Új privát üzeneted érkezett!

Hú, Náncsika, teljesen jól kivehető az arca! Már igazi baba!!!!! Kép Kép Kép

Julcsi, a Praxisba ált. 1 héttel korábban kell bejelentkezni, a Brendonba 4 nappal korábban. Mi gondolkodunk rajta, csak le fogjuk késni az időpontot. Mi ma vagyunk 30 hetesek. Nem tudom, menjünk e. Szívem szerint mennék, de mi van, ha nem látunk belőle sokmindent?
Szerintem én kedden odaérek úgy, mint szoktam. Dénesem meg ki tudja...

Adler, ki a védőnőd??? Nagyon édes Ricsi fiú...

Pusz, Zsuzsi
mezsu
 
 


Lányok, lenne egy kérdésem. Hétvégén felmerült egy problémán a babakocsival kapcsolatban. Szerintetek, ha mi sokat fogunk utazni a babával (Bpestről Pécsre és Spatakra), akkor milyen babakocsit jó venni??? Olyat, amelyikhez van rögzíthető autóshordozó???? Mi kaptunk kölcsönbe egy babakocsit igazság szerint. Nekem nagyon tetszik, babakocsi és sportkicsivá alakítható, illetve mind2 oldalról tolható. Csak nincs autós hordozó hozzá, ami engem eddig nem zavart. Viszont mondták, hogy az nagyon praktikus. Azt nem tudjuk most, hogy vegyünk egy másik babakocsit, amihez van stabilan rögzíthető hordozó, vagy elég, ha veszünk egy hordozót, és az nem annyira nagy baj, ha nem rögzíthető a babakocsihoz stabilan. Értehetően írtam???? Ti mit gondoltok????? SEGÍTSÉG!!!!!

Zsuzsi
mezsu
 
 


Nancsika, végre sikerült megnéznem a kicsitKép tényleg nagyon jól látszik mindeneKép az arca is. Lehet, hogy mi is elmegyünk még a 30. hét környékén, még megbeszélem apával, hátha sikerül a kis arcocskáját telibe kapniKépKép (Azt hogy csinálod, hogy "smile-nak" foga van????)

Timi, remélem benne leszelKép

Adri, Ricsi édesKépKép

Julcsi, a héten megyek dokihoz,és akkor eldöntjük mikor kezdem, de szerintem 2 hét múlva, szóval a 30. héten, ha jól emlékszem. Akkor még tudok veletek menni?

Zsuzsi, még nem jártam teljesen körbe a babakcsi témát, de ha sokat utaztok szerintem jól jön egy autós ülés, az biztonságos. De hogy melyik és milyen azt nem tudomKép De hallottam már olyat is, hogy amíg pici - pár hónapos - kényelmesebb a kicsinek ha nem autós hordozóban van, mert akkor csak összenyeklik és inkább fektetik valami hordozóban és úgy van rögzítve. Hát nem tudom, hogy ez segített-e?

pszi judy

KépKép
judy1
 
 

 
 

Judy, minden segít, köszi. raktározom az infókat! KépAz autóban csak a hordozóban lehet, vagy autósülésben. Sajna még mózeskosárban sem lehet a babát az autóban utaztatni, mert a rendőrség nem engedi, mert nem lehet rendesen, biztonságosan bekötni.

A felkészítőn mi most megyünk a 4-re, ezen kívül még 3 lesz a szülőszobanézéssel együtt. Szóval biztos találkozunk még akkor.

Pusz, Zsuzsi
mezsu
 
 


Sziasztok,

Zsuzsi, anyagilag gondolom jobban megéri ha mostmár csak külön vesztek hordozót. Persze azt nem tudom, hogy miért jó ha a hordozót a babakocsihoz rögzíted. Ha van egy külön komplett babakocsid, akkor ahhoz miért kell hordozót rögzíteni? Egyébként mi is külön fogjuk venni, mármint ha jó lesz az a kocsi amit kölcsönbe kapunk. De én sem értek hozzá, úgyhogy várjuk meg egy tapasztalt anyuka válaszát Kép.

Csajok, nekem egy barátnőm mondta, hogy van egy olyan 4D néző hely, ahol, hogyha a baba alszik, vagy nem látszik, akkor nem kell fizetni. Mármint, hogy akkor nem csinálják meg, de semmit nem tudok róla, úgyhogy majd rákérdezek és akkor érthetőbb leszek Kép

Julcsi, szerintem ne kávézz és főleg ne kólázz! Inkább mozgasd meg egy kicsit finoman előtte a hasad.

Találkozhatunk később is, holnap, mondjuk 4-kor?
Zsolti megint csak a végére jön, de asszem ezt már írtam.
Szorítok az uh miatt, jó nektek, hogy már mentek. Kép
Tényleg most hétvégén voltatok Anyukádéknál? Milyen volt az út?

Ricsi gyönyörű vagy Kép.

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Zsuzsi, én elmondtam itthon ezt a rendőrséges dolgot, és a családom meg volt rökönyödve, hogy be akarok kötni egy újszülőtt babát.
Azóta tanácstalan vagyok hazajövetel ügyben...

Kép
nóri8
 
 


Nóri, köszi Neked is! Mi hazajövetel ügyileg 2 megoldáson gondolkodunk:
1. ha minden ok, csak nem állít meg a rendőr... (ez a valószínűbb)
2. hazataxizunk, őket tényleg soha nem állítja meg a rendőr. A taxiban még a taxis sincs bekötve...

Azt mondták, azért jó a hordozó, mert akkor nem kell mindig átpakolni Mazsolát a hordozóból a kocsiba, nem zargatjuk annyit...

Tényleg Julcsi, hogy utaztatok????

Puszi, zsuzsi
mezsu
 
 


Helló!

Szerintem jó a babahordozó külön. Felesleges az, amit a babakocsira is lehet rögzíteni. Amíg kicsi, addig úgyis úgy közlekedtek autóval, hogy otthon bepakolod a babát a hordozóba, azzal együtt be a kocsiba, anyós ülés mögé, háttal, bekötni. Anyuka mellé ül. Utána kivenni, és hordozóval együtt cipelni. Bevásárolni pl. lehet úgy, hogy a bevásárló kocsiba tenni a hordozót. (És egy másikkal vásárolni) Szerintem a babák nagyon szeretnek a hordozóban ücsörögni és aludni. Van aki otthon is abban altatja nappal.

Ha már tudja tartani a fejét, és nagyjából ül, akkor lehet a hordozót autósülésre cserélni, ami eleve be van kötve, menetirányba néz. De akkor már jóval nagyobb a baba, kb. 6-7 hó. A hordozó sajnos ennyi időre van kalibrálva Kép
Viszont a 0 kilótól használható autósülés szerintem nem jó. Abból tényleg mindig ki-be kell pakolni a babát. Elég 9-18 kg-mal kezdeni az ülésben ücsörgést.

A kórházból hazafelé mi mózesben hoztuk, de simán lehet hordozóban is. Nyilván nem kötöttem be a mózest, hanem rátoltuk az első ülést.
Hordozóval hazahozni annyi a gond szerintem, hogy az ember azt se tudja, hogyan kell használni, és nyilván nem ott kell vele szöszölni. Előtte jó, ha (többször) bepróbáljátok a kocsiba a bekötését.

Üdv. M.
mircike
 
 


Sziasztok lányok!

Egy kis segitséget szeretnék kérni,én még csak 5-6 hetes terhes lehetek és még ott tartok hogy eldöntöttem a János korházba fogok járni de még nem tudom melyik dokihoz. Ajánlották a Márkust és a Baltsik dokit ha valamit tudtok akkor irjátok le nekem. Sürgös lenne holnap du-án kéne mennem Márkushoz de nem tudom még melyiket válasszam. Köszi az infot.Niki

yniki
 
 


Sziasztok,

Nekünk Pegperego babakocsink van, amibe be lehet kattintani a hordozót. Nekünk kényelmes volt, anyósom 700km-re lakik tőlünk, mi háromhónaposan mentünk először hozzá. Az is igaz, amit Mircike ír, hogy ha hordozóba rakod és autóval mentek, akkor hordozóból kiveszed és viszed. Igaz ritkán, de előfordult, hogy megvolt a lehetősége, hogy autóból babakocsiba pattintottuk és nem kellett megmozgatnia babát, mikor aludt. Mi elég későn, már majdnem egyéves volt, mikor autós ülést vettünk, mert születésétől kezdve kisebb volt a fiúnk, most kétévesen pont 10 kg. Azért a hordozóba már nem férne bele Kép

Nem tudom milyen márkájú babakocsit kaptatok kölcsönbe, de ehhez egyáltalán nem lehet hordozót kapni? Mert azt, hogy a nem belevaló hordozót csak úgy belerakjátok, azt nem nagyon javaslom, hiszen egy-egy úthiba, zökkenő, vagy csak sima járdaszegély és kiesik a hordozó a kocsiból...

Niki, én Baltchsik dokihoz járok, a magánrendelésére. Nagyon rendes, én megbízom benne. Szülés levezetéséről még nincs tapasztalatom, mert a fiúnk császáros volt, ráadásul pont akkor a doki lebetegedett, így helyettes operált. Nekem havonta egyszer kell hozzá mennem, ilyenkor mindig van uh. A laborokat pedig a kórházban intézik.

Nancsika, Adri, nagyon édesek a képek a fiúkról Kép

Doren
23+2

Kép
Kép
doren
 
 


Ja, a kórházból én a fiúnkat a hátsó ülésen kézben hoztam haza! Nem érdekeltek a rendőrök Kép

Doren

Kép
Kép
doren
 
 


Lányok, köszönöm. Mi Pierre Cardin babakocsit kaptunk. Mind2 irányból tolható, és később lehet sportkocsi is. Szóval keressünk kifejezetten ilyen típusú hordozót???? Nem lehet bármelyiket beletenni ezek szerint. Mi is sokat fogunk utazni, mindkét pár nagyszülő az ország 2 végén található. (200 és 260 km-re; Pécs, Spatak) Szóval, mi is sokat fogunk utazni... Hát, nehéz... nagyon nehéz... ezek szerint nem csak hordozót kell venni, hanem külön autósülést is. De autósülést akkor is kellene, ha olyan babakocsink lenne, amelyikbe bele lehet pattintani a hordozót????

Zsuzsi
mezsu
 
 


Sziasztok!
Ha valaki sokat utazik a babóval akkor praktikus megoldás az olyan babakocsi amit hordozóval együtt lehet kapni a Graco.Bergon és a Roan/Symbaba babakocsik ilyenek ...a friss kismamában is vannak ilyenek....
amig kicsi addig hordozóban viszed a kocsiból rápattintod a vázra ...ha már nagyobb akkor az autóba kell venni olyan ülést ami a súlyának megfelelő és a csomagtartóban a sportkocsi készenlétben a sétához....

Kép
Kép
vera70
 
 


Sziasztok!
Köszi Doren az infot de még mindig vacilálok. Mindegy holnap elmegyek a Márkushoz és ha nem szimpi még mindig tudok váltani.

Lányok ti mennyi ideig dolgoztatok terhesen? Én nem igazán szeretnék mert sokat kell emelni meg elég stresszes a melo.Niki

yniki
 
 


Sziasztok!

Babakocsi témában művelődök én is: Szóval a csecsemőnek azért kell a hordozó, mert csak vízszintben feküdhetnek (gyenge gerinc). A hordozóhoz tartozik egy műanyag talp, az van bent állandóan a kocsiban, és arra csak rá kell pattintani a hordozót magát. Ezt a hordozót az autóból kivéve rápattinthatod a babakocsira, így tolhatod a hordozót, és nem kell kézben cipelni. De ebben az a csalafintaság, hogy egy adott márkájú hordozó, csak egy adott márkájú babakocsira illeszthető! (Olyan, mint a cumi és a sterilizáló esete:-)) Szóval mindenképpen el kell vinne a kocsit magaddal, ha hordozót akarsz venni, és megnézni, hogy rácsatlakoztatható e.
Én nagyon sokat vezetek, és a gyereket is sokat fogom cipelni a városban ide-oda, ezért nekem muszály hordozós kocsit venni. Ha rámész a minimano.hu weboldalára, a Termékekről bővebben alcím alatt olvashatsz a babkocsik különböző fajtáiról, 2-3-4 funkciós közti különbségről. Elég jól leírják.
Ez a téma engem is felettébb izgat, mert nem szeretnék túlköltekezni babakocsi ügyben, de azért a leggaygibbat sem szeretném kifogni. Írjatok minden tapasztalatról, nagyon érdekel!
Üdv.
Bip74
bip74
 
 


Sziasztok!

Nancsika!
Milyen fotogén Manótok van! Kép Balázs anno hátat fordított, s alig mutatott magából valamit. Jóformán semmit. Hiába kérleltük, nem mutatta magát, csak a feje búbját.

Adri!
Tündéri Ricsi! Tényleg jó nagy baba, de arányason szép baba. Ti is magasak vagytok, hogy ekkora Ricsi?
Mit csinál már Ricsi és miket esztek? Alvás?

Babakocsi-hordozó téma:
Teljesen egyet értek Mircikével, így elnézést, ha Õt ismétlem a véleményemben, s a tapasztalataimban.

Mi anno fordítva voltunk. Hordozót kaptunk, s babakocsit vettünk.

Arra, hogy a hordozó a babakocsira csatlakoztatható, nagyon ritkán lett volna szükségünk, s akkor is csak kényelmi szempontból, hogy a parkolótol a bejáratig eltoljam a gyereket a hordozóban. De mondjuk nekünk szerencsénk van, mert a hordozó nem passzol össze a babakocsi márkájával, s még is stabilan megül a babakocsin. Most, így belegondolva ennek akkor van jelentősége, ha egyedül mész valahova, ahova vinned kell a babakocsit is, mert nem akarod cipelni a hordozóban a gyereket (hosszabb távon nagyon fárasztó tud lenni), leszámítva a bevásárlást, mert ott tényleg a bevásárlókocsikra nagyon jól felhelyezhetőek a hordozók.
Hogy példát keressek erre...: Elmész otthonról babával a város másik felébe kocsival, s napi programnak azt szánod, hogy az utcákat járod, mert mondjuk ajándékot keresel valakinek, akkor tényleg egyszerűbb a kocsiból kivéve a babakocsira pattintani a hordozót, s így sétálni, hiszen macerásabb kivenni a hordozóból, s befektetni a babakocsiba, majd vissza. És hordozni sem kell. Ilyen eseteknél, ha egyedül mentek bevásárló körútra, akkor a hazaérkezéskor is jól jön, hogy a babakocsira tudod tenni a hordozót. Hiszen (minket alapul véve) a lakótelepen a parkolótól, elég nehézkes a babakocsit is felhozni, meg a hordozóban szunyókáló gyereket, no meg a bevásárlás eredményeként a pakkokat. Igaz, az ember Anyukaként növeszt még öt fület, meg kart a cipekedéshez, s igen leleményes dolgokat tud kitalálni.
Nálunk, ha mentünk is a nagyiékhoz, mindig volt egy köztes idő, míg felcuccoltunk mindent a lakásba, megebédeltünk, s csak utána mentünk sétálni. Ekkor viszont már a picinek is kényelmesebb, ha a babakocsiba fektetve viszitek sétálni, s nyugodtan, fekve tud aludni a babakocsiban, s nem félülő helyzetben a hordozóban.

Mi most karácsonykor kértünk Anyumék Jézuskájától egy 9-18 kg-ig kiszolgáló gyerekülést Babónak, mert a hordozója ugyan még jó, de így téliesen felöltöztetve igen csak beleszorul. Ez az új autósülés azonban fixen rögzített a kocsiba, azaz a gyereket ki kell venni belőle, s jóval nagyobb macerával jár, mint a hordozó. Balázs mindig elalszik a kocsiban, s ilyenkor a hordozóval egyszerűen felhoztuk, s észre sem vette, hogy hazajöttünk. Most a fix autósülésnél, az autóból való kibányászásnál már felébred. Plussz, nem tudok majd egyedül annyi cuccot beválalni, hisz Balázst a kezemben kell majd felcipelnem ilyenkor.
Mondjuk mést még jó, mert mind a kettő használatban van. A fix ülés Apa kocsijában a nagyis utakhoz, a hordozóval meg én rohangálok, ha valahova elmegyünk.
A babakocsit nem viszem mindig magammal, mert ahhoz le kell hajtani a hátsó üléseket, hogy elférjen "a mi autónkban".
Úgyhogy nekünk a következő beruházásunk egy esernyős babakocsi lesz (esernyő szerűen, könnyen összecsukható babakocsi, ami kis helyet foglal), annak ellenére, hogy a mostani babakocsink minden funkciót kielégit, s jól bevált. AZ előbb említett esetleges bevásárlásos körútnál kikapom a hordozóból, előkapom a csomagtartóban elférő esernyős babakocsit, beleültetem, s már futunk is tovább. Nem kell Õt cipelnem. Neki is és nekem is sokkal kényelmesebb lesz. Ehhez az esernyős megoldáshoz azonban már feltétel, hogy a pici stabilan üljön. Ebben fektetni nem lehet.

Ja és mégegy fontos szempont, amit én anno nem néztem a babakocsinál, de szerencsére jól választottunk, pedig a kiválasztáskor ez nem tűnt fontos szempontnak: Nagy és jól pakolható és terhelhető az alsó rakodó tér. Aranyat ér! El se hinnétek, mennyi cuccot tudok vele hazahozni a piacról és a közértből egy bevásárlós napon. Mindig ledöbbenek, hogy ennyi mindent vettem, s mind elfért a gyerek alatt? Nem kell még kézben is szatyrot cipelni a babakocsi tolása közben.

A babakocsinkhoz még hozzá tartozik, hogy olyan szempontból is jól választottunk, hogy jó nagy (széles). VAnnak szintén babázós barátnőim, akik irigylik most, hogy milyen jó a milyenk, mert ők jelenleg a nagy téli hacukában nem tudják, vagy csak igen szűkösen betenni a babójukat a babakocsiba.

Egyet sajnálok viszont, s ebben lehet, hogy másik babakocsit vennék jelenleg: Ennek a kocsinak nem bolygósíthatóak a kerekei. Igen nehéz vele kanyarodni éppen ezért.
Ha tudtok, akkor olyat vegyetek, aminek bolygósítható, de akár le is fixálhatóak a kerekei.

S íme néhány példa képekben az alkalmazásokra:

Hazamenetel a kórházból:
Bala a hordozóval bekötve az anyósülés mögé, menetiránnyal háttal, Anya mellette.
Kép


Hazaérve: Letettük, s rádöbbentünk, hogy mostmár tényleg egy család vagyunk. Csak néztük-néztük a kis csomagot, s sok-sok kérdőjellel a fejünkben örültünk, hogy végre hárman vagyunk. Ez egy örök emlék marad számunkra. S mindig ez jut eszembe erről a képről. Olyan jó! KépKépKép
Kép

Első sétánk alkalmával:
Kép

Első kirándulásunk:
Kép



A mostani téli sétánkról most jut eszembe, nincs is kép. Majd csinálok arról is. Jól be van bugyolálva, nehogy megfázzon. Alig látszik ki a kis orrunk, főleg, ha fúj a szél. Akkor rendesen el van barrikádozva.

Ja és még egy (most, hogy így kerestem a képeket):
A hordozó nagyon praktikus, s rendszeresen használjuk arra, hogy a családi ebédeknél vagy étteremben Balát magunk mellé tudjuk ültetni. Most már az etető szék a soros, mert kezd stabilan ülni, de eddig nagyon jó szolgálatott tett erre a célra is a hordozó. Erre is van egy képem:
Kép


Plussz: Etetőszékként is használtam egy ideig.

Szóval összegezve: Hordozó párti vagyok, s szerintem nem olyan fontos, hogy a babakocsihoz passzoljon.

Remélem a hosszúra nyúlt irományom hasznotokra válik.

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Sziasztok Lányok.Kép

Alex köszöni szépen a dicséreteket.Kép No, meg persze mi is.Kép

Julcsi!
Lehet, h hamarább jön, de megbeszéltem vele, h csak akkor jöhet, ha már elköltöztünk, és mindent elrendeztünk. Az még legalább 1 hónap. Addig maradjon, és amúgy is hideg van kint.Kép
Szerintem nyugodtan mehettek 4D-re. Mondjuk nekünk mákunk volt, mert akármikor mentünk, megmutogatta magát szépen.Kép Meg a lepényem a hátsó falon, meg most legutóbb simán arccal volt kifelé.Kép Mondjuk, mondtam a szonográfusnak, h ha látom a kis arcát, csak akkor vagyok hajlandó elhagyni a rendelőt.Kép
Itt voltunk: http://www.4dultrahang.hu/ Itt le van írva minden, mi mennyi, és ha egészségpénztár tag vagy, akkor mégjobb.

Mezsu!
Igen, látszott szépen a kis Manófejű.Kép Kis dagadék, de annyira cuki.Kép Ha kijön, fogyózni fog egyből.Kép
Babakocsival, passzolok. Mi kapunk egyet, igazi terepre való, nagy gumis kerekekkel, nekünk az a lesz a jó. Remélem, össze lehet hajtogatni, mert azért mi is utazunk majd egyszer-kétszer anyumékhoz Debrecenbe. Szal könnyen csukható legyen, h beférjen a csomagtartóba. Hordozót is kapunk külön, ami szerintem bent fog figyelni az autóban.

Judy!
Remélem fog látszani rendesen a kismanótok. Nálunk ez úgy szokott kinézni (vagyis úgy nézett ki), h apa hisztizett mindig, h látni akarja, és akkor telefonáltam, és volt, h már másnap mehettünk is kölkötkukkolni.Kép De ha nem is látszik az arcocskája, az is bazi nagy öröm, h látod, h mindene a helyén, egészséges. Meg azért ügyesek ezek a szonográfusok, és addig piszkálják, amíg úgy nem fordul, h lehessen látni a pofiját.Kép
Kép <- így.Kép. Szal, kettőspont és nagy O betű, szóköz nélkül.Kép KépKépKépKépKépKépKépKép

Nóri!
Lehet gázosan hangzik, h egy újszülöttet bekötni, miazmás, de gondolj bele. Te kockáztatnál egy félórás út miatt? Lehet kicsit kényelmetlen, de megmentheti a baba életét!!!!
Én tuti be fogom kötni, ha megyünk haza, nem merem csak úgy fogni. Autópályán is megyünk, meg minden, szal nem kockáztatok. Sose lehet tudni. De ez mindenkinek a saját döntése.
Nem ördögfestés, meg ilyenek, de a Páromat január 2.-án törték össze. Autó totálkáros lett, apának semmi baja hála az égnek. A zöldön ment át, és egy hülye picsa (már bocs) meg a piroson, és most a páromat akarják kihozni vétkesnek, mert Õ nem vitt be látleletet a rendőrségre. Szal nem tudom, h működik ez, de szerdán megyünk a Zuglói rendőrségre hisztizni. Kép Az volt a mákunk, h én nem voltam akkor az autóban, mert tuti meglenne már Alex.Kép Pont a kocsi jobb oldala kapta a legnagyobbat.
Timtom!
Igen, ilyen kis fotómodell kisfiunk lesz.Kép Az volt a vicces, amikor 15 hetesen voltunk 4D-n, és úgy nyújtózkodott, mint az apja. Nah, ott lehidaltam majdnem.Kép
Nagyon tündrke a Kicsimanótok.KépKépKépKépKép

Pussz,

Nancsika & Alex 33+1</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika
 
 


Lányok, nagyon, nagyon szépen köszönöm a jó tanácsokat. Megyünk keresgélni Pierre Cardin hordozót. remélem, az jó lesz a babakocsihoz.Azt kell még megnézni, hogy tesszük majd bele a babakocsiba... Még azt kell megnéznem, hogy hol lehet ilyeneket kapni. na, de erre van az internet. Nem???? Kép

Timi, köszi a képeket!!! Kép Kép Kép Nagyon, nagyon édes a Csöppség! Tényleg mindig fényképezővel kell járni! Kép Kép Kép

Pusz, Zsuzsi
mezsu
 
 


Sziasztok!

Nancsika, igazad van, én is bekötés párti vagyok abszolút, és most hogy láttam Timtom képeit nagyjából el is döntöttem, hogy hordozóban jövünk haza.
A kocsitöréssel nem vagytok egyedül: mi novemberben vettünk egy vadi új autót (hitelre persze), és három hét múlva összetörtük. Kép Szerencsére nem totálra, de eléggé. Mondjuk már készen van és úgy néz ki mint régen, de adósság az maradt utána rendesen, mert a biztosító csak utólag fizet...
Amikor Zsolti telefonált karácsony előtt négy nappal, hogy összetörte az autót én is azt hittem hogy helyben megszülök. Lezsibbadt mindkét karom és lábam, de szerencsére senkinek nem lett semmi baja, sőt még a másik autónak se akibe Zsolti belement. Sajnos van ilyen. Kép
Egyébként rengeteg közeli-távoli ismerősünk törte össze mostanában az autóját. Valami biztos van a levegőben.

Timi,Mircike, Doren köszönjük a képeket, meg a beszámolókat, nekem hasznomra lesz az biztos. Kép

Niki, szerintem ha nem akarsz túl sokáig dolgozni, akkor majd ha választasz orvost mondd meg neki, és tuti, hogy kiír, főleg ha nehéz munkád van. Tőlem a 4. hónapig kérdezte minden alkalommal az orvos, hogy meddig akarok dolgozni, de szinte már türlemetlenül, mígnem kinyílt a méhszájam és abba kellett hagynom a munkát. Általában ha nincs semmi gond, akkor a hetedik hónapig szoktak dolgozni, de ez a munkától is függ.

Zsuzsi, a taxis azért nincs bekötve, mert csak akkor kell bekötnie magát ha nincs fuvarban. Mert amúgy ki van téve a támadásnak. Ezt csak érdekességképpen írtam. Kép

Julcsi, akkor jó ma a 4 óra, őrs?

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Zsuzsi, lehet, hogy használt bababoltban kéne megnéznetek a babakocsihoz való hordozót, hátha úgy könnyebb belevalót találni, ha nem vadiúj babkocsit kaptok. Én már egyébként is gondolkozom a használt kocsi vásárláson.
Nálunk tegnap változott a helyzet, mégsem vesszük igénybe a kölcsön babakocsit, viszont kapunk kölcsön hordozót. Nekem annyira nem számít, hogy bepattanjon a kocsiba, mert majd Zsolti viszi ha autózunk, amúgy meg gyalogosan én babakocsizok. Kép

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok!

Timtom: Nagyon cukor a babád!:-) Nagyon jó, hogy írtál, egy csomó minden homályos foltra fény derült. A hordozó-babakocsi esetében a házunkban lakó anyukának volt az a rossz tapasztalata, hogy az ajándékba kapott hordozót nem tudta rátenni a vadiúj babkocsira, mert az billegett rajta. Ezek szerint vannak olyanok, amik összepasszolnak, ez jó. De meg kell nézni!
Liftes házban lakóknak jó tanács: mérjék meg a liftet, mert nálunk pl. nagyon pici, és nem fér be bármi...

Üdv. Bip74
bip74
 
 


Sziasztok lányok! Gondolom kitaláltátok, hogy hova tűntem el a múlt héten Kép 23-án megszületett a kislányunk, minden rendben volt, mindketten jól vagyunk Kép A baba egy tünemény, egyelőre a napirendünket próbáljuk kialakítani Kép Ha lesz egy kis időm, feltétlenül írok a kórházi körülményekről! Amúgy sztem minden rendben volt, majd írok részleteket! Az bizti, hogy nem éreztem, hogy kórházban vagyok, mert sikerült második nap megcsípni egy egyágyas szobát.

Most a segítségeteket szeretném kérni. Sterilizálót kellene lőnünk gyorsan. Van tippetek, hogy hol és milyet? Előre is köszi!
png
 
 


Png!!!!! Kép Kép Kép Gratulálok!!!!!! KépKépKépKépKép Várom majd a beszámolót!!!!!!!

Sterilizálót én Aventet akarok majd venni (mikrósat), de szettben, amihez adnak mellszívót és eldobható melltartóbetétet is. Ez így 21.990-be kerül a Babadiszkontban (a lehel piac mellett a Lehel úton). De ha csak sterilizáló kell, akkor azt bárhol meg lehet kapni. Nem tudom, hozzátok mi van a legközelebb... Szóval nekem Avent mikrós lesz... Sokáig szemeztem az elektromossal, de mindenki mondta, hogy a mikrós ilyen esetben már nem árt, és olcsóbb is.
Még 1* hatalmas gratula!!!!!!!KépKépKépKépKépKép

Puszi, Zsuzsi
mezsu
 
 


Png! Gratulálok Kép

Timtom: elképesztően alapos vagy Kép Azért a lakótelepi bevásárlás cipekedést nem irigylem. Mi kertes házban lakunk, és kint tudom hagyni addig a kocsiban a gyereket, amíg én becuccolok. Babakocsival nagyon ritkán közlekedem, inkább autóval.

Doren! De jó neked, hogy 10 kg a fiad! Mi 10 hónaposan 11,5 kilósak vagyunk Kép

Mezsu! Az autósülésre bizony hamar szükség lesz! Amint tud ülni, már nem fogod tudni a hordozóban utaztatni a kocsiban. Ha olyan óriásbébi, mint Adrié vagy az enyém, akkor fél év a hordozó amortizációja Kép

Minden jót. M.
mircike
 
 


<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Nóri!
Helyes.Kép tessék csak bekötni azt a kis csöppséget! Kép
Mióta együtt vagyunk a párommal (10 és fél hónap) azóta 2x csattantunk, meg majdnem 2x. És persze soha nem a párom volt a hibás. Nagyon jól vezet. Egyszer egy vén faszi nézett be egy jobbkezest, épp, h meg tudtunk állni, h ne menjünk bele, aztán volt egy szemből kanyarodó, aki elfelejtette megadni az elsőbbséget nekünk, aztán hátulról jött belénk egy suzukis, de ott semmi baja nem lett az autónak (viva vonóhorog! Kép), a suzukinak eltűnt majdnem a fél eleje, és Õ akart tőlünk betétlapot kérni. Vicces volt. Most meg ez a picsa rommá töri az autónkat, és neki akarnak igazat adni. Hihetetlen. De az óta hála az égnek van másik autónk, ugyan olyan, mint volt, de iszonyatosan parázok, h nehogy ennek is valami baja legyen. Szal nem toom, de én tuti a felének nem adnék jogsit. Én jól vezetek a párom szerint, meg mások szerint is, de rendesen azon parázok, amikor autóba ülök, h melyik barom jön belém. Apum szerint a kresz az csak egy dolog. Elsőbbsége mindig annak van, akinek meg is adják.

<font size="+2">Png!
Gratulálok! Nagyon nagy az öröm most! Kép Sok boldogságot, egészséget, és sok-sok tejcsit kívánok nektek! </font>
Várjuk majd a beszámolót izgatottan! Kép

Julcsi! Nóri!
4-kor taliztok az Örsön? Csatlakoznék, ha lehet. Innen megyek Ziuglóból.

Pussz,

Nancsika & Alex 33+1</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika
 
 


Mircike, köszi. Akkor mostmár tényleg nem tudom, mennyi pénzt fektessünk bele. Mert ezek szerint nem sok időre kell, viszont nagyon fontos, és meghatározó időszakot tölt benne a kis Mazsola. Nem????
Az autósülésből viszont mindenképp valami jobb kell, ha jól látom...

Zsuzsi
mezsu
 
 


Sziasztok!
Nemrég értünk haza, csak este fogok visszaolvasni, bocsi!
Viszont most már biztos, hogy nekünk is tökösünk van!!!Kép Mondta a doki, hogy azt ugye már tudják, hogy kisfiú stb. Mondjuk neki, hogy eddig még nem volt 100%, mert még kukit nem láttunk csak mindig herezacsit. Erre mondja a Baltschik dr. széles mosollyal, hogy hát igen, azért az a lányoknál nem szokott lenni.Kép

Lányok! Akkor 4-kor az Örsön. Nancsika, ott szoktunk találkozni Nórival, ahol van a telefonfülke, csak beljebb lépünk 3-4-et, hogy már a tető alatt álljunk. Várunk benneteket is!

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Ok, vaj szinű térdig érő kabát, fekete táskával. Igyexek oda érni. Szal akkor a metro bejáratánál?

Kép

Kép
nancsika
 
 


Sziasztok!

Bocsi de nagyon rövid leszek mert rohanok.
PNG GRATULAAAAAAAAAKépKép Várom izgatottan a részelteket!
jUlcsi, neked is kukihoz, örülök, hogy minden OK.

puszi
Judy

KépKép
judy1
 
 


Zsuzsi!
Igen. Nagyon fontos a hordozó, de sztem nem kell a babakocsihoz idomítani. Mi kölcsönbe kaptuk. Autósülésből viszont egy márkásat vettünk (römer), mivel azt 18 kg-ig (remélem még legalább két évKép ) használjuk.
A hordozóban tényleg sokáig aludt a kocsiban, de kb. 6 hónapos kora óta az van, hogyha leáll a motor, akkor felébred. Tehát mindenképpen felkel, ha hazaértünk, akár hordozóban akár autósülésben. Ezért, ha éppen úgy alszik el hazafelé, hogy 10 percet aludna csak, akkor körözök vele, szomszéd település oda-vissza stb., hogy legalább fél órát aludjon egy huzamban. Van, amikor már majdnem elalszom én is, vagy éppen bepisilek. Volt már, hogy hazamentem, beálltam a kertbe, motor ment, bennhagytam gyereket, én meg berohantam wc-re. Aztán persze visszaültem a kocsiba, vittem (nem zörgős) olvasnivalót, amíg kialussza magát a drága. Csupa móka-kacagás a gyereknevelés Kép
M.
mircike
 
 


Mircike! Milyen jó, hogy van kocsitokKép! Nálunk ezek a praktikák biztos nem jöhetnek szóba, kocsihiány miatt.Kép Nem tudom, hogy olvastad-e, leírtam (előző lapon talán), hogy jutok el a dokihoz gyaloggal.

PNG! Nagyon nagy gratula nektek!!!KépKépKép Majd tényleg írd le, hogy milyen volt, mindent, jó részletesen! Persze, csak ha majd időd engedi!

Ma a felkészítőn megnéztük a szülőszobát. Kicsit azért jobbra számítottamKép. Az egyágyas meg a 3-asból a legbelső még ok, de a másik kettőben nagyon nem szeretnék szülni! Remélem nem teltházas napom lesz, vagy kifogom az elején a jó helyet.
Azon gondolkoztunk a többi mamival, hogy mi van akkor, ha (pl teltház esetén) a beöntésével majd mindenki ott fog álldogálni az egyszem wc előtt, arra várva, hogy bejusson. Szerintetek vannak ilyen kiélezett helyzetek?
Meg ha több szülni vágyó van, mint ahány ágy... Bár mondta Judit, hogy maga a szülés nem valószínű, hogy pont egyszerre esen, a többieknek hoznak be valami pótágy félét. Na de elég kellemetlen lenne pont arra várni, hogy szüljön már meg valaki, mert már nálam is idő van! Nincs erről valami tapasztalatotok vagy infótok?

Timi! Te tényleg mindig olyan jó részletesen kitérsz minden lényeges dologra!Kép Köszi!
Meg persze mindenkinek köszi!!!Kép

Judy! Biztos fogunk még találkozni a felkészítőn, mert így nekünk még mindig maradt három téma. Szóval szerintem biztos!Kép Meg lehet, hogy együtt fogunk szülni!Kép Csak sietnetek kell, mert Nórival mi is a jobb ágyakra (2 ilyen van) pályázunk! Kép

Holnap délben megyek a védőnőhöz! Kép Remélem nem híztam sokat! Majd utána jelentkezni fogok.

Puszi mindenkinek!
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok!

Png én is gratulálok!!!!! Kép
Én is várom a részleteket, főleg a szülőszobáról. Mert azt tegnap megrázó élmény volt látni. Nem is annyira az ágyak miatt, hanem a tudat, hogy nemsokára odakerülünk... ezzel még barátkoznom kell. Kép

Üdv, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Hú, már látom, hogy jó volt, hogy nem néztem meg előre a szülőszobát Kép Ha nem lennének fényképek nem is emlékeznék semmire Kép
Csajok, ne izguljatok!!! Főleg ne gondoljatok arra, hogy teltház lesz, és akkor mi lesz. Arra gondoljatok inkább, hogy a János KH egy nagyon jó szülészet. Én személyesen láttam legalább ötöt Budapesten (látogatások alkalmával), azok közül biztosan a János vezet. Most ez lehet, hogy nem nyugtat meg titeket, de a személyzet hozzáállása, és az alkalmazott szabályok miatt rendkívül bababarát az osztály!
Amúgy meg szülés közben nem tudtok úgyse mással foglalkozni! Ez bizti Kép

Puszi. Nyugi. M.
mircike
 
 


Sziasztok!
A Jánosban fogok szülni, és a kedd délutánonkénti felkészítővel kapcsolatban megköszönném ha írnátok pár sort. Most a 33.hetet kezdem. Hogy lehet jelentkezni és kell-e fizetni? Egyáltalán érdemes-e elmenni és mikortól?!
Előre is köszi az infókat!
Üdv.:Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Szia Reni!

Nemrég még én is ebben a cipőben jártam, márhogy nem tudtam mikor van meg mi van, de most már tudom, mert a lányok itt a babaneten nagyon kedvesek és elmondták, és voltam is egyen:

minden kedden 17h-tól a Szülészet 1. emelet könyvtárban. Nem kell fizetni, és nem kell jelentkezni. 6 téma van, az forog folyamatosan körbe-körbe, úgyhogy nem maradsz ki semmiből.

Üdv. Bip74
bip74
 
 


Mircike!
Köszi a nyugtatást! Te melyikben is szültél?

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Köszi a felvilágosítást Bip74!

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Sziasztok!

Valaki a gyakorló kismamák közül meg tudja nekem mondani, hogy szükség van e feltétlenül cumisüveg. ill bébiétel melegítő szerkezetre? Gondolom létezik hagyományos módja is a melegítésnek.. A mikro nem jó? És a sterilizáló az muszály?
Kicsit aggódom, ma voltam nézegetni és elképesztő árak vannak.. Help! :-o)

Bip
bip74
 
 


Julcsi! Az egyágyasban Kép

Bip74: Nincs rá feltétlenül szükség. Meleg vízbe állítva vagy mikróban ugyanúgy lehet melegíteni. Sterilizálót nemrég tárgyaltuk ki, 50-50% volt az igen-nemek aránya Kép

M.
mircike
 
 


Sziasztok,

Bip, én sem használtam a melegítőt. Mikor előszőr mentünk nyaralni szállodába, akkor azt hittem feltétlenül kell és megvettem, de kb. kétszer használtam. Felesleges volt nekünk is.
Sterilizálót ajándékba kaptam, mikor már három hónapos volt a picur. Így párszor használtam, de amíg nem volt néha kifőztem amit ki kellett. Igaz hat hónapig csak szopizott a babám, tehát ezt sem tudhatod előre. Szerintem jó kinézni, hogy ha alkalomadtán szükség van rá, meg tudd vetetni, ill. tudjad hova kell érte menni.

Doren

Kép
Kép
doren
 
 


Sziasztok!
Mircike! De jó neked! Én is azt sasoltam ki magamnak.Kép Ezek szerint amikor szültél nem is volt senki más? Most mintha azt mondták volna, hogy ha egy szülés van, akkor a függönyösből a legbelső ágyra teszik, hogy közelebb legyen a "babázós rész", meg akkor nem kell kiszaladgálni, ha esetleg jön még valaki. Aztán csak a következő lesz az egyágyas. De ha én kérem, hogy ott szeretnék, akkor csak odaraknak, nem?

Szuvajdzsity!
Kinél fogsz szülni? Fiatok lesz vagy kislány?

Bip! Ott voltál most kedden? Hol ültél? Nem láttunk!

ZSuzsi, Nóri, Nancsika! Bocs, hogy úgy különcsapódtam a felkészítőn, csak ott volt egy másik kismama, akivel eddig még soha sem beszéltünk, de ugyanaz a dokink és a magánban mindig szoktunk találkozni meg köszönni egymásnak. Most meg, hogy így egymás mellé kerültünk, tök sokat dumáltunk közös dolgokról. Csak sajnos elfelejtettem mondani neki, hogy írjon ide a babanetre, sőt, még a nevét sem tudom. Majd legközelebb. Mégegyszer bocsi!
Egyébként mi van veletek?

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok!

Mircike és Doren: köszi az infot, megnyugodtam, hogy nem számítok majd UFO-nak melegítő és sterilizáló nélkül..;-)

Kisjulcsi: ott voltam, csak trécseltem egy másik kismamával: középen ültem, szemüvegben, és én voltam az az idétlen, aki megkérdezte, hogy az érzéstelenítés mint téma hová tartozik... Farmer kertészben és piros dzsekiben voltam, de most már ti is fedjétek fel az inkognitótokat!! :-)
Hol ültetek?

Bip
bip74
 
 


Julcsi! Mondjuk nem hangzik hülyeségnek a legbelső ágy, de az ember úgy elcsábul, az egyágyas láttán Kép Mi, amikor beestünk, volt ott már egy vajúdó anyuka, ő pár órával előttem jött, és elcsípte az Ikea 1 ágyast, és előreláthatólag az egyágyas szülőágyat is. Mivel azonban nagyon lassan tágult és a szobájában vajúdott, óránként kellett bejönnie ctg-re a szülésznőhöz. Engem a szülésznő megvizsgált azon a széken, ami a wc-s helyiségben van, és akkor azt mondta, hogy nagyon hamar meglesz a baba, ezért nyugodtan mehetünk az egyágyas szülőszobába, a másik anyuka addig sehol se lesz még. Igaza is lett, őt másnap császározták. A kórtermek közül még mindig választhattam az Ikea 2 ágyast és a sima kórházi 1 ágyast. Mivel fürdő mindkettőben van, csak a tv, és az ágy minősége a különbség, ezért a kórházi 1 ágyast választottam. Az ágy borzalmas volt így is, úgy is, tv meg valahogy nem hiányzott Kép
Na jó éjt. Ma itt lógtam egész nap Kép
M.
mircike
 
 


Mircike! És onnantól, hogy beértetek, mennyi idő alatt lett meg a baba? Illetve kb. mikor szóltak a dokinak, egyből ahogy téged ott megvizsgáltak. Mert erre rákérdeztünk, hogy mi az a pont, amikor hívják az orvost, de nem igazán kaptunk egyértelmű választ. Beöntést kaptál?
Az Ikeásban egyedül lettél volna vagy már volt ott valaki?

Bip! Mi ott ültünk az első pad előtti székeken szépen sorban. Nóri az asztalkánál, aztán Zsuzsi, utána Nancsika, majd én, és még mellettem egy másik mami, aztán már csak a polcok. Akkor te a padon ültél? És melyik csapattal mentél szülőszobát nézni? Mi az utolsóval (3.)

Puszi mindenkinek! J.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


SZiasztok!

Örülök, hogy segíthettem hordozó témában.
Kérdezzetek még nyugodtan, remélem tudok segíteni más témában is.

Png!
GRATULÁLOK A LEÁNYZÓHOZ!
Kép
Sok boldogságot Nektek!


Big74!
Cumisüvegmelegítő szerintem felesleges. Akkor is, ha tápszeres lesz a Picúr. Erre egy jó megoldást láttam a barátnőmnél. A tápszer elkészítéséhez szánt felforralt vizet termoszban tárolja, így állandóan startra készen áll a meleg víz, s így a kész kaját nem melegíteni, hanem inkább hűteni kell. Plussz a termosz kezelhetőbb mondjuk egy utazás alkalmával.
Meg a mikró sokkal gyorsabb. Mondjuk az anyatejcsit azt nem lehet mikróban felengedni, s melegíteni, de arra bőven megteszi egy melegvízzel feltöltött kis tál. Meglepően gyorsan felolvad a lefagyasztott tejcsi, ha szükség van rá.

Julcsi!
Üdvözlünk a pöckösök táborában! Kép

Judy!
Kaptál valami infót a tanfolyamról, hogy mehetsz hétfőn? Vagy csak ott kell lenni a megadott időpontban?

S íme két kép a tegnapi vidám napunkról: Kép
Kép
Kép

Puszi mindenkinek!

Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Julcsi! A fájások este hatkor kezdődtek, de hétig nem akartam elhinni, hogy négy percesekkel indítottam egy héttel a kiírás előtt Kép Este nyolcra értünk be, és 23 órakor már kibújt a kisfiam Kép Kábé fél 12-től éjfélig varrtak, utána kábé hajnal fél 2-kor kerültem a szobába. A babát akkor az újszülöttekhez vitték, és én hajnal 6-kor kaptam meg. Addig tényleg felállni se volt erőm, nem vicc az, hogy az első pisiléshez nővért kell hívni. Nekem hajnal fél négykor kellett először Kép Ezért nem is aludtam amúgy szülés után se nagyon.
Nem tudom, hogy volt-e valaki a két ágyasban, a férjem megnézte mind a kettőt, és ő választott, persze tudta, hogy egyedül akarok lenni Kép

Nálam úgy volt, hogy beértem, a szülésznő egyből megvizsgált, és azonnal hívta a dokit. Csütörtök volt, gondolhatod, hogy a magánrendelése épp véget ért Kép
Azonnal volt borotválás, még ott az első vizsgálat alatt, két fájás között Kép Beöntésre sajnos nem volt idő. Néhány papírt kitöltött az ügyeletes orvos is és a szülésznő is, és a doki már bent is volt. Kb. fél kilenc lehetett. Éjfélkor meg már mehetett is haza! Kép

Egyébként azt akartam még mondani, hogy adjatok egy kis esélyt a spontanaitásnak is, biztosan lesz, amire nem tudtok felkészülni előre. Bízni kell a babában, és a szülésznőben, és akkor minden OK lesz Kép

Timi! Nincsenek veszélyben az újságok az asztal alatt? Kép

Üdv. mindenkinek. M.
mircike
 
 


Sziasztok,

Bip én láttalak, csak mivel, hogy nem írtad a szemüveget, ezért nem voltam benne biztos, hogy Te vagy. Meg hát beszélgettél is, így nem akartam megkérdezni: Szia Te vagy Bip? Kép
Julcsi pont előtted ült, mi meg tőle jobbra.
Jössz a jövő héten is?

Egyébként ez a sterilizáló téma tényleg sokáig futott itt, meg én sokat is gondolkoztam rajta, és azt hiszem én nem veszek. Majd kifőzöm a dolgokat. Tényleg olyan sokba kerül minden. Melegítőt se veszek, pedig nekünk mikrónk sincs. Fő a természetesség. Kép

Julcsi, mi volt a védőnőnél?

Mircike, lehet, hogy igazad van, hogy nem kellett volna látni a szülőszobát, de én már jobban vagyok. Most épp már nem félek annyira.

Zsuzsi, fennt vannak már a Brendon oldalon a februári kuponok. És benne van a zenélő zsiráf, amit hónapok óta nézegetek Kép.

Timi, ezekért a csíkos lábacskákért odavagyok Kép.
De most nem csak Bala kap dícséretet, hanem a borz is Kép.

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok,

Tegnap voltam a dokinál a kórházban, meg uh-n is. A jó hír hogy a kisbabával minden ok, bár egyenlőre még farfekvéses, de azt mondta a dokim, hogy ebben az időszakban, még 70-80%-uk így fekszik, a 36. héten állnak be általában a végleges pozícióbaKépKép úgyhogy még addig van ideje picimnek megfordulniKép

Viszont a nem túl jó hír az, hogy "anyucinak" feküdnie kell, ugyanis megrövidült a méhnyak. Fele akkora mint kéne legyenKépKép Nem nyilt ki, csak rövidebb, ezért 2 hétig most én nyomom az ágyatKépKép Kérdeztem mitől van, azt mondta, valahogy túl vagyok terhelve, amit nem is csodálok, az utóbbi időben lótottam-futottam mindenfelé, nuku pihenés. Meglett az eredményeKép Mondtam is magamnak, hogy jó lenne,ha felfognám már,hogy kisbaba van a pociban, csak olyan nehéz állandóan önmegtartóztatni, főleg,ha jól érzi magát az ember. Szóval Timi, sajnos NO Intim torna nekem egyenlőre, sőt semmilyen tornaKépKép Két hét múlva kell visszamennem vizsgálatra, remélem nem lesz baj. Szigorúan fekszem addig.
Bocs,hogy ilyen lehangoló vagyok, de nincs túl jó kedvem.

puszi judy

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok lányok!
Annyi hülye kérdésem van remélem nem néztek érte hülyének.
Ti mennyit hiztatok a terhesség alatt?
Ugy néz ki hogy én 80kg-val kezdem a terhességet és most azon parázok hogy ne hizzak valami sokat,persze a babának sem akarok rosszat. Nincs valami modszeretek hogy ne kelljen 100kg-val szülnöm? Mennyi a normális hizás?
Niki

yniki
 
 


Yniki!

" A súlygyarapodás normálisnak tartott menetrendje szerint kb. 15 % a szülésig, ami átlagban ugye 10 kg-ot jelent. Ebből mondjuk 3,5 kg a baba, 1,5 liter (=kg) a magzatvíz, közel 1 kg a lepény, a többi az anyai szervezet alkalmazkodása (pl. folyadékterek bővülése) a várandóssághoz...
Ebből a 8. hónapban átlag 2 kg jön fel, és bizony az utolsóban akár heti 1 kg."

Ha megnyugtat én már lazán 10 kilónál tartok.Kép

Kép

Kép
nancsika
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?