Új privát üzeneted érkezett!

Hali!

Gyors helyzetjelentés!
Csütörtökön megvolt az orrmandula kivétele, pénteken már kora reggel jöhettünk is haza. A műtét elött kapott gyógyszertől borzasztóan rosszul volt a gyerek. Először még nem, de az utolsó 10 percet végigöklendezte és iszonyat visított. Éhgyomorra voltunk, úgyhogy kijönni nem jött semmi... az ébredés se semmi voltKép

Ma hajnalban felszökött a kicsi láza 39-re és összehányt mindent, hasmenése is van. Kihívtam a dokit, vírus, köze nincs a műtéthez...
Kivagyok mint a liba. Gabi is itthon van, mert nem engedem oviba, hátha benne is lappang valami. Akkor a dolgozó anyucik gyerkőcei legalább ne kapják el.

megyek millió dolgom van.

sasha

Kép
sasha

sasha- nem a fülét műtötték Daninak?
valahol elvesztettem a fonalat.

KépKép
KépKép
gumicukor

Hali

Emi itthon marad a heten, mert mar laza is van, a doki bacsi randelkezese szerint.

Rit

Nem semmi a dumaja a csajnak.Kép

Panda

Jo lesz, koszi.Kép

Judy

En ezert nem is kiserletezem tablettaval, a gyerekdoki altalaban szirupot ir fel. Mar amikor egyaltalan felir gyogyszert.Kép
Es akkor leviszitek a gyerekeket anyukadhoz, vagy o jon fel vigyazni?
En is ugy elmennek mar valahova, csak parom keveset van itthon, akkor meg ugye nem kene lelepnunk a gyerekektol. Meg anyukam sem mai gyerek mar, kicsit sok lenne neki este egyedul etetni, furdetni 2 nyafis gyereket.A te mamad hany eves?

Most irt a parom Japanbol, hogy a hotelszobaban betegeskedik.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Gumicukor

Ez az orrmadula -kivetel a fule miatt volt ha jol ertettem, mert a cucc bent ragadt mindig es begyullasztotta a fulet. A paromnak is ez volt kicsi koraban.Es sajna Dannynek is ilyen az orra, mi remelem nem jutunk el idaig.

Sasha

Jobbulast, most mar jol van a kicsi?

Zsuzsa

A szeken csucsulos kep tetszik a legjobban...Kép

Csereltem kepet a profilomban.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Sasha! Jobbulást Daninak. Remélem most már nem lesz gond a fülecskével, jól megszenvedtetek veleKép

Zsuzsa! Én kimondottan örülök, hogy sétálnak a gyerekekkel, legalább tanulják a közlekedést. A játszótér az ovié (nem nyilvános játszótér), csak az ovisok játszanak ott, hatalmas kert, körbekerítve, klassz játékok, én nagyon meg vagyok vele elégedveKép
Gyerekbútor: Még nem vettünk, a napokban mindenképpen utánajárunk.

Nyuszi! Jobbulást Eminek és a párodnak is.

Zita! F.O. SystemKép Nagyon szerettem őket. Tök jó, hogy így el tudtok menni bulizni. Nekem olyan körülményes megszervezni egy mozit is.
Bár anyós tegnap azt ecsetelgette, hogy ha Márk is "nagy" lesz, akkor ő bevállalja a gyerekeket egész hétvégékre, és akkor mi mehetünk a Gyurival mindenfelé. Hát.... úgy legyenKép

Judy! Nagyon helyesek a fiúk, és nagyon hasonlítanak egymásra.
Nálunk is együtt fürdenek a gyerekek a nagykádban, a kicsibe már nem férnek beKép Amikor betegség van, akkor szoktam elővenni a kiskádat, hogy külön fürdödjenek.

Andi! Szia! Mi még nem "találkoztunk". Nagyon aranyos a kisfiadKép

Bea! Mindenképpen elviszem a gyerekeket a szemdokihoz. Igazság szerint meg akarom várni, hogy kitavaszodjon, akkor talán nincs annyi beteg ember az orvosoknál.

Rit! Biztos írtad már, de egyszerűen nem emlékszem: Mi lesz Dodi a farsangon? Képeket majd tegyél fel!!! DodiszájKép

Zsuzsa, Judy! Boldog születésnapot kívánok Nektek!

Ma voltunk egy barátnőmnél, 1 hónapos pici fia vanKép Kép Aaaannnnnnyira aranyos egy ilyen pici emberke!!!! Hihetetlen, hogy ezek a nagy culáim is ilyen manócskák voltak nem is olyan régenKép

Nyuszika, Zsuzsa! Képeket nem tudom megnyitni, valami baja van már megint ennek a hü..e sz.gépnek. Majd megnézem és akkor majd dícsérekKép Kép Kép

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Magdi,
Végre valaki, aki tudja, miről beszélek Kép. Lehet, hogy ismeretlenül ott csápoltunk egymás mellett a Lyukban annakidején? Kép Kép Ez esetben feltétlenül olvasd el Éjfél Kapi tudósítását a koncertről... www.ejfelkapitany.hu
Különben az ember 2 gyerek mellett döbben rá, hogy mi mindent lehetett volna csinálni akkor, amikor még csak 1 gyerek volt Kép
Mi baj a srácok szemével?

Nyuszi,
Gyógyulást a családnak!

Sasha,
Szegény manók... És szegény te!

Juti,
Én is olajfürdőztetem Csongit, és mostanában Solymi sem szereti a habfürdőt Kép. Ha Csongi egy kicsit nagyobb lesz, talán összeeresztem őket.

Andy,
Én is emlékszem rátok! Nagyon vagány srác lett Márk.

Zit
parazita

Hali

LAnyok, tudja valaki a sarokhaz receptjet?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sarokház

Egyszerű piskóta:
6 db tojás
15 dkg liszt
17,5 dkg cukor
2,5 dkg kakaó
só, pici margarin

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A liszthez hozzákeverjük a kakaót és a habbal váltakozva kanalanként a sárgájához keverjük. Nagyon óvatosan, lyukas fakanállal összedolgozzuk, hogy a hab össze ne eseen. Egy tepsit vagy kerek sütőformát margarinnal kikenünk, meglisztezzük - az oldalát nem, csak az alját! - beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (kb. 180 fok) kb. 20 percig sütjük. A sütő ajtaját 15 percig kinyitni nem szabad, mert a tészta összeesik. Egyszerűen ellenőrizhető, hogy megsült-e a tészta, meg kell paskolni picit a tetejét, és ha vizes szivacsra emlékeztet, akkor még sütni kell tovább. Ha nem, akkor jó a tészta. Egy kicsit mindenképpen össze fog esni, de ez nem jelentős. Ha kész, még 5-8 percig a sütőben tartjuk, az ajtaját kitámasztva, hogy a gőz lassan távozzon el és a tészta ne essen össze. Néhány percig még a formában pihentetjük, majd kiborítjuk és ha kihűlt, megtöltjük.

Töltelék: - Párizsi krém -
20 dkg cukor
10 dkg kakaó
1,75 dl tejszín (az eredeti receptben ezt a mennyiséget a következőképpen írta nekem a hölgy: 1, 7,5 dl tejszín - ebből lett nekem az 1,75 de az is lehet, hogy az 1-es elírás és 7,5 dl tejszín kell hozzá - én 1,75 dl tejszínnel csináltam)
25 dkg Rama sütőmargarin

A tejszínt a cukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és besűrítjük. Ezután hozzákeverjük a margarin egyharmadát és lassú keverés mellett kihűtjük. A maradék kétharmad rész margarint kihabosítjuk, majd a lehűtött kakaós tejszínt hozzákeverjük és tovább habosítjuk.

Miután megtöltöttük a tésztát a krémmel (ha sima tepsiben sütöttük) háromszög formájúra vágjuk (tortaformában ez egyszerűbb) és teljesen befedjük tejszínhabbal. Lehet dobozossal is, de lehet növényi tejszínből készült tejszínhabbal is. (azt mondják ez jobban megtartja a hab állagot)

- a neten találtam neked, én még nem próbáltam ki KépKép de olvasásra fincsinek tűnik

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Rit

Nagyon koszi, hol talaltad?
En tegnap egy orat keresgeltem a neten, de semmit nem talaltam...

Sajna Emi mostmar fosizik is, de olyan szinten, hogy folyamatosan bugyit kell mosnunk.Kép

Agi

Emlekszem Petranak volt ilyen nemreg, o mit szedett ra?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Na ma reggel szépen elkéstem - ugyanis gyereköltöztetés és festés volt, ma van farsang. Kis is kérdezte? - maci lett.
Majd teszek fel képeket, apa varrta a kezeslábast, én csináltam a füleket, farkincát és az arcfestést hozzá. Fél 10 től meg jön Óz a nagy varázsló címmel egy előadás náluk bent az oviban, gondolom valami bűvész jön, egész reggeltől meg áll a bál. Az egyik ovónéni beöltözött cicának, reggel úgy fogadott, hogy négykézláb, nyávogott és fújt - Dodi úgy megilyedt, hogy elkezdett bőgni Kép erre gyorsan felállt és mondta, hogy dehát én a Saci néni vagyok - erre meg átcsapott nagy kacagásba. Apa csinált egy csomó fényképet, de ott is hagytuk a gépet, hogy napközben is fotózzanak, úghogy csak holnap töltöm le.

Rit

rit

anemona7

Nyusz
http://gportal.hu/gindex.php?pg=5495154

és itt egy rakás recept Kép

Nálunk fosásra az épp otthon talált széntabletta annyira nyerő volt, hogy 1 db-tól elmúlt. Mondjuk fekete és krétaízű, de csak egyszer kell belecsempészni a gyerekbe Kép

Rit

rit

anemona7

Sziasztok!

Olvasgatni próbálok, de irni nem igen maradt időm már megint az utóbbi időben. Sok meló, skarlát az ovibólKép, újra sok meló, nyaralásKép, most meg én vagyok betegKép. Tehát pillanatnyilag itthon pihizek egyedül. Közben ezerrel lakáskeresésen vagyunk, abból is iszonyú elegem van már. Pedig lassan meg kéne találnunk a megfelelőt, mert 2 év után "végre" megvan a vevő arra ahol lakunk. Szóval zajlik az élet.
Viszont az nagyon jó volt, hogy végre eljutottunk nyaralni, igazán ránk fért már. 3 éve nem voltunk sehol pihenni, leszámitva a nyári fél hétvégéket amit Balatonon tudtunk tölteni.

Gyermekemet mostanában elkapta a pókember őrület, ami azért elég fura számomra, mert soha az életben nem látott a meséből egyetlen percet semKép. Fogalmam sincs honnan szedte, de az akar lenni majd a farsangon is. Most törhetem a fejem, hogy honnan szerezzek neki ruhát...

Most nem tudok sajna külön irni senkinekKép, de majd igyekszemKép.

Betegeskedőknek jobbulást, a szülinaposoknak sok boldogságotKép!

Pusz
B.

KépKép
KépKép
banyóci

Hali!

Fél percem volt, amíg olvastam, de már nincs sokkal több, Danim itt ólálkodik és szörnyen nyűgös, de legalább már evett. Tegnap 1 egész db háztartási kekszet evett és semmi mást, de azt is kb fél óra alatt gyűrte le. Mára már jobban van és a láza sem olyan vészes.

Gumicukor!

Hát igen, a műtét elött 1 héttel még nagyon úgy nézett ki a dolog, hogy a fülét kell műteni, de végre javulást mutatott a dolog reménykedtünk, hogy megússzuk az orrmandula kivételével. Múlt héten minden nap be kellett mennünk a kórházba, hogy a dokinéni megnézhesse a fülét és sikerüljön elcsípni azt az állapotot amikor pont nincs gyulladásban se a füle, torka, arca és nem folyik az orra... tökéletes így sem volt, mert némi váladék volt. Így csütörtökön végre kivette az orrmanduláját, hogy megszűnjenek ezek a folyamatos gyulladások. Reméljük most már messze kerülnek a füles panaszok.

Mennem kell mert odaát mindkettő ordít...

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Köszi a vigasztalást, próbálom elfelejteni erre ma hozta a postás a pótvizsga csekket. Az ilyenekkel soha nem késnek (15000Ft).

Nyuszi
Nem semmi a felgyújtott autó. Én általános iskolás koromban Békásmegyeren laktam az anyuékkal és tv nézés közben csak annyit láttunk, hogy a szomszéd házból kiugrott valaki, öngyilkos lett.

Rit, Parazita
Nálunk is zártkörű lesz a farsang de annyit megtudtunk beszélni a szülőin, hogy lesz egy ½ óra amikor be lehet menni fényképezni. Õk utána mennek át a tornaterembe és ott lesz az összes csoport, meg hívtak valami zenekart is.

Kataa
Azért ezt elég nehéz megoldani. Kétszer jött át az apukám és én bementem a másik szobába mintha elmentem volna de nem jó, hallok mindent amit csinál az Olivér. Sajnos nem köt le annyira a tanulás nem kell sok, hogy másra figyeljek. Igazából az lenne a jó ha én mennék el itthonról vagy fordítva hogy egyedül legyek. Én ezt nem tudtam megvalósítani, nem költözhetek el egy hétre és egy-kér nap nem sokat ér.

Juti
Nagyon aranyosak a fiúk.

Gumicukor
Utólag is boldog névnapot! A Petra alszik minden du, de nem az igazi. ½ 16 ig engedem neki és minden este 22.30-23 mire elalszik pedig 21 kor beküldöm és ott vergődik, hogy nem tud aludni. Ha meg nem alszik ebéd után akkor meg este tiszta nyügi.

Tudnátok segíteni abba, hogy melyik a jó matrac? Kókusz, sima szivacs vagy a rugós? Most szeretnénk venni a gyerekeknek ágyat és nem tudom, hogy milyen matracot válasszak. Már megnéztem rengeteget az interneten. Van aki erre esküszik, van aki arra.

A Petrát hétfőn viszem a kullancselleni oltásra. Nálunk itt az ovi mellett erdő van és gondoltam inkább beoltatom. Kinek milyen tapasztalata van?

Ági
petra2

Nyuszi
Nem kapott semmit a hasmenésre. Nekem azt mondta a doktornő, hogy úgy jön rendben ha minnél hamarabb kiürül a szervezetéből. Mikor 1 évesen szalmonellás volt akkor vettem azért neki smectát mert az már elég durva volt de semmit sem ért. Adjál neki sok banánt meg itassad. Jobbulást!

Ja most mikor hasmenése volt novemberben, akkor két ágyhúzás után én már ráadtam az Olivér pelusából egyet mert szegény ő sem tudott olyan gyorsan szólni.

Ági
petra2

Parazita
Ja igen pont igy kepzeltek ahogy leirtadKépKép
Na mi van Solymi vegulis ment oviba?

Rit
A maci jelmez jo lehetKépEn vittem haza bohoc ruhat tegnap de nem teccik neki mert gomobos.Ez az egyetlen heppje hogy nme vesz fel gombos ingeketKépUgyhogy azt mondta inkabb doktor bacsi lesz.Azt meg nem nehez megvalositani,tegnap mar talaltam is neki kopenyt meg szemuveget,csinlok neki kituzot a kopenyre es az orvosi tasjakat is viszi.Naluk csak jovo heten csutortokon lesz a farsang.
En szinhazba cska a baratnommel megyek,persze ddig 2* voltunk az elmult 2 evben,igy apa otthon tud maradni Alexxal.Amugy meg O nem egy szinhazas tipus, igy mindenki jol jarKép
Jut eszembe babysitteren meg nme gondolkodtal?Tudom persze az sem olcso,de neha kell hogy valakire tudja bizni az ember a ferjen kivul is.

Judy
Persze Ti Sopronban jartok balba,igy anyukad is tud segiteniKép
Gergo nagy rafko a gyogyszerrelKép

Gumicukor
Ja ertem szoval nem pazarolnad a szabad hetveget rank, meg van ertveKép

Sasha
Hat te a mostani terhesseget aztan nem tudod elvezin,sajnalom hogy ennyi minden kijutott.Daninak gyors gyogyulastKép

Nyuszi
Einek is jobbulastKépEn smectat adnek neki,meg banant+fott krumlival.Ja a parodnak is ,kulfoldon betegnek lenni rosszabbKép
Hat igen nalunk a dedi mar 78 eves de siman elvan Alexxal egesz napra is,persze nincs ennyit rabizva ,de bolcsi szunetben volt hogy fel nap ott volt mert anyu is dolgozott.A dedipapval ketten kifejzetten elvezik,sot le is fekteti el is alszik nala delutan szo nelkulKépPersze ehhez az is hozzajarul hogy Alex nem egy nyugos tipusKépKép

Banyoci
De jo hogy jottelKépEs a skarlat mennyire volt veszes? Nyaralas merre is volt?Gratulalaok hogy sikerult eladni a lakastKépKép

Agi
Na en pont igy ertettem hogy elmesz otthonrol es kikapcsolaod az agyad.Azert a kovetkozo elott talan csak sikerul megoldani valahogy hogy siker legyen a vegeKép
Eddig miben aludt Petra ?Vagy Olivernek vesztek csak agyat.En gyereknek a sima kokuszra eskuszom.

Alex tegnapi beszolasa:
Este a lefekveskor meglatta a holdat es mondtam neki hogy latod integet a hold neked hogy aludjal es jo ejszakat.Erre O:Anya a hold nem tud integetni,mert nincs keze! KépKépKép

Pusza
Kataa

Kép
Kép
kataa

Banyóci,
A Solymi ovis barátja is Pókember lesz - állítólag a józsefvárosi (és gondolom egyéb kínai) piacon lehet kapni ilyen jelmezeket... Én nagyon örülök, hogy Solymi csak róka akar lenni, mert azt sokkal könnyebb házilag összetákolni.

Ági,
Igen, sajnos csak az működik, ha elmész, vagy a srácokat viszik el...

Kataa,
Solymi összekapta magát, úgyhogy ment oviba, de szegény Csongi tiszta takony... Én sem vagyok a topon, ami azt illeti.

Zit
parazita

Matrac - hát, ha pénztárcátok negedi, akkor vegyetek minőségi matracot. szivacsot semmiképp, mert az nem tartja a gerincet, magába szív mindent, atkát nedvességet és ott bomlik benne minden cucc, hiába szellőzteted stb...
a jobb matracok nonell rugósak és kókusszal vannak kombinálva, gerinczónásak, van kifejezetten gyerekeknek való, és az ő csontozatuk igen fontos, hiszen alakulóban van.
míg egy szivacsmatrac nélhány évet szolgál ki, egy jobb minőségibb matrac 10-15 évet is! nekünk volt szivacs és pont azért cseréltük ki, mert ezer éves volt a férjem kipattogott tőle. vettünk egy billerbeck hiper szupert, és ég és föld az alvás rajta. a miénke atkaés pollen taszító réteg is van, szellőzőnyílások. nem volt 2 fillér, de megérte. hasonló van Dani nagy ágyában is. szóval, ha fontos az egészség, akkor mindenképpen megéri.

most rohannom kell prezentálni.
pusz

KépKép
KépKép
gumicukor

Sasha!
Remélem most már gyorsan kilábaltok a betegségekből!

Ági!
Nálunk Gyurcinak kókuszmatraca van, nekünk pedig Gumicukor által leirt rugós kókusz bevonattal. Nekünk ez vált be.

Kataa!
KösziKép. Gran Canarian voltunk most is. Mivel csak 1 hétre tudtunk elmenni, igy nem is volt kedvünk új hellyel próbálkozni. Ezt ismerjük, jól érezzük ott magunkat, igy egyértelmű volt a választásKép. Apósom ötlete volt az egész, azt mondta meghiv minketKép.
Skarlát elég gáz voltKép. Közvetlenül karácsony előtt szedte össze szegénykém az oviban. Az ünnepek alatt volt a legszarabbul. Láz, torokgyulladás, alig evett, alig ivott. Aztán jött a pöttytenger. Onnantól számitva kb 10 nap a lefolyása. Persze már hamarabb jól volt, de még fertőzhetett volna. Utána meg már nem engedtem oviba menni, nehogy a nyaralás előtt begyűjtsön még valamit. Szóval több mint 1 hónapot hiányzott.
Alex és a HoldKép. Ha nem telihold van, akkor Gyurci szerint valaki eltörte a HoldatKép.

Zita!
Köszi a tippetKép. Akkor anyukámat ráugrasztom a témára, ugyanis én ki nem állhatom a piacokat.
Én is sokkal jobban örülnék, ha valami mást választott volna, de hajthatatlanKépKép. Próbáltam finoman elvezetni más irányba, de sikertelenül.

Teszek új képet a profilombaKép.

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

HAliho

Tovabbra is fosika, sajna eleg nehezen birom belediktalni a Smectat, de legalabb eszik-iszik. Delutan aludtak mindketten 2.5 orat. Kép
Addig en elrobogtam a Coraba, bevasaroltam, meg bankot inteztem, meg megszabadultam a sok ev alatt felgyult lejart gyogyszerektol a gyogyszertarban.Kép

Banyoci

Nagyon helyes a csaladi kep.Kép
Jo Gyurci szovege.Kép
Ez a skarlat csunya lehetett...

Kataa

Hat azert egy 3.5 evessel konnyebb elbanni, mint egy 3.5 evessel ,meg egy 20 honapossal egyutt.Kép
De tok jo, hogy ilyen strammok a dediek nalatok.

Sasha

Jobbulast Daninak!

Agi

Nekem is az a bajom a gyerekekkel, hogy nem faradnak el elegge, ebben a hidegben pedig nem szeretnek kint lenni.En is ebresztek 16.00-kor, kiveve, ha betegek.

Emike dumaja:
"anya aki szabalytalan azt bezarja a rendorbacsi a dutyiba?"
"Nem ,csak aki sokkal csunyabb dolgot csinal, pl. bant valakit, vagy ellop valamit, mondjuk egy autot"
Emike elgondolkodik:
"Es mi csak kolcson vettuk azt az autot, amikor Angliaban voltunk....?"

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Megvolt tegnap a szülői. Felvetődött, hogy miért nem szednek csoportpénzt a szülőktől. Azt a választ adták az óvónénik, hogy rendelet van arról, hogy ez tilos. ???????? Én mondtam, hogy az összes ismerős anyuka fizet csopipénzt, a sulikban is szednek. Erre csak hajtogatták, hogy márpedig nem szabadna. Érdekes..... vajon hol lehet ennek a szabályzatnak utánanézni????

Megkérték az összes otthon lévő anyukát, hogy június 1-től aug. 31-ig lehetőleg ne vigyük a gyerekeket oviba. Ez nem probléma, én is így gondoltam, de azért ez furcsa volt. Nálatok hogy van ez??

Évvesztes gyerekek: a csopi fele évvesztes. Most úgy néz ki, hogy együtt marad a "banda", és a nagycsoportot fogják 2x járni a kicsik, a többiek meg mehetnek suliba. Remélem marad ez az elgondolás, az óvónénik is ezt szeretnék, állítólag nagyon jó kis csapat gyűlt össze.
Ha ez az elgondolás nem működik, akkor a kiscsoportot kell 2x járniuk.

Gusztika szülei természetesen nem jöttek el (ennyire érdekli őket a gyerekKép), de az összes szülő ismeri Gusztika hírét. Én most nem panaszkodtam, idén még semmi gondunk nem volt vele. Állítólag most már a fiúkkal verekszik, a kislányokat békén hagyja.

Na, jól rátok zúdítottamKép
Még nem olvastam vissza, önzőztem egy kicsitKép
Megyek is olvasni, dedek még alszanak.
Ma Nórit itthon tartom, vízszerű taki jön az orrából. Remélem pár nap alatt kikúrálom és nem lesz komolyabban beteg.

Pusza:
Magdi

Magdi
mléna

Na, ennyi volt a nyugi, Márk felébredtKép
nem tudok visszaolvasni, majd még jövök.

Magdi

Magdi
mléna

Magdi

nekem is rémlik, hogy van vmi szabály, hogy az ovinénik nem szedhetnek csopipénzt, ezért szedi az szmk, ezzel kivédhető. Lehet, hogy erre gondoltak, nem?

Banyóci
Nagyon helyesek vagytok a képen!

Nem tudom, hogy ez milyen vírus, amit elkaptunk de már a t..öm tele vele. 1hete lázasak vagyunk, köhögünk, hol jobb hol rosszabb. Én ma már bejöttem mert csak köhögtem és a kollégák már irogattak, hogy kellenék. Annát otthon tartjuk még a héten.

Minden betegeskedőnek drukk, és gyógypuszi hegyek!

bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Bea! Igazad lehet!!!! Nálunk még nincs SZMK (kiscsoportban nincs), így ez igazándiból ilyen formában nem került szóba. Na, majd megkérdezem!!

Még 1 érdekes dolog volt: Szóltam tegnap az óvónéniknek, hogy folyik Nóri orra, így ezen a héten nem viszem oviba. Erre mondták, hogy oké, de hozzak orvosi igazolást. Mondtam, hogy nem viszem el orvoshoz, mert csak náthás, semmi baja az orrfolyáson kívül. "Na, de anyuka! A szabályzat értelmében bla, bla, bla..." Feltettem a költői kérdést: Mi a jobb Mindenkinek? Viszem Nórit, percenként törölni kell az orrát, betegebb lesz, elkapják a többiek, 3 hétig elhúzodik a gyógyulás, vagy otthon tartom 3 napig, tudom porszívózni az orrát, itatom, etetem, és ha minden jól megy hétfőn egészségesen mehet oviba. Máskor meg mindig hallom, hogy morognak a nevelők, hogy náthás gyereket bevisznek az anyukák (gondolom, akik dolgoznak nem tartják otthon egy orrfolyás miatt a babákat).

Zárójelben megjegyzem, hogy Nóri tök jól van, tényleg semmi baja az orrfolyáson kívűl, akár mehetett volna oviba. De ott vajon félóránként kitakarítják az orrát??????

Na, abbahagyom, bocsi, hogy ennyit írok magunkról, de nagyon friss emlék a szülői. És egyszerűen nem tudok szó nélkül átlépni az emberi butaságon, fafejűségen.

Most már tényleg visszaolvasok, csendespihenő van, talán tudok is reagálni 1-2 dolograKép

Azért előljáróban annyit, hogy minden betegeskedőnek gyors gógyulást kívánok!!!!!!
Magdi

Magdi
mléna

Banyóci - de jó, hogy előkerültél!! Hiányzol ám, írj gyakrabban, de először is gyógyulj meg!! Ott akartok maradni a környéken??

Ági - ha engem kérdezel én ugyan nem oltatom be a gyerkőcöt kullancs ellen. Az úgyis csak az agyhártyagyuszi ellen jó, lime ellen nincs orvosság. Az agyhártyagyuszi elleni pedig gyakorlatilag a gyengített verzió befecskendezése - ezt meg azért nem, mert semmi garancia, hogy találkozik egy olyan kullanccsal, akkor meg nehogy már pont miattam kerüljön ilyen a szervezetéb. Egyébként mi állandóan túrázunk, bennem pl. a 33 év alatt soha egyetlen kullancs sem volt.

Kataa
de gondolkodtam. de azon felül, hogy nem olcsó ott a másik gond: ki az a vadidegen, akire rá mernéd bízni a gyereked + még a lakást is? mi a garancia, hogy nem hagyja mondjuk ott geyedül és nem rámolja ki a kecót, míg te színházazol vagy akár arra is, hogy nem bántja a gyereket v. valami?

Ja, és képek a farsangról:
Kép Kép

rit

anemona7

Sziasztok,

Parazita
Neked meg Csobginak jobbulastKép

Gumicukor
Igazad van, mi is elvezzuk a jotekony hatasat a biomatracnakKépKépEgesz mas rajta a pihenes isKép

Banyoci
Na akkor lenyeg hogy a nap sutott,jo kis hleyn voltatokKépNagyon csini vagy az uj barnas hajjalKépGyurci is szep nagyfiu marKép
Hogy hova koltoztok korvonalozodott mar? Marmint a keruletKép

Magdi
Mar a bolcsiben sem szedhetnek a gondozonok penzt.A bolcsiben 5 het lesz a szunet,de azt hiszem en mar tavasszal viszem at oviba.Ott meg megkerdeztem es 6 hetig lesznek zarva.
En ugy tudom hogy aza jobb ha kicsit jarjak ketszer,mert az nem szokott tul jol esni nekik hogy a fel megy iskolaba a fele meg nem.
Az is szabaly ha betegseg miatt marad otthon akkor csak igazolassal lehet vinin legkozelebb.Vegulis ertheto ez isKép
En nem szoktam vinni folyo orral,jo konnyen bbeszelek mert nem folyik az orra szinte soha.De ha folyik az mar nala betegseget jelez,tehat ezert nem viszem.Viszont lattam nem egy gyereket akik zold cuccal is visznek,na aza gaz,mert az jobban fertoz.Kép

Halacska
Kar hogy nem tudtal meg otthon maradni.De legalabb mar lazad nincsKép

Tegnap kozminal ujultam meg,olyan jol esett.Na az mar nem hogy ez is babat var,ugymint az elozo.(persze orulok,csak epp kereshetek megint egy masikat) Kép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Na, megint énKép Lőjetek le nyugodtanKép

Banyóci! Örülök, hogy írtál! Nagyon jó a kép a kis családodról, csinik vagytokKép SkarlátKép nagyon rossz, hogy pont az ünnepek alatt voltatok betegek.

Nyuszika! Nagyon édesek a tesók! Önszántukból fogták meg egymás kezét, vagy Te állítottad be a képet?Kép
Jobbulást Eminek. Nálunk még fosos vírus nem volt, képzelem milyen rossz lehet ez egy már szobatiszta gyereknek.Kép

Zsuzsa! Végre sikerült megnézni a képeket, Luca annyira nagy már!!!! Nagyon szép kislány. Előd mosolyaKép

Ági! Kullancs elleni védőoltáson én még csak gondolkodom (tavaly is csak gondolkodtam). Írnál róla pár sort? Mennyire időre ad védettséget, mellékhatások stb...

Zita! Tök jó ez az oldal, körbenézegettemKép
koncertért irigy, még leírva is "átjött" a hangulat (Pély Barna után szabadonKép)
Én most a Depeche Mode-ra vagyok beindulva, holnap veszi meg a jegyeket a tesóm. Ami még érdekes lehet az a Piramis koncert (kicsit más stílus, de nagyon szeretem).
Fekete Lik: Nem mondom, hogy törzshely volt, de sok koncerten voltam ott anno. Jó hely voltKép

Nóri elunta a Micimakkót, megyek szórakoztatniKép
Szép napot mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Magdi

Nalunk is eleg sok butasag van az oviban, azzal egyutt, hogy nagyon ertelmesek az ovonok. A vezetono viszont eleg vaskalaposnak latszik. Csoportpenz van, az szmk szedi, akit az ovonok jeloltek ki.Kép
Engem mint mar irtam korabban ez a szegenyes etkeztetes duhit, de ez meg nem az o hibajuk. Az igazolast nekunk is elmondtak, mert kotelesseguk. De nem kerik komolyan. Az elsot leadtam, de mikor lattam a tobbinel, hogy nem hianyoljak, nem forsziroztam. A dokibacsi mindig adja, mert neki kotelessege, HA elviszem hozza a gyereket. Mar vagy 8 igazolas van a taskamban.KépKépKép De nathaval nem viszem, csak ha durvul a helyzet. Ezt meg az elejen megbeszeltem vele, o mondta, hogy a rendszer nyilvan nem a lelkiismeretes, ertelmes anyukaknak lett kitalalva. Szerinted ellenorzi valaki a jelenleti ivet, meg az igazolasok szamat????Kép Persze lehet, hogy pont kifogtatok a pedans ovonoket, vagy megkovetelik toluk is. De teljesen egyetertek veled, mindenben.

Nalunk tovabbra is fosizas, ejjel agynemuhuzas (Kép)Laza mar nincs, de meg kohog. Es hogy nehogy mar oruljunk, Danny orra kezdett folyni es kohog.Kép

Bea

Azert csak tessek neked is meggyogyulni...Kép

Mar NAGYON elegem van a telbol. Napsutest akarok es meleget es madarcsicsergest, es hoviragot, tulipant es narciszt es krokuszt...Kép

NyusziKép

KépKép
KépKép
nyuszika

Magdi

Akkor a kepen eppen "vasarlosat" jatszottak vagyis egyutt mentek vasarolni.Emin mulik, mert az occse imad jatszani vele, o ugy nez a noverere, mint istennore.Kép
Hat igen Emi megszenvedi a fosit, tegnep reggel 2 oran beul 6x!!! csereltunk bugyit. A bugyipelust meg nem hagyta felhuzni.

Megegy , Danny probalgatja oroszlankormeit, ha nem vagyok a szobaban, direkt rosszakat csinal, kapcsogatja a villanyt, meg ilyenek.KépKép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Rit,
Jok a kepekKép
Hat igen en sem repestem az oromtol,ezert is vartam majnem 3 evet amig kerstem valakit.Persze csak ajanlasra, egy barati par kislanyara vigyazott 2 evig Evi neni. Mindig is aradoztak rola,csak hat hozzajuk minden nap jart,mertanyuka dolgozott,tehat nem volt szabad kapacitasa.Most hogy a kislany ovis lett,gondoltam megprobalom.Azert is mert plane amig a ferjem sokat volt kint,nagyon nyomaszto volt hogy senkire nem tudtam hetkozben bizni.Nem arra szoktam hasznalni hogy mi bulizzunk,hanem pl:orvoshoz,fodraszhoz,kozmetikushoz menjek. Aboszolute megbizhato minden teren,olyan potnagyi fele. Sot eloszot O is a lanyaval jott ,mert bar ajanlottak minket de azert felt hogy milyenek is vagyunkKép Nagyon sokat foglalkozik Alexxal, 2 ora ottlet utan mindent megmutatnak hogy miket csinaltak.Ha hazaerek beszelgetunk kivel mi ujsag,tehat nem csak adjuk egymasnak a kilincset.Arra meg ha bantana Alex tuti elmeselne tehat erre gondolni sem szabad. Egyebkent,ciki nem ciki az elso ket alkalommal diktafont hagytam a fiokban,tehat hallottam hogy hogyan beszel veleKépKépKép
En is jobban orulnek ha lenne nagyi kozelben,de mivel nincs kell hogy megbizzak valakiben ha nem akarom mindenhova, szamara erdektelen helyre magammal vinni.Persze ha nem beteg akkor csak max heti 2 orara jon,azert az nem megterhelo anyagilagKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Csak egy gyors belekotyogás: igen ellenőrizik a jelenléti ívet, és az igazolások meglétét. Apósom pont ezt csinálja, éppen most is egy ovódában. 3 napot a szülő igazolhat, de 4-et már csak orvos.
szilcsike

Szilcsike

Es milyen minosegben? Ugy ertem gyerekorvoskent dolgozik?
Es en pl milyen igazolast vigyek ha 1 hetre kivisszuk a gyereket Angliaba? Akkor is vigyem orvoshoz?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Magdi,
Én is a napokban intézem a Depeche Mode jegyet az egész baráti körnek... Majd ha nem havazik, elmegyünk Csongival.

Rit,
Aranyosak a képek!
Mi is rengeteget kirándultunk, de bennünk rengetegszer volt is kullancs... Az anyukám most is nagyon sokat jár, én szoktam kiszedegetni belőle Kép. Viszont szerencsére semmilyen kórt nem kaptunk el.

Bea,
Hát ennyire hiányoztál nekik bent? Kép Gyógyulj meg!

Kataa,
Akkor most már nagyon-nagyon szép lehetsz... Kép

Csoportpénz: nálunk simán szednek, pedig van SZMK is.
Hiányzás: mivel 5 év alattiak és még nem óvodakötelesek, a szülő igazolhatja a hiányzást. Orvosit csak akkor kell vinni, ha ők küldik haza a gyereket vmilyen betegség miatt.

Zit
parazita

Nyuszi
Ha elore szolsz hogy elutaztok,nem kell igazolas. Nekem volt mar olyan hogy anyuekhoz ment es reggel beszoltam hogy nem megy ,de nem beteg.Szerintem utazasnal nem kell sosem igazolas.
Nalukn mivel sokan behoztak betegseg utan papir nelkul is,igy ezert veszik most mar(joggal )komolyan az igazolast. Tehat ha valaki mondjuk (mint Magdi)nem viszi orvoshoz akkor ne mondja hogy miert hianyzik a gyerek,jobban jarKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteketKép.

Nyuszi!
Nálunk amikor hasmenés volt, szintén a Smecta és a száraz ételek segitettek. Gyurciba sem volt egyszerű belediktálni, igy belekevertem valamelyik italba v. kajába már nem emlékszem. Remélem Emi hamar túl lesz rajta! DumaKép.
Nálunk most volt aktuális, hogy nem csak betegség miatt hiányzott a gyerek. Amikor még gyógyulófélben volt, bementünk és közöltük, hogy el fogunk utazni, viszont a köztes időben nem fogjuk hozni, nehogy megint beteg legyen. Tudomásul vették, azért a biztonság kedvéért szóltunk a vezetőnek is, hogy tudjanak róla. Nem kellett külön igazolás.

Bea!
Nektek is jobbulást, azért nem túl jó, hogy betegen is bent kell lennedKép.

Rit!
KösziKép. Ti is hiányoztok. Bár tudnék mindig 50 felé szakadniKép. Eleinte határozott elképzeléseink voltak aról, hogy igen a közelben akarunk maradni az ovi miatt. De már magunk sem tudjuk. Az ovi biztosan marad igy is úgy is, legfeljebb messzebbről hozzuk majd. Már lassan a város minden pontján nézelődtünk, de nincs meg amit keresünkKép. Kell hogy lássunk benne fantáziát, hogy bele tudjuk képzelni magunkat. Találtunk 1 ilyet a múlt héten (Zuglóban), kisebb átalakitást ez is igényel, de ott jól éreztük magunkat. Csak az árral vannak némi problémákKép. Megy az alakudozásKép.
Cuki a macilányKépKépKép.

Kataa!
Költözéssel kapcsolatban lásd eggyel feljebbKép. Hajam? Eddig is barnás volt. Vagy milyennek tűntKép?
Tényleg szerencsés vagy, hogy sikerült egy megbizható emberkét találnod Alex mellé. Rithez hasonlóan én is paráznék idegenre bizni a gyereket, de nekem is szerencsém van, mert erre nincs is szükségem. Anyukám ugye mindig mindenre kaphatóKép.
DiktafonKép. Ezen nagyon jót mosolyogtamKép

Magdi!
Szabályzatról én sem hallottam (ami nem jelenti azt hogy nincs), viszont nálunk is szedik a csoportpénzt. Nálunk ez kicsivel magasabb összeg mint az átlag, mert kézműves ovi lévén sok szuper kis eszközt ebből vesznek meg a csoportnak. A betegség nálunk is úgy van, hogy 3 nap után kell orvosi igazolás, amit eddig mindig vittünk is, igy nem tudom, hogy maguktól kérték volna e. Ne húzd fel magad mindenenKép! Ezt mondom én, aki rendszerint ki van akadva, ha valami nem úgy történik a bölcsiben ill. most már oviban ahogy én elképzeltemKépKépKép.

B.

KépKép
KépKép
banyóci

Látom, szóba került az igazolás-nátha stb. téma. Én mindkét oldalt tudom képviselni (szülö-óvónö), és sajna, nem jók a tapsztalataim. Az igazolásokat igenis ellenörzik, mégpedig napra lebontva, egyezetetve a jelenléti ívvel. Azt is megnézik, hogy miért hiányzott a gyerek. Az önkormányzattól megy valaki az ovikba, és nagyon szigorúan veszik a hiányzó igazolásokat.
LEhet, hogy nem leszek népszerü a véleményemmel, de szerintem is kell orvosi igazolás akkor, ha betegség (nátha) miatt volt otthon a gyerek 3 napnál tovább. Egyrészt, mert kötelezö, másrészt az óvónök "megnyugtatására", hogy tényleg egészséges a gyerek. Higgyétek el, rengeteg gyerek jár begyógyszerezve (kúp, fájdolmcsillapító stb.) oviba, és nagy felelösség van az óvónökön, hogy beveszik-e a beteg gyereket vagy sem, és hogy kérik az orvosi igazolást. Nagyon sok szülö van remek viszonyban a gyerekorvosával, telefonál, hogy picit náthás a gyerek, hazaküldték az oviból, ugyan legyen már olyan szíves, és írjon egy igazolást, hogy másnap vihesse oviba. És a doki megírja, az óvónönek pedig kutya kötelessége bevenni az orvosi igazolással érkezö, egyébként beteg gyereket, hiszen orvosilag semmi baja Kép. Arról nem is beszélve, hogy a náthás gyerek is fertöz, ott a többi 25-30 gyerek, akiket a szülö az óvónöre bízott reggel, hogy délután épségben visszakapja. Ádáméknál is pont tegnap volt szülöi, és az ö óvónénijei is ki voltak akadva, hogy mik vannak. Eddig 7 skarlátos gyerek volt az oviban, de nem egyszerre, hanem szépen, egymás után, mert egyes szülök lázasan is bevitték a gyereket oviba (persze, elötte gondosan csillapították reghgel a lázat), a lázas gyereknek meg épp nem sima torokgyulája volt, hanem skarlátja...
Na jó, befejezem, még mielött mindenkit magamra haragítanék Kép.

Jó éjt,

Panda

panda
Halásztelek

Panda

Én nem haragszom hanem kiakadok, hogy ilyen emberek vannak. Megértem, hogy dolgozni kell, én is ezt teszem, de megoldom a beteg gyerek elhelyezését és NEM akarok szándékkal ártani saját és más gyerekének azzal, hogy gyógyszerezve vigyem az enyémet. Tudom, hogy itt senki sem! És vannak dokik, akik ebben partnerek? Adják gyorsan vissza a diplomájukat!! Most nagyon pipa vagyok!!

Annának egyébként fülkürthurutja van. Mit szóltok?! Milyen betegségek vannak? Kép
Sapizunk, kapott barna orrcseppet és Nurofent kell szedni a gyulladás csökkentésére. Doki néni semmit nem talált, de megkértem, hogy nézze meg a fülét is. Ott sem látott semmit a cicapiszoktól és továbbküldött minket a kistarcsai kórház fül-orr-gégészetére, ahol ezt diagnosztizálta, este 6kor a dokinéni. 1 hét múlva kontroll.

bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

egyetértek veled Panda, hogy aki lázas, az ne menjen oviba. de egy kis orrfolyás, köhögés miatt sajnos nem tud mindenki otthon maradni a gyerekkel. nekem szerencsém van, hogy a fiam edig csak 1x volt beteg, ill. bocs 2x (1x kötőhártya gyulladás, ami pont a költözés idejére esett, amikor eyébként is szabin voltam), a másik meg 1 hét volt, amikor köhögött, náthás volt és 2 napig láza is volt. most néha szürcsög az orra, de azzal nem maradunk otthon, mert amúgy kutya baja, ilyennel még orvoshoz sem viszem, mert kiröhögne, csak orrot fújunk. én Daninak direkt teszek a zsákjába zsepit és ő kijár orrot fújni, amit már elég jól tud, az ovónők meg letörlik, de nem fújja ki a gyerek. mi pl. max fluimucilt használunk, ha nagyon truytis, de nov eleje óta már nem is kell. meg párologtatok itthon illóolajat, amit az oviba is vittem.

csopipénz - nálunk én vagyok az szmk elnöke másik 2 anyukával. eslő szülőin szeptemberben szinte mindenki szó nélkül beadta a pénzt, utána, akiknek később kezdte a gyerek az ovit, ők odaadták egy zárt borítékban a pénzt az ovónőknek, ők meg nekem. vagy a mikipénzt is uígy. majd hétfőn lesz a következő szülői, ott megmutatom a számlákat, milyen összeget mire költöttünk, aki akarja megnézheti. meg csinálok egy kontaktlistát, hogy aki akar bármikor elérhessek telefonon, vagy mailben.

holnap farsangolnak, ma elhoztam a jelmezt, most nem volt idő barkácsolni, de nagyon cuki tigris lett a fiam. viszont a családi farsangra, ami Egerben lesz több családdal a cégtől, oda készítünk jelmezt, Kukori és Kotkoda leszünk apával, Dani meg a tojásból lett csoda, egy kis tojásgyerek.

most mennem kell, mindjárt csinálom a pogit a holnapi farsangra.

pusza
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Most mégis írok, pedig nem akartam
Igen, tényleg az önkormányzattól ellenőrzik az igazolásokat, úgy ahogy Panda mondja. Mégpedig napra lebontva.
Én mostmár azzal sem értek egyet, hogy folyó orral, és köhögve megy a gyerek az oviba. Nem véletlen vagyunk itthon non-stop, és nem véletlen betegek folyton a gyerekeim. Idén a mai volt a 8. napja az oviban. Két napra beviszem, tök egészségesen, és sajnos a rengeteg köhögős, folyó orrostól a második nap betegen hozom haza. És már a hócipőm is tele van ezzel, mert bármit tehetek, elkapja, átmegy a kicsire, rám és végigmegy mindenkin.
Tudom nagyon jól, hogy nem mindenki teheti meg, hogy ne dolgozzon egy folyó orrnál, vagy egy köhögésnél. De ezek a tünetek mindig valamilyen betegség jelei, és attól hogy a gyerek nem lázas, beteg. És nagy valószínűséggel fertőz is.
Pontosan ezért is kell orvoshoz vinni, és igazolás kérni, hogy egészséges, közösségbe mehet.
Egyébként még egy szösszenet, és eldugulok: Szilcsinek két hete 1 nap ovi után folyt az orra, és este köhintett kétszer. Elvittem orvoshoz, és tüdőgyulladás. Ennyi erővel vihettem volna oviba, hiszen nem volt lázas.
szilcsike

ParaZita
Nálunk együtt fürdenek a gyerekek pedig az Olivérnek nagyon érzékeny a bőre. Mind a kettőt a gyógyszertári mosakodókrémmel fürdetem. Különben nekem is azt mondta a doktornő, hogy az Olivér csak zuhanyozzon és csak nagyon ritkán fürödjön de kitudja ezt megcsinálni. Annyira szeret pancsizni.

Sasha
Jobbulást Daninak!

Banyóci
Merre felé szeretnétek költözni?
Ketten voltatok nyaralni vagy hárman?
pókember: a nővérem kisfia az volt. Õk ráadtak fekete harisnyát meg fekete pulóvert és a tetejére egy piros polót amire fekete filccel rajzoltak pókhálót.

Kataa
A Petra meg imádja a gombos ruhákat, már ki-be tudja gombolni.
Mind a kettőjüknek szeretnénk venni ágyat. A Petra kiságya lett az Olivéré és a Petra meg megkaptam a nővérem kisfiának az ágyát. De ez már elég régi és ez sem sokkal nagyobb mint a kiságy. Akkor csak egy matracot vettünk bele meg vartam rá egy ágytakarót.Úgy voltam vele, hogy kibírja ezen 1,5 évig és akkor veszünk egyformát nekik. Most különben mind két ágyon kókuszmatrac van.

Rit
Akkor mi a különbség az agyhártyagyulladás elleni és a kullancs oltás között? MOndjuk többféle agyhártyagyulladás van. Nekem különben a doktornő javasolta. A bárányhimlőre meg azt mondta, hogy nem ajánlja.
Nagyon aranyos Dodi a farsangon. Kíváncsi leszek a mienkre. Pénteken lesz és a Petra elefánt lesz.
babysitter: Én sem bíznám a gyerekeket idegenekre. Sőt én még azt sem szeretem ha anyosómék vigyáznak rájuk. Lehet, hogy hülye vagyok de mindenkiben találok valami kifogást amit nem jól csinál.

Gumicukor
Köszi akkor megnézem majd hétvégén ezeket a matracokat. (Ikea, Kika) Ti hol vettétek?

Na megyek mert apa itt toporog.

Ági
petra2

Sziasztok!

Nálunk úgy volt a bölcsiben hogy 3 napot igazolhatott szülő, annál többnél orvosi igazolást kértek, kivéve ha előre szóltunk pl nyaralás vagy ilyesmi.
Én begyógyszerezve sose vittem, de náthásan igen. Emma ha náthás, folyik az orra, köhécsel attól még nem lázas. És igen, lehet hogy fertőz olynkorKép, tudom hogy ugyanaz a vírus, baci mindnekinél más és más erősségű tüneteket tud produkálni. De ez egy nagyon nehéz téma. Én tavaly ha mindne náthával otthon tartottam volna akkor kb 1 hetet dolgoztam volna aztán 2-3 hetet otthon. Sajnos itt nincs jó megoldás. Olyat mi is szoktunk csinálni hogy anyukám hétfőn pénteken általábannem dolgozik és ha náthás akkor otthon marad veée hosszú hétvégére. De ennél jobban nem tudom megoldani jelenleg. Ha viszont hőemelkedéses, iszonyú taknyos,akkor maradok otthon vele, szerencsére ez nagyon nagyon ritka.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Betegség az oviban: Nórinak tegnap estére már az orra sem folyt. Ha vittem volna, akkor tuti kínlódnánk még 1-2 hetet. Márk nem kapta el (egyenlőre senki a családban).
Én azt mondtam az óvónéniknek, hogy ezen a héten tartom csak otthon Nórit, ami barátok közt 3 napot jelent: Szerda-csüti-péntek. Erre mondták ők, hogy vigyek igazolást. És én erre írtam, hogy nem értem a vaskalaposságot.

Én, ha úgy látom, hogy komolyabb betegség van, akkor mindig elviszem orvoshoz Nórit (pontosabban kihívom a dokinőt, betegrendelésen még soha nem voltunk).
Egy nátha miatt nem akarok 2000 pénzt kifizetni, szerintem a dokinéni is körberöhögne 3X, annak meg végképp nem látom értelmét, hogy betegrendelére elvigyem, ahol bacik tömege van a levegőben. Na, mindegy... tavaly mi is egy csomót voltunk betegek, hol náthával, hol komolyabb betegséggel, de én soha nem vittem Nórit betegen oviba. Amíg megtehetem, addig otthontartom egy sima orrfolyással is.

Egyébként totál egyetértek azzal, hogy kellenek a szabályok, muszály igazolást kérni, beteg, begyógyszerezett gyerekeket tényleg nem szabadna oviba vinni. Panda! Kép egyetértek veled!
De én nem ez a kategória vagyok, és ezt az óvónénik is pontosan tudják.

Kataa! Jót mosolyogtam a hozzászólásodon, egy rugóra jár az agyatok a férjemmel. Õ is azt mondta, hogy minek mondtam, hogy nátha miatt tartom otthon. Mondta, hogy legközelebb mondjam azt, hogy elutazunk a Kanári szigetekreKép, azért nem megy Nóri oviba.

Rit! Aranyos a macilányKép Ez a szemöldökKép

Mekkora hó esett!!!! Gyönyörű!!!!

Zita! Akkor lehet, hogy összefutunk a DM koncertenKép

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Hali

Emi meg mindig fosizik, mikor lesz mar vege? Ejjel ketszer bilibe, egyszer pizsibe.KépDanny jol van o csak egyszer volt fent.

Szilcsike

Miert ne irnad le a velemenyed? Es egyetertek veled, mert altalaban a kis natha orrfolyasbol lesznek a komolyabb betegsegek, mert ezek a gyerekek meg kicsik, nem tudjak rendesen kifujni az orrukat, legalabb is a legtobb nem, nem ugy mint Gumicukor Danija. Emike nem. Esbent ragad a cucc, lesz belole fulgyuszi, meg egyb mutans baci, stb.,stb. Az ovonok meg nem mindig tudjak idoben megfujatni a gyerek orrat, es nincs naluk szippanto keszlet sem.

Gumicukor

Igazad van, de. Nem minden gyerek ilyen stramm, mint Dani, biztos nagy szerepe van az illoolajaidnak is, de asszem ez fokent genetikai lehet. Anyu elmeselese szerint a batyamnak minden kis nathabol nagy betegseg lett, kanyaro, influenza, baranyhimlo miegymas. Anyu dolgozott, azt sem tudta neha hogy szervezze meg a gyerekvigyazast. Aztan mikor mar otthon volt velem, meg parazott, hogy en mit kapok el. Azert ha szukseg lenne ra te is megszervezned nyilvan. Anyosodek dolgoznak?

Agi

Megertelek, hogy nem szivesen hagyod masra a gyerekeket, de nem akarlak kiabranditani, olyat ugysem talasz, aki mindenben megfelel az elvarasaidnak. Anyukam sem mindent ugy csinal, ilyenkor szolok, (nem ebnreszti fel 16-kor delutan, folyton eteti oket)vagy elsiklok felette. Nem vagyunk egyformak. Meg a gyerekeknek sem baj, ha mast is megtapasztalnak. Nyilvan csak ha nem karosodnak valamiben emiatt.De egyreszt megfosztod magad is egy csomo mindentol, persze nem azt mondom hogy el kell jarni bulizni, meg vasarolni meg utazgatni folyton, de en mar eleg rendes hianytuneteket mutatok ezekben. A sajat apjuk sem csinal mindent ugy, mint en csinalnam, amikor rahagyom, meg annyira sem mint anyu.Kép Mert keveset van veluk. De pont igy probalom osszerazni oket, megha utana romeltakaritani is kell, vagy bosszankodom egy-ket dolog miatt. (pl. elfelejt Dannynek pelust cserelni orakon keresztulKép) Meg mar az is zavar neha, hogy ennyire anyasak. Lehet hogy durvan hangzik, de biztos vagyok benne, hogy azon is mulik, hogy en mennyire engedem el magamtol oket.

bocs ha hosszu lettem.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok,

Ezt a szep idotKépKép

Banyoci
Nem tudom valahogy mindig szokebbnek tuntel, biztos tobb volt a melir nehaKép
Remelem hamar meglesz a kiszemelt hely es koltozhettekKép
Hat igen nehez ez a kire bizzuk a gyereket kerdes,en sem biztam senkire anyuekon kivul 2,5 evig.Aztan belattam hogy neha kell egy biztos pont,ha barmi lenne akire szamithatok. Az
meg kulon jo hogy bir minket, a multkor is hogy Alex aludt fozott+takaritott pedig nem kertem vagy varom el.Vagyis onszantabol segitokesz es pont ilyet kerestem.Mindig hoz valami kis meglepit Alexnak, szoval kedveli nagyonKép

Panda
En egyetertek veled teljesen,ovonoi oldaladdal isKép Ha beteg Alex viszem orvoshoz es csak akkor kapjuk meg az igazolasat ha mar tenyleg kozossegbe mehet. Nem elore ures datummal,mint egyesek.Ez az en erdekem is,nem akarom hogy sokat legyen bete, es nem azert mert nincs megoldva hogy ki maradjon vele esetleg otthon,mert az itt nem problema,csak hogy O ne szenvedjen folsolegesen. Masik meg ha visszavinnem betegen meg jobban elkapna valami szovodmenyt is.Ilyet hogy valaki begyogszerezve beviszi az mar nagyon durva,milyen szulo az ilyen...Egyebkent nathaval nem kuldenek nalunk haza, csak lazzal.Viszont fultanuja voltam olyannak is hogy hanyos gyereket masnap igazolas nelkul hoztak be.Nme akrtak bevenni es apuka bekonyorogte.Merges is voltam...

Bea
Na latod jobb hogy elvitte megis Annat a ferjed dokihoz.Mik vannak, es faj a fule?

Gumicukor
Igen addig amig nem beteges az ember gyereke konnyen mondja hogy egy kis orrfolyassal beviszi,de egy gyengebb immunrendszerut az is megfertoz.Plane a zold trutymos.Kép
En tavaly amig nem dolgoztam,akkor is otthon tarottam, plane ha kohogott.Most is ha ilyen lenne szakitanek ra idot,pont miatta.Alex is tudja fujni az orrat egyedul ez nem gondKépMar reg nem orrszivozunk.
Kukori-Kotkoda jo otletKép

Szilcsike
Na latod pont errol beszeltem hogy van aki megkapja es annak nem irigylem anyukajat...Meg ha nem is dolgozik es nehez egy beteg gyerekkel.

Mano
A munkahelyeden nem dijjazak ha hianyzol?Nalunk szerencsre ebbol nincs gond,meg csomo szabim is van,inkabb en vagyok tul lelkiismeretes hogy itt is menjenek a dolgok,ezert ha mar nem lazas de meg otthon tarjuk akkor vagy a ferjem vagy Evi jon a kepbe.

Magdi
Azert ez felig vicc volt am.KépKép Mert szerintem ha amugyis otthon tarjuk a gyereket betegseg gyanujaval akkor jobb ha megnezi a doki.( tudeje,torka miatt)Mi idopontra jarunk rendelsre es nem kell varni,sot olyankor csak mi vagyun a varoban is,en sem vinnem beteg gyerekek koze.A dokinenik csak este tudna jonni a rendelesek utan,addig meg nem mindig vartam.

Nyuszika
Szivembol beszeltel gyerekvigyazas ugyben.En is ugy ereztem hogy szinte a gyerek rabja vagyok,es nem arra vagytam hogy ejszakata bulizzak csak kicsit torodjek magammal vagy egydul vasaroljak be,fogorvoshoz menjek vegre anelkul hogy nem az asszisztens no vigyaz ra odakint. Pedig az en Alexem nem annyira anyas,es ennek orulok is mert mindenkivel nyitott,baratkozo.Es hat valljuk be a mi vilagban jo ha van akarata a gyereknek es nem mindig az anyukaja szoknyajara tapad mert rosszul sulhet el. Fontos hogy elengedjuk oket hogy elmenyeik legyenek,most hogy havi egy hetvegen anyueknal van, hiheteteln milyen nagyfius dolgokat produkalKép Persze nem azt mondom hogy mar csecsemo korban ,de 3 evesen mar nem baba aki mindig anyukaja dedelgetesere szamit .Anyukam mindig megkerdezi hozza a hasznaltai utasitast,en ilyenkor azt mondom hogy mindent tegyen ugy ahogy jonak latja,mert tudom hogy csak az o kedvukben jarnak ilyenkor es hogy ezzel elmenyt okoznak nekik:seta,szankozas,uszoda,rokonknal eltolott ido. Arra jo hogy ragaszkodjon a nagyszuleihez,ez megalalpozza azt a jo kapcsolatot ami a mai napig is van hogy imadom a dedieket mert mindig agyon kenyeztettekKépKépEgyeduli kifogasom hogy addig ott vannak veluk amig el nem alszanak, (Zalan a mi napig igy alszik el otthon is )na ez ha hazajon elojon temakent hogy mi is aludjunk vele...Hat kell 2 nap mire ujra a regi kerekvagasba kerulunk,de megeriKép Ilyen szabad hetvegen apaval meg randizunk non-stop,ami nem is art egy kapcsolatnak sosemKépKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!
Látom az ovis betegség téma. Ezen én is rendszeresen dühöngök. Lehet, hogy most meg leszek kövezve a véleményem miatt, de azért leiromKép. Én soha nem viszem betegen a gyereket oviba, bár ugye mint többször emlitettem, nekem szerencsém van, hogy anyukámra tudok számitani. Ha nem igy lenne, akkor sem járna betegen.Ha komolyabb baja van a gyereknek (láz, miegymás) akkor én vagy a férjem van itthon vele, ha csak enyhe orrfolyás hőemelkedés és minden nélkül, akkor anyukám van vele. Ezzel szemben azt tapasztalom, hogy a csoportjukban állandóan valaki/valakik betegen járnak be. Értem ezalatt, hogy zöld takony (bocsi) lóg a gyerek órából, brutálisan köhög, levert, sőt LÁZAS!!!! Ilyenkor nagyon pipa vagyok, mert pillanatok alatt megfertőzik az egészséges gyereket (pl. az enyém), és én kezdhetem újra a kúrálást. Aztán kezdődik előlről az egész és ez egy ördögi körKép. Mint Panda is irta a skarlátot, nálunk is ugyanez voltKép. Skarlátosan ücsörgött bent a gyermek, ezzel tönkretéve pl. a mi karácsonyunkat, szilveszterünket. A másik gyereknél megvárták amig elmúlnak a pöttyök és már vitték is újra oviba. Holott az még bőven fertőz olyankor. Mivel legjobb tudomásom szerint nem rúghatnak ki senkit a mh-ről azért mert otthon marad a beteg gyerekével, én azt vallom, hogy inkább nézzenek rám csúnyán bent, de a gyerekemet akkor is ápolni fogom ha beteg. Ráadásul nálunk a csoportban nagyon sok gyereknek van már kistesója és anyuka otthon van vele. Akkor ők miért viszik be begyógyszerezve, kúpozva a gyereket a közösségbe??? Sajnos erre is volt példa nálunkKép.

Panda!
Tőled szeretném kérdezni, mint óvónőtől, hogy aki 4 évet jár oviba annak a kis- vagy a nagycsoportot kell 2-szer járnia? Eldönthetem én, vagy az óvoda dönti el? Én szeretném ha a gyerek a mostani csoporttal menne nagycsoportig, és aztán ott ismételne pár másik gyerekkel együtt. De mintha hallottam volna olyan célzást az oviban, hogy neki jövőre is kiscsoportba kell járnia. Lehet, hogy félreértettem valamit, de azért inkább szeretnék biztos lenni a dolgomban.

Bea!
Annának jobbulást!!! Gyurcinak is volt része kisebb korában fülkürthurutbanKép. A sapek nagyon jó rá, használjátok csak szorgalmasanKép.

Ági!
Még képlékeny a költözésünk, már ami a helyet illeti. Nézelődünk sokfelé.
Nyaralni természetesen nem 2-en voltunk, de nem is 3-an. Jött apósom is (ha már befizetett minketKép), meg anyukám is velünk. Köszi a pókembetres tippetKép.

B.

KépKép
KépKép
banyóci

Kataa!

Hát, igazából eddig sose szóltak, de csak 2x 3 napot voltam otthon betegszabin, plusz nyáron simán elengedtek a 3 hétre amikro bezárt a bölcsi. Szóval alpvetően rendesek, de azt meliyk munkahely díjazná ha rendszeresen 2-3 heteket otthon vana dolgozó? Igazából ez nem várható el szerintem. Persze ha igazán beteg mindíg megoldjuk, a férjem is tud otthon lenni vele pár napot pl, én is, anyukám is. De tény hogy Emma sem betegs, ha sokmindnet elkapna az oviban lehet én is háborognék a náthásan oviba menő gyerekektől.

Az oviban tényleg nem szívják nekik az orrukat, ha iszonyú náthás akkor mi is otthon tartjuk, de ha elég annyi hogy reggel kiszívjuk meg délután és este sokszor akkor azért elmegy. Ilyen mondjuk csak tavaly volt, idén még ennyire nem vot náthás. Õ sem tudja rendesen kifújni az orrát, viszont nem hajlamos neki továbbmenni a fertőzés, biztos nem szűkek neki a járatok, ez viszont már tényleg abszolút alkat kérdés.

Másra hagyás: Én anyukámra hagytam csak sokáig,meg ha ott voltunkakkor anyósomra pár órát esetleg, most már olyna is van hogy elmegy más rokonnal sétálni ott vidéken vagy ilyesmi. Viszont tavaly nyáron ha emlékeztek 3 vagy 4 napra rákényszerültem hogy egész napra otthagyjam anyósom hugánál, mert azokon a napokon muszáj volt bejönnöm dolgozni és a férjemnek is. Hát eléggé rossz érzés volt, tudtam hogy idegen helyen lesz és hogy ha nem is teljesen, de majdnem idegen emberrel (hiszen az hogy néhány havonta találkoznak kis időre az egy két és fél évesnek semmi szinte), de nem volt máas megoldás. És semmi de semmi baj nem volt, sőt, jól érezte magát Emma.

Manó

KépKép
manó

Kataa!
Szőkék most is vannak, bár már kevesebb, csak a hálótól sztem nem látszik. Pont a hajam felszinét fogja hátra, én meg mindig csak azt meliroztattamKép. Én is remélem, hogy beadja az eladó a derekát az ajánlatunkra. Hétfőig kértek gondolkodási időt, akkor már okosabb leszek. Tényleg szerencsés vagy a babysitter-relKép.

B.

KépKép
KépKép
banyóci

Banyóci!

Melóhelyben az a gond, hogy persze nem rúghatnak ki, de a munkának meg kell lennie, ha nincs mag abból már lehet gondod. Azt meg nem lehet elvárni egy kolléganőtől sem hogy rendszeresen megcsinálja az én munkám, feladataim, amik nálunk pl határidősek, tehát nem igazán lehet elnapolni őket. Van amikro tök sok időm van bent, pl mostKép, mert semmi meló, van amikro viszont muszáj megcsinálni a felaldatot.
Amúgy a lázas, skarlátos stb gyereken én is dühöngenék, én ilyet nem atpasztaltam. Nálunk a bölcsiben keményem hazaküldték az ilyet. Én itt továbbra is cska az enyhe nátháról, köhögésről beszélek, ami még hőemelkedéssel sem jár.
Aki meg otthon van és mégis viszKép Na ilyen viszont nálunk is volt. Én ha otthon lennék nem vinném enyhe náthával sem, az tuti, már csak a saját gyerekem érdekében sem. De nálunk is volt olyan aki azzal érvelt, hogy azért hozta bölcsibe hogy megszokja, és mire oviba megy nem kegyen gond, és ezért nem tartja otthon mindenféle betegséggel.A zöld takony is durva, Emmának max fehéres váladék szokott lenni, max reggel amikro felgyűlik van némi színe. Mármint ezeknél az enyhe nátháknál.

Mondjuk ő meg most rekedt. De nem tudom mitől. Még az orra sem folyik, nem köhög, de picit rekedt. Én ennyivel nem szoktam otthon tartani, várom mi lesz belőle, de valószínű semmi. Magdival ababn egyetértek hogy ilyennel betegrendelésre vinni bűn, még több mindnet szed ott össze.

Képzeljétek mostanában olyan hülyeségeken tud hisztizni, hogy még magát is felülmúlja. Pl valameliyk nap azon hisztizett, hogy voltunk egy bulin szombaton 8szülinap játszóházban) és ő ott nem vette fel a karszalagot, és elkezdett hsiztizni hogy én pörgessem vissza az időt mert ő már fel akarja venni a karszalagot azon a bulin.Kép És követelte hopgy vegyem le az órát a falról és tekerjem vissza a mutatót.Kép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok

nos, most Kisgé lett beteg, ugyanaz mint Gergő volt karácsony előtt, fül. ki is fakadt szegénynekKép szegény 2. éjszaka nem alszik semmit. mi semKép

beteg gyerek az oviban, inkább nem írok semmit, mert az enyémek aztán mindent bekapnak, úgyhohgy kényesen érint a téma.

Banyóci
szépek vagytokKépdrukk a lakáshozKép

Nyuszi
Jobbulást EminekKép

gyerekvigyázás: én hagynám többször is a nagyszülőkre, csak távol vannak. szerintem is
nagyon fontos a nagyszülő-unoka kacsolat. és pont az is benne, hogy máshogy bánnak a gyerekkel.
ezek egy életre szóló élmények.
bébiszittyóm nincsen, tényleg ilyesmire nehezen szánja rá magát az ember. de nem tartom lehetetlennek.

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Sztem orrfolyás és orrfolyás között is van különbség. Én már kiismertam Anna orrfolyásait, nazális hangját. Ha csak az orra folyik és vizesen akkor mehet oviba, ha már foly. köhög is, akkor marad otthon. Bár nálunk is divat beadni orrfolyós ÉS köhögös gyerekeket, de az ovinénik azt mondták, hogy nekik csak a lázas gyerek a beteg gyerek. No komment.

Itt van jó kis példának Pancsi mostani betegsége, miszernt doki nénink egészségessé nyilvánította volna, ha én nem erősködök, hogy a fülét is nézze meg. Itt jegyzem meg, hogy ha vkinek elhúzódó hőemcsije van, ill. hol van hol nincs, akkor érdemes a fülre gyanakodni. Ezt tegnap hallottam egy nagyon kedves ismerősömtől.

Banyóci
Én eddig szerencsére nem hallottam erről a betegségről, ezek szerint ti már igen.Kép Pancsi felveszi a sapit, sőt én is elcsórtam belőle a zacsikat és betettem egy sapkámba. Biz Isten jól esett az én fülemnek is.

Kataa
Nem ő volt, hanem én hazarongyoltam és közöltem, hogy indulunk. Jött ő is, és segített a kórházban is lefogni Pancsit, amig vizsgálták a fülét. Kicsit sajnálom mert nehéz egész nap lekötni egy "anyanemisvagyokbeteg" gyereket. De ezt tudom, hogy te is tudod.Kép
Úgy néz ki, hogy ugrik a jövő keddi farsangja is mert szerdán kell visszamenni a kórházba kontrollra! (Megint írom, hogy már tegnap megkaptuk volna a "közösségbe mehet" papírt...

Reggel Héveztem, elindultam a garázs felé de meggondoltam magam. A hévről néztem az utakat és áldottam az eszem, mert az Ósönig állt a sör az örstől. (Aki ismeri a Veres Pétert, tudja, hogy az nagyon gáz). Az Örsön meg skandálta a hangosbemondó, hogy szinte minden troli és busz késik a hó miatt. Szal Magyarországon hóhelyzet van.Kép De mikor esett le? Éjjel? Én aludtam mint a bunda.Kép...
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?