Sziasztok!
Judy! Azért minden rosszban van valami jó is! Pl. az, hogy szerencsére nem nyíltál ki! De azért tényleg nagyon vigyázz magatokra és feküdj, nehogy baj legyen!
Legalább pihensz is egy kicsit, mert tényleg állandóan dolgoztál, és azért az baromi megterhelő lehetett. Ha betartod amit a dokid mondott, akkor biztosan nem fog romlani a helyzet, csak figyelj oda mindig!
Kitartás hozzá!
A babócához meg nagy gratula! Milyen adatokat mértek nála? Akkor most neked is ez volt a 28 hetes genetikai uh? Vagy azt számítja majd annak két múlva?
Yniki! Végülis melyik dokit választottad? Márkust vagy a Baltschikot? Ha még nem döntöttél véglegesen, szerintem érdemes megpróbálkozni a másik dokival is, szerintem B. nagyon rendes és biztos nagyon jó doki! M-t nem ismerem, de ő eleve a nőgyógyászat vezetője, tehát inkább nőgyógy doki, míg B. meg a szülészeten van.
A tornát feltétlen kérdezd meg a dokitól! Azt hiszem én a 14. hét után kezdtem el. A 12-13 hetet mindenképpen várd meg, mert addig bármi lehet a terhesség vége. Ezt a dokik mondják, sajnos! De nem akarlak ijesztgetni, soha ne legyen ilyen gondod!
De ilyenkor nagyon kell vigyázni rá, hogy tökéletesen be tudjon ágyazódni. Addig el is döntheted, hogy melyik dokival akarsz majd szülni.
Egyébként én is a párommal való együttlét alatt szedtem fel egy csomó kilót. 152 cm vagyok, és mindig olyan 46-50 kg voltam. Aztán jött a nagy ő (ez már 6 éve volt), és olyan 2-3 év alatt felszedtem kb. 20 kilót. Aztán mindig voltak mozgó kilók, de az nem számottevő, és amint lement valamennyi, mindig visszajött. Most a terhességet 64,5 kg-val kezdtem, és most 5,5 kg-t híztam eddig. Pedig állandóan ettől rettegtem, hogy nagyon elhízok majd. És még mindig az átlag hízás alatt vagyok. Pedig már én is 28. hetet töltöttem.
A lényeg az, hogy sok zöldség, gyümi, fehérhúsok. Minimális szénhidráttal, főleg cukrot ne, meg lisztes dolgokat. Én fehér kenyeret már tök régen nem ettem, reggelente szoktam enni vagy korpás kenyeret v. teljes kiörlésű barnát. De ebből a toast kenyeret, és max 1-2 szeletkét. Meg majd ahogy nő a pocid, egyre kevesebb hely lesz a gyomrodnak, úgyhogy a végére már úgy össze fog szűkűlni, hogy eleve keveseket bírsz enni. Inkább többször és kevesebbet!
Nekem az elején azt mondta a dokim, hogy ne hízzak sokat, max. 10-12 kilót.
Eddig még a felénél járok, és már nincs hátra 3 hónapom se!
Ez szerintem nem rossz!
Nóri! Meghallgattam a lódobogásokat a védőnőnél. Tök jó volt!
Olyan jó hallgatni ahogy ver a pici szíve!
A vérnyomásom 110/70 - mint mindig. A súlyom az idén még nem változott. Csontra ugyanannyit mért, mint egy hónapja.
De!!! Eddig elfogadtam amit mond, most már nem fogom.
A múltkor azt mondta, hogy a zuhanyzás mellett nyugodtan fürödhetek heti 1-2x, az nem fog megártani. Szóba került a dokimnál, aki viszont határozottan megtiltotta.
Aztán! A terhelt cukrom ugye 6,9 lett. Nézi a leletet, mondja, hogy sok a cukrom. Mondom igen, mert ez teljes vérképes lelet, és nincs külön feltüntetve, hogy ez terhelt, de ez az. Ez akkor is sok, max 5,2 lehet. Mondom, hogy de még így is az van ott, hogy a felső határ 6,1, ami a simára vonatkozik, ez meg nekem a terhelt. Erre csóválja a fejét, majd megkérdezi, hogy akkor ez most nekem a terhelt? Mondom igen.
Akkor jó, mert az 10-ig jó. (A Balog doki nekem azt mondta, hogy 7-ig, és tuti hogy akkor az így is van!) Mondom neki, hogy nem 7-ig jó a terhelt, én úgy tudom. Dehogy, jó az 10-ig is.
Szóval tiszta hülyeségeket mondott. Van egy kismama ismerősöm, akinek a 7,8 miatt már diétáznia kell.
Aztán vizelet. Belelógatja a papírt, erre kb. 5 mp múlva már nyitja fel a kuka tetejét, és rámondja, hogy ez tökéletes. Szerintem még ideje sem volt elszíneződni a csíknak. Legalább 1 perc biztos kellene rá, de nem várt semmit, kidobta.
Aztán kérdeztem, hogy szerinte kell-e sterilizáló. Mondta, hogy nem, az is jó, ha simán felforralom a vizet, és beledugom a cumisüveget egy fakanálra felhúzva. De mondom a fakanalat is le kell akkor előtte fertőtleníteni, mert mondom csak nem menjen róla rá valami. Azt nem kell, mindegy annak a fakanálnak. Hát a fakanálnak biztos mindegy, csak gondolom a cumisüvegnek nem.
Ja! És a kilók. Mondom neki, hogy akkor mivel 1 hónap alatt nem híztam semmit, viszont a baba nőtt, a pocakom nőtt, a lepény nőtt, a víz több stb., akkor én most fogytam ugye. Mert a fenekemen meg a combomon egyénként érzem is (lötyögősebb a nadrágom). Erre mondja, hogy ááá, nem fogytam, csak tartom a súlyom. De mondom, a baba meg a "kapcsolt része" csak nőtt, és akkor ha ugyanannyi vagyok, akkor én meg csak fogytam, nem? Nem is értette, hogy mit mondtam, határzottan állította, hogy higgyem el, hogy nem fogyhattam. Pedig tudom, hogy igen, érzem magamon. De nem tudtam neki megmagyarázni.
Na mindegy! Aztán már mást inkább nem is kérdeztem.
Bocsi, hogy ilyen hosszú lettem!
Puszi mindenkinek!
Julcsi