Csajok, mi van itt? 2 napja nem néztem erre, aztán annyit írtatok, mint máskor 2 hét alatt
Hóvirág: A Te kedvedért idemásolom az akkor hsz-mat: A következő napok békében teltek, tejem már szerda estére beindult, Berci annyit volt velem, amennyit én szerettem volna, úgy tűnt, minden rendben van. Csütörtök reggel már sárgába hajlott a színe, be kellett hordani kékfényezni két szopi között. Hordtam is rendesen, nem akartam a sárgaság miatt több napot benntölteni. Péntekre csöppet sem javult a helyzet, vettek vért, aminek délre lett eredménye. A szérum bilirubin szintje az egekben volt, meghaladta az ún. vércsereérték-határt, ezért azonnal áthelyezték a koraszülött osztályra, ahol intenzív (alul-fölül világító) kékfény van, ill. infúziót is tudnak adni neki. Szerencsére van mamaszoba is, így én is költöztem vele. Akkor még csak azon keseregtem, hogy nem lesz másnap hazamenés, nem gondoltam, hogy ennél sokkal nagyobb baj van. (Ha a bilirubinnak sokáig magas az értéke, akkor idegrendszeri károsodást okozhat, meg még sok minden más galibát is, de ezt most nem részletezem.)
Szóval, Bercikém feküdt pucéron egy függőágy-szerűségben, kicsi kezében infúzió, fején kismillió tűszúrás nyoma, én meg még bőgni sem tudtam az idegtől, csak P. kezét szorongattam és őt kérdezgettem, hogy most mi lesz???
Az ügyeletes doktornő elmondta, hogy mire számíthatunk. Remélhetőleg az intenzív kezeléstől lecsökken a határérték alá a bilirubin-szint és akkor pár nap kékfény, infúzió után hazamehetünk. Ha nem, akkor teljes vércserét kell csinálni. Na, ekkor kezdtem el körbetelefonálni a gyerekorvos ismerősöket-rokonokat, hogy valamit meséljenek nekem erről a dologról, mert nekem gőzöm sincs róla. Jól kiokosítottak, megnyugtattak, hogy ha netán erre sor kerülne, akkor sem lesz baj, de tökéletesen nem tudtam megnyugodni. Jó lett volna akkor, ha nem tudok semmit a vérátömlesztésről, annak szövődményeiről, mert így ezerszer rosszabb volt.
Délután 6-kor, majd este 10-kor újabb vérvételek, az érték nem lett alacsonyabb, így beindult a vércserére való felkészülés. Mivel a babában még az én véremből is volt, ezért speciális vért kellett kapnia, aminek kiválasztása órákba telt. Hajnali 5-kor jött a hír, hogy megvan a vér, fél7-kor kezdődött el a beavatkozás.
A nővérek azt mesélték, hogy Berci olyan békében tűrte az egészet, hogy ilyet még nem is láttak. Amint elkezdte kapni az új vért, elaludt. Mi meg az apjával jártuk a kórház udvarát fel-alá.
A nővérei nem tudtak a dologról semmit, csak, hogy nem megyünk másnap haza és, hogy P. bent alszik velem aznap este a kh.-ban.
A vércsere után szépen lecsökkent a bilirubin-szint, de még mindig nem volt tökéletes, ráadásul a beavatkozás miatt vénásan kapott antibiotikumot is (5 napig). Hétfőn már egész jó értékei voltak, nem is kellett kékfény, csak éjszakára. Kedden u.ez volt, de akkor már a szobánkban kékfényezték, szerdára már tök jók voltak a leletek.
Persze ez a „ tök jók voltak a leletek” mindegyike 3-4 szúrással járt, szóval a kiskrapek úgy néz ki, mint akit a varrógép alá ejtettek.
Mindezek ellenére békés, nyugodt baba (amíg a nővérei el nem kényeztetik- közelharcot kell vívni velük, hogy ne tutujgassák folyamatosan), szépen szopizik és napról napra gyönyörűbb.
Többiektől bocsi
Csak felületesen futottam át...
Bogár: remélem, nem úszik a tali, én szívesen mennék, dokinénivel konzultálok majd.
Virág: brutál kis zabagéped van!
Berci még most sem gyakran eszik 100 fölött (mondjuk ritkán mérem, mert a mérleg baromságokat szokott mutatni, aztán jól megsértődöm rá
).
Sőt, eldöntöttem, hogy antipara-mami leszek
Az elmúlt 3 hétben 10, 25, 10 dekákat hízott. Jelenleg 5180g. Ugye, ti is úgy gondoljátok, hogy nem kell aggódnom?
Lábrángás, szájremegés: Berci is szokott néha ilyeneket produkálni, szerintem majd elmúlik.
Névnaposokat isten éltesse
A babákok meg gyönyürűek egytől egyig
Jovi