Eszti,
húúú, mi február közepén készülünk bálba, hogy legyen még egy uccsó, ugyan lightos, de szórakozós éjszakánk!
De nem aggódok, mivel sosem voltunk a táncparkett ördögei, most sem fogjuk túlzásba vinni, max lassúra bemegyünk. Amúgy meg beszélgetés a barátokkal.
Itt a fürdőn is van fogászat, de ahogy látom, nekik nem nagyon megy... Még egy városban csak-csak elfér jó pár egymás mellett, de itt egy kis faluban is van egyszerre 3 is egymás közvetlen közelében..
Katus,
nekem a vérzésem egy hétfői reggel indult, mindenféle görcs és fájdalom nélkül. Korábban már volt egy ilyen, igaz akkor közvetlen előtte éjszaka huncutkodtunk Apával
de persze csak módjával
viszont sem közben, sem utána, sem később nem fájt és nem görcsölt semmi. Akkor nem mentem dokihoz, mert ennek tudtam be az egészet, és szóban ő is erre gyanakodott. Azt mondta ezt jobb akkor látnia, amikor friss a probléma. Szóval amikor most újra előfordult (most viszont nem volt előtte semmi...), még aznap bejelentkeztem hozzá, megvizsgált és csinált UH-ot is és ugyan friss vérzés már nem volt, a reggelinek a nyomait még látta. Onnan a rendelőjéből már küldött is a kórházba. Azt mondta egy terhesség alatt 3 okból fordulhat elő vérzés. Vagy nyitva van a méhszáj (nálam nem volt), vagy kezd leválni ill. már levált a méhlepény a méh faláról (nálam ez sem volt) vagy pedig a méhlepény túlságosan megközelíti a méhszájat és ez okoz vérzést. Nálam ez fordult elő. Úgy fogalmazott, hogy a méhlepény széli része érinti a méhszájat. És mivel a terhesség bármely szakaszában bármilyen mértékű és jellegű vérzést komolyan kell venni, ezért ajánlotta a kórházat. Azt mondta a korai terhességben vetélés kockázata miatt, középső vagy későbbi szakaszban a koraszülés veszélye miatt. Persze nem csak ez a két véglet létezik, tehát pl. én sem voltam kitéve koraszülés veszélyének, de azt mondta nekem is jobb, nyugodtabb vagyok, ha ott tartanak. Azt mondta csodaszerek a kórházban sincsenek, de legalább szem eltt voltam. Így bekerültem. Aznap este kaptam infúziót, ami rajtam volt szerda délelőttig, mert a szerencsétlenek olyan iszonyat lassúra állították a csepegésszámot, hogy már a két nap alatt minden doki és nővér azt kérdezte, hogy jééé, ez még mindig nem folyt le?
Én meg ott szenvedtem, húztam magam után azt a rohadt állványt. Kész élmény volt így zuhanyozni, stb. De túléltem.
Szerdán csinált a Berkes egy UH-ot, már akkor sem volt semmi baj és panasz sem. Azt mondta pénteken meglátja hogy alakulnak a dolgok és ha minden OK, lehet szó szombati hazamenetelről. Ekkor medencevégű fekvéssel volt a babóca. Annyi előnye volt, hogy ott voltam, hogy a pénteki UH-on azon kívül, hogy minden rendben volt, kiderült, hogy már befordult koponyavégűre és így meg tudta mondani a nemét is. Mert addig a fekvés miatt nem ment. Szóval míg bent voltam, befordult és megtudtuk, hogy lány!
Úgy engedett haza, hogy szerinte ne végezzem azt a munkát sem, amit eddig, mert sem a hosszan tartó ülés, sem a hosszan tartó állás nem jó. Szigorú fekvést nem mondott, csak kímélő életmódot. Így most itthon vagyok, el teszek-veszek, pakolászok, pihizek. Elkezdtünk bevásárolni is, halad minden. Panaszom azóta sem volt, de igazából nálam a terhesség elejétől nem volt semmi. Nem voltam érzékeny semmilyen szagra, nem hánytam, hányinger sem volt, egy görcs sem. "Csak" a két picuri vérzés. Szóval most maximálisan kímélnek, de azért én nem tudok semmit sem csinálni. Ugyan nem rohangálok, csak mindent szépen, nyugiban. Ezt a pár hetet kibírom!
Ja, és ugye ma meg kiderült, hogy kicsi lányunk visszafordult medencevégűbe... Sebaj, ezt is kisakkozzuk még valahogy!
Húúú, ez jó hosszú lett!
Reni,
akkor neked is olyan szerencséd van Larával, mint Erikának Alízzal!
Ezek a csöpp lánykák, csak esznek, alszanak és hagyják nyugiban az anyukájukat!
Szerintem, ha ez így indult, nagy változások már nem lehetnek.
Tejtárolásról én is azt tudom, amit Nici és Katus is leírtak. Vagy a gyógyszertárban kapható erre kitalált zacsik, vagy a jégkockatartós mulatság. Mondjuk én azt nehezen tudom elképzelni, de lehet, hogy valakinek már bejött. Én azt hiszem a gyogyósat fogom használni!