Halihó!
Petra lóg a cicimen (közben persze alszik), apa meg elém rakta a laptopot, hogy megnézzem mit alkotott
.
Bocsi, hogy ritkán jelentkezem, de ma is nyügis napom volt. Néha rázott a hideg és a hónomban lett egy kis csomó, ami fáj, nem győzőm maszírozni.
Na Petra végképp bealudt, leraktam, azt hiszem jöhet a születésének története:
Hétfőn du. 4-kor éreztem először fájdalmat, de több félét is, egyből 7 percesek jöttek, ezért beültem a kádba. Közben hazajött apa, azt mondta nagyon fáradt és csak ma ne, ezek után közöltem, hogy fájdogálok. Fél 5-kor már 5 percesek voltak, 6 előtt felhívtuk Barbit. Egy kis pezsgőt javasolt (bor lett belőle) és mondta, hogy 8-ig nyugodtan várhatok. Jó is volt itthon szenvedni, mert hasmenésem is volt.
8-kor bementünk a kórházba, egy doki megvizsgált (elég durván, véreztem is tőle). Haza akart küldeni, mert 1 ujjnyira voltam csak kitágulva. Azért néztek egy ctg-t. 9-kor az ügyeletes szülésznő megvizsgált, ő mondta, hogy inkább maradjunk már, mert hajnalra baba lesz.
Kaptam szülőszobát és mondták majd 10-kor rámnéznek, Barbit akkor elég lesz hívni. Na ez idő alatt gyorsultak be az események 10-re (1 óra alatt) már 3-4 ujjnyira kitágultam, úgyhogy riasztották Barbit. Hamar ott is volt. Kicsit beszélgettünk, Õ is megvizsgált majd riasztotta a dokinénit, mert olyan gyorsan tágultam. Elfolyt a magzatvíz, dokinéni még úton. Mire megérkezett már tolófájásaim voltak. Petra hamar meg is lett (11.25-kor).
Szóval amilyen lassan kezdtem tágulni, a végére írtó gyors lett. Használt a málnalevél tea
.
Kicsit azt sajnálom, hogy az ügyeletes szülésznő nem engedte előbb behívni Barbit, olyan jó volt amikor ő már ott volt. Biztonságban éreztem magam.
A gyors szülés hátránya, hogy nagyon kifáradtam, annyira egymás után jöttek a fájások, nem sok pihenő volt közte. Utána még Petrával is alig tudtam foglalkozni, teljesen kimerültem. A szülésről is apa mesélt néhány dolgot, mert már nem nagyon voltam magamnál, maradék erőmmel arra koncentráltam, amit a doki néni mondott.
Na mostanra ennyit, megyek mert Petra nagyon csuklik.
Gabuska rettentő édes Livi, mi is néztük mikor fog Petra így játszani velünk.
Bumpy köszi a látogatást a kórházban, nagyon-nagyon jól esett.
Üdv
Vuka