Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Era,
tavasszal mar 35 leszek, a masodik gyereknel minimum 36, bar szivem szerint meg 2 evet is varnek..tehat, ha minden siman menne, akkor 40-ig meg beleferne egy harmadik, de ugye azt tudjuk, hogy az evek elorehaladtaval egyre nehezebben jon ossze a gyerek, meg aztan a Benedekkel is nehez terhessegem volt, nyitott mehszaj a 23. hettol, terhessegi diabetesz a 30. hettol, 34.-tol inzulin...Ugyhogy meg kell majd jol gondolnunk meg a masodikat is, a harmadik pedig tenyleg csak alom meg...

Minyu,
jaj-jaj, szegeny Nandi, hatha nem lesz tobb roham, pont tegnap lattam egy musort errol, hogy milyen gyakori ez a kruppos roham a babaknal...
Gratula a fogacskahoz, es szoritunk, hogy Te is meguszd mutet nelkul ezt a ciszta-dolgot!
Szerintetek akkor is kell a parasito, ha amugy 20 fok van a gyerekszobaban? Es mi a kulonbseg a hideg,-es a meleg parasito kozott?

Csucsu,
nalunk is nagy kedvenc a hajam, azert is, mert nagyon ritkan latja kibontva, muszaj allandoan bekotve hordanom, egyreszt, mert belecsimpaszkodik, masreszt elegge hullik a szoptatastol, volt, hogy a szajabol szedtem ki a hajszalakat...

Smici_Robi,
nagyon ugyes a lanyod, ha mar oda-vissza forog, Benedeknel meg mindig semmi, mar kezdek aggodni...

Zsuzs,
edes kicsi lanyod vanKép
a fiam is csinalja egy ideje, hogy szopi kozben, elott, utan inkabb csak nezi, meg tekergeti, tepkedi a cicimet, es nalaunk is az van, hogy egyre kevesebb kedve van szopizni, de az uvegbol megissza, szerintem pont ezert, mert abbol konnyebb, nem tudom, mi lehet Nalatok, ha csak a tapi kell neki...azt nem hinnem, hogy magat az anyatejet unta volna meg...

Ana,
szornyu lehetett, amikor a vedono Ratok ijesztett, en nem tudom felfogni, hogy lehet ilyet allitani, ha nincs ra teljes bizonyossag, es azota is ehhez a vedonohoz kell jarnotok?
Amugy ha nem volt mas problema a cukron kivul, es ilyen fiatal vagy, szerintem nyugodtan bevallalhattok egy harmadikat is...Jo, hogy Nektek meg van idotok megfontolni eztKép

Hrk,
en 2 ev mulva kezdenem a kov. babaprojektet, de a ferjem-hogy meg legyen biztos harmadik is-mar erre az evre tervezi...

Megkaptuk ma az utolso oltast-kicsit el voltunk maradva-meg se nyikkant Benedek, vigyorgott vegigKép

benci

Sziasztok!
A mai nap kész horror. Ma egyeltalán nem fogatta el a Sinlac-ot! Most van fent apjuk egy másik tejmentes tápért. Remélem az bejön.Annám nehezen fogadja el az új ízeket. Igaz a héten evett először, de igazából nem könyvelném el sikeresnek a bevezetést.Csak ő eszik ilyen keservesen?

Kép
csucsu74

Minyu,
Fogacskához gratulálunk! Húúú, ez a kruppos köhögés, szörnyű lehetett!

23 fok az meleg aludni? Párásítónk van, de most nem megy csak naponta pár órát.
Hrk,
Te vagy az emberem. Múltkor kérdeztem ezt a macis párásítót, hogy kinek van még. Én ha állandóan járatom, minden nap ki kell mossam, mert különben bebüdül és usziszagot fúj. Nálatok nincs ez?

Láttam a Baba mag.-ban, hogy van olyan ültető, amit a nagykád aljához lehet vhogy rögzíteni. Valaki próbálta? Nem a fektető, mert arról már tényleg lecsúsztunk, hanem olyan ülőke, vagy mi.

Smici,
Anna nagyon aranyos és a hajzuhatagtól változatlanul kész vagyok! A simizés nálunk is beindult, nagyon fini!

Benci,
Forgással mi sem állunk sehogy!

Mi is szeretnénk kistesót. Nórira egy jó évet vártunk, végül inszeminálták. Lehet, hogy kistesó sem jönne magától. Én most inkább nem tervezek sehogy. Bármikor jön, várjuk szeretettel! De azért ne kapkodjon!!!

Csucsu,
Akkor ezek szerint nekünk szerencsénk van, mert Nórinak eddig minden nagyon ízlett, gyümik és a kétféle Hipp pép.

Most ment el a dr.néni, megdícsért minket, hogy ilyen szép nagyra szopiztuk magunkat. Mondta, ehetünk már mindenfélét, kezdjem a főzelékeket is, adjak teljes adag pépet... Egyszóval nyugodtan húzzak bele. Ma marad ki először az este 8-as szopi. Kíváncsi vagyok, hogy bírjuk.
Kérdeztem az agyhártyagyulladás elleni oltásról, azt mondta ő 13 hósan szokta, mert akkor 1x elég megszúrni. Egy éves kor előtt meg 3x. Ti beadattátok?

KépKép
KépKép
jdora

Idora,
Én beadattam az agyhártyagull. ellenit, éppen kedden kapta a 2. szurit. Nagyon bőgött, minden oltás kész rémálom nálunk, plusz lázas típus. Most csak hőemelkedése volt. Én így jobban biztonságban érzem őt. Nekem nem mondta a dokinéni, hogy lenne 3. szuri is! Tudja valaki, hogy végül is 3, vagy 2 oltás?

Nálunk a férjem a párásítófelelős, de most megszagoltam, és nincs usziszaga. Nem hiszem, hogy naponta kimosná.

jaja, nálunk is megy a cicicsipkedés ezerrel.

Minyu,
én is gratula a fogacskához!

Csucsu,
Szerencsére Zalán is jó evő. nem sokat, de mindent megeszik, még a nyers cékla levét is...

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!

De jó nektek! Mi meg kínlódunk közben én meg teljesen begolyózok! Meghozta apa az új tápszert valami Isomil. Megkostoltam ,olyan mint gyerekorunkba a tejpor. Max, ha a gyerek nem eszi,akkor majd én.

Kép
csucsu74

Sziasztok!

Csucsu,
en 3 hete voltam igy bepanikolva-akkor meg nem olvastal minket-mert egyik naprol a masikra keves lett a tej, es kellett adnom neki tapit, ill. tejpepet, es elsore nem fogadta el, azt se tudtam, hova rohanjak, de a kov.etetesnel mar ette, valszeg addigra mar nagyon ehes volt.A tejpepet ette rogton, mert az edesebb, de mai napig van, hogy fintorog hozza...
Nem tudod valamivel keverni a Sinlacot?Bocs, nem vagyok most kepben, hogy eszik-e mar valamilyen gyumolcsot...
Mi szombaton akarjuk elkezdeni a gyumiket, kicsit el vagyunk kesve, epp gondolkoztam ma, hogy ha ennyire fokozatosan kell adni mindent, lesz vagy 1 eves a Benedek, mire eljutunk mondjuk a glutentartalmu cuccokhoz.
Voltunk ma oltason, es sorolta a dokineni, hogy akkor kezdhetem adni neki a sajtot, meg a k betus foziket, meg a joghurtot, meg lassan a lisztes dolgokat-o ugy tudja, hogy mar 1 honapja elkezdtuk a hozzatapit-na, gondoltam magamban, ha tudnad, hogy meg almat se evett...Kép
Mi is kb.1 eves korban fogjuk megkapni az agyhartya ellenit, nekunk azt mondta a dokineni, hogy mivel most nincs jarvany, o nem latja ertelmet tobbszor megszurni par honapos korban...

Hrk,
a regi oltasokat kaptatok? Mert az ujnal tenyleg nincs semmi mellekhatas, se laz, se nyugi, se fajdalom...

benci

Benci,
ez neis vakcina, nem tudom, hogy milyen régi, nem kötelező. A kötelezőket úgy kapta, hogy a 4. havit még a régi szerint, aztán orvost váltottunk, és az 5. havi már új volt. Sajnos akkor is volt 38.5. A doki néni azt mondta, hogy nem rossz, hogy hamar belázasodik, legalább jelez, hogy nincs minden rendben.
Kiderült, hogy mitől ment el a tejed? vagy ezt így nem lehet megállapítani? Bocs, ha hülyét kérdezek!

Idora,
Férjem mondta, hogy hetente tisztítja a párologtatót.

Különben mi is szeretnénk másik manót, és úgy terveztem, hogy kb. akkor már ovis legyen, amikor nyiladozik a kicsi értelme, hogy neki is megpróbáljak ugyanannyi időt szentelni.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Hali!

Benci: Most a héten kezdtük a kajákat. Hétfőn töltötte az 5 hónapot. Már evett a héten almát, őszis-almát meg krumplit ezekkel variálva. Nem jött be neki. Bár az őszis-alma lement.Normális, hogy 8-10 kanálnál nem fogad el többet?

Kép
csucsu74

No, javitottam táblit. (bocsesz a tévedésekért Kép )
Ha van még benne javitanivalóm, sikitsatok Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Csucsu! egyáltalán nem fura, hogy olyan keveset eszik az új kajciból. Az enyim is 2-3 hétig csak olyan keveset evett. A héten volt először, hogy rendes adagot evett gyümiből, meg főzelékből is, pedig 5 hósan elkezdtem neki a kóstoltatgatást, most meg már 6,5 hósak vagyunk.Szerintem nyugi! Ha kívánni fogja, majd jelzi!
Zsu
zsuzs74

Csucsu,
szerintem is, meg sok is az a 8-10 kanal!
En ugy tudom, hogy elso nap 1 kanal, masodik nap 5, 3.-4. nap fel adag, es 5.-6. nap egesz adag, ha elfogadja, es ki akarod valtani a szopit, vagy a tapit...tehat ez egy egesz het egy bizonyos kajabol...ehhez kepest Te mar 3 felet adtal neki, nem csoda, hogy tiltakozott!Kép

benci

Jdora! Kép
Az ősziektől vagyok és nekünk is van olyan kádba való ülőkénk.
OK Baby a márkája és már a nagyobb fiamnál is használtuk. 5 hónapos korától majdnem 1 éves koráig. Nagyon szerette!
Most az 5 hónapos kisfiam használja már 2 hete. Nagyon biztosan tartja a fejét és majdnem megül egyedül, azért raktuk már bele. Õ is nagyon élvezi, pacsál a kis kezeivel és nekünk is kényelmes, hogy nem kell tartani.
Remélem segítettem. Kép

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi,
köszi, már indulok is és veszek egyet! Kép

Csucsu,
az első héten Nóri is pár kanállal kapott. Majd kér többet, amikor úgy gondolja.

Képzeljétek, tegnap volt először, hogy nem szopiztunk 8-kor, hanem normál adag pép volt. Utána próbáltam pár korty vizet adni. Ennyi. Simán elaludt utána Papával, úgyhogy készülődhetek a koncertre! 11-kor keltettem szopizni, de nem kért sokat, egyik cicihez hozzá sem nyúlt. Hát az reggelre majdnem kipukkadt, de kibírtam fejés nélkül.

KépKép
KépKép
jdora

Sziasztok!

Hál'istennek eszi az új tápot!Bár egy kicsit aggódom, mert szója alapú ez a táp. Azt olvastam valahol, hogy 6 hós-nál fiatalabb babáknak nem lehet adni, mivel a szója igen allergén gabonaféle. Most már kibírjuk Febr 10-ig, mivel akkor megyünk vissza a gasztróenterológushoz.
Benci: Igazad lehet, bár hétfő óta adom neki az őszi-almát úgy, hogy hétfőn 3-4 kanállal kedden 5-6 kanállal majd így tovább. Lehet, hogy ez a tempo még sok neki.
Tegnap készítettük ezt a képet füri előtt, gondoltam megosztom veletek.
Kép

Kép
csucsu74

Sziasztok

Nálunk nem volt gond a hozzátáplálás. Oli szilveszterkor kapta az első gyümit (alma), akkor töltötte a 6 hónapot. Legjobban mégis a tejpéppeket szereti és a banánt. Már háromszor eszik egy nap. Reggel gyümit, délben zöldségfőzit, este pedig tejpép, közöttük szopizik. Meg éjszaka is szopik úgy kétszer - háromszor.

CSucsu biztos ti is hamar belejöttök a kajcsizásba.

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana

Sziasztok!

Nálunk ugye mindenevő a gyerek és én pl nem tudtam vele betartani ezt a kóstolgatós szoktatást, mert ő nagyon sírt mikor elvettük tőle az egyébként vadidegen kaját is. Õ például már beleevett a spenót felnőtt variációjába (fokhagymás) is vagy pl. apa szalámis kenyerét nyalogatta stb. Szóval ő a másik véglet. Remélem, nagyobb korában is ilyen jó evő marad majd.
Benci
Szerintem ne aggódj amiatt, hogy Benedek még nem forog. Azt írtad, hogy elég jó húsban van. Nekem még úgy 3 hónapos kora körül mondta a védőnőnk, hogy ne lepődjek meg, ha később kezd el mozogni a túlsúlya miatt. Most is szerintem azért indult be, mert elég jól lefogyott (elnyúlotta a rajta levő pluszt). Most legújabb kedvence a lábujja. Rájött, hogy azt is a szájába tudja venni, ezért figyelnem kell, hogy a zoknit lekaphassam róla.
Minyu
Azt hiszem, te írtad, hogy esztek karfiolt. Hogyan készíted el neki? Én a héten gondoltam először adni neki, de még nem sikerült szép karfiolt venni, így marad a hétvégére.
Oltás: azt hiszem, Csucsu nevében is nyilatkozhatom, hogy nekünk nincs ilyen aranyos dokinénink. Nekünk pl fel sem ajánlották, hogy megvehetnénk a gyereknek az új fajta oltást, hanem automatikusan a régit kapta. Agyhártyagyulladás elleni oltásról én semmiféle tájékoztatást nem kaptam, csak amit a neten olvasgattam róla. Ilyenben meg végképp nem segít, hogy mit adjunk enni a gyereknek!

Kép
smici_robi

Smici,
Én többek között ezért váltottam orvost, meg sem emberileg, sem szakmailag nem voltam vele megelégedve. Mindenáron főzelékezni akarta a gyerkőt 4 hósan (a védődővel karöltve), én meg ellen mertem állni. A 4 hós szurinál állva komfortszopiztattam a bőgő gyereket, mert nem engedte, hogy leüljek, mert "úgy nem figyelem" amit mondani akart a hozzátáplálásról. Hát, hozzátáplálni nem kezdtem, és azonnal megkerestem az én régi dokinénimet. Nektek is csak azt tudom javasolni, hogy váltsatok, ha nem vagytok megelégedve.

Hozzátáplálás nálunk is jól megy, de nem evett még meg fél Hippes üvegnél többet egyszerre, és még csak tízórait kap. Én centrizni szoktam az almát, úgy szereti a legjobban.

Csucsu,
Örülök, hogy eszi a tápit!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Smici Kép
Karfiolt speciel még csak üvegesben ettünk, de én elöször úgy késziteném el, hogy nagyon apró rózsákra szedem, és több krumplival együtt kevés vizben + pici oliva olajjal felteszem föni. Ha megpuhultak, összeturmixolom. Lehet simán párolni is, akkor ugye nincs fözölé, amivel higithatod, de sima forralt vizzel is felengedheted. Én ha uj kaját vezetek be, akkor mindig több krumpli+kevés uj kaja, aztán máásnap kb fele-fel, harmadnap meg már több uj kaja a krumplihoz. Nálunk ez azért rizikos néha, mert ha nem elég "eröteljes" izü a bevezetendö étel, akkor a krumpli nagyon érzödik és Nándi egyszerüen öklendezik ilyenkor.
Én most a zöldbabot vezettem be, elég jol fogadta. Kép
Ja, és ha nem találsz szép friss karfiolt, vegyél fagyasztottat! Én most egy csomó fagyasztott gyümit vettem, kiváncsi vagyok, hogy fogadja majd. A meggy nagyon bevált, föleg banánnal csípi!

Dokinéni nálunk is elég furcsa, csak mi kistelepülésen lakunk és elég kevés a lehetöség a váltásra. Kép (vihetem a másik faluba, ami ugyan egybeépült Inárccsal, de a mostani doki 2 utcányira van tölünk) De pont most ecseteltem Krisztának, hogy Pesten keresek magángyerekorvost és panasz esetén inkább oda megyünk.
Viszont a dokit kiegészitendö SZUPER védönénink van, nagyon kedves, segitökész, de nem tolakodó. Hozzá tényleg öröm menni, mindig jól elbeszélgetünk, ha tanácsot ad, mindig elmondja, hogy vannak más nézetek is, (és mik azok) de ö ezt és ezt tartja jónak. Ö szólt az új oltásról is, igy 4-5 hósan már újat kaptunk.

Csucsu Kép
Vigyori csaj Kép

Párásitás:
nekünk ELTA hidegpárásitonk van, nem ultrahangos, úgyhogy kicsit mormol, de nem hangosan. Mindenképpen hidegpárásitás kell krupphoz, mert a meleg még ront a helyzeten. A hidegpárásito szétporlasztja a vizet, a meleg párásito (nem tudom, van-e ilyen szerkezet, de pl ha melegvizet teszel a radiátorra az ilyen lesz) az pedig elpárologtatja a vizet.

Kistesóproject: mi 3 gyerköcöt szeretnénk (nándin kivül még 2-t Kép ) és most az a koncepció,hogy 2007 nyarán visszamegyek dolgozni és Nándit szept.-töl beadjuk bölibe (akkor már majdnem 2 és fél éves lesz) de akkor szeretnénk elkezdeni próbálkozni kistesóval is, igy 2008-ban én szeretnék újra szülni. Tudom, csúnya dolog úgy visszamenni dolgzni, hogy rögtön gyereket akarunk (ezt persze odabenn nem reklámozom és remélem, nem nagyon olvassák a kolleganök, kollégák Kép ) de igazából most kicsit sem érdekel a cég érdeke Kép
3-at meg majd meglátjuk. Attól függ, a kettövel hogy birok. Kép

Na, megyek.
Pusza

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu
Köszi! A fagyasztott kaja lehetősége eszembe sem jutott (ennyit rólam!). Most megyek vásárolni, karfiol lesz az ebéd!! Én imádom, remélem, Anna dettó. Majd nyilatkozom.

Kép
smici_robi

Oltás: mi a héten kaptuk a második Neis (agyhártyagyulladásra) oltást. Akkor mondta a doktornéni, eddig nem kellett, de mostantól egy éves kor után még egyszer oltani kell a gyereket (szóval összesen 3-szor). Valami új szabályozás.

Nekünk is macis Hauser párásítónk van. Én azért vettem ezt, mert az ultrahangos hidegpárásítók közül az egyik legolcsóbb, és nagy előnye, hogy csapvízzel is működtethető úgy, hogy nem kell bele háromhavonta ezrekért új szűrőbetétet tenni, hanem csak a membránt kell rendszeresen, alaposan letisztítani. Nekünk sem "büdül" Kép, mondjuk én csak kéthetente tisztítom a tartályt is, de akkor átöblögetem valami híg fertőtlenítővel vagy vízkőoldóval, majd alaposan kiöblítem vízzel.

Nemevés: először arra gondolnék, hogy a torka fáj, de hát ha a tápit üvegből elfogadja, akkor gondolom mégsem ez a bajKép.

Kép

Kép
mzx

Mzx,
Köszi, akkor majd én is rákérdezek a dokinénire. De ez akkor azt jelenti, hogy semmi védettsége sincs? Akkor tök fölöslegesen oltottuk be kétszer őket?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Hrk!

Szerintem azt jelenti, hogy van védettsége, de nem tart örökké. Valami olyasmi lehet, hogy tartós védettséget egyéves kor utáni szurival lehet elérni. Én így gondolom, de ez nem tuti. Különben mi értelme lenne szurkálni egyéves kor előtt?

Krisztáékkal mi van?

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari, nem jöttél a nestlés pontokértm, pedig gyűjtöttem még párat Kép.

Kép

Kép
mzx

Annamari Kép
De jo hogy ujra itt. Sikerült végülis összegyüjteni a kivánt pontokat?
Kriszta szerintem olvas, csak nem ir Kép Kép De 2 napja nekem sem irt.

HÉÉÉÉÉÉÉÉ KRISZTA TESSÉK IRNI!

Nekem most jó dógom van, itt vannak anyumék: anyu süt-föz, apu Bikk-makkra vigyáz, mosógép mos helyettem Kép

Na, megyek. Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Itt vagyok,itt vagyok!!Kép
Valoban szoktam olvasni a topikot,de mar nem minden nap,mert Akosom egyszeruen utalja,ha a gepnel vagyok.Most Apaja probalja lekotni,amig en irok.

Mindenkinek koszonjuk szepen a drukkokat!!!

Most mar jol vagyunk,bar meg mindig kohog Prucsok egyet-egyet...
Gegehurutja volt asztmatikus tunetekkel.Egyenlore nem tudni,hogy ez azt jelenti e,hogy a kesobbiekben asztmas lesz e.Hajlama lehet ra,mert Tomi asztmas.Most nagyon oda kell ra figyelni esw felszerelkeztunk mindenfele gyogyszerrel,hogy ha baj van,tudjunk segiteni gyorsan.

A gyerekorvosunk(bar nem neveznem annak) kriminalis.Nem volt hajlando kijonni hozza,ezert levittuk inkabb Hatvanba,ahol egy nagyon kedves doktorneni vizsgalta meg.A mienket hetfon kihivtam,szerdan meg is jelent,kb 5 perc erejeig,a penzt persze rogton eltetteKépKépAzt hiszem,megint orvosvaltas lesz.

Most ekkorak vagyunk:
Kép

Meg mindig 2 fogunk van.Es meg mindig kuzdunk a kanallal evesselKépPersze a mi kajankat enne kanallal isKép
Mar kapaszkodva lepked,tokeletesen ul es maszik.Es mindig rosszasagon tori a fejetKép

Minden baba SZEPSEGES !!!!!!!!!!

DoraKép
Agyhartyaellenit mi is be fogjuk adatni,1 eves kora utan.De addig rank var meg a Bcg ujraoltasa is,csak varom,hogy teljesen egeszsegesek legyunk.

Kistesot mi kb ugy tervezzuk,hogy kb 2 ev legyen koztuk.De nem is ez a legfontosabb,hanem az,hogy mire megszuletik a teso,el kell koltoznunk.

MinyuKép
Hat Neked tenyleg jo dolgod vanKépKépKép
Mindjart mailek,ne erje szo a hazatKépKépKép

Oxitocin:
En is kaptam es bar akkor nagyon megijedtem,utolag aldom a dokimat,hogy adott.Oxi utan 4 oraval meglett Akos,anelkul a doki szerint meg akar 1 napig is vajudhattam volna.

Nekem minden "finomsag" volt:burokrepesztes,oxi,hasamon vegig ctg,igy fekve "kellett" szulnom,pedig nekem allva esett volna jo.gatmetszes is volt es utana kitisztitottak a mehemet is.De en mindig azt mondtam a dokimnak,barmit csinalhat,csak egeszsegesen szulessen meg Akos.

Fogacskakhoz minden babanak oriasi gratula!!!!!!!!Orulnek,ha mar nekunk is kibuja az a 6,ami utban van.

No megyek,mert anyahiany vanKépKép

Pusz
Kriszta es AKos

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam... valamiért a listából eltűnt a topik, mikor erre jártam...KépKép hétvége pedig a családé...

Orvos: nekünk nagyon rendes a gyerekorvos, akihez járunk...
Védőnő viszont nincsen...

Kép
Vendég

Kistesó-projekt
Ha Sasa már nem szopik és lesz normális ciklusom, elmegyünk doktor bácsihoz a kistesókért...elvileg van 4...
Vendég

Sziasztok

Olival megkóstoltattam a gesztenyét.Először nem kevertem össze semmivel csak forralt vízzel. Nagyon bejött neki. Ma tettem a gesztenyemasszába banánt. Így is ízlett neki.
Közben pedig útban van a második fogacska is. Éjszaka megint nem alszik, vagy 100szor felébred.

Milcsivel bepisilt, én meg megkérdeztem, hogy miért, erre azt mondta, hogy elromlott a kukija. Erre én meg szóhoz sem jutottam. Ez van!

Ana

Kép
gyomberana

Bkriszta, jobbulást Ákosnak! Reméljük nem lesz asztmás, bár amilyen szörnyű rossz a levegő Pesten, állítólag egyre több picin jönnek ki ezek az asztmás-kruppos tünetek. Eriknek atópiás (ekcéma) a bőre, így nálunk is van az asztmára esély Kép. Gyönyörű a kissrác, nagyon tetszik a hullámos hatalmas hajzata a feje tetején Kép.

Betsy, szuper ez a kép!

Hrk, tényleg úgy van, hogy most védett, de még egy emlékeztető-oltás kell, hogy végleges legyen.
A dokinénink szerint van ezen kívül még vagy 10 baci, ami okozhat agyhártyagyulladást, de azok ellen nincs oltás. Mi inkább beadattuk, mert ismerettségi körben egy kb. 10 hónapos babának lett agyhártyagyulladása nemrég, állítólag pont attól, ami ellen van oltás. Kép

Kép

Kép
mzx

Sziasztok lányok!
Szép nagyra nőtt a topik.Már nem is tudom követni az eseményeket.Még jó,hogy van a tábli Kép

Na,ez az én formám.Törpe felébredt,mennem kell.
Jók legyetek

Kép
flocika

Annamari, Mzx,
Köszi a válaszokat, akkor most azért megnyugodtam. Azért annyira nem is izgultam :-)

Kriszta,
Jó, hogy Ákos már jobban van, és tényleg nagyon aranyos a képen!

Betsy,
Jó ez a fürcsis képe! Milyen szép a haja!

Ana,
Én is ezt játszom éjjelente Zalánnal, tegnap volt a negatív csúcsdöntés... Már adnom kellett neki viburcolt, meg egy kis Nurophent, hogy lecsillapodjon. (pedig nem szerettem volna gyógyszerezni) Éjjel visítozva aludt, aztán felébredt, és 2 órán keresztül nem tudott visszaaludni szegény, úgy fájt a foga. Nagyon sajnáltuk, már ülve is majdnem alaludt, amikor jött a következő fájdalom. Borzasztó volt!!! Mondjuk én dec. eleje óta nem aludtam egy jót, vagyis semmilyet sem igazán... Kezdek kicsit bezizzenni, mindenkivel veszekszem, olyan rossz.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Gyomberana! Egy másik topikon valaki nagyon dícsérget a Chamomilla CH15 nevű homeos bogyókat, hogy milyen jók fogzásra. Én személy szerint ma megyek a gyógytárba értük, mert egyre szarabbak az éjszakák nálunk is.
Pusz, Zsu
zsuzs74

Hrk, most olvasom , hogy nálatok is ez megy. Kicsit megnyugodtam, hogy akkor nem csak az enyim ilyen sikítós. Tegnap este mi si pont azt játszottuk, mint amit te írtál. 1 órán át sikítozott. Közben 4-5 másodpercre elaludt. annyira sjanáltam.Nem tudtam vele mit kezdeni, csak fogtam, ringattam, és majdnem sírtam én is. Végül hatott a paracetamol, de hát azt sem akarom sokszor bevetni.Nálunk is Karácsony előtt kezdődött, és azőta még csak 2 foga van kint....
Zsu
zsuzs74

Móni!

Gyűjtögessed csak, Mircimamától kaptam olyan papírt, amivel febr 28.-ig lehet beküldeni.
A dévényestől rohantunk tovább. Tényleg bocs, ki is szaladt a fejemből, hogy felhívjalak.

Most másra nincs időm, dobok néhány képet.

Puszi
Annamari

Ádám beállt postásnakKép

Kép

Gergő

Kép

Ha Gergő én vagyok, ki van a tükörben?

Kép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Mzx Kép
Az atópiás bör az milyen? Száraz? vagy ez egy "rendes" betegség? Nándinak nagyon száraz a böre, a dokinéni csak annyit mondott, hogy kenjem minden fürdé után testápolóval. Hm,mintha nem tenném. Most bepanthennel kenem azokat a helyeket, ahol gond van, és 1-2 nap alatt teljesen szép lesz, 1-2 hét mulva ujra elöjön.
És ez az atópiás bör hajlamosit az asztmára? Tök fura.

Ana Kép
Elromlott kuki Kép Kép

Betsy Kép
Juj, de jó kép, még a cseppek is látszanak Kép

Puszka

Kép
Kép
Kép
minyu

Zsuzs,
vegyél Viburcol kúpot is egyúttal, az is homeós, nem árthat. Nálunk bevált eddig, amikor használtam (2-szer).

Annamari,
Olyan jó lehet neked, hogy ketten vannak! Biztos kétszer annyi gond is, de a boldogság meg többszöröse! A tükrös kép szenzációs!

Minyu,
sajnos én is ekcémás voltam/vagyok, asztmám szerencsére nincs. Nekem annyi maradt meg a kiskori csúnyaságokból, hogy nagy időváltozásoknál, vagy pl. hóesés előtt jelez a szervezetem, és kijön a bőrömön. Minden évben máshol, idén a kezemen, ez tök furi. Tavaly nem volt(biztos a terhesség miatt), előtte a hátamon. Én is csak azt tudom csinálni, hogy minden fürdés után testápolózom magam, illetve nem is jó ücsörögni a kádban sokat. Zalánnál eddig nem vettem észre semmit, de én azért fürcsi után bekenem babaolajjal, biztos ami biztos. Kicsit azért félek, nehogy örökölje. Szóval, az a lényeg, hogy jól hidratálva legyen a bőr.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Minyu, igen, nagyon száraz, ha nem kencéled állandóan(mi minden nap kétszer a hajaf fejbőr kivételével mindenhol bekenjük gyógyszertáti hidratálóval (cremor agnosus)), akkor pikkelyesedik, ami először mézszínű, majd piros, gyulladt lesz. Sajnos még az állandó kenegetés mellett is ilyen lesz sok-sok helyen. Szteroidtartalmú krémmel gyorsabban elmúlnának, de azt nem kenem rá. Eléggé viszkethet neki, sajnos.

Itt egy cikk róla:
http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=472

Ez egy nagyon súlyos eset, Eriken csak kicsit pikkelyes, mézszínű vagy bőrszínű foltok vannak, amik fürdetésnél kipirosodnak. Csak a gyógyszetári fürdetőkenőcsöt lehet használnunk (hydro...noniocum, vagy vmi hasonló a neve).

Az atópiás bőr állítólag annak az első jele, hogy a gyerek allergiás/allergiára hajlamos, így minden ehhez kapcsolódó betegség esélye elég nagy, sajnos (pl. szénanátha, asztma, stb.).

Kép

Kép
mzx

Mzx,
Úgy hallottam, hogy van vmi méregdrága nem szteroidos kence a forgalomban, japán asszem. Nem mondta nektek dokinéni? Jól jöhetne, ha kivörösödik. sajnos nagyon tud viszketni.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok

Minyu, Mzx
Nálunk az én bőröm ilyen érzékeny (nagyon fehér), kamaszkoromban a fél arcomat belepte egy nagy piros, hámló folt. Elocom-ot kaptam rá, ami szteroidos krém, ettől 10 perc múlva nem látszott semmi, de nem lehetett csak napi egyszer kenni és csak 1 héten keresztül. Utána 1 hónap szünet. Aztán kaptam rá Roacutan nevű gyógyszert, amire allergiás lettem. Beödémásodott az arcom, a szememet nem tudtam kinyitni úgy bedagadt. Úgyhogy maradt a kenegetés. Most is kell néha kennem, de asszem már kinőttemKép . Remélem egyik gyerekem sem örökölte. Legjobb gyógymód rá a napsütés! Nekem csak télen szokott előjönni.

Olivér ma kb 5 percet ült egyedul a szoba közepén, utána eldőltKép

Zsu, Hrk

A mi éjszakánk is hasonló volt. Este 9-től éjfélig 5ször kelt fel.Utána elaludt de nagyon hüppögött, aztán úgy fél három felé felket. Úgy sírt, hogy alig bírtam megnyugtatni.

Jó éjszakát mindenkinek

Ana

Kép
gyomberana

Van valami a levegőben? Anna este 8-tól kb éjfélig aludt, majd elkezdett nyöszörögni, ezért cirka 20 percenként simiztük, majd 3-kor végképp felébredt, és nem akart aludni tovább. Hajnal 5-kor végül ismét kidőlt. Engem ez főleg azért visel meg nagyon, mert 5 hónapos koráig nagyon jó alvó volt. Este 8-kor letettük, magától elaludt és reggel 8-ig azt sem tudtuk, hogy van gyerekünk. Most meg se nappal, se éjjel nem akar aludni. Mindemellett persze igényli, hogy a nap 24 órájából 28-at vele töltsek, de sajna én már hulla fáradt vagyok. Volt, hogy elbóbiskoltam mellette, arra ébredtem, hogy püfföli a fejem.

Kép
smici_robi

Hrk, nem mondta... Egyelőre kenegetem rendületlenül, a kipirosodásig nem jutunk el. Bár most rengeteg folt van rajta Kép, a háta főleg. Egy hónappal ezelőtt a hátán egy darab sem volt, akkor a mellkasa volt ronda. Kép

Annamari, akkor őrizgetem. Van egy felesleges, új babatányér és evőeszközkészletünk, Csőrikés. Két készletet kaptunk. Szívesen neked adom, bár csak az egyik fiadnak lesz így készlete... Kép

Kép

Kép
mzx

Smici Kép
Nálunkis ugyanez van, mint nálatok. 5 hós koráig átaludta az éjszakát pisszenés nélkül. Mostanság az már szuper alkalom, ha csak 1-szer felébred vizet inni 2-3 körül, aztán 6-kor eszik. De néhány napja Nándi is 3-kor jött rá, hogy most rendkivül fontos közlendöje van és ezt némi tapsikolással és integetéssel füszerezve akarja tudtunkra adni.
Jaj, megint megy az annanannaaaa

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Látom nem csak mi ébredünk fel éjszaka, bár nálunk ez születésétől így van. 20:00h-kor alvás 02:00 3:00h-között felkelünk enni, majd 06:30ig(jó esetbe) még visszabóbiskol.
Ma voltunk az 5 hós oltáson. Egy kicsit nyűgösek vagyunk.
Abba is kell hagynom mert itt nyüszizik!
Csá

Kép
csucsu74

Sziasztok!
Rég nem írtam, de azért olvasom ám az eseményeket! Milánkám 7 hósan hajnalban,fél 4 magasságában kb. 2 héten keresztül tapsikolt ( sütötte a pogácsát ) rendületlenül! Éhes nem igazán volt, mert 5 perc szopi után mindig elaludt. Azóta ismét rendesen alszik, fél 7-ig , 7-ig. Biztosan a többi baba is átesik ezen az időszakon.
Fogunk még mindig nincs, de olvasva a kicsik kínlódásait, tényleg nem baj!

bockbrigi

sziasztok,

Mennyi aranyos babakép. Én is ritkán tudok csak jönni,mert Fanni most már feláll és igazán mozgékony, igy mindig a nyomában kell lenni.

Csucsu: mi is érbredunk éjszaka, nem is egyszer. Fanni többször is felkel, de nem bánom, mert igy kicsit szopizik legalább, napközben már nem nagyon hajlandó, de éjszaka annál inkább.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Andrisom szombaton lesz fél éves,de ő is még mindig felkel éjszaka egyszer-kétszer szopizni.Pedig milyen jó lenne aludni egyet folyamatosan.Kép

Tudtok valami infót a lap tetején hirdetett börzéről?Megy ki valaki?Ez is olyan forgalmas mint a Kismama börzéje?Van egy halom felesleges kislány ruhám 0-140 méretig.Már nem tudom hova tenni.

Kép
flocika

Sziasztok!

Elnézést a zavarásért csak egy linket szeretnék a figyelmetekbe ajánlani.

Új és használt babaruhák és még sok minden akár 1ft-ért.
Sok szép minőségi (ADIDAS,NEXT,ADAMS,REEBOK,stb...) darab van.
Érdemes megnézni

http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=juliebaba

További minden jót

Julie
Kép
juliebaba

Sziasztok!

Lehet, hogy tényleg csak az idő okozta a rossz éjszakát, mert tegnap mint a bunda úgy aludt (21-től 6.30-ig). Végre én is aludtam egy jót!
Egész más így a nap. Főleg, hogy gyönyörű havas tájra ébredtünk. Bepakoltam kislányzót a kenguruba, és irány a bolt. Egész úton sikongatott a "porcukros" fáknak!! Nagyon aranyos volt.
Most szaladok ebédet csinálni.
Ja! A karfiol nagyon bejött neki. Megpróbáltam vegyes zöldséggel is (karfiol, brokkoli, répa) az is tetszik neki, így egyre inkább várom a grill-szezont.

Kép
smici_robi

Floci Kép
Nem tom, ez milyen börze, érdeklödd meg, van-e asztaljegy, ha akarsz eladni is, de talán egyszerübb a babaszobán elsózni öket.

Smici Kép
Hát, nálunk ma is volt nyüszi-sirás minden éjszaka. Kép De reggel fél7töl aludtunk még másfél órát és az jól esett nekem is.
Tök jó, hogy bejött a karfifi, én tegnap karalábét vettem neki, de este megettem Kép Viszont a bulátát szopogatja, ugyhogy ha mellette vagyok (nem megyek ki konyhába stb), akkor adok neki, hadd rágcsizzon.
Na, én megyek hóhányni Kép Remélem, Nándinak is tetszik majd a "porcukrozás", bár ö ilyenkor a kutyának szokott röhögni, ahogy ott sertepertél mellette Kép
Na, pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok Mindenki!

Rég nem jártam erre, sajna idom nem igazán engedi. Újanknak új leszek, a régiek pedig már ismernek.

Minyu!
Ha az excémás borrol infót akarsz, nálam jó helyen jársz. Mintegy 32 és fél éve kuzdok vele. 2 hónapos koromban jott ki, és azóta nem mult el. Persze vannak rá ellenpéldák, de én nem voltam az.
Szoval kérdezz nyugodtan, a gcsoka@freemail.hu-t minden nap nézem.
Táblicskuba bekerulhetnék? Rebeka, 2006.07.11. 21 óra 3, Kútvolgyi, 3050 gramm, 53 cm, elso gyerko.

Betsy!

Kérlek add meg az e-mailedet, szeretnek valamit kérdezni toled. Koszi!

Bannamari!
Fiúk édesek!

Gem és Rebeka (aki most horkol)
gemini

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?