Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Örömmel látom, hogy nem csak én hanyagolom a higiéniát Kép. Én eleinte, amikor kezdtem hozzátáplálni őket, fél éves koruk után, akkor igyekeztem külön kanalat tartani nekik. De a dolog teljesen befulladt, és pontosan az van, amiket ti is írtok. Beleesznek egymáséba, sőt, az a fini, minden cserélgetne, akkor hova törjem magam. Egy baciflóra és kész. egymást is etetik már, majd megkeresem a képet róla. Csak a disznózásról, kiöntögetésről tudnám őket lebeszélni...
Ami a glutént illeti: én úgy tudom, hogy ha nincs kimondottan ilyen allergia a családban, akkor olyankor érdemes elkezdeni a kenyerezést, amikor már van foga, legalább 1, mert akkorra már van elég olyan enzim is, amivel bontja. Különben én kenyérrel kezdtem, mert azt jobban lehet rágni, és ha jól csócsálja, az is édes, ahogy kezd akeményítő bomlani cukorrá. egyébként a gyerekek persze nem egyformán fogadják. Nálunk Ádám nagy kenyeres, eszter kevésbé, de a két nagy sem volt egyforma. Claire
claire

Mi is magvagyunk!!! KépKép Nagyon jólesett a hiányolás.

A férjem pont tegnap tette le a félév utolsó vizsgáját, így remélem nálunk is megszűnik a vándorcigány élet!!
Próbálom rendezni a sorainkat.
Fiúkról:
Gergő 9 hónaposan 9,22kg, felállt, és kijött két foga, Petyus 9,83kg sajna a forgolódáson nem tudott túljutni így most gyógytornázunk, de haladunk!! Kép) Iszonyatos csibészek szétszedik a lakást.
4-szer esznek, táp, gyümi, főzi, táp. Kapnak kölesgolyót, és este bevágnak egy fél zsömit is Kép

Kép
Kép

Ti hogyan takarítotok? mostok? főztök? stb.? nekem nem akar összejönni, hogy minden rendben legyen Kép

Judyt? Kristin? Doris? Orsi sem sokat ír Kép

Remélem mostmár rendszeresebben ideérek.

Sz.
Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Sziszus!

Kérdéseidre a válasz egyöntetűen: SEHOGY!
Ha nincs segítségem,semmit nem tudok mellettük csinálni.Csak ha alszanak.Délelőtt fél órát.Ez arra elég,hogy megcsináljam a kajájukat és egy kis rendet rakjak (na ez nem mindig fér bele).Most éppen alszanak,kaja fő (magunknak nem kell főznöm,anyós megcsinálja),mosógép megy.Előző adagot épp most teregettem ki.Még jó,hogy a gép egyedül kimos.Délután kint alszanak a levegőn.Ilyenkor elintézem a hivatalos ügyeket telefonon,interneten (amit lehet).Aztán vasalok.Ha nem akarnak aludni,akkor elmegyek velük sétálni.Az uzsijukat is ilyenkor csinálom.
Vasalni még este is szoktam.Takarítás: felmosni este,porszívózni,mellékhelyiségeket takarítani-ha itt a bébiszitter.Port törölni meg ritkán.
Nagyon ügyesek vagytok a kajával.Te hogy érted el,hogy csak 4szer esznek?Maguktól alakították így?Ti mikor keltek,fekszetek?

Claire!
Nekem a kenyér,babapiskóta és társai fogyasztásáról mindenki mást mondott.Szerintem mindent meg kell próbálni.Ha nem megy,úgyis jelzi a baba szervezete!Na meg az se utolsó szempont,hogy van-e kedve az anyukának "szenvedni" egy adott étel bevezetésével.Mert minden gyerek és minden étel más és más.Van amit könnyebb megszeretetni illetve van akivel könnyebb egy ételt megszeretetni és van ami/akivel nem.
Szóval lányok intuició!Hallgassatok a megérzéseitekre! És nem lesz gond!
Amúgy a malackodás nálunk is megy!Tenyérrel bele a főzelékbe,aztán megtörölni vele szemünket,orrunkat.Meg berregés tele szájjal!Na az nagy sláger!

Na eddig tartott az alvás!Marci már ébren van.
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Annamari

Én is csak 1 szopit váltok ki gyümivel, meg Nikit próbálom este tejpéppel etetni, hogy ne cirkuszoljon a lefekvésnél. Néha be is válik, néha viszont öngól: így hajnali 4-5-kor felkel és dumál egy órátKép

Etetni én mindig is egy kanállal, egy tányérból etettem őket, mint ahogy a cumisüveget is használták egymás után és a cicit isKép Sőt, a kis uncsitesójuk is sokszor lenyúlja az utazós cumijukat és isznak egymás után is. Eddig ettől még nem lett bajuk, ha meg egyik beteg lesz, ált a másik is 2 napon belül, pedig akkor még próbálok is figyelni ilyesmikre. Szerintem felesleges.Kép

Edit

A küszöbrágás mókás lehet. Persze ha az enyémek csinálnák, lehet, hogy nem találnám annakKép

Brigi

Mi most leszünk 8 hósak, de mivel a 30. héten születtek ez kb 5 és félnek számít. De a hisztiben Niki tutira utolérte önmagát. Nálunk is ez megy most. Egész éjjel kel fel szopni, tegnap óránként, ma is vagy 3-szor, már nem látok az álmosságtól. Azért remélem nem fog 2 hónapig tartani?!! Az a legrosszabb, ha utána vissza se alszik.Kép Viszont a fürcsi előtt mi jól elvagyunk. Nálunk 5-6 között a legnehezebb velük, mert már nyügik, de még Apa nincs itthon, 6-7-ig már ő is játszik velük, mostanában ez a rendszer és mindannyian nagyon élvezzük.Kép Aztán 7- fél nyolc körül Apa fürdeti őket egymás után, én szoptatok és ha sikerül ,alvásKép

Brigi, Virág, Sziszus

Szépek nagyon a fiúk-lányokKép

Sziszus

Jöhetnél gyakrabban...

Doris

Szoktál még olvasni?

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Itt vannak képek is rólunkKép

Kép

Kép

Kép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

LillaKép
Nagyon édesek a pörcök! A klippet is megkaptam ám, a fiúkkal együtt néztük, és Oli folyton mondta, hogy babababa.KépKép A sok szopinak meg is van ám az eredménye, a kis Niki olyan hurkás a fürdős képeken, hogy senki nem hiszi el, hogy 1 kiló alatti súllyal született.KépKép

SziszusKép
Nekem is alig van időm dolgokra, így szalad a kéró. Igaz hetente egyszer jár takarítónéni (ViktaKép: 3000 Ft/alkalom), Õ nagyon alaposan nagytakarít, én meg minden nap porszívózok, mert azt a fiúk mellett is lehet. Délelőttönként főzök valami egyszerűt, mert a fiúk már a bébiételt nem akarják enni, csak az én főztömet, a vasalás meg estére marad. Sokszor a teregetés is necces mellettük, mert lerángatják a kiteregetett ruhát, elhurcolják a lavórt, és bekapják a vizes ruhákat.
Egyszerűen nehezen nyugszom bele az állandó kupiba, mert korábban én rendmániás voltam, de edződöm.Kép Minden etetés után etetőszéket gányolok, és folyamatosan játékokat rámolok. Amíg napi 2-t aludtak könnyebb volt, de már csak 1 alvásuk van, akkor meg gyorsan én is eszem, netezem, mosogatok, teregetek, uzsonnát készítek.
Fel a fejjel lesz ez még rosszabb is.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Mi is meg vagyunk!Kép

Rólunk:
7 és fél hónaposak vagyunk.
7 hósan Ákos 8620g 71cm, Attila 8280g 71cm.Kép

Nagyon jó fiúk, egy szavam se lehet rájuk.Kép
Igaz Atika most egy kicsit hisztis, de remélem majd elmúlik.

Sajnos az év elejénk egy kcisit rosszul kezdődött.KépAtikával 4 napig bent voltam a kórházban gége gyulladással, 2 napra rá pedig az otthon lévő Ákosom is lebetegedett garat gulladással.KépApa ápolta a kicsikét.
Egy bő hét alatt szerencsére meggyógyultak.

MOZGÁS:
Attila:
A kis örök mozgó.Állandóan pörög-forog.
Már próbálkozik a kúszással.Sajnos már nagyon unja a fekvést.Állandóan ülne, de ugye még nem tud magától, csak ha az ölembe van.
Mit lehetne ilyenkor vele kezdeni, hogy ne unatkozzon?
Ákos:
Egy kicsit lustább, mint az öccse.
Néha-néha fordul, se nem viszi túlzásba.
Õ inkább a szavak embere.Már mondja, hogy baba, dá-dá, te-te, de-de, dej-dej.

EVÉS:
Nagyon jó étvégyuk van.Foguk még nincs.
Reggeli: 210ml tápi
Tízórai: gyümölcs kb. 100ml fejenként
Ebéd: fejenként 1 ü. bébiétel vagy ennek meghfelelőp adag saját főztöm.
Uzsi: 200ml tejpép
Vacsi: 240ml tápi

ALVÁS:
Szerencsére már 2,5-3 hós koruk óta átalusszák az éjszakát.Kép
Napközben:
De.30 perc, ebéd után 1-másfél óra, du. 20-30 perc.

HÁZIMUNKA:
Sajnos segítségem nincs.Kép
Néha a hajam az égnek áll, hogy néz ki a lakás.Kép
Már gondolkozunk egy takarítónőn vagy egy bébi szittyón.
Ha van itt velem valaki, akkor nagyon jól tudok haladni.A főzést vagy este oldom meg, vagy csinálok valami gyorsat amíg alszanak a fiúk.
A vaslás a gyengém.Arra soha nincs időm.Este már nincs kedvem, napközebn meg mindig elmegyek melette, pedig most is hegyekben áll.

Képek a fiúkról:
Ákos
Kép
Attila
Kép
Együtt a kiságyban
Kép

Cat!
Na jó kis biztatás.Ne keseríts már el, így sincs semmire se időm.Kép

Lányok!
Mindenkinek nagyon szép a gyerkőce!!!Kép

Annamari!
Képek a fiúkról????

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok
Én is egy kanállal etetem őket. Amíg kisebbek voltak még próbáltam figyelni, hogy melyik cumi, cumisüveg, stb. kié, de mostmár teljesen felesleges aggódnom, mert Réka lenyúlja a tesója szájából a cumit. Én egy kanál ide, egy oda módszerrel etetek szilárdat, és túl macerás lenne kanalat cserélgetni. Most, hogy először csak az egyik lett beteg megpróbáltam, de nem igazán ment, és ráadásul így is elkapta a másik. Én is elkaptam, Apa is, úgyhogy szépen beteg az egész család.
Egyébként nem tudom a kis csibészek honnan tudják, hogy honnan szeretnéd távol tartani őket, de nálunk már az első alkalommal is a kuka és a vezetékek irányába álltak be. Pedig akkor még nem is tudhatták, hogy azt nem szabad.

Cicamica
Nagyon helyesek a kis kopaszok.

Sziszus
Véletlenül nem a Kelenföldi Városközpont közelében laktok? Mintha egyszer találkoztunk volna sétáláskor, de lehet, hogy csak nagyon hasonlítotok. Bár a nevek is mintha ezek lettek volna.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok! Ami a házimunkát illeti, én is magam csinálom, vasalni szokott anyám nálunk, de mostmár nem olyan kritikus, mint amikor picik voltak. Nekem az a gondom, hogy hozzánk egy állandó takarító brigád kéne, aki megy a kölykeim után, és elpakol, helyre rak, feltöröl, összeszed, megragaszt, visszavarr..... Ezen egy heti 1x-i takarító néni nem segít, főként, hogy ahhoz is rendet kell rakni, hogy ő takarítani tudjon. Az szóljon, aki jó tündért vagy varázsigét ismer, mert rajtunk már csak az segít Kép. Amúgy próbálom nevelni őket, főként a nagyokat persze, hogy rakodjanak maguk után, ne átlépjenek a cuccokon, hanem szedjék fel, tegyék a helyére, stb. Küzdelmes, de nem vagyok hajlandó egy 6 fős háztartásban mindent én csinálni. Claire
claire

Sziasztok!!

Edit Kép valahogy kialakult, tudod én etettem éjjel 11 körül álmukban, hogy ne keljenek hajnalban. Aztán egyszer elaludtam és nem ébredtek fel, így maradt a 4* evés.
Ha ideális minden (frontok, csillagok, pelus, stb.Kép akkor 7 körül kelnek. 10 körül szundiznak 10 perc-fél óra, aztán délután 1-1,5 óra, és estleg 5 körül 10 perc. Aztán fél 7 körül vacsora (fél zsömiKép velünk + táp. 8 kor fürdés, alvás.
De volt másfél hónapunk december körül, amikor totál kikészültem. Csak ringatva voltak hajlandók elaludni, éjjel keltek óránként. Volt olyan nem egyszer, hogy 3-tól 5-ig ringattunk a férjemmel mindketten.
Aztán egyik este nem voltam hajlandó ringatni, felvettem őket, elmondtam hogy mindenki alszik, megpuszilgattam őket és letettem, felváltva vettem fel őket, persze ordítottak mint a sakál, nem mentem ki a szobából, és mindig valamelyik a kezemben volt. Két este nagyon "csodálkoztak", aztán harmadik estétől elalszanak, és ritkábban kelnek éjjel is. Most Gergő lendületből feláll, néha éjjel is, este kiveszem beszélgetünk összebujunk, visszatesze, van hogy elég sokszor. Éjjel nem veszem ki csak visszafektetem. Igazából éjjel ha elég gyorsak vagyunk, akkor nem ébrednek fel teljesen, csak cumi kell, vagy meleg van vagy hideg.

Lilla Kép gyönyörüek, és nagyon ügyesek!!!!

Cat Kép azt hittem én vagyok trehány Kép persze az is vagyok, de főzni a legnehezebb, mert rohanhatok trutyis kézzel szétszedni őket Kép

Tényleg, ti hogy oldottátok meg, ha volt ilyen: Gergő az ügyesebb, iszonyatosan gyorsan mászik, Petikét tereptárgynak használja, és minden játékát elszed, rátámaszkodik, macerálja. Petyus már akkor sír ha Görgő elkezd felé trappolni Kép Kép

Judyt Kép ez a kórház dolog nem hangzik jól Kép
Nagyon édesek a fiúk Kép
Én is elkeserdtem házimunka ügyben ...

Brigi Kép de igen! mi voltunk!! Üdv. itt. Kép
Nagyon szépek a lányok!!

Sz.

Sz.

KépKép
sziszus

Sziszus!

Ez a rádmászom,elszedem a játékodat, a képedbe tenyerelek napi probléma nálunk is.Csak nálunk Olivér szenved,a Benike meg a Marci piszkálja.Szóval rosszabb az arány!Én addig hagyom őket,míg nem a szemét bántja vagy annyira nem másznak egymásra,hogy valamelyik esetleg nem kap levegőt.Csak ekkor szedem őket széjjel és persze megy az anyai monológ!Így aztán ennek mostanra az lett a következménye,hogy ha Oli észreveszi,hogy valamelyik közeledik felé,már pödül is és menekül.A játékait se adja már oda olyan szépszerrel.Harcol,hogy megtarthassa.Illetve néha ő is megpróbálja kivenni a másik kezéből a játékot (na jó ez ritka).

Claire!
Én is szoktam a nagyobbat "nevelni",hogy igazán megemelhetne 1-1játékot vagy 5percet segíthetne.Hát sok foganatja nincs,mert sokszor nála is olyan kupi van,hogy ihajj!Egy férfinak a rend sosem azt jelenti,mint a nőnek.De azért én se adom fel a küzdelmet!

Judyt!
Elolvasva amit írtál,tündérmesének tünik.Tényleg nem lehet panaszod!Ügyesek,okosak a fiúk!Biztos jól neveled őket!És igazán férfiasak!A közös képen meg olyan kis szeretgetnivalóak!

Cat!
Én nem tudok a fiúk mellett porszívozni,mert üvöltenek a porszívó hangjától,mint az albán szamár.Hogy miért félnek tőle,azt nem tudom,mert az orrszívónk is elektromos.

Lilla!
Aranyosak a pöttömök!A Niki tüneményes ebben a micimackós ruhában.
A küszöb mellett az újabb sláger az ülőgarnitúra fa karfája valamint a fürdőszoba szekrény gombja.Illetve még jó a kád pereme is.Szóval mindig van valami újabb nyilim-nyalom.

Lányok!
Ti mikortól kezdtétek el együtt illetve nagykádban fürdetni a gyerkőcöket?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Házimunka: úgy látom ez minenkinél kritikus pontKép Segítségem nincs, bár heti 1 alkalom nálunk sem hiszem hogy megoldás lenne.
Nálunk úgy működik, hogy reggeli után mindkettő be a járókába (a járóka a konyhában van), én nekiállok az etetőszék sikálásnak, morzsafelseprésnek, aztán elmosogatok, felmosom a konyhát. Ennyi időt bírnak ki nyugiban a járókában játszva. Aztán kivonulunk a konyhából, a nappali-előszoba-fürdőszoba szabad terep, ott jól eljátszanak, én addig bedobok egy adag ruhát a mosógépbe, kisúrolom a fürdőkádat, sepregetek. (Itt nekünk csak járólap van). Persze szeretnek ott lógni ahol én, így be kell vonni őket is, játékot csinálok belőle, pl. a fürdőkádat mikor zuhannyal kiöblítem, szeretik a zuhany alá dugni a kezüket, stb. Mostanában már kezdenek utánozni is, így vettem két kis seprűt ami nem koszos, csak ők használják, azt megkapják mikor sepregetek, így nem akarják az enyémet kiszedni a kezemből. Portörléshez meg kaptak saját szivacsot, Petra már minden etetés után letörli az etetőszék tálcájátKép Aztán 11-kor lefektetem őket, ha elaludtak akkor gyorsan nekiállok főzni (nem szoktam túlbonyolítani), míg a kaja fő meg ki tudok teregetni meg fel tudom mosni a követ. Ezeket csak akkor lehet míg alszanak, mert amelyik ruhát én felteszem a száradóra azt ők azonnal leszedikKép, a vizes kövön meg különösen szeretnek mászkálniKép
Mire végzek, ált. fel is ébrednek. Ebéd, utána gyors etetőszéksikálás, aztán már változó. A poszívózás csak úgy megy, ha Pepe a karomban van közben, mert borzasztóan fél a porszívótól, de ahelyett hogy messzebb menne, odabújikKép, így kicsit fárasztó a dolog... Két gyerekszobánk van, az egyikben alszanak, ott minden este együtt rendetrakunk -én pakolok és közben mondom hogy ezt együtt kellene csinálni- , a másik a játszószoba, ott van a játékok zöme, na hát arra csak ráhúzom az ajtót... időnként mindent belegórálok egy-egy nagyobb dobozba. Ehhez már nincs energiám. Vasalás csak éjszaka, vagy ha anyukám itt van, ő megcsinálja. Ezt az egyet nagyon utálom. Aztán az éjszaka marad a hobbikra-nekem is kell egy kis kikapcsolódásKép, így aztán kb. éjfél, 1 óra mira lefekszem. 3-4 között kelnek szopcsizni, 6-tól kezdve meg nyafizás és visszaaltatgatás 7-ig. Aztán könyörtelenül felkelnek.

Hát ennyi. Üdv mindenkinek!
Ditke
ditke62

Sziasztok!

Edit
Mi azóta fürdetjük őket együtt mióta biztonságosan tudnak ülni, de ehhez ketten kellünk, mert állandóan felállnak, és résen kell lenni, hogy el ne csússzanak, bele ne dőljenek a vízbe, stb. Szóval ez nálunk inkább szórakozás, mint gyakorlatiasság. Ha csak egyedül vagyok itthon, akkor mindig egyedül fürdenek, és nincs is sok pancsi-pancsi. A férjem szereti igazából az együtt fürdést, és tényleg nagyon aranyosak. Csak így kicsit fárasztóbb. Néhány napja fürdünk egyébként úgy, hogy a kiskád nincs széken, hanem benne a nagykádban, gondolván, ha ki akarnak mászni, akkor mégse legyenek olyan magasan. Amúgy Boróka lányom tegnap felfedezte, hogy milyen izgi a hideg kádat nyalogatni, úgyhogy mostantól nagyobb tisztaságot kell tartanom.

Az én gyerekeim is eltérő ütemben fejlődnek mozgásügyben, úgyhogy Réka a sajtkukac mindent elszed a másiktól, ha ahhoz van kedve. De azért Boróka is képes az éppen elhaladó Rékától lenyúlni a játékokat. Azt nem igazán szereti, amikor Réka úgy akar magasabb lenni, hogy rááll, mondjuk a hasára, vagy volt már, hogy a fejére. Ilyenkor mindig szól. Sajna még csak kúszik, úgyhogy nem tud jól menekülni. De idővel szerintem megoldódik a dolog, úgyhogy én nem nagyon törődöm vele. Ha nagy gond van akkor avatkozom közbe.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!!!
Itt vagyok, csak haaat.. ritkan...

Orulok, h mar hianyoztamKép

Gyonyoruek a babak!!!
Judyt,
valami tunemeny, hogy milyen helyesek a fiuk!
Lilla,
Nikire ra sem ismerek! Mi lett a kis "boregerbol"!!KépKép

Annamari,
igen, mar en is akartam dicsekedni, hogy ugyanaz a devenyesunkKép Nagyon szeretem, Beni hatalmasat fejlodott!
Es hat igen, a lanyok nagyon szuperek. Ok december eleje ota allnak, es ezt nem lehetett "visszatartani". Akarhogy ultettem oket vissza, felpattantak ujra es ujra. 7 es fel honaposan. Beni 3 hete all (8 es fel honaposan eloszor), ez is a devenyezesnek koszonheto. Mindannyian szuperul masznak, ulnek is, a lanyok igy jatszanak, Beni azert meg elfekszik hosszu tavon.

Juj, latom a rend es takaritas mindenkinel kritikus pont. Nekem van egy "angyalom", aki 2hetente jon, es nagytakarit (kozben persze nekem is kell, de azok kicsi munkak), o pakol is, meg rendet rak, meg vasal, meg mindent. Vikta, en 5500-at fizetek, van h tovabb marad, akkor 6000-et. Szoval Cat, a tietek nagyon jo aron van!

Edit,
etetes. Epp irni akartam, hogy pepet egyetek, ez igy kiegyensulyozott: 1 pep, 1 fozelek, 1 gyumolcs. Hat, hogy nem eszi a tapot, ez ismeros. Hala istennek a reggeli es a vacsora meg nem gond, de en ezert kezdtem el olyan koran 3 etkezest kanalazni: nem kertek cumisuveget, nyammogtak a tapot, mig a kanalast orommel ettek.
Kuszob-ugyben: nem takarod le valamivel? Ez aggaszto tenyleg, eleg rossz lehet a foganak!
Mi reggel nem kelunk olyan koran, igazabol sokszor ebresztjuk oket, hogy ne csusszunk el a nappal, olyan fel7 korul. Utana meg alszanak kb 8-ig. Aztan tizorai 10-kor, ebed 1 - negyed 2-kor, uzsi 5 utan, vagyora negyed9-kor furdes utan.
Mi is kezdjuk a glutent, de en meg nem adtam kenyeret, okolodnek a darabostol! Mi ettunk Hipp gyumolcsot teljes kiorlesu gabonaval, kekszes tejpepet.Tejet a tejpepek tejporaban, sajtkent a fozelekben ettunk. Lassan megkinalom oket joghurttal.
Annamari,
en megorulnek ha bejarnak a lakast.... Hogy birod??? Visszacipelitek oket mindig a jatszohelyre? Minekunk van egy nagyon nagy ketrecunk (2m x 2m), abban vannak, es amig nem tudnak kimaszni, nem is engedem oket ki. es tenyleg, hogy szoktattad le oket a video tapogatasarol?

Doris? Tudtok rola valamit? nagyon reg nem jott!
Millio puszi!

Kép
nettke

jaj, meg azt akartam irni: nincs kulon kanal, kulon cumisuveg is csak ha valamelyik meg van fazva! Ugyis cumit cserelnek, akkor meg minek? Es papucsot is ragnak, es nyaljak a talpat, ha nem veszem el idoben (behuzzak a racson at, ha tul kozel hagyom a ketrechez)... szoval edzodnek csakKép

Kép
nettke

EditKép
táviratszerűen írom.
én levetköztettem egysekétKép, Levi fürdeti, addig a ketteskétKép vetköztettem,csere... egyeskét öltöztettem addig Levi ketteskét fürdeti, majd ketteskét öltöztetem.

most (4 hónapos korúk óta)
pelenkázóra fel a 2 gyereket és egyszerre csinálunk mindent.
vetköztetést és a nagy kádban egyszerre fürdenek, de 2 szülő kell hozzá
és az öltözés is egyszerre.
ez azért jobb nekem mert az öltözéssel mindig sietnem kellett és utálok kapkodni.
a kiskádban nem fértek el és Bendike akkorákat r úgot h csupa víz lett miinden. (a kiskád a nagy kádon lévő lapon volt)
most csak a rövid ujjú ppolóm ujja lesz vizes.Kép
és térdelek a kád elött vagy kisszékre ülök.

pusz: Vikta
majdnem 5hóKépKép és 20hóKép
vikta

V alakban vannak a gyerekek.

megyek mrt natika nyekereg..

vikta
vikta

DitkeKép
Azért jó a heti 1 nagytakarítás, mert port töröl, csempét mos plafonig, és az ajtókat is lemossa, sőt az ablakokat is szép sorjában. Ezekre nekem sosem lenne időm, tehát nekem a kis porszívózáson, ujjlenyomat törlésen kívül nincs semmire időm.

NettkeKép
Tényleg olcsón dolgozik a takarítónénink, sőt a fiúknak mindig hoz pogácsát is. Vártam, hogy emel januárban, de nem mondta, én meg nem kérdezek rá.KépKép
Nem semmi, hogy milyen ügyesek a csajok. Hamar el fognak indulni, mert akkor csináltak mindent mint az én Samum. Ja és Olihoz is a BK járt dévényezni, és 6 alkalom után elkezdett járni, jó kezekben van Benike.KépKépKép
Hogy tudod bezárni őket ? Az enyémek nem tűrik a bezártságot max. 15 percig, pedig nagy karámjuk van, 3*3 m-es.

Fürdetés: Tök úgy megy mint Viktánál. 2 szülő bent, és a nagykádban ülnek 8 hós koruktól. A kiskádból már elusztatták a lakást. Sajnos elég veszélyesek, mert felállnak, és járkálnak a csúszós kádban. Csúszásgátlót nem akarok, mert olvastam, hogy sok babának gombás lett a popsija tőle, mert betapad alá a kosz. Na arra meg végképp nincs erőm, hogy minden nap domestosszal takarítsam alatta. Ha egyedül vagyok akkor felváltva gyors fürdetés van, nincs pancsi.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat,Nettke!

Az enyémek se tűrik a bezártságot!Bár lehet,hogy ez szoktatás kérdése?!Nem tudom.Nekem,reggel ha felébrednek,majd megőrülnek,hogy vegyem ki őket.Annyit sikerült elérnem,hogy ilyenkor kb. 20percig elvannak.Merthogy nem szeretem,ha pizsamában csúsznak-másznak a földön.Na persze ilyenkor szoktak bekakilni,hogy lerövidítsék az időt.
Szóval nálunk mindenhol ott vannak,esnek-kelnek,erősítik az immunrendszerüket.De én ezt nagyon bírom!!!

Fürdés:nálunk sajnos senki nem vállalkozik be a fürdetésre.Pedig a kiskádból már kilóg a lábuk,felülnek,feltérdelnek benne.Szóval elég veszélyesek.Ja és tocsogok a vízben,mire a harmadikat megfürdetem.
De egyedül nem merem betenni őket a nagykádba,mert még sokszor gondolnak egyet és elfekszenek a vízben. Pedig olyan jó lenne már,ha gyorsabban végeznénk.Mert így majdnem 1 óra,mire a 3 gyerek megfürdik.Minden nap azért nem mondhatom nekik,hogy nincs pancsi.

Nettke!
Nálunk az a gond,hogy Beni egyáltalán nem akar tápszert enni.És ez a hajnal 4-es etetésnél azért nagy gáz.Mert akkor igazán nem szeretnék kanállal adni neki ennivalót.
A Sinlactól pedig úgy eltelítődik,hogy délbe alig akar enni.Így az este jó,de a 1/2 9-es kajcsinál nem igazán.Kínáltam kiflivel,kaláccsal,az se kellett neki.

Edit

Kép

Kép
edit73

ezt el kell mondanom!
több barátnőm is mostanában szült. az első hetek után mindegiyk azzal jön, hogy nem érti én hogyan bírtam kettővel. persze mindig kivágom magam, hogy az anyai ösztön jól működik, de azért suttyomban nagyon jól esik, hogy ezt mondják. szóval ügyesek vagyunk mindnyájan, mi ikres anyukák Kép Kép (Kép)
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

MarcsiKép
Ezt a bókot én is bezsebelem mindig a frissen szült barátnőimtől. Ilyenkor én is dagadozom, de dagadozzunk is jogosan. A 3-as Anyukák meg duplán.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Lányok!

Örök törvény: panaszkodni csak az egy gyermekes anyukáknak van ideje!
Ezt a dokinénink mindig emlegeti.Én is mosolygok magamon,hogy amikor a Dávid kicsi volt,mennyire bírtam "szenvedni"!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziastok!

Ditke, Nettke!

Még mielőtt elfelejtem:
Videóba nyulkálásról úgy szoktak le, hogy folyamatosan határozottan rászóltunk, illetve minden egyes alkalommal elvettük őket a videó elől. Aztán szerintem beleuntak a dologba. Viszont a kábeleket az enyéim is szeretik,amit tudtunk, elbarikádoztunk, ahol nem tudtuk, ott marad az, hogy összeszedem a gyerekeket. Amiről semmiképp nem akarnak leszokni, hogy kimenjenek a fürdőszobába vagy a konyhába. Hiába hívom vissza vagy éppen hozom vissza őket, nem használ. Ha becsukom az ajtót, üvöltenek, hogy nem tudnak bemenni. Viszont akkor egy idő után más foglalatosság után néznek.

Fürdés:
Nálunk nyár óta a nagykádban fürdenek. Amikor volt az a nagy kánikula pár napig, akkor naponta többször lezuhanyoztuk őket, mikoris egyszer szólt Péter, hogy zuhanyozzam le őket, én meg mondtam, hogy most bizony nem, mire ő, hogyakkor ő megfürdeti. Este már én kértem meg, hogy fürdessen, azóta ő fürdet. Mindig úgy, hogy előbb Gergő, aztán Ádám, de vizet a két gyerek közt nem cserél, így mindig Ádám megy másodiknak, mert egyszer belehányt a vízbe.
Amíg az egyik fürdik, a másikat vetkőztetem vagy épp öltöztetem, ha az első már végzett. Viszon fürdés után nagyon nyűgösek, és akkor már nem hajlandó normálisan foglalkozni azzal akit épp nem szoptatok, így jó 10 perces folyamatos üvöltés van, amitől én teljesen kikészülök, és rettenetesen haragszom Péterre emiatt. Komolyan úgy érzem, emiatt kezd megromlani a kapcsolatunnk, mert nem tudom ezt lenyelni neki. Nyilván más dolgok is vannak, de néha elmenekülnék, ha tehetném.

Takarítás:
Nekem tulajdonképpen segítségem nincs, bár Péter itthon van. Csak sajnos éjszaka nem alszik, ezért egész nap hasznavehetetlen. Néha elmosogat, de csak ha nincs sok, és olyankor nagyon büszke, hogy elmosogatott. Nagyon jó lenne, ha néha valaki legalább az ablakokat megpucolná vagy lemosná a csempét, nekem már arra nem futja az energiámból. Főzni is mindig csak estére tudok, Péterrel meg háborúzunk emiatt is, mert neki naponta 5x kell ennie a cukra miatt. Na nem ragozom tovább, én választottam, csak néha annyira elszomorít, mert olyan boldogok voltunk a terhességem előtt. És igazán azért akartuk a gyerekeket, hogy az a boldogság beteljesedjen. Most pedig néha úgy érzem, jobb, könnyebb lenne Péter nélkül. Na, ez a része lezárva. Majd, ha meleg lesz és nyár, legalább anyumhoz elmehetünk pár hétre, akkor kipihenhetnénk egy kicsit magunkat, de főleg egymást.

Viszont a nappalok nagyon klasszak, a gyerekek rengeteg örömöt nyújtanak, és én nagyon élvezem őket, ahogy szabadon járnak-kelnek. Engem az zavart igazán, amikor be voltak zárva, mert állandóan egymáson voltak, nyúzták egymást. Én hűségesen hordom vissza őket a helyükre, leginkább olyankor amikor láb alatt vannak. Amíg be voltak zárva, addig is állandóan rohangásztam be a konyhából, mert valamelyik mindig rossz helyen volt, szét kellett választani őket.

Judit, Sziszus!
Örülök, hogy előkerültetek. A gyerkőcök pedig változatlanul nagyon szépek. Judit fiai szinte semmit nem változtak, csak nőttek.

Lilla!
Imádom, hogy ilyen kis kopaszok! Az enyémek is sokáig ilyenek voltak, most kezdett el nőni a hajuk.

És egy hír magunkról: Gergő ma végre FELÁLLT! Nem sikerült mgörökíteni, és szerencsére épp mellette voltam, így nem is esett el, mert elkaptam. De nyilván nm leszek mindig ott, és lesznek nagy huppanások. Ettől nagyon félek.

Cat, Marcsi!
Én is mindig elmondom, hogy csak teszem a dolgom, nyilván minden anyuka megtenné ugyanezt, ha rákényszerülne. Ugyanakkor meg sokszor látom, hogy néhányan egy gyerekkel is mennyit szenvednek. Olyankor igen büszke vagyok, hogy így bírom.

Na, teszek fel pár képet, aztán eldugulok.

Puszi,
Annamari

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

CatKép
Nálunk nem hiszem hogy végezne ennyi mindennel heti 1 alkalommal, összeszámoltam, 17 ajtónk és 12 ablakunk van, és a kis fürdőszoba-WC ablakokat még nem is számoltam bele. Ja, és ezek közül az egyik több mint 5 méter hosszú üvegfalKép De én még akkor is túlzásnak tartanám a heti ablakpucolást, ha nem nekem kellene csinálniKép A többit meg én egész szépen megcsinálgatom a gyerekek mellett apránként. Pl. amíg ők játszanak én szépen áttörölgetem az ajtókat, ablakpárkányokat. Éjszakára csak olyan munka marad, amit nem tudok mellettük csinálni, pl. a felmosás, de az azért nem vészes. Vasalni heti 1x szoktam, éjszaka, akkor egyszerre letudom, úgyis utálom. Meg éjszaka takarítom azokat a helyiségeket, ahonnan ők ki vannak tiltva, pl. WC, mosókonyha. Az étkezőt csak akkor használjuk, ha apa is itthon van, mondjuk hétvégén, én a csajokkal hármasban a konyhában eszem, így az étkezőt sem kell mindennap takarítani. A vendégszobába meg szökőévente egyszer teszem be a lábam némi porszívózásra, törölgetésre, amennyi ittalvó vendégünk mostanában volt... A garázshoz meg hozzá sem nyúlok, az a férjem dolgaKép Mondjuk nekem kb. 3 estét van itthon a férjem egy héten, tehát még unatkoznék is esténként, úgyhogy ez nekem egyáltalán nem megterhelő. Vagy legalábbis nem annyiraKép Az igaz, hogy az én lánykáim jól eljátszanak magukban, vagy mostanában már kezdenek egymással, nem kell egész nap fogni a kezüket, kezdettől fogva megszokták, hogy anyának más dolga is van. Bár mondjuk ajtótörölgetés közben is lehet kukucsolni, meg mondókázni, de én arra nem lennék képes hogy egész nap órákon át az ölemben üljenek képeskönyvet lapozgatva meg macival játszogatva.
Ja és a bezártságot nekem is jól tűrik, egyszerűen megszokták hogy a konyhában evéskor etetőszék, utána meg járóka míg anya ott dolgozik. Eleine volt nyafogás, olyankor bemásztam hozzájuk, játszottunk, így szép lassan rájöttek, hogy ott is lehet játszani. Pedig nekik teljesen standard járókájuk van (talán 110x110?), igaz kettő, mert különben minden játékon összevesznek. Azt pl. nagyon szeretik mikor krumplit pucolok, leülök a földre hogy lássák, és annál jobban nézik, minél hosszabbra sikerül kanyarítani a héjátKép

AnnamariKép

Gratulálok a felálláshoz!Kép
A határozott rászólás nálunk is ment/megy, de semmi eredménye. Pedig következetesen elrángatom mindig, de nem izgatja. Ma új módszert vezettem be, van egy nagy porszívós dobozunk, mikor belekotorásztak a konnektorba, beletettem őket 10 mp-re a dobozba. Ez talán hatni fog, 2x eljátszották a konnektorhoznyulkálást, harmadjára mikor indult Pepe felé rászóltam hogy nem, és miutattam a dobozt, na erre sarkonfordult és inkább mást játszott. Persze nagyon megdícsértemKép Na, nem kiabálom el, mert holnapra ez is csődöt mondKép Nem tudom merre jár Kiliman, de a gyermekpszichológus anyósa (vagy anyukája?) biztos kiakadna a módszeren. Remélem nem kell sokáig alkalmazni, de ez már végső fegyver a kezemben...
Egyébként apával én is megvívtam a harcot, neki sem volt kedve foglalkozni velük, csak amikor épp ő úgy gondolta, nem pedig amikor kellett volna, de remélem nálatok is elmúlik és idővel többet fog segíteni. Ahogy nőnek és egyre értelmesebb játékokat lehet velük játszani egyre jobban fogják ők is élvezni a dolgot és szép lassan felnőnek a feladathozKép Bár a férjem ha nagy ritkán egy hétvégéből mind a két napot itthon tölti, hát vasárnap este már alig várja hogy hétfő legyen és mehessen dolgozniKép Igazi sztahanovista lett mióta gyerekei vannakKép

Fürdés: Nálunk 7 hós koruk óta a nagykádban fürdenek. Kezdetben egymás után fürdettem, de mivel ált. egyedül vagyok így ez nagyon hosszú volt, szóval elég hamar áttértem az egyszerre fürdésre és nem volt belőle semmi gond. Nekem is mindig felálltak egy időben, akkor vettem bele csúszásgátlót ami szerintem nagyon jó volt, tényleg nem estek el. Egyébként nem gombásodik be, minden nap fürdetés előtt betettem, fürdés után kivettem, másnapig megszáradt, nem kellett többet sikálni miatta. Az alján tapadókorongok vannak, azzal kellett hozzácuppantani a kád aljához. Most meg már nincs is rá szükség, mert egyrészt kezdenek inkább ülve játszani, másrészt meg ha felállnak sem esnek el.

A barátnőm épp tegnap szült, 3875 gr és 57 cm, Benedek. Hát nekem a két gyerek nem volt ekkoraKép Náluk és egy másik, szintén nemrég szült barátnőméknél is velem példálóznak a férjek, ha anyuka ki van akadva, hogy bezzeg Ditke... na azóta gondolom elegük van belőlem rendesenKép

Na, már megint hosszú lettem, eldugulokKép

Ditke
ditke62

Sziasztok! Az én fiaim 4 hónaposak. Jelenlegi súlyuk:6400 g és 6800 g. A 38. heten születtek császárral.
Még nem alusszák végig az éjszakát, de azért már jóval könnyebb, mint az első két hónap, amikor is pizsiben kóvájogtam egész álló nap.
Mi kezdjük kinőlni a kiskádat, de szerintem a nagyhoz még túl kicsik és nehéz is lenne lehajolni hozzájuk. Nincs valakinek egy nagy méretű leereszthető babakádja megvételre Budapesten?
Köszi: Monoka
monoka

Sziasztok Lanyok!

A teljes "felujitas" meg egy kicsit varat magara, ugyhogy addig van gepem! Es raadasul most van egy kis idom is, mert a gyerkocok elalvas elott vannak es ilyenkor en nem megyek be hozzajuk egy darabig... (Egyebkent veluk alszom minden ejjel.)

Gyongyi,
Bocs, de nem tudtam fejben tartani! Van valami friss tapasztalatod? Mint mondtam, mi mindenkeppen megyunk hosszu utakra, ugyhogy nagyon erdekel amit mondanal!!

Sziszus,
A takaritast felesbe oldom meg a bebiszitterrel. De O nem valami alapos, ugyhogy csak a portorlest, felmosast bizom ra. Sajnos a tobbihez en kellek.

Cat,
Nagyon jo aron dolgozik a takaritonotok! Nem tudod, vallal meg ugyfeleket? Ha igen, megkaphatom a telefonszamat? A profilomba ott van az e-mail cimem.

Judit,
A parom elment mogottem es azt mondta "Milyen helyesek ezek a fiuk! Mint ket kiskatona!" Szerintem ezzel azt akarhatta, hogy a fiuk nagyon pasisak. Kép

Lanyok,
Hogy boldogultok a bezartsaggal? En az utobbi napok "meleg" idojarasat arra hasznaltam, hogy vegre kiszabaduljak a gyerekekkel. A belvarosban lakunk, ugyhogy eleg nehez fustmentes, nyugodt helyet talanunk, de en megyek. Mindenki azt mondja, hogy bacilus tenyeszto idobe ne vigyem ki a gyerekeket, de hat minusz 15-ben se vihetek ki ket 2.5 hos gyereket!! Szerintem fontos a friss levego.

Ti hogy csinaljatok? Mikor viszitek utcara a gyerekeket es mikor nem? Uticellal mentek (pl. piacra), vagy csak barangoltok? Kocsiba ultok es kimentek valami parkba, vagy csak a kornyeken csaszkaltok? Minnyi ideig tart egy seta? Van a setalasnak fix idopontja, vagy csak amikor ugy jon ki a lepes?

Kicsit sok a kerdes, ugyhogy lepek. Kép
Heszter

KépKép
heszter

Meg van egy fel potty idom (a vasalas varhat...) ugyhogy itt egy par kep rolunk.

Anna
Kép

Mark
Kép

Anna - Apa - Mark
Kép

Nyugodalmas, hosszu alvos, nem siros jo ejszakat mindenkinek!!
Heszter

KépKép
heszter

Jajj de jó, hogy fellendült a topik picit!KépKép Már azt hittem kihalunk.

HeszterKép
Ez a takarítási díj nekünk baráti ár, ennyiért tuti nem vállalja már a taka néni. A barátnőmék 2 szintes lakását 7 ezerért vállalta volna. De megkérdezem, hogy van-e szabad kapacitása, és akkor a részleteket megbeszéljük priviben.

Nagyon édesek a gyerkőcök, jó kis pufik. Nosztalgiázom.KépKép

Én sehogy nem viszem le őket, csak hétvégenként a párommal. Ad 1 a 3. emeleten lakunk és már nembírok el két 12 kilós kölköt, Ad 2. már nem tűrik a babakocsit mióta járnak, így csak rövid időre tudnám levinni őket, arra meg minek. Lehet, hogy lusta is vagyok, de mire beöltöztetem a manókat addigra leordítják rólam a bugyit is. Hétvégenként viszont itt szaladgálhatnak a kertben, vagy a játszón. Na meg az idő sem optimális, mert mínusz 5 alatt nem akarom kivinni őket. Én meg kezdek bedilizni a bezártság miatt.

AnnamariKép
Hatalmasat nőttek a fiúk! Gratulálok a felálláshoz!KépKép

Sajnálom a pároddal a folyamatos feszültséget. AZ igaz, hogy az ikrek nagyon próbára teszik a házasságokat is. Mi is túl sokat várunk el a férfiaktól, régen a kisujjukat sem mozdították a gyereknevelés témában, mostmeg pelenkáznak,fürdetnek,etetnek, éjjel kelnek stb. Néha én is házisárkánynak érzem magam, úgy várom haza a páromat, de aztán figyelmeztetem magam, hogy túl sok van a férfiakon is, és becsüljük meg őket. Persze mindenben részt kell vennie, és neki is mindent fel kellett adnia a fiúkért, de néha én is érzem rajta, hogy már várja a hétfőt, hogy mehessen dolgozni, mert kezdik az idegei felmondani a szolgálatot. Akkor én mit szóljak?KépKép

DitkeKép
Nem minden nap mossa le az ablakokat a takanéni, csak minden héten 1-2-t. De én olyan alaposan sosem tudnék kitakarítani mint Õ, és főleg egyszerre az egész lakást. Minden szerdán jön, és a csütörtök a kedvenc napom, mert akkor ragyog a lakás. Apró örömök.KépKép

Én is tanítom a gyerkőcöket önállóan játszani. Deákné: Anya taníts engem c. könyvében volt, hogy napi 30 perc 1 órát magukban kell elmélyülten eljátszaniuk, és ezt tanítani kell nekik. Én most napi 2*20 percre zárom be őket a karámba, és tényleg először cirkuszolnak, de aztán játszanak szépen. Azt nem nevezi elmélyült játéknak, hogy le-föl szaladnak-másznak a lakásban. Bár ez engem sem zavar mint Editet sem, a nap nagy részében, ismerjék meg a világot, de azért nekem is szükségem van nyugira, például most, hogy netezhetek.KépKép Olyat is szoktam csinálni, hogy elkezdek velük játszani, és amikor már arra koncentrálnak akkor szépen kihátrálok a játékból, így magukba játszanak tovább.KépKép
Persze a csalingászás és pakolás még mindig nagyobb sláger, és rám sem hallgatnak a fiúk. Én úgy büntetek, hogy az ágyukba teszem őket, ha veszélyes dolgot a tiltás ellenére is próbálgatják. A fiókokat letépőzáraztam, a konnektorokat bedugaszoltam, de már mindenhová fel is másznak sajnos.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

LanyokKép
Tenyleg jo, hogy fellendult megint a topic!

Nincs nagyon idom irni, de a kadban furdeshez csak annyit szeretnek mondani, hogy akinel tud mar ulni a gyerek, ott lehet hasznalni a furdetokarikat - vagy hogy is hivjak.
Majd keresek kepet. Lenyeg, hogy akkor kicsit szabadabban lehet hagyni oket, meg nem kell allandoan ket embernek ott lenni.
Legalabbis en igy gondolom.Kép Ha van valakinek tapasztalata ezzel, irjon, mielott nagyon bevasarolok...Kép

Gyongyi

bgy

Sziasztok!

Ti nem féltek, hogy megfáznak gyerkőcök a padlón? Én most kezdtem el kirakni őket, de mindig parázom, hogy biztos felfáznak. Lehet, hogy csak azért, mert én fázós vagyok. Hiába terítek le takarót, természetesen nem maradnak rajta.

Nekem nagy szerencsém van férjecskémmel. Imádja a gyerekeket, és sokat is foglalkozik velük. Nálunk ő fürdet szinte mióta kijöttünk a kórházból. Akkor még úgy fájt a derekem, hogy én alig tudtam megállni a kád mellett. Azt nem mondom, hogy észreveszi, ha valamit csinálni kell, de soha nem mondja, hogy nem játszik a babákkal, ha van ideje. Persze nem tudom mi lenne, ha neki kellene itthon lennie velük akár csak egy hétig is. Múltkor kaptam tőle "kimenőt" és hónapok óta először tudtam elmenni a barátnőmmel vásárolni, dumcsizni. Persze ilyenkor nagyon nagyvonalúnak érzi magát, de hát hadd legyen. Én már megőrültem volna, ha nem segít. Nálunk mindkét nagymama közel 200 km-re lakik, úgyhogy rajta kívül igazán nem számíthatok másra.

A sétáltatásssal kapcsolatban. Mi körfolyosós házban lakunk, úgyhogy én oda szoktam kitenni őket, ha nincs kedvem lecipelni őket a harmadikról. Ilyenkor kiülök a kisszobába, aminek az ablaka a belső kertre nyílik és netezek, ők meg kint alszanak a babakocsiban. Ha elmegy valaki meglátom, és azt is hallom, ha sírnak, vagy valami bajuk van. Ha nem akarnak elaludni, akkor kicsit tologatom őket. De általában elalszanak a friss levegőn. Én próbálom mindig ugyanabban az időben etetni, altatni, sétáltatni őket, mert szerintem így nekik is sokkal jobb, nekem meg könnyebb.

Gyönyörűek a babák! Mindenkié!!
Judit a fiaid mosolya elbűvölő. Az egyik lányom is így mosolyog. Fantasztikus.
A kis törpök is nagyon helyesek.

Na pá,
Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

CatKép

Először a karám helyett kamrát olvastam és kicsit meglepődtemKép
Én ugyan nem ismerem ezt a könyvet, de akkor jól működnek a csajok, ők 2x30-50 percet is eljátszanak a járókában és a gyerekszobában is jól elvannak, persze azért tudniuk kell hogy a közelben vagyokKép
Igen, azért az jó lehet, hogy egyszerre ragyog a lakás. Nálunk folyamatosan csinálom, így sosincs igazán rend. De sajna nem hiszem hogy most megengedhetnénk magunknak, rengeteget kell fizetni a lakáshitel miatt. Egyébként úgy takarít hogy közben otthon vagytok, vagy addig elmentek valahova? Én nem szívesen hagynék egyedül egy idegent a lakásban akármilyen megbízható is...
A kiságyban büntetést én nem mertem bevezetni, félek hogy akkor megutálják az ágyukat. Õk csak akkor vannak benne ha alszanak, így már megszokták, hogy ha beteszem őket akkor egy kicsit elmatatnak és alvás. Félek, hogy ha büntinek is használnám akkor az alvás sem menne ilyen simán...

Séta: mínusz 1-2 fok még nem akadály, én szoktam menni velük, ha nem is minden nap, de 4-5x egy héten. Na persze -15-ben azért nem mentünk. Igaz, nálunk egyáltalán nem gond az öltözés, a cipőjüket már maguktól hozzák, leülnek a földre, felemelik a lábukat és tartják a cipőt hogy húzzam felKép Egyedül a sapkát utálják, így azt csak az utolsó pillanatban biggyesztem a fejükre, a kesztyűt meg már csak a babakocsiban. Mondjuk szerencsés vagyok, mert kertes házban lakunk, a babakocsi a garázsban parkol, amikor felöltöztettem őket csak szépen kiteszem bele őket sorban, ott sosem sírnak, elnézelődnek, szerintem tudják hogy mindjárt indulunk, így jó a kedvük. Miután mindkettőt beültettem, bebugyoláltam akkor megyek én öltözni. Egyébként nincs fix ideje, bár mivel délelőtt ált. főzök meg takarítok így délután szoktunk inkább menni. Ha az alvásidőre időzítem, akkor alszanak is benne egy órát. A bevásárlást apával végezzük, olyankor autóval megyünk, ikerkocsival nem szívesen merészkedem be a környék kis boltjaiba, pláne mióta a csajok levertek néhány bébiételes üvegetKép Persze időnként megbeszélek találkozókat barátnőkkel, más kisgyerekesekkel, vagy megyek a postára, bankba, ilyenkor ahhoz igazítom a sétát. Utálom ha nem megyünk, mert olyankor nagyon hosszú egy nap. Akkor jó mikor hazajön a férjem, mert akkor legalább van kihez néhány értelmes szót szólni, de mikor 2-3 napig egyedül vagyok akkor kell ennyi nyugiKép

GyöngyiKép

Nekünk nem volt fürdetőkarikánk, én drágának találtam, amint megtanul felállni szerintem már nem fogja szeretni, bár nincs vele tapasztalatom, csak gondolom. Én mindig is egyedül fürdettem, és higgyétek el, nem olyan vészes az! Csak ha megszoktátok hogy mindig van mellettetek valaki, akkor eleinte kaotikusnak tűnhetKép Persze figyelni kell rájuk, mindent előre előkészítek hogy ne kelljen otthagynom őket egy percre sem, de szépen eljátszanak. A csúszásgátló eleinte jó volt, de már az sem kell. (És klasszisokkal olcsóbbKép)

AnnamariKép

Azt hiszem te írtad a múltkor, hogy fürdetés után míg az egyik szopik addig a másik sír. Ez nálunk is így volt, én azóta szoptatom őket egyszerre és már egész jól megyKép Nem próbáltad még?

Megyek, mert azóta odaégett a rakott krumpliKép

Ditke
ditke62

Ditke!

Én 8 hónapos korukig kizárólag egyszerre szoptattam őket, aztán elkezdték piszkálni egymást és már nem tudtam egyszerre szoptatni. Illetve állandóan forogtak le a párnáról. Lehet, hogy megpróbáljuk megint. Valamelyik nap szoptak úgy, hogy Ádám szoptt fekve, Gergő meg csak úgy átgázolt rajta és szívta a másikbólKép

Cat!
Mélyen egyet kell értenem azzal, amit a férfiakról mondtál. Tulajdonképpen én is tudom, hogy az első két gyerekével tízedennyit nem foglalkozott, mint a fiúkkal, csak azért roszz, mert Péter javarészt itthon van, én meg csak azt látom, hogy ha segíthetne, sokszor akkor sem teszik. És persze ha jól belegondolok, akkor ő is cipeli őket, különösen ha a lába alatt vannak, csak egyszerűen nem hajlandó a gyereket ölben tartani, ha sír, szerinte nála nem vígasztalódik meg, no meg a gyereket nem akkor kell felvenni ha sír, hanem amikor nem. Különben elrontjaKép

Gyöngyi!
Köszönöm, hogy megnézted a gyógyszert, és ne haragudj, hogy nem reagáltam eddig, egyszerűen kiszaladt a fejemből.

Fürdetőkarika: Szerintem mire megtanulnak a gyerekek benne ülni, kinövik. Mondjuk nekünk nincs, de úgy láttam a boltban, hogy nem túl nagy.

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Fürdetőkarika:
Mi azért nem vettünk mert 10 kg-ig ajánlják csak. Tehát nem biztos, hogy megéri az árát, ha ilyen rövid ideig jó csak. Ahol soványabbak a gyerekek ott jó volt, pl.Orsiéknál.

Cat

Cat
Kép
cateye

mamik végigolvastalak benneteket, de már írni nincs sok időm.
én is örülük h fellendült a topik.
a 3 gyerek mellettén i s probálok normális életet élni. de ez nekem csak úgy megy h van segítségem (anyós, anyukám), a kaját rendelem és holnaptól van már takarító segítségem(heti 1)!!!!.
szerencsére ezek vannak (1 gyerek mellett én csináltam mindent, főzés magunknak, különm a gyerkenek, minden házi munka, stb... és csodás rendet tartottam és a gyerekkel is sokat foglalkoztam)
uezt egyedül 3 kis gyerek mellett nem tudom megcsinálni. szerencsésnek érzem magam, h vannak segítségeim.ezt mindig kihangsulyozom, h nem egyedül csinálok minmdent.
persze néha amikor egyedül vagyok velük 1 óra alatt ki tudnak készíteni, de ez nem sűrűn van.
a gyereknevelés, háztartás, .... fizikailag is de főleg LELKIleg nehéz. h 22x kell elmondani h ne nyúlj a konnektorba (van védőnk de tanulja meg) nem szedjük le Natikáról a ruhát, ...
és gyerek ezért nem lehetek ideges , mérges... de néha nem megy
na nekem ez nehéz.

tényleg mennem kell

Vikta
vikta

Sziasztok!

Na végre, egy kis élet itt! Persze most meg alig tudom fejbentartani a mondanivalómat.Kép

először is: köszi mindenkinek a dicsiket.
Viszonoznám is rögtön: Annamari, Judyt, Heszter: nagyon jók a képek! De hát ilyen jó alanyokkal, milyenek is lehetnének!Kép

Annamari, Nettke

Gratula a felálláshoz!

Nettke

Hát igen a kis bőregérből mára hörcsög lettKép Tök jó, hogy emlékszel, hogy így hívtam őketKép

Annamari

Nálunk is sok a veszekedés miattuk. Vagyis Niki miatt. Estére már alig várom, hogy Robi hazajöjjön, rögtön ráakasztom a gyereket. Õ fürdet mindig és ő ringatja, ha nem akar aludni. Persze ez neki is baromi fárasztó így. De állítólag hétvégén még jobban elfárad, már szinte felüdülés neki a munkaKép
Ami nagyon rosszul esett: megjegyezte, hogy Niki is ugyanúgy a gyerekem, mint a Dávid. Úgy értette, hogy őt is szeretnem kellene. Hiába modom neki, hogy pont szegény Dávidra jut alig időm, mert a boszorkát hurcolom egész nap. És nap közben tök jól el is vagyok vele és szeretem is, de az esti-hajnali műsora teljesen kikészít. Mikor már órák óta nyöszörög-ordít akármit csinálok vele, szopni nem akar, aludni nem akar... Hát, nem látom épp szeretetre méltónak... De azért piszok rossz ilyeneket hallani, mikor én szívok egész nap vele, nem ő. Este fáradtan amúgy is más színben látom a világot. Egy pillanatra komolyan megfordult a fejemben a válás.... Én is szoktam úgy érezni, hogy nélküle könnyebb volna, mert akkor legalább nem szólna bele, hogy hogy nevelem. Nem parancsolna rám, hogy horkásszam 11-kor. De nagyon sokat is segít, az tuti. Simán elviszi dokihoz bármelyiket, ha csak az egyiknek kell menni, néha itthon is marad velük és én elmehetek egyedül. Csak azt nem képes felfogni, hogy mindenkinek az a jó, ha ők el vannak látva és nem számít, hogy evett-e már v átöltözött-e, stb.

Takarítás: heti 1szer jön, 4000-ért, de ablakot nem pucol. Viszont a csempéket mindenhol lemossa és el is mosogat, ha vmit talál- sokszor arra sincs időm, hogy a gépbe bepakoljak. Más segítségem nincs, anyu nem itthon él, anyós még dolgozik.

Séta: egyedül nem szoktam, mert az Aria Twin nem hóra lett kitalálva. Hétvégén 2 nagykerekű egyes kocsival sétálunk. Fel szoktam őket öltöztetni és rájuk nyitom a franciaablakot. Dávid nem szereti, ilyenkor alig alszik, pedig ő a jó alvó. Niki viszont ilyenkor alszik 2-3 órát is. Ha már nagyo elegem van belőle, ez biztos trükk.Kép

Képzeljétek, ma tök arik voltak. Gyógytornán történt az eset: Dávid elkezdte nyalogatni Niki fejét, aki kiterült neki, szemmel láthatólag élevzte a dolgot. Mi beszélgettünk fölöttük, hogy milyen cukik. Mígnem Dávid egyszer csak lebukta Niki fejét. Leírva nem hangzik oyan mókásan, de látnotok kellett volna! Fetrengtünk a röhögéstől. Õk meg olyan szemrehányó fejjel néztek ránk, hogy mit rögöhünk rajtuk! Meg kell zabálni őket!!!Kép

Nem tudom, hogy mindent leírtam-e amit akartam, de már elég hosszú így is és Dávcsi hiányol. Megyek.

lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Na végre, egy kis élet itt! Persze most meg alig tudom fejbentartani a mondanivalómat.Kép

először is: köszi mindenkinek a dicsiket.
Viszonoznám is rögtön: Annamari, Judyt, Heszter: nagyon jók a képek! De hát ilyen jó alanyokkal, milyenek is lehetnének!Kép

Annamari, Nettke

Gratula a felálláshoz!

Nettke

Hát igen a kis bőregérből mára hörcsög lettKép Tök jó, hogy emlékszel, hogy így hívtam őketKép

Annamari

Nálunk is sok a veszekedés miattuk. Vagyis Niki miatt. Estére már alig várom, hogy Robi hazajöjjön, rögtön ráakasztom a gyereket. Õ fürdet mindig és ő ringatja, ha nem akar aludni. Persze ez neki is baromi fárasztó így. De állítólag hétvégén még jobban elfárad, már szinte felüdülés neki a munkaKép
Ami nagyon rosszul esett: megjegyezte, hogy Niki is ugyanúgy a gyerekem, mint a Dávid. Úgy értette, hogy őt is szeretnem kellene. Hiába modom neki, hogy pont szegény Dávidra jut alig időm, mert a boszorkát hurcolom egész nap. És nap közben tök jól el is vagyok vele és szeretem is, de az esti-hajnali műsora teljesen kikészít. Mikor már órák óta nyöszörög-ordít akármit csinálok vele, szopni nem akar, aludni nem akar... Hát, nem látom épp szeretetre méltónak... De azért piszok rossz ilyeneket hallani, mikor én szívok egész nap vele, nem ő. Este fáradtan amúgy is más színben látom a világot. Egy pillanatra komolyan megfordult a fejemben a válás.... Én is szoktam úgy érezni, hogy nélküle könnyebb volna, mert akkor legalább nem szólna bele, hogy hogy nevelem. Nem parancsolna rám, hogy horkásszam 11-kor. De nagyon sokat is segít, az tuti. Simán elviszi dokihoz bármelyiket, ha csak az egyiknek kell menni, néha itthon is marad velük és én elmehetek egyedül. Csak azt nem képes felfogni, hogy mindenkinek az a jó, ha ők el vannak látva és nem számít, hogy evett-e már v átöltözött-e, stb.

Takarítás: heti 1szer jön, 4000-ért, de ablakot nem pucol. Viszont a csempéket mindenhol lemossa és el is mosogat, ha vmit talál- sokszor arra sincs időm, hogy a gépbe bepakoljak. Más segítségem nincs, anyu nem itthon él, anyós még dolgozik.

Séta: egyedül nem szoktam, mert az Aria Twin nem hóra lett kitalálva. Hétvégén 2 nagykerekű egyes kocsival sétálunk. Fel szoktam őket öltöztetni és rájuk nyitom a franciaablakot. Dávid nem szereti, ilyenkor alig alszik, pedig ő a jó alvó. Niki viszont ilyenkor alszik 2-3 órát is. Ha már nagyo elegem van belőle, ez biztos trükk.Kép

Képzeljétek, ma tök arik voltak. Gyógytornán történt az eset: Dávid elkezdte nyalogatni Niki fejét, aki kiterült neki, szemmel láthatólag élevzte a dolgot. Mi beszélgettünk fölöttük, hogy milyen cukik. Mígnem Dávid egyszer csak lebukta Niki fejét. Leírva nem hangzik oyan mókásan, de látnotok kellett volna! Fetrengtünk a röhögéstől. Õk meg olyan szemrehányó fejjel néztek ránk, hogy mit rögöhünk rajtuk! Meg kell zabálni őket!!!Kép

Nem tudom, hogy mindent leírtam-e amit akartam, de már elég hosszú így is és Dávcsi hiányol. Megyek.

lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Na, most meg elküldte 2-szer! Pedig először hibát jelzett!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Hát,az tuti,ha hamarosan nem lesz vége ennek a napnak,felkötöm magam!!Egész nap vonyítottak felválta és együtt,semmit nem akartak megenni.Még azt se,ami máskor tutira bejött.Azt gondoltam,hogy hulla fáradtak és azonnal elalszanak fürcsi és kaja után.Ez így is volt.De 1,5órája felkelt a Beni,minden trükköt bevetettem,hogy visszaaludjon,de csak vonyít.Fél órája a Marci is bekapcsolódott.(azt nem értem,hogy Oli hogyan tud mellettük aludni).Nem éhesek,nem szomjasak,tiszta a pelus,cumijuk is van ( a 8 cumiból már 1sincs a pelenkázón,mert mind a szájukba adtam és kiköpködték).Szóval nem értem,de eddig-eddig .... vagyok!!!

Lilla!
Totál egyetértek veled!ilyenkor nagyon nehéz szeretni őket!Annyira elkeserít,hogy nem értem,mit akarnak "bőgni"!
Nálunk is sokszor adódik emiatt konfliktus.Ráadásul nekem még anyósom is rátetéz a dologra.Itt laknak alattunk,így mindent hall és természetesen mindent véleményez.Leginkább akkor,amikor a legidegesebb vagyok. És persze mindig az jön ki a mondandójából,hogy micsoda szívtelen,lelketlen anya vagyok és csak annak örülök,ha sírnak a gyerekek.

Séta:én minden nap ( -5 alatt nem)kiteszem őket a babakocsiba aludni,mert nekem ittbent nem alszanak csak 30 percet.De sétálni ritkán megyünk (látszik is a lelkemen).Majd tavasztól,amikor már süt a nap és lesz látnivaló az utcán.Amúgy kint 2-3órát alszanak.Kivételek azért vannak,mint a mai nap!
Ja és minden nap ebéd után megyünk ki,ez is a napirend része.

Cat!
Megnyugtatott,amit írtál!Mi a 9hónapunkkal napi egyszer 20percet eljátszunk.Mindenki egyedül az ágyában.Amúgy is eljátszanak szinte mindenhol,csak lássanak.Pl: a konyhában is tök jól elvannak.Kapnak üres ásványvizes üvegeket,reklámzacsikat meg amit még veszélytelennek látok.Csak akkor kell őket a járókába vagy az etetőszékbe tennem,ha a mosogatógépet akarok ki-/bepakolni.Mert azt túlontúl imádják!

Brigi!
Szerintem,ha hozzászoknak a padlón való játékhoz,akkor nem fáznak fel.Ez is szoktatás kérdése.A mieink megszokták a 21-23fokot a lakásban és tök nyügik,ha melegebb van.Azt is megszokták,hogy a padlón játszanak és még nem volt belőle gond.De persze legalább 2réteg ruha van rajtuk+ a pelus:body,harisnya,hosszú ujjú felső,nadrág és a lábukon zokni.

Mindenkinek nagyon szépek a babái és úgy látom,egyre ügyesebbek is!Még hogy az ikrek elmaradnak a kortársaiktól!Hát ez itt nem igazolódott be!

Megyek,talán sikerül aludnom is.2óra bömbi után csönd lett!

Edit

Kép

Kép
edit73

Megint csak villámbejelentkezés...
EditKép
Nagyon bejött a tápi-ízesítő!!!! Emese 250 ml-t, Réka pedig 220 ml-t evett meg. Ilyen már nem volt december eleje óta!!! Nem tudom, hogy lehet-e otthon kapni, de szerintem próbáld meg. A mienk Nestlé, vaníliás és narancsvirág ízesítésű. Remélem most nem kiabálom el a dolgokat, és még holnap reggel is meg fogják enni, de én már ennek is örülök hogy végre 1x ettek rendesen.
Sajnálom, hogy rossz napotok volt, remélem az éjszaka hátralevő része azért jobb lesz!

Köszönöm mindenkinek a fürdőkarikás tippeket, majd meglátom mi lesz. A csajok még nem ülnek, de ha tényleg csak 10 kg-ig jó, akkor nem tudom megéri-e... mondjuk itt nem drága.
Na, megyek házimunkázni, nálunk is csak ilyenkor jut rá idő...

Gyöngyi

bgy

apukák
ha csinál valamit én megköszönöm és meg is dícsérem. próbálom a konfliktusokat kerülni. (ami a ygereknél bizti lesz)
persze mindnki máshogy nevel de meg kell beszélni a dolgokat és közös nevezőre kell jutni és NEM a gyerek előtt.
még mindig azt mondom h feladatot kell nekik adni.
(persze én is szoktam magamban káromkodni néha...)de normális hangnemben megjkérni.
persze nem minden recept válik be, de nálam ez bevált
és úgye minden apuka más. valaki azt mondja én dolgozom megkeresem a pénzt tied a gyerek. és ha az ő szemszögéből nézzük valamennyire megérthető...
de valahogy oda kell eljutni, h segítsen (ha magától nem teszi; az enyém szerencsére teszi), mert egyedül bele lehet dögleni. és úgye mi bolgogan akarunk élni a gyerekeinkkel és az apjukkal. élvezni az életet és a gyerekekt. ez persze nehéz 2-3 kis gyerekekkel, mert egymásra nincs időnk, stb... de ezen a pár éven túl kell jutni. én próbálok mindent szépen nézni. és a 3 gyereket kihívásnak egy szép feledatnak tekintem. és hogy ez van a fejemben, így programoztam át magam ez így könnyebb.
nem is tudom mit akartam kihozni ebből...

EditKép
lehet, h az időváltozás miatt nyugtalanok. dalma is az volt tegnap

CatKép
vetettem a kicsiknek boikölest és bulátát de ez hatalmas. így nem adom nekik. te hány hónapos korúktól adtad nekik?
(nekem meg dalmánka nagyon ízlik)

visziont egy bontatalan zacsival nagyon jól eljátszanakKép

puszi: Vikta
5KépKép és 20Kép
vikta

ViktaKép
8 hónapos koruktól köleseznek az enyémek, rendületlenül.

Szerencsére az én férjem is észreveszi a tennivalót, de én természetesnek is veszem ezt. Tényleg nem beledögleni kell a gyerekellátásba, hanem élvezni őket, de ezt csak segítséggel tudjuk kivitelezni. Mivel együtt vállaltuk őket, közös a teher is. Persze van nekem és neki is rosszabb napja, akkor a másik nagyobb terhet vesz át, másképp nem megy. Egyébként a férfiak alapból másképp vannak kódolva. Sok dolgot nem vesznek észre, hajlamosabbak a gyereket a saját igényeik mögé sorolni. Ez ellen nem tudunk semmit tenni, alkalmazkodnunk kell. Például az én férjem ha eszik, akkor nem érdekli ha bőg a gyerek, Õt ne zavarja semmi az élvezetekben. Én meg nem tudok úgy enni, hogy bőg a gyerek, először elrendezem, és utána eszek. A férjem szerint ez rossz teória, tanuljanak a gyerekek türelmet és alázatot.
Persze alapjában véve egy szavam sem lehet, nem panaszkodhatok, ezek apróságok.

Pusz
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Lanyok!

Koszi a setalasi utmutatot. En is nagyjabol a minus 5 fokot hataroztam meg mint minimum hofokot. Tulajdonkeppen en azert viszem oket setalni, mert EN akarok kimozdulni itthonrol. Az hogy ezalatt ok is friss levegon vannak arra eleg, hogy ne erezzem magam tul onzonek. Raadasul, ha eleg temposan tolom a kocsit, meg zsiregeto gyakorlatnak is jo. Kép

Edit,
A reklamzacskora vigyazz. Siman a fejere huzhatja es megfulladhat a gyerek. Ezert is irjak ra a nagyobb jatekokra / eszkozokre, hogy azonnal dobd ki a csomagolasat, mert fulladas veszelyes.

Annamari,
A paromtol en nem varom el hogy segitsen. Ugy egyeztunk meg, hogy kozosen vallalunk gyerekeket, ami az en olvasatomban annyit jelent, hogy KOZOS a felelosseg. Tehat nem kizarolag az enyem a "gyerekneveles" cimu melo, amibe o besegit, ha akar/tud. Vannak allando feladatai es teljes erteku partnerkent vesz reszt a gyerek koruli teendokben. Roviden, ne segitsen, csinalja a dolgat.

Valoszinuleg ez nalunk azert is alakulhatott maskent, mert nekunk meg kellett kuzdeni a gyermekaldasert. Aztan a parom kulfoldi es nem beszel eleg jol magyarul. Ezert egy nagy csomo "ferfias munkat" nem tud ellatni, pl. mesteremberekkel valo targyalas. Masreszt ot en nem a "mama mellol" kaptam, hanem 14 ev agglegeny elet utan. Kitunoen tud mosni, vasalni, port torolni...stb. (En nem tudok ugy inget vasalni, ahogy O Kép )
Persze ez nem azt jelenti, hogy a kapcsolatunk hibatlan es sose veszekszunk. A legfrissebb dolog most a kivetelezes. A parom Annat szeretgeti nyakra-fore es "fiusan" banik Markkal. Erre persze en megprobalom dupla annyira szeretni a kisfiamat (mert attol hogy fiu, meg kell neki a babusgatas) es Annara igy nem marad annyi ido. Persze a parom azt mondja, hogy en nem szeretem elegge a lanyunkat es ezert kell neki agyondedelgetnie... ordogi kor.

Csodalatos vilagnap van. A gyerekek meg mindig nem ebredtek fel! Megkockaztatom a hajmosast. Kép
Heszter

KépKép
heszter

Sziasztok!

Hát, azt hiszem az apukák máshol is problémásak... Az én férjem is rengeteget dolgozik, napokig nincs itthon, ha meg hazajön hulla fáradt. Õ éhes, fáradt, stb. így a gyerkőcök sokszor csak zavarják. Nálam az nem indok, hogy ő dolgozik, keresi a pénzt, stb., mert míg ő a munkahelyen van, én sem pihengetek, így amikor itthon van olyankor nyugodtan besegíthetne. De ált. az a válasz, hogy nála úgysem nyugszanak meg, neki úgysem alszik el, neki nem eszik, stb. Persze hogy nem, ha sosem csinálja. Az a hangulatomtól függ hogy mennyire akadok ki rajta. Esküszöm a gyerekek előtti 7 évben nem veszekedtünk annyit mint most ebben az 1-benKép Nem azt várnám el tőle hogy amikor hazajön mindent vegyen át tőlem, csak mondjuk azokon a napokon mikor itthon van, 1-1 órát vigye mind a két gyereket. A hangsúly a kettőn van, mert úgy akármennyit ott ül, hogy én ott vagyok aztán rendezgetem őket, de ott ne hagyjam velük egyedül. Pedig néha olyan jól esne úgy csinálni valamit, hogy nem nekem kell ugrani, ha valamelyik rázendít. Még akkor is ha az a valami takarítás vagy főzés. Olyan, hogy mondjuk én menjek el a boltba, ő meg marad a gyerekekkel, hát olyan szökőévente egyszer ha van. Inkább ha ki akarok mozdulni itthonról, húzzuk őket magunkkal mindenhova. Én úgy érzem ez nem lenne nagy kérés, de lehet hogy túl sokat várok?! Amikor meg hosszas könyörgés után elmarad velük akkor tuti belekezd valami papírmunkájába, amit persze a csajok rögtön ízekre szednek, amitől kiakadKép Közli, hogy szerinte ez teljesen feleslegesen elpocsékolt idő, hogy csak üljön a szőnyegen képeskönyvet nézegetve vagy zenélő játékot nyomogatva. Pláne ha az egyik önyvet akar nézegetni, a másik meg hintázna, de közben lehetőleg szóljon a zenélőke isKép. Na akkor totál kész...
Várom a tavaszt. Akkor talán babakocsival is ki lehet mozdulni messzebbre is, a játszótéren meg már embereket is látokKép És talán a a csajok megtanulnak beszélni már az apjuk is jobban bír majd velük. Szóval vállveregetés magamnak, meg kitartást (magamnak, meg mindenkinekKép)

Ditke
ditke62

szia ditkeKép
a vállveregetés az jár, de még mennyire.sajnos--
szerintem én ezt nem bírmám... és most is azt mondom h inkább lelkileg.
egy "durva-sírós" nap után már várom h hazajöjjön és megmentsen.
ami abból áll h kap 1-2-3 gyereket. és elmondom ő sírt amig őevett,de közben ő bekakilt és pelusozni kelletde közben ...és nem bírom és csak azért mondom el h megnyugtass (ezt azért teszem hozzá mert eddig mindig megkérdezte mit csináljo?, mert 1 férfi így működik. de most tudaj csak végig kell hallgatnia és megerősítenie h jól csinálom és holnap jobbak leszenk a gyerekek)
tehát nekem ez a lelki ápolás nagyon fontos és akkor megint erőre kapok és elbírok az összes gyerekkel.

na pusz, mert dalmát ebédeltetem: Vikta
5KépKép 20Kép
vikta

A lelki ápolással itt sincs gond, ha másképp nem hát telefonon, csak nekem egy kis "magánélet" hiányzik. Csak úgy , egyedül. Nélküle, meg a gyerekek nélkül. Persze szeretem én mindhármunkat, csak kellene néha egy kis nyugi egyedül. Erre ő mindig azt mondja, hogy egy csomó éjszaka egyedül vagyok itthon, ez igaz, de az nem ugyanaz, mintha napközben lepasszolhatnám a két nyafogót és csak magamban lehetnék. De ezt ő nem érti meg, ő folyton azt mondja, hogy így is kevés időt töltünk együtt és neki hiányzom-szóval patthelyzet. Olyan néha mintha lenne egy harmadik gyerekem. Õ azt várná, hogy mint a gyerekek előtt, mikor hazajöttünk a munkából akkor beszélgettünk, csak rá figyeltem, nyugisan megvacsoráztunk, egy-egy rosszabb ügyelet után akár délután is ledőltünk aludni... Na azt nem érti, hogy ez mostmár nem mehet. Õ igényelné a teljes figyelmet most is, és nem érti meg hogy én nem tudok úgy figyelni, enni, stb. hogy a két gyerek bömböl. Szerinte hagyni kellene őket, szokják meg hogy nem csak ők vannak. Lehet hogy igaza van, de ehhez nincs szivem.
Persze mindig elmondja, hogy ezt ő nem bírná, és csodál hogy én meg igen, de ez néha sovány vigasz.
Jó éjt:
Ditke
ditke62

Sziasztok!

De jó, hogy ilyen sokan és sokat írtatok!
Akkor én is bekapcsolódok:

Fürdetés:nálunk ha egyedül vagyok, akkor is a fiúk egyszerre fürdenek a nagykádban, általában jól elvannak, de persze én sem hagyom őket ott, először ők, utána a nővérkéjük fürdik, ő már ügyes, nem kell annyira figyelni rá.

Apa: biztosan emlékeztek, én is panaszkodtam a férjemre... az az időszak nagyon rossz volt, sokat veszekedtünk. Mára már jobb, sokat segített az, hogy a fiúk nagyobbak lettek, értelmesedtek, és nem bőgnek annyit, beszélnek is már valamicskét, és jobban elvan velük. Persze, még most sem segít túl sokat, a házimunkában egyáltalán nem, még a lába alatt lévő játékokat sem teszi el, pedig csak bele kéne dobálni egy ládába.... ha itthon van, ideje nagy részét a számítógép előtt tölti... viszont a lányomat elviszi oviba, és el is megy érte, vele jobban foglalkozik, azzal magyarázza, hogy ő már nagyobb..
Most nincs itthon, külföldön dolgozik még legalább 2 hónapig. Most nyugi van, nincs veszekedés, és kicsit egyszerűbb, könnyebb is hogy nincs itt. De mire letelik a két hónap, már biztos nagyon fogom várni a hazatérését...
Most menüzünk, a fiúk is azt eszik, szombaton főzök, vasárnap anyunál eszünk.
Takarítónénim sajna nincsen, mindent én csinálok.
Anyukám és anyósom is nagyon sokat segít, vigyáznak a gyerekekre, elviszik őket sétálni, ilyenkor van egy kis szabadidőm.

Sírás:nálunk is van, de ha tudom hogy nem betegek, nem kakisak, én sem megyek be hozzájuk ha alvásidő van, sőt, ha mégis megsajnálom őket, és bemegyek megnyugtatni, utána csak rosszabb, még jobban bőgnek...

Viszont a fiúk mostanában egyre jobban elvannak egyedül, persze pakolnak állandóan az egész házban, de már játszanak is, kukucsoznak, építőjátékkal játszanak, labdáznak, a Szabi szeret főzőcskézni, kis tálkában kever " valamit" egy kanállal, utána jön hogy kóstoljam meg, és már olyan szépen tudja mondani hogy anya! A Leventének meg Jaja vagyok:-)
Már járunk gyalog sétálni, fogják a mama vagy az én kezemet, és szépen megyünk a járdán. Néha megállnak nézelődni, de ha elengedem a kezüket, mennek minden irányba. Ilyenkor rájuk parancsolok, mondom hogy megyünk haza, ha nem fogjátok a kezemet.. Persze, még nem megyük hosszú sétákra, fél óra elég nekik, mert elfáradnak.
Mi minden nap kimegyünk velük, ha nagyon hideg van akkor is, legalább negyed órára.

Bocsi, nagyon hosszú lettem..
Megyek is fürdeni, meg cumisüveget mosogatni..

Felkelés mentes éjszakát mindenkinek!
Ildikó
ildikó

IldikóKép
de örülök h jó lett a helyezetKép
cumisüveg mosogatás:dec eleje óta van gépem, hát egy áldás a napi 12 cumisüveg + a tápszer készítéshaz való üvegek nekem fél óra volt.

mikor kezdenek mászni a gyerekek? (most lehet h hülyének néztek de mindent úgy elgófelejtettem; még jó h pelusozni tudokKép)

és bendikének kijött az első fog, lent.
nati még fogatlan.
dalma több hónapja tartja a 16-ot.

és bendi tegnap megfordult!!!

pusz: Vikta

majdnem 5hóKépKép és 20hóKép
vikta

megint bocsi a helyesírási hibákért és betű elhagyásokért.
a nagybetűket direkt írom kicsivel, így gyorsabbKép

és mostanában teljesen leépültem, a gyerekekre fogomKép nem találom a szavakat és ahogy olvasom elég össze-vissza írok.

na páá: Vikta
vikta

Lanyok!

Eddig minden olyan jol ment, ugyhogy azt hittem johetek dicsekedni. Na, ez eppen 9 oraja volt. Azota ugy leszivtak, hogy mar azt sem tudom hogy hivnak. A parom elkuldott szunyalni -- persze, hogy birjam majd veluk az ejszakazast... Max. heti 1x bevallalja az ejszakai etetes, visszaaltatas, stb c. musort. Tobbszor meg veletlenul sem. Sot, amikor O csinalja, akkor korbe kell ugralni, hogy milyen jo fiu. Az, hogy en minden este ezt csinalom, az valahogy belefer.
Na jo, most megprobalom lehunyni a szemem.
Heszter

KépKép
heszter

Heszter!

Örülj hogy heti 1x megcsinálja! Az én férhjem a közel 15 hónap alatt 1x csinálta, utána soha többet. Pontosabban azt mondta, aludjak, húzzuk rájuk az ajtót, reggelig semmi bajuk nem lesz ha sírnak egy kicsitKép((
Pl. ma egész nap itthon volt, reméltem hogy átvesz a csajokból egy kicsit, de csak úgy marad el velük, ha én is ott vagyok. Hát ez nekem nem valami nagy segítségKép

Dit
ditke62

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?