Sziasztok!
Nancsika!
Milyen fotogén Manótok van!
Balázs anno hátat fordított, s alig mutatott magából valamit. Jóformán semmit. Hiába kérleltük, nem mutatta magát, csak a feje búbját.
Adri!
Tündéri Ricsi! Tényleg jó nagy baba, de arányason szép baba. Ti is magasak vagytok, hogy ekkora Ricsi?
Mit csinál már Ricsi és miket esztek? Alvás?
Babakocsi-hordozó téma:
Teljesen egyet értek Mircikével, így elnézést, ha Õt ismétlem a véleményemben, s a tapasztalataimban.
Mi anno fordítva voltunk. Hordozót kaptunk, s babakocsit vettünk.
Arra, hogy a hordozó a babakocsira csatlakoztatható, nagyon ritkán lett volna szükségünk, s akkor is csak kényelmi szempontból, hogy a parkolótol a bejáratig eltoljam a gyereket a hordozóban. De mondjuk nekünk szerencsénk van, mert a hordozó nem passzol össze a babakocsi márkájával, s még is stabilan megül a babakocsin. Most, így belegondolva ennek akkor van jelentősége, ha egyedül mész valahova, ahova vinned kell a babakocsit is, mert nem akarod cipelni a hordozóban a gyereket (hosszabb távon nagyon fárasztó tud lenni), leszámítva a bevásárlást, mert ott tényleg a bevásárlókocsikra nagyon jól felhelyezhetőek a hordozók.
Hogy példát keressek erre...: Elmész otthonról babával a város másik felébe kocsival, s napi programnak azt szánod, hogy az utcákat járod, mert mondjuk ajándékot keresel valakinek, akkor tényleg egyszerűbb a kocsiból kivéve a babakocsira pattintani a hordozót, s így sétálni, hiszen macerásabb kivenni a hordozóból, s befektetni a babakocsiba, majd vissza. És hordozni sem kell. Ilyen eseteknél, ha egyedül mentek bevásárló körútra, akkor a hazaérkezéskor is jól jön, hogy a babakocsira tudod tenni a hordozót. Hiszen (minket alapul véve) a lakótelepen a parkolótól, elég nehézkes a babakocsit is felhozni, meg a hordozóban szunyókáló gyereket, no meg a bevásárlás eredményeként a pakkokat. Igaz, az ember Anyukaként növeszt még öt fület, meg kart a cipekedéshez, s igen leleményes dolgokat tud kitalálni.
Nálunk, ha mentünk is a nagyiékhoz, mindig volt egy köztes idő, míg felcuccoltunk mindent a lakásba, megebédeltünk, s csak utána mentünk sétálni. Ekkor viszont már a picinek is kényelmesebb, ha a babakocsiba fektetve viszitek sétálni, s nyugodtan, fekve tud aludni a babakocsiban, s nem félülő helyzetben a hordozóban.
Mi most karácsonykor kértünk Anyumék Jézuskájától egy 9-18 kg-ig kiszolgáló gyerekülést Babónak, mert a hordozója ugyan még jó, de így téliesen felöltöztetve igen csak beleszorul. Ez az új autósülés azonban fixen rögzített a kocsiba, azaz a gyereket ki kell venni belőle, s jóval nagyobb macerával jár, mint a hordozó. Balázs mindig elalszik a kocsiban, s ilyenkor a hordozóval egyszerűen felhoztuk, s észre sem vette, hogy hazajöttünk. Most a fix autósülésnél, az autóból való kibányászásnál már felébred. Plussz, nem tudok majd egyedül annyi cuccot beválalni, hisz Balázst a kezemben kell majd felcipelnem ilyenkor.
Mondjuk mést még jó, mert mind a kettő használatban van. A fix ülés Apa kocsijában a nagyis utakhoz, a hordozóval meg én rohangálok, ha valahova elmegyünk.
A babakocsit nem viszem mindig magammal, mert ahhoz le kell hajtani a hátsó üléseket, hogy elférjen "a mi autónkban".
Úgyhogy nekünk a következő beruházásunk egy esernyős babakocsi lesz (esernyő szerűen, könnyen összecsukható babakocsi, ami kis helyet foglal), annak ellenére, hogy a mostani babakocsink minden funkciót kielégit, s jól bevált. AZ előbb említett esetleges bevásárlásos körútnál kikapom a hordozóból, előkapom a csomagtartóban elférő esernyős babakocsit, beleültetem, s már futunk is tovább. Nem kell Õt cipelnem. Neki is és nekem is sokkal kényelmesebb lesz. Ehhez az esernyős megoldáshoz azonban már feltétel, hogy a pici stabilan üljön. Ebben fektetni nem lehet.
Ja és mégegy fontos szempont, amit én anno nem néztem a babakocsinál, de szerencsére jól választottunk, pedig a kiválasztáskor ez nem tűnt fontos szempontnak: Nagy és jól pakolható és terhelhető az alsó rakodó tér. Aranyat ér! El se hinnétek, mennyi cuccot tudok vele hazahozni a piacról és a közértből egy bevásárlós napon. Mindig ledöbbenek, hogy ennyi mindent vettem, s mind elfért a gyerek alatt? Nem kell még kézben is szatyrot cipelni a babakocsi tolása közben.
A babakocsinkhoz még hozzá tartozik, hogy olyan szempontból is jól választottunk, hogy jó nagy (széles). VAnnak szintén babázós barátnőim, akik irigylik most, hogy milyen jó a milyenk, mert ők jelenleg a nagy téli hacukában nem tudják, vagy csak igen szűkösen betenni a babójukat a babakocsiba.
Egyet sajnálok viszont, s ebben lehet, hogy másik babakocsit vennék jelenleg: Ennek a kocsinak nem bolygósíthatóak a kerekei. Igen nehéz vele kanyarodni éppen ezért.
Ha tudtok, akkor olyat vegyetek, aminek bolygósítható, de akár le is fixálhatóak a kerekei.
S íme néhány példa képekben az alkalmazásokra:
Hazamenetel a kórházból:
Bala a hordozóval bekötve az anyósülés mögé, menetiránnyal háttal, Anya mellette.
Hazaérve: Letettük, s rádöbbentünk, hogy mostmár tényleg egy család vagyunk. Csak néztük-néztük a kis csomagot, s sok-sok kérdőjellel a fejünkben örültünk, hogy végre hárman vagyunk. Ez egy örök emlék marad számunkra. S mindig ez jut eszembe erről a képről. Olyan jó!
Első sétánk alkalmával:
Első kirándulásunk:
A mostani téli sétánkról most jut eszembe, nincs is kép. Majd csinálok arról is. Jól be van bugyolálva, nehogy megfázzon. Alig látszik ki a kis orrunk, főleg, ha fúj a szél. Akkor rendesen el van barrikádozva.
Ja és még egy (most, hogy így kerestem a képeket):
A hordozó nagyon praktikus, s rendszeresen használjuk arra, hogy a családi ebédeknél vagy étteremben Balát magunk mellé tudjuk ültetni. Most már az etető szék a soros, mert kezd stabilan ülni, de eddig nagyon jó szolgálatott tett erre a célra is a hordozó. Erre is van egy képem:
Plussz: Etetőszékként is használtam egy ideig.
Szóval összegezve: Hordozó párti vagyok, s szerintem nem olyan fontos, hogy a babakocsihoz passzoljon.
Remélem a hosszúra nyúlt irományom hasznotokra válik.
Puszi: Timi