Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Megpróbálom bepótolni a lemaradást. Olvasásra van csak mindig időm. Lujzám mindig akkor kezd el nyűgösködni, amikor írnék. Most lefoglaltam egy pár dologgal és gyorsan néhány sor!

Editke,
Én kértem mind a két gyerkőccel és nem bántam meg. Tudok orvost ajánlani, külön kell neki fizetni, de nagyon-nagyon kedves. Nekem többet ért, mint a választott szülésznőm.
A Milánnal egyáltalán nem szenvedtem és éreztem a tolófájásokat is, mert akkorra már kimegy kicsit a hatása és a varrás sem fájt.
A Noncsival megszenvedtem a fájásokat (még itthon), az epidurált az utolsó ¾ órában kaptam és az Arni is azt mondta, hogy jó volt, mert úgy ellazított, hogy gyorsabban tudott lejönni a babó!
Nem kell mozdulatlanul feküdni szülés alatt sem és utána sem. Csak fél napig nem lehet felkelni, nehogy elájulj!
Pihenj sokat!!! Én is ugyanígy jártam a Noncsival, de kihúztuk a 40. hétig!
Én is csak azt hallottam a Villányiról, hogy mogorva!!!

Mi is voltunk a Milánnal krupp-gyanúval kórházba, de csak aszmatikus bronhitisze volt, de még a felnőtt ügyeletes sem tudta megkülönböztetni. A gyerekorvosunk pedig azóta azt vágja folyton a fejemhez, hogy nem kell azonnal kórházba rohanni (ő persze nem volt a közelben).

Edi,
Hát nekem se ártana néha egy kis idegnyugtató! Ritkán, de nagyon ki tudnak készíteni, főleg, ha egyszerre nyűgösek. A Milán hisztijét elég nehezen tudom kezelni, főleg éjjel!
Egyelőre nekünk is mindegy mikor lesz a buli, csak mi eddig szinte folyton betegek vagyunk (voltunk), pedig már adok nekik homeós immunerősítőt is!

Rólunk:
Noncsika most volt a hétvégén 8 hónapos és felállt a járókába. Van két fogacskája. Kavar az egész lakásba, pakol fiókokba. Elég hisztis, igazi csaj. Mindenért be tud sértődni és veszekszik a tesójával, ha én is.
Milcsi pedig olyan sokat komolyodott, nőtt az utóbbi fél évben, hogy észrevehető!

Pusza mindenkinek
Hóvirág

Hóvirág
milianya

Csak nagyon gyorsra futja

OrsolyKép
Nagyon édik, a különbség(szőke, barna) meg osztán nagyon látszik

EdiKép
Hurrá-hurrá. szerintem nekünk is jó egyelőre az összes. Megvárom a többieket.

pusz

Bogár
Kép
Kép
bogár

Sziasztok,
annyira édesek a lányok-srácok a képen!

Bogár: Gyönyörűek a csajaid! Ádám annyira igyekszik az evéssel, hogy behozza Zsófit - végülis nem annyira nagy a korkülönbség, én meg nagyon akarnám menynek, főleg hogy ekkorák a pofazacskói!

Jovi: sajnos nem jött be a szopizás előtti fejés, mert aztán mégsem szívta ki rendesen és fejhettem utána is és nem bírta a cicim.
Szoptatással kapcsolatos gyötrődéseimet lásd Én, a kis tehén c. cikkemben:

http://www.eletforma.hu/?s=8

És akkor a bimbóvédő mizériát még nem is említettem.
Mindezzel együtt Ádám most már 150-160-at eszik és ügyesebben szopizik és nem kell olyan nagyon sok pótlás.
Ja igen, 5 hetesen 1.5 kg-mal nyomunk többet, mint amikor hazajöttünk!!

Reditke: nekem a császárhoz Sorbán doki adta be a spinális érzéstelenítést. Vele beszélj, annyira jó fej és nagyon profi és lelkiismeretes!

Cat: irtó cukik a kispasik, különösen gyönyörűek a menő mellénykékben!!

Megpróbálok idetenni képeket:

KépKép
KépKép

KépKép
virág33

Sziasztok Lányok,

Jelentkezem innen a dobozok közül. Jövő hét csütörtökön költözünk, úgyhogy elkezdtünk pakolni. Eszméletlen sok cucc van egy lakásban. Hiába költözünk csak ide a szomszédba, ugyanúgy mindent szét kell szedni, be kell csomagolni. Zétinek tetszik a buli, lehet a dobozokon ugrálni.
Bogár Kép, Reditke Kép
Köszönjük a dicséreteket Zéti nevében. Nem azért mondom, mert a dicséretet illik viszonozni, hanem őszintén, nagyon helyesek a ti srácaitok is. Bogár Kép Ezek a lányok! Csuda helyesek, és nekem is hasonlónak tűnnek továbbra is.

Megnéztem az összes képet. Ebben a topicban csuda helyes gyerekek vannak, meg kell állapítanom! Jó lesz látni őket személyesen is. Tali időpontok nekünk jók, egyelőre bármelyik.

Virág Kép Zéti nagy cici-bubus volt, de ilyen korában tuti nem evett 150-et! Nem semmi étvágya van a srácnak. Amúgy miért használ alapozót? Látom, ott figyel a pelenkázó szekrényen.KépKép

Noémi Kép Jól vagy?

Bocs, ha nem reagáltam mindenre, de megyek tovább dobozolni.

Puszi, Alena
15+3

Kép
Kép
alena9

SziasztokKép
Én is jól végignéztem a képeket, tényleg gyönyörűek a babák/gyerekek.

Köszönöm a hozzászólásokat EDA ügyben. Hétfőn megyek a szülésznőhöz és ő már beszélt egy anesztessel, aki jól felvilágosít és ha mégis kérek, akkor ő ugrasztható lesz, akár éjjel is.
HóvirágKép
Azért érdekelne, hogy kit ajánlasz, meg hogy hogyan működik (behívása, fizetés stb).
Ha nem akarod itt terhelni a topikot, írj a mailemre légyszi: enaszados@hktv.hu

Csajok, megint egy kérdés: ha a gyerkőcből bizonyos kaják úgy jönnek ki egyben, ahogy bementek pl. borsó, kukorica, akkor abból vajon felhasznál valamennyit a szervezete vagy tök felesleges neki adni?
Na lépek, puszi
Edit 35+0 Kép Kép (aki ma éjjel megint azt hitte, hogy tuti megszül olyan alhasi fájdalmai voltak, de aztán átmet combfájdalomba reggelre, így biztosan a bébi nyom csak valami ideget)

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!
Reg nem irtam de olvaso uzemmodban azert vagyok, legalabbis eleg gyakran...a kepeken a gyerekek tunderiek, tenyleg valogatottan szep csapat kolok van itt.

Most kerdezni jottem, a masik topikban emlekszem meg siman vagtuk ezeket a dolgokat, de valahogy a szopis es pelusos idok elhalvanyitjak az eziranyu ismereteket (isKép), multkor is kerestem vmit az arhivumban es csomo dologra racsodalkoztam, hogy jeeee, ez is tenyleg igy volt, azt is tudtam, de elfelejtettem, stb....

Szoval, roviden:
-hosszu, 38 napos ciklusaim vannak a szules ota, jo keson is kezdtem el ujra menstrualni, gondolom a szopi miatt...
-az utolso 4 mensi orara beallt 38 napra
-ebben a ciklusban vegig biztos voltam benne, hogy tuti osszejon a baba vegre
-ma a 41.-ik napon vagyok, de mensi meg sehol
-3 db negativ tesztet produkaltam (az utolsot tegnap)
-minden terhessegi tunetet produkalok (bar ez ne befolyasoljon, mert en a belemagyarazasban is nagymester vagyok)
-a ciklus vegen elkaptam vmi sz.r gombas fertozest is, pedig nekem SOHA nem volt ilyen, csak terhesseg alatt 1x (mondjuk, azt nem hiszem,hogy teszt meg ne mutatna, de a huvely ph-ja mar vegvaltozott volna)
-es nagyon kesei siker sem lehet, mert a 25.-ik cn-en volt utoljara sex, utana gomba...

Velemenyek, tapasztalatok??? Elegge kiborit ez a bizonytalansag, mert ha terhes vagyok szednek Duphastonet es beleasnam amgam a terhesseg alatti szoptatasba, ha meg nem vagyok, akkor mi a fene ez?Mert mar mehenkivulitol a cisztaig mindent feltetelezek...nem beszelve a lelkemrol...

szoszi
szoszi

Szia Szöszi!

Vérvételre nem tudsz elmenni ? Szoptatsz még ? Ez lehet terhesség, csak nem mutatja még a teszt. Szerintem ilyenkor még nem érezhetsz terhességi tüneteket. Akkor lenne jó, ha azt éreznéd, hogy mindjárt meg fog jönni, és görcsölne a hasad. Na az szokott tuti terhességi jel lenni.
Nem mérnél reggel egy hőt ? Tudom, hogy már azt se tudod mi az, de érdemes lenne keléskor hüvelyben mérni egy hőt holnap.KépKép

Nagyon drukkolok, hogy tesó legyen a pocakban!

Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
Terhessegi tunetkent arra gondoltam, hogy nekem Bazsival az elejen fajt a fejem sokat es pattanasos lett az arcom (ami nem szokott, csak max a homlokom, stb), na ezek most is megvannak, meg faj a derekam, mintha mindjart megjonne, holott szules ota nem erzem ezeket a mesni elott, erdekes. Igen, szopik meg Bazsi 1-2 alkalommal naponta, nem tudom hogy ezt megtartanam-e baba esten tovabb...ezert (is) jo lenne tudni vmit.

Vervetelre sztem hetvegen nem, max hetfon...de hetfoig meg annyi van....

Homerozesnel ha megebredek ejszaka, de nem kelek fel, az bekavar??? Erre sem emlekszem...

HurkiKép
Isten eltesse Balazskadat!!!!

szoszi
szoszi

Ja, es CatKép
Tudtam, hogy Te leszel az elso valaszolo!!! Vannak dolgok, amik nem valtoznakKép (hal'Istennek)
szoszi (vagy +szoszi+ ??? Kép)
szoszi

Szöszi+++!

Csak azért én válaszoltam, mert az ikres Anyukák nagyon ráérnek.KépKépKép Na meg az ilyen hírek mindig feldobnak.

Nem számít, hogy megébredsz éjjel. A reggeli hőmérés legalább 2 óra folyamatos alvás után legyen, és mielőtt felkelsz végleg.
A tüneteid nagyon jók, remélem pocaklakó van!

Isten éltesse Balázskádat, és gyere sűrűbben mesélni róla, és képet is dobhatnál, mert nagyon le vagy maradva!KépKép

HurkiKép
Balászodnak nagyon boldog névnapot kívánok.

CsajokKép
Mikor kezdenek el beszélni a pasijaim végre? Már 16 hónaposak lesznek és Samu csak Anyát mond, Oli meg babát, de egy kuma szót nem akarnak mondani ezeken kívül.

Cat

Cat
Kép
cateye

CinciKép
Rég nem látott emberke vagy te is. Örülök, hogy jól vagytok. Avent Isis bejött nekem is.
Szobatisztaság terén pedig még bőven ráértek. A lényege az, hogy addig legyen szobatiszta, amíg oviba nem megy. Na persze ez nem 5 éves koráig szól, hanem az a jó, ha 3 év körül meglesz. Megérnek rá, mint a befőttKép

EdiKép
"Gondókoztam!" az időpontokon (ez a baj, mi?Kép). Jobb lenne a március, (akkor nem 11, Orsolynak szülinapja miatt), mert akkor már jobb eséllyel lehet jó, jobb idő. Lányok mit szóltok?
Gumiszoba, csecseKép

VirágKép
Fiúcskátok annyira gyönyörű, de most télleg! Naon, naon!!! Az a kép tecc, ahol rá van írva arcocskájára, most itt ülök anyu ölében, de még annyi dógom van, én nem érek rá ilyesmire. Vagy épp a csip-csip csókát dúdolja?!
Azt az Ádi-Zsozso párost majd lezsírozzuk, meg adunk még 2 kecskét.
5 hetesen + másfél, hát apám, ha így halad, de hát kell neki, meg kell majd védenie Zsozsokánkat a marcónáktól a dizsiben.

Lányok:
Csajom ma lefekvés előtt dúdolja tesónak néha kicsit átköltve (asszem ez egy Neoton szám volt): Bébi, Zsófi bébi hol vagy, bébi jöjj már gyere, gyere, jöjj már Zsófi baba...

JoviKép
Sajnálom kis töpikét. És akkor most a tali is úszott?!

ReditkeKép
Nekem sem ajánlották, pedig én nagyon esélyes voltam, hogy másnál szülök, mert Arni bácsi elment 1 hónapra nyaralni. Mikor bent feküdtem még a nővérkék is, szülésznőm is lebeszélt V-ről. Beszélj a szülésznőddel, ha van, ha szeretnél másikat.

AlenaKép
Örülök, hogy már el is jött az idő, hogy költözhessetek. Kívánom, hogy boldogok legyetek az új lakásban is!

SzösziKép
Kívánom a legjobbakat, bábozódj. Ha most nem is tudsz elmenni, csak jövő héten dokihoz, ami ugye a legpontosabb lenne, addig én is a hőmet mérném. Az tuti bejön. Ha felkelsz éjszaka az sem baj, csak ne a tényleges hőmérőzés előtt ébredj fél órával, szerintem még az előtte 2 óra, akár 1 óra belefér. Na meg nem csak egy napi adatunk lesz hétfőig, hanem legalább 3-4. Drukkolok.

HurkiKép
Én is boldog szülcsinapot Balázsnak. Persze táblánk nincs, de ha szöszi is így kívánta, bizti igaza van.

LeoneKép
Jelentkezz, írhatnál kicsit magatokról!!

pusz

Bogár
Kép
Kép
bogár

jUJ +sZÖSZI+.
Nagyon ++++++++++. Drukkolok.

CatKép
Ne "aggódj", visszasírod te még a csendes dumátlan időszakot szerintem.
Gyorsan megnéztem a babanaplónkat. 16 hónaposan mondta, hogy cica, vava, anya, apa kb ennyi.
Aztán rohamosan jönnek a szavak. lassan 18 hónapos és már ilyeneket mond: zsiráf, tigris, kokka(KOCKA), aztis, cici, dió, autó, néni, bá (bácsi), egy, kettő, fa, gyere, kutya, létra, trikó, kukac, kaka, tiszta, tészta, Ági néni, azt is, alma, ház, kóva (gólya), tök, tej, és persze mindenféle állathang.
Nem mondom, hogy nem lehet megzabálni, de tuti te is hamarosan zabálod a tieidet Kép Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Jaj csajok, ne ijesztgessetek V-val. Már csak az kéne, hogy egy poócnál szüljek Kép Kép
Hétfőn rákérdezek szülésznőnél a ctg-n, de inkább bízom abban, hogy Arni 1-2 héten belül üzemképes lesz és én is kihúzom még addig Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

poóc=pokróc

Edit
Kép

Kép
reditke

EditkeKép
Húú ha már fele ennyi szót fognak mondani 18 hósan elégedett leszek. De úgy látom beszélőkében nem ütnek az Anyjukra.KépKép

VirágKép
Tetszett a tehénkés cikk.KépKépKép Az enyémek is ennyit híztak eleinte. A kis súllyal született babák kompenzálnak amíg be nem érik a társaikat. Jók még rá az 50-es cuccok ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Szolgálati közlemény!!

A www.lombikbaba.hu főoldalán megjelent a végső kérdőív a hazai meddőségi kezelésekről alkotott személyes tapasztalatok, vélemények feltérképezése végett. De mindenki kitöltheti, aki legalább 1 évig próbálkozott/próbálkozik babócával!

Kérek szépen mindenkit, hogy látogasson el az oldalra, és szánjon rá percet a kitöltésre! Figyelem: a teszt két részes, az első rész "feltöltése" után a másodikat is ki kellene tölteni.

Előre is nagyon köszönjük!!

Norka (20+6)
s_norka

Lanyok, akkor lehet azt kerni hogy ne a szulinapom hetvegejen legyen a tali? konnyen lehet hogy hazamegyunk a szuleimhez, szal inkabb ne akkor, jo ugy?Kép

szoszi: nekem pl sosincs olyan erzesem hogy meg akar jonni, szal en ebbol terhesseget megallapitani nem tudnekKép viszont Botit ugye nem vartuk, keson tudtuk meg, es semmi gond nem volt a progival, holott ciklus a fasorban sem volt.

Virag tenyleg nem keveset eszik a fiatalur, en nem nagyon emlekszem mar mennyit ettek, Botit nem is mertem, Lacko azert tudott kajalni, az konkretan remlik hogy a korhazbol valo eljovetel napjan mar 90-t nyomottKép

orsoly
orsoly

Sziasztok!

Virág,
Nagyon édi a fiúcska és tényleg nagyon csini vagy a Kismamában!!

Edit,
Nekem a Bányász Tamara jött be, de nagyon! Van egy kicsi orosz akcentusa, de tündéri és végig melletted van (az adagolás miatt). Minden nap benézett utána is (amikor a Milcsit szültem az Arni egyszer jött be)!
Én is már vagy 4-5 héttel előtte beszéltem Vele, elmondott minden, felvett előjegyzésbe. 20 e az ára és ezért bejön akármikor (mi még vettünk egy hatalmas virágcsokrot is, én annyira hálás voltam Neki).

Szöszi,
Igen jó lett volna, ha hőmérőzöl egész hónapban!
Én is így tettem, amikor 3 hónap alatt sem sikerült és rögtön a 4-ben összejött a Nonó!
Jó lenne, ha hétfőn el tudnál menni orvoshoz (tudom az még egy marha hosszú hétvége), de akkorra már lehet, hogy ki is derül, hogy mi van.

Hamarosan tudok feltenni képeket a gyerkőcökről, ugyanis kaptam szülinapra egy digitális fényképezőt, csak még meg kell vele ismerkedjek!

Pusza
Hóvirág

Hóvirág
milianya

SziasztokKép

Gyerkőcök gyönyörűek még mindíg!KépKépKép

Taliért írigy!Kép

VirágKép
Nem semmi, mennyit eszik Ádi!Kép
Én ilyet még nem is hallottam! Boti is jó evő, meg szépen gyarapodik is - múlt héten 30 dekát sikerült magára kapnia - de 160-at még soha nem evett! Õ átlag 100-akat szlopál, van, hogy néha többet, néha kevesebbet.

SzösziKép
Nagyon drukkolok Neked!!Kép A tünetek jónak tűnnek!Kép

Cat doktornőKépKép
Remélem, majd ha megint odajutok, számíthatok Rád én is!Kép
(nem most leszKép)

Megyek, mert ébred a TamagocsimKép (Virág után szabadonKép)

Puszi, Zitus

Kép
Kép
zituska28

Hat, Lanyok, koszonom a drukkokat. Ezek szerint olyan nincs koztunk, akit negativat tesztelt es megis babas volt??? Ha megis, akkor irjon egy-ket biztato szot...Holnap hoallas jelentessel jovok!
szoszi
szoszi

SzösziKép
Én élő példa vagyok erre. Nekem a 33. napon lett először pozitív a tesztem, addig 3 negatív tesztem volt. A HCG-m a 29. napon 164 volt, és a teszt negatív volt még ekkor.
Szóval nem lelohadni!

Cat

Cat
Kép
cateye

szoszi nekem a 7. heten!!! halvany volt a tezstem, percekig nezegettem jobbrol-balrol hogy na ez most miKép
orsoly

Jajjj, de jo, Lanyok!!!! Kép Kép Kép Hatha...
szoszi

Szöszi! Kép Ezer drukk megy! Remélem baba van a dologban és hamarosan az egész arcod ragyás lesz Kép na jó ezt mégsem remélem csak hogy baba legyen KépBalázsodnak én is viszont kívánok minden szépet Kép Aztán igyekszem felzárkózni Kép

Lányok köszönjük szépen a köszöntéseket.
Tali időpontban mielőbb egyezünk meg, hogy tudjon mindenki ahhoz képest tologatni időpontokat. Én már holnapután mennék Kép

Olyan szépek a gyerekeink Kép Tényelg olyan sikeres topik ez Kép
Pusz Erika
hurki

Sziasztok!

Talira mi is beneveznénk, akármelyik időpontban lesz, jónak tűnik.

Szöszi,
Én jártam úgy, hogy az egyik fajta teszt negatív lett, a másik pozitív. Röhej de az olcsóbb fajta tesztek általában érzékenyebbek. Szoritok neked, hogy a "tüneteket" pocaklakó okozza. Kép

Orsoly,
Klassz ez a tesós fotó. Kép Mintha jobban hasonlítanának egymásra a srácok, mint korábban. Vagy csak a kép csalóka?

Edit,
EDA ügyben nincs tapasztalatom, ahhoz túl gyorsan bújtak ki a srácaim. Viszont Krizsinél injekcióban kaptam fájdalom csillapítót a tágulás alatt. Ez épp arra a pár órára "ütött ki" amíg kellett. Csak, mint létező lehetőséget írom. Kép

Cat,
Mondd már meg, hogy minek dumcsizzanak nektek a srácok amikor szuper jól megértik egymást?! Kép Kép Kép Na jó, komolyra fordítva: náluk valószínűleg bejátszik az "ikernyelv" is, úgyhogy ne is számíts rá, hogy korán kezdenek beszélni. No meg a fiúk jó része később kezd beszélni; persze vannak kivételek. (Gyerekbeszéd téren sajna kiképeztem magam korábban. Lacus csaknem 3 évesen kezdett beszélni, igaz akkor mondatokban, de olyan beszédhibásan, hogy rajtam kívül senki nem értette.) Akkor aggódj majd ha 3-3 és fél évesen sincs semmi jele annak, hogy beszélni akarnának.
Krizsi már egy csomó mindent mondogat, de még csak szavakat. Kb. 2 hónapja kezdte, szóval nem vagytok elkésve semmivel.
Meglestem ám a képeket. Mekkorát nőttek a srácok?! A fotók szokás szerint persze szupi jók!Kép

Bogár,
Köszi a bókot Krizsi nevében! Kép Méghogy, ha te fiatalabb lennél.... na nehogy már lecsapd az udvarlókat a lányaid kezéről! Kép Kép Kép Amúgy a fotók valósak, ekkorák a srácok egymás mellett.

Krizsi köszöni a dicséreteket, mind bezsebelte és hízott tőle rendesen.

Virág,
Ádi is olyan fotogén, mint te vagy.Kép Nagyon jók vagytok a képeken. Ádi ha így folytatja, még a végén úgy jártok a méreteit illetően, mint mi Marcival. Marci is 120 g-ot evett 1 hetesen.

Jut eszembe, szopi: A sorozatos éjszakai tanulás, aztán egy hasmenéses vírusfertőzés nálam kissé keresztbe tett a tejcsi mennyiségnek, Marci pedig fogyott 100 g-ot 1 hét alatt. Kép Előtte minden hónapban meghízta az 1 kg-ot Kép Vettem Urtica Urens 5CH bogyókat hátha használ, de elfelejtettem megkérdezni az adagolását. Mennyit kell belőle szedni?

Megyek, mert emlegetett pici fiam felébredt.
Puszi,
Humi
humi

Sziasztok!

Néhány kép a gyerkőcökről!
Bocsi a rossz minőségért, de nagyobba nem engedte felrakni!
KépKépKép

Pusza
Hóvirág

Hóvirág
milianya

Lanyok!
Fel 6-kor ebredtem eloszor, popsiban 37.1 volt a hom. Ezen felbuzdulva csinaltam egy tesztet:total negativ Kép. Visszaaludtam es fel 9-kor, ebredeskor huvelyben is mertem egyet 37.2. Egyre inkabb biztos vagyok benne, hogy a terhesseget mutatnia kellene a tesztnek mar, 17 nappal az utolso akcio utan, ugyhogy kezdek megijedni mi bajom...Kép
szoszi
szoszi

HumiKép

Én is szedem az Urticát, nekem azt mondták, hogy 6 napig kell szedni, utána 6 nap szünet.
A hat nap pedig a következő:
3 napig 3x5 golyó
2 napig 2x5 golyó
1 napig 1x5 golyó
Ezután a hat nap szünet.

Én mikor abbahagytam picit csökkent a tejcsi mennyiség, de másnapra visszaállt.Kép

SzösziKép
A pozitív gondolkodás is nagyon fontosKép - ezt is elfelejtetted?KépKép
Én drukkolok továbbra is...Kép

pusz, Zitus

Kép
Kép
zituska28

Köszönjük a sok dícséretet mindketten!Kép

Humi: én naponta 3X5 bogyót szedek az Urticából, szünet nélkül. Nekem így mondták és ha a tej elég, akkor csökkenteni kell 2X5-re.

Cat: köszi!Kép Sajnos már kinőttük az első garnitúrát, már egy hete 57 cm-t mértünk (53centivel született). Épp ma válogattam át a rucikat és mostam-vasaltam a kinőtt darabokat. Úúúgy sajnálom, hogy nem marad ilyen édes pici!
Azóta 160gramm a standard, de evett már 180-at(!) is. A 4 kilón már túllendültünk!
Tényleg, hogy csinálod, hogy örökké on-line vagy???

Bogár: ha így folytatja, nem lesz a dizsiben ellenfele!! A 2 kecskét naná, hogy felajánlottátok, hiszen nem kerül nektek semmibe! Csak le kell nyúlni a szomszédtól!Kép

Zituska: örülj neki, hogy nem ekkora zabagép, legalább kisebb az esélye, hogy hasfájós lesz. Nálunk sajna elkezdődött, de szerencsére nem olyan vészes (remélem ennél nem is lesz rosszabb).

Szöszi: a tesztek nálam totál megbízhatatlannak bizonyultak. Ne aggódj, hamarosan kiderül. Nagyon drukkolok, hogy a babócától legyen a helyre kis hőemelkedésed!

Alena: költözés kész rémálom, mi anno azt hittük hogy soha de soha nem érünk a dobozolás végére. De amikor beköltöztök 2 nap múlva már csak a szépre fogtok emlékezni!Kép

Lányok! Aggódom Ádámka lábrángása miatt - amikor pelenkázom néha beremegnek a lábacskái és néha az alsó ajka is (mintha fázna, pedig nincs hideg). A doktor néni szerint Ca hiány (nálam) - szedek is rá egy vagonnal, de úgy látom nem lett jobb. Van ezzel valami tapasztalatotok?

Virág

KépKép
virág33

Alena, te sasszem: majd elfelejtettem reagálni a detektívhez illő képességedre. A kis talpairól és tenyeréről csináltam lenyomatokat a babanaplójába! A tartós alapozó kiváló, mert nem kenődik, nem fogja meg a bőrét és babaolajjal szépen lemosható.

Puszi!
Virág

KépKép
virág33

Csajok, mi van itt? 2 napja nem néztem erre, aztán annyit írtatok, mint máskor 2 hét alattKépKép

Hóvirág: A Te kedvedért idemásolom az akkor hsz-mat: A következő napok békében teltek, tejem már szerda estére beindult, Berci annyit volt velem, amennyit én szerettem volna, úgy tűnt, minden rendben van. Csütörtök reggel már sárgába hajlott a színe, be kellett hordani kékfényezni két szopi között. Hordtam is rendesen, nem akartam a sárgaság miatt több napot benntölteni. Péntekre csöppet sem javult a helyzet, vettek vért, aminek délre lett eredménye. A szérum bilirubin szintje az egekben volt, meghaladta az ún. vércsereérték-határt, ezért azonnal áthelyezték a koraszülött osztályra, ahol intenzív (alul-fölül világító) kékfény van, ill. infúziót is tudnak adni neki. Szerencsére van mamaszoba is, így én is költöztem vele. Akkor még csak azon keseregtem, hogy nem lesz másnap hazamenés, nem gondoltam, hogy ennél sokkal nagyobb baj van. (Ha a bilirubinnak sokáig magas az értéke, akkor idegrendszeri károsodást okozhat, meg még sok minden más galibát is, de ezt most nem részletezem.)
Szóval, Bercikém feküdt pucéron egy függőágy-szerűségben, kicsi kezében infúzió, fején kismillió tűszúrás nyoma, én meg még bőgni sem tudtam az idegtől, csak P. kezét szorongattam és őt kérdezgettem, hogy most mi lesz???
Az ügyeletes doktornő elmondta, hogy mire számíthatunk. Remélhetőleg az intenzív kezeléstől lecsökken a határérték alá a bilirubin-szint és akkor pár nap kékfény, infúzió után hazamehetünk. Ha nem, akkor teljes vércserét kell csinálni. Na, ekkor kezdtem el körbetelefonálni a gyerekorvos ismerősöket-rokonokat, hogy valamit meséljenek nekem erről a dologról, mert nekem gőzöm sincs róla. Jól kiokosítottak, megnyugtattak, hogy ha netán erre sor kerülne, akkor sem lesz baj, de tökéletesen nem tudtam megnyugodni. Jó lett volna akkor, ha nem tudok semmit a vérátömlesztésről, annak szövődményeiről, mert így ezerszer rosszabb volt.
Délután 6-kor, majd este 10-kor újabb vérvételek, az érték nem lett alacsonyabb, így beindult a vércserére való felkészülés. Mivel a babában még az én véremből is volt, ezért speciális vért kellett kapnia, aminek kiválasztása órákba telt. Hajnali 5-kor jött a hír, hogy megvan a vér, fél7-kor kezdődött el a beavatkozás.
A nővérek azt mesélték, hogy Berci olyan békében tűrte az egészet, hogy ilyet még nem is láttak. Amint elkezdte kapni az új vért, elaludt. Mi meg az apjával jártuk a kórház udvarát fel-alá.
A nővérei nem tudtak a dologról semmit, csak, hogy nem megyünk másnap haza és, hogy P. bent alszik velem aznap este a kh.-ban.
A vércsere után szépen lecsökkent a bilirubin-szint, de még mindig nem volt tökéletes, ráadásul a beavatkozás miatt vénásan kapott antibiotikumot is (5 napig). Hétfőn már egész jó értékei voltak, nem is kellett kékfény, csak éjszakára. Kedden u.ez volt, de akkor már a szobánkban kékfényezték, szerdára már tök jók voltak a leletek.
Persze ez a „ tök jók voltak a leletek” mindegyike 3-4 szúrással járt, szóval a kiskrapek úgy néz ki, mint akit a varrógép alá ejtettek.
Mindezek ellenére békés, nyugodt baba (amíg a nővérei el nem kényeztetik- közelharcot kell vívni velük, hogy ne tutujgassák folyamatosan), szépen szopizik és napról napra gyönyörűbb.

Többiektől bocsiKép

Csak felületesen futottam át...
Bogár: remélem, nem úszik a tali, én szívesen mennék, dokinénivel konzultálok majd.

Virág: brutál kis zabagéped van!Kép Berci még most sem gyakran eszik 100 fölött (mondjuk ritkán mérem, mert a mérleg baromságokat szokott mutatni, aztán jól megsértődöm ráKép).
Sőt, eldöntöttem, hogy antipara-mami leszekKép Az elmúlt 3 hétben 10, 25, 10 dekákat hízott. Jelenleg 5180g. Ugye, ti is úgy gondoljátok, hogy nem kell aggódnom?
Lábrángás, szájremegés: Berci is szokott néha ilyeneket produkálni, szerintem majd elmúlik.

Névnaposokat isten éltesseKép

A babákok meg gyönyürűek egytől egyigKép

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Sziasztok!

Jovi,
én akkor olvastam a hozzászólásodat!
Biztos Nekem akartad címezni????

Pusza
Hóvirág

Hóvirág
milianya

Hóvirág, Jovi Kép
Jovi szerintem nekem cimezte, mert én kérzetem, mi történt, mert én ezt nem olvastam. A hideg futkorászik a hátamon még mindig Kép Szegény Csöpp, de az a fö, hogy javulgat, gyógyulgat! Sok gyógypuszit küldünk mi is. hizás szerintem teljesen rendben van Kép

Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Na, ezé' mondtam, hogy felületesen futottam át...Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Sziasztok!Kép
Ma reggelre lett pozitiv a tesztem! Semmi gratulalas, sok dukk, tudjatok ...!!!Kép Mindent koszonok, biztatast is, drukkokat is! Megis erzekenyebb a huvelyem ph-ja, mint a tesztek????Kép Most a Duphastoneon gondolkodom (dokim szabin van 2 hetig) meg a szoptatason (napi 1-2 van meg, nem mennyiseg, inkabb megnyugtato szertartas alvas elott). Tapasztalatok????
+szoszi+
szoszi

SzösziKép
Továbbra is drukkolunk! Mondtam én, hogy bebabázódtál!KépKép Szerintem az az 1-2 szopi nem fog ártani, ha mellette lettél terhes. Ha semmi pecsételésed nincs, akkor nem kell szerintem a Duphaston. Nem tudsz más dokihoz bekéredzkedni egy vérvételre ?

Cat

Cat
Kép
cateye

SzosziKép
KépKépKépKépKép
Megy a drukk továbbra is!Kép

VirágKép
Nekem azt mondták, azért nem szabad folyamatosan szedni az Urticát, mert hozzászokik a szervezet, és nem lesz hatása.
Állítólag ez igaz a többi tejszaporító cuccra is, ezért én váltogatom.
Most szünet van az Urticával, iszom a teát.
Egyedül a napi egy bio mézes malátasört nem szüneteltetem, mert nagggyon finom!Kép (alk.mentesKép)

Szerintetek mennyi vörösbort szabad meginni szopi alatt, és milyen időközönként?
Félre ne értsetek, nem vagyok alkeszKép, csak a párom isteni minőségi borokat szokott hazahozni, és néha megkóstolnám!Kép

Pusz, Zitus

Kép
Kép
zituska28

Szopi után így ájulunk el.Kép
(szar minőség, mert telcsivel készült)

Kép

és így mosolygunkKép

Kép

Kép
Kép
zituska28

VirágKép
Én egész nap on lány vagyok, de nem jelenti azt, hogy végig itt ülök a gépnél. Bár szerintem elég sokat lógok fent, nekem ez a kikapcsolódás.KépKép A lakás meg szalad....Kép Most alszanak a fiúk, így nekem is szieszta van.

Rángás: Azt olvastam, hogy a gyerekek a fejletlen idegrendszer miatt ránganak még ebben a korban. Szerintem sincs semmi tennivaló vele, ki fogja nőni.

ZituskaKép
Én ezt az alkoholizálást elég szigorúan vettem, és a szopi alatt nem ittam egy korty alkoholt sem. Bár szerintem heti 1 pohárka nem hiszem, hogy ártana neki.

Nagyon aranyos a manó!

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Reditke írt nekem sms-t és megkért, hogy tudosítsak nektek is:

Befektették a kórházba mert magas a vérnyomása, és a baba szívhangja sem oké. Bálint az éjszakát a Heim Pál kórházban töltötte apjával megfigyelésen, mert azt hitték, hogy megevett bogyókat az udvaron, de már otthon vannak, nem volt mérgezése. Reméli, h ogy a hét végére hazaengedik, egyben Kép

Üdv.
Macs
maccs

MacsKép
Köszi a híreket Reditkéről! Szorítunk neki! Már a 36. héten van, így nagy gond nem lehet, csak jó lenne ha kivárná még az orvosát egyben.

Cat

Cat
Kép
cateye

Szöszi Kép juuuuuuj de jó Kép annyira örülök, tényleg megint kezd a közelemben mindenki pocakosodni, ez remélem azt jelenti, hogy talán hamarosan én is ? Kép
Reditkééknek remélem mindent rendben találnak és hazaengedik őket biztonsággal.
BAlázs altatása rémálom volt kb egy hétig, most 2 napja egy angyal, fél órával hamarabbra hoztuk a fürdetés-altatást és gyönyörűen elalszik. Pedig nem is néz ki álmosnak és mégis így alszik el könnyebben...furi.Nem értem én ezt folymatosan azon vagyok, hogy legyen rituálé, de ő tojik a rituáléra és váltogatja mikor és hogyan aludjon, illetve én próbálok neki váltani mert a rituálé nem jött be. Szóval most jó...cak apja marad soká el...hogy lesz így tesó ?Kép
Erika
hurki

Szöszi:KépKépdrukkKépKépdrukkKépKép

Jovi, Cat: kösz a megnyugtatást! Amikor sír én is rángok - bizonyára még az én idegrendszerem is fejletlen.Kép

Zituska: annyira huncut a kisfiad!Nagyon szép baba!
Szerintem nem gáz a vörösbor, én is iszom fél decit ha megkívánom! A Sorbán doki szerint jót tesz a tejtermelésnek, ő egyenesen előírta!Kép

Hurki: apának találj ki valami rituálétKépKép!

Virág

KépKép
virág33

Szöszi Kép
De jó, nagyon drukkolok!

Macs Kép Drukkolunk Reditkének, remélem minden rendben lesz.

Alena
16+0

Kép
Kép
alena9

Szoszi: na jo hir, halk drukkokKép

Zitus: nagyon edes ez a legeny, jajjj de reg voltak ezek az en nagy mamlaszaim ilyen kicsikKép

Editnek drukkok, de talan ha kibujna kismano sem lenne mar semmi gondKép

Kepzeljetek, en meg felhivtam egy regi evfolyamtarsam anyukajat (valahogy bennem maradt a cimuk), megadta a szamat, es elmondta hogy nyaron elvetelte a 3-as ikreit a 21. heten, es azota nagyon maga alatt vanKép En meg olyan orommel felhivnam de valahogy annyira felek tole, mit mondjak neki, mivel lehet vigasztalni ilyenkor valakit? olyan eletvidam lany volt, es valahogy annyira tartok most ettol a beszelgetestol, pedig nagyon szeretnek mar vele beszelni, 10 eve nem talalkoztunk....Otlet? vagy ami jon? de annyira felek hogy megbantom, eleve attol is tartok, hogy mar az bantas hogy itt a ket gyerekem, jajj.

o.
orsoly

Már megint szarakodik a netem. Állandóan kikapcsol, tuti vmi vírust bezabbantott. Pedig most vette apa, már kaptam a fejemre érte, mintha szándékosan tettem volna. Na mindegy.

SzösziKép
Hát nem is tudod, h mennyire örülök. Gondolom te 10x annyira!!! Ezt már vhogy lehetett sejteni. Mikor már a soraidat olvastam, h 37,2, akkor már tuti voltam benne.

VirágKép
Nem is rossz a szomszéd kecske, milyen bálgyú vagyok, eddig én saját pénzből szponzoráltam volna a kelengyét.

Lányok:
Hasonlóság témában már ezer éve meg akartam írni, h mit mondott nemrég egy ismeretlen csaj a lányaimra. Szóval vásárolunk, egész család + keresztmami Eszternek satyit egy boltban. ¼ óra bent, eladó gondolom eközben szemrevételez minket. Apa + keresztmami + Eszter kimegy, én Zsóval maradok. Megjegyzés eladó részéről: Hát most mivel apuka kiment, ha nem lenne indiszkrét megkérdezné, mivel szerinte a két gyermek nem hasonlít egymásra, De mégis egy apukától vannak????? Én padlót fogtam kérdésétől, persze mindezt kívülről jól leplezhettem, mert számomra is meglepő módon anyai higgadtsággal reagáltam meglepő feltételezésére. Én: mármint különbözőek, mert az egyik szőke, a másik barna, hát nézze én barna, apájuk világosabb színű , ez valszeg innen. Meg onnantól fogva, hogy egyik sem vörös, és különösebben nem néger, eközötti intervallumban minden megengedett!!! Keresztmamival azóta is ezen röhögünk egymás között, hodmánéharaguggyon, de a lányok egy apától vannak????KépKépKépKépKép ez asszem számomra életem vicce marad!!!

ZitusKép
szerintem néhány korty simán belefér, amúgy is vérképző.

Ja még: szombaton itt volt ismerősünk gyereke egy napra, itt is aludt, de asszem én soha többet. Kipurcantam, egyéb más körülmény leírása egy másik és hosszú sztori lenne. De abban, hogy most ezt kérem, ezt én nem szeretem, én éhes vagyok, pisilni kell, most nincs kedvem + Eszter + Zsó. Asszem a 3 gyerek nálunk sztornó. Mi vár még ránk a kettővel ?!Kép

CatKép
Jobb is netezni, mint takarítaniKép

HurkiKép
Pedig milyen jó is volt felhőtlenül gyereket gyártaniKép, mert én most már a másik oldalon gondolkozom (hát az sem kecsegtető)

OrsiKép
Szegény lány. Nagyon sajnálom. Majd fut vhogy a beszélgetés. Saját magának kell túljutnia ezen, de példákat nyugodtan felhozhatsz a topicból, h abból esetlegesen erőt meríthessen.

Suhanok is tovább, lányaim várnak
bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár

Orsoly Kép
volt egy hasonlóan "kínos" beszélgetésem egy bnőmmel. Szerintem hívd fel, jól fog esni neki, és ahogy én éreztem ennek mi kerítünk nagyobb feneket. Ha nem akar beszélni róla, úgyis érezni fogod, de van olyan állapot, amikor jobb 100. alkalommal is elmondani, mert attól valamivel könnyebb lesz.
Szörnyű ami velük történt Kép
Ennyi idő után én úgy gondolom, ha nem sikerült még túljutnia ezen, akkor lehet, hogy nem ártana valamiféle szakmai segítség. Tudom, hogy ez így nagyon durva, de a pszichiátriai kórképnél a gyász az fél év, kb. ennyi idő alatt kellene az érintetteknek a sorait kicsit rendezni, akkor nem kóros, utána is érthető persze, de akkor már kell segítség. Persze nehogy ezzel nyiss, ezt inkább csak Neked mondom, hogy esetleg valamelyik hozzátartozónak mondd el.

puszi. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

koszi csajok, felhivom ma este es meglatjuk. Remelem orul majd nekem (anno egy szobaban laktunk a koleszban is, de valahogy a fosuli utan elvesztettuk egymast), es ha mar jol indul a beszelgetes...Kép

Orsi: jar pszichologushoz, bar anyukaja nincs vele megelegedve, most probalna mashoz atvinni....amugy en is ezt gondolom hogy ez mar sok, ami ido eltelt. Most ize leszek, de ettol sokkal rosszabb lehet ha valaki a mar megszuletett gyereket veszti el, vegulis itt a babak meg nem voltak kezzelfoghatoak, ha ertitek mire gondolok. Biztosan mas elvesziteni egy terhesseget mar felidoben, mint mondjuk nekem 8 hetesen, de en emlekszem, hamar megraztam magam, es ugyebar nagyon gyorsan teherbe is estem utana, olyan jo lenne valahogy raebreszteni ot is arra, hogy attol nem valtozik semmi ha sajnalja magat....
orsoly

Sziasztok!

ReditkenekKép nagy drukk, remelem minden rendben lesz , talan mar nagy gond nem lehet ha szules lesz se. Es Balintnak is drukk, hogy jol viselje az anyahianyt...

OrsolyKép
Az en oszt.tarsnom akivel az erettsegi talalkozonkat szervezzuk, tegnap volt petesejt leszivason, holnap visszauletetes, ha sikerult, de eddig meg soha nem termekenyultek meg, pedig nem elso lombikjuk. Mi mondjuk beszeltunk a mult heten is, ugyhogy sztem felhivom erdeklodni, de nem mondom meg a pozitiv tesztet, az tuti. Sztem Te is hivhatod, nem muszaj szoba hozni a gyerekkerdest, ha o nem teszi. lehet a sima cseveges is jol esik neki...egy kis rohecseles a regi szep idokrol, artatlan temak.

CatKép
Olyan kivancsi vagyok mi lesz a masodik...Mit erzel???Kép

BogarKép
Sztem a sajat 3.-ik gyerekkel masabb lenne, de tuti hogy nagyon faraszto. Nalunk is szokott aludni a tesom vmelyik gyereke neha, de a kettot egyszerre meg sosem vallaltam be. Eszter es Zsofi sem elvezte az uj szereplot???Kép
Elado: aaa, nalunk is mindig kerdeztek, hogy a tesomekkal edes testverek vagyunk-e, mert sem alakban, sem hajszinben, sem semmi masban nem hasonlitunk. Allitolag nekem nagyon rosszul esett mikor meg kicsi voltam...aztan mar csak rohecseltunk.

HurkiKép
Hat, tessek is igyekezni, Apat hazarangatni idejeben Kép. Tegnap azon gondolkodtam, hogy milyen cuki lesz most minden cuccot, amit vegre lehordtunk az anyosomek padlasara (kiskad, babahordozo, mozeskosar, kisruhak)
visszacipelni Kép.

ZituskaKép
gyonyoru ez a mano, csak azert nem lettem szalmasarga egybol, mert most mar nekem is lesz hamarosan kis szuszogo-bofogo csomagom ujra...

LeoneKép-rol mit tudunk???

szoszi
szoszi

SziasztokKép

Orsoly: milyen volt a beszélgetés? Örült Neked?

Szöszi: én csak XXXXX Kép

Bogár: hehe...szóval, legalább nekünk áruld már el, melyik lyány kitől van???KépKép

Zitus: édes kis Botikád vanKép Bor: én is szoktam néha, ha kedvem szotty, meg Apa vmi finomat hoz. Forralt bort meg kifejezetten rendszeresen...bár én tényleg forralom fedő nélkül, szal alkohol óneKép Csak az ízét imádom.

Virág: na, a "nemtommésírok" sírástól én is rángokKép

Tali mikor lesz??? (Persze kérdéses a menésünk, mit izgatom magam, nem is értemKép)

Képzeljétek, Verus hugom "Juliskája" kisfiú lesz...Jól kitervelték, hogy 6.-ra egy kislányt készítenek, de menet közben kinőtt a kukijaKép Azért persze örülnek ám!Kép

Puszi:

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?