Új privát üzeneted érkezett!

Yniki!
Szerintem, ha oda figyelsz az étkezésedre és nem cukros dolgokkal, meg édességekkel tömöd magad és nem akarsz mindenáron kettő helyett enni, akkor esélyes lehet, hogy nem fogsz sokat hízni, csak amennyit valóban szükséges.
Én eddig 7.5 kg-ot híztam.

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok!
Sajna Nancsika engem nem igazán vigasztal hogy 10 kg hiztál én 2 év alatt 20 at hiztam. Amikor megismerkedtem a férjemmel 60 kg voltam akkor se voltam soványnak mondhato de csinos voltam. Most meg ugy érzem magam mint egy bálna de abbol is a legnagyobb.Pedig soha életemben nem igazán szerettem az édességet gyerekkoromba se hiztiztem az édességért nem igazán érdekelt és mégis ilyen vagyok.
Judy te jártál terhestornára míg szabad volt? Ahogy olvasom neked nincs már sok hátra a fekvés miatt meg ne szomorkodj nemsokára meglesz a babukád.
A Rubint Rékának van egy olyan dvd-je amikor már elég nagy a hasa és ugy tornázik szerintetek arra én is tornázhatok vagy csak kimondottan terhestornára? Nancsi te hányadik héten jársz? Te is a végefelé vagy?

yniki
 
 


Niki, sajnos még nem vagyok ott, mert még csak a 29. hétben járok, szóval még 10 hétig legalább benn kell maradnia, ezért a szigorú fekvés!

Sajnos semmilyen tornára nem jártam, mert tavaly februárban volt egy nagyon korai vetélésem, és ezért nem engedte a dokim. De szerintem ha te szeretnél mindenképp egyeztessél a dokiddal, hogy lehet-e tornáznod, szerintem a terhestorna javalt ilyenkor, bár nem tudom, hogy te előtte sportoltál-e valamit rendszeresen, mert esetleg azt lehet hogy tudod "pianóban" folytatni.

Van az Arany János utcában egy "Aktív szülés központ" ott van Kismama fittnes, a kollégám felesége járt oda, azt mondta elég jó. Ha nincs túl távol tőled esetleg próbáld meg.

Judy

KépKép
judy1
 
 

 
 

Niki!
Van ilyen sajna. Én 99-ben, amikor Budapestre költöztem 58 kiló voltam. Most így babásan vagyok 110. Szerinted? Mondjuk 98 kilával kezdtem. Orvos szerint a fogamzásgátlótól hiztam meg, és annyival lerendezte, h ha abba hagyom, akkor majd visszafogyok. Ha nincs szerencsém, akkor majd szülök 1-2 babát, és magamtól le fogom dobni a felesleget. Most erre várok.Kép
Tood sok mindentől függ, nem feltétlen édességet kell falni, h hízzon az ember lánya.Kép sajna.Kép
Én személy szerint majd figyelek arra, h mit eszek, mit nem eszek, de nem fogok kőkeményen diétázni. Férjecském így ismert meg márciusban, így szeeret. max magam miatt kellene fogynom, mert ugye nem túl egészséges...
Még nekem is van egy kicsi hátra, most vagyok 33+3. Szal még nem akarok szülni, meg még költöznöm kell szülés elött... Kép

Pussz
Nancsi

Kép

Kép
nancsika
 
 


Judy velem az a baj hogy az elhatározás mindig megvan aztán annyi de majd most megprobálok kitartó lenni.Most azt határoztam el hogy este már csak gyümölcsöt vagy valami zöldséget fogok enni. Kicsit könnyebb lesz igy betartani hogy itthon vagyok nem dolgozom mert olyan hülye beosztásom volt hogy szinte egész nap nem ettem semmit mire hazaértem majd megvesztem éhen. te miota vagy otthon? Neked is ez lesz az első babád? Képzeld nekem semmilyen rosszullétem nincs csak néha hányingerem van de nem vészes teljesen jol érzem magam. Szerinted az normális hogy néha görcsöl a hasam? Nálad volt ilyen az elején? A doki azért adott Utrogestan kúpot.

yniki
 
 


Szia Nancsi

Hát te sem vagy valami rozsás helyzetben. Most már kicsit nyugodtabb vagyok hogy nem csak nekem vannak ilyen problémáim.
Az én férjem is aztmondja hogy igy szeret de ha nagyon kövér leszek szülés után a ház körül fog kergetni.Jó fej mi? Neked mivel telnek a napjaid? Egyedül vagy otthon napközben?

yniki
 
 


Sziasztok!
Judy! Azért minden rosszban van valami jó is! Pl. az, hogy szerencsére nem nyíltál ki! De azért tényleg nagyon vigyázz magatokra és feküdj, nehogy baj legyen! Kép Legalább pihensz is egy kicsit, mert tényleg állandóan dolgoztál, és azért az baromi megterhelő lehetett. Ha betartod amit a dokid mondott, akkor biztosan nem fog romlani a helyzet, csak figyelj oda mindig! Kép Kitartás hozzá!
A babócához meg nagy gratula! Milyen adatokat mértek nála? Akkor most neked is ez volt a 28 hetes genetikai uh? Vagy azt számítja majd annak két múlva?

Yniki! Végülis melyik dokit választottad? Márkust vagy a Baltschikot? Ha még nem döntöttél véglegesen, szerintem érdemes megpróbálkozni a másik dokival is, szerintem B. nagyon rendes és biztos nagyon jó doki! M-t nem ismerem, de ő eleve a nőgyógyászat vezetője, tehát inkább nőgyógy doki, míg B. meg a szülészeten van.
A tornát feltétlen kérdezd meg a dokitól! Azt hiszem én a 14. hét után kezdtem el. A 12-13 hetet mindenképpen várd meg, mert addig bármi lehet a terhesség vége. Ezt a dokik mondják, sajnos! De nem akarlak ijesztgetni, soha ne legyen ilyen gondod!Kép De ilyenkor nagyon kell vigyázni rá, hogy tökéletesen be tudjon ágyazódni. Addig el is döntheted, hogy melyik dokival akarsz majd szülni.
Egyébként én is a párommal való együttlét alatt szedtem fel egy csomó kilót. 152 cm vagyok, és mindig olyan 46-50 kg voltam. Aztán jött a nagy ő (ez már 6 éve volt), és olyan 2-3 év alatt felszedtem kb. 20 kilót. Aztán mindig voltak mozgó kilók, de az nem számottevő, és amint lement valamennyi, mindig visszajött. Most a terhességet 64,5 kg-val kezdtem, és most 5,5 kg-t híztam eddig. Pedig állandóan ettől rettegtem, hogy nagyon elhízok majd. És még mindig az átlag hízás alatt vagyok. Pedig már én is 28. hetet töltöttem.
A lényeg az, hogy sok zöldség, gyümi, fehérhúsok. Minimális szénhidráttal, főleg cukrot ne, meg lisztes dolgokat. Én fehér kenyeret már tök régen nem ettem, reggelente szoktam enni vagy korpás kenyeret v. teljes kiörlésű barnát. De ebből a toast kenyeret, és max 1-2 szeletkét. Meg majd ahogy nő a pocid, egyre kevesebb hely lesz a gyomrodnak, úgyhogy a végére már úgy össze fog szűkűlni, hogy eleve keveseket bírsz enni. Inkább többször és kevesebbet!Kép Nekem az elején azt mondta a dokim, hogy ne hízzak sokat, max. 10-12 kilót.Kép Eddig még a felénél járok, és már nincs hátra 3 hónapom se!Kép Ez szerintem nem rossz!

Nóri! Meghallgattam a lódobogásokat a védőnőnél. Tök jó volt! Kép Olyan jó hallgatni ahogy ver a pici szíve! Kép A vérnyomásom 110/70 - mint mindig. A súlyom az idén még nem változott. Csontra ugyanannyit mért, mint egy hónapja.
De!!! Eddig elfogadtam amit mond, most már nem fogom.
A múltkor azt mondta, hogy a zuhanyzás mellett nyugodtan fürödhetek heti 1-2x, az nem fog megártani. Szóba került a dokimnál, aki viszont határozottan megtiltotta. Kép
Aztán! A terhelt cukrom ugye 6,9 lett. Nézi a leletet, mondja, hogy sok a cukrom. Mondom igen, mert ez teljes vérképes lelet, és nincs külön feltüntetve, hogy ez terhelt, de ez az. Ez akkor is sok, max 5,2 lehet. Mondom, hogy de még így is az van ott, hogy a felső határ 6,1, ami a simára vonatkozik, ez meg nekem a terhelt. Erre csóválja a fejét, majd megkérdezi, hogy akkor ez most nekem a terhelt? Mondom igen. Kép Akkor jó, mert az 10-ig jó. (A Balog doki nekem azt mondta, hogy 7-ig, és tuti hogy akkor az így is van!) Mondom neki, hogy nem 7-ig jó a terhelt, én úgy tudom. Dehogy, jó az 10-ig is.
Szóval tiszta hülyeségeket mondott. Van egy kismama ismerősöm, akinek a 7,8 miatt már diétáznia kell.
Aztán vizelet. Belelógatja a papírt, erre kb. 5 mp múlva már nyitja fel a kuka tetejét, és rámondja, hogy ez tökéletes. Szerintem még ideje sem volt elszíneződni a csíknak. Legalább 1 perc biztos kellene rá, de nem várt semmit, kidobta.
Aztán kérdeztem, hogy szerinte kell-e sterilizáló. Mondta, hogy nem, az is jó, ha simán felforralom a vizet, és beledugom a cumisüveget egy fakanálra felhúzva. De mondom a fakanalat is le kell akkor előtte fertőtleníteni, mert mondom csak nem menjen róla rá valami. Azt nem kell, mindegy annak a fakanálnak. Hát a fakanálnak biztos mindegy, csak gondolom a cumisüvegnek nem.

Ja! És a kilók. Mondom neki, hogy akkor mivel 1 hónap alatt nem híztam semmit, viszont a baba nőtt, a pocakom nőtt, a lepény nőtt, a víz több stb., akkor én most fogytam ugye. Mert a fenekemen meg a combomon egyénként érzem is (lötyögősebb a nadrágom). Erre mondja, hogy ááá, nem fogytam, csak tartom a súlyom. De mondom, a baba meg a "kapcsolt része" csak nőtt, és akkor ha ugyanannyi vagyok, akkor én meg csak fogytam, nem? Nem is értette, hogy mit mondtam, határzottan állította, hogy higgyem el, hogy nem fogyhattam. Pedig tudom, hogy igen, érzem magamon. De nem tudtam neki megmagyarázni.Kép

Na mindegy! Aztán már mást inkább nem is kérdeztem.

Bocsi, hogy ilyen hosszú lettem!
Puszi mindenkinek!
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Mircike!

Tök jó, hogy az egyágyasban tudtál szülni! Kép Remélem én is kifogom majd! Jó hamar megszültél!Kép Pedig azt mondják, hogy az első milyen hosszúra nyúlik. Akkor te már nem is kaptál érzéstelenítőt se? És a beöntés hiánya nem okozott gondott?
Jó dokink van!KépKépKép Jó hamar beért!Kép Pedig még ráadásul hosszú napozott is. Ennek ellenére szerinted nem volt "nyűgös"? Ugyanúgy kedves volt, mint egyébként? Amikor elindultatok, ti nem is hívtátok fel? Vagy ezt előtte megbeszélted vele?
És amikor a szülésznő megvizsgált, hány ujjnyira voltál kitágulva, hogy egyből hívták is a dokit? Vagy mitől függ az, hogy na akkor most szólni kell?

Képekkel nem próbálkozol majd? Hátha sikerül! Már nagyon érdekel a picúrod! Kép

Bala is olyan kis édes!Kép

Most az jutott eszembe, hogy a Jánosban biztos a fiúk a dominsak! Nem?

Puszi, J.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok!

Judy, nagyon sajnálom,hogy neked is megrövidült a méhszájad, de az a lényeg, hogy ne izgulj. Ki kell feküdni azt a két hetet szigorúan, és hidd el rendben lesz minden. Arra is jó lesz a fekvés, hogy visszavegyél a pörgésből. Elgondolkozz azon, hogy kisbabád lesz,sorrendet állíts fel, és végén rájöjj arra, hogy az égvilágon semmi nem fontosabb Nála. Én ugyanígy voltam. Eleinte még visszaakartam menni dolgozni, de pár nap múlva rájöttem, hogy semmi nem érdekel, se a félbehagyott munka, se a pénz. Azóta is úgy áll bent az íróasztalaom, ahogy utoljára eljöttem, és nem bírom rászánni magam, hogy bemenjek összepakolni.
De ne izgulj. Nekem ugye azóta is nyitva van, és azért elég jól elvagyok vele.Már nem is görcsölök soha. Sokat pihenek, szinte sehova sem megyek, főzök, olvasok stb. De már lelassultam és elfogadtam, hogy áprilisig ez lesz.
Úgyhogy fel a fejjel. Kép

Szia Niki, gondoltam én is megnyugtatlak, hogy amikor megismertem a férjem 58 kg voltam, Õ meg kb. 78. Két év múlva, az esküvőnkön én 66, ő 90. Az esküvőnk július 30-án volt, azóta én 75 (jó, a terhesség miatt Kép ), Õ 95. Kép
Szóval a boldogság hízlal Kép.
Ami a terhesség alatt felszedett kilókat illeti, én már ugye a 9. kilónál tartok (28. hét) és a sok kiló még csak ezután jön. Szerintem ez típus kérdése. Én egyszerűen nem tudom megállni, hogy ne egyek. Jó, az édességet már nagyon lecsökkentettem,meg a reggeli gyümölcsteát is üresen iszom, de gyakorlatilag folyamatosan éhes vagyok.
A tornával mindenképpen várd meg a negyedik hónapot, azelőtt semmiképpen sem szabad.DE akkor is kérdezd meg előtte az orvost. Én "jártam" az elején (3-szor voltam), aztán kinyílt a külső méhszájam, és úgy mint most Judy el lettem tiltva mindentől. Még sétálnom sem szabad.
Biztos, hogy nem a torna miatt nyílt ki,de én persze azt is bevettem a lehetséges okok közé. Az a lényeg, hogyha jársz majd tornázni, és egy kicsit is érzed, hogy fárasztó hagyd abba, pihenj közben, akkor is ha a többiek rendültelenül csinálják. Mi Zsuzsival majd meg haltunk a végére, de nem hagytuk abba. Ez nem jó.
A másik meg, hogy hajlamosak vagyunk arra, hogy a terhesség miatt eszeveszett sportolásba kezdjünk, holott azelőtt nem, vagy nem olyan rendszeresen sportoltunk. Én azt hittem, hogy sportoltam előtte, mert lejárogattam a konditerembe, de aztán rájöttem , hogy az intenzív sport nem ez. Szóval csak azt akarom mondani, hogy tornázz, ha lehet, de vigyázz is magadra. Kép

Julcsi, ezen a fakanalas történeten nagyon jót nevettem itt reggel magányomban. Kép Úgy látszik egyik védőnő se százas Kép.

Zsuzsi, tegnap megvettük a Baba magazint és abba csak a Brendon kuponok egy része van, a többi az Anyák lapjában van? Ráadásul nem is az a zsiráf van benne amit én szeretnék. Kép
Mindegy azért egész jó cikkek vannak benne. A köldökápolástól jól be is tojtam Kép.
Te megvetted már?

Puszi, Nóri

Ja, bocs ha hosszú voltam, de most mindenki hosszú volt. Kép

Mircike, én is szeretnék már képet látni rólatok! Kép

Kép
nóri8
 
 


Csajok, nem tudok képet beszúrni, ha megfeszülök, akkor se. Már egy órája próbálkozom, de a "melléklet feltöltése" gomb nekem nem reagál. Régebben tettem fel képet egyébként, 2005 május környékén.
M.
mircike
 
 


KisJulcsi!
Bocs, hogy csak most írok, a nagy bevásárlóutakat járom és még dolgozom is... A Lintner dokinál fogok szülni, és egy szép nagy kislányt várok márciusra!
Azt hiszem, jövőhéttől én is elkezdek felkészítőre járni!

Van valaki aki március eleje vagy közepére van kiírva?!

Üdv.:
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Még egy kérdésem lenne: a felkészítő 5-től meddig tart? Mikorra rendeljem oda apát?

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Szuvajdzsity!
Én március 24-re vagyok kiírva, de szerintem korábban jön a minifiam.Kép
A felkészítő, meg tök változó, de olyan fél 7-ig tart. Mér nem hozod apát is felkészülni?Kép Ártani nem árt. Enyém apa jönne, csak 5-ig melózik, és épp csak a végére szokott beesni.Kép

Kép

Kép
nancsika
 
 


Niki, én két napja vagyok itton, eddig nem voltam szabin a terhesség alatt, csak 1-2 napot amikor úgy éreztem az első 3 hónapban, hogy hulla fáradt vagyok. Igen ez az első babámKépKép és nagyon várjuk a férjemmelKép kisfiú leszKép
Szerencséd van, hogy jól vagyKép, én sem hánytam csak iszonyú hányingerem volt meg émelygett a gyomrom. Ja meg rettenetesen fáradékony voltam, de igazából ennyi. Arra már nem emlékszem, hogy görcsölt volna a hasam, de talán néha előfordult, most hogy jobban belegondolok. Ilyenkor összegömbölyödtem és megvártam amíg elmúlik, én nem szedtem semmit.

Julcsi, köszi a nyugtatgatást, tulajdonképpen Neked is meg Nórinak is igazad vanKép tényleg le kell lassulnom, bár még érzem, hogy nem megy egyik-napról a másikra. Most az a lényeg, hogy pihenek. Szerintetek főzni azért lehet? Sétálni vagy az utcára nem merek egyáltalán lemenni. Csak a hűtőig, meg Wc-re aztán vissza az ágyba. Ezt így kell???
Julcsi, azt hittem hogy a 28. hét, de az van a papírra írva, hogy 29. hétnek megfelelő nagyság. Ezek az adatok: BPD: 78 mm, TAD: 80mm FL: 55mm. Általános mennyiségű magzatvíz, placenta a mellső falon rendes helyen tapad, jó magzati szívműködés, telítődő magzati gyomor és hólyag. Ja és egyébként 1200-1300 g körül van a piciKépKépKép Szóval szépen fejlődik a kis drágaKépKépKép
Julcsi, gratula, hogy ilyen jól tartod a súlyodatKép ügyes vagyKép és ez szerintem a szülésnél sem fog hátrányodra válniKépKép

Nóri, most neked akkor nyitva van a méhszályad? és mióta? Ez biztos hülyeség, de mindig arra gondolok, hogy kifolyik a magzatvíz ilyenkor. Ez ugye nem folyik ki???

Reni, én is a Lintnerhez járok, igaz már vagy 10 éve. Te csak most ismerted meg, vagy már régebb óta jársz hozzá? Én nagyon szeretem, meg bízom is benne, nem is cserélném le másik dokiraKépKép Én egyébként április 2. felére vagyok kiírva. Neked első baba?

J

KépKép
judy1
 
 


Mircike, próbáld meg a fotóalbumon keresztül, hátha úgy sikerül. (kattints rá a nevedre, akkor megjelenik egy oldal, és a jobb felső sarokban van egy rózsaszín négyzet, Fotóalbum néven. Arra is kattints rá, és ott lesz egy olyan, hogy fotóalbum létrehozása. Kéri az azonosítót, meg a jelszót, amit nekem nem fogadott el, ezért újra regisztráltam ott is, ugyanazzal az azonosítóval és jelszóval ami eddig volt. Aztán már csak be kell rakni a képet a könyvtáradból.)Remélem érthető voltam Kép.

Niki, még azt akartam mondani, hogy görcsök nekem is voltak az elején, ez attól van, hogy a méh helyezkedik, illetve lehet attól is, hogy megérzed amikor megjönne, és akkor egy kicsit görcsöl. MagneB6-ot nem mondott neked az orvos, hogy szedjél? Mert azt mindenképpen kell szedni, ha görcsölsz, ha nem, de ha görcsölsz akkor pláne. Persze kérdezd meg. És Elevitet (magzatvédőt) szedsz? Ezek ilyenkor fontosak.
Ja és még egy, ha görcsölsz akkor nem szabad házaséletezni. Sajna. Kép

Üdv, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Szia Judy,

Én a két hét fekvés alatt, nem főztem, sőt még a reggelit, vacsorát is Zsolti csinálta. Jól teszed, ha csak a hűtőig mész, meg vissza. Ne sétálj: a fekvés az fekvés.
SZóval én csak a számítógéphez jöttem írni nektek Kép, meg a konyhába kiültem enni, aztán vissza. Sőt sokszor az ágyban ettem.

Nekem még mindig nyitva van,19. hét óta és ez szülésig így is marad. Az én értékem C:2100. A tied mennyi?
Az orvos azt mondta, hogy ezzel akár túl is hordhatom a babát, az a lényeg, hogy ne nyíljon tovább idő előtt.
Én is mindig azt hittem, hogy kifolyik a magzatvíz, de nem folyik ki mert van belső méhszáj is, és az tartja. Nekem a külső nyílt ki ami a belső előtt van. Ez azért veszélyes, mert a fertőzések jobban eljuthatnak oda. Mármint ha vannak. Én például ettől félek nagyon, hogy nehogy legyen fertőzésem.
Egyébként nem tudom, neked mondta-e az orvos, de nekünk a két hét fekvés alatt is tilos volt a házasélet.

Üdv, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok!

Kisjulcsi én a Márkus mellett döntöttem az egyik kolláganöm jár hozzá ő már 8. hónapban van és ha neki megérte Érdről kijárni a korházba akkor nem lehet valami rossz.Kedden voltam nála és megbeszéltük hogy mostantol hozzá fogok járni. Én nem találom pénzéhesnek mert mielött adtam volna neki pénzt elötte kérdeztem meg hogy elvállal-e és mondta hogy persze.Csak utána adtam neki a pénzt.Nekem szimpatikusnak tűnik.

Judy neked biztos jo munkahelyed volt ha majdnem végigdolgoztad a terhességed. Én nem igazán szeretnék visszamenni bár azt mondták keresnek valami könnyebb melot még nem döntöttem el mi legyen. Igazábol pénzbe majdnem annyitt fogok kapni mintha dolgoznék akkor meg nem igazán látom értelmét. Amugy meg nemsokára kezdünk építkezni ugyhogy biztos nem fogok unatkozni.

Nori nekem egy napja folyamatosan görcsöl a hasam.Szinte egész éjjel nem aludtam oránként jártam pisilni. Persze hogy szedem a magneB6-ot meg még folsavat irt a doki.Az elevitet még azért nem ajánlja mert lehet hogy hányni fogok késöbb akkor nincs értelme.Házeasélet meg persze nyema de ezt mondta a doki is hogy meg kell várnunk a 2 hónapos kort a férjem nagy bánatára.

yniki
 
 


Nóri, köszi az infókat, az az igazság, hgoy már én sem merek főzni semKép tegnap kotyvasztottam valamit, de tök elfáradtam a végére, úgyhogy mondtam a férjemnek, nem csinálok mostmár semmitKép
Én nem tudom mennyi az enyém nem kérdeztem, ő meg nem mondta.
Ja nekem is mondta a doki hogy "diéta" előszőr nem értettem, aztán rájöttem, hogy a sex-ről van szó. De igazából tök mindegy, mert az elején is el voltam tiltva, közben meg apa nem mert hozzám nyúlni, úgyhogy erre a "kis időre" meg végül is...majd ráugrik szegény a vasalódeszkáraKép Hát nálunk ez vanKép

Niki, igen szerencsére jó munkahelyem van, igazából én vagyok a hibás, hogy túlterheltem magam. Nagyon nehezen tudok leállniKép meg szeretem is amit csinálokKép Mi is építkezünk, remélem év végén tudunk költözniKép, mert már kinőjük ezt a lakást.

Niki, te már otthon vagy? és végig otthon is maradsz? Hol építkeztek?

judy

KépKép
judy1
 
 


Niki, furcsa, hogy nem ajánlja az Elevitet, mert az egy komplex vitamin ami főleg az elején fontos. Az van ráírva, hogy ha a kismama hányós akkor ne reggel vegye be (amikor a hányások vannak általában), hanem későbbi napszakban.
Én folyamatosan émelyegtem, és kétszer hánytam. De az elevit még arra is jó, hogy a hányingert meg az émelygést enyhítse. Én asszem beszedném az orvos ellenére is. De ez persze a te döntésed.

Üdv, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Judy, a házasélettel mi is így vagyunk. Nekünk azóta is csak "lábujjhegyen" szabad, amit nem tudunk, hogy mit jelent, ezért nagyon félünk. Jövő szerdán meg is akarom kérdezni mi ez a lábujjhegy, mert azért június még nagyon messze van. Kép (Mert ugye szülés után hat hétig se szabad).

Az érték szerintem a terhes könyvedben van, mármint ha írja az orvosod. Nekem se mondta meg anno, csak megnéztem, hogy mit írt be.

Na, eldugulok.

Kép
nóri8
 
 


Nóri, nekem nincs beleírva semmi. Jó ez a lábújhegy. Tényleg mi ez?

Jaj még azt akartam kérdezni, hogy tényleg kell felpócolni a lábat? Nekem az tök kényelmetlen!!

Nem emlékszem már ki írta, de miért is nem lehet a kádban fürödni? Én szoktam és nagyon jól esett mindigKép

j

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok Kismamik!
Kit tudnátok ajánlani a János kh-ból, mint szülészt?
Biztosan sokról írtatok már, de azért egy-két friss ajánlást szívesen vennék. Én a IIes nőin szültem a kislányom a nyáron, de nem minden volt ok, és a következő babához szerenék egy emberi, lelkiismeretes orvost, aki a természetes szülés híve. Már feküdtem a Jánosban több éve, akkor a Lintner tanárúr betege voltam, de ő nem túl elfoglalt? Még kit tudnátok ajánlani? Anno nagyon szimpi volt nekem egy fiatal orvos, de sajna nem emlékszem a nevére, talán Pálmai???, van ilyen? Õ milyen?
Köszi a segítséget,
Zsu
zsuzs74
 
 


Judy! Én őgy tudom, hogy nem fürödni nem szabad, hanem meleg vízben fürödni, mert alhasi vérbőséget okoz, és vetélést okozhat.
Zsu
zsuzs74
 
 


Szia Zsuzs!Kép
Én a Pálmai DoktorhozKép járok ...nagyon kedves és szimpatikus ember ...csupa pozitiv jelzővel tudom őt illetni minden téren....ha konkrét kérdésed van akkor irj egy e.mailt.
üdv.VeraKép

Kép
Kép
vera70
 
 


Sziasztok!

Nóri, én volam, igen én voltam!!:-) A szemüveg volt az álca! :-)) Na szóval messzire nem látok, és azt gondoltam, majd kell messzire nézni.. De úgy látom elég messzire hallani..:-) Megyek a köv.-re is, akkor majd szólj rám nyugodtan! OK?

Hú lányok akilókkal én is be vagyok fenyítve, 2 hete azt mondta az orvos (akkor voltam 29. hetes), hogy nagyon el leszek verve, mert 10 kg az nagyon sok még a 29. héten, és ha megyek hozzá jövő héten (31. hét), akkor nem szeretné, ha a mérleg egy dkg-al is többet mutatna! Azóta rá sem merek állni a mérlegre. Teljes cukor és tejtilalom van (tejben van a legtöbb cukor!). Csak hús és zöldség. Nos, ezt kb. 2 napig bírtam, ma pl. már kakaós kalácsot reggeliztem, csessze meg, nem érdekel, de meghalok az édességért..;-)

Üdv. 78kg-s Bip 74:-((
bip74
 
 


Bip74Kép ne aggódj én is 78 kg-al mentem szülni és most két és fél év után 54kg vagyokKép
a terhesség alatti össz hizás 12kg körül van ...azt mondják az okosok Kép
üdv.Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Szia Bip, végre valaki aki megveszik az édességért! Kép Könnyű azt mondani, hogy hús és zöldség, de ha ezek a férfiak (az orvosok) egyszer megtudnák milyen a valódi éhség, biztos nem szekálnának ennyit. Kép
Jövő héten akkor odamegyünk a Csajokkal. Kép

Judy, igen a vérbőség miatt nem szabad fürödni, meg szerintem a fertőzésveszély miatt se. Mert ha ülsz az állóvízben, akkor az esetleges baktériumok ott úszkálnak körülötted. Én aug.30 óta nem fürödtem. Kép

Zsu, az én orvosom, emberi, lelkiismeretes, és a természetes szülés híve. Sokat lehet vele beszélgetni, viszont elég szigorú (de ez a mi érdekünk), és nagyon figyeli a kilókat. Ha érdekel emailben megadom a számát.

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok Csajok!

Ma is jó sokat írtatok már!

Judy! Akkor te az adatok szerint valószínű, hogy 1 héttel hamarabb is fogsz szülni? Mármint ha nem hordod túl. Nekem pont 28 hetes és akkor is töltöttem. BPD: 74, TAD: 77, FL: 54. Kép
De én még mindig olyan kicsinek érzem a hasamat. Na jó, azért már látszik, de ha nagyon beöltözök, akkor azt is lehetne mondani, hogy csak biztos dagi vagyok. Pedig "növesztem" rendesen!
Nem irigyelném szegény párodat, ha tényleg "vasalnia" kellene. De azért tényleg diétázzatok!

Milyen szövegeket tudnak levágni ezek a dokik is! A lábujjhegyen gondolom, hogy nagyon óvatosan, de ilyenkor eleve óvatos az ember, tehát akkor meg mennyire óvatosan? Talán sehogy? Nóri! Olyan ügyes vagy, hogy így kifeküdted és megállítottad a bajokat!Kép
Látod Judy! NEm lehetetlen! Nem is írt be a L. neked semmit a könyvedbe?

Zsuzsi74! Megnéztem a pici lányodat. Nagyon édes!Kép Gratulálok hozzá! Mi a neve?
Én csak az én dokimat tudnám ajánlani. Csak nem tudom, hogy ha szerinted a Lintner nagyon elfoglalt, akkor lehet, hogy a Balog doki is lesz a szempontod szerint. Ráadásul ő a L. helyettese, tehát kb. ugyanannyit lót-fut a kórházban is.
A Pálmai doki meg azt hiszem Verának a dokija. Hátha olvassa néha, és akkor majd ír neked róla. Õ egyébként nagyon dicsérte. De ha rámész fent az oldal tetején a keresőbe, beírod, hogy Pálmai, akkor egy csomó olvasnivaló ki fog jönni róla. Próbáld meg!

Niki! Igazából én sem értem, hogy miért mondta a M., hogy ne szedjél Elevitet. Azt már a terhesség előtti 3 hónaptól lenne eleve érdemes. Tehát most meg pláne!!! És csak azért ne szedd, mert lehet, hogy talán, egyszercsak, véletlenül hánynál! Akkor mindig délben vedd be! Egyébként az pont a hányinger ellen is jó. Igaza van Nórinak, én is szedném, az biztos!!! Főleg, meg ha nem is igen hánysz, akkor meg pláne. Az én dokim egyből mondta, hogy kezdjem el szedni, mert az nagyon fontos a babának. A magnézium meg a vas az baromi kevés a babának. Főleg így télen, hiszen ki tudja, hogy minden vitamint megkapnánk-e nélküle. Mikor mész hozzá legközelebb? Kérdezz rá szerintem mégegyszer!

Zsuzsi! Veled mi a helyzet?
Mircike! Megpróbálod úgy ahogy Nóri ajánlotta? Hátha úgy sikerül!Kép

Puszi mindenkinek!
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Kép!
Jaj, de aranyosak vagytok, hogy ilyen hamar reagáltok! Ez egy jó fórum! A humorotok sem semmi!
Julcsi, Nóri, Vera! az emilem lizsuzsa@freemail.hu. Nagyon várom az infokat, telefonszámokat, ha írtok neveket, akkor utánaolvasok itt. Köszi előre is!
A kilókról: én 18 kg-t híztam a kislánykámmal, a szülés után mire hazaértünk lement 12, aztán visszajött 3, s most kezdtem el diétázni, hogy visszamenjen a terhesség előttire. Remélem sikerrel járok majd, mert tényleg megterhelő ez a + 8-9kg. Nagyon hamar elfáradok, és ez nem valami nagy előny egy ilyen kis ficánka mellett.
Egyszóval, tényleg vigyázni kell a kilókkal, de ha egyszer meghal az ember lyánya egy kakaós kalácsért, akkor csússzon le!!!! ott a helye.
Zsu
zsuzs74
 
 


Sziasztok Lányok!

Jó régen írtam. A szülőszobában jól megkeményedett a pocim, és még hajnalban is kemény volt. Elég rossz érzés ez! Úgyhogy szerdán mentem doki bácsihoz. de szerencsére minden ok. teljesen zárt a méhszájam, nincs bacim, nincs semmi gáz. Szóval szerdán egész nap otthon pihiztem. Tegnaptól bennt vagyok, ma meg megyünk uh-ra. Már nagyon várom!!!

Lányok, már én sem tudom, mikor fürödtem utoljára. néha annyira utálok zuhanyozni, és olyan jól esne egy jó meleg fürdő, de tudom, hogy nem lehet...
A házasélettől mi is el vagyunk tiltva. Főleg most. Azt mondta a doki, hogy most pár napig ne. Mondjuk a 28. héten (2hete) azt kérte, hogy a 32. hétig csak az anya által önfeláldozó módon lehet nekünk. Kép Ne kockáztassunk most semmit...

Bip, tényleg jó lett volna, ha tudjuk, hogy te ülsz a hátunk mögött... de kedden nem úszod meg! Főleg úgy, hogy lehet, hogy egyszerre szülünk. A rózsaszín vagy a kék ágyat szeretnéd???? Kép Kép Kép

Png???? Milyen a babás élet?

Julcsi, nem is pici a hasad! Igenis látszik, hogy van benne egy kis élet!!!! Kép Nagyon jó nekünk, nem????

Nóri, én úgy látom, Zsoltid egyre jobban hajlik a papás szülés felé. Szerintem ő lehetett az egyetlen, akinek nem rándult össze a gyomra. KépKépKép

Puszi, Zsuzsi
mezsu
 
 


Szia Zsuzs74
Én dokim is Pálmai Bálint,a legjobb akihez kerülhetszKép
Adri
adler75
 
 


Szia Zsuzsi!

Tényleg jó régen írtál! Még szerencse, hogy nem lett semmi bajod ezzel a keményedéssel! Nagyon vigyázz magatokra! Lehet, hogy a szülőszoba látványa volt a bűnös?
Majd írj, hogy mi volt az uh-n!!!Kép Remélem minden rendben van! Kép
Azért a te dokid se semmi! Micsoda megfogalmazás! Bár elég szépen fejezte ki magát, még jó, hogy nem monta ki szó szerint, hogy mire gondolt! Kép

Köszi, Zsuzsi! Akkor tényleg nem olyan pici a hasam?Kép Nem tudom miért érzem így mindig. Talán mert minden nap látom, és semmi változást nem észlelek rajta. Pedig Zsolti is mindig mondja, hogy már mekkorát nőtt! De nekem meg mindig ugyanakkora!

Tegnap a jóga után elmentem két kismamival (egy Ikeás ebéd után) bababoltokba nézelődni. Sok mindent nem vettem, csak ruhácskákat, meg lázmérő, hőmérő, babaolló stb. De olyan jó volt beszerző körútra menni!Kép
Meg találtam egy babakocsit, ami eddig a legjobbnak tűnik. Pierre Cardin 822. Eddig ez tűnik a legjobbnak, ez egy 2005-ös új modell, és mindent tud, amit kell: átfordítható tolókar, tehát két irányból tolható, teljesen fektethető (3 fokozatban is), sportkocsivá alakítható, bolygosítható, van hozzá lábzsák is meg esővédő is, elég strapabíró, viszont nem olyan nehéz - csak 10 kiló, és még kinézetre is tök szép. Alul a kosara nem az a húú de nagy, de azért nem is olyan kicsi. És lehet hozzávaló mózest is venni, ami ugyancsak nagyon szép volt! És így együtt csak 33.000 ft. Most! Lehet, hogy gyorsan le kellene rá csapnunk. A mi szempontjainknak ez pont megfelel, vagy szerintetek várjunk még, hátha lesz valami más is? Vagy vegyük meg?
Azért nekünk az ára sem mindegy, főleg így a költözés előtt, mert még arra is elmegy egy csomó pénz. Ez meg tökre megérné!
Vélemény?

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Hát nem tudom, ezzel a fürdéssel kapcsolatban, én vagy 5x fürödtem mióta terhes vagyok, nem forró vízben, csak olyan kellemesben. Nem túlzás ez, hogy nem lehet fürödni??? Nekem nincs tőle semmi bajomKép

Zsu, nekem a Lintner a dokim én rá esküszöm. De az biztos, hogy elfoglalt.

Julcsi, nem tudom, hogy 1 héttel előbb szülök-e vagy sem? Lehetséges, hogy előrébb tart a terhesség mint gondoltuk.

Mezsu, mitől volt ez a keményedés? ÉS akkor bementetek rögtön a kórházba?

Lányok annyit írtok a kajáról, csokis kalács, meg ilyenek, hogy most baromira megkívántam egy kakaós csigátKép de nincs itthon, úgyhogy kénytelen leszek elővenni a nutellás doboztKépKép

Tudja valaki, hogy az utolsó 3 hónapban még mennyi súlygyarapodás várható?

J

KépKép
judy1
 
 


Nancsika!
Nem is tudtam, hogy a papák is járnak erre az előkészítőre! Az én páromat nehéz lesz rávenni, de azért megpróbálom. Sok apa jár? Mert ha ő lesz az egyedüli akkor elszalad az tuti! Lehet, hogy egyszerre szülünk! Én március 22.-re vagyok kiírva, de azt mondják, hogy inkább kb. március elejére számoljak.

Judy1!
A terhességem elején kezdtem el hozzá járni, ismerősök ajánlatára. Örülök, hogy csak jót tudsz róla mondani, megnyugtató! Egyébként első baba lesz. Te szültél már nála, vagy első baba neked is?

Úgy néz ki, hogy én viszem itt a hízási pálmát! A 33. hétben vagyok, 54kg-ról kezdtem és most 75kg-nél tartok! A szerencsém, hogy pocakra nőttem a legtöbbet (még a doki is meglepődött, hogy mekkora!). A védőnő nem akarta elhinni, hogy már ennyit felszedtem! A dokim se szólt egy szót sem. Állítólag akkor gáz ha hirtelen hízik az ember lánya, de én folyamatosan hízok az elejétől fogva...

Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Niki!
Te most a kórházban voltál a dokinál vagy a magánban? Mert ha már az első alkalommal is pénzt fogadott el, mármint a kórházban, akkor én nem nevezném nem pénzéhesnek. Ok, nem mondom, hogy az, de pl az én dokim az elején egyáltalán nem fogadott el pénzt, amíg a kórházba kellett mennem hozzá. Ez kb. 4-5 alkalom volt. Amikor már a magánba mentem, a 14. héttől kellett fizessek, de a magánban meg ugye ez természetes.
Hogy beszélted meg vele: a magánba fogsz hozzá járni vagy a kórházba? Ha a kórházba, akkor minden alkalommak fogsz neki fizetni, úgy mintha a magánba járnál? Vagy majd mindig amennyit gondolsz, vagy teljesen a magántarifáját?

Na bocsi, hogy ilyeneket kérdezek, csak kicsit meglepődtem ahogy írtad, hogy nem pénzéhes, mert előbb azt mondta, hogy elvállal, és utána adtad oda a pénzt. Miért mondta volna, hogy nem vállal, hiszen ez jó pénz neki!

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Julcsi, a hasad hidd el gyönyörűen gömbölyödik! Kép Én sem látom, hogy az enyém nőne... De szerintem mindenki így lehet a sajátjával, mert tényleg látjuk minden nap a pocit.
Julcsi, jól hangzik ez a babakocsi. Mi is Pierre Cardint kaptunk, nekem nagyon tetszik...
Mi hordozó után koslatunk csak...

Judy, másnap reggel hívtam a dokit, és akkor mondta, hogy azonnal menjek be. De nagyon édes és lelkiismeretes volt. Nem tudom, mi a túlzás a fürdéssel kapcsolatban, de már ezt a pár hónapot kibírom a zuhanyzással...

Puszi, Zsuzsi
mezsu
 
 


Reni, igen első baba leszKép de régóta járok a Lintnerhez és meg vagyok elégedve vele. Meg talán emiatt az ősi ismeretség miatt is kicsit személyesebb vele a kapcsolatom, mint általábanKép

Lányok, szerintem mindenkinek nő a pocija, én most pont nem érzem kicsinek, szerintem normális. Meg ahogy szerdán dumcsiztam egy lánnyal a kórházban, ő is pont ennyi idős, neki is ekkora hasa volt, úgyhogy ez engem megnyugtatottKépKép

Mezsu, a túlzást úgy értettem, hogy "nagy a füst" körülötte, nekem azt mondták lehet fürödni, csak mossam ki a kádat és ne legyen túl forró a víz.
Meg ahol olvasgatok, újságokban és könyvekben ott sem tiltják a fürdést, sőt relaxálásként ajánlják is.
J

KépKép
judy1
 
 


Szia Zsuzs74!
Mail mentKép
Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Zsuzsi! De aranyos vagy!Kép Köszi a pocak-nyugtatást! Hányra mentek a dokihoz?
Nekem is nagyon tetszik ez a kocsi!Kép Zsolti nem látta, mert ő nem jött, de ahogy meséltem neki, ő is azt mondta, hogy jónak tűnik. Majd jövő héten elmegyünk mégegyszer megnézni!

Én is már csak zuhanyozni fogok!
Judy! Neked is csak ezt ajánlom, főleg így, hogy megrövidült a méhnyak, nehogy feljusson valami fertőzés, ahogy ott ücsörögsz a vízben. Ez nem a kád, mert azért gondolom, nálatok is tiszta, hanem ahogy fürdessz, lejön rólad a sok elhalt bőr, meg hát eleve azért is fürdünk ugye, hogy tiszták legyünk, tehát mikroszkóppal nézve, mindenki koszos, meg biztos van ratjunk egy csomó láthatatlan baci is, a nap során mindenhez hozzárünk, ráülünk stb, és ezek szépen felúszhatnak oda, ahova nem kéne!
Meg a meleg sem jó a lepényre, ha meg nem meleg, akkor meg nem is olyan "élvezetes"!Kép

Én pl meg vagyok halva egy Széchenyi fürdős termál (meleg) vizes ejtőzésért. Az a medence, ahol lehet sakkozni. De nagyon!!! Annyira kívánom! Persze erre is azt mondta a dokim, hogy szó sem lehet róla! És tudom, hogy igaza van, csak annyira megveszek érte, hogy csak na! De egyrészt baromi meleg, másrészt meg jól elkapnék valamit! Szóval marad a sóvárgás utánaKép De majd egyszer úgy be fogom pótolni! Kép Csak tudnám, hogy mikorKép!

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Judy mi most fogjuk tavasszal elkezdeni a pecót csinálni a szüleim telkén de teljesen külön házunk lesz. Én már alig várom hogy készen legyen pláne mire jön a baba.Arra is 2 dátumom van.A mensim szerint aug.30 a uh szerint szept 30.Egyenlőre azt mondják várjuk meg a 8 hetes uh-t és majd meglátjuk mekkora.Én már itthon vagyok de nem hiszem hogy visszafogok menni.Annyira utálom az egész helyet csak azért voltam ott hogy normális gyedet kaphassak mert nem a létminimummal voltam bejelentve.4. éve kinlódok ott bőven elég volt.

Azt nem vágom nekem miért nem ajánlja az elevitet azt mondta ráérek még vele.20.a körül megyek vissza majd rákérdezek mégeygszer. Szerintetek az tényleg igz hogy ezektől a vitaminoktől lesznek nagyon nagy babák??
Olvastam a neten hogy az egyik kismama is szedett egy csomo vitamint és lett egy 4kg 60-dkg-ás babája amit végül csak császárral tudott megszülni.És azt mondta az orvosa ha tudta volna hogy ilye nagy baba lesz akkor egyböl császár.

Julcsi én a korházban voltam M-nál és úgy adtam neki pénzt. Miért szerintetek mikor kellett volna? Nem igazán tudom hogy működik náluk.Ti nem adtok csak ha a magánba hív? aqzért gondoltam hogy nem pénzéhes mert nem jelentette ki hogy mennyit adjak vizsgálatonként hanem ezekszerint rámbizza. Ugy gondolom hogy igy is úgy is adok minden alkalommal de igy megvan a tudat hogy magamtól adom és nem ő szabta meg mikor mennyit. Szerintetek ez hülyeség? A sógórnöm egy nőhőz jár a Jánosba a nevét nem tudom de ő a 3. vizsgálat után kijelentette hogy vizsgálatonként 5e a szülés 50e gondolja át akar e hozzá járni. Én biztos nem járnék ilyen pofátlan emberhez.

Ahogy olvaslak benneteket én vagyok a legfiatalabb? Van még valaki aki Aug. szept. körül szül? De nem baj ti már tapasztaltak lesztek én meg jöhetek a hülye kérdéseimmel.

Szuvajdzsity szerintem nem te fogod vinni a pálmát hanem én elözök be mindenkit.80-nal kezdem szerinted hány kilo leszek mire a végéhez érek?

yniki
 
 


Sziasztok!

Julcsi, szerintem is jó nagy a hasad! Kép Sokkal nagyobb, mint az enyém Kép. Én pl. centivel szoktam mérni, most 97 cm-nél tartok.
A babakocsit, szerintem ha tetszik vegyétek meg. Egyszerűen annyiféle babakcsi meg minden van forgalomban, hogy meg lehet őrülni a sok keresésben. Legalábbis nekem már golyózik a szemem, pedig még csak az interneten nézelődök.

Zsuzsi, sajnálom a keményedést, de a lényeg, hogy minden rendben. Az uh-ról feltétlen tegyél fel képeket!!!!

Judy, lehet, hogy a fürdős téma fel van fújva, de ha az orvosok mondják, akkor abban lehet vmi. És látod sok orvos mondja egymástól függetlenül ugyanazt. Kismama újságokban én is olvasom, hogy vegyen egy jó fürdőt ami ellazítja, és mérges is vagyok érte, mert engem az első alkalommal már eltiltottak tőle. Szóval szerintem is, ha már annyi mindenről lemondunk, akkor ezt is kibírjuk. Én például a szerelmetes kutyáimat sem simogathatom. Kép Ez is nagyon fáj. Már úgy is érzem, hogy nem szeretnek.Kép

Reni, nyugodtan hozd a párod, sok Apuka van , és még kérdezni is szoktak Kép.

Zsuzsi, én is úgy érzem, hogy Zsolti nem is fél a szüléstől, úgyhogy lehet, hogy megkockáztatjuk, hogy bent legyen. Azt mondta, hogy az elején bent lesz, aztán ha jön a durva része szóljak és kimegy. Mondjuk nem tudom lesz-e erőm majd szólni. Kép

Pusz, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Niki, szerintem ez a sok vitamin=óriás baba nem igaz. Én 6. héttől kezdve szedem az Elevitet minden nap+magne b6-ot. Plusz rengeteg sütőtököt, meg vitamint igyekszem enni.Mégsem túl nagy a hasam, és a baba mérete is pont ideális.
Sajnos annyi vitamint nem tudunk megenni, amennyire a babának meg nekünk szükségünk van.
Az is hozzátartozik a dologhoz, hogy manapság az élelmiszerek nem túl megbízhatóak, kevesebb tápértékük van, mint mondjuk régen. A sok állományjavító, meg műkaja, meg ezek a paradicsomok télen...szóval én ezeket nem szeretem. Én bioboltból veszem a tököt, póréhagymát, fekete retket stb.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy semmit nem ártasz a babának ha csak úgy elkezded szedni az elevitet. Recept nélkül kapható, és tényleg szükség van rá, hiszen most fejlődik ki mindene.

Na, abbahagyom, úristen egész nap itt ültem Kép, jó hétvégét Mindannyiótoknak Kép.
Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Julcsi, biztos van benne igazság, hogy meleg víz meg bacik, de akkor a kismama úszással mi van? MErthogy ilyenek is vannak. Nem kötöszködni akarok, csak szerintem a dokik semmit nem vállalnak fel, ha már egy hangya esélye lehet a fertőzésnek. De ennyi erővel ne pisiljünk máshol, mert felcsapódik, ahogy szegény lolitának, és régen mi volt??? Na jó végül is mindenkinek szíve joga, hogy ücsörög a kádbanKép, vagy semKép
Meg szerintem otthon a ti lakásotokban is kialakult egy olyan "flóra" amihez a szervezeted hozzá van szokva, nem gondolom, hogy ez veszélyes lenne a babára. Ha már valami akkor az ha túl meleg a víz, de az is a vérbőség miatt.

Niki, szerintem is szükséges az Elevit, nyugodtan szedheted, nem értem miért nem mondta a dokid? Még ha hánysz is pont lényeges, hogy abból legalább bizonyos mennyiségű vitaminok, szükséges anyagok felszívódjanak ami kell a babának, ha már a kaja kijön belőled. Gondolj bele, akkor mi marad a picinek a fejlődéshez?

Szerintem ezt a fizetősdit mindenkinek magának kell eldöntenie, én még olyan orvost nem láttam, aki nem fogadott volna el szívesen pénzt. Aki úgy érzi nem akar adni, az nem ad, aki igen az meg adjon.

Nóri, én simán megsimogatom a kisblökit. Úgy tudom,hogy a macsek az ami ártalmas ilyenkor. Szerintem, ha utána kezet mosol nem lehet semmi, hiszen gondolom évek óta köztük élsz a szervezeted már megszokta.

j

KépKép
judy1
 
 


Nóri! Az enyém is 97 cm. Tök jó!Kép
Én is azóta szedem az Elevitet, ahogy a doki először megvizsgált és kiderült a baba.
Niki! Ez szerintem is nagyon fontos! És régen a Materna volt az a másik vitamin, amiről ilyen dolgok keringtek. De az Elevittől még senkit sem hallottam panaszkodni, hogy nagy lett a babája, ne hidd el az ilyeneket! Ez hülyeség!

Judy! Amikor én a Széchenyit mondtam a dokimnak, hogy nagyon szeretnék elmenni, akkor neki elsődleges szempont a meleg volt. Azt mondta, hogy okoz egy vérbőséget, leválhat a méhlepény, koraszülést okozhat stb. A fertőzés csak másodlagos, persze nagy az esélye (pl gomba), de ő nem erre fektette a hangsúlyt, mert azt mondta, azt még ki is tudnánk időben kezelni. Szóval ő nem azért nem engedte, mert nem vállalná fel egy fertőzés veszélyét. Hanem főleg a melegvíz miatt. Ami kb ugyanolyan meleg, mint egy jó meleg kád víz. Ezért mondta, hogy nem jó benne ücsörögni, és inkább zuhanyozzak. Szóval ő akármit mond, én mindig hiszek neki!Kép Meg tudom, hogy nem fog hülyeséget mondani és mindig igaza van! Kép

Mint ahogy te is azt csinálod, amit a L. mond. Ha ezt neked nem mondta, akkor persze azt csinálsz, ami jól esik. Nem akarunk itt megbántani egy kis víz miatt. Bocsi! Ezek csak vélemények!
A fertőzést meg tényleg bárhol összeszedhetjük, nem az a jellemző, hogy otthonról szerezzük be.

Zsuzsi! Nem értetek még haza? Mi volt a dokinál? Írj!

Puszi! Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok!

Húha! Nagyon felpörögtünk Kép Már kifolyik a szemem Kép, de jó volt végig olvasni titeket!

Azt hiszem ha mindenki "lebabázott", akkor indíthatunk egy fogyi klubbot is Kép, amihez én is csatlakoznék. Az én +15 kg-om még szülés előttről való. Féltem, hogy a szüléssel elszállok, de 12 kg jött föl, s mostanra visszatértem a kezdeti 72 kg-omhoz. Viszont ez a +15 kg igen csak zavar (156 cm-hez). De én is a "majd holnaptól" típusú emberek táborát gazdagítom sajna.

Vera70!
Te hogy fogytál le?

Judy!
Kép
Sajnálom, hogy nem tudsz jönni hétfőn, de mosta a pici érdekében tényleg pihenj sokat és vigyázz magatokra! Tessék lazítani!
Mi is építkezni fogunk tavasszal Kép

Niki!
Az én dokim sem örült az Elevitnek, s egy kicsit lelkiismeret furdalásom is volt, hogy ennek ellenére én szedtem, de szerintem jól tettem, hogy nem hallgattam rá. Babónak is jó, meg a mamának is növeli az immunszintjét. Szerintem is szedheted nyugodtan. Nem lesz tőle nagy a baba.

Zsuzs74!
Üdv a körünkben!
Tündéri a leányzód!
Mennyi idős most?

Png!
Hogy vagytok?

Nóri+Pocakosok!
A leendő Apucik is (legalább is a többség), mégha azt is mondják, hogy Õk aztán nem mennek be a szülésre, mire elérkezik a nagy nap ráhangolódnak Õk is a dologra, s Õk lesznek a legizgatottabbak, amikor indulni kell. S ott a kórházban már nem fog ezen filózni, hogy most álljak meg itt az ajtóban?, amikor a párommal is lehetnék, s ha másként nem is, de lelkileg támogathatom Õt?
Tomim is így volt vele. A terhesség előtt még óckodott a dologtól, aztán a szülésnél Õ volt a legjobban elkeseredve, hogy császár lett belőle, s nem Õ vágta el a köldökzsinórt.
Aztán persze ha az Apuci eltökélten kint akar maradni, akkor kényszeríteni és könyörögni nem szabad.
Ha meg bent van, s rosszul lesz, ki tud menni, senki nem fog meglepődni, sőt pátyolgatják majd Õt is a nővérkék.

A dokim mesélt anno egy jó sztorit, amikor rákérdeztünk, hogy volt e már olyan szituja, hogy az Apuci elájult:
Anno a Margitban megengedték, hogy ablakon keresztűl az Apuci a császárt is végig nézhette (hátulról). S az egyik Apa, amikor felemelték a véres picúrt, s megmutatták Apucinak az ablakon keresztűl, akkor a közel 120kg-os Apuci eldőlt. Alig tudták felkanalazni a szülésznők. S amikor magához tért, csak nevetett: "Nem értem mi lelt, hisz hentes vagyok, úgyhogy megszoktam a véres hús látványát!"
Amikor ezt nevetve előadta, dőlt az egész osztály a röhögéstől állítólag.

Kép

Puszi nektek és jó hétvégét!

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok

Azt hiszem meggyőztetek az elevittel kapcsolatba ugyhogy be ugrok a gyógyszertárba megvenni.

Nóri mi a helyzet a kutyasimogatással? Én állandoan babusgatom az en kiskutyámat. Ráadásul nálunk bent van a lakásban mert nincs szivem kirakni a hidegre még kölyök bár nagy termetű Bulldog.

yniki
 
 


Hello,

Tényleg sajnálom Timi, de most sajna ez vanKép remélem 2 hét múlva azért más lesz a helyzet és nem kell végigfeküdnöm a szülésig, azt hiszem baromi nehezen bírnám kiKép dehát a babócáért mindent!

Niki, én is támogatom az Elevitet, nem gondolom, hogy emiatt lenne "óriásbébid". Ja és a Magne B6-ot is. Azt szeded?

Ezzel az apás szüléssel még mi is hezitálunk, jobban mondva apuci. Egyenlőre még nem tudja mi lesz, bejön, vagy sem. Én szeretném, mondtam is nekiKép de eröltetni nem fogom. Azért remélem szülésfelkészítőre el fogunk tudni járni, mert megbeszéltük, hogy együtt végigcsináljukKép De mostmár attól függ, hogy én rendbe jövök-e?

j

KépKép
judy1
 
 


Hú hogy pörgünk, szerencsére Kép

Julcsi! Még adós vagyok egy válasszal, csak nagy gyereknevelésben voltam. Kép
Na szóval: a dokinkat felhívtam, mielőtt elindultunk, mert egyrészt nagyon féltem Kép másrészt arra gondoltam, hogy mivel csüt. délután van, fel tudjon előre készülni, hogy hosszú napja lesz. Mondta, hogy rendben, menjek csak be, megvizsgálnak és majd felhívják, ő akkor azonnal jön.
Ja, és persze nem látszott rajta semmi fáradtság. Kedves volt, mint mindig.
Amúgy még a rendelésen megkérdeztem tőle, hogy ilyenkor mit kell tenni Kép Õ is azt mondta, hogy be kell menni a kórházba, ha úgy érzem, hogy megindul a szülés, aztán ott bent eldöntik, hogy vaklárma, vagy tényleg szülés, és akkor őt felhívják. De emberi időben nyugodtan felhívhatom őt is, ha ez megnyugtat.

Úgyhogy szerintem te is kérdezd meg nyugodtan, szokás szerint meg fog nyugtatni ez ügyben is! Kép

Üdv. M.
mircike
 
 


Köszi Mircike!
Köszi a választ!Kép
Akkor ha legközelebb megyek, majd én is rákérdezek, hogy ilyenkor mi a helyzet. Biztos megnyugtat engem is.Kép Meg tényleg mindig olyan kedves. Kép Jó lenne, ha nekem is ilyen emberi időben indulna be a szülés, hogy fel tudnám előtte hívni!

Képzeljétek! Én már most úgy félek az egésztől!Kép De csak egy pár napja, eddig csak úgy izgultam, de most határozottan félek. Meg attól is, hogy én még soha életemben nem voltam kórházban, nem volt semmilyen műtétem, de még valami hosszabb (mondjuk félnapos) kivizsgálásom sem. Eddig a leghosszabb kórházi időtöltésem a múltkori cukros mizéria volt. És hát az elég kellemetlenre sikerültKép
Meg attól is félek, hogy valami gond lesz! Persze tudom, hogy nem ilyenekre kellene gondolni, csak hát mondani könnyű, úgy tenni már nehezebb.
Lehet, hogy az is stresszel, hogy mindjárt költözünk, még a lakásba is meg kellene venni mindenféle bútorokat, plusz ugye a babadolgokat - amivel még szinte sehol sem tartunk. Ráadásul amíg itt lakunk, addig nem is tudunk semmit megvenni, mert nincs semmi hely, ahova tenni tudnánk. Tehát minden az utolsó hónapomra marad, a kipakolástól kezdve az újak beszerzéséig. Ok, hogy rám a kisebb dolgok maradnak, de ugye abból van a legtöbb. Át sem látom még, hogy hogy a fenébe fogjuk megoldani, főleg kocsi nélkül, de főleg nagy hassal, pihenés nélkül. Nem szeretmén, ha emiatt nyílna ki a méhszájam, aztán korábban kellene szülnöm! És az idő meg annyira telik!Kép

Na nem panaszkodom, bocsi!

Puszi Mindenkinek!
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Julcsi, ne izgulj meglátod minden rendben lesz, mert jó kezekben leszelKépKép Ha a szülésre gondolok én is mindig megriadok tőle, de igazából fogalmam sincs mi vár rám, ezért aztán csak "próbálok félni" de valahogy mégsem tudom felfogni az egészet. Hú ez nem tudom mennyire volt érthető?
Rengeteget olvasok könyveket, meg újságokat a szülésről, meg a születés utáni dolgokról és valahogy minden olyan természetesnek tűnik, minden ki van találva a baba körül,és szerintem ösztönösen tudni fogjuk mi a jó nekiKépKép
Sajnos nekem már van két kórházi élményem, igaz nem több mint 3 nap és csak az egyik volt műtét, de az is rettenetes volt. Kb. 5 éve meg volt vesekövem, amit sikerült "megszülnöm", mindenféle beavatkozás nélkülKép de a görcs amivel az járt, nagyon durva. Azt mondta akkor a doki, hogy mostmár mehetek szülni, mert állítólag az nem fáj ennyire. Dehát ki tudja? Biztos fájni fog, de valahogy ki fogjuk bírniKép Annyi nő kibirta már és újra meg újra szültek gyereketKép, akkor annyira csak nem lehet borzalmas.
A költözést meg a vásárlást át tudom érezni, igaz mi nem költözünk, de még nekem is hiányzik egy csomó minden és ha végig feküdnöm kell akkor nem tudom mi lesz?

Vigyázz magadra
j

KépKép
judy1
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?