Új privát üzeneted érkezett!

Ágci, köszönöm! Kép (én olyan szépeket nem tudok)
Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!
Heni! Szerintem is vidd Barnit úszni, nem késõ elkezdeni. Nem az a fontos, hogy versenyúszó legyen belõle, hanem hogy szeresse a vizet, jól érezze magát, jó kis családi program. Mi egyszer voltunk olyan helyen, ahol erõszakkal lenyomták a gyerekeket a víz alá akkor is, ha üvöltött szegény. Hát én nem adtam oda Zsófit! Az ilyenektõl tényleg menekülni kell, de szerencsére ma már vannak jó helyek. Mi most sajnos szüneteltetjük az úszást, de nagyon szeretnék megint járni, a lányok is élvezik. A KÖSZI uszin is gondolkoztam, de oda a nagyot nem vihetjük, (ha jól tudom, csak 2 éves korig lehet) és mi csak együtt mennénk.

Menta! Kakis eset egyszer fordult elõ nálunk, de nem a vízben, hanem amikor már mentünk átöltözni. Éppen kivettem Zsófit a vízbõl, és egy jó adagot kaptam az ölembe.
A hideg vízbe nem nagyon szoktak belekakilni.

Beja! Imádom az ilyen védõnéniket, nekem is van tapasztalatom bõven! Örülj neki, hogy ennyit alszik, én csak szeretném, ha Luca nem hajnalban kelne. Ha nem kell neki annyi, akkor ne tömd meg 5x csak azért, mert a könyvek ezt írák elõ! A régi védõnéninkre egy idõ után inkább ráhagytam, nem volt értelme vitatkozni vele. (Ja, és gyereke az nem volt!)

Puszi
Andi

Andi
andi3

Szijasztok Lányok!

Elõször is mindenkinek köszi a bíztatást a "védõnõre-nem-hallgatok" problémakörrel kapcsolatban! Véleményünk egyezik, mindössze én arra voltam kíváncsi, hogy a 4 kaja vajon tényleg elég-e szerintetek, de eléggé egybehangzó voltKép KöszKép

Zkati, szija! Nálunk a 2 hónapos szurinál olyannyira nem volt baj, hogy még akkor sem sírt, mikor beadták neki. A 3 hónapos szurinál sem volt semmi, a 4 hónapos után másnap lázasodott be, de a közérzetén nem látszott. Most, a tegnapi 5 hónapos oltás után egyelõre még semmi baj nincs (kopp-kopp). Bár állítólag babája válogatja, hogy hogyan reagálnak rá, sõt, attól is függ állítólag, hogy az oltás napján a baba fáradt-e, nyûgös-e, stb. Ki tudja...

Menta, szió! A bébiúszáson való kakielpottyantástól ne félj. Én elég sok bébiúszásos helyet felhívtam, mikor keresgéltem a megfelelõt, és mindenhol ugyanazt mondták: mûanyag pelenkavédõt kell a bébire adni, erre egy bringás gatyát, és nincs az a folyós kaki, amelyik bele tud szabadulni a vízbe. Múlt szombaton, amikor voltunk, láttam egy babát, amelyiket épp tisztába tettek úszás közben, mert befigyelt a barna maci, de "baleset" nem történt, mindössze a pelenkavédõt cserélték ki alatta.

Zafi, hahó! Fiam tegnap "kérdezte", hogy vajon szombaton láthatja-e ismét azt a helyes kis husis combú lyánykát, akinek öltöztetés közben véletlenül a szájába nyomta a lábát? KépKépKép

Heni, szia! "aki 6 hónapos koráig nem tanul meg úszni, az 6 éves koráig nem fog tudni". Errõl nem hallottam... Nekünk az uszin aszonták, hogy a bébiknek 8 hónapos koráig van meg a búvárreflexük, ha ez után kezded el vinni, akkor még 1 éves koráig vissza lehet hozni. Ezen kívül még azt hallottam, hogy amelyik baba járt bébiúszni, az elõbb tanul meg úszni, 4-5 éves kora helyett 3 és fél - 4 évesen. No, majd meglátjukKép

Gyerekhajvágás: Jókat vidulok itten magambanKépKép Méghogy Ti már vágjátok a babáitok hajátKépKép Én meg még ott tartok, hogy örülök, mint majom a farkának, hogy végre haj nõtt a fiam fejénKépKépKép Még a széltõl is óvom, nehogy a szél tövestül csavarja ki a fiam akár egyetlen hajszálát is! Vége a kopárságnakKép

No cuppantás Lányok, legyetek jók, puszi a csöppségeknek,

Beja és Bácus
(aki esetleg felhúzza a szemöldökét a "Bácus" becenév láttán, annak elmondanám, hogy mivel a család engem Becusnak hív, evidens volt, hogy a gyerek egy pillanat alatt Bácus legyenKép)
beja

Sziasztok!

Balu leesett a franciaágyról. Nagyon kiborultam!
Az úgy történt, hogy már fent voltunk mindketten, és Balu próbált felülni az ágyon. Csak hát hálózsákban volt, és az egy kicsit akadályozta ebben. Végre sikerült neki, de nem tudta eléggé széttenni a lábait, hogy egyensúlyozzon velük. Aztán elkezdett hátrafelé dõlni. MÁr késõ volt, mire felmérte, hogy ebbõl esés lesz. Úgyhogy beesett a fal az ágy és a radiátor közé. Még szerencse, hogy jó rendetlen vagyok, és még ott volt az 1 hete leesett kispárnám is, így arra esett, és az ijedtségen kivül semmi baja.
Na, most megyek, mert megint nyafog valamiért. Ja, a fogakból is elegem van!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

A szurik ügye nálunk úgy alakult, hogy a 2 hónaposkor a Doktor Néni azt mondta, nem lesz lázas, és nem kell borogatni. Hát, lázas tényleg nem lett, de a lába combtõtõl térdig bedagadt, égõ vörös volt, és nagyon-nagyon fájt neki. Még a borogatás se érhetett hozzá, és nem volt hajlandó azon az oldalán fekve szopizni se. Egy hétnél tovább szenvedtünk vele, mire helyreállt a béke. A háromhónapos szuritól elõre rettegtem. Két órával a szuri megkapása után megalkottam az itt olvasott módon a borogatást (árnika krémmel bekentem a szuri helyét, azután bevizezett eldobható melltartóbetétet tettem rá, és egy zokni levágott szárával rögzítettem) és benyomtam a kúpot. PiciLaci meg kinyomta... Kép Ezt eljátszottuk háromszor egymás után, aztán már nem mertem neki más lázcsillapítót adni, mert a fene tudja, mennyi szívódott fel a kúpokból. PiciLacinak még csak hõemelkedése se lett, se akkor, se este, se másnap reggel. Két nap múlva már nem is emlékeztünk a szurira. A 4 hónapos kori után eljátszottuk ugyanezt (borogatás, kúp be - kúp ki), de akkor belázasodott a szuri napján, és még másnap is volt egy kis hõemelkedése. A csúful járt kúpok helyett vettem Panadol babyszirupot, azt lelkesen beszlopálta a kanálból. Akkor kb. 3 napig nyögtük a szuri utóhatásait. Hétfõn megyünk az 5 hónaposra, (bibi, pont ma 5 hónapos a nagyfiam! Kép) tartok tõle egy kicsit, hogy ezután mi lesz.

ZKati! PiciLaci is örökké kézben volt, amíg igazán pici volt. Szerintem ez nem elkényeztetés! Igen is szüksége van rád, a testközelre, az ölelésre! Én tartottam tõle (merthogy ijjesztgettek vele), hogy jól elkényeztetem, és majd ha már 10 kiló lesz, akkor is cipelhetem naphosszat. Hát, nem így lett! Ahogy a mozgása fejlõdik, úgy kezd kikivánkozni az ölembõl, hiszen az ágyon fekve lehet forgolódni, háton fekve "kukacolni", játékokat megszerezni, megrágni, eldobni, stb. Igaz, ilyenkor is igényli a jelenlétemet (mostanában próbálom nagyon finoman hozzászoktatni, hogy egy-egy kicsit egyedül is lehet ám játszani), de ölben lenni már "csak" (el)alváshoz akar, vagy ha nyûgös valamiért.
Az "örökké kézben" idõszakában a Nandu kendõ egy tuti segítség! PiciLaci nagyon szerette, már akkor abbahagyta az üvöltést, ha meglátta a kezemben, szerintem már tudta, hogy jön a nagy dajkálás. Kép

Dojika! Nem véletlenül mondják, hogy a gyermekágy 6 hét. Eleinte én is iszonyúan ki voltam merülve, a vérveszteség, a viharos hormonális változás, a kialvatlanság és az aggódás nagyon ki tudja készíteni az embert. Játsz a "túlélésre", néhány hét, és sokkal jobban leszel!
Nekem amikor a mellem fájt, (kõkemény lett, és csillagokat láttam, ha csak hozzáértem is) nagyon bevállt a hideg-meleg vizes borogatás és a burov (?) krém. Két szoptatás között mindig bekentem a Burrovval, és hideg vizes ruhát tettem rá, ami jól enyhítette a fájdalmat és a gyulladást. Ha el kellett mennem itthonról, akkor meg a Hansaplast lázcsillapító tapaszt használtam. 15-20 perccel a követlezõ szoptatás elõtt jól lemostam meleg vízzel, és elkezdtem meleg vizes ruhával borogatni, hogy a tej jobban ki tudjon ürülni. Fejni képtelen voltam a fájdalomtól, de a szokásosnál gyakrabban tettem PiciLacit cicire, és õ hatékonyan "gyógyította". 2-3 nap alatt elmúlt a fájdalom, és hamarosan teljesen rendbejött.

Cory! Nagyon jó az a kép! KépKépKép Akár magunkat látnám! KépKépKép

Menta, Heni! Babaúszásról inkább a babaúszás topikban írok (Gyermekek Kép Gyermeknevelés Kép Babaúszás), biztosan nem érdekel itt mindenkit, ott meg esetleg mások is megtalálják, akiket érint.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!!!

cory
Na akkor nektek is szuper éjszakátok/reggeletek volt ... Még szerencse, hogy nem történt baj!

Csenge éjjel óránként 1x-2x ellenõrizte, hogy alszom-e, fél6-kor végleg úgy döntött, hogy reggel van, mindenki keljen fel... most meg bezzeg beájult ...
Nálatok már legalább 3 fog kint van ... és már csak 17 van hátra .. Nálunk még mind a 20 .... Kép

R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Hú, de hosszú lettem, bocs! Teljesen elszaladt velem a billentyûzet, most, hogy PiciLaci végre alszik! Kép Remélem, kibírja még, amíg a babaúszás témát is leírom...

Pocokról tud valaki? Már vagy egy hete nem írt, ez igazán nem jellemzõ rá! Remélem nem lett nagyobb baj abból a 3 napos lázból!

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

És Zsu-val mi van? MÁr ezer éve nem jelentkezett!
Balu végre édesdeden alszik. De ma délelõtt nagyon nyafka volt a foga miatt (4.).
Rebi: hogy bírtad a kelés?? Én reggel 9-kor is még KO voltam (ugye aki éjszakázik Kép).

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Bébiúszás-ügyben köszi a tippeket, sikerült rábeszélnetek, mostmár nem "úszom" meg! Kép Nem tudom, hol olvastam ezt a marhaságot, de el is hittem Kép

Kicsit dicsekszem: mi ma fél 11-ig aludtunk! Babástól, apustól (jól elkésett szegény).

Akartam csomót sztorizni, de inkább majd élöben.

Cory, mázlitok volt!

Andi, valahol írtad, hogy jártál ír szteppre, lehet tudni, hogy hova???

Puszi mindenkinek, RENGETEG dolgom van.

Heni + Mulatságos Barnabás

Ui. Mi sem vágatunk! Kép
gesztenye

Sziasztok!

Cory köszönöm az érdeklõdést, szerencsére minden rendben van!
Voltam a dokinál kontrollon, szerencsére minden rendben van, végre nem fáj semmi! :-)) A doki aranyos elbabázott Dorottyával, Dorka teljesen odabújt hozzá, le is fotóztam õket :-)

A hosszú hétvégét a Balatonon töltöttük, és a kislányom fantasztikusan érezte magát. A jó levegõn egy mukkanása sem volt, elvolt az utazó ágyban (nagyon jó dolog, mindenkinek ajánlom!!!!), játszott magában, este persze többször kért szopit, de ezt otthon is csinálja. Szóval úgy néz ki menni fog az utazgatás a kislányommal, ennek nagyon örülünk, mert mi állandóan jövés-menésben vagyunk a férjemmel, így babával is menni fog! Voltunk a Jeli arborétumban, na hihetetlen dugó volt és tömeg, mint egy felvonuláson, szegény virágok is elvirágoztak, szóval csalódtunk :-(

Mávos lányok: én azt hiszem megyek a Várba, mivel a férjem úgy is dolgozik egész hétvégén, így legalább van egy kis programunk! ismertetõjelemet majd közlöm, ha akarunk találkozni.

Gátseb: amint régebben írtam én 4 hónapon át szenvedtem vele, de a kis mûtét óta minden rendben. Ez szerencse, alkati kérdés is...

Laura: Dorka is próbálkozik a gyümikkel, tegnap például a játszótéren látta ahogy egy 3 hónappal idõsebb babát ettetek banánnal és õ is nyitotta a száját, erre adtam neki én is. Elég parasztos módszerrel, de annyira kívánta: én megrágtam és pépesen adtam neki. Azóta körtét próbáltam adni neki, de attól hányingere volt, mármint öklendezett volna. Én csak akkor adom neki, mikor látom, hogy kívánja a gyümit, tehát, ha nyitja a száját. Ha nem nyitja, akkor csak tejci. Eddig nálunk csak a tiszta ízek voltak jók, tehát csak banán, csak alma (natúr). Észrevettem, hogy Dorkának az evésbõl leginkább a kanál tetszik, nem is a kaja, így ha látom, hogycsal játéknak fogja fel, akkor nem erõltetem neki a kaját.

Fürdés: megvolt nálunk is az elsõ közös apus fürdés, de a lányom egyáltalán nem élvezte :-( Így maradunk a régi módszernél.

Fogak: kibújt az elsõ fogacskájának a recéje ! :-))) Az egész inyje fehér.

Rájöttem miért fáj idõnként a szoptatás, ha kevesebb a tejem, akkor joban szívja és ezért fáj.

Kérdés: miért veri Dorka a kezével a hasát?

Cory: Dorka már 3 hónaposan leesett az ágyról, ez mindenkivel megesik egyszer!

jövõ héten 3 vizsgám van, 2 nap alatt le akarom tenni, így nem sokat leszek a neten, majd utána írok!

Mindenkinek kedves, vidám babócát kívánok, átaludt éjszakákat és sok energiát!
Üdv: zsuzsiék ( Dorottya 5 és fél hónapos, mint Romola :-) )
zsu26

Zsuzsi!

A Dorkák ilyen hasverõsök lehetnek, mert az enyém is veri, csak úgy zengKép
Ilda
ilda

Sziasztok!

Már rég jártam felétek, de most vagy 1 órája csak olvasok, olvasok....

Ma voltunk csípõficamvizsgálaton, vinnünk kell Szandit hétfõn az ortopéd klinikára uh-ra. Még meg sem vizsgálta a doktornõ a leányzót és mondta az uh-t - igaz az után, hogy mondtam én csípõficamos voltam. Azt mondta van egy kis ráncaszimmetriája(?????) és ebbõl késõbb kialakulhat esetleg. Járt valaki már itt a Karolina úton? Hogy zajlik egy ilyen vizsgálat?

ÁGCI!
Szandi most lesz 25-én 2 hónapos és a születésétõl kezdve váladékos a bal szeme. 2 féle könnycseppet használtunk, de semmi. Ma megmutattuk a szemészeten és át kell mosni a könnycsatornáját. Hétfõn visszük . Szóval, nem akarlak elrettenteni, de nekünk azt mondták, hogy nem kellemes és ordítanak rendesen, ami nem biztos , hogy a kellemetlenség miatt, hanem inkább mert le kell fogni õket. A szeme belsõ sarkába bevezetnek? egy drótszerû valamit amivel befecskendeznek egy folyadékot. Nekem már most egybe van a gyomrom, de az Õ érdekében megcsináltatjuk, mert különben sosem lábalunk ki a csípából és a kötõhártyából.

DOJIKA!
Pár héttel ezelõtt én ugyanezekre a panaszokra kértem tanácsot a lányoktól. Hidd el nekem, csak az idõ fog segíteni. Szandi most lesz 2 hónapos és nagyon sokat javult a helyzet. Az elsõ 2-3 hétben azt hittem kinyúlok végelgyengülésben. Esténként 4 órákoat ordított át, és semmivel nem tudtuk megvigasztalni. A nappalokat átaludta , éjszaka volt fent. Megoldás? Én nem találtam rá. Próbáloztam különbözõ praktikákkal - amiket már tanácsoltak Neked, nekem nem jött be. Azt tudom tanácsolni, amikor a baba alszik próbálj Te is energiát gyûjteni, mert most sok türelemre és erõre van szükség. Ezen túl kell esni, a Picinek is bele kell szoknia ebbe a világba. Kitartás, és sok boldogság a kisfiadhoz!

A Babasírás könyvét én is olvasom, tényleg nagyon jó. Akit érdekel van honlapja a kiadónak, én is itt rendeltem meg.
www. edevizkiado.hu - azt hiszem, de lehet hogy a kiadó nem kell. Na, majd utánanézek pontosan, ha érdekel valait.

ZKATI!
Szandi is csak ölben érzi jól magát, azonnal elszenderül és jókat alszik. De mihelyt lerakjuk fél perc múlva kinyitja a szemét és nyöszörög. Én kényeztettem el, de mit tegyek , ha imádom?

Most ennyi, rohanok bevásárolni, mert nincs itthon semmi vacsira!

Puszzancs

Heni és Szandi baba - 25-én 2 hónapos
heni

Sziasztok!

Újra és újra köszi mindenkinek a tanácsokat és a bátorító, lélekerösítö szavakért.

Tegnap este Máté bekajált kilenc után és reggel négyig aludt - persze így mi is Kép Hát jól esett meg kell mondjam.

A mellem - mint kiderült televan tejcsivel ez a gond. Délelött annyi tejet fejtem le belöle, amennyit még talán összesen nem... de azóta persze megint újratelt... maszírozom, fejegetem - csak Máté sztrájkol... ebböl a mellemböl nem igen akar szopizni, lehet hogy úl feszül sok tejci miatt.
Pedig ma itt volt a Doktornéni a heti viziten és segített szoptatni, de ketten küzdöttünk a fiuval hogy vegye rendesen a szájába, mert csak a mellbimbót szopogatja...

Lányok, a K és D vitaminos cseppeket hogy adjátok be?
Csak simán a szájába csöppentitek?

Ma délután voltunk elöször sétálni Kép Hármasban apával Kép
Máté végig aludta, nekem jól esett a séta - de jól el is fáradtam töle, de megjött az étvágyam is rögtön Kép

Cory - remélem Balu jól vészelte át azt az esést.

Ágci - a babauszást mikortól lehet kezdeni? Mert idövel majd mi is mennénk.
A Doktornéni adott nekünk is szemcseppet a váladék miatt, és mondta, ha ettöl és a kamillás törölgetéstöl nem rendezödik, akkot átmosás...

Mindenkinek jjó babázástés nyugodt átaludt éjszakát kívánok!
Dojika és a lassan 2 hetes Máté

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok

Dojika:
Gratulálok az átaludt fél éjszakához, mi is igy kezdtük, és mára már reggel 6-nál tartunk. Kitartás!
A vitaminokat én mokkáskanálból adtam és adom neki. Tetszik neki a kanalazás.
Bár a K vitaminnak nincs valami jó íze.

Zkati és Máté (8 hetesen)
Zkati

Dojika!

A túltelített cicibõl nyugodtan fejj le a szopizás elõtt akár kézzel, akár mellszívóval, hogy puhább legyen a bimbóudvar - sokkal könnyebben tud majd szopizni belõle, és jobban ki fogja szívni. Ha különben sem tudja kiüríteni akkor nyugodtan fej ki akár nagyobb mennyiséget is - a baba jobban ki tudja szívni mint bármi más. Én is ezt csinálom és egyszer egy nap annyira kiürítem, hogy áttapintható legyen. Ha nehezen indulna meg arra meg jó a meleg vizes zuhanyos maszírozás. Én ha van rá idõ szopizás elõtt jól átmelengetem a ciciket.

Hova mennél úszni? Esetleg mehetnénk együtt is, olyan kicsi a korkülönbség a babák között, biztosan összehaverkodnának Kép.

Bubu
Örülök, hogy jobban vagy
bubu

Sziasztok!

Akik kicsikkel szeretnének úszni menni:
Elvileg addig nem lehet õket uszodába vinni, amíg legalább az elsõ oltást meg nem kapják (mármint DiPerTe-t). A Vizipókék asszem elõtte lakásra mennek ki, és kádban "úsztatják" a kicsiket. De másik csapatnál gondolom ez is másképp megy.

hasverés... úgy látszik, ez életkori sajátosság Kép Csenge úgy püföli magát - akármivel - hogy csak úgy zeng. Amikor a nagy mûanyag csörgõkkel hadonászik, mindig attól félek, hogy kiveri a szemét. Néha jól fejbe vágja magát, de nem zavarja Kép

cory: reggel? éjszaka óránként ébresztett, aztán fél6-tól teljesen felébredt. Dél körül aludt kb. 3/4 órát ... én már megint átestem egy holtponton, most épp nem is bírnék aludni... Kép Nap közben próbáltam, hogy nem hagyom aludni, de annyira elfárad, hogy kezelhetetlenül nyûgös lesz. most épp megint alszik, de ki tudja, hogy meddig, meg hogy milyen lesz ez az éjszakánk ...

Szerintetek az létezik, hogy elfelejt a Manó szopizni? Rengeteg tejet bent hagy, nem gyõzöm fejni, és ha szopizik is, csak a végét akarja szívni, de azt kegyetlenül erõsen ... Néha úgy érzem, hogy leszakad a mellbimbóm ...

Párom nincs itthon, egyedül kellett fürdetnem Csengét (na jó, a tesóm itt volt, de õ sem tudja behozni a kádat tele vízzel ...). Így a mosdóban fürdettem meg Kép alig fért el benne, de nagyon élvezte Kép és ott legalább nem volt gond, hogy kipancsolta a vizet ... Kép

pusssz
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

ZKati - hát ma éjszaka már nem volt ilyen szerencsés. 2-kor és 5-kor szopiztunk egyet, de utána alvás volt, nem volt nyöszörgés, meg ilyenek.

Bubu-- mi budaörsön lakunk, valami könnyen megközelíthetö helyre lenne szükségünk... állítólag itt a Dayka Gábor utcánál is van babauszás.

Rebi - Manóka is ezt az "elfelejtettem szopizni" müsort adja mostanság... nem nyitja ki a száját, csak a bimbón cuppog... tegnap a doktonénivel alig tudtuk beleeröszakolni a szájába a cici többi részét...

Lányok, mit lehet tenni ha nincs kaki? Eddig majd minden szopi után volt a pelusban egy jó adag... de tegnap reggel óta semmi... csak óriási pukik...
Ágci okán iszogatok öszilevet (tegnap 1 pohárral, ma eggyel), de még semmi...

Pusszz
Dojika és a ma 2 hetes Máté

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok!

Rebi,
vagy 2-3 hete nekem is csinálta ezt Hanga. Majd megõrültem, amikor szopizott, annyira fájt a cicim, aztán elmúlt. Megint szopizik rendesen.

Alvás: újabban az van nálunk, hogy este 9 körül eszik, mély álomba zuhan és általában reggel 6-7ig alszik. Van, hogy 6kor már fent van, de elszórakoztatja magát a kiságyban.

Ja, két napja már külön alszik tõlünk. Mondjuk csak 1 méterrel van odébb gyakorlatilag a kiságya (a fal másik felére tettük az ágyat), de akkoris, olyan fura hozzászokni, hogy nem velünk van.

Fogak: mi csak várjuk, hogy nõjenek, de ott még nem tartunk. Mondjuk folyik literszám a nyála a jánynak, meg rágja állandóan a kezét, meg mindn mást, amit a szájába tud venni.Kép

Szerdán ismét voltunk az alapítványban masszázson (Kép), ott megvizsgálta egy neurológus doktornõ, teljesen jó a gyerek. Ezt mondta. Kép A gyógytornászunk meg azt, hogy még 1-2 kezelés kell. Kép Hétfõn megyünk a Madarászba vissza az ottani neurológushoz.

Tegnap voltam felvételizni. Hanga velem volt, mivel apuci dolgozik, nem tudja megszoptatni helyettem. Szóval, babakocsival, felvételizõcuccban...igen jól mutathattunk.Kép Amúgy jó volt a felvételi (egy két apróságot kérdeztek csak), valószínûleg fel is vagyok véve. De. Ugye tele volt pasival az iskola, ennek ellenére gyakorlatilag mind végignézte, hogy lavírozok le a lépcsõn a babakocsival, magától senki nem segített volna. Mondjuk le tudtam jönni mindenhol, ahol nem, ott megkértem, hogy segítsenek. De magától senki nem segít. Illetve a lányok (!) kérdezik, meg, hogy segítsenek-e?

Szila
szila

Sziasztok!

A Karolina úton anno (93, 95) voltam, szimpatikusak voltak, mert szinte semmit nem kellett várni. (bezzeg most jártam a naggyal más okból a Bethesdába, és láttam, hogy ott 2-3 órát elvárakoztatják a néhány hetes babákat brrr)

Rebi: ha rendszeresen fejsz, akkor mindig több tejed lesz, mint amennyit a baba kér, akkor ugye azt megint kifejed, és akkor a még több fejéstõl még több tej stb. Gondold meg, hogy ezt akarod vagy sem. Az én kisebbik fiam akkor unta meg a dolgot, amikor szegénynek már ömlött a tej, és nem gyõzte nyelni. Akkor én abba hagytam a fejést, és rendezõdtek a dolgaink.
Arra mindannyian ügyeljetek, hogy jól bekapják a babák a cicit (konkrétumok Ibolynál a Szoptatás topikban), mert tipikusan akkor fáj, ha nem jól van a szájukban.

Dojika: anyatejes babánál teljesen normális, ha napokig nem kakil. Vannak babák, akik naponta többször is, és vannak olyanok akik 6-8-sõt akár 10 naponta kakilnak (ha hagyják). Az anyatej annyira tökéletes táplálék, hogy szinte teljesen fel tud szívódni, és egyszerûen alig képzõdik salakanyag, nincs mit kakiljanak a babák. Orvosok tipikusan 3 napig szokták hagyni a mamákat, többel már nyaggatják õket, pedig sok baba 5-6 naponkénti kakilással is teljesen jól el van (lányom volt ilyen). Problémát akkor jelent(het), ha azt látod, hogy rég kakilva már zavarja a babát. Ilyenkor a masszás, tornáztatás, illetve a mama által fogyasztott rostosabb kaják esetleg segítenek. Egyéb beavatkozásokat szerintem jobb kihagyni, csak elrontja vele a dolgokat az ember. (És nem kell aggódni, az, hogy ilyenkor ritkán kakil semmit nem jelent arra nézve, hogy nagy korában miként fog)

Ildi

Ildi
pildi

Heni!
A Fonóba jártam (remélem, még fogok is), XI.ker. Sztregova u. Miért?
Puszi
Andi

Andi
andi3

Zsuzsi,
persze, hogy akarunk! Mi az ismertetõjeled?

Heni,
a ráncasszimetria azt jelenti, hogy ha megnézed a lábacskáit, a ráncok nem ugyanott helyezkednek el.

Dojika,
ha anyatejes a kicsi, az is normális, ha 9-10 naponta kakil, nyugi! Kép Most látom, Ildi is ezt írta. És írta azt is, hogy a fájdalmas szoptatással keressétek meg Ibolyt.

Virág
Virág (fiore)

Dojika!

Ne aggódj, az én kislányom az õrületbe kerget(ett) a nem kakilásával. Általában hetente 1x!!!! volt kaki és az is kúp hatására. Mindenki mást mondott mit csináljak, hagyjam, majd kakil ha lesz mit, hõmérõzzem, fél glicerin kúpot adjak... Õ ráadásul erõlködött is sokat, de nem volt eredmény. Most, 2 hónaposan - sajna - kap kiegészítésként tápszert is, s valahogy most kezd rendezõdni ez a kaki ügy. De még most is elõfordul, hogy rá kell, hogy segítsek, mert nagyon szenved szegénykém.

Nagyon gratulálok - a 9tõl reggel 4 ig alvás majdnem 2 hetesen szerintem fantasztikus eredmény. Az én kislányom most produkál NÉHA ilyeneket. Mennyire örültem volna én ennek .....

Heni és Szandi /2hó
heni

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni szoptatással kapcsolatban.
Mivel befelé forduló a mellbimbóm, ezért a kórházban mondták, hogy szoptassak bimbóvédõvel. Mostanában azonban egyre több helyrõl hallom, hogy nem jó sem a babának, sem pedig a tej mennyiségének növelése szempontjából.
Kérlek titeket segítsetek, természetesen, nagyon szeretnék nélküle szoptatni, de nem tudom a babám szájába rendesen betenni így a mellemet.
Ha van valakinek tapasztalata, vagy valami ötlete, hogy lehetne a bimbót normális, szopásra alkalmas állapotba hozni, kérem írja meg! Címem: szj13@freemail.hu
Elõre is köszönöm!

Dojika!

Én május 1-én szültem és szintén elég nehezen viseltem az elsõ napokat, ha gondolod, írj nekem!

Szilvi
bszilvi

Sziasztok Lányok!

Biztosan nem emlékszik rám senki, pedig a "Friss kismamákba" szorgalmasan irogattam... Azóta megszületett a kislányom, Réka, és nagyon boldog vagyok, de azért hiányzott a Babanet, csak sajna eddig nem volt itthon netünk. Egyébként február 2-re voltunk kiirva, ebböl lett február 11. Szóval nemrég múlt a kiscsaj 3 hónapos. Ha nem zavarok, akkor csatlakoznék Hozzátok.
Olvastam, hogy a babaúszásról volt szó. Hozzánk a vizipókék járnak (XVI. ker-ben lakunk), Réka nagyon élvezi, de sajnos 2 hete szünetelünk nátha miatt.
Nekem egyébként a szoptatással nagyon sok gondom volt/van, mert mikor elég tejem van, akkor Rékusnak nincs étvágya, ettõl csökken a mennyiség, olyankor meg mikor éhesebb, akkor ezért nincs elég. Szóval folyamatosan küzdünk, etetés után nemigen van mit lefejni, szóval nálam ez sem igazán segit. Van valaki hasonló cipöben? Mikortól kezdtetek gyümölcsöt/fözeléket adni?

Köszi a segitséget, örülök, hgy itt lehetek köztetek!

Zsuzs
Zsuzs

Sziasztok!!!

Szilvi
Nálunk is hasonló gond volt az elején, bár nem befelé forduló volt a bimbóm, csak egyszerûen kicsi. Eleinte használtuk a bimbóvédõt, de már az elejétõl próbáltuk annélkül is. Egy idõ után a védõvel kezdett el szopizni, de menet közben levettem, és akkor már be tudta kapni védõ nélkül is, 1 hónapos korától meg már abszolút védõ nélkül szopizik. Legyetek türelmesek, próbálkozzatok mindig, hátha megy védõ nélkül.

Ildi
Csak annyit fejek ki, amennyi még nagyon spriccel, meg amit érzek, hogy kemény.. nehogy begyulladjon.

Dojika
Nálunk az a gond, hogy már fél éves... Eddig jól szopizott, most meg egyszerûen bénán... neki lehet, hogy jó, nekem kevésbé Kép
A Dayka Gábor utcában a Rubin szállóban van az úszás.

úszásról:
[url=http://www.extra.hu/vizipokklub/Images/pages/babamag.html" TARGET="_top]http://www.extra.hu/vizipokklub/Images/pages/babamag.html[/url]
[url=http://www.babauszas.hu/" TARGET="_top]http://www.babauszas.hu/[/url]

Virág
Csenge most kezdte ezt a nem-jól-szopás címû mûsort... Kiszedem a szájából, kiprovokálom, hogy vegye be rendesen, de rögtön "lejjebb csúszik", és húzza a végét ...

Mondjuk valószínû nem éhezik, mert tegnap/tegnapelõtt képes volt 5-5 kakis pelust produkálni.

Nálunk is volt olyan idõszak, amikor napokig nem kakilt .. aztán jött csõstül... naponta többször nyakig lett kakis... aztán pár napig megint semmi... De aztán "megbeszéltem" vele, hogy inkább nyomjon minden pelusba egy adagot... Kép

na, megyek a kis duracell-nyuszimhoz ... Kép

Rebiék

rebi

Sziasztok!

Zsuzs, szija! Persze, hogy emlékszem rád, örülök, hogy itt vagytok! Kép Szoptatás-ügyben nekem is voltak ilyen gondjaim, én úgy tettem, hogy fejtem akkor, amikor volt tejcsi, de nem volt akkora étvágya Romolának. Így tudtam fenntartani az állandó mennyiségû tejtermelést.

Az imént írtam nektek egy kisregényt, de elszállt, mikor elküldtem volna, így megúsztátok...

Röviden:

Heni: köszi az aggódást az epémért. A dokik ki szeretnék cincálni belõlem, mondván, amíg élek, gondom lesz vele. Errõl viszont szó sem lehet addig, amíg Romola anyatejes, így hát egy szigorú, zsírban nagyon szegény étrenddel kordában tudom tartani.

Heni, Zsuzsi: köszönöm a hozzátáplálásról adott tanácsokat, én is így gondoltam. Csak hát nagyon nehéz figyelmen kívül hagyni a sok "okos" tanácsot.

Cory: Romi is lepotyogott szegény az ágyunkról. Volt nagy ijedtség és sírás-rívás, és gondolom, ez egy intõ jel volt arra, hogy nagyon-nagyon oda kell már figyelni rá.

Hát, azt hiszem, ennyi lett volna.

Sziasztok: Laura és Romola (már majdnem fél éves)
p_laura

Szia Zsuzs!

Jól emlékszem, te vagy, aki a Margit kórházban szült, mint én, és egyszer egy felkészítõn találkoztunk is? Kép Jó, hogy újra itt vagy! Nagy puszi Rékának! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

SZiasztok!

Ármin tegnap végre (több, mint egy hónapos csúszással) megkapta az öthónapos oltásait (én nem is tudtam, hogy ez is kettõ!), de sajnos nagyon rosszul viseli KépKépKépKépKép Tegnap minden kúp és borogatás ellenére 39,7 lett a láza, aztán egy második kúptól meg a hûtéstõl lement 38,5-re, de még ma délelõtt is 38,3 volt a legalacsonyabb. Egész éjjel nyögdécselt, én meg nem aludtam, mert féltem, hogy esetleg még jobban belázasodik, reggelre mindketten nagyon ramaty állapotban voltunk. Aztán Ármin elaludt és még szopizni is alig tudtam felkelteni. Aztán délutánra kicsit felélénkült, de sajnos szinte csak sírdogál. A bal combja be is dagadt, meg is kékült, szerintem kicsit félrement ez a szuri. Ha nem jön rendbe vasárnapra, a Várba sem tudunk menni Kép

Holnap szólok, hogy megyünk-e! Remélem!!!KépKépKép

Márti+Ármin
márti

Sziasztok!

Zsuzs! Szia! Szép neve van a kislányodnak!Kép

Rebi! Réka is elkezdte ezt a cibálást! Érdekes módon csak az egyik mellemen csinálja! Szerintem olyankor nem is igazán éhes, vagy nem tudom. Néha úgy húzza, vagy 3 centire ki tudja húzni. Hogy csinálja?
És püföl engem szopizás közben! És ha megszólalok, akkor fel van háborodva, kiköpi a cicit és mérgesen bámul rám!Kép

Réka is tegnap kaptam az 5 hónapos oltást!Kép Csak addig volt gond szerencsére, amíg szúrták, azóta minden OK. Kapott délután egy kúpot és éjszakára is, plusz borogatjuk, szerintem nem fáj neki. Csak bepirosodott a helye és kemény, de ez eddig mindegyiknél így volt. Az éjszakai kúp megtette hatását, este 10-tõl reggel fél 9-ig aludt a drágám!Kép Szülés óta elõször ébredtem fel úgy, hogy kialudtam és Réka még alszik! Nem is tudtam hirtelen mit kezdeni magammal!Kép
Elnézést azoktól, akiknek nem jó alvó a babája!

Na, a párom sorbanáll a gépért, úgyhogy megyek!
Pussz mindenkinek,
Zafi és Réka
zafi

Zsuzs,
szia!

Márti,
szegény Ármin! Gyógyuljatok meg hamar!!!!!!!!! Vasárnap látni akarom azt a kis vasgyúrótKép.

Zafi,
Réka cicicibálásán jót nevettem!

Pusz:
Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Kaki lett azóta, egy szép hatalmas adag Kép
Alig gyöztem kimosni belöle szegény Manókát Kép
Tegnap délután nyügös volt, szinte óránként szopizott - este meg majd szétppukkadt szegénykém...
De este 10-töl reggel 4-ig megint alukált... és azóta is egyszer szopiztunk még és alukálunk...

Képzeljétek, tegnap este a párom elvitt vacsorázni Kép
Csak ketten elmentünk itthonról... olyan jót ettem és olyan jól éreztem magam, hogy csak csuda...
MA reggel meg elküldött itthonról, hogy mászkáljak egy kicsit a városban egyedül - nem árt nekem.
Azthiszem most feltöltödtem egy kis idöre újra Kép

Heni, Virág - köszönöm a kakis hozzászólásokat!

Szilvi - remélem jól vagytok! Majd ígérem írok Neked!

Pusz: Dojika

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok!

Úgy látom, korán jöttem, még sehol senki! Délelõtt annyira kiszívta Rékát az uszi, hogy most megint szunyókál, ezért ráérek!
Beja, biztos Bácusról álmodik a drágám!Kép

Dojika! Nagyon helyesen teszed, hogy elmész sétálgatni! A vacsiért meg irigyellek!Kép Nekünk ez még nem jött össze, de jún. 4-én államvizsgázik a párom, aztán kirúgunk a hámból, megyünk moziba, meg talán vacsizini is, ha belefér!

Virág! Igazság szerint mi is nevetünk ezen a cibáláson, olyan jó fejeket vág hozzá!Kép

Na, majd késõbb jövök, hátha addigra lesz több olvasnivaló!

Zafi
zafi

SZiasztok!

Na, úgy néz ki, megyünk! Ármin láza elmúlt, a kedve teljesen megjavult, haramiáskodik és nagyokat nevet hozzá Kép Cibálja mindenünket, erre-arra görög, emelgeti a popsiját, próbál négykézlábra állni, mászik hátrafelé, szóval, minden OK!

Aki még jön: Ti mikorra mentek?

Akartam már a múltkor is kérdezni:
1) Aki együtt alszik a babájával, az hogy akadályozza meg, hogy a lurkó éjjel leessen az ágyról? Ármin ugyanis roppant mozgékony gyerek álmában is, ezért én kicsit tartok a leeséstõl.

2) Miket "mondanak" (= milyen hangokat használnak)a babáitok? (fõleg a fél év körüliek érdekelnének)

Szila! Örülök, hogy Hanga teljesen rendben van KépKépKép Hová felvételiztél, ahol csupa fiúk vannak?

Laura! Ármin idõsebb (Kép) Romolánál, de még mindig épphogy az alma kóstolgatásánál tartunk. A védõnõ nekem is mondta, hogy adjak krumplit, fõzeléket, stb, de mikor rákérdeztem, hogy miért javasolja (hadd dicsekedjek: Ármin tegnap meghaladta a 8 kg-t KépKépKép), akkor azt mondta, hogy csak mert így szokás. Kérdeztem, hogy utal-e bármi arra, hogy Árminnak hiánya lenne vmibõl, de szerinte sem. Szóval, akkor én továbbra is a magunk ütemében szoktatom hozzá a kajákhoz. Amíg csak primõrök vannak, nem kezdek el az almán kívül semmit, aztán ahogy jönnek a valódi friss dolgok, kipróbálunk egyet-egyet.

Zafi! Remélem, enyhítettem a szövegínségeden Kép

Márti+Ármin
márti

BMárti!
Csináltam profilt, ott meg tudsz minket nézni. Kép

zsunya

Sziasztok!!!

Nemjól alvó csemetémet kis idõre elcserélném egy jól alvóra !!! ... Kép (úgysem bírnám ki, úgyhogy ez csak vicc!!!)
Természetesen most alszik, úgyogy nem tudom, éjjel mi lesz már megint... jójó tudom, ne hagyjam ilyenkor aludni .. de ha nem hagyom, akkor betegre bõgi magát a fáradságtól... (Kilátásba helyeztem neki, hogy legközelebb én is bõgök, ha fáradt vagyok .. jól fogunk kinézni .. Kép ) Holnap tuti megkérdezem, hogy hova rakták az elemeket (meg milyen fajtát, mert pl. a fényképezõgépbe nagyon jól jönne egy ilyen .. Kép

na .. felébredt .... jelenésem van ...

sziasztok
Rebiék

rebi

Sziasztok!
Ma nagyon kevesen voltatok!
Már kiéltem a grafomániámat a Szoptatásban, így nem leszek hosszú.
Bubu, elfelejtettem írni, hogy Törökbálintra. És te?
Ruhák: ismeritek a Baby Bellt? Egész aranyos dolgaik vannak nem túl drágán, pl vettem 1 pizsit hüvösebb éjszakákra 1990 Ft-ért, illetve egy póló-rövidgatya együttest kb ugyanennyiért. Még nem tudom, a mosást hogy bírják...
(Ja, az Árkádban van boltjuk)
Márti:
0. Úgy megyünk, ahogy sikerül elindulnunk! 11 felé, de lehet, hogy csak dél körül.
1. Barni VÉGRE elkezdett forgolódni (8 hónapos korára ideje volt!!!), de álmában még eddig nem tette, ezért nem aggódtam. Holnap akarjuk leszerelni a kiságy alját alsó pozícióba. Lehet, hogy át is rakjuk az ágyunk mellé, csak akkor nem tom mi lesz az éjjeliszekrényemmel? Rajta a lámpámmal meg millió könyvvel, újsággal...
2. Barni szava járása:
-2 hónaposan: agu-agu
-3 : grrrrrrrrrr (torokhangok)
-4 hónaposan: buborékfújás, bugyborékolás, sikongatás
-5. hó: á,á, rikoltozott, mint a madár az állatkertben, és válaszolgatott is nekünk teljesen tudatosan
-6. hó: kezdte a babababázást, de még beharapott alsó ajakkal
-7. hótól: babababa, sikongatás, ajakpödrés ujjakkal, és mindezek variációi
És Ármin? hasonlókat mond?

Na megyek fürdeni mert büdi vagyok.
Puszi, viszlát holnap.
Heni
gesztenye

Sziasztok megint!

Márti, köszi Kép most már egy kicsit jobb!

Már csak annyit akarok mondani, hogy jó mulatást holnapra a Várban, üdvözlöm a MÁV-osokat!
Jövõ héten jók legyetek, írjatok szorgalmasan! Most egy hétig nem leszek, mert nagyizni megyünk Rékával!

Majd jövünk!

Pussz,
Zafi és Réka
zafi

Sziasztok!

Már nagyon fáradt vagyok úgyhogy csak röviden írok.
Ma volt nálunk kerti sütés ésnagyon jólikerült. Tegnap is voltak nálunk látogatók. Egy szóval újrazajlik az élet körülöttünk. E z nagyon jól esik, bár még az új szerepkör nagyon leköt.
Hagy dicsekedjek 5 hetes a lányom és több, mint egy kilónyit gyarapodott. Akinek nagy babája van írja meg nekem a gyarapodásuk utemét kb.1 éveskorig.

JÓ ÉJT!

Bubu
bubu

Sziasztok!
Teljesen kivagyokKép Peti totál meghülyült az utóbbi 3 napban. Nagy vidáman ébred, majd egy idõ után elkezd sírni, nyûgösködni (fõleg délután). Ilyenkorra szerintem már elfárad, de nem akar még aludni. Elõször azt hittük, hogy fáj valamije, mert pl. nem akart a bal oldalán szopizni, tornáztatás közben is baja volt, sõt akkor kezdte a nyügit, de reggel, amikor jó kedvû, semmi gond nincs. Az apja szerint meleg van, így levetkõztettük, még fürdettük is, akkor úgy-ahogy elvolt. De tegnap ez sem segített igazánKép Amikor elõadja a pár órás nyügit, csak kézben hajlandó lenni. Az is furcsa, hogy ezek után délután mondjuk 4-kor elalszik nagy nehezen és este 9-kor úgy kell felébresztenem szopizni. Eddig csak éjjel aludt ilyen sokat. Van valami ötletetek?

MÁV: mi végül mégsem megyünk, jönnek hozzánk vendégek, eme szép napon születtem énKép Peti még amúgy is kicsi az ilyesmihez, a nyügirõl meg jobb nem beszélni. Azért majd a MÁV-os topikban írjátok le, milyen volt.

Szerintetek a keresztelõre milyen ruhát illik a babára adni? 2 hét múlva ui. esedékes a dolog. Gondolom fehéret, de azt csak plüssben láttam, abban viszont megsül a gyerek.

Rebi: örülök, hogy mostanában növekvõben van leányod alvásigénye és a sok Kép után te is jobban érzed magadKép KépVagy ez csak a látszat?

Vidám Gyeremeknapot Kívánunk! Reméljük, nem fog esni.
Üdv: Gorsi és nyügi Peti (1 hét múlva 4 hónapos)
gorsi

Sziasztok!

Zafi, ha még benézel: Jó nagyizást!
GOrsi: Boldog születésnapot!!!!! (Akkor még bika vagy???) Nem a foga jön? Barni nem volt hajlandó kiengedni a cicit a szájából... Az is lehet, hogy a hülye idö teszi, mert Barni is nagyon nyügös pár napja, megint katasztrofálisak az esték, kb másfél-két óra nyüglödés után hajlandó csak elaludni úgy, hogy énekelek neki a repedtfazék hangomon. Nagyon unom már a Brumm, brumm Brúnót és az Így ketyeg az órát!!!!! Pedig több dalt is tudok, de hiába, csak ez a 2 válik be... Kép
Kár, hogy nem jöttök!

Sziasztok,
Heni
gesztenye

Sziasztok!

BMárti, Laura, Zafi, Virág, Nektek külön is üdv!
A rosszalvó babások társsaságához csatlakoznék. Kép Mióta hazajöttünk a kórházból (persze ott sem volt ez másképp) éjszakánként minimum 3 óránként kelünk fel szopizni, sokszor még gyakrabban is. Most már egészen megszoktam, hogy keveset alszom, és azt is több részletben Kép
Ebböl kifolyólag együtt alszunk Rékussal. A leesést úgy oldottam meg, hogy ö alszik az ágy szélén, és közvetlenül oda van tolva mellénk a kiságya. Igaz, hogy igy csak a párom felöl lehet ki-bemászni az ágyba, de legalább biztos, hogy nem pottyan le a bébi. Éjaszaka különben sem szoktunk felkelni pelusozni, mókázni, csak szopizunk, és alszunk. Szerencsére ezt már megtanulta Kép

Üdv mindenkinek, jó Gyermeknapozást!
Zsuzs
Zsuzs

Sziasztok!

GOrsi,
csak egy jó tanács:
mi este nem hagytuk aludni addig amíg akart. Nálunk fél 7 körül volt/van a fürdés, meg fogtuk és nagyon finoman felkeltettük. Csak 2x kellett, és ha még délután olyan késõn aludt el, akkor is felkel 6-fél 7 körül. Szerintem érdemes kipróbálni, a jövõre gondolva.Kép

Boldog szülinapot!Kép
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok

Tildus sajnos beteg lett.Egyfolytaban folyik az orra ,de szerencsere ettol meg alszik ejszaka, csak en nem tudok aludni ,mert allandoan azt hallgatom, hogy kap-e levegot.Remelem mostmar hamarosan vege!A MAv-os tornara mindenkeppen el akarok jutni ugy latom ott talalkozhatok majd par ismerossel.
sajnos ritkan jutok nethez, de ilyenkor nagyon jo olvasni Rolatok.Kép
Mi a betegseb miatt csak kedden kapjuk meg a 4 honapos dupla szurit, szeretnek mar tulleni rajta. Mar ket hete megfordul hasrol-hatra es vissza, de a kuszas meg nem nagyon megy neki!Viszont fekve mar tud egyedul inni, ha ott van mellette a cumisuveg felmarkolja es egyedul iszikKép
Menta:Tildus nagyon szeret furndeni, mikor par hetes volt velunk is elofordult hogy belekakilt a vizbe...Most meg a tapeta van veszelyben mert annyira pancsol...(mi a szobaban furdetjuk meg mindig)
en miota elkoltoztunk a 3 honapos oltason lattam csak a vedonot, remelem nem is akar jonni, nekem legalbbis nem hianyzik!
Tovabbi jo babazast mindenkinek, megyek fenykepeket nezegetni, es remelem tenyleg sikerul majd a regi ismerosokkel talalkoznom, ha mashol nem a babanetes talalkozora gondolom sokan eljottok!
Puszi
Tiduj es Tildus(18 het)
Tiduj

Sziasztok!

Köszi a szülinapikatKép
Heni
Ikrek vagyok. Nem tudom, hogy fog-e, az ínyén semmi változást nem észleltünk, mindenesetre nem lett cicisebb.

Ágci
A normál menet nálunk is hasonló, csak mi fél 8-kor, azaz mindjárt fürdetünk. Most 2 este is azért hagytuk, mert hulla fáradtak voltunk a napi nyügitõl és mi is pihiztünk. Amúgy egyetértünkKépMa szerencsére a napirend visszatért, de a nyügi sajnos még megvan.

Van már valaki fejében újabb tali idõpont?

üdv: Gorsi
gorsi

Gorsi,
boldog szülinapot! Kép

Márti,
Ráhel közöttünk alszik, vagy köztem és a fal közt. Így lehetetlen leesni. OFF. A Delfi örökösei OK, de az írót elfelejtettem. Megírnád? Bocsi, meg akartam jegyezni, de nem ment.Kép

Már tegnap a várban sem éreztem magamat túl jól. Fájt a lábam, és a mellem. Az a lázas fájdalom, tudjátok. Estére be is lázasodtam, mindenem fájt, de fõleg az egyik mellem. Ez nem változott, Iboly mondta, hogy várja egy napot még, lehet, hogy mellgyulladás, de lehet, hogy nem, de anyukám azt mondta, hogy nem szórakozzak máááááá, pénteken Demjén koncertre megyünk, addigra meg kell gyógyulnom, úgyhogy valószínûleg ma meglátogatom a háziorvost, vagy a nõgyógyit. Kicsit félek. Mit fognak velem csinálni? Lányok, volt valakinek ilyen?

Bocsi, hogy nem reagáltam mindenre, egy kicsit fáradt vagyok a láztól. Puszi mindenkinek:

Virág
Virág (fiore)

Szia Virág!

Ha fáj a cicid, akkor az valószínûleg kialakulóban lévõ mellgyuszi. Vegyél be egy szem Panadolt (mi a kórházban is azt kaptunk, és itthon is mindig azt veszek be, babuleknek semmi baja nem lesz tõle), gyakran tedd mellre a babát, arra tedd rá elõször mindig amelyik a fájós, minél jobban kiszopizza a tejet belõle. Fontos lenne, hogy sokat pihenj, nagyon jó hatással van rá, és minél kevesebbet emelj. Nekem volt egy csúnya január elején, azóta 3x próbált megint ledönteni, de idõben észrevettem és ezekkel a módszerekkel elég hamar túljutottam rajta.
Gyógyulj meg hamar! (ha jó a védõnéni, akkor õt is felhívhatod, nekem õ jött ki januárban. Ja, és nagyon jót tesz, ha a fájós cicidet mellegen tartod-én melegítõpárnát használtam, illetve káposztalevéllél borítottam be, így jobban ürült a tejci)

Bubu,
bár nekem a kisbabám 3440-gyel született, nagyon gyorsan növögetett, leírom neked, jó?
Dec. 4. 3440 gr, 51 cm.
Dec. 8. 3400 gr, 51 cm (ekkor jöttünk haza)
dec. 17. 3820 gr
jan. 14. 4930 gr, 57 cm
febr. 4. 5820 gr, 60 cm.
márc. 4. 6620 gr, 62 cm.
ápr. 8. 7670 gr, 65 cm.
máj. 6. 8180 gr, 67 cm.
Most kb. 8,4 kg és 68 cm.
Ruha vásárlás szempontjából: február elején vettem neki 68-as kombidresszeket, majd ezután már csak azt vettem neki. Ezek Kenguru Goldosak. Március közepe óta 80-as Prince Oliver bodykat hord, 68-as Kenguru Gold. Most vettem két hete 74-es Kenguru Goldos kombidresszt, és a Prince Oliver 80-asok lassan kicsik lesznek. Nyári napozói, ruhái fazontól is függnek, hogy mekkorák általában 80, 86-os méretûek, mert az szvsz nem baj, ha a rövid gatyó szára most egy kicsit hosszabb, 1-2 hónap múlva pedig rövidebb.

remélem tudtam segíteni:
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Visszajöttünk a vidéki pihenésrõl.
Tiduj! Remélem Matilda már meggyógyult. Szépen fejlõdik, ha 4 hónaposan ide-oda forog.
Virág! Mellgyulladásra a szoptatási helyzetváltoztatás a legjobb.
Beja! Végre szuper ketyerétek van és gyakrabban hallunk rólatok.
Zafi! Jó pihenést a nagyinál.Kép
Egyébként mi jól vagyunk, éppen betöltötte a 6 hónapot, amikor kibújt egyszerre a 2 alsó foga Hannának, kicsi nyügivel túl is voltunk rajta. Azóta már minden tiszta karcos, amit rágcsál.Kép

Mindnekinek szép napot
Tikk
tikk

Sokan lehettetek tegnap a gyereknapõon, mert nagy itt a csend. Biztos még mindenki szundít vagy pihizik.

Ágci!

Nagyon köszi nagy segítség volt. Akkor nyugodtan varrhatok egy számmal nagyobbakat is, ha három hónaposan kb. 8-10 cm-rel nagyobb a baba. Remélem jól sikerülnek majd a kigatyók és fogok egy-két rucit is összehozni.

El akartam ma itthonról menni és erre tessék, zuhog az esõ! Azért ha egy kicsit alábbhagy még megpróbálhatjuk.
Persze a hordozóban el lenne õ csak még nem tudom én vigyem-e abõröm vásárra.

Van valakinek babatelefonja? Hogyan használjátok?

Bubu
bubu

Ágci,
nagyon köszönöm! A védõnénim egy gyerektelen banya. Kép Algopirin is jó?

Tikk,
ülve és fekve szoktam szoptatni. Hogy lehet még? Fejenállva? Kép

Bubu,
mi az a babatelefon?

Virág
Virág (fiore)

Virág! Úgy még nem próbáltam.Kép
Valahogy úgy kell helyezkedni fekve, hogy más irányból szívja és akkor kiüríti az eldugult csatornákat is.

tikk
tikk

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?