Új privát üzeneted érkezett!

Napsugaracska-Nikinozso: Nekem is ez volt az első reakció hogy Gólyahír rovat, aztán második rögtön ez, és akkor már rögtön arra gondoltam, szabad asszociáció elvén, hogy akkor ez alapján aki csak hallja vagy nézi párhuzamot vonhat. Mert hogy ha valaki nem szeretné a gyermekét nevelni, akkor nem is rakja bele az újságba így. Kép Ezért jutott ez az eszembe rögtön. Nem tudom mi lesz a folytatás, most már tényleg megnézem, de mérges lettem, mert mért nem lehetett más rovatnevet kitalálni, mikor a Gólyahír létezése nem titok és az sem, hogy az aki nincs benne, egyik oldalról se a folyamatba, bizti félreérti és rossz párhuzamokat vonhat.Kép

Gilice: Milyen gyönyörűek! Nagyon sok boldogságot a kislányokhoz!

KépKép
ancsúr

Gilice!!!!
Nekem is könny szökött a szemembe...Kép))))))))))

NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT!!!!!!!

Nikinozsó!
Igazad van...
A múlt heti részben a lombikbaby programnál már elásták magukat nálam. Felháborodásomnak hangot is adtam...
Miszerint a Nóra kijelenti, hogy azért van a lombikbaby program, hogy idősebb, egyedülálló nőknek is lehessen gyermekük!!!
Számomra teljesen felháborító volt, hisz ez nem így működik, nem is ezért találták ki...
És így rengeteg Claudia-féle (egyedülálló, ygermek után vágyó) nőnek adnak hitetKép(((
Közben nem is így működik...Kép(((

Én mondjuk örökbefogadást még nem hallottam, de ha tényleg így lesz, akkor az már végképp kiakasztó...Kép(((

Nemsokára jövök még!!!

KépKép
napsugaracska

Gilice! Nagyon gyönyörűek a lányok. A férjem most jött haza vacsizni, rögtön meg is mutattam neki a képeket. Õ is kellően elérzékenyült.
Az jutott eszembe, hogy egy éve még nekünk is ilyen pici babánk volt, most meg a fiatalúr annyi kiló, mint a majdnem négy éves nővére.
Még egyszer gratula!!
steiff

Gilice! Nagyon szépek a lánykáitok, örülünk, hogy minden rendben van.KépKépKép
Férjem mindig mondja, hogy ő is 2 kg alatti - koraszülött - baba volt, és csak nézzünk rá, 190 feletti magasságú és 100 kg feletti súlyúKép
szuperboszi

Sziasztok!

Egy percre szaladtam fel már megyek aludni de nem bírom ki, hogy ne írjam meg:

Lányok szuper a képes tábla, én is keresek valami fotót letudja esetleg kicsinyíteni nekem valaki?

Diti nagyon örülök, hogy minden rendben van csak így tovább a kisfiatok hamarosan megérkezik!!!!

Gilice gyönyörűek a lányaitok!!!!!! Szívből örülünk és nagyon sok boldogságot kívánunk nektek a férjemmel együtt. Õ is megcsodálta a két tündérkét. Az sms nagyon megható úgyhogy most sírok, hiszen nagyon nehéz lehetett ezt a döntést meghozni. Megnézte a babákat?
Annyira jó volt olvasni a sorait, hogy ilyen szeretettel van irántatok és örül a boldogságotoknak. Köszi, hogy megírtad!!!
Remélem mielőbb hazavihetitek őket!!!!!

Jó éjszakát mindenkinek!!!!
vicki

http://www7.online.rtlklub.hu/hozzaszolas.php?topicid=1605&forumid=215

Itt van a Barátok köztben történt dolog...
Sok más bakival együtt...

KépKép
napsugaracska

Gilice!
Gratulálok kicsi családodhoz. A lányok tündériek, a nevük pedig nagyon szép.

Barátok közt: láttam tegnap én is. Nekem például egyértelmű volt, hogy csak egy rovatról van szó egy újságban, ahol felsorolják az újszülötteket+anyuka+apuka nevét. Nálunk is van ilyen újság,ahol megjelennek a múlt héten születettek, igaz nem ez a rovat címe. DE párom csak úgy felszínesen szokta követni az eseményeket, felkapta a fejét a gólyahír szóra és rögtön az egyesületre és az örökbefogadásra asszociált. Szerintem is megtévesztő lehetett.

Egyébként már több RTL-es műsöron ki kiakadtam. Az új reggeli műsörnak szoktam látni az elejét. Volt szó benne az örökbefogadásról is. Mindent, amit az örökbefogadásról tudni kell(vagy valami hasonló)témájú műsörba pl. meghívtak egy nevelőszülőt beszélgetni, akinek volt 2 vérszerinti gyermeke és mindig is szeretett volna egy kislányt. Ezért elintézték a nevelőszülőséget, szinte rögtön kaptak egy kislányt. Majd amikor megkérdezték őket szeretnék-e majd örökbefogadni, azt válaszolta :á dehogy! Az örökbeadókat úgy állították be, mint akinek nincs annyi esze, hogy időben abortuszra menjen és csak egy szervezetet említettek meg nyílt öribefogadásra.
Akkor egész nap ezen puffogtam.
mony

Gilice!
Gyönyörűek a lányok,remélem sok örömöd lesz bennük. Az anyuka levele nagyon megható.

A Barátok közt c hülyeséget már évek óta nem nézem, mert annyi butaságot mondtak már benne, hogy borzalom.De az már félháborító, hogy olyan szervezeteket mint a Gólyahír lejárassanak.
A médiának, meg addig fontos valaki, míg hírt csinálnak a tetteiből. Utána már nem számít.
Én sokszor elgondolkozom rajta, hogy a hírek fele csak kitalált dolog, hogy teljen a műsoridő, vagy az újság.
Szép napot mindenkinek!
Simineni
simineni

sziasztok! Kép

először is bocs' a bepofátlakodásért, hiszen én nem vagyok érintetta topic témájában, 2 gyereket szültem (Gergő nyáron lesz 8 éves, Viki meg 3 és fél hónapos, egyébként az őszi babákhoz írok). Napsugaracska írt magáról, és teljesen meghatott, amiket mondott ill. beleolvastam a topikotokba, és tényleg le a kalappal előttetek! Kép

Viszont a másik oldalt nem értem, aki megszüli a gyermekét, majd lemond róla. Persze ez a babákat örökbefogadni kívánóknak hetalmas öröm, csak a szülőanyát nem értem mi viszi rá. Gondolkoztam ezen, azt tudom elképzelni, hogy talán bűncselekmény történt vele (megerőszakolták), vagy nagyon jó ismerős (béranya?), vagy az abortuszt nem tudná vállalni, de a szegénységet nem tudtam magamban indokként elfogadni.
Tényleg ne haragudjatok rám, ha túl indiszkrét vagyok, de mi miatt adják örökbe a babáikat a szülők? Soha többet nem találkoznak az általuk kihordott, megszült gyermekükkel? Azért vetettem fel egyszer a témát egy topikban, mert az Uzsokiban, ahol szültem volt egy kisbaba örökbeadva. És nagyon szimpi volt az anyukája, aki minden nap bejött, etette, ringatta őt. Viszont a szülőanyja nem.. és nem ítélkezem felette, csak érthetetlen számomra, hogy MIÉRT?? Kép Ezért érdeklődöm Tőletek.

És még egy kérdés fogalmazódott meg bennem. Írtátok, hogy van, hogy együtt mentek CTG-re. Ez ennyire természetes? Tulajdonképpen köztetek és a szülőanya között baráti a kapcsolat? Mert magamból kiindulva, én azt szerettem, ha max a férjem van benn a CTG-n, ill. a szülésnél.

Tényleg nem bántani akartam senkit!! Csak mivel téma volt, és én is a kórházi tartózkodásom alatt tanuja voltam egy örökbebabának és a kálvárijának, ezért kérdeztem. Õ is Gólyahíres volt, csak nem vihették még el a babát, mert nem volt meg minden papír, és a gyermekkorvos nem engedte el. Kép És tény, hogy látszik a babáitokon, hogy BOLDOGOK!! Kép És ez a legfontosabb, hiszen Ti vágytatok nagyon a gyerekre, míg más lemondott róla. Na, ezt a bizonyos lemondást nem értem. KépKép

Dóri
Vendég

Dori-bp
Mivel mi nem a másik oldal vagyunk, elég nehéz belelátni az örökbeadók életébe, hidd el sokuk azért nem nézi meg a gyerekét, hogy könnyebben tudjon elszakadni tőle és ne lássa örökké a pici arcocskáját.Biztos, hogy mindegyik nagyon sokat gondolkozott azon, hogy mi legyen azzal a babával akit 9 hónapig a hasában hordott. Sok nő sajnos nem olyan körülmények közt él mint az itt író olvasó topikolók. Sőt lehet, hogy még számítógép közelbe sem kerül egész életében. Lehet, hogy önhibáján kívül lehet, hogy önhibájából, de nem tudja felnevelni a gyerekét és teljesen humánus dolognak tartom, hogy örökbeadja és nem a kukába, wcbe, kazánházba kerül az a kisbaba.
Mikor a kisfiam meghalt, abban a hónapban majd minden héten beszámoltak egy-egy kisbaba ilyen haláláról, ami mélységesen felháborított.
Ezek után az örökbeadó anyáknak a legnagyobb tiszteletem, mert ha nagy lelkifurdalással is, de megmentenek egy kis életet. És számomra ez a legfontosabb, hogy ezek a babák boldög és egészséges felnőttek legyenek.
Simineni
simineni

Kedves "topiklakók"!
Látom sok mindent észrevesztek újságokban, rádiókban, és TV műsorokban, kérlek benneteket TEGYÉTEK SZÓVÁ telefonáljatok be, írjatok be jelezzétek amivel nem értetek eggyet.
Érezzétek magatokénak az ÜGYET!!!
Tudjátok összefogásban az erő.

Az örökbeadó anyák indokairól, sokat tudnék "mesélni" de inkább telefonon, mivel nincs időm itt ülni, és megunnátok olvasni.
De azt nagyon jegyezzétek meg, hogy a "béranyasághoz" semmi köze!!! Nem mi keressük meg Õket, hanem Õk fordulnak hozzánk segítségért, mert nemkívánt gyermeket várnak!
Tel:06-23-540-311 vagy 06-30-251-7120
nikinozso

Gilice! Sok boldogságot kívánunk Nektek! A lányok nagyon aranyosak és nem is látszanak képen olyan kicsinek! Ha ilyen ütemben gyarapodnak és fejlődnek tovább, akkor a jövő hétre már "rájuk sem fogtok ismerni" olyan sokat nőnek! Kép Ha ennyire egyformák, honnan fogjátok tudni melyikük melyik, ha lekerül róluk a csuklószalag?! Vagy azért vannak eltérő vonásaik, amiből egyből rájuk ismertek?!
Az anyuka SMS üzenete is megható, de ettől függetlenül én nem szívesen adnám meg a mobilszámomat.

Dóri_bp! Mi járunk együtt vizsgálatokra, és igen szinte baráti viszony alakult ki köztünk az anyukával! Arra azért megpróbálunk vigyázni, hogy azért ne kerüljünk túl mély barátságba, ha ezt egyáltalán meg lehet oldani, mert hát még is csak ő az aki megadja nekünk az közös életünk legnagyobb boldogságát, amiért közel 8 éve küzdöttünk és amiért örök életünkre hálásak leszünk neki!
A lemondásnak pedig számtalan oka lehet, rossz családi vagy anyagi körülmények, fiatal életkor, családi tragédia és még sorolhatnám. Nagyon sok szívszorító történetet hallotunk mi itt már Nikinoozsotol és a már sikeresen örökbefogadó családoktól. Az élet sajnos nem mindenkihez egyformán kegyes, van akit kényesztet, van akit kárpótól, de van akit csak büntet. Éppen elég nagy fájdalom az egy anyának, hogy akkor is le kell mondjon a babájáról, ha legszívesebben megtartaná, de tudja hogy ezzel a döntésével a babának sokkal jobb lehetőségeket tud biztosítani, mint amilyenre neki bármikor is kilátása lenne. Tegnap pl. pont egy olyan dokumentumfilmet láttam az M2-n, ami egy erdélyi magyar származású szerzetes által üzemeltetett gyermekotthonról szólt és bemutatta, hogy milyen nehéz körülmények között élnek még manapság is még 5-8 gyerekes családok (cipő és rendes étel nélkül, gyakran iskolába sem tudjár járatni a gyerekeket), akik sírva adják oda gyerekeiket a lakóhelyüktől távol eső bentlakásos iskolába, vagy gyermekotthonba, mert tudják hogy ott van mit enni, van meleg ruha és iskolai oktatás. Én csak remélni tudom, hogy itthon már nincs, vagy csak nagyon ritka az ilyen szegény és kilátástalan életű család, vagy ha igen, akkor azoknak is adódik lehetőségük akár az örökbeadásra vagy a hasonló segítségre, ha már az újabb gyermekvállalást valamilyen okból nem tudják, vagy nem akarják mesterségesen korlátozni!
Ilyenkor egy a lényeg, hogy a születendő baba, a neki lehető legjobb helyre kerüljön és egészségben és szeretetben nőhessen fel és semmilyen hátrányba ne kerüljön, az "átlagos" családban élő társaihoz képest!

A Barátokközt-höz nem tudok hozzászólni, mert soha nem is néztem, de amilyen marhaságokat összetudnak hordani, még komolynak szánt műsorokba is, el tudom képzelni mennyire néztek utána a dolgoknak, mielőtt megírták az epizódot....

Sok puszi mindenkinek!
Di_ti
di_ti

Lányok, csak bekukkantottam, mert este van csak időm jönni, de látom mennyi minden történt. Hogy bírom ki estig, hogy nem olvaslak el Titeket??? Kép

Még annyi, ha valaki szeretne még képet vagy képcserét, kérlek titeket estig küldjétek el Ildikónak, vagy nekem. Este szervizelek!
Diti,természetesen türelemmel várunk a babás képre , sőt, mi több Tőled egyenesen babás képet AKARUNK!

Mennem kell.... puszi

Gabi

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok! olvasgatlak titeket egy ideje, gratulálok mindenkinek! mi várakozunk... 2 alapítványnál van sorszámunk. azt a tanácsot kaptam, hogy mindenhol - még az érintett orvosoknál is - érdeklődjünk...nem tudom...mit lehet tenni ilyenkor? vagy csöndben várjuk ki sorunkat? segítsetek
dési

Kedves Dori_Bp!
Amint azt a lányok már írták, rengeteg oka lehet az örökbeadásnak! Tudod, mi itt mind "rendes" körülmények között élünk, nem ver a férjünk, dolgozunk (vagy már gyed),van mit ennünk, nem drogozunk, elmúltunk 18 évesek...És a legfontosabb, hogy az vérszerinti anya felelősséggel dönt!!! Van, amikor már nem lehet elvetetni egy babát, esetleg nem is akarja, mert abortuszellenes, vagy az a több tízezer forint nincs éppen, amibe kerülne...Szóval, sokan nagyon rosszul itélik meg őket! Pedig tisztelni kellene az erejüket, hogy meg tudják tenni a baba érdekében! Mert ez a legfontosabb, a GYERMEK!!!

Kép
rayo

Sziasztok!
Gilice: A csajok gyönyörűek!!!!!!!!!!!
Ildiko: Megpróbálom összetömöríteni a verses albumot és elküldeni, bár nem tudom sikerül-e, mert hatalmas. Ha nem megy, akkor rárakom cd-re és elküldöm. Jó?
Dóri: Hű, ez nehéz ügy...Minden történet egyedi, mindegyikben van olyan momentum, amitől összeszorul a gyomor. Azt hiszem nagyon nehéz úgy élni, talán még a legegyszerűbb embernek is, hogy lemond a gyermekéről. Nem hiszem, hogy el szabad ítélnünk őket, egyrészt azért, mert nem ismerjük a körülményeiket, másrészt azért sem, mert ők gondoskodnak a babáról, azzal, hogy örökbeadják, hogy esélyt adnak neki. Én is úgy vagyok vele, mint Rayo, ezek az emberek nem az abortuszt választották, nem kukába tették a babát, hanem a sokkal fájóbb utat választották. A mi vsz. anyánk sem nézte meg a kislányunkat és nem azért, mert nem volt fontos számára, hanem abba belehalt volna. És amikor a gyámhivatalban aláírta a papírokat, némán sírt, folyt a könnye a papírra. Szóval nem olyan egyszerű ez. Persze én is hallottam olyat orvos ismerősömtől, hogy anyuka bement a kórházba megszülte a babát és éjjel megszökött. Még csak arra sem vette a fáradtságot, hogy lemondjon a babáról hivatalosan, hogy segítsen új életet kezdeni a babának.
Én személy szerint örülök, hogy kérdeztél bennünket, mert az jó, ha minél többet beszélhetünk ezekről a dolgokról olyanokkal akik nem érintettek, hogy a misztikum, vagy a megvetés, ami ezt a dolgot még mindig körüllebegi oldódjon.
Hildus
Vendég

Sziasztok!
Gilice: A csajok gyönyörűek!!!!!!!!!!!
Ildiko: Megpróbálom összetömöríteni a verses albumot és elküldeni, bár nem tudom sikerül-e, mert hatalmas. Ha nem megy, akkor rárakom cd-re és elküldöm. Jó?
Dóri: Hű, ez nehéz ügy...Minden történet egyedi, mindegyikben van olyan momentum, amitől összeszorul a gyomor. Azt hiszem nagyon nehéz úgy élni, talán még a legegyszerűbb embernek is, hogy lemond a gyermekéről. Nem hiszem, hogy el szabad ítélnünk őket, egyrészt azért, mert nem ismerjük a körülményeiket, másrészt azért sem, mert ők gondoskodnak a babáról, azzal, hogy örökbeadják, hogy esélyt adnak neki. Én is úgy vagyok vele, mint Rayo, ezek az emberek nem az abortuszt választották, nem kukába tették a babát, hanem a sokkal fájóbb utat választották. A mi vsz. anyánk sem nézte meg a kislányunkat és nem azért, mert nem volt fontos számára, hanem abba belehalt volna. És amikor a gyámhivatalban aláírta a papírokat, némán sírt, folyt a könnye a papírra. Szóval nem olyan egyszerű ez. Persze én is hallottam olyat orvos ismerősömtől, hogy anyuka bement a kórházba megszülte a babát és éjjel megszökött. Még csak arra sem vette a fáradtságot, hogy lemondjon a babáról hivatalosan, hogy segítsen új életet kezdeni a babának.
Én személy szerint örülök, hogy kérdeztél bennünket, mert az jó, ha minél többet beszélhetünk ezekről a dolgokról olyanokkal akik nem érintettek, hogy a misztikum, vagy a megvetés, ami ezt a dolgot még mindig körüllebegi -oldódjon.
Hildus
Vendég

Bocs
Vendég

Hildus!
Bocsi, hogy belepofátlankodok, nem olvastam vissza, de milyen versekről van szó?! Mert én most gyűjtögetek gyermekverseket és dalokat! Ha nem titkos, én is elkérhetem???Kép
Kép

Kép
rayo

Rayo: Hanna verses fotóalbumáról van szó. A fotókhoz egy-egy versrészlet van rendelve (számítógéppel kreáltam).
Vendég

És meg lehet nézni? Még nem láttam Hannát, tudom, hogy miértKép, de szabad?

Kép
rayo

Sziasztok

Ildikó, Ggabszi fantasztikusak vagytok, nagyon jó a képes táblázat, köszönet érte.KépKép

Gilice, a lányok tündériek, nagyon szépek.KépKép
SMS olvasása közben én is majdnem elpityeredtem.
Sok boldogságot kívánunk nektek.

Kép
Kép
atan

Dési!
Mióta várakoztok? Milyen babát szeretnétek?
Nekünk 2005. augusztus végi a határozatunk és mi azóta a csöndben várunk stratégiát választottuk. Bár egyre nehezebb. Amíg voltak újabb állomásai az alkalmassági megszerzésének könnyebb volt. Most olyan elképzelhetetlen, hogy egyszer csak ebben a fene nagy várakozásban megcsörren a telefon. Pont mostanában egyre több ismerős kérdezi, hogy miért nem érdeklődünk telefonon, most éppen hányadikok vagyunk, mennyit kell várni. De nem hinném, hogy ettől előbb lenne babánk.

Nikinozso!

Igazad van. Ha senki nem jelez nekik, azt hiszik milyen szuper műsört csináltak. Másrészt csak azok tudnak visszajelezni, akik valamilyen szinten érintettek és ezért tudják, látják a csúsztatásokat a műsörban.
mony

Sziasztok!

Rágen írtam már, inkább csak olvasó üzemmódban vagyok. Most viszont nem bírtam ki hogy ne szólaljak fel!

Előszöris ami a legfontosabb: Gilece anyuka! Szívből gratulálunk a lányokhoz. Gyönyörűek.

Másodszor: majd küldöm a fényképet én is a táblázathoz, csak mire odáig jutnék hogy nekiüljek és kiválasszam mindig közbe jön valami.

Harmadszor pedig én is láttam a BK-t. Én is felháborodtam. Nem is kicsit! Az a probléma hogy tényleg azok akik bármilyen kapcsolatban is állnak a Gólyahírrel ennek a szónak a hallatán azonnal az egyesületre asszociálnak. Az egy dolog hogy nekünk örökbefogadóknak mindez rosszul esik és tartok tőle hogy még most jön majd a java, mert biztos hogy az örökbeadást-fogadást akarták így bevezetni. De abba is bele kellett volna gondolniuk hogy mit érezhet az, aki örökbe adta a gyerekét. Biztos hogy ennek hatására van illetve lesz olyan, aki nem fogja örökbe adni a gyerekét mert attól fog félni hogy még egy olyan tudatlan öregasszony is ki tudja deríteni hogy ő mit tett vagy tesz mint ez a Magdi anyus. Mert az kicsit és szeretném hangsúlyozni hogy csak kicsit lett volna más ha mondjuk olyan kezd el nyomozni a filmben aki ért is valamit az internethez, vagy egyáltalán nem egy ilyen minden lében két kanál mint az "anyus". Mert az azért tény hogy mindenki körül vannak ilyenek az életben is. Mindent összegezve én az örökbeadó szempontjából érzem mindezt sértőnek, főleg úgy ahogy ezt már elkezdték előadni, hogy milyen gonosz, álnok stb. a Kinga mert elhagyta a gyerekét.
Nikinozso ezért nem lehet beperelni az RTL Klubbot??

Bocs lányok, csak ki kellett dühöngnöm egy kicsit magam.

Hildus írtam emailt.

Jiny

KépKép
jiny

Nikinozsó: Én kerestem, hogy hol lehet velük beszélni vagy emilt váltani, de csak fórumok vannak. Van nekik valamilyen emil címük? Vagy csak én nem találom?

És Sikerült a vizsgám ma!Kép Kép Kép

KépKép
ancsúr

Gilice! Annyira édesek a lányaid, hogy könnyes lett a szemem, mikor néztem Õket! Lehet, hogy már uncsi ezt olvasni, mert mindenki ezt írta, de tényleg.. Kép

Ancsúr! Gratula! Kép

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok!

Gilice: Csodálatos kislányaitok vannakKép Gratulálok a babákhoz és tengernyi erőt az elkövetkezendő boldog, de nem könnyű időszakhoz.Kép

Remélem, nem botránkoztok meg rajtam, de nekem voltak az első héten nehéz perceim. Próbáltam talpon maradni, mindent maximálisan ellátni a baba körül és a háztartásban. Ami nem volt egyszerű a megváltozott és a fenekestül felfordult életünkbenKép

Mára persze már megszoktam és megtaláltam az igazi boldogságot, nem aggódom annyira, hanem csak normális mértékbenKép. Ugyanis nekem az vette el az energiám nagy részét, hogy én akarom csinálni egyedül és jól csinálom e.

Isten hozott köztünk Dési!Kép

Dori Bp: Abszolut érthető a kérdésed addig a percig, amíg nem gyötörnek problémák amiatt, hogy megtudj venni a gyermekednek egy túró rudit például. Ez nagyon egyszerű példa és a szegény, hátrányos helyzetű gyerekek is szeretnének édességet enni. De nincs miből megvenni, emellett nem telik cipőre, ruhára, esetleg fűtésre. És ez csak az anyagi oldal. Emellett számos probléma jelentkezhet, ami miatt az örökbeadó szülő vagy szülők úgy döntenek, biztosítanak egy nyugodt, kiegyensúlyozott életet magzatuk számára. Sajnálom, hogy velük nem foglalkoznak többet lakókörnyezetükben. Pedig ezt az óriási traumát feldolgozni nem egyszerű. A döntésüket el kell fogadni,bármi legyen is az, mert a baba életben marad. És ettől nincs fontosabb.

Barátok közt: Csatlakozok hozzád Jiny.Megnéztem azt a linket, amit Napsugi írt. Nem is az örökbefogadók oldaláról okoz problémát a dolog, hanem az örökbeadók oldaláról.

Remélem, senkit sem bántok meg azzal, amit most írok.
Nem hiszem, hogy sok örökbeadó olvas újságot, így a Gólyahír számukra az Egyesületet jelentheti. És lehetnek ezek után félelmeik, hogy megjelenik valami nem várt helyen a nevük, amikor gyermeküket örökbe adják, s ez a tudtuk nélkül történik. Nekem ez tűnik nagyobb problémának, azért, mert esetlegesen gyermekek sorsa múlhat ezen a "kedves" szappanoperán.

KépKép
KépKép
kelimoni

Ne izguljatok tovább, nem lesz örökbeadásról szó.
Biztos helyről tudom ("gólyahíres" apukától aki a produkcióban dolgozik!)
nikinozso

Sziasztok!
Sajnos most csak olvasó üzemmódban vagyok,de remélem hamarosan utolérem magamat és újra aktív lehetek.

Gilice!Kép
Nagyon sok boldogságot kívánunk a kis családodnak! Gyönyörűek a lányok!

Di_ti! Örülök, hogy eddig minden rendben. Már nem sok van hátra a nagy napigKép

Ildikó, Ggabszi! El tudnátok nekem újra küldeni a fényképes táblázatot? Sajnos tele volt a fiókom, biztosan azért nem kaptam meg. Igyekszem én is képet keresni, és minél hamarabb küldeni nektek.

Rvan

Kép
rvan

Lányok, köszi a válaszokat. Sokkal okosabb nem lettem igazán, mert számomra ha van túrórudi, ha nincs felfoghatatlan. Gyerekkoromban mi is nehéz anyagi körülmények között kezdtük, négyen egy félszobában, nuku melegvíz, nemhogy édesség. Kép Én sosem tudnám eldobni, vagy örökbeadni egyetlen gyermekemet sem.
Mégegyszer gratulálok az összes anyukának! És sok erőt, kitartást kívánok Nektek, a várakozóknak meg minnél hamarabb teljesüljön be a nagy álmuk! Kép

Dóri&Gergő&Viki
Vendég

Sziasztok!

Hú de sokat írtatok megint.Kép Töredelmesen bevallom, hogy most ébredtem. Aludnom kellett munka után kicsit, mert hazafelé már a bicikli kormányzott engem, nem én őt. KépKép

Gilice család! Anya! Apa!
Kívánok Nektek jó egészséget, sok örömet, boldogságot és hogy a két gyönyörű kislányotok mielőbb otthon legyen!
Kép

Kelimoni
Gergőnek jó forgolódástKép!
Neked pedig jó sütögetést.
Nekem a kenyérsütés csak egyszer sikerült, de az almássütim verhetetlenKép

Kizsó
Zsófica jobban van?

Ildikó
Amióta bevezették a helyi óvodai programokat nincs két egyforma óvi. Mi vállaltuk, hogy a szülők kérésére fogadóórát tartunk. Most ez csoportosan valósult meg, vagyis egy nap több anyuka-apuka jött be egymás után és beszélgettünk kb. fél órát mindenkivel a csemetéikről. De bármikor szólhat bármelyik szülő. Kérésre szívesen bennmaradunk munkaidőn túl, ha meg szeretne velünk beszélni valamit. Reggel és délután a köszönésen kívül csak kb. 2 mondatra van idő. De ez így van jól. Hiszen az óvónéninek a csoportban van a helye, nem az öltözőben vagy az ajtóban.
Ha szeretnéd tudni, hogy van-e ilyen a ti óvitokban nézd meg a helyi programban. Ahol eddig jártam, minden óviban ki van függesztve az öltözőben, hogy a szülők elolvashassák. De ha megkérdezed, gondolom nem harapják le a fejed. Ha úgy érzed szeretnél velük beszélgetni, szólj bátran. Lehet, hogy örülni is fognak neki.
Minden évben tartunk egyszer fogadóórát, de most láttam igazán mennyire szüksége volt a szülőknek arra, hogy érezhették a gyermekük nem csak egy csoport része, hanem ő A PISTI, A SÁRI, A TERI...... Átbeszélve az otthoni, óvodai viselkedéseket kiderültek a problémák okai és így már nekünk is és a szülőnek is könnyebb lesz a dolgunk, hogy segítsünk a gyerkőcöket jó irányba terelgetni.

Rayo
Köszi (annyira fiatal). De már én is öregszemKép, mert eddig szinte minden társaságban én voltam a legfiatalabb, de itt a topikon van aki még tőlem is később született. Ildikó, Rvan, Jiny
De ezt úgy írtad, mintha legalább 25-ben születtél volna, és nem 75-benKép

Amneris
Júj!! Csak meg ne ijedj ettől a "gyönyörű"-től, amikor élőben meglátod.Kép Tudod vannak, akik az életben szépek, de a képeken nem jól mutatnak. És vannak azok, akik az életben súrolják a boszi kategóriát és a képeken pedig angyalok.Kép Ez utóbbi vagyok én.
Apropó boszi.
Reggel negyed hatkor állok a zuhany alatt eszembe jut, hogy a fodrász tuti visszamondja a szombati időpontot, mert ugye hétfőre le szeretném vágatni a hajam. 7-kor jön a kolleganőm, aki közel lakik a fodrászhoz, hogy hívjam fel, mert nem jó neki az időpont.
És ez egyre gyakrabban előfordul. Szóval vigyázzatok hétfőn találkoztok egy vasorrúvalKép Csak azt nem értem miért nem tudok megérezni előre semmi pozitív dolgotKép, mindig csak negatív előrejelzéseim vannak, amik be is jönnek. Múltkor már rám is szólt a férjecském, hogy "Ne jósolj kérlek!!!"

Visszaolvava látom jól kialudtam magam.Kép
Szép estét mindenkinek
Üdv SüniKép
süni_renóca

Dési
Üdv közöttünk, jó hogy jöttélKép
A Gólyahír Egyesület, Gabika - Nikinozso értesít minket időnként arról, hogy kb. mennyien vannak még előttünk.
A TEGYESZ-nél nekünk azt mondták, hogy ne is várjuk el, hogy ilyen felvilágosítást tudnak nekünk adni, mert nagyon bonyolult a rendszerKép.

Mióta várakoztok?
Mesélj ha van kedved!

Üdv Süni
Kép
süni_renóca

Lányok, most hogy lassan egy éve nálunk van Bobó baba, igen sokat gondolok az egy évvel ezelőtti eseményekre, és eszembe jutott valami jó:
Amikor az otthonból utolsó nap hazahoztuk, és már nem kellett visszavinnünk, úgy búcsúztak tőlünk, illetve mondogatták egymásnak a gondozónők:
"GYERTEK, NÉZZÉTEK, BOLDIZSÁRNAK CSALÁDJA SZÜLETETT"
Jó, nem?
Boszi
szuperboszi

Érints meg

Ha kisbabád vagyok - érints meg.
Szükségem van az érintésedre, úgy ahogy talán sosem képzeled.
Ne csak mosdass, pelenkázz és etess, ringass el, puszild meg arcomat és simogass.
Nyugtató, lágy érintésed biztonságot és szeretetet ad.

Ha gyermeked vagyok - érints meg.
Akkor is ha dacos vagyok és elutasítalak.
Ne add fel, keress új utakat , hogy közel kerülj hozzám.
Jóéjt puszid édes álmokat hoz.
Mindennapi érintésed elmeséli mit érzel.

Ha kamasz fiad vagyok - érints meg.
Ne hidd, hogy nem kell érezenem törödsz velem
csak azért mert már majdnem felnőttem.
Szükségem van szerető karjaidra, szükségem van lágy hangodra.
Az élet viharában a bennem élő gyermek érted kiált.

Ha barátod vagyok - érints meg.
Semmi sem mutatja jobban szeretetedet, mint egy meleg ölelés,
mikor szomorú vagyok, egy gyógyító érintés mondja el , hogy szeretsz.
Azt mondja el, hogy nem vagyok egyedül.
Lehet, hogy az érintésed minden amit kapok.

Ha életed párja vagyok - érints meg.
Talán azt hiszed, hogy szenvedélyed elég nekem,
de csak a karjaid tartják távol a félelmet.
Szükségem van lágy, vígasztaló érintésedre,
mely emlékeztet, hogy olyannak szeretsz, amilyen vagyok.

Ha felnőtt gyermeked vagyok - érints meg.
Ha van is családom, akiket megölelhetek,
mégis szükségem van az anyám vagy apám karjára, mikor gyenge vagyok.
Szülőként máshogy látlak, már jobban tudlak becsülni.

Ha idős szülőd vagyok - érints meg.
Ahogy én érintettelek, mikor kicsi voltál.
Fogd a kezem, ülj közelebb, adj erőt,
melegítsd megfáradt tagjaimat közelségeddel.
Bár bőröm ráncos, érintésre vágyik.

Ne félj, érints meg!

/Ismeretlen szerző/

KépKép
KépKép
kelimoni

Kedves Dori_bp! Nem is kell mindenáron megérteni az örökbeadó mamák döntését, "csak" elfogadni!
Ha vetíteni fogják moziban, vagy lesz a tévében ajánlom Neked a Gólyamese című filmet. Ebből talán többet megtudsz arról, milyen érzés egy nem kívánt terhesség, és milyen teher lehet. Számomra teljesen érthetővé és elfogadhatóvá vált - ilyen döntés is létezik, és ez így helyénvaló!

Tegnap a tesómmal voltam a vetítésen. Sem én, sem Õ nem egy meghatódós típus, mégis voltak részek, amikor elérzékenyültünk.
Ami nekem új volt és sokat adott, hogy megértettem, miért döntött így az életetadó mama.

Nagyon jó volt, hogy utána a testvérem egy csomót kérdezett az örökbefogadással kapcsolatban, mert , bár, tudják és támogatják a döntésünket, semmit nem tudnak az egészről-illetve nem tudtak, eddig.
A film egyébként tetszett, de nem akarok írni róla, mert sokan hétfőn látjátok majd!

Bennem sokszor felbukkant eddig az a gondolat, inkább kis "kiváncsigonoszmanókérdésként", hogy tudom-e majd úgy szeretni, és olyan feltétel nélkül elfogadni a kislányomat, mint Balázst? Balázsban aranyosnak találom, hogy sutácska, és szemüveges-egyszerűen imádom.

A film pozítiv megerősítés volt számomra, és választ adott erre a nagyon fontos kérdésre.

Melyikünk ne tudná szeretni, védelmezni és örökre a szívébe fogadni azt az ártatlan kisembert, aki nem tehet semmiről és mégis így születik erre a világra?? Szeretni feltétel nélkül, feltétlen szeretettel....

Kép
Kép
ggabszi

Érints meg

Ha kisbabád vagyok - érints meg.
Szükségem van az érintésedre, úgy ahogy talán sosem képzeled.
Ne csak mosdass, pelenkázz és etess, ringass el, puszild meg arcomat és simogass.
Nyugtató, lágy érintésed biztonságot és szeretetet ad.

Ha gyermeked vagyok - érints meg.
Akkor is ha dacos vagyok és elutasítalak.
Ne add fel, keress új utakat , hogy közel kerülj hozzám.
Jóéjt puszid édes álmokat hoz.
Mindennapi érintésed elmeséli mit érzel.

Ha kamasz fiad vagyok - érints meg.
Ne hidd, hogy nem kell éreznem törödsz velem
csak azért mert már majdnem felnőttem.
Szükségem van szerető karjaidra, szükségem van lágy hangodra.
Az élet viharában a bennem élő gyermek érted kiált.

Ha barátod vagyok - érints meg.
Semmi sem mutatja jobban szeretetedet, mint egy meleg ölelés,
mikor szomorú vagyok, egy gyógyító érintés mondja el , hogy szeretsz.
Azt mondja el, hogy nem vagyok egyedül.
Lehet, hogy az érintésed minden amit kapok.

Ha életed párja vagyok - érints meg.
Talán azt hiszed, hogy szenvedélyed elég nekem,
de csak a karjaid tartják távol a félelmet.
Szükségem van lágy, vígasztaló érintésedre,
mely emlékeztet, hogy olyannak szeretsz, amilyen vagyok.

Ha felnőtt gyermeked vagyok - érints meg.
Ha van is családom, akiket megölelhetek,
mégis szükségem van az anyám vagy apám karjára, mikor gyenge vagyok.
Szülőként máshogy látlak, már jobban tudlak becsülni.

Ha idős szülőd vagyok - érints meg.
Ahogy én érintettelek, mikor kicsi voltál.
Fogd a kezem, ülj közelebb, adj erőt,
melegítsd megfáradt tagjaimat közelségeddel.
Bár bőröm ráncos, érintésre vágyik.

Ne félj, érints meg!

/Ismeretlen szerző/

KépKép
ancsúr

Kelimoni:Kép Kép Ne haragudj, csak éppen most találtam én is ezt és annyira tetszett, hogy a fórumra még be se olvastam és máris felraktam ezt a verset. Kép Na mennyi az esélye annak, hogy ketten ugyanabba a versbe szeretünk bele???Kép Kép

Mégegyszer bocsi mindenkitől! Kép

Nekem is tetszik a fotós elérhetőség.Kép

KépKép
ancsúr

Sziasztok!

A lányok jól vannak, Janka elérte a születési súlyát, Sára pedig változatlanúl 2050gr. Nem sárgultak be, már csak gyarapodniuk kell! Az életet adónk haza mehetett a kórházból. Köszönjük szépen a jó kívánságokat!!!!! Következzenek az első ölelések!!!!Kép JANKA

KépKép
gilice

KépSÁRA

KépKép
gilice

Ancsúr! Gratula a sikeres vizsgához!

Gilice! Kép

Puszika,
Di_ti
di_ti

Kép))))

Sziasztok ismét...Kép
Na most már el sem emgyek a géptől még mindenkinek nem írok...

Gilice....... Miért síratsz minket? Kép Kép Kép
Gyönyörűek a lányok!!!!!!!!!!!!!
És ezek olyna megható képek, örökre visszaidézik majd ezeket a pillanatokat!!!
Noriszt én is nézem naponta, a régi képeit is, és annyit változott, hogy hihetetlen...
Minden egyes napot, még ha nehéz is éljetek meg, mert nagyon hamar felnőnek...
Norisz vasárnap már 5 hónapos lesz, és hihetetlen mekkorát nőtt!!!

Puszika nektek!!!!
akkor:
Kép

és most:
Kép

A különbség óriási szerintem, és mindez a szemem előtt napról napra... Nme hittem volna...
Gilice!
Vigyázzatok magatokra és szorítok addig anapig, még a kezetekben nem lesz az anyakönyvi kivonat!!!

KépKép
napsugaracska

Ancsur: Semmi baj, ezt verset inkább kétszer, mint egyszer semKép

Gilice: Csodálatos kislányaitok vannak. Milyen kis picurkák és törékenyek. Ha van időd, írj arról, milyen érzés anyucinak lenni?

Napsugi: Hááááát, nálatok is jó nagy a változás.Kép És Norisz is milyen szép újszülött voltKépKis formásKépÉs mostmár igazi nagyfiúKép Csak nem szaladni készül? Kép

És látszik valami pici a szép babaszobából is.Kép Kérünk még fotótKép

KépKép
KépKép
kelimoni

Gilice: Olyan kis tündérek! Kép Kép

Napsugaracska: Norisz is az, és tényleg mekkorát nőt!Kép Olyan huncut szemei vannak!Kép Kép
És nagyon tetszik a szőnyeg!Kép

Köszi a gratulációt, most két hét múlva jön a következő, úgyhogy még nincs fellélegzés.Kép De azért kicsit lazítottam tegnap.Kép

KépKép
ancsúr

Gilice, a babák gyönyörűek!

Mosolygós, Norisz nagggyon helyes!!

Kép
Kép
ggabszi

Gilice! Annyira édesek a kislányaid!!

Mosolygós! Norisz annyira édes, kár, hogy a te fejed lemaradt.. Kép

Kelimoni! Be kell vallanom én a mai napig úgy érzem nem érem utól magam, pedig Marci már 21,5 hónapos. Egyébként is maximalista vagyok, de ez így szörnyű..KépNagyon szeretnék szuperanyuka, szuperfeleség, szupernő meg ilyesmi lenni, aztán körbenézek és szalad a lakás és már megint hülyegyerek frizurát csináltam, hogy lássak a hajamtól. Még szerencse, hogy a férjem már nincs itthon, a fiam meg még alszik.. KépHa valaki tudja a megoldást, szóljon! Kép Bébisitter nem érdekel, takarítónőre nincs keret.. Kép

sziasztok, legyen szép napotok! A

KépKép
KépKép
marci_anyu

Szép jó napot lányokKép

Képzeljétek, hajnalban írtam egy nagyon nagyon hosszú hsz-t mindenkihez... Aztá egyszercsak jött egy kicsi áramingadozás, ami miatt kikapcsolódott a gépKép Biztosan ismeritek a dolgot, mármint a gép kikapcsolódádát...Kép

Most meg készülünk a Corába, úgyhogy csak du. vagy este tudok jönni megint... Hajnalban már nem volt erőm újra megírni...

Ancsúr! Gratula a vizsgádhoz, tudom milyem remek érzés, ha sikerülKép

Köszönöm mindenkinek a dicsérő szavakatKép Ha azt írom, hogy tudom az beképzeltség lenne???? Kép
Hisz mindnekinek a gyermeke a legszebb nemigaz????:P

Kelimoni!
Valamit nagyon elszúrtunk Norisszal kapcsolatban... Mivel neki nem az oldalra fordulás a központi kérdése, hanem hogy felálljon, felüljön... oldalra is nyúl a játékaiért stb... de átfordulni, jobban odafordulni nem igazán akaródzik... Nme zat látom, hogy nem tud, hanme hogy nem akar... Olyan mintha félne, hogy hasra fog fordulni... Azt nagyon nem szereti... 5 perc aztán kész (dühében már visszafordult, de az sem az igazi)
Ülni pedig annyira akar, hogy félig felhúzza magát, tiszta piros a feje, és ha nem sikerül neki, akkor abban a helyzetben elkezd sikítgatni, hogy vegyük észre és segítsünk...
Körbe forogni is tud fekveKép Az állás is annyira megy neki , hoy ihaj... Mióta kipróbáltam, mert olvastam róla, hogy 4 hónaposan már meg tudja tartani magát, azóta már úgyis áll, ha ő fogja a kezünket és nem mi...
Persze ülni állni hosszabb ideig nem lehet... Norizs mégis az ülésben látja a jövőKép Persze a fordulás is megyeget, de nem az iagzi...

JA, és KÉPZELJÉTEK... Most vezsem észre rajta, hogy nagyon bújós lett, és mindene az ANYAKép)) Tegnap annyit rötyögött, hogy csak naKép Elég volt puszilgatnom és rötyögőgörcsöt kapott szegénykémKép Persze nem "tragikust"Kép
Mikor etetem és cirógatom a fejét és az arcát és mesélem neki, hogy mennyire szeretem és milyen aranyos és milyen szépen eszik, akkor -éppen tegnap- kicsit kihúzta a cumit a szájából és elkezdett hozzám bezsélni, de szinte csak annyit, hogy anyukám én is nagyon szeretlek, és tovább evett... Hát lányok, ezt mondta annyira szeretettel, hogy nem bírtam és elkezdtem sírni...
Annyira a hatása alatt vagyok még mindig a küzdelmeinknek, és annyira nem tudom még mindig elhinni, hihetetlenKép Peidg igaz!!!!
Fantazstikus dolog anyának lenni!!!!!! Még akkor is, ha az első időkben -ahogy Keimoni is írta- az embernek rá kell jönnie, hogy nem tud maximálisat adni a gyermekének, csak "elég jót".

Lányok, én mindig annyira szurkolok nektek, és annyira szorítok, hogy mindenki babás legyen mihamarabb!!! Muszály minden küzdő párnak végre átélnie azt a csodát, azt a boldogságot amit gyermekünk adhat csak!!!!!!
És nem alkalmanként, hanem naponta, óránként, sőt percenként is!!!
Norsznál az APÚ szó kimondása sem lehet véletlen, és ha rájön abba sem ahgyjaKép)) (Arra gondoltam, és ne értsetek félre, mert van olyan gyermek aki 2 éves kora előtt sem bezsél értelmes szót... Szóval, hogy mintha ez valahol megíródott volna, hogy valahol érzik hogy ez a szó száémunkra mit jelent... Persze ha nem mondaná is ugyanilyen boldogok lennénk, csak ez + )

Sok puszika nektek!!!!! Remélem DiTi, te is hamarosna jössz a jó hírekkelKép)))
Már annyira szorítok!!!!
Ugye már ti is sírtok, de legalábbis könnyezitek a dolgokat??
És áprilisban majd ti is ott álltok...!!!!Kép

KépKép
napsugaracska

Marci anyúKép))
Az én fejem??? Kép Kép Kép
Én sokkal nőiesebb idomokkal rendelkezem, túlságosan isKép
Ez apuciKép Direkt vágtam le a fejét... azért ez nyílvános fórumKép
hamarosan küldök nektek meghívót és tlejes egészben is lehet látni majd a képetKép))
Apusi is vigyorogKép
Jajj mennem kell, férjem már türelmetlenKép

KépKép
napsugaracska

Napsugi: Na tessék, már meg is rígattál.Kép Igaz egyébként is most ilyen bőgős vagyok és tegnap egész este csak ez járt a fejemben, hogy egyszer boldog leszek, és mivel éppen most vagyunk 7 éve házasok vagyis augusztusban egész pontosan, és azt mondtuk apával, vége kell legyen a hét szomorú évnek, és jöhet a boldogság végre.Kép Olyan nagyon vágyom már rá.
Ja és én jót kuncogtam, mert gondoltam, hogy apuci, kicsit szőrösnek tünt volna a kezed.KépKépKép

Marci-anyu: ehhez a fej sztorihoz nekem is van élményem pedig még gyerek sincs.Kép

KépKép
ancsúr

Sziasztok!

Ggabszi: Balázsodnak nagyon boldog névnapot kívánok!!!

Simineni:És honnan jött Pistinek ez a természetfotós ötlet? Szandi mi szeretne lenni?

Di_ti: Nagyon örülök, hogy már láttátok is Zselykét! Kép A táblázatba pedig -ahogy Ggabszi is írta- természetesen ráér majd babás fotót küldeni Kép

Gilice: Gyönyörűek a lányaitok, köszönjük a képeket!!! És nagyon örülök, hogy már a gyámjaik vagytok KépKépKép Tényleg ,engem is úgy érdekelne, hogy meg tudjátok-e már különböztetni a lányokat (biztos gyagya kérdés, de tényleg kíváncsi vagyok rá).

Vicki: Ggabszi le tudja kicsinyíteni a képet, úgyhogy bátran küldd neki el!

Dési: Üdvözöllek én is közöttünk! Mióta várakoztok? Újszülött vagy nagyobb babát szeretnétek?

Hildus: Ha tényleg megosztod velem a verses-albumot, hát nagyon-nagyon megköszönöm!!! Ahogy neked jó, az én e-mail postafiókom nagy leveleket is tud fogadni, de úgy is jó, ha elküldöd cd-n. Köszönöm!!! Kép

Ancsúr: Én is gratulálok a sikeres vizsgádhoz és drukkolok az elkövetkezendőkhöz is!

Kelimoni: Hogy állsz a sütéssel? Megy? Kép Mi karácsony körül vettünk egy kenyérsütőgépet, azóta abban sütök, de előtte többször dagasztottam magam is tésztát, sütöttem zsemlét, kenyeret.
A vers nagyon szép, köszönjük mindkettőtöknek! Kép

Süni: Sajna a boszi név már le van itt védve Kép És különben sem hisszük el rólad ;)
Köszi, hogy írtál az ovis szabályzatról, majd érdeklődni fogok róla (tényleg, most ugrott be, hogy a szülőin mondták, hogy el kéne mindenkinek olvasni valami fénymásolatot, lehet, hogy az volt az????)

Boszi: Ez nagyon kedves mondat!!!

Napsugi: Norisz nagyon-nagyon helyes kisfiú és akkor is írom, ha tudom, hogy tudjátok Kép Azt a katicás szőnyeget hol vettétek??? Nagyon tetszik, szívesen koppintanám az ötletet Kép

Marci_anyu: Azt hiszem, attól leszünk szupernyanyák Kép ha "csak" nagyon szeretjük a gyermekünket, márpedig ennek itt mi mindnyájan megfelelünk KépKépKép

Gyerekszáj: Vivien tegnapelőtt játszott egy kicsit a plüssjátékaival. Fog egy kiskutyát és így szól hozzám: "Anya, ezt úgy hívják, hogy Jézus Mária" Kép
ildi_ko

Napsugi: Marci_anyu szerintem az első képre gondolt, amikor azt írta, hogy kár, hogy lemaradt a fejed Kép Márpedig az első képen TE vagy Norisszal Kép
ildi_ko

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?