Új privát üzeneted érkezett!

Bogár Kép
Írtam a hozzászólás elején, hogy sajnos még nem tudjuk a nemét. A legutóbbi UH-n még nem volt látható. Talán két hét múlva megyek a Praxisba, akkor már biztosan meg tudják mondani. Kezdek kíváncsi lenni.Kép

Kép
Kép
alena9

Virág: inkább fejek Nektek, de télleg ne adj tápit, ha nem muszáj!!! A szopi előtt fejés hogy vált be?

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

VirágKép
Már a múlt havi végén az előzetesben láttalak, akkor még nem buktattalak le, na de most nem bííírtam tovább.Büszkék vagyunk Rád hidd el mindannyianKép
Alena
Kíváncsi vagyok mekkorát nőtt a pocakod december eleje ótaKép. Boti egy szélhámos pasas.Már van 7 foga, 3 hónapja áll és kapaszkodva lépked, sőt szinte fut úgy kapkodja a lábait, de egyedül még nem indul el.Átlép az ágytól az asztalig, feláll az ajtó, ablak előtt, ott ,ahol nem kapaszkodik, csak támaszkodik, de még nem érzi biztosnak az egyensúlyát gondolom, ezért nem indul még el. Egyébként mindig a tutira megy, ritkán kockáztat, de mindig bejön neki.Az ágyról ma egyedül lejött. Már két hete mutogatom hogy kell megfordulni és lefarolni, ott állok tettre készen és ma kiderül, hogy tudja, és eddig csak röhögött rajtam magában, mert ma kb. két mp-re nem figyeltem oda és már lent volt. Azt hittem frászt kapok,mert nem láttam hogy történt. Koppanás nem volt, sírás nem volt, a gyrerek meg már teper az ágy mellett hozzám. Felraktam újra és kilestem. Megfordult, farolt és le. Ennyi...és röhögöttKépNa ilyen az én fiam.Mindent megért, viszont nem mond semmit. Ja, de! Azt, hogy nyam-nyam. Persze az evés az kínszenvedés, de a nyam-nyam az már megyKépKép
Bocs, hogy kicsit sok lett, de elragadtattam magam....
Lujza
lujza

Sziasztok!Kép

Megvagyunk ám mi is, csak főleg olvasó üzemmódban!Kép

VirágKép
Pont ma hozta a postás a Kismamát - nagyon csinos vagy!KépKép
900g a napi adagja Ádinak??? Ezt nevezem!Kép
Botinak max 700, de így is szépen növöget, múlt héten 27 dekát hízott!Kép
Szerintem se adj tápit! különböző tejserkentő motyókat próbáltál már? Tea, homeobigyó stb...

JoviKép
Ez a szopi előtti fejés dolog érdekel! Ez is szaporítja a tejet? És mennyit kell szopi előtt kifejni?
Leírod részletesen?

Nekem múlt héten volt egy kis pánik, mert kevesebb lett a tejem. Nagyon megijedtem, de aztán meggyőztek, hogyha szoptatok ezerrel, akkor újra lesz megint elég.
Így is lett!Kép Bár fejni nem tudok pluszba, de jelenleg Botinak elég. Remélem, ha nő majd az igény,akkor a tejci mennyiség is fog nőni vele!!
Engem megnyugtatna, ha tudnék tartalékba fejni valamennyit, ezért érdekelnek a különféle tejszaporító praktikák!Kép

Puszi, Zitus

És egy kép Botiról:

Kép

Kép
Kép
zituska28

LujzaKép
Végre írtál egy kicsit Botiról! Ez hiányzott már az elragadtatás.KépKép Nagyon jó fej kölök lehet igazán. Remélem a következő talira eljöttök.

ZituskaKép
Nagyon szép a kisfiad, gyönyörűek a szemei!
Egyél sok tésztát, attól lesz több tejed!

Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
Jó lenne!Kép
lujza

Zitus: Virág minden szopi után pótol is anyatejet. Emiatt fej is, de gyakran csak 10-20 ml-eket tud. Én azt javasoltam neki, hogy szopi előtt fejjen, mert ha pl. van 120ml a ciciben és abból Ádám 70-et szopizik, a "maradék" 50ből jó, ha 20-at le tud fejni. De ha fordítva csinálja, hogy először lefej, mondjuk 50 ml-t, akkor a baba simán kiszív 70-et, főleg, ha éhes. Ha pótlás nélkül is elvagytok, akkor max. amiatt érdemes fejni, hogy legyen "biztonsági tartalék". Én meg kénytelen voltam az elején, mert annyi volt, hogy durrantak a didikKép Most meg csak lusta dög vagyok (vagy vmiért nem akarok minden szopi után 20-30percet ezzel tölteni, amikor sokszor még most is 2 óránként éhes őkelme)Kép

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

JoviKép

Értem!Kép (ha-haKép)
Én nem pótolok, mert Boti kiszippant minden alkalommal 90-110-et, de utánna már nem tudok fejni, csak cseppeket. Néha - főleg reggel - előfordul, hogy 20-30-at sikerül, meg néha napközben 10 ml, de ez a max.
Pedig megnyugtatna, ha volna egy kis aranytartalék, meg hátha nőne a tejci mennyisége is. Bár azt mondják, azt majd növeli a gyermek! Hát remélem így lesz!Kép

CatKép
Ma már tésztát ebédeltem!Kép

Pusz, Zitus

Kép
Kép
zituska28

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Én is olvasó üzemmódban vagyok mostanában, de azért nem vesztem el.

Virág,
Tényleg nagyon csini vagy a Kismamában.Kép Jó étvágya van Ádinak. Nem semmi a napi 900g. Én nem pótolok, bár itt figyel a tápi a szekrényben, de eddig szerencsére bontatlanul. Mostanában többször előfordult, hogy pár napig nagyon kevés volt a tej, de szerencsére Marcit ez nem viseli meg. Engem annál inkább, mert ilyenkor éjszaka másfél-két óránként ébred. Aztán pár nap után visszaáll a mennyiség.

Zitus,
Nagyon szép baba Boti.Kép

Edi,
Ezek a fotók!!! Nagyon édi Sára és Soma, de azért nem semmi még a látvány sem, nemhogy takarítani utánuk.

Karmen,
Hihetetlen, hogy elment az idő. Gratula Orsinak a 2. szülinapjára!!!

Bogár,
Rég raktál fel képet a lányokról. Most is olyan egyformák?

Rólunk: Krizsi eleven kis ördögfióka. Már van kb. 30 szavas szókincse amivel egész jól kifejezi magát. Bilit nem hajlandó használni, de a WC-t (szűkitővel) próbálgatja. Többnyire pesze utólag szól.
Marci egy óriás bébi,Kép közel 7 kg így alig több, mint 4 hónaposan (3,2 kg-al született)és 74-es rucikat hord. Nekem nagyon furi, mert Krizsi olyan 8 hónaposan hordta ezeket. Marci csak szopizik, kb ötször naponta, de akkor jó sokat. Tegnap megfordult hátról hasra, fordítva már korábban. Épp most vagyunk nagyjából túl egy ronda hányásos-hasmenéses vírusfertőzésen, előtte meg szakdolit írtam. Nemsokára államvizsga aztán megpróbálok majd sűrűbben jönni.

Puszi,
Humi
humi

KarmenKép
Isten éltesse Orsit szülinapja alkalmából! Írhatnál is pár szót magatokról!Kép

HumiKép
Nem semmi, hogy a két ördögfióka mellett még tudsz tanulni. Minden elismerésem a Tiéd! Fényképek a hapsikról?Kép

ZitusKép
Nekem a szilvásgombóc jött be tejcsinálónak, meg a mákosguba, kalács. Sajnos azóta sem ugrottak le az akkor felmászott kilók.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Humi, Cat! Köszi.

Cat! elvesztem, de megvagyunk. Orsi 2 hete bölcsis, nagyon szereti. Igaz sikerült olyan helyre beiratnom, ahol minden nap énekelnek, mondokáznak nekik, másutt heti 1x van ilyen, mondván erre az ovoda valo.
87cm,10200g. Beteg volt nagyon jan. elején magas láz napokig, végül szuri lett a vége, azóta már jol van, bölcsiben kis orrfolyást elkapott, de szinte semmiség volt. Gyenge lefolyású. Amugy rengeteg éneket, mondokát tud kivülről, egyedül, ált. segitség sem kell neki. Több versszakosakat is. A szobatisztaság fele haladunk, de még elöfordul hogy lusta szólni.
Bocs, mindig be akarok ide is nézni, de a többi topicot is hanyagolom, inkább csak helyzetjelentésre ugrok be, olvasni nincs idöm.

Van itt ujabb kismama? KnéRita volt az utolsó akiröl tudok.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

KarmenKép
Örülök, hogy bejött Orsinak a bölcsi! Mennyi idő alatt szoktattad be? Az enyémek is mennek szeptembertől, már felvették őket, de a betegeskedéstől én is tartok.KépKép Te dolgozol ? Anyukádéknál laktok még ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Tapasztalt Mamik SOS!
Nándi tegnap éjjel elkezdett köhögni. 3-ször köhögött az éjjel, nagyon rondán, de fel sem ébredt rá. Nappal nem volt semmi gond, de most van a délutáni szunya, és most megint köhögött, olyan kutyaugatásszerüen, vagy nem is tudom, mihez hasonlitsam. Aztén szerencsére visszaaludt, de elég ijesztö volt. Vigyem ügyeletre? Totál be vagyok rezelve,hogy éjjel még nagyobb gond lesz.
Altassam hüvösebb szobában? (van hidegpárásitonk is)
Segitsetek, mitévö legyek??? Kép
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

AlenaKép
Utána láttam, hogy írtad. Kiváncsi vagyok

KarmenKép
Már bölcsis Orsi? Lemaradtam vmiről. Visszamentél dolgozni?

virágKép
Hétvégén Hóvirágéknál voltunk és láttalak a Kismamiban. Nagyon jók lettek ezek a fotók is. Neked vmi Kismam újságos ismerősöd van, hogy ennyit szerepelsz az újságban?!Kép Persze nem csodálkozom, nagyon fotogén vagy, erre ők is rájöhettek.

MinyuKép
azért lehet, hogy még nincs baj, de én az enyémet levinném a gyerekdokihoz. Nálunk nem volt köhögés éjszaka, csak ha beteg volt Eszter.

CsajokKép
Nem hittem volna, de Zsófival könnyebb, ha itthon van Eszter. Lefoglalja, játszik vele, jobban elvan. Kacag nagyokat. Állandóan keresi a tesót.

HumiKép
nemton, h hasonlóság fennáll-e még a kivülállóak számára, mivel én máshogy látom őket. Most már tényleg lógok a fotókkal, ígérem készítek frisseket.

pusz
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár

MinyuKép
Lehet, hogy be van gyulladva a torka, akkor szoktak köhögni. Gondolom már levitted a dokihoz, ne maradjatok így éjszakára!

Én irattam Rectodelt kúpot is, ami a kruppra jó, és itt figyel a hűtőben. Ha bármi van éjjel legyen mihez nyúlnom.

Cat

Cat
Kép
cateye

Humi: lehet, hogy ránk is ez vár? Kép Berci is 3200-zal született, 47cm-rel és most, 11 hetesen a 62-esekbe nő bele (papíron 53 centi volt 2hete).

Minyu: tudom, már késő (mmint órát nézve), de én is levinném a dokihoz.
Ha ez tényleg krupp, vagy ahhoz hasonló, akkor (ne nézz hülyének, tényleg!) bebugyolálni a gyereket és kiállni vele a hidegre! Akár éjjel 2-kor is. Ha nem az, akkor is segíthet (nekem pl. az allergiás köhögésemre is jó szokott lenni). Ha meg valóban az, akkor mentőt (nem ügyeletet!) kell hívni és ott is külön mondani, hogy kruppos a gyerek. Bocs, hogy nem vagyok képben, de Nándi mennyi idős? Ti. még egy 2-3 éves, már beszélni tudó gyerekkel is baromi nehéz egy kruppos roham alatt kommunikálni, úgyhogy benne van az is a pakliban, hogy a nehezített légzés mellett még be is pánikol a gyerek.

Cat: a Rectodelt-hez hogy jutottál??? Iszonyat dózis szteroid van benne, tudomásom szerint 3 év alatti gyereknek nem is lehet adni. Én a helyedben eltenném még másfél évigKép

Csajok, nem akartam ám én itt nagyon okoskodni, mert nem vagyok "szakértője" a dolognak, de Verus gyerekei közül 2-3 (ciki, nem tom) kruppos, úgyhogy másodkézből ugyan, de vmilyen szinten képben vagyok. Ja, meg Boginak is volt kruppja tavalyelőtt (nem is akarták elhinni, hogy az, pedig tényleg az volt), de egy 12 évesnél sokkal enyhébb tünetek vannak.

Minyu, kérlek jelentkezz, írd meg mi van Veletek!

Puszi:

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Sziasztok,

előre is bocs, hogy belekotyogok...(Jovi nővérem megnyugtatott, hogy nem harapjátok le a fejemetKép) Az 5 gyerkőcömből 4-nek rendszeresen van kruppos rohama...emiatt írnék:

Minyu, ez igencsak a krupp kezdeti tüneteinek hangzik. Ha lehet a kisfiú szobáját hűtsétek le 18 fok körülire, esetleg alá. Ha van párásító, az menjen szinte egész éjjel.
Ettől függetlenül igenis előjöhet a roham. Ezt előre a háziorvos sem tudja megjósolni, sajnos. Hajnali 2-4 között szokott hirtelen, és igen ijesztően jönni. Amennyiben ez van, ne kisérletezzetek: amíg az egyikőtök a gyerekkel kiáll az ablakba/erkélyre..vmi hűvös/hideg helyre, addig a másikótok hívja a mentőket. (mindenféleképpen mondani kell, hogy kruppos roham.) Tudnod kell, hogy a 3 év alatti gyerekeknek szűk a gégéje, így ez a fulladás veszélyes lehet rájuk nézve.
A rectodelt kúp jó, de ehhez diagnosztizálni kell a kruppot. (azaz kórházi körülmények között alkalmazták már a babánál ezt a gyógyszert) Ui. ebben nagy adag szteroid van, ami heves szívdobogást okozhat.
Nem rád ijeszteni akarok, csak tudom azt, hogy mennyire pánikba tud esni az ember, mikor ezt tapasztalja. Egy héttel ezelőtt a 3 éves kisfiamnak volt megint, ő nagyon pánikba esett, ui. már érezte hogy meg akar fulladni..Szerencsére nálunk nem lett kh., de pár ével ezelőtt a nagylányomat (akinek sokadik rohama volt) a mentő úgy vitte el, hogy még egy félórát álltunk a ház előtt, mire el tudott velünk indulni.

Remélem, hogy minden OK lesz veletek, és bízom abban, hogy nem okoskodásnak, ne adj'Isten rémisztgetésnek vetted.

Üdv:
Verus

Kép
verus

Jovikám, azt hittem elBercizted az estét..ezért bátorkodtam idepofátlankodni..Kép
Uff és puszi:
V.

Kép
verus

Nekünk is van Rectodel kúpunk és nekünk is azért adta dokinéni, mert nehogy baj legyen inkább legyen nálunk és sose használjuk. HA netán szükség lenne rá tényleg akkor nem gondolkodnék mennyi szteroid van benne, minden estre nem tartom kielégítőnek dokinéni tájékoztatását, mert azért ezt jó tudni, nem vicc, a locoid creloról se mondta senki, hogy brutálszteroid...azért akkor óvatsabban bánik vele az ember. Amúgy se locsolgatja de akkor még jobban vigyázok meg arra is, hog én is azonnal mossak kezet.KÖszi az infót Jovi.
Megjött...5 napig igen boldog voltam..annyit késett Kép bár negatív tesztjeim voltak de ilynekor az embermég reménykedik. MOst majd a következőben reménykedek Kép
Erika
hurki

JoviKép
Dokinéni kioktatott azért a Rectodel kúpról, tehát tisztában vagyok vele, hogy szteroid, és nem csak úgy felírta, na meg utána is olvastam a témának. DE ha jönne a roham, akkor nem haboznék egy fél kúpot a seggébe nyomni, inkább minthogy fulladozni lássam a gyerekemet. Persze orvos is lenne, meg minden, de nem bírnám nézni ahogy fullad, ezért van itt. Egyébként plédbe bugyolálva hűtőbe dugni is jó a baba fejét, vagy tényleg kiállni vele a hideg levegőre.

Nem akartam Minyut megijeszteni, de rögtön én is a kruppra gondoltam a leírt tünetek alapján, de remélem nem az volt.

HurkiKép
Sajnálom a mensit, pedig jó kis síeléses kikapcs is volt. De majd a jövő hónapban!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat,
Köszi az elismerést, de nem érdemlem meg Kép, mivel inkább a lustaságomnak tudható be ez a mostani államvizsga. Már jó ideje húzom halogatom. Tegnap csináltam a srácokról tesós képeket, de mégnem töltöttem le. Este majd felteszem.

Hurki,
Karmennek már írtam, de most írom neked is, hogy szerezz be egy Persona monitort! Nekünk azzal jöttek össze a srácok, Krizsi az első, Marci a második próbálkozós hónapban. Elvileg fogigátlásra való, de épp ezért ellenkező célra is jó. Teljesen pontosan kimutatja az ovuláció időpontját. Itthon sajna nem árulják, de Neten rendelhető. Nem olcsó, de nekünk nagyon bejött.

Minyu,
Nálunk a nagyfiamnál volt pont ugyanez kiskorában amiről írsz. Kruppra való hajlamot állapítottak meg, de szerencsére soha nem fulladt be. Állandó kórházi beutalónk volt amit (kipp-kopp) soha nem vettünk igénybe. Ami használt: Beszereztem egy párologtatót és ahogy meghallottam, hogy álmában akár csak egyszer is így köhög rögtön kezdődött a párologtató melletti alvás. Csak a hideg párásító jó, a meleg nem! Nála a mai napig ilyen ugatásszerű köhögést vált ki egy-egy megfázás vagy fertőzés. Ez is az allergia egy formája. Tanulva a történtekből, a kicsiknek még pocaklakó korukban beszereztük a saját párologtatóikat, ami szerencsére a szekrény alján lapul. Ja és még valami: létezik olyan ampullás kiszerelésű injekció (a nevére már nem emlékszem) amit a párologtatóba téve ilyen enyhe esetekben megelőzi a befulladást. Az egyetlen hátránya, hogy olajos permetet képez és lehet utána takarítani. A komolyabb kruppról már leírta Jovi és Verus a tudnivalókat. Minyu, én mindenképpen megkonzultálnám dokival ezeket a köhögéseket. És szerezz be egy hideg párologtatót, ne járj úgy, mint én aki anno egy péntek este pánikszerűen rohangáltam utána, mikor már minden bolt bezárt.

Jovi,
Berci méreteit elnézve, lehet, hogy ti is így jártok.Kép Én tegnap teljesen "kiakadtam". Elővettem Krizsi tavaly téli cuccait a szekrényből, mondván, hogy talán jó lesz Marcinak és van olyan overál köztük amit Krizsi egész télen hordott, a "picurnak" pedig már kicsi. Csakhogy Krizsi tavaly ilyenkor fél évvel volt idősebb, mint most Marci!Kép

Bogár,
Jöhetnek a képek.Kép

Puszi,
Humi
humi

Haho Csajok!
Bocs, hogy csak most! Köszönöm szépen a jó tanácsokat (megfogadtuk öket) meg az ijesztgetést, meg is volt a hatása, alig aludtam Kép
De viccet félretéve: voltunk gyerekdokinál, ö annyit modnott, hogy krupp-gyanus, irt fel rectodelt kupot, amit ti is irtatok. Ezen kivül sinecod cseppet irt fel, valamint vegyek orrcseppet, c-vitamint, kalciumot, roham esetén kórház.
Most olvasgatok egy kicsit a neten a kruppos cikkekröl, de azért várom a tapasztalatokat (PL Verus Kép ) A babaszobán azt olvastam, hogy egy-egy ilyen köhögös "roham" (nálunk nem jelentkezett nagyon erötelhjesen, de borzasztó ijesztö volt) után még pár napig megismétlödhet a dolog (ma éjjel is volt kisebb köhögés) Várható, hogy ez minden náthás szezonban, vagy egy évebn többször is visszatér kamaszkoráig? Nyáron is, vagy inkább télen?
A doki azt mondta, hogy pár nap múlva vigyük vissza és ha nem javult, ir antibigyót Kép
Egyébként meg sem hallgatta a sztetoszkopjával vagy fonendoszkop, vagy mi a csuda az a bizgentyü, csak megnézte a torkát. Ennyivel lehet diagnosztizálni a dolgot???
Ettöl függetlenül már régóta fontolgatom, hogy keresek magán gyermekorvost, mert kiráz a hideg ettöl a dokitól (de lehet, hogy csak a rossz hire elözte meg és már elöitéleteim vannak Kép )
Szóval, ha van valakinek megbizható jó (lehetöleg) homeopata gyerekorvosa, akihez magánba járhatnánk, akkor szivesen veszem az infókat.
Na, ennyit rólunk.

Kép
Kép
Kép
minyu

Na, ezt csak most küldtem el, pedig megirtam már 3 órája Kép
Hidegpárásitonk van, ment is éjszaka.
Ha jól értelmezem az eddig olvasottakat, akkor a krupp (ami tulképpen nem krupp, hanem pseudocroup) nem maga a betegség, hanem a betegség egyik tünete. Tehát Nándi is összeszedett valami felsölégúti betegséget és ennek hatására a nyálkahártyája kiszárad ill megsérült és ezért jön rá ez a köhögö roham, amit kruppos köhögésnek hivnak.
Jól értem?
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

MinyuKép
Jól gondolod. Egyébként a kruppos roham ilyen enyhe felsőlégúti betegségekből szokott kiindulni, de persze nem minden betegségből lesz fulladás. Általában tipikus téli betegség, és kisfiúknál gyakoribb. Sajnos hajlamot lehet szerezni rá, ami nektek ezek szerint megvan, és többször előjöhet kamaszkoráig.Kép A hidegpárásító nagyon jó, használjátok minden éjjel amíg picit is köhög.
Jobbulást Nándinak!KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

MinyuKép
Remélem nem lesz semmi baj. Szerencsére nekünk még nem volt részünk hasonlóban, remélem nem is lesz.

Nahát akkor fotók, néhány régi:
Kép
Kép
és mostani a szerelmeskedőkrőlKép (sajnos nem lettek elég élesek):
Kép
Kép

pusza
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár

Minyu, sajnos Catnek ill. a statisztikának ellentmondokKép, ui. nálunk a lányaimnál gyakrabban volt kruppos roham, mint a fiaimnál. (náluk asztmás roham volt/van..Kép )
Szenya dolog, mert Marcinak (a 3 éves) volt kruppos rohama másfél éve, azt hittük, hogy ennyi, erre idén ismét előjött. Amit én megfigyeletem: bár téli betegségnek titulálják, sokkal inkább a ködös, truytis időben jön elő (pláne, ha nincsenek nagy fagyok=> virgonckodnak a vírusok..), tehát ősszel és tavasszal is volt már a gyerkőceimnél. Az első éjjeli nagy roham után ált.-ban még egy, de inkább két éjszaka előjöhet, na nem olyan hevesen, szerencsére. Ha kh.-ba kerül a gyerkőc, akkor is (többnyire) 2 nap múlva kiengedik.
Itt: http://home.tvnet.hu/~a3807/croup.htm találsz homeos kezelési lehetőséget.
A betegség meglétét a torok kukuccsal is meg lehet állapítani, talán most nem lőtt mellé a gyerekdokitok.
A rectodeltről: családban már volt az, hogy a sógornőmnek előre felírták a kúpot, elmondták, hogy mikor kell adni. A kislánya rosszul lett, adott kúpot, majd pár órával később jött az "igazi" roham, ekkor kh., ott nagyon nem tudtak mit csinálni, lévén nemrég kapott steroidot. Szóval HA lenne is bmelyikőtök gyerkőcénél kruppos roham (vagy kruppszerű), először próbálja meg a hideg levegős módszert, (a hűtős sztem kissé brutál, ilyenkor sokat segít a látszólag nem pánikoló szülő megnyugtató ölelése, duruzsolása), és ha nem múlna vagy rosszabbodna a helyzet (ez azért 10 percen belül kiderül), jöhet a kúp.
Ja, és ha lehet rakni sós vizet a párásítótokba, akkor vegyél Salvus vizet, az erre a legjobb. (gyógyszertárban lehet kapni)
Remélem, hogy minden OK lesz veletek, a legjobbakat!

Üdv:
Verus

Kép
verus

Bogár! Nagyon aranyosak, irigy vagyokKép

Köszönjük a köszöntést. A helyzet az hogy úgy volt hogy holnaptól dolgozhatok, de most kavarás van, nem tudják a pontos kezdési dátumot.
Cat! 2 hét a beszoktatás, de elsö nap voltam csak vele 9-12ig, másnap már 1 órát otthagytam, köv. nap meg másfelet. Aztán már 5. nap ott volt 8-12, semmi gond nem volt. Tegnap kezdett csak sirni hogy nem akar ottmaradni, azt mondták többen is ez igy lesz, hogy egy idö után mégsem akarnak elengedni, nekem is könyörög hogy maradjak ott. Ö jól érzi ott magát, csak ne menjek el. De gyorsan megvigasztalták és egész nap nem volt gond. Anyuéknál lakunk még mindig, apu nyugdíjas ö is itthon van egész nap, legalább amig nem kezdem a melót (néha már arra gondolok nem is lesz belöle semmi) nem vagyok napközben egyedül, mert pocsék érzés lenne. Igy is alig várom mehessek Orsiért. A ház most áll, várni kell mikor mehet a födémbe a beton, ahhoz melegebb idö kellene. Ösz elött nem fogunk költözni

Humi! ha a férjem eredményei jók lesznek akkor lehet veszek ilyen monitort, de ha rossz nincs értelme, akkor megint lombik kell. Amit még fogalmam sincs hogy anyagilag el tudunk-e kezdeni

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Minyu! Kép

Homeopátiás gyermekorvos: Dr. Miklós Anna tel: 06 20 934 49 82 Budapest VII. Akácfa u.....

Remélem hamar kinövitek a kruppot!!!

Katie
katie

Sziasztok!

Minyu,
Remélem nálatok is max. ennyi tünettel jár a kruppra való hajlam, a későbbiekben is. Nálunk megmaradt ez a fajta köhögés és minden évszakban így reagál Lacus a felsőlégúti fertőzésekre. Egy idő után megszoktuk és mivel nem lett belőle kruppos roham, már nem izgulunk miatta.

Bogár,
Nagyon édik a lányok. Szerintem még mindig nagyon hasonlítanak egymásra. Kép

Karmen,
Jaj, nehogy félre érts! Persze, hogy csak akkor érdemes ilyet beszerezned ha nincs más probléma. Szorítok, hogy szükségetek legyen rá, vagy méginkább ahhoz, hogy spontán összejöjjön a tesó még mielőtt ilyesmit vennétek.Kép

Cat,
A tegnapi képek nem lettek túl jók, de azért itt van pár friss alkotás. Te is rég mutattad már a fiúkat.Kép
Kép

"Szemvizsgálat"Kép,egy tegnapi kép a méretek szemléltetésére (Marci 4 és fél, Krizsi 21 hónapos). Ja, és nem Krizsi a kicsi.
Kép Kép

Puszi,
Humi
humi

KarmenKép
Sajnálom ezt a munkahelyi cécót, azért remélem vissza tudsz menni, legalább annyi időre, hogy a tesó után kapjáL gyedet ismét.

HumiKép
Édesek a kölkök, és tényleg hatalmas Marci. Krizsó is helyes, ahogy analizálja a tesó szemét!
Az én fiaim a www.csehicsalad.hu albumban láthatóak.KépKép

BogárKép
Még mindig nagyon hasonlítanak a csajok! Tündériek.Kép Eszter különösen az első szülinapi képen tetszett, ahol olyan Pierre Richardos a haja.KépKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok anyucikKép
Visszaolvasás nélkül, csak bejelentkezem.

Ma vagyok 34+5, úgyhogy minden nappal boldogabban, mert pocak nő és koraszülés veszélye egyre múlik.
A még mindig napi 3x2 MagneB6 és sok-sok fekvés ellenére, rengengeteget keményedek és ha fenn vagyok úgy érzem ki akar szakadni alul a hasam, de nagyon örülök, hogy már itt tartunk.

Arni azt mondta múlt héten még 3 hétig nem szülhetek, mert eltörte a lábát, úgyhogy ezt Milánnal meg is beszéltem, remélem szófogadó leszKép

Most már nem utazunk nagyszülőkhöz (200 km), nem merek messze mozdulni Bp-től.

Vasárnap nagyiktól hazafelé beugrottunk Kikába, megvenni 1-2 tényleg apróságot a picikének és összefutottunk AlenaKép-ékkal. Hát ez a kis legény tünemény, vigyorog édesen, naGYON huncut a nézése. Ja, és kiköpött apja Kép
Enyém Bálint épp kóma volt, mert rövidkét aludt kocsiban és nem igazán volt képben, hogy hol is jár Kép

Csajok, szülésznőm javasolta, hogy ha megyek első ctg-re, akkor hallgassak meg egy anesztes orvost a vajúdás alatti érzéstelenítésről, mert szerinte nem normális és felesleges, hogy esetleg megint 40 órát kaparjam a falat fájdalmamban. Beadtam a derekam, de csak egy beszélgetésre, mert zsigerből rettegek az érzéstelenítéstől, mióta tizenévesen elolvastam Robin Cook Műhiba című könyvét. Azóta az a hátsó félelem van bennem, ha én kapnék ilyet, tuti lebénulnék.
Szóval hülye egy dolog, mert jó lenne nem beledögleni nmegint a vajúdásba, de félek az érzéstelenítéstől is. Volt valakinek? Utána feküdni kell mozdulatlanul? Mit tudtok mekkora veszélye van? Támogatást kérek Kép Kép

Még valami. Tudtok vajúdáskor vagy utófájásokkor szedhető fájdalomcsillapító homeós szerről?
Köszi.

Edit
Kép

Kép
reditke

Bogár! Lányok tündériek. Kép Egyik szebb, mint a másik. Kép TEssék gyakrabban jönni és mesélni róluk. Kép

Edit! Én összeszedtem néhányat, sajnos még nem kellett hasznosítanom. Kép Ilyenekre gondoltál? Drukk, hogy még néhány hetet birjatok ki egyben! Kép

Caulophyllum 5CH, Cimicifuga racemosa 5CH a vajúdáshoz, a tágulás megkönnyítésére
Szülés utánra: Arnica Montana 15 CH, vérzéscsillapító, sebgyógyító
Staphysagria 30 CH: gátmetszést vagy a császárseb gyógyulását javítja és fájdalomcsillapító

Andi
andi28

Bogár, HumiKép
Nagyon édesek a gyerekek, de Zsófikám sem panaszkodhat, ő is gyorsan közelíti Esztert nagyságbanKép

ReditkeKép
Légyszi húzd még, mert ha Arni nincs, a Villányi helyettesíti, és őt inkább ne...Kép

CatKép
Mikor kezded a beszoktatást, nyáron? Ikrekkel remélhetőleg egy kicsit könnyebb lesz, bár ha sírnak, akkor duplánKép

KarmenKép
Nem akarsz megint hasizmozni, hátha a 2. is összejön?

MotKép
nagyon kösziKépAz első 2 lombik a BMC-ben volt, a 3. a Kaáliban. Nekem a BMC-ben mindig túllőtték az adagot, hiába mondtam, hogy a rengeteg szuritól sem lesz több tüszőm, agyonhormonoztak. Egyébként nálam nem volt semmi gond, hormonálisan is teljesen rendben voltam, csak irtó nehezen voltam stimulálható. A Kaáliban harmadára csökkentették az adagot, össze is jött rögtön.De ez az én esetem, látod Cat-nek meg a BMC-ben jött össze rögtön.
BMC: kb. 150-200 rugó/stimu (de én már elefánt adagokat kaptam)
Kaáli: 70 ezer/stimu

Bea

Bea
regibeus

HumiKép
Nagyon édik a gyerkőcök. És tényleg milyen nagy különbség van köztük súlyilag, vagy csak a képet kicsinyítetted. Krizsi írtó jó pasi lesz, azok a gyönyörű kék szemek, ha én fiatalabb volnék!Sóhajjel. (Férjem előtt most lebuktam, mit áhítozom énKép, holott már van egy gyönyörű kék szeműm. puszka Zozo)

CatKép
Én azt hittem Balázs PaliKép
belelapozgattam az albumotokba. nagyon helyesek a srácokKép olyan csibészes a fejük, ami tudom, hogy nem csak a látszatKép

alenaKép
Most láttam Cat albumukban fiacskádról fotókat. Irtó édi ő is, olyan gyönyörű mosolya van!

ReditKép
Neked meg kitartást még a hátralévő pár hétre!!!

pusza
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár

AndiKép
Igen, iulyenekre. Köszi. Apávalk szereztetek be.

BeaKép
Mi a baj V-val? miért ne inkább? van rossz tapasztalat?

Edit
Kép

Kép
reditke

CatKép
Én azt hittem Balázs Palink vanKép
Megnéztem az albumotokat. Hát látszik rajtuk, hogy nem piskótaevőkKép

HumiKép
Krizsi nagyon jó pasi. Olyan gyönyörű kék szeme van! Lecsapnék rá, ha nem lenne már egy a tarsolyomban Kép(puszka Zozo)
A nagyságkülönbség meg tényleg látszik, vagy csak a képet kicsinyítetted?!

ReditkeKép
Neked meg kitartást a hátralévő jó pár hétre. No homeós info.

pusz

Bogár
Kép
Kép
bogár

Na jól megsóztam, asztem az első el sem ment
mea culpa a sok bogarazásért

dícséreteket bezsebeltük

Bogár
Kép
Kép
bogár

AndiKép
Csak egy mai szösszenet kis életünkből. Aztán tényleg megyek, mert lányaim egyszerre alszanak és ezt drágán mérikKép

Lányom mai beszólása: míg én elfoglaltan a konyhában, ő a fürdőben. Hallom én, hogy már túl sok lesz a vízből! Bekiáltok, most már elég lesz. Semmi. Bemegyek keményen ráförmedek, mert ruhája csuromvíz, de nyakig. Õ csak hallgat. Én még mindig zsörtölődöm. Õ el a konyhába. Én hová mégy? Õ hozok neked nyugtatót. Én csak bizti rosszul hallok, így kérdés a részemről micsodát? Õ nyugtatót, idegnyugtatót!!!

Bogár
Kép
Kép
bogár

sziasztok!

gyerkok nagyon cukik, gyonyoru szemek, gyonyoru hajakKép szulinaposoknak boldogotKép

tali: legyeeeeeeen! Edi, keretik nyilatkozni, lehet-e tali a kozeljovobenKép

kep a gyerekekrol (mutermi kep, csak lefenykepeztem, azert ilyen a minosege)

Kép
orsoly

Sziasztok!Kép

Tali lehet, hétvégén már meg is vettük a műanyag cuccokat, csak ide nem jutok azóta se, hogy egyeztessünk időpontot. Szóval mikor?

Popsikrémes képekhez köszönöm az együttérző kacajokat.Kép

BogárKép
Jó beszólása volt a csajnakKép Néha tényleg jól jönne egy kis nyugtató, én már lassan gumiszobában végzem.

Edi
edi

OrsolyKép
Õk testvérek? Na ez csak vicc volt!KépKépKép Szuper ez a kép! Van még a sorozatból, szívesen megnézném őket!

BogárKép
Nem semmi duma. Elájulok.

Ja, csak a képeken néznek ki huncutnak a fiúk, egyébként egyhelyben ülenk, és gyurmáznak egész nap.KépKép

BeusKép
Már tavasszal megyünk be játszani a bölibe, aztán szeptember elején szoktatom be őket. Itt is 2 hét van rá. A dadusok szerint ikreknél könnyebben megy a dolog.

HumiKép
Éppen nézegettem a régi hozzászólásokat, és Krizsóról volt bent egy pár hetes kép, tiszta olyan volt mint Marci.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Hali,

Edit Kép
én kaptam EDA-t, nekunk bejött, de azt hallottam azóta hogy nagyon sok múlik az anesztes dokin, szóval nézz/kérdezz utána hogy hogyan adagolnak a kórházadban, mekkora a tapasztalatuk, stb.

Homeos infot itt találsz:
http://csaladinet.hu/index.php?module=gyujto&target=cool&group_id=60&sid=100417# info

Puszi, kitartás!
Kriszta
soraya

Sziasztok!Kép

Lehetséges tali időpontok:
- február 18. vagy 19.
- március 11. vagy 12.
- március 18. vagy 19.

Nekünk nem jó a febr. 25. - márc. 5. közötti időszak (nagyszülőknél lebzselünk) + a márc. 25.(börze).

Edi
edi

Sziasztok lányok
Használt valaki közületek Avent Isis mellszívót és ha igen akkor mi a tapasztalata, érdemes megvenni? Rólunk annyit hogy nagylány márciusban lesz két éves kb. 10 kiló körül van 88 cm-es, és be nem áll a szája. A szobatisztaságnál még nem vagyunk sokszor szól ha pisilni kell de sokszor nem, mit szóltok nem vagyunk lemaradva vagy mikorra szoktak szobatiszták lenni? Pici babónk kisfiú lesz Kép és majd májusban fog megszületni. Azért is akarok mellszívót hogy ha sok tejcsi lesz legalábbis remélem akkor tartalékolok belőle mert a leányzóval is úgy jártam 10 hónapos korában hogy egy betegség következtében egyik napról a másikra elapadt a tejem szegénykém ő meg még kérte volna csak hát nem volt mit tenni. Remélem mindenki jól van sziasztok köszike előre is
Viki 26+3-nál járunk

Kép
cinci

Nekünk mindegyik időpont jó!KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

idopontok nekunk is jo, marc 11 a szulinapom, inkabb ne akkor, de amugy mindegyKép es hurraaaa, talizunkKép

cinci: nekem bejott az avent, en ajanlomKép
orsoly

HalihóKép

Beus: jééé, nem is tudtam, h Te is így jártál a BMC-ben. Én is ott tartottam, hogy a 3.-at már a Kaáliban csináltatjuk, de Berci közbeszóltKép

Reditke: én csak, mint szakmabeli (bár én a beteg másik oldalán szoktam állni) tudom kb. azt mondani, mint Soraya. Ha a doki tapasztalt (márpedig valszeg nem Te leszel az első, akit hátbaszúr), akkor semmi gond.

Edi: nagyiéknál is lesz festés?KépKép (Bocs, rossz vicc.) Én megvárom, míg a többiek szavaznak, egyelőre nekünk jó bármelyik.

Kicsit magunkról: Berci vérképzőkéje kezd szépen dolgozni. Pár alkalommal egymás után folyamatos csökkenést mutatott a hemoglobinszintje, de most elkezdett emelkedni, így egyrészt megúsztuk az újabb vérkapást (hej, de szép magyaros ez ittenKép), másrészt csak két hét múlva kell megint mennünk.Kép A falósejt száma viszont még mindig alacsony, így oltást egyelőre nem kaphat, meg nagyon nem is mászkálhatunk vele más emberek közéKép

Jovi

Ui.: Minyu, mi van Veletek???

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

JoviKép
szuper hír, reméljük elkezdenek gyorsan a falósejtek is termelődniKép
hát igen Zeke csinálta mind a kettőt, csak az adagokat mindig a Konc emeltette

ReditkeKép
Szakmailag ok, csak időnként durva pokróc, morbid humor. Én jártam hozzá 2 hétig, amíg Arni szabin volt.

Bea

Bea
regibeus

Hahó.
Jovi Kép
jól vagyunk Kép A tegnapi és a mostani éjszaka sem volt semmi, tehát csak 2 éjjel egymásután volt köhögés. Mostmár felkészültebbek vagyunk, van kúpunk , tudjuk a teendöket. Persze attól lehet, hogy megint berosálnánk apájával Kép De ne legyen. Remélem, csak ennyiben marad a hajlam, ahogy Humi is irta.
De valamiröl lemaradtam. Miért kellett vért kapnia Bercinek???
Köszi mindenkinek mégegyszer az öteleteket meg tanácsokat meg jókivánságokat!!!

Katie Kép
Köszi a telszámot, jó helyen van, mi is szoktunk arra járni, ugyhogy valszeg felhivom. Kép

Cinci Kép
Avent mellszivo nekem is nagyon bejött! Én csak ajánlani tudom!

pusz mindenkinek

Kép
Kép
Kép
minyu

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?