Sziasztok!
Cat
Nálunk nem hiszem hogy végezne ennyi mindennel heti 1 alkalommal, összeszámoltam, 17 ajtónk és 12 ablakunk van, és a kis fürdőszoba-WC ablakokat még nem is számoltam bele. Ja, és ezek közül az egyik több mint 5 méter hosszú üvegfal
De én még akkor is túlzásnak tartanám a heti ablakpucolást, ha nem nekem kellene csinálni
A többit meg én egész szépen megcsinálgatom a gyerekek mellett apránként. Pl. amíg ők játszanak én szépen áttörölgetem az ajtókat, ablakpárkányokat. Éjszakára csak olyan munka marad, amit nem tudok mellettük csinálni, pl. a felmosás, de az azért nem vészes. Vasalni heti 1x szoktam, éjszaka, akkor egyszerre letudom, úgyis utálom. Meg éjszaka takarítom azokat a helyiségeket, ahonnan ők ki vannak tiltva, pl. WC, mosókonyha. Az étkezőt csak akkor használjuk, ha apa is itthon van, mondjuk hétvégén, én a csajokkal hármasban a konyhában eszem, így az étkezőt sem kell mindennap takarítani. A vendégszobába meg szökőévente egyszer teszem be a lábam némi porszívózásra, törölgetésre, amennyi ittalvó vendégünk mostanában volt... A garázshoz meg hozzá sem nyúlok, az a férjem dolga
Mondjuk nekem kb. 3 estét van itthon a férjem egy héten, tehát még unatkoznék is esténként, úgyhogy ez nekem egyáltalán nem megterhelő. Vagy legalábbis nem annyira
Az igaz, hogy az én lánykáim jól eljátszanak magukban, vagy mostanában már kezdenek egymással, nem kell egész nap fogni a kezüket, kezdettől fogva megszokták, hogy anyának más dolga is van. Bár mondjuk ajtótörölgetés közben is lehet kukucsolni, meg mondókázni, de én arra nem lennék képes hogy egész nap órákon át az ölemben üljenek képeskönyvet lapozgatva meg macival játszogatva.
Ja és a bezártságot nekem is jól tűrik, egyszerűen megszokták hogy a konyhában evéskor etetőszék, utána meg járóka míg anya ott dolgozik. Eleine volt nyafogás, olyankor bemásztam hozzájuk, játszottunk, így szép lassan rájöttek, hogy ott is lehet játszani. Pedig nekik teljesen standard járókájuk van (talán 110x110?), igaz kettő, mert különben minden játékon összevesznek. Azt pl. nagyon szeretik mikor krumplit pucolok, leülök a földre hogy lássák, és annál jobban nézik, minél hosszabbra sikerül kanyarítani a héját
Annamari
Gratulálok a felálláshoz!
A határozott rászólás nálunk is ment/megy, de semmi eredménye. Pedig következetesen elrángatom mindig, de nem izgatja. Ma új módszert vezettem be, van egy nagy porszívós dobozunk, mikor belekotorásztak a konnektorba, beletettem őket 10 mp-re a dobozba. Ez talán hatni fog, 2x eljátszották a konnektorhoznyulkálást, harmadjára mikor indult Pepe felé rászóltam hogy nem, és miutattam a dobozt, na erre sarkonfordult és inkább mást játszott. Persze nagyon megdícsértem
Na, nem kiabálom el, mert holnapra ez is csődöt mond
Nem tudom merre jár Kiliman, de a gyermekpszichológus anyósa (vagy anyukája?) biztos kiakadna a módszeren. Remélem nem kell sokáig alkalmazni, de ez már végső fegyver a kezemben...
Egyébként apával én is megvívtam a harcot, neki sem volt kedve foglalkozni velük, csak amikor épp ő úgy gondolta, nem pedig amikor kellett volna, de remélem nálatok is elmúlik és idővel többet fog segíteni. Ahogy nőnek és egyre értelmesebb játékokat lehet velük játszani egyre jobban fogják ők is élvezni a dolgot és szép lassan felnőnek a feladathoz
Bár a férjem ha nagy ritkán egy hétvégéből mind a két napot itthon tölti, hát vasárnap este már alig várja hogy hétfő legyen és mehessen dolgozni
Igazi sztahanovista lett mióta gyerekei vannak
Fürdés: Nálunk 7 hós koruk óta a nagykádban fürdenek. Kezdetben egymás után fürdettem, de mivel ált. egyedül vagyok így ez nagyon hosszú volt, szóval elég hamar áttértem az egyszerre fürdésre és nem volt belőle semmi gond. Nekem is mindig felálltak egy időben, akkor vettem bele csúszásgátlót ami szerintem nagyon jó volt, tényleg nem estek el. Egyébként nem gombásodik be, minden nap fürdetés előtt betettem, fürdés után kivettem, másnapig megszáradt, nem kellett többet sikálni miatta. Az alján tapadókorongok vannak, azzal kellett hozzácuppantani a kád aljához. Most meg már nincs is rá szükség, mert egyrészt kezdenek inkább ülve játszani, másrészt meg ha felállnak sem esnek el.
A barátnőm épp tegnap szült, 3875 gr és 57 cm, Benedek. Hát nekem a két gyerek nem volt ekkora
Náluk és egy másik, szintén nemrég szült barátnőméknél is velem példálóznak a férjek, ha anyuka ki van akadva, hogy bezzeg Ditke... na azóta gondolom elegük van belőlem rendesen
Na, már megint hosszú lettem, eldugulok
Ditke