nem szültek.

Sára,
a barátnõmnek nagyon jó volt a benyomása, sõt nerkem is ajánlotta a dokinõt. Neki azért tetszett, mert olyan "stramm" (a barátnõm szavait használom) volt a Gávay drnõ, figyelmes, kedves, belevaló. Viszont ahogy halottam, õ is "szeret" kézzel tágítani (sokról hallottam ezt a klinikán), szóval nekem ez negatívum volt. Én igazából egy vizit alkalmával találkoztam vele csak, szimpatikus volt, így igazából szemáélyes tapasztalatról nagyon beszámolni nem tudok. Az már magánügy, hogy én abortuszellenes vagyok (lásd abortusz topic), és õ ott az ov. orvos. Ebbõl a szempontból elég furákat hallottam róla...
üdv
Zsóka
zsóka (zsók

Szia, Annamari!

Bocs, hogy csak most jutottam válaszhoz, de nem voltam netközelben eddig. MÁV kórház. Közös vajúdó. Van, igen, ez állítólag egy tévével, fotelokkal berendezett nagy szoba, ahol lehet ücsörögni férjjel, hozzátartozókkal a vajúdás alatt, de nem kötelezõ - ha akarsz bemehetsz a szülõszobába is a férjeddel. Szülésznõt lehet választani, de csak az utolsó hónapokban érdemes. A dokim szerint egyébként rendesek a szülésznõk, nincs rájuk panasz. A kórtermeket utoljára pár hete láttam, igaz csak kívülrõl. Én úgy láttam, jó állapotban vannak. Három ágyas szobák vannak saját WC-vel, zuhanyzóval, a szobák másik ajtaja üvegezett, a szintén üvegfalú látogatófolyosóra nyílik, így nem kell leadnod a babád, ha látogatód van, és az ablakon keresztül megmutathatod a látogatóidnak. Persze van függöny is, hogy ha épp szoptatsz, ne lássanak be a folyosóról. Nekem ez nagyon szimpatikus. Van kétágyas kórterem is, azt hiszem, az fizetõs. Jó orvos? Én Dr. Banczik Zoltánnál fogok szülni, nagyon odafigyelõ, rendes, szimpatikus doki, mindent elmagyaráz, rettentõ rugalmas, érdemes hozzá konkrét elképzelésekkel, kérésekkel fordulni. Fiatal, bármikor el lehet érni, és nem próbál lerázni, vagyis érzi nála az ember, hogy foglalkozik vele. A tarifája sem egetverõ, és nagyon pozitív számomra, hogy nem kell nála órákat várni. Az eddigi 5 hónap alatt egyszer volt, hogy 20 percet kellett várni a megbeszélt idõponton túl, a többi esetben max. 5-10 percet, vagy annyit se. Minden alkalommal csinál ultrahangot is, és lehet kérni "fényképet" is a babáról, nekem már egész kis képtáram gyûlt össze Domkáról. A többi kérdésedre nem tudom a választ, de a következõ alkalommal meg fogom kérdezni a dokimtól.

krisztina (krisztina)

Krisztina!
Ez a Banczik doktor, ezt hol lehet elérni? Ott a kórházban rendel vagy van neki maszek rendelője? MÁV kórház szimpi lenne.
Kösz
kriszta
kriszta

Szia Zsóka!

Írtam neked mailt, nem tudom, megkaptad-e. Ha igen, kérlek, jelezz vissza!

Mónika
adgj

Szia, Kriszta!

Banczik dokinak van magánrendelõje is, a Teréz körúton, ahol szerda délután-este rendel, és a MÁV kórház nõgyógyászati ambulanciáján is rendel kedd délutánonként. Legcélszerûbb a mobilján hívni, lehetõleg a délutáni órákban. Ha kéred, elküldöm neked a rendelõ címét és a doki mobilszámát emilben, csak szólj!

krisztina (krisztina)

Sziasztok!

Én is keresek egy másik nőgyógyászt, de nem szülésre. (méhszájseb)Olyan kéne, akinek van magánrendelője is mert az 1 éves gyerkőcöm mellett nem tudom végigvárni a normális rendelést. bar_csi@freemail.hu

(csak névtelenül enged be, miért?)

Csilla
Névtelen

Szia Zsóka!
Köszi a véleményt, én ugyan nem hallottam furákat róla, de hogy a koraterhesosztálynak a vezetője az nekem is piszkálta kicsit a csőrömet. Gondoltam is rá, hogy megkérdezem, miért specializálódik valaki ilyen területre, ha már egyszer ilyen szép szakmája van, de aztán mindig volt 100 másik sokkal fontosabb kérdésem...
Sára
Sára

Kedves Lányok!

Kedves Krisztina, Annamari!

Úgy örülök, hogy megtaláltam ezt a honlapot így a terhesség végére. Van még 4 hetem szülésig, a Máv-ban fogok szülni a Koós-Hutás Piroskánál. Hallottatok róla valamit?
Múlt héten voltunk a férjemmel -csináld magad mozgalomban- szülészet látogatáson és mit mondjak egy kicsit megrémültem. Tényleg közös a vajudó, de hát mások előtt szenvedni, térdelni, guggolni stb. ha nincs szabad szülőszoba éppen? De lehet hogy ez csak az első szülés előtti pánik.
Kérlek írjatok és nyugtassatok meg egy kicsit!

Kérdezem még tapasztalt anyukák, hogy milyen mellszívót érdemes venni, elektromosat, kézit vagy semmilyet. Írhattok a saját e-mailemre is.

Köszi,

Moncsi
PankaMama

Szia Moncsi,
én ugyan nem szültem nála, de egy barátnõm a négy gyerkõcébõl hármat nála szült, és csak dicsérni tudta! Ennyi az infóm, többet a lányok majd írnak Kép.

Szerintem mellszívót nem érdemes venni, de ez csak az én véleményem. Az elsõ gyerek megszületése után vettem egyx kézit, használtam két alkalommal, miután hazajöttem a kórházból. (Tizedik napon jöttünk haza, nálam volt egy kis komplikáció). Most a második gyereknél semmi baj nem volt, hamarabb hazaengedtek, ezért tovább is használtam a mellszívót, talán négy-öt napig Kép. A gyerek kéthetes korára (kb) beállt a kereslet-kínálat, utána nem kellett fejnem. Én a fejés ellen vagyok, szerintem nagyon fölösleges a fejés, csak magadat terheled meg vele - a gyerkõc úgyis kiszívja, és utána annyi termelõdik, amennyi neki kell. Legalábbis párezer évog így volt, csak a XX. század embere lett nagyon okos mindenben...
üdv
Zsóka
zsóka (zsók

KEdves Moncsi,

Nekem az Avent kézi mellszívó jött be, próbáltam a kórházabn az elektromosat is, túl durva volt.
AZ igazsághot hozzatartozik, hogy piszkosul utaltam ezt a fejogep-mizeriat, de iyg sikerult csak egyszeri mellgyulladassal meguszni (eddig) a szoptatast.

A lefejt tejet lefagyasztottam, és amikor önös érdeketol vezetve a 2. honap vegen elmentem itthonrol, akkor a nagymama cumisüvegbol is meg tudta egyszer etetni az ehes gyermeket. En legalabb ezzel tudtam magam karpotolni azokert a nehézkes félórákért...

Sok szerencsét és kitartást,
Enci
Enci

Krisztina!
e-mail címem:
kriszta-g@freemail.hu

Ha elküldöd Banczik dr címét, telefonszámát, azt megköszönöm, és amit gondolsz, hogy fontos lehet. Méhszájsebem nekem is van egyébként.
Most megpróbálok a saját azonosítómmal, jelszavammal belépni.
SZiasztok, és kösz előre is
kriszta (kriszta)

Szia MOncsi!

Vannak esetek, amikor fentiekkel ellentétben tényleg jól jön egy mellszívó, mint pl. nekem az elsõvel, amikor egyetemre jártam, és a férjem csinált egy szoptatást kiskanállal. Ilyenkor nem volt mindegy, hogyan fejem le reggel a tejet. Aztán persze az ikrekkel eldurvult a dolog, mert ott meg hajtottam a sok tejre, és az lett a vége, hogy fél évig állandóan több volt mint kellett (akkor hagytam abba a fejést). Nekem ami bevállt: Medela elektromos mellszívója, bár nem a saját 3V-os adapterével, hanem egy 4.5V-ossal.
Ildi
Pethes Ildikó

Sziasztok!
Erdeklodnek, hogy valaki szult e a Del-Pesti korhazban? Vagy hallott e valamit errol a korhazrol, az ottani helyzetrol ilyen teren.

Koszi,
Dori
Névtelen

Sziasztok!

Meg tudja nekem adni valaki dr. Herczegh Szabolcs (a MÁV-ból) mobilszámát, ill. a magánrendelésének a számát?

Köszönöm!

Még egy kérdés szült valaki mostanában a Budai Honvéd kórházban? Ha igen, kinél és milyen volt?

Még egyszer köszi!
Névtelen

Szia, Kriszta!

Írtam neked e-mailt!

Üdv: KRisztina
krisztina (krisztina)

Szia Lányok!

Bocs,hogy csak most válaszolok /ez mindenkinek szól,akinek válasszal adósa maradtam/,de volt egy kis gond a babócámmal,ami mostanra oldódott meg.
Remélem nem keverek össze semmit!

Annamari
Annamari

Szia Kinga!

Remélem a harmadik babámmal én is olyan gyors és ügyes leszek mint Te voltál.
Drukkolok Neked,hogy minden a tervek szerint menjen!
Hány babát szeretnél?Nálunk most van tervbe véve a második babóca.Sokan tartják még korainak,mert a kislányom még csak 9 hónapos,Nálatok hogy van ez?

Üdvözöl:
Annamari
Annamari

Szia Enikő!

Küldöm az e-mailt!
Annamari
Annamari

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?