Új privát üzeneted érkezett!

Vuka!

Nagyon szívesen. Nekem is nagy élmény volt látni Titeket. Miután elmnentem jobban figyeltek Rátok?
Nagyon szép szülés volt. Bár nekem már elmondtad. Kép
Petra gyönyörű!
Puszi: Ági
bumpy

Vuka,
drága vagy, nehogy már elnézést kérj azért, hogy most ritkábban tudsz jönni!!!
Teljesen érthető, mi is így voltun vele, ugye lányok?
A cicidre figyelj nagyon, masszírozd, ne legyen csomós! És próbáld Petrát úgy szopiztatni, akár több pózban is, hogy a kis álla ott legyen a csomónál. Én egyszer Benit úgy szoptattam (még jó, hogy nem készült fotó, András azt hitte, most őrültem meg Kép), hogy hanyatt fektettem, de fordítva, tehát a hasamnál volt a feje és én fölé térdepeltem négykézláb. Kép És kicuppantotta a csomót. Kép
A fülbevaló nagyon jól áll, bár Petra amúgy is olyan kislányos. Kép
És jól látom, ruha van rajta??? Kép Beszarás! Kép
Hű, nagyon ügyik voltatok ezzel a gyorsasággal, mondjuk én sem panaszkodhatok, dokinéni nekem is a tolófájásokra esett be, illetve én is annyira gyorsan tágultam, hogy a fejecskéje még nagyon fent volt. Na, azt a 12 fájást forogva nem kívánom senkinek, amíg lejött. És nekem is nagyon jó volt, hogy mondta határozottan végig, hogy mikor mit csináljak.

Ági,
András azt üzeni, hogy ő mínusz 20at szeretne! KépKépKép
Hááát, ha tényleg nem kell senkinek az a melltartóbetét és csak porosodik a polcodon, akkor megköszönöm. Kép
A Brendonba szívesen megyek, szóval azért megyünk, mert kupont is akarok beváltani. Meg előfizettünk decemberben a Baba magazinra meg az Anyák Lapjára (Kari aji volt Kép) és most ajándék jár ezért. Hurrá! Kép

Lányok! Most mostam hajat, és nem csak hullik a hajam, hanem eszement módon hullik! Kép Segítség!!!

Kép
Kép
Kép
ilba

Kormi, nagyon köszi a részletes választ, főleg, hogy ilyen aranyos voltál és még rá is kerestél nekem a neten, megnéztem a linkeket is. Vonzó a három kerék, de riaszt ez a 13,4 kg, félek, hogy nem tudom megemelni ha kell, én ugyanis elég kis méret vagyok (bár azt sem tudom, arra milyen gyakran lesz szükség, hogy emelgessem). Szóval elég nehéz dönteni.
füge

Ilba,
hajhullás dettó. Ajánlották a lányok a Bánfi sampont, hajszeszt, azt használom.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabi,
én ajánlottam. Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

És használod is?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Itt volt múlt héten nagymamám, dédunokázott egy kicsit. Hétvégén pedig kirándultunk, ezért nem jelentkeztem ilyen régóta.

Gabuska,
Livi tényleg imádnivaló.

Bubek,
Marci hogy mosolyog! Napról napra látszik mennyire felójlődik!

Ilba,
megérkezett a hétvégén a járóka. (nem volt egész 2 hét a gyártás, szállítás). Nagyon tetszik Benedeknek. Könnyen meg tud benne fordulni és van egy csomó hely a játékoknak is. meg terpeszkedni.

KépKépKépKépKépKép

OKép

Kép

Kép
szorsi

Sziasztok! Kép

Köszönjük a sok jókivánságot!Kép

Zsófika,
Nagyon boldog hófordulót kívánunk Neked, te 4 hónapos nagylány! Kép

Livi, Beni, Domi, Petra, Benike, Marcus, Szilvike, Gergő (ugye nem hagytam ki senkit?) gyönyörűek és nagggyon drágák vagytok!KépKépKép

Mi is voltunk szombaton a Corában, szokás szerint elcsábultunk már rögtön a bejárat mellett az akciós DVD-knél. így történhetett, hogy a baba-mama hetek cuccait teljesen elkerültük. (azért mentünk!) Lógott egy-két kiárusított darab a bébiruháknál, na mondom, ezt jól kifosztották pár nap alatt. Beálltunk a pénztárhoz, iszonyatosan sokan voltak, még visszaszaladtam valamiért, amikor megláttam a bejáratnál középen végig a rengeteg babacuccot. Azt hittem, hogy elsírom magam. De visszamentünk. Az én romantikus páromat a guta kerülgette, de nagyon hősiesen tűrt.(IlbaKép) Vettünk pár plüss rugit, együttest, tutyit, a bodyk nem voltak valami jó minőségűek.

Voltunk szurin is délelőtt, elég jól viselte a leányzó, csak egy kicsit pityergett. Viszont nagyon keveset hízott egy hónap alatt. Kép Alig 300g-ot. Most majd elkezdjük a tejpépet meg a gyümit. Később a főziket. Kíváncsi leszek.

Gabuska, Timi,
Ti írtátok, hogy nem jött be a Milupa? Melyiket próbáltátok?

Képzeljétek, voltunk tegnap az Istiben. Az ex páromnak megszületett a kisfia. Nem is tudtam, hogy ott fognak szülni, csak véletlenül derült ki. Ugyhogy a lányoknak van mégegy kis féltesójuk. Három héttel korábban jött, picike, de nagyon édes.
Olyan jó volt újra ott járni. Találkoztam az aranyos csecsemősnővérrel is. (SajtineKép) Mosolyogtam rá veszettül, mosolygott ő is, de biztos nem tudta, hova tegyen.

Rakok fel én is pár képet a nevetősökből, ha már végre ilyenek is vannak nekünk.Kép

Kép
Kép
Kép

Jucus
jucus73

Jucus,
a bukások miatt hízott keveset Bogi?
A vaníliás milupát próbálgatjuk, de már eszegeti a kezdeti undor után.

Puszi a gyönyörű, jókedvű Bogicának!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Húú,most gyors leszek mert a nagyfiú alszik és én addig váltom meg a világot:KépNekem is NAGYON hullott a hajam szoptatáskor.Én Bánfi sampont használtam kétnaponta plusz Revalid kapszulát szedtem napi 2x1-et.Csodát tett!A revalidot szoptatás alatt is lehet szedni nekem a nődokim ajálotta.Puszi.Rohanok.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Végre süt a nap KépKépKép Most értem haza a dokibácsitól, minden oké! Kép Hallottam a pici szívhangját, és már tudom, amire eddig kíváncsi voltam, fejjel lefeleé van!!! Szegény, amit eddig a fejecskéjének hittünk, az a feneke KépKép

Gabuska,
a kollegáim szerencsére nem hajtanak rám. Már jópár éve dolgozom a cégnél, megtanulja az ember kezelni ezeket a dolgokat. Meg ha az elejétől úgy áll hozzá vki, akkor a férfiak a látják, hogy mi a pálya, és békén hagynak Kép Nagyon jó, kollegáris-baráti viszony van köztünk a többiekkel, szép is lenne ha nem így lenne, napi 12 órát vki olyannal kibírni akivel nem jössz ki jól... Kép Egyébként nálunk egyedül vagyok lány Kép
Lívit megzabálnám, így a monitoron keresztül is! KépKép

Ilba,
végre fotók!!!! KépKép Aha, megy a hajóvezetés Kép Csak nem igazán szeretem. Nem is nagyon szoktam, a fiúk úgyis jobban szeretik. Maradok az autónál.
Az újságokat még mindig nem kaptam meg, telefonáltam ma nekik, azt mondták, hogy a héten még érkezhet, de ha nem, hívjam őket újra. Én is decemberben fizettem elő, az ajik miatt is. Nagyon jók, én már átvettem őket! Hajhullás ellen a Bánfi hajszesz nagyon tuti, ezt a fodrim mondta. De a családunkban ami nagyon bevált, az szintén egy hajszesz-szerű vmi, a Rossmannban lehet kapni, kisebb méretű, kerek (asszem) műanyag flakonos, és hosszú, legömbölyített kupakja van. A márkáját sajna nem tudom, de apukámnak erősen hullik a haja, anya minden este bedörzsöli neki, és már jönnek elő az apró növendékhajai! A férjem nagyszüleinél is szintén bevált, mi ajánlottuk nekik is. A Dorina melltartókat én is nézegettem, eddig nekem is csak Anita van, de be akarok szerezni még pár db-ot. Tényleg stimmel a méret? Utálok melltartót venni, ahány márka, annyi méret, egyszerre 3-4-et kell bevinni a próbafülkébe, hogy nagyjából eltaláljam, melyik lesz jó Kép

Lldicsi,
a férjem gyűjti a kisüveges piákat, van több100 darab.

Esztipeszti,
igen, az vagyok. A férjemnek semmi kifogása ez ellen, szerencsére annyira nem veszélyes ágazatban tevékenykedem Kép De annak örülök, hogy ő civil foglalkozású. Elég egy ilyen a családban, mint én Kép Egyébként 1 hónapja elhoztam minden ruhámat a mhelyemről, bedobozoltuk, becsomagoltuk, és föl a padlásra! Jópár évig látni se akarom őket! Kép

Novum,
nagyon jó Rólatok a kép! Az én szemem is mindig piros, mint egy nyúlé Kép A Minimanóban semmi extra, a barátnőm vett nekünk egy rugit, zsiráfmintásat. Vagyis olyan, mintha zsiráfbőr lenne Kép Na, ezt jól elmondtam Kép

Vuka,
pihizz, babázz sokat! Köszi a történetet! Mikortól ittad a málnalevélteát?

Czuli,
GRATULA!!!!! Várunk vissza! Kép

Megyek, pihizem kicsit. Elfáradtam. Persze a BKV-n nem adják át a helyet a taplókKépKépKép

Kép
mancs

Babás mamák!
Egy pszichológiát végzett ismerősömtől azt hallottam, hogy a dyslexia egyik oka, ha a babák nem tudnak eleget mászni és ebben a bébikomp és társai akadályozzák őket, ezért szerinte pár év múlva jóval több lesz a dyslexiás gyerek.
Engem ezzel el is rettentett a bébikomp vásárlástól, bár biztos nehezebb lesz mindig odafigyelni a babára. Egyáltalán nem akarok beleszólni, ki hogy csinálja, csak gondoltam, megosztom veletek ezt. Persze biztos érdemes alaposabban utánanézni.
füge

Füge,
érdekes amit írsz. De mi köze a mászásnak az olvasáshoz? Valami ezek szerint biztos, de mi?

Mancs,
hát igen, ez egy érdekes szitu, mármint kezelni a férfi kollégákat. Szerencsére nincs nekem sem negatív élményem, amiből lehetett volna, azt kultúráltan megbeszéltük az illetővel és nagyon jó viszonyban maradtunk, sőt Zolival is jól kijönnek. Na nem mintha sűrűn találkoznának. Csak az bánt, hogy szegény még mindig nincs túl a dolgon, pedig tudja, hogy teljesen értelmetlen, mert én sajnos egy olyan szekér vagyok, ami nem veszi őt fel.

Lívit remélem egyszer élőben is megzabálod valamikor!Kép

Szorsi,
nagyon teccccik a járóka! És tök jó, hogy Beni szeret benne lenni. A Dédi nagyon aranyos, mondd meg neki!Kép
Megint integettem nektek, de mostmár a jó helyen, nem a másik lakóparknál!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabuska,

Éreztük az integetés fuvallatát! Voltunk lenn sétálni. Nagyon szép idő van.

Füge,
A barátnőmnek a gyógytornász mondta, hogy nagyon fontos, hogy ne maradjon ki a mászás, a fejlődésben nagyon fontos.
OKép

Kép

Kép
szorsi

Vuka!
Lécccccci-lécccccci közelebbi fotót a fülbevalóról!
Köszönöm!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Csak gyorsan hozzászólnék ehhez a mozgásfejlődés témakörhöz. Érdemes szétnézni akáár itt a babanet Rendelőjében, akár a babaszoba cikkjei/témái között, akár más netes helyen is a témának. Én nagyon ellene vagyok a bébikompnak, egy hatásos ellenérv olvaható a Rendelőben, itt, van egy rövidke cikk általában a mosgásfejlődésről a babaszobán, itt.
Több helyen mondják tényleg, hogy köze van a mászásnak az olvasáshoz, már nem emlékszem pontosan, hogy is, de azzal van összefüggésben, hogy a mászás sokat segíti a koordináció fejlődését, s hogy az agyban kialakuljon a jobb és a baloldal megkülönböztetése.

Czulinak Hatalmas Gratula a babához!!!!

Vuka,
ezt a csajszit aztán fülbevaló nélkül se nézné senki fiúnak ilyen szemekkel. Ha belegondolok, Benedeket meg folyton lánynak nézték a hatalmas, sűrű szempillái miatt, volt olyan anyóka is, aki szinte felháborodott azon, hogy lehetnek egy fiúnak ilyen szempillái, amikor nők tömegei próbálnak maguknak valami hasonlót elérni.

Füge,
babakocsi témában (is) szivesen segítek, nagyon át kell gondolnia az embernek, hogy mikor, hol, mire akarja majd használni. Az biztos, hogy az enyémmel csak két emberrel lehet tömegközlekedni, de amúgy nem kell máshol emelgetni. Érdemes hozzáértővel beszélni, én pl egész jól elbeszélgettem a Megatoysban egy eladóval, sok hasznos dolgot mondott.

Megjött a párom, elrohanok
Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Gabuska,
Nem hiszem. Ennél régebben csak többet bukott és azért hízott, amennyit kellett.
Köszönjük a puszikat!Kép

A hajam nekem is hullik. De ez, úgy emlékszem csak időleges és abbamarad majd. Különben én már megkopaszodtam volna.Kép

Szorsi,
Nagyon jó a járóka. Tudom, hogy már volt róla szó, de leírnád, hogy honnan rendelted és mennyi volt. Nekünk is be kellene lassan szerezni egyet és nekem is az effélék tetszenek.

Jucus
jucus73

Jucus,

Ezt írtam január 24-én:
Rácsoságy: Az interneten végigkutattam mindent. Megnéztük a KIKA-ban 30 ezer a görgős 100x100-as járóka.
Két helyet találtam, ami nekem tetszett: Az egyik a babacenter.hu-n. Lehet interneten is rendelni és ingyen házhoz viszik. (ezt rendeltem meg: 110x110-es, emelhető fekvőfelületű 3 magasságban, fa.18 ezer)
Van egy másik, ami még sztem jó, a babmbino.hu-n. Ott 100x100-as,3 magassággba állítható, görgős, fa. 19 ezer+ 1300 a házhozszállítás.
Használtan főleg hálós járókákat és nem állítható magasságúakat találtam. ha mégis árulnak használtan, akkor az elég drága. Pl. találtam 22 ezerért használtan, mert ők 30-éert vették. Érdemes körülnézni azért a babaapro.hu-n.
Remélem, tudtam segíteni.

És még szerintem nem érdemes 80x100-as járókát venni, mert az kicsi és nem tud benne forgolódni a baba. A babacenteren 2-2,5 hét a rendelés után a szállítási idő. nekünk ma lenne 2 hete és már szombaton itt volt. Könnyű összeszerelni, csak csavarhúzó kell hozzá, de váálalják (azt hiszem 2 ezerért) az összeszerelést.
OKép

Kép

Kép
szorsi

Tappancsképet még nem küldtem, hát íme:

Kép

OKép

Kép

Kép
szorsi

Sziasztok Kismamák,

először is szeretnék gratulálni mindannyiótoknak a már megszületett, és a születendő babákhoz. Már korábban is nézegettem a honlapot barátnőm kérésére, akinek időről-időre igyekszem kinyomtatni az aktualitásokat, hátha új ötleteket nyer az általatok leírtakból.
Én még sajnos nem tartozom népes táborotokba, viszont a barátnőmnek szüksége lenne segítségre, és - mivel ő már nem jut internet közelbe - én igyekszem a közvetítő szerepét vállalni.
Az orvosválasztáson túl vagyunk, Dr. Varsányi Hajnalkát kérték fel barátnőmék, de tanácstalanok a szülésznő kilétével kapcsolatban. A doktornő Schlenker Évát ajánlotta, de semmi információval nem rendelkezünk.
A másik fő kérdés, gondolom rendelkeztek már információval vagy tapasztalattal, hogy milyen összeget illik, vagy kell adni akár a szülésznőnek, akár az orvosnak.

Kérnélek benneteket, ha bármi információtok van, légyszi segítsetek.
A mail-címem: szijarto.rita@prokoncept.hu, vagy szívesen látogatom továbbra is a honlapot, ide is írhattok.
Egyébként Moncsi barátnőm első babáját várja, és a napokban lép az utolsó hónapba. A pici kisfiú lesz, már kb. 2,5 - 3 kiló közötti, és csodálatosan mosolyog a babavideókon.

Előre is köszönöm a tanácsokat,
mindenkinek vidám napokat kívánok

Rita
szrita

Szorsi,Kép
Köszi az infót. Ez a 110x110-es jó tágasnak tűnik, nagyon jó, hogy állítható a fekvőfelület magassága és az ára is világbajnok.

Azok a tappancsok... Kép Annyira bírom, ahogy a lábujjaikkal is tudnak kapaszkodni a kismanók.Kép

Jucus
jucus73

Gabuska!
Köszönöm a válaszod!

Ez jó hír, akkor elviszem a csimotámat kismamatornára.
Köszi! Kép
beno

Beno,
előtte baba-mama torna van. Pénteken biztos, de lehet, hogy szerdán is.

Rita,
nekem is ő volt a szülésznőm, jó választás!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Hali!

Na most Ti is sárgulhattok!!! Kép
Volt itt Ági, nagyon aranyos volt, képzeljétek még ajándékot is kaptunk, Beni egy ari kis zoknicskát, András egy üveg pezsit, én a melltartóbetétet és még kaptunk egy micimacis, malackás babanaplót is!
Ági! Köszönjük szépen mégegyszer!!!! KépKépKép
Ági és Benedek:
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Jujjjjj, de arik vagytok Ági és Beni!!!!!
Tényleg be kell újítanod egy babácskát Ági, nagyon jól áll neked!Kép

Képzeljétek, ma először nem fektetve állítottam be a babakocsit, hanem a félülős állásba. Nagggggyon bejött a kisasszonynak, nézelődött tátott szájjal, zokon is vette, amikor hazafelé jövet leengedtem, hátha elalszik. El is aludt, de a szomszéd kutyuska (Gizi) felugatta, mikor kiszálltunk a liftből. Akkor persze nem kutyuskának szólítottam magamban...

Kép

Kép
gabuska
Budapest

A friss tábla:
Kép

Gabi,
tudom, hogy jó a Bánfi, de én utálom a szagát. Kép De előbb-utóbb muszáj lesz használnom.

Orsi,
nálunk is sütött a Nap, de én nagyon gyorsan hazajöttem Benivel, én nagyon hidegnek éreztem. Hogy hány fok volt, nem tudom, lemerült a hőmérőben az elem. Kép
Hihetetlen ez a tapi kép!!! Kép
Nagyon jó a járóka, nagyon tetszik, lehet, hogy mi sem várjuk meg mégsem a névnapját és rendelünk egyet. Ez nem összecsukható, ugye? Nekem olyan kéne, mert nincsen annyi helyem, hogy fixre berakjam a lakásba.
Jók nagyon a dédis képek, Benedek olyan nagyfiú már! Kép És milyen kis punk haja van. Kép

Az én gyermekem tök kopasz lett. Kép Livike, ugye nem baj? Kép

Jucus,
mi az a tutyi???
Hogy van Bogi? Lett láza?
Nagyon sok gyógypuszit küldünk a szuri helyére és sok-sok tejcsit, mitől újra többet hízik ez a csodakékszemű hölgy! KépKépKép

Mancs,
gratula a lurkónak, ügyes, okos baba. Kép
Nekem most bejött a Dorina mérete, nekem nincsenek óriási kebleim (sajna), 85B és tényleg jó. A csatja még egyszerűbb, mint az Anitáé, az anyaga vastagabb valamivel. Szóval remélem egyszer lekerül róla ez a műanyag izé és hordani is fogom tudni. Kép

Rita,
nekem is ő volt a fogadott szülésznőm, aranyos volt. Nem tutujgatott, de nem is szerettem volna, hagyott minket kettesben vajúdni. Mikor hívtuk, egyből jött, megvizsgált, magyarázott. Jó választás!
Barátnődnek jó egészséget és könnyű szülést! Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Jucus,

Tényleg jó tágas. Pont beillik a nappalinkba.

Ilba,
Ilyen a babanapló? KépTök jó nektek, hogy meglátogatott benneteket Ági!

Rita,
Nekem nem a Schlenker Éva volt a szülésznőm, de a dokim, akivel maximálisan meg voltam elégedve, őt is ajánlotta.

Orsi
Kép

Kép

Kép
szorsi

Ilba,
a Bánfi szagát csak az első 1-2 alkalomnál rühelltem, már megszoktam. Egyébként, mondhatom, szép dolog volt, ilyen büdös izét ajánlgatni nekem!Kép
Lívi üzeni, hogy nyerő a kopasz Beni is, meg a hajas Beni is!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Ilba,
Nem szétszerelhető, de nekünk szerencsére pont beillik az egyik sarokba. Szerintem vegyetek minél hamarabb járókát, mert én már bánom, hogy eddig vártam vele. Láttam itt a babaneten műanyag, színes könnyen szétszedhető járókát. A keres kínálban, a járóka címszó alatt. Nézd meg (sztem azt már eladták, de lehet ilyet keresni máshol is).
OKép

Kép

Kép
szorsi

Amúgy tényleg olyan, mint egy kis pánk. Oldalt kicsit kihullott a haja, vagy inkább kopott. Fenn pedig több centit nőtt.
OKép

Kép

Kép
szorsi

Orsi,
aha, itten van. És ez a kis zokni is, amit Ági hozott, a Wilson pulcsit meg Anyósom "turizta" az Auchanban. Nem volt rajta vonalkód és ezért az 500(!)Ft-os kóddal tudta megvenni, amire egy csomó minden most le van árazva.
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Egy kis ízelítő a mai hancúrkodásból:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabuska,
Nnnaaa! Megvan! Mármint Livire a jelző, amit régóta keresek. Csilllllagszeműűűűűű!!!!KépKép

Ilba,
Beni nagyon kis helyes. És hogy mennyire hasonlít rád! Még jó hogy nincs olyan sok lobonca, csak eltakarná a gyönyörű, formás fejét.Kép

A tutyi az olyan kis cipő, amibe még nem járkálnak a babók, mert még nem tudnak. (Szerintem...)Kép

Köszönjük a gyógypuszikat és a tejcsit! Kép Nagyon sokat alszik a kisasszony, ez nála egyértelműen a hőemelkedés jele. Megyek is és megmérem, aztán jön a kúp.Kép

Jucus
jucus73

Halihó!

Csajok nekünk is ilyen Micimackós babanaplónk van, nagyon édi, jut eszembe most már megint írhatok bele új adatokat.

Délelőtt itt volt a védőnéni, kaptunk jó pár tanácsot, amúgy teljesen ámulatba ejtettük. Megvizsgálta a hónaljamat és mondta, hogy igazam van, nem a tejcsatorna csomósodott be. Olyan nehéz a csajszi, hogy a sok emelgetéstől gyulladt be a hónom. Ilyenkor amúgy is érzékenyebb ez a terület, a szőrtüszők könnyebben begyulladnak (izzadok is rendesen).

Ma délután extra nyöszörgős napunk volt, szinte végig ringatni kellett a csajszit. Most nagyon elkelt a segítség, mert alig tudom megemelni. Viszont egyfolytában éhes és észbontó milyen mennyiségeket eszik. Lehet, hogy már ettől fáj a pocija.

Gabuska kedvéért küldöm a következő fotókat.

Kép

Kép

Üdv
Vuka

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Sziasztok!
Szorsi,Ilba!
Ti nem kaptatok a kórházban babanaplót??Vagy ez az???A miénk nem ilyen szép disneis amit kaptunk.Kép

Járóka:Mi örököltünk egy hagyományos hálós műanyag szélű járókát.Na,olyat ne vegyetek!Persze lehet,hogy a Ti gyereketek nem olyan vadorzó mint az enyémKép,de Domi simán megette körben a műanyagot és alóla a szivacsot is.KépKész életveszély volt. Õ most is olyan sajnos,hogy mindent a szájába vesz.De amíg jönnek a fogai az így is fog lenni.Szóval ha lesz ketteském,akkor tuti,hogy fa járókát fogok venni.Kép

Komp:Domi kapott ajándékba.Mindig csak addig volt benne amíg valami olyan dolgom volt,hogy kellett hozzá mindkét kezem de az uraság is tudott mozogni,játszani.Pl:Főztem.Nagyon élvezte,hogy a folyosón tudott vele száguldozni.KépSzerintem napi 1/2-1 óra benne még nem ártalmas a gyerkőcnek.

Mellgyulladás:Nekem akkor volt ilyen amikor Domi 2 hetes volt.39 fokos lázam volt és majd meg őrültem a mellemtől.KépPróbáltam maszírozni a csomókat és Domit sokszor szopiztattam abból a mellemből így "csak" 2 napig tartott de az a pokol volt.

Végezetül íme pár kép de szóljatok ha már sok leszek.KépMindenkinek további szép estét!Puszi.Dia
KépKép
KépKép
KépKép

Kép
Kép
lldicsi

Vuka,
köszi! Már látom így a formáját, NAGYON SZÉP!

Mi kaptunk babanaplót a kórházban, ÁB AEGON-os:
Kép
Nagyon szeretem, írogatunk meg ragasztgatunk is bele böcsülettel.Kép

Dia,
nincs annyi kép, amennyi sok lenne Domiról!
Nemsokára megejthetnénk a hármas randit!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabuska!Kép
OK én benne vagyok!KépMi is ilyen naplót kaptunk a kórházban én is írom böcsülettel.KépPuszi

Kép
Kép
lldicsi

Dia,
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Ilba!

Köszi a fotókat! Kép Lementettem magamnak! Kép
Szívesen mindent, és én köszönöm! Amúgy vörösödök a szégyentől. Kép Kiosztottam az ajándékokat Nálatok, de csak itthon, mikor pakoltam vettem észre, hogy a Neked szánt Milka Marcipános praliné itt maradt a tatyómban. Kép Na, nem baj, úgyis jöttök ide a hétvégén, majd odaadom! Kép

Gabuska!

Igyekszünk! Kép Már nagyon szeretnénk! Kép
bumpy

Sziasztok!

Jó sokat írtatok ma. Vagy egy órán keresztül olvastam, miket írtatok.

A bébikomp-dyslexia pároshoz:
Konduktor-gyógypedagógus vagyok, ezért ha bármi kérdésetek van a babák fejlődésével kapcsolatban, akkor kérdezzetek, ha tudok segítek.
A dyslexiások vizsgálatakor tényleg kimutatták, hogy a gyerekek jó részénél baba korukban kimaradt a mászás. Viszont olyan vizsgálatot senki nem csinált, hogy az összes nem mászó baba közül mennyi lett dyslexiás. A mászás ettől függetlenül fontos. Hiszen a hátizmok erősödése fontos a járás megkezdése előtt. Ezért is nem szabad a babákat korán ültetni és állítani. Persze, ha magától feláll, és nem mászik, attól még nem kell a földre nyomni. Kép A bébikomp a józan ész keretein belül használható. Ha a gyerek még nem tudja használni, vagy nem elég erős, úgyis leül benne. Persze az is tény, hogy a bébikompos gyerekeknél a kezdeti lábujjhegyezés tovább fennáll, de ez cipővel korrigálható.
A mozgás és olvasás kapcsolata:
A mozgás fejlődése, mozgáskoordináció segít a megfelelő testséma, koncentráció kalakításában. Illetve az agy differenciálódásában, ez pedig javítja a tanulási képességeket, ezáltal az olvasást is. Most ennyi jutott eszembe.

A gyerkőcök egyszerűen gyönyörűek. Már én is alig várom, hogy a kezemben tarthassam. Holnap megyek doki nénihez. Csinálnak uh-t is. Kíváncsi vagyok mennyi idősnek mutatja majd a picúrt. Elvileg 24+2. Majd meglátjuk Kép

Kép
Kép
szõkemelinda

Jó reggelt mindenkinek! Kép

Gabi, ezek a hancúros képek annnnyyyira aranyosak, teljesen elolvadtam. Amúgy is már úgy babáznánk apával....Kép
Ági, akkor hajrá nektek és csatlakozz minél hamarabb!! Kép
Vuka, gyönyörű a kiscsajod.
Melinda, tök érdekes volt, amit írtál, nekem biztosan lesz még kérdésem, mert nagyon érdekel az ilyen téma. Pl. már van is egy: barátnőm kislánya nagyon hamar, félévesen felállt magától, szóval nála ez a mászós korszak szinte teljesen kimaradt. Olyan furi volt látni, hogy az a pici baba már felállt. Ilyenkor akkor tényleg semmit nem lehet csinálni??? (nyilván nem arra gondolok én sem, hogy lenyomom a földre, ha akarja, ha nem....) Kép Kép
Orsi, remek ez a tappancs kép, főleg a jobb oldali (neki bal) Kép

Mi ma megyünk kórházba, reggel vizsgálat, aztán CTG, kíváncsi vagyok, mi lesz, mert pár napja most már naponta többször érzek ilyen mensis feszítést lent. Aztán pedig fogorvos (brrrrr), még egy tömés hátra van.

Este még bekukkantok. Legyen szép napotok, és sétáljatok sokat (ha engedi ez a sok mínusz).

Eszti
37+6
Vendég

Melinda,
köszi a leírást, tök érdekes. És tanulságos.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a gyors válaszokat, már nyomtatom is a barátnőmnek, nagyon fog örülni a véleményeknek.

Ahogy már írtam, nem kell sokat várni a kis jövevényre, Benike várhatóan február végén, március elején megszületik.
Kicsit aggasztó ez a bizonytalan időpont, de sajnos mindenki mást mond. (A 2D-s ultrahangon 2 héttel fiatalabbnak tippelik, a 4D-s ultrahangon 2 héttel idősebbnek...) Szóval az egész családban nagy az izgalom, de már mindent beszereztek, gyakorlatilag csak a csomagot kell összeállítani.- és persze lehet, hogy már ez is megvan, minden nap ügyeskednek valamit a párjával. (Már amennyire Moncsikám bírja.)
A barátnőm, aki az esküvőjén kb. 45 kg volt, most picit túlterheltnek érzi magát 15 kilóval nehezebben. Nem is értem, hogyan férhet el benne egy ekkora bébi!!!
De ezen Ti valószínűleg mindannyian keresztül mentetek már... vagy éppen most fogtok keresztül menni.

Nagyon szorítok mindenkinek, és még egyszer köszönöm a segítséget!!!

(Nagyon édes 4D-s képet sikerült lementenem egy héttel ezelőtt, ha Moncsi hozzájárul, a napokban szívesen felrakom.)

A babáitok nagyon szépek,
puszi mindenkinek!

Rita
szrita

Sziasztok lányok!

Tegnap egésznap nem tudtam jönni,mert hétfőre Szilvi belázasodott és el kellett vinnem az orvoshoz.Sajnos a dokit nem tudtam kihivni,mert ő is beteg és csak a rendelési idejében tartózkodott bent.
Lényeg, hogy hörgőgyulladása van úgy veszi a levegőt mint egy tüdőbetegKép.Kaptunk kanalast kettőt,amit csak hosszas küzdelem árán sok öklendezéssel hajlandó bevenni.Pénteken még vissza kell vinni.
Ráadásul én is jól megfáztam,fáj a torkom,úgyhogy jól elvagyunk!
Ja, és persze Szilvi semmit nem eszik csak szopózik,biztos le fog fogyni egy kicsitKép
Orsi:
Nagyon klassz a járóka,főleg,hogy ilyen széles.Beni jól mutat benne!KépA lábujjak ennivalóak!Kép

Vuka:
Nagyon szép a fülbevalós Petra!Ki tette be a fülébe?Sirt?

Jucus:
Bogi nagyon édi!Én banános Milupát vettem,de elég keveset eszik belőle!

Ilba,Ági:
Látom összejött a tali!Kép
Látom Beni jól érezte magát Ági ölében!Kép

Gabi:
Livi tényleg csillagszemű!!!Kép
Egyetértek Jucussal!
A babanaplót én is irogatom!
A hármas sétéra már én is készülökde erre még nekünk várni kell.Azért ti találkozhattoka!Kép
Most ennyi!
Vigyázzatok magatokra!!

Kép

Kép
novum

Sziasztok!

Szrita,
érdekes, a 4D UH-n nekünk is azt mondták, hogy idősebb a baba annál, mint amit az orvos, ill. a 2D UH mond Kép

Tegnap felvettem a Felicitas "ajándékcsomagot". Röhejes az egész, bár semmit nem vártam tőle, láttam már, hogy mik szoktak benne lenni. Most is a szokásos: lejárt újságok (tavaly októberiek), egy rahedli reklámanyag, Lenor öblítőminta, és egy kupon, amivel 400 Ft-tal olcsóbban vehetek Pampers pelust. Na, ez jó is lenne, csak mindezt január 31-ig tehettem volna meg Kép Erre nem is mondok inkább semmit Kép

BABÁT ÁGINAK!!!! KépKépKépKépKépKépKépKép

Mancs (32+1)

Kép
mancs

Mancs!

Köszönöm!
bumpy

Kép

Ági,
könnyen megtaláltad a buszt? És simán elérted a vonatot, ugye?
Most már tudod, hol lakunk, bármikor erre jársz, gyere nyugodtan, emlékszel, hogy fogadott Beni, nagyon szimpi voltál neki! KépKépKép

Timi,
Szilvinek nagy-nagy puszi, gyógyuljon meg minél előbb!!! És persze Te is!!!
Tibi! Vigyázz a kis családodra, kényeztesd a csajokat! Kép

Gabi,
puszika a csillagszeműnek!
Nagyon jók a képek!

Jucus,
naaa, mi van Bogival?

Vuka,
nagyon szép Petra fülbevalója, hol csinálták neki? Még mindig olyan kislányos! KépKépKép

Dia,
ebből a kislegényből soha nem sok!!!! Kép

Rita,
barátnődnek is Benikéje lesz?! Kép Minek lesz a becézése?

Mancs,
újságok?
Felicitas Kép Én ki sem váltottam.

Kép
Kép
Kép
ilba

Szép napot mindenkinek!

Egy kicsit elromlik a netünk, és nem győzök visszaolvasni.

Ilba, Bumpy:
aranyosak vagytok. Ilba rád meg külön "irigy" vagyok, te nagyon csini voltál a babód előtt is meg most is. Én meg egy miniatűr kis malacka vagyok KépKép

Szőkemelinda:
El ne hagyd ezt a topicot léci, mert biztos lesznek hozzád kérdések. Téged láttunk már fotóval?

Vuka:
GYÖNYÖRÛ a kislányod. Ilyenkor szeretnék már most újra szülni. Nagyon szép szülésed volt, gratulálok!

Gabuska:
Ez a kisbatyu egy tündér. Olyan kiegyensúlyozott babának néz ki. biztos az is. A hajról én úgy tudom, a szülés után csak az hullik ki, ami a várandósság alatt nem. Nekem sajnos mindig nagyon hullós kevés hajam volt, de teljesen megállt a hullás a terhesség alatt, most várom mikor indul el. Még nem tette, de addig is beszerzem én is a Bánfit Kép

Mancs:
Én örülök, hogy kollegáim annak idején hajtottak rám, mert különben most nem lenne itt a Gergő Kép

És most én is mutatok egy pár sztárfotót:

így repülőzünk apával:
Kép

már fotelt is tudok mászni
Kép

meg az úszást is gyakorolnom kell:
Kép

az olvasásról nem is beszélve
Kép

Gabuska, ha az utolsó fotót jobban megnézed, Livi pont ott van a számítógépen, úgyhogy már én is fotóztam a babádat KépKépKép

Bubek:
Ti fogtok menni babaúszásra? csak azért kérdezem, mert a legközelebb a Pólus hotelban van, és az gondolom hozzád sincs túl messze. Én szeretném, bár nem tudom hogy fog a Gergő a 30 fokos vízhez hozzászokni.

Sziasztok!

Tücsökmami
Vendég

Tücsökmamit szeretettel várják a lakhely szerint- újpesti családok topikban is! Kép

Kép
flocika

Flocika:
Köszi, eddig nem is vettem észre, hogy ilyen is van, de most megyek és megnézem.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?